Dodaj do ulubionych

Dor Group "Nad Jeziorem"

IP: *.spray.net.pl 01.07.06, 10:34
Witam wszystkich, którzy zarezerwowali mieszkanie w inwestycji DOR GROUP "Nad
Jeziorem" przy ul. Pełczyńskiego, zapraszam do wymiany opinii i dyskusję na
temat dewelopera i inwestycji.

Pozdrawiam wszystkich

Bemowiak
Obserwuj wątek
    • Gość: arczi Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:17
      Dobrze, że "tylko" zarezerwowaliście.... Ciekawe kiedy Dor dostanie pozwolenie na budowę!?
      • Gość: Hunter Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:51
        Właśnie. Jak to w końcu wygląda? Mają juz to pozwolenie? A jeżeli jeszcze nie,
        to jaka jest najnowsza wersja dotycząca terminu otrzymania?
        • Gość: bartiz Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 03.07.06, 21:08
          Witam
          Pozwolenie już jest i jutro bądź pojutrze (dokładnie nie pamiętam) ma się
          uprawomocnic. Umowy bedą podpisywane w lipcu :)

pozdrawiam
          • Gość: Hunter Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 01:39
            Dzięki za info.
            • ljamrozy Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 04.07.06, 10:41
              Czy może ktoś się orientuje, czy umowa będzie podpisywana w formie aktu
              notarialnego?
              • Gość: Hunter Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:03
                Odpowiem na przykładzie poprzedniej inwestycji firmy w Pruszkowie. Istniała
                możliwość podpisania umowy w formie aktu, natomiast firma stawiała warunek
                wpłacenia (przed podpisaniem aktu) pierwszej wpłaty w wysokości 50% wartości
                mieszkania. W praktyce wyglądało to tak, że podpisywało się umowę w formie
                pisemnej z ustaleniem pierwszej wpłaty na 50% i zaznaczeniem, że w terminie np.
                2 tygodni zostanie podpisana ta sama umowa w formie aktu.
                Działo sie tak pomimo tego, że wyjściowy harmonogram platności przewidywał
                pierwszą wpłatę niższą niz te 50%.
                Prawdopodobnie w przypadku Bemowa będzie to wyglądać podobnie.
                W Pruszkowie z możliwości podpisania umowy w formie aktu skorzystało 2 (dwóch)
                klientów...
    • anna_kam Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 05.07.06, 13:56
      a czy widzieliście plany węzła drogi szybkiego ruchu przy Lazurowej przed
      oknami tej lokalizacji. Co o tym sądzicie
    • Gość: KB Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 07.07.06, 15:18
      wlasnie tez mam zamiar zarezerwowac mieszkanie ale nic nie slyszalam o dor
      group i chetnie poczytam opinie osob ktore cos wiedza o firmie jak rowniez o
      ostatnich planach autostrady

pozdrawiam
      • Gość: KAMIL! Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 217.67.220.* 07.07.06, 15:45
        polecam ten wątek...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=42234869&a=42497566
        inwestycja ładna ale developer nieco dziwny no i ta autostrada 100 metrów od
        bloku... szkoda, bo projekt naprawdę fajny!

Pozdrawiam
        K!
        • Gość: bartiz Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 16.07.06, 22:24
          Jutro idę podpisać umowę i dam znać co i jak. Jak narazie to chcę wynegocjować
          usunięcie kilku punktów z umowy bo np. punkt dotyczący VAT jest niezgodny z
          prawem i zabroniony. przesłałem umowę do UOKiK i nie jest zbyt fajna ale są
          gorsze.

pozdr
          • Gość: bori Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 83.238.0.* 17.07.06, 12:18
            Witam!!
            Chce kupić w tej inwestycji 1 lub 2 mieszkania. Mam rezerwacje, ale ustną na
            razie.
            To co czytam na tym forum to ciekawe rzeczy.
            Czy ktos wie któredy ma isc autostrada, czy wzdłuz ulicy Narwik czy za torami
            ma leciec jeszcze jakaś trasa (s8)??
            Czy Developer Dor Group to dobra firma?
            bede wdzieczny za odpowiedzi bo musze sie szybko decydować?
            • Gość: Marcin Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.07.06, 13:21
              A propos trasy s8 to bedzie szla praktycznie szlakiem torow czyli zaraz po
              drugiej stronie jeziorka
              www.siskom.waw.pl/mapy.htm#s8
              Dodatkowo zupelnie inny charekter uzyska Lazurowa - szersza jako czesc
              znaczacego wezla komunikacyjnego, czyli tym samym duzo bardziej ruchliwa
              www.siskom.waw.pl/nowolaz.htm
          • adamko6 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 31.07.06, 15:47
            Witam
            Czy moge prosić o więcej informacji na temat co powiedział na temat Vat i umowy
            UOKiK? Nie ukrywam że jestem na etapie rozgryzania umowy przed wstępnej.
            Pozdrawiam
            • Gość: bartiz Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 03.08.06, 07:02
              Witam
              W sumie UOKiK nic szczególnego nie powiedział
              Z 12 punktów, które zaznaczyli jeden jest tzw. klauzulą zakazaną. Chodzi o
              punkt dotyczący VAT i przerzucenia ryzyka podatkowego na kupującego. Reszta to
              punkty, które nie mają dużego znaczenia i nikt nie powinien na nich ucierpieć.
              Swoją drogą negocjacje z DOR są prawie niemożliwe, ale to już inna sprawa :)
              My podpisaliśmy i czekamy na rozpoczęcie budowy.
              Budowac bedzie firma www.por-bud.com.pl/

pozdrawiam
    • ljamrozy Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 25.07.06, 12:57
      Witam wszystkich,
      Czy może ktoś się orientuje, czy decyzja o pozwolenie na budowę (jeśli takowe
      już jest) już się uprawomocniło.
      • adamko6 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 31.07.06, 15:57
        Decyzja jest juz prawomocna. Z tego co mi wiadomo w tym tygodniu maja już
        wchodzić na tern budowy i cos tam robić. Jak będzie czas pokaże.
        Pozdrawiam
        • czarneslonce Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 01.08.06, 12:53
          Jeżeli zamierzacie prowadzić z DorGroup negocjacje umowy przedwstępnej, chętnie
          podpowiem to i owo. Mam dość duże doświadczenie z tą firmą, wiem jak należy
          rozmawiać z panią Agnieszką, żeby udało się doprowadzić do ustępstw i chętnie
          podzielę się tym i owym.
          Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany, to bardzo proszę o kontakt
          bezpośrednio na mail.
          • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.06, 21:52
            a mozesz podac maila priva...?
            byloby milo...

dodatkowo mam pytanie - czy nie myslicie, ze staw bardziej przypomina kauze..
            • czarneslonce Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 07.08.06, 13:38
              wystarczy kliknąć w czarne literki nicka - i już piszesz do mnie maila.
              Mail - czarneslonce@gazeta.pl
        • Gość: jacenty Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.aster.pl 06.08.06, 20:16
          Witam,
          czy ktos z Kupujących dostał juz harmonogram budowy? Skoro budowa rusza lada
          dzien, wypadaloby wiedziec w jakim tempie. Jak podpisywalem umowe, harmonogramu
          nie bylo, mial byc lada dzien. i nic....
          • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.06, 21:40
            lada dzien? ja slyszalam o terminie po 15 sierpnia. na budowie zauwazylam juz
            budki... dzwig jeszcze nie dotarl :)
            • adamko6 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 08.08.06, 09:41
              Witam
              Mi powiedziano że miała ruszyć w poprzednim tygodniu no to sobie mysle pojade
              i sprawdzę. Wczoraj byłem i normalnie byłem pod wrażeniem. Godzina 18 a
              tam .....
              Stoi jedna mała kopareczka przed nią siedzi starszy Pan z brzuchem :-)
              Na budowie narazie stoi jedna mała kopareczka, barak, i Pan który tego pilnuje.
              Pozdrawiam,
              • Gość: TM Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 192.193.245.* 09.08.06, 14:10
                Witam serdecznie być może przyszłych sąsiadów:) Dziś jadę obejrzeć sobie teren
                i okolicę a jutro jestem umówiony na rozmowę. Poruszany był kilkakrotnie wątek
                trasy dojazdowej która ma przebiegać niedaleko inwestycji. Gdzieś się
                doczytałem iż ma przebiegać ona w zagłebieniu i być zabezpieczona ekranami
                dzwiękochłonnymi. Z jednej strony nie przeraża mnie to (mieszkam aktualnie w
                centrum) znam urok dużego miasta. Jakie jest wasze zdanie na ww temat.
                P.S. a to jeziorko, staw czy większa kałuża ma być??
                • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.06, 23:15
                  mnie bardziej interesuje - kto bedzie zarzadzal budynkiem do czasu zawiazania
                  wspolnoty - w umowach o tym ani slowa....
                  dodatkowo - przy lokalach parterowych sa ogrodki - kazdy bedzie sadzil
                  marchewke we wlasnym zakresie... w standarcie wykonczenia nie ma slowa o
                  ogrodkach...
                  sasiad ładna pergola na balkonie - ale z widokiem na np. rabatke z
                  pomidorkami../moze na sniadanie/
                  • Gość: TM Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 192.193.245.* 10.08.06, 10:22
                    dlatego trzeba wybrać mieszkanie na parterze, wtedy to Ty decydujesz czy
                    pomidor czy marchewka, a może całodzienny grill w gronie głośnych znajomych??
                    • Gość: martuha Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:43
                      Jestem w szoku.
                      Bylam z chlopakiem w dor group w styczniu i mowili ze juz niedlugo bedzie
                      pozwolenie na budowe. poprzedni projekt byl zly poniewaz nie mial drogi
                      p.pozarowej zgodnej z prawem i go odrzucili. dlatego balismy sie ze i tym razem
                      moze tak byc. dlatego nie zdecydowalismy sie na to.

Ciesze sie ze nie zdecydowalismy sie tam kupic, bo bysmy czekali pol roku na to
                      pozwolenie.

Ale projekt naprrawde interesujacy byl. i ceny normalne jak na tamte czasy.
                      P.S. Ile teraz sie tam placu za m2??
                      • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.06, 13:33
                        +/- 5200=>
                        cena rozna - > w zaleznosci od pietra i budynku inna, kolejne 2 zachodnie
                        budynki, na ktore sprzedaz jeszcze sie nie rozpoczela beda drozsze.

do "TM" - nie w tym rzecz, ze ja podejmuje decyzje wzgledem sadzonek w
                        ogrodku...- projekt jest ciekawy, ale brak gospodarki zielenia - moze
                        spowodowac, iz wizualnie osiedle nie bedzie specjalnie "zadbane".
                        Akurat nie jestem za grilowaniem w bloku.
                        • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.06, 12:13
                          poszukuje osob, ktore zamieszkaja w tej inwestycji? jest ktos taki?
                          • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.06, 19:37
                            dzis bylam i ujrzalam, iz mała koparka - powoli rusza grunt pod wirtualnym
                            budynkiem...
                            zastanawiaja mnie tylko topole...wzdluz działki - czy pojda pod topor?
                            • Gość: TM Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 20:32
                              Chyba jutro, tj. 16 zdecyduje sie na zakup mieszkania. Budynek D. Co do
                              grilowania to akurat zartowalem;) A co do zieleni na terenie osiedla to
                              najwyzej sami zrobimy sobie projekcik. Czy udalo ci sie cos zmienic w umowie?
                              • Gość: WA Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.u.mcnet.pl 16.08.06, 13:09
                                Witaj TM,
                                Jeśli chodzi o umowę to Dor jest mało elastyczny.
                                W umowie jest dużo błędów - literówek itp., które chętnie poprawiają, ale
                                merytorczynie udało mi się jedynie przedłużyć nieznaczenie termin wpłaty 1 raty,
                                Powodzenia w negocjacjach.
                            • Gość: Ania Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.u.mcnet.pl 16.08.06, 12:53
                              Witam forumowiczów,
                              Zgodnie z projektem większość drzew nie będzie wycięta, lecz zostanie wzdłuż
                              alejki.
                              Pozdrawiam, :)
                              • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.06, 15:23
                                wzgledem zapisow umowy - jestem po dwoch podejsciach... dam znac czy cos mi sie
                                udalo...
                                faktycznie w umowach jest wiecej niz troche literowek, powtorzen tych samych
                                wyrazow... ale te sa na marginesie zmian, ktore chcialam wprowadzic...

TM - jak tam? juz podpisales?
                                • Gość: TM Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 19:23
                                  Juz jestem po;) Mieszkanie D6. Tak się zastanawiam w jaki sposób tak długo
                                  przedłużacie podpisanie umowy?? Rezerwacja jest w chwili obecnej jednodniowa.
                                  Troszkę podpytałem co do cen mieszkań w blokach co mają się póżniej budować,
                                  start sprzedaży ma ruszyć w połowie września i cena ok 5700, czyżbyśmy już
                                  zarobili (oszczędzili)?
                              • jacques2007 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 16.08.06, 21:29
                                wlasnie sie zastanawiam czy kupic tam mieszkanie
                                cena w miara dobra okolica moze byc ale jakos pani w biurze nie jest specjalnie
                                zainteresowana sprzedaza, te ceny za balkon i ten schowek to jakis zart ale coz
                                na to poradzic nie ma wyboru
                                sprawdzalem pozwolenie, plany sa oki, inne inwestycje nie bylo ich duzo wlasnie
                                koncza park anielim w pruszkowie i oddsali kiedys apartamentowiec przy szucha
                                podobno inne investycje zwiazane byly z logistyka, maja plamy budowy tez w
                                innych miejscach zawsze bedzie komu finansowac ta budowe jakby co
                                na budowie zaczal sie ruch jest buda ochrona dwa spychacze i jakas rozdzielnia
                                pradu
                                jakie sa wasze doswiadczenia z ta firma troche mnie zastana wia umowa ten pkt z
                                watem ale pozyjemy zobaczymy
                                takie mam narazie przemyslenia
                                • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.06, 18:26
                                  na pkt z vatem -> to wiekszy wplyw mieliby nasi ustawodawcy...
                                  co do kultury sprzedazy - > to kwestia tego jaki jest obecnie rynek -
                                  deweloperzy dyktuja warunki... dor rowniez...
                                  • janek320 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 21.08.06, 21:52
                                    Witam

Wszystkich, byc moze przyszlych sasiadow, jutro jedziemy podpisac umowe.Troche
                                    tajemniczy ten nasz deweloper, poza kilkoma osobami na forum, tez malo kto sie
                                    rozpiuje...No ale trudno mam nadzieje ze niedlugo... bedziemy mieli okazje
                                    spotkac sie przy grillu i marchewce:):) Co do utrostrady, mieszkam przy Prymasa
                                    i nie ma to wiekszego znaczenia...Przynajmniej dojazd bedzie pewny...Jezeli ktos
                                    mi moze poradzic cos przed jutrem to bede wdzieczny.....:):) Pozdrawiam
                                    • jacques2007 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 22.08.06, 20:35
                                      ja jednak zrezygnowalem badalem ich ze trzy tygodnie wszystko dla mnie tam jest
                                      zakamflowane wole wybrac developera ktory ma za soba juz wiacej invesycji
                                      zakonczonych( z zalozenia wykluczam jedna firme developerska ktora buduje
                                      prawie wszedze, ceny niskie ale jakosc slaba, pekaja sciamy spadaja tynki
                                      itp,pewnie niektorzy domyslaja sie o kim mowie ktorzy na gotowych budynkach
                                      lubia umieszczac swoje logo) skoro oni istnieja juz tyle lat to dlaczego
                                      wybudowali tylko dwa budynki z czego ten przy szucha skonczyli a ten w
                                      pruszkowie koncza to na ponad 7 lat dzialania malo skoro cykl budowlany trwa
                                      okolo18mcy no z przygotowaniem dokumentow 24 mce a podobno buduja w wielu
                                      krajach, ppodobno duzo inwestowali w logistyke i tym podobne budynki jakos mnie
                                      to wszystko nie przekonalo do konca choc pewnie wybuduja to osiedle ale
                                      jeziorko trzeba albo samemu albo miasto musi uporzadkowac napewno oni ego nie
                                      zrobia bo o to pytalem a inwestycja nazywa sie nad jeziorem to tyle mojego
                                      wymadzania sie pozdrawiam forumowiczow
                                    • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:41
                                      Hej,

Może za późno się odzywam, bo pewnie podpisałeś już umowę przedwstępną, ale
                                      podzielę się swoim doświadczeniem. Umowę na moje M podpisaliśmy na początku
                                      sierpnia. Udało nam się dokonać paru kosmetycznych zmian, bo te zapisy które są
                                      niezgodne z prawem i tak nas nie obowiązują (& 7 ust. 6 ostatnie zdanie). Prawo
                                      nas jednak czasem chroni:) Natomiast zapis w & 14 ust. 1 " terminy
                                      zawiadomienia będą liczone od daty nadania przesyłki" (!!!) zmieniliśmy
                                      na "datę doręczenia". Przedstawicielka Doru tłumaczyła, że to pomyłka w
                                      tekście, ale mam podejrzenia, że liczą na brak spostrzegawczości klientów... A
                                      jak z tym było u Was? Pozdrawiam
                                      • kruszynka81 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 03.10.06, 13:50
                                        Witam,
                                        wczoraj (czyli 1.10) podpisalam umowe przedwstepna i wyobraz sobie, ze nie
                                        zmienili tego zapisu i nadal jest od "terminu nadania przesyłki", a ja
                                        nieopatrznie podpisalam. Wlasnie dzwonie do Pani Agnieszki wyjaśnieć tę sprawę,
                                        ciekawe czy znaleźliście wiecej takich "pomyłek w tekscie".

Pozdrawiam,
                                        k.
                                        • kruszynka81 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 03.10.06, 15:27
                                          A, no i oczywiscie witam wszystkich przyszłych sąsiadów :), zwłaszcza z budynku
                                          D:))

Pozdrawiam
                                          • sekret_1977 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 03.10.06, 17:31
                                            Sie ma!

Wyglada na to ze i ja bede mieszkal na bajorem. Dzis obejrzalem budowe, wyglada
                                            na to ze ruszyli chociaz mrowiskiem to tym tego nie nazwal. Zrobilem pare fotek

W umowie mam oczywiscie klauzule o vacie i wskazniku. W biurze Dor twierdza ze
                                            nic im nie wiadomo o tym aby byly to niedozwolone klauzule. Ma ktos moze jakies
                                            pismo na potwierdzenie tego?
                                            Pozdro
                                            Sekret
                                        • Gość: oszukana? Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.17.172.* 03.10.06, 17:30
                                          Witaj,
                                          Kiedy dokladnie podpisalas umowe przedwstepna z Dorem? Twój post jest z 3.10,
                                          wiec wnioskuje ze 2.10? Czy miałas moze wczesniej podpisana umowe rezerwacyjna
                                          do 30 wrzesnia? Dzis Dor zadzwonil do mnie z informacja ze od 30 wrzesnia nie
                                          podpisują juz umow z tymi, ktorzy do tego dnia mieli rezerwację...
                                          pozdrawiam
                                          • kruszynka81 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 04.10.06, 09:28
                                            Czesc,
                                            tak, 2.10 ( sorki za pomyłke) ale rezerwacji nie mialam. DOwiedzialam sie o tej
                                            inwestycji dopiero w ostatnia sobote na targach i akurat tak sie złozyło, że
                                            bylo jeszcze wolne wieszkanie. Według ostatnich ustalen DOR-u nie mozna juz
                                            dokonywac rezerwacji, w poniedzialek musialam od razu podpisac umowe
                                            przedwstepna i w ciagu kolejnych dwóch dni wplacic 5000 zadatku, Który to
                                            termin przesuneli o tydzien, bo nie ma kto podpisac umowy. A nawiasem mowiac,
                                            troche to dziwne, ze w takiej firmie nie ma osoby upoważnionej do składania
                                            podpisów..
                                            • sekret_1977 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 04.10.06, 13:07
                                              ja tez wlasnie czekam az umowe podpisza.
                                              Jak wynika z KRS jest 2 czlonkow zarzadu, pewnie obydwaj wyjechali.
                                              Mam tylko nadzieje ze w przyszym tygodniu mi nie powiedza ze owszem umowe
                                              podpisujemy ale za 5% wiecej...
                                              • kruszynka81 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 04.10.06, 16:39
                                                Kurcze, no ja tez sie o to boje! I cos mi sie wydaje, ze maja prawo podniesc
                                                nam cene, bo co prawda umowe mam,ale nie podpisana, wiec.. no nic, nie zapeszam
                                                i trzymam kciuki.
                                                • sekret_1977 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 04.10.06, 18:08
                                                  na razie nie ma sie co stresowac, i tak nic nie poradzimy...
                                                  • sekret_1977 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 10.10.06, 19:20
                                                    Dzis dostalem podpisana umowe wiec jest OK! teraz tylko kredyt!!!
                                    • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:06
                                      ... i jeszcze żałuję, że zgodziliśmy się na te zapisy o doręczaniu zawiadomień
                                      drogą elektroniczną. Braknie mi stałego dostępu do netu i co wtedy? Ale
                                      przynajmniej w zapisach o ewentualnej zmianie podatku Vat, zamieniliśmy
                                      słowa "cena ulegnie podwyższeniu" na "cena ulegnie zmianie", bo a nuż obniżą
                                      Vat i co, wyrówniania nie dostaniemy?! :) No tak, to tylko hipotetyczna
                                      sytuacja, ale cieszyliśmy się, że nam ustąpili jak "Murzyn blaszką". Tyle, że
                                      na tym forum przeczytałam, że te zapisy o Vat zakwestionował UOKiK. Czy ktoś
                                      może mi to wyjaśnić?
                                      Pozdrawiam wszystkich sąsiadów, a szczególnie serdecznie tych z budynku D :))
                                      • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.06, 21:54
                                        a zdradzisz w ktorym budynku zakupiliscie mieszkanko?
                                        • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.06, 21:56
                                          potwierdze tylko slowa Janka - malo kto sie tutaj udziela, ale to moze
                                          przejsciowe - albo Ci ktorzy sie udzielaja wykupili po x lokali :)
                                        • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:59
                                          Kupiłam niestety tylko jedno :) I właśnie w tym budynku, którego
                                          mieszkańców "szczególnie serdecznie" pozdrawiałam :) Będziemy "bliskimi"
                                          sąsiadkami?
                                      • Gość: J320 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 24.08.06, 22:13
                                        Witam, witam

Umowa podpisana..:) Tak sie spieszylismy ze nawet nie mielismy czasu dokladnie
                                        sie przyjzec, dzis sprawdzil mi ja znajomy prawnik i mowi ze jest "standardowa",
                                        małe watpliwosci co do terminow oddania i rekojmi, poza tym w porzadku. Co do
                                        vat-u jest to kauzula abuzywna, co oznacza mniej więcej tyle że nie powinno jej
                                        tam być- developer nie może przezucać ryzyka na kupującego, ale trudno teraz
                                        znależc takiego który nie ma tego w umowie. Zależało mi na tym mieszkaniu, a od
                                        dziś ceny miały iść w góre i jak się okazało nie był to blef, bo poszły,więc
                                        kilka tysięcy zostało w kieszeni...ufff:):):) Pozdrowienia dla całego osiedla, a
                                        szczególne dla sąsiadów z B !!!
                                        • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 22:22
                                          No to gratuluję decyzji!!! Myślę, że im więcej bedzie podpisanych umów, tym
                                          prężniej będzie działało nasze forum. Ci, co to im ta "autostrada" przeszkadza
                                          odpadną, a prawdziwie zainteresowani stworzą "grupę nacisku" czy też
                                          swoistą "komisję nadzorczą" nad inwestycją. Jak patrzę na inne fora to aż serce
                                          rośnie, że ludzie mogą się tak zmobilizować i zjednoczyć w walce o własne
                                          interesy. Pierwszy raz mam z takim zjawiskiem do czynienia. Bo to moje
                                          pierwsze, własne, chociaż... :)
                                          • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 24.08.06, 22:32
                                            Masz racje.. szukjąc mieszkania przeglądnołem kilka stron osiedlowych i
                                            rzeczywiśćie ludzie potrafią się zjednoczyć. Ale juz tak rodacy mają że jak
                                            problem to sie jednoczą, mam nadzieje ze my tez damy rade i niekoniecznie przez
                                            problemy, przydałaby się stronka na kórej relacjnowalibyśmy postępy w budowie
                                            itp. itd., ewentualnie na poczatek może wystarczyć blog?? Kto, za, niech sie
                                            wpisze, ja mieszkam niedaleko więc w sobote na rowerek i cykne kilka
                                            fotek...Zbyt wiele pewnie sie jeszcze nie zmieniło, ale bedzie porównanie:):)
                                        • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 22:25
                                          I jeszcze mam pytanko: po ile płaciłeś za metr2 ? Jeśli to nie tajemnica...
                                        • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 22:32
                                          O CHOLERA!!! Miałeś Janek rację! Ceny poszły w górę! Ja na moim mieszkanku
                                          jestem już ponad 60 tys. do przodu! A to dopiero dziura w ziemi! Hehehe
                                          • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 24.08.06, 22:38
                                            WOW Kobieto o pieknie!!! Cena nie jest tajemnica,mozna sobie sprawdzić na necie
                                            za metr mieszkania 4,895. A ile zapłaciłaś na poczatku sierpnia, bo wtedy
                                            podpisywałas o ile pamiętam??Który budynek??
                                            • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 22:53
                                              Hmmm... Umowę przedwstępną podpisałam na początku sierpnia, to fakt. Ale
                                              mieszkanie zarezerwowałam w drugim tygodniu sprzedaży, czyli w pierwszych
                                              dniach lutego. Byłam w pierwszej dziesiątce osób, które podpisały rezerwacje.
                                              Było w czym wybierać, no i te ceny... Jeszcze nie mieli pozwolenia na budowę, a
                                              ja już (przynajmniej teoretycznie) zarabiałam :)) To jak zabawa w "Orientuj
                                              się"!!! Hehehe
                                              Budynek D - jak "D-obra decyzja" ;)
                                              • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 24.08.06, 23:01
                                                Ja istnieniu inwestycji dowiedziałem się u ubiegła sobote, więc w sumie wszystko
                                                trwało 4 dni!!!:):) A z mieszkanie jestem zadowolony,gdybym miał większy wybór
                                                to może wziołbym z innej strony budynku..
                                                • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 23:15
                                                  Budynek B jak B-ardzo dobra decyzja !!! Gratuluję odwagi :)4 dni... Fjuu, fjuu.
                                                  A co do bloga - chętnie poczytam, byle o samych pozytywach :) Zresztą nie
                                                  powinno być źle. Dor we wrześniu oddaje inwestycję w Pruszkowie, więc będą
                                                  mieli pokaźny zastrzyk gotówki i może prace na naszej budowie nabiorą tempa.
                                                  Zdjęcia z budowy? Mieszkam 15 min pieszo od Pełczyńskiego. Jak pojawiły się
                                                  informacje, że zaczynają już budować to biegałam tam codziennie. No i się
                                                  trochę rozczarowałam... Z kolejną wizytą wybieram się za miesiąc. Grunt to nie
                                                  dać się zwariować :D
                                              • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 24.08.06, 23:04
                                                Troche żal że tak pózno,ale w lutym nawt nie myśląłem o mieszkaniu.Ale ja o pół
                                                roku krócej będę czekał:):)
                                                • Gość: Bemowiak Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 08:54
                                                  Drodzy sąsiedzi, cieszmy sie że w ogóle coś się dzieje, działam na rynku
                                                  deweloperskim i wiem że na chwilę obecną potwornie ciężko znaleźć jest
                                                  jakąkolwiek firmę do Generalnego Wykonawstwa, a te co coś oferują to śpiewają
                                                  ceny niedużo niższe niż my płacimy za chatki, nawet z dźwigiem są problemy,
                                                  więc trzymajmy kciuki za naszego wykonawcę, grunt to że zaczął coś robić....

Pozdrowionka dla wszystkich, szczególnie z "B"
                                                  • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 13:18
                                                    Skoro działasz na rynku deweloperskim, to może coś więcej nam powiesz o naszym
                                                    Generalnym Wykonawcy Por-Bud, niż udało się nam wyczytać ze strony www.?

• Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.134.135.* 25.08.06, 14:23
                                                    No właśnie..:)
                                                  • Gość: Bemowiak Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.spray.net.pl 27.08.06, 11:57
                                                    Co Wam mogę opowiadać, firma działa dość prężnie, ale jak każdy G.W.
                                                    współpracuje z podwykonawcami, z którymi współpraca to obecnie ruletka, taki
                                                    mamy rynek na chwilę obecną, jeżeli robota sie rozkręci, to do ostrej zimy
                                                    powinni wykonać konstrukcję nadziemia do +5, w zimie to dużo nie zrobią bo
                                                    Ciepła nie podadzą na 100% od wiosny wykończeniówka i jak sie nic nie wydarzy
                                                    to na koniec 2007 powini oddać 4 budynki, czasu jest wystarczająco, ale jak
                                                    będzie to się rozjaśni do końca tego roku.

P.S. Szanowni sąsiedzi, jeżeli planujecie indywidulną aranżację mieszkania, to
                                                    oferuję konsultacje i wykonanie indywidualnych projektów zamiennych zarówno
                                                    zmiany budowlane tj. dot. ścianek działowych, jak i pozostałych branż
                                                    sanitarnej i elektrycznej.
                                                    Z doświadczenia wiem że projekty sporządzane przez Biuro Projektów są robione
                                                    na "jedno kopyto" i często trzeba je dostosować do indywidualnych potrzeb.

Pozdrawiam,

lmakar@o2.pl

W razie zainteresowania proszę o kontakt

lmakar@o2.pl
                                      • Gość: TM - D6 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 192.193.245.* 25.08.06, 14:43
                                        Kilka dni nieobecnosci i tyle postow sie pojawilo!! Widac ze nabieramy tempa,
                                        oby tylko budowa tez nabrala;). Co do blogu jestem jak najbardziej za, niezbyt
                                        wygodnie czyta sie to forum.
                                        • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.134.135.* 26.08.06, 13:36
                                          Ludzie mało tutaj piszą, bo muszą tyrać żeby kredyty spłacać, pozdrowienia dla
                                          pracujących w sobote, łączmy się w bólu....bloga postaram się jutro założyć,
                                          jakieś propozycje na nazwę??
                                          • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.06, 14:47
                                            nazwa "nad jeziorem" - odpada - stawik, tez nie do konca.
                                            w te klocki nie jestem najlepsza

z powyzszej naszej na razie krotkiej wymiany wnosze, iz:
                                            budynek B - bedzie zamieszkiwal: Bemowiak, Janek,
                                            budynek D - TM, Bella....

pozostali-przyszli mieszkanicy - na razie nie dolaczyli na forum albo bacznie
                                            sledza nasze wypowiedzi, ale nie udzielaja sie.

• Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.06, 14:54
                                              TM - ja ostatecznie nie kupilam mieszkania z ogrodkiem, ale moze kiedys zerkne
                                              na Twoje grzadki :))), albo efekt powdrozeniowy projekciku :))
                                            • Gość: Bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 16:16
                                              Rozumiem, że info, gdzie Ty kupiłaś swoje M owiane jest jakąś wielką
                                              tajemnicą...
                                              ;)
                                              • Gość: or Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.okocim.com.pl 29.08.06, 15:22
                                                Bella, absolutnie nie ;)
                                                przepraszam, nie przedstawiłam się
                                                jestem sąsiadką z bloku E

i witam Was wszystkich cieplutko :)
                                                • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.crowley.pl 29.08.06, 15:58
                                                  Hej OR!

Miałam na myśli list Ferdynatora_1...

Ale Ciebie witam równie serdecznie!
                                                  Nareszcie ktoś z bloku E :)

• Gość: Bemowiak Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.spray.net.pl 01.11.06, 11:53
                                                    Hello
                                                • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.crowley.pl 29.08.06, 16:11
                                                  Faktycznie, beznadziejnie korzysta się z tego forum. Nieprzejrzysta struktura i
                                                  brak adnotacji do jakiego listu odnosi się dana odpowiedź utrudniają wzajemną
                                                  komunikację. I dlatego dochodzi do sytuacji, że ktoś odpowiedział na list
                                                  adresowany nie do niego, a znowu ktoś inny wcale nie odpowiedział (patrz:Mary).

Czekam więc na bloga J23 z niecierpliwością!

Pozdrowienia dla wszystkich!

P.S. Najlepiej sprawdzać posty wybierając opcję "od najnowszego". Dzięki temu
                                                  ma się łatwy dostęp do wszystkich aktualnych wpisów. Tyle że, wtedy nie
                                                  wiadomo "kto komu i dlaczego"... Kurde.
                                            • Gość: filip Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 217.116.98.* 29.08.06, 10:24
                                              i jeszcze ja dolaczylem do B... :)

Pozdrawiam przyszlych siasiadow ;)
                                            • Gość: JL Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.pzuzycie.pl 01.09.06, 08:12
                                              my z męzem tez kupiliśmy mieszkanko w budynku B :) trzymamy kciuki, żeby
                                              wszystko poszło ok.

co do negocjacacji zapisów. generalnie umowa nie była najgorsza. jedyne na czym
                                              nam zależało to wpłata I raty w wysokości 15% a nie 20%. nawet nie musieliśmy
                                              długo negocjować - dośc szybko zgodzili się.
                                              • izzzz Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 01.09.06, 10:34
                                                Ooo... to ciekawe, bo moja I rata to 10 % pomniejszone o opłatę za rezerwację.
                                                Czyli co klient to inna taktyka w Dor. Inni deweloperzy też tak robią?
                                              • Gość: gość Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 18:51
                                                a jak wielkie mieszkanie kupowaliście? Bo u mnie niestety nie byli tak mili....
                                                • jlitka Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 08.09.06, 13:39
                                                  52m2
                                          • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.06, 16:06
                                            J23 - bede ciekawska i zapytam - w jakim banku kredyt zaciagnales?
                                            • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 26.08.06, 18:42
                                              Gemoney..Czy ktoś mi zdradzi jakie były ceny w lutym jak można było tylko
                                              rezerwować, bo ciekaw jestem ile poszło w góre ???Po ile kupowaliście? Za trzy
                                              tyodnie zaczyna się sprzedaż 3 etapu...ciekawe ile zapłacą nowi sąsiedzi??
                                              • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 16:27
                                                Witaj J23!

O ile dobrze pamiętam to ceny wachały się w granicach 3900-4700 za M2, w
                                                zależności od budynku, piętra, strony świata. Nie martw się już tym, że o
                                                inwestycji dowiedziałeś się dopiero w sierpniu. Nowi sąsiedzi z pewnością
                                                zapłacą więcej. A już nie wspomnę o tych, którzy kupią gotowe mieszkania.
                                                Wiadomo, że najtaniej jest wtedy gdy kupuje się "projekty", ale też najbardziej
                                                ryzykownie...
                                      • Gość: bartiz Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 04.09.06, 20:14
                                        Witam
                                        UOKiK zakwestionował, ale jeśli ktos podpisze taką umowę to znaczy że się na
                                        nią zgadza.
                                        Pozdrawiam sąsiadkę z bloku D

bartiz D7
                                        • izzzz Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 05.09.06, 00:24
                                          Hej Bartiz!

A ja już myślałam, że będziemy mieli z TM cały blok D dla siebie... ;)
                                          Jeśli D7 jest Twoim wyczekiwanym, wymarzonym... itp., itd., to ja zamieszkam
                                          dokładnie nad Tobą. No prawie :)
                                          A że miło mnie pozdrowiłeś to postaram się Ciebie (w przyszłości) nie zalać!
                                          Hihi

3maj się!

P.S. Czy w ogóle możliwym było wynegocjowanie usunięcia niekorzystnych zapisów
                                          w umowie? Z perspektywy czasu ( szczególnie jak czytam różne wątki na forum,
                                          brrr ) żałuję, że nie dopilnowałam paru kwestii np. wpisanie do umowy wyglądu
                                          elewacji zewnętrznej, placu zabaw i takich tam.
                                          I jeszcze jak tu czytam, że jakieś próby ograniczenia prawa mieszkańców do
                                          naziemnych miejsc parkingowych były to... pozostaje mi trwać w naiwnym
                                          przekonaniu, że wszystko będzie dobrze... No ale, co z tym harmonogramem prac
                                          budowlanych, czy dokładnymi planami mieszkań (elektryka i inne przyłącza)?! I
                                          jeszcze myślę o tych architektonicznych propozycjach Bemowiaka. Bo może bym tak
                                          sobie oddzielną kuchnię zrobiła... Sama nie wiem...
                                          • izzzz Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 05.09.06, 00:26
                                            izzzz vel bella.
                                            Przepoczwarzyłam się :)
                                        • mietek1206 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 05.09.06, 15:28
                                          Bartiz przepraszam ale mozesz napisac wyraźnie co UOKiK zakwestionował????
                                          Pozdrowienia dla wszystkich z D :-)
      • Gość: or Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.okocim.com.pl 28.08.06, 12:50
        Witam,
        z tego co mi wiadomo czekaja teraz na zastepcze pozwolenie na budowę. Mają je
        dostać do końca tego tygodnia i dpoiero ruszą z pracami.
        o.
        • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 195.85.249.* 28.08.06, 14:11
          na zastępcze pozwolenie czekają tylko w stosunku do budynku D, E ... i to
          wzgledem pomieszczen gospodarczych...
          • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.134.135.* 28.08.06, 16:18
            o co chodzi z pozwoleniem?? Nie załapałem początka wątku..
            • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 16:42
              Chodzi o "decyzję zmieniającą" decyzję o pozwoleniu na budowę, którą Dor
              dostał. Okazało się bowiem, że Dor przeliczył się z popytem na mieszkania o
              dużym metrażu. Podzielono więc kilka z nich na mniejsze, dokonując również
              przeróbek związanych z rozkładem i ilością (chyba) komórek lokatorskich na
              piętrach. I teraz Dor czeka na dodatkową akceptację tych zmian. Na szczęście
              mój schowek został nietknięty, bo by się bank jeszcze czepiał. Uff...
        • ferdynator1 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 29.08.06, 13:16
          Ahoj, byłem na placu budowy 22 sierpnia. Miałem aparat Zorke pięć i pstryknąłem
          kilka zdjęć. Jeśli ktoś jest chętny poprosze o maila na
          mpulikowski@mtib.gov.pl. Własciwie to nic tam nie widać ciekawego. Zastałem
          dość statyczny obraz. Jedna koparka, trzy ciężarówni wywrotki, parę baraków dla
          pracowników i toy-toy. Wszystko stało bezuzytecznie - no może oprócz toy-toya.
          • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.crowley.pl 29.08.06, 14:40
            Ooo, sąsiad (prawie:) z Ministerstwa nam się trafił! I do tego z "budownictwa".
            No, lepiej być nie mogło...

Pozdrawiam współcierpiętnika zza biurka ;)

P.S. Mam nadzieję, że fotoraport z częstotliwości używania toy-toya zostanie
            nam oszczędzony ;)

• ferdynator1 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 29.08.06, 21:03
              Ahoj, Bella - rozgryzłas mnie, ale nie do końca. Z ministerstwa ale nie
              budownictwa a transportu. Tylko lepiej nie mówic tego głośno.

Raport fotograficzny został nieco ocenzurowany i moze byc pokazywany dzieciom
              powyżej dwunastego roku życia.
              Do tej pory naliczyłem na forum 4 nabywców mieszkń w bloku E. Pozdrowienia dla
              wszystkich.
              To moje mieszkanko zarezerwowałem jeszcze w maju br. Do dziś nie podpisałem
              jeszcze umowy przedwstepnej, dlatego nie mówię jeszcze o lokalu E23 "moje
              mieszkanie". Nie moge podpisac umowy przedwstepnej ze wzgledu na brak
              ztwierdzonego projektu zastępczego. Wszystko powinno wyjasnić sie we wrześniu.
              I znów k... za duzo napisałem.
              • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.crowley.pl 31.08.06, 13:16
                Drogi Ferdynatorze!

Rozgryzłam Cię? Nieee...
                To doprawdy nie było skompilkowane dla kogoś, kto w adresie mailowym- służbowym
                również ma rozszerzenie "gov" :)

Pozdrawiam
              • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.crowley.pl 31.08.06, 13:19
                do Ferdynatora

I jeszcze jedno: na informatykach oszczędzacie? Od maja minęło już
                wystarczająco dużo czasu by dokonać podziału między MT i MB w
                cyberprzestrzeni...

Oto Polska właśnie ;)
                • Gość: Ferdynator1 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.mi.gov.pl 31.08.06, 13:53
                  Nie zapominaj o MGM.
                  działaja rózne domeny - od MI po MT,
                  Ale z innej beczki - bierze ktoś kredyt w Millenium? ja mam taki zamiar, ale
                  nie wiem czy zgodzą sie na uruchomienie pierwszych rat z kredytu. Z tego co
                  wiem bank zastrzega sobie zwykle, że przelewa kaskę jako ostatni. Ja wolałbym
                  nie ubiegać sie znów o decyzję gdy już wydam wszystko co zgromadziłem w ciągu
                  całego życia. Jesli mi powiedzą wydaj najpierw swoje pieniądze to chyba pójdę
                  podpisze cyrograf z GE.
                  Na fali
    • Gość: jk_14 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.era.pl 22.08.06, 14:17
      Proszę o kontakt osoby, które kupiły mieszkania:
      A30, E47 i E49A. jk_14@op.pl
    • Gość: Bemowiak Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.spray.net.pl 27.08.06, 11:59
      Szanowni sąsiedzi, jeżeli planujecie indywidulną aranżację mieszkania, to
      oferuję konsultacje i wykonanie indywidualnych projektów zamiennych zarówno
      zmiany budowlane tj. dot. ścianek działowych, jak i pozostałych branż
      sanitarnej i elektrycznej.
      Z doświadczenia wiem że projekty sporządzane przez Biuro Projektów są robione
      na "jedno kopyto" i często trzeba je dostosować do indywidualnych potrzeb.

Pozdrawiam,

lmakar@o2.pl

W razie zainteresowania proszę o kontakt

lmakar@o2.pl
      • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.06, 16:18
        ojej, swietnie,
        ale na razie planow dot. np. elektryki - chyba nikt nie otrzymal - a moze
        jednak?
        • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 195.85.249.* 28.08.06, 17:13
          J23- jak tam blog?
          • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.134.135.* 28.08.06, 18:43
            Juz jest gotowy, jeszcze tylko pare słówek dopisze i ogarne jak to się
            obsługuje, bo nigdy tego nie prowadziłem, dziś do pólłnocy wystartuje:):)
            • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.06, 22:08
              bedziesz genialny - sama tez bede sie pewnie musiala nauczyc.
              trzymam kciuki, ale nocy nie zarywaj.
            • Gość: TM Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:44
              ho ho ho, brzmi fantastycznie, bedziemy mieli swoj wlasny kat (poki co w
              sieci;). Czekam na rozwoj wypadkow
              • ferdynator1 Dor Group "Nad Jeziorem" 29.08.06, 13:07
                Czołem, Jestem potencjalnym nabywcą mieszkania E23. Przy dobrych wiatrach we
                wrzesniu podpiszę umowę przedwstępną i będę mógł używać w stosunku do tego
                wirtualnego lokalu określenia "moje mieszkanie". Chętnie poznam nowych
                potencjalnych sąsiadów.
                • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.134.135.* 29.08.06, 13:09
                  Przepraszam za zerwaną obietnice, awaria internetu w domu, popołudniu jak mi się
                  popoluzuje w pracy uruchamię obiecany "kącik", dzieki dzioewczyny za wsparcie:):)
                • Gość: TM Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 192.193.221.* 29.08.06, 16:15
                  E23?? zaczynam sie zastanawiac co tu sie dzieje. Jak kupowałem swoje mieszkanko
                  to to rzekomo było już sprzedane?!?! Klienci rezygnują czy co?
                  • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.134.135.* 29.08.06, 17:51
                    Z tego co mi powiedziano to dużo osób nie wpłaciło pierwszej raty i mieszkanie
                    się pozwalniały.
                    • Gość: EwP. Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.aster.pl 29.08.06, 19:13
                      Witamy, byćmoże przyszłych sąsiadów. Jesteśmy potencjalnymi nabywcami
                      mieszkania E1. Rzeczywiscie trochę sie pozwalniało mieszkań ponieważ gdy
                      szukałam tydzień temu to nie było wolnego małego mieszkanka.
                      Byliśmy wczoraj na budowie i jest jak na razie tylko dziura i wycinali drzewa.
                      To "jeziorko"... ma wiele do życzenia - to rzeczywiście wielka kałuża.... Ale
                      nie mozna przecież mieć wszystkiego :-))
                      Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                      • Gość: EwaP Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.aster.pl 29.08.06, 19:15
                        No i przeglądałam umową przedwstępna - oddanie przypada wstepnie na 30 kwietnia
                        2008
                    • Gość: TM Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 20:13
                      hm, to chyba nie jest najlepsza wiadomość ze sąsiedzi rezygnują?! Teraz i u
                      mnie pojawiają się wątpliwości... Nie wiecie czy można jeszcze zrobić zamianę w
                      takim wypadku?
                      • Gość: EwaP Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.aster.pl 29.08.06, 20:36
                        zamianę mieszkania na inne mieszkania pewnie mozna zrobić, ale napewno
                        będziesię wiżało z kosztami (jeśli zamiana na większe). W przypadku rezygnacji
                        z mieszkania, po zapłaceniu zaliczki, to niestety zaliczka ta przepada.. Ja mam
                        wątpliwosci co do mieszkania na parterze...niezbyt bezpiecznie tym bardziej, że
                        okno mam tuż przy wejściu do klatki
                        • ferdynator1 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 29.08.06, 21:06
                          Czy ktoś z Was ma może formularz umowy przedwstepnej w wordzie lub acrobacie?
                          Chętnie przejrzałbym i dał do poczytania jakiemus prawnikowi przed podpisaniem.
                          Na fali
                          • Gość: EwaP Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.aster.pl 29.08.06, 21:22
                            Jak chcesz to mogę zeskanować i Tobie przesłać. Mam dzisiejszą umowę jeszcze
                            cieplutką :-)) Czytam te 17 stronic...
                            A o jakim projekcie zastepczym mówisz?
                            • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.06, 22:07
                              ludzie rezygnowali tylko do czerwca. bo nie mogli doczekac sie na pozwolenie -
                              a pewnie w pedzie szukania znalezli cos "alternatywnego" -> TM - moim zdaniem -
                              jakze skromnym lokal,ktory wybrales jest ok.
                            • Gość: ferdynator1 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.eranet.pl 29.08.06, 22:54
                              Będę zobowiązany za przesłanie kopii umowy. Najlepiej na
                              ferdynator_@poczta.onet.pl
                              Z tego co zrozumiałem z argumentacji DORa w poprzednim projekcie nie
                              uwzgledniono mojego mieszkania przecudnej urody, nie tylko mojego zreszta.
                              Dlatego nie mogłem dotychczas podpisać umowy przedwstepnej. DORy podzilelili
                              wieksze mieszkanka na mniejsze i teraz musza uzyskac akceptację planu z
                              poprawkami.
                              • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 29.08.06, 23:08
                                Obiecałem i zrobiłem, www.naszemieszkanko.blox.pl ZAPRASZAM:)
                              • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 29.08.06, 23:09
                                Co do umowy to za chwile Ci prześle..

• Gość: Ofiary DORA Jeszcze nie masowe, ale juz rezygnacje! IP: *.brutele.be 29.08.06, 23:36
                                  Dla zainteresowanych: zrezygnowalismy z mieszkania i co sie okazuje nie jestesmy
                                  w tym odosobnieni. Powod byl prosty Dor nie szanuje klienta, lamiac zapisy
                                  wlasnej umowy, a takze wysylajac mailowo decyzje, ktorych sam nie dotrzymuje.
                                  Najpierw uzupalniano moje dane adresowe a umowie rezerwacyjnej przez ponad
                                  tydzien, tak by podniesc cene o 2%, a potem, umowe przedwstepna przeslano mi do
                                  podpisu na sluzbowego maila, gdy bylem na urlopie, by znow zwiekszyc cene, albo
                                  rozwiazac ze mna umowe. Prezes firmy w rozmowie telefonicznej przyznal, ze nie
                                  on jeden tak postepuje, podajac z duma przyklad Pirelli! I pomyslec, ze to
                                  wszystko za kaluze na opuszczonym torowisku, za ktorym rozkapia row
                                  autostradowy. CO ZA KANAL!
                                  • Gość: J23 Re: Jeszcze nie masowe, ale juz rezygnacje! IP: *.chello.pl 30.08.06, 00:16
                                    Przyszli sąsiedzi trwajmy mocni w wierze że nas ominą problemy i ze spokojem
                                    zamieszkamy nad naszą kałużą....

Pozdrawiam
                                  • Gość: wykorzystany Re: Jeszcze nie masowe, ale juz rezygnacje! IP: *.aster.pl 04.09.06, 18:29
                                    Gdyby ktoś z oszukanych chciał "zobaczyć" jak i gdzie mieszka prezes to ja idę
                                    w pierwszej linii.
                              • Gość: EwaP Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.bph.pl 30.08.06, 08:01
                                Wieczorkiem Ci prześlę umowę
                                Pozdr.
                                • Gość: Bemowiak Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 08:59
                                  Drodzy sąsiedzi!!!

Proszę Was piszcie troche bardziej konstruktywne posty bo tak naprawdę to
                                  lejemy wodę już chyba ze 100 tych tekstów się pojawiło, co druga osoba psioczy
                                  na DOR lub żali sie na temat kałuży... Każdy z nas wybrał tą kałużę na własne
                                  życzenie, a tak w ogóle to możemy mieć pretensje do Dzielnicy Bemowo, która
                                  skanalizowało tą okolice i deszczówka zamiast do Stawu Jeziorzec to leci gdzieś
                                  daleko do Fosy lub jeszcze dalej....
                                  Ale jest szansa, Nasz deweloper wszystkie wody deszczowe z dachów odprowadza do
                                  jeziorka a nie do kanalizy, więc jest szansa że woda zacznie sie powoli
                                  podnosić. Mieszkam na Pełczyńskiego i pamiętam czasy jak woda z jeziorka prawie
                                  sie wylewała, więc bądźmy dobrej myśli, poza tym staw jest zbiornikiem p.poż
                                  dla wozów straży, więc zasrany interes Gminy aby o niego dbać,
                                  Jeszcze co do trasy, obejrzyjcie dokładne projekty całegu układu
                                  komunikacyjnego, szczegółowe informacje co do rozwiązania odcinka przy naszej
                                  inwestycji są w necie - trasa w wykopie ok 5 - 6 m głębokim + 2 rzędy ekranów
                                  Według mnie nasz punkt to będzie najlepiej skomunikowana część wawy.
                                  Z Lazurowej wbijamy sie na trasę i mamy ekspresówkę na Białystok lub Poznań
                                  lub Łodź, do tego Nowo Lazurowa prosto na Kraków - Katowice, do tego metro pod
                                  Górczewską,
                                  Więc przestańmy pisać jaka to lokalizacja przy trasie i kałuży - jesteśmy w
                                  Warszawie a nie na wsi, tutaj wszędzie są trasy, tramwaje, autobusy itp...a
                                  może lepiej by było kupić mieszkanie od JWC przy Górczewskiej - to dopiero
                                  lokalizacja, a jaki budynek ładny, taki wysoki i duży...:)

Teraz lepiej sie skupić na pilnowaniu dewelopera i wykonawcy, bo standardy
                                  które nam dołączają do umów są tak ogólne, że już sie boje co dostaniemy...

Pozdrawiam wszystkich!!!

Bemowiak
                                  • Gość: Rob Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 199.67.203.* 30.08.06, 11:03
                                    Witam wszystkich Sąsiadów. Również podpisalismy umowę na tym osiedlu -
                                    mieszkanko A5.
                                    Mam pytanie - czy ktoś z Was podpisał lub też planuje podpisać umowę
                                    przedwstępną w formie aktu notarialnego? Wiem że Dor warunkuje to wpłatą 50%
                                    ale może komuś udało sie to wynegocjować... Ja coraz bardziej skłaniam sie do
                                    tego, zwłaszcza gdy czytam posty typu "ofiary Dora". Choć jak do tej pory moje
                                    doświadczenia z developerem są bardzo pozytywne, nawet w jednej kwestii
                                    finansowej zaskakująco poszedł nam na rękę...
                                    • Gość: Bemowiak Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:54
                                      Z tego co zaczynam wnioskować, to Dor ma bardzo indywidualne podejście do
                                      każdego klienta, i każdemu co innego mówi, albo na co inne pozwala. W moim
                                      przypadku nie było mowy o umowie w formie aktu, nawet za wszcześniejszą kasę...
                                      Jak narazie dor postępuje całkiem fair / to moja opinia / a to czy będziesz
                                      miał umowę w formie aktu... jak inwestycja polegnie / tu odpukać / to co Ci to
                                      da, też sąd Cię czeka, a w końcu umowa nie spisana w formie aktu to też umowa,
                                      która zobowiązuje obie strony, ale nie zapeszajmy...

Pozdrwiam

Bemowiak
                                      • ferdynator1 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 30.08.06, 12:48
                                        A widział ktoś film o naszym osiedlu? Głowne role graja Keanu Reeves (jesli tak
                                        się to pisze) i Sandra Bullock. Kolezanka była na tym w kinie i mówi, że
                                        szmira, ale na pewno przemawia przez nią zazdrość.
                                        Mnie tam staw jakos specjalnie nie kręci. W lecie będzie źródłem smrodu,
                                        wylędarnią muszek i komarów, w zimie będzie straszyć mieszkańców i sąsiadów
                                        widokiem zmrozonego osadu ze smieci, pływajacych odchodów ptaków i bezkręgowców
                                        wodnych.
                                        Najwazniejsze żeby Developer się spisał - nie odwalił fuszerki i oddał
                                        inwestycję w rozsądnym terminie.
                                      • Gość: Rob Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 199.67.203.* 30.08.06, 15:01
                                        U mnie również nie było mowy o akcie notarialnym ale specjalnie pytałem o taką
                                        możliwość i wtedy usłyszałem info o 50% wpłaty...
                                        Co do formy umowy - rzeczywiście do sądu trzeba iść nawet gdy jest akt
                                        notarialny ale szkopuł w tym co się uzyska... Zaznaczam że nie jestem
                                        prawnikiem i opieram się na info jakie znalazlem w necie - cytuję:

" 1.Umowa przedwstępna
                                        Deweloper obiecuje ci, że wybuduje mieszkanie w określonym terminie i za
                                        umówioną cenę. Nie daje ci żadnych praw do mieszkania. Deweloper może je np.
                                        sprzedać komuś innemu, bo tamten dawał więcej.
                                        Na podstawie umowy przedwstępnej zawartej tylko na papierze możesz żądać
                                        jedynie zwrotu wpłaconych pieniędzy.
                                        2.Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego z wpisem praw do księgi
                                        wieczystej
                                        Dzięki niej w razie problemów (np. deweloper nie chce wydać ci mieszkania)
                                        możesz żądać przeniesienia na ciebie prawa własności zbudowanego lokalu. Ale
                                        musisz iść do sądu. Jego orzeczenie zgodnie z art. 64 kodeksu
                                        cywilnego "stwierdzające obowiązek danej osoby do złożenia oznaczonego
                                        oświadczenia woli zastępuje to oświadczenie". Innymi słowy, sąd stwierdza, że
                                        mieszkanie jest twoje. Masz więc tytuł prawny do lokalu i deweloper musi ci go
                                        wydać.
                                        3.Umowa zobowiązująca z wpisem praw do księgi wieczystej
                                        Umowa sprzedaży mieszkania składa się z dwóch faz: • w pierwszej deweloper
                                        zobowiązuje się do przeniesienia jego własności; • w drugiej wydaje lokal.
                                        Umowa zobowiązująca to "połowa" transakcji. Co daje? Jeśli deweloper nie
                                        wywiąże się ze swoich zobowiązań (np. przerwie prace), możesz wystąpić do sądu
                                        z żądaniem wyznaczenia wykonawcy zastępczego, który - najkrócej mówiąc -
                                        dokończy budowę.
                                        Umowę zobowiązującą możesz zawrzeć tylko z deweloperem (koniecznie w formie
                                        aktu notarialnego), który jest właścicielem (wieczystym użytkownikiem) gruntu i
                                        uzyskał pozwolenie na budowę."

Ale może demonizuję za bardzo.... Chciałem tylko wiedzieć czy ktoś myslał o
                                        takiej opcji...

pozdrawiam.
        • Gość: lukakow Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 24.10.06, 18:25
          Witam,
          Wszystkich tych którzy jednak podpisali umowy przedwstępne Serdecznie Zapraszam na
          skromne forum:

nadjeziorem.itsec.pl
    • Gość: Bemowiak Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:20
      Masz całkowitą rację, deweloper powinien podpisywać umowy przedwstępne w formie
      aktu notarialnego, taką dyzpozycję znajdziemy w Kodeksie Cywilnym, ale z punktu
      widzenia dewelopera jest to nie potrzebne krępowanie rąk / oczywiście jego /,
      znam deweloperów / tych z wyższej półki / co robią to z automatu - chyba że
      klient nie chce.

Pewności co do przyszłych działań firm deweloperskich i ich zamiarów nie możemy
      mieć nigdy, należy tylko liczyć, iż pamiętają oni że od ich działań zależy ich
      reputacja, którą my możemy dość łatwo zepsuć, chociażby przez to forum.
      Ale przykład Pirelli Pekao - ul. Banderii pokazuje że liczy sie tylko kasa....
      Tam co prawda były zawarte tylko umowy rezerwacyjne,

Bądźmy dobrej myśli. Inwestycja Dor-u w Pruszkowie chyba nie jest tak bardzo
      obsmarowana gówn..., wiec może będzie oki..

Przestrzegam przed Multibankiem !!! Załatwiam kredyt przez Open Finance, robią
      sobie jakieś jaja
      W Polsce wystarczy że popyt na dane dobre wzrośnie drastycznie i już klient
      zaczyna być traktowany jak śmieć...

Pozdrawiam

Bemowiak
      • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.134.135.* 30.08.06, 15:51
        Pozdrawiam wszystkich którym nie przeszkadza,bajoro, autostrada i potrafią się
        cieszyć tym że w końcu mają szanse na swoje mieszkanko.. Oczywiście zagrożenie
        jest że coś pójdzie nie tak i dobrze że ktoś o tym pisze... Ale nie rozumiem,
        jak nie pasuje kałuza i autostrada to po co kupowaliście to mieszkanie???
        Przestańcie już katować ten temat...Co do Dora to jak narazie nie mam co
        narzekać więc nie będę!!

Pozdrawiam
        • Gość: TM Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 192.193.245.* 30.08.06, 16:31
          Zgadzam się z powyższymi stwierdzeniami odnośnie trasy i jeziorka. Każdy kto ma
          choć ksztę rozsądku pojechał i zobaczył jak to wygląda. Teraz wszystko zależy
          od nas, przyszłych mieszkańców. Będzie trzeba męczyć gminę - może sami coś z
          tym zrobią?! A jak nie to ściepa wśród okolicznych mieszkańców i sami sobie
          oczyścimy i zagospodarujemu jeziorko....
          P.S. a co z blogiem?
          • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.134.135.* 30.08.06, 18:08
            A no jest sobie... www.naszemieszkanko.blox.pl troche zdjęc dorzuce, ale musze
            je najpierw zrobić, potrwa to kilka dni, pewnie po weekendzie:) Zapraszam
            • Gość: EwaP. Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.aster.pl 30.08.06, 19:03
              Kurczę, a tak sie cieszyłam przyszłym mieszkankiem...
              Jednak po paru nieprzespanych nocach z powodu naszego M przyszedł moment na
              realizm... Musieliśmy się dobrze zastawnowić nad mieszkaniem na parterze. Po
              rozmowie z Dorem i obejrzenia dokładnego planu musimy zrezygnować z E1. Minusy
              są takie, że bądź co bądź jest to mieszkanie przy wejściu do klatki schodowej.
              Przy niej mamy okno do sypialni. Owszem można zamienic miejscami sypialnię z
              kuchnią ale oczywiście na swój dodatkowy koszt + architekt (wszystko opisane w
              umowie przedwstepnej). Dodatkowo z uwagi na mieszkanie na parterze trzeba wziąć
              pod uwagę kwestei zabezpieczenia okien, tzn. rolety albo cos innego... z uwagi
              na to, ze taras i ogródek będą na tym samym równym poziomie. Wiem, że to jest
              osiedle strzeżone ale z tą ochrona to jest naprawde różnie. Szkoda że nie ma
              takich małych mieszkań (36m2) na wyzszych piętrach.
              Ale ma również swoje plusy... dużym jest oczywiście cena! W porównaniu z
              obecnymi cenami na rynku jest naprawde niska minimum 1.500zł na metrze.
              No coż mam nadzieje, że bedzie sie wam dobrze mieszkało :-))
              Życzę wszystkim powodzenia.... miło było z kimś sie (choć na krótko) zjednoczyć
              we Wspólnocie

Pozdrawiam
              Ewa
              • Gość: bz Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:20
                200k PLN za 36 m2 to tanio? .... 20-30 lat splacania kredytu za ,wymarzona' kawalerke? jak to brzmi....
                Najgorsze jest to, ze przyzwyczailismy sie do tych cen...
                • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.134.135.* 30.08.06, 20:24
                  Masz do wyboru przyzwyczaić się i cieszyć się tym co masz, albo nie
                  przyzwyczaić się i klnąć każdego ranka że żyjesz w takim świecie....Ja wybieram
                  opcje pirwszą...
                  • mietek1206 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 31.08.06, 09:34
                    Witam wszystkich!
                    Pytanie za 100 pkt.Do tych którzy podpisali już umowę albo maja zamiar. Czy w
                    umowie jest "§ 13 Naziemne Miejsca Postojowe"??
                    Proszę o info.
                    Pozdrawiam gorąco sąsiadów :-)
                    • Gość: TM Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 192.193.245.* 31.08.06, 10:42
                      Witam, nie mam przed sobą umowy ale nie kojarzę takiego sformułowania. Ciężko
                      mi sobie wyobrazić gdzie ewentualnie miałybyć te miejsca...
                    • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.crowley.pl 31.08.06, 11:21
                      Nie mam w tym momencie dostępu do swojej umowy, ale jestem prawie pewna, że
                      niczego o naziemnych miejscach postojowych w niej nie było. Bo i po co?
                      Z tego co pamiętam, tych kilkanaście miejsc parkingowych, usytuowanych
                      przed "galerią handlową" przy ul. Pełczyńskiego, miało być do dyspozycji
                      wszystkich mieszkańców, a raczej ich gości, no bo kto ma samochód to kupuje
                      przecież miejsce w parkingu podziemnym, czyż nie?

Mógłbyś Mietek (:) wyjaśnić nam, dlaczego o to pytasz?
                      • mietek1206 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 31.08.06, 11:27
                        Pytam dlatego że byc moze Dor szykuje na niespodziankę.W pierwszej wersji umowy
                        mam zapis.

§ 13
                        Naziemne Miejsca Postojowe
                        1. Kupujący przyjmuje do wiadomości i wyrażaja zgodę, że w akcie notarialnym
                        dokumentującym wyodrębnienie pierwszego lokalu w budynku na Osiedlu może zostać
                        dokonany podział Nieruchomości Wspólnej do korzystania, w wyniku, którego
                        wydzieli się w wyłączne posiadanie z prawem w szczególności do zawierania umów
                        najmu lub dzierżawy i pobierania pożytków Naziemne Miejsca Postojowe, które
                        obejmie Sprzedający. Ponadto Strony postanawiają, że Sprzedającemu przysługiwać
                        będzie prawo do przeniesienia tegoż prawa na rzecz osób trzecich, lub zostanie
                        ustanowiona odpowiednia służebność gruntowa, polegająca na prawie nieodpłatnego
                        i nieograniczonego w czasie prawa korzystania z wyłączeniem osób trzecich z
                        wydzielonych części Nieruchomości w zakresie oznaczonych Naziemnych Miejsc
                        Postojowych.
                        2. Kupujący oświadcza, że nie będzie mu przysługiwało prawo do korzystania z
                        żadnego z Naziemnych Miejsc Postojowych.
                        • Gość: bella Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.crowley.pl 31.08.06, 11:47
                          ust.1 jeszcze mi się jakoś kojarzy, ale ust. 2 widzę po raz pierwszy na oczy.
                          Kurde, trochę mnie zatkało...
                          • mietek1206 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 31.08.06, 12:04
                            Być moze wycofali sie z tego zapisu ale warto moze przyjżec im sie na ręce.
                            • Gość: Bemowiak Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:46
                              W umowie którą dają do poczytania to ten paragraf się znajduje, ale do podpisu
                              już go nie ma, miejsca przed lokalami uzytkowymi są, pewnie ogólnodostępne, ale
                              dor może je sprzedać nabyuwcom lokali,

A co do Projektu zagospodarowania terenu to Dor musi go mieć, bo przecież ma
                              decyzję o pozwoleniu na budowę, a tak owy projek jest podstawowym elementem
                              dok. projektowej, na podstawie ktorej sie uzyskuje decyzję. Ja zresztą go
                              oglądałem więc każdy może o niego poprosić, a nawet musi, bo teraz to tak
                              naprawdę kupujemy projekt, jeżeli ktoś oglądał sam rzut lokalu, to znaczy że
                              cała reszta która jest określona w projekcie budowlanym go nie interesuje....

Pozdrawiam

Bemowiak
                      • mietek1206 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" 31.08.06, 11:30
                        I pytanie Czy Dor jest w posiadaniu plan przestrzennego zagospodarowania
                        osiedla ??
                        Pozdrawiam
                        • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 31.08.06, 22:29
                          Umowe podpisałem tydzień temu i ni ma w niej ani słowa o naziemnych miejscach
                          postojowych, są tylko opisane zasady użytkowania miejsc w garażu. Pytałem się o
                          naziemne miejsca i powiedziano mi że są przeznaczone dla gości, nie będą
                          podlegać sprzedaży.
                          • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 195.85.249.* 01.09.06, 12:48
                            skrobnij prosze - J23 - adres mailowy - postaram sie przeslac zdjecia z placu
                            budowy
                            • Gość: J23 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: 213.134.135.* 01.09.06, 14:25
                              Poskrobałem i oto on j320@gazeta.pl
                              • ljamrozy Re: Dor Group "Nad Jeziorem" Harmonogram 01.09.06, 14:45
                                Witam wszystkich,
                                Jesteśmy szczęśliwymi (jak na razie) posiadaczmi mieszkanka w budynku A.
                                Czy może już ktoś ma dostęp do harmonogramu postępowania prac budowlanych, ma
                                to ścisły związek z wpłatami kolejnych transz. Obiecano nam go dostarczyć w
                                ciągu tygodnia ale jak na razie cisza..
                                • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" Harmonogram IP: 195.85.249.* 01.09.06, 15:26
                                  J320 -> zjecia przeslane, zrzucisz na bloga? ja jeszcze sie musze duzo nauczyc,
                                  aby sie do niego przylaczyc, ale chociaz taki moj wklad - widokowki - z
                                  dzwigiem na lawecie, rzut z zachodu, ze wschodu, na sasiedztwo.

Do "posiadacza" - jeszcze wirtualnego mieszkania w budynku A - na chwile obecna
                                  nikt chyba z nas nie otrzymal -> ten kto otrzyma pierwszy niechaj sie podzieli.
                                  • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" Harmonogram IP: 195.85.249.* 01.09.06, 15:42
                                    Bella -> dopiero teraz zauwazylam wczesniejsze Twoje pytanie - >moje bedzie
                                    w "B" - pozdrawiam, choc bliskimi sasiadkami nie bedziemy, zawsze mozna wpasc
                                    po kawalek chleba, cukier :)))
                                    Bemowiak i J320 - beda moimi sasiadami i nie oni jedni jak sadze...
                                    • Gość: J320 Re: Dor Group "Nad Jeziorem" Harmonogram IP: 213.134.135.* 05.09.06, 07:13
                                      Zdjęcia juz są, tylko musiałem zmniejszyć format żeby wstawić.

Pozdrawiam
                                      • Gość: mary Re: Dor Group "Nad Jeziorem" Harmonogram IP: 195.85.249.* 05.09.06, 09:14
                                        nasza stronka - > zrobila sie kolorowa :)
                                        dzieki - sama nie dalabym rady.
                                        • j320 Re: www.naszemieszkanko.blox.pl 06.09.06, 21:26
                                          Zapraszam do oglądania nowych zdjęć...!!!
                                          • Gość: mary Re: www.naszemieszkanko.blox.pl IP: 195.85.249.* 07.09.06, 17:28
                                            musze sie w koncu zarejestrowac na blogu - > i dolaczyc do dyskusji nt.
                                            harmonogramu, dodam cos jeszcze o kredycie.
                                            zdjecia super -> mamy fotki ze wszystkich /no prawie/ kierunkow swiata.
      • izzzz Ceny za m2 poszły w górę! 07.09.06, 20:34
        Zapraszam wszystkich sąsiadów na stronę Dor !!! Własnym oczom nie wierzę... Bo
        ja myślałam, że 100 tys. zł na czysto będę mieć przy odbieraniu kluczy do
        mieszkania, czyli za dwa lata, a nie po pół roku! O cholera :)
        • izzzz Re: Ceny za m2 poszły w górę! 07.09.06, 21:02
          Do J23 (J320?)

A nie mówiłam?!
          :))

Serdeczne pozdrowienia dla sąsiadów "Z nad Bajorka", tych z D, E, B i A !
          Już współczuję tym z C i F... Naprawdę.
          Przecież to co się dzieje, to kompletne wariactwo!

• Gość: j320 Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.chello.pl 09.09.06, 11:31
            A no mówiłaś :):):) Mija dwa tygodnie od kiedy podpisaliśmy umowe, a już efekty
            są zachwycające:)
        • Gość: Rob Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: 199.67.203.* 09.09.06, 13:26
          No rzeczywiście, poszli na całość...:-0
          Ciekawe tylko czy ktoś się skusi po takich cenach... Jeśli tak, to faktycznie
          ceny 3 etapu moga być kosmiczne.
          • Gość: gosc Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.acn.waw.pl 09.09.06, 16:50

no to rzeczywiscie poszli na calosc....

ale wezmy pod uwage najczarniejszy scenariusz:
            1. cena zaporowawa wiec ciezko o nowych klientow dla pozostalych lokali
            2. konczy sie banka mieszkaniowa wiec tym bardziej jeszcze trudniej o nowych
            klientow
            3. stopy procentowe ida w gore wiec coraz trudniej o kredyt
            4. deweloper upowszechnia zasade finansowania poprzednich inwestycji ze srodkow
            obecnych
            5. nie ma nowych inwestycji (lub przyszlych etapow)- nie ma srodkow na obecne,
            nie ma srodkow - nie ma postepu na budowie, nie ma postepu - nie ma wplat, nie
            ma wplat - nie mozna sie wywiazac z umow z podwykonawcami... no i co dalej....

Przy tak duzej inwestycji dla kazdego z nas warto wziac pod uwage wszystkie
            scenariusze i nie mozna wykluczyc powyzszego. Dopoki nie masz kluczy nie masz
            pewnosci, ze rzeczywiscie masz to mieszkanie, nie jestes bankrutem i dodatkowo
            zarobiles te 100 tys.
            Wniosek: kazdy kij ma dwa konce. To ze mosze zarobic wiecej naturalnie obarczone
            jest tez wiekszym ryzykiem. Cos za cos. Ja bym spokojnie nie spac w takiej
            sytuacji....
            • Gość: mary Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.06, 15:32
              nawet te podniesione ceny /m2 to nie sa zaporowe ceny - popatrz "gościu" na
              rejony pol mokotowskich, wilanowa, nawet bliskiej Pragi /florianska wyjsciowo
              kosztowala ok 5/m2, w tej chwili na wtorym 8-9tys./m2 i mieszkanie schodzi z
              rynku .../ ceny na Pełczynskiego -> na razie sa przystepne, a wzgledem kredytu -
              jest pole do popisu ze strony banków - patrz polbank, ktory juz wprowadzial
              hipoteczne produkty - a dziala dopiero od pol roku, nie wspominajac o zapale
              eurobanku, ktory wylansuje kredyt w przyszlym roku - te naklady na pewno sie
              zwroca, a chetnych nie zabraknie - jesli nie jestes stona umowy przedwstepnej z
              Dorem - to zmien prosze forum, jesli spac spokojnie nie mozesz - przykro, ale
              to daj pospac innym.
              • Gość: J320 Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.chello.pl 10.09.06, 21:17
                Brawo Mary:):)

Jak narazie jedyny problem jaki widze w sprzedaży mieszkan "nad bajorkiem" to
                ich metraż, gdyby wszytkie miały ok. 50m, to nie byłoby już wolnego kąta. Firma
                się przeliczyła i chciała wybudować coś w stylu poprzednich apartamentowców, co
                najlepiej widać na bud. D,E. Wyglądają jakby ktoś je na szybko pokroił robiąc
                jak najwięcej lokali. Kto śledził forum od początku, na pewno napotkał wpis
                niedoszłego właściciela, który na kilka godzin przed podpisaniem umowy
                dowiedział się że jego 3 pokojowe mieszkanie stało się częścią dwóch mniejszych.
                Zastanawia mnie jak będzie wyglądał budynek C, bo w B do 52m wysprzedane (jedno
                moje :), a większe czekają... Nie zdziwie się jak w C,F nie będzie nic powyżej
                50-tki. Jak tak zrobią to nie martwiłbym się że zostaną pustostany.
                Chociaż wkurza mnie że od kiedy Mery przysłała zdjęcia 2 tygodnie temu do dziś
                nie wiele się zmieniło poza tym że wycieli drzewa które firma obiecała zostawić!!!

Pozdrawiam.
                • Gość: mary Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: 195.85.249.* 11.09.06, 14:12
                  moze sprzedaz ruszy -> na targach...

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_060911/nieruchomosci_a_22.html
                  • Gość: student Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 00:50
                    Może sprzedaż ruszy, jak zaczną traktować lepiej klientów, a nie obiecywać
                    jedno, a w dniu podpisania umowy mówić drugie - mnie właśnie tak potraktowała
                    Pani Magda i bardzo cieszę się, że zrezygnowałem.

Druga sprawa to fakt, że Pani Magda zapomina dodać, że na skrzyżowaniu
                    lazurowej i trasy szybkiego ruchu będzie wielki wiadukt - to około 200 metrów
                    od tej inwestycji i chyba nie będzie tam cicho...
                    • Gość: Bemowiak Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:53
                      Nie nie będzie Cicho, myślałeś że kupujesz mieszkanie w Puszczy Kampinoskiej...

Mam apel do wszystkich co piszą o strasznej lokalizacji, o której to ponoć
                      dopiero się dowiadują / trasa, wiadukty czy co tam jeszcze wyślą /!!!

Jeżeli myśleliście że "Nad Jeziorem" tzn. w cichej okolicy na Mazurach to się
                      pomyliliście - niestety większość lokalizacji w Warszawie nie będzie "cicha" z
                      oczywistego punktu widzenia, że jest to stolica i największe miasto w POLSCE.

Więc piszcie o konkretach, a nie o bzdurach o których wszyscy wiedzą i świetnie
                      zdają sobie sprawę, a nie robicie z siebie oszukanych!!!!

Pozdrawiam mieszkańców Nad Jeziorem!
                      • Gość: mary Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: 195.85.249.* 14.09.06, 17:25
                        j320 - proponuje wrzucenie na bloga rowniez link na:
                        www.siskom.waw.pl/mapy/S8-bemowo0.jpg
                        wtedy kazdy spojrzy - zadzwoni na mińska i nie bedzie juz narzekan, pytan -
                        typu - bedzie czy nie bedzie cicho...
                        • Gość: J320 Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.chello.pl 14.09.06, 22:27
                          Bemowiak!!

:):)))))))) W pełni popieram!!

Mery, da sie zrobić.

Wielbicieli ciszy i spokoju, zapraszam na strony developerów z Piaseczna, Ząbek,
                          Otwocka itp. itd.

Pozdrawiam
                      • Gość: student Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:28
                        ale ja nie polemizuje z tym, czy będzie cicho, czy nie, tylko zwracam uwagę na
                        nieuczciwe podejście do klienta "specjalistki od spraw sprzedaży" z firmy Dor -
                        czy to w Twoim rozumieniu jest bzdura, czy konkret?

I nie stwierdzaj, co ja myślałem i wiedziałem, a czego nie, bo nie wiesz...
                        A w Warszawie może być cicho, więc sam nie pisz bzdur.
                        • Gość: Bemowiak Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 10:09
                          Dobrze by było aby na tym forum pisać konkrety, głównie o doświadczeniach z
                          Dorem, kwestii umów czy samej inwestycji, a nie zalić sie że Pani z Dora nie
                          powiedziała że będzie skrzyżowanie Lazurowej z Trasą -S 8 i o tym że np. Staw
                          Jeziorzec wysycha sukcesywnie od 2 lat. Tak na marginesie moją pierwszą rozmowę
                          rozpoczęła od zapytania czy wiem o trasie.
                          Teraz powinniśmy / głównie przyszli właściciele lokali /skupić sie na
                          realizacji już rozpoczętej inwestycji, to aby zakończyła się w terminie to
                          jedno, ale mnie osobiście niepokoi fakt standardu wykończenia mieszkań, to co
                          mamy przy umowach to takie ogólniki, że nic z nich nie wynika, trzeba pomyśleć
                          nad sposobem weryfikacji poczynań Generalnego Wykonawcy i jego zamierzeń
                          szczególnie jeżeli chodzi o kwestie materiałów wykończeniowych, a w
                          szczególności stolarki okiennej, drzwi wejściowych, wind itp. W obecnej
                          sytuacji w budownictwie Wykonawca będzie sie starał wsadzić chłam jak
                          najtańszy - to oczywiste, a przecież tak naprawdę to my nabywamy mieszkania, a
                          Dor powinien w naszym imieniu egzekwować jak najwyższą jakość, którą nam
                          sprzedaje.
                          Tak na marginesie, czytałem opinie nabywców z Pruszkowa - Anielin Park - tam
                          właśnie podnosili kwestię dzwi wejściowych do mieszkań, G.W. wsadził jakieś
                          bliżej nie określone, a efekt jest taki że ludzie strasznie klną na jakość tych
                          drzwi i już myślą o wymianie.
                          • Gość: g&k Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: 57.66.197.* 15.09.06, 14:04
                            no tak zle nie jest;) drzwi jak drzwi (KeyLock), marudzimy glownie na kolor,
                            ktory sie ma nijak do np okien. swego czasu interweniowalismy tez w sprawie
                            barierek balkonowych - z pozytywnym skutkiem (przynajmniej na pierwszy rzut oka
                            tak to wyglada). niedlugo odbierzemy mieszkania to sie wypowiemy szerzej co do
                            jakosci wykonania i materialów
                            • Gość: J320 Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: 213.134.135.* 15.09.06, 15:07
                              Prośba!!!

Jezeli wiecie o jakiejs stronie dotyczacej opisow poprzednich inwestycji,
                              przeslijcie link . Wrzuce na bloga i bedziemy mieli wszystkie informacje
                              dostepne w jednym miejscu.

Mail j320@gazeta.pl lub na blogu w Kategori " uwagi do prowadzącego"

Pozdrawiam
                            • Gość: Bemowiak Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.spray.net.pl 16.09.06, 09:40
                              Witaj dobry człowieku g&k, jeżeli pozwolisz to my, przyszli mieszkańcy kolejnej
                              inwestycji Dora chcielibyśby Cię troszeczke podpytać o sprawy związane z
                              realizacją, a w szczególności o problem jakości zastosowanych materiałów
                              wykończeniowych okien, drzwi itp. Czy Dor z należytą starannością egzekwuje to
                              od wykonawcy??? Jakie np. macie okna, drewno czy PCV?

Pozdrawiam

Bemowiak
                              • Gość: Bemowiak Re: Ceny za m2 poszły w górę! IP: *.spray.net.pl 16.09.06, 09:45
                                Podaję link do strony przyszłych mieszkańców inwestycji Anielin Park w
                                Pruszkowie!

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35247

Pozdro
                              • park_anielin Re: Ceny za m2 poszły w górę! 16.09.06, 11:54
                                Witam!
                                Dor dość dobrze wywiązuje się ze swoich obietnic.
                                Okna w budynku są z PCV ale dwukolorowe: od wewnątrz białe a od zewnątrz imitują drewno (powiem szczerze ze nawet dość dobrze). Drzwi wejściowe są firmy Keylock.
                                Parapety z konglomeratu marmurowego - beżowe.
                                Klatki schodowe wyłożone terakotą Paradyż, a hole wejściowe to Nova Gala.
                                Mieliśmy pewną przygodę z barierkami na balkonach (kwestia jakości pomalowania) ale na nasze prośby i zastrzeżenia w stosunku do załączników do umowy opisujących wykończenie poszczególnych elementów, Dor wymienił je na zgodne z umową.

Pozdrawiam
    • Gość: Bemowiak Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:33
      Coś tak jak by naszym sąsiadom zapał opadł....

Pozdrawiam
      • izzzz Kredyty we frankach 18.09.06, 11:46
        Dla wszystkich, którzy wzieli kredyt we frankach szwajcarskich i spać w nocy
        nie mogą, słysząc o podwyżkach stóp procentowych w Szwajcarii:

dzisiejszy artykuł w Gazecie Prawnej "Franki: wciąż pewne i tanie"

www.gazetaprawna.pl/index.php?action=showNews&dok=1799.86.3.2.2.1.0.1.htm

Nie jest tak źle :)
        Pozdrawiam
        • mietek1206 wskaźnik inflacji cen robót budowalnych 18.09.06, 12:07
          Witam
          Proszę o info czy ktos juz moze negocjował ten zapis z Dor i jak to wyglada?
          Pozdrawiam
          Kupujący oświadcza, że powyższy Lokal Mieszkalny wraz z prawami przynależnymi
          i związanymi za wymienioną cenę powiększoną o Wskaźnik Inflacji zdefiniowany
          poniżej i na warunkach określonych w niniejszej umowie kupi, a nabycia dokonają
          do majątku wspólnego . Pod pojęciem Wskaźnika Inflacji strony rozumieją
          comiesięczny ostatni znany dodatni wskaźnik wzrostu cen dla robót budowlano-
          montażowych dla budynków wielomieszkaniowych opublikowany przez Prezesa GUS na
          stronach internetowej www.stat.gov.pl, który będzie naliczany przez
          Sprzedającego comiesięcznie w okresie pomiędzy dniem zawarcia niniejszej umowy
          a dniem zawarcia Umowy Przyrzeczonej od niezapłaconej przez Kupujących kwoty
          należnej na poczet ceny sprzedaży.
          • Gość: Bemowiak Re: wskaźnik inflacji cen robót budowalnych IP: *.spray.net.pl 18.09.06, 13:44
            Nie wiem jak Dor zamierza to liczyć, w każdym razie ja znalazłem na stronie GUS-
            u powyższy wskaźnik, ale mówi on o wzroście kwartalnym, a nie miesięcznym, tak
            czy siak, taki zapis w umowie niestety jest bardzo niekorzystny, ceny w
            budownictwie rosną jak szalone, wzrost kwartalny wyniósł wg Zus 0,8 %, czyli
            trzeba sie liczyć że ostateczna cena za mieszkanie będzie o kilka % wyższa,

Paranoja!!

Ciekawe jak rozwiążą tą kwestię banki, w takim przypadku trzeba będzię
            przewidzieć potencjalny wzrost we wniosku kredytowym, a jak nie to trzeba
            będzie aneksować umowę lub dopłacać z własnej kieszeni.

Pozdrawiam
            • mietek1206 Re: wskaźnik inflacji cen robót budowalnych 18.09.06, 14:30
              Dzięki Bemowiak
              No własnie a taki zapis jest przy sposobie kalkulacji ceny mieszkania i garażu.
              Cos mi sie wydaje że Dor chce na nas zarobić sobie dodatkowe pieniądze albo
              przenieść całe ryzyko na kupujacych. Ciekaw jeste tylko czy wykonawca
              podpisując umowe z Dor tez uwzględnia ten wskaźnik.
              Pozdrawiam
          • Gość: Rob Re: wskaźnik inflacji cen robót budowalnych IP: 199.67.203.* 18.09.06, 14:48
            Moim zdaniem to jest tzw. zapis niedozwolony i wg kodeksu cywilnego raczej
            nieobowiązujący...
            polecam dzisiejszy artykuł w Rzeczypospolitej -
            www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_060918/nieruchomosci_a_21.html

A poza tym u mnie w umowie nie ma takiego zapisu i to jak widzę jest jakaś
            nowa "wesoła twórczość" Dora...
            • Gość: Bemowiak Re: wskaźnik inflacji cen robót budowalnych IP: *.spray.net.pl 18.09.06, 15:26
              To prawda co do zapisów niezgodnych z K.C.

Nie jestem prawnikiem, ale w umowie z Dor, przynajmniej tej co ja podpisałem w
              ostatnim par. jest zapis, że wszystkie punkty umowy zostały indywidualnie
              uzgodnione, więc wydaje mi sie że taka umowa bez względu czy znajdowały sie tam
              zapisy niedozwolone będzie wiązała strony, ale to już kwestia dla prawnika, ja
              na szczęście nie mam zapisów o wzroście ceny z przyczyn innych niż VAT
              • Gość: xxx Re: wskaźnik inflacji cen robót budowalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 15:00
                Pozdrowienia
                • Gość: Bemowiak Re: wskaźnik inflacji cen robót budowalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 11:07
                  Ciekawe jak długo jeszcze będą sie z tą dziurą w ziemi mordować...
                  • Gość: Bemowiak www.naszemieszkanko.blox.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 11:09
                    www.naszemieszkanko.blox.pl
    • Gość: Sąsiad Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 13:28
      :)
      • Gość: lukakow Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.chello.pl 24.10.06, 18:27
        Witam,
        Wszystkich tych którzy jednak podpisali umowy wstępne Serdecznie Zapraszam na
        skromne forum:

nadjeziorem.itsec.pl
    • Gość: Bemowiak Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 12:43
      Witam! Zachęcam wszystkich którzy są zaiteresowani zakupem lub już kupili
      mieszkanko w Dor Group na stronę mieszkańców tj Forum oraz Blog:

nadjeziorem.itsec.pl/index.php
      naszemieszkanko.blox.pl/html
      Pozdrawiam

• Gość: sąsiadka Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 11:42
        Zapraszamy wszystkich przyszłych mieszkańców osiedla na sąsiedzkie spotkanie w
        dniu jutrzejszym (niedziela) o godz. 15.00 na schodkach TBS-u stojącego obok
        naszej inwestycji przy Pełczyńskiego.
        Spotkanie to ma na celu uzgodnienie wspólnej strategii działania wobec Dor
        Group, który kilka dni temu rozesłał większej części nabywców aneksy do umów
        przedwstępnych. Niestety, mamy poważne wątpliwości co do uczciwości zapisów
        tych aneksów, stworzonych pod pretekstem dostosowania naszych umów pod kątem
        zgodności z zakazem stosowania tzw. klauzul niedozwolonych!
        Nawet jeśli jeszcze nie dostaliście tych aneksów, a kupiliście mieszkanie u
        tego developera, warto by było wspólnie zastanowić się nad strategią Dor, który
        mimo widocznych postępów na budowie, próbuje tym aneksem wymusić na nas zgodę
        na przesunięcie terminu oddania inwestycji o pół roku!!!
        A poza tym, będzie to pierwsze zebranie sąsiadów znad jeziorka, więc jest to
        świetna okazja ku temu, żeby lepiej się poznać :)

Przypominam: niedziela (25.03) godz. 15.00!
        Do zobaczenia
        • Gość: sąsiadka Re: Dor Group "Nad Jeziorem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 17:33
          jw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka