rarely 27.09.06, 15:18 estymator poszi herox nie karmic trolli gdzie jest moderator goscie pisza nie na temat sami sie soba podniecaja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frankhestain Re: trolle 27.09.06, 15:23 > estymator poszi herox nie karmic trolli czytalem pare razy te ich wypociny olej ich to jakies swiry Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: trolle 27.09.06, 16:55 Grono sfrustrowanych obecną sytuacją na rynku "mieszkanek" jest niebezpiecznie szerokie. Psychologowie będą mieli żniwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Nieprawda 27.09.06, 18:30 Sam nie znoszę trolli i intensywnie walczę z nimi od dawna. Żadna z wymienionych osób nie ma cech trolla. To że występuja często na tym forum, nie czyni z nich trolli. Zawsze wypowiadają sie na temat, uzasadniają swoje wypowiedzi i nie atakują nikogo osobiście. Bardzo często z niektórymi z nich sie nie zgadzam. To jednak nie jest powód aby nazywać ich trollami. Masz inne poglądy? Uzasadnij, że to ty masz rację. Uważasz że są trollami - napisz skargę do forum.abuse, załączając linki do wypowiedzi łamiących prawo, regulamin lub netykietę. Jeśli masz rację, zostaną zablokowani. Odpowiedz Link Zgłoś
est-ymator Re: Nieprawda 27.09.06, 20:06 Nigdy nie staram atakawac sie kogoś tylko jego poglądy, czasami jednak nie wytrzymuję jak człowiek o pseusonimie al, ali (podejrzewam kto to jest) łamie wszelkie granice przywoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Nieprawda IP: *.acn.waw.pl 27.09.06, 21:29 pozdrowienia pierdo -analityku co tam w nieruchomosciach na florydzie Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Floryda 28.09.06, 00:09 > pozdrowienia pierdo -analityku > > co tam w nieruchomosciach na florydzie Hej, to ja jestem "specem" od Florydy. Jak już obrzucasz obelgami, to chociaż właściwe osoby ;) Ale cieszę się bo zapytałeś, bo na Florydzie w nieruchomościach kiepsko i z każdym tygodniem gorzej. Oto drobna porcja wiadomości prasowych. www.heraldtribune.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060926/BUSINESS/609260568 www.sun-sentinel.com/news/local/southflorida/sfl-zhomespalm26sep26,0,4149906.story?coll=sfla-home-headlines www.miami.com/mld/miamiherald/business/15608353.htm www.news-press.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060926/BUSINESS/609260391/1075 www.palmbeachpost.com/localnews/content/local_news/epaper/2006/09/26/c1a_homesalespb_0926.html www.sptimes.com/2006/09/25/Business/Home_sales_drop__pric.shtml Dzisiaj jeden z deweloperów, Technical Olympic, który buduje w dużej mierze na Florydzie ogłosił w raporcie dla inwestorów, że perspekywy dla Florydy są bardzo złe, co wpłynie negatywnie na jego sytuację: "Since that time [August 2005], the Florida housing market has become more challenging, characterized by weak demand, an over supply of new and existing inventory homes, increased competition, and an overall lack of buyer urgency. These well-documented conditions have caused elevated cancellation rates and downward pressure on margins, due to increased sales incentives and higher advertising and broker commissions. Although we anticipated a gradual slowdown in the Florida housing market, these conditions have been more severe than anticipated and have negatively impacted the joint venture's ability to meet its projections." www.primezone.com/newsroom/news.html?d=105859 Efekt. Akcje spadły dzisiaj o 12% po spadku w ciągu roku o połowę. Jaki to ma związek z Warszawą? Taki, że tam było rok temu, jak w Warszawie teraz: kilkudziesiącioprocentowe wzrosty i wielka gorączka. Ja wiem, że Floryda nie jest tak atrakcyjna jak Warszawa (w końcu, któż lubi ciepło, ocean i plaże), ale może jednak jakieś ostrzeżenie to jest, że boom nie trwa wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Re: Nieprawda 28.09.06, 04:32 > Zawsze wypowiadają sie na temat, uzasadniają swoje wypowiedzi i nie atakują > nikogo osobiście. Bardzo często z niektórymi z nich sie nie zgadzam. Miło to od Ciebie usłyszeć (nie mówię tego ironicznie, naprawdę miło), bo czasem mieliśmy zażarte wymiany zdań. Po ostatniej na temat 19% podatku myślałem, że już przestałeś czytać, co piszę, kiedy stwiedziłeś, ze dyskusja ze mną to strata czasu i że już nie masz siły tłumaczyć mi, ze "białe jest białe". Mnie się z Toba dobrze polemizowało, bo to była wymiana argumentów, a nie inwektyw (no może czasem drobnych złośliwostek :) ). Nota bene wygląda na to, że w sprawie podatku jednak chyba wyjdzie na moje: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3648476.html Nie mówiąc o tym, że Ryszard Petru w artykule w Rzepie też argumentował, że efekt wprowadzenia podatku byłby tymczasowy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=47525648&a=47823317 To jak z tą stratą czasu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Nieprawda 28.09.06, 21:28 Nie śledzę dokładnie tematu. Zupełnie mnie już nie dotyczy. Nie znoszę tylko nazywania trollami, ludzi mających inne poglądy (zwłaszcza że na niszczeniu trolli, zęby zjadłem ;-) ). Niestety poziom, trudno powiedzieć polemiki w tym wątku dowodzi, że atakujący to smutni frustraci. Trzymajcie się! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: trolle IP: *.acn.waw.pl 27.09.06, 19:54 estymator poszi herox to kolesie dla ktorych jeszcze czytam to forum. Mieszkanie juz kupilem i srednio interesuja watki typu "szukam sasiadow" albo "ktory deweloper najlepszy". Sytuacja na rynku nieruchomosci jest bardzo ciekawa i ci kolesie probuja sie do niej ustosunkowac. Czy trafnie? Oceńcie sami. A trollami sa ci ktorzy probuja podjac z nimi dyskusje nie majac zadnych argumentow. Nikt czyba nie podał wiecej trafnych linkow i odnosnikow popierajacych swoje wywody niz poszi. Koles chyba pracuje w nieruchomosciach i nie robi chyba nic innego jak siedzi w internecie i wyszukuje ciekawe informacje. Wystarczy wejsc na to forum i prosze: wszytko podane jak na tacy:) Oby wiecej takich miejsc i ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: trolle IP: *.acn.waw.pl 27.09.06, 21:42 Dokładnie, panowie piszcie dalej, sledze Wasze posty z dużym zainteresowaniem jest to bardzo ciekawa lektura. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lord.of.the.flies Re: trolle 27.09.06, 21:53 Też lubie czytać ich posty, właściwie działalność panów poszi i estymatora powoduje, że warto wchodzić na to forum Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: trolle 27.09.06, 22:24 Uważam dokładnie tak samo. Wiele razy nie zgadzałem się z poszi i estymatorem. Częściej zgadzałem się z heroxem. Każdy jednak ma prawo do własnego zdania. Zwłaszcza jeśli wyraża je w sposób kulturalny i uzasadnia je. Jeśli dla alego jedyny argument to "popierdziuchu" czy coś w tym rodzaju, to znaczy że on i jemu podobni, są zwykłymi frustratami, którzy potrafia tylko opluwać ludzi posiadających prawdziwą wiedzę. Dobrze lub źle interpretowaną, ale wiedzę. Z doświadczenia wiem, że głuptaki zawsze atakują ludzi inteligentnych. Dyskutować z nimi nie są w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
est-ymator Re: trolle 27.09.06, 22:31 Część ludzi wchodzi na to forum, aby zobaczyć jakie są trendy na rynku i poznać opinie na temat tego, co się może wydarzyć. Nie wiem o co chodzi kolesiowi o pseudonimie ali, ale to co on dzisiaj wyprawia (pierwszy post o 9.13, potem kolejna wiązanka, wszystkie w tym samym stylu) kwalifikuje go chyba do zakładu psychiatrycznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
enter123 Re: trolle 27.09.06, 21:48 Zwłaszcza Poszi jest OK, bo ma naprawde szerokie spojrzenie, zawsze poparte sprawdzalnymi informacjami, a Herox zabawny gość jest :))))))) PS no dobra, zapomniałem o 3-cim E-M ale tez wnosi odrobinę zdrowego rozsadku na to forum zakręconych i rozemocjonowanych zakupem ich życia... Odpowiedz Link Zgłoś
rarely Re: trolle 27.09.06, 21:51 Mieszkanie juz kupilem i srednio interesuja watki typu "szukam sasiadow" albo > "ktory deweloper najlepszy". sek w tym ze to forum jest wlasnie dla takich tematow Nikt czyba nie podał wiecej trafnych linkow i odnosnikow > popierajacych swoje wywody niz poszi po pierwsze patrz jak wyzej po drugie nie ilosc lecz jakosc sie liczy ok. dla ciebie cos w tym jest dla mnie to stek bredni i pompowanie sie nawzajem w kazdym watku tych trzech gosci wali to samo dochodzac do konstatacji ze bedzie taniej albo drozej i chociaz nie do konca podoba mi sie styl aliego to uwazam ze facet jest inteligentniejszy od nich trzech razem wzietych i nawet mu kibicuje bo obnaza glupote tych gosci i pseudo analizy i stad ten watek zeby zareagowal admin albo moderator bo naprawde z fajnego forum gdzie ludzie ktorzy chca kupic nieruchomosc moga sie czegos dowiedziec zrobili blazenade sa po prostu nudni Odpowiedz Link Zgłoś
lord.of.the.flies Re: trolle 27.09.06, 21:56 Ale ta trójka jest chyba za tym, że ceny spadną? Chyba, że ich źle rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
rarely Re: trolle 27.09.06, 22:02 a skad te dzbany maja to wiedziec tyle wiedza ile zjedza caly moral z ich wypocin to bedzie drozej albo taniej naprawde zaskakujace Odpowiedz Link Zgłoś
lord.of.the.flies Re: trolle 27.09.06, 22:04 Nie no ja odniosłem wrażenie, że oczekują spadków. Wydaje mi sie ze mówią to jasno, ale czasami przeginają z argumentami Odpowiedz Link Zgłoś
enter123 Re: trolle 27.09.06, 22:16 Jak cię to ćwoku nie interesuje, to nie czytaj!!! Znalazł się kolejny głupi mądrala: sam nic nie ma do powiedzenia ale do krytyki pierwszy! Żałosny facio!!! Won gościu na inne forum jak ci sie nie widzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
est-ymator Re: trolle 27.09.06, 22:19 Ja się zawsze zastanawiałem skąd sie tacy biorą...podejrzewam zresztą ze rarely i ali to te same osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: trolle IP: *.acn.waw.pl 28.09.06, 09:27 po poziomie widac ze jak i estymator pewnie kolejny agent z zawszonej agencji zabolalo cioto ? taaa musisz tak pracowac jak nie masz zawodu :))) i nie zasmiecaj forum swojmi postami lepiej wsiadaj do swojego gazozlomu i liz tylki klientom Odpowiedz Link Zgłoś
est-ymator Re: trolle 28.09.06, 10:31 Po pierwsze nie pracuję w agencji nieruchomości i nie zamierzam. Po drugie jesteś chorym z urojenia człowieczkiem, który nie moze przeboleć że kupił mieszkania na górce, siedzi na 3 kredytach, które mu drożeją i nie zarobi tyle ile by chciał. Po trzecie wypierd..j w końcu z tego forum jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia po za obrażaniem innych. Po czwarte skontaktuj się z psychiatrą, może ci pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: trolle IP: *.acn.waw.pl 27.09.06, 22:03 No wlasnie, Ty kibicujesz aliemu a ja kibicuje wlasnie im. Dwa skrajne subiektywne spojrzenia bo dwa skrajne interesy. Moze sie dzieki temu wywołonic tylko ciekawa dyskusja. Nie interesuje temat? nudny? to nie czytac! Nie zgadzasz sie z pogladami i masz lepsze argumenty? Moze warto sie dolaczyc. Ale napewno nie warto obrzucac blotem tylko dlatego ze temat zaczal byc nudny. Dla mnie nie jest nudny wiec czytam z zainteresowanie na kolejny post posziegio jakie sa najnowsze swiatowe trendy bo sam nie mam poprostu czasu szukac... leniwy jestem... nie wiem za bardzo gdzie... wiec wchodze na forum i czytam. Niech piszą dalej. Nie przeszkadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: trolle IP: *.acn.waw.pl 27.09.06, 22:06 Koles chyba pracuje w nieruchomosciach ta chyba w jakies lipnej agencji co to ich pelno w wynajetej kawalerce do tej pracy jest selekcja negatywna ida najgorsze waly ktore nigdzie nie umieja sie zalapac ci agenci nieruchomosci to brud smrod i ubstwo normalnie zoo Odpowiedz Link Zgłoś
est-ymator ali paranoik 27.09.06, 22:13 kolego, zdaje mi sie, że wpadłeś w paranoję. Chyba tylko psychiatra może tobie pomóc, choć pewnie mu się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uj Re: trolle IP: 192.193.220.* 28.09.06, 09:35 zgadzam się z założycielem wątku ci gości zaśmiecają forum piszą to samo i co najgorsze w prawie każdym temacie (który najczęściej na początku nie dotyczy tematu cen i frustracji typu "nie zdążyłem kupić i tera mnie nie stac" ale zmienia się w taki pod wpływem trzech muszkieterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnyy Re: trolle IP: 217.8.161.* 28.09.06, 09:46 nie zgadzam sie z zalozycielem watku. to sa jedyne glosy rozsadku w ogarniajacej fali reklamo/sciemy, kreowanej do spolu przez banki, deweloperow, posrednikow i innych naganiaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rarely dokladnie 28.09.06, 10:27 ktos pyta czy w Zabkach jest gdzie wyjsc z psem na spacer albo czy na ochocie sa sciezki rowerowe a ktorys z debili a najczesciej wszyscy trzej wala ze na florydzie drozeja mieszkania albo taniej i tak koncza kazdy watek niech zaloza swoje forum np. ageci nieruchomosci radza i tam beda wypiardywac swoje analizy i wzajemnie sie nimi podniecac jak slusznie zauwazyl ali Odpowiedz Link Zgłoś
est-ymator Re: dokladnie 28.09.06, 10:33 Powiedz mi to jest jakaś paranoja, zęby raz podpisywać sie rarely a drugi raz ali? Skontaktuj się z psychiatrą. Odpowiedz Link Zgłoś
rarely wciaz czekamy 28.09.06, 11:12 na analize sytuacji na florydzie aha powiedz jak to jest nie miec zawodu i pracowac jako agent to musi byc upokarzajace popierdolka jestes nie facet Odpowiedz Link Zgłoś
est-ymator Re: wciaz czekamy 28.09.06, 11:27 Pomyśl kretynie-gdybym był agentem nieruchomości to nie mówiłbym o groźbie spadków, bo to byłoby niezdogne z moimi interesami. Skąd się tacy kretyni rodzą! Niektórych powinni sterylizować, aby takie osoby jak rarely nigdy nie ujrzały swiatła dziennego. Odpowiedz Link Zgłoś
rarely kogo to interesuje 28.09.06, 12:04 > Pomyśl kretynie-gdybym był agentem nieruchomości to nie mówiłbym o groźbie > spadków, bo to byłoby niezdogne z moimi interesami. > > taaaa ale kogo to obchodzi kim jestes nie wiem o czym mowiles bo to jakis belkot schizola i kto czyta twoje popluczyny Skąd się tacy kretyni rodzą! Niektórych powinni sterylizować, aby takie osoby > jak rarely nigdy nie ujrzały swiatła dziennego nerwy puscily :))) znaczy bylo trafne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: dokladnie IP: 199.67.138.* 28.09.06, 12:49 poleć tego do którego ty chodzisz (pewnie jest tani, chociaż raczej niezbyt dobry) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: dokladnie IP: 199.67.138.* 28.09.06, 12:50 to oczywiście prośba estymatoloosera Odpowiedz Link Zgłoś