Dodaj do ulubionych

prośba o interpretację morfologii

30.03.11, 13:55
W związku ze zrobieniem badań okresowych bardzo proszę o interpretację wyników morfologii poniewąż zaniepokoły mnie te WBC, RBC I monocyty, bardzo proszę znających się o ocenę stopnia "nieprawidłowości" tych wyników i ewentualne sugestie , co to może byc
Z góry serdecznie dziękuję

WBC – 3,7 [103/ul] Norma 4,0-10,0 !
RBC – 3,85[103/ul] 4,0-5,0 !
HGB - 13,2 [g/dl] N 12-16
HCT – 39 [103/ul] 37-47
MCV - 101 [fl] N 81-100 !
MCH – 34,2 pq N 27-34, !
MCHC – 33,8 g/dl N 32-36
PLT – 206 N [103/ul] 130-400
PDW -18,5 [F]
MPV-10,0 [F] 7,5-11,5
PCT-0,206

ROZMAZ

wart b.NEUT -1,69 {10do3/ul] N 1,9-8,0 !

% NEUT- 46,0 [%} N-40,0-74

wart.b. LYMPH -1,82 [10do 3/ul] N 0,9-5,2

% LYMPH – 49,5 [%] N 19-48 !

wart.b. MONO - 0,07 [10do3/ul] N 0,16-1,00 ! !

% MONO- 3,8 [%] N 3,4-10,0

wart.b. EO -0,08 [10do3/ul} N 0,0-0,80

% EO -2,1 [%] N 0,0-7,0

wart.b. BASO-0,02 [10do3/ul] N 0,0-02

% BASO- 0,6 [%] N 0,00-1,5

wart.b ALY-0,06 [10 DO 3/ul] N 0,0-0,2

% ALY 1,7 [%] N 0,0-2,5

PONADTO:
OB- 5

Wykonałam również badania na cukier< próby wątrobowe< tarczycowe i mocz i te wyniki SA w porządku< tzn wszystkie w normie>

Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka