Dodaj do ulubionych

Gawra Budynek D

31.07.06, 23:35
Witam,
poszukuję osób, które kupiły lub zamierzają kupić mieszkanie na Gawrze w
budynku D.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej Re: Gawra Budynek D IP: 195.33.129.* 01.08.06, 11:17
      Witam,
      ja się przymierzam już od ponad kwartału. Od takiego czasu wg panienki z Gawry
      mieli mieć zezwolenie na budowę. Miesięc temu potwierdzili mi, że wniosek to
      złożą, ale z końcem sierpnia :). Bez pozwolenia nic nie podpisze i nie wpłace.
      Umowy wstępnej nie mają tylko jakąś beznadziejną deklarację - oczywiście
      jednostronną. Ma ona gwarantować cenę mieszkania, co z treści ni jak nie
      wynika.Ich wzór umowy pusciłem do org. konsumencich i wczoraj dostałem info od
      prawnika, że zawiera: niedozwolone postanowienia umowne. Znaczy klauzule
      prawnie zabronione.
      W połowie sierpnia ma wrócić Zarząd z urlopu i bedę sie z nimi umawiał na
      spotkanie, bo od panienki z Gawry nic nie mozna sie dowiedzić ani nic z nia
      ustalić a juz napewno nie moze podjac żadnej decyzji.. Kasy tylko by chciała i
      to najlepiej na słowo honoru.
      Jak masz jakieś własne spostrzeżenai/uwagi/informacje to daj znać na:
      taurus19@poczta.onet.pl.
      Maciej.
      • Gość: ja Re: Gawra Budynek D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:21
        Podpisalam wstepna deklaracje czeka mnie podpisanie umowy zapisy w umowie sa
        dziwne np brak terminu usuniecia usterek, brak terminu podpisania aktu
        notarialnego kilka mozna jeszcze wymienic. Zgodze sie ze panienki w biurze sa
        delikatnie mowiac nie otwarte na oczekiwania klienta. Czy popyt bijacy podaż na
        głowe to usprawiedliwan nie wiem dlatego postanowilam jak najczesciej nie
        kontaktowac sie tylko czekac na efekty budowlane. W moim przypadku zmianki w
        umowie wg panienek nie wchodza w gre cytuje jakis prawnik jest odpowiedzalny za
        konstrukcje umowy i zarzad nie przychyla sie do zmian w zapisach aby nie
        roznicowac klientów. Co do zmany nazwy ja zastalam firme jako Gawra E Sp. z o.o.
        z siedziba łękach szlacheckich :| pełna obaw oczekuje maja nadzieje ze bedzie
        dobrze pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka