Dodaj do ulubionych

Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe???

16.08.06, 20:59
Własnie zmieniam miejsce zamieszkania z Wrocławia na Warszawę. Trochę mi
szkoda ale praca...praca...praca. Od razu mówię, że kompletnie nie znam
miasta. Moje pytane brzmi: Gdzie można kupić nowe, ale nie od dewelopera,
fajne mieszkanko 2-pokojowe, musi być duży balkon albo taraas. Oglądam mnóstwo
stron ale nie wiem gdzie jest ładnie, dużo zieleni, a jednocześnie dobry
dojazd do centrum i na Włochy, gdzie będę pracowała.Doradźće, jeżeli znacie
stolicę lepiej niż ja. Dodam, że mieszkanko ma nie przekraczać sumy 300 000 zl.!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: dorann Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:17
      Polecam rozejerzeć sie w Ursusie, np. developer gawra2.pl
      • Gość: gość Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: 212.180.160.* 16.08.06, 21:22
        Może jak na Włochach to może developer SUPO na Chrościckiego
        • Gość: Krzychu Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: *.aster.pl 16.08.06, 21:37
          Ale Lopa pyta sie o Warszawe a nie WLochy czy Ursus...
          Wiem, wiem niby to od niedawna Warszawa ale jednak (przynamniej jak dla
          mnie) lokalizacje te udaja Warszawe.
          Polecam bardziej Bemowo, lub Ursynow - cos do 300 k powinno byc. Owszem latwiej
          pod Warszawa, ale szukaj, szukaj, i good luck
          • Gość: Jolanta Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:15
            Ma być ładnie i zielono, więc Ursynów na pewno nie:)Brrr.
            • Gość: piotr Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:30
              Latchorzew jest to 200mb za Warszawą (za Bemowem) Sąsiedztwo lasu na Bemowie.
              Dużo przestrzeni i zieleni. Oglądałem tam z agencją 68m2 za jedyne 330tyś zł.
              Nowe z ogrodem. Poszukaj na www.gratka.pl
          • Gość: ;;;;; Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: *.acn.waw.pl 17.08.06, 17:08
            Gość portalu: Krzychu napisał(a):

> Ale Lopa pyta sie o Warszawe a nie WLochy czy Ursus...
            > Wiem, wiem niby to od niedawna Warszawa ale jednak (przynamniej jak dla
            > mnie) lokalizacje te udaja Warszawe.
            > Polecam bardziej Bemowo, lub Ursynow - cos do 300 k powinno byc. Owszem
            latwiej
            > pod Warszawa, ale szukaj, szukaj, i good luck

ale dziecko włochy i Ursus to Warszawa ,to są dzielnice skarbie.
            • Gość: ja Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: *.devs.futuro.pl 17.08.06, 17:13
              Mokotów przyłączono do Warszawy ledwie 90 lat temu..
            • Gość: Krzychu Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: *.aster.pl 17.08.06, 22:48
              owszem sa, ale jakos daleko i tak jak kolega pisze ponizej korki ze hej, zawsze
              nawet w nocy
              zreszta malo kto traktuje Ursus jako dzielnice. Ursus to Ursus, pysiu
              • Gość: dabko Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:15
                Mokotów też był kiedyś podwarszawską wsią...:)
                Co za różnica, gdzie są administracyjne granice miasta.
                Przecież lopa82 pisze, że chce dobry dojazd na Włochy mieć :)
                Skąd będzie miała lepszy dojazd na Włochy niż z Włochów i Ursusa???

Ja bym jeszcze dorzucił do tego Piastów / Pruszków. Oczywiście to nie
                Warszawka :D ale ja pracuję we Włochach (na Chrościckiego) i z Pruszkowa jadę w
                godz. porannych 10 minut (15 jak są korki :D) i jest mi z tym dobrze, bo kolega
                ze Złotej musi wstawać pół godz. wcześniej niż ja, a po pracy nigdy nie ma
                miejsca do parkowania :D
                • Gość: magda Re: Pruszków??? IP: *.nescco.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 13:45
                  Wywnioskowalam że mieszkasz w Pruszkowie, chciałabym tam kupić mieszkanie.
                  Gdzie są najfajniesze miejsca(osiedle) na mieszkanko, przy kupnie chciałabym
                  się zmieścic w 200 tyś (czy jest to możliwe??)
                  • Gość: dabko Re: Pruszków??? IP: *.acnet.com.pl 18.08.06, 14:44
                    Pewnie, ze jest to możliwe. Opcji jest sporo - prześledź dyskusje na forum, np.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=47001089
                    gdzieś tam chyba pojawiło się ok. 10 linków do różnych inwestycji...
                  • Gość: dabko Re: Pruszków??? IP: *.acnet.com.pl 18.08.06, 14:52
                    To są nowe inwestycje:
                    1/ www.ebb.pl
                    2/ Anielin Park (www.dor.pl )
                    3/ Sprawiedliwości - www.rekordaw.pl
                    4/ Edbud - www.edbud.pl
                    5/ K&K - Hubala róg Kościelnej
                    6/ "Miasteczko" Parzniew (to bardziej Brwinów)
                    7/ Jesienią rusza budowa nowego osiedla na terenie byłych zakładów Porcelit
                    8/ Kościuszki - www.fib.pl
                    9/ www.kastel.com.pl
    • Gość: wloch Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: *.acn.waw.pl 17.08.06, 17:53
      tylko wlochy i powodzenia w staniu na Al. jerozolimskich kulwa tam korki sa nawet w nocy
    • Gość: d Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:37
      na włochy blisko byś miała z nowo-budowanego osiedla fort chrzanów. duzo
      zieleni, blisko na wypady rowerowe do kampinosu itp.
      • Gość: lozanna Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? IP: 212.160.172.* 18.08.06, 14:19
        w Warszawie problem nie jest GDZIE kupic mieszkanie, lecz, czy w ogole uda Ci
        się kupic. Jesli chcesz kupic bezpośrednio od dewelopera, to ciężka sprawa.
        Jeśli zaś na wtórnym, to już lepiej, ale i tak źle, bo generalnie teraz to nie
        najlepszy moment na kupno mieszkania. Zielono i pięknie, a przy tym wszędzie
        blisko jest na Powiślu, ale tam okropnie drogo. pozostałe zielone dzielnice są
        oddalone raczej bardzo od centrum. Wszystkie te Ursusy, Włochy - korki okropne.
        Może uda Ci się kupić gdzieś na Żoliborzu? Jest metro a i okolica ładna.
        • paulajal Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? 18.08.06, 14:48
          Mieszkam w Warszawie, w dzielnicy Ursus, 8 km do PKiN:-) czyli bliżej niz z
          Ursynowa, jeśli o ścisłość chodzi. (wiem, nie mam metra, gorąco żałuję, ale
          widziały gały co brały i z całym inwentarzem tutajszej lokalizacji suma sumarum
          podoba mi się, choć oczywiscie na Mokotowie przy Polach Mokotowskich bardzie by
          mi się podobało). Dzielnica jak wiele innych, blokowisko, bez zieleni (choć są
          2 parki blisko), ale ogólnie jestem b zadowolona, zwłaszcza biorąc pod uwagę
          cenę, jaką zapłaciłam.

Korki ogólnie są, jak najbardziej, ale gdzie ich nie ma? Zreszą nie taki diabeł
          straszny jak go malują, przejedź się kilka razy, gorzej to wygląda niż realnie
          jest, bo i tak samochodem w 35 minut dojedziesz do centrum, a droga powrotna
          jest zawsze szybsza, 25 minut.

Na Włochach buduje się blok przy ul. Stawy wkrótce ("dom na skraju
          miasta"),osiedle Orkiestra na Skoroszach oraz "ebejot" kolejny etap, wrzuć w
          googla.

Ja b lubię Ochotę przy Parku Szczęśliwickim, blisko Włoch, ale tam na rynku
          wtórnym teraz tylko i to ok 8tyś/m.
          • piotru2 Re: Gdzie warto kupić nowe 2-pokojowe??? 18.08.06, 15:30
            Boze, wzyscy czytaja i zrozumie cnie potrafia :) Przeciez napisala wyraznie ze
            nie od developera, czyli rozumiem ze na rynku wtornym ale w nowym budownictwie.
            Ja rowniez polecam Wlochy, Ursus, w miare blisko do centrum i do przyszlej
            pracy. Korki masz wszedzie a akurat we Wlochach jest planowanych duzo inwestycji
            komunikacyjnych.
            pozdro i powodzenia, bo rzeczywiscie w wwie teraz nie jest problemem gdzie
            kupic, tylko jak kupic cos sensownego za normalne pieniadze :(

p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka