Dodaj do ulubionych

Koszmarny sen pijanego architekta ?

12.09.06, 20:12
Bezpośredniego linku nie ma, więc podaję ściężkę :)
- www.rekordaw.pl
- nasze inwestycje
- w realizacji
- katalog mieszkań
- budynek D
- ostatnie wolne 2 pokoje na I piętrze, po prawej stronie
Albo mi się wydaje, albo moi koledzy - architekci za coś takiego dostaliby na
studiach 2 do indeksu
Obserwuj wątek
    • poszi Bezpośredni link 12.09.06, 20:40
      do PDFu dla tych, co nie lubia za dużo klikać (nie znosze Flasha):

www.rekordaw.pl/sprawiedliwosci/budynek_d/05.pdf
      Mieszkanie rzeczywiście "rewelacyjne".
      • jaqbek2 Re: Bezpośredni link 12.09.06, 20:50
        Dzięki, nie zwróciłem uwagi na to, że jest też wersja w PDF - ie
        • poszi Re: Bezpośredni link 12.09.06, 21:01
          > Dzięki, nie zwróciłem uwagi na to, że jest też wersja w PDF - ie

Tak, ale żeby znaleść link do niej, musiałem użyć metod Sherlocka Holmesa :)
          Można ją za to wyklikać bez trudu wybierając "plik do wydruku (PDF)".
    • mbinkowska Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? 12.09.06, 21:02
      ja już mówiłam ;) chcę to samo co ten architekt :P
      • jaqbek2 Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? 12.09.06, 21:23
        Lufę z architektury ?
        • mbinkowska Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? 12.09.06, 22:03
          niepohamowaną kreatywność :D
    • est-ymator Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? 12.09.06, 21:06
      Mieszkanie dla kolejarzy:)
      Jak w wagonie PKP?
      • jaqbek2 Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? 12.09.06, 21:09
        Zdajesię, że w wagonie też balkonów nie ma :)
        • est-ymator Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? 12.09.06, 22:09
          No właśnie, to wiemy skąd architekt czerpal inspirację:)
          • jaqbek2 Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? 12.09.06, 22:15
            Ciekawe jednak, skąd czerpał inspirację do "zaprojektowania" budynków przy
            Sprawiedliwości i nowobudowanego przy Zakątnej, bo w nich też wiele mieszkań
            zamiast balkonów ma jedynie drzwi i barierki ...
            Czyżby architekt próbował sobie odbić lata mieszkania w mrówkowcu z lat 60 -
            tych ? Osoba z firmy, z którą rozmawiałem stwierdziła, że "to chyba nic
            nadzwyczajnego, że zamiast balkonu jest barierka"
            • est-ymator Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? 12.09.06, 22:58
              Podejrzewam, że developer chciał jak najwięcej kasy wycisnąć, czasy sa takie,
              że sprzedają się nawet największe kurioza mieszkaniowe, widocznie uznał, że bez
              balkonów i tak mu kupią.
    • wegorkie2 Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? 12.09.06, 22:30
      Malkontentom proponuje zaprojektowanie lepszego rozkładu w tych zarysach mieszkania.

Nie bronię oczywiście samego układu. Takie mieszkanie powinno po prostu być
      odpowiednio tańsze od innych.
      • wegorkie2 Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? 12.09.06, 22:33
        A propos.

Ja jak szukałem mieszkania (rok temu), to miałem propozycję kupna kawalerki 46m2
        z o wiele gorszym rozkładem niż to, za 320 tys. Była to moim zdaniem zbyt
        wygórowana cena jak na kawalerkę na parterze o fatalnym rozkładzie (bez żadnych
        tarasów ani balkonów oczywiście i całe mieszkanie nie jak wagon ale jak podkowa,
        lub wygięty wagon). Oczywiście zrezygnowałem. Przyszedł inny kupiec i dał 400tys.
    • Gość: Amarez Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? IP: *.aster.pl 12.09.06, 23:16
      eee tam czepiacie się, tutaj macie projekt wykładowcy tych Waszych architektów:
      www.multi-hekk.pl/plan.php?mieszkanie=./plany/23.png&%20%20numer=F-13-1&kondygnacja=1&pokoje=2&aneks=NIE&metraz=48.4&cena=3990&PHPSESSID=6fb0673d011de
      ed39f0d4150afe45a2d

www.multi-hekk.pl/plan.php?mieszkanie=./plany/C21.png&%20%20numer=C-II-11&kondygnacja=2&pokoje=2&aneks=TAK&metraz=46.7&cena=4280

www.multi-hekk.pl/plan.php?mieszkanie=./plany/3.png&%20%20numer=A-1-4&kondygnacja=3&pokoje=3&aneks=TAK&metraz=67.2&cena=3790

• Gość: jagosc Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 04:49
        Czy w tym pierwszym to wchodzi sie bezposrednio do ogromnej kuchni a zniej do kibla? Bo tak to
        wyglada :-)
        • Gość: Amarez Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? IP: *.aster.pl 23.09.06, 20:15
          Nie wiem ale lepiej z kibla nie wychodzić odrazu na klatkę bo wszyscy na niej
          będą wiedzieli jak dobrze się pojadło :)
      • Gość: Ali Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 11:05
        W Multi Hekk-u pijani są nie tylko architekci, ale także wykonawca i sam
        developer. Muszą strasznie tankować i czuc sie jak na Titaniku
    • Gość: a.u.c Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? IP: *.acn.waw.pl 12.09.06, 23:22
      Moim faworytem jest Zielone Zacisze (zielonezacisze.pl/mieszkania.html)
      np. etap D mieszkanie 3 pok. o pow. 73,1 m2 ponad 11 m2 na komunikację, gabinet
      7,6 m2, albo w etapie E 76,2 m2 ponad 15 m2 na komunikację (w tym salon
      przechodni). Nie wspomnę o pięknych widokach na sąsiadów!
      Ja wiem, że to dla tych co mają dzieci - nie trzeba roweru wynosić z domu, by
      pojeździć.
    • Gość: ja Re: Koszmarny sen pijanego architekta ? IP: *.devs.futuro.pl 22.09.06, 14:07
      Jak widać, jednak ktoś owo cudo...kupił....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka