Dodaj do ulubionych

Budimex-nieruchomosci

IP: *.uc.nombres.ttd.es 09.03.03, 14:16
Witam!!!
Zamierzam kupic mieszkanie ktore ´teoretycznie´ ma byc oddane do zamieszkania
we wrzesniu ´04 (Osiedle Zawiszy).
Firma czeka obecnie na wydanie pozwolenia na budowe.
Czy mozecie udzielic informacji na temat innych inwestycji firmy Budimex-
Nieruchomosci (np. Osiedle Zacisze, Sulejowska) tzn. terminowosci prac
budowlanych, jakosci wybudowanych mieszkan itp.
Moze znajdzie sie ktos kto rowniez kupil mieszkanie od Budimexu?
Bede wdzieczny za wszelkie info..
Pzdr,
Obserwuj wątek
    • Gość: rata Re: Budimex-nieruchomosci IP: *.crowley.pl 09.03.03, 16:33
      Mieszkam od pol roku na osiedlu zacisze na Targowku, jesli chodzi o
      terminowosc nie ma powodu narzekac na Budimex, z tego co wiem to kolejne bloki
      na naszym osiedlu oddawane byly na czas lub nawet przed czasem. Z usterkami
      bywa roznie, w moim przypadku (krzywa sciana) usunieto ja w bardzo krotkim
      czasie, ale wiem, ze sa mieszkania, ktorych mieszkancy czekali poltora roku na
      ich usuniecie. Dobrym zatem pomyslem jest zamieszczenie w umowie przedwstepnej
      zapisu o karach pienieznych za opoznienia w usuwaniu usterek. Generalnie nie
      narzekam na jakosc wykonczenia bloku, a infrastrukture na terenie osiedla
      (latarnie, plac zabaw itp.) oceniam wysoko.
      pzdr rata
      • Gość: ra Re: Budimex-nieruchomosci IP: *.uc.nombres.ttd.es 09.03.03, 20:07
        Bardzo dziekuje za info.
        Musze przyznac, ze troche sie podbudowalem.
        Mozna zwatpic jak sie poczyta wypowiedzi o np JWConstruction i wielu innych
        firmach.
        Sprobuje wynegocjowac jakies kary ale zapewne nie bedzie latwo.
        Jak dlugo budowali wasze osiedle?
        W przypadku Osiedla Zawiszy w maju maja dostac pozwolenie na budowe a we
        wrzesniu w przyszlym roku oddac klucze, zatem beda mieli ok 16
        miesiecy...prawde mowiac to nie mam zielonego pojecia czy to duzo czasu czy
        malo..
        Pzdr,
        ra

> Mieszkam od pol roku na osiedlu zacisze na Targowku, jesli chodzi o
        > terminowosc nie ma powodu narzekac na Budimex, z tego co wiem to kolejne
        bloki
        > na naszym osiedlu oddawane byly na czas lub nawet przed czasem. Z usterkami
        > bywa roznie, w moim przypadku (krzywa sciana) usunieto ja w bardzo krotkim
        > czasie, ale wiem, ze sa mieszkania, ktorych mieszkancy czekali poltora roku
        na
        > ich usuniecie. Dobrym zatem pomyslem jest zamieszczenie w umowie
        przedwstepnej
        > zapisu o karach pienieznych za opoznienia w usuwaniu usterek. Generalnie nie
        > narzekam na jakosc wykonczenia bloku, a infrastrukture na terenie osiedla
        > (latarnie, plac zabaw itp.) oceniam wysoko.
        > pzdr rata
    • Gość: Ya Re: Budimex-nieruchomosci IP: *.3.pl 15.03.03, 22:39
      Mieszkam na Sulejkowskiej, jakość wykonania - raczej dobra, ale robią kłopoty
      ze wszystkimi usterkami. Trzeba było wysłąć im polecony za potwierdzeniem
      odbioru by przestali zbywać. Za to cholerny bałagan organizacyjny i finansowy.
      Ale warto być wobec nich twardym, bo mają świadomość, że są ciency.
    • Gość: Monika Re: Budimex-nieruchomosci IP: *.pgi.waw.pl 02.04.03, 09:46
      czesc Re:)
      Ja wlasnie czytalam w internecie o ul Zawiszy i jestem pod wrazeniem nawet, bo
      mieszkania niemalze w centrum i ceny przystepne. Martwi mnie natomiast to ze
      dopiero w drugiej polowie przyszlego roku beda je oddawac. Troche sie boje ze w
      przyszlym roku ceny mieszkan niesamowicie wzrosna i co sie stanie z cenami tych
      mieszkan? Budimex chyba cieszy sie dobra marka, czytalam ze maja i nagrody i sa
      renomowana firma. Czy czegos wiecej sie moze dowiedziales?
      pozdrawiam
      Monika
      • Gość: Mariusz Ceny IP: 212.160.138.* 02.04.03, 15:18
        W tej chwili jest stała cena 3200 + VAT. Jeżeli VAT wzrosnie to trzeba więcej
        zapłacić. Jest rozwiązanie - przed ew. zmiana VAT zapłacić resztę - zyskiem
        byłby też upust 6% w skali roku. Uważam, że biorąc pod uwage lokalizację cena
        jest rozsądna a firma nie jest krzak ( rozmawiałem ze znajomymi którzy są w
        temacie i wyrażali się pozytywnie), poza tym obawiam się że za rok ceny mogą
        wzrosnąć. Wiadomo - lepiej kupić gotowe, ale przez rok mozna więcej odłożyć
        kasy, dzięki czemu łatwiej później uzyskać kredyt. Pytanie kto będzie
        wykonawcą, bo Budimex Nieruchomości jest tylko developerem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka