antolino 31.07.06, 23:35 Witam, poszukuję osób, które kupiły lub zamierzają kupić mieszkanie na Gawrze w budynku D. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: Gawra Budynek D IP: 195.33.129.* 01.08.06, 11:17 Witam, ja się przymierzam już od ponad kwartału. Od takiego czasu wg panienki z Gawry mieli mieć zezwolenie na budowę. Miesięc temu potwierdzili mi, że wniosek to złożą, ale z końcem sierpnia :). Bez pozwolenia nic nie podpisze i nie wpłace. Umowy wstępnej nie mają tylko jakąś beznadziejną deklarację - oczywiście jednostronną. Ma ona gwarantować cenę mieszkania, co z treści ni jak nie wynika.Ich wzór umowy pusciłem do org. konsumencich i wczoraj dostałem info od prawnika, że zawiera: niedozwolone postanowienia umowne. Znaczy klauzule prawnie zabronione. W połowie sierpnia ma wrócić Zarząd z urlopu i bedę sie z nimi umawiał na spotkanie, bo od panienki z Gawry nic nie mozna sie dowiedzić ani nic z nia ustalić a juz napewno nie moze podjac żadnej decyzji.. Kasy tylko by chciała i to najlepiej na słowo honoru. Jak masz jakieś własne spostrzeżenai/uwagi/informacje to daj znać na: taurus19@poczta.onet.pl. Maciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gawra Budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:21 Podpisalam wstepna deklaracje czeka mnie podpisanie umowy zapisy w umowie sa dziwne np brak terminu usuniecia usterek, brak terminu podpisania aktu notarialnego kilka mozna jeszcze wymienic. Zgodze sie ze panienki w biurze sa delikatnie mowiac nie otwarte na oczekiwania klienta. Czy popyt bijacy podaż na głowe to usprawiedliwan nie wiem dlatego postanowilam jak najczesciej nie kontaktowac sie tylko czekac na efekty budowlane. W moim przypadku zmianki w umowie wg panienek nie wchodza w gre cytuje jakis prawnik jest odpowiedzalny za konstrukcje umowy i zarzad nie przychyla sie do zmian w zapisach aby nie roznicowac klientów. Co do zmany nazwy ja zastalam firme jako Gawra E Sp. z o.o. z siedziba łękach szlacheckich :| pełna obaw oczekuje maja nadzieje ze bedzie dobrze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś