Gość: Peter IP: 195.136.47.* 07.11.01, 10:49 Witam ! Jestem właścicielem mieszkanka w Orionie 2. Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś może był jakoś niedawno na budowie i jakie są postępu prac. A może jest jakiś sąsiad z Oriona 2. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bolek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.compensazycie.com.pl 07.11.01, 11:42 Witaj sąsiedzie! Mam również mieszkanie w Orionie 2, którego na razie ani widu ani słychu. Mam nadzieję, że w ogóle zaczną go budować w tym roku i dotrzymają terminu budowy. Musimy się chyba modlić o ciepłą zimę, żeby panowie budowlańcy mieli sprzyjające warunki atmosferyczne.A propos czy wpłaciłeś już drugą ratę za wykopy i fundamenty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.116.92.* 07.11.01, 11:56 Witam sąsiadów. Ja zakotwiczyłem się na 2 piętrze. Byłem wczoraj w biurze sprzedaży i poinfomorwano mnie, że wreszcie udało się zakończyć przygotowania robót gruntowych i w najbliższych dniach wyleją fundament a potem podobno szybko dogonią pozostałe budynki. Jakoś trudno mi w to uwierzyć...... Ale z tego co udało mi się dojrzeć przez ogrodzenie to już widać pręty zbrojeniowe z ziemi więc chyba rzeczywiście ruszyli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.compensazycie.com.pl 07.11.01, 12:11 Niech nam żyją pręty zbrojeniowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 07.11.01, 12:23 Witam sąsiadów! Jeśli chodzi o wpłacenie drugiej raty to owszem wpłaciłem - dletego też tak niepokoiłem sie o postępy w budowie. Ja mieszkam na drugim piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 212.4.9.* 07.11.01, 12:40 A co z Orionem 3? Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 07.11.01, 13:01 Gość portalu: Marek napisał(a): > A co z Orionem 3? > > Marek Pewnie to samo co z naszym - Oronem 2 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.compensazycie.com.pl 07.11.01, 13:16 Peter podaj kontakt do siebie chciałbym pogadać. Mój email bolek1@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 07.11.01, 15:08 Drodzy sąsiedzi! W umowie nie ma ani słowa, że miejsce parkingowe oraz internet jest za friko - czy ktoś próbował włączyć aneksem do umowy zapis o tym że nie będzie trzeba później za to płacić ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 07.11.01, 15:15 Gość portalu: Peter napisał(a): > Drodzy sąsiedzi! > W umowie nie ma ani słowa, że miejsce parkingowe oraz internet jest za friko - > czy ktoś próbował włączyć aneksem do umowy zapis o tym że nie będzie trzeba > później za to płacić ? > Pozdrawiam Ja mam to w umowie. Pozdrawiam, jak tam Pegaz III, jest już dach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 07.11.01, 15:24 Gość portalu: nick napisał(a): > Gość portalu: Peter napisał(a): > > > Drodzy sąsiedzi! > > W umowie nie ma ani słowa, że miejsce parkingowe oraz internet jest za fri > ko - > > czy ktoś próbował włączyć aneksem do umowy zapis o tym że nie będzie trzeb > a > > później za to płacić ? > > Pozdrawiam > > Ja mam to w umowie. Pozdrawiam, jak tam Pegaz III, jest już dach? Jak to zrobiłeś i jak brzmi ten zapis? Czy jest to w formie aneksu, czy normalnie w umowie? A tak poza tym to mógłbys nie wkurzać mnie tym dachem w Pegazie III. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOGI Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.cplus.com.pl 07.11.01, 16:51 podobnie jak NICK, ja wpisalem to w umowe, nie jest to zaden tam aneks. A jak to sie stalo? po prostu po przeczytaniu umowy powiedzialem, ze wszystko jest OK, ale brakuje mi tych wpisoow i czy mozna tego dokonac. Gosciu powiedzial, ze w takim razie umowa bedzie za dwa gotowa juz uzupelniona i ... tak tez sie stalo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.pekao.com.pl 07.11.01, 18:10 Gość portalu: nick napisał(a): > Gość portalu: Peter napisał(a): > > > Drodzy sąsiedzi! > > W umowie nie ma ani słowa, że miejsce parkingowe oraz internet jest za fri > ko - > > czy ktoś próbował włączyć aneksem do umowy zapis o tym że nie będzie trzeb > a > > później za to płacić ? > > Pozdrawiam > > Ja mam to w umowie. Pozdrawiam, jak tam Pegaz III, jest już dach? Witam przyszłych mieszkańców Brzezin 1, a w szczególności tych, którzy kupili mieszkanka w Pegazie 3. A prpopos, nie ma jeszcze dachu, ale i tak budowa jest najbardziej zaawansowana (mimo, że budynek ma być oddany w ostatniej fazie). Co do miejsca parkingowego, to czy orientujecie się, czy będzie o nim mowa w akcie notarialnym? Być może nie ma o co kopii kruszyć. Ważne, żeby firma je wybudowała. Kamil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka-wa Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.proszynski.pl 08.11.01, 07:35 Nick, czy możesz podać, w którym miejscu znajduje się ten zapis? Ja go nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 08.11.01, 10:10 Gość portalu: ka-wa napisał(a): > Nick, czy możesz podać, w którym miejscu znajduje się ten zapis? Ja go nie > znalazłam Słuchaj ka-wa ja sam poprosiłem o ten zapis w umowie, w standardowej umowie tego nie znajdziesz, wpisane to zostało do obowiązków wykonawcy i zarządcy(internet). Pozdrawiam Pierwszego sąsaida z Pegaza III. (IIpiętro) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 08.11.01, 10:38 A czy ktoś próbował zmieniać podpisaną już umowę żeby aneksem wrowadzić zapisy odnośnie miejsca parkingowego oraz internetu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka-wa Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.proszynski.pl 08.11.01, 11:33 nick, a gdzie wpisałeś, że miejsce parkingowe jest za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 08.11.01, 11:42 Gość portalu: ka-wa napisał(a): > nick, a gdzie wpisałeś, że miejsce parkingowe jest za darmo? Nie pamiętam jutro postaram Ci się napisać. Jak ka-wa zaprojektowałaś wnętrze(ścianki działowe etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 08.11.01, 12:06 Nick jak masz dokładnie napisane w umowie o tym, że miejsce parkingowe jest za darmo? Dzwoniłem przed chwilą do Agromana i powiedziano mi, że mogą zrobić aneks dot. darmowego internetu dopóki Agroman będzie zarządcą nieruchomości natomiast z tym miejscem parkingowym facet coś kręcił. UWAGA mieszkańcy ORIONA 2 - jutro kończą fundamenty ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reni Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.0.* 08.11.01, 14:41 Witam Sąsiadów! Może coś wiecie na temat Pegaza V????? Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witt Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 194.9.223.* 08.11.01, 19:03 Witam sąsiadkę z Pegaza V. Posiadam własne zdjęcia cyfrowe Pegaza V. Jeżeli reflektujesz do daj zanć. > Witam Sąsiadów! > Może coś wiecie na temat Pegaza V????? Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reni Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.0.* 12.11.01, 11:50 Gość portalu: witt napisał(a): > Witam sąsiadkę z Pegaza V. Posiadam własne zdjęcia cyfrowe Pegaza V. Jeżeli > reflektujesz do daj zanć. > > > Witam Sąsiadów! > > Może coś wiecie na temat Pegaza V????? Pozdrawiam wszystkich. > Drogi Sąsiedzie z Pegaza V! Dziękuję za odpowiedź.Chciałam tylko usłyszeć słowa otuchy. Pracuję niedaleko budowy i wkrótce planuję pojawić się tam osobiście. A sąsiad na którym piętrze będzie mieszkał? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witt Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.centertel.pl 12.11.01, 16:38 Gość portalu: Reni napisał(a): > Gość portalu: witt napisał(a): > > > Witam sąsiadkę z Pegaza V. Posiadam własne zdjęcia cyfrowe Pegaza V. Jeżel > i > > reflektujesz do daj zanć. > > > > > Witam Sąsiadów! > > > Może coś wiecie na temat Pegaza V????? Pozdrawiam wszystkich. > > > > Drogi Sąsiedzie z Pegaza V! > Dziękuję za odpowiedź.Chciałam tylko usłyszeć słowa otuchy. Pracuję niedaleko > budowy i wkrótce planuję pojawić się tam osobiście. A sąsiad na którym piętrze > będzie mieszkał? > Pozdrawiam. Jeżeli się nic w planach nie zmieni ;-), to na drugim piętrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka-wa Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.proszynski.pl 08.11.01, 18:10 nick, a jakie masz mieszkanie 38 m czy 55 m? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 09.11.01, 10:46 56 m II piętro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwisia Re: AGROMAN - Pegaz 3 IP: 10.3.17.* 14.01.02, 13:26 Witam Wszystkich!!! A szczegolnie Nica,Ka-wa i Kamila, moich przyszlych sasiadow z Pegaza 3. Tylko szkoda, ze Nick cos kreci bo mieszkania nr 56 tam nie ma. Ciekawa jestem ktore to są Wasze mieszkania. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nex Re: AGROMAN - Pegaz 3 IP: 195.205.45.* 11.02.02, 18:22 Gość portalu: jadwisia napisał(a): > Witam Wszystkich!!! > A szczegolnie Nica,Ka-wa i Kamila, moich przyszlych sasiadow z Pegaza 3. > Tylko szkoda, ze Nick cos kreci bo mieszkania nr 56 tam nie ma. > Ciekawa jestem ktore to są Wasze mieszkania. > > J. Witam, Ja rowniez kupuje sobie w Pegazie 3 mieszkanie(na parterze 38.9m chyba numer 15,przy wejsciu do klatki schodowej).Sa tutaj jacys moi sasiedzi? Chetnie poznam pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwisia Re: AGROMAN - Pegaz 3 IP: *.gov.pl 15.02.02, 16:59 Czesc Piotr, jesli Twoj nr mieszkania to 15 - to w takim razie WITAJ SĄSIEDZIE Z DOŁU!!!!! J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nex Re: AGROMAN - Pegaz 3 IP: 195.205.45.* 21.02.02, 19:22 Gość portalu: jadwisia napisał(a): > Czesc Piotr, > jesli Twoj nr mieszkania to 15 - to w takim razie WITAJ SĄSIEDZIE Z DOŁU!!!!! > J. Witaj Jadwigo, Wyslalem do Ciebie list poczta elektroniczna(adres z GW chyba). Jak odpowiesz to sobie pogadamy. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - Pegaz 3 IP: 192.168.25.* 18.02.02, 08:31 Nex , nigdzie nie pisałem że moje mieszkanie to 56, może metraż to 52, a nr to 21. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwisia Re: AGROMAN - Pegaz 3 IP: *.gov.pl 18.02.02, 09:08 Gość portalu: nick napisał(a): > Nex , nigdzie nie pisałem że moje mieszkanie to 56, może metraż to 52, a nr to > 21. POzdrawiam Nick, to ja napisalam, bo wczesniej Ty tak napisales: "Re: AGROMAN - postępy w budowie Autor: Gość portalu: nick Data: 09-11-2001 10:46 adres: 192.168.25.* -------------------------------------------------------------------------------- 56 m II piętro" Pozdrawiam, Jadwisia P.S. Przejezdzalam w niedziele obok osiedla. Zaczyna mi sie podobac. W Pegazie 3 zaczynaja robic dach i ocieplac. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - Pegaz 3 IP: 192.168.25.* 18.02.02, 09:23 Bardzo dobre wiadomości, z tym dachem i ocieplaniem Pegaza III. POzdrawiam Sąsiadkę z tej samej klatki schodowej Odpowiedz Link Zgłoś
tommie Re: AGROMAN - Pegaz 3 21.02.02, 10:18 > Sa tutaj jacys moi sasiedzi? Chetnie pozna > m Hej, Witam wszystkich. Milo mi, ze poznamy sie wczesniej. Sasiad :) Pegaz 3 m. 5 Pozdrawiam, Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.14.* 29.11.01, 17:30 Gość portalu: Peter napisał(a): > Gość portalu: Marek napisał(a): > > > A co z Orionem 3? > > > > Marek > > Pewnie to samo co z naszym - Oronem 2 . Witam wszystkich sasiadow. Mam mieszkanie w Pegazie 1 na pierwszym pietrze. Chetnie wczesniej poznam swoich przyszlych sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.man.polbox.pl 13.12.01, 10:09 Witaj Rownież jestem z Pegaza I kontakt ewab@poczta.fm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 12.11.01, 08:56 Byłem w sobotę na budowie i obejrzałem jak rosną Orion 2 i Pegaz 2. W Orionie 2 skończono fundamenty i w ciągu tygodnia ma powstać pierwsza kondygnacja natomiast w Pegazie 2 prawie skończyli drugą kondygnację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poohaty Poprawki w projekcie 12.11.01, 20:40 Witam. Kupilismy mieszkanie w Orionie 1. Jak pewnie wiekszosc z Was dostarczylismy w terminie liste poprawek do projektu. Czy jest osoba, ktora otrzymala od Agromana jakiekolwiek potwierdzenie na pismie, ze poprawki zostaly rozpatrzone i zostana zrealizowane? Mnie poinformowano, ze 'rozesla do wszystkich faksy (?!) z informacja o losie poprawek... w lutym'. Czyli obawiam sie, ze szanse na realizacje sa jednak nikle. I jeszcze jedno pytanie - czy komus z Was udalo sie zmienic lokalizacje kuchni? Chodzi mi glownie o doprowadzenie i odplyw wody? Pozdrawiam Poohaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Poprawki w projekcie IP: 195.136.47.* 14.11.01, 15:58 poohaty napisał(a): > Witam. > > Kupilismy mieszkanie w Orionie 1. Jak pewnie wiekszosc z Was dostarczylismy > w terminie liste poprawek do projektu. Czy jest osoba, ktora otrzymala od > Agromana jakiekolwiek potwierdzenie na pismie, ze poprawki zostaly rozpatrzone > i zostana zrealizowane? Mnie poinformowano, ze 'rozesla do wszystkich faksy > (?!) z informacja o losie poprawek... w lutym'. Czyli obawiam sie, ze szanse na > > realizacje sa jednak nikle. > > I jeszcze jedno pytanie - czy komus z Was udalo sie zmienic lokalizacje > kuchni? Chodzi mi glownie o doprowadzenie i odplyw wody? > > Pozdrawiam > Poohaty Cześć, Rozmawiałem z Panią architekt na temat zmian w projekcie i zaakceptowała mi przesunięcie kuchni w miejsce pomieszczenia gospodarczego. Pozdarawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poohaty Re: Poprawki w projekcie IP: *.bresa.com.pl 14.11.01, 18:47 Dzieki za informacje! A czy myslisz, ze akceptacja pani architekt jest rownowazna ze zobowiazaniem Agromana do realizacji Twojej zmiany? Dostales cokolwiek na pismie? Wybieram sie tam jutro i nie wiem, czy jest szansa na jakies wiazace ustalenia. Pozdrawiam Poohaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Poprawki w projekcie IP: 195.136.47.* 19.11.01, 08:57 Gość portalu: poohaty napisał(a): > Dzieki za informacje! > > A czy myslisz, ze akceptacja pani architekt jest rownowazna ze zobowiazaniem > Agromana do realizacji Twojej zmiany? Dostales cokolwiek na pismie? Wybieram > sie tam jutro i nie wiem, czy jest szansa na jakies wiazace ustalenia. > > Pozdrawiam > Poohaty Niestety na piśmie niczego nie otrzymałem. Jesteś już po spotkaniu ? Jeśli tak to co Ci powiedziała ? A może Ty wiesz lub ktos jak tam postępy Oriona 2 ? Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smerda Re: Poprawki w projekcie IP: 134.65.212.* 19.11.01, 10:27 Byłem na budowie w Sobotę oddać plany (CO, Elektryczny i ścianek) i resztę ich dokumentów. Z tego co wiem to te plany ma obejrzeć Pani architekt z nadzoru budowlanego która jest władna wydać decyzje dotyczącą wszystkiego na tej budowie. Dopiero po jej decyzji będziemy mogli dostać jakieś info od kierownika budowy czy wykonają ścianki i resztę według naszego projektu czy nie. Jest to o tyle ważne że jeśli Wasz projekt mieszkania odbiega w znaczący stopniu od projektu Agromana (chodzi tu o ciągi komunikacyjne w mieszkaniu) może się zdarzyć tak ze nie będzie możliwe postawienie ścianki, dlatego że właśnie tymi ciągami będą ciągnięte w podłodze rury CO, kable elektryczne itp. Na samej budowie widać różnice (weekend do weekend’u) większość budynków ma już wylane stropy pierwszego piętra ( najbardziej zaawansowane maja już wylane stropy drugiego pietra). Budynki które były najbardziej opóźnione mają już ściany parteru. Ogólnie według harmonogramu na Orion 1 w którym mam mieszkanie do 15 listopada powinny byś zrobione ściany poddasza razem ze podłoga. Wiec opóźnienie jest (w chwil obecnej 1 piętro mam sufit) i trochę obawiam się że zima może pokrzyżować plany i budowa będzie musiała stanąć. Ja jak na razie wstrzymałem płatności i czekam na postępy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poohaty Re: Poprawki w projekcie IP: *.bresa.com.pl 19.11.01, 12:13 Dzieki za obie odpowiedzi. Rozumiem, ze poprawki musi obejrzec osoba kompetentna i decyzyjna. Martwi mnie tylko, ze caly proces rozpatrywania naszych 'wnioskow' jest tak slabo zorganizowany. Mnie przez caly czas (do zeszlego wtorku) zapewniano, ze 'skoro nikt do mnie nie dzwoni, to znaczy, ze wszystko jest w porzadku'. Ostatniego dnia pracy pani Architekt dowiedzialem sie czegos zgola innego - moj projekt nie ma szans na realizacje. Co dalej? Chcialbym wykonac nowy projekt (zaproponowany przez Agromana nie odpowiadal mi od poczatku, przed podpisaniem umowy zapewniano mnie, ze 'oczywiscie, wszystko mozna, wedle uznania' - wiec sie zdecydowalem:). Ale znow prawdopodobnie ktos mnie oleje, a w lutym (czyli wtedy, kiedy - jak deklaruja - rozesla do wszystkich 'faksy') dowiem sie, ze z moich poprawek nici. Coz, bede walczyl. W koncu place za budowe swojego mieszkania. I to ja mam tam zamieszkac. Ciekawe, czy ktokolwiek z Agromana czyta nasze posty na forum:) Pozdrawiam Poohaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Poprawki w projekcie IP: 195.136.47.* 20.11.01, 09:34 Gość portalu: poohaty napisał(a): > Dzieki za obie odpowiedzi. Rozumiem, ze poprawki musi obejrzec osoba > kompetentna i decyzyjna. Martwi mnie tylko, ze caly proces rozpatrywania > naszych 'wnioskow' jest tak slabo zorganizowany. Mnie przez caly czas (do > zeszlego wtorku) zapewniano, ze 'skoro nikt do mnie nie dzwoni, to znaczy, ze > wszystko jest w porzadku'. Ostatniego dnia pracy pani Architekt dowiedzialem > sie czegos zgola innego - moj projekt nie ma szans na realizacje. Co dalej? > Chcialbym wykonac nowy projekt (zaproponowany przez Agromana nie odpowiadal mi > od poczatku, przed podpisaniem umowy zapewniano mnie, ze 'oczywiscie, wszystko > mozna, wedle uznania' - wiec sie zdecydowalem:). Ale znow prawdopodobnie ktos > mnie oleje, a w lutym (czyli wtedy, kiedy - jak deklaruja - rozesla do > wszystkich 'faksy') dowiem sie, ze z moich poprawek nici. > > Coz, bede walczyl. W koncu place za budowe swojego mieszkania. I to ja mam tam > zamieszkac. > Ciekawe, czy ktokolwiek z Agromana czyta nasze posty na forum:) > > Pozdrawiam > Poohaty Cześć Mam kilka pytań: Co masz takiego w projekcie swojego mieszkania, że nie ma szans na jego realizację? Nie wiesz jaki będzie koszt dodatkowych gniazdek (chcę mieć kilka więcej niż w propozycji Agromana). Czy wiadomo już w jakiej wysokości będzie zwrot pieniędzy jeśli nie zdecyduję się na drzwi "Sokółka". Pozdrawiam, Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smerda Re: Poprawki w projekcie IP: 134.65.212.* 20.11.01, 10:40 Tak naprawdę to chyba nic, wszystko da się zrobić i zmienić. Problem prawdopodobnie tkwi w tym że nasi kochani budowlancy nie chcą za bardzo komplikować sobie życia. Jeśli wybija nam z głowy zmiany to lecą z mieszkaniami tak jak ty z szablonem. Ja oddałem plany które zmieniły ustawienia prawie wszystkich ścianek, jeśli mi ich nie zatwierdzą zrezygnuję w ogóle ze ścian działowych. Pozostaje wtedy problem z elektryką (nie ma ścian na których mają być gniazdka) i sufitem – dlatego że istnieje obawa że Panowie nie będą w stanie wykonać ponad 50 metrowego ładnego sufitu. Taki sam problem mamy z grzejnikami ludzie w Agromanie mówią że nie można ich przenosić – wiec poprosiłem o wyjaśnienie dlaczego – niestety nie wiedzieli. Co do kosztów dodatkowych gniazdek – niestety nie wiem jaka jest cena jednego punktu (kosztorys będzie chyba powykonawczy) – ale zapowiedzieli mi ze jeśli zrezygnuje z elektryki to nie odlicza mi tych pieniędzy (też nie wiem dlaczego). Więc jeśli ktoś z Was będzie wiedział jaka jest cena gniazdka proszę o podzielenie się tą informacja (dlaczego maja brać kasę za to samo dwa razy). Co do kosztów drzwi – też nie wiem J) – z parapetami jest ta sama śpiewka. I jeśli się nie mylę to kasa nie będzie odliczana od ceny mieszkania tylko będzie oddawana w czynszu. Czy ktoś z was widział już jak będą wyglądały drzwi wejściowe do mieszkań ?? Jeśli ktoś z Agroman’iakó ma jakieś wiadomości na te tematy proszę o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Poprawki w projekcie IP: 195.136.47.* 21.11.01, 12:08 Dzwoniłem dzisiaj do Agromana podobno kończą parter Oriona 2. Acha i jeszcze jedno, coś o czym się teraz mówi czyli VAT. W Agromanie powiedziano mi, że informacje na temat w jaki sposób dotknie nas wprowadzony VAT bedzie można uzyskac w piątek gdyż będzie spotkanie z prawnikiem. Ale wstępnie dowiedziałem się, że dodadzą VAT do pozostałych rat (tych po nowym roku). I co Wy na to ??? Pozdrawiam, Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Poprawki w projekcie IP: *.proszynski.pl 21.11.01, 13:52 ja słyszałam tak: VAT będzie dodany do wszystkich rat (obojętnie czy wpłaconych w tym czy w przyszłym roku), które wnosi się do czasu odebrania mieszkania. Nie dowiedziałam sie tego z Agromana, ale od kilku różnych osób mających pojecie o podatkach. Więc mój wcześniejszy pomysł - żeby wpłacić wszystko do końca tego roku, zanim wejdzie VAT - nic nie daje. Proszę o opinie: Czy prawdziwa jest wersja, że VAt dopłaca się do rat wniesionych po wejściu ustawy? Czy moja wersja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poohaty Re: Poprawki w projekcie IP: *.bresa.com.pl 21.11.01, 15:09 Gość portalu: Peter napisał(a): > > Cześć > Mam kilka pytań: > Co masz takiego w projekcie swojego mieszkania, że nie ma szans na jego > realizację? Nie wiesz jaki będzie koszt dodatkowych gniazdek (chcę mieć kilka > więcej niż w propozycji Agromana). Czy wiadomo już w jakiej wysokości będzie > zwrot pieniędzy jeśli nie zdecyduję się na drzwi "Sokółka". > Pozdrawiam, > Peter > Juz wyjasniam. Chcielismy przeniesc kuchnie do pomieszczenia obok (w zasadzie - do salonu w postaci aneksu). Niestety - i tu sie nie dziwie - wyniknal problem wentylacji, ujecia wody oraz odplywu. Na schemacie, ktory dostarczyli, wszystko wygladalo tak, jakby 'przeciagniecie' tych elementow obejmowalo dystans okolo dwoch i pol metra (bo nie ma mowy o przesunieciu pionow). Okazalo sie jednak, ze te 'newralgiczne' punkty znajduja sie w zupelnie innym miejscu, duzo dalej, niz przypuszczalismy. I rzeczywiscie - wydaje mi sie, ze ciagniecie rur i wentylacji na tym 'rzeczywistym' dystansie mijaloby sie z celem. Niestety, nie znam sie na tych sprawach, polegam jedynie na opinii i zdaniu pani architekt Agromana (mogla jednak dostac polecenie od ludzi, ktorzy placa - niestety naszymi pieniedzmi - zeby 'zbijac' takie propozycje zmian za wszelka cene:). Szkoda tylko, ze dowiedzialem sie o tym tak pozno (poprawki zglaszalem pod koniec wrzesnia). Ale i to lepiej niz 'faks w lutym':). Na wszelki wypadek spedzilem ostatnich kilka dni i nocy na wygenerowaniu kilku nowych propozycji 'awaryjnych' w roznych odmianach - scianka tu, albo tam itp. Moj problem to jak z dwoch pokoi z kuchnia na prawie szescdziesieciu metrach zrobic trzy pokoje - mamy male dziecko. Po kilku latach sciskania w kawalerkach wydaje mi sie, ze z takim metrazem jest to mozliwe:). Mysle, ze niebawem zdam relacje z kolejnych prob przekonania osob, ktore buduja osiedle 'szczesliwych ludzi', do innej wizji szczescia:) Pozdrawiam Poohaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Poprawki w projekcie IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 01:13 Gość portalu: poohaty napisał(a): > Dzieki za obie odpowiedzi. Rozumiem, ze poprawki musi obejrzec osoba > kompetentna i decyzyjna. Martwi mnie tylko, ze caly proces rozpatrywania > naszych 'wnioskow' jest tak slabo zorganizowany. Mnie przez caly czas (do > zeszlego wtorku) zapewniano, ze 'skoro nikt do mnie nie dzwoni, to znaczy, ze > wszystko jest w porzadku'. Ostatniego dnia pracy pani Architekt dowiedzialem > sie czegos zgola innego - moj projekt nie ma szans na realizacje. Co dalej? > Chcialbym wykonac nowy projekt (zaproponowany przez Agromana nie odpowiadal mi > od poczatku, przed podpisaniem umowy zapewniano mnie, ze 'oczywiscie, wszystko > mozna, wedle uznania' - wiec sie zdecydowalem:). Ale znow prawdopodobnie ktos > mnie oleje, a w lutym (czyli wtedy, kiedy - jak deklaruja - rozesla do > wszystkich 'faksy') dowiem sie, ze z moich poprawek nici. > > Coz, bede walczyl. W koncu place za budowe swojego mieszkania. I to ja mam tam > zamieszkac. > Ciekawe, czy ktokolwiek z Agromana czyta nasze posty na forum:) > > Pozdrawiam > Poohaty pytalam handlowcow czy czytaja - czytaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick 50 % -faktura VAT IP: 192.168.25.* 26.11.01, 12:55 Drodzy Agromani, czy ktoś z Was otryzmał juz fakturę Vat po wpłaceniu 50 % wartosci mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: 50 % -faktura VAT IP: 172.16.1.* 26.11.01, 13:01 czesc ja juz taka fakture dostalam i kiedy ja odbieralam w salonie sprzedazy bylo ich przygotowanych jeszcze dosc duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: 50 % -faktura VAT IP: 192.168.25.* 26.11.01, 13:20 Gość portalu: magda napisał(a): > czesc ja juz taka fakture dostalam i kiedy ja odbieralam w salonie sprzedazy > bylo ich przygotowanych jeszcze dosc duzo Dzięki za news Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Budowa IP: 195.136.47.* 26.11.01, 13:41 Witam Szanownych Sąsiadów ! Czy może był ktoś ostatnio na placu budowy? Bardzo proszę o komentarz (w szczególności dot. Oriona 2). Czy są już jakieś budynki z dachem? Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smerda Re: Budowa IP: 134.65.212.* 26.11.01, 14:59 No właśnie bieda straszna – śnieg zaczął padać a my nie mamy dachów nad głową. Na budowie byłem w sobotę wieczorem, wiec najbardziej zaawansowane budynki (pegaz 1,3, Orion 5) mają stropy drugiego piętra, niestety nie widziałem zaczętych prac związanych z dachem. Widziałem w budynku Pegaz 5 refleksy światła tak jakby były już wstawione szyby (ale może to ekipa budowlana zrobiła sobie pomieszczenie socjalne). Mam pewną propozycje do naszych kochanych handlowców z Agromna - jeśli już czytają to forum to może warto by było jeśli by się pokusili np. raz - dwa razy w tygodniu o wysłanie opisu stan prac na osiedlu (widzicie to przecież z okien). Nie chodzi mi tu o jakieś „inżynierskie wypracowanie” ale o krótkie 2-3 zdania o każdym z budynków czy się coś zmieniło czy nie. Byłoby to naprawdę (tak myślę) bardzo miło odebrane przez przyszłych mieszkańców. Można by było rozbudować także strone o dodatkowy link do tego typu informacji ale na pewno było by to bardziej pracochłonne i skomplikowane w wykonaniu niż notatka na forum. Co o tym sądzicie (Agromanie i Handlowcy) ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Budowa IP: 195.136.47.* 26.11.01, 15:30 Gość portalu: Smerda napisał(a): > No właśnie bieda straszna – śnieg zaczął padać a my nie mamy dachów nad g > łową. > Na budowie byłem w sobotę wieczorem, wiec najbardziej zaawansowane budynki > (pegaz 1,3, Orion 5) mają stropy drugiego piętra, niestety nie widziałem > zaczętych prac związanych z dachem. > Widziałem w budynku Pegaz 5 refleksy światła tak jakby były już wstawione szyby > > (ale może to ekipa budowlana zrobiła sobie pomieszczenie socjalne). > > Mam pewną propozycje do naszych kochanych handlowców z Agromna - jeśli już > czytają to forum to może warto by było jeśli by się pokusili np. raz - dwa razy > > w tygodniu o wysłanie opisu stan prac na osiedlu (widzicie to przecież z > okien). Nie chodzi mi tu o jakieś „inżynierskie wypracowanie” ale o > krótkie 2-3 > zdania o każdym z budynków czy się coś zmieniło czy nie. Byłoby to naprawdę > (tak myślę) bardzo miło odebrane przez przyszłych mieszkańców. Można by było > rozbudować także strone o dodatkowy link do tego typu informacji ale na pewno > było by to bardziej pracochłonne i skomplikowane w wykonaniu niż notatka na > forum. > > Co o tym sądzicie (Agromanie i Handlowcy) ??? > > Pozdrawiam Dzięki Smerda za info! Popieram pomysł z umieszczaniem przez handlowców lub pracowników AGROMANA informacji na temat postępów w budowie. Myślę, że bardziej będzie wygodne dla nich napisanie 2 razy w tygodniu kilku zdań niż codziennie oprowadzać po budowie wycieczki agromaniaków. Czekamy na odzew AGROMANA! Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agroman Re: Budowa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.11.01, 16:55 Witamy wszystkich uczestników forum. Chętnie będziemy pisać na forum i udzielać państwu informacji na temat postępów w budowie. Jednak podchodzimy do tego z dystansem i nie chcemy za bardzo ingerować w państwa rozmowy. Odpowiada nam zaproponowana forma informowania o postępach w budowie, nie wimy tylko czy powinno to być aż dwa razy w tygodniu. Ale zobaczymy jak to będzie. Jeżeli chodzi o stronę, to pracujemy nad tym. W najbliższym czasie pojawi się większa ilość zdjęć(może nawet do ściągnia). Przepraszamy za spore prerwy w uaktualnianiu zdjęć. W ostatnim czasie(bałagan z VAT-em) mieliśmy naprawdę dużo pracy. Pozdrawiamy serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
excel Re: 50 % -faktura VAT 27.11.01, 09:24 Witam Wszystkich, Mam pytanie, jaki macie opis do odebranej od developera faktury VAT (Agroman proponuje "zaliczka na zakup..."), i czy ma to jakiekolwiek znaczenie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeZet Wspólnie oszczędzimy kasę! IP: 10.1.5.* 28.11.01, 11:20 Być może moja propozycja jest nieco przedwczesna, niemniej jednak chcę podzielić się ze wszystkimi Agromaniakami pewnym pomysłem, dzięki któremu wszyscy możemy zaoszczędzić trochę kasy. Rzecz nie dotyczy tematu VAT (najbardziej gorącego obecnie), ale ... do rzeczy. Proponuję zawiązanie Agromaniackiego Centrum Zakupów. Otóż w momencie, kiedy będziemy na etapie odbierania naszych mieszkań powinniśmy wspólnie ustalać miejsca zakupu (konkretne sklepy)elementów wyposażenia wnętrz, dzięki czemu u sprzedawcy uzyskamy korzystne rabaty. Genialnie, tym bardziej, że większość z nas ma dostęp do sieci i miejscem ustalania niezbędnych kwestii może być np. Formum GW? Co wy na to? Wprawdzie ja osobiście mam trochę czasu (Orion 5 - odbieram mieszkanie w lipcu), ale niektórzy mogą zacząć organizację Centrum Zakupów wcześniej. Pozdrawiam, BeZet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Wspólnie oszczędzimy kasę! IP: 195.136.47.* 28.11.01, 12:25 Gość portalu: BeZet napisał(a): > Być może moja propozycja jest nieco przedwczesna, niemniej jednak chcę > podzielić się ze wszystkimi Agromaniakami pewnym pomysłem, dzięki któremu > wszyscy możemy zaoszczędzić trochę kasy. Rzecz nie dotyczy tematu VAT > (najbardziej gorącego obecnie), ale ... do rzeczy. Proponuję zawiązanie > Agromaniackiego Centrum Zakupów. Otóż w momencie, kiedy będziemy na etapie > odbierania naszych mieszkań powinniśmy wspólnie ustalać miejsca zakupu > (konkretne sklepy)elementów wyposażenia wnętrz, dzięki czemu u sprzedawcy > uzyskamy korzystne rabaty. Genialnie, tym bardziej, że większość z nas ma > dostęp do sieci i miejscem ustalania niezbędnych kwestii może być np. Formum > GW? Co wy na to? Wprawdzie ja osobiście mam trochę czasu (Orion 5 - odbieram > mieszkanie w lipcu), ale niektórzy mogą zacząć organizację Centrum Zakupów > wcześniej. Pozdrawiam, BeZet Witam Sąsiada! Gorąco popieram pomysł. Najlepiej by było gdyby ujawnił się ktoś kto ma jakiegoś znajomego w takim sklepie lub hurtowni i mógłby w naszym imieniu wynegocjować jakieś konkretne zniżki. Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Wspólnie oszczędzimy kasę! IP: 212.244.106.* 30.11.01, 11:04 Popieram pomysł stworzenia takiego Centrum, zwłaszcza w obliczu podwyżki VAT-u na materiały budowlane. Jednocześnie mam pomysł o wymianę informacji dotyczących fachowców, którzy będą nam wykańczali mieszkania. W sumie najważniejszą kwestią nie jest dobrze i tanio kupić materiały wykończeniowe, ale znależć odpowiednich fachowców, którzy nasze pomysły zamienią w czyn i nie narażą nas na większe straty i koszty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Wspólnie oszczędzimy kasę! IP: 195.136.47.* 04.12.01, 09:32 Uwaga !!! Czekamy na informację kto mógłby zaproponować Agromaniakom zniżki przy zakupie materiałów wykończeniowych oraz urządzeń i wyposażenia mieszkań!!! P.s. jest nas spora grupa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Probe Sposób na VAT??? IP: *.*.*.* 06.12.01, 09:31 Witam Agromanów - Sąsiadów! Wszyscy słyszeliśmy o łaskawej decyzji naszego rządu dotyczącej rezygnacji z wprowadzenia podwyższonej stawki VAT na mieszkania kupowane od developerów. Niestety decyzja ta nie dotyczy stawki 7%, która zacznie obowiązywać od dnia 1 stycznia 2002. Oznacza to, że każdy z nas, kto do końca roku 2001 wpłaci do kasy Agramana więcej niż 50% wartości kupowanego mieszkania, pozostałe raty będzie zobowiązany wpłacić powiększone o 7% podatku. Wczoraj w Gazecie Prawnej ukazał się artykuł, który dał mi nieco do myślenia. Opisano tam dwa sposoby na uniknięcie płacenia nawet 7-mio procentowego VAT-u. Pierwszym z nich jest wpłacenie pełnej wartości mieszkania przed końcem roku 2001. Drugim natomiast jest wpłacenie co najmniej 50% wartości i podpisanie z developerem umowy wstępnej w formie aktu notarialnego. W takim przypadku pozostała część płatności nie byłaby objęta podwyższoną stawką podatku. Kontaktowałem się w tej sprawie z panią Dyrektor Finasową Agromana. Ona ani nie zaprzeczyła, ani nie potwierdziła. Twierdzi, że słyszała o takim rozwiązaniu, ale nie gwarantuje, że nie funkcjonują przepisy, które w jakikolwiek sposób nie ograniczają takiej możliwości oszczędzenia "kilku groszy". Moją prośbą do szanownych przyszłych sąsiadów jest: czy ktoś z nas jest znawcą w kwestii podatków i czy jest w stanie potwierdzić lub zdementopwać taką plotkę. Warto się tym zainteresować, bo to w końcu nasze "kilka groszy". Serdecznie pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: 50 % -faktura VAT IP: *.abb.pl 11.01.02, 16:16 Hej.Mam pytanie czy ktoś wpłacił 100% wartości mieszkania i dostał na całość fakturę, bo ja wpłaciłam 100% ale fakturę dostałam na 75%. Pozostałą część 25% ( t.j. grunt )mam dostać przy akcie notarialnym.Czy ktoś wie dlaczego AGROMAN nie chce wystawic mi faktury na 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malcik Re: 50 % -faktura VAT IP: 192.168.0.* 11.01.02, 20:58 Chodzi o to, że faktura VAT służy do dokumentowania wydatków na towary i usługi objęte podatkiem VAT (zwolnione, ze stawką 0,7 lub 22). Natomiast grunt ma to do siebie, że ustawą o VAT wogóle nie jest objęty więc Agroman dobrze robi, że nie wystawia na to faktury. Dziwię się tylko, że dostałaś fakturę na 75 proc., a nie na 80 proc. bo przecież grunt stanowi 20 proc. wartości umowy. Dowodem zakupu gruntu będzie cena podana w akcie notarialnym i urzędowi skarbowemu pokażesz odpis aktu i będzie OK. A wogóle to się zdziwiłem (na korzyść) gdy się dowiedziałem w Agromanie, że wprowadzili pewną bardzo korzystną zmianę dla tych co jeszcze nie wpłacili wszystkiego - otóż grunt rozliczają nie z pierwszej wpłaty, ale ostatnie 20 proc. będzie zapłatą za grunt, a więc płacone w 2002 roku nadal nie ma VAT-u. Natomiast wpłacone napoczątku 20 proc. zostaje zaliczone na cene mieszkania, a nie na grunt. Tak więc reasumując cenę gruntu odliczymy w ramach dużej ulgi w 2002 roku, na podstawie aktu notarialnego, a nie faktury bo takiej Agroman dać nie może i tu jest w porządku. A tak wogóle to dostaliście może list od firmy?? Jak Wam się on podoba?? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Agroman - Pegaz 1 IP: *.external.hp.com 12.12.01, 09:34 Witam. Jestem właścicielem mieszkania w Pegazie 1 chętnie porozmawiam o postąpach prac również na naszym budynku. Jestem zaniepokojony opóźnieniem, które w naszym przypadku osiągnęło już 2 miesiące a handlowcy razem z dyrekcją zapewniają, że jeszcze w tym roku zamkną budynek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Agroman - Pegaz 1 IP: *.man.polbox.pl 13.12.01, 10:16 Gość portalu: Rodi napisał(a): > Witam. > Jestem właścicielem mieszkania w Pegazie 1 chętnie porozmawiam o postąpach prac > > również na naszym budynku. Jestem zaniepokojony opóźnieniem, które w naszym > przypadku osiągnęło już 2 miesiące a handlowcy razem z dyrekcją zapewniają, że > jeszcze w tym roku zamkną budynek. > Pozdrawiam Hi Rodi Czy moge cieprosic o kontakt na priv ewab@poczta.fm _tez jestem z pegaza I z gory dziki i pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: Agroman - Pegaz 1 IP: *.external.hp.com 13.12.01, 11:30 Wyslalem na priv ewab@poczta.fm Nie wiem co oznacza te podkreslenie za adresem "_" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: Agroman - Pegaz 1 IP: *.crt.tpsa.pl 17.12.01, 08:13 Zgodnie z zapowiedziami bylem w piatek na budowie. Najwieksze powody do zadowolenia maja mieszkancy Pegaz 3 i Orion 5 (czyzby tam mial mieszkania zarzad?), oba budynki maja juz okna z szybami i konstrukcje dachowe. Niestety moj biedny Pegaz 1 wyglada tak samo jak przed tygodniem no ale pocieszam sie, ze schnie strop drugiego pietra, tydzien temu byl zbrojony i w tym tygodniu mam nadzieje, ze cos sie ruszy dalej. Na temat reszty budynkow moge powiedziec niewiele poniewaz nie rejestrowalem postepu na nich. Pozdrawiam Rodi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Agroman - Pegaz 1 IP: 195.136.47.* 17.12.01, 09:17 Gość portalu: Rodi napisał(a): > Zgodnie z zapowiedziami bylem w piatek na budowie. > Najwieksze powody do zadowolenia maja mieszkancy Pegaz 3 i Orion 5 (czyzby tam > mial mieszkania > zarzad?), oba budynki maja juz okna z szybami i konstrukcje dachowe. > Niestety moj biedny Pegaz 1 wyglada tak samo jak przed tygodniem no ale pociesz > am sie, ze schnie > strop drugiego pietra, tydzien temu byl zbrojony i w tym tygodniu mam nadzieje, > ze cos sie ruszy dalej. > Na temat reszty budynkow moge powiedziec niewiele poniewaz nie rejestrowalem po > stepu > na nich. > Pozdrawiam > Rodi Cześć Rodi! Nie wiesz przypadkiem na jakim etapie jest Orion 2? Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: Agroman - Pegaz 1 IP: *.crt.tpsa.pl 17.12.01, 09:32 Przykro mi, ale nie wiem, nastepnym razem postaram sie zapamietac stran budowy reszty budynkow, w koncu bedziemy sasiadami, musimy sie trzymac razem, wspolnie wiecej zwojujemy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: Agroman - Pegaz 1 IP: 195.116.92.* 17.12.01, 09:39 A ja byłem w niedzielę wieczorkiem na budowie i oprócz tego, że jak zwykle byłem dumny z wyboru budynku, który dokonałem (Orion 5 :-))) ), to rzeczywiście Pegaz 3 też ma już konstrukcję dachu. A jeżeli chodzi o Oriona 2 to o ile dobrze widziałem robią strop nad parterem. Także nosa do góry, Orion 2 dogania powoli resztę stawki :-)). Zbroją też strop nad drugim piętrze na Pegazie 2 (chyba taki na numer - to ten z garażami) więc tu pewnie dach też będzie niedługo. Pozdrawiam Sąsiadów i następnego Sylwestra urządzamy rozumiem na placyku na środku osiedla. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Agroman - orion 2 IP: 172.16.1.* 17.12.01, 10:02 ja tez bylam w niedziele na budowie - jak bylo widno poniewaz mam mieszkanie w orionie 4, odbylam wycieczke dookola ogrodzenia niestety orion 2 nie ma jeszcze pierwszego stropu, prace "murowane" stanely prze mrozy wszedzie nie tylko na orionie 2 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Agroman - Pegaz 1 IP: 217.11.142.* 07.01.02, 17:02 Wprawdzie minęło trochę czasu od Twojej wypowiedzi, mam nadzieję że coś się zmieniło. Ja będę mieszkać w PEGAZIE 1, ale niestety nic nie wiem o opóźnieniu, poza tym uświadamiano mnie, że nie jestem w stanie dostrzeć opóźnienia mniejszego niż 6 miesięcy. Bardzo proszę o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Zdjecia z budowy IP: *.external.hp.com 13.12.01, 14:47 Informuje drogich AGROMANIAKOW, ze zostaly umieszczone dzisiaj nowe zdjecia z placu budowy na stronie www.agroman.pl, szkoda tylko, ze czytelne sa tylko te budynki ktore sa niezle zaawansowane reszta budynkow to male miniaturki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.14.* 14.12.01, 14:58 Jestem przyszlym mieszkancem Pegaza 1. Chetnie poznam wczesniej sasiadow. Moj adres prywatny aiki@plusnet.pl Pozdrawiam, marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - PEGAZ IP: 213.231.3.* 18.12.01, 10:17 Byłem w piątek n abudowie, wieczorem i zauawżyłem już prowadzenie prac w środku budynków Pegaz 3. Okazuje się iż "kłada" piony. Na innych budynakch jest już cześć ocieplenia. POdczas mojej obecności a było juz ok 17 prace jeszcze trwały. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sskaut Witam wszystkich "agromanowcow" IP: 212.45.227.* 18.12.01, 15:59 Z nieurywanym zainteresowaniem przeczytalem wiekszosc uwag Szanownych Sasiadow - ze szczegolnym uwzglednieniem spraw zwiazanych z Orionem 2, gdyz tam mam mieszkanie - i mnostwo ciekawych rzeczy sie tu dowiedzialem. Ale - po rozmowie z p. Plochem - dowiedzialem sie tez, iz termin oddania Oriona 2 nie ulegnie opoznieniu. Wypada mi tylko zazdroscic Panstwu, ktorzy macie mieszkania juz stojace, - z oknami, zaczynkiem dachu itp. P. Ploch twierdzi, ze wczesna wiosna zaproponuje Wam klucze (w zamian za zrealizowanie wszystkich splat) i bedziecie mogli zabrac sie za "wykonczeniowke". A wiec - zamieszkacie wczesniej...:) Pozdrawiam i zycze wszystkim Wesolych Swiat i dobrego Nowego Roku Marcin "Skaut" Szkuat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan. Re: Witam wszystkich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 23:54 > P. Ploch twierdzi, ze > wczesna wiosna zaproponuje Wam klucze (w zamian za zrealizowanie wszystkich > splat) i bedziecie mogli zabrac sie za "wykonczeniowke". A wiec - zamieszkacie > wczesniej...:) Ta wypowiedź mnie zaskoczyła .... Jutro dzwonię do Agromana w celu potwierdzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: Witam wszystkich IP: 195.116.92.* 19.12.01, 08:04 Witam Stephan Jeżeli dobrze kojarzę to będziemy sąsiadami w Orionie 5, więc podziel się informacjami jak się skontaktujesz z Agromanem i jeżeli możesz to spytaj, czy wcześniejszy odbiór będzie się wiązał z wcześniejszym rozpoczęciem płacenia czynszu, a jeżeli tak to może w końcu skalkulowali ile takowy będzie wynosił. Jak szczerze mówiąc wolę, żeby oddali w terminie i się nie spieszyli, tylko zwrócili uwagę na jakość i dali temu budynkowi trochę wyschnąć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan Re: Witam wszystkich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 09:23 Witaj George. Będziemy sąsiadami... Ja prawdopodobnie jutro będę w Agromanie, to dowiem się wszystkiego "live". Miesiąc nie byłem na budowie i po wczorajszej wizycie zostałem mile zaskoczony, budowa idzie "pełną parą"... Pozdrawiam Agromanów - szczególnie Orion 5 Stephan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Święta IP: 195.136.47.* 21.12.01, 09:13 Drodzy Sąsiedzi! Z okazji zbliżających się Świąt oraz Nowego Roku życzę Wam wszystkiego najlepszego a przede wszystkim szybkiego odbioru mieszkań! Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Święta IP: *.mc.tenbit.pl 21.12.01, 10:35 Gość portalu: Peter napisał(a): > Drodzy Sąsiedzi! > Z okazji zbliżających się Świąt oraz Nowego Roku życzę Wam wszystkiego > najlepszego a przede wszystkim szybkiego odbioru mieszkań! a więc niechaj zima lekką bedzie dla Agromanów! Pozdrawiam, Michał Orion 3 <michal@accamail.com> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.crt.tpsa.pl 03.01.02, 08:04 Witam drogich sasiadow w Nowym Roku i zycze aby zblizajacy sie rok byl co najmniej taki jak ubiegly. Szkoda tylko, ze pogoda psuje Nam troche szyki, ale miejmy nadzieje, ze to tylko chwilowy stan. Ciekawe, do jakich temperatur mozna prowadzic poszczegolne roboty budowlane, ale nie w/g Agromana tylko rzeczywiscie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 03.01.02, 10:02 Technologia pozwala na prowadzenie prac na zewnątrz przy temp. do - 15 C. Wewnątrz prace mam nadzieję iż trwają. pozdrawiam w nowym roku, czy ktoś z Was był już może w srdoku któregoś z domków Odpowiedz Link Zgłoś
cozzi Re: AGROMAN - postępy w budowie 07.01.02, 08:44 Czy był ktoś może na budowie? Robią coś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.crt.tpsa.pl 07.01.02, 08:49 Niestety, roboty zostaly wstrzymane. Bylem w sobote w salonie sprzedazy i powiedziano mi, ze kierownik budowy wstrzymal budowe ze wzgledu na warunki atmosferyczne, do czasu ustabilizowania sie pogody. Boje sie, ze poczekamy sobie do wiosny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 07.01.02, 11:11 Człowieku nie przesadzaj, że do wiosny. Prz takich mrozach to nie można wykonywac pracy. Idzie ocieplenie więc może nie bęzie aż tak żle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie 07.01.02, 13:43 Witam wszystkich. Będę mieszkańcem budynku PEGAZ 4. U mnie to robory budowlane są dopiero w tyle. Zaczeli budować dopiero pierwsze pietro. Więc ci co maja już budynek z 2 pietrem i dachem to szczęściarze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 217.11.142.* 07.01.02, 16:52 Witam wszystkich Przyznaję, że niedawno dołączyłam się do rozmów. Jak dobrze pójdzie to będę mieszkać w PEGAZIE 1, bardzo proszę o jakieś informacje sąsiadów z osiedla? Tak wogóle to mam pytanie, czy komuś z Was odmówili wprowadzenia zmin do projektu mieszkania? Mi powiedziano, że projekty zostały oddane do wykonawcy i niestety spóźniłam się. Zbyt późno podpisałam umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 08.01.02, 09:05 Bardzo proszę pracowników Agromana (jeśli czytają tą stronę) o skomentowanie aktualnej sytuacji na budowie (wpływ pogody na budowę, kiedy firmy budowlane wznowią prace oraz czy terminy podane w umowach zostaną dotrzymane). Myślę ,iż nie tylko ja ale i reszta Agromaniaków z niecierpliwością będzie czekać na odpowiedź. Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie 08.01.02, 09:21 Byłem wczoraj na budowie. Powiedziano mi, że prace ruszaja bo jest odpowiednia pododa. Natomiast gdy pogoda będzie taka jak przez oststnie 3 tygodnie - zima i duży mróz, to może nastąpic małe opuznienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.116.92.* 08.01.02, 09:29 Ja mam może trochę subiektywne spojrzenie na to (Orion 5 z terminem odbioru na lipiec) ale z tego co zajrzałem do umowy to opóźnienie może się pojawić właśnie z powodu warunków atmosferycznych uniomożliwiających prowadzenie robót budowlanych, co musi być potwierdzone wpisem do dzinnika budowy, a z uzyskanych wiadomości właśnie wynika, że coś takiego miało miejsce. Tak więc teraz albo to nadrobią, albo nie. A swoją drogą to przerwa w budowie nastąpiła w okresie świąteczno-noworocznym, więc chyba i tak opracowując harmonogram budowy brali pod uwagę, że nie będzie to okres wytężonej pracy, więc może z tym opóźnieniem nie jast tak źle (szczególnie patrząc na Oriona 5 i Pegaza 5 :-) ) Pozdrawiam i czekamy na wyjaśnienia samego Agromana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 212.244.106.* 08.01.02, 09:36 O ile pamiętam, to w większości umów widneje zapis o odsetkach za opóźnienie oddania mieszkania w terminie. Ciekawe jak będzie to zinterpretowane przez Agromana w przypadku opóźnienia oddania budynków ze względów na niekorzystną pogodę, a które to budynki miały opóźnienie jeszcze w trakcie dobrych warunków pogodowych. Jest pewnym ewenementem, że budynki z terminem lipcowym są bardziej zaawansowane w budowie, niż budynki z terminem kwietniowym. Jeżeli ktoś ma takie same wątpliwości to proszę o komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 08.01.02, 09:59 Gość portalu: nowy napisał(a): > O ile pamiętam, to w większości umów widneje zapis o odsetkach za opóźnienie > oddania mieszkania w terminie. Ciekawe jak będzie to zinterpretowane przez > Agromana w przypadku opóźnienia oddania budynków ze względów na niekorzystną > pogodę, a które to budynki miały opóźnienie jeszcze w trakcie dobrych warunków > pogodowych. Jest pewnym ewenementem, że budynki z terminem lipcowym są bardziej > > zaawansowane w budowie, niż budynki z terminem kwietniowym. > Jeżeli ktoś ma takie same wątpliwości to proszę o komentarz. No właśnie, w moim przypadku już w listopadzie mój budynek - Orion2 miał 2 miesiące opóźnienia więc chyba jeśli złe warunki atmosferyczne nie będą trwały dłużej niż 2 miesiące a termin oddania budynku opóźni się to powinienem otrzymać odsetki karne. Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.116.92.* 08.01.02, 10:09 Oczywiście, że jeżeli opóźnienie końcowe (przy odbiorze) przekroczy ilość dni wstrzymania budowy (wpisanych do dziennika budowy) to należą Ci się odsetki karne za każdy dzień opóźnienia powyżej tej ilości. Niestety co do poszczególnych etapów to z umowy nie wynika co się dzieje, jeżeli ich terminy nie są dotrzymywane. Natomiast zauważ, że zostawili sobie dużo czasu na wszelkie wykończenia, więc myślę, że jest tam zapas na nadrobienie wcześniejszych opóźnień. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 212.244.106.* 08.01.02, 10:42 Oczywiście o dotrzymaniu lub przekroczeniu terminu można będzie mówić dopiero w chwili nadejścia tego terminu, jednakże będzie stosunkowo skomplikowane rozstrzygnięcie o wielkości opóźnienia. Poszczególne fazy realizacji inwestycji są dosyć precyzyjnie przedstawione w harmonogramach płatności. Każda rata z góry odpowiada jakby konkretnemu etapowi wykonania, przy czym harmonogram jest tak skonstruowany, iż na początku przewiduje (w przypadku budynków kwietniowych) duże przyspieszenie, pozostawiając spory zapas na końcu na wypadek nieprzewidywalnych okoliczności (np. pogoda). Jednakże niekorzystne warunki pogodowe rozpoczęły się dopiero w drugiej połowie grudnia, a w tym okresie niektóre budynki miały opóźnienia rzędu kilku miesięcy, a niektóre zostały wybudowane z dużym wyprzedzeniem. Czyli, może dojść do takiej sytuacji, iż opóźnienia w budowie zostaną objęte tymi niekorzystnymi warunkami pogodowymi, co spowoduje opóźnienie w oddaniu mieszkania i jednoczesny brak odsetek za zwłokę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.116.92.* 08.01.02, 10:48 No chyba się jednak nie rozumiemy. Aby warunki pogodowe były zaliczone do przyczyn opóźnienia budowy potrzebny jest wpis do dziennika budowy o przerwaniu robót. Przy wznowieniu robót znowu jest wpis więc łatwo policzyć ile dni opóźnienia można przerzucić na pogodę. O ile wiem przerwa trwała około dwóch tygodni więc za każde opóźnienie powyżej dwóch tygodni będą Ci się należały odsetki. Jest to dokładnie uregulowane w umowie. Natomiast co do kilkumiesięczynych opóźnień do chyba przesadzasz bo przecież budowa trwa dopiero 4 miesiące (od 15 września). Pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 212.244.106.* 08.01.02, 11:04 Wbrew pozorom zrozumieliśmy się, jednakże wychodzę z trochę innego założenia. Z jednej strony mamy postanowienia umowne, natomiast z drugiej strony mamy kwestię interpretacji zapisów oraz ewentualnej egzekucji tych przepisów w praktyce. Nie należy oczywiście z góry zakładać złej woli kontrahenta, jednakże w kwestiach spornych można zachować dużą dozę ostrożności, a nawet sceptycyzmu. Co do opóźnień, w Pegazie 1 i 2, o ile dobrze pamiętam zgodnie z harmonogramem płatności, wpłaty listopadowe dotyczą dachu, balkonów etc, natomiast wpłaty grudniowe robót wewnętrznych - okablowanie, orurowanie i kotłownia. Krótka wizyta na budowie i obserwacja postępów robót wskazują, iż biorąc pod uwagę szybki termin oddania tych budynków, roboty są najmniej zaawansowane (przynajmniej jeszcze niedawna nie było na nich dachu). Nie mam na celu sianie niepotrzebnej paniki, jak również podważanie zaufania do dewelopera, wręcz przeciwnie cały czas mam do niego zaufanie, natomiast chcę jedynie podzielić się pewnymi obawami, wynikającymi ze stanu zaawansowania budowy. Problem leży w tym, że w ślad za wpłatami powinny iść postępy robót, czego niestety nie ma. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 217.11.142.* 08.01.02, 17:56 Właśnie dowiedziałam się, że ONION 5 ma termin oddania późniejszy niż PEGAZ 1, ciekawa jestem jak oni to zrobią?????? Przyznam szczerze, że zaczyna mnie drażnić niezmienny od co najmniej 3 tygodni stan bloku PEGAZ 1!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.pg.com 08.01.02, 21:04 Witam wszystkich, Dosyc dlugo sie nie wlaczalem, bo mam nawal w pracy, ale z ciekawoscia czytam nasze forum i pozdrawiam. Mam mieszkanie w Orion 4 - czyli tych mniej zaawansowanych a z wczesniejszym terminem oddania. Ten paradoks tez mnie w pewnym sensie niepokoi, ale powody, opisywane juz zreszta na poprzednim forum sa logiczne. Teren jest podmokly i nie mozna wylac fundamentow zanim sie go nie osuszy. A ze w miejscu gdzie mialy byc budynki z pozniejszym terminem byl bardziej suchy teren, to zostaly budowane najpierw. Mysle, ze to duzo lepsza decyzja developera niz nie robic nic i czekac az sie teren pod teoretycznie najwczesniejsze budynki osuszy. Wiec mamy taka sytuacje. Co do rat, ja mam w umowie, ze jak opoznienie w budowie siega jakiegos czasu (w standardzie 2 miesiace), to strony wynegocjuja inne rozlozenie platnosci. Oznacza, to ze jak placisz za dach, a 2M pozniej nie ma dachu i powinienes teoretycznie placic za rury (albo nawet za cos jeszcze bardziej zaawansowanego), to developer Ci ma obowiazek rozlozyc pozostale raty zgodnie z harmonogramem. Na poprzednim forum byly wypowiedzi ludzi, ktorzy to robili bez problemow ze strony dewelopera. A przerwa przy -15 ... ja tam bym nie chcial, zeby ktos tynkowal moje sciany w tym czasie ... "murowane", ze beda pozniej pekac. Juz wole miec mieszkanie miesiac pozniej. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie OK. Znam ludzi co wplacali w zwiazku z szalenstwem ulg 51% podczas gdy developer nie mial nawet pozwolenia na budowe, wic chociaz nalezy dmuchac na zimne, nie wyglada to w przypadku BRzezin 1 tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie 10.01.02, 14:53 Mili sąsiedzi, Na stronie agromana można obejrzeć nowe zdjecia z budowy (z datą 8 stycznia 2002). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 14.01.02, 15:44 Witam Sąsiadów! Czy był ktoś może ostatnio na budowie? Jestem ciekawy czy prace zostały wanowione - a zwłaszcza ORION-a 2. Pozdrawiam, Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.compensazycie.com.pl 15.01.02, 09:32 Cześć Peter! Byłem na budowie w niedzielę i wyobraź sobie, że w końcu wylali strop parteru!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 15.01.02, 10:13 Gość portalu: bolek napisał(a): > Cześć Peter! > > Byłem na budowie w niedzielę i wyobraź sobie, że w końcu wylali strop parteru!! > > pzdr Cześć Bolek ! No, w końcu coś się dzieje. A nie wiesz przypadkiem czy wylali strop przed Nowym Rokiem czy po? Mam nadzieję, że zaczęli już roboty przy Orionie 2 bo nasz blok ma być oddany jako jeden z pierwszych a jak do tej pory jest on prawie na szarym końcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.compensazycie.com.pl 15.01.02, 13:00 Do Petera, strop pojawił się po Nowym Roku. Do tego czasu zupełnie nic się nie działo. Też mam nadzieję, że w naszym Orionie Na Samym Końcu Budowy coś w końcu urośnie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.116.92.* 15.01.02, 13:10 Też mam nadzieję, że coś tam urośnie, stoi on w końcu na polu, do niedawna jeszce uprawnym więc nadzieja jest nie tylko na chwasty :-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 14:45 Slyszalem, ze slabo im poszla sprzedaz 3 etapu. Ciekawe z czego beda to finansowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 15:00 Gość portalu: skandal napisał(a): > > Slyszalem, ze slabo im poszla sprzedaz 3 etapu. Ciekawe z czego beda to finanso > wac.... Słabo ? Przecież ten etap ciągle się sprzedaje .... Nie wszystko od razu .... Stephan. Orion5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 62.233.165.* 19.01.02, 17:41 Cześć Stephan, byłem dzisiaj na budowie, wszedłem też do naszego Oriona i nie wiem czy wiesz, ale mamy juz zrobione piony kanalizacyjne, robią ścianki działowe i zaczynają ocieplać budynek styropianem. Pomimo tego, że sobota, robota szła, że aż miło było popatrzeć. Mamy też już wstępne krycie dachu folią, a przed budynkiem leży blacha na dach. Naprawdę mi się to wszystko podobało!!! Pozdrawiam Sąsiada PS. Jeżeli chodzi o wypowiedź Skandalisty, to nie wiem czy sprzedaż prawie połowy mieszkań przed rozpoczęciem budowy to kiepski wynik, a i tak finansuje się takie inwestycję przecież z kredytu. Patrzyłem też dzisiaj na drugi etap i pierwszy budynek wystaje już z gruntu i też dzisiaj pracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.crt.tpsa.pl 21.01.02, 09:11 Witam drogich Agromaniakow. Patrzac na prognoze pogody na najblizszy tydzien napawam sie optymizmem W/g Onetu do piatku wlacznie temperatury powyzej zera (5/6 stopni C) takze patrzmy jak rosnie nasze osiedle Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 21.01.02, 11:56 Witam to dobrze ,że idą ciepłe dni. Czy ktoś wie, czy można wchodzić już do budynków najbardziej zaawansowanych, a może juz ktoś już był w Pegazie III? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwisa Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 10.3.17.* 21.01.02, 16:33 Witam sasiadow, bylam na budowie w sobote, lecz nie mozna bylo wchodzc do Pegaza 3 na pietra bo wylewali schody, dlatego widzialam tylko parter. Jest OK. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 22.01.02, 08:54 Gość portalu: jadwisa napisał(a): > Witam sasiadow, > bylam na budowie w sobote, lecz nie mozna bylo wchodzc do Pegaza 3 na pietra bo > > wylewali schody, dlatego widzialam tylko parter. > Jest OK. > J. Witam Jadwisie Czy mogłabyś bardziej dokłądnie opisac co widziałaś w sobotę a propo Pegaza III, czy stawiają już ścianki działowe, etc, etc Pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwisia Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 10.3.17.* 22.01.02, 09:13 Nick, nasz dach jest na razie zabezpieczony folia (tylko w Orionie 5 jest "troche" blachy). Mieli robic piony, ale ich nie widzialam, bo jak juz pisalam wylewali schody (w obu klatkach), wiec nie moglam wejsc wyzej. Bylam tylko na parterze. Scianek dzialowych jeszcze nie robia, bo za wczesnie, przeciez musza zrobic schody i piony (w Orionie 5 robia scianki). U nas, jak prawodopodobnie wiesz sa okna, zabezpieczone czyms tam. Z zewnatrz beda w kolorze elewacji (tzn. groszkowe), a wewnatrz biale. Nie wiem po ktorej stonie masz okna, ale ja mam od placu zabaw, dlatego mam za !!! blisko do Pegaza 2. Sasiedzi z 2 beda mi zagladac w okna (a ja im;)). Nic wiecej juz nie wiem. Gdzies za 2 tygodnie znow sie wybiore (chyba), jak juz wszytko "powylewaja". Mysle, ze na scianki dzialowe, przyjdzie czas gdzies za miesiac (ale mam cicha nadzieje ze wczesniej). Pozdrawiam Cie moj pierwszy - w miare zidentyfikowany - sasiedzie. Jadwisia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 22.01.02, 10:12 Wielkie dzieki za te informacje, jak ja coś będę wiedział dam znać też Tobie, moje okna wychodze na przeciwną stronę niż twoje. Słuchaj mam propozycję skoro będziemy sąsiadami dobrze by było, abyśmy informowali się o postępach na budowie dlatego podaje adres mojej skrzynki e-mail licząc na korespondencję. Pozdrawiam nick kynast@poczta.wprost.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanco Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 158.167.36.* 22.01.02, 14:01 a moze ktos z Was wie jak tam ma sie orion 4, czy prace budowlane tez ruszyly tak jak te wewnetrzne w orionie 5 i pegazie 3. widzialam wczesniej tu kogos z mojego i pobliskich orionow. nie ma mnie w kraju, a na stronie agromana sa tylko zdjecia jak jeszcze bylam i kiedy budowa byla wstrzymana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 24.01.02, 11:21 Witam Sąsiadów Czybył ktoś oststnio może na budowie i przypadkiem zerknął na Oriona 2? Jeśli tak to mam gorącą prośbę o krótki opis stanu zaawansowania tego budynku. Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.94.193.* 28.01.02, 12:08 Mogę pocieszyć sąsiadów, że widać postępy na budowie. W sobotę byłam i "coś" się działo. Niestety z powodu fatalnej pogody, zerknięcie za płot budowy nie było możliwe. Słówko do "Jadwisi": nie martw się, że masz Pegaz 2 za blisko. Nie jest tak źle. Ja będę widziała twoje okna. Odległość nie jest może super komfortowa, ale potem będzie lepiej, jak teren będzie zagospodarowany - zupełnie inaczej to odczujemy. Taką mam nadzieję... Poza tym spójrz na inne budowy - czasami między budynkami jest 5 metrów! Ci mieszkańcy nawet pranie mogą razem rozwieszać miedzy oknami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: excel Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.*.*.* 28.01.02, 13:22 A Pegaz 4 jak stał tak stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bor Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.116.92.* 28.01.02, 13:30 Nie no tak silnie to w weekend nie wiało, żeby się przewrócił... :-)) Byłem na budowie w weekend i wiedziałem, że juz w sumie 4 budynki mają konstrukcję dachów, w tym na Orionie 5 jest już nawet blacha na dachu. Dwa budynki są już też ocieplane, a generalnie te co idą najwolniej mają kończone 2 piętro, więc ja odniosłem wrażenie, że przez ostatni tydzień sporo się zmieniło na korzyść choć na to, że na kwiecień będzie gotowe to mi to nie wygląda. Bądźmy jednak optymistami. Pozdrawiam Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie 28.01.02, 13:42 Gość portalu: excel napisał(a): > A Pegaz 4 jak stał tak stoi. A byłeś ostatnio na budowie. Jak 2 pietro - kończą już budować czy nie? ja wybieram się w sobote na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: excel Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.*.*.* 28.01.02, 13:53 Byłem na budowie w sobotę, i to prawda, że prace posuwają się. Jednak Pegaz 4 (on najbardziej mnie interesuje) jest na etapie stropu I piętra. Taki stan rzeczy utrzymuje się już od dłuższego czasu. Już dawno przestałem zwracać uwagę na założony harmonogram, zwłaszcza co do kolejności oddawanych budynków. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.*.*.* 28.01.02, 14:23 Ostatnio jak byłem na budowie (2 tygodnie temu) powiedziano mi, że wszystko nadrobią. Miejmy taką nadzieję. W końcu nasz blok mają oddac 1 lipca. Na charmonogram też już nie patrzę. A wpłacać musimy w terminie. A przecież wpłaty miały być dokonywane po zrealizowaniu danego planu budowniczego. Może inni mają inne ustalenia z Agromanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 28.01.02, 14:40 Gość portalu: gość napisał(a): > Ostatnio jak byłem na budowie (2 tygodnie temu) powiedziano mi, że wszystko > nadrobią. Miejmy taką nadzieję. W końcu nasz blok mają oddac 1 lipca. > Na charmonogram też już nie patrzę. A wpłacać musimy w terminie. A przecież > wpłaty miały być dokonywane po zrealizowaniu danego planu budowniczego. Może > inni mają inne ustalenia z Agromanem. > Cześć, Wcale nie musisz płacić w terminie wystarczy, że w Agromanie uzyskasz zgodę na opóźnienie płatności w związku z opóźnieniem budowy. Pozdrawiam, Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 217.8.166.* 28.01.02, 16:50 A czy ktos moze wie jak wyglada w tej chwili Orion 3? Marek Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1 Re: AGROMAN - postępy w budowie 29.01.02, 09:27 Do Petera i wszystkich mieszkańców ORIONA 2. Po moich ostatnich odwiedzinach na budowie mogę stwierdzić jedno: jest dobrze! ORION 2 ma już I piętro i dalej pnie się do góry. A propos do wszystkich: Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale patrząc na budynki, w których są już wstawione okna, wydaje mi się jakby okna te kończyły się zaraz przy suficie bez jakiegokolwiek odstępu. Może ktoś był w środku jakiegoś budynku i widział jak te okna wyglądają od wewnątrz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.116.92.* 29.01.02, 09:43 Rzeczywiście wygląda to tak z zewnątrz, ponieważ kończą się one równo z poziomem cegieł. Ale to, że kończą się cegły nie oznacza, że zaczyna się strop. Jest jeszcze tzw. wieniec (betonowa opaska na cegłach) na którym dopiero oparty jest strop). W środku dd okien do sufitu pozostaje więc ze 20-30 cm. Od środka wygląda to normalnie, czyli standardowo tak jak w każdym budynku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 29.01.02, 10:11 Czyżby George byłeś w środku budynku, podziel się wrażeniami, jak tam wygladają prace. Każy pisze jedynie od postęóach zewnętrznych a w srodku też coś robią. Pozdrawiam nick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.116.92.* 29.01.02, 10:30 Nie wiem, który budynek Cię interesuje, ale byłem w Orionie 5 ponad tydzień temu i na piętrach stawiali ścianki działowe, zrobione były piony kanalizacyjne i kanały wentylacyjne, zaczynali również układać rury wodne na podłogach. Okna zaklejone były folią więc myślę, że szykują się do kładzenia tynków wewnętrznych. Z tego co wiem to w Pegazie 3 wygląda to podobnie. Generalnie we wnętrzach zaczynają coś robiś jak wstawią w budynku okna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 29.01.02, 11:01 Dzięki George za info. Moje mieszkanko jest w Pegazie III, tzn w drugim w szybkości budowania i wykańczania. Słuchaj jak wszedłeś do środka, pozwalają już. I jak oceniach staranność prac w środku? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 29.01.02, 10:14 bolek1 napisał(a): > Do Petera i wszystkich mieszkańców ORIONA 2. > > Po moich ostatnich odwiedzinach na budowie mogę stwierdzić jedno: jest dobrze! > ORION 2 ma już I piętro i dalej pnie się do góry. A propos do wszystkich: Nie > wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale patrząc na budynki, w których są już > wstawione okna, wydaje mi się jakby okna te kończyły się zaraz przy suficie bez > > jakiegokolwiek odstępu. Może ktoś był w środku jakiegoś budynku i widział jak > te okna wyglądają od wewnątrz? > > Pozdrawiam Dzięki Bolek za info! Będę na budowie prawdopodobnie w piątek - może do tego momentu skończą już 1 - piętro. Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Propozyszyn ;))))))) IP: *.cplus.com.pl 29.01.02, 10:54 Gość portalu: Peter napisał(a): > bolek1 napisał(a): > > > Do Petera i wszystkich mieszkańców ORIONA 2. > > > > Po moich ostatnich odwiedzinach na budowie mogę stwierdzić jedno: jest dob > rze! > > ORION 2 ma już I piętro i dalej pnie się do góry. A propos do wszystkich: > Nie > > wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale patrząc na budynki, w których są > już > > wstawione okna, wydaje mi się jakby okna te kończyły się zaraz przy sufici > e bez > > > > jakiegokolwiek odstępu. Może ktoś był w środku jakiegoś budynku i widział > jak > > te okna wyglądają od wewnątrz? > > > > Pozdrawiam > > Dzięki Bolek za info! Będę na budowie prawdopodobnie w piątek - może do tego > momentu skończą już 1 - piętro. > Pozdrawiam Peter dawno sie tu nie udzielalem, ale proponuje w przyszlym tygodniu jakis beeer spot. ORIONOWCY 5 - co o tym sadzicie?! Wole wiedziec wczesniej z kim bede mial do czynienia i oswoic sie z myslami ;))))))))))) Pozdrowienia dla Petera, on juz wie dlaczego ;)))))) Jogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Propozyszyn ;))))))) IP: 195.136.47.* 29.01.02, 16:35 Gość portalu: Jogi napisał(a): > Gość portalu: Peter napisał(a): > > > bolek1 napisał(a): > > > > > Do Petera i wszystkich mieszkańców ORIONA 2. > > > > > > Po moich ostatnich odwiedzinach na budowie mogę stwierdzić jedno: jes > t dob > > rze! > > > ORION 2 ma już I piętro i dalej pnie się do góry. A propos do wszystk > ich: > > Nie > > > wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale patrząc na budynki, w który > ch są > > już > > > wstawione okna, wydaje mi się jakby okna te kończyły się zaraz przy s > ufici > > e bez > > > > > > jakiegokolwiek odstępu. Może ktoś był w środku jakiegoś budynku i wid > ział > > jak > > > te okna wyglądają od wewnątrz? > > > > > > Pozdrawiam > > > > Dzięki Bolek za info! Będę na budowie prawdopodobnie w piątek - może do te > go > > momentu skończą już 1 - piętro. > > Pozdrawiam Peter > > dawno sie tu nie udzielalem, ale proponuje w przyszlym tygodniu jakis beeer spo > t. ORIONOWCY 5 - co o tym > sadzicie?! Wole wiedziec wczesniej z kim bede mial do czynienia i oswoic sie z > myslami ;))))))))))) > > Pozdrowienia dla Petera, on juz wie dlaczego ;)))))) > > Jogi Dzięki Jogi, U 2! Aga również przesyła pozdrowienia Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan Re: Propozyszyn ;))))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 17:10 Gość portalu: Jogi napisał(a): > dawno sie tu nie udzielalem, ale proponuje w przyszlym tygodniu jakis beeer spo > t. ORIONOWCY 5 - co o tym > sadzicie?! Wole wiedziec wczesniej z kim bede mial do czynienia i oswoic sie z > myslami ;))))))))))) Jogi, czyżby jakiś wieczorek zapoznawczy ? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Propozyszyn ;))))))) IP: *.tmp.com 30.01.02, 17:45 To jak z tym piwnym spotkaniem dla Orionowcow V? Uwazam, ze to bardzo fajny pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOGI Co powiecie na sobotni wieczór? IP: *.cplus.com.pl 05.02.02, 11:14 miejsce i czas jeszcze do ustalenia. Podejrzewam, ze i tak wiekszkosc z Nas bedzie sie bawila gdzies w W-wie w ten ostatni karnawalowy weekend, wiec przed baletami mozna sie gdzies umowic na maly beer spot. Co Wy na to? pozdr. Jogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanco Re: AGROMAN - postępy w budowie-prosba do Petera IP: 158.167.36.* 29.01.02, 11:02 Będę na budowie prawdopodobnie w piątek - może do tego > momentu skończą już 1 - piętro. > Pozdrawiam Peter Peter Mam goraca prosbe-jak bedziesz na budowie zerknij na oriona 4. Napisz tez prosze pare slow tu na forum na temat tego co zobaczysz. Jestem dosc daleko ale forum moze pomoc mi w byciu na biezaco. wiem juz niemal wszystko o innych budynkach z Waszych wypowiedzi - super ze tak duzo sie dzieje, ale orion 4 jakos jakos nie jest widoczny na forum. z gory pieknie dziekuje sanco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie-prosba do Petera IP: 195.136.47.* 29.01.02, 15:56 Gość portalu: sanco napisał(a): > > Będę na budowie prawdopodobnie w piątek - może do tego > > momentu skończą już 1 - piętro. > > Pozdrawiam Peter > > Peter > Mam goraca prosbe-jak bedziesz na budowie zerknij na oriona 4. > Napisz tez prosze pare slow tu na forum na temat tego co zobaczysz. > Jestem dosc daleko ale forum moze pomoc mi w byciu na biezaco. > wiem juz niemal wszystko o innych budynkach z Waszych wypowiedzi - super ze tak > > duzo sie dzieje, ale orion 4 jakos jakos nie jest widoczny na forum. > > z gory pieknie dziekuje > sanco > Ok jeśli tylko będę to spojrzę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie-prosba do Petera IP: 195.136.47.* 04.02.02, 13:20 Gość portalu: sanco napisał(a): > > Będę na budowie prawdopodobnie w piątek - może do tego > > momentu skończą już 1 - piętro. > > Pozdrawiam Peter > > Peter > Mam goraca prosbe-jak bedziesz na budowie zerknij na oriona 4. > Napisz tez prosze pare slow tu na forum na temat tego co zobaczysz. > Jestem dosc daleko ale forum moze pomoc mi w byciu na biezaco. > wiem juz niemal wszystko o innych budynkach z Waszych wypowiedzi - super ze tak > > duzo sie dzieje, ale orion 4 jakos jakos nie jest widoczny na forum. > > z gory pieknie dziekuje > sanco > Witaj Sąsiedzie Byłem w weekend na budowie ale nie można było wejść na plac ze względu na wiatr. Przez płot widać było że podobnie jak w Pegazie 4 tak i w Orionie 4 kończą wylewać strop I pietra to i tak nieźle zwłaszcza gdy w "moim" Orionie 2 dopiero zaczynją go wylewać. W punkcie obsługi klienta (przy budowie) można obejrzeć w miarę aktualne (z końca stycznia) zdjęcia z budowy również ze zdjęciami wnętrz. Na koniec dobra informacja - ścianki działowe nie będą kartonowo-gipsowe tylko z pustaków! Pozdrawiam, Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.*.*.* 04.02.02, 13:48 > Na koniec dobra informacja - ścianki działowe nie będą kartonowo-gipsowe tylko > z pustaków! > Pozdrawiam, > Peter Czyli nie ma wyboru między płytami kartonowymi a cegłami. To już następna rzecz, która nie ma wyboru. To samo było z drzwiami. Miał być taki duży wybór, a był żaden. Albo można było wziąść albo zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 04.02.02, 14:09 Gość portalu: winnik napisał(a): > > > > > > > Na koniec dobra informacja - ścianki działowe nie będą kartonowo-gipsowe t > ylko > > z pustaków! > > Pozdrawiam, > > Peter > > > Czyli nie ma wyboru między płytami kartonowymi a cegłami. > To już następna rzecz, która nie ma wyboru. To samo było z drzwiami. Miał być > taki duży wybór, a był żaden. Albo można było wziąść albo zrezygnować. > Tego czy jest wybór czy go nie ma - tego nie wiem (widziałem po prostu takie ścianki na zdjęciach) ale szczerze mówiąc wolę mieć ścianki z pustaków niż z płyt kartonowo-gipsowych - spróbuj coś powiesić na takiej ściance a poza tym będzie lepsze tłumienie dźwięku. Pozdrawiam, Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOGI Re: AGROMAN - postępy w budowie-prosba do Petera IP: *.cplus.com.pl 05.02.02, 11:16 to bedzie YTONG czy jakos tak to sie zwie, jakies pustaki gipsowe, o niebo lepsze niz te kartony ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanco Re: AGROMAN - postępy w budowie-prosba do Petera IP: 158.167.36.* 05.02.02, 13:30 > > Witaj Sąsiedzie > Byłem w weekend na budowie ale nie można było wejść na plac ze względu na wiatr > . > Przez płot widać było że podobnie jak w Pegazie 4 tak i w Orionie 4 kończą > wylewać strop I pietra to i tak nieźle zwłaszcza gdy w "moim" Orionie 2 dopiero > > zaczynją go wylewać. W punkcie obsługi klienta (przy budowie) można obejrzeć w > miarę aktualne (z końca stycznia) zdjęcia z budowy również ze zdjęciami wnętrz. > > Na koniec dobra informacja - ścianki działowe nie będą kartonowo-gipsowe tylko > z > pustaków! > Pozdrawiam, > Peter Peter, dzieki za info, choc musze przyznac, iz myslalam, biorac pod uwage forum, ze prace juz sa troche bardziej zaawansowane, ale przy takiej wiosennej pogodzie powinno byc OK, choc dotrzymanie terminow mnie troche zastanawia zdjecia mam nadzieje bede niedlugo na stronie agromana a sciany wewnetrzne - cale szczescie ze pustaki sanco PS sasiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matie Re: AGROMAN - Pegaz4 IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 29.01.02, 16:12 Witam wszystkich sasiadow (zwlaszcza z Pegaza 4)!!!! Nie wiedzialam ze tu takie dyskusje sie tocza juz od kilku miesiecy. Bylam w sobote na budowie. Cos sie dzialo. Prace trwaly przy 5 budynkach. Po pegazie 4 chodzili (sufit pierwszego pietra wtakim razie jest!) Mathylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.*.*.* 01.02.02, 13:12 Mili sąsiedzi. Mam informację dla tych którzy chcieliby jutro wejśc na budowę. Rozmawiałem z pracownikami Agromana. Będzie to niemożliwe. Dyrektor zabronił. A wszystko przez wczorajsze wiatry (a może i dzisiejsze - tak zapowiadają) pozdrawiam wszystkich, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 01.02.02, 13:49 Ale domy jeszcze stoja??? Na wszelki wypadek pojade i sprwdze! Mathylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 15:20 A wybierałem się jutro na budowę... Wiatry ucichły, więc chyba nie powinno być problemu??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.*.*.* 01.02.02, 16:01 Gość portalu: Stephan napisał(a): > A wybierałem się jutro na budowę... > Wiatry ucichły, więc chyba nie powinno być problemu??? > > Pozdrawiam. Powiedziano mi, że nawet jak nie będzie wiało to jutro wejść nie będzie można. Pospadały jakieś tam rzeczy sczy coś w tym rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.waw.cdp.pl 01.02.02, 13:54 Wiesz, powiedzieli że nic nie zostało zniszczone przez wiatr, tylko pospadało parę rzeczy. Chodzi im o bezpieczeństwo. Ale też się chyba wybiorę żeby obejrzec nawet z daleka jak stoi nasz Pegaz 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 01.02.02, 14:59 Gość portalu: winnik napisał(a): > Ale też się chyba wybiorę żeby > obejrzec nawet z daleka jak stoi nasz Pegaz 4 Jak stoi i czy urosl. Ja mialam nadzieje, ze w tym tygodniu pociagna choc troche sciany 2 p. Wlasciwie to zajezdzam na budowe co tydzien. Czasami widze znaczne postepy a czasami wydaje mi sie ze nie ruszylo sie nic a nic. I nie mowie tu tylko o pegazie 4. Mam wtedy nadzieje ze w srodku "cos grzebia" czego nie widac zza plotu. Mathylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick AGROMAN - poziom hałasu IP: 192.168.25.* 04.02.02, 08:24 Wiatajcie Agromani KOżystajać z ładnej pogody wybrałem się z żoną w niedzielę na budowę, dawno już nie byłem. Obeszliśmy całą budowę prawie do okoła, piszę prawie bo Rów z Lawendowa uniemożliwia obejscie całkowite. Jedna rzecz mnie niepokoii to hałas nawet za budynkami słychać i to dobrze samochody z Toruńskiej, była to niedziela i rych pewnie mniejszy a pomimo tego hałas. Czy podzielacie moje obawy, a moze słycheliscie cos na temat ekranów akustycznych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - poziom hałasu IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 04.02.02, 12:02 Gość portalu: nick napisał(a): > Jedna rzecz mnie niepokoii to hałas > nawet za budynkami słychać i to dobrze samochody z Toruńskiej, była to > niedziela i rych pewnie mniejszy a pomimo tego hałas. Czy podzielacie moje > obawy, a moze słycheliscie cos na temat ekranów akustycznych > Pozdrawiam Obawy podzielam, cociaz tam i tak jest o niebo ciszej niz w miejscu gdzie teraz mieszkam. Z pomiarem halasu trzeba poczekac az wybuduja calosc. Wtedy budynki beda tlumic halas. Chyba ze masz mieszkanko w skrajnym budynku od Trasy - to moze byc problem. Poza tym ze nasze osiedle bedzie troche zasloniete przez ten II etap. A o ekranach cos slyszalam na samym poczatku, jesienia. Ktorys z handlowcow cos wspominal. Utkwilo mi w pamieci bo mowa byla o takich przezroczystych. Pozdrawiam, Mathylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.*.*.* 04.02.02, 12:37 Mati, a co myslisz o odległościach między blokami. Czy nie są one zbyt blisko siebie (orion 2 i orion 3.) Ja akurat mam tam okna. musze przyzać że nie zwróciłem zbytnio uwagi na te odległości kupując mieszkanie. Ale jak pegaz 4 będzie gotowy i całe osiedle wykończone, to dopiero da się to zobaczyć, czy nie są zbyt blisko siebie. mam nadzieję że słońce będzie dochodzić. Jeśli chodzi o chałas to myślę że nie jest żle. Przecież i tak zasłonią nas budynki z etapu 2. A obecnie to i tak słabo słychać. Ale ściany przezroczyste na pewno spełniłyby swoje zadanie. żeby nie były takie kolorowe jak na prymasa tysiąclecia. Tam są okropne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - odleglosci miedzy budynkami IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 04.02.02, 15:16 Gość portalu: winnik napisał(a): > Mati, a co myslisz o odległościach między blokami. > Czy nie są one zbyt blisko siebie (orion 2 i orion 3.) Ja akurat mam tam okna. Moim zdaniem odleglosc miedzy Pegazem4 a Orionem 2 jest OK. Na poczatku sie tez troche obawialam. Mam miaszkanie na parterze, wlasnie z tej strony, wiec zaczelam watpic w 100m2 ogrodka. Ale teraz zmieniam zdanie. Bardziej mnie niepokoi ta ogromna kaluza miedzy blokami. Mam nadzieje, ze to tylko topniejacy snieg i ze "odwadnianie" terenu przebieglo pomuslnie! Inaczej grozi na "grzybek" na scianie lub co najmniej dolegliwosci w stawach. A co do slonca to za duzo go z tej strony nie bedzie, przeciez to polnocna czesc budynku :) pozdrawiam, Mathylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - odleglosci miedzy budynkami IP: *.*.*.* 04.02.02, 15:32 > A co do slonca to za duzo go z tej strony nie bedzie, przeciez to polnocna czesc budynku :) > > pozdrawiam, > Mathylda Ale tam gdzie stoi orion 3 to zachodnia strona. Tam zawsze po południu jest słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - odleglosci miedzy budynkami IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 04.02.02, 15:38 Gość portalu: winnik napisał(a): > > > A co do slonca to za duzo go z tej strony nie bedzie, przeciez to polnocna > > czesc budynku :) > > > > pozdrawiam, > > Mathylda > > Ale tam gdzie stoi orion 3 to zachodnia strona. Tam zawsze po południu jest > słońce. Fakt. Masz racje. Czyzby nr Twojego mieszkania to 19? Bedziesz sosiadem "z gory"? :) Mathyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - odleglosci miedzy budynkami IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 04.02.02, 15:41 Winnik, jak oceniasz czy odleglosc miedzy Pegazem4 a Orionem 3 jest wieksza niz miedzy Pegazem 4 a Orionem2 ? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.*.*.* 04.02.02, 14:23 ja też wole mieć z pustaków, ale moze niektórzy wolą mieć kartonowo-gipsowe. Są cieńsze nawet ze stelarzem niż z pustaków. Więc jest wtedy "troszkę" wiekszy metraż. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOGI sciany dzialowe z czego IP: *.cplus.com.pl 05.02.02, 11:20 taaaaaaaaaaaaaaaaa, ale pomysl o tym jak przenosi halas takie badziewie. sprobuj tez cos na tym powiesic, wbic gwozdzik, albo zrobic impreze, na ktorej ktos oprze sie mocniej o sciane - SZOK. Metraz metrazem, ale nie za wszelka cene... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: sciany dzialowe z czego IP: 195.136.47.* 05.02.02, 11:31 Gość portalu: JOGI napisał(a): > taaaaaaaaaaaaaaaaa, ale pomysl o tym jak przenosi halas takie badziewie. sprobu > j tez cos na tym > powiesic, wbic gwozdzik, albo zrobic impreze, na ktorej ktos oprze sie mocniej > o sciane - SZOK. > Metraz metrazem, ale nie za wszelka cene... No właśnie, ostatnio byłem na imprezce gdzie podczas tańca gość wpadł na taką ściankę i zobaczył co się dzieje w drugim pokoju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: sciany dzialowe z czego IP: 195.94.193.* 05.02.02, 11:45 Nie wiem, czy kojarzycie, ale za metraż "pod ścianą" też się płaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOGI Re: sciany dzialowe z czego IP: *.cplus.com.pl 05.02.02, 11:52 wole zaplacic teraz, niz potem co jakis czas scianki w domu stawiac ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaliśka Orion 5 IP: *.bresa.com.pl 20.02.02, 13:18 Bardzo się ucieszyłam gdy ( niestety dopiero wczoraj) odkryłam taką fajną stronę. Nie miałam pojęcia o jej istnieniu!! Należę do tych szczęśliwców, którzy zamieszkają w Orionie 5 (szczęśliwców, bo ten budynek jest chyba najbardzie zaawansowany) - serdeczne pozdrowienia dla sąsiadów Georga i Stephana. A propos, na których piętrach będziecie mieszkać? Ja na II, mieszkanie nr 11.Tak mniej więcej w połowie grudnia udało mi się wtargnąć do środka. Wiem, że w tej chwili nie jest możliwe wejście na budowę, ponieważ na klatkach schodowych nie ma poręczy i ktoś tam się nie zgadza. Sytuacja ta może jeszcze potrwać. Czekam na obiecanego przez Pana Leśniaka maila w tej sprawie. Bardzo chętnie pójdę tam jeszcze raz bo podobno są już zrobione ściany działowe. Pozdrowienia dla wszystkich sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: Orion 5 IP: 195.116.92.* 20.02.02, 13:31 No to jest nas już spora grupa z Oriona 5, o ile dobrze liczę 5 osób z 12 przyszłych mieszkańców ogólem, to naprawdę niezły wynik :)))))))). A ścianki działowe rzeczywiście już wszystkie są, mamy również ocieplenie całego budynku i kompletny dach. Trzymajmy dalej kciuki za naszego lidera. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan Re: Orion 5 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 13:40 Witam sąsiadkę... Ja mieszkam na parterze (ach, ten ogródek...) mieszkanie numer 1.. Mi też udało się na początku stycznia odwiedzić budynek i sprawdzić stan zaawansowania, z terminem oddania nie powinno być żadnych problemów. Dzisiaj otrzymałem fotkę budynku z dnia 18.02.2002 - biorą się za ocieplanie... Pozdrawiam Agromanów... Stephan. P.S. Może rozpocząć nowy wątek - ciężko teraz odnaleźć interesujące Nas wątki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan Re: Orion 5 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 14:03 Witam sąsiadkę... Ja mieszkam na parterze (ach, ten ogródek...) mieszkanie numer 1.. Mi też udało się na początku stycznia odwiedzić budynek i sprawdzić stan zaawansowania, z terminem oddania nie powinno być żadnych problemów. Dzisiaj otrzymałem fotkę budynku z dnia 18.02.2002 - biorą się za ocieplanie... Pozdrawiam Agromanów... Stephan. P.S. Może rozpocząć nowy wątek - ciężko teraz odnaleźć interesujące Nas wątki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaliśka Re: Orion 5 IP: *.bresa.com.pl 20.02.02, 14:14 Nowy wątek....Może tak wypowiedzmy się ile mamy lat, co robimy w życiu zawodowym, gdzie obecnie mieszkamy(może też jesteśmy sąsiadami:))))?), kim jesteśmy itp. O kurczę ,... wyszła babska ciekawość! Jak ktoś się poczuł urażony zbyt osobistymi pytaniami to sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan Re: Orion 5 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 15:41 Gość portalu: Kaliśka napisał(a): > Nowy wątek....Może tak wypowiedzmy się ile mamy lat, co robimy w życiu > zawodowym, gdzie obecnie mieszkamy(może też jesteśmy sąsiadami:))))?), kim > jesteśmy itp. O kurczę ,... wyszła babska ciekawość! > Jak ktoś się poczuł urażony zbyt osobistymi pytaniami to sorry. Ja dopiero będę rozpoczynał życie zawodowe, więc nie mam za bardzo się czym pochwalić... Na razie jestem bezrobotnym mgr, nie tak to sobie wyobrażałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaliśka Re: Orion 5 do Stephana IP: *.bresa.com.pl 20.02.02, 14:31 Skąd masz fotkę? Ja też chcę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan Re: Orion 5 do Stephana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 16:04 Podaj maila, to podeślę Tobię fotkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaliśka Re: Orion 5 do Stephana IP: *.bresa.com.pl 21.02.02, 09:41 kalina.ksepka@bresa.com.pl Czekam na fotkę z utęsknieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan Re: Orion 5 do Stephana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 10:02 Fota już idzie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stephan Re: Orion 5 do Stephana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 10:21 Nie wiem dlaczego, ale pod podany adres wiadomość nie doszła i wróciłą do mnie ... Mozę jakiś inny ? Pzdr. Stephan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOGI NO JA NIE MOGE :))))))))))) IP: *.cplus.com.pl 20.02.02, 15:29 Witam w koncu SOMSIADKE z gory !!!!!!!!!! Ja mam mieszkanko nr 7 - idealnie pod Tobą :)))))) No niech mnie kule biją, znam juz wiekszosc ludziz tego budynku. SOSMSIADKA, jak masz GG, pisz na numer 321973 pozdr. Jogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOGI NO JA NIE MOGE :))))))))))) IP: *.cplus.com.pl 20.02.02, 15:43 Witam w koncu SOMSIADKE z gory !!!!!!!!!! Ja mam mieszkanko nr 7 - idealnie pod Tobą :)))))) No niech mnie kule biją, znam juz wiekszosc ludziz tego budynku. SOSMSIADKA, jak masz GG, pisz na numer 321973 pozdr. Jogi Odpowiedz Link Zgłoś
przemeque Re: NO JA NIE MOGE :))))))))))) 20.02.02, 19:10 No to ja proponuję przejść na system mailowy, "odpowiedz wszystkim". Temat Orion 5!!!!! Pozdrawiam Sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: sciany dzialowe z czego IP: *.cplus.com.pl 05.02.02, 11:51 hehehehehe, chociaz cos ciekawego [swinka] Odpowiedz Link Zgłoś
cozzi Re: AGROMAN - postępy w budowie 05.02.02, 14:01 Są już nowe zdjęcia na stronie Agromana. Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - odległości - do matie IP: *.*.*.* 05.02.02, 11:40 Wiesz co, trudno powiedzieć. Trzeba byłoby wziąść plany z agromana i zobaczyc. Z schematów nic nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: AGROMAN - postępy w budowie - zdjecia IP: *.*.*.* 05.02.02, 14:22 Ale tylko z 2 etapu. Może póżniej dodadzą również z I etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 07.02.02, 11:45 Jak tam budowa? Był ktoś może ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOGI BYŁEM WCZORAJ ! IP: *.cplus.com.pl 07.02.02, 12:07 i jesli chodzi o postep prac, to jesli chodzi o O5, to idzie wszystko wg planu i PLOTKA JEST, ŻE BĘDZIE ODDANIE MIESZKAŃ NA MIESIĄC PRZED TERMINEM. Plote taką zdementował wczoraj jeden z pracownikow Agro-Mana. Jest maloproawdopodobne, aby ktos juz platal sie kolo swojego domu, skoro jeszcze obok beda dzwigi kursowaly. Wiecej nie wiem, bo chwilowo wstep jest zabroniony, a poza tym, to bylo calkiem ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joas Re: BYŁEM WCZORAJ ! IP: *.man.polbox.pl 07.02.02, 12:14 czesc Jogi, moj sasiedzie. jesli piszesz o tym co napisalam na watku o halasie (ze w maju bedzie oddany O5), to wiedz ze taka plote rozpuszczaja handlowcy agromana. prawda jest taka ze kazdy tam mowi co innego i zaczyna mnie to wkurzac. jeden mowi ze juz sa stawiane scianki dzialowe a za dwa dni slysze ze jeszcze nie zaczeli. a moze oni gdzies jeszcze buduja jakies inne oriony piatki???:)))pozdr joas 37m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: BYŁEM WCZORAJ ! IP: *.cplus.com.pl 07.02.02, 12:23 no nie wiem, ja rozmawialem z G.Leśniakiem i powiedzial, ze jak na O5, to bedzie normalnie, czyli od 1/7/02. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.94.193.* 07.02.02, 12:11 Ja byłam. Wczoraj, ale "po ciemaku". Wyobraźcie sobie, że w Pegazie 1 na drugim piętrze świeciło się światło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.cplus.com.pl 07.02.02, 12:32 tak pi razy drzwi, to o ktorej godzinie kolezanka byla? bo ja bylem tez ;))) i swiatelko nie tylko tam sie palilo ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 07.02.02, 13:24 Cześć Jogi! Nie zauważyłeś przypadkiem jak tam czuje się Orion 2? Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.cplus.com.pl 07.02.02, 14:09 Gość portalu: Peter napisał(a): > Cześć Jogi! > Nie zauważyłeś przypadkiem jak tam czuje się Orion 2? > Pozdrawiam > Peter yhmmmm.ten tego,.........za ciemno było.......... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.94.193.* 07.02.02, 13:47 Pi razy drzwi o 17:22. Ale nikogo prócz pracowników Agromana nie spotkałam. Niestety(?)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.cplus.com.pl 07.02.02, 14:13 Gość portalu: crayole napisał(a): > Pi razy drzwi o 17:22. Ale nikogo prócz pracowników Agromana nie spotkałam. > Niestety(?)... No bez zartow, bylem o tej samej porze ! Jedyna osobe jaka widzialem, to pare (K+M), ktora po chiwli wyszla. A bordowego SC w okolicach z napisem JOGI na szybie nie widzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.94.193.* 07.02.02, 14:31 Nic bordowego nie widziałam. Było ciemno jak w d... W istocie byłam z M. Może Ty nas widziałeś, a my Ciebie nie. Może jesteś niewidzialny? Albo zlałeś się z otoczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.cplus.com.pl 07.02.02, 15:02 no to na pewno byliscie WY, jak wszedlem staliscie przy jakiejs kobiecie z AgroMana (osoba od projektow i i nnych takie pierdolek - po lewej stronie), a ja podszedlem od razu do G.Lesniaka Ale sie minelismy no... wrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.94.193.* 07.02.02, 16:11 Wszysko się zgadza. Nie zarejestrowaliśmy, żeby ktokolwiek tam wchodził w czasie naszej obecności. Wychodząc o mało nie zabiliśmy Pani inspektor... Chyba za bardzo byliśmy zajęci naszymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
cozzi Re: AGROMAN - postępy w budowie 11.02.02, 09:18 Byłem w sobotę przy budowie (na budowę można będzie wejść mniej więcej za jakieś 3 tygodnie). Orion 2 będzie miał budowane 2-gie piętro. Jeśli chcecie mieć przesyłane w miarę świeże zdjęcia z budowy to można zostawić w Agromanie swojego maila i je prześlą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: *.crt.tpsa.pl 11.02.02, 11:13 Witam Bylbym zainteresowany zdjeciami, ale chyba nie musze zostawiac adresu w Agromanie skoro mozna to zrobic bezposrednio Pozdrawiam Rodi wies@polbox.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi. Re: AGROMAN - grupa dyskusyjna lub news-owa IP: 195.205.45.* 11.02.02, 20:30 Witam, Moze by tak stworzyc grupe newsowa(alt.agroman.*) lub dyskusyjna Agroman(zwiazana z naszym osiedlem)? Forum GW nie jest zbyt wygodne(moze byc tez alias). Potrzebny bylby jakis chetny administrator sieci.... Pi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: AGROMAN - grupa dyskusyjna lub news-owa IP: *.cplus.com.pl 12.02.02, 10:03 moze byc problem. Np u mnie przez firewalla nie mam dostepu do roznego rodzaju grup dysk. i newsowych ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salon Re: AGROMAN - grupa dyskusyjna lub news-owa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.02.02, 12:32 Gość portalu: Pi. napisał(a): > Witam, > > Moze by tak stworzyc grupe newsowa(alt.agroman.*) lub dyskusyjna Agroman(zwiaza > na > z naszym osiedlem)? > Forum GW nie jest zbyt wygodne(moze byc tez alias). Potrzebny bylby jakis > chetny administrator sieci.... > > > Pi. Witamy serdecznie wszystkich Agromaniaków Jeżeli chodzi o zdjęcia z budowy to proszę o przesłanie maila o treści zdjęcia na adres norbert@agroman.pl Wszystkie te osoby należeć będą do grupy otrzymującej zdjęcia za każdym razem kiedy są robione(średnio raz na tydzień). Nie zawsze są wszystkie budynki(bo nie zawsze chce nam się brnąć przez błotko) ale zawsze to coś. Pozdrawiamy. Salon Sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joas Re: AGROMAN - grupa dyskusyjna lub news-owa IP: *.man.polbox.pl 19.02.02, 13:40 adres powinien chyba brzmiec: norbert.c@agroman.pl , nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - grupa dyskusyjna lub news-owa IP: 172.16.2.* 19.02.02, 13:48 a nawet chyba norbert.c@agroman.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joas Re: AGROMAN - grupa dyskusyjna lub news-owa IP: *.man.polbox.pl 19.02.02, 14:40 na .pl tez dochodza:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.94.193.* 12.02.02, 10:31 Można tu zostać - zawsze większa szansa, że nowi Agromaniacy nas znajdą. Tylko może rozpocząć nowy wątek, bo ten już przydługi, a gazeta czasami ma problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 192.168.25.* 15.02.02, 08:45 Czy ktos wie, czy jest już połozony dach na Pegazie III? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: AGROMAN - postępy w budowie IP: 195.136.47.* 18.02.02, 09:47 Cześć Sąsiedzi! Czy był ktoś w weekend na budowie? Poproszę o kilka słów (otuchy) w sprawie Oriona 2 Pozdrawiam, Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 217.153.45.* 21.02.02, 15:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: *.arip.com.pl 21.02.02, 15:25 Tak. Tylko chyba więcej ludzi z orionów bierze udział na forum. Ja jestem z Pegaza 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: excel Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: *.pseinfo.pl 22.02.02, 11:32 Pozdrawiam mieszkańców Agro, Szczególnie z Pegaza 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 192.168.25.* 21.02.02, 15:27 Oczywiści że jest z Pegaza III. Pozdrawiam gg 2250040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 21.02.02, 15:33 Ale z ktorego? Ja tez jestem z Pegaza (4). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: *.arip.com.pl 21.02.02, 15:40 Sorry, ale co oznacza GG...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 21.02.02, 16:23 Gość portalu: olek napisał(a): > Sorry, ale co oznacza GG...... gadu gadu -program :) Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 195.94.193.* 21.02.02, 16:40 Ja jestem z Pegaza 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanco A Orion 4? IP: 158.167.36.* 21.02.02, 17:41 a moze znajda sie sasiedzi z oriona 4? pozdrawiam wszystkich "agromanow" sanco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dtech Re: A Orion 4? IP: 192.168.0.* 28.02.02, 10:39 Ja jestem z oriona :) Pierwsze pietro lokal numer 8 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanco Re: A Orion 4? IP: 158.167.36.* 28.02.02, 16:59 Gość portalu: dtech napisał(a): > Ja jestem z oriona :) > > Pierwsze pietro lokal numer 8 :) super ze jestes sasiadko/sasiedzie a w dodatku mam mieszkanie dokladnie pod Toba odezwij sie tez do autora naszej strony internetowej na forum sa namiary pozdrawiam serdecznie sanco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dtech Re: A Orion 4? IP: *.acnielsen.pl 07.03.02, 15:56 Moj mail to: dtech@acnielsen.pl Jezeli to mozliwe zapraszam na priv :) Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 217.97.133.* 22.02.02, 08:37 witam wszystkich sasiadow ja tez jestem z Pegaza 2 sa juz w nim wszystkie okna a jak bylam tydzien temu na budowie to w moim mieszkanku swiecilo sie swiatlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 195.94.193.* 22.02.02, 08:53 Ania! Jak się cieszę, że wreszcie jest Ktoś z Pegaza 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 212.244.106.* 22.02.02, 09:58 Gość portalu: crayole napisał(a): > Ania! Jak się cieszę, że wreszcie jest Ktoś z Pegaza 2. Jest nas więcej, ja też jestem z Pegaza 2. Może w końcu nasz blok stanie się przedmiotem dyskusji. A przy okazji, to na którym piętrze masz mieszkanie, jeżeli można spytać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 195.94.193.* 22.02.02, 10:50 Będę mieszkać na IIp. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 212.244.106.* 22.02.02, 11:11 Ip. Jak myślisz, kiedy oddadzą nam budynek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 195.94.193.* 22.02.02, 11:56 Wolę nie spekulować na temat daty. Agroman twierdzi, że w terminie. Może nadgonią, bo patrząc na Pegaza 1 i 3, to jesteśmy sporo w tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 212.244.106.* 22.02.02, 12:10 Również mam nadzieję, że oddadzą w terminie, choć wolałbym żeby oddali później niż mieliby szybko nadrabiać zaległości. W każdym razie przekonamy sie już w połowie kwietnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 217.97.133.* 22.02.02, 13:52 witam Piotra i crayole ja mam mieszkanie na I pietrze, male nad garazem zapisalam sie do grona agromaniakow dopiero niedawno w mojej umowie jest termin oddania 1 czerwiec dlaczego piszcie o polowie kwietnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 212.244.106.* 22.02.02, 14:23 Gość portalu: ANIA napisał(a): > witam Piotra i crayole > ja mam mieszkanie na I pietrze, male nad garazem > zapisalam sie do grona agromaniakow dopiero niedawno w mojej umowie jest > termin oddania 1 czerwiec > dlaczego piszcie o polowie kwietnia? W której części bloku, tzn. bliżej Trasy Toruńskiej, czy bliżej tzw. podwórka? Odnośnie terminu oddania - ciekawe, ja mam zapisany w umowie kwiecień, nie czerwiec. Pytanie do Crayole - kiedy masz oddanie mieszkania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 217.97.133.* 22.02.02, 14:39 w tej blizej podworka numer 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 212.244.106.* 25.02.02, 10:34 Gość portalu: ania napisał(a): > w tej blizej podworka > numer 15 Bardzo miło poznać sąsiadkę z piętra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 217.97.133.* 25.02.02, 11:42 powiem szczerze, ze wasz termin oddania - 15.04 bardziej mi sie podoba niz moj mam nadzieje, ze nadrobia zaleglosci i dostaniemy klucze moze w maju czy byliscie moze na budowie w ostatnich dniach? czy robia juz cos z naszym dachem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 212.244.106.* 25.02.02, 13:35 Dachu jeszcze nie ma (przynajmniej nie było go w sobotę), natomiast są wstawione okna. Co do terminu oddania budynku, to wydaje mi się, iż termin kwietniowy jest nie do utrzymania. Najprawdopodobniej budynek będzie oddany w Twoim terminie, ponieważ nie jestem pewien, czy nadzór budowlany dopuści do oddania częśc mieszkań, a część nie. Zresztą zobaczymy już niedługo, kwiecień już sie zbliża. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 195.94.193.* 22.02.02, 14:35 Bo w naszych umowach jest 15 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 217.97.133.* 22.02.02, 14:42 Gość portalu: crayole napisał(a): > Bo w naszych umowach jest 15 kwietnia. no to chyba sytuacja jest jasna maja ponad miesiac opoznienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crayole Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 195.94.193.* 22.02.02, 14:53 Nie jest chyba ono aż tak duże, bo "mój" bank by nie przelał raty do Agromana, a zrobił to bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Czy jest ktoś z Pegaza??? Dlaczego tylko Orion?;) IP: 217.97.133.* 04.03.02, 10:51 Gość portalu: ANIA napisał(a): > witam Piotra i crayole > ja mam mieszkanie na I pietrze, male nad garazem > zapisalam sie do grona agromaniakow dopiero niedawno w mojej umowie jest > termin oddania 1 czerwiec > dlaczego piszcie o polowie kwietnia? Witaj Aniu. Tez o ile pamietam ' moj " nazywa sie Pegaz i tez na pierwszym pietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodi Re: AGROMAN - aktywni IP: *.crt.tpsa.pl 22.02.02, 14:38 Witam wszystkie Agromanniaczki i Agromanniakow Czy zwróciliscie uwage, że jesteśmy najbardziej aktywną grupą na forum Oby tak dalej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommie Re: AGROMAN - aktywni IP: 195.116.92.* 27.02.02, 11:16 Czesc ! Informuje, ze powstala strona poswiecona przyszlym mieszkancom Osiedla Brzeziny realizowanego przez AGROMANA. Strona jest jeszcze uboga w tresc i bardzo prosta. Jesli jednak pomysl spotka z waszym uznaniem , a przede wszystkim pomoca w nadsylaniu zdjec i informacji to mam nadzieje, ze stanie sie miejscem skupiajacym wazne informacje odnosnie "naszego osiedla" i stworzymy wokol niego juz na etapie podstawowym wspolne wiezi dobrosasiedzkie. Mam tez nadzieje, ze wspolnota bedzi owocowac dobrymi pomyslami - "w jednosci sila" i "kupa mosci panowie/panie" ;) Zapraszam na strone: osiedlebrzeziny.republika.pl pozdrawiam serdecznie Tommie Odpowiedz Link Zgłoś