IP: 157.25.31.* 25.02.03, 19:52
Czesc,
jestem przyszlym mieszkancem Brzezin IV - Orion 15. Bylem ostatnio na osiedlu
i musze przyznac, ze troche jednak slych szum samochodow z Trasy Torunskiej -
czy slyszeliscie cos moze o ekranach dzwiekowych, ktore podobno maja byc
zainstalowane przy Torunskiej ?

A swoja droga to jak z tym Tonagro jes - maja te problemy fianasowe czy nie ?

Pozdrawiam Knap
Obserwuj wątek
    • Gość: Fly Re: dolacz do nas IP: 156.24.231.* 26.02.03, 10:05
      Witam sasiada,
      czekam na mieszkanko w Orionie 17 - zapraszamy do listy dyskusyjnej obecnych i
      przyszlych mieszkancow Brzezin - email: osiedle_brzeziny@yahoogroups.com

milego dnia!
      Fly
      • Gość: Ola Akty??? IP: 217.96.20.* 26.02.03, 12:45
        Mam pytanie do właścicieli mieszkań z I i II etapu.
        Podpisaliście juz akty notarialne??? Czy Agroman robi z podpisaniem aktów
        problemy???
        • Gość: IGA Re: Akty??? IP: 195.94.193.* 26.02.03, 13:09
          Oj, robi, robi.
          Abo podpisujesz ich wersję, albo do (nie)widzenia.
          IGA z I etapu.
          • Gość: anka Re: Akty??? IP: 217.96.20.* 26.02.03, 13:24
            może jakieś konkrety co do tych aktów, bo nie wiele mówi taka odpowiedż, co tam
            takiego jest w tej ich wersji.........?
            • Gość: Fly Re: do IGI IP: 156.24.231.* 26.02.03, 13:58
              pozdrawiam Ige z I etapu
              Iga z IV-tgo... :-)

• Gość: Ela Re: dolacz do nas IP: *.edipresse.pl 26.02.03, 14:27
        Witam sasiada!
        Jak to milo, ze wreszcie odezwal sie ktos z "mojego" budynku. Dolacz do naszej
        grupy dyskusyjnej, tam uzyskasz wiele nowych informacji na temat osiedla i
        poznasz innych mieszkancow. A z tym szumem z trasy to ja bym nie przesadzala.
        Jak sie kupuje mieszkanie w takim miejscu to wiadomo, ze cos tam moze byc
        slychac ale moim zdaniem u nas jest ok. Troche gorzej maja osoby z pierwszego
        rzedu budynkow, my jestesmy bardziej wygluszeni.
        Na ktorym pietrze kupiles?
        Pozdrawiam
        E.
        • Gość: knap Re: dolacz do nas IP: 157.25.31.* 26.02.03, 15:16
          Witam sasiadke - kupilem na pierwszym pietrze - lokal nr 5 (z widokiem na plac
          zabaw).
          Jesli chodzi o liste to wlasnie (wczoraj) sie na nia zapisalem - takze niedlugo
          sie na niej pojawie...
          Z tym szumem to masz racje - zle nie jest, ale mam znajomego , ktory mieszka
          na osiedlu Wiking - czyli patrzac od trasy torunskiej jeszcze dalej od nas i
          mowi, ze czasami to ten szum jest naprawde glosny - stad bylo moje pytanie.

A moze moj znajomy jest jakis wyczulony ?:)

Dzisiaj bylem na budowie i sfotografowalem nasz budynek - jak chcesz to moge ci
          przeslac zdjecie

Pozdrawiam
          Tomek (knap)
          • Gość: muszelka Re: dolacz do nas IP: 217.153.33.* 26.02.03, 15:30
            Prześlij i mi muszelka@go2.pl
          • Gość: Ela Re: dolacz do nas IP: *.edipresse.pl 26.02.03, 15:32
            No to pieknie, ja tez na 1p. przez sciane z Toba (tyle ze mieszkanko mniejsze).
            Za zdjecie wielkie dzieki, bylam w niedziele i sobie wszystko poogladalam. Jak
            bedziesz na forum to pogadamy obszerniej. Ide troche popracowac.
            Pozdr.
            E.
            • Gość: Fly Re: dolacz do nas IP: 156.24.231.* 26.02.03, 15:43
              witaj Elu, pomimo nowego sasiada i tak jest nas czwartoetapowcow malutko na
              forum...(czyt.liscie dyskus.)
              z mojego orionka jeszcze nikogo nie poznalam...natomiast jedna z zyczliwych
              sasiadek z I etapu pokazala mi swoje mieszkanie (takie samo jak moje) -
              sprawdzilam sloneczko...jak bedzie zagladac przez zabudowany balkon i daszek -
              no i bedzie ok - tak sadze.. mieszkanie bedzie jasne i uspokoilam sie troche,
              ze nie bede miec tak bardzo ciemnego aneksu kuchennego (w pom gosp.)...
              a jesli o halas chodzi, to przyznam szczerze ze odbieram to osiedle jako ciche..
              pozdrawiam,
              Fly

ps' muszelko, a ty? w ktorym O/P masz swoje eM?
              • Gość: Ela Re: dolacz do nas IP: *.edipresse.pl 26.02.03, 15:56
                No nie dadza spokojnie popracowac. Czesc Fly, fajnie, ze moglas poogladac takie
                samo mieszkanko jak twoje. Tez bym chciala ale niestety sie nie da (moj rozklad
                jest tylko w naszym etapie). Budowa nam rosnie szybciutko wiec moze juz
                niedlugo...
                Chwilowo wiem gdzie mam okna, jak wyglada balkon (i co z niego widac!).
                Piszesz, ze malutko nas, to prawda, ale powoli przybywa i oby tak dalej.
                No teraz to juz powaznie ide pracowac.
                Pozdrawiam cieplutko.
                E.
              • Gość: Grzechu Re: dolacz do nas IP: 157.25.92.* 27.02.03, 07:22
                Cześć
                Witajcie, a może się ktoś pojawił z O13?
                Na razie chyba nikogo nie spotkałem...
                Wy to macie fajnie..Wiecie już kto obok kogo będzie mieszkał :)
                Pozdrawiam
          • auriga.gw Re: dolacz do nas 27.02.03, 00:36
            > Z tym szumem to masz racje - zle nie jest, ale mam znajomego , ktory mieszka
            > na osiedlu Wiking - czyli patrzac od trasy torunskiej jeszcze dalej od nas i
            > mowi, ze czasami to ten szum jest naprawde glosny - stad bylo moje pytanie.

Z droga sprawa wygląda tak, że wzdłuż dróg ekspresowych jest wymóg instalacji
            ekranów. Z tego co pamiętam do końca 2001 Trasa Toruńska była drogą ekspresową
            do ... Wisły (oczywiście lewobrzeżnej). Sytuacja się zmieniła w 2002 bo na
            całej długości jest już drogą ekspresową. W ubiegłym roku zaczęło się też coś
            ruszać z ekranami. Jeśli przejedziesz sobie wolno od strony Wisły Trasą w
            kierunku Brzezin napewno zauważysz, że zaraz za wiaduktem (zjazdem na Bródno)
            aż do Łabszyńskiej są już zamontowane ekrany (a jeszcze kilkamiesięcy temu ich
            nie było). Także jest jakaś szansa że i my się doczekamy.

A co do zdjęć naszego etapu to nazbierało mi się tego już kilkaset sztuk.
            Oczywiście najładniejsze są te pierwsze /kiedy jeszcze trawka tam rosła/ i te
            których jeszcze nie zrobiłem /kiedy cały etap będzie stał ogrodzony/ :))

Może powinienem zacząc szukać jakiegoś serwerka na którym możnaby to było
            oglądać?

Pozdrawiam sąsiadów,
            • Gość: Bartek Dołączam do Was IP: *.visp.energis.pl 09.03.03, 19:03
              Wiam Wszystkich,

Dziś dołączyłem do czytelników list na gazeta.pl dotyczących Brzezin IV.
              Jestem w przededniu podpisania umowy na mieszkanie w Orionie 13 (IIp.)
              Według mojej wiedzy Agromanowi zostało już tylko 6 mieszkań na parterach...
              Szczerze powiem, że trochę się przestraszyłem po lekturze waszych listów i
              archiwów dot. Brzezin. Sporo negatywnych faktów. Martwi mnie ten czynsz - ponad
              500 PLN !!!. Jeśli tak miałoby być to po co kupować mieszkanie? Wynajem
              wychodzi w sumie taniej (po uwzględnieniu kosztu kredytu i innych kosztów) i
              bez tego całego ryzyka.
              Niech na pocieszenie napisze jakiś od początku do końca zadowolony mieszkaniec
              Brzezin, proszę. Dla poprawy mojego morale. :-)
              Dzięki i pozdrawiam wszystkich !
              Bartek
              • Gość: Krzysiek Re: Dołączam do Was IP: 126.20.50.* 10.03.03, 11:01
                Jeśli to Ciebie pocieszy to podobno czynsz w I etapie ma spaść z ok. 10 zł/m do
                7,6 zł/m - są to cały czas zaliczki, więc na rzeczywiste koszty trzeba będzie
                trochę poczekać. Poza tym nie zapominaj, że spłacając kredyt spłacasz swoje
                mieszkanie, wynajmując płacisz komuś.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej ;))
                Pozdrawiam,
                Krzysiek
                • Gość: Fly Do BARTKA IP: 156.24.231.* 10.03.03, 11:55
                  witamy nowego sasiada z IV etapu! - wreszcie Grzechu doczekal sie swojego
                  sasiada... :-)
                  Bartku - napisz jak najszybciej na adres yahoo... IV etap planuje spotkac sie w
                  sob-niedz...15/16.03 w poblizu osiedla na jakim piwku, kawie... okazja do
                  pogadania i poznania przyszlych sasiadow...

Co by Ci tutaj dobrego napisac, hmm? Bedziesz mial fajnych sasiadow, ladny
                  widok z okna na kameralne osiedle... mieszkanie takie, jak sobie urzadzisz...
                  bedziesz mieszkal na ulicy Starej Gruszy...a sprawy papierkowe z Agromanem
                  przezyjesz tak, jak wszyscy pozostali... :-)
                  na zakupy bedzie blisko i do lasu...

pozdrawiam,
                  sasiadka z 017
                  Fly
                  • Gość: Pelforth Re: Do BARTKA IP: 217.153.15.* 10.03.03, 14:43
                    Śledzę od dłuższego czasu wątki brzezinowo-agromanowe ponieważ sam zastanawiam
                    się nad kupnem tam mieszkania (do Fly: przez długi czas poszukiwałaś
                    potencjalnych sąsiadów ze swojego 017 - mój lokal to 9-tka na 2gim piętrze,
                    więc z tego co się zorientowałem jest to "przez ścianę"). Decyzję muszę podjąć
                    już niebawem. Byłem niedawno na osiedlu podpytać ludzi już tam mieszkających:
                    mówią, że współpraca z Agromanem układa się bardzo ciężko (moja obawa to to, że
                    jeżeli I etap wiele wywalczy, to Agroman wcześniej czy później sobie to na kimś
                    odbije). Z drugiej strony sprawdziłem już trochę inwestycji i nigdzie nie ma
                    ideału, a Brzeziny niewątpliwie mają wiele zalet (również integrujących się już
                    na tym etapie fajnych i wspomagających się radą sąsiadów).
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: Fly Do Pelforth'a IP: 156.24.231.* 10.03.03, 15:17
                      Drogi przyszly sasiedzie zza sciany - juz wiem teraz kto mnie ubiegl w
                      staraniach o 9tke! ..notabene w grudniu powiedzieli mi, ze juz ja sprzedali...
                      ale to nic - zapuscilam juz korzenie w 10tce...:-)
                      Na wszystkich osiedlach ludzie borykaja sie ze swoimi developerami i na
                      Brzezinach tez tego nie unikniemy - mysle, ze mimo wszystko nam - lokatorom z
                      IV etapu bedzie w jakis sposob latwiej.. Agroman tez zdobedzie wprawe dotyczaca
                      osiedla, a czy sobie na kims odbije? Hmm...za nami Brzeziny Willowe... ;-)
                      pozdrawiam i zycze milego dnia..
                      Fly
                      • Gość: Bartek Re: Do Pelforth'a IP: *.at.ibm.com 10.03.03, 19:44
                        Dzięki za odpowiedź na moje watpliwosci i mile slowa :-)
                        Czytajc forum gazeta.pl na poczatku moich poszukiwan mieszkania, pewnie bym sie
                        odwrócił na pięcie i poszukał bardziej solidnej firmy, ale po 4-miesiacach
                        poszukiwan mam dość - zawsze było coś nie-tak. Albo termin oddania za 2 lata,
                        albo zły układ, albo drogo, albo blok mrówkowiec, albo wmuszają garaż, albo
                        developer typu JWC, albo Tarchomin. Ideału na pewno nie ma - mam nadzieję
                        tylko, że nie stracę kasy wiążąc się Agromanem i że nauczyli się trochę tego
                        biznesu po wpadkach z pierwszego etapu.
                        Chętnie zajrzałbym na listę na yahoo, niestety nie zanotowałem adresu i
                        procedury zapisu do grupy. Nie chce mi się przeczesywać historii, może ktoś
                        miły podpowie mi adres? Z góry dzięki.
                        Na piwko też chętnie zajrzę 15/16 :-)))
                        Pozdrawiam wszystkich sąsiadów!
                        P.S. Ostatnio bywam na osidlu co kilka dni i trzeba przyznać, że coś się tam
                        dzieje, ostatnio podciągneli trochę moje piętro, jacyś robotnicy ruszali się
                        też w BIII, mam nadzieję, że to dobrze wróży.
                        • Gość: Ela Do 4 etapu IP: *.edipresse.pl 10.03.03, 22:11
                          Kochani
                          Swietnie, ze jest nas coraz wiecej ALE...
                          15 marca uplywa termin uzgodnien technicznych. Bylam dzis u p. Alicji i okazuje
                          sie, ze np. w O-15 na 12 mieszkan sa 3 uzgodnienia. Jesli sie nie pospieszycie
                          to moze sie okazac, ze nie wszystkie Wasze pomysly beda mogly byc zrealizowane.
                          Zajmijcie sie tematem dla wlasnego dobra bo czas ucieka.
                          Bylam dzis na osiedlu i okazuje sie, ze przez tydzien w "moim" budynku uroslo
                          nastepne pietro. Az milo popatrzec.
                          Pozdrawiam
                          E.
                  • Gość: Grzechu Do Fly IP: 157.25.92.* 11.03.03, 07:25
                    Witaj
                    No to fajnie, mam już sąsiada.
                    Fly a może byś jeszcze załatwiła jakąś fajną sąsiadkę? :)
                    • Gość: Fly re do wszystkich milych sasiadow IP: 156.24.231.* 11.03.03, 11:04
                      witam wszystkich,
                      nasze grono sie powieksza..

do grzecha - no niestety grzechu nie mam takiej mocy sprawczej, zeby sciagnac
                      do nas jeszcze jakas sasiadke /pewnie mialaby mieszkac w 013? ;-)/

co do zmian - ja juz swoje nanioslam...uff...ale jak zrozumialam p.Alicje -
                      kazdy budynek ma swoj termin - powiedzila mi, ze na ostateczne zatwierdzenie
                      moich zmian umowimy sie za miesiac!! (?)..ostatecznie, jesli ich nie naniosa i
                      zagraja mi na nosie - sama wyburze jedna sciane...ze zlosci latwiej pojdzie :-)

co do spotkania - czy nie lepsza bylaby niedziela - Ela i auriga pracuja chyba
                      w sb?

do Bartka: adres: osiedle_brzeziny@yahoogroups.com - napisz tam i popros o
                      wpisanie na liste..(dadaj, ze jestes z IV etapu - latwiej cie odnajdziemy)

pozdrawiam wszystkich i uciekam stad...musze sie zajac papierkami na biurku i
                      zrobic sobie kawe...
                      milego dnia drodzy sasiedzi i do....niedzieli?
                      Fly
                      • Gość: Bartek Re: re do wszystkich milych sasiadow IP: *.visp.energis.pl 12.03.03, 01:19
                        Fly - Dzięki za adres.
                        Grzechu - przykro mi, że nie jestem sympatyczną sąsiadką, zawsze mógłbyś
                        zajrzeć pożyczyć szklankę soli... :-)
                        W czwartek podpisuję umowę, niestety Agroman nie zaakceptował prawie żadnych
                        moich sugestii dotyczących kształtu umowy. Sprzedali już prawie wszystko (poza
                        parterami), to po co się naginać? Gdybym umowę podpisywywał kilka miesięcy
                        temu, to bym nie odpuścił na 100%, a teraz można dużo mniej. Wkurzyli mnie tymi
                        karami: my - 0,3% za dzień zwłoki - oni 0,1%. Nie ma to nic wspólnego z równym
                        traktowaniem stron. Ale Pani z Agromana uważa, że tak właśnie powinno być...
                        Odrobinę udało mi się przesunąć 2 raty, ale też nie za dużo.
                        Czy możecie mi powiedzieć ile % do tej pory wpłaciliście?
                        Dzięki !

• Gość: Fly do Bartka IP: 156.24.231.* 12.03.03, 10:33
                          czesc...
                          Bartku - pytaj o co chesz, ale podaj jakis swoj adres mailowy - wiesz
                          niezrecznie jest troche tak na ogolnodostepnym forum pisac o finansach :-)albo
                          jak najszybciej napisz na adres brzezin.. odezwiemy sie do Ciebie...
                          pozdrawiam,
                          Fly

ps'pisales, ze czytales wczesniejsze wypowiedzi ws brzezin na forum...podpowiem
                          ci, ze pod koniec stycznia podalam tam swoj adres mailowy
                          (nie chce go teraz podawac, bo przychodzily wtedy "rozne" maile do mnie...)
                        • Gość: Iga Re: re do wszystkich milych sasiadow IP: 195.94.193.* 12.03.03, 10:52
                          Gość portalu: Bartek napisał(a):

> W czwartek podpisuję umowę, niestety Agroman nie zaakceptował prawie żadnych
                          > moich sugestii dotyczących kształtu umowy.

I: Normalne. Nie masz co się dziwić.

Sprzedali już prawie wszystko (poza parterami), to po co się naginać? Gdybym
                          umowę podpisywywał kilka miesięcy temu, to bym nie odpuścił na 100%, a teraz
                          można dużo mniej. Wkurzyli mnie tymi karami: my - 0,3% za dzień zwłoki - oni
                          0,1%.Nie ma to nic wspólnego z równym traktowaniem stron.

I: I co Ci z wypisania tych kar i "równości". Nie masz szans wegzekwować kary
                          od Agromana. Z Ciebie natomiast, bez problemu kase ściągną. W tym układzie
                          jedna strona jest silniejsza i wykorzystuje to na maxa. Poza Sądem nikt Ci nie
                          pomoże. Wierz mi. Przeżyłam to.

Ale Pani z Agromana uważa, że tak właśnie powinno być...

I: Pani? Ta Pani jest w tej całej machinie pionkiem. Jej tak kazali mówić. Ona
                          ma wytyczne i żeby się miała zesr... to nie może Ci pójść na rękę.

> Odrobinę udało mi się przesunąć 2 raty, ale też nie za dużo.
                          > Czy możecie mi powiedzieć ile % do tej pory wpłaciliście?
                          > Dzięki !
                          >
                          Powodzenia w walkach, w których i tak jesteś skazany na przegranie... To smutna
                          prawda, ale prawda.
                          • Gość: Fly do IV etapu ws spotkania IP: 156.24.231.* 12.03.03, 11:33
                            wiadomosc dla tych, ktorych nie ma na naszej liscie mailowej:
                            sobota, godz. 17, pizza hut przy rondzie na trasie torunskiej niedaleko carref.

do milego,
                            Fly
                            • Gość: Fly tak sobie... IP: 156.24.231.* 13.03.03, 09:35
                              witajcie...

tak sobie z rana wyciagam nasz watek na wyzsze pietro forum...
                              smacznej kawy i milego dnia..

pozdrawiam,
                              Fly
                              • Gość: Fly do grzecha IP: 156.24.231.* 13.03.03, 09:38
                                grzechu - cuda sie zdarzaja...
                                w watku "Brzeziny - uwazajcie" mamy nowa sasiadke - Sylwie....
                                ;-)

milego,
                                Fly
      • Gość: Robert Re: dolacz do nas IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 09:34
        Gość portalu: Fly napisał(a):

> Witam sasiada,
        > czekam na mieszkanko w Orionie 17 - zapraszamy do listy dyskusyjnej obecnych
        i
        > przyszlych mieszkancow Brzezin - email: osiedle_brzeziny@yahoogroups.com
        >
        > milego dnia!
        > Fly

Witam,
        ja bede mieszkal w Orionie 15. Chcialem dostac sie do listy dyskusyjnej -
        wyslalem maila na adres osiedle_brzeziny@yahoogroups.com ale nie dostalem
        odpowiedzi. Niestety nie przeczytalem w pore o spotkaniu w sobote i nie mialem
        okazji poznac moich sasiadow.
        Czy ulica rzeczywiscie bedzie nazywala sie "Starej Gruszy" ????
        Moze mozna ja jeszcze zmienic na cos bardziej optymistycznego???

milego dnia
        Robert

• Gość: Bartek Re: dolacz do nas IP: *.at.ibm.com 16.03.03, 22:37
          Jak tam mili sąsiedzi po sobotnim spotkaniu?
          Zaluję, że nie mogłem się z Wami spotkać :-(
          Może macie jakieś wnioski, ustalenia itp?

Co do ul. Starej Gruszy to na planie Warszawy na portalu www.twojemiasto.pl już
          taka ulica jest zaznaczona.

Pozdrawiam,
          Bartek, O12/13
        • Gość: Bartek Re: dolacz do nas IP: *.at.ibm.com 16.03.03, 22:38
          Na odwrót... nie O12/13 tylko O13/12 :-)
          • Gość: Fly na mily dnia poczatek... IP: 156.24.231.* 17.03.03, 10:11
            witam wszystkich,
            milo bylo poznac sympatycznych sasiadow, szkoda tylko, ze bylo nas zaledwie
            kilkoro...garstka wytrzymalych zostala do 21szej... :-)

Robert - sprobuj jeszcze raz napisac na adres brzezin z prosba o dopisanie do
            listy (Bartek sie dostal bez problemow)
            Bartek - zaluj, ze Cie nie bylo... :-)

Moze, jak zrobi sie cieplej "skrzykniemy sie" ponownie...moze nawet nie moze a
            napewno...

co dot. Starej Gruszy...no nie za piekna...ale nasza.....

pozdrawiam i jak zwykle ide po kawe...
            Fly

• Gość: Grzechu Do Fly IP: 157.25.92.* 17.03.03, 12:41
              Witaj Fly,
              Miło było poznać, Ciebie no i Wszystkich Sąsiadów
              (oczywiście tych ,którzy byli), miejmy nadzieję , że
              będziemy rośli w "siłę"
              Pozdrawiam
              • Gość: Fly do grzecha IP: 156.24.231.* 17.03.03, 13:22
                Grzechu - nastepnym razem, zebym nie wiem co - przyjde na nogach i wypije z
                wami piwo albo dobre winko...
                milego dnia wszystkim,
                Fly
        • Gość: Ela Re: dolacz do nas IP: *.edipresse.pl 17.03.03, 15:19
          Witam sasiada.
          Ja tez kupilam w Orionie 15. Jesli chodzi o podlaczenie do listy to ja czekalam
          ok. 3 dni. Probuj dalej.
          Co do spotkania - bylo bardzo milo, mamy sympatycznych sasiadow i pewnie
          nastepnym razem spotkamy sie w wiekszym gronie - dolaczaj do grupy.
          Pozdrawiam
          Ela
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka