IP: *.acn.waw.pl 16.09.06, 16:37
Witam bylem dzisaj na targach i mowiac szczerze wpadla mi w oko oferta firmy
Barc - Osiedle pod dębami.

Wszystko bylo pieknie i ladnie dopoki nie poczytalem sobie na forum...niektore
rzeczy wprost nie chce mi sie wierzyc... wykonanie scian dzielacych mieszkania
z plyt gipsowo kartonowych, rusy po suficie itp, itd - przeciez to jakas
porazka przy cenie 6700 za m, z wykonczeniem "pod klucz" - zreszta z tego co
wyczytalem to, to wykoncznie pod klucz jest do wymainy, poprawy.

Czy to wszystko prawda???!!!
Obserwuj wątek
    • jaqbek2 Re: Barc 16.09.06, 19:31
      Z tego co piszą mają mieszkanie poglądowe - a więc umów się i zobacz je. Sam
      oglądając wizualizacje mieszkań robionych "pod klucz", a nei znając jeszcze
      opinii o firmie, byłem zdziwiony, jak tandetnie wyglądało to wykończenie.
      Zresztą ktoś na forum - nie powiem Ci niestety we którym wątku, za dużo ich
      przeglądam - pisał, że był w mieszkaniu stawianym przez nich. W toalecie było za
      przeproszeniem słychać, co robi sąsiad 4 piętra wyżej. W mieszkaniach nie lepiej.
      W czasie studiów wynajmowałem mieszkanie, w którym wykonawca postanowił
      zaoszczędzić na wszystkim, w tym na izolacji akustycznej. Efekt był taki, że w
      normalnych warunkach słyszałem sąsiada nad sobą, bywały natomiast dni, gdy nie
      mogłem spać, bo impreza była... 3 piętra wyżej. Dowiedz się, czy stropy będą
      robione techniką "pływających", ale znając tego developera, wątpię w to.
      Generalnie za 6700zł/m2 można kupić dużo porządniejsze mieszkania, i to nie w
      mrówkowcu
      • Gość: gonzoxx1 Re: Barc IP: *.acn.waw.pl 16.09.06, 22:53
        lokalizacja odpadla juz z zawodow...
        to co sie naczytalem wystarczy

zgadzam sie za 6700 mozna poprzebierac, ale problem jest w metrazach - np 50 m
        za 6700 to troche za dużo jak dla nas
        • jaqbek2 Re: Barc 16.09.06, 23:05
          A ile jesteś w stanie przeznaczyć na mieszkanie ? Może będę w stanie coś Ci
          polecić :)
    • Gość: gość Re: Barc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 21:45
      Szczerze odmawiam tego dewelopera. Oglądałem u nich mieszkania w lutym 2006, które miały być oddane w kwietniu 2006. Widziałem też te wykończone pod klucz. Cena bylo około 3700-3800, nie pamiętam już dokładnie. Odradzam. Byłem też w biurze sprzedaży na tym osiedlu i usłyszałem, jak naganiają kupujących.

gość
      • jaqbek2 Re: Barc 17.09.06, 21:49
        Jakich technik naganiania używają ?
        • sloneczkojasne Re: Barc 19.09.06, 18:39
          Witam, ja też szukam mieszkania i wyłącznie interesuje mnie Białołęka -
          tarchomin - nowodwory. Ponieważ inwestycje tutaj można policzyć na palcach
          jednej ręki rozważam barc, ale tylko w kategoriach wybór między kiepskim, a
          jeszcze gorszym. Barc to deweloper beznadziejny, ale dzisiaj to powszechne,
          niby jest na 7 miejscu rzepy, ale jak przeczytałam umowę to jest tam co najmnie
          kilkanascie zapisów sprzecznych z KC i ustawą o ochronie konsumentów... kila
          zapisów niedozwolonych (uznanych przez UOKiK i sąd). Niestety dziasiaj
          deweloperzy robią co chcą. Wykończenie (pod klucz) kiepskie, ale jak
          zrezygujesz do oddadzą Ci jakieś grosze. Jeśli natomiast chodzi o samą budowę,
          to byłam az z 2 inż. budownictwa i to wcale nieprawda, ze ściany między
          lokalami są z karto - gipsu, zapisane jest to nawet w umowie, technika
          wykonania wentylacji też ok, wykończenie kiepskie ale w cenie, mimo wszystko
          jak się zdecyduję na barc to zrezygnuję z wykończenia. Mieszkanie pokazowe to
          jest porażka (zobacz sobie parapety, albo drzwi wejsciowe - na szczęście
          zapewnione masz inne), ale nawet nie starają się zrobić dobrego wrażenia,
          handlowcy to też jest osobna historia, problem tam jest z parkingiem, albo z
          gwarancją (barc zrzeka się rękojmi na rzecz producentów, tzn. sam musisz
          dochodzić u producenta okien osobno, drzwi osobno itd). Ale np. ja biorę kredyt
          w GE Money Bank i tam jest lista tzw. uprzywilejowanych deweloperów - jak
          kupujesz u nich mieszkanie to masz niższe %, mniej formalności, itd. i barc
          jest na liscie. Mam też znajomego który kupił tam 2 lata temu i nie narzekał,
          ale on jest z takich co w ogóle rzadko narzekają;-)) minusów jest wiele (np.
          kolorystyka osiedla jest straszna, aż się płakać chce), ale wybór ograniczony
          więc chyba się zdecyduję - pozdrawiam.
          • Gość: marzena Re: Barc IP: *.jmdi.pl 19.09.06, 21:29
            W Targforcie przy ul mysliborskiej ma ruszyc nowe osiedle, ceny konkurencyjne.
            mieszkania ładniejsze i duzo lepszy dojazd niz z osiedla pod debami. zainteresuj
            sie oferta.
            • sloneczkojasne Re: Barc 20.09.06, 13:18
              dojazd lepszy?????? ceny konkurencyje, bo lokalizacja niespecjalna,może
              samochodem to jeszcze, osiedle przy Myśliborskiej 64 jest dobre dla ludzi z
              samochodami którym ponadto po powrocie z pracy nie jest potrzebne nic poza
              własnymi 4 kątami - brak jakiejkowliek infrastruktury, tereny przemysłowe, zero
              sklepów, szkół, angielski czy basen po pracy odpadają, itd. Poza tym te
              opóźnienia w oddaniu budynków...
              To jest zupełnie nie taka lokalizacja jakiej szukam, byłam tam w sobotę ...
              • Gość: kalina Re: Barc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:24
                barc to dno i mieszkania to dno a jak jestes frajerka i chcesz kupowac za ciezka
                kase takie dno to kupuj i nie zawracaj ludziom dupy na forum. A powiedz gdzie ty
                masz basen przy pasłęckiej? brak własnego garazu czy miejsca parkingowego,
                poczytaj sobie forum co tak sie dzieje na tym osiedlu. Jak czytam ze ktos
                wychwala osiedle pod debami to smiac mi sie chce z glupoty ludzkiej.
                • sloneczkojasne Re: Barc 20.09.06, 16:46
                  rozumiem , że mieszkasz na Myśliborskiej 64 i stąd ta nieuzasadniona agresja -
                  nie wiem tylko dalczego bo stwierdziłam , ze nie jest to oferta dla mnie.swoją
                  drogą kultura osobista to raczej chyba pojęcie Ci nieznane...
                  Skoro tematem jest Barc to napisałam co myślę (wychwalanie??? chyba nie
                  czytałaś mojego wczesniejszego postu), a nie myślę wcale dobrze - kupuję tam ,
                  bo nic lepszego nie znalazłam, ale skoro jestes taka mądra i wszystkowiedząca
                  to może powiesz mi/nam gdzie można dzisiaj kupić tanio w dobrej lokalizacji
                  piękne miszkania od krystalicznie rzetelnego dewelopera?? Natomiast jeżeli
                  chodzi o to co się dzieje na Pasłęckiej to uwierz mi, ze mieszkam na Tarcho
                  parę dobrych lat, znam ludzi którzy kupili i mieszkają pod dębami, więc jeżeli
                  jestem wg Ciebie frajerką to moge tylko dodać, że przynajmniej świadomą;-))
                  pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka