Dodaj do ulubionych

Poszukuję sprawdzonego developera

IP: *.chello.pl 10.07.06, 22:42
Co możecie poradzić ? Ineteresuję mnie inwestycje w Markach, Piasecznie lub
na obrzeżach Warszawy (na centrum mnie po prostu nie stać)
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Poszukuję sprawdzonego developera IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.07.06, 00:12
      Decyzje podejmiesz sam,ale sprobuj wejsc na strone www.cogik.com.pl Kupilem
      nowe mieszkanie u tego dewelopera w ubieglym roku .Oddane przed terminem,akty
      notarialne /mieszkanie i miejsce postojowe w garazu podziemnym/ podpisane w 3-m-
      ce po oddaniu mieszkania/zgodnie z terminem w umowie.Dosc elastyczni przy
      podpisywaniu umowy iuzgadnianiu terminow wplat.Wszystkie punkty umowy wykonane
      w terminie,bez nerwow i szarpaniny,poprostu traktuja cie jak czlowieka zarowno
      przed wplata jak i po wplacie wszystkich pieniedzy.Na ich stronie pokazane sa
      wszystkie dotychczasowe budowy i co najwazniejsze na forum nie znajdziesz ani
      jednego zlego slowa o nich.Prowadza w roku tylko jedna budowe,wszystkie
      dotychczasowe tylko na dzialkach wlasnych/nie wieczyste uzytkowanie/nie
      obciazonych zadnymi kredytami.Ostatnia ich budowa ,to Wilanow ul. Zasciankowa
      • yapkovitz Re: Poszukuję sprawdzonego developera 11.07.06, 08:47
        Firma Gor-Pis z Ząbek, nowa inwestycja przy ul. Szwolezerow w Zabkach, cena za
        m2 ok. 3500 zł, www.gor-pis.pl/
    • Gość: ZW Re: Poszukuję sprawdzonego developera IP: *.aster.pl 11.07.06, 10:50
      Jeśli poszukujesz dewelopera PRZYZWOITEGO - od poczatku do końca waszych
      kontaktów to szczerze odradzam CI Edbud i jego "pochodne"
    • Gość: Agness Re: Poszukuję sprawdzonego developera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:55
      Ebejot na Skoroszach, ale ceny już w tej chwili zaporowe jak na tamtą okolicę
      (od 4900 wzwyż). Niemniej developer extra.
      • Gość: hugo43 Re: Poszukuję sprawdzonego developera IP: *.chello.pl 11.07.06, 22:38
        prodom inwestb zabki.chyba maja cos jeszcze po 3300 do oddania w tym roku.maly
        blok 20 mieszkan.firma rodzinna i rozmawia sie z nimi konkretnie.
        • Gość: Ola wielkie dzięki dla wszystkich IP: *.chello.pl 12.07.06, 00:49
          Cogik niestety nic już nie ma :( Chociaż wygląda to na bardzo sensowną firmę.
          Niestety odpadają też Ząbki - za daleko od Warszawy.
          Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc i czekam na dalsze sugestie
          pozdrawiam
          Ola
          • yapkovitz Re: wielkie dzięki dla wszystkich 12.07.06, 08:03
            Interesujace:) Zabki daleko od Warszawy:))))))))))))))))))))))chyba z Zabek do
            Zakopanego jest daleko. Miasteczko sasiaduje z Warszawa. Ale pomimo tej duzej
            odleglosci od Wawy, do pracy w Srodmiesciu jade samochodem az 20-25 minut, po
            prostu tragedia:)
            • Gość: mc Re: wielkie dzięki dla wszystkich IP: *.lcel.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:12
              Sprawdz www.bmi.com.pl - mają chyba w najblizszym czasie rozpocząć budowę
              nowego osiedla na Nowodworach. Na stronie internetowej chyba jeszcze nic nie ma
              o tym nowym osiedlu wiec proponuję zadzwonić i zapytać. Wszystkie mieszkania
              oddali w terminie, akt notarialny miałem po miesiącu od odbioru mieszkania,
              wykonanie bardzo przyzwoite.
            • mbinkowska Re: wielkie dzięki dla wszystkich 12.07.06, 08:28
              samochodem może i fakt - ale przyznasz, że komunikacja publiczna tam bardzo
              szwankuje...
              • yapkovitz Re: wielkie dzięki dla wszystkich 12.07.06, 09:31
                Autobusy lini 145 i 345 jezdza, sa rowniez uruchomione prywatne linie
                autobusowe, jezdzi takze kolejka podmiejska, wiec z dojazdem do pracy w centrum
                Wawy nie ma problemu. Jedyny korek w jakim sie stoii tworzy sie na skrzyzowaniu
                przy kosciele. Gdyby tak zle bylo w Zabkach, to nie kupowalbym drugiego
                mieszkania.
                • Gość: doc Re: wielkie dzięki dla wszystkich IP: *.lcel.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:06
                  Yapkowitz, zadziwia mnie twoja fascynacja Ząbkami. Mieszkałem tam kilka lat i
                  od początku moim najwiekszym marzeniem było wyrwać się z tego miasta. To że w
                  okolicy jest las i nie ma zgiełku wielkiego miasta to moim zdaniem o wieeeeeele
                  za mało. Jedyną zaletą Ząbek jest cena i to wszystko. To miasto nie ma
                  przyszłosci. Po pierwsze zarzadzanie, po drugie nalezałoby wyburzyć 1/3 miasta
                  aby poprawić komunikację i estetykę. Może okolica w której Ty kupiłeś
                  mieszkanie jeszcze się jakoś broni (pod warunkiem że wypadasz autkiem na
                  Żołnierską i nie widzisz całego syfu dookoła), ale dojazd ulicami Powstańców,
                  Piłsudskiego, Chełmżyńską czy Łodygową to porażka. Korki i tak brudno i brzydko
                  ze bolą oczy (jak prawie całe Ząbki zresztą). Korek przy kościele już dawno
                  zaczynał się od cmentarza, teraz pewnie już od Powstańców, mieszkańców przybywa
                  więc moze byc tylko gorzej, prywatne linie z tego co słyszę obsługują pojazdy w
                  ktorych komfort jazdy mozna porównać z jakością jazdy autobusem z kolumbijskiej
                  prowincji. Kolejka daleko i nie każdy przecież jedzie tylko do Centrum.
                  Do Warszawy blisko ale niestety tylko na mapie.
                  • yapkovitz do doc 12.07.06, 13:21
                    Zabki prawa miejskie maja dopiero od roku 1967, wiec nie oczekujmy cudow od
                    miasteczka, ktore 39 lat temu bylo wsia i mentalnie wciaz nia jest. Mieszkam
                    tam juz 6 lat i teraz w zwiazku ze zmiana mieszkania wrocilem na 2 miesiace do
                    centrum Wawy, kolejna noc nie moge spac, poniewaz przeszkadza mi halas miasta,
                    odglosy jedzacych tramwajow, a mieszkam teraz u ciotki na sadach zoliborskich.
                    Powiem szczerze jestem wiesniakiem, brakuje mi zabkowskiej ciszy, zapachu
                    lasow. Dla mnie jest to miasteczko z przyszloscia.
                • Gość: belfegor na Osiedlu Brzozowym nie ma IP: *.chello.pl 12.07.06, 11:23
                  już niestety wolnych mieszkań. Powiedzieli mi, że właśnie dzisiaj ma ktoś
                  przyjechać w celu podpisania umowy zakupu ostatniego mieszkania, które im
                  zostało :(
                  Chyba mam strasznego pecha.
                  • yapkovitz Re: na Osiedlu Brzozowym nie ma 12.07.06, 13:23
                    Na Brzozowym nie ma juz mieszkan od dawna, ale beda budowac kolejne inwestycje
                    przy ulicy Szwolezerow, obok POlo Pizza. Na ta inwestycje nie moga byc jeszcze
                    podpisywane umowy poniewaz nie ma jeszcze pozwolenia na budowe, najwyzej mozna
                    sobie zarezerwowac mieszkanie. Na Brzozowym rezerwowalem mieszkanie w czerwcu,
                    a umowe podpisalem dopiero pod koniec wrzesnia, gdy uzyskali pozwolenie na
                    budowe.
            • Gość: belfegor przeprasza pomyliłam Ząbki z Zielonką IP: *.chello.pl 12.07.06, 09:40
              mea culpa, mea culpa, mea culpa ;-)
              Na swoje usprawiedliwienie mam tylko fakt, że z powodu upałów i póxnej pory
              pisania posta mój mózg przestał funkcjonować
              pozdrowionka dla wszystkich
              Ola
              • Gość: kinia34 osiedle garden plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:22
                W Ząbkach bedzie teraz budowane osiedle Garden Plaza, na samej granicy z
                Warszawą.. za Giełdą Praską. Bedzie to duze, nowoczesne osiedle z przedszkolem i
                prywatna szkołą podstawową.
                Interesuję się tym osiedlem ze wzgledu na cenę która jest niższa jak cena
                mieszkań w Warszawie a wykończenie bardzo mi sie podoba. Budynek bedzie
                nowoczesny, wszystkie okna będa do ziemi (ladnie doświetli to mieszkania) i w
                kolorze.... podobno szarym!
                Osiedle buduje firma Mac Plast (widziałam ich poprzednie dwie inwestycje)
                Ogladałam jeszcze mieszkania firmy ProDom w Zabkach ale cena jest taka sama,
                no.. 50zl za metr niższa.. ale blok wyglada jak te budowane na Mazurach a
                kolor... szok! Sa też deweloperzy tacy jak KERBUD i GÓRPIS, to osiedle Górpisu
                wyglada nieźle przy ul. Szwoleżerów (zastanawiam się jeszcze nad tym bo cena
                jest niższa) ale najbardziej podoba mi się jednak blok Mac Mlastu ze wzgledu na
                nowoczesna bryłe... a osiedle ma byc monitorowane, strzeżone i bedzie
                przedszkole dla dziecka pod nosem. Dla mnie to plus.
                Jak się orientowałam to jest też firma DOZBUD która buduje przy ul.
                Powstańców... tam jest tez ich poprzednia inwestycja. Ale inwestor mówi, ze cena
                mieszkania to 3700zł za metr...
                Dla mnie Ząbki to dobra lokalizacja zwlaszcza teraz jak budują węzeł
                Siekierkowski. A sama kominikacja w Zabkach tez się zaraz poprawi, co roku
                napływa tam tylu mieszkańców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka