Gość: MS KN6 - garaż IP: *.acn.waw.pl 15.09.04, 19:44 Witam, Dziś wieczorkiem odwiedziłem budowę 6-ki i sytuacja przedstawia się następująco: - strop nad garażem został już wylany, - rozpoczęto murowanie klatek wejściowych do budynku, - część owalna budynku została otynkowana, obecnie jest demontowne rusztowanie, - większość mieszkań w 1 i 2 klatce została już pomalowana wewnatrz białą farbą, Mam nadzieję, że wkrótce WP rozpocznie tynkowanie części wewnętrznej budynku. pzdr, MC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: KN6 - garaż IP: 217.153.92.* 20.09.04, 08:13 witam po przerwie drogich Sąsiadów! ja byłem na budowie w piątek i do tego co napisał MC dodać mogę jedynie, że na klatkach schodowych zaczęto układać marmury. BYłem również w piwnicach, które Wersal nam prezentuje i powiem szczerze, że byłem miło zaskoczony, dośc duże jak na blokowe piwnice pomieszczenia, ładnie wykonane, takzę tutaj przyznaję "+" developerowi:) Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC KN 6 - info z budowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.04, 20:36 Witam, Miałem dziś chwilkę czasu aby odwiedzić budowę na KEN. Budynek wyglada coraz bardziej obiecująco. Obecnie kładziony jest marmur na klatkach schodowych (I i II), oraz zakladane są ramy do drzwi wejściowych w mieszkań - głównie w klatce I. Jakość marmuru na klatkach jest chyba średnia ... wiem, że jest to kamień i poszczególne cześci są różne, ale czasami wygląda to kiepsko, ale oceńcie sami: www.mediaactive.com.pl/WP pzdr, MC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: KN 6 - info z budowy IP: *.eranet.pl 27.09.04, 10:39 Natomiast już o terminie "koniec III kwartału możemy zapomnieć". Budynek KN5 (bo w tym będę mieszkał) jest dopiero w połowie ocieplony od strony wewnętrznej. Może w listopadzie oddadzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: KN 6 - info z budowy 28.09.04, 12:03 Ocieplenie budynku nie jest wymagane abyś dostał klucze do mieszkania. Poza tym ocieplanie i tynkowanie takiego kawałka potrwa tydzień - jeśli tylko zechcą się za to wziąć "z gazem" ;) W której klatce Sąsiad będzie mieszkał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: KN 6 - info z budowy IP: *.eranet.pl 28.09.04, 12:53 Patrząc od ulicy chyba trzecia od lewej. Wracając do tematu ocieplenia - zdaję sobie sprawę że pewnie gdyby chcieli to by to zrobili w 1-2 tygodnie, ale przez ostatnie 2 tygodnie prawie nic się nie zmieniło (mam na myśli kostkę brukową i ocieplenie budynków). Chociaż niektórzy chyba już odebrali mieszkania bo już są montowane drzwi wewnętrzne, czy glazura/terakota.... Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: KN 6 - info z budowy 27.09.04, 12:09 Gość portalu: MC napisał(a): > > Jakość marmuru na klatkach jest chyba średnia ... wiem, że jest to kamień i > poszczególne cześci są różne, ale czasami wygląda to kiepsko, ale oceńcie sami: a mnie się podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy Re: KN 6 - info z budowy IP: 12.21.160.* 27.09.04, 15:34 marmur zawsze trwlaszy od lastryko, a kolor to rzecz gustu. MC, jak zawsze , dzieki za zdjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
nellijka Re: KN 6 - info z budowy 28.09.04, 13:10 Mnie się bardzo podoba. "Sie błyszczy" - ładnie jest. Moja stara klatka na Muranowie pewnie też chciałaby tak wyglądać... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
delie Odbior mieszkań 01.10.04, 11:27 Czy któryś z sąsiadów z KN 6 ma już ustalony z kierownikiem termin odbioru mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: Odbior mieszkań IP: *.chello.pl 04.10.04, 21:42 wg. umowy mieszkanie powinnismy odebrac w czwartek, ktory juz był. (30.09), jak to bedzie w rzeczywistosci czas pokaze. Ale jak wiekszosc, nie mozemy sie juz doczekac, a pewnie zejdzie im jeszcze jakies 1,5 do 2 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: Odbior mieszkań IP: *.chello.pl 05.10.04, 21:29 w KN6 postawili pierwsze rusztowanie od strony dziedzinca przy I klatce i kłada styropian :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Odbior mieszkań IP: *.eranet.pl 06.10.04, 09:20 Mam nadzieję że nie rozdrażnię przyszłych mieszkańców KN6 jak powiem że w KN5 już od strony wewnętrznej budynek jest do połowy otynkowany, a część ludzi już odebrała mieszkania i je od środka urządza. Na jednej z klatek już ktoś mieszka w swoim częściowo wykończonym mieszkaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Odbior mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 07:55 Ciekawe, jak ten "ktoś" mieszka bez podstawowych mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Odbior mieszkań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 20:35 A jak wchodzi do klatki,chyba w kaloszach? Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Odbior mieszkań 08.10.04, 10:50 A dlaczego w kaloszach ??? Przed 5-ką jest już kostka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Odbior mieszkań IP: *.eranet.pl 08.10.04, 13:03 Do piątki już się wchodzi bardzo ładnie. Jest kostka brukowa, są normalne wejścia do klatek, na podłogach w klatkach wszędzie już leży marmur, są windy (jeszcze nie działają :). Tylko że jeszcze trzeba uważać na głowę jak się wchodzi pod rusztowaniami :) Odpowiedz Link Zgłoś
areck Drzwi do mieszkań 09.10.04, 11:03 Czy ktoś z PT. Sąsiadów ;) ma już może docelowo "obite" drzwi wejściowe do mieszkania? Zastanawia mnie jak to ma być zrobione i z chęcią rzuciłbym okiem na takowe. Odpowiedz Link Zgłoś
areck Czym obite ? :0 13.10.04, 08:04 No tak. Przecież nie będą takie surowe - sama blacha. Na piątce mają być docelowo w kolorze brązu (wiśni ?) chyba z forniru. Miałem nadzieję że ktoś ma to już zrobione, ale będą to robić prawdopodobnie na samym końcu po wykończeniu klatki "Na błysk" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Czym obite ? :0 IP: *.eranet.pl 13.10.04, 08:58 Niezależnie od tego jak wyglądają teraz drzwi WP spokojnie zgadza się już na odbiór mieszkań (w KN5 oczywiście), także jak komuś się spieszy może już odebrać i zacząć się urządzać... Odpowiedz Link Zgłoś
marash Re: Czym obite ? :0 13.10.04, 11:29 Drzwi mieszkania na ostatnim piętrze I klatki KN5 są już gotowe. Istotnie jest to drewno (fornir) lub coś drewnopodobnego w kolorze dębu. Odbierać mieszkania w KN5 już mozna, chociaż z informacji ktore uzyslalem u p. Czyżewskiego dzisiaj rano wynika, ze elewacja budynku od strony wewnętrznej będzie gotowa dopiero pod koniec października. Natomiast elewacja klatki I - jeszcze później. Interesujący jest natomiast wątek dotyczący samego odbioru mieszkań. Na moje pytanie kiedy wykonywany jest pomiar rzeczywistej powierzchni mieszkania dowiedziałem sie że takiego pomiaru nie wykonuje się wcale - no chyba że ktoś bardzo chce. WP proponuje przyjąć do umowy taka powierzchnię mieszkania na jaką opiewa umowa przedwstępna. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z budynków KN1, 2, 3 lub 4 w sprawie zgodności powierzchni rzeczywistej mieszkań z powierzchnia planowaną? Pozdrawiam mh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooscc jakie wrazenia po odbiorze mieszkania IP: *.chello.pl 13.10.04, 20:07 mam pytanie od tych, ktorzy juz odebrali swoje mieszkanko. Jak to wygladało, chodzi mi tu o odbiór techniczny, byliscie sami czy wzieliscie ze soba fachowca, aby sprawdził czy wszystko zostało zrobione jak należy. Zastanawiam sie nad tym, bo szkoda mi troche płacić takiem ekspertowi, bo być może wszytsko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Re: jakie wrazenia po odbiorze mieszkania 14.10.04, 17:29 Ja będę prawdopodobnie odbierał w przyszłym tygodniu w KN5. Biorę ze sobą fachowca sprawdzonego przez innych. Biorąc pod uwagę sporo niestandardowych rozwiązań w mieszkaniu nie zaplanowanych w pierwotnym projekcie (wentylacja, sufity podwieszane) wolę nie ryzykować. Z resztą kierownik i tak przyznał, że nie jest w stanie wszystkiego dopilnować. Po odbiorze oczywiście podzielę się na forum wrażeniami. Pozdrawiam, Paweł KN5 Gość portalu: gooscc napisał(a): > mam pytanie od tych, ktorzy juz odebrali swoje mieszkanko. > Jak to wygladało, chodzi mi tu o odbiór techniczny, byliscie sami czy > wzieliscie ze soba fachowca, aby sprawdził czy wszystko zostało zrobione jak > należy. > Zastanawiam sie nad tym, bo szkoda mi troche płacić takiem ekspertowi, bo być > może wszytsko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: jakie wrazenia po odbiorze mieszkania 15.10.04, 15:15 Wrażenia - jest wszystko w porządku. Równo, biało, tak jak być powinno. Nie mam jeszcze gresu na balkonie - czekają na dostawę. Poza tym jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Re: Czym obite ? :0 14.10.04, 17:36 Z tym pomiarem powierzchni to jest kicha bo do sprzedaży mieszkania przyjmuje się powierzchnię bez tynków. Ponieważ są już połozone tynki to trudno będzie ją określić. U mnie z pomiarów wynikają różnice ok. 0.5 m2 na moja niekorzyść ale nie będę się o to kłócił. Chyba, że komuś wyjdzie pare metrów różnicy czego nie da się zwalić na tynki. Ważniejsza będzie jakośc wykonania a tutaj może być różnie. Zależy czy ekipa robiła akurat w poniedziałek na kacu czy w piątek na gazie :-( U mnie np. zrobili jeden otwór drzwiowy o 10 cm niższy niż pozostałe ale poprawią to jeszcze przed odbiorem. Ciekawe w jakim stanie po tych wszystkich ekipach będą szyby w oknach ? Dam znać jak będę po odbiorze. Pozdrawiam, Paweł KN5 marash napisał: > Drzwi mieszkania na ostatnim piętrze I klatki KN5 są już gotowe. Istotnie jest > to drewno (fornir) lub coś drewnopodobnego w kolorze dębu. Odbierać mieszkania > w KN5 już mozna, chociaż z informacji ktore uzyslalem u p. Czyżewskiego dzisiaj > > rano wynika, ze elewacja budynku od strony wewnętrznej będzie gotowa dopiero > pod koniec października. Natomiast elewacja klatki I - jeszcze później. > > Interesujący jest natomiast wątek dotyczący samego odbioru mieszkań. Na moje > pytanie kiedy wykonywany jest pomiar rzeczywistej powierzchni mieszkania > dowiedziałem sie że takiego pomiaru nie wykonuje się wcale - no chyba że ktoś > bardzo chce. WP proponuje przyjąć do umowy taka powierzchnię mieszkania na jaką > > opiewa umowa przedwstępna. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z budynków KN1, 2, > 3 lub 4 w sprawie zgodności powierzchni rzeczywistej mieszkań z powierzchnia > planowaną? > > Pozdrawiam > mh Odpowiedz Link Zgłoś
marash Re: Czym obite ? :0 15.10.04, 11:01 Rzeczywista grubość tynków nie jest istotna bo istnieje norma na podstawie której dokonuje sie obliczeń powierzchni surowej. Mierzy sie odległości pomiędzy ścianami otynkowanymi i odejmuje stała, wynikajacą z normy, grubość tynku. Dzieje sie tak bez wgledu na to czy tynk ma 1 cm czy 10 cm grubości. Pozdrawiam mh Odpowiedz Link Zgłoś
padrone Najnowsze wieści z KN6 14.10.04, 16:53 Witam Szanownych Sąsiadów!!! Byłem dziś na budoweie i wizytowałem KN6, a dokładnie klatkę nr 1 (pierwsza od strony KN5). Jeśli chodzi o roboty zewnętrzne to postepują prace przy kładzeniu izolacji na garażach. Odbywa się również tynkowanie elewacji od strony KN5 i od strony podwórza (od rogu budynku do pierwszej klatki schodowej włącznie). A teraz najciekawsze.... To co werwnatrz! 1). Klatka schodowa - stopnie scodów przez wszystkie pietra są juz wyłożone marmurem. Powoli zaczynają wykładać podłogi na piętrach i półpiętrach. 2). Jest już zaamontowana winda i chyba już jest na etapie technicznego rozruchu. 3). We wszystkich mieszkaniach na klatce nr 1 są już zamontowane drzwi do mieszkań (cały czas bez ostatecznego wykończenia). Zamki w drzwiach są typu Yale, czyli na płaski kluczyk. Nie wiem jakiej klasy antywłamaniowej. Mam nadzieję, że bez problemu bedzie można wymienic wkładkę/zamek np. na Gerdę. W drzwiach, na 3/4 ich wysokości jest miejsce na zamontowanie dodatkowego zamka (może być chyba również wewnetrzny, tzn. montowany w całości w skrzydle drzwi). Drzwi mają wysuwane rygle w próg, w nadproże i ok. 20 cm nad podłogą (na przeciwko zawiasów). 4). W mieszkaniach (sprawdzałem tylko w moim, ale wierzę, że odnosi się to do całej klatki)... już GRZEJĄ KALORYFERY!!! 5). Widziałem się juz z panem kierownikiem i zapytał sie, czy chcę się juz umawiać na odbiór mieszkania!... Pan kierownik powiedział, że w przyszłym tygodniu jest już umuwiony na odbiór pierwszego mieszkania w klatce nr 1, w KN6!... To wszystko co udało mi się zaobserwować na dzisiejszej inspekcji... Mam nadzieję, że powyższe wieści wywołają szeroki uśmiech na twarzach Szanownych Państwa... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Najnowsze wieści z KN6 15.10.04, 15:02 Ad. 3 Zamek w drzwiach jest zamkiem zamontowanym tylko na czas budowy, docelowy zamontowany będzie w terminie późniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A PIERWSZA FIRANKA W OKNIE JUŻ JEST!!!! IP: *.pl.bauer.com / *.unused.zigzag.pl 15.10.04, 15:29 W KEN 5, NA PARTERZE OD STRONY KEN, WISI JUŻ W OKNIE PIERWSZA FIRANKA. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: PIERWSZA FIRANKA W OKNIE JUŻ JEST!!!! IP: *.eranet.pl 19.10.04, 10:16 Za chwilę tych firanek bedzie już pewnie pełno :) Czekam (pewnie nie tylko ja) na informację od osób które już odebrały mieszkanie - jak wrażenia, szczególnie jak wyglądają rozliczenia za ew prace dodatkowe. Ja np nie biorę kontaktów od WP, tylko wolę sobie sam kupić a od WP wziąć pieniądze za to czego nie wziąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Najnowsze wieści z KN6 IP: 213.17.171.* 28.10.04, 15:17 Witam sąsiadów :) Mała uwaga odnośnie zamków, poparta doświadczeniem (mieszkam w KN4). Jak już odbierzecie mieszkania, to NATYCHMIAST trzeba dzwonić do gościa z firmy od drzwi (nie wiem jakie Wy macie drzwi - u nas był DrewStal) i umawiać się na wymianę zamka. Ja niestety czekałem z tym ok. 2 tygodni (a prace wykończeniowe - glazura, terakota, panele - rozpocząłem dzień po odbiorze) i efekt był taki, że po moim mieszkaniu łazili sobie budowlańcy i nie tylko (*). I nawet nie zamknęli za sobą mieszkania. A w środku leżały już moje prywatne rzeczy. (*) dla zainteresowanych - z balkonu mojego mieszkania, pod moją nieobecność, bez mojej zgody, kręcono któryś-tam odcinek serialu Na Wspólnej. Akurat była scena jak demontują kratki na balkonie, więc wyobraźcie sobie moją radość, gdy przyszedłem do mieszkania następnego dnia.... grrrrr.... No ale na szczęście nic nie zginęło. Pzdr gTg/KN4 Aha - co do "klasy antywłamaniowości" drzwi. Ja odbierałem zamek bodajże 10 listopada 2003 i dostałem papier, że drzwi mają certyfikat klasy C (najlepszy) do ... 14 listopada 2003 :) Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Najnowsze wieści z KN6 28.10.04, 16:35 a nie można założyć sobie własnym zamka innej firmy, np. Gerda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Najnowsze wieści z KN6 IP: *.acn.waw.pl 28.10.04, 18:09 Pewnie że można. Tylko skoro w cenie mieszkania są drzwi wejściowe, to dlaczego rezygnować z zamka? Po co dawać zarobić producentowi? [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Najnowsze wieści z KN6 IP: 217.153.92.* 29.10.04, 09:03 Dzięki gTg! Bardzo cenna uwaga - mam nadzieję, żę będziesz jeszce zaglądał na "nasze" forum:) Ja mam nadzieję dostać klucze za tydzień i też nie zamierzam zwlekać z robotami w środku. Pozdrawiam sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
chiquitta Re: Najnowsze wieści z KN6 31.10.04, 21:59 Kochani, Byłam wczoraj na budowie; ciesze sie jak głupia - już zaraz będa klucze (ok 9 listopada) , wszystko fajnie, ALE zastanawiam się, jak zaczać prace skoro tam jest piach, a nie jakikolwiek dojazd. czy jestem zbytnią pesymistką? Plizz podpowiedzcie mi, jak zamierzacie dowieżć kafelki i sprzety do swoich klatek? Klatka pierwsza od KN 5 to pół biedy, ale druga? ja jestem z drugiej. Windy nie chodzą. Wg p. kierownika będą chodzily na koniec listopada. Jak zatem wnieśc to wszystko na górę? Dywan latający sobie załatwię ;-))) ale wanny latającej w Castoramie nie ma..... Pocieszcie pesymistkę :-((( buuuuu Karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Najnowsze wieści z KN6 IP: *.acn.waw.pl 31.10.04, 22:58 Nie wiem, czy to będzie pocieszające, ale jak ja się wprowadzałem, to też nie było wind (mieszkam na 5 piętrze) i wszystko musiałem wnosić po schodach. Wszystko, to znaczy glazurę, terakotę, panele, wannę, drzwi, kleje do glazury, zaprawę samopoziomującą. Jak potem liczyłem, to było tego trochę ponad pół tony. No dwóch, bo pomagał mi brat. A żeby Cię pocieszyć - żaden z nas nie zmarł w trakcie wnoszenia ;) Pozdro [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
chiquitta Re: Najnowsze wieści z KN6 02.11.04, 10:16 W ostateczności możnaby wnieść wszystko na 6 piętro jak się jest umięśnionym facetem. A ja jestem kobietką i nawet jeśli zdejme szpilki - to możliwości wnoszenia 25 kg wora, wanny, umywalki i szafek mam mniejsze... Do pomocy owszem - znajdzie sie dwóch 'muszkieterów', ale i tak jestem pesymistką. Bo co z tego, że mi ktos to wtarga na górę, jeśli samochód dostawczy nie podjedzie pod blok? Sprawdzałam dziś rano z kierownikiem: możliwość podjazdu będzie za ok 2 tygodnie. Na razie jest grząski piach i samochodziki dostawcze Castoramy, czy Obi itd - nie sa w stanie wjechać dalej niż do ściany równoległej do al. KEN. Czekam zatem do 3-ego tyg listopada na lepsze warunki. Trudno się mówi. miłego tygodnia, K. (KN6, II klatka) Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 20.10.04, 16:07 Czy ktoś z 5-tki lub 6-tki już odebrał mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acedsl.com 22.10.04, 16:56 Wstepnie jestem umowiony na odbior mieszkania (KN5 klatka od strony KN4) na koniec przyszlego tygodnia!!!! Forumowiczow poinformowac nie omieszkam jak juz tam zamieszkam :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 26.10.04, 11:40 Miałem w poniedziałek pierwsze podejście do odbioru. Byłem z budowlańcem. Po kilku godzinach zebrało się trochę poprawek. W czasie kiedy odbierałem elektryce montowali jeszcze osprzęt a malarz malował okna, tak że był niezły zamiąch. Kierownik Czyżewski jest w porządku, nie kwestionuje zgłaszanych uwag i można się z nim dogadać. Dobrą opinię o nim wyraził również mój odbierający co na niejednym odbiorze już bywałi niejedno widział i słyszał. Ten tydzień jest na poprawki a w przyszłym kolejne podejście. Pozdrawiam, Paweł, KN5 delie napisała: > Czy ktoś z 5-tki lub 6-tki już odebrał mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acedsl.com 26.10.04, 15:41 Czy moglbys cos wiecej napisac na co zwrocic uwage - co jest do poprawki? Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 26.10.04, 17:59 Ja mam pierwsze podejście do odbioru w tym tygodniu, klucze mam nadzieję dostać w przyszłym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.visp.energis.pl 01.11.04, 09:07 Możesz sie podzielic Twoim budowlancem z innymi? Jezeli tak, podam adres prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 02.11.04, 10:28 Zapytam go. Myślę, że nie powinno być z tym problemu ale oczywiście nie jest to jego podstawowe zajęcie więc nie jest dostępny full-time. Pozdrawiam, Paweł, KN5 Gość portalu: KM napisał(a): > Możesz sie podzielic Twoim budowlancem z innymi? Jezeli tak, podam adres > prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
marash Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 01.11.04, 15:12 W czwartek odebrałem swoje mieszkanie w I klatce KN5. Odbyło się to w 10 minut bez rzeczoznawców i innych ekspertów. Praktycznie bez uwag. Jedyne zastrzeżenie to zamocowanie anemostatów ale to poszło w uwagach zawartch w protokole do późniejszego poprawienia już w trakcie robót wykończeniowych. Mieszkańców klatki I uczulam na pokaźne zacieki na sufitach balkonów (od strony KN6). Czyżewski twierdzi ze zabrakło jakiś osłon co spowodowało zalewanie scian. Teraz osłony już są i nie zalewa ale zacieki zostały. Gorzej że miejscowo wypłukany został klej i dlatego część ocieplenia na moim balkonie będzie wymieniona przed malowaniem planowanym na początek listopada. Należy się cieszyć że pogoda jest łaskawa i całe wykończenie elewacji odbywa się przy temperaturach powyżej 10 C. I jeszcze jedno. Upewnijcie się czy są wszystkie kontakty - u mnie jednego nie było. Pozdrawiam mh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.eranet.pl 02.11.04, 09:24 Czy już od 1 listopada płacisz pierwszy czynsz? Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 02.11.04, 10:26 Wygląda na to, że będziemy sąsiadami. I klatka jest od strony KN6 jak sądzę ? Jak bym odbierał bez budowlańca to pewnie też nie miałbym uwag a tak niestety pokazał mi drobiazgi, których sam raczej bym nie zauważył. Dlatego będę się teraz woził z poprawkami :-( Ciekawa uwaga o sufitach na balkonach. Sprawdzę to przy drugim podejściu do odbioru. Czy ktoż z odbierających mieszkania odbierał również piwnicę ? Ja o niej zapomniałem przy pierwszym podejściu. W mojej klatce już ktoś zamieszkał. Podobno wykończył mieszkanie w 2 tygodnie. To chyba rekord. Pogratulować ale pewnie nie było innego wyjścia. Pozdrawiam, Paweł, KN5 marash napisał: > W czwartek odebrałem swoje mieszkanie w I klatce KN5. Odbyło się to w 10 minut > bez rzeczoznawców i innych ekspertów. Praktycznie bez uwag. Jedyne zastrzeżenie > > to zamocowanie anemostatów ale to poszło w uwagach zawartch w protokole do > późniejszego poprawienia już w trakcie robót wykończeniowych. Mieszkańców > klatki I uczulam na pokaźne zacieki na sufitach balkonów (od strony KN6). > Czyżewski twierdzi ze zabrakło jakiś osłon co spowodowało zalewanie scian. > Teraz osłony już są i nie zalewa ale zacieki zostały. Gorzej że miejscowo > wypłukany został klej i dlatego część ocieplenia na moim balkonie będzie > wymieniona przed malowaniem planowanym na początek listopada. Należy się > cieszyć że pogoda jest łaskawa i całe wykończenie elewacji odbywa się przy > temperaturach powyżej 10 C. I jeszcze jedno. Upewnijcie się czy są wszystkie > kontakty - u mnie jednego nie było. > Pozdrawiam > mh Odpowiedz Link Zgłoś
marash Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 02.11.04, 11:34 Nawet napewno jesteśmy sąsiadami. Własnie wpuszczam ekipe remontowa do mieszkania (KN5, II piętro, nr 6)i zaczynam prace wykończeniowe. Planowane są do końca listopada ale to może być różnie. Od 5 lat mieszkam na Kabatach i tam poślizg w wykończeniu od stanu surowego był znaczny. Piwnicy w KN5 jeszcze nie odebrałem. Podobnie jak i garażu. Czyżewski nie próbował ich nawet oddawać i w protokole jest zapis że piwnica będzie odbierana odddzielnym trybem. Sąsiad pietro niżej istotnie już mieszka. Wczoraj widziałem go na spacerze z dzieckiem. Widać miał silną motywację.... I jeszcze ktoś pytał o czynsz. Od momentu odbioru płaci się ryczałtem 4 zł/m2 przy czym cena ta obejmuje też prąd bo liczniki dopiero w styczniu oraz wodę i ogrzewanie. Co prawda liczniki na wodę sa ale umowy nie ma więc nie mogą naliczać od stanu zerowego. Taka zasada rozliczania będzie najprawdopodobniej do końca stycznia. Potem już czynsz będzie kalkulowany według normalnych zasad. Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 11:46 Powiedzcie, proszę, czy wasz odbiór jest zgodny z harmonogramem, czy macie jakieś opóźnienia? I czy budynek jest już oficjalnie odebrany (wydaje mi się, że nie bo liczniki macie mieć w styczniu)? Pytam, bo mój developer (SIMUR) ma juz wszystkie mieszkania gotowe i moglibyśmy (przyszli mieszkańcy)już zaczynać wykończeniówkę ale simur nie chce nam ich wydać przed oficjalnym odbiorem budynku, czyli odbiorem przez nadzór budowlany. Simur twierdzi, że wczesniejsze oddawanie niezgodne z prawem. Twierdzi, również, że tylko ci którzy są opóźnieni w pracach to oddają przez oficjalnym odbiorem. Napiszcie jak jest u was, proszę. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.04, 09:24 Podciągam wątek. Podpowiedzcie jak jest u was. Spotykam się z prezesem firmy i muszę mieć jakieś agumenty. pliiiiiiiiiiz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.eranet.pl 03.11.04, 09:41 U nas są opóźnienia (powinno być oddane do końca września 2004), ale generalnie Wersal bardzo chętnie oddaje mieszkania wcześniej, co wiem już od ludzi którzy kupowali mieszkania w poprzednich inwestycjach tego developera. Przecież teoretycznie dopóki trwa budowa to każdy powinien chodzić w kasku po domu :))) Na szczęście w tym punkcie nie przestrzegają specjalnie regulaminu. Także od strony prawnej być może twój developer ma rację, ale z drugiej strony Wersal od dawna oddaje mieszkania jeszcze w trakcie budowy i chyba nie mieli z tym nigdy problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 10:07 Peter, dzięki serdeczne za odpowiedź. Nasz developer (simur), do tej pory, też oddawał wcześniej!!!W kontrakcie mamy oddanie 30 marca 2005 ale wszystkie mieszkania są już gotowe. I praktycznie nie było z tym problemu. W tym roku, jakoś tak mu się porobiło, że wcześniej nie chce oddać (wiem, że walczy o certyfikat iso). Nie wiem jakich argumentów mamy użyć by trochę zmiękł bo działa zgodnie z prawem a nam, sporej grupie, zależy na szybszym przejęciu lokali i przystapieniu do prac. Jezcze traz, dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 03.11.04, 18:33 Odebrałem swoje już w połowie października. Przeprowadzka ok. 20 listopada, jak skończą klepkę. Póki co jest wszystko w porządku. Czekam na gości od ustawienia drzwi balkonowych, troszkę się nie domykają. Brakuje jeszcze kilku kratek na balkonie, obitych drzwi ze zmienionym zamkiem. Moja klatka (ostatnia - od KN4) ma być skończona "na błysk" około 7 listopada. Ściany do lekkich poprawek - ale naprawdę minimalnych (zaprawki gipsowe). Garaż + piwnica nie wiadomo kiedy. Jeżeli chodzi o drzwi wejściowe - będzie ogłoszenie na klatkach - przyjadą i hurtowo zrobią całość. P. Czyżewski twierdzi że "nie mają w zwyczaju" przyjeżdżać do pojedynczych drzwi. Windy stoją i nie wiadomo kiedy ruszą. Tyle na dziś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Internet, telefon, TV 04.11.04, 11:08 Czy ktoś się orientuje jaki operator jest w blokach KN3, KN4 ? Pozdrawiam, Paweł, KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Internet, telefon, TV IP: 213.17.171.* 04.11.04, 15:56 Aster -- [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
areck Napewno ? 04.11.04, 18:04 Jak na razie to chyba były prowadzone rozmowy. Podpisali umowę ? Odpowiedz Link Zgłoś
areck Aster - Prośba do szanownych sąsiadów 11.11.04, 07:38 Dzwoniłem wczoraj do Aster - nie wiedzą nic na temat naszych dwóch budynków. Po rozmowie z kierownikem budowy okazuje się że nawet nie robią nic w celu podciągnięcia głównego kabla do budynków. Może za dwa miesiące. Mam prośbę, jeżeli więcej osób wyśle info ("prośbę") do aster z formularza na stronie www.aster.pl może wcześniej niż za 2 miesiące będziemy mieli TV i resztę. Kiedy przeprowadzki ? Odpowiedz Link Zgłoś
delie Z innej beczki-plac zabaw dla dzieci :) 04.11.04, 11:26 Czy ktoś słyszał może czy będzie plac zabaw dla dzieci przy KN 5 i KN 6??? Kiedyś w Wersalu ktoś mówił, że ma być przy 6-tce od strony parku, tam gdzie teraz stoją baraki dla budowlańców, ale to znaczyłoby chyba że będzie poza ogrodzeniem bloku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: Z innej beczki-plac zabaw dla dzieci :) IP: *.chello.pl 04.11.04, 20:50 no wlasnie, tez kiedys o tym mysłałam, gdzie bedzie plac zabaw dla dzieci, bo od strony dziedzinca jakos nie widze mijesca na plac zabaw. A nie wyobrazam sobie, alby placu nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Z innej beczki-plac zabaw dla dzieci :) 05.11.04, 09:37 a dla poprzednich etapów, to takie place są czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
chiquitta Re: Z innej beczki-plac zabaw dla dzieci :) 05.11.04, 12:23 Tez byłam tym zainteresowana. Już przy zakupie mieszkania - niestety dowiedziałam się, ze plac zabaw będzie rzeczywiście od strony lasku i poza ogrodzeniem budynku. Dla budynku KN 4 - przykładowo, plac zabaw jest też poza ogrodzeniem; przy niższych blokach naprzeciwko. Wydaje mi się, ze placyk sam w sobie będie można ogrodzić i zrobić furtkę (nie jestem pewna, czy furtka takowa jest przy KN4). Myslę, ze razem wszystkie mamusie mogą wiele wywalczyć. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Z innej beczki-plac zabaw dla dzieci :) 05.11.04, 12:47 Takie ogrodzenie jest konieczne choćby ze względu na psy często załatwiające swoje potrzeby w piaskownicy, w której bawią się dzieci. Do psów pretensji nie mam, ale właściciele mogliby trochę pomyśleć:( Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Z innej beczki-plac zabaw dla dzieci :) 08.11.04, 10:15 Dowiedziałam się od kierownika, że plac faktycznie będzie od strony parku, poza ogrodzniem bloku, a więc będzie publicznie dostępny. Plac zabaw będzie ogrodzony:) BTW-w sobotę odebrałam mieszkanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Z innej beczki-plac zabaw dla dzieci :) IP: 217.153.92.* 08.11.04, 11:18 Delie, Jak przebiegał odbiór? Jesli dobrze pamiętam twoje mieszkanko znajduje się w KN6 prawda? Ja odbiór będe miał jutro lub w środę - powiedz prosze na co warto zwrócić szczególną uwagę:) Pozdrawiam sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Z innej beczki-plac zabaw dla dzieci :) 08.11.04, 14:23 Mam mieszkanie w 6-tce. 2 tygodnie temu zrobiłam pierwsze podejście do odbioru mieszkania. Był kierownik, zanotował nasze uwagi odnośnie poprawek i do czasu ostatecznego odbioru miały one być poprawione. Oczywiście nie były do końca:( Ale zaznaczyliśmy to w protokole odbioru i wszystkie braki mają być naprawione w tym tygodniu. Dostaliśmy klucz i od razu zmieniliśmy zamek:) Na co zwracać uwagę to nie wiem: my sprawdzaliśmy czy zgadza się wszystko z planami sporządzonymi przez naszego architekta, w tym ilość punktów świetlnych, kontaktów, itp. Poza tym sprawdziliśmy czy grzeją wszystkie kaloryfery, czy wszystkie okna otwierają się i zamykają tak jak trzeba, czy nie są nigdzie uszkodzone. Zwróciliśmy uwagę na uszkodzone tynki gipsowe w kilku miejscach. W sumie trwało to z godzinę. Nie mierzyliśmy pionu ścian i równości podłogi, bo i po co ? I tak nie zamierzam czekać aż mi wyrównają podłogę czy wyburzą ścianę- zresztą kierownika na nasze pytanie czy burzą ściany, które są krzywe powiedział: "nie ma takiej opcji". Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Z innej beczki-plac zabaw dla dzieci :) IP: 217.153.92.* 08.11.04, 17:40 dzięki wielkie:) ja takie "przedbiegi" robiłem cały ubiegły tydzień (a to tynk, ato grzejnik a to elektryka) i wszytko miało być na jutro zrobione - zobaczymy. Też nie zamierzam sprawdzac pionu ścian lecz jak najszybciej urządzać mieszkanie:) Zobaczymy jak to wyjdzie - jestem dobrej myśli. oczywiście dam znać w środę jak posżło:) Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Pion = poziom IP: *.acedsl.com 08.11.04, 18:59 W miniona sobote zrobilismy przymiarke do odbioru. Nasz ekspert-inzynier byl pozytywnie zaskoczony jakoscia wykonania (od strony technicznej). W calym mieszkaniu stwierdzil odchyl tylko jednej sciany (o 5 mm – podczas gdy dopuszczalna norma wynosi 2-3 mm). Wiec jezeli pion moze swiadczyc o poziomie to wcale nie jest tak najgorzej :) Hm, poza tym wyglada na to, ze powoli zaczynamy zaludniac nasze KN’y. Wszystkim Uczestnikom zycze szybkiego urzadzania-wykanczania, Niech rusza windy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Pion = poziom 08.11.04, 19:20 Za uruchomienie windy facet z Otisa sobie życzy 100 PLN [trwało to jakieś 10 minut]-zapłaciliśmy 50 PLN i tak dużo, uważam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Pion = poziom IP: 217.153.92.* 09.11.04, 08:50 No to ładnie sobie liczy:) Czy udało się Wam podjechac "pod klatkę" samochodem? czy nosiliście aszytko na plecach do klatki? Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Pion = poziom 09.11.04, 10:01 Nam się nie udało, ale koparce tak :) załadowaliśmy kafelki na łychę koparki i podjechaliśmy pod klatkę. oczywiście budowlańcom za taki wysiłek piwo się należy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Pion = poziom IP: 217.153.92.* 09.11.04, 13:02 Dobra robota Delie:) nawet juz wyczaiłem tę koparkę Caterpilara:) Mnie prawdopodobnie czeka to samo:) pozdrawiam Sasiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Odbiory mieszkań 09.11.04, 11:33 Coraz więcej forumowiczów odbiera mieszkania. U mnie obsuwa ponad 2-tygodniowa w stosunku do planowanego terminu. Ostatecznie po poprawkach odbieram w poniedziałek 15 (KN5). Mój sąsiad z drugiej strony korytarza wyprzedził mnie i już urządza :) Będę miał co nadrabiać :) Szczerze mówiąc jestem już zmęczony ciągłym nachodzeniem kierownika ale cóż, jak się nie wychodzi to później wyjdzie bokiem. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Pewnie będziemy się powoli rozpoznawać na budowie. Paweł, KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Odbiory mieszkań 09.11.04, 14:02 > Pewnie będziemy się powoli rozpoznawać na budowie. może powinniśmy zacząć nosić jakieś plakietki?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: Odbiory mieszkań 09.11.04, 15:34 Plakietki z nickiem ;-))))) a może pozostawmy rysopis na Forum :-))) U mnie obsunięcie odbioru już 2 tydzień (KN6; druga klatka licząc od KN5). pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Odbiory mieszkań IP: 217.153.92.* 10.11.04, 09:42 KAREN widzę, że będziemy dzielić tę samą klatkę:) My na piatym piętrze i termin odbioru oczywiście przesunięty... Wczoraj byłem umówiony z kierownikiem ale... nie przyszedł! skandal, choć dzisiaj rano dzwonił i przepraszał... Zapewnił, że w poniedziałek wszytko poprawią i będzie można działąć... Zobaczymy. Pozdrawiam sąsiadów P.S. podoba mi się pomysł z plakietkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: Odbiory mieszkań 10.11.04, 10:19 A to witam sasiada Artura :-) Ja będę nad Tobą :-))) Od przyszłego tygodnia zwożę materiały. Windę mozna uruchomić; ale to co najbardziej mnie boli to podjazd pod nasz blok. Nie byłam od zeszłego czwartku - czy możesz mi powiedzieć, jak wygląda sprawa drogi ;-)) dojazdowej? samochód dostawczy ma szansę, czy już mam się umawiać z Koparkowym? pozdrowieńka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo dojazd do KN6 IP: 217.153.92.* 12.11.04, 09:01 mam dobre wieści - dzisiaj byłem rano na budowie, patrzę i oczom nie wierzę, stoi sobie oryginalny Ford Transit przed klatką:) Jeśli do poniedziałku nie będzie duzych opadów to i ja się pokuszę o podjazd "pod klatkę" by zwozić płytki i inne cuda:) Ze spraw znacznie istotniejszych - wszytkie (mam nadzieję, że wszystkie bo na samą górę nie wchodziłem)mieszkania mają już parapety od strony podwórka co jest dośc istotne przed przybyciem zimy i mrozów - takzę rzutem na taśmę ale się udało naszemu Wersalowi:) Pozdrawiam sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Re: Odbiory mieszkań 10.11.04, 10:19 > Zapewnił, że w poniedziałek wszytko poprawią i będzie można działąć... Do poniedziałku mają poprawić moje więc może w poniedziałek zaczną Twoje ? ;-) Paweł, KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Odbiory mieszkań IP: 217.153.92.* 10.11.04, 12:17 hehe - nieźli są w tych obiecankach:) Karen - to ja witam sąsiadkę:)) Też mam zamiar zwozić materiały i niestety bez koparki się nie obejdzie - błoto takie wczoraj było, że po kostki wpadałem... No ale czy to nie urocze? Niczym u Anioła na Alternatywach;)) Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
areck Aster - Prośba do szanownych sąsiadów 11.11.04, 07:40 Dzwoniłem wczoraj do Aster - nie wiedzą nic na temat naszych dwóch budynków. Po rozmowie z kierownikem budowy okazuje się że nawet nie robią nic w celu podciągnięcia głównego kabla do budynków. Może za dwa miesiące. Mam prośbę, jeżeli więcej osób wyśle info ("prośbę") do aster z formularza na stronie www.aster.pl może wcześniej niż za 2 miesiące będziemy mieli TV i resztę. Kiedy przeprowadzki ? Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Odbiory mieszkań 11.11.04, 07:32 Po moim odbiorze w połowie października kończę już wykończeniówkę :) Ok. 22 listopada planuję przeprowadzkę. Trudno, przed grudniem muszę zwolnić wynajmowane mieszkanie. Poza detalami pt. brak kilku kratek na balkonie i większymi pt. brak okablowania TV i internetowego, reszta ok. Klarka VI prawie wykończona. Pytanie do sąsiadów z KN5 - macie ciepłą wodę w kranach ??? bo ja wciąż nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Odbiory mieszkań IP: *.visp.energis.pl 16.11.04, 07:20 Gratuluje! Podobno w ktoryms mieszkan w KEN 5 juz odpada tynk! Sprawdzajcie (opukujcie) sciany podczas odbiorów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Odbiory mieszkań IP: 217.153.92.* 16.11.04, 08:12 witam Sąsiadów, obiecana relacja z odbioru - kierownik dość skłonny współprcować przy poprawkach, choć umówiony termin to pojęcie względne:) Wczoraj jednak zaczęliśmy już działąć w naszym mieszkaniu z urzadzaniem. Koparka jednak okazała się niezbędna bo zakopałem się transitem, ale mili panowie wypchnęli z piasku:) no i oczywiście problem z windą - koleś mimo tego, że się umawiał nie przyjechał i wszytko wniesione siłą mięśni. Mimo wszytko jednak jestem zadowolony. W tym tygodniu powinno być znacznie lepiej z dojazdem bo chłopaki juz utwardzają drogę wewnętrzną. Pozdrawiam Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: Odbiory mieszkań 17.11.04, 11:19 hej Arturo! hej Drogie Sąsiedztwo na Forum!!!!! mam kluczyk :-))))))))))))))))))))))))))))) Upragniony roboczy kluczyk z zieloną przywieszką ;-)) zielony = nadzieja :-) Dzialam zatem od jutra :-))) pierwsze 5 paczek Opoczna do kuchni wtargamy piechotą na 6-te :-) Na budowie mokro, Alternatywy 4 w pełnej krasie, ale większy transportowy podjedzie. Z tym wnoszeniem na piechote kiepsko. Ufffff. jestem przerażona, ale nic to. Do boju, do boju... Co tam u reszty słychać? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Odbiory mieszkań IP: 217.153.92.* 17.11.04, 15:35 Gratulacje Karen!!! samochód powinien podjechać tym bardziej, że juz utwardzony jest zakręt więc jeden kłopot odpada. Druga sprawa to winda - przy większej ilości paczek chyba umówić się z "windziarzem", bo naprawdę szkoda zdrowia... No chyba, że zatrudnisz ekipę kulturystów i zrobisz im trening:)) P.S. Dzisiaj rano byłem - mamy drzwi do klatki:) Pozdrawiam Sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy Re: Odbiory mieszkań IP: 12.21.160.* 17.11.04, 15:50 karen777, gratulacje, ja mam chate w 3 klatce, wiec moment oddania zbliza sie i do mnie. alojzy Odpowiedz Link Zgłoś
delie usuwanie usterek przez Wersal po odbiorze mieszkań 17.11.04, 17:13 jak się ta sprawa przedstawia u Was [mam na myśli tych, którzy już odebrali mieszkania i usterki wymienione w protokole]. Ja mam wrażenie, że jakoś opornie im to idzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: usuwanie usterek przez Wersal po odbiorze mie IP: 217.153.92.* 18.11.04, 08:21 Witaj Delie, U mnie idzie całkiem nieźle choć oczywiście są małe niedociągnięcia. Jednak Kierownik Budowy jest człowiekiem, z którym można się dogadać. P.S. Ściany u mnie w łazience żyją włąsnym poczuciem pionu i poziomu, chyba chłopaki w poniedziałek je robili:) Pozdrawiam Sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: usuwanie usterek przez Wersal po odbiorze mie IP: *.acedsl.com 19.11.04, 22:27 Szanowne Sasiedztwo! Z przyjemnoscia donosze, ze dzisiaj odebralismy klucz do naszego M! Pozdrawiam Wszystkich Uczestnikow i zycze szybkich odbiorow. Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: usuwanie usterek przez Wersal po odbiorze mie 22.11.04, 10:41 Kochani sąsiedzi, Dziś mamy pierwsze transporty - niestety lód tak skuł wyboje, rowy i ex-błotne doliny, że chyba nie da rady podjechać malym truckiem z kafelkami itp. Jestem przerażona i tą trwogą się z Wami dzielę! Z tego, co zauważyłam dzis jeszcze ktoś dziala z klatki nr 2 z szóstki. Ale ten ktoś zapomniał przypiąć sobie karteczki z nickiem!!! ;-))) he he pozdrawiam i życzcie nam powodzenia :-) PS W TEMACIE USTEREK: SPRAWDZAJCIE DOBRZE TYNKI NA BALKONIE. U nas już jest 'purchel' i lada moment odpadnie przy drzwiach balkonowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: usuwanie usterek przez Wersal po odbiorze mie IP: 217.153.92.* 22.11.04, 11:04 Karen:) Jesli chodzi o działąnia na szóstce w drugiej klatce to jestem ja:)Piętro piąte na lewo od windy:) Jeszce ktoś na chyba pierwszym piętrze działa z urządzaniem i chyba tyle w "naszej" klatce. Ja w niedzielę wnosiłem worki z zaprawami i klejami i powiem szczerze, żę lepiej jest jak jest tzn. twardo niż gdy było błoto. Samochodem raczej nie podjedziesz ale można zawsze poprosić pana z koparki i podwiezie pod klatę co trzeba:) No i powodzenia we wnoszeniu - to jest najgorsze w tym wszytkim. jednak winda jest teraz na wagę złota:) Pozdrawiam Sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: usuwanie usterek przez Wersal po odbiorze mie 22.11.04, 12:01 Witam uprzejmie sąsiada z piątego :-)) Już nie musisz nosić plakietki ;-) moi ekipowcy Cię rozpoznają i o wszystkim mi doniosa ;-) Czy udało Ci się uruchomić winde? ja nie dalam rady jak na razie. Właśnie szukamy pana koparkowego do pomocy :-) pozdrawiam sąsiadów i do boju do boju!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: usuwanie usterek przez Wersal po odbiorze mie IP: 217.153.92.* 22.11.04, 16:13 Widzę Karen, że masz dobrze zoragnizowany system zbierania danych:))) Z windą ponisłem dwie porażki... niestety Pan z Otisu trzyma w ręku wszytkie asy... A pan koparkowy jest skłonny pomagać za drobną gratyfikację:) Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: usuwanie usterek przez Wersal po odbiorze mie 22.11.04, 17:42 Najwyraźniej pan z Otisu obraził się z powodu mojego męża, bo nie chcieliśmy mu 100 zł zapłacić za dwa wjazdy windą:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy Re: usuwanie usterek przez Wersal po odbiorze mie IP: 12.21.160.* 22.11.04, 17:47 Arturo, nie zapominaj ze Karen777 jest kobieta i zapewne kazdy mezczyzna pomoze wniesc kafelki kobiecie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a_nia Witamy sąsiadów 22.11.04, 19:29 Dzisiaj mieliśmy pierwsze podejście do odbioru mieszkania, - druga klatka od KN5, 5 pietro. Mamy trochę poprawek, w następnym tygodniu kolejne podejście odbioru. Pozdr. a_nia i MC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Witamy sąsiadów IP: *.eranet.pl 23.11.04, 08:37 Cześć, Trochę nie rozumiem tej akcji z windami. Jeżeli facet z Ottisu może je odpalić za opłatą to znaczy że windy są gotowe do jazdy, Dlaczego więc Wersal nie może ich poprostu odpalić żeby już sobie normalnie jeździły? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Witamy sąsiadów 23.11.04, 10:07 Może się boją, że ktoś mógłby w windzie zawału dostać jak utknie między piętrami na dłuższy czas, a jest to więcej niż prawdopodobne, bo Wersal ma problemy z prądem i ciągle go wyłącza. Uprzedzcie swoje "ekipy wykończeniowe" o tym fakcie [moja ekipa zaczyna powoli tracić cierpliwość], że będą mieć przymusowe przestoje w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly mieszkani Re: Witamy sąsiadów IP: 217.153.70.* 23.11.04, 10:57 Witam, Czy Ktos z Was wybral do wykonczenia standard C a jesli tak, to czy jest zadowolony? Z gory dziekuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) 23.11.04, 12:01 Kochani Sąsiedzi, Wg obliczeń mojego papy (jest fanem statystyki): 4 panowie wtargali się na 6-te pietro 13 razy (slownie: trzynaście) ze wszystkimi kaflami, murkami, klejami, gruntami, hobokami i innymi gadżetami zwiezionymi na chodnik przy stróżówce. w sumie daje to 52 wejścia na 6-te. = 312 pięterek = 35256 schodków. mam nadzieję; dobrze zapisałam. Bez windy da sie wnieść, a co za przyjemność podarować potem boskim zaprzyjażnionym pomocnikom paletę TYSKIEGO! :-)))))) A tak na powaznie: serce mi sie krajało i szlag mnie tarfił, że pan windziarz po prostu nie przyjedzie i juz. Nie uruchomi i basta. Muszą mieć jakiś powód, o którym nie wiemy. Halo - jak komuś udadzą sie pertraktacje - niech da cynk na maila, plizzzzz.karen777@gazeta.pl Pozdrawiam wszystkich!!! + uprzejmie informuję i przepraszam za wszelkie stukania i hałasy sąsiada Arturo z piątego. Dziś odpala u nas ekipa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
delie drzwi do mieszkań 23.11.04, 14:07 Czy ktoś z Was miał już przyjemność kontaktować się z firmą od drzwi zewnętrznych? Mam na myśli to czy można się z nimi umówić na ich założenie i wymianę zamków, oraz czy można negocjować kolor okleiny od strony mieszkania [podobno w standardzie ma być "wiśnia"]. Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: drzwi do mieszkań 30.11.04, 17:31 Firma rozpoczyna prace najprawdopodobniej pod koniec tego tygodnia. Jeden zamek w standardzie, dodatkowy - drugi jedynie o nazwie stark 3 (66 PLN) w Castoramie Al. Jerozolimskie, do tego wkładka z grzebieniem (cena wg. uznania - od 250 do 600 PLN). Firma montuje komplet za 350 zł (jeżeli chcemy drugi zamek). O ile wiem Wersal stoi na stanowisku że drzwi powinny mieć jedankowy wygląd, ale od środka - można chyba dogadać się z firmą od drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
cubitus Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) 24.11.04, 10:11 Witam, u nas to tak samo sie skończyło - 30 paczek glazury i terakoty + inne akcesoria zostały wtaszczone na 5-te pietro przez dziwna zbieranine włacznie z doktorantem prawa czy analitykiem finansowym (ale piwko po smakowało jak nigdy) A tak w ogóle to szukam sasiadow, my bedziemy w KEN 5, IV klatka, 5-te pietro, widzialem ze w naszej klatce ktos juz mieszka, ale nie wiem czy udziela sie na forum, bo jak widze to wiekszosc tu z 6-tki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc z innej beczki :) IP: *.chello.pl 24.11.04, 21:27 a jak tak z innej beczki:) co kładziecie na podłogach - panele, deski czy parkiet? My prawdopodobnie połozymy parkiet. I co sądzicie o meblach firmy VOX warto czy nie? Jesli chodzi o kuchnie - kupujecie gotowe mebele, czy stolarz robi na wymiar? My jeszcze nie odbieramy mieszkanka, pewnie pod koniec grudnia dopiero :(( ale coz - juz nie mozemy sie doczekac :) Sąsiedzi z KN6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nescafka Re: z innej beczki :) IP: *.nestle.pl 25.11.04, 10:44 Na podłogę panele; 'kapkę' lepszej klasy, żeby na lata starczyło. Meble kuchenne - gotowe, projekt ze sklepu :-))) montaż 6-7 grudnia! VOX - doświadczen nie mam; moze ktoś inny podpowie. sąsiadka z KN6 Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: z innej beczki :) 25.11.04, 12:22 parkiet i meble na wymiar [właściwie wszystkie, poza sofami:)]. o firmie VOX nic nie wiem, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Witam Sąsiadów IP: 217.153.92.* 26.11.04, 10:51 Witajcie wszyscy:) Trochę zalatany ostatnio jestem więc na forum delikatnie przycichłem:)) Widzę, że ujawniła się sąsiadka A_nia z piątego piętra na KN6 klatka IV (druga od KN5). Witam serdecznie chyba będziemy sąsiadwoać przez ścianę:) Karen777 czy my będziemy sasiadwoać przez sufit-podłogę?:)) Wnoszenie płytek i worków na piętro piąte powoduje, że cioraz mniej kumpli ma ochotę się ze mną widywać:))) Jednak nie złamie nas jakiś kolo z Otisa, który umiejętnie lawiruje kształtując kondycję fizyczną mieszkańców:) Mnie czeka wnoszenie parkietu jeszcze więc póki co zbieram siły... Co do prądu to miałem już niezłe preżycia, o kórych opowiem pewnie kiedyś przy piwku, póki co mam zapewnienie, że ma być lepiej i chyba jest bo prąd nie tyle znika co ma wahania napięcia. A o meblach VOX nie słyszałem:)) Pozdrawiam Sasiadów Arturo P.S. Łązienka już prawie gotowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: Witam Sąsiadów 26.11.04, 13:23 ciao Arturo! jeśli Ty mieszkasz w tym pośrodku - to nie będę Ci stukać obcasami na głową ;- ))) Ja też już mam dość, czuje się po prostu skopana. 9 dzięń latania po sklepach do 21-ej, 22-ej i wczoraj przy fantastycznej szarudze, wieczorową porą na Kenowskim chodniku przed metrem, przywaliłam na wstecznym w wywietrznik od metra (ten szary za przeproszeniem kloc na skraju trawnika i drogi wyjazdowej). Uważajcie na te szare kloce. Zapomniałam, że jeden taki tam stoi na samym rogu, no i teraz neipotrzebna komplikacja. Musiałam się wyżalić, buuuuuuuuuuuuuuu :-(((((( jak wreszcie usiądę, to postaram się być na dobrym prądzie ;-) bez wahania napięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Witam Sąsiadów IP: 217.153.92.* 26.11.04, 15:07 KarenWitaj w klubie OBICH I Leroy'ów do 21.00:))) Ostatniop mnie ochorniarz prawie siłą wygonił:) Ale takie życie... A co do stukania w syfit to moje mieszkanie z windy na lewo:) Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: Witam Sąsiadów 26.11.04, 16:15 A to nie będa Ci w takim razie przeszkadzały moje niderlandzkie drewniaki ;)) Wczoraj nocowałam ;) w Obi, a przed wczoraj w Praktikerze. Jutro jestem umówiona na śniadanko w Leroyu ;) jak zobaczysz gdzieś na parkingu samochód z przygrzmoconym prawym tylnym światełkiem niebieski metallic - to mój :-((( buuuuu Pozdrawiam, K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exGaLL Re: Witam Sąsiadów IP: *.metalexport.pl 26.11.04, 16:29 Hej! Ja też już odebrałem klucze.. na siłę - gdybym chciał czekać na usunięcie wszystkich usterek to chyba dopiero na wiosnę bym się wprowadził. Na szczęście drobna rekompensata ze strony WP poprawiła mi nastrój, przymknąłem oko,.. a raczej wziąłem świadomie ciężar usunięcia usterek na siebie i ostatecznie podpisałem cyrograf, chociaż jak sie patrzy na tę fuszerkę co WP odstawia, to się serce kraje. Catepillar , windziarz, standardowa procedura.., 20 złoty cat + 50 zeta windziarz.. i towar prawie na całe mieszkanie dojechał na 7 pietro.. niedługo zaczynam burzyć... w krzywych ścianach nie będę mieszkał ;-] z góry przepraszam za hałasy :-) (z góry i sąsiadów z dołu też ;-)) U mnie ostateczny termin zamieszkania 15 grudzień... po tym terminie kończy mi się wynajem obecnego lokum... jak ja nie cierpię przeprowadzek ;-) Ale nie ma lekko, jak chce się mieszkać na budowie... Alternatywy 46, druga klatka od KeN 5 :-) Pozdrawiam szanownych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Witam Sąsiadów 26.11.04, 16:40 Burzenie ścian i przeprowadzka do 15 grudnia? Ambitnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc grzejniki IP: *.chello.pl 27.11.04, 19:10 byliśmy dziś w naszym mieszkanku, pooglądaliśmy dokładnie wszystko, znaleźliśmy kilka defektów (które zgłosimy przy odbiorze mieszkania). Jednym z nich jest grzejnik w łazience. W pokojach grzejniki grzeją super natomiast w łazience, mimo, że podkręcony był na maksa, grzał bardzo delikatnie, tzn. ledwo wyczuwalne ciepło - też tak macie??? Bardzo nas to zdziwiło. Poza tym na ściance z luksferów oddzielających balkony znaleźliśmy jednego pustaczka pękniętego - oczywiście zgłosimy to przy odbiorze, a co, ciekawe czy wymienią na nowy. I jeszcze cos, w salonie i w kuchni mamy delikatnie uszczerbione okiennice, tzn. zdarta jest farba i widać drewienko. W kuchni można to przeboleć, ale w salonie troszke zdarta jest farba + troszke naderwane drewienko z okiennicy. I mamy pierwsze "pęknięcie" na scianie w salonie, brrr, w miejscu gdzie w trakcie budowy robotnicy mieli przejscie do kolejnego pomieszczenia, i teraz te ich drzwi zabudowali cegłami i tam teraz to pęka. To chyba tyle z przeglądu mieszkania. Sąsiedzi z KN6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: :)) IP: *.chello.pl 12.12.04, 10:11 bylismy wczoraj sprawdzic czy usterki usuniete. Po zadnej nie ma sladu, nawet pekniety luksfer na balkonie wymienili:) super!! Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: z innej beczki :) 30.11.04, 17:27 Parkiet, jakoś wolę naturalnie ;) Co do mebli - polecam BRW, chociaż trzeba się obchodzić delikatnie przy montażu i w trakcie używania - raczej do sypialni niż do kuchni. Kuchnię stolarz robił na wymiar - mam takiego jednego z Mińska Maz., robi ładnie, dokładnie i całkiem niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) 30.11.04, 17:23 Hejka, no tak, 6tka w przewadze. Witam szanownwgo sąsiada z 5tki, chociaż aż dwie klatki dalej. Ja mieszkam już od tygodnia na 1-szym w kl. 6. Dziś zobaczyłem nareszcie windę od środka, chociaż ja to sobie nie pojeżdżę. Ale winda - high tech ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaa7 Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) 30.11.04, 21:30 Cześć, Witam wszystkich sąsiadów,a szczególnie Karen - właśnie przeczytałam, że tych czterech panów w zeszły poniedziałek kursowało do ciebie; u mnie akcja "wnoszenie" trwała w tym samym czasie. Wprawdzie tylko na drugie, ale za to mój mąż wtargał wszystko sam.Pięć godzin mu to zajęło i to prawie bez przerw. Teraz już fachowcy kończą łazienkę, więc powoli mieszkanie nabiera kształtów. O usuwaniu usterek, wprawdzie małych, nie wspomnę - od 2 tyg. pan kierownik na moje pytania odpowiada: Za chwilę kogoś przyślę. Przeprowadzkę planujemy do 15 grudnia. Może jeszcze ktoś z drugiej klatki, KN6? Pozdrawiam, Lenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) IP: *.chello.pl 30.11.04, 22:17 Lenka, bedziesz mieszkała na drugim pietrze po lewo czy prawo wychodząc z windy?:) Jesli po lewo to witam sąsiadke z góry, bo my bedziemy mieszkać na Ip. po lewo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) 01.12.04, 10:51 Helloł Lenka! Witam uprzejmie sąsiadkę i jej dzielnego męża. Tez plotkowaliśmy ;-) o Was, ze ostro idziecie do przodu jak burza! Pewnie Twojego męża nieżle bolały mięśnie, nawet jeśli to tylko 2-gie pięterko. Czy to czasem nie u Ciebie w oknie stanął PIERWSZY KWIAT na KN6??? Ja dziś mam premierę kuchni :-) w sensie - glazura, terrakota, malowanie. Pozdrowionka, Karen ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo raport IP: 217.153.92.* 02.12.04, 15:51 Witam sąsiadów z szóstki! Lenkaa pozdrów Męża - szacuneczek dla Niego:) Karen a czy to nie Ciebie spotkałem ostatnimi dniami targającą wykładzinę?:) U mnie pierwse prace dobiegają końca - łazienka już prawie jest. kończy się terakota w kuchni i przedpokoju. Od przyszłego tygodnia zaczynamy podłogi układać. Dlatego wszycy, którzy mają ochotę popatrzeć jak silna grupa kilku chłopaków targa paczki z parkietem na piąte zapraszam w sobotę około południa:)) Pozdrawiam Sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: raport 02.12.04, 16:41 Witam sąsiada Artura! Niestety muszę Cie rozczarować, ale to nie je targałam wykładzinę! A gdzież tam! Szczęśliwie w 'targaniu' na szóste wyręcza mnie kilku zaprzyjażnionych rycerzy :-))))) i chwała im za to. Aczkolwiek ostatnio jednak coś wtargałam sama: 5 kg hobok farby do sypialni. Poza tym zajmuję się raczej drobnicą ;-) np dziś wniosę gadżety do łazienki, kontakty, etc :-))) Życzę powodzenia w sobotę! a jeśli chcesz zachęcić audytorium do oglądania - to lepiej zamieść zdjęcia tych silnych chłopaków ;-)))))) ja już Wam wróżę popularność i full audytorium damskie, skandujące jak na chippendalsach ;-)) U mnie pra-premiera zamontowanej kuchni już w środę :-))) pozdrawiam wszystkich, PS: Artur pozdrowienia dla Twoich pomagierów też! Pomagierzy są najważniejsi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 KALORYFERY 02.12.04, 16:50 Kochane szóstki :-) Proszę Was o info, czy nie macie wrażenia, że słabo u nas grzeją? Kaloryfer w łazience jest ledwo ciepły. Na salonach odkręcone na maksa na 5-tke - a wcale żaden to, za przeproszeniem, hajcung nie jest. Moja ekipa w nocy marzła (tak, wiem - za slabo 'grzali' browara...); dowiozłam im grzejnik olejowy. czy u Was też tak jest? co robimy? - chętna byłabym za konsolidacją naszego zgłoszenia do kierownictwa, o ile więcej jest takich przypadków. A drogie sąsiedztwo z KN5 ma ciepło? Pozdrawiam, Karen Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaa7 Re: KALORYFERY 02.12.04, 21:42 Hej, Karen, kwiatek nie u mnie, nie pamiętam dokładnie, ale stoi chyba raczej w pierwszej klatce. Muszę się przyjrzeć. Mąż najwyraźniej kondycję ma niezłą, bo po wniesieniu wszystkich płytek i paneli narzekał tylko na bolące kolano. Samej mi w to trudno uwierzyć. A z kaloryferami u nas dokładnie to samo. W pokojach jeszcze jako tako, w łazience ledwo letni. A do gościa:będę mieszkać po prawej, więc ktoś inny będzie ci tupać nad głową :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: well Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.04, 09:23 Na Boga, nie piszcie "po lewo, po prawo"!!!!! Toż to woła o pomstę do nieba. Piszemy i mówimy: po lewej lub po prawej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) 03.12.04, 09:55 Well-u, Na wołanie o pomstę do nieba w tym przypadku ma absolutną wyłaczność - PAN MIODEK. MIODEK I BASTA!!! Poza tym nie jesteśmy tu po to aby się poprawiać. Budujemy nowy dom! pozdrawiam wszystkich muratorów, :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula kaloryfery IP: *.kig.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 10:30 hej kaloryfery sa po prostu zapowietrzone; trzeba je albo samemu odpowietrzyć albo wezwać hydraulika. a tą wykładzinę to ja targałam;)na siódme piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: kaloryfery IP: 217.153.92.* 03.12.04, 11:45 witaj Ula:) widzę, że dziarskich kobiet na szóstce przybywa:) Co do kaloryferów to muszę zasięgnąć języka u moich robotników - ale nie narzekali póki co... Ale zawsze jestem zdania, że razem więcej zdziaąłmy w Wersalu niż pojedynczo! Chłopaki w sopbotę będą gotowi odeprzeć atak płci piękniejszej także ewentualne zdjęcia z tej konfrontacji mogą być niezwykle interesujące:) Pozdrawiam Sąsiadów Arturo P.S. Podobał mi się tekst o Miodku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel a co w KN5? IP: *.acedsl.com 03.12.04, 16:14 Hm, wyglada na to, ze 6-tka nas wyprzedza o 5 dlugosci :) A co tam u Sasiedztwa w KN5? My (IV p po lewej stronie od windy ;) w klatce od KN4) zaczynamy dopiero casting na ekipe. Pozdrowienia dla Uczestnikow - zwlaszcza tych "noszacych" :) Niech moc bedzie z Wami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy po co dzwigac ? IP: 12.21.160.* 03.12.04, 20:31 a po co dzwigac ? szkoda plecow, a i dysk moze wyskoczyc, nie lepiej poczekac na windy ? ja mam wlasnie taki plan. pozdrawiam wszystkich dzwigajacych, donoszacych, przytrzymujacych drzwi itp alojzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: po co dzwigac ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.04, 19:05 temu dobrze, kto może czekac:) ja musze jednak wyprowadzić się z mojego dotychczasowego lokum do 15 grudnia.Czy ktoś z Was ma się zamiar wprowadzić do KN6 przed 15??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: po co dzwigac ? IP: *.eranet.pl 06.12.04, 09:38 W KN5 (3 klatka od KN4) już normalnie działa winda, hurrra :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: po co dzwigac ? 06.12.04, 12:26 "- Pan w żółtym czepku, gość Alojzy, prosimy nie drażnić rekina!!!!!" Nie każdy może sobie czekać z wnoszeniem i pracami do nowego roku, aż zaczną chodzić windy... Ula - odpalam przeprowadzkę 17 grudnia. Cieszę sie, że już wiem, do kogo po szklanke cukru czy mąki będę chodzić ;-))) Pozdrawiam wsystkich z poniedziałku, K. Odpowiedz Link Zgłoś
cubitus Re: a co w KN5? 06.12.04, 15:01 tylko nie napisałes która klatka, bo jesli IV to bedziemy sąsiadami (my na 5p) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: a co w KN5? IP: *.acedsl.com 06.12.04, 19:47 hm, jak patrze na budynek od strony dziedzinca to klatka w prawym rogu - chyba IV ale pewnosci nie mam :) Pozdrawiam Sasiada i PT Wspolmieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
cubitus Re: a co w KN5? 07.12.04, 16:24 jak w samym rogu to chyba jednak mieszkasz w V. IV jest na wprost podjazdu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: a co w KN5? IP: *.acedsl.com 07.12.04, 18:17 [Mam nadzieje, ze Pozostali Uczestnicy wybacza nam ten "prywatny watek sasiedzki"] Mam wrazenie, ze mowimy o tej samej klatce :)(w sumie rzeczywiscie jest na wprost podjazdu). Moje okna wychodza na KEN (pokoj dzienny i kuchnia) i na dziedziniec (sypialnie) (podczas gdy okna mieszkan w kl V wychodza na KN-4). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: a co w KN5? IP: 217.153.92.* 08.12.04, 09:06 z mojej strony wybaczam:) naprawdę zaczęło mnie ciekawić czy mieszkacie w tej samej klatce:)) A ja nie mieszkam na wprost podjazdu bo u nas rondo robią... swoją droga nie każdy buidynek ma swoje rondo więc czujmy się wyróżnieni przez Wersal:)) Pozdrawiam sąsiadów Arturo P.S. Chyba jednak nie damy rady wprowadzić się jeszce w tym roku:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubitus Re: a co w KN5? IP: *.man.polbox.pl 08.12.04, 14:51 No to kończąc prywatę (i gwoli pełnego zaspokojenia ciekawości kolegi Artura) pozdrawiam sąsiada z dołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: a co w KN5? IP: *.acedsl.com 08.12.04, 16:50 Sasiad z dolu pozdrawia (mam tylko nadzieje, ze nie masz zestawu kina domowego z subwoofer'em stojacym na podlodze :) - to oczywicie zart). Pozdrowienia dla pozostalych Uczestnikow (a moze by tak objawil sie ktos jeszcze z KN-5?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: well Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.12.04, 12:08 Nie zmienia to faktu, że poprawnie jest: po prawej, po lewej. Mam nadzieję, że jest to przejęzyczenie spowodowane wnoszeniem na wysokie piętra. Pozdrawiam lud pracujący (ciężko). Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) 13.12.04, 11:27 'goscc' z chello - może skontaktuj się z 'well' celem prywatnej dyskusji nt poprawnej polszczyzny ;-) to da nam spokój na forum budowlanym... Pozdrowienia dla prof.Miodka :-) Pszczołka Maja i Gucio PS: a propos owadów - mam w mieszkaniu pierwszego pająka!! znaczy się zdrowe :- ))) Zakazałam mojej ekipie wyprowadzki pająka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Miodek Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 12:02 Uprzejmie donoszę, że "well" ma rację: piszemy i mówimy "po prawej", "po lewej". Dr Miodek, z uprzejmościami. Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) 13.12.04, 14:36 Oczywiście, że 'well' ma rację; tego nikt nie kwestionuje i niech sie wstydzi 'goscc' co pisze 'na lewo' ;-) ALE to nie forum językowe, tylko budowlane... wiec proponuję dac sobie spokój z pouczaniem... pszczółka Maja całuje Dr Miodka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: well Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.04, 18:37 Karen, poprawnie jest "na lewo" i "po lewej", natomiast niepoprawnie: "po lewo". Well żegna się i obiecuje, że nie będzie już ingerował w kwestiach językowych. Pozdrowienia dla Karen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel [...] IP: *.acedsl.com 13.12.04, 19:43 Hm, ciekawe co napisal Wojtek, ze go ocenzurowali :):):)???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo witajcie:) IP: 217.153.92.* 14.12.04, 08:57 Witam Sąsiadów, Widzę, że trzy dni nieobecności na forum a tu tak gorące dyskusje, że moderator interweniuje;))) Co do poprawek Wersalowskich (wiem wiem powinno być z małej i wersalowski jest niepoprawnie użytym przymiotynikiem w tym kontekście bo powinno być "dokonywanych [a jeszcze lepiej wykonywanych] przez Wersal Podlaski"):) to mnie nieco irytujke podejście typowo południowe (choć przecież są ze wschodu bardziej niż z południa, gdzie umówienie się na dzien i godzinę to sprawa tak względna jak śnieg w tym roku:)) No ale jakoś to jednak idzie i z tego co zasięgnąłem języka (tudzież opinii) u ludzi, którzy widzieli wiecej niż jedną budiowę to nie jest tak z tym Wersalem źle na tle rynku, choć wszyscy podkreślają, że nie dotrzymują terminów. JA czekam na windę i drzwi, które mają być na gwiazdkę:)) i szczerze móiąc jestem sceptyczny... Pozdrowienia szczególne dla sąsiadki z góry Karen i z boku MC. A tera pytanie za 100 pkt. Czy można powiedzieć "sąsiad z boku" czy lepiej "sąsiad przez scianę"? Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: witajcie:) 14.12.04, 10:11 Hm, wygląda na to, że ja idę zaraz przepraszać się ;-) z 'wellem'. Zapotrzebowanie na poprawki - i to nie tylko budowlane - jak widać jest! Moja ocena była zatem mylna :-) Gdy człowiek przystanie na chwile (pomiędzy jedną fugą a drugą ;-), postoi w korku do Leroya) i pomyśli, to rzeczywiście całkiem często brak pewności, czy poprawnie się wyrazilismy... Kochani, jeśli chodzi o poprawki już wersalowskie - u mnie zanotowano opóżnienie 2 tygodnie + konflikt pomiędzy ekipą moja a wersalowską. Chłopaki z Wersalu bezpardonowo staranowali panu Rysiowi ;-) kawałek terrakoty (nie pytając, którą stroną można przejść) i... już chyba nie dokończą poprawek na balkonie (tynk odpada). Nie dokończą dopuki pan Rysio zarządza ;-) Pozdrawiam wszystkich zaprzyjażnionych budowlańców ;-) miłego dnia pśśściułka :-) Maja Odpowiedz Link Zgłoś
cubitus Re: raport ;-) z wnoszenia na 6-te! (KN6) 06.12.04, 14:56 To w takim razie chyba Ciebie (lub kogos u Ciebie na balkonie) widziałem wczoraj jak do nas meble przywozili. My jeszcze troche poczekamy z przeprowadzka bo sobie wymyslilismy dosyc pracochlonny i czasochłonny parkiet. Pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Kwesta ubezpieczenia mieszkań (mury) 09.12.04, 13:27 Czy ktoś orientuje się jak wygląda kwestia ubezpieczenia mieszkań (murów) przed podpisaniem aktu notarialnego a po podpisaniu odbioru z Wersalem czyli przed przejęciem na własność murów. Co w przypadku, odpukać, pożaru budynku, jeżeli nie jesteśmy jeszcze właścicielami mieszkań ? Czy ktoś dowiadywał się w Wersalu jak ta sprawa wygląda ? Teraz jest głupi okres bo nie jesteśmy właścicielami a pieniążki już wpłacone. Pozdrawiam, Paweł KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Kwesta ubezpieczenia mieszkań (mury) IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 10.12.04, 16:22 Witam Sprawa wygląda tak: 1. Do czasu oddania budynku do użytkowania mamy do czynienia z budową. 2. Budowę musi ubezpieczać deweloper. 3. Przed aktem notarialnym nie mają Państwo tytułu pranego do mieszkania, a tak naprawdę to nie ma do czego mieć tytułu prawnego, gdyż mieszkanie (lokal) nie jest wydzielone przed sporządzeniem aktu. 4. Nie dowiedziałem sie tego od Wersalu. Tego dewelopera lepiej nie pytać. Pozdrawiam Maciek KN1 Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Mój kwadrat ;-) już ubezpieczony! 13.12.04, 09:57 Witam wszystkich po weekendzie i uprzejmie donoszę, że ubezpieczyłam mieszkanie. Dokument wymagany: umowa z Wersalem + dowodzik ubezpieczającego. Nie jest wymagany akt notarialny, aby ubezpieczyć sobie mieszkanko i to, co już do niego włozyliśmy. (Mury oczywiście ubezpiecza developer.) W skrócie ubezpieczyłam się od rabunku; od przepięć, od zalania przez sąsiadów oraz jeżeli to ja zalałabym drogiego sąsiada, etc. etc Informacje nt możliwości ubezpieczenia mieszkanka oraz wymaganych dokumentów dostałam od naszego developera. Te informacje potwierdziło PZU. (to tak a propos punktu 4 naszego rozgoryczonego Maćka z KN1) Pozdrawiam i milego tygodnia, Karen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Mój kwadrat ;-) już ubezpieczony! IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 14.12.04, 09:21 Witam Cię sprytna Krysiu. Zaręczam Ci, że to co wiesz lub wydaje Ci się, że wiesz nie zawsze jest prawdą. Np. to, że jestem rozgoryczony nie jest prawdą. Ty natomiast tego nawet nie przypuszczasz, Ty to stwierdzasz. Pozdrawiam Ciebie i wszystkich mieszkańców budowy. PS. Nigdy nie chciałem psuć komuś dobrego samopoczucia, a rozgoryczonych i zacietrzewionych jeśli mogę, to sam unikam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.acn.waw.pl 11.12.04, 20:40 Witam, Czy macie może jakiekolwiek informacje dotyczące podpięcia netu do KN6? Słyszałem, że do KN5 podejscie robi e-plan (chyba jakoś tak się nazywają). Czy może wieci coś na ten temat? W piątek po kilku podejściach udało mi sie odebrać mieszkanko. Planuję przeprowadzkę na poczatku stycznia i bez netu bedzie trochę kiepsko :( pzdr, MC (KN6) PS. pozdrowienia dla sąsiadki z góry -Karen777 i sąsiada z przeciwka -Arturo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.chello.pl 12.12.04, 10:09 mąż pytał w UPC czy mieli jakieś zgłoszenie o nowym budynku i czy będą chętni do złożenia oferty - niestety nikt się z nimi jeszcze nie kontaktował. A szkoda, bo obecnie mamy chello i jesteśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 14:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 13.12.04, 10:02 MC - dzięki za pozdrowienia :-)) Czyzbys mieszkał tuż pode mną??? a wiesz że chodzę w niderlandzkich drewniakach ;-))) Co tam słychać na siódmym u ULI? Żyjecie? ja jestem ledwo żywa; marzę o spokojnej chwili na kanapie i keine Castoramen, keine Obi'en :-) Pozdrawiam i życzę nam słoneczka, moze wreszcie wyjdzie, Karen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exGaLL Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.metalexport.pl 14.12.04, 18:29 Hej! Pozdrowienia z 7-ego piętra. Od 11.12.2004 już mieszkamy w KEN6 , a raczej KEN 46 :-) Całkiem miło jest, trochę chłodno, trzeba chyba zamykać drzwi wejściowe do klatki.. Nasza ekipa wykonczeniowa, mało się sama nie wykończyła - pracowali od wczesnego rana do późnej nocy - ale ostatecznie wyrobili się z terminem i w ciągu 6 dni roboczych zrobili praktycznie całe mieszkanie :-). A teraz pytanie z innej beczki: Czy żądanie Wersalu o dopłatę różnicy w stawce VAT (ok 2300 zł) od zakupionego gruntu jest uzasadnione? Za grunt zapłaciliśmy transzę w grudniu 2003 r. i nie rozumiem dlaczego sprawa wypływa dopiero teraz...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 10:18 no wlasnie jak to jest jesli ktos placilza transze wczesniej? I do kiedy mozna je zaplacic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: 213.134.143.* / *.securities.com.pl 15.12.04, 15:36 Ja zaplacilam w grudniu 2003 i wtedy pytalam o to na forum czy VAT nie bedzie doliczany. Pytalam tez wtedy w WP i powiedzieli, ze jak zaplace do konca kwietnia 2004 to VATu nie dolicza, ale wiadomo jak to jest. A oto adres: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=9726188&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.kig.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 12:10 przeczytałam informacje w podanym przez Ciebie linku; wynika z niej jasno, że jeśli za grunt zapłaciłam przed wejściem ustawy w życie i dostałam fakture za zakupiony udział w gruncie pt." wpłata za grunt przynależny nie podlega opodatkowaniu VAT" z listopada 2003 roku to nie powinnam już dopłacać 7 % VATU. A jednak Wersal w momencie rozliczenia wręczył mi pisemko odnośne dopłaty 7% wartości gruntu jaki nabyłam. cosik jest tu bardzo nie tak. Jeśli masz namiar do jakiegoś specjalisty, doradzcy podatkowego etc to byłabym wdzięczna. A ty co masz zamiar zrobić w tej sytuacji;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: 213.134.143.* / *.securities.com.pl 16.12.04, 15:46 Mi tez WP naliczyl dodatkowe 7%. Na razie nie wiem jeszcze co zrobie (akurat mam jeszcze troche czasu). Ale mam nadzieje, ze jednak uda mi sie przekonac WP (wzielam wtedy od nich kwitek, ze wplacilam i suma nie powinna sie zmienic nawet gdy zmieni sie VAT, choc boje sie ze sie wymigaja). Niestety namiarow na zadnego doradce nie mam, przykro mi. Sprobuje cos znalezc, ale nie moge obiecac. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sauter Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.chello.pl 16.12.04, 22:54 Mam nadzieje ze ten wycinek artykulu wyjasni Wam, dlaczego Wersal Podlaski ba wszeliki wypadek nalicza 7% podatku za grunt: " Klient za mieszkanie zapłacił przed 1 maja. Umowa sprzedaży mieszkania (akt notarialny) zostanie jednak podpisana po tym terminie. Czy klient powinien dopłacić 7-proc. stawkę VAT za udział w gruncie? Ustawa nie reguluje takiej sytuacji. Brak jest w niej przepisów przejściowych. Specjaliści są podzieleni. Jedni twierdzą, że VAT płacić trzeba, inni - że nie. Ministerstwo Finansów (autor felernych przepisów) nie zajmuje stanowiska, wychodząc z założenia, że w aktualnym stanie prawnym nie może wydawać wiążących interpretacji prawa podatkowego. Co robić, nie wie więc nikt. Z tzw. ostrożności podatkowej deweloperzy naliczają swoim klientom podatek od gruntu. " Powyzszy wycinek pochodzi z artykulu: dom.gazeta.pl/dom/1,50844,2323286.html Pozdrawiam - mieszkaniec KN6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Internet WiFi w KN6 IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 11.01.05, 20:13 Witam szanownych sąsiadów; Czy ktoś testował może w naszym budynku dostęp do netu przez WiFi? ok 300m od naszego budynku jest nadajnik firmy atcom, necik powinien całkiem szybko śmigać. Oferta cenowa jest atrakcyjna: 6zł za 1 Gb; dla kogoś kto sprawdza pocztę i trochę pisze na forum jest to zdecydowanie bardziej ciekawa oferta niż Aster czy Netia no i bez kabelków i od zaraz... www.atcom.pl/oferta/internet_za_darmo.html pzdr, MC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: Internet WiFi w KN6 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 20:54 I myślisz że bedzie u nas działał? Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 17.12.04, 17:52 W tym tygodniu spotkałem na klatce w KN5 pana montującego kable telefoniczne. Okazało się, że był z Netii wiec taki operator będzie dostarczał usługi telefoniczne i Internetu ADSL. Pozdrawiam, Paweł KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.aster.pl 17.12.04, 21:58 Czy to gorzej ,że nie TP czy lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 19.12.04, 14:34 Polemizowałbym. Okablowanie wewnętrzne mieszkań robił podwykonawca z Aster. Poza tym wolałbym stałe łącze niż neostradę bis z Netii. Wydaje mi się (p. Czyżewski potwierdza) że będziemy mieli przynajmniej dwóch providerów do wyboru. I na to liczę. Jeżeli chodzi o telefon to wszystkie firmy są lepsze od tepsy ;) Skłaniałbym się jednak ku Aster, jeżeli chodzi o ofertę zintegrowaną (przynajmniej dwa z trzech usług - telfon, kablówka, internet) jest po prostu tańsza. Aster dodatkowo zapewnia stałe IP (klasa prywatna bądź publiczna) czego nie dają inne firmy (nie jestem pewien Neostrady, ale chyba też nie publiczne IP). Ja osobiście poczekam. Jeśli nic się nowego nie pojawi, jest jeszcze jedna firma udostępniająca stałe łącze, ale zależałoby to od ilości chętnych w jednym budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
areck Netia ADSL 19.12.04, 14:44 www.netia.pl/index.html?o=d&s=244&kid=5#faq Jaki typ adresu IP dostępny jest dla Abonentów usługi Net24? Abonenci usługi Net24 otrzymywać będą adres IP dynamiczny z puli publicznej. Dla usługi Net24 nie jest planowane przydzielanie stałych adresów IP. Jakie są parametry techniczne usługi? W przypadku usługi Net24 Premium transfer danych do Abonenta realizowany jest z prędkością do 640 kbit/s, zaś od Abonenta do Internetu do 160 kbit/s. Dla usługi Net24 Komfort wartości te wynoszą odpowiednio do 128 kbit/s i do 64 kbit/s. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Życzenia Tradycyjnych, Zdrowych i Wesołych Świąt 21.12.04, 18:59 oraz pomyślności w Nowym Roku dla wszystkich Sąsiadów :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sarna3 Re: Życzenia Tradycyjnych, Zdrowych i Wesołych Św 21.12.04, 19:40 Delie, dzieki serdeczne za zyczonka. Rownież zycze spokojnych i radosnych Świąt dla wszystkich sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Życzenia Tradycyjnych, Zdrowych i Wesołych Św IP: 217.153.92.* 22.12.04, 09:05 Dzięki serdeczne za życzenia:) Również dla Wszystkich sąsiadów składamy najlepsze życzenia zdrowych i wesołych Świąt a na gwiazdkę działąjącej windy:) A & M Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: Życzenia Tradycyjnych, Zdrowych i Wesołych Św 22.12.04, 11:31 Spokojnych Świąt, chojnego Mikołaja-telepaty (który i tak będzie wiedział, co nam kupic ;-), pyszności i słodkiego leniuchowania dla wszystkich sąsiadów!!! *****Karen & M.***** Odpowiedz Link Zgłoś
cubitus Re: Życzenia Tradycyjnych, Zdrowych i Wesołych Św 23.12.04, 14:13 dołaczamy się do powyższego, życząc wszystkim sąsiadom spokojnych i radosnych świąt i samych sukcesów w nowym roku. O & K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Życzenia Tradycyjnych, Zdrowych i Wesołych Św IP: *.visp.energis.pl 23.12.04, 21:48 Dodatkowo życzę wszystkim sąsiadom (i sobie) ciszy po 22.00...... Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Życzenia Tradycyjnych, Zdrowych i Wesołych Św 24.12.04, 10:07 Spokojnych, uśmiechniętych i zdrowych świąt i żeby nowy rok był lepszy, weselszy i bogatszy od tego. PS. Bogatego Mikołaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
padrone Wesołych Świąt!!! 25.12.04, 19:48 Dla wszystkich Sasiadów przesyłam (przepraszam, że trochę spóźnione) najserdeczniejsze życzenia zdrowych, pogodnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w gronie najblizszych. Pozdrawiam! Padrone/KN6 Odpowiedz Link Zgłoś
delie zniszczone ściany w 6-tce 27.12.04, 15:00 W klatce od strony piątki ktoś poniszczył ściany na klatce schodowej [te świeżo pomalowane] i narysował, a właściwie wyrył w ściane, swastyki, symbole Legii i inne "pełne chwały" emblematy i napisy. Kierownik budowy już o tym wie. Szkoda, że nikt z ochrony Wersala budowy nie pilnował podczas Świąt, bo teraz będą robić po raz drugi tą samą robotę. BTW, jeśli ktoś spotka autora tych napisów na klatce, to może w moim imieniu, z czystym sumieniem, nakopać mu w tyłek. Co ja osobiście również uczynię, jak go zobaczę. Pozdrawiam, Delie Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: zniszczone ściany w 6-tce (już w 2 klatkach!) 28.12.04, 10:47 Ze zgrozą i ze smutkiem informuję, że zniszczone ściany sa również w klatce drugiej od piatki. Tak jakby, ktoś własnie wyrył w ścianie wzory. Ściany są pobazgrane na 2 piętrach (2 i 3). Zrobiło mi się strasznie przykro, gdy to zobaczyłam w niedzielę wieczorem. Czy w naszym kraju nic nowego i ładnie pomalowanego nie może postać choć przez chwilę??? :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zniszczone ściany w 6-tce (już w 2 klatkach!) IP: *.acn.waw.pl 28.12.04, 11:00 Może czas pomyśleć o domofonach i zamknięciu drzwi do klatek, żeby takie sytuacje nie powtarzały się więcej. mam jeszcze małe pytanie - czy może wiecie, kiedy zacznie działać winda? wg zapewnień kierownika miała już być uruchomiona przed świętami (ale może się żle zrozumieliśmy, może przed Wielkanocnymi?). Jestem osobą bardzo cierpliwą, ale zaczyna mnie już irytować ta sytuacja. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: zniszczone ściany w 6-tce (już w 2 klatkach!) 28.12.04, 12:42 winda będzie po Nowym Roku, czyli albo w styczniu, albo w lutym, albo i w marcu. Zgodnie z info od kierownika i Otisa, raczej nie należy się nastawiać na jej szybkie uruchomienie, którego przyczyn dalej nie rozumię. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: zniszczone ściany w 6-tce (już w 2 klatkach!) 28.12.04, 12:45 Winda będzie po Nowym Roku, raczej w okolicach Świąt Wielkanocnych niż w styczniu czy lutym. Powody takiego stanu rzeczy są bliżej nieznane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kex Re: zniszczone ściany w 6-tce (już w 2 klatkach!) IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.12.04, 21:49 Otrzymałem info od Kierownictwa Budowy, że winda w kl.V w KN6 będzie 15.I. I z jakimś dziwnym spokojem i optymizmem czekam... PS. Procedury odbioru wind są podobno teraz wieloetapowe i bardziej skomplikowane, dlatego dłużej musimy czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Re: zniszczone ściany w 6-tce (już w 2 klatkach!) 30.12.04, 11:41 Mam nadzieję, że i na ochronę nie będą sąsiedzi skapić pieniędzy. Niestety, same domofony nie są żadną przeszkodą dla różnego rodzaju niepożądanych gości. W moim aktualnym miejscu zamieszkania tak było, że miałą być ochrona ale jak już się wszyscy wprowadzili to większość uznała, że szkoda płacić tych kilka złotych więcej, za to, że ktoś będzie chodził i pilnował. Oczywiście odrębnym tematem jest później jakość tej ochrony ale to temat odrębnej dyskusji. Konkurencja na rynku jest tak duża, że można wybrać coś odpowiedniego na podstawie referencji z innych budynków. Pozdrawiam, Paweł KN5 Gość portalu: gość napisał(a): > Może czas pomyśleć o domofonach i zamknięciu drzwi do klatek, żeby takie > sytuacje nie powtarzały się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
padrone Jaki płacicie obecnie czynsz w KN6? 29.12.04, 16:10 Mam pytanie do sznownych Sąsiadów, którzy już odebrali mieszkania w KN6... Możecie mi powiedzieć w jakiej wysokości płacicie obecnie czynsz za Wasze mieszkania?.... - Co jest w ten obecny czynsz wliczone? - Jak długo - jeśli wiecie - taka wysokość czynszu ma być utrzymana? - Czego spodziewacie się potem? Chciałbym wiedzieć czego mogę się spodziewać po odbiorze mieszkanaia. Dziękuję z góry za wszystkie informacje! Pozdrawiam! Padrone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Jaki płacicie obecnie czynsz w KN6? IP: 217.153.92.* 30.12.04, 09:08 witam wszystkich, W protokole odbioru jest taka formułka, która mówi (o ile może formułka mówić:)), że płacimy 4 zł z metra kwadratowego do momentu ustanowienia liczników (prąd, gaz, nie wiem jak z wodą) i sytuacja ta trwa do momentu ustanowienia wspólnoty. Pytanie tylko, czy należy to płacić w sytuacji gdy nie ma windy oraz nie są spełnione inne warunki w tym protokole wymienione, jak np. piwnice, drzwi zewnętrzne etc. pozdrawiam wszytkich Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki płacicie obecnie czynsz w KN6? 30.12.04, 10:39 nie płacę i póki nie uruchomią windy płacić nie będę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Jaki płacicie obecnie czynsz w KN6? IP: 217.153.92.* 30.12.04, 16:32 delie widzę, że mamy podobne poglądy:) A co do ochrony to zgadzam się, że można wybrać dobrą firmę za uczciwe pieniądze - ale to tenmat do dyskusji "wspólnotowych" Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy w Nowym Roku IP: *.r21.scrchl.infoave.net 01.01.05, 15:12 zycze wszystkim sasiadom duzo zdrowia, jak najmniej stresow zwiazanych z przeprowadzka do nowego mieszkania i owocnych debat podczas spotkan wspolnotowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Jaki płacicie obecnie czynsz w KN6? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 12:11 Możesz nie płacić... Jednak jak przyjdzie do podpisywania aktu notarialnego (*) to i tak będziesz musiał uregulować wszystkie zaległości. Inaczej nie dadzą Ci aktu. Life's a bitch. (*) o możliwości podpisania aktu nikt Was nie poinformuje. Trzeba dzwonić, dzwonić, nękać i jeszcze raz nękać - Wersal oczywiście. U nas było tak, że dzwoniłem kilka razy, pani nic nie wiedziała, a zadzwoniłem dosłownie za tydzień i już byłem 90ty w kolejce. Pozdro w nowym roku [gTg/KN4] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Jaki płacicie obecnie czynsz w KN6? IP: *.eranet.pl 04.01.05, 10:04 Witam w nowym roku, Mam pytanie do osób które pisały o ty że WP wymaga dopłaty 7% do grumtu. Ja odebrałem mieszkanie, ostatecznego rozliczenia jeszcze nie miałem. Napiszcie proszę przy jakiej okazji dostaliście informację o konieczności dopłaty. Dodatkowo co będzie jak nie zapłacicie, itp. Ja również jestem w takiej sytuacji że zapłaciłem specjalnie przed 1.05... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: Jaki płacicie obecnie czynsz w KN6? IP: 213.134.143.* / *.securities.com.pl 04.01.05, 14:40 Ja dostalam taka infomacje, gdy WP wypelnil mi jeden z papierkow potrzebnych do kredytu i tam wartosc mieszkania byla inna niz w podpisanej przeze mnie umowie. Gdy zapytalam o to WP, wyjasniono mi ze to chodzi o te 7%. Co bedzie gdy nie zaplace to nie wiem, ale sadze, ze WP moze zazadac uregulowania wszelkich zaleglosci przy akcie notarialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 pan od żaluzji i rolet /KN6/ 10.01.05, 12:44 Kochane sąsiedztwo w drugiej klatce od KN5 i piąte pięterko! Z czyjego polecenia przyszedł do mnie na górę pan oferujący żaluzje itd, co podobniez robi coś dla kogos z piątego? i jakie sa referencje tego fachowca? pozdrawiam z poniedziałku, Karen z p.6 Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: pan od żaluzji i rolet /KN6/ 10.01.05, 15:20 Pan od żaluzji i rolet, łapie każdego kogo spotka i wkleja mu tekst, że w zasadzie w całym Wersalu tylko on montuje te cuda i jest najlepszy, najtanszy i wogóle naj...;-), nas dopadł zaraz po podjechaniu pod budynek, zanim zdążyłem wysiąść z samochodu. Jakoś do końca mnie nie przekonał, ale może to tylko moje odczucie. pzdrv fc6 klatka 5-ta, pięterko 6-te Odpowiedz Link Zgłoś
delie Fc6 - czy dobrze myślę, że TY to Ty ? 10.01.05, 17:39 Pozdrawiam:) [nawet jeśli Ty to nie Ty;)] Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: Fc6 - czy dobrze myślę, że TY to Ty ? 11.01.05, 09:31 Witaj Delie, zdecydowanie ja to ja...:-), postroofka od Prawie Czwóreczki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Fc6 - czy dobrze myślę, że TY to Ty ? 11.01.05, 16:48 Trzymam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: pan od żaluzji i rolet /KN6/ 10.01.05, 17:37 a do mnie przyszedł pan powiedzieć, że sygnał kablówki będzie w lutym, ale jaki operator to zabijcie mnie, ale nie pamiętam. D. z szóstki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a... Re: pan od żaluzji i rolet /KN6/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 17:57 Sasiedztwo z 5 p. z KN6 odpowiada: nas też w sobotni wieczór odwiedził pan od żaluzji i nie wzbudził naszego zaufania - w związku z czym podziękowaliśmy mu uprzejmie. Nam też mówił, że już instaluje komuś w naszym bloku żaluzje. Poza tym na razie jesteśmy na etapie wyboru koloru ścian, o roletach pomyślimy trochę później. Pozdrawiam serdecznie sąsiadów "z góry". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTURO Re: pan od żaluzji i rolet /KN6/ IP: 217.153.92.* 10.01.05, 18:38 witajcie jako mieszkaniec piatego pietra zaprzecam by "pan od żaluzji" cokolwiek u nas montował:))) swoja droga ciekawy musi to być zawodnik;) Jak wszytko dobrze pójdzie to za dwa tygodnie przeprowadzka!!!!! pozdrawiam sąsiadów P.S. ponoć winda ma byc w tym tygodniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: pan od żaluzji i rolet /KN6/ 11.01.05, 13:18 Witam, Wracając do 'pana Żaluzji' - niestety mnie ani mojego ;-) polówki też niestety nie przekonał. Dziękuję drogiemu sąsiedztwu za komentarze. Tak na marginesie - to czuję się fatalnie, jeszcze bez tzw 'judasza' w drzwiach, a pewnie fala domokrążców nas wkrótce zaleje, niczym - za przeproszeniem - tsunami. Na odwiedziny sasiedzkie :-) proponuję na tymczasem ustalic specjalny kod dzwonka ;-) Dziś mija tydzień odkąd mieszkamy! Dobrze nam się śpi, dobrze baluje i nie marżniemy. Ufffff. Czekamy oczywiście na windę. Ja znowu słyszałam - że fakt, jest gotowa - ale ponoć wszystko zalezy od decyzji prezesa... pozdrawiam serdecznie, K Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: pan od żaluzji i rolet /KN6/ 11.01.05, 16:46 do mnie nie doszedł - pewnie za wysoko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: pan od żaluzji i rolet /KN6/ IP: *.eranet.pl 14.01.05, 12:21 U mnie był i powiedział że jest najlepszy w W-wie :) Przy okazji pytanie do osób które już odebrały mieszkania. Czy dostajecie jakieś druczki z WP na wpłaty czynszu, czy poprostu idziecie na koniec m-ca i przelewacie pieniądze (4 pln/m2) na konto jakie otrzymaliście przy odbiorze mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
areck Czynsze 16.01.05, 09:53 Ja płacę na konto - przelewem i jest OK. PS. Aster ma zacząć podpisywać umowy od najbliższego tygodnia (od 17.01) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.05, 19:19 witam sąsiadów! Przestrzegam was przed nieuczciwym majstrem,który kręci się u nas na budowie. Nazywa się Sylwester U. i uwierzcie mi to partacz!!!!!Po tygodniu zaczeła odpadać glazura w kuchni!!Jego nr tel.509772203 Odpowiedz Link Zgłoś
delie Uprasza się o szanowanie wspólnego dobra, 17.01.05, 16:59 jakim jest klatka schodowa, w szczególności sprawowanie kontroli nad zaproszonymi gośćmi (wymiotowanie na klatce i pozostawianie gromady niedopałków trudno uznać za wyraz poszanowania). Mam nadzieję, że "concerned persons" czasem czytają to forum. Dziękuję, Pozdrawiam, Delie KN 6 Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 18.01.05, 16:47 Jakieś newsy odnośnie windy ? Chociaż muszę przyznać, że dzięki temu wchodzeniu po schodach bardzo poprawiła mi się kondycja-na chwilę obecną wbiegam już po dwa stopnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
padrone W jakim stanie są garaże KN6? 18.01.05, 17:31 Drodzy sąsiedzi! Napiszcie proszę na jakim etapie są prace wykończeniowe w garażu podziemnym?... Czy wiadomo coś na temat terminu oddawania stanowisk garażowych?... Pytam, bo muszę juz zapłacić.... Dziękuje za info! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: W jakim stanie są garaże KN6? 18.01.05, 17:37 garaże mają być oddane na przełomie stycznia i lutego, ale zważywaszy na fakt, iż winda miała być na Boże Narodzenie, podchodzę do tego sceptycznie:-/ garaże "na oko" wyglądają na gotowe, ale czy są wykończone i czy wszystkie elementy wentylacji na przykład są zamontowane tego nie jestem w stanie stwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 18.01.05, 17:53 Witaj Delie, Ja ostatnio korzystalem z windy dwukrotnie, w sobote i w poniedzialek, za kazdym razem zmuszony bylem niestety wykupic bilet...;-), wg pana biletera, z winda przynajmniej w naszej klatce, wszystko juz jest zalatwione i czeka on tylko na sygnal od Wersalu, ze mozna przekrecic kluczyk z trybu "standby" na "on". Wersal natomist nie bardzo sie kwapi, no i sprzedaz biletow trwa... Moze jakis zmasowany atak na kierownika, biuro sprzedazy i kogos tzw "gory", cos by pomogl, bo coraz wiecej swiatelek w KN6 sie swieci i to nie tylko na I i IIp... pzdrv fc6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel A ja o rurce i innych rzeczach IP: *.acedsl.com 18.01.05, 23:25 Szanowni, 1) Czy ktos wie, czy mozna pomalowac rurke gazowa (oczywiscie na zolto :)), czy tez musza to zrobic uprawnieni/licencjonowani gazownicy lub tez pracownicy WP? (a tak przy ok - czy ktos w KN5 korzysta juz z gazu?) Poki co wisi taka czarna i burzy poczucie estetyki; 2) Czy ktos wie cos nt zmiany numeracji naszych mieszkan (KN 5)? Tzn stala sie faktem - to wiem - ale czy ktos ma jakies info nt jakichs aneksow do umowy, lub innego potwierdzenia nowej numeracji, bo lada moment przyjdzie do podpisywania umow i nie chce zeby sie okazalo, ze (na ten przyklad) oplacam kablowke sasiadowi. A tak w ogole to pozdrawiam wszystkich (a wandalom niech raczki odpadna od kadlubkow) Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: A ja o rurce i innych rzeczach 19.01.05, 09:16 Co do numeracji, to w KN6 pojawiły się już tabliczki na drzwiach wejściowych z nowymi numerkami, a co do ich potwierdzenia to my dostaliśmy od kierownika budowy karteczkę upoważniającą do zameldowania się, na której figuruje już nowy numer i zameldowaliśmy się pod tym nowym numerem właśnie. Nie sądzę aby w momencie podpisywania aktów mogły wyniknąć jakieś kłopoty z numerami mieszkań. Co do gazu, niestety nie potrafię odpowiedzieć, bo nie mam gazu w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo windy IP: 217.153.92.* 19.01.05, 09:06 Witam Sasiadów, ja ostatnio równiez wykupiłem bilet godzinny na windę - słono to kosztuje ale cóż mniejsze koszty rehabilitacji kregosłupa;) - równiez mnie pan z Otisu zapewniał, ze wszytko w rękach Kierownika i Wersalu bo on jest gotowy uruchomic... nie wiem o co chodzi ale pewnie komuś na ręke, że te windy jeszcze nie działają ja dzwonię do kierownika co drugi dzień mniej więcej ale słyszę tylko, że "juz w przyszłym tygodniu" etc. nie wiem o co chodzi ale zaczyna mnie denerwować taka sytuacja pozdrawiam wszytkich mieszkających - dołączymy do Was w weekend;)) Niech moc będzie z nami Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 19.01.05, 09:19 Wersal się nie kwapi, bo musiałby płacić Otisowi za konserwację windy... Ja dzisiaj przypuszczę zmasowany atak na kierownika budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 19.01.05, 09:46 No i okazuje się, że informacje z różnych źródeł nie do końca się ze sobą pokrywają:) podobno przed włączeniem windy Otis musi dokonać jeszcze swojego wewnętrznego odbioru technicznego. W czwartek będzie wiadomo kiedy ten odbiór będzie miał miejsce. Kiedy będzie winda włączona na stale, to ja już nawet się nie zastanawiam:/ Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 19.01.05, 18:05 Mam tylko nadzieję, że odbiór windy przez Prezydenta M.St. Warszawy w osobie własnej nie jest konieczny do jej uruchomienia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap 21.01.05, 11:25 Rozmawiałem przed chwilą z sympatycznym panem z Otisa, tym razem nie był to już bileter ;-), pan nazywa się Lesiak i jest jakimś otisowym kierownikiem (telefon dostałem od naszego kierownika B.P.). Pan Lesiak długo opowiadał mi o różnych procedurach, dozorach i certyfikatach, z tego wszystkiego oraz jego zapewnień wynikło, że do środy 26.01 włącznie, winda powinna byc uruchomiona. Zobaczymy ile warte jest takie kolejne zapewnienie... pzdrv fc6 Odpowiedz Link Zgłoś
delie Aster-pytanie 19.01.05, 18:07 Ktoś pisał wyżej, że od tego tygodnia Aster będzie podpisywał umowy - czy obejmują one cały pakiet tzn. telefon, internet i telewizję ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Aster-pytanie IP: 217.153.92.* 19.01.05, 18:23 rozmawiałem z Kierownikiem na temat gazu i windy oczywiscie w przyszłym tygodniu bedzie cos wiadomo:))) pozdrawiam cierpliwych Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Aster VS. E-plan 24.01.05, 11:05 Jak zwykle poślizgi w Wersalu. Pan kierownik Czyżewski tak powiedział a tu nic, cisza... Od soboty wiszą w klatkach KN5 info od E-plan (www.e-plan.pl), po wstępnym rozpracowaniu niniejszym informuję że mają całkiem ciekawą ofertę. Internet - stałe łącze, transfer 256 kb/s (łącze równoległe - a więc lepsze niż Aster) za 70 PLN miesięcznie. Do tego ew. stałe zewnętrzne IP za 7 brutto. A teraz uwaga - telefon stacjonarny za 7 PLN brutto mieś, rozmowy - cała Polska - 11 gr brutto za minutę, a np. Kanada czy USA - 17 gr. brutto (easycall.pl/)! Ja chyba się zdecyduję - Aster krótko mówiąc olewa temat nowych klientów, na infolinii nic nie wiedzą. Poza tym internet w Aster jest droższy o ok. 40 PLN przy tych samych parametrach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Akustyka IP: *.pwn.com.pl 20.01.05, 11:31 Witam, wprowadziłem się właśnie do budynku WP przy Bartyckiej. Irytuje mnie zła akustyka mieszkań, słychać rozmowy sąsiadów, kichanie, większość zwykłych czynności. Czy w waszym domu jest podobnie? Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym względzie, może doszedł do przyczyn (np zastosowania tańszych materiałów przez WP/ Pozdrowienia Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał WP - Akustyka IP: *.pwn.com.pl 20.01.05, 11:31 Witam, wprowadziłem się właśnie do budynku WP przy Bartyckiej. Irytuje mnie zła akustyka mieszkań, słychać rozmowy sąsiadów, kichanie, większość zwykłych czynności. Czy w waszym domu jest podobnie? Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym względzie, może doszedł do przyczyn (np zastosowania tańszych materiałów przez WP/ Pozdrowienia Michał Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: WP - Akustyka 20.01.05, 12:11 Trudno coś powiedzieć o akustyce, bo na razie nie mam wokół siebie [przez ścianę i podłogi] sąsiadów. Za to chciałam przy okazji akustyki, bardzo serdecznie pogratulować sąsiadowi z 5 piętra prężnej ekipy wykończeniowej-dziś o 6 rano wyburzali ścianę. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nescafka Re: WP - Akustyka IP: *.nestle.pl 20.01.05, 16:32 Uprasza się przyszłych sąsiadów, aby wymogli na swoich ekipach remontowo- budowlanych szacunek dla tych, co juz się osiedlili i moze niekoniecznie muszą słuchać wyburzania ścian skoro świt nad ranem oraz odwiertów o 1-ej w nocy. Już kilka rodzin w KN6 mieszka i jestem pewna, że mamy wszyscy takie samo zdanie w tej kwestii. O protest do wyburzania ścian o godz 6:01 już trudno będzie uargumentowac, bo cisz nocna jest do 6-tej, to jednak NOCNE ODWIERTY po północy są po prostu chamstwem. Pozdrawiam wszystkich (oprócz tych, co mają 'przedsiębiorczych' ekipowców nadganiających plan.) WRRRRRRR. karolina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WP - Akustyka IP: *.polcar.com.pl / 213.77.42.* 20.01.05, 17:13 "NOCNE ODWIERTY" brzmi niezle...:-))) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: WP - Akustyka 21.01.05, 09:55 Witam z ponurego piatku! Nie wiem, jak Wy, ale ja dziś ledwo sie zwlokłam z łóżka... Tymczasem mam wrażenie, że ekipy remontowe pilnie czytają skargi na forum - dziś owe sąsiedzkie "odwierty" były o ósmej rano. Takie ranne (ale nie o bladym świcie) odwierty :-)))) i stukania wspomagają nawet nasz mało 'szanowany' budzik ;-) pozdrawiam, K&M Odpowiedz Link Zgłoś
delie ktoś myślał o założeniu prywatnego forum na GW 21.01.05, 12:24 forum mieszkańców KN5 i KN6 [wątek robi sie trochę długawy i chaotyczny] ? Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 prośba o szybką radę nt dodatkowego zamka 21.01.05, 13:01 kochani, czy pan majster też Was chce skasować 350 PLN za montaz dodatkowego zamka??? właśnie u mnie dziala :-( poratujcie informacją, jeśli mozecie pozdro, K Odpowiedz Link Zgłoś
a_nia Re: prośba o szybką radę nt dodatkowego zamka 21.01.05, 13:33 Tak, w standarsdzie jest tylko ten zamek dolny, dobrze że za wizjer nie trzeba dopłacać. W poprzednim mieszkaniu u innego dewelopera też mieliśmy taką sytuację z również z dopłatą za wizjer, niestety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makara akustyka 21.01.05, 13:44 Witam, Wracajac do tematu akustyki. Odwiedzilem forum wcześniejszego etapu i wiem, że oni mają problem z punktami uslugowymi i hałasem. Czy wiecie co planują u nas? Bo z tego co widziałem to u nas bedzie chyba jakas restauracja, ta istniejąca w różowym osmiopiętrowcu podobno daje nieźle czadu i ludziom spać nie daje. Czy my nie powinnismy wyrażac jakiś zgód na to co ma się mieścic w naszym bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: akustyka 21.01.05, 14:13 Podobno ma być i salon kosmetyczny, ale to chyba nie nowina, bo salonów na Ursynowie chyba nawet więcej niż aptek. A co do lokali użytkowych, to o ile się orientuję, nie mogą być czynne dłużej niż do 22 jeśli jest w nich "serwowana" głośna muzyka. Jeśli nie, to chyba nie ma ograniczeń. To jest właśnie powód dla którego nie kupiłam mieszkania na niskich piętrach [bo nie wiadomo czy pod spodem będzie sklep rybny czy perfumeria;)]. PS. Póki nie ma wspólnoty, to raczej nie mamy wpływu na to komu Wersal wynajmie lokal. A nawet jeśli już będzie wspólnota, to też przekonana nie jestem. No, chyba że będzie disco czynne 24 h:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: akustyka IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 01:09 > nie mamy wpływu na to komu Wersal wynajmie lokal Z tego co się orientuję, to Wersal nie wynajmuje lokali, tylko je sprzedaje. Więc tym bardziej nie macie nic do gadania - nawet jak już będzie wspólnota. -- [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: akustyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 09:56 Chyba nie do końca tak jest, w poprzednich blokach wlaśnie na skutek protestów mieszkańców zamknięto lokal, w którym urządzano nocne imprezy. Natomiast kawiarenki nie sa tak uciążliwe Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: akustyka 24.01.05, 09:48 przy nocnych imprezach-to zgadzam się, że obowiązują to ogólne zasady ciszy nocnej w budynku, w którym mieszkają ludzie. a przy kawiarenkach, to jeśli nie ma głośnej muzyki, to nie jest to przecież uciążliwe. zresztą nie zauważyłam, żeby istniejący lokal w KN3 przeżywał najazd gości co wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: akustyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 20:15 > zamknięto lokal, w którym urządzano nocne imprezy Głośna La Scala czuje się świetnie i nie myśli się zamykać. Zamknięty został Cynamon, w którym praktycznie nie było gości, więc siłą rzeczy nie mogło być głośno. -- [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
padrone Jaki jest adres budynku KN6? 22.01.05, 20:09 Drodzy Sąsiedzi, Dziś w południe całą rodziną wizytowaliśmy KN6 i nasze mieszkanie. Wszystko wygląda bardzo przyjemnie i widać postępy w pracach wykończeniowych na każdym kroku... Szkoda,że jeszcze nie dziła winda bo musieliśmy się bardzo nachodzić... Ale pozytywne emocje dodawały sił! Mieszkania mają juz ostateczne numery. Niestety nie zauważyliśmy jaki numer ma nasz budynek... Czy ktoś z P.T. Sąsiedzów może mi podać jaki jest adres naszego budynku KN6? Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaki jest adres budynku KN6? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.05, 20:24 Szczerze - to mnie obecna sytuacja zaczyna troche irytowac, szczególnie brak działającej windy. I jeszcze te zapewnienia, te same od grudnia zeszłego roku o tym, że winda będzie działać już w następnym tygodniu. I tak mija tydzień, za tygodniem .... Mam jednak nadzieję, że po zakończeniu wszelkich ptrac będzie nam się wszystkim przyjemnie mieszkało. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaki jest adres budynku KN6? IP: *.polcar.com.pl / 213.77.42.* 24.01.05, 09:33 KN6 to KEN 46 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 24.01.05, 09:45 a kod pocztowy to 02-796. Nasza poczta, inaczej niż poczta dla bloków z wcześniejszych etapów, mieści się na rogu Belgradzkiej i KEN, a nie na Lanciego, i podobno jest całodobowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Jaki jest adres budynku KN6? 24.01.05, 10:57 A to ciekawe, blok 50 ma kod 02-797 (na bank - tak jest na pieczątce sklepu z farbami w KEN 50), zmieniają się te numery co blok ??? Bo ja kurczas biorę faktury na taki kod :( Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 24.01.05, 13:15 może i ciekawe, ale tak jest:) sprawdzone u kierownika poczty! dla bloku nr 50 włacznie poczta jest na Lanciego i tam kod jest 02-797. KEN 48 i 46 mają pocztę na Belgradzkiej i kod jest 02-796. korespondencję dla mieszkańców KN5 i KN6, z braku skrzynek pocztowych, można odebrać właśnie na poczcie na Belgradzkiej-ja tak robię. Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: Jaki jest adres budynku KN6? 24.01.05, 15:36 Fajnie, że sie rozwinął wątek z kodami bo i ja sprawdziłem papierki jakie dostałem od kierownika. Jedyny, na którym jest wymieniony kod to "umowa na sprzedaż energii elektrycznej" tam wraz z adresem KEN 46 podany jest kod 02-797 i taki przyjąłem jako właściwy. Zdaje sie, że zamieszanie wynika z roztrzepania i zaganiania ludzi wydajacych nam te wszystkie dokumenciki... Korzystają z szblonów, bądź zmieniają tylko dane w poprzednio wystawianych dokumentach i stąd pomylki. Ja np. dostalem rozliczenie lokalu co prawda na moje nazwisko, ale numer mieszkania i kwota zostały z poprzedniej wersji i gdyby nie nawyk czytania przed złożeniem podpisu, to bym wyszedł na głupka i zamiast zwrotu byla by doplata...:-))) Pzdrv fc6 Odpowiedz Link Zgłoś
delie rozliczenie 24.01.05, 15:48 czy rozliczenie dał Ci WP sam z siebie czy ich prosiłeś o ten dokument ? Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: rozliczenie 24.01.05, 17:28 podczas odbioru mieszkania, WP (sam z siebie) powiedzial w osobie kierownika BP, ze za tydz okolo tydzien bedzie mial dla mnie rozlicznie lokalu i rzeczywiscie za tydzien mial. pzdrv fc6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: rozliczenie IP: *.chello.pl 24.01.05, 20:33 nam też rozliczenie wręczył WP w osobie BP - powiedział, że rozliczenie będzie za tydzien i tak było. Jesli chodzi o poczte na rogu Belgradzkiej i KEN to jest całodobowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humboldt Re: rozliczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:27 Witam, niedawno się wprowadziłem do budynku Wersalu na Bartyckiej... czy u Was zarządem nieruchomości zajmuje się Wersal czy inna firma? Jakie są stawki? U nas WP wynajął firmę zewnętrzną i po kilku miesiącach płacenia 4 zł Wersalowi chcą żebyśmy płacili 6,50 zł/m2 nowemu zarządcy plus 70 ochrona. pozdrawiam, humboldt(małpa)interia(kropka)p l Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 10:40 na stronie Poczty Polskiej znalazlem: kod (PNA): 02-797 kod skrytki: nazwa (urzędu, jednostki z PNA, ulicy): ulica: Al. Komisji Edukacji Narodowej numery: od 2 do 58 i od 1 do 59 miejscowość: Warszawa województwo: MAZOWIECKIE powiat: Warszawa link do stronki z kodami pocztowymi: www.poczta-polska.pl/kody.htmpzdrv FC6 Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 10:52 link oczywiscie bez ostatnich 5 literek (PZDRV)...:-))) www.poczta-polska.pl/kody.htm Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 12:41 te dane są nieaktualne-tak na poczcie twierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Re: Jaki jest adres budynku KN6? IP: *.ichip.pw.edu.pl 25.01.05, 12:06 Witam, Przygladałem się wczorajszej dyskusji o kodzie pocztowym i dzisiaj poszedłem porozmawiac na ten temat na poczte Belgradzka/KEN. Istotnie Ken 46 i 48 to ich rejon. Kod 02-797 obowiązuje od Ken 50 w górę. Dyskutowany wczoraj kod 02-796 wzbudził moje podejrzenia ponieważ od 4 lat mieszkałem na Wąwozowej 22 (Kabaty) z takim własnie kodem (poczta na Ekologicznej). Kontroler (tak jest na okienku) sprawdziła dokładnie i podała kod dla Ken 46 i 48: 02-792 Warszawa. Książka kodów nie była aktualizowana od roku i nie mam w niej adresów nowych budynków. Czy ktoś wie od kiedy garaż w KN5? Pozdrawiam mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 12:39 Super:( Mnie kontroler w tym samym okienku na tej samej poczcie podała kod 02- 796 jako kod dla KEN 46. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Re: Jaki jest adres budynku KN6? IP: *.ichip.pw.edu.pl 25.01.05, 12:56 Wydaje sie że pocztowcy nie panują do końca nad systemem kodów pocztowych. Ich informacje można jedynie wykluczać. Trudniej potwierdzić. Z własnego doświadczenia wiem że 02-796 to Wąwozowa i poczta na Ekologicznej więc raczej nie KN5 i KN6. Wszelkie inne kombinacje 02-79x wydają się tak samo prawdopodobne. Nie wiem czy kobieta z poczty sama dalaby głowe że to jest 02- 792.Tak czy owak złożyłem dzisiaj wniosek o wydanie dowodu osobistego z takim numerem kodu. Pozdrawiam mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 13:29 Właśnie na poczcie na Wąwozowej powiedziano mi, że kod tej poczty to 02-793,ale 796 i 792 też jest ich rejonem. Co do budynku, to nie są pewni, bo tej ul. i tego nr nie ma w ich książkach kodów. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 13:32 np. Migdałowa to też 02-796 Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 13:44 Skmończy się tak, że będziemy mieszkać w tym samym bloku, a każdy z innym kodem. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 14:27 Zrobiłam mały research: kod pocztowy 02-792 ma np. mój kolega, który mieszka na Lanciego róg Płaskowickiej i przynależy do poczty na ... Lanciego ! Co jest dość logiczne poniekąd. Urząd gminy Ursynów na Lanciego też ma kod 02-792. Ul. Pachnąca, po drugiej stronie Rosoła to też 02-792 [ciekawe czy pod naszą pocztę podlegają?:)] Z kodem 02-796 sprawa jest jeszcze ciekawsza: ten kod ma ul. Wąwozowa, ale również Migdałowa i Mandarynki, czyli ulice "na tyłach" naszego osiedla, ul. Dembego i część Rosoła. I gdzie tu logika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Jaki jest adres budynku KN6? IP: *.citibank.com 25.01.05, 15:50 a Galeria Ursynow, Al. KEN 36 ma kod 02-797 Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 16:02 co do kodu 02-793 i Wąwozowej to dosc ciekawa sprawa, przez prawie 20 lat mieszkalem przy Raabego (male osiedle za Galeria Ursynow, przez caly ten czas wlasnie taki kod tam obowiazywal i przypisani bylismy do poczty na rogu KEN i Belgradzkiej... Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 16:53 ale na Wąwozowej podobno jest kod 02-796. a zresztą, w dowodzie i w prawie jazdy będę miała 02-796 i tyle. Odbieram już na poczcie na Belgradzkiej korespondencję na ten adres i wszystko dociera. najwyraźniej kod ma znaczenie, ale niekoniecznie na Ursynowie. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 16:55 Miało być na Belgradzkiej, już mi się wszystko miesza:( Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Jaki jest adres budynku KN6? 25.01.05, 16:58 >Właśnie na poczcie na Wąwozowej powiedziano mi, że kod tej poczty to 02- >793,ale >796 i 792 też jest ich rejonem. Co do budynku, to nie są pewni, bo tej ul. i >tego nr nie ma w ich książkach kodów. sprostowanie dotyczy tego posta właśnie: to na poczcie na Belgradzkiej powiedziano mi, że ich kod to 02-793. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nescafka Re: Jaki jest adres budynku KN6? IP: *.nestle.pl 24.01.05, 12:53 Nie wiem, w której klatce będziesz pomieszkiwał - czy może masz już "ostateczny" numer mieszkanka przyklejone do drzwi? Dowiedziałam się ostatnio, ze w KN6 też zmienią nam numery mieszkań i te, co były dawniej nasmarowane czarnym flamasterkiem na drzwiach - pójdą w niepamięć. Zdaje sie o kilka oczek w górę skoczy nam numeracja mieszkań, gdyż część dużych lokali została podzielona, czyli były np numery 22a i 22b. My tymczasem modlimy się i wkrótce chyba ofiary zaczniemy składac do wszystkich możliwych bóstw, aby sprawiły ,że winada zacznie dzialać... ufffff pozdrawiam wszystkich 'alpinistów' Odpowiedz Link Zgłoś
delie Podsumowując, mamy do wyboru następujące KODY: 25.01.05, 17:20 02-792 02-793 02-796 02-797 do koloru, do wyboru; może jak założą skrzynki pocztowe to sprawa się wyjaśni [czasem na skrzynkach jest kod pocztowy napisany:)] Jedyna sprawdzona i pewna chyba wiadomość jest taka, że podlegamy pod pocztę na rogu KEN i Belgradzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy Re: Podsumowując, mamy do wyboru następujące KODY IP: 12.21.160.* 25.01.05, 17:28 uff, mam nadzieje przebrnelismy juz przez zaspe kodowa. a najwazniejsze ze poczta jest blisko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Podsumowując, mamy do wyboru następujące KODY IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 22:03 A Poczta na to: www.poczta-polska.pl/kody.htm?kod=&ulica=Komisji+Edukacji+Narodowej&miejscowosc=Warszawa&powiat=&wojewodztwo=MAZOWIECKIE&action=search [mam nadzieję, że url się nie złamał] -- [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Podsumowując, mamy do wyboru następujące KODY IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 22:05 > Jedyna sprawdzona i pewna chyba wiadomość jest taka, że podlegamy pod pocztę na > rogu KEN i Belgradzkiej. To też nie jest pewne. My (KEN50) też na początku (do chwili oddania budynku) podlegaliśmy pod pocztę na Belgradzkiej, a potem tadam! i nagle trzeba chodzić na Lanciego. -- [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel kod + rozliczenie IP: *.acedsl.com 25.01.05, 23:02 Alez kwestia kodu ozywila forum :)! Ja natomiast wroce do sprawy rozliczenia. Czy znaczy to, ze kierownik przynosl papier z ksiegowosci WP z wyliczona kwota na podstawie ktorego mozna sie udac do kasy po kase???? Z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: kod + rozliczenie IP: *.eranet.pl 26.01.05, 09:27 Ja odebrałem mieszkanie ok 1,5 m-ca temu i też jeszcze nie mam rozliczenia. W WP powiedzieli mi że muszę jeszcze poczekać bo to przygotowują w Białymstoku. Do osób które pewne standardowe rzeczy, tzn te co są w cenie robiły same (np kontakty, itp) - jak duże zwroty kasy dał wam WP? Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: kod + rozliczenie 26.01.05, 09:30 Mi sie nie zdazylo zeby kierownik cokolwiek sam przyniosl... Musialem pojsc i odebrac kwitek z wyliczeniem za co zwracaja, a za co musze doplacic, szczesliwie ta pierwsza kwota byla wieksza. Kierownik kopie tego kwitka wysyla do Bialegostoku i po okolo tyg trzeba sie zglosic do biura sprzedazy i tam dalsze formalnosci, ale jakie tego nie wiem bo jeszcze nie bylem pzdrv fc6 Odpowiedz Link Zgłoś
delie KODY-latest news 26.01.05, 09:27 Wczoraj wieczorem przy okazji odbioru poczty, poruszyłam po raz kolejny kwestię kodu dla KN6. Pani Kontroler na poczcie na Belgradzkiej powiedziała mi, że WP nie zgłosił jeszcze bloku do "pocztowej rejestracji" [miał to zrobić miesiąc temu], a tym samym nie są w stanie nadać kodu pocztowego i jaki będzie to do końca nie wiadomo:( Ale jaki kod by nie był i tak nasza korespondencja przez Belgradzką przechodzi. Nie jest to dobre info dla wszystkich, którzy już złożyli wnioski dowodowe, o prawo jazdy i zawiadomili urzędy o zmianie adresu ze złym [nie-wiadomo-jakim kodem]... Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 ALLELUYA!! Winda chodzi :-))) 26.01.05, 10:02 Wczoraj aż zaniemówiłam z wrażenia, gdy nacisnęłam (odruchowo) przycisk i podreptałam dalej do schodów - a tu słyszę, jasny gwint! coś jedzie; ba! drzwi rozsuwa i nawet zaprasza do środka!!! W środku oczywiście serwowano szamapana ;-) Pozdrowienia dla wszystkich sasiadow-wspinaczy z kn6! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturo Re: ALLELUYA!! Winda chodzi :-))) IP: 217.153.92.* 26.01.05, 16:24 a dzisiaj rano to nawet panowie ładnie ochronili sciany tejze windy jakimis płytami:))) no jestem pod wrażeniem windy!! az mniej boli zakup biletów od pana windziarza - w koncu kazdy chce zarobic;))) no to jeszce gaz i jestesmy normalnie pełnoprawnymi uzytkownikami mediów;))) pozdrawiam wszytkich mieszkańców nawet mi te wiercenia o 7.00 nie przeszkadzaja w takim jeszcze jestem szoku mieszkania na "wlasnym" P.S. co do kodów to ja wybieram ten z siódemka na końcu - ładny jest... Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Pana SZKLARZa - tym razem polecam 26.01.05, 17:31 Drogie sąsiedztwo, Jak kto ma coś szklanego w planach lub chce mieć lustro w konkurencyjnej cenie, to z czystym sumieniem polecam Pana Szklarza, którego poleciło mi koleżeństwo. Lustro wklejone w "zaprogramowaną" na ten cel wolną przestrzeń w glazurze jest super = spełniło moje oczekiwania, było w 2 dni i taniej od znajomych, choć duże. +nie pogrubia! ;-) Po ewentualne szczegóły telefoniczne + ile zaplaciłam, zapraszam na priva: karen777@gazeta.pl i pozdrawiam, K&M Odpowiedz Link Zgłoś
cubitus Kablówka i inne 27.01.05, 11:04 Drodzy sąsiedzi, czy ktos z KN 5 miał juz kontakt z monterami od kablówki, czy też pomimo zapewnień kierownika że "na pewno w przyszłym tygodniu" (czyli wypadałoby tak ze koło gwiazdki powinni juz byc ....) jeszcze się w tej sprawie nie dzieje. Pisze na forum, bo Pan Czyżewski twierdził że miała być kartka z informacją, a tej jak nie było, tak nie ma. Mam również wrażenie, że otwarte wciąz klatki prowokuja co mniej okrzesanych osobników, i choć rozumiem ze przy wnoszeniu czegos mozna sciane "dziabnąc" to wzorki wyryte w tynku wołają o pomstę do nieba (mowie o klatce 4 KN5), proponuję aby przy okazji wywrzec jakąś zbiorowa presję na Wersal by jak najszybciej założyli domofony (bo jak zwykle "w przyszłym tygodniu"). pozdrawiam serdecznie, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Kablówka i inne 27.01.05, 18:08 Jak słyszę "przyszły tydzień" to krew mnie zalewa. Póki co - mamy wybór - E- plan. Ale jeśli ktoś chce wziąć potem TV + Telefon z Aster to lepiej poczekać. W usłudze zintegrowanej jest dużo taniej, wliczając w to nawet tańszy internet w E-Plan. Pan od okablowania też nie ma pojęcia kiedy zaczną podpisywać umowy - podobno "na dniach". Wczoraj włączono sygnał kontrolny TV więc może coś się rusza.... Ale jak nie zobacze to nie uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Re: Kablówka i inne IP: *.ichip.pw.edu.pl 28.01.05, 11:15 Jutro (sobota, 29.01) będzie monter ktory podłączy "testowy sygnał telewizji kablowej" w KN5. Oznacza to w praktyce uruchomienie kablówki bez opłat do czasu podpisania umowy (prawdopodobnie na początku lutego). Jestem z nim umowiony pomiedzy 13 a 16. Monter mówił że jest już umówiony z kilkoma mieszkańcami KN5. Kto nie wiedział lun nie umówił się dotychczas to podaje numer kontaktowy do niego: 603191792. Oddzwonił do mnie z numeru stacjonarnego 7886988 więc ten też pewnie jest dobry. Rozmawiałem dzisiaj z p. Czyżewskim o garażu. W tej chwili montowana jest instalacja sygnalizacji pożarowej i sterowania wentylacji. Być może pod koniec przyszłego tygodnia uda się wstawić samochody do garażu. Ponieważ to już nie pierwszy "następny tydzień" więc podchodzę do tej informacji z rezerwą. I jeszcze poruszona została sprawa zwrotu nadpłat z tytułu zaniechań prac budowlanych czyli rozliczenia końcowego. Dzwoniłem do Białegostoku i sprawa ma się następująco. Pieniadze zostaną zwrócone tuż przed podpisaniem aktów notarialnych. Do tego czasu będą nimi kompensowane nasze ewentualne niezapłacone należności (zaległe czynsze etc.). Wspomniano też coś o partycypowaniu w kosztach parkingu zewnętrznego (ok. 500 zł) i ta kwota też byłaby potrącona z tych pieniędzy. Ta sprawa pozostaje jednak jeszcze do wyjaśnienia. W takiej sytuacji ja nie płacę czynszu - niech sobie potrącają z mojej nadpłaty. Miłego weekendu mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
cubitus Re: Kablówka i inne 28.01.05, 16:57 Gość portalu: mar66 napisał(a): > Jutro (sobota, 29.01) będzie monter ktory podłączy "testowy sygnał telewizji > kablowej" w KN5. Oznacza to w praktyce uruchomienie kablówki bez opłat do czasu > > podpisania umowy (prawdopodobnie na początku lutego). Czy macie juz rozprowadzone kable do telewizji po mieszkaniach, bo ja troche nie rozumiem, samo przyłacznie sygnału testowego mi nic nie da bo mam puste kanały do przeprowadzenia. chyba ze on tez i to robi ? > Kto nie wiedział lun nie umówił się dotychczas to podaje numer kontaktowy do > niego: 603191792. Oddzwonił do mnie z numeru stacjonarnego 7886988 więc ten też próbowałem od wczoraj i nie odbiera żadnego z nich, ale dzieki za info. Mam nadzieje ze w "przyszłym tygodniu" ;-) tez bedzie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Re: Kablówka i inne IP: *.ichip.pw.edu.pl 28.01.05, 19:00 Ja mam kable antenowe w gniazdach w scianach a więc wygląda na to, że sieć jest w mieszkaniu rozprowadzona. Już jutro okaże się czy miałem rację. Pozdrawiam mar66 Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: Kablówka i inne 31.01.05, 09:48 helloł ;-) O ile mnie pamięć nie myli, to kabelek TV "projektowało się" równolegle z oddaniem własnych poprawek na planie elektryki. U nas na razie cisza w eterze. Słuchamy radia i "odwiertów" :-) pozdrowionka, Karen Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: Kablówka i inne 31.01.05, 09:51 mam na myśli ciszę w eterze TV, oczywiście... A jak u innych? gra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Re: Kablówka i inne IP: *.eranet.pl 31.01.05, 10:23 Działa. Od soboty mamy kablówkę. Zgodnie z informacjami od monterów sygnał w KN5 był już od 2 miesięcy. W tym tygodniu AsterCity ma podpisać umowę z WP, a od przyszłego tygodnia z mieszkańcami. Pełna oferta będzie obejmowała tv kablową, internet i telefon cyfrowy (okablowanie w KN5 i KN6 umożliwia podłączenie telefonu cyfrowego). Szczegóły na www.astercity.net. Pozdrawiam mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo wersal IP: 217.153.92.* 03.02.05, 10:45 witam nieco przyciszonych forumowiczów:) czy ktos moze juz zasiegnął popularnego jezyka w sprawie odbioru budynku przez gmine i co za tym idzie aktów notarialnych etc.? i tylko nie mówcie, że w przyszłym tygodniu albo, ze na Świeta:)) pozdrawiam Sasiadow Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
karen777 Re: wersal 03.02.05, 13:38 Witam somsiada z dołu, Wg informacji, jakie mnie udało się uzyskać, gdy czochrał mnie mój bank w sprawie konwersji kredytu, to wg Wersalu mozemy poznać pana notariusza najprawdopodobniej dopiero w lipcu... a może w sierpniu... Miłego dnia, :-) PS: jak tam dzisiejsza pobudka z nawiertami od chyba 6:30? Lekker, lekker, lekker! Klootzakken. jak się wkurzę to klnę po niderlandzku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: wersal IP: 217.153.92.* 03.02.05, 14:58 a witam witam Sąsiadkę:) dzisiaj to chlopaki przeszli samych siebie:)) zwykle budza nas około 7.30 a to i tak wstaje do pracy, no ale chyba terminy zaczęły gonic i proszę, dzisiaj dyskoteka od rana:))) Ale to i tak nic - chciałbym pogratulowac temu kto nam konener na śmieci prawie do klatki wstawił:)) rozumiem, ze dbaja o moje nogi ale że aż tak!:)) dzieki za info o notariuszu - przygotuję się tak gdzies na październik;)))) Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: wersal IP: 195.117.242.* 10.03.05, 13:52 po 23 marca nalezy się dowiadywać juz w sprawie podpisywania aktów notarialnych !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ila - gość z Barty Re: akty notarialne IP: 217.153.187.* 11.03.05, 11:16 po 23 marca nalezy się dowiadywać juz w sprawie podpisywania aktów notarialnych !!!!! Witam mieszkam w budynku wybudowanego przez WP na ul Bartyckiej. Chcialam sie od Was dowiedzieć: 1. Czy dostaliście wzór aktu notarialnego do przeanalizowania zanim go podpiszecie? 2. Czy w umowach przedwstepnych określono Wam konkretny termin podpisania aktów 3. Bde wdzięczna za jakiekolwiek informacje na ten temat bo Bartycką tez nie dlugo to czeka, a problemy juz sie pojawiają pozdrawiam Ila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: akty notarialne IP: *.acedsl.com 11.03.05, 16:24 a jakie problemy konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ila - gość z Barty Re: akty notarialne IP: 217.153.187.* 14.03.05, 10:34 A chociażby termin podpisania aktów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Re: Kablówka i inne IP: *.ichip.pw.edu.pl 07.02.05, 18:24 W sobotę zauważyłem nalepkę akwizytora Elnetu na wejsciu do klatki w KN5. Czym prędzej do niego zadzwoniłem i dowiedziałem się że już można instalować telefony. Elnetu rzecz jasna. Pan umówił się ze mna na 18 w sobotę na podpisanie umowy. O 18.30 zadzwoniłem do niego z pytaniem kiedy przyjdzie i wtedy dowiedziałem się, że się nie wybiera bo sprawdził że KN5 i KN6 nie zostały okablowane przez Elnet. W związku z tym wizyta jest bezzasadna. Poradził zadzwonić do AsterCity. Zadzwoniłem więc do AsterCity. W zasobach systemu informatycznego AC zawarte sa informację że nic tutaj jeszcze nie okablowano, nie istnieją budynki KEN 46 i 48 tylko jest jeden KEN 46/48. Dowiedziałem sie też, że to nie możliwe, że własnie ogladam na moim telewizorze ich kablówkę (jako sygnał testowy). W zwiazku z tym nic jeszcze podłaczyć nie mogą. Morał z tego taki, że na internet i telefony jeszcze poczekamy. I to nie jeden "przyszły tydzień". Pozdrawiam mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
cubitus ENDOOR 27.01.05, 11:08 Czy ktos miał z nimi do czynienia ? (reklamują się na klatkach, drzwi porta i interdoor chyba). My mieliśmy, choc generalnie wszystko ok, to w ostateczności mam troche mieszane uczucia, ale naprawde nie chce nic sugerowac wiec czekam na opinie ? z góry dziekuje Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Garaż KN5 IP: *.ichip.pw.edu.pl 03.02.05, 13:22 Oddala sie termin przekazania garaży w KN5 z powodu kłopotów z montażem elektroniki. Aktualny termin to już nie "nastepny tydzień", ale najwcześniej za 2 tygodnie. Pozdrawiam mar66 Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Garaż KN5 04.02.05, 22:03 Byłem dziś u kierownika i powiedział "w przyszłym tygodniu zaczniemy przekazywać", taaa.... jasne.... A świstak siedzi w garażu i.... Odpowiedz Link Zgłoś
delie Zimna woda, a właściwie jej brak w KN 6 07.02.05, 11:13 Czy tylko u mnie czy u wszystkich ? Może rury zamarzły:/ Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: Zimna woda, a właściwie jej brak w KN 6 07.02.05, 12:47 u mnie jest ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Zimna woda, a właściwie jej brak w KN 6 IP: 217.153.92.* 07.02.05, 12:57 Jeszcze dzisiaj rano była... delie nie chcę Cie martwić ale może uruchomia w przyszłym tygodniu:))) pozdrawiam Sąsiadów i tego magika co kontener na smieci postawił centralnie przed wejściem do "naszej" klatki... Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Zimna woda, a właściwie jej brak w KN 6 07.02.05, 13:05 >delie nie chcę Cie martwić ale może uruchomia w przyszłym tygodniu:))) super:) już się nie mogę doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
cubitus Re: Zimna woda, a właściwie jej brak w KN 6 07.02.05, 15:31 byleby to był tylko jeden "przyszły tydzień". Swoja drogą to piękne, acz przyprawiające już niekiedy o spazmy sformułowanie wyrasta chyba na motto forum (oby nie całej budowy :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Zimna woda, a właściwie jej brak w KN 6 07.02.05, 18:33 rura zamarzła.witamy w 21 wieku.zaczynam się modlić o łagodne zimy w przyszłych latach.no comments. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Zimna woda, a właściwie jej brak w KN 6 07.02.05, 19:01 a tym czasem ktoś ukradł kontakty w 1 klatce w KN6 [na parterze]. a domofonów jak nie było tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Re: Zimna woda, a właściwie jej brak w KN 6 IP: *.ichip.pw.edu.pl 07.02.05, 19:43 Kontakty zniknęły w sobotę równiez z I klatki KN5. mar66 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Zimna woda, a właściwie jej brak w KN 6 IP: *.eranet.pl 08.02.05, 09:06 Może komuś w domu zabrakło? :) Czy ktoś wie kiedy bedą domofony + czy coś będziemy jeszcze za nie dopłacać? Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Kontakty, domofony, .... 08.02.05, 16:33 Może kontakty zdjeli przed kolejnym malowaniem ? Może jestem naiwny... Z tego co wiem domofony są wliczone ale kto wie jak będzie. Może WP będzie potrzebował pieniędzy (któż ich nie potrzebuje ?) i każe dopłacić np. za ponadstandardowe wykonanie śmietników ? Kiedyś mówiło się o videofonach (1.5 roku temu, kierownik Januszko) ale to było puszczenie wodzy fantazji kogoś w WP. Pozdrawiam, Paweł, KN5 Gość portalu: Peter napisał(a): > Może komuś w domu zabrakło? :) > Czy ktoś wie kiedy bedą domofony + czy coś będziemy jeszcze za nie dopłacać? Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Kontakty, domofony, .... 09.02.05, 11:25 w 6-tce są już nowe kontakty... Odpowiedz Link Zgłoś
delie KOD POCZTOWY-info z dzisiaj z poczty 09.02.05, 18:36 02-796 niestety Wersal ciagle nie dopełnił formalności związanych z zapewnieniem obsługi pocztowej dla bloku:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: KOD POCZTOWY-info z dzisiaj z poczty IP: *.pool8022.interbusiness.it 12.02.05, 17:08 Chyba nie raczej nie wierz naszej poczcie. Też tam byłem (mieszkam na KEN 50 ) i powiedziano mi 02-722. Wszędzie podawełem ten kod. Później, tak z ciekawości sprawdziłem www.poczta-polska.pl/kody.htm i z tej strony wynika,że KEN 2- 58 i 1-59 ma kod 02-797. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: KOD POCZTOWY-info z dzisiaj z poczty IP: 195.117.242.* 16.02.05, 16:01 I masz rację. Nasze budynki mają kody pocztowe 02-797. Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: Kontakty, domofony, .... 10.02.05, 11:03 tak, sa nowe na dole - to fakt, szkoda tylko, ze dzis w nocy lub rano, zniknal moj przycisk od dzwonka (na szostym pietrze !!!) jak inne nie wiem, nie sprawdzalem... szkoda slow. pozdrawiam fc6 Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: Kontakty, domofony, .... 10.02.05, 13:05 Okazuje sie, ze Wersal bojac sie dalszych kradziezy, pozdejmowal przyciski sam... Jak zaloza domofon to przyciski wroca. Teraz wiadomosc o domofonie: bylem przed chwila w domku i w KN6 w klatce 5 klawiatura juz jest zamontowana, na pytanie kiedy ruszy, szef elektrykow odpowiedzial standardowym: "W PRZYSZLYM TYGODNIU"...:-) pzdrv fc6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Kontakty, domofony, .... IP: 217.153.92.* 11.02.05, 09:19 Witam zaczynaja mnie irytować te gadki. Serio. Takiego bałaganu to nie widziałem dawno - prosta sprawa z kontaktami nie moze byc zorganizowana jak należy; niedługo bedziemy dopłacac za kazdy kontakt, który ktoś "przytulił"... Choć musże Wersalowi przynząc jedno - znajomy kierownik budowy z konkurencyjnej firmy z uznaniem odniósł się do jakości wykonanych prac, zeby jeszce za tą jakościa szła terminowość... Ale to może uda się Wersalowi w przyszłym tygodniu:))) pozdrawiam Arturo P.S. Był u nas Pan od żaluzji - całkiem miły człowiek:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: Kontakty, domofony, .... 14.02.05, 16:57 moze to i duperela, ale zastanawia mnie czemu w KN5 tzw "kontakty" czyli wlaczniki swiatla i dzwonkow na klatkach sa podswietlane, a w KN6 w nocy trzeba ich po omacku szukac... czyzby na porzadne wlaczniki juz zaczelo brakowac kaski??? no i ten domofon, nie doszukalem sie na nim zadnego symbolu "klucza" jaki jest z reguly na urzadzeniach pozwalajacych na wejscie przy pomocy kodu, mam nadzieje, ze sie myle ale wydaje mi sie, ze bedziemy otwierac klatki metoda tradycyjna... pzdrv fc6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Kontakty, domofony, .... IP: 217.153.92.* 15.02.05, 08:58 słuszna uwaga! też mnie zastanawiają te włączniki bez diod - przecież to nie kosztuje tak wiele w skali budynku a wygoda wielka. Nie bardzo wiem czy mozemy gdzies interweniowac ale rozmawiałem z Kierownikiem i powiedziął, że sprawdzi te włączniki. Dziwne jest to, ze nie zostało zainstalowany porządny sprzęt gdy niemało płacimy za m2. Kierownik ma sprawdzic projekt i odpowiedzieć jakie włączniki powinny byc zainstalowane:) Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sĄSIADKA Re: Kontakty, domofony, .... IP: 195.117.242.* 16.02.05, 16:05 Arturo - ja w zyciu nie widziałam takiej partaniny jak w Wersalu Podlaskim. Mam porównanie do mojego poprzedniego developera. Sorki, ale ja na KEN5 jestem już po awarii wody, prądu itp. przyjemnościach serwowanych przez developera. Takich problemów jak tutaj nie miałam u poprzedniego developera. Opinia na temat Wersalu jest taka - "a to ten developer u którego stropy pękają" hehehe. Mam nadzieję, że to o stropach nie odnosi się do nas :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELNET - telefon Re: WERSAL PODLASKI - KEN III etap IP: *.ichip.pw.edu.pl 12.02.05, 12:59 Od wczoraj mam i działa. Okazało się, wbrew ecześniejszym informacjom, że kable są i można podłączać. Cywilizacja zbliża sie do do KN5 i KN6 wielkimi krokami. Chociaz nie na tyle szybko, żeby założyć domofony i otworzyć garaż. Pozdrawiam mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Elnet - telefon IP: *.ichip.pw.edu.pl 12.02.05, 13:06 Od wczoraj mam i działa. Okazało się, wbrew ecześniejszym informacjom, że kable są i można podłączać. Cywilizacja zbliża sie do do KN5 i KN6 wielkimi krokami. Chociaz nie na tyle szybko, żeby założyć domofony i otworzyć garaż. Pozdrawiam mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Elnet - telefon 13.02.05, 09:43 A jak ma się to do oferty zintegrowanej z Aster? Czy sprawdziłeś może, czy zawarcie umowy teraz, przed umową o TV i Net z Aster uprawnia do zniżek w opłatach? Jaki płacisz abonament? - w planie "komfort" w ofercie zintegrowanej ma to kosztować 33,01 PLN, oddzielnie - 45 PLN - a to jest już parę złotych... Czekam na info, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Re: Elnet - telefon IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.02.05, 12:23 Istotnie do momentu podłączenia kablówki nie mogę korzystać z opłaty abonamentowej oferty zintegrowanej. Do tego czasu będę płacić 45 zł, potem ewentualnie 33 zł. Miałem juz numer elenetu na Kabatach i przenosiłem go na KEN. Zależało mi, żeby go odzyskać. I tak traktuję ten stan tymczasowo bo gdy będzie podłaczany internet i kablówka będzie możliwość uruchomienia telefonu cyfrowego (nie ISDN, tylko po kablu TV). W Aster poinformowano mnie, że będzie można zachować stary numer w wersji cyfrowej, a zatem czekam. Pozdrawiam mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Re: Elnet - telefon 14.02.05, 14:38 Witam sąsiada. Też noszę się z zamiarem przeniesienia numeru w EL-Net. Mam w tej chwili abonament zintegrowany w Aster (kablówka + telefon). Czy w El-Net wymagają wcześniejszego wymówienia umowy ? Ciekawe jak to się ma do faktu, że El-Net to Netia a Aster to Aster. Pozdrawiam, Paweł, KN5 Gość portalu: mar66 napisał(a): > Istotnie do momentu podłączenia kablówki nie mogę korzystać z opłaty > abonamentowej oferty zintegrowanej. Do tego czasu będę płacić 45 zł, potem > ewentualnie 33 zł. Miałem juz numer elenetu na Kabatach i przenosiłem go na > KEN. Zależało mi, żeby go odzyskać. I tak traktuję ten stan tymczasowo bo gdy > będzie podłaczany internet i kablówka będzie możliwość uruchomienia telefonu > cyfrowego (nie ISDN, tylko po kablu TV). W Aster poinformowano mnie, że będzie > można zachować stary numer w wersji cyfrowej, a zatem czekam. > > Pozdrawiam > mar66 > KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Re: Elnet - telefon IP: *.ichip.pw.edu.pl 14.02.05, 16:22 Wszystkie umowy z AsterCity (kabel etc.) i Elnet mają 1 miesięczny termin wypowiedzenia w przypadku zakończenia umowy. Natomiast przeniesienie nie jest rozwiazaniem umowy, a jedynie zmianą miejsca dostarczania usługi. W przypadku kablówki i internetu praktycznie jest rozwiązać umowę i podpisać ponownie ze względu na promocje dla nowych klientów. Telefon należy jednak przenosic ze względu na zachowanie poprzedniego numeru. Chyba, że na tym akurat komuś nie zależy. Pozdrawiam mar66 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Nowości KN5 IP: *.ichip.pw.edu.pl 15.02.05, 11:55 Dzisiaj rano pojawiły się skrzynki pocztowe w KN5. Klucze beda do odbioru u p. Czyżewskiego pod koniec tygodnia kiedy ekipa montująca te skrzynki skończy i przekaże wszystkie klucze. Garaż natomiast oddala się nieustająco. Prace nad montażem instalacji ppoż w ogóle sie jeszcze nie rozpoczęły i trwają nadal rozmowy pomiedzy wykonawcą a WP na ten temat. Termin oddania garażu nie jest obecnie możliwy do ustalenia. Natomiast bliski jest termin wymiany wkładek w drzwiach wejściowych, piwnicowych etc. na system dostępowy typu master-key. Wtedy dostaniemy klucze i klatki będą zamykane. Montaz domofonów niebawem. Tyle wieści po rozmowie z p. Czyżewskim Pozdrawiam sąsiadów mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa a co slychac w KN6 16.02.05, 12:38 Witam stałych bywalców, mówi ;-) Karen z nowego adresu (stary nieaktualny) Od 2 dni nie mam w kuchni ciepłej wody. Z tego faktu cieszy sie tylko zmywarka, bo teraz nawet z byle kubkiem do niej pukam. czy to cały pion po prawej stronie od windy (stojąc tyłem do windy) ma ten problem? Czekam do wieczora i jutro (jak nie przejdzie ;-) to zgłaszam. Przewidywana odpowiedż, oczywiście: "Woda wróci. W przyszłym tygodniu." :-)))))))))))) Pozdrawiam cały Klub, Karen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: a co slychac w KN6 IP: 217.153.92.* 16.02.05, 13:38 no witaj Karen:) juz zaczęlismy tęsknić i łzy wylewać, ze tak długo milczysz, żadnych niderlandzkich wstawek, a tu prosze - zamarzła woda jak u Delie;))) tylko czy ciepła może zamarznąc? hehe Mnie juz nic nie zdziwi:) U nas (a mieszkamy po lewo od windy) też momentami nie ma ciepłej wody w kuchni - raz jest raz nie ma... pewnie wszyscy maja podobny kłopot... Pozdrawiam sasiadów arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: a co slychac w KN6 IP: 195.117.242.* 16.02.05, 15:55 Witam sąsiadów z KEN5. Ja również cieszę się ze skrzynek pocztowych :-). Ale mam już awersję na ciągle kręcących sie pracowników Wersalu. Czy coś wiecie o aktach notarialnych. Podobno trzeba się dowiadywać pod koniec marca. Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa Re: a co slychac w KN6 16.02.05, 16:21 Witam serdecznie somsiada Artura :-))) Nie pisałam, bo huk roboty mam itd itd a po robocie - dziwny "atak drzemki". Chodzę ostatnio jak Zombie ;-))) chyba jakie przemęczenie przedwiosenne. Cieszę sie - w sensie - już mi lepiej, że nie tylko u mnie ciepłej nie bywa. Kochani, a z rzeczy maxymalnie optymistycznych to właśnie od przed chwili mam PRÓG u drzwi wejściowych :-))) coś pięknego. Jeszcze nigdy nie mialam progu za stówkę :-)) Tyle liczy Wersal za marmurowy (ale lepsiajszy ;-) niż nasza sklejkowa podloga w korytarzach) i jest naprawdę świetnie dopasowany i wysoki... Polecam. (ale się nagadałam ;-) No to tym razem friendelijke groetjes en tot straak:-))) pozdrowionka, dziś nie przeklinamy;-)) Karen PS: uwaga była co do pionów od 'sąsiadki z KN5'. Powaznei Wersal pionu nie trzyma? Moje majstry z ekipy wykańczającej byli zachwyceni jakością wykonania. Przykro, że to jednak nei obowiązujacy standard... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturo Re: a co slychac w KN6 IP: 217.153.92.* 16.02.05, 17:36 Witam Sąsiadkę z KN5 ja tylko powtarzam słowa człowieka co sie na tym zna jak mniemam - nie mam porównania co do innych deweloperów bo to moje pierwsze mieszkanie (jedynie do JW Construction bo do dzis dziękuję Bogu, że tam nie zainwestowałem kasy) "Moi" majstry też sie w miarę pozytywnie odnieśli do pionów i innych cudów:) szkoda, że nie wszędzie Wersalowi udaje sie trzymac pion:) A awaria oświelenia u mnie tez była z tym, ze p[rzyszeł koleś i naprawił w 30 min:) A nas progu jeszce nie ma:((( Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do(radca) Re: a co slychac w KN6 IP: *.aster.pl 16.02.05, 20:07 No to ja przedstawiam cytat z niezależnej ekspertyzy z innego wątku o WP: Zapraszam na ul.Wąwozową, wspólnota wynajęła firmę do sporządzenia ekspertyzy. Wykazała ona wiele wad z winy Wersalu Podlaskiego. Poniżej kilka smaczków: "Najwięcej zastrzeżeń budzą protokoły odbiorów kominiarskich. W świetle dokonanych oględzin kominów wętylacyjnych, rzetelność odbiorów kominiarskich budzi poważne wątpliwości(...) Wszystkie odbiory są pozytywne mimo ewidentnych wad wykonawszych. Stwierdzić należy także inny bardzo niepokojący fakt, a mianowicie brak jakiegokolwiek nadzoru nad robotami sanitarnymi. (...) nadmierne osiadanie ścian działowych piwnic, osiadanie szchtów windowych względem szachtów wętylacji mechanicznej, pękania posadzek w garażach... (...) fundamenty pod wentylatory generalnie nie zabezpieczone rzadną izolacją przed opadami deszczu, efektem są liczne przecieki szczególnie w obrębie maszynowni dźwigów. (...) kominy wętylacji grawitacyjnej wykonane w sposób uniemożliwiający ich prawidłowe funkcjonowanie. Ze względów na wpływ funkcjonowania wentylacji na bezpieczeństwo i zdrowie mieszkańców wady wykonawcze w tym zakresnie należy uznać za skandaliczne... W jednym przypadku stwierdzono prowadzenie przewodów el. przez kanał wentylacji grawitacyjnej - praktyka niedopuszczalna. Elewacja wykonana metodą lekką mokrą obarczona wszelkimi możliwymi błędami wykonawczymi jakie wykonawca mógł popełnić przy tego typu robotach." No comments... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: a co slychac w KN6 IP: *.acedsl.com 16.02.05, 21:13 tez to widzialem, kiedy przed kupnem "sprawdzalem" WP - dowiedzialem sie natomiast, ze od czasu wawozowej (a inwestycja ta ma juz pare latek) Wersal zdecydowanie poprawil sie w tym zakresie. Generalnie w wiekszosci znanych mi przypadkow ekipy wykonczeniowe naprawde chwala jakosc wykonania. Miejmy wiec (tfu tfu) nadzieje, ze calosc bedzie sie trzymac kupy a sciany pionu. Pozdrowienia dla Wszystkich. I pamietajcie "za tydzien" bedzie jeszcze lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: a co slychac w KN6 IP: 217.153.92.* 17.02.05, 08:34 teraz to juz chyba nie mamy wyjścia i jak w piosence "niech sie mury pna do góry niech kominy maja pion":) Mam wrażenie, ze gdybyśmy zapytali wersal o ewetualne poprawki wentylacji to odpowiedź by sie nasunęła sama...:) Pozdrawiam Sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: a co slychac w KN6 IP: 195.117.242.* 01.03.05, 15:23 No tak. A czy przypadkiem ekipa wykańczająca nie była ekipą Wersalu? Znacie to powiedzenie każda sroczka swój ogonek chwali? A jak to nie była ekipa Wersalu, to super, że inni mają gorzej. Siadła mi niedawno instalacja sanitarna. Awaria okazało się była w pionie i to od dosyć dawna. Po długich negocjacjach z ekipą Wersalu naprawili. Woda spływa "jak burza" (na razie). Informowałam ich o trudnościach z sanitariatami od dwóch miesięcy, ale ignorowali zgłoszenia. Dopiero woda stojąca w wannie spowodowała, że panowie ruszyli się i po dwóch dniach naprawili. Pierwszego dnia przyszło dwóch młodych ludzi, którzy najpierw powiedzieli, że to moja wina, bo źle mam pion w wannie. Jednak po informacji, że płytki miałam zakładane we wrześniu i po zmierzeniu pionu stwierdzili, że to nie moja wina i poszli sobie. Na drugi dzień, kiedy woda nadal stała w wannie - kolejny raz interweniowałam. Przyszedł inny fachowiec i dopiero znalazł awarię gdzies na pionie. I tu prośba drodzy sąsiedzi - jeżeli u Was są prace wykończeniowe - nie lejcie zamulonej wody do odpływów. Inżynier powiedział, że to powoduje niedrożność instalacji sanitarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do(radca) Re: a co slychac w KN6 IP: *.aster.pl 16.02.05, 20:01 Ja bym się tak z progu sa stókę nie cieszył, bo ktoś Cię chyba naciągnął. W poprzednich inwestycjach za próg się nie płacicło. Czy płacicie dodatkowo za drzwi wejściowe, szyby w oknach i inne podobne ekstrawagancje? Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa Re: a co slychac w KN6 17.02.05, 10:17 Arturo, Po próg musisz sie zgłosic do pana majstra Wiesia, kamieniarza, o ile życzysz sobie kamienny. Tel u BP. Co do kosztów, to zdaje sie, ze nie płacimy za metalowy, który jest wg mojej skromnej oceny za niski i po prostu nie przypadł mi do gustu. Zapewniam do (radcę), ze nikt mnie nie naciągnął. Przed nabyciem zrobiłam benchmarking po kierownikach. W końcu Ty możesz sobie zrobić inny próg, a ja się cieszę z tego, co mam. A kluczyk od domofonu, to w przyszłym tygodniu? miłego dzionka, karen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: a co slychac w KN6 IP: *.eranet.pl 17.02.05, 11:37 Dokładnie. Próg bezpłatny jest kiepski, jakis metalowy. Jeżeli ktoś chce mieć marmurowy w kolorze klatki to trzeba się dogadać (właśnie jakoś ok 100 pln). Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa Re: a co slychac w KN6 17.02.05, 14:07 Sprecyzujmy: KN5 i K6 to inwestycja 'sierotka' ;-) w poprzednich inwestycjach progi marmurowe były w standardzie. Ba, są już z powrotem w standardzie na budowie KEN Bis. My niestety mamy standardzik metalowy, a to w zwiazku z tym, że zmieniła się firma montująca drzwi i taki właśnie zaoferowala standard (pewno korzystny cenowo dla Wersalu). pozdrawiam i wiosny wszystkim życzę :-)) K Odpowiedz Link Zgłoś
wanda36 Re: do(radca) agitator 17.02.05, 22:08 raz jako do(radca) innym razem jako mieszkaniec do(radca) IP: *.aster.pl Mieszkanec IP: *.aster.pl agitujesz i agitujesz ale jakos slabiutko ci idzie... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11878961&a=12512834 Mam jeszcze jedną inoformację, która być może ułatwi Wam dokonanie decyzji. Nad ziemią na której mają stanąć budynki Wersalu o których dyskutujemy (KEN/Płaskowickiej) przebiega korytarz powietrzny. Z tego co zuważyłem to jest on chyba wykorzystywany co jakiś czas, mniej więcej co 2 miesiące przez miesiąc można sobie całkiem dokładnie pooglądać podwozia samolotów LOTu i innych renomowanych przewoźników. Poza tym słychać wspaniały ryk silników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agitator Re: do(radca) agitator IP: *.aster.pl 17.02.05, 22:50 Jakoś nie mogę się zdecydować na nicka. Raz do(radca), raz mieszkaniec, raz agitator. Tylko nie bardzo rozumiem za czym ja niby agituję? Zazdroszczę optymizmu - pomieszkacie zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do(radca) Re: do(radca) agitator IP: *.aster.pl 17.02.05, 22:51 Co do korytarza powietrznego to proponuję najpierw sprawdzić, a potem niedowierzać. Swoją drogą to ładne te samoloty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: do(radca) agitator IP: 217.153.92.* 18.02.05, 09:02 Tak swoja droga to nie mam nic do ludzi ale skąd sie wziął wątek samolotów? hehe Moim zdaniem większy hałas robią samochody na KEN-ie tym bardziej, ze tę ulicę juz niedługo poszerzą (i oby!) niż samoloty. Przecież chyba każdy kto kupował mieszkanie wiedział gdzie ono stoi:) A co do drzwi i progów to niestety wszytko prawda - firma inna i niestety my na tym stracimy. Z tego co mówił BP zrezygnuja juz z tej współpracy... Pozdrawiam wszytkich Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do(radca) Re: do(radca) agitator IP: *.aster.pl 18.02.05, 09:56 Racja każdy kto kupował wiedział o głośnej KEN, o samolotach raczej nie. Wątek samolotów, jak mi się wydaje, pojawił się na innym forum. Odpowiedziałem na pytanie czy kupować mieszkanie przy ken/płaskowickiej. Ja jak kupowałem to o samolotach nie wiedziałem, dlatego informuję, przepraszam "agituję", innych. No, ale jak wiemy słabo mi to wychodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: do(radca) agitator IP: 217.153.92.* 18.02.05, 14:27 Spoko - informacji nigdy za dużo:) a co do samolotów to ja naprawde wiedziałem o tym korytarzu przed zakupem mieszkania:) pozdrawiam Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do(radca) agitator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:01 Jeśli chodzi o samoloty, to chialam dodac, ze latają one nad budynkami Wersalu tylko jak wieje silny zachodni wiatr, albo jak remontują pas i w uzyciu jest pas awaryjny, do ktorego dojscie jest z innej strony. Normalnie samoloty umilają życie mieszkańcom Kabat :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Nowości KN5 IP: 195.117.242.* 16.02.05, 15:58 Inż. Czyżewski zawsze twierdzi że wszystko już niebawem :-))))) A tu ani widu ani słychu. Koszmarna firma. Czy u was też ściany nie trzymają pionu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojzy oddawanie mieszkan IP: 204.116.15.* 20.02.05, 23:24 jakie sa praktyki WP w sprawie oddawania mieszkan ? czy nalezy sie samemu zglaszac i ustalac date odbioru czy grzecznie czekac na pisemko z WP ? pozdrawiam, alojzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: oddawanie mieszkan IP: *.eranet.pl 22.02.05, 16:55 Najlepiej zgłoś się do kierownika budowy i szybko to załatwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy Re: oddawanie mieszkan IP: 12.21.160.* 22.02.05, 18:04 rozumiem ze sprawy mozna "zalatwic" ale jak wyglada normalna procedura ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: oddawanie mieszkan IP: *.eranet.pl 22.02.05, 20:36 to jest normalna procedura, odbierasz u kierownika, spisujecie co do ew poprawki, itp On daje Ci później dokument do podpisu i.....płacisz za m-c czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: oddawanie mieszkan IP: *.eranet.pl 22.02.05, 20:59 oczywiscie zgadzam sie z przedmowca madry gosc Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa szykuje się batalia o VAT... 28.02.05, 11:23 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2574999.html?nltxx=856703&nltdt=2005-02-28-04-05 Cześć, mam nadzieję, że link poprawny. Poczytajcie sobie, jeśli kto ciekawy newsów nt VATu w dzisiejszej "Gospodarce" na GW. PS: co tak cicho na forum? aaa, sen zimowy - rozumiem. Pozdrowienia dla wszystkich misiów ;-) Karen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel I stala sie ciemnosc (w KN5) IP: *.acedsl.com 28.02.05, 20:18 Czy ktos wie dlaczego nie dziala swiatlo w kl. V w KN5? Juz od paru dni jest tak ciemno, ze do dziurki trudno trafic. A przy ok, widzialem ostatnio jakis niezidentyfikowany pojazd wyjezdzajacy z garazu w naszym budynku. Wygladal na "prywatny" (a nie np budowlany) ale oddalil sie pospiesznie wiec nie moglem zapytac skad i co. Czy sa jakies nowe informacje nt terminu oddania garazu? (moze "w przyszlym tygodniu"? :)) Pozdrowienia dla Szanownego Sasiedztwa Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: I stala sie ciemnosc (w KN5) 01.03.05, 09:21 na pocieszenie powiem Ci, że w KN6 w kl. 5 ostatnio nie ma i prądu i windy, w dość regularnych odstępach. Czy ktoś wie co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa Re: I stala sie ciemnosc (w KN5) 01.03.05, 11:42 Do tego możemy dodać brak ciepłej wody w godz wieczornych wczoraj i już chyba stały brak ciepłej w kuchni. Jak "nie przejdzie" to jutro robię nagonkę na monsieur'a B.P. Jeśli, ktoś ma czas sprawdzić to wssytko szybciej i będzie już coś wiedział wczęśniej niz do jutra, to niech da znać wszem i wobec na forum. miłego dzionka, K. Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: I stala sie ciemnosc (w KN5) 01.03.05, 13:22 wczoraj, okolo 20.00, po powrocie z pracy okazalo sie, ze nie ma cieplej wody i kaloryfery nie grzeja, moja sytuacja rodzinna zdecydowala o telefonie do BP mimo, ze "godziny urzedowania" kierownikow dawno juz minely.... zadzwonilem i uslyszalem "w przyszlym..." nie, nie, na szczescie nie :-))) uslyszalem: "zaraz zadzialam, przepraszam"!!! i faktycznie po pol godzinie byla ciepla woda w kranie i w grzejnikach nie wiem jaki masz problem z woda w kuchni, u mnie (5 klatka KN6) jest ciepla woda w obu pionach, fakt, czasem trzeba poczekac minute do dwoch, az zleci zimna. Mam tylko nadzieje, ze to przelewanie metrow szesciennych zimnej w oczekiwaniu na ciepla, nie bedzie mialo odbicia przy starcie z odczytem licznikow... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: I stala sie ciemnosc (w KN5) IP: 217.153.92.* 01.03.05, 14:50 Witam sasiadów, widzę, że nie tylko u nas problem z woda w kuchni;)) a juz myślałem, że mam jakies omamy! Ciepłej wody w kuchni nie widziałem ok 2 tygodnie choć podobno bywa:))) Dzwoniłem do Pani Dąbrowskiej (woda i c.o.) i okazuje się, że wszytko to ponoć problem filtrów. Te filtry są regularnie czyszczone ale i tak woda ma jescze w sobie mnóstwo zanieczyszczen co przekłąda sie na to czy jest czy jej nie ma w kranach ufff. nie wiem nie znam się, zarobiony jestem:))) Dzisiaj sprawdze filtry u siebie w mieszkaniu na kranikach - jak to nie pomoże jutro sięgam po telefon po raz n-ty:))) Czy ktoś wie kiedy będzie gaz? hehe pozdrawiam Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa Re: I stala sie ciemnosc (w KN5) 02.03.05, 10:02 Hej, Widzę ogromny postęp :-)) w kuchni. Otóż wczoraj popłynęła wartkim strumieniem ciepła w kuchni (kl.4, KN6). Monsieur BP spisał się świetnie! Artur - a jak Ty, za przeproszeniem, przygotowujesz strawę? Kuchenka elektryczna? Ani sie waż obrażać o to pytanie; po prostu nie zdawałam soebie sprawy, zę gaz jest jeszcze nie podłączony. U nas jest płyta grzewcza i nawet się już zdążyliśmy polubic z tą innowacją ;-) Widze teraz, że to nie był najgorszy pomysł. Trzymam kciuki za szybkie uruchomienie gazowego żrodełka. pa pa K. Odpowiedz Link Zgłoś
areck Garaże 01.03.05, 14:41 W naszych garażach parkują prywatne samochody podwykonawców Wersalu. Garaż w 48 jest gotowy, kierownik Czyżewski twierdzi że nie może go oficjalnie oddać gdyż...... centralka alarmowa wykrywania pożaru musi zostac (nie wiadomo tylko dlaczego) przeniesiona i zamontowana w budynku 46. W związku z powyższym nasi kochani fachowcy mają teraz ogromny kłopot - jak przepuścić kabelki pod drogą dzielącą 40 i 46. No tak, jest to ogromny kłopot.... W związku z tym oddanie garażu odsuwa się w bliżej nieokreśloną przyszłość. Proponuję zacząć dzwonić do Wersalu lub w inny sposób może przyśpieszyć oddanie garażu. Z tego co wiem, garaż w 46 jest także gotowy, dodam tylko że w obu garażach nie wykonuje się żadnych prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: oddawanie mieszkan IP: 195.117.242.* 01.03.05, 15:27 Drogi Alojzy, zasady w WP są proste - jak się o cos nie upomnisz, to nie masz :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jmayol Domofony instalowane przez Wersal - tragedia 02.03.05, 10:43 Dzisiaj zainstalowali mi w mieszkaniu (KN5) domofon. Ludzie, takiego g..na dawno nie widziałem. Kabel wychodzący ze ściany wchodzi do tego czegoś tak, że trudno go ukryć. Kształt i kolor to po prostu, no nie mam słów. Przy okazji instalator na pomalowanej już ścianie wywalił mi dziurę w tynku 10x10cm. Dobrze, że akurat są u mnie malarze i to naprwili. Ma szczęście, że mnie przy tym nie było bo chyba bym mu czymś przyłożył. Nie wpuszczajcie tych badziewiarzy do swoich mieszkań bo Wam szkód narobią !!! Sąsiedzi, takie pieniądze płacimy, na klatkach marmury a tu robią nam wrzutkę z takiego g.... Ktoś uznał, że zaozczędzi i kupił najtańsze badziewie. Nie zniosę tego na ścianie bo wygląda jak bazarowa podróbka taniego telefonu. Będę szukał czegoś na wymianę. Jak ktoś znajdzie coś fajnego to proszę o podzielenie się tą informacją. To tyle. Mam już powoli dosyć tego co w końcowce inwestycji zaczyna uprawiać WP. Pozdrawiam, Paweł KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: 217.153.92.* 02.03.05, 11:03 witam no mam to samo Paweł! to jest skandal co te badziewiaki zrobiły! nie dość, że mam domofon na wysokości pępka to jeszce ze ściany wystaje kabel pomazali mi pomalowana scianę ołówkiem, zostawili po sobie chlew na klatce (izolacje, ścinki okablowania) po prostu tragedia! Uważajcie wszyscy Ci, kórym jescze nie zdążyli popsuć mieszkań! A co do gotowania to kuchenka elektryczna turystyczna:))))) bardzo symaptycznie sie na niej gotuje:)))) No i ciepłej wody nie mam w kuchni dalej ale moam nadzieje, ze to sie dzisiaj zmieni:)) pozdrawiam wszystkich Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: *.eranet.pl 02.03.05, 12:16 Macie szare czy białe domofony? U mnie byli z szarym to paskudnie wyglądał, ale podobno białe są nowej generacji - ładniejsze :) Może kupić samemu słuchawki i rozliczyć to później z WP? Nie mam jeszcze rozliczenia za mieszkanie, a sam kupowałem kontakty. Czy ktoś z was też tak robił? Ciekawy jestem ile WP zwraca od 1 kontaktu. Co do garażu w KN5 to w zeszłym tygodniu mówili że 1.03 będzie do odbioru..... Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia 02.03.05, 13:32 U mnie mają być w piatek o 9:00. Zamarłam czytając posty. :-((( Mam nadzieję, ze można ich jakość powstrzymać przed niszczeniem mieszkania?! Po co te dziury kują?! Chyba obecność męża silnego w barach ;-) coś pomoże? o ludzie, no i tu można powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturo Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: 217.153.92.* 02.03.05, 15:52 Karen, po prostu patrz na ręce;) ja sie umówiłem na sobote na poprawę - zobaczymy co z tego wyniknie. Skoro mąz silny w barach to ja się boję co się dzieje w restauracjach ;)) Pozdrawiam Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia 02.03.05, 16:47 W restauracjach jest odżywianie i pobór mocy ;-)) A na powaznie - zastanawiam się, co można sknocić w nawierceniu 2 dziurek, aby przykręcić domofon?!?! Pozdrowionka, Karen PS: a dziś idę wreszcie zwiedzać piwnicę. Bieżemy mopa i bedziem piwnice chrzcić! mam nadzije, zę tam chociaż nie będzie żadnych niespodzianek... Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia 02.03.05, 18:11 u mnie zamontowali biały, bez szadnych szkód w mieniu. może po prostu miałam szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: 212.160.172.* 03.03.05, 08:56 Potwierdzam to co napisane zaostalo przez was wczesniej. U mnie tez juz domofon zainstalowany, ale w taki sposob, ze szlak czlowieka trafia. Kabel ktorys madry fachman przycial za krotko i teraz domofon powieszony tak, ze wchodzi mi prawie na wlacznik do swiatla. Tez zamierzam reklamowac. Chociaz musze przyznac, ze sam w sobie domofon mi odpowiada. Maly, zgrabny - nie jakas kolumbryna, zadna ozoba w domu. A tak na marginesie mam pytanie, czy u was w domu tez niektore okna nieszczelna? Bo u mnie pod balkonem podwiewa. A z ciekawszych atrakcji, to momentami slysze, jak pod ziemia turla sie metro i drgania przechodza w moim mieszkaniu. Jest to bardzo ciche, ale jednak.Tylko czekac kiedy sciany zaczna pekac:(( I co wy na to? Pozdrawia nowa siasiadka z KN6//Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: 217.153.92.* 03.03.05, 11:09 Zuza a na Którym pietrze mieszkasz? u nas nie słychać metra, ba! nawet do samochodów na KEN-ie powoli sie przyzwyczajamy:) Karen daj znać jak z piwnica bo tez sie do tego odbioru przymierzam;) Dla zainteresowanych "w przyszłym tygodniu" bedą umowy z gazowni do Wersalu a sam gaz przed świętami (juz widzę jak sie niekórzy uśmiechaja na mysl o windzie i "przedświetach":)) A jedno jeszce mnie ciekawi - jak sie bedzie otwierać drzwi tym domofonem bo jakos nie widziałem standardowego przycisku;)) no i chyba bedzie ten domofon mogl słuzyc za telefon pomiedzy lokatorami ale to taka moja wizja, choć nie całkiem z kosmosu:) pozdrawiam Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: *.ichip.pw.edu.pl 03.03.05, 11:20 I ja też od wczoraj mam zainstalowany domofon. Wygląda średnio, natomiast sposób jego montażu jest karygodny: wyłupana ściana i wystający kabel od góry. Z rozmowy z monterem wynikało, że jest on za to bardzo nowoczesny i umożliwia: - połączenie wewnątrz budynku z dowolnym mieszkaniem - zmiana kodu z klawiatury - otwarcie drzwi z zewnątrz kombinacją *KOD bez numeru mieszkania - mozliwośc podłaczenia normalnego telefonu i połaczenia funkcji telefon- domofon. Jeden z sąsiadów po niewielkich przeróbkach ma mozliwośc otwierania drzwi przy użyciu telefonu bezprzewodowego. Pozdrawiam mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: 212.160.172.* 03.03.05, 13:09 Artur, ja mieszkam na II pietrze i moze im nizej tym gorzej. Chociaz moj fchlopka mowi, ze nie slyszy nic. Ale ja jestem juz tak przewrazliwiona na punkcie akustyki i ewentualnego halasu, ze wsluchuje sie we wszystko. A Ty na ktorym pietrze pomieszkujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: 217.153.92.* 03.03.05, 13:44 Witam ponownie, dokładnie o to nam chodzi, że sposób montażu jest chyba wyjęty żywcem z epoki młotek-dłuto-gwóźdź... Co do samego aparatu mam raczej pozytywne odczucie z uwagi własnie na te funkcje, choć ten kabel od góry to dramat. Zuza - mieszkamy na 5 piętrze, co do hałasu to się przyzwyczaisz (ja juz nawet nie zwracam uwagi na odgłos wiertarki:)) P.S. Mamy juz ciepłą wodę w kuchni więc w ogóle jest fajnie:) Pozdrawiam sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa piwnica 03.03.05, 15:40 Artur + ewentualnie inni zainteresowani, Piwnica OK. Nie ma po co brac mopa, bo tam czeka na Was betonowa wylewka. Wczoraj ją zamietliśmy i tyle. Ściany z białej cegły z kilokoma regularnie wycyrklowanymi szparkami/prześwitami do np. pogadania z innym somsiadem, którego żona wtrąci do lochu... A drzwi bez klamki! Mój już przeżył ryzyko bycia uwięzionym w piwniczce :-)) ale się wybronił =nie dał się przymknąć, he he. Swiatło ok, sucho. Za zimno (przynajmniej na razie) na składzik winka ;-) pozdrawiam wszystkich, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: piwnica IP: 217.153.92.* 04.03.05, 09:26 Drwi bez klamek??? o cholercia... skąd ja to znam?:))Dobrze, że chociaz te prześwity są... Moja Żona juz zapowiedziała, że jak chce ogladać mecze to tylko na "-1":) Pozdrawiam sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: 195.117.242.* 04.03.05, 16:05 U mnie też pod balkonem podwiewa. Trzeba otworzyć okno i sprawdzić, czy nie ma tam mechanizmu, dzieki któremu uszczelnia sie bardziej okno. W plastikowych coś takiego jest. Można sobie ustawić czy się chce mieć bardziej szczelne czy nie. Nie umiem wytłumaczyć jak się to nazywa, ale w poprzednim moim mieszkaniu tak robiłam z oknami. Cos się przesuwało i było cieplej w mieszkaniu, bo okno się uszczelniało :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia 04.03.05, 16:33 Domofonik niewielki zawieszony bez wyburzania ściany. Nic tam z niego nie wystaje. Chyba mogę odetchnąć.... Widocznie pan monter miał dziś dobry humor, a w czoraj w domu po kolacji zona mu zapodała deser ;-))) pozdrowionka PS: Artur - przychodż na mecze do nas :-) ja oglądam razem z mężem ex-piłkarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: *.e-plan.pl 05.03.05, 12:22 Nam również domofonik odpowiada i do zainstalowania nie mamy większych zastrzeżeń. Może to też zasługa zony pana montera .... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: 217.153.92.* 07.03.05, 09:05 U nas byli Panowie w sobote o 8.30... Poza tym, ze nas obudzili to niewiele więcej wniesli do poprawy wrażen jakie zrobili wczesniej. Co do samego aparatu to wydaje sie, ze jest ok (spełnia praktycznie wszytkie funkcje jakie są potrzebne przy domofonie, wlącznie z tym, ze mozna przekierować sygnał na lokal sąsiada:)) Karen, co do meczów to dziekuje za zaproszenie - tak się składa, że też jestem byłym piłkarzem:) (no może kopaczem a nie piłkarzem:)) Moja Żona po negocjacjach czasami pozwoli ogladac mecze wyzej niż piwnica;))) pozdrawiam sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exGaLL Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: *.soletanche.pl / *.tele2.pl 07.03.05, 12:33 Hej! Na nasze siódme piętro monerzy domofonów zawitali, po uprzednim umówieniu telefonicznym, w ostatnią sobotę.. Kabel do domofonu wychodzi ze ściany potraktowanej tynkiem strukturalnym, więc Pan zapytał 'a cio to?'.. ..wytłumaczyłem więc.. a Pan na to: 'tak myślałem... ale ja tu musze wykuć dziurkę, żeby wyciągnąć kabelek na górę aparatu..' Po moim kategorycznym 'no f...ing way!' (tylko w delikatnym wydaniu ;-)) Pan zaproponował, że przeniesie gniazdko z góry aparatu pod spód i wtedy nie będzie żadnego kucia tylko wywierci dwa otworki na dyble i nic nie będzie widać.. obecnie czekam na ponowne przybycie monterów po zabiegu przenoszenia gniazda w moim aparacie. ;-] Zapewne w przyszłym tygodniu :-) Pozdrawiam, exGaLL Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia 07.03.05, 14:45 Czy ktoś wie jak sie otwiera drzwi tym domofono-telefonem, a ściślej który przycisk do tego służy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exGaLL Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: *.soletanche.pl / *.tele2.pl 07.03.05, 17:24 Nie dają instrukcji obsługi? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia 07.03.05, 18:05 nie dają, niestety. gdyby dali to bym przeczytała:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel pytanie IP: *.acedsl.com 07.03.05, 22:05 Jako, ze nie samym domofonem zyje czlowiek zwracam sie z pytaniem, czy ktos z Sasiadow wie do ktorej parafii naleza nasze budynki? W koncu idzie Wielkanoc i gdzies trzeba bedzie poswiecic jajka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: pytanie IP: 217.153.92.* 08.03.05, 09:10 Witam, Delie:) dawno Cię nie było - ja rozumiem, że porządki i urzadzanie mieszkania ale...:) Spiesząc odpowiedzieć na pytanie o magoczny przycisk, Pan Monter zapewnił, ze bedziemy mogli sobie sami wybrac przycisk otwierania (czyli dowolny z "klawiatury" lub ustawią jeden np. 5 do otwierania... Zapewne bedzie szkolenie ale to tak raczej w przyszłym tygodniu... hehe:) A co do parafii to my chodzimy do takiego dużego białego kościoła z czerwonym dachem na ulicy "Przy Bażantarni":) Pozdrawiam sąsiadów Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
delie Arturo, rzadziej piszę, ale czytam regularnie:) 08.03.05, 15:07 Dzięki za info odnośnie domfonów. Co się zaś tyczy kościoła to nie mam pojęcia, która jest nasza parafia. Ja w każdym razie pojadę poświęcić jajka na Stare Miasto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julll Re: Arturo, rzadziej piszę, ale czytam regularnie IP: 62.111.216.* 11.03.05, 01:31 pozdrowienia z budynku 56 :) po kolędzie chodzili księża z kościoła z ul. Przy Bażantarni, przynajmniej tak mi powiedziano (nie mogłam wtedy być w domu), tak więc formalnie jesteśmy "na terenie" tej parafii Odpowiedz Link Zgłoś
areck Parafia 15.03.05, 18:37 Jak już gdzieś na tym lub innym "wersalowskim" forum przeczytałem to podobno jesteśmy w parafi pod wezwaniem "galerii Mokotów" ; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Niewidzialna Reka IP: *.acedsl.com 15.03.05, 18:44 W KN5 jakas "Niewidzialna Reka" zainstalowala progi. To tak z ostatniej chwili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Domofony instalowane przez Wersal - tragedia IP: 195.117.242.* 17.03.05, 16:29 Też mam juz domofon. Podoba mi się. Ściana też cała :-))))) A od przedwczoraj mam wreszcie próg. Hura. Zaczynam lubić ten blok :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar66 Poczta IP: *.ichip.pw.edu.pl 04.03.05, 11:30 Do KN5 jest juz dostarczana poczta. Wczoraj znalazłem w skrzynce list, a dzisiaj spotkałem na klatce listonosza, który wyjaśnił sprawę kodów pocztowych. Otóż nie ma to żadnego znaczenia czy kod będzie 02-792, 02-796 czy 02-797. Wszystkie dojdą bo trafiają na pocztę Belgradzka/KEN a tam już decyduje konkretny adres. Pozdrawiam mar66 KN5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Wentylacja IP: 212.160.172.* 08.03.05, 09:31 Drodzy sasiedzi z Ken 46 klatka 5- narożna - czy zauwazylisicie ten wentylator od gazrazu usytuowany pod oknami naszych mieszkań??? Bravo dla architekta. Nie dosc, ze bedzie huczal to jeszcze spaliny wydalal wprost do naszych pokoji!!! Ech, oaza spokoju to tu nie bedzie. Powoli przyzwyczajam sie do halasu i huku od metra. Niedlugo przyjdzie mi zaakceptowac natezone spaliny po otwarciu okna. Nic tylko zyc nie umierac. A i tak la vita e bella! Pozdrawia Zuza - lalka nieduza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wpływ metra na KEN6 IP: *.soletanche.pl / *.tele2.pl 09.03.05, 09:16 Hej! U nas zupełnie nie słychać metra, ale to jedno z wyższych pięter... za to windę owszem - co też nie jest miłe, zwłaszcza w nocy :-) Ale wracając do metra.. wygląda na to, że na niższch piętrach jest to dosyć mocno odczuwalne, a co za tym idzie pewnie i uciążliwe. To nie jest normalne (a wręcz wydaje się być poważnym błędem projektowym lub wykonawczym) aby w budynkach projektowanych i budowanych już po realizacji metra, nie odsunięto się na bezpieczną odległość lub wykonano odpowiedniego posadowienia obiektu oraz izolacji dźwiękochłonnej. A co z drganiami?? - to jest poważniejszy problem, który może odbić się na całym obiekcie (m.in. pękające ściany!!!), czy ktoś zauważył jakieś wędrujące szklanki? ;-) Konkludując, właściciele mieszkań, którym metro daje się we znaki powinni chyba zareagować i 'poprosić' WP o rozwiązanie tego problemu, bo w naszych umowach nie ma słowa na temat obniżonego standardu ze względu na bliskie sąsiedztwo metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wpływ metra na KEN6 IP: *.soletanche.pl / *.tele2.pl 09.03.05, 09:25 Chciałem jeszcze dodać do poprzedniego posta, że u nas nie ma narazie żadnych niepokojących objawów, więc mam nadzieję, że nic złego nie będzie się działo :-) Mam natomiast pytanie co do progów, czy są wykonane z tego samego konglomeratu co posadzki na klatce, czy z prawdziwego marmuru? I na którym piętrze można to cudo zobaczyć? ;-) Pozdrawiam, ExGaLL Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Wpływ metra na KEN6 09.03.05, 11:04 Ja tylko nieśmiało chciałam zauważyć, że w momencie podejmowania przez nas wszystkich decyzji o zakupie mieszkań, metro tam już było:) A tym samym można się było domyślać, że będą istnieć inne związane z tym "delegliwości uboczne". To nie jest broń Boże usprawiedliwiane technologii czy błędów budowniczych Wersala, ale nie wierzę i nigdy nie wierzyłam, że WP zastosuje jakiekolwiek cudowne techniki, aby te niedogodności wyeliminować. PS. Mieszkam wysoko i metra nie słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Wpływ metra na KEN6 09.03.05, 11:05 Progi są z marmuru-o ile mi wiadomo to podłoga na klatkach też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wpływ metra na KEN6 IP: *.soletanche.pl / *.tele2.pl 09.03.05, 14:11 Kolesie, którzy układali ten 'marmur' na klatce co innego mówili, a i wg mnie to na prawdziwy marmur to nie wygląda. W/g mnie ułożyli nam, jeżeli już, to raczej gruz marmurowy, zalany klejem, pocięty na tafle - czyli tzw konglomerat. To ustroństwo jest sporo tańsze od marmuru :-) Poza tym, sama jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia, a przecież za części wspólne też płacimy... Pozdr, exGaLL Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Wpływ metra na KEN6 09.03.05, 14:32 Co do jakości wykonania to się zgadzam-tragicznie:( Nie znam się na kamieniach, ale faktem jest, że mam marmur w mieszkaniu i ten mój wygląda bardziej szlachetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel o marmuru szlachetnosci IP: *.acedsl.com 09.03.05, 15:57 Zaraz zaraz, caly czas WP twierdzilo, ze kladzie marmur (patrz zalaczniki do umow przedwstepnych - nie ma ani slowa o konglomeracie!). Trzeba bedzie powolac komisje do przeprowadzenia dochodzenia w tej sprawie :) (bo cos mi tu wali tandeta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: o marmuru szlachetnosci IP: 217.153.92.* 09.03.05, 18:14 a tu sie zgadzam w całej rozciągłości skoro w załącznikach do umowy jest marmur a połozone coś co nie jest marmurem (nie jestem w stanie tego stwierdzić ale zakładam że jest tak jak mówicie/piszecie) to myślę że spokojnie mozna wywalczyć coś w tej sprawie. Tym bardziej, że pod koniec realizacji tej inwestycji Wersal coś za często notuje wpadki... Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: o marmuru szlachetnosci 09.03.05, 18:40 Ja do tej pory żyłam w przekonaniu, że to JEST marmur. Gość, który robił nam próg, mówił, że to marmur z Turcji. Ale marmur marmurowi nierówny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: o marmuru szlachetnosci IP: *.acedsl.com 09.03.05, 19:03 no Carrara to to na pewno nie jest :) A z Turcji to pewnie jest ten gosc, ktory robil Wam prog, bo WP marmur (o ile to w ogole jest marmur, bo watpliwosci mam coraz wieksze) jest najwyzej z Czeskich Budziejowic :) A powaznie to trzeba bedzie zasiegnac jezyka u jakiegos kamieniarza (albo innego geologa). Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: o marmuru szlachetnosci 10.03.05, 10:50 Szczerze mówiąc nie robi mi to większej różnicy. Nie zamierzam badać tego dalej i zwracać się do ekspertów, ale jeśli ktoś czuje taką potrzebą, to przecież droga wolna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: o marmuru szlachetnosci IP: 212.160.172.* 10.03.05, 11:57 Hej, ja tez mysle ze nie ma sensu zaglebiac sprawe tego marmuru. Mi sie w sumie podoba, cokolwiek to jest. Widzialam klatki JW. Construction, i w porównaniu do naszych, to niebo a ziemia. Naprawde, wiekszosc developerow daje zwykly gres, Wersal daje ten niby marmur i wyglada on naprawde niezle.W poprzednih blokach jest taki sam. Za to w domach maja inny - ladniejszy, bo zanim kupilam tu swoje mieszkanie, to odwiedzilam sasiadow z poprzednich blokow Wersala:)) Ale generalnie nie ma co narzekac. Zuzka Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: o marmuru szlachetnosci 10.03.05, 15:06 >Za to w domach maja inny - ladniejszy, bo zanim kupilam tu swoje > mieszkanie, to odwiedzilam sasiadow z poprzednich blokow Wersala:)) Jak to w domach mają ładniejszy? Wersal kładł komuś marmur w mieszkaniu ? Nie rozumiem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: o marmuru szlachetnosci IP: *.acedsl.com 10.03.05, 15:59 Zgadzam sie, ze nasze klatki wygladaja ladniej, ale mi i owszem robi roznice jesli ktos sprzedaje mi konia pomalowanego w paski i twierdzi, ze to zebra. Wiec zapytam kogos kto sie zna na temacie. Tak w imie zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: o marmuru szlachetnosci 10.03.05, 16:44 a jeśli w imię zasad, to inna sprawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
follow Forum KEN 54-56 (1szy etap, 1ego osiedla) 11.03.05, 01:27 W forum które oryginalnie służyło mieszkańcom budynków KEN 54 i 56 osiągnięty został limit wypowiedzi, co oznacza, że nie da się dopisać ani jednej nowej. W związku z tym że właśnie ukazało się "Zawiadomienie" Zarządu Wspólnoty, proponuje przenieść dyskusję na nowo założone forum "Mieszkańcy KEN 54 i 56" pod adresem: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27426 Ewentualnie dodatkowe informacje będzie można znaleźć na mojej stronie: JulJas.net/ken/ # Przepraszam za umieszczenie ogłoszenia tutaj, ale jest # jakaś szansa że dzięki temu zainteresowani do niej dotrą... Jan Słupski Odpowiedz Link Zgłoś
padrone Odbiór garaży? 14.03.05, 14:36 Drodzy Sąsiedzi, Czy juz może wiadomo, w którym "następnym tygodniu" rozpocznie się oddawanie stanowisk garażowych w KN6?... Może już ktoś z Was odebrał swój "garażyk"?.... :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Odbiór garaży? 14.03.05, 14:48 Widziałam jak KTOŚ wjeżdżał do garażu w 5-tce. Może tam już były odbiory ? Padrone, wprowadziłeś się już ? Bo chyba na razie windy z Tobą nie dzieliłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
padrone Re: Odbiór garaży? 14.03.05, 15:06 Delie, Nie, jeszcze się nie wprowadiliśmy... Czekamy jeszcze z odbiorem.. Chyba do kwietnia. Nie spieszy się nam tak bardzo.... Jeszcze nie miałem też okazji przejechaś sie naszą windą. Kiedy ostatnio odwiedziliśmy nasze mieszkanie całą rodzinką to winda nie była jeszcze uruchomiona... A szkoda, bo musielismy się nachodzić po schodach... Ale napewno przeszliśmy obok Twojego mieszkanka! :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Odbiór garaży? IP: *.eranet.pl 14.03.05, 15:32 W KN5 można już odbierac garaże, w weekend nie było jeszcze ogrzewania, ale przynajmniej już nie pada na głowe i bliżej do domu :) PS. Jak wam się podoba ogromny napis "pizza kebab" w KN5? Na szczęście mam balkon kawałek dalej ale jest to straszne...byle nie wystawili w lato stolików na zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
padrone Re: Do Delie - Odbiór garaży? 14.03.05, 15:35 Jeszcze nie mieszkam.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Odbiór garaży? 14.03.05, 15:39 Neon "Pizza Kebab" oświetla eksperesyjnym czerwonym światłem odcinek KENu między Płaskowicką a Belgradzką. PS. Ale może pizzę będą mieli dobrą ? Ktoś już próbował? Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa Pomocy: net, kabel, telefon - raz jeszcze 15.03.05, 13:47 Kochani, Paniusia z Aster powiedziała, że nie ma KEN46 podłączonego. jak to się dzieje, ze niektózy z sąsiadów mają Aster-kabel ;-)? Podpowiedzcie... Myślę również o takiej opcji: * net & telefon - Neostrada, TPSA lub E-plan * a TV sat z Cyfry+ Co sadzicie o takiej opcji? i czy może są korzystniejsze rozwiązania? Poradżta drogie sąsiedztwo, co wybraliście. dzięki :-) i chyba wiosna idzie! Karen Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Pomocy: net, kabel, telefon - raz jeszcze 15.03.05, 18:48 Racja, niestety duża firma (Aster) działa jakbyśmy nie posunęli się do przodu od 20 lat. Tak więc z tego co się dowiedziałem, nasze bloki nie są jeszcze "zinwentaryzowanie" (whatever it means) a oficjalnej umowy możem się spodziewać za ok. 3 miesiące. (Nie chcę być złym prorokiem ale tak może być.) Póki co piszę z domu, mam e-plan i jestem szczerze mówiąc bardziej niż zadowolony. Polecam, tym bardziej że różnica pomiędzy netem za 130 a za 70 PLN/mieś jest raczej znacząca. Co do TV - to przecież jest - za darmo i na razie jest cool. No chyba że ktoś chce mieć HBO albo Canal+, no to nie ma wyjścia - Cyfra... Odpowiedz Link Zgłoś
cubitus Re: Pomocy: net, kabel, telefon - raz jeszcze 16.03.05, 09:53 Czy to oznacza że cały czas masz sygnał tzw. "testowy". U nas nic nie działa, ale teraz mysle ze moze cos skopali przy podlaczaniu? A co z e-plan jak juz aster bedzie - umowa jest chyba na rok ? P.S. pytanie do sąsiadów, czy dużo juz nas mieszka w klatce 4 (KEN 5). My szczesliwie juz trzy tygodnie. pozdrawiamy serdecznie Ola i Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Pomocy: net, kabel, telefon - raz jeszcze IP: *.eranet.pl 16.03.05, 10:18 Ma ktoś może cennik e-planu? Dodatkowo ciekawe czy tam są jakies limity na ilość ściąganych danych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pomocy: net, kabel, telefon - raz jeszcze IP: 213.25.145.* 23.03.05, 15:52 Wszytkie informacje na stronie www.e-plan.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rado Re: Pomocy: net, kabel, telefon - raz jeszcze IP: *.gebm.pl / 193.138.110.* 15.04.05, 18:14 Już nas trochę mieszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
makara Re: Odbiór garaży? 15.03.05, 15:58 No właśnie ten neon "Pizza Kebab" nie dodaje urody naszemu budynkowi. Zwłaszcza, że co chwila się psuje. Widziałem w weekend, że zainteresowanie knajpką było spore. Chyba nie jest tam najgorzej z jedzeniem. Mam tylko wrażenie, że wydostaje się stamtąd za dużo zapachów Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Odbiór garaży? 15.03.05, 18:51 Kebab jest spox, no może nie tak dobry jak na Marszałkowskiej czy Międzynarodowej na Saskiej Kępie, ale jest niezły. Ceny ciut wysokie (kebab w bułce za 8 PLN) ale jest OK. Pizzy nie próbowałem, aha, dostawa gratis ->(499-84-00) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Odbiór garaży? IP: 195.117.242.* 17.03.05, 16:34 Chyba jest za wąski chodnik na wystawienie stolików. A jak wystawią i komus z nas nie będzie się podobało zaglądanie klientów Kebabu w jego okno - to nasza wspólnota chyba sobie z tym będzie umiała poradzić, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
areck Garaże - KN 5 15.03.05, 18:41 Ja już parkuję, a ze mną jeszcze kilka innych samochodów. Wentylacja jednak jeszcze nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł2/KN5 Skrzynki na listy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:09 A co powiedzą Szanowni Państwo na gustowne, wielofunkcyjne skrzynki na listy, do których można włożyć korespondencję i zarazem wyjąć ją tą samą drogą bez użycia kluczyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Skrzynki na listy 16.03.05, 10:44 Te skrzynki spełniają podobno unijne wymogi...:) Najbardziej denerwujące jest to, że będą zawalone różnymi ulotkami przez ten system wkładania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: Skrzynki na listy IP: 217.153.92.* 16.03.05, 12:56 Dokłądnie tak DeliPomysły "unijne" sa zwykle obosieczne - z jednej strony nikt nam listu nie wyjmie ze skrzynki (teoretycznie) z drugiej wszytkie ulotki sie tam znajdą:) No ale są i dwa plusy: po pierwsze nie bedzie roznoszenia pod drzwi a po drugie zawsze coś będzie w skrzynce:) miło jest dostawac listy choćby od Auchan:) Pozdrawiam sąsiadów P.S. My po 2 misiącach mamy próg - fachowcy jeszce lepsi niż Ci od domofonu:))) Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Skrzynki na listy 16.03.05, 17:22 A tak serio, to ja próbowałam wyjąć swój własny list przez tą dziurę i mi się nie udało. Ale myślę, że to kwestia wprawy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Skrzynki na listy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 19:23 To mi pachnie na fundację Poczta Polska-chcesz mieć pewność by list dotarł do Ciebie to życz polecony.Tak tak.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Skrzynki na listy 16.03.05, 20:47 A mnie się udało, ale... sugeruję otworzyć swoją skrzynkę, a następnie podgiąć pochyłą klapkę do góry, wtedy już tylko chyba dziecko zmieści tam łapkę. Przetestowałem - działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Skrzynki, progi, domofony ... IP: *.acedsl.com 16.03.05, 23:06 A swoja droga to jakze banalnie wygladaja nasze "problemy" ze skrzynkami, progami czy domofonami (albo tez z pizzo-kebabem :)) na tle dramatycznych postow na innych forach gdzie ludziom pekaja sciany, trzeszcza fundamenty, etc. To taka tam refleksja. Pozdrawiam PT Sasiedztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
eivissa Re: Skrzynki, progi, domofony ... 17.03.05, 10:10 Mnie też te nasze banały niezmiernie cieszą :-)))))) Ale uwaga: dziś omal nie fiknęłam na naszej marmurowej klatce po wyjściu z windy... I to nie było fajne. Jest bardzo ślisko gdy ktos naniesie butami wodę. Chyba na czas pory deszczowej ;-) Wersal powinien stawiać takiego żółtka plastikowego "attention: wet floor!"... Trzeba będzie uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Skrzynki, progi, domofony ... IP: 195.117.242.* 17.03.05, 16:40 Czy ktoś zdołał wydostać od Wersalu info, kiedy będą akty notarialne? Ja cztery tygodnie temu usłyszałam, że pod koniec marca, a dwa tygodnie temu, że maj/czerwiec. Aż boje się dzwonić znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo akty notarialne IP: 217.153.92.* 18.03.05, 07:50 Ja usłyszałem, ze ... myslicie, ze to było "w przyszłym tygodniu" ale nie! maja byc w przyszłym miesiącu:) Jednak Pani w Biurze powiedziała zupełnie coś innego - bloki póki co przechodza jakieś odbiory w gminie/powiecie/miescie i to potrwa miesiąc/dwa; dpoiero po tym odbiorze można zacząc dziaąłć z aktami co tez trwa ok miesiąca. Ja myślę, ze na wrzesien damy radę:) pozdrawiam sąsiadów Arturo P.S. próbowałem wyjąć listy ze skrzynki - nie ma z tym problemu, a juz dziecko bedzie mogło tam nawet kurze powycierać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: Skrzynki, progi, domofony ... IP: *.chello.pl 18.03.05, 20:05 a nam sciana pieknie peka w salonie, na styku scianki nosnej i słynnego przesjscia robotników do mieszkania obok (w klatce nr. 3). Juz mamy tam postawiona sciane z KG, bo nie wytrzymalabym ciaglego widoku pekniecia w centralnym miejscu na scianie. Coz stracilismy 5 cm z szerokosci pokoju, abe bedzie ok. pozdrawiam. PS. a wylewki Wersal zrobil fatalne, boje sie pomyslec, jak zachowa sie na nich parkiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo zagospodarowanie terenu IP: 217.153.92.* 21.03.05, 10:06 Witajcie, tez mieleśmy ten sam problem z peknieciam sciany - dokldnie w miejscu przejścia pomiedzy klatkami powstała piekna linia... Z tym, że Wersal to załatał, od nowa połozyli siatke i póki co (odpukać) wszytko wygląda ok. Inna sprawa to pęknięcia, oczywiście bez nich sie nie obędzie bo to nowy budynek i jest to normalne. Co do wylewek to zaraz sobie pomyslicie, że bronię Wersal:) ale parkieciarz, który u nas kładł podłoge je sobie chwalił. Ciezko mi jakos to ocenić bo sie na tym nie znam, jednak tak powiedział. Może to zalezy od ekipy albo od dnia w jakim wylewki robili;) pozdrawiam Sasiadów Arturo P.S. Odbierając od Kierownika kluczyk od piwnicy, skrzynki i furtki od bramy, której jeszce nie ma ale co tam-kluczyk jest:) podpytałem o zagospodarowanie miejsca , w którym aktualnie stoja baraki robotników. Otóż plan jest taki, że powstanie tam plac zabaw dla dzieci i boisko (zapewne nieduże bo miksca nie ma ale zawsze coś). No i oczywiście sa juz pierwsze protesty:)) Boisko juz sie nie podoba, juz sa głosy, żeby je skasowac. Ciekawi mnie co o tym sadzicie - ja jestem stanowczo za boiskiem, tym bardziej, ze na Ursynowie ich strasznie brakuje! Problem tylko w tym, ze nie każdy jest w stanie zrozumieć, że jak sie dzieciaki pozbaia boisk to ida do parku (daleko nie beda miec) na laweczkę, z bezalkoholowym w ręku... Znam ten proces dośc dobrze więc wiem co mówię(piszę). To tyle z mojej strony - czekam na opinie przyszłych Wspólnotowców;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: zagospodarowanie terenu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 21:19 Boisko ma idiotyczne miejsce bo przy ulicy.Więc uprawianie sportu w tym miejscu nie bardzo wpływa na zdrowie.Lepsze miejsce jest na placu,łące obok budynku 46- dobry by był tam jakiś ogród jordanowski i sportowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: zagospodarowanie terenu IP: *.chello.pl 21.03.05, 21:47 My tez zgłaszaliśmy te pęknięcia na scianie do WP - owszem poprawili to tak, że polozyli kolejną warstwe tynku czy gladzi a o siatce chyba zapomnieli, bo siatki u nas nie byłi polozonej :(((, i po miesiacu znow pekło. Ekipa, ktora robi nam mieszkanie tez proponowała siatki, ale powiedzieli, ze wczesniej czy pozniej zacznie pekac w miejscach wzmocnienia siatka i zdecydowalismy sie na sciane z KG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: zagospodarowanie terenu IP: *.eranet.pl 22.03.05, 10:48 a czy ktoś ma informacje kiedy zaczną ogrzewać garaże? Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: zagospodarowanie terenu 22.03.05, 11:16 a czy ktoś ma informację kiedy oddadzą garaż w 6tce? Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: zagospodarowanie terenu 22.03.05, 15:20 Delie, proszę Cię.... jak to kiedy?!?!?!?! w przyszłym tygodniu! Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: zagospodarowanie terenu 22.03.05, 16:51 To wiem:), ale myślałam, że jakiś dokładny dzień jest wyznaczony, wtorek po Świętach na ten przykład :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: zagospodarowanie terenu IP: *.chello.pl 22.03.05, 20:21 a jakiej wielkosci macie piwnice? Odwiedzilismy swoja - jest ogromna ma 7 m3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: zagospodarowanie terenu IP: *.eranet.pl 23.03.05, 10:51 chyba wszystkie sa takie same... Czy orientujecie się może jak będzie wyglądała sprawa z ochroną? Rozumiem że analogicznie do poprzednich inwestycji WP będzie ochrona monitorująca cały teren włącznie z wejściami do piwnic (kamerka) + garaże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do(radca) Re: zagospodarowanie terenu IP: *.aster.pl 23.03.05, 20:40 Bedzie albo nie będzie zależy od właścicieli jeżeli sobie zażyczą to będzie. To nie jest sprawa Wersalu tylko wspólnoty mieszkaniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
fc6 Re: zagospodarowanie terenu 24.03.05, 10:24 Mnie interesuje inna sprawa, czy te kilka miejsc parkingowych wewnątrz ogrodzenia to będą miejsca ogólnodostepne czyli "kto pierwszy ten lepszy", czy też są to miejsca wykupione przez lokatorów? Idea parkowania tam samochodów nie bardzo mi sie podoba, bo skończy się tym, że będzie to wyglądało tak jak jest w chwili obecnej tzn parkujemy gdzie tylko się da (a oddanie garaży niewiele pewnie zmieni bo zdaje sie, że mniej wiecej połowa jest wykupiona...) wolałbym żeby ten skrawek terenu był wykorzystany w inny sposób niż "podokienny parking", ale to już pewnie też sprawa ustaleń przyszłej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: zagospodarowanie terenu IP: 217.153.92.* 24.03.05, 12:06 witajcie, z tego co mi mówił BP to te miejsca gdzie parkujemy nie będą ogólniedostępne, mają służyć tylko parkowaniu "awaryjnemu" cokolwiek to znaczy. Zgadzam sie co do tego, że o tym zadecyduje wspólnowta - ja bym również nie chciał by tam parkowały samochody (za wyjątkiem np. osób niepełnosprawnych). Miejsca parkingowe będą wzdłuż KEN-u. Pozdrawiam Arturo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: zagospodarowanie terenu IP: 195.117.242.* 24.03.05, 12:58 7 m3 ??? Co oni ci biedaku dali? Akwarium? hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: zagospodarowanie terenu IP: *.chello.pl 28.03.05, 21:18 wybaczcie, oczywiscie chodzilo o m2 :)) Odpowiedz Link Zgłoś