Dodaj do ulubionych

Piekut Central park

IP: 194.181.28.* 11.09.06, 17:04
Proszę o opinię dotyczące wzoru umowy jaką oferuje developer
Obserwuj wątek
    • Gość: Zosia Re: Piekut Central park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:03
      Witam:)Umowa nie wygląda różowo.
      1.Martwi mnie zapis dotyczący opóźnień.Kupujący w razie opóżnień mam możliwość
      zerwania umowy i otrzymania w drodze rekompenstaty 10.000zł.W tym momencie
      deweloperowi może się opłacać sprzedać ten lokal już po wyższej cenie.W takich
      przypadkach zazwyczaj stosuje się odsetki karne.
      2.Prawdopodobnie nie można podpisać umowy w formie aktu notarialnego!!!
      • Gość: stefan Re: Piekut Central park IP: 194.181.28.* 12.09.06, 16:38
        może jeszcze jakieś inne uwagi
        • Gość: tomek Re: Piekut Central park IP: *.aster.pl 12.09.06, 22:10
          Ja tez jestem zainteresowana central park, i to co tu czytam nie jest im
          przychylne, tez nie wyraził zgody na akt notarialny, dodatkowo sposob obsługi
          klienta mnie odstrasza nie wszystko jest jasne, zapytałam o KRS i pozostałe
          dokumenty ale one nie są dostepne w biurze ma je pan prezes przy sobie troche
          mnie zdziwiło, niektorzy podpisywali te umowy ale ja mam watpliwosci moze ktos
          pomoze mi je rozwiac
          • Gość: stefan Re: Piekut Central park IP: 194.181.28.* 13.09.06, 15:55
            Mam podobne odczucia nawet MH jak kiedyś kupowałem dawał te dokumenty od ręki
            bez proszenia
            • alienxxx Re: Piekut Central park 13.09.06, 19:52
              sprawa jest prosta - deweloperzy wykorzystuja sytuacje na rynku aby nabic sobie
              kabze
              nie zgodza sie na umowe notarialna wiec podpisujacy nie ma zadnych (kompletnie
              zadnych) praw do lokalu, za ktory placi - jesli deweloper znajdzie innego kupca,
              ktory zaplaci dajmy na to 5tys za metr to mowi do widzenia osobie, ktora
              podpisala umowe - zwraca jej wplacone kwoty + kara i jest i tak do przodu.
              czysty zysk...
    • Gość: Iga Re: Piekut Central park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:50
      dno
    • Gość: admin Re: Piekut Central park IP: 194.106.192.* 13.10.06, 15:44
      Zapraszam wszystkich przyszłych mieszkańców na nasze forum
      www.kniaziewicza.fora.pl/viewforum.php?f=1
      • lulu000 Re: Piekut Central park 23.10.06, 11:41
        NIGDY, proszę Was nie logujcie się na to forum. NIGDY nie zdarzyło mi sie, aby
        usuwac posty oraz użytkownika TYLKO za to, że pozytywnie wyraża sie o
        deweloperze!!!!
        A ja właśnie za to, że nie krzyczałam na dewelopera/nie obrażałam dewelopera -
        zostałam usunięta z tego forum.
        Moja współpraca z Piekutem jest bardzo pozytywnie przeze mnie oceniana - za co
        niestety została pozbawiona prawa głosu na forum. Tam tylko moga pisać posty
        osoby, które nie lubią Piekuta.. cóż za demokracja. Admin tam uzywał tego
        słowa - ale chyba nie rozumie, co ono oznacza.
        Potwierdziło się, że jedynym słusznym forum o inwestycjach budowanych przez
        firmę Piekut - jest www.piekut.fora.pl.
        Pozdrawiam i przestrzegam przed forum kniaziewicza.pl
        • sami55 Re: Piekut Central park 23.10.06, 14:11
          Przyszli miszkańcy Central Parku, przestrzegam Was przed forum kniaziewicza.
          Jeżeli nie będziecie czepiać się developera Wasza kariera na tym forum będzie
          bardzo któdka. Każdy przejaw sympatii będzie zduszony w zarodku. Miałam
          przyjemność być na tym forum zalogowana. Na moje szczęscie zostałam z niego
          wyrzucona. Na tym forum zebrali się chyba najbardziej konfliktowi przyszli
          mieszkańcy CP albo założycielem jest konkurencja.

• Gość: Iza Re: Piekut Central park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:24
      Włąśnie obejrzałam reportaż w telewizji TVP 1 odnośnie postępowania jednego
      dewelopera z Warszawy, sytuacja podobna do naszej. Deweloper podpisał w
      kwietniu tego roku umowy na sprzedaz mieszkań. ludzie wpłacali pieniądze,
      cieszyli sie, że beda mieli mieszkania jeszcze za przyzwoitą cenę. Teraz kiedy
      cena mieszkań drastycznie wzrosła, deweloper rozwiązał ze wszystkimi umowy,
      oczywiście zaczął zwracać pieniądze. Po prostu nie opłacało mu sie sprzedawać
      po cenach jakie były w kwietniu, wykorzystał okazję i te same mieszkania
      sprzedaje za cenę dwa razy wyższą. Myślę, że Piekut chce zrobić podobnie, na
      swój wniosek wstrzymał postepowanie na pozwolenie na budowę, chce poczekać jak
      ceny mieszkań dojdą do wyzszego pułapu. Ci wszyscy którzy podpisali umowe mogą
      sami sie przekonać, w umowie mamy, że jesli do końca marca 2007 nie otrzyma
      pozwolenia na budowę zwróci nam pieniadze....... i chyba do tego dąży. W marcu
      2007 cena 1 metra może wynieść 5000,00 zł a może i więcej, możemy sie
      spodziewać, że w marcu piekut da nam informację, że nie uzyskał pozwolenia na
      budowe i musi zwrócić wpłaconą zaliczkę. To jest może czarny scenariusz,
      chciałabym żeby tak było, ale po tym co widziałam w telewizji, jak zaczęłam
      przemyślać dlaczego nie chciał podpisać umowy w formie aktu notarialnego
      wszystko jest możliwe, mam nadzieję że moje obawy są przedwczesne i okażą się
      jako nieuzasadnione. Ale i tak proszę wszystkich o czujność i wyrażenie swoich
      opinii na forum. Jeżeli jednak mój czarny scenariusz zacznie się spełniać
      musimy podjąć zdecydowane działania aby mu zapobiec.
      • rabena Re: Piekut Central park 13.10.06, 20:34
        ło rany ale PIEKUT-omania, nigdy tak jeszcze nie było, zdecydujcie się na jakiś
        wątek
    • Gość: Patrycja Re: Piekut Central park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:53
      Jestem zaszokowana tą wypowiedzią, również oglądałam ten program. Jesli na
      wniosek piekuta zostało wstrzymane postępowanie wydania pozwolenia na budowe to
      już nie jest sprawa cywilna to jest sprawa karna. Wszyscy, którzy podpisali
      umowę musimy teraz tworzyć jedną całość, nie możemy pozwolić żeby postąpili z
      nami tak jak z tymi ludźmi, którzy występowali w tym reportażu. Dlatego proszę
      wszystkich musimy sie zjednoczyć i zabronić piekutowi wycofania się z umowy.
      Mamy jeszcze szansę...... jeszcze nie jest za późno

• Gość: Libera Re: Piekut Central park IP: *.aster.pl 22.10.06, 19:51
        PO CO ZOSTAŁO ZAŁOŻONE FORUM KNIAZIEWICZA
        Kilku buntowników korzystając z nieobecności Pana Wojteckigo , postanowiło
        rzucić mu rękawicę. Stworzyli ring no i się zaczęło.
        Jednak po powrocie z dalekich krain, podjął ją zaczął z nimi walczyć. Walka
        trwała tydzień, a on walczył dzielnie, odpierając ataki.
        W ten późny, sobotni wieczór, pojawił się tajemniczy Paweł i krzyknął:

„Huraaaa!!! Mam pomysł. Przekujmy kosy na sztorc, postawmy blokade na
        Kniaziewicza, a ja rezchełstam koszule niczym Rejtan broniac p. Marcinowi
        dostępu do biura....
        Zaraz,zaraz, o czymś zapomniałem..... hmmmm.....właśnie a RÓG!!! Coś było z tym
        rogiem, tylko już nie wiem czy to był złoty czy bawoli, cętkowany,
        krety...hmmm... nieważne i tak nie mam.... OSTAŁ MI SIĘ INO SZNUR, a poniewaz
        lektura tego forum skłania mnie do myśli samobójczych, to połaczenie obu
        składników może zaowocować tragedią. W takim razie mam prośbę do szanownej pani
        ADMIN o usunięcie mojego konta, bo na odejście jestem ociupinkę za młody.”

O godzinie 21.54 Tajemniczy Paweł nie lubiący oglądać telewizji siada i włącza
        najbardziej przez niego nie lubiący TVN 24 i wtedy, aż krzyknął:

„WOW.... właśnie podali, że z "szafy Lesiaka" wypadły umowy mieszkańców Cental
        Park. Teraz to zrobi sie smród wokół sprawy ”

Na tę wiadomość, mocnej choć nie radzącej sobie z oprawcą Amazonce Adminie,
        przychodzi na pomoc klient Marcin i rozpoczyna próby pozbycia się Pana
        Wojteckigo.
        Tajemniczy Paweł, będą już w posłaniu, szepcze po cichutku swojej
        zaniepokojonej połowicy:

„Dawno, dawno, w odległej galaktyce.....
        W republice Central Park nastapił rozłam
        Mroczne siły skupione wokół demonicznego
        Sith'a Lord'a Wojteckiego zawarły z nim pakt
        w celu uciszenia nielicznej już grupy rebeliantów.
        Ale dla rebelii zawitała nadzieja, z krańca galaktyki
        przybył rycerz Jedi Marcin, który wyruszy do mistrza
        Piekuta, aby zasięgnąć rady jak wygnać złego Sith'a do
        układu Seszele i przywrócic pokój upadającej republice.....”

Tuż przed północą, na pomoc buntownikom przychodzi frania i wzywa do wyrzucenia
        z ringu Pana Wojteckiego.
        Tutaj Paweł jest dla niej pełen poparcia, przyznając jej racje:

„Słusznie Frania, wywalmy p. Wojteckiego, a odpowiedzi na nasze pytania
        otrzymamy z Marsa. Mamy tam kilka sond.... powinny wystarczyć. ”

Dochodzi północ, Paweł mający dostęp do tajnych informacji WSI i MSW przekazuje
        najnowsze informacje ze sztabu kryzysowego komendy stołecznej.

,, Drzwi biura komisarza Zawady otworzyły się z hukiem i do pokoju wpadł
        zdyszany Szczepan
        - Co jest Szczepan? - zapytał Zawada.
        - Panie komisarzu, na mieście pojawiła się informacja, że niedługo przyszli
        mieszkańcy CP beda brać kredyty!!! - wypalil Szczepan.
        -Cholera jasna!!! I dopiero teraz mi to mówisz.- zdenerwował sie komisarz. -
        Bierz dwie brygady "kominiarzy", niech pobiorą dziurkacze i lecą obstawiać
        banki. Szykują nam sie poważne zamieszki w mieście”

Po tych wszystkich informacjach po długiej i wyczerpującej walce, zbiera się
        Starszyzna, buntowników. Po całonocnych debatach, w niedzielne południe,
        dochodzą do wniosku , że należy wyrzucić z ringu Pana Wojteckiego.

,, nie mamy jeszcze tak mocnego i odpowiedniego zawodnika, musimy znaleźć
        takiego , wytrenować i w tedy walkę zacząć na nowo. Wtem ktoś mówi zaspanym
        głosem, poszukajmy na Pana Wojteckiego czegoś
        w IPN-ie, , wtedy będziemy mieli twarde dowody i będziemy mogli go szantażować”

Po tej Przygodzie Pan Wojtecki wraca, do swoich najbliższych i lojalnych
        klientów!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka