ludozerca 03.02.03, 14:07 ... o tym developerze? Wiem tylko, ze to spolka PROKOMU (albo PROKOM-INVESTMENTS) i jakiegos developa z Izraelu. Chcialbym sie dowiedziec, czy mozna im powierzyc pieniadze, czy tez raczej bedzie to drugie PZU Developement? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Inwestor Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 21:19 Nie jest latwo odpowiedziec na to pytanie. Spolka ta zostala stworzona na potrzeby budowy miasteczka Wilanow, dlatego tez nie ma na swoim koncie zadnych zrealizowanych inwestycji w Polsce (jak do tej pory). Kapital spolki jest dosc znaczacy (25mPLN) w calosci oplacony, czesc wniesiona aportem (dzialka). Aktualnie zaciagneli kredyt na realizacje inwestycji (ok. 10mPLN). Nic nie wskazuje na problemy finansowe. Budowa idzie zgodnie z planem. Podsumowujac wyglada na to, ze mamy do czynienia z powaznym partnerem ale sukces inwestycji zalezy od rzeczywistych intencji wlascicieli oraz klientow. Jesli mieszkania beda sie sprzedawac a wlasciciele nie zamierzaja zdefraudowac calej kasy to pewnie sie uda. Ryzyko z pewnoscia istnieje ale postepowanie developera wskazuje na dobre przygotowanie inwestycji i przy odrobienie szczescia pewnie sie uda. Ja zaryzykowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyk Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 06.02.03, 15:18 A ja bym się wstrzymał z zakupem od dewelopera, który nic jeszcze nie wybudował. Kapitał 25 mln plus kredyt 10 mln i wpłaty ewentualnych /nielicznych jak sądzę z pełnego wyboru mieszkań/ nie gwarantują pełnego sfinansowania inwestycji. Firma Prokom ma dość duże problemy z uzyskaniem finansowania na realizację miasteczka Wilanów. Jest to bardzo duże przedsięwzięcie o wysokim współczynniku ryzyka kredytowego /w ogóle banki niechętnie kredytują budownictwo/. Jaki jest problem z kredytowaniem miasteczka W. niech świadczy fakt, że nawet nazwa Prokom /który jest nota bene udziałowcem w 30% jednego z banków/ nie otwiera sejfów bankowych ani portfeli klientów. Dzisiaj liczy się nie nazwa lub nazwiska właścicieli lecz rzeczywiste dokonania, a nie wirtualne osiedla prezentowane na makiecie w biurze handlowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 195.245.217.* 17.06.03, 16:08 Cześć. No właśnie ja też zaryzykowałam. W którym budynku będziesz miał mieszkanko? No i jak wyglądała sprawa z umową? Pozdrowienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 213.25.195.* 17.06.03, 16:55 Witam wszystkich obecnych i przyszlych inwestorow w Nowa Rezydencje. Ja tez zaryzykowalem i czekam na mieszkanie. Mam nadzieje ze sie doczekamy nie tylko tej rezydencji ale dalszych inwestycji Miasteczka Wilanow. Jak na razie oprocz Robygu wznosi sie inwestycja Swiatynii Opatrznosci ( oby dobrze czuwala nad cala okolica), natomiast Ratusz Wilanow z osiedlem jest w tej chwili wstrzymany. Podobno od przyszlego roku ma sie zaczac budowa Centum miasteczka na rogu al.Wilanowskiej i Klimczaka. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 195.245.217.* 17.06.03, 17:16 A w którym budynku masz mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 213.25.195.* 17.06.03, 17:25 W budynku H. Tak wiec jeszcze troche trzeba poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 195.245.217.* 17.06.03, 17:35 A kiedy masz odbiór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 213.25.195.* 17.06.03, 17:58 Maj 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 195.245.217.* 17.06.03, 18:06 Myślę, że dokonaliśmy słusznego wyboru :-) OBY ... A jak wygląda u Ciebie sprawa z umową??? Zmieniałeś lub negocjowałeś jakieś warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 213.25.195.* 17.06.03, 18:24 Pewne ustepstwa w umowie udalo mi sie uzyskac, ale bardzo nieznaczne i w sumie malo znaczace dla bezpieczenstwa inwestycji. Pocieszam sie ze Robyg jest monitorowany przez Millenium i wplaty na rachunek powierniczy przejda do dewelopera jesli prace na budowie beda postepowac zgodnie z harmonogramem.W dzisiejszych czasach juz sam fakt ze spolka deweloperska uzyskala kredyt komercyjny w banku jest znamienny i miejmy nadzieje ,iz bankowcy tez sie nie pomylili w kwestii oceny wiarygodnosci Robygu. Ale tak naprawde zobaczymy za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.sap.com / 10.31.180.* 18.06.03, 16:52 Cze wszystkim sąsiadom i potencjalnym sąsiadom. Zgłasza się sąsiadka z budynku E, która też zaryzykowała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Sąsiadka :-) IP: 195.245.217.* 18.06.03, 17:14 Gość portalu: Jo napisał(a): > Cze wszystkim sąsiadom i potencjalnym sąsiadom. Zgłasza się sąsiadka z budynku > E, która też zaryzykowała... Cześć Jo, Ależ mi miło. Ja mam również mieszkanie w budynku E na drugim piętrze. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Sąsiadka :-) IP: 195.245.217.* 18.06.03, 17:40 Przyszli sąsiedzi !!! Piszcie do mnie na ten oto adresik: bellatri@poczta.gazeta.pl Poznamy się conieco i będzie nam się fajowo mieszkało. ZAPRASZAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Sąsiadka :-) IP: 213.25.195.* 24.06.03, 15:50 Cy ktoś już kupił mieszkanie w budynku A, B, lub C i niedługo będzie się wprowadzał? Jakie wrażenia? Czy są opóżnienia? Jak wygląda sprawa z wykończeniem mieszkań? Czy proponowane przez Robyg firmy są solidne? Pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.chello.pl 07.07.03, 20:56 Hejkum wszystkim sąsiadkom i sąsiadom z budynku E i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 195.245.217.* 08.07.03, 11:08 Cześć ARTI :-) Wita Cię sąsiadka z drugiego piętra Budynku D :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.chello.pl 08.07.03, 18:28 Pozdrawia sąsiad z parteru. W obecnym bloku mieszkam 20 lat a nie zanam sąsiadów teraz jest szansa, że poznam kilku jeszcze zanim się wprowadzę :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ludozerca Re: ROBYG - czy ktos cos wie... 24.06.03, 16:43 Niebywala rzecz - same optymistyczne i pelne wiary w powodzenie przedsiewziecia opinie. Czyzby jakis podstep? Ja zdecydowalem sie jeszcze w marcu - mieszkanie w budynku D. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.pkobp.pl 01.07.03, 16:00 Witam sąsiada. Na którym piętrze i jaki numer mieszkania w części D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 20:16 Po dlugim czasie odwiedzilem forum i ku memu zdziwieniu w koncu pojawilo sie kilka glosow na temat tej inwestycji. Rzeczywiscie panuje optymizm i mam nadzieje, ze tak juz pozostanie do momentu odbioru mieszkan. Ja jestem jednym z pierwszych inwestorow. Jeszcze z 2002 roku. Kupilem mieszkanie w czesci A i bede je odbieral (mam nadzieje) jeszcze w tym roku. Ogolnie mam bardzo pozytywne wrazenia ze wspolpracy z developerem. Oczywiscie nie obylo sie bez drobnych problemow ale teraz moje mieszkanie jest juz wyposazone w wiekszosc instalacji, okna i jest w trakcie tynkowania. Jesli tempo sie utrzyma to pewnie termin bedzie dotrzymany. Jedyna otwarta kwestia to przylacza miejskie. Jesli nie uda sie wszastkiego zrobic do poznej jesieni to bedzie maly poslizg. Licze tez na utrzymanie kursu dolara....Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 213.25.195.* 24.06.03, 20:33 Zyczę udanego wykończenia mieszkania. Pamietając, że ogrzewanie będzie z sieci miejskiej warto zawczasu pomyśleć o zainstalowaniu chociażby częściowego dogrzania. Już mi się zimno robi jak paskudna jesienna pogoda dobija człowieka, a Spec jak to Spec wciąż czeka na odpowiedni spadek temperatury żeby włączyć ogrzewanie. Choć może bloczki Ytong wystarczą żeby było znośnie. A propos, czy wiadomo coś, ile będzie wynosił czynsz? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juli Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.itpp.pl 24.06.03, 21:51 Czesc, Też powaznie zastanawiałem się na tą inwestycją. W koncu wybrałem coś innego, lecz przedtem dokładnie wybadałem sprawę Rezydencji. Czego się obawiałem - do budynku nie jest doprowadzona kanalizacja, woda, nie wiem czy to Wam powiedziano. Ja akurat miałem to szczęście, że znajomy mojej współtowarzyszki życia jest dyrektorem inwestycji w budowlanej części Prokomu i bez ściemniania wylożył nam jak to wygląda. Za podciągnięcie instalacji odpowiada właśnie Prokom. Troszkę muszą podciągnąć, jest to dobre 3 km. Woda jest bliżej przy Powsińskiej. Generalnie dyrektor twierdzi, że powinni zrobić co do nich należy. Różnie to jednak bywa. Powodzenia, bo budynki są rzeczywiście ładne. Mialem ochotę na parter w części F :). Życzę Wam tylko aby w świątyni opatrzoności (jest dość blisko) nie zamontowali dzwonów na miarę budowli. Wtedy będzie klęska. Odpowiedz Link Zgłoś
ludozerca Czynsz 25.06.03, 11:53 Mowia, ze okolo 6 zl/m2. W tym: ochrona, koszt utrzymania powierzchni wspolnych, remonty i - jesli sie nie pomylilem - wywoz smieci. Osobno placimy za wode, scieki, c.o. i pozostale media. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 212.160.156.* 25.06.03, 12:20 Strasznie wysoka stawka czynszu. Co oni oferuja za te6 zł/ m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 212.160.156.* 27.06.03, 08:57 Jeżeli chodzi o firmy budowlane, to jeden Pan Bóg wie jaka bedzie ich przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.wp-sa.pl 27.06.03, 12:42 Cześć Wszystkim, Mam pytanko do Inwestora i Jo. Czy dotarły do Was ode mnie maile, ponieważ coś dziwnego ostatnio działo z moją skrzynką mailową? Dajcie znać. Poza tym myślę, że fajnie bedzie się spotkac ze wszystkim przyszłymi sąsiadmi na uroczystym otwarciu mieszkanka pokazowego :-) Pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ludozerca Re: ROBYG - czy ktos cos wie... 30.06.03, 11:59 A czy wiesz moze, na kiedy to Uroczyste...(itd) jest planowane? Na stronie Robyga ostatnia "Aktualnosc" to informacja o otwarciu biura sprzedazy w listopadzie 2002. Pozdrawiam uprzejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 195.245.217.* 30.06.03, 12:23 Pani Ewa z marketingu powiedziała mi, że będzie to w połowie lipca :-) Byłam wczoraj na budowie - wszystko wygląda bardzo fajnie. W budynku A już są okna - chyba zaczynają już powoli porządkować teren posesji. Ni i drożeje dolar ... Ech ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: ROBYG - czy ktos cos wie...odpowiadając Kasi IP: *.sap.com / 10.31.180.* 30.06.03, 12:57 Do mnie nic nie dotarło. Też od Pani Ewy słyszałam że każdy z nas dostanie zaproszenie do domu na oglądanie apartamentu. Myślę że jeśli uda się nam zgrać terminy, to oczywiście pierwszą integrację możnaby już w mieszkaniu pokazowym odbyć :-)) Pozdro, Jo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: ROBYG - czy ktos cos wie...odpowiadając Kasi IP: 213.25.195.* 30.06.03, 17:09 Bylem pare dni temu w apartamencie pokazowym. Wyglada bardzo ladnie, choc niektore zastosowane materialy (np.drzwi wewnetrzne) sa inne niz nam proponuja w standardzie. Imponuje wysokosc mieszkania. Piekny gres na balkonie. Ciekawe czy po wykonczeniu calego kompleksu ten apartament bedzie do sprzedazy? A moze wykorzystamy go wspolnie np. jako klub albo mini-przedszkole? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ROBYG - czy ktos cos wie...odpowiadając Kasi IP: 195.245.217.* 30.06.03, 17:33 Wiem, ze w apartamencie pokazowym będzie buro, które jest teraz w tym małym domku na budowie. Nie wiesz dokładnie kiedy bedzie uroczyste otwarcie tego apatramentu pokazowego? A co z tymi drzwiami? Ja dowiedziałam się od Pani Ewy, ze bedą tam zastosowane dokładnie takie same materiały wykończeniowe jakie będą w naszych przyszłych mieszkaniach. Co jeszcze było nie tak? Pozdrowienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: ROBYG - czy ktos cos wie...odpowiadając Kasi IP: 213.25.195.* 30.06.03, 18:10 Dokladnie nie pamietam w kwestii drzwi, na pewno byl inny kolor. Okna firmy Ferno, wspol. cieplny 1,1 czyli OK.Kolor sciany chyba bardziej bialy niz ecru. Ale ogolne wrazenie b. dobre. Terminu otwarcia apartamentu nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Otwarcie Apartamentu Pokazowego IP: 195.245.217.* 03.07.03, 12:41 Cześć Wszystkim, Dowiedziałam się, ze otwarcie mieszkania pokazowego odbędzie się 19 lipca. Wpisujcie ten termin do kalendarza i się spotykamy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Otwarcie Apartamentu Pokazowego IP: *.sap.com / 10.31.180.* 07.07.03, 17:52 Kasiu (sąsiadko), ja już wpisuję.... o której Cię można będzie spotkać tam? Jo-Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Otwarcie Apartamentu Pokazowego IP: 195.245.217.* 08.07.03, 11:11 Cześć Jo-Asiu :-) Nie wiem jeszcze o której będę. Myślę, ze powienna być podana oficjalna godzina. Jak już będziemy ją znać - wszyscy się umówimy :-) Bardzo się cieszę, ze się odezwałaś :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Otwarcie Apartamentu Pokazowego IP: 213.25.195.* 08.07.03, 15:32 Witam przyszłych sąsiadów. Też postaram się być na otwarciu 19 lipca. Oby pogoda dopisywała. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Otwarcie Apartamentu Pokazowego IP: 195.245.217.* 08.07.03, 15:50 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Otwarcie Apartamentu Pokazowego IP: *.sap.com / 10.31.180.* 09.07.03, 16:43 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 195.245.217.* 11.07.03, 11:58 Wczoraj dowiedziałam się, że Dzień Otwarty odbędzie się tak jak już wcześniej wspominałam 19 lipca (sobota) od godz. 11.00. Dziś już rozsyłają zaproszenia :-) Musimy się koniecznie spotkać. Dajcie znać czy uda Wam się znaleźć w tym zwariowanym świecie czas. Przesyłam pozdrowienia i życzę miłego dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.acn.waw.pl 12.07.03, 13:04 Cześć, wszystkim. Ja właśnie otrzymałem pocztą zaproszenie na otwarcie i Piknik Rodzinny. Bedę na pewno. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.sap.com / 10.31.180.* 16.07.03, 17:58 Postaram się być o 11tej...ale jak Was Kasiu i Kliencie rozpoznać? Pozdro, Jo-Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 195.245.217.* 17.07.03, 11:07 No własnie. Jak nas rozpoznać ???? Ja chyba będę ubrana w białą długą spódnicę i w biało-czarną bluzkę. Tak na szybkiego teraz pomyślałam :-) Napiszcie jak ja Was mam rozpoznać? Będę oczywiście o czasie czyli o 11.00 DO ZOBACZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.sap.com / 10.31.180.* 17.07.03, 12:54 a ja będę na pewno mieć torebkę w berzowo-brązowe paski na ramieniu... może jakoś się rozpoznamy :-)) do zobaczenia... Jo-Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: *.acn.waw.pl 27.07.03, 19:08 Jak wrazenia po otwarciu apartamentu pokazowego. Wygladało to wszystko bardzo profesjonalnie, choc było duzo ludzi i nie można było się za bardzo poznać. Ale wszystko jeszcze przed nami. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ROBYG - czy ktos cos wie... IP: 195.245.217.* 28.07.03, 11:02 Cześć Wszystkim :-) Oczywiście byłam na otwarciu :-) Bardzo mi się podobało - fajnie to sobie wymyślili. Moim zdaniem tylko ta kapela nie pasowała. Apartament pokazowy bardzo fajny, przytulny ... Wczoraj byłam na spacerze w Wilanowie i widziałam postępy w budowie. W moim budynku (E) już jest cała konstrukcja i zaczynają ją wypełniać ytongowymi bloczkami :-))) Wszystko OK tylko coś za szybko drożeje dolar :-( Dziś jest w miare dobry kurs więc chyba się wybiorę do banku. Czy myslicie, ze może być tańszy? Co do spotkań to myślę, ze najlepiej będzie się wspólnie zobaczć w fajnym miejscu na kawce. Pomyślcie jaki termin Wam odpowiada. Pozdrowienia i miłego tygodnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś