Dodaj do ulubionych

Dom 2000 - Bekasów?

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.03.03, 10:10
Szukam osób, które mają jakieś doświadczenia z ww firmą, (budują mieszkania
lokatorskie spółdzielcze). Wiem, że budują już I i II kolonię na Ursynowie,
teraz ruszyła kolonia III. Zastanawiam się nad tą inwestycją, ale zakończy
się ona dopiero pod koniec 2004 roku i szczerze mówiąc trochę się boję, bo to
dużo czasu jeszcze... Czy ktoś z Was ma jakieś informacje na ten temat?
Polecacie, czy odradzacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Irka Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.acn.waw.pl 31.03.03, 10:59
      a czy bylas i widzialas juz ktoras z tych koloni na Ursynowie?
      • Gość: magdaj11 Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.03.03, 12:06
        jeszcze nie, jutro wybieram się do spółdzielni, a potem będę oglądała
        inwestycje. No i trzeba byłoby jakoś sprawdzić tę firmę (tylko jak? pewnie
        niechętnie mówą o ew. zadłużeniach i innych problemach). Myślałam, że na tym
        forum spotkam kogoś, kto kupił mieszkanie w I lub II kolonii...
        Podciągam więc wątek - M.
        • Gość: henderson Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.chello.pl 11.05.03, 15:54
          odradzam inwestowanie
    • Gość: Irka Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.acn.waw.pl 01.04.03, 08:48
      czy ty mowisz o tych mieszkaniach lokatorskich?
      • Gość: magdaj11 Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.04.03, 09:28
        Tak, mówię o mieszkaniach lokatorskich. Udało mi się skontaktować z jednym z
        właścicieli domów w Choszczówce (jedna z poprzednich inwestycji) - miał bardzo
        niepochlebne opinie na temat tej spółdzielni... Chciałabym to zweryfikować, bo
        rzeczywiście jego opinia jest jednoznaczna, przynajmniej dla mnie.
        Dzisiaj jadę do spółdzielni, mam nadzieję dowiedzieć się szczegółów na temat
        tej inwestycji. No i nadal poszukuję kogoś, kto zna bliżej tę spółdzielnię...
        ciekawa też jestem czy Ty także zastanawiasz się nad kupnem mieszkania w tej
        spółdzielni - szczerze mówiąć Twoje posty są dość skąpe...
        Pozdrawiam - M.
        • Gość: PK Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.04.03, 11:11
          Radzę Ci poszukać w przeszłości na tej liście. Były bardzo niepochlebne opinie
          na temat tej spółdzielni. Bardzo niepochlebne to nawet mało powiedziane. Można
          się nieźle nadziać.
          P.K.
          Gość portalu: magdaj11 napisał(a):

> Tak, mówię o mieszkaniach lokatorskich. Udało mi się skontaktować z jednym z
          > właścicieli domów w Choszczówce (jedna z poprzednich inwestycji) - miał
          bardzo
          > niepochlebne opinie na temat tej spółdzielni... Chciałabym to zweryfikować,
          bo
          > rzeczywiście jego opinia jest jednoznaczna, przynajmniej dla mnie.
          > Dzisiaj jadę do spółdzielni, mam nadzieję dowiedzieć się szczegółów na temat
          > tej inwestycji. No i nadal poszukuję kogoś, kto zna bliżej tę spółdzielnię...
          > ciekawa też jestem czy Ty także zastanawiasz się nad kupnem mieszkania w tej
          > spółdzielni - szczerze mówiąć Twoje posty są dość skąpe...
          > Pozdrawiam - M.
          • Gość: magdaj11 Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.04.03, 11:46
            Dzięki, jeszcze raz przejrzę opinie na tym forum chociaż szukałam już w
            archiwum. I chyba podaruję sobie ten kuszący pomysł współpracy z ww
            spółdzielnią. Pozdrawiam - M.
      • Gość: Ania Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: 81.210.49.* 13.08.03, 14:34
        Czy kupiłaś mieszkanie w DOM 2000?
    • Gość: Irka Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.acn.waw.pl 01.04.03, 13:18
      Jesli chodzi o te mieszkania lokatorskie w tej spoldzielni to ja tez Ci
      szczerze odradzam.Byl duzo wczesniej watek na ten temat.Moja znajoma wplacila
      tam forse juz z poltora roku temu na pierwszy etap i z tego co wiem to nic tam
      nie zaczeli budowac i forsy oddac tez nie chca.Wiec radze uwazac.
      Pozdrawiam
      • Gość: magdaj11 Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.04.03, 14:54
        Baaardzo dziękuję za rady. Chyba jednak zrezygnuję z tej przyjemności. Może uda
        się znaleźć inną, bardziej pewną firmę, która buduje niezbyt drogie (do 3200 zł
        za m2) mieszkania... A może polecicie jakąś?
        • Gość: magdaj11 Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 11:52
          Byłam wczoraj w spółdzielni, dzisiaj idę znowu, aby otrzymać bardziej
          szczegółowe informacje - umowa jest szczerze mówiąc nie za ciekawa, bo nie
          gwarantuje stałości ceny... Ale ciągle się zastanawiam. W sumie obecność KFM-u
          w tej inwestycji jest gwarantem terminowości - gorzej z wykończeniami, bo tym
          akurat KFM nie bardzo się już interesuje...
          Ale mam mętlik w głowie, oj kusi, kusi mnie ta oferta...
          Gdyby jeszcze była możliwość załapania się na już rozpoczętą inwestycję na II
          kolonii to chyba bym się zdecydowała...
          Wygadałam się, a może ktoś jeszcze chce coś dodać?
          Pozdr. - M.
          • Gość: angela Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 09.04.03, 08:47
            Interesowalam sie ta inwestycją na początku marca - dzwonilam do Gminy , na tamta chwile jeszcze nie
            wykupili dzialki pod budowe , nie bylo zezwolenia na budowe. Opoznienia w kolonii II okolo 0,5 roku.
            • Gość: pomidor Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.elle.com.pl 09.04.03, 11:13
              A czy wiesz co z "I" kolonia? Rozpoczeli juz budowe? Czy caly czas nie maja na
              nia pozwolenia?
              • Gość: magdaj11 Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 14:48
                Witajcie ponownie! Jeśli chodzi o I kolonię to już zaczęli budowę, ma być
                jednak opóźnienie. III kolonię zaczną budować dopiero koniec lata tego roku i
                termin tez się przesunie - do 2005 roku. Z tego względu zrezygnowałam, to za
                dużo czasu - pozwolenia oczywiście jeszcze nie mają, nie mówiąc o własnosci
                gruntu (podobno w spółdzielniach tak już jest, że grunt wykupują stopniowo, po
                kawałku (?)).
                Wiem, że w II kolonii jest jeszcze jedno mieszkanie (dość duże) więc jak ktoś
                chce się załapać wcześniej niż w 2005 roku to radzę się spieszyć.
                Pozdrawiam - M.
    • Gość: Irka Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.acn.waw.pl 14.04.03, 10:30
      Ludzie,
      czy Wy wiecie jakie opoznienie jest z I kolonia przeciez oni nie sa jeszcze
      chyba wlascicielami dzialki wiec jak moga rozpoczac budowe??????????????
      • Gość: gigi Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.acn.waw.pl 14.04.03, 10:53
        Dom 2000 Brzeziny to ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!!

Porozmawiajcie z mieszkancami ich dotychczasowych budowli i bedzie jasne.
        Przetrzymywali moje pieniadze 4 miesiace bezprawnie a prezes Stachowiak przez
        ten czas bezczelnie mnie okłamywał. Wydałem majątek na telefony do nich.
        Odsetek nie chca płacić.

Po prostu złodzieje i oszuści.

• Gość: henderson Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.chello.pl 11.05.03, 15:50
        mają jusz akt własności działki i są wpisani w księgę wieczystą,ale to nic w
        porównaniu z tym co robią z ludzmi .
        Omijajcie tą spółdzielnie
    • Gość: henderson Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.chello.pl 11.05.03, 15:53
      odradzam kup sobie mieszkanie na włąsność a nie tbs-a w tej spółdzielni
      pozdrawiam
    • Gość: Kinga Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 14.08.03, 10:41
      Tyklo nie u nich!!!! Umowa nie gwarantuje stałości ceny bo cena się zmienia. Ja
      zainwestowałam w Choszczówce - cena wzrosła o prawie 100% i jeszcze do tego
      zwiększył się udział własny. Więc koszty wzrosły a jakość lepiej nie mówić.
      Wspomnę tylko, że uliczka pomiędzy domkami, która miała być osiedlowa, będzie
      zwykłą ulicą więc o ogrodzeniu nie ma mowy. Po wycofaniu się czekałam na zwrot
      pieniędzy rok i osiem miesięcy (a Ci z JWC narzekają na 3 miesiące
      oczekiwania). Przy każdej "wizycie" prezes Stachowiak był miły i nic z tego nie
      wynikało. Zresztą wszyscy tam mówią co innego, a co innego wynika z pism które
      przysyłają. Do tej pory mi wiszą ok. 1000 PLN i nie odpowiadają na pisma.
      A udział KFM-u niczego nie gwarantuje - to kolesie.
      Takie są moje doświadczenia
      Kinga
      • Gość: Ania Re: Dom 2000 - Bekasów? IP: 81.210.49.* 14.08.03, 11:27
        Kinga chciałabym z tobą porozmawiać telefonicznie,
        ja właśnie kupiłam od nich mieszkanie przy ul. Bekasów,
        jak możesz to wyślij mi swój numer telefonu na adres
        ania1003@op.pl.
      • Gość: Ania Re: Dom 2000 - Bekasów KINGA!!!! IP: 81.210.49.* 14.08.03, 11:45
        Muszę się z tobą skontaktować telefonicznie,
        jak możesz to wyślij na adres ania1003@op.pl swój numer telefonu.
        • Gość: Kinga Re: Dom 2000 - Bekasów KINGA!!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 14.08.03, 12:12
          OK! Wysłałam. Ale dziś jestem tylko pod nim do 14.00
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka