Dodaj do ulubionych

ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA

IP: 212.244.180.* 01.04.03, 13:31
Zapraszam wszystkich forumowiczów do podzielenia się opinią nt. Osiedla
Tęcza w łomiankach (developer- Devcor). Odbieram tam mieszkanie w lipcu i
szukam osób, które już zdecydowały się na zakup mieszkania na tym Osiedlu
lub mają taki zamiar....
Czekam na odzew i pozdrawiam wszystkich wiosennie:)
Jagoda
Obserwuj wątek
    • Gość: lidkawar Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.tg.com.pl 01.04.03, 15:34
      ja mam odboir mieszkania w maju, ale jeszcze bawie sie z bankiem. Napisz, to
      moze uda nam sie blizej pogadac: lidkawar@wp.pl
      Czekam na wiesci od wszystkich którzy już mieszkają i od tych którzy zamierzają
      kupic mieszkanie w Łomiankach na "Osiedlu Tęcza"
    • amoniak2 Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA 02.04.03, 12:44
      A ja jeździłam do Łomianek do pracy. Korki rano w stronę Centrum wieczorem w
      stronę Łomianek z bliżej nie znanych mi przyczyn na tym odcinku trasy W-wa -
      Gdańsk zawsze dużo wypadków.
      Ale oprócz tego blisko przyrody i w miarę sympatyczne otoczenie.
      • Gość: lidkawar Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.tg.com.pl 02.04.03, 16:54
        wiesz co? nie wiem o jakich korkach mówisz, bo ja jeżdżę z Bielan, więc to ta
        sama trasa i właśnie uważam że nie ma korków
        • Gość: Jagoda Do amonika2 IP: 212.244.180.* 03.04.03, 13:40
          Ale czy znasz jakiś inny kierunek z Warszawy w którym nie stałoby się w
          korkach?. Do/z łomianek przynajmniej "jakoś się toczy". Kilka razy o godz.
          16.00 jechałam do Łomianek z Centrum - 25 min i jestem.
    • Gość: wakat Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.pzuzycie.com.pl 07.04.03, 14:06
      Witajcie!
      My tez zdecydowalismy sie na mieszkanie w Lomiankach. Poki co wspolpraca z
      deweloperem bardzo dobra, a postepy prac tez raczej zadowalajace. Odbieramy
      mieszkanie w sierpniu.

Pozdrawiam
      Grzesiek
      wakat@poczta.onet.pl
      • Gość: navajo Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 23:19
        o witam sąsiada my tez odbieramy w sirpniu, a więc do zobaczenia...na nowym
        mieszkaniu, a w jakim budynku?
        navacho@op.pl
    • 29m Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA 22.04.03, 13:58
      Witam Wszystkich,
      tak się składa, że ja również odbieram w maju mieszkanie na tym osiedlu.jak na
      razie współpraca z developerem układa się względnie OK. będzie jednak dość
      trudno przeprowadzić się z W-wy i codziennie dojeżdżać do pracy kilkanaście
      kilometrów.
      a może ktoś z forumowiczów już tam mieszka, jakie są Wasze opinie?

pozdrawiam, sąsiad
      • Gość: lidkawar Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.tg.com.pl 23.04.03, 16:17
        Niestety nie znam nikogo kto juz tam mieszka, ale już nie długo sami tam
        będziemy. Napisz gdzie będziesz mieszkać i czy w małym czy dużym mieszkanku.
        Pozdrawiam sąsiada lidkawar@wp.pl
        • Gość: 29m Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.mis 24.04.03, 08:00
          Gość portalu: lidkawar napisał(a):

> Niestety nie znam nikogo kto juz tam mieszka, ale już nie długo sami tam
          > będziemy. Napisz gdzie będziesz mieszkać i czy w małym czy dużym mieszkanku.
          > Pozdrawiam sąsiada lidkawar@wp.pl

witam, i cieszę się że mogę już pogadać z nowymi sąsiadami :-)
          mam mieszkanie w budynku nr 15, i jest to mieszkanko 2-poziomowe a wiec to
          troszke wieksze
          niestety mam jeszcze pewne problemy z bankiem. bank ma watpliwosci co do listu
          gwarancyjnego developera i hipoteki na całej nieruchomosci, ktora obciazyl
          developer. czy ktos z Was przerabial juz ten problem???

pozdrawiam
          • Gość: wakat Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.pzuzycie.com.pl 24.04.03, 12:24
            Witam!

My ostatnio bralismy kredyt i dla banku nie bylo problemow z hipoteka,
            aczkolwiek rzeczoznawca zastanawial sie nad ksiega wieczysta tylko na ta
            dzialke, na ktorej bedzie stalo dokladnie nasze mieszkanie (developer ma na
            razie ksiege wieczysta na cala dzialke na ktorej bedzie stal budynek).
            Kiedy macie termin odbioru mieszkania?

Pozdrawiam
            • Gość: 29m Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.mis 26.04.03, 10:50
              mieszkanie odbieram najprawdopodobniej na początku maja, dzisiaj muszę jeszcze
              pojechać do Łomianek i sprawdzić jak w ogóle wygląda sytuacja.
              a narazie jeszcze parę spraw do załatwienia w banku, niestety...
              a Wy kiedy się wprowadzacie? który budynek, jakie mieszkanko?

pozdrawiam
              • Gość: Jagoda list gwarancyjny Devcoru IP: 212.244.180.* 28.04.03, 13:38
                Witam wszystkich Tęczowców!!! Fiu, fiu - jestem pod wrażeniem jak rozwineły
                się wątki, kiedy tu nie zaglądałam.
                Chciałabym uspokoić wszystkich co do wątpliwości banków dot. listu
                gwarancyjnego. Ja nie miałam z tym żadnych problemów, polecam wszystkim którzy
                jeszcze nie zdecydowali się na bank - oddział PKO BP na Nowogrodzkiej. Oni
                mają duże doświadczenie w kredytach mieszkaniowych i nie są zbyt podejrzliwi.
                Jak tam lidkawar? Ty już odebrałaś swój list? Jaka decyzja banku? Sądzę, że
                pozytywna, skoro nie dajesz znaków mailowo:)....
                Pozdrawiam,
                Sąsiadka bud.13
                Jagoda
                • Gość: lidkawar Re: list gwarancyjny Devcoru IP: *.tg.com.pl 29.04.03, 12:56
                  Witam wszystkich, cieszę sie, że jest coraz wiecej mieszkańców osiedla Tęcza.
                  Ciekawa jestem jakie banki mają problemy z listem gwarancyjnym, bo my nadal się
                  z nim męczymy. Stąd Jagodo nie odzywałam się do Ciebie. Mam nadzieję, że to
                  tylko bezpodstawe wątpliwości banku. Teraz już oczekujemy na dniach decyzji z
                  drugiego banku, bo ten pierwszy do dzisiaj nie dał nam żadnej odpowiedzi
                  (minęło 1,5 miesiąca. Czekam na wieści. Piszci czasem na mail, bo mam bardzo
                  ograniczony dostęp do forum. Pozdrawiam. lidkawar@wp.pl
          • Gość: lidkawar Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.tg.com.pl 29.04.03, 12:58
            29m odpowiedz, jak tam u Ciebie list gwarancyjny?
            • Gość: 29m Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.mis 02.05.03, 09:51
              witam
              a wiec co do listu gwarancyjnego bank w ktorym wystepowalem o kredyt nie
              zgodzil sie na zapisy w nim zawarte i nie udzielil mi z tego powodu kredytu.
              w miedzyczasie zlozylem dokumenty w innym banku i we wtorek powinienem miec
              decyzje. rozmawiajac z czlowiekiem z banku, o moich wczesniejszych problemach z
              listem gwarancyjnym, powiedzial mi ze dla jegoo banku zapisy takie nie sa zadna
              przeszkoda. a wiec jestem dobrej mysli i czekam do wtorku na decyzje.

aha, wyobrazcie sobie, ze nasi sasiedzi ktorzy juz mieszkaja na osiedlu
              potrafia sie fantastycznie integrowac, wczoraj bedac w okolicy przejezdzalem
              tamtedy i widzialem rewelacyjna majowke na terenie osiedla.
              bedziemy mieli co nadrabiac, jesli chodzi o zycie towarzyskie :-))

pozdrawiam wszystkich
              • Gość: lidkawar Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.lomza.rtf31.4lan.pl 02.05.03, 12:18
                Witaj!
                Coz takiego robili na tej majówce, co nalezaloby nadrabiac?. Moze to Devcor im
                cos zorganizowal? My nie mozemy sie doczekac kiedy wreszczie sie wprowadzimy.
                A jesli chodzi po list gwarancyjny to mielismy identyczna sytuacje. Rowniez do
                wtorku mamy miec decyzje z drugiego banku.
                Mysle ze to forum jest juz poczatkiem udanych sasiedzkich znajomosci.
                Pozdrawiam Wszystkich sasiadow.
                Aha, Czy sa tez wlasciciele malych mieszkan, takich jak nasze??

Gość portalu: 29m napisał(a):

> witam
                > a wiec co do listu gwarancyjnego bank w ktorym wystepowalem o kredyt nie
                > zgodzil sie na zapisy w nim zawarte i nie udzielil mi z tego powodu kredytu.
                > w miedzyczasie zlozylem dokumenty w innym banku i we wtorek powinienem miec
                > decyzje. rozmawiajac z czlowiekiem z banku, o moich wczesniejszych
                problemach z
                >
                > listem gwarancyjnym, powiedzial mi ze dla jegoo banku zapisy takie nie sa
                zadna
                >
                > przeszkoda. a wiec jestem dobrej mysli i czekam do wtorku na decyzje.
                >
                > aha, wyobrazcie sobie, ze nasi sasiedzi ktorzy juz mieszkaja na osiedlu
                > potrafia sie fantastycznie integrowac, wczoraj bedac w okolicy przejezdzalem
                > tamtedy i widzialem rewelacyjna majowke na terenie osiedla.
                > bedziemy mieli co nadrabiac, jesli chodzi o zycie towarzyskie :-))
                >
                > pozdrawiam wszystkich
    • Gość: agnieszka Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: 194.200.250.* 28.04.03, 15:44
      Mam pytanie - czy są tam jeszcze wolne mieszkania? A przede wszysktim - jaka
      jest cena za metr kwadratowy brutto i jakie są inne koszty, np. obowiązkowy
      garaż/miejsce postojowe? Co do dojazdu i korków: od dwóch miesięcy mieszkam u
      znajomych ulicę dalej od Waszego osiedla. Dojeżdzam do samego centrum Warszawy.
      Wcześniej wynajmowałam mieszkanie w Centrum. Do tej pory nie mogę się
      przyzwyczaić, że jazda Ł-ką trwa tak długo ze względu na korki (najgorsze w
      poniedziałk) i z powodu straaaszliwie powolnych kierowców. Te autobusy po
      prostu się toczą! Jesli ktoś chce wiedzieć: żeby się nie spóźnić do pracy na
      9:00 muszę wsiąść do Łki ok. 7:50. Pozdrawiam
    • Gość: agnieszka Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: 194.200.250.* 28.04.03, 18:31
      Mam pytanie - czy są tam jeszcze wolne mieszkania? A przede wszysktim - jaka
      jest cena za metr kwadratowy brutto i jakie są inne koszty, np. obowiązkowy
      garaż/miejsce postojowe? Co do dojazdu i korków: od dwóch miesięcy mieszkam u
      znajomych ulicę dalej od Waszego osiedla. Dojeżdzam do samego centrum Warszawy.
      Wcześniej wynajmowałam mieszkanie w Centrum. Do tej pory nie mogę się
      przyzwyczaić, że jazda Ł-ką trwa tak długo ze względu na korki (najgorsze w
      poniedziałk) i z powodu straaaszliwie powolnych kierowców. Te autobusy po
      prostu się toczą! Jesli ktoś chce wiedzieć: żeby się nie spóźnić do pracy na
      9:00 muszę wsiąść do Łki ok. 7:50. Pozdrawiam
    • Gość: Dorcia Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.unused.zigzag.pl 29.04.03, 07:58
      Jak ostatnio tu zaglądałam, to nie mogłam dowiedzieć się nic konkretnego na
      temat Os. Tęcza - jednak zaryzykowaliśmy i w sierpniu odbieramy mieszkanko.
      Dziś zajrzałam z ciekawośći, bo właśnie się tam wybieramy żeby sprawdzić jak
      postępują prace w naszym budynku, i muszę przyznać jestem mile zaskoczona ....
      Spotkałam wielu przyszłych sąsiadów. Gdyby ktoś bardziej doświadczony, kto
      może jest już kilka etapów dalej ode mnie zechciał podzielić się cennymi
      uwagami na co zwracać szczególną uwagę byłabym wdzięczna. Jesteśmy w Warszawie
      dopiero trzy miesiące, i chętnie nawiążemy nowe znajomości.
      Podam mój e-mail: napster@icpnet.pl
      Pozdrawiam wszystkich Tęczowców!!!

Ps. Jak długo trwa procedura udzielania kredytu (średnio) - 1 miesiąc starczy,
      czy zaczynać starania wcześniej? Czy ktoś starał się o kredyt w Millenium?
      Dzięki za informacje, Pozdrowionka!
      • Gość: Jagoda Propozycja spotkania Tęczowców IP: 212.244.180.* 05.05.03, 12:01
        Sąsiedzi!!!!
        Czy może w ramach integracji spotkamy się wszyscy w najbliższą niedzielę na
        Osiedlu (mam nadzieję że bedzie ładna pogoda)? Czekam na zainteresowanych pod
        adresem Jago1@interia.pl
        pozrawiam wszystkich
        Jagoda Kwiatkowska
        • Gość: lidkawar Re: Propozycja spotkania Tęczowców IP: *.tg.com.pl 05.05.03, 12:41
          jestem za!!! O której godzinie??
          • Gość: Jagoda Spotkanie IP: 212.244.180.* 05.05.03, 12:48
            Proponuję 12.00, a potem możemy odwiedzić lokalną cukiernię Tiramisu - świetne
            tiramisu tam mają:)
            • Gość: Dorcia Re: Spotkanie IP: *.unused.zigzag.pl 05.05.03, 14:29
              Jeśli można - chętnie się do Was przyłączę. Najbliża niedziela tj. 11 maja o
              godzinie 12:00? Myślę, że jest to bardzo dobry pomysł. Zapowiada się
              suuuuuper - już nie mogę sie doczekać... Do zobaczonka!!!
              • Gość: Jagoda Lista gości IP: 212.244.180.* 05.05.03, 14:37
                No dobra - lista gości na spotkanie Tęczowcóe 11 maja g.12.00
                Jagoda:)
                lidkawar
                Dorcia
                Czy ktoś się jeszcze pisze?
                Zabieramy dobry humor i zaklinamy deszcz:)
                pozdrawiam
                Jagoda
                • Gość: Jagoda Do lidkawar IP: 212.244.180.* 05.05.03, 14:40
                  Witaj, dostałam jakąś wiadomość od Ciebie na adres Jago1@interia.pl, ale
                  niestety nie mogę jej odczytać.....
                  • Gość: lidkawar Re: Do lidkawar IP: *.tg.com.pl 05.05.03, 15:07
                    Wysłałam jeszcze raz tym razem na adres jadziulek. Nie wiem dlaczego nie mozesz
                    jej odczytać.
      • Gość: wakat Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.pzuzycie.com.pl 06.05.03, 09:39

> Czy ktoś starał się o kredyt w Millenium?

Tak, my sie staralismy, ale niestety mamy bardzo niedobre doswiadczenia. Na
        poczatku wszystko fajnie, ale potem sie okazalo, ze problemem moze byc dla nich
        np. kredyt w wysokosci... 140 zlotych, ktory pozostal nam do splacenia za
        monitor. Po prostu kpina, bardzo nieprofesjonalne podejscie do klienta.
        Na szczescie sa inne banki.

Pozdrawiam i zycze powodzenia.
        Grzesiek
        wakat@poczta.onet.pl
        • Gość: Jagoda Nazywajcie tematy!!!! IP: 212.244.180.* 06.05.03, 11:53
          Prośba do wszystkich - nazywajcie tematy, żeby nie było ciągle Re: coś tam, bo
          wtedy lepiej się wszystko czyta i jest czytelniej. No to z harcerskim
          pozdrowieniem czuwaj! ściskam wszystkich
          Jagoda
          • Gość: lidkawar te kredyty!!!! no i spotkanie... IP: *.tg.com.pl 06.05.03, 16:33
            Wakat ma racje!! Millenium nie jest najlepszą ofertą. Jednak śmiem twierdzic,
            ze inne banki też mają wątpliwości co do Devcor'u. Mam nadzieję, ze do
            niedzieli u nas wszystko sie wyjaśni i spotkamy sie jako pełnoprawni
            właściciele z Wami. Miło nam bedzie Was spotkać. Ale widzę że towarzystwo nasze
            nie wzrasta. Odzywajcie sie inni mieszkańcy (obecni i przyszli) Osiedla Tęcza.
            Pozdrawiam
            • Gość: maciek drogo IP: 213.241.43.* 06.05.03, 16:55
              witam,
              czy aktualna cenanie jest za wysoka szczególnie mieszkań większch/
              brak ogródka, brak garażu, brak jakiegokolwiek schowka.
              tyle kasy za duże mieszkanie - co was skusiło, aby tam kupic.

wachający się-pozdrawia
              • Gość: Jagoda do Maćka IP: 212.244.180.* 07.05.03, 08:33
                Witaj,
                Powiem szczerze, że kiedy decydowałam się na zakup dużego mieszkania na
                Osiedlu Tęcza pod koniec stycznia - cena za metr była niższa niż obecnie. W
                dalszym ciągu jednak uważam że nawet obecna cena (chyba 2800?) jest
                atrakcyjna. Brak garażu, brak schowka - ok to sa minusy - ale nikt nam ich nie
                obiecuje a potem nie powie "Sorry, nie ma". A to już dużo.
                Brak schowka rozwiązaliśmy z mężem w ten sposób, że ponieważ nie mamy jeszcze
                dzieci to górna łazienka będzie przez jakiś czas pralnio-suszarnią z półkami
                na różne rzeczy. Poza tym, w jednym z pokoi na górze, gdzie planujemy zrobić
                gabinecik, oddzielimy ścianką powierzchnię pod oknem. I tam będzie schowek.
                A poza tym, wiesz sądzę, że jak już będziemy wspólnotą mieszkaniową to może
                przeznaczymy jedno z pomieszczeń w tym budynu gdzie jest biuro sprzedaży, na
                np. rowery mieszkańców lub wózki lub etc.
                Ja w dalszym ciągu jestem bardzo zadowolona ze współpracy z Devcorem (szybko
                budują, dobra jakość, nie obiecuja gruszek na wierzbie i są wiarygodni).
                Pozdrawiam i życze miłego dnia
                Jagoda Kwiatkowska
                • Gość: wakat Re: Schowek IP: *.pzuzycie.com.pl 07.05.03, 12:34
                  Podobno Devcor bedzie sprzedawal schowki w piwnicy w budynku gdzie jest Biuro
                  Sprzedazy - cena okolo 4000 zlotych - info z Biura Sprzedazy.

Pozdrawiam
                  Grzegorz
                  • Gość: Jagoda Potwierdzenie schowka IP: 212.244.180.* 07.05.03, 13:14
                    Potwierdzam. Już poinformowałam Devcor że jestem zainteresowana i kupuję.
                    Problem tylko że trzeba szybko się decydować bo nie ma tam za dużo tych
                    schowków.
                    pzdr.
                    Jagoda
    • Gość: Jagoda Ważna info na temat spotkania w niedzielę!!!!!!! IP: 212.244.180.* 08.05.03, 11:39
      Sąsiedzi kochani,
      Rozmawiałam wczoraj z Panią Marzenką z Devcoru, ponieważ na wypadek kiepskiej
      pogody chciałam abyśmy posiedzieli sobie na przykład w tej salce przy biurze
      sprzedaży. Devcor organizuje spotkanie integracyjne mieszkańców 17 maja, czyli
      w kolejną sobotę, tak więc zaproponowano abyśmy spotkali się 17 a nie 11. Co
      wy na to? Ja tak czy inaczej będę na Osiedlu w najbliższa niedzielę o
      godz.11.00.
      Pozdrawiam,
      Jagoda
      • Gość: lidkawar o spotkaniu w niedzielę!!!! IP: *.tg.com.pl 08.05.03, 14:05
        To dobrze sie składa, bo ja mam gości w niedzielę, więc byłabym tylko przez
        chwilę. Zatem jestem za 17 maja. Pozdrawiam
      • Gość: Jagoda Przypominam.... IP: 212.244.180.* 08.05.03, 18:57
        Przypominam wszystkim zainteresowanym że spotkanie z niedzieli 11 maja
        przesuwamy na 17 maja (-patrz: Ważna info na temat spotkania w niedzielę)
        pzdr
        Jagoda
    • Gość: andes Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: 195.94.200.* 09.05.03, 12:36
      Witam serdecznie wszystkich sasiadów. Ja i moja zona odebralismy mieszkanie w
      listopadzie, ale jeszcze nie mieszkamy wiec nie znamy prawie nikogo z Osiedla.
      Jezeli chodzi o Devcor w naszym mniemaniu wszystko bylo OK. Kredyt bralismy w
      GE Mieszkaniowym i nie bylo najmniejszych problemów. Sczerze sie zaniepokoilem
      klopotami z Ksiega Wieczysta. Mam nadzieje ze to sie wyjasni. Oczywiscie
      bedziemy 17-go na spotkaniu.

Pozdrawiam
      andes
      • Gość: lidkawar Rdo Andes IP: *.tg.com.pl 09.05.03, 12:41
        Chcialabym sie dowiedzec co to za klopoty z Ksiega wieczysta i czy sie
        wyjasnily. Bardzo mnie to zaciekawilo!!!!
        • Gość: Zainteresowana Re: Rdo Andes IP: *.tele.pw.edu.pl 09.05.03, 13:47
          Z tego co się dowiadywałam i potwierdzają to też banki z którymi klienci Devcor
          podpisali już umowy, sprawa wygląda następująco.
          Partnerem finansowym Devcora jest firma holenderska, która finansuje budowę pod
          zastaw hipoteki działki. Ponoć jest to praktykowane przez wielu developerów.
          Niektóre banki tak jak GE nie chcą żadnych dodatkowych wyjasnień, ze strony
          Devcora, bo znają i akceptują tą sytuację i bez problemów udzielają kredytów.
          Pozostałe banki jak np. WBK i BPH PBK i PKO BP wymagają, aby w umowie była
          informacja, że firma holenderska odstapi od wszelkich roszczeń w momencie
          wpłacenia nalezności finansowych i podpisania aktu notarilanego danego lokalu
          (przeniesie własność na nabywcę). Bez względu na to czy bank tego wymaga czy
          nie powinno się zrobić aneks do umowy, który taką klauzulę bedzie zawierał.

Mam kilka pytań do nabywających mieszkania:
          - czy macie Państwo kontakt do osoby w PKO BP, króra posredniczyła w
          zalatwieniu kredytu i zna developera ?
          - jakie będą koszty u notariusza ?
          - czy kupujecie Panstwo dodatkowe miejsce postojowe, czy dla dużych mieszkań
          jest to pożądane, nam dano taką propozycje.
          - jakie sa miesieczne koszty ogrzewania w sezonie grzewczym, szczegolnie w
          mieszkaniach szczytowych ?

Mile będą również widziane wszelkie uwagi co do umowy, na co zwrócić uwagę.
          I w ogóle Panstwa odczucia. Z dotychcasowej wymiany zdan, widze ze sa raczej
          pozytywne opinie.

Czekam na odpowiedz
          Zainteresowana
          • Gość: andes Re: Rdo Andes - opłaty naotarialne i gaz IP: 195.94.200.* 09.05.03, 16:38
            Dziekuję za informacje o tej Księdze. Koszty jakie ponieślismy u notariusza
            kształtują się nastepująco: 2% podatku od czynnosci cywilno - prawnych 718 zł
            taksa notarialna 1760 zł
            20% podatku od towarów i usług 387 zł (tu niestety nie wiem od jakiej kwoty
            jest te 20%)
            Opłata sądowa od kupujących 3115.70 zł
            Jak widać nie jest to mało, dodam tylko ze to było największe mieszkanie
            (Lilia). Nie wiem jaki wpływ na te opłaty ma wielkość mieszkania. Jeśli chodzi
            o gaz to podobno średnio w takim mieszkaniu kosztuje to ok 400 zł za miesiac.
            Mielismy propozycje kupna dodatkowego miejsca parkingowego ale nie
            skorzystaliśmy, bo mamy tylko jeden samochód.
            Pozdrawiam
            • Gość: Zainteresowana Re: Negocjacje IP: *.tele.pw.edu.pl 12.05.03, 16:57
              Czy uważacie, że cena jest OK ?
              Czy jest mozliwoścć negocjowania lepszych warunków ?
              Czy moglibyście podać namiar do notariusza, u którego podpisywaliście umowę
              notarialną (wydaje mi się, ż koszty są małę - ja słyszałam o około 3,5%
              wartości mieszkania)?

Na co zwrócić uwagę w umowie ?
              • Gość: Jagoda do Zainteresowanej IP: 212.244.180.* 13.05.03, 07:52
                Witaj.
                Generalnie umowa z Devcorem jest w porządku. Musisz tylko pamiętać, że oni,
                jako inwestor muszą tą umową zabezpieczyć się w pewien sposób na wypadek
                gdybyś z jakiś powodów zrezygnowała. Dlatego w umowie jest mowa na temat kar
                umownych - oczywiście troszkę nieproporcjonalnych, tzn. ty więcej płacisz im,
                jeśli zrezygnujesz, niż oni Tobie jeśli się nie wywiążą z umowy. Można te
                proporcje negocjować. Poza tym, jest ok. Uważam, że bardzo w porządku jest
                zafiksowanie w umowie przelicznika USD (cena za mieszkanie, miejsce parkingowe
                jest podana w USD) nawet jeśli jest to o kilka groszy więcej niż obecnie. Daje
                to pewne poczucie spokoju, że nie ważne co się dzieje na rynku walutowym, nie
                będziesz zaskoczona koniecznością jakiegoś wyrównywania całej kwoty po oddaniu
                mieszkania. Pamiętaj tylko, że jeśli już się zdecydujesz to wszelkie
                modernizacje mieszkania, typu wstawianie, wyburzanie ścian, zmiana okna z
                normalnego na tarasowe etc.to są płatne, więc wszystko nalezy dokładnie
                przemyśleć:)
                Ja podpisuje akt notarialny dopiero we wrześniu, ponieważ mieszkanie odbieram
                na poczatku czerwca, więc nie wiem jakie są całkowite koszty, ale na pewno
                jest 2% opłaty skarbowej od ceny mieszkania + taksa notarialna (są tzw.
                widełki więc to zależy od notariusza).
                Przy okazji, jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś od osób które już się
                zdecydowały, zapraszam na spotkanie mieszkańców 17 maja. Szczegóły w Devcorze.
                Jeśli chodzi o cenę, to w tej części Warszawy uważam za atrakcyjną. Pamiętaj
                tylko że budynki nie są podpiwniczone, ale można wykupić w jednym z budynków
                box-schowek. Dla mnie to nie jest problemem, to zalezy od tego co kto oczekuję.
                Pozdrawiam,
                Jagoda
          • Gość: Jagoda osoba kontaktowa w PKO BP IP: 212.244.180.* 09.05.03, 18:26
            W sprawie kredytu w PKO BP polecam Oddział na Nowogrodzkiej, gdzie miałam
            przyjemność "przecierać szlaki" z Devcorem
            Pani Dorota Maliszewska tel. 5256286
            Też mam mieszkanie szczytowe, ale ponieważ sezon grzewczy tak naprawdę nie
            trwa długo (no, tzn zależy czy lubisz ciepełko czy nie:) to myślę, że w
            sezonie koszty ogrzewania i czynsz nie powinny przekroczyć 600 zł. Ale
            podkreślam - w sezonie. A poza - chyba z 400.
            pzdr
            Jagoda
            PS. Zapraszam serdecznie na majówkę Tęczowców 17 maja - będziesz mógł
            porozmawiać z nami, czyli świeżo upieczonymi mieszkańcami osiedla Tęcza.
            Więcej informacji o godz. spotkania dowiedz się w Devcorze (www.osiedle-
            tecza.pl - tam jest telefon)
      • Gość: Jagoda Witam kolejnych sąsiadów :) IP: 212.244.180.* 09.05.03, 13:02
        Witam kolejnych sąsiadów - andes:)
        Do zobaczenia na bibce 17-go.
        pzdr
        Jagoda
        • Gość: kloops a jak wygląda dojazd do W-wy? IP: 194.181.153.* 13.05.03, 10:57
          ..w tzw godzinach szczytu. Ile czasu jedzie się do np. centrum??

2. Czy deweloper wywiązuje się ze swoich "wszystkich" zobowiązań?

3. Media - TV, Internet, Tel. Jakie są koszty obsługi (kto dostarcza usługi)?
          czy jest stałe łącze internetowe (czy np. tylko gniazdko)

Przepraszam za telegraficzny skrót ale chętnie usłyszałbym wasze zdanie na ww.
          tematy

Pzdr
          • Gość: wakat Re: a jak wygląda dojazd do W-wy? IP: *.pzuzycie.com.pl 13.05.03, 11:30

> ..w tzw godzinach szczytu. Ile czasu jedzie się do np. centrum??
            Trudno powiedziec jak jest rano, bo jeszcze nie mieszkam, ale np. dojazd z
            Centrum do Lomianek w godzinach szczytu nie zajal mi wiecej niz 20-25 minut
            samochodem. Jest to szybciej niz na Prage gdzie dotad dojezdzalem.

> 2. Czy deweloper wywiązuje się ze swoich "wszystkich" zobowiązań?
            Jak na razie tak. Termin oddania naszego mieszkania to sierpien, a prace
            postepuja zgodnie z planem.

> 3. Media - TV, Internet, Tel. Jakie są koszty obsługi (kto dostarcza usługi)?
            > czy jest stałe łącze internetowe (czy np. tylko gniazdko)

Jest stale lacze internetowe (koszt instalacji to 300 zl). Domena wykupiona
            przez Devcor. Lacze zdaje sie 128, bez stalego IP. TV polega na tym, ze Devcor
            dostarcza do mieszkan sygnal z anteny satelitarnej.

Koszty liczone sa lacznie. Z cennika, ktory widzialem wynika ze jest to koszt
            200 zlotych za: administracje osiedlem, ochrone, internet, TV, wyzwoz smieci,
            oswietlenie uliczek oraz ryczal za wode (50 zl).

Pozdrawiam

Grzegorz
    • sloggi FORUM MIASTA i GMINY ŁOMIANKI 13.05.03, 14:24
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=229
      • Gość: lidkawar O sobocie 17 maja IP: *.tg.com.pl 14.05.03, 15:52
        Mili sasiedzi. Z przyczyn od nas nie zaleznych nie bedziemy mogli stawic sie na
        spotkaniu. Bardzo zaluje ze sie z Wami nie spotkamy. Zyczymy udanej imprezy i
        czekam na relacje!!! PA!
        • Gość: Jagoda Do lidkawar IP: 212.244.180.* 14.05.03, 18:16
          Oj, strasznie mi przykro że nie będziecie. Życzę udanego weekendu i
          pamiętajcie - co się odwlecze to nie uciecze:) Jeszcze się spotkamy...
          Pozdrawiam,
    • Gość: kloops czemu sie nie bronicie IP: 194.181.153.* 14.05.03, 16:26
      Na forum Łomianki ktoś strasznie skrytykował okolicę inwestycji os. Tęcza
      (przyszła szkoła, hala sportowa, hałas od szosy....).
      Mieszkańcy - czy wy też uważacie, że okolica stanie się nieciekawa? A jak jest
      teraz?
      • Gość: Jagoda Ja się bronię IP: 212.244.180.* 14.05.03, 18:16
        Na krytykę Osiedla Tęcza i lokalizacji odpowiedziałam w liście "Bzdury", bo
        rzeczywiście bzdury zarzucają tej inwestycji. Trasę gdańską to owszem można
        zobaczyć z okna, ale rany boskie na pewno prędzej usłyszę sąsiada obok, niż
        samochody tam jeżdżące. A szkoła i basen-no kurde bele to chyba dobrze że
        będziemy mieli tam blisko, nie? Owszem, pewnie zrobi się ruch na Staszica, ale
        co nam do tego.....będziemy dzięki temu mieć utwardzoną ulicę.
        Oj, ludzie to czasem są dziwni, Przyczepiają się do takich głupich rzeczy....
        POzdrawiam
        • Gość: Jagoda zapraszam na forum prywatne Tęczowcy IP: 212.244.180.* 14.05.03, 18:38
          Na razie forum jest po to abyśmy dalej wymieniali się doświadczeniami i
          wątpliwościami na temat naszego osiedla. A w przyszłości będzie to całkiem
          dobry sposób wymiany informacji i "samopomocy" sąsiedzkiej. No to do usłyszenia
          pozdrawiam
          Jagoda
    • osiedle-tecza zapraszam na adres Tęczowców 14.05.03, 18:27
      Kochani, jak widać założyłam adres na forum prywatnym więc ponieważ na forum
      developerów nazbierało się już dużo naszych wątków - pytania, wątpliwości i w
      ogóle wysyłajcie na ten adres : osiedle-tecza@gazeta.pl
      Pozdrawiam,
      Jagoda
      budynek 13-3
    • Gość: kloops umowa IP: 194.181.153.* 19.05.03, 11:36
      Czy negocjowaliście warunki umowy?
      Jakie haki w niej tkwią i na co nie można sie w ogóle zgodzić?

Co jeszcze można od nich "wyrwać"?

Dzieki
      • Gość: asik Re: umowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 13:27
        Witam,
        Negocjowalismy przede wszystkim terminy zaplaty i udalo sie. Poza tym sa
        calkiem ludzcy, wiec po prostu trzeba rozmawiac.
        Powodzenia A
        • Gość: ligia pozdrowienia IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.03, 14:28
          Pozdrawiam wszystkich mieszkańców osiedla Tęcza.Musiałam przyjechać na piknik,
          żeby dowiedzieć się gdzie można porozmawiać z sąsiadami.LEPIEJ PÓŹNIEJ NIŻ
          WCALE!! HA!!!!
          Odbieramy mieszkanie pod koniec maja. Jak mi się wydaje droga Jagodo w tym
          samym budynku co i Ty....
          Do tej pory nie mogę narzekać na współpracę z Devcorem ale bardzo zaniepokoiły
          mnie wasze problemy z Księgą, czy coś się już wyjaśniło? Poza tym czy ktoś
          czuje ten dreszczyk emocji przed odbiorem własnego
          M ??????? :0))))))))
          Pozdrawiam,
          żona
          Wódeczki
        • Gość: kloops Re: umowa IP: 194.181.153.* 19.05.03, 15:38
          A sama umowa jest czysta? Taki np. zapis o przyrzeczeniu wybudowania
          mieszkania. Nic nie renegocjowaliście? Prawnik nie radził wprowadzenia żadnych
          zmian?
          • Gość: wartek słaba umowa IP: 194.181.153.* 21.05.03, 10:28
            Moim zdaniem ta umowa ma wiele słabych punktów i wymaga negocjacji. Zawiera
            mało konkretów. Ja bym próbował też siebie (a nie tylko dewelopera) w niej
            zabezpieczyć.
            • Gość: Jagoda negocjacje umowy IP: 212.244.180.* 21.05.03, 12:25
              Umowa jak to umowa - trzeba ją negocjować, bo wiadomo, że sa pewne zapisy,
              które dla nas - kupujących - są niekorzystne. Konsultowałam tą umowę z
              koleżanką-prawniczką i rzeczywiście, przy kilku punktach musiałam porozmawiać
              z Devcorem, ale oni są w sumie elastyczni do niektórych zapisów. Ale mimo
              wszystko, sądzę i z takiego wychodzę założenia (może i naiwnego:) że owszem my
              musimy zabezpieczyć się w tej umowie, ale trzeba też zrozumieć i drugą stronę -
              jeśli oni zabezpieczją się pewnymi zapisami to chyba głównie z tego względu,
              żeby nie stracić płynności finansowej i ciągnąć dalej inwestycję.....
              Pozdrawiam,
              Jagoda
    • ligia6 Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA 19.05.03, 16:15
      Witam wszystkich tęczowiczów!!! Jak tam spotkanie 17 maja? Przykro mi ,że
      dopiero teraz dowiedziałam sie o "zlocie sąsiadów"!!!!!!Mam nadzieję że będą
      następne....Odbieramy mieszkanie w czerwcu w budynku nr 13 a dokładnie 13/1
      może są obecni na forum sąsiedzi z zaściany??????:0)Chętnie
      poznam.....
      • Gość: lidkawar Re: ŁOMIANKI OSIEDLE TĘCZA IP: *.tg.com.pl 20.05.03, 08:15
        Witam sąsiadkę. Ja mam mieszkanie 13-2 wiec również jesteśmy sąsiadkami!!!. A
        do reszty - powiedzcie sąsiedzi jak spotkanie w sobotę!! Pozdrawiam
        • ligia6 Re: lidkawar 20.05.03, 10:43
          Witam, witam !!!!!!!!
          Jak tam problemy z bankiem mam nadzieję, że zażegnane!!! My mieliśmy problemy
          z Millenium ( wyjątkowy brak profesjonalizmu ), wróciliśmy więc do współpracy z
          GE i jest OK. Zaniepokoiliście mnie tylko Księgą Wieczystą, wiesz już może coś
          więcej??
          A tak na marginesie, jak 13 to chyba niedługo odbiór???!!!:0)))))
          POZDROWIONKA DLA RESZTY SĄSIEDZKIEJ BRACI!!!!!!
          • Gość: chelli hałas IP: *.chello.pl 20.05.03, 12:38
            Lekka polemika nt. hałasu z trasy- mam działkę nad samą Wisłą, circa na
            wysokości Staszica, tylko kilka kilometrów ku rzece i hałas z trasy jest
            słyszalny, szczególnie wieczorem. Nie jest to potworny huk, a raczej szum, ale
            jest-gwoli ścisłości. Nie wiem zatem jak odczuwalny jest hałas znacznie bliżej
            trasy. Z drugiej jednak strony pracowałam w biurze położonym przy samej
            Kolejowej i o ile drzwi i okna były zamknięte (klimatyzacja) hałas nie dawał
            się we znaki. pozdrawiam
            • Gość: Jagoda polemika nt. hałasu cd:) IP: 212.244.180.* 21.05.03, 11:04
              Dzięki chelli za słowo w sprawie:) Wydaje mi się, że szum to coś innego niż
              hałas....A poza tym, nasze osiedle jest troszkę odgrodzone osiedlem, które
              rozbudowywane jest przed nami czyli osiedlem Słoneczne Budimexu. Myślę więc,
              że bardziej jego miszkańcy powinni obawiać się skutków bliskości trasy
              gdańskiej, niż my:)
              Poza tym, ogólna opinia moja jest taka - jeśli chcemy mieć blisko do Warszawy,
              łatwy i w miarę szybki wyjazd z Łomianek, to koszt tego jest taki, że jesteśmy
              blisko trasy z plusami i minusami tego faktu. Tak jak już wspominałam na forum
              Łomianek całe swoje panieńskie:) życie mieszkałam przy Sikorskiego na
              Stegnach. Jak mieli w planach trasę siekierkowską, mieszkańcy protestowali i w
              ogóle. Ja wychodzę z założenia, że żyję w mieście i nierozsądne jest
              blokowanie inwestycji, które mają polepszyć jego funkcjonowanie. Ale to tylko
              moje założenie:)
              A tak, przy okazji, skoro jesteś mieszkańcem Łomianek - jak ci się w nich
              żyje, co ci przeszkadza itd.? Będę wdzięczna za odpowiedź i zapraszam na forum
              prywatne Tęczowcy. Stworzyłam je z myślą o mieszkańcach osiedla Tęcza ale
              także generalnie jako forum wymiany doświadczeń.
              Pozdrawiam serdecznie,
              Jagoda
          • Gość: lidkawar do ligia6 IP: *.tg.com.pl 21.05.03, 09:50
            Masz racje, niedługo odbiór, ale czy ktoś wie jak niedługo, w umowie jest
            30.05.2003 czy ktos wie, czy Devcor odda mieszkania w tym terminie, czy raczej
            cos sie przesunie. Nie wiemy jak zorganizowac wypowiedzenie z aktualnego
            mieszkania (oczywiscie doliczajac czas na zaadaptowanie domku do zamieszkania).
            Powiedz, czy masz mieszkanie na dole, czy na górze? Może mamy obok siebie
            ogródki, moje jest B2 (begonia prawa)
            Sprawy banku zażegnane, choć samo uruchomienie srodków, to też niezła
            filozofia, dają miliony warunków do spełnienia, na szczęście nie kosztownych,
            ale pracochłonnych i czasochłonnych.
            Ale wszystko się udaję.
            Pozdrawiam

• Gość: Jagoda termin oddania IP: 212.244.180.* 21.05.03, 10:11
              Witam,
              Ja mam już wylane podłogi więc czekam jakieś 2 tygodnie żeby przeschły i
              wprowadzam tam ekipę wykończeniową. Będąc na osiedlu w sobotę zobaczyłam stan
              zaawansowania budynków i sądzę że do końca maja wszystko już będzie ok.
              Pozdrawiam,
              Jagoda
              13-3
            • ligia6 Re: do lidkawaw 21.05.03, 11:18
              Rozmawiałam z Panią Marzenką i podobno odbiory techniczne mają być około 1
              czerwca czyli zgodnie z planem. Nie sądzę żeby były jakieś przesunięcia.
              Byliśmy niedawno w mieszkanku i prace zbliżały sie do końca więc jest już
              bliżej niż dalej.
              Jeżeli chodzi o przeprowadzke, to my również wynajmujemy mieszkanie więc
              zależy nam na szybkim urządzeniu mieszkanka. Ale jakby nie liczyć
              najwcześniej będzie to w lipcu. Co do domku to nie znam się na tych kwiatkach
              ale stojąc przodem do klatki to mam po lewej stronie Lilie i nie mam ogródka
              :0(((( Powiedz jak tam wycieczki po sklepach z wyposażeniem ???
              Co do banku, bardzo się cieszę że macie to za sobą, bo z własnego doświadczenia
              wiem, że zjada to sporo nerwów.Aha rozmawiałam z moim mężem i podobno
              dostaliśmy aneks do umowy o zwolnieniu hipoteki po wpłaceniu wszystkich środków
              na ich konto, jeden mankament - jest on w języku angielskim.Mam nadzieje, że
              nie jest to problem.
              Pozdrawiam
              • Gość: Dorcia Re: do lidkawaw IP: *.unused.zigzag.pl 21.05.03, 11:48
                Cześć,
                Przepraszam, że się wtrącę, ale chyba przeczytałam coś co doda mi nadziei.
                Już wyjasniam o co chdzi:
                Jestem Twoją przyszłą-"dalszą" sąsiadką (bud. 16-4), odbiór planowany na
                koniec sierpnia, zaczęliśmy z mężem załatwiać sprawy kredytu, no i się
                zaczęło ...
                Prawdopodobnie, to co wy przechodziliście, a szczęśliwie macie już za sobą...
                Jestem "na gorącą" po rozmowie z p. mecenas z Banku i ma uwagi co do
                niejednoznacznej treści listu gwarancyjnego i braku zapisów o zwolnieniu KW z
                hipoteki w umowie przedwstępnej z Devcorem.
                Napisz czy też mieliście takie problemy i w jaki sposób je rozwiązaliście.
                Z góry Dziękuję.
                Czekam z niecierpliwością
                Podrawiam,

Dorcia

Ps.Na wszelki wypadek podam adres e-mail:
                dorotalewandowska@wp.pl
                • Gość: Dorcia do sąsiadki ligia6 IP: *.unused.zigzag.pl 21.05.03, 11:54
                  Gość portalu: Dorcia napisał(a):

> Cześć,
                  > Przepraszam, że się wtrącę, ale chyba przeczytałam coś co doda mi nadziei.
                  > Już wyjasniam o co chdzi:
                  > Jestem Twoją przyszłą-"dalszą" sąsiadką (bud. 16-4), odbiór planowany na
                  > koniec sierpnia, zaczęliśmy z mężem załatwiać sprawy kredytu, no i się
                  > zaczęło ...
                  > Prawdopodobnie, to co wy przechodziliście, a szczęśliwie macie już za sobą...
                  > Jestem "na gorącą" po rozmowie z p. mecenas z Banku i ma uwagi co do
                  > niejednoznacznej treści listu gwarancyjnego i braku zapisów o zwolnieniu KW
                  z
                  > hipoteki w umowie przedwstępnej z Devcorem.
                  > Napisz czy też mieliście takie problemy i w jaki sposób je rozwiązaliście.
                  > Z góry Dziękuję.
                  > Czekam z niecierpliwością
                  > Podrawiam,
                  >
                  > Dorcia
                  >
                  > Ps.Na wszelki wypadek podam adres e-mail:
                  > dorotalewandowska@wp.pl
                  • ligia6 Re: odpowiedź Dorcia 21.05.03, 14:39
                    Dorcia,
                    ja miałam kłopoty z Millenium ale dotyczyły one bardziej zdolności kredytowej,
                    sądzę że właściwszą osobą będzie lidkawaw, bo to ona miała takie problemy o
                    jakich piszesz.Powodzenia.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Dorcia do sąsiadki - ligia6 IP: *.unused.zigzag.pl 21.05.03, 14:58
                      Dzięki za przekazane informacje,
                      jeśli nie sprawiłoby Ci to kłopotu, to wyjaśnij mi jeszcze proszę kwestię tego
                      aneksu w jęz. angielskim, o którym piszesz (cytuję):

"Aha rozmawiałam z moim mężem i podobno
                      dostaliśmy aneks do umowy o zwolnieniu hipoteki po wpłaceniu wszystkich
                      środków na ich konto, jeden mankament - jest on w języku angielskim.Mam
                      nadzieje, że nie jest to problem."

Czy może chodzi o aneks do umowy przedwstępnej z DEVCOREM???
                      Bardzo mnie to interesuje, będę wdzięczna za odpowiedź.
                      Pozdrawiam,
                      Dorcia
                      • Gość: Jagoda list w jęz.angielskim IP: 212.244.180.* 21.05.03, 15:05
                        Owszem, list jest w jęz. angielskim (bo firma jest holenderska) ale Devcor
                        zapewnia tłumaczenie przysięgłe na polski - trzeba tylko poprosić. To
                        tłumaczenie jest bardzo ważne dla banków.
                        Pozdrawiam,
                        Jagoda
                        • Gość: Dorcia Re: list w jęz.angielskim IP: *.unused.zigzag.pl 21.05.03, 15:11
                          Hej Jagoda,
                          Ty widać masz inny list niż Ja, stary typ o którym pisałam Ci w e-mailu,
                          Nasz list jest dwujęzyczny - w jednej kolumnie po angielsku a obok po polsku,
                          głównie chodzi o jego treść - niejednoznaczne stwierdzenie że firma
                          holenderska wystąpi z wnioskiem o wykreślenie hipoteki z KW a do tego
                          nieuwiarygodniony podpis pod tym wszystkim.
                          Aha, sprawdzałam w umowie przedwstępnej - tak jak pisałam nie ma ani słowa o
                          hipotece, oraz o jej zniesieniu po wpłacie całej kwoty.???
                          Pozdrawiam
                          Dorota
                          • Gość: Jagoda Re: list w jęz.angielskim IP: 212.244.180.* 21.05.03, 15:14
                            Hmmm....to muszę przejrzeć dzisiaj umowę. Byłam pewna że coś na ten temat tam
                            jest.
                          • Gość: Jagoda i jeszcze raz na temat listu IP: 212.244.180.* 21.05.03, 15:16
                            Wiesz Dorciu, wątpliwości na temat listu skonsultuj z Devcorem....Ciekawe co
                            ci powiedzą.
                            pzdr
                            Jagoda
                            • Gość: Dorcia Re: i jeszcze raz na temat listu IP: *.unused.zigzag.pl 21.05.03, 15:21
                              Dzięki, za chęć pomocy,
                              Właśnie zaraz się do nich wybieram - to nie jest rozmowa na telefon, zobaczymy
                              co uda mi się "załatwić". Wieczorem dam znać.
                              Trzymajcie kciuki!!!
                              Pozdrawiam.
                              Dorota
                              • Gość: ligia Re:list IP: *.gdynia.mm.pl 21.05.03, 18:08
                                Daj znać co ci powiedzieli w Devorze, bo sama jestem ciekawa.
        • Gość: Jagoda Impreza sobotnia IP: 212.244.180.* 21.05.03, 10:23
          Witajcie sąsiedzi,
          Sobota była bardzo miła, prawda? (pytanie do osób, które były na pikniku:)
          Dobre jedzonko, w miarę ciepło, piwko i dużo śmiechu przy odczytywanych
          hasłach - zwyciężcach konkursu:)
          Pozdrawiam serdecznie,
          Jagoda
          • Gość: Jagoda Forum Tęczowcy IP: 212.244.180.* 21.05.03, 10:26
            Ponieważ nasz wątek na forum developerów rozrósł się znacząco:) (dzięki za
            wszystkie listy) jeszcze raz zapraszam wszystkich na forum prywatne gazety.pl
            o nazwie Tęczowcy.
            Pozdrawiam serdecznie,
            Jagoda
            13-3
      • Gość: Jagoda do sąsiadki z parteru czyli 13-1;) IP: 212.244.180.* 21.05.03, 10:42
        Witaj,
        Mam przyjemność poinformować cię, że będziemy (przez twój sufit a moją
        podłogę:) sąsiadkami. Będziemy mieszkać pod 3. Jesteśmy młodym małżeństwem,
        bez dzieci i psa. Prowadzimy raczej spokojny tryb życia, aczkolwiek sama
        rozumiesz - czeka nas (i was:) w najbliższym czasie kilka parapetówek:) hi,hi -
        może więc połączymy siły i zrobimy jedną wielką balangę? co ty na to? Mamy
        zamiar z mężem, za jakieś trzy tyodnie, kiedy będzie zrobiona chociaż łazienka
        zaprosić znajomych. Wiesz, nie będzie problemu z zaplamieniem dywanów czy coś
        (bo ich jeszcze hi,hi nie będzie).
        Bardzo się cieszę że się skontaktowałyśmy - może jakoś się umówimy żeby
        pogadać?
        A przy okazji zapraszam na forum prywatne gazety.pl o nazwie Tęczowcy -
        utworzyłam je z myślą o nowych mieszkańcach osiedla oraz o osobach które są w
        trakcie podejmowania decyzji o tym żeby do nas dołączyć:)
        W razie czego zostawiam ci mój numer telefonu : 0 604 517 812 lub adres
        Jago1@interia.pl
        Pozdrawiam,
        Jagoda Kwiatkowska
        • ligia6 Re: odpowiedz -do sąsiadki z parteru czyli 13-1;) 21.05.03, 11:48
          Witaj Jagodo,
          Nie wiem czy to do mnie pisałaś o suficie i podłodze, ale chyba tak wiesz
          wydaje mi się że mam 13/1 tak jak napisałam, ale teraz chyba zwątpiłam ha!
          napewnoo mieszkamy w tym samym ciągu ale po przeciwnych stronach ja też mam
          Lilie, ale mam pomysł graniczymy zewnętrznyni murami, co ty na to hihihi!!!
          Ale tak przy okazji rys charakterologiczno - społeczny.Jesteśmy młodym
          małżeństwem, z młodym dzieckiem bez psa ( całe szczęście ).Bibki i parapetówy
          wskazane,poza tym z tego co mi wiadomo towarzystwo w naszym budyneczku jest
          całkiem nie złe. My z racji pracy dysponujemy ognistą wodą, a nasi sąsiedzi
          również z racji pracy czymś na uśmierzenie dolegliwości po ogistej wodzie
          hihihihihi:0)
          co do łazienki widze że się śpieszycie,już za trzy tygodnie?????????
          Powiedz jak wejść na to prywatne forum Tęczowcy, bo jeżelimówimy o tym na
          którym byłam to są tam jakieś stare informacje z 2002 od "zrozpaczonych ludzi"
          którym się nic nie podoba!!!!
          Pozdrawiam sąsiadkę graniczącą murami zewnętrznymi:0))))
          P.S.
          DO SĄSIADÓW,
          Czy jest ktoś komu będę skakać po suficie????
          • osiedle-tecza Jak trafić na forum Tęczowcy 21.05.03, 12:01
            Oj, tak troszkę nabałaganiłam, bo pisałam o tym forum a rzeczywiście można go
            tak łatwo nie znależć. Otóż, trzeba wejść w Forum Prywatne a potem w tematach
            forum na Społeczeństwo i tam odnależć Tęczowcy (latwo, bo to jest
            alfabetycznie)
            Sąsiadko z 13-1...Hm.....czy Twoje mieszkano jest narożne i w której klatce?
            Może jak to uściślimy, to wtedy będziemy wiedziały którymi ścianami będziemy
            sąsiadkami, hi,hi....A apropos - gdzie pracujecie skoro macie dostęp do
            ognistej wody? To brzmi baaaardzo intrygująco? Czyżby własna produkcja domowa?
            hi,hi......
            No to zapraszm na forum prywatne i ciesze się niezmiernie, że spotkało się z
            waszym zainteresowaniem - za co z góry serdecznie dziękuję
            Jagoda
            13-3
            • Gość: lidkawar Piszcie po kolei!!! IP: *.tg.com.pl 21.05.03, 12:39
              Bardzo proszę piszcie po kolei, nawet jeśli odpowiadacie komuś na list. Nie
              bardzo umiem wyłonić listy nowe wśród starych. Wpisujcie się proszę na końcu!!!!
              • ligia6 Re: odpowiedz sąsiadce z 13/3 21.05.03, 14:50
                Droga Jagodo,
                Dziekuje Tobie za wskazanie ścieżki do społeczności Tęczowców hihihihi.
                Jeżli chodzi o sąsiadujące ściany hmmmmm, chyba się jakieś znajdą. Jeżeli twoja
                jest Lilia prawa to moja jest Lilia lewa ( ale konspiracja :0))),jak myślisz
                czy znajdzie się sąsiadujący kawałek ściany???)))).
                W temacie ogistej wody i Lili to jest sporo ścian do oblewania ( Begonie
                tudzież inne kwiateczki teżżżż)a o ptywatnej produkcji nie pomyślałam, no chyba
                że jajówa.W alkoholowym nastroju pozdrawiam
                wszystkich:0)))))))).
                • Gość: Jagoda Re: odpowiedz sąsiadce z 13/3 IP: 212.244.180.* 21.05.03, 15:07
                  No to mamy problem bo moja Lilia też jest lewa....hi,hi.....Czy Twoje okna
                  wychodzą na drogę dojazdową osiedla? Moje wychodzą na osiedle Słoneczne.....
                  • Gość: ligia6 Re: odpowiedz sąsiadce z 13/3 IP: *.gdynia.mm.pl 21.05.03, 16:20
                    Mam pytanie która jest twoja Lilia??? hihihhi
                    Moja umowa jest na 13/1/L czyli drugi rząd budynków,pierwszy budynek w drugim
                    rzędzie od trasy, stojąc przodem do klatki mieszkanie na pierwszym piętrze po
                    lewej stronie!!!!!! Mam nadzieje,że nie będziemy wybierać razem podłogi do tego
                    samego salonu :0)))
                    • Gość: Jagoda Moja Lilia IP: 212.244.180.* 21.05.03, 16:57
                      Moja Lilia to 13/3/L czyli jak skręcisz w pierwszą uliczkę to ostatnia klatka
                      po lewej stronie (przy płocie z osiedlem Słoneczne).
                      • Gość: ligia Re: Moja Lilia - NIEPRAWDA BO MOJA IP: *.gdynia.mm.pl 21.05.03, 18:03
                        I wszysto się zgadza, czyli jak staniesz przodem do klatek w budynku to która
                        Lilja je Twoja??????chyba prawa , bo po prawej jest osiedle Słoneczne!!!
                        A już myślałam, że będziemy wybierac kafelki do tej samej lewej Lilji
                        pa
                        • Gość: Jagoda NASZE LILIE:) IP: 212.244.180.* 22.05.03, 08:15
                          No dobra - praktycznie moja Lilia jest prawa, ale opisana jest na planach jako
                          lewa (nie do końca rozumiem ich rozumowanie:) A apropos wybierania kafelków -
                          to może mamy zbierzny gust i łatwiej nam by było je wybierać niż naszym
                          facetom,hi,hi
                          pozdrawiam
                          Jagoda
                          • Gość: Asia Re: NASZE LILIE:) IP: mieszko.pl.u* 22.05.03, 09:11
                            Witajcie Dziewczyny z Lilii!
                            Tu następna Lilia. Wiem chociaż, że nie będę z Wami mieszkać :-), bo swoje
                            mieszkanko odbieramy dopiero w grudniu, wiec nawet nie widać jeszcze naszych
                            fundamentów. Na razie muszę wierzyć, że szybko wyrosną. Trochę Wam zazdroszczę,
                            że już tak szybko odbieracie Wasze Lilie. Mam nadzieję, że te pół roku szybko
                            minie i wspomożecie swoimi doświadczeniami.
                            Pozdrawiam,
                            Asia
                            • Gość: ligia Re: NASZE LILIE:)-odpowiedz IP: *.gdynia.mm.pl 22.05.03, 09:36
                              Witam Lilie tudzież inne kwiatki,
                              Jagodo bardzo się cieszę,że doszłyśmy do porozumienia, bo już zaczełam dzielić
                              na dwa, cudowną przestrzeń pod schodami;0). W kwestii kafelek, wiem coś o tym
                              ( mam na myśli naszych cudownych mężów)jestem za,tylko muszę wrócić do Warszawy.
                              Asiu!!!! ciesze sie, że masz inną Lilie, bo trzy rodzinki w jednej donicy to
                              chyba za dużo hihihihi!!! nie mart sie czas szybko mija nawet sie nie obejrzysz
                              jak będzie stał Twój domek. Problem jest troche później ,kiedy są okna, drzwi ,
                              tynki i wrażenie, że nic nie robią (to tylko wrażenie).A tak poza tym to witaj
                              w " kwiaciarni".

• Gość: lidkawar o Devcorze!! Ważne! IP: *.tg.com.pl 22.05.03, 11:20
                                Moi drodzy, znajomi zasiali we mnie watpliwosci. Czy ktos sprawdzał bilanse
                                Devcor? Czy na pewno nie kupujemy mieszkań z obciążeniem, czy nie podziela na
                                nas tych milionow dolarów hipoteki?? Czy ktos juz ma na wslasnasc mieszkanie i
                                ma czysta księge?? Kompletnie zgłupiałam.
                                • Gość: Jagoda Nie siać paniki, błagam!! IP: 212.244.180.* 22.05.03, 11:31
                                  Luizka, nie siej paniki!!!:) Myślę, że warto zapukać do kogoś kto już tam
                                  mieszka i się spytać. Spokojnie, nie sądzę, żeby coś było nie tak z tym listem
                                  i w ogóle. Wydaje mi się że to logiczne, że jak kupujący ureguluje wszelie
                                  należności wobec Devcoru, to Devcor automatycznie reguluje należności wobec
                                  tej holenderskiej firmy i wszyscy są zadowoleni....Głowa do góry, i może
                                  rzeczywiście warto spytać się kogoś, kto już tam jakiś czas mieszka.
                                  Buziaczki,
                                  Jagoda
                                  • Gość: lidkawar Re: Nie siać paniki, błagam!! IP: *.tg.com.pl 22.05.03, 11:33
                                    Jagódko! Przepraszam, sama się nie martwię, ale zawsze jest ale... Najwyżej
                                    będziemy mieli wszyscy razem problem :-)) hihi. Ja się nie boję, a że
                                    wątpliwości są to inna rzecz. Pozdrawiam wszystkich i nie dajmy się zwariować!!
                                    • Gość: ligia Re: Nie siać paniki, błagam!! IP: *.gdynia.mm.pl 22.05.03, 11:49
                                      Dziewczyny błagam!!!!!!!!!!
                                      Jak dalej będę czytać takie newsy,to osiwieje. Czy jest ktos na forum, kto już
                                      mieszka i może powiedzieć, ze jest wszysto OK.
                                      Jagoda, może ty masz kontakt z kimś kto już tam się zadomowił i ma te wszystkie
                                      prawne ceregiele za sobą???!!!!! Poza tym, o ile sobie przypominam, to
                                      rozmawiałam z przedstawicielem GE,osoby które brały kredyt u nich miały
                                      uregulowane sprawy hipoteki po upływie miesiąca od podpisania aktu
                                      notarialnego.Więc chyba jest OK. PRZEKONAMY SIE NA WŁASNEJ SKÓRZE :0)))))
                                      • Gość: Jagoda No właśnie dziewczynki:) IP: 212.244.180.* 22.05.03, 11:58
                                        No właśnie dziewczynki, przekonamy się prawdopodobnie we wrześniu (wtedy mam
                                        podpisywać akt notarialny). Niestety nie mam kontaktu z nikim, kto już to
                                        wszystko przeszedł. Nie siwiejcie kochaniutkie, bo farba dużo kosztuje:)
                                        Miłego dzionka
                                        Jagodzianka
                              • Gość: Jagoda Przestrzeń pod schodami IP: 212.244.180.* 22.05.03, 11:43
                                No to dobrze się składa, bo przestrzeń pod schodami mam zarezerwowana dla
                                mojego Taty,hi,hi:)
                                A przy okazji - bardzo fajnie określenie "kwiaciarnia";)
                                pozdrawiam
                                Jagoda
                                • Gość: Herman Re: Przestrzeń pod schodami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 11:58
                                  Na sobotniej majówce rozmawiałem z dwójką sąsiadów z pierwszego rzędu, którzy
                                  mieszkają już od zeszłego roku i byli zadowoleni ze współpracy z Devcorem
                                  (Devcor wywiązał się ze wszystkich swoich zobowiązań wobec nich), więc myślę,
                                  że nie ma się czego obawiać.

Herman
                                  17-1
                                  • Gość: Jagoda Dzięki za Hermana IP: 212.244.180.* 22.05.03, 12:00
                                    Dzięki Herman za głos w sprawie:) Widzicie dziewczyki?:) Wszystko jest ok;)Mam
                                    nadzieję że po głosie Hermana polepszą wam się dzisiejsze humorki, hi,hi...
                                    pzdr
                                    Jago
                                    • Gość: ligia Re: Herman jesteś aniołem!! IP: *.gdynia.mm.pl 22.05.03, 12:24
                                      Dzięki za informację,nie wydam pieniędzy na farbowanie siwych włosów i starczy
                                      mi na kafelki hihi!!!
                                      Jagodzianka, dlaczego podpisanie aktów jest we wrześniu, mnie informowali o
                                      czerwcu. ha następny problem :0))))
                                      • Gość: Asia Re: Herman jesteś aniołem!! IP: mieszko.pl.u* 22.05.03, 12:31
                                        Błagam wyjaśnijcie problem. Zaczynam się już też ździebko denerwować-znów
                                        problem farby:-), ale jak tak dalej pojdzie to ja nie doczekam się fundamentów.
                                        Mi mówili o góra dwóch miesiącach, jako że to nie Warszawa!.
                                        Pozdrowionka, Asia
                                      • Gość: Jagoda podpisywanie aktu IP: 212.244.180.* 22.05.03, 12:32
                                        Wiesz, z tym aktem to Devcor chyba po prostu indywidualnie ustala to w
                                        zależności od harmonogramu płatności. U nas tak wyszło, że przy podpisywaniu
                                        umowy nie bardzo wiedzieliśmy kiedy i za ile sprzedamy dotychczas zajmowane
                                        mieszkanko, czy i kiedy dostaniemy kredyt itd. W związku z czym
                                        wynegocjowaliśmy z Devcorem dosyć rozłożony termin realizacji harmonogramu.
                                        Kończy się nam we wrześniu i dlatego napisałam że ja podpisuje go we
                                        wrześniu....
                                        Mam nadzieję że znowu nie musisz się martwić:))))
                                      • Gość: lidkawar akt notarialny! IP: *.tg.com.pl 22.05.03, 12:36
                                        Ligia mnie uprzedziła! Dlaczego tak późno jest ten akt notarialny. Nie
                                        rozumiem??
                                        • Gość: Jagoda spokojnie też w sprawie aktów IP: 212.244.180.* 22.05.03, 12:54
                                          Kochani,
                                          Jeśli chodzi o akty notarialne to jest tak.
                                          Generalnie, akt notarialny, czyli prawne przeniesienie własności mieszkania i
                                          gruntu na którym stoi budynek z mieszkaniem, można podpisać dopiero wtedy
                                          kiedy kupujący ureguluje wszsystkie należności. Brzmi logicznie, prawda? W
                                          związku z tym, np. ja ostatni punkt harmonogramu mam na 15 września. I wg.
                                          tego co mówił Devcor mam miesiac później podpisać akt. Z terminem podisania
                                          aktu to bywa różnie. Bo zalezy to chyba od sądów czy jakiś urzędów.
                                          Często bywa tak, że developerzy czekają aż wszyscy mieszkańcy danego budynku
                                          wpłacą pieniążki i wtedy jest jeden termin dla wszystkich. No, ale
                                          najwyraźniej Devcor na to nie czeka, tylko traktuje sprawę indywidualnie. Poza
                                          tym śpiesząc się aby was uspokoić, moja koleżanka notariuszka rozmawiała z
                                          notariuszką z Łomianek obsługującą klientów Devcoru i sam Devcor i -
                                          powiedziała że wszystko jest ok.
                                          Tak więc życxę już spokojnego dnia:)
                                          Jagoda
                                          • Gość: Jagoda Oj, jak spokojnie się zrobiło IP: 212.244.180.* 22.05.03, 14:49
                                            Oj, jak spokojnie się zrobiło na forum. Albo siedzicie i wyrywacie sobie te
                                            siwe włosy:) hi,hi - albo siedzicie za biureczkami i pracujecie jak
                                            mróweczki...... Tak dla ścisłości to ja też grzecznie sobie pracuję, ale
                                            właśnie szef wyszedł więc mogę pogadać,hi,hi:) Ale pamiętajcie - od pracy ma
                                            się garba. Ale z drugiej strony bez pracy nie ma kołaczy (czytaj : forsy na
                                            ratę za mieszkanie na Tęczy:)
                                            • Gość: Dorcia Re: Oj, jak spokojnie się zrobiło IP: *.unused.zigzag.pl 22.05.03, 15:16
                                              Witam, zakłócę troszke ten spokój, bo mojego szefa tez nie ma...
                                              Od rana miałam bardzo pracowity dzień i nie miałam kiedy wejść na forum, żeby
                                              podzielić się z Wami "wrażeniami" po wczorajszej rozmowie w Devcorze, aż się
                                              za głowę złapalam jak tu weszłam i zobaczyłam co się tu przez te niecałe 24
                                              godziny działo....
                                              Mianowicie,
                                              mam nadzieję Jagodo, że masz racje twierdząc że zgodnie z listem gwarancyjnym
                                              Devcor sprzeda nam "czyste" mieszkania. Będąc u nich wczoraj załatwiłam aneks
                                              do umowy przedwstępnej, który to aneks wprowadza dodatkowy paragraf mówiący o
                                              tym, iż Devcor oświadcza że do czasu podpisania aktu notarialnego hipoteka
                                              zostanie wykreslona z KW, a my zakupimy mieszkanie bez żadnych obciążeń.
                                              Nie ma natomiast możliwości zmiany treści listu gwarancyjnego, można jedynie
                                              wystąpić o poświadczenie zgodności podpisu tego holendra reprezentującego
                                              firmę która ma hipotekę, ale kosztuje to dodatkowe 150 $ i podobno trwa bardzo
                                              długo.
                                              Na pocieszenie dodam, że rozmawiałam o Devcorze z P.Dyrektor Oddziału WBK w
                                              Łomiankach i ona twierdziła, że prawnicy WBK sprawdzali DEVCOR trzy miesiące i
                                              okazli się być O.K., więc zdecydowali się na współpracę z nimi. Akceptują
                                              obecną treść listu gwarancyjnego i nie podobno udzielają kredytów na ich
                                              mieszkania.
                                              Troszkę się uspokoiłam po tej rozmowie. Mam nadzieję, że będziemy sąsiadami
                                              drodzy Tęczowcy...

A tak na marginesie, to jest tu ktoś z budynku 16-4???????????\
                                              Ja nie spotkałam tu jeszcze sąsiada z mojego budynku, a szkoda ....

Pozdrawiam wszystkich, tych co już lada moment odbiorą mieszkanie i tych co
                                              jeszcze troszkę muszą poczekać!!! Trzeba być dobrej myśli - myśleć pozytywnie
                                              a wszystko będzie dobrze i już niedługo wszyscy spotkamy się w
                                              jednej "kwiaciarni"

Papki!!
                                              Dorcia
                                              • Gość: lidkawar no i znowu sielanka!! IP: *.tg.com.pl 22.05.03, 16:19
                                                Ja to potrafię rozgrzać atmosferę, hehe. A czy jest jakiś mój sąsiad za ściany,
                                                czy ogródka, ja mam 13-2/B2 Odezwijcie się begonie, bo tu tylko lilijki!!! Same
                                                duże dziewczynki.
                                                • Gość: ligia Re: no i znowu sielanka!!-JAKA SIELANKA? IP: *.gdynia.mm.pl 22.05.03, 19:52
                                                  Wchodze ja sobie,a tu sielanka......Kwiatuszki drogie co się z wami dzieje?
                                                  Czy nie ma już więcej wątpliwości??????eee to niemożliwe zaraz się znajdzie
                                                  jakiś "hiacynt" i znowu będzie o czym pisać hihihihi.
                                                  Nie macie wrażenia, że po takich rozmowach więcej sąsiadów się
                                                  znajduje????:o)))))no...dobrze, dobrze.
                                                  A tak na marginesie,czuje się jak w biurze rzeczy zagubionych - " Czy ktoś
                                                  widział mojego sąsiada ? "hihihi...
                                                  LIDKAWAW-CZY MASZ COŚ DO LILIJEK???:0)) Jagódka brońmy Lilijek( poza tym
                                                  Begonia nam ubliża i mówi, że jesteśmy duże!!!:0))). Wszystkie Lilijki łączcie
                                                  się:))))))
                                                  POZDROWIONKA
                                                  • Gość: Jagoda Lilia protest IP: 212.244.180.* 23.05.03, 08:14
                                                    W imieniu Lilijek zgłaszam stanowczy protest. Owszem - jesteśmy duże - ale
                                                    jakie piękne!!!!!!:)))))))
                                        • Gość: Izka Re: akt notarialny! IP: 213.76.128.* 22.05.03, 20:37
                                          Cześć !!!
                                          Z niektórymi z Was poznałam się na pikniku. Ja już tu mieszkam i pragnę Was
                                          uspokoić, iż podpisanie aktu notarialnego następuje w niecały miesiąc po
                                          odbiorze mieszkania i uregulowaniu wszystkich należności. Devcor wywiązuje się
                                          z obietnicy i hipoteka rzeczywiście jest pusta. Śpijcie spokojnie i martwcie
                                          się jaki kolor kafelek wybrać (bo to jest dopiero problem :)
                                          • Gość: lidkawar Bardzo lubię Lilie!! IP: *.tg.com.pl 23.05.03, 07:59
                                            Jak możecie nawet myśleć że Wam ubliżam, po prostu szukam sąsiadów z ogródka :-
                                            ))
                                          • Gość: lidkawar do Izy!! IP: *.tg.com.pl 23.05.03, 08:00
                                            Iza jesteś Kochana, witamy!!!!
                                            • Gość: Jagoda Dzięki za Izę:) IP: 212.244.180.* 23.05.03, 08:12
                                              Iza, dzięki serdeczne za słówko w sprawie. Kafelki, to rzeczywiście cholibka
                                              problem:) Ja już się w tym wszystkim pogubiłam. A przecież dopiero wszystko
                                              przede mną,hi,hi.
                                              Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
                                              Jagoda
                                              13-3L
                                              • Gość: ligia Re: Dzięki za Izę:) witam IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.03, 09:08
                                                Witam Kwiatuszki,
                                                Izunia,bardzo mnie cieszy Twoja wiadomość.Dięki wielkie!!!
                                                Lidkawaw, Lilijki też lubią Begonie,mogę Tobie nawet pomóc poszukać
                                                sąsiadów:))),
                                                Jagódka, no i co z tymi kafelkami:))))
                                                Miłego dnia życze wszystkim
                                                • Gość: ligia Re: ktokowiek widział??? IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.03, 09:10
                                                  Czy ktokowiek widział sąsiadów lidkiwaw, Begonia 13/2?
                                                • Gość: Jagoda kafelki IP: 212.244.180.* 23.05.03, 09:15
                                                  Z kafelkami to już cholibka oszalałam. Byliśmy z mężem w zeszłą niedzielę
                                                  szukać i wybierać ale okazało się że jest bardzo dużo ładnych wzorów i już
                                                  sama nie wiem. Teoretycznie wybraliśmy już glazurę do kuchni. Z terakotą jest
                                                  większy problem no i oczywiście z glazurą do łazienki też się nie możemy
                                                  zdecydować. Może pomożesz? Czy wy już coś wybraliście? I gdzie polecasz zakup
                                                  tych rzeczy?
                                                  Z kwiatuszkowym pozrowieniem - hej!
                                                  Jagoda
                                              • Gość: Asia Re: Dzięki za Izę:) IP: mieszko.pl.u* 23.05.03, 09:30
                                                Iza,
                                                Fajniutko, że się odezwałaś!!! Wreszcie znalazł sie Kwiatuszek na miejscu. Jak
                                                długo już mieszkasz? Czy było coś co obiecywał Devcor i nie dotrzymał?
                                                Miłego dnia dla wszystkich Kwiatków!!
                                                Pozdrowionka,
                                                Asia
    • Gość: Dorcia Poszukiwania Begonii! IP: *.unused.zigzag.pl 23.05.03, 09:50
      Hej Kwiatuszki!
      Ja też mam Begonię - 16-4/B2. Inny budynek, ale takie samo mieszkanko jak
      lidkawar, co nie znaczy nie są mi bliskie również inne "Tęczowe Kwiatki"!!!!
      Lilijki - pozdrawiam.
      A Izie serdecznie dziękuję, że się odezwała - zrobiło mi się lżej na sercu.
      Co do kafelek, to ja też nie mam pojęcia które wybrać, co prawda mam jeszcze
      troszkę czasu na decyzję (odbiór na koniec sierpnia), ale już po malu o tym
      myślę ... chyba będzie to "trudna" decyzja.
      Wczoraj niechcący trafiłam do wirtualnego salonu łazienek - www.lazienki.pl,
      który w materialnym wydaniu mieści się w Łomainkach. Czy może ktoś tam był?
      Z ich strony internetowej można wnioskować, że mają duży wybór płytek zarówno
      zagranicznych, jak i polskich, jak wyglądają cenowo - nie wiem.

Pozdrawiam wszystkich
      Dorcia.
      • Gość: Jagoda Łazienki w Łomiankach IP: 212.244.180.* 23.05.03, 10:05
        Witam, ja też ten adres znalazłam jakiś czas temu, ale niestety jeszcze się
        fizycznie tam nie wybrałam. Byłam za to w TTW OPEX w Alejach Jerozolimskich
        (obok Carrefoura). Rzeczywiście wybór tam jest duży, ale osobiście nie
        odpowiada mi układa galerii, które tam są. Przerost formy (dekoracje) nad
        treścią. Poza tym, jak na moją kieszeń (mimo tego że kredytowaną,hi,hi:)
        troszkę tam za drogo (nie we wszystkich punktach, ale w większości z nich).
        Wolę pojechać sobie gdzieś gdzie przejdę przez pięć, sześć regałów. Ale
        generalnie proponuję odwiedzić stronę www.opoczno.pl. Dobra stronka i dużo
        fajnych propozycji. Jeden mankament - na zdjęciu nie wiadomo tak naprawdę czy
        płytka jest matowa czy świecąca. Przymierzam się do płytek w łazience z
        Opoczna - serena biała albo toscania beż (kolekcja 33*45 czy coś takiego).
        Pozdrawiam
        Jagoda
      • Gość: Jagoda ZAKUPY IP: 212.244.180.* 23.05.03, 10:25
        A jeśli chodzi o zakupy do mieszkania sprzętu AGD i RTV to polecam sklep
        internetowy www.agdrtv.com.pl. Mają tam rzeczywiście atrakcyjne ceny a warunki
        gwarancji i termin realizacji taki sam jak wszędzie. I można przy większych
        zakupach dziabnąć jeszcze jakiś rabacik;) Prównywałam sobie ich ceny z cenami
        w Media Markt i Maxmedia i rzeczywiście można troszkę zaoszczędzić.
        pozdrawiam,
        Jagoda
        • Gość: lidkawar łazienki, kafeli i takie tam IP: *.tg.com.pl 23.05.03, 10:32
          W sobotę czyli jutro wybieramy sie do rana na Bartycką, podobno jest tam
          największy w Polsce wybór wszystkiego i w najnizszych cenach. Ojej to straszne,
          jak to zrobić i za co. Pocieszam się, że to już będzie własne i dlatego WARTO!!
          Dziekuję lilijki za pomoc w poszukiwaniu begoni. Martwie się tylko że z 13 nikt
          się nie odzywa, może to będą mieszkancy którzy nie widzieli nigdy młodych
          ludzi, hehe. papapa
          • Gość: Dorcia Re: łazienki, kafeli i takie tam IP: *.unused.zigzag.pl 23.05.03, 10:43
            Lidkawar - Nie przejmuj się, z 16 też nikogo nie spotkałam na tym forum, nawet
            żadnego większego kwiatka.
            Was z 13 - jest już chociaż trójka, zawsze to raźniej!!!
            A co do Bartyckiej to nie byłam, ale słyszałam te same opinie co Ty.
            Jak już bedziecie "po" - to daj znać jakie są Twoje wrażenia.
            Papki!
            Dorcia
            • Gość: Jagoda Mam propozycję IP: 212.244.180.* 23.05.03, 11:01
              Mam propozycję - niech się wpisują osoby, w zależności od nazwy posiadanego
              mieszkanka - łatwiej się odnajdziemy
              • Gość: Jagoda LILIE IP: 212.244.180.* 23.05.03, 11:02
                Jadwiga Kwiatkowska 13-3
                • Gość: ligia Re: LILIE IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.03, 13:03

Sylwia Ligia Stochmiałek - Osękowska 13/1
                  Całe szczęście,że już nie ma wizytówek na drzwiach , bo mogłabym zachaczyć o
                  sąsiednie drzwi HIHIHIHIHI
                  • Gość: Asia Re: LILIE IP: mieszko.pl.u* 23.05.03, 13:57

Joanna Rodakowska z rodzinką -.....dopiero 19/1

A przy okazji Ligia miałyśmy chyba okazję poznać się przez dzieciaczki na
                    pikniku i chyba nawet zwiedzaliśmy Wasze mieszkanko:-)
                    PA pa
                • Gość: Herman Re: LILIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 14:18
                  Piotr i Agnieszka Hermanowscy

Lilia 17/1-1L
              • Gość: Jagoda BEGONIE IP: 212.244.180.* 23.05.03, 11:02
                • Gość: lidkawar Re: BEGONIE IP: *.tg.com.pl 23.05.03, 11:28
                  Luiza Witkowska 13-2/B2
                  • Gość: Dorcia Re: BEGONIE IP: *.unused.zigzag.pl 23.05.03, 11:47
                    Dorota Laskowska 16-4/B2
              • Gość: Jagoda TULIPANY IP: 212.244.180.* 23.05.03, 11:03
              • Gość: Jagoda DALIE IP: 212.244.180.* 23.05.03, 11:03
              • Gość: lidkawar lidkawar = Luiza begonia!! IP: *.tg.com.pl 23.05.03, 11:05
                A Ty Jagódko jak się wpisałaś, co!!!!????
                • Gość: Jagoda No jak to gdzie się wpisałam? IP: 212.244.180.* 23.05.03, 11:23
                  No przecież wpisałam się w Liliach:)
              • Gość: wakat Re: Piwonia IP: *.pzuzycie.com.pl 23.05.03, 14:10
                Grzegorz Pospieszczyk - 16-P i cos tam dalej, ale w tej chwili nie pamietam.
                • Gość: Dorcia Re: Piwonia IP: *.unused.zigzag.pl 23.05.03, 14:47
                  Witaj sąsiedzie - z tego samego budynku!
                  Wreszcie ktoś z 16, już się obwiałam, że ludzie z 16 nie są
                  zainteresowani "Tęczowo - Kwiatkową integracją".
                  Miło mi, że jest już dwóch lokatorów 16.
                  Dorota Laskowska
                  16-4/B2
                  • Gość: wakat Re: Piwonia IP: *.pzuzycie.com.pl 26.05.03, 09:31
                    Witaj!

Mnie rowniez bardzo milo z tego powodu (a raczej mi i mojej zonie Malgosi).

Pozdrawiam i do zobaczenia.

Grzegorz
            • Gość: Asia Re: łazienki, kafeli i takie tam IP: mieszko.pl.u* 23.05.03, 11:08
              Dziewczyny, powodzenia na Bartyckiej, ale od razu powiem, że trzeba mieć silne
              nerwy, wybór owszem bardzo duży, ale i weekendy wielkie tłumy i w którymś
              momencie zwariować można:-), bo nie wiadomo co wybrać. Kilka fajnych hurtowni
              jest w drodze na Pruszków i są jeszcze markety, np. Castorama-ten akurat
              polecam.Asia
              • Gość: Izka Re: łazienki, kafeli i takie tam IP: *.lomianki.com.pl / 192.168.63.* 23.05.03, 11:48
                Mieszkam w Tęczy od września tamtego roku.
                Jeśli chodzi o zakupy to nie polecam Bartyckiej. Schodzicie tam całą sobotę a
                ceny tak jak wszędzie. Lepsza jest Castorama - wszystko pod jednym dachem. A
                bardzo duży wybór kafelek i w rozsądnych cenach jest na przeciwko Practikera na
                Targówku po drugiej stronie drogi. Jak ubierzecie fajny dekold i będziecie
                płacili gotówką jest szansa na niewielki upust. (do 10%)
                • Gość: ligia Re: łazienki, kafeli i takie tam IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.03, 13:14
                  Kwiatuszki,
                  Kafelki kafelkami, ale czy nie napatoczyły sie wam jakieś fajne mebelki
                  kuchenne.I co z podłogami, kto decyduje sie na parkiet a kto na panele. Mam z
                  tym problem.
                  Dzięki za informacje o castoramie, jak wrócę to zapuszczam się między regały.
                  Pozdrowionka dla pracusiów przesyła obibok z nad morza
                  Sylwia
                  • Gość: Jagoda Meble do kuchni IP: 212.244.180.* 26.05.03, 08:59
                    Mebli do kuchni jest wiele. Widziałam dużo fajnych, ale niestety te wszystkie
                    stuida mebli kuchennych wyceniają kuchnie na bardzo duże pieniądze. Ostatnio
                    byłam w Walther Mebel i tam moją kuchnię (w promocji!!) wycenili na 23
                    tys!!!!! Ja znalazłam Pana spod Mińska Mazowieckiego i on wycenił moją kuchnię
                    na 9 tys. więc chyba raczej zdecyduję się na Niego. Poza tym, on robił kuchnię
                    u mojej koleżanki i wiem że zrobił to bardzo pożądnie i ładnie, bo widziałam.
                    • Gość: Luiza Do Jagody!! Re: Meble do kuchni IP: *.tg.com.pl 26.05.03, 10:18
                      A może my możemy wykorzystać Twojego fachowca, czy dasz na niego namiary??
                      Dzięki z góry.
                      • Gość: Jagoda Namiary na fachowca IP: 212.244.180.* 26.05.03, 10:36
                        Jutro dam namiary. Ostrzegam tylko, że to stolarz spod Mińska Maz. i patrząc
                        na jego propozycje (tzn. zdjęcia wykonanych kuchni) to zdecydowanie nie jest
                        to w moim guście. Sami robimy projekt, wybieramy blat, uchwyty - on wszystko
                        kupuje. Zaznaczam że robi kuchni tylko w drewnianych frontach!!!!
                        Jeśli mimo wszystko jesteś zainteresowana - jutro dam namiary.
                        Poazdrawiam,
                        Jagoda
    • Gość: Asia Pytanie o ulgę IP: mieszko.pl.u* 23.05.03, 14:56
      Drodzy Tęczowcy,
      Proszę pomóżcie, bo już sama nie wiem. Czy na ulgę odsetkową załapuję sie
      wtedy, kiedy kończy się inwestycja -> mój budynek, czy inwestycja -> całe
      osiedle? Próbowałam czytać już wszędzie, ale piszą tylko o zakończeniu
      inwestycji. Asia
      • Gość: Izka Re: Pytanie o ulgę IP: *.lomianki.com.pl / 192.168.63.* 23.05.03, 15:00
        Twój budynek i masz nie pamiętam jak to się fachowo nazywa pozwolenie na
        zamieszkanie, ale aby podpisać akt to musisz to mieć
        • Gość: Luiza tzn.lidkawar ULGA! IP: *.tg.com.pl 23.05.03, 15:14
          Oj, dziewczyny, chyba się mylicie. Ulga jest wtedy gdy zakończenie inwestycji
          jest ni później niż 3 lata od daty wydania pozwolenia na budowę. I tu chodzi o
          całą inwestycję, na którą wydano pozwolenie. Chyba że to ja się mylę, ale
          jestem prawie pewna.
          • Gość: Izka Re: ULGA! IP: *.lomianki.com.pl / 192.168.63.* 23.05.03, 15:40
            A skąd US będzie wiedział czy inwestycja została zakończona jak masz księgę i
            akt notarialny
            • Gość: Luiza Re: ULGA! IP: *.tg.com.pl 23.05.03, 16:28
              Dowiem się i dać znam skąd US wie!!! Mam Mamę w US....
      • Gość: Luiza Re: Pytanie o ulgę IP: *.tg.com.pl 23.05.03, 15:16
        Aha, korzystasz z ulgi od nastepnego roku, a jeśli inwestycja nie zakończy się
        w terminie to zwracasz pieniądze podobno.
        • Gość: ligia Witam Asiu-i pozostałe kwiatuszki IP: *.gdynia.mm.pl 23.05.03, 20:34
          Jak miło Cię "czytać"!!:0)))
          Jak tam Kubuś? Ucałowania dla małego od Julki hihihi.
          Jagoda zdecyduj się czyś ty Jagoda czy nie??? Napisałaś Jadwiga!!!
          Pozdrowionka dla wszystkich starych i nowych Tęczowców.
          • Gość: Jagoda Wyjaśnienie IP: 212.244.180.* 26.05.03, 09:06
            Jestem Jadwiga (tak oficjalnie) ale sama siebie nazywam Jagoda (tak
            nieoficjalnie). To tyle - jesli chodzi o wyjaśnienie:)
            A poza tym, to w sobotę byłąm u siebie w mieszkanku i mam już kontakty w
            ścianach, grzejniki i cudnie jest.
            Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego tygodnia!!!
            Jagoda
            • Gość: Luiza Izo! pytanie? IP: *.tg.com.pl 26.05.03, 09:37
              Skoro już mieszkasz, to powiedz ile kosztuje Cię ten gaz, powiedz w jakim
              mieszkanku mieszkasz? Może juz o tym mówiłaś, ale nie zauważyłam. Dzięki za
              odpowiedź. Pozdrawiam wszystkie kwiatki!!!
              • Gość: Jagoda Pytanie do Luizy IP: 212.244.180.* 26.05.03, 10:18
                Witaj, mam prośbę czy Twoja Mama mogłaby mi powiedzieć co mam zrobić w
                następującej kwestii. Otóż, w 2000 roku aktem darowizny dostałam od moich
                rodziców mieszkanie na Bemowie. No i sprzedałam je ( w lutym tego roku) przed
                upływem 5 lat, jednak pieniążki przeznaczyłam też na cele mieszkaniowe
                (Łomianki:). Co mam zrobić żeby US nie kazał mi płacić podatku? I ile mam
                czasu od momentu sprzedaży żeby zgłosić to do US? Słyszałam że 6 miesięcy.
                Będę wdzięczna za pomoc.
                Pozdrawiam
                Jagoda
                • Gość: Luiza Odp. dla Jagody!! IP: *.tg.com.pl 26.05.03, 10:20
                  Musisz uzbroić się w cierpliwość, zadzwonię do Mamy wieczorem i się dowiem. Dam
                  znać co i jak. PA!!
                  • Gość: wartek zmiany w projekcie IP: *.mos.gov.pl 26.05.03, 11:09
                    Ciekaw jestem jakie zmiany wprowadziliście do standardowych projektów (parter)
                    Mnie np. brakuje w standarcie czegoś w rodzaju przedsionka (korytarzyka).
                    Wchodzenie z buciorami (zima) od razu do salonu....brrr!
                    Jak rozwiązaliście ten problem?
                • Gość: KAKTUS Re: Pytanie do Luizy IP: *.agros.com.pl 27.05.03, 15:33
                  Witaj,
                  Jestem Kaktusem z 13 mężem kwiatuszka o imieniu Sylwia z nickiem Ligia.
                  Myślę, że po sprzedaży mieszkania masz tylko dwa tygodnie na zgłoszenie tego
                  faktu z Urzędzie Skarbowym wraz z deklaracją , że środki z tej transakcji
                  przeznaczysz na zaspokojenie swoich potrzeb mieszkaniowych.
                  Zaspokojenie to moż nastąpić w okresie 2 lat.
                  Jeśli się nie mylę to tak właśnie jest, ale nie jestem prawnikiem.
                  Jeśli moje informacjie nie są OK to przepraszam , ale tak to juz jest z
                  kaktusami.
                  Z Harcerski pozdrowieniem,

KAKTUS- PIOTR
          • Gość: Asia Re: Witam Ligio-i pozostałe kwiatuszki IP: mieszko.pl.u* 26.05.03, 12:25
            Witaj Sylwio-Ligio,
            Fajnie, że się domyśliłam, że to Ty - a to oczywiście przez Gdynię. Zamiast
            śledzić postępy w budowie to sobie wypoczywasz i wdychasz jod. :-))) Wdychaj,
            wdychaj, bo w Łomiankach nie będzie go za dużo. U nas w dalszym ciągu nic nie
            stoi, ale oczywiście jeżdzimy co tydzień i delektujemy się - na razie tylko
            naszą ziemią.
            Pozdrowienia dla Julki od Kuby. Właśnie w weekend zaczął samodzielnie chodzić,
            a więc w domku mamy mały sajgonik;-))
            Mamy zdjęcia Waszych apartamentów, więc jeśli byście mieli ochotę je zobaczyć
            to napisz adres mailowy.

Pozdrowionka i Miłego Tygodnia dla Was i Wszystkich Kwiatuszków.
            Asia
            • Gość: Jagoda Witam we wtorek IP: 212.244.180.* 27.05.03, 08:40
              Witam we wtorek wszystkich sąsiadów!!!! Co tam słychać? Iza, czy rzeczywiście
              czynsz wynosi te 210 zł. i jak jest w sezonie grzewczym? I jak ze śmieciami,
              bo słyszałam że śmieciarki przyjeżdżają co dwa dni, więc jak to praktycznie
              wygląda?
              Pozdrawiam,
              Jagoda
              • Gość: ligia Re: Witam we wtorek IP: *.visp.energis.pl 27.05.03, 11:06
                Witam wszystkich!!!
                Jagodka bardzo zainteresowala mnie twoja kuchnia czy te 9 tys. jest z
                transportem i montazem.
                ciekawa jestem jak rozwiazaliscie problem otwartej kuchni( moze to jest tylko
                dla mnie problem?).Aha Jagodka, kiedy odbieracie mieszkanko, bo my w sobote o
                10.wlasnie sie powoli zbieram do Lomianek, tam jest ten sklep o ktorym
                pisaliscie (glazura)
                Pozdrowionka dla wszystkich.
                Sylwia
                • Gość: Jago do ligii IP: 212.244.180.* 27.05.03, 11:52
                  Montaż jest + 10%.
                  Do tego sklpeu w Łomiankach raczej nie polecam się wybierać, byłam w sobotę.
                  Drogo i snobistycznie. Problem otwartej kuchni rozwiązaliśmy w ten sposób że
                  będzie od strony salony barek, tzn. murek w którym od strony salonu będzie
                  witrynka. Mieszkanko odbieramy w przyszłym tygodniu.
                  Buziaczki,
                  Jagoda
                  • Gość: Luiza Re: do Jagody i Ligii IP: *.tg.com.pl 27.05.03, 12:52
                    Dziewczyny, jak umawialiście się na odbiór mieszkania, czy ktoś do Was dzwonił,
                    czy też same się interesowałyście.
            • Gość: KAKTUS Re: Witam Ligio-i pozostałe kwiatuszki IP: *.agros.com.pl 27.05.03, 15:39
              Witaj Aniu,

Bardzo będziemu Ci wdzięczni za te zdjątka naszego zakątka!
              Oto mój adres mailowy: piotr.osekowski@wyborowa.com lub p.osekowski@wyborowa.pl
              zdaje się, że oba jeszcze działają.
              A co do Kuby to chyba zawócił Julce w głowie, gdyż wzdycha ostatnio bardzo,
              apetyt jej osłabł i czeka na listy /hi hi/!
              Pozdrawiam Serdecznie,

KAKTUS_PIOTR
              • Gość: Luiza Witaj Kaktusie!! IP: *.tg.com.pl 27.05.03, 16:06
                Pozdrawiam Piotra, miło tu spotkać mężczyznę!!! Do zaobaczenia wkrótce!!
                hmm... wyborowa ... teraz już wiadomo skąd dojścia, hehe Wy Lilie z 13
                będziecie patrzeć na mój ogródek bo jest na samym środku. Papaa
                • Gość: Jagoda ogródek Luizy IP: 212.244.180.* 27.05.03, 16:41
                  Naszym mężom, hi,hi będzie miło obserwować cię jak się ogródku opalasz....;)
                  • Gość: Jagoda PYTANKO DO WSZYSTKICH IP: 212.244.180.* 27.05.03, 17:38
                    A może, ze względu na to że baaaaaaaaardzo nam się rozrosły wątki (kurczę -
                    już 164) przeniesiemy się z naszymi dyskusjami na forum Tęczowcy? Wchodzicie w
                    Forum Prywatne, później w Społeczeństwo i tam alfabetycznie można wyszukać
                    Tęczowcy. Zapraszam, bo w tej chwili troszkę mnie przynajmniej trudno się
                    poruszać tutaj, bo tyle watków żeśmy już rozwinęli.
                    Kaktus - witaj rodzynku:)
                    Howgh!
                    Jagoda
                    • Gość: Luiza forum prywatne IP: *.tg.com.pl 28.05.03, 08:28
                      ja już się zalogowałam, do zobaczenia tam!!
                  • Gość: Luiza Mój ogródek IP: *.tg.com.pl 28.05.03, 08:29
                    Zapraszam i Was na Opalanie!!
                  • Gość: KAKTUS Re: ogródek Luizy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 15:11
                    Coż mogę powiedzieć - jestem kaktusem więc
                    wylegiwanie się na słońcu w ogrodzie to dla mnie normalka...
                    Kakus
    • Gość: fokka NEGOCJACJE CENY MIESZKANIA IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 12:18
      Dzień dobry, Mili Tęczowcy i ci wahający się,
      czy wybrać dom właśnie na tym osiedlu.

W tej drugiej grupie jestem i ja.
      Mieszkanie już zarezerwowane, oddawane w
      pażdzierniku tego roku, a nadal dostawałam
      sprzeczne informacje na temat jego ceny.
      Ulotka reklamowa Tęczy zachęcała: "Najniższa
      cena: 2590 zł/m2, zadzwoń!" Zadzwoniłam.
      Dowiedziałam się, że cena za metr wynosi
      "od 2590, serdecznie zapraszamy". Pojechałam.
      Wybrałam mieszkanie. Ile za metr? - pytam.
      Na parterze 2790/m2. Ot, wyższa cena pewnie i
      za to, że nie wchodzisz po stromych tęczowych
      schodach z wózkiem do mieszkania na piętrze.
      Tydzień później przyprowadzam narzeczonego.
      To ile?
      • Gość: Jagoda do fokki IP: 212.244.180.* 28.05.03, 12:43
        Co do strategii marketingowej Devcoru nie będę się wypowiadała bo to ich
        strategia:) Ale generalnie mogę ci powiedzieć, że wydaje mi się, że mimo
        wszystko cena 3000 za m2 jest atrakcyjna. Dla porównania - na Bemowie JW
        Construction życzy sobie w ogromniastym blokowisku 3200 za metr, a wiadomo
        jakiej jakości JW buduje mieszkania;) Ja zdecydowałam się na mieszkanko na
        Tęczy na początku lutego - i rzeczywiście cena była inna, niższa. No i jestem
        zadowolona z tego faktu.....
        Nie doradzam, ale okolica Łomianek, ładne osiedle, niskie budownictwo,
        kameralne osiedle i niskie koszty utrzymania mieszkania (czynsz!!!!!) mnie
        przekonały. I nawet jeśli w lutym miałabym zapłacić 3000 to chyba też bym się
        ponownie zdecydowała. Budują terminowo, szybko i porządnie.
        POzdrawiam Cię fokką serdecznie i zyczę samych dobrych decyzji...:))))
        Jagoda
        13-3/L
        • Gość: fokka Re: do fokki IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 12:56
          Dzięki za miłe słowo.

Łomianki znam i z dobrej i ze złej strony
          • Gość: Jagoda Jeszcze raz do fokki IP: 212.244.180.* 28.05.03, 13:01
            Hmmmm....wszystko zależy od nas samych, prawda? Jak już się w coś angażujemy,
            to nie należy później narzekać, bo sami się w coś wpakowaliśmy:) I tak też
            jest z decyzją o kupnie mieszkań. Niektórzy wolą tanio, ale kiepsko z
            jakością, niektórzy wolą troszkę drożej, ale lepiej z jakością. Jeśli chodzi o
            złe strony mieszkań na Tęczy, to rzeczywiście np. skosy w mieszkaniach
            pokazowych są fatalne. Ale ja już np. skosy mam fantastyczne. No, to dotyczy
            dużych mieszkań. A te na parterze, cóż można się czepiać braku przedpokoju, że
            od razu wchodzi się do salonu, ale...widzą gały co biorą. A najważniejsze jest
            aby być w 100% przekonanym co do swojego wyboru. Z resztą, na pewno o tym
            wiesz. Przemyśl wszystko, zastanów się i.........zapraszamy do naszej
            kolorowej kwiaciarni. Zapowiada się, że będzie w niej dużo fajnych
            kwiatków...hi,hi...
            Pozdrawiam
            Jagoda
            • Gość: fokka Re: Jeszcze raz do fokki IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 13:17
              Jagoda:

"Niektórzy wolą tanio, ale kiepsko z jakością,
              niektórzy wolą troszkę drożej, ale lepiej z
              jakością".

E, to nie dla mnie. Dobra jakość za dobrą
              cenę. I bedę twarda :-)

"zapraszamy do naszej kolorowej kwiaciarni".

Dzięki, wpadnę, może się zadomowię.

f.

• Gość: Luiza fokka i inni niezdecydowani IP: *.tg.com.pl 28.05.03, 13:07
            Witam Cię! Co do rozmów o cenie masz rację, my podpisywaliśmy umowę jakiś czas
            temu i rzeczywiście była niższa, nie mam pojęcia jaka jest tam polityka. To
            dziwne, bo ceny sa w dolarach, dolar spada a ceny w Devcorze rosną, bardzo
            dziwne... Mimo to popieram Jagodę, decyzja kupna była przemyślana. Poza tym
            ceny za metr nie można wliczać w ogródek. Decyzja należy do Ciebie, ale miłoby
            było mieć kolejnych sąsiadów. Może przy tym warto byłoby utrzeć nosa
            sprzedającemu :-))
            • Gość: Luiza Re: fokka i inni niezdecydowani IP: *.tg.com.pl 28.05.03, 13:15
              podaje adres mail: lidkawar@wp.pl moze masz jekies pytania, ja mam małe
              mieszkanie z ogródkiem
              • Gość: fokka Re: fokka i inni niezdecydowani IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 13:28
                Dzięki, dzięki, dzięki.

Adres zanotowany. A wracając na moment
                do Twojego listu
              • Gość: Jagoda I znowu do fokki IP: 212.244.180.* 28.05.03, 13:37
                Droga Foczko!!!
                To że metr mniejszego mieszkania jest droższy niż większego, to chyba
                oczywiste.....Zawsze mniejsze mieszkania, w przeliczeniu za metr, są droższe.
                No, może zazwyczaj. POdam ci przykład, podobny troszkę do Twojego jeśli chodzi
                o zdziwienie ceną przy rozmowach z Devocrem (tzn. co innego przez telefon, co
                innego faktycznie). Otóż, kiedy my z mężem decydowaliśmy się na zakup
                mieszkania - dużego (2590 za m) moi rodzice zainteresowali się mieszkaniem pod
                nami (narożnym, z dużym ogródkiem). I również byli zdziwieni, kiedy okazało
                się że cena za to mieszkanie jest wyższa i trzeba dopłacić za ogródek. W
                związku z tym wycofali się i zdecydowali jednak na większe. No cóż - mogli
                sobie na to pozwolić, nie przeczę, ale generalnie, mimo wszystko zdecydowali
                się dalej współpracować z Devcorem. Zapisy w umowie z Devcorem..hm.....temat
                tzn. watek wałkowaliśmy na poczatku tego forum. Ja przed podpisaniem umowy,
                wzięłam wzór, skonsultowałam z koleżanką prawniczką, która uczuliła mnie na
                pewne punkty, ale TYLKO uczuliła, żebym po prostu była świadoma że takie
                punkty istnieją. Przy podpisywaniu umowy po prostu na głos komentowaliśmy,
                dyskutowaliśmy z Panem Andrzejem na temat pewnych zapisów, ale generalnie
                wyszliśmy z założenia, że owszem ja jako kupujący muszę się w tej umowie
                zabezpieczyć, ale ważne jest także aby developer zabezpieczył się (np. poprzez
                nieproporcjoanle kary umowne) na wypadek wycofania się kupującego, bo przede
                wszystkim traci płynność finansową do dalszej inwestycji.
                W razie czego, dalszych pytań pisz na adres: Jago1@interia.pl
                Pozdrawiam,
                Jagoda
                • Gość: fokka Re: I znowu do fokki IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 13:47
                  Dzięki, i Twój adres zapisany :-).

Gwoli jasności, przełykam pigułkę "mniejsze
                  mieszkania w wyższej cenie". Ale nie
                  przełknę innej, takiej oto: "mniejsze
                  (i większe:-) mieszkania w CORAZ TO wyższej
                  cenie".

Ukłony i uściski,
                  pora na pierogi --
                  fokka
                  • Gość: Jagoda Mimo wszystko IP: 212.244.180.* 29.05.03, 11:27
                    Mimo wszystko droga foczko mam nadzieję, że dołączysz do grona naszej
                    kwiaciarni.
                    Życzę miłego dnia,
                    Jagoda
                    • Gość: Jagoda KAKTUS - śmieszny gość IP: 212.244.180.* 29.05.03, 15:24
                      Kaktus, wszyscy lubimy wylegiwać się na słoneczku.....Może kiedyś urządzimy
                      zbiorowe opalanie w ogórdku Luizy,he,he:)
          • Gość: ligia UWAGA NA KAKTUSY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 18:27
            Witam wszystkie kwiatuszki te duże i te małe!!!!
            Co się wyprawia na tym forum, nonono??!!! Jakiś KAKTUS na rauszu się odezwał i
            w dodatku chce się wylegiwać na słoneczku u sąsiadki. Pytanie do KAKTUSA?? A
            balkonik Lilijki nie wystarczy:))))
            Lidkawaw, po której stronie masz najdłużej słońce, bo jeżeli po stronie ogródka
            to takich kaktusików możesz mieć więcej hihihi.
            Jagódka, z chęcią wejdę na forum prywatne ale jakoś cały czas mi nie po
            drodze. Obiecuje się poprawić...
            No dziewczynki z 13 już za chileczkę już za momencik majster z majsterkiem
            zacznie się kręcić. Którą kondygnację zaczniemy oblewać najpierw???
            buziaki
            Sylwia
            • Gość: Jagoda No witaj Sylwiunia:) IP: 212.244.180.* 29.05.03, 19:09
              No hej - znaczy że ktoś żyje:)
              Którą kondygnację? A czy to ma jakieś znaczenie? Zrobimy takie parapetówy że
              będziemy kapać się w fontannie przez blokiem, co wy na to? hi,hi - Panu
              Andrzejowi chyba wyjdzie resztka włosów,hi,hi.....
              Ja chcę żeby moi majstrzy zaczęli w najbliższy wtorek - no zobaczymy jak to
              wyjdzie. Ale już nie mogę się doczekać jak usiądę sobie w foteliku i popatrzę
              z okienka na bloczek obok....
              Buziaczki
              Jagoda
              PS. Sylwiunia - ty w pracy czy w domu?
    • Gość: Jagoda Forum IP: 212.244.180.* 29.05.03, 15:28
      Słychajcie - wiem jestem nudna - ale dlaczego nikt nie wpisuje się dzisiaj na
      forum Tęczowcy i w ogóle jakoś tak się uspokoiło na forum developerów? Halo,
      obudźcie się!!!!!!
    • Gość: Jagoda FOKKA!!! IP: 212.244.180.* 30.05.03, 12:15
      Foczko, zapomniałam ci wczoraj dopisać w emilu, że jeśli chodzi o wspólnotę
      mieszkaniową to chyba dwa lata po zakończeniu całej inwestycji zarządzanie
      osiedlem Devcor przekaże wspólnocie. A i jeszcze jedno - w ten czynsz wliczone
      są koszty zarządu - 80 zł.
      To na razie tyle - jak by co - pisz, pytaj, wyjaśniaj.
      Pozdrawiam,
      Jagoda
      • Gość: ligia6 odbiór IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 16:32
        Cześć dziewczynki i chłopczyki, Kaktus ciebie pozdrowie w domu osobiście :)))
        Trzymajcie za nas kciuki, obieramy jutro mieszkanko.
        Oczywiście rodzinka się zwala i będzie całkiem wesolutko.
        Jagódka, czy ty też jesteś tak podekscytowana na myśl o majstrach hihihi.
        Luiza a co z Tobą kiedy odbierasz swoją "doniczkę"??
        ODZYWAĆ SIĘ CO NIECO BO NAM FREKFENCJA SPADA!!!:)))))
        MIŁEGO WEEKENDU
        Sylwia

• Gość: Jagoda Re: odbiór IP: 212.244.180.* 30.05.03, 17:30
          Na razie majstrzy przesunęli nam się z początku na środek czerwca:( No ale
          jużniedługo...
          • Gość: Luiza odbiór -wady i zalety IP: *.tg.com.pl 02.06.03, 08:11
            Dziewczyny, powiedzcie na co zwróccić uwagę przy odbiorze, żeby niczego nie
            ominąć. Ja mam odbiór w tym tygodniu, jeszcze dokładnie nie wiem kiedy.
            Podzielcie się spostrzeżeniami. PA!!
      • Gość: fokka Re: FOKKA!!! IP: *.acn.waw.pl 30.05.03, 20:30
        Piękne dzięki, Jagoda.

Devcor niech Cię naręczami lilij
        obsypie za świetną e-informację
        na temat ich Tęczy.

Baw się dobrze w weekend --
        fokka
        • orlando Jagodo, dłuższa oda 30.05.03, 22:59
          Jagoda, wybacz, ale muszę to powiedzieć, po tym, jak od dłuższego czasu czytam
          Twoje wypowiedzi- albo jesteś przedstawicielką D (niee) albo jesteś niemądra
          (nie?), albo bezkrytycznie patrzysz na swoje wybory, dodatkowo broniąc
          niepotrzebnie ich słabych stron. Znam cokolwiek tę inwestycję, znam Łomianki,
          była mi dana rozmowa z Panem Dyrektorem. Fakty są ustalone - droga szybkiego
          ruchu o rzut kamieniem. To, co raczysz nazywać kameralną zabodową (to samo
          padało z ust Pana Dyrektora, stąd przypuszczenie nr 1) to intensywna (zważywszy
          na ostateczny układ osiedla, a nie tę mniejszą cząstkę, która już stoi), acz
          niska zabudowa, gdzie sąsiad sąsiadowi się kłania siedząc przy stole, bez
          żadnych specjalnych historii, bo plac zabaw i ogrodzenie to mniej niż standard
          w osiedlowej infrastrukturze. Kolorowe tynki - taki argument relatywnie
          wysokiej ceny też padł-to żałosna próba przekonania do zakupu. Czy kolorowe
          jest (znacznie)_ droższe od pastelowego?? Mieszkania mniejsze są droższe-to też
          ciekawa historia... W czym wybudowanie metra mniejszego mieszkania jest droższe
          od wybudowania większego (bo o cenie za metr mówimy, a nie za całość, czyli
          np. oddzielnie wyceniony ogródek)?? idąc tym tropem to może właśnie większe
          mieszkanie powinno być droższe, bo ma schody, czyż nie? A cena idzie do góry
          (cyt. Pan Dyr.), bo firma musi spłacić dług, który zaciągnęła na inwestycję.
          Myślę, co to może oznaczać, zapewne nic dobrego, bo to sugeruje, że dług-
          zamiast maleć-rośnie...
          i inne takie kwiaty, nie licząc Waszych Begonii, Lilii, etc. I na pewno co do
          jednego się nie mylisz - jest to kwestia indywidualnej decyzji. Także mojej
          negatywnej,. ponieważź nie lubię, kiedy sprzedający robi z kupującego idiotę,
          szczęśliwca, który powinien właściwie dziękować, że może dostąpić, za godną
          opłatą, zaszczytu zakupu mieszkania w ekskluzywnym osiedlu.
          A za 3200 brutto można kupić na lewym brzegu Warszawy sporo pięknych mieszkań
          otoczonych drzewami, nie budowanych przez JWC. Stąd w moim mniemaniu cena 3000
          brutto za metr mieszkanka o mało wyszukanym standardzie, pod Warszawą (bardzo
          lubię moje Łomianki, w tym ujęciu mam na myśli różnicę w cenie zakupu gruntu w
          Ło i W-wie), w okolicach trasy i szkoło-halo-basenu, z rzadko kursującym
          autobusem, jest zdecydowanie przesadzona. ALe z drugiej strony oczywiścxie
          zawsze się znajdą chętni, tak jak znajdą się chętni na mieszkania w JWC.
          Pozdrawiam, no offence, życzę dużo radości z wykańczania i zamieszkiwania, bo
          najważniejsi są dobrzy sąsiedzi, a tu zapowiada się pod tym względem całkiem
          miło:)
          • Gość: fokka Re: Jagodo, dłuższa oda IP: *.acn.waw.pl 30.05.03, 23:33
            Zestaw argumentów ZA tęczą, widzę, u Pana dyrektora
            Devcoru niezmienny. "Wysoki standard osiedla
            wynikający z doboru kolorów tynków"
            • Gość: Jagoda Orlando IP: 212.244.180.* 02.06.03, 08:34
              Witaj,
              Przede wszystkim, na początku, rozwiewam Twoje wątpliwości - nie jestem
              przedstawicielem Devcoru. Mam naturę społecznika i chętnie angażuję się w
              różne sprawy. Postanowiłam wymieniać się swoimi spostrzeżeniami z innymi
              mieszkańcami osiedla - po prostu. Nie jestem bezkrytyczna wobec Devcoru.....po
              prostu wydaje mi się że są w porządku jako developer i wywiązują się z
              umowy..przynajmniej na razie i przynajmniej wobec mnie, więc nie mogę nic
              złego o nich napisać czy mówić:) Ta nieszczęsna trasa szybkiego ruchu, owszem
              jest blisko, ale naprawdę ani jej nie widać z naszych okien ani specjalnie nie
              słychać. Szkoła-basen przed osiedlem to dla mnie plus a nie minus. Rzadko
              kursujące autobusy - co 15 minut to nie jest rzadko a poza tym są dwa. Ponad
              to, z tego co wiem za ładnych kilka lat metro ma być dociągnięte do Młocin,
              więc karmię się tą myślą że kiedyś będzie łatwiej. Jeśli zdecydowałam się
              kupić tam mieszkanie ( i kilka osób na tym forum też:) to na pewno
              wiedzieliśmy o tych wszystkich, wg. ciebie minusach (okno w okno etc) Ale tak
              jak to podkreslałam wcześniej, tak i teraz - wszystko zależy od nas:) A
              towarzystwo, tzn sąsiedzi rzeczywiście wydają się być mili. Jest wiele
              propozycji w Warszawie, wiele na pewno atrakcyjnych, ja zdecydowałam się na
              Łomianki i na Devcor. I tyle...:)
              POzdrawiam serdecznie,
              Jagoda
              • Gość: Asia Re: Orlando IP: mieszko.pl.u* 02.06.03, 09:22
                Witaj Orlando,
                Może jeszcze do Jagody dołoże ja dwa zdania. Nie wydaje mi się, by gdzieś w
                Warszawie i poza nią można było znależć mieszkanie bez wad. Kupując mieszkanie
                w Devcorze zapewne każdy z nas kwiatuszków wiedział na co się decyduje.
                Nie rozumiem dlaczego każdy pisze o trasie szybkiego ruchu. Jest tam i się tego
                nie zmieni, jednak ilekroć tam jesteśmy to wsłuchujemy się i nic (dodam może,
                że nie jesteśmy głusi, ale od urodzenia mieszkamy w Centrum Warszawy i mamy
                tego hałasu tam już dość). Do trasy jest kawałek, a w dodatku odgradza nas
                wciąż budowane osiedle Budimexu - i tam to dopiero mają blisko!
                Z jedyną wadą naszego osiedla zgadzam się całkowicie - domy stoją za blisko.
                Może to przeszkadzać i na pewno na początku będzie, a jeśli będę miała ochotę
                pochodzić w bieliźnie po mieszkaniu to są jeszcze przecież żaluzje.
                Piszesz, że są ciekawsze miejsca do zamieszkania na lewobrzeżnej Warszawie.
                Proszę napisz jakie, bo jestem ciekawa co szukając mieszkania pomineliśmy.
                Proszę omiń tylko kołchozy na Ursynowie, Kabatach, Józefosławiu, Piasecznie i
                Bemowie. Bardzo chciałabym mieszkać na Żoliborzu lub Bielanach, ale tam ceny
                nowych mieszkań rozpoczynają się od 1100 USD za metr, a więc najbliżej
                wymarzonego miejsca zostają Łomianki.
                Cieszę się, że znalazł się ktoś taki jak Jagoda. Jeszcze przed zdecydowanie się
                na ten zakup śledziłam wątki Osiedla Tęcza. Zawsze przecież miło poznać
                sąsiadów w ten czy inny sposób..
                Serdecznie pozdrawiam a jeśli poczukujesz mieszkania życzę udanych łowów.
                A dla wszystkich dobrego i gorącego nowego tygodnia!
                Z kwicistym pozdrowieniem Asia
                • orlando Do Jagody i Asi 02.06.03, 23:26
                  Dziękuję za komentarz i ja spieszę z odpowiedzią. Nie spodziewałam się, że
                  nagle zauważycie Panie wady osiedla, jeżeli do tej pory je
                  zlekceważyłyście/umniejszyłyście. ALe wydaje mi się nieco ryzykowne
                  lekceważenie trasy i przecenianie ekranu jakim ma być osiedlke Budimexu.
                  Pracowałam jakiś czas przy Kolejowej, codziennie nasłuchuję, niechcący,
                  odgłosów trasy w Łomiankach Dolnych, czyli spory kawałek od Pań i... jest. Może
                  nawet nie chodzi o hałas, ale jednak, gdy jestem w Łomiankach, szukam w nich i
                  ucieczki od wielkomiejskiego hałasu, ale także czystego (relatywnie) powietrza.
                  A przy Staszica chyba tego nie znajdę. Ale zapewne nie każdy tego szuka.
                  Jeszcze łowię, chętnie zatem posłucham czegoś na temat inwestycji w zielonej
                  części Bemowa - domyślam się, że masz na myśli Jagodo raczej te bliższe
                  Carrefoura? A może jednak inwestycję na terenie Fortów Bema by Mostostal? Tam
                  wydaje mi się bardzo interesująco, pięknie i niedrogo... Czekam zatem na
                  obiecane info, albo na forum, albo na moją skrzynkę, z góry dziękując:)
            • Gość: Jagoda Fokka IP: 212.244.180.* 02.06.03, 08:39
              Witaj foczko,
              Rzeczywiście zabawna argumentacja Pana Dyrektora:) Ale mimo wszystko, mam
              nadzieję, że pójdziesz za naszym przykładem, i nie weźmiesz sobie do serca
              jego argumentacji.......
              Co do Bemowa, to mieszkałam tam dwa lata. O jakiej inwestycji myślisz (pewnie
              tej na tyłach Carrefour'a:) Służę pomocą jeśli chodzi o podzielenie się
              informacjami na temat tej okolicy....
              Miłego tygodnia,
              Jagoda
              • Gość: Luiza jeszcze raz ja o odbiorze mieszkania!!! IP: *.tg.com.pl 02.06.03, 10:07
                Kochani!! Powiedzcie "co zwróccić uwagę przy odbiorze, żeby niczego nie
                ominąć. Ja mam odbiór w tym tygodniu, jeszcze dokładnie nie wiem kiedy.
                Podzielcie się spostrzeżeniami. PA!!"
                • Gość: Jagoda Odbiór IP: 212.244.180.* 02.06.03, 10:11
                  Witaj, niestety nie bardzo mogę pomóc....ale zaraz zadzwonię do znajomego
                  architekta który może współpracuje z kimś, kto pomoga w odbiorach mieszkań.
                  Sama jestem tym żywo zainteresowana bo przecież też mnie to niedługo czeka.
                  Dam znać jak coś się dowiem.
                  Na razie buziaczki
                  Jagoda
                  • ka.pi Re: Odbiór 02.06.03, 10:31
                    Witajcie,
                    co do odbioru mieszkan polecam strone www.olszyny.info (to strona przyszlych
                    mieszkancow osiedla na Bemowie) i tam mozna znalezc tekst nt. odbioru mieszkan.

Pozdrawiam,
                    Kasia
                    (byc moze przyszla mieszkanka Kwiaciarni)
                • Gość: Jagoda jak odbierać mieszkanie IP: 212.244.180.* 02.06.03, 10:30
                  Jak będę miała namiary - dam znać. Ale ostrzegam - taka pomoc jest płatna (nie
                  wiem ile:)
                  A ten kolega-architekt doradził żeby przede wszystkim przy odbiorze mieszkania
                  mieć ze sobą plany na których zaznaczaliście gdzie mają być kontakty etc. i
                  sprawdzić czy nie zapomnieli o czymś. Poza tym, wszystko zawsze niestety
                  wychodzi w praniu. To znaczy nie sprawdzisz teraz odpływu wanny, bo nie ma
                  wanny:) Ale na szczęście jest rok gwarancji:) Ale pocieszenie, nie?:))))))
                  Jagoda
                • Gość: KAKTUS Re: jeszcze raz ja o odbiorze mieszkania!!! IP: *.wyborowa.pl 02.06.03, 17:42
                  Witaj!!
                  Właśnie w sobotę odebraliśmy naszą Lilijkę.
                  Oto uwagi /szpile lub kolce na wykonawców/, które mogą Ci się przydać:
                  1. tynki mają liczne odpryski - trzeba je dokladnie sprawdzić,
                  2. wyposażony w profesjonalną poziomicę długości 2m mój ekspert
                  znalazł nierówność na piętrze przy drzwiach, ale generalnie są OK,
                  3. dziwnie zamontowane wyjścia pod system alormowy w łazience nad piecem
                  a to podobno niewłaście,
                  4. kabel elektryczny , który miał być w kuchni w kominie owszem był
                  w kominie , ale w łazience
                  5. kaloryfer w łazience był zarysowany jak i dzrzwi wejściowe,
                  6. sprawdź czy wszystkie elektryczne gniazdka, kontakty itp są tam gdzie
                  chciałaś je mieć /mieliśmy z tym trochę kłopotu lecz jeszcze przed odbiorem
                  to zauważyłem i usunęli część błędów/,
                  Generalnie jednak nie jest źle, a nawet całkiem OK jak na Polskę
                  choć Devcor "buduje drugą Kanadę".
                  Aaaa....... jest jeszcze sprawa, która mnie wprawiła w osłupienie
                  Poprosiłem o pilota do bramy /dokładnie o dwa piloty/ i informację co do do
                  ceny jaką muszę za nie zapłacić....no i właśnie ta informacja mnie powaliła!
                  Cena tego małego urządzenia to 160.00PLN netto za sztukę!
                  Myślę,że sprzedają nam w cenie kawał bramy i ogrodzenia jednocześnie.
                  Powinniśmy ponegocjować z Devcorem tą cenę lub znaleść im tańszego dostawcę.
                  Rada - znajdź kogoś z doświadczeniem i długą poziomicą!!
                  Kolące pozdrowienia ,
                  KAKTUS

• Gość: Jagoda Witaj Kasiu IP: 212.244.180.* 02.06.03, 10:43
      Witaj Kasiu, witam serdecznie na naszym kwiatowym forum i mam nadzieję, że
      dołączysz do naszej kwiaciarni. Mam nadzieję, że w dotychczas rozwiniętych
      watkach naszego forum znajdziesz dużo informacji. Jesli jednak dręczą cię
      jakieś dodatkowe sprawy - zapraszam do dyskusji - w miarę możliwości
      postaramy się coś pomóc.
      Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie,
      Jagoda
      • ka.pi Re: Witaj Kasiu 02.06.03, 10:56
        Witaj Jagodo,
        dziekuje za takie mile przywitanie :)

Poki co jedynym problelem jest kwestia kosztow zwiazanych z wyburzaniem i
        stawianiem od nowa scianek dzialowych - mieszkanie, ktorym jestesmy
        zainteresowani ma niestety kiepski rozklad, a juz jest gotowe (chodzi o scianki
        malych pokoikow w Tulipanie/Begonii).
        Chcialabym wiedziec jakie sa koszty tego przedsiewziecia - bo bedzie mialo to
        decydujacy wplyw na nasze decyzje. Moze ktos z forumowiczow burzyl scianki? Wie
        ile to kosztuje? Ma godna polecenia ekipe

Dalam nawet posta na forum prywatnym ale widze ze tam rzadko zagladacie (mimo
        Twoich apeli) :)

Pozdrawiam,
        Kasia

• Gość: Jagoda Re: Witaj Kasiu IP: 212.244.180.* 02.06.03, 11:08
          Sprawdż jeszcze raz forum Tęczowcy bo coś ci odpisałam;)
          A co chcecie wyburzyć, tzn. które ścianki?
    • Gość: ligia Re: Odbiór i takie tam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 11:50
      Witam wszystkich bardzo gorąco!!!!
      Przeczytałam sobie bardzo uważnie wszytkie uwagi Orlanda oraz spostrzeżenia
      Jagody i Asi. Orlando zgadzam się z dziewczynami, że trasa nie jest argumentem
      a tynki to znany żart. Woda z mózgu, to chyba lekka przesada, jeżeli znasz
      techniki sprzedaży, to chyba wiesz w jaki sposób wyciągać informacje którymi
      jesteś zainteresowany(na).Jak w każdym osiedlu są plusy i minusy. To co dla
      jednych jest plusem dla innych będzie minusem i odwrotnie. Każdy wie co tak
      naprawdę go interesuje.Dla mnie ważna była kameralna, niska zabudowa, na
      strzeżonym osiedlu z niskim czynszem.Trasa nie ma tu większego znaczenia, bo ja
      jej nie widzę a od szumu i hałasu w wielkim mieście nie sposób się uwolnić.
      Ja jestem zadowolona i to jest dla mnie istotne.Więc jeżeli ktokolwiek z osób
      czytających forum waha się czy kupić mieszkanie czy też nie, niech sam odpowie
      sobie na pytanie czego tak naprawdę oczekuje od developera i osiedla w którym
      będzie mieszkać.Pamiętajcie że nasze opinie są subiektywne a każdy argument na
      tak lub nie można obalić.
      Jeżeli chodzi o odbiór, miałam fachowca i jego uwagi były znikome co do
      standardu wykonania.Nie mam przy sobie dokumentu odbioru ale postaram się
      jeszcze dzisiaj wpisać informacje jakie zawarliśmy w protokole.
      Pozdrowionka Sylwia
      P.S, Dziewczynki z 13 poznałam kolejnych sąsiadów z naszego budynku:))))
      • Gość: Jagoda nowi sąsiedzi IP: 212.244.180.* 02.06.03, 11:55
        Na forum Tęczowcy dopisała się Piwonia tzn. męski jej odpowiednik - Michał.
        Nowi sąsiedzi.....miło że grono znajomości się poszerza...:)))))
        Z odbiorem mieszkania - będę również wdzięczna Sylwia za jakieś porady:))))
        Buziaczki
        Jagoda
      • Gość: Luiza witaj sąsiadko z kluczami :-)))) IP: *.tg.com.pl 02.06.03, 12:15
        Ojej, ja nie wiem jak to jest przy odbiorze mieszkania, nia mam żadnego
        fachowca, nie wiem co jest ważne i w ogóle nic nie wiem .... Mam nadzieję, ze
        jakoś sobie poradzimy. Liczę na ważne uwagi i szczere podpowiedzi. Do
        zobaczenia wkrótce wszyscy spod 13!!!!!
        • Gość: Jagoda Bez nerw:) IP: 212.244.180.* 02.06.03, 12:24
          Spokojnie - nie denerwuj się. Wszystko na pewno pójdzie ok z tym odbiorem. Z
          resztą, tak jak wcześniej pisałam, co rzeczywiście jest nie tak - wyjdzie w
          praniu bo teraz ciężko będzie to sprawdzić. No ale na szczęście jest gwarancja
          na rok....:))))
          Miłego tygodnia,
          Jagoda
          • Gość: ligia Re: Odbiór i Kaktus IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 19:10
            Dziewczyny i chłopaki!!!
            Nie muszę już nic więcej pisać na temat odbioru, bo zrobił to za mnie mój
            Kaktus ( odp.101-200, gdzieś na dole) gdybyście mieli jeszcze jakieś pytanka
            lub dwa to chętnie na nie odpowiemy.A z tym pilotem to faktycznie przesada:)))
            Pozdrawiam
            Sylwia
            • orlando Jagodo! 03.06.03, 23:51
              Zwracam uwagę nba mój wczorajszy post, bo obawiam się, że zginął w natłoku
              innych. pozdrawiam:)
    • Gość: Jagoda Do Orlando IP: 212.244.180.* 04.06.03, 08:38
      Witam serdecznie,
      Jeśli chodzi o inwestycje na Bemowie to znam kilka ale są to głównie duże
      inwestycje na tyłach Carrefour'a oraz przy kościele na Wrocławskiej (SERWBUDSA
      czy coś takiego:) Generalnie, ponieważ mieszkałam w tych okolicach dwa lata,
      uważam że jest to bardzo fajne miejsce w Warszawie. Dobra komunikacja z
      praktycznie każdym miejscem (bez samochodu) a poza tym blisko trasa Toruńska
      (z samochodem). Nie znajdziesz tam jednak spokoju i ciszy:)))))))
      Ponad to plusem tej okolicy jest to że praktycznie nie trzeba wyjeżdżać do
      Centrum żeby pójść na większe zakupy. Dużo aptek, kosmetyczek i bazarek w
      okolicy. Poza tym - ścieżki rowerowe i różne imprezy plenerowe na płycie
      lotniska......
      Jeszcze raz pozdrawiam i życze miłego dzionka,
      Jagoda
      • Gość: Jagoda I jeszcze słówko do Orlando IP: 212.244.180.* 04.06.03, 09:15
        I mimo tego , że miło mieszkało mi się na Bemowie - zdecydowałam się na
        Łomianki Osiedle Tęcza. Dlaczego? Dlatego że mimo wszystko uważam to osiedle
        za kameralniejsze niż te, proponowane na Bemowie. Będzie mi w okno zaglądało
        tylko dwóch sąsiadów, a nie kilkunastu:)))))))))
        Decyzja jest Twoja oczywiście....Fort Bema, to chyba jest za tymi działkami
        przy Carrefourze, prawda? Tam, rzeczywiście jest miło, bo oddzielone jest to
        terenami Legii........ale jak ja się kilka miesięcy interesowałam tą okolicą,
        to chyba nie było wolnych mieszkań.....
        POzdrawiam,
        Jagoda
        • Gość: Przyjaciel Do kupujących! IP: *.tg.com.pl 24.07.03, 13:20
          Ale wy jesteście naiwni, myślicie że taka świetna decyzja a tu nawet drogi
          dojazdowej nie będzie!!!! Słyszałem, że będziecie do niej sobie wszyscy
          dopłacać!!!
          Powodzenia naiwni!
          • Gość: Jagoda Do Przyjaciela IP: 212.244.180.* 24.07.03, 14:30
            Dzięki Przyjacielu za "dobre" rady, troszkę to tylko nieprzyjemne że nas-
            kupujących i mieszkających na osiedlu określasz jako "naiwnych". Cóż, kupując
            widzieliśmy jaka jest droga dojazdowa, więc niespodzianki żadnej nie ma i nie
            będzie. A skąd wiesz, że będziemy musieli do niej dopłacać? Czyżbyś pracował w
            Urzędzie Miasta Łomianki?;))))) Jak skończy się budowa szkoły i basenu to
            prawdopodobnie droga zostanie utwardzona, ta droga należy do gminy
            (prawdopodobnie) i ona będzie tego ponosiła koszty.........
            A przy okazji - a szanowny Przyjaciel to gdzie mieszka? Pewnie w jakiejś willi
            z basenem i ekstra drogami dojazdowymi.....No to gratulacje!!!! Nie oceniaj
            tylko tak pochopnie decyzji INNYCH ludzi!!!!! Bo tak jak pisałam wcześniej,
            jaka droga jest każdy widzi i WIDZIAŁ jak decydował się na mieszkanie na
            Osiedlu Tęcza.
            Życze miłego dnia.
            Jagoda
          • Gość: navajo1 Re: Do Przyjaciela IP: 212.69.75.* 24.07.03, 17:25
            jeśli to jest jedyny mankament tej inwestycji to dla mnie nie jest to żaden
            problem, najważniejsze że stoi, że buduja i widac postępy, a nie jak u innych
            devloperów dziura w ziemi, pieniędzy nie ma i nie wiadomo czy wogóle wybudują.
            Ja przynajmniej śpię spokojnie...bo wiem że nikt nikogo nie che wikiwać, a ty
            Przyjacielu chyba wkopałeś się w jakąś podłą inwestycję i dlatego wszystko
            krytykujesz, ale nie martw się droga będzie prędzej czy później ale będzie.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka