IP: *.acn.waw.pl 29.07.06, 22:04
czytam rozne watki na tym forum i jestem zalamany mieszkam niedaleko lazienek
i do pracy centrum jade ok 15-20 min a czytam watki ze z tarchomina 15 min do
centrum z marek 20 z ursusa 15-20 min a ostatnio nawet z gory kalwari ktos
napisal 25 min do centrum!!

jestem glupkiem ktory przeplacil za mieszkanie co ja zrobilem
Obserwuj wątek
    • 123kc Re: dojazd 29.07.06, 22:58
      Tylko nikt nie napisał że jadą ale na 3 zmianę na 22.00
      • hyper_mouse Re: dojazd 22.08.06, 16:06
        każda Myszka swój ogonek chwali
    • jan-w Re: dojazd 29.07.06, 23:19
      Też mnie bawią takie posty. W przypadku Tarchomina, chodzi zapewne o czas
      dojazdu do Modlińskiej ;-)
      • Gość: hj Re: dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 23:50
        mam podobne odczucia... Ludzie oczywiscie mowia o sytuacji IDEALNEJ:
        wakacje, noc z niedzieli na poniedzialek... wtedy z Bialoleki mozna dojechac w
        20min.
        Proponuje zrobic to samo o 8:30 rano albo o 17:00 1 stycznia
    • Gość: Ala Re: dojazd IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.07.06, 00:26
      Naprawde nie musisz sie martwic ,zapewniam cie ze nie przeplaciles.Ci wszyscy
      ktorzy pisza te brednie na temat pokonania tych znacznych odleglosci w kilka
      czy kilkanascie minut w godzinach szczytu ,czy po pracy -to tylko tak sobie
      marza,zeby to byla prawdapocieszajac sami siebie.Gratuluje,to ty zrobiles
      dobrze i nie musisz sie pocieszac!
      • herox Re: dojazd 31.07.06, 09:57
        Gratuluję, owacje na stojąco!!
        Niesamowite, to co zrobił ten człowiek,
        przecież to nawet trudno sobie wyobrazić jaki sukces osiągnął.

Ludzie, opanujcie się, czym tu się jarać, czego gratulować?
        Tego, że ktoś chce się pochwalić, że mieszka w centrum?
        Czy w Polsce mamy samych idiotów?
        Wiadomo, dlaczego ten kraj nigdy nie wyjdzie z zaścianka.
        • Gość: Krzys Re: dojazd IP: 81.210.12.* 31.07.06, 13:27
          Mysle ze to taka malutka ironnia byla, ot, post zaczepny a jednak zwracajacy uwage na realia.

Ja jestem na etapie zmiany lokalizacji z Zoliborza na pierdziszewo typu Otwock, o dziwo z suchych obliczen wychodzi mi ze dojazd nie powinien mi znaczaco odbiegac od obecnego (robie teraz srednio 22km na linni Zoliborek - Sadyba) jak to sie przelozy w realiach? Na razie niewiem, ale licze ze mnie to nie zabije. Bla bla..

Chcialem tylko napisac ze z ciekawosci zapytalem kolezanke ktora dojezdza z dupowa typu Bialoleka na Sadybe (samochod - godz. 9: w pracy), bylem przekonany ze walnie godzinami, a okazalo sie ze zwykla jezdzic 35min. a nawet zdazaja sie bonusy typu 20min!

Niezle!

Pozdr.
          Krzys
      • Gość: Ola Re: dojazd IP: *.chello.pl 31.07.06, 13:36
        Kupilismy niedawno mieszkanie w Ząbkach. Wracałam od dewelopera autobusem - do
        ronda Wiatraczna dojazd zajął 25 minut ok godz. 15-16. Za to z Wiatracznej na
        Żwirki i Wigury przy Akad. Medycznej dojazd zajął mi linią 188 ponad 50 minut.
        Doceniam uroki mieszkania na Rakowcu, ale chyba jednak wolę Ząbki, od
        zatłoczonej Wawelskiej oraz Żwirki i Wigury (w szczególności podczas ważnych
        wizyt państwowych)
        • Gość: m Re: dojazd IP: 195.116.28.* 31.07.06, 13:44
          ja sie przeprowadzilem z Ursusa na Mokotow. Dojaz z Ursusa do pracy zabieral mi
          grubo ponad 1 godz, teraz dojezdzam w pol godziny w tym autobusem, gdzie sa
          miejsca siedzace i droga, ktora jest zatloczona.
          • Gość: Krzys Re: dojazd IP: 81.210.12.* 31.07.06, 13:58
            ..Wskazane bylo by pochwalic sie _gdzie do pracy_ :-)

pzdr.
            • Gość: hektor01 świetny pomysł na wątek- ile czasu dojeżdżasz IP: 217.153.224.* 31.07.06, 15:05
              Forumowicze, wpisujcie się ile kto jedzie, czym i skąd dokąd. Bez ściemy
              proszę! Myśle, że to pomoże innym w rozeznaniu się w faktycznym czasie dojazdu
              z róznych punktów Wawy. Ja dojeżdżam samochodem z PragiPn (Pl.Hallera) na
              Mokotów (Słuzewiec) w ~35min (przez M,Śl-D, Marszałkowska, Puławska), powrót
              ~45min (Dolinka Sł, Wisłostrada, M.Łaz, Wybrzeże, Ratuszowa)
              • Gość: jaQbek Re: świetny pomysł na wątek- ile czasu dojeżdżasz IP: *.aster.pl 22.08.06, 22:44
                Królikarnia - Korotyńskiego:
                a) 36 do al. Lotników - z oczekiwaniem od 6 do 10 minut
                lub aa) 18 do Taśmowej - ok 15 minut

b) 189 do Hynka - 15 - 20 minut
                c) 9, 15 lub 25 do Korotyńskiego - ok. 5 minut
                Razem daje ok. 35 minut, z oczekiwaniem na skomunikowania jakieś 45 minut. W
                praktyce idąc do pracy na 9tą, muszę najpóźniej 5 po ósmej wyjść z domu
              • dskowronski Re: świetny pomysł na wątek- ile czasu dojeżdżasz 27.08.06, 14:48
                Moja droga do pracy: Derby (dla niezorientowanych - Białołęka, jakieś 3 km od Trasy Toruńskiej, na wysokości Carrefoura) - Puławska (ok. 2 km od granicy z Piasecznem) - 45 minut, w drugą stronę 50 - 60 minut. Niestety nie wiem, jak to będzie wyglądało na jesieni, bo pracuję w tym miejscu dopiero od połowy lipca. Podejrzewam, że w obydwie strony trzeba będzie dodać jakieś 10 minut.

A... jeszcze trasa: przecinam Toruńską koło CF, jadę do Żaby, potem do Wybrzeża, dalej Wał Miedzeszyński, Trasa Siekierkowska, Dolinka do Rosoła (w tym miejscu to się chyba teraz nazywa "Rodowicza - Anody"), i wyjeżdżam Pileckiego na Puławską. W drugą stronę podobnie, tylko jadę Puławską aż do Dolinki.

Aha, dodam jeszcze, że pracuję w godzinach 7:30 - 16:00.
            • Gość: m Re: dojazd IP: 195.116.28.* 01.08.06, 12:41
              jedze na Ursynow- z Ursusa- udawalo mi sie to czasami w 40 min (wakacje kilka
              lat temu, kiedy nie bylo osiedli). Ostatnio ok. 1.15-1,5 godz (czasami 2). Od
              jakiegos czasu mieszkam obok Mariny- 30- 40 min (w zaleznosci jak mam
              polaczenie, a nie czy jest zakorkowane). W autobusie luzik (oprocz linii do
              Piaseczna), siedzace miejsca i wcale nie zaplacilem duzo za mieszkanie.
              • Gość: agatka_s Re: dojazd IP: *.aster.pl 01.08.06, 12:59
                Kabaty-centrum (np Rotunda)

metro-30 minut (mieszkam 100 m od stacji Kabaty)
                samochod-godziny miedzyszczytowe, wakacje, weekend okolo 30-40 minut
                samochod-godziny szczytowe lato-okolo 1 godziny
                samochod-godziny szczytowe zima-okolo 1,5 godziny lub dluzej

deszcz (snieg) pada-zazwyczaj trzeba doliczyc dodatkowe 20 minut (nie dotyczy
                metra !!!!)
                • Gość: decker Re: dojazd IP: *.225.121.243.bait.pl 01.08.06, 14:38
                  Grochów (Wiatraczna) - Centrum 15min, tramwajem niezależnie czy są korki czy nie
                  Grochów (Wiatraczna) - Politechnika (autobusem 515,523): 12 min poza szczytam,
                  ok 15 min w szczycie, 25 min mój rekordowy czas przejazdu (jeżdzę do pracy od 2 lat)
    • wegorkie2 Re: dojazd 01.08.06, 10:30
      Ludzie dojeżdżający 15 minut z Białołęki i 20 minut z Otwocka po prostu
      praktykują pozytywne myślenie. Teoria tutaj mówi że należy afirmować
      rzeczywistość - jeśli będziesz uparcie myślał o tym że jesteś milionerem to się
      nim staniesz, a jeśli będziesz wyobrażał sobie że z Tarchomina jedziesz 10 minut
      do centrum to to po pewnym czasie stanie się rzeczywistością.

Wg mnie ryzykowna teza, ale specjaliści od psychologii ją wyznają, więc nie będę
      dyskutował.

Zatem każdy ma wybór - albo przepłacić i mieć szybki dojazd, albo zapłacić mniej
      i mieć afirmacje. Nie zmienia to oczywiście faktu że dla wielu kupno na
      Białołęce jest i tak lepsze, bo dojazd to tylko jedna z wielu kwestii przecież.

A sprawa z dojazdem jest prosta - wystarczy wziąć mapę, odmierzyć odległość w km
      i podzielić przez średnią prędkość w średnio zakorkowanej Warszawie. Wtedy
      szybciutko można zweryfikować co kto twierdzi.

Jeśli chodzi o mnie, to ja osobiście do pracy dojeżdżam ok. 8 minut samochodem,
      ale najczęściej chodzę do pracy na piechotę - na piechotę zajmuje mi to ok. 25
      minut, więc nie ma po co wyciągać samochodu z garażu, biorę go tylko jeśli po
      pracy mam jakieś rzeczy załatwiać na mieście. Pracuję w miejscu gdzie pracuje
      chyba najwięcej warszawiaków - czyli w największym kompleksie biurowym stolicy -
      Mokotów Biznes Park ul. Domaniewska / Wołoska, a mieszkam w Marinie Mokotów.
    • Gość: załamany need for speed IP: *.acn.waw.pl 01.08.06, 11:24
      godzina 3 z Soboty na Niedziele w nocy Zabki siadam z zona do zlomogazu i
      ruszamy 180 na zegarach tniemy po drodze chyba skasowalem rowerzyste 7 min
      jestem na marsa przecinam grochowska na czerwonym na ogonie mam policyjnego
      poloneza zona mowi niech sie wala przyspieszam zlomogaz tnie 200 2 min i jestem
      przy promenadzie dalej tne na czerwonym wyrzucam zone z pedzacego samochodu
      szkoda czasu zlomogaz daje dodatkowe 5km/h 10 min jestem kolo torwaru zdejmuje
      kurtke spodnie buty wyrzucam wszystkie kasety od zlomomagnetofonu zostawiam
      tylko" born to be wilde "ryczy na maksa skrecam ostro w prawo w marszalkowska
      tu stoji policja z kolczatka nie zwracam uwagi tne prosto na nich plac
      konstytucj 2 min jeszcze 3 min i jestem kolo rotundy bingo

25 min jestem w centrum odwiedzam zone w szpitalu jest ze mnie dumna i
      szczesliwa wracam rano do Zabek ok 50km/h siadam do kompa i pisze ze jest super
      tanio ladnie zielono i co najwazniejsze dojazd do centrum to tylko 25 min

pozdrawiam wszystkich serdecznie w Zabkach Ursusie Tarchominie Wesolej
      Legionowie i wszystkich suberbiach :)nowej klasy sredniej

• Gość: Gosc Re: need for speed IP: 192.11.185.* 01.08.06, 12:06
        Absolutny czad. Wlasnie tak to wyglada. Bez afirmacji !
        • roman-b Re: dojazd 01.08.06, 12:59
          Co prawda teraz nie jeżdżę, ale jakiś czas temu:
          Nowe Bródno (niedaleko cmentarza) do:
          - Dworzec Centralny - około 10 min, po godz. 10.00 dzień powszedni
          - Ochota (Brama Zachodnia) - około 20-25 min, około 9-tej rano (6 min o 4-tej
          rano, Trasą Toruńską, troche szybciej niż ustawa przewiduje)
          - Biurowce na Domaniewskiej - 25-35 min, nie licząc dojścia do biura z
          parkingu, godziny poranne
          Powrót potrafił zając do godziny, typowo 30-40 min
          Są to czasy realne, z pominięciem nietypowych sytuacji, typu zamknięcie którejś
          z dróg, czy gwałtowne opady.
          Pozdrawiam

• Gość: Ursus Ursususek Re: dojazd IP: 212.87.2.* 01.08.06, 14:02
      A ja robie tak. 2 przystanki jazdy autobusem do PKP Ursus (ca. 3 min) lub 10
      minut pieszo. Nastepnie 13 minut jazdy SKM i jestem w samym Srodmiesciu.
      Wychodzi w pesymistycznym wariancie 23-25 minut. 20 minut z Ursusa do Centrum
      jest jak najbardziej mozliwe do zrealizowania. Acha, i dobrze mi z tym, ze
      mieszkam na takim zadupiu jak Ursus. Zero frustracji ;)
      • anda99 Re: dojazd 01.08.06, 15:38
        A ja robię to tak:
        5 minut piechotą do stacji PKP Włochy
        10 minut do Warszawa Centrum
        5 minut piechotą do pracy
        Całość 20 minut a mieszkam w dalekich Włochach, co niektórzy nie nazywają ich
        już Warszawą.
        Hihi....

• jose_arcadio_buendia Re: dojazd 01.08.06, 16:03
          A ja z Pruszkowa do Centrum:

1/ SKM - 12 min na stację, 22 min. jazdy - i jestem na centralnym po 34 minutach
          2/ WKD - 5 min. na stację, 25 min. jazdy - po 30 minutach na centralnym

I teraz do pracy ( "daaaleki" Żoliborz):

1/ SKM - 34 + 3 min. tramwajem do metra + 10 min. metrem + 15 min od metra = ok
          1 godziny

2/ WKD - też ok. 1 godziny

Samochód: w najgorszy korek - 8 min. Pruszków - Warszawa (korek), potem 20 - 30
          minut w korku do Zachodniej (trasa toruńska) i potem 10 minut toruńską) = 40 -
          50 min.

Powrót ok. 18 : 25 - 45 min

weekend do centrum: 20-25 min

Biorąc pod uwagę różnicę w cenie kupna mieszkania z uwazam, że jest to do
          zaakceptowania.
        • alter Re: dojazd 01.08.06, 16:05
          cala prawda o dojezdzie z bialoleki:
          Ja prawie codziennie jade z Tarchomina (rog swiatowida i mehofera) do centrum
          (pl konstytucji)-trasa ma ok 18 km. Wyprobowalem juz wiele wariantow w roznych
          porach dnia i roku i oto efekty badan:
          Samochodem:
          poza wakacjami, rano i w korkach srednio 45-50 minut (jak sie cos na trasie
          przydarzy to i nawet 1,5 godziny :-( )
          w niedziele, albo w tygodniu poznym wieczorem okolo 20 minut

Autobuso-metrem (przetestowane w wakacje):
          E4 do Wilsona, potem metrem:
          rano - średnio 50 minut
          wieczorem- 40-45 minut.
          • alienxxx Re: dojazd 11.08.06, 23:33
            z Piaseczna na Sluzewiec samochodem (10 km)
            ok 15 minut w miesiacach bezstudenckich
            ok 30 minut gdy szkoly otwarte
            ok 45 minut gdy pada snieg, deszcz itd.

rekord - 3,5 h - spadl snieg i ludzie spanikowali - pojechalem przez Dawidy
            Bankowe i polne drogi - dzieki temu bylem szybciej
            znajomy zasuwal Pulawska - 4,5 h

• Gość: inny Re: dojazd IP: *.aster.pl 22.08.06, 22:53
              co wy pieprzycie. godzina na dojazd jest do zaakceptowania?? czyli dwie godziny dziennie to dojazd z i do domu?? dwie godziny z 16 godzin, czyli jedna osma?? TO MALO?????

ja sie przeprowadzam z kabatow na stary mokotow. wtedy bede mial tylko jedna stacje metra do pracy i uratowane lacznie 50 minut dziennie z zycia! ile mozna zrobic w 50 minut!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka