Gość: a IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.06, 23:36 odpadłam... www.gumtree.pl/warszawa/52/5214452.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Est-ymator Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) IP: *.chello.pl 27.07.06, 00:03 No, no... 2 tysiace euro za metr, to pewnie musi być w okolicach jakiegoś ładnego parku, blisko centrum w prestiżowej dzielnicy, w chronionym, ceglanym budynku i z wysokiej jakości wykończeniem. O nie... to płyta na ursynowie!...z czasów alternatywy 4! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) IP: *.aster.pl 27.07.06, 06:16 Trzeba mieć fantazję, Dziadku..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -yna Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 08:55 Trzeba mieć miedź,synku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas 62 m2 - 4 POKOJE!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.150.* 27.07.06, 09:43 4 pokoje to luksus nie dla kazdego, to i cena nie dla kazdego :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 62 m2 - 4 POKOJE!!!!!!!!!!!! IP: 195.95.164.* 27.07.06, 11:33 aha, a 4 pokoje na 60 metrach to luksus niespotykany! Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) 27.07.06, 11:24 Nie ma co się dziwić, jedno zdanie klucz: "5 minut drogi do stacji metra." decyduje o wszystkim. Ludzie są w stanie zrobić wszystko aby móc się tym pochwalić. W stanie takiej gorączki nikt nie myśli racjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
becki2 Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) 27.07.06, 13:37 Pytanie tylko, czy ktoś, kto wydaje na mieszkanie 500 tys. jeżdzi metrem? Ja mam 4 pokoje w 90m i nie powiem, ze to luksus, raczej kompromis.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) 27.07.06, 15:46 Oczywiście że jeździ. Często szybciej można dojechać do centrum metrem, niż samochodem. Dzieci nabywcy mieszkania nawet za milion zł, też same nie prowadzą samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
dwunastnica Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) 28.07.06, 10:11 Sugerujesz że musi jeździć samochodem ? Ja np. mam samochód i metro pod nosem a jeżdżę rowerem. Ludzie, skończcie ze stereotypami: jak "bogaty" to korona mu z głowy spadnie jak się przejedzie komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) 27.07.06, 16:07 Policzylam - ponad 8 tys za m.kw Sprzedam swoje - 46 m.kw. 2 pokoje, cudownie chlodne latem i cieple zima, 5 minut do lasu kabackiego, 10 minut do metra, mieszkanie 4 letnie, dobra technologia, strzezone calodobowo, ogrodzone, z miejsce postojowym i piwniczka. Dobrze urzadzone - parkiety, sprzety AGD Simens / Bosch, lazienka - Grohe i Hupe, włoskie płytki. Jak za darmo Tylko 10.000 m/kw. Nie sprzedaje, ale zaloze sie, ze znalazlabym nabywce w tydzien! Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) 27.07.06, 16:24 > Tylko 10.000 m/kw. > > Nie sprzedaje, ale zaloze sie, ze znalazlabym nabywce w tydzien! Spoko, a za miesiąc za 11.000, za pół roku za 16.000 za rok ok.20 000 aż strach pomyśleć jak się zdecydujesz sprzedać za 3 lata. Od razu zapewne pół Belwederu wykupisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) 27.07.06, 17:13 > Spoko, > a za miesiąc za 11.000, > za pół roku za 16.000 > za rok ok.20 000 nie watpie, ze jestes prawdziwym prorokiem i ze masz calkowita racje:) Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) 28.07.06, 09:48 > Tylko 10.000 m/kw. > > Nie sprzedaje, ale zaloze sie, ze znalazlabym nabywce w tydzien! Na giełdzie jest coś takiego jak wskaźnik cena/zysk oznaczający, ile realnie kosztują akcje. Warto zrobić cos takiego w tym przypadku. 46 x 10000 = 460 000 zł. Kredyt na 3% w ryzykownym franku = 1150 zł miesięcznie odsetek + opłaty i prowizje za wymianę walut. Kredyt w PLN na 5% = 1917 zł miesięcznie odsetek. Za rok biorąc po uwagę aktualne tendencje do wzrostu stóp: stopy we franku 4%, stopy w PLN 5.5%. Rata odsetkowa we franku 1530 zł, odsetki złotówkowe 2108 zł. To wszystko przy scenariuszu optymistycznym, w którym nie ma żadnych zawirowań gospodarczych. Koszt wynajmu: netto 1000 zł (+ opłaty, które też trzeba ponosic "na swoim"). Koszt wynajmu za rok, całkiem możliwe, że 900 zł, gdy ciągle na rynek bedą wchodzić kolejne mieszkania kupione spekulacyjnie. > Jak za darmo Aby na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś
cleo_1 Re: ursynów - mieszkanie do sprzedania ;) 28.07.06, 10:21 Moi drodzy, dla mnie rowiez te ceny sa jak z ksiezyca, ale slyszlaam o takich przypadkach (jak chocby to - chore dla mnie - ogloszenia o sprzedazy wielkiej plyty sprzed 20 lat za 500 tys), ze wnioskuje, iz w tym szalenstwie ludzie wszystko kupia, w obawie, ze bedzie drozej. Osobiscie mysle, ze taniej nie bedzie, ale ceny kiedys moze nie zwolnia, ale przystopuja. Ale to luzne mysli osoby, ktora nie za bardzo zna sie na tych sprawach, tylko tyle, co czytam. Nie ma co sie podniecac, nie sprzedaje mieszkania:) Sama jednak sciagam brata z Londynu, zeby podpisala z developerem umowe, bo sadze, ze w ciagu pol roku - roku ceny nadal beda rosly. Ale ze pewna tylko smierc i podatki, wszystko moze sie zdarzyc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś