Gość: dev IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:39 Ludzie, zauważyłem że wszędzie sie teraz buduje osiedla zamknięte, obwarowane bramkę, 5 ochroniarzami itp. Czy ktoś kupuje mieszkania w takcih gettach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buc Re: kilka pytań IP: *.acn.waw.pl 30.06.06, 15:41 Tak ja, bo chcę się odgrodzić od takich jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZW Re: kilka pytań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.06, 16:03 Kiedyś w tzw. porządnych kamienicach był PAN CIEĆ; on otwierał bramę rano, zamykał na noc, patrzył kto wchodzi i wychodzi, sprzątał, naprawiał , zabawiał, roznosił pocztę i plotki; wszystko to 24 / 24 godziny. Teraz "kamienice" są większe, a więc powstały; płoty, szlabany, placówki ochrony, zarządcy itp. służby - za które słono się płaci, ale bez nich........przy naszym obywatelsko wyrobionym społeczeństwie, szybko osiągnęlibyśmy ponownie PRL'owski stan domów komunalnych zarządzanych przez ADM'y (tzn. Administracje Domów Mieszkalnych - to informacja dla młodych). Odpowiedz Link Zgłoś