Dodaj do ulubionych

ASBUD Piaseczno Konstancin

IP: 212.244.158.* 01.04.03, 15:41
Witam wszystkich zainteresownych ofertą Asbudu.Chciałbym się czegoś o nich
dowiedzieć czy ktoś z Was miał z nimi do czynienia. CZy są solidni, terminowi
rzetelni. Interesują mnie wszystkie uwagi-pozytwwne i negoatwne na temat tego
dewelopera oraz tego co budują. Jeżeli ktoś już z nimi negocjował to jakie ma
doświadczenia przy uzgadnianiu warunków umowy, a przede wszystkim warunków
płatności?

Wielkie dzieki za wszelkie informacje

Pozdrawiam Raf.
Obserwuj wątek
    • Gość: nuncio Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 18:56
      Jak na razie w miare dobrze mi sie wspolpracowalo z ASBUD-em. Zobaczymy jaki
      bedzie finisz, bo jest pare usterek, a mieszkanie jest w/g nich do odbioru.
      Pozdrawiam,
      Tomek
      • Gość: Rafał Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: 212.244.158.* 09.04.03, 08:40
        Gość portalu: nuncio napisał(a):

> Jak na razie w miare dobrze mi sie wspolpracowalo z ASBUD-em. Zobaczymy jaki
        > bedzie finisz, bo jest pare usterek, a mieszkanie jest w/g nich do odbioru.
        > Pozdrawiam,
        > Tomek

Witaj.
        Czy możesz podać jakieś bliższe szczegóły.Czy to jest inwestycja w
        Kosnstancinie? Jak udało Ci się wynegocjować sprawy związane z płatnością i czy
        mogłeś negocjować warunki umowy?
        Z góry dziękuje i pozdrwaiam,
        Rafał
        • Gość: nuncio Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: 195.136.33.* 14.04.03, 08:29
          Cóż, byłem pierwszym klientem tej inwestycji w Konstancinie (Pułaskiego
          Kołobrzeska, nie mylić z inwestycją w Józefosławiu - też ładne domy).
          Umowę dość mocno zmieniłem, podobnie jak akt notarialny (płatności, inne
          drobiazgi), pewnie później inni mieli takie same. Co prawda zmieniła się
          obecnie osoba odpowiedzialna za marketing, ale nie myślę żeby polityka firmy
          się zmieniła. Najlepiej zapytać. Z tego co wiem sprzedają już drugi etap (3
          budynki - ostatnio wylewali fundamenty).
          Generalna uwaga jest taka, że naprawdę miło się z nimi przez ponad rok
          współpracowało. Jak napisałem wcześniej, przede mną najtrudniejsze - odbiór.
          Pozdrawiam,
          Tomek
          • Gość: raf Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: 212.244.158.* 14.04.03, 13:50

> Cóż, byłem pierwszym klientem tej inwestycji w Konstancinie (Pułaskiego
            > Kołobrzeska, nie mylić z inwestycją w Józefosławiu - też ładne domy).
            > Umowę dość mocno zmieniłem, podobnie jak akt notarialny (płatności, inne
            > drobiazgi), pewnie później inni mieli takie same. Co prawda zmieniła się
            > obecnie osoba odpowiedzialna za marketing, ale nie myślę żeby polityka firmy
            > się zmieniła. Najlepiej zapytać. Z tego co wiem sprzedają już drugi etap (3
            > budynki - ostatnio wylewali fundamenty).
            > Generalna uwaga jest taka, że naprawdę miło się z nimi przez ponad rok
            > współpracowało. Jak napisałem wcześniej, przede mną najtrudniejsze - odbiór.
            > Pozdrawiam,
            > Tomek

Witaj:))
            Dzieki za wszystkie cenne uwagi. Własnie jestem na etapie uzgadniania warunków
            umowy.Interesuje mnie własnie ten drugi etap. Byłem na budowie i faktycznie
            widziałem jak pracują-nawet w niedziele!!!.Mam nadzieje, że nie będziesz miał
            problemów przy odbieraniu mieszkania.Jak będziesz już po to interesują mnie
            oczywiście Twoje doświadczenia. Jeżeli chodzi o umowę to można jeszcze trochę
            nad nią popracować ale generalnie jest całkiem niezła w porównaniu z umowami
            innych developerów. Jeeszcze raz dziękuje i pozdrawiam-może zostaniemy
            sąsiadami ale dopiero za rok.

Miłego odbioru:)))

P.S. Jak bys mógł to napiosz jak udało Ci się ustalić warunki cenowe.

Raf
            • nuncio Re: ASBUD Piaseczno Konstancin 15.04.03, 14:34
              Coś jest z tym forum, bo drugi raz wysyłam odpowiedź. Może się zdublować.

Nie negocjowałem warunków cenowych tylko warunki płatności. Jaka teraz jest
              umowa - nie wiem, bo ja wnosiłem poprawki ponad rok temu, a czasu miałem
              niewiele bo jeszcze na ulgę się chciałem załapać. Generalnie, zawsze możesz
              zarezerwować mieszkanie, a potem spokojnie zająć się umową.

Więcej szczegółów - pisz na adres w nagłówku.
              Tomek
      • Gość: marty Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: *.janet.waw.pl / 192.168.0.* 24.04.03, 01:22

> Jak na razie w miare dobrze mi sie wspolpracowalo z ASBUD-em. Zobaczymy jaki
        > bedzie finisz, bo jest pare usterek, a mieszkanie jest w/g nich do odbioru.
        > Pozdrawiam,
        > Tomek

no wlasnie
        ja niuncia podziwiam
        bo mi tez chca je dac do odbioru a ono sie do tego nie nadaje
        nie ma zadnej infrastruktury dookola, nie ma mediow i nie ma odbioru przez gmine
        a ASBUD udaje ze ogluchl i oniemial
        pozdrawiam
        marty
        • nuncio Re: ASBUD Piaseczno Konstancin (do Marty'ego) 24.04.03, 08:15
          Marty - czy chodzi Ci tylko o brak infrastruktury, czy też o usterki w
          wykonaniu? Który budynek?
          Może byśmy (klienci) jakoś się zebrali i postawili warunki ASBUD-owi? Jak ktoś
          chętny to niech pisze na adres nuncio@NOSPAM.gazeta.pl (wyciąć co trzeba z
          adresu).

Jeżeli chodzi o odbiór, to mam trochę problem, bo ekipa dogadana, materiały
          zamówione itd. Dlatego mi zależy na szybkim odbiorze. Na szczęście nie muszę
          płacić raty przed odbiorem. Wezmę fachowca z uprawnieniami, i on wszystko
          opisze w protokole. I kary za opóźnienia będę egzekwował. Ja rozumiem że była
          ciężka zima, ale już raz termin był przesuwany (dla tych co nie wiedzą,
          początkowy termin zakończenia - odbiorów - był ustawiony na grudzień).

Z drugiej strony wolę poczekać trochę (nie za dużo), ale żeby było porządnie
          zrobione. Ostatecznie mam tam mieszkać.

Pozdrawiam,
          Tomek
          • bagnet Re: ASBUD Piaseczno Konstancin (do Marty'ego) 24.04.03, 21:16
            nuncio napisał:

> Marty - czy chodzi Ci tylko o brak infrastruktury, czy też o usterki w
            > wykonaniu? Który budynek?
            > Może byśmy (klienci) jakoś się zebrali i postawili warunki ASBUD-owi? Jak
            ktoś
            > chętny to niech pisze na adres nuncio@NOSPAM.gazeta.pl (wyciąć co trzeba z
            > adresu).
            >
            > Jeżeli chodzi o odbiór, to mam trochę problem, bo ekipa dogadana, materiały
            > zamówione itd. Dlatego mi zależy na szybkim odbiorze. Na szczęście nie muszę
            > płacić raty przed odbiorem. Wezmę fachowca z uprawnieniami, i on wszystko
            > opisze w protokole. I kary za opóźnienia będę egzekwował. Ja rozumiem że była
            > ciężka zima, ale już raz termin był przesuwany (dla tych co nie wiedzą,
            > początkowy termin zakończenia - odbiorów - był ustawiony na grudzień).
            >
            > Z drugiej strony wolę poczekać trochę (nie za dużo), ale żeby było porządnie
            > zrobione. Ostatecznie mam tam mieszkać.
            >
            > Pozdrawiam,
            > Tomek

Czy mozesz podesłać taką umowę z ewentualnymi uwagami na co zwracać uwagę. W
            środę podpisuję umowę i zbieram wszystkie informacje.
          • Gość: Felix Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: *.idea.pl 28.05.03, 23:29
            Witajcie,
            właśnie chcieliśmy zostać waszymi sąsiadami ale... jesteśmy trochę zniechęceni
            tym co piszecie, napiszcie jak sprawy wyglądają dziś. Jak byliśmy na placu
            ostanio to budynki wyglądają ładnie i mimo poślizgu są już chyba oddane (ktoś
            na parterze ładnie się urządza ;-) ), ale z infrastrukturką to raczej
            kiepściutko. Jeśli ktoś z was ma namiar na dobrego prawnika (do zmiany warunków
            umowy), który z nas nie "zedrze" to please dajcie znać na kwfelix@poczta.onet.pl
            Mamy nadzieję, że mimo opisywanych problemów doszliście z Asbudem do
            porozumienia. Mamy wrażenie, że jest jednak lepiej niż u innych developerów.

pozdrawiamy
            felix z żonką
    • Gość: Tolek Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: incolnx* / 192.168.1.* 16.04.03, 16:05
      Ile kosztuja mieszkania w tej inwestycji? Można coś utargować?
      • Gość: nika Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: 158.66.239.* 17.04.03, 09:26
        W II fazie 995 USD za m kw.(wszystko, czyli mieszkanie, garaż, taras, piwnica).
        Mieszkania z I fazy kosztowały 980 USD i z tego co wiem jeszcze są do kupienia
        ale chyba tylko duże.

• Gość: muzyka Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: 213.241.23.* 02.06.03, 09:42
      Naiwniacy ,
      za 980 USD za m2 na skraju Konstancina przy ruchliwej drodze !A jeśli sądzicie
      że chociaż zapłaciliście za jakość to jesteście w błędzie - odbierzcie te
      mieszkania to zobaczycie za co rzeczywiście zapłaciliście , zapytajcie jak
      jest z ogrzewaniem ( o ile są piece to jakie - w Józefosławiu jak się
      kąpiesz to niestety masz zimne kaloryfery !? , akustyką? izolacją budynków ?
      itp...
      • Gość: Gofer Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: 195.94.201.* 02.06.03, 10:58
        Hmm.... z tego co wiem w Konstancinie jeszcze nikt nie mieszka, więc to co
        piszesz nie wynika z autopsji. A w Józefosławiu mieszka moja znajoma i nie
        wspominała nic o zaniku ciepła podczas kąpieli. Podaj troszkę faktów, a nie
        spekulacji.
      • Gość: Rudolf Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: *.idea.pl 02.06.03, 20:46
        980 USD to historia! Od dawna cena metra w II fazie jest 995 USD i zapowiadają
        podwyżkę. Zupełnie nie wiadomo co kieruje Asbudem przy podejmowaniu
        takich "przemyślanych" decyzji marketingowych - albo nie czytają gazet (stopa
        bezrobocia i mała inflacja) albo zatrudnili jakiegoś ekonomistę z kosmosu a nie
        z Polski! Kto im tyle zapłaci biorąc pod uwagę, że za mniejszą cenę można kupić
        gotowe w W-wie. Bez problemów z brakiem mediów, obiecanej ochrony i nerwami, że
        płacę za wirualne mieszkanie albo że mnie zrobią w trąbę z garażem, jak
        chłopaka z Józefosławia (patrz wątek: Asbud Oszuści - prawnik needed!). Tym
        bardziej, że mieszkań w Józefosławiu nie sprzedali od ponad roku - nie mówiąc
        już o pozostałych inwestycjach.
        Może najwyższy czas zejsć na ziemię.

• Gość: blik Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: 212.244.158.* 04.06.03, 09:15
          Gość portalu: Rudolf napisał(a):

> 980 USD to historia! Od dawna cena metra w II fazie jest 995 USD i
          zapowiadają
          > podwyżkę. Zupełnie nie wiadomo co kieruje Asbudem przy podejmowaniu
          > takich "przemyślanych" decyzji marketingowych - albo nie czytają gazet (stopa
          > bezrobocia i mała inflacja) albo zatrudnili jakiegoś ekonomistę z kosmosu a
          nie
          >
          > z Polski! Kto im tyle zapłaci biorąc pod uwagę, że za mniejszą cenę można
          kupić
          >
          > gotowe w W-wie. Bez problemów z brakiem mediów, obiecanej ochrony i nerwami,
          że
          >
          > płacę za wirualne mieszkanie albo że mnie zrobią w trąbę z garażem, jak
          > chłopaka z Józefosławia (patrz wątek: Asbud Oszuści - prawnik needed!). Tym
          > bardziej, że mieszkań w Józefosławiu nie sprzedali od ponad roku - nie mówiąc
          > już o pozostałych inwestycjach.
          > Może najwyższy czas zejsć na ziemię.
          >
          >
          Niestety na ziemię nie zeszli, wręcz przeciwnie. Zupełny brak rozeznania rynku
          ASBUD właśnie zmienił ceny 995 USD za metr to już historia. Aktualna stawka
          to "tylko" 3990 PLN za metr. Zabawne prawda. Mało tego potrafią zmienić warunki
          umowy na godzinę przed jej podpisaniem - oczywiście warunki cenowe.Gratulacje
          wyczucia rynku!Ciekawe ilu stacą potencjalnych nabywców. Pozdrawiam
          • Gość: MGW Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: *.idea.pl 04.06.03, 17:41
            No ładnie!
            Ja również zaczęłam już załatwiać formalności z bankiem, będąc przekonanym, że
            cena to 995 USD a tu mi nagle dzwonią i mówią, że cena się zmieniła na właśnie
            3990 PLN. Uważam, że nawet jeżeli z jakichkolwiek powodów doszli do wniosku, że
            cena jest za niska, to powinni ją zaoferować nowym klientom a nie tym, którym
            wcześniej złożyli ofertę po innej cenie i narazili się na stratę czasu i
            pieniędzy. To jest naprawdę nieuczciwe i nieeleganckie zachowanie. Dziwię się,
            że nikt "odgórnie" ich nie nadzoruje i nie wyciąga konsekwencji wobec osób,
            które robią chyba wszystko, żeby zniechęcić klientów i na dodatek wyrobić sobie
            jak najgorszą opinię na rynku.
            • Gość: pl Re: ASBUD Piaseczno Konstancin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 13:05
              Wydaje mi się, że jeżeli tylko jest gdzieś na piśmie ich deklaracja o cenie 995
              USD, to zgodnie z prawem nie mogą się z tego wycofac. Tu chyba też działa prawo
              ceny na półce a nie przy kasie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka