IP: *.u.mcnet.pl 13.11.01, 13:56
Czy ktokolwiek mógłby mi pomóc? Chodzi mi o inwestycję WRZECIONO budowana przez
Marvipol. Jestem zainteresowana zakupieniem tam mieszkanka, może szłyszeliście
coś negatywnego lub pozytywnego na temat tej inwestycji?
Dziękuje z góry za pomoc,
Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: MARVIPOL IP: 10.10.11.* 13.11.01, 14:32
      Kilka osób dość pozytywanie się wypowiadało na temat tej inwestycji. Musisz
      poszukać tego wątku we wcześniejszych zapytaniach.
      • lhp Re: MARVIPOL 15.11.01, 18:48
        witam, ja juz wplacilem na mieszkanko 1 rate, a info z forum znajdziesz pod
        tymi adresami
        www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=106&wid=1017&aid=1017&layout=2

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=106&wid=10&aid=10&layout=2

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=25&wid=71371&aid=71371&layout=2

pzdr
      • Gość: bea Re: MARVIPOL IP: *.cussons.com.pl 13.12.01, 08:18
        Witajcie;
        Dosc uwaznie w ostatnim czasie obserwuje to, co dzieje sie na forum- sama
        buduje mieszkanie z deweloperem, jednak raczej nie mam tyle szczescia co Ci,
        ktorzy buduja je z Marvipolem. Aby uprzedzic wszelkie posadzenia o koligacje
        wyjasniam, iz mam okazje obserwowac postepy prac na budowie na Stawki ( budowa
        sasiaduje z moim blokiem, a dokladnie z mojego balkonu widac wszystko, co sie
        tam dzieje. Z prawdziwa zazdroscia patrze, jak sprawnie i w wysokim standardzie
        budowany jest ten budynek w porownaniu z innymi budowami ktore znam
        ( niestety mieszkania nie na moja kieszen) Mysle, wiec, ze nie obawialabym
        sie wspolpracy z ww firma, gdyby bylo mnie na nia stac. ( w lutym byla jeszcze
        dziura w ziemi, a w poprzednia sobote ruszyla kotlownia. Mysle, wiec ze skoro
        firma tak odpowiedzialnie podeszla do budowy na Stawkach rownie odpowiedzialnie
        podejdzie do innych inwestycji
        Pozdrawiam wszytskich
        Bea
        • Gość: renia Re: MARVIPOL IP: *.cts.com.pl 13.12.01, 13:04
          Czu BEA pracuje w Marvipolu? Nie da się zobaczyć z okna sąsiedniego budynku, że
          ruszyła kotłownia.....
          • Gość: Bea Re: MARVIPOL IP: *.cussons.com.pl 13.12.01, 13:17
            Nie; nie pracuje w Marvipolu, a gwarantuje Ci, ze z okna mojego mieszkania
            widac bardzo dobrze bydynek wraz z placem budowy, nie mowiac juz o unoszacym
            sie dymie z komina ( zaczal unosic sie w sobote po poludniu). Blok Marvipolu
            stoi w "podworku" mojego bloku. Widze, ze nie wszyscy lubia "pozytywne "glosy w
            dyskusji.
            Bea
            • Gość: INKA Re: MARVIPOL IP: 193.0.117.* 13.12.01, 13:36
              Jeśli kotłownia jest gazowa, to też wydobywa się z niej dym?
              • Gość: Bea Re: MARVIPOL IP: *.cussons.com.pl 13.12.01, 14:09
                W woli scislosci " bialy dymek", a ten unosi sie nawet z kotlowni gazowej.
                B.
                • Gość: Andrzej Re: MARVIPOL IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 17:14
                  Dziękuję za pochlebną opinię.

Ten "biały dymek" to para wodna powstała gdy gorące powietrze z pieca
                  styka się z zmimnym powietrzem na zewnątrz. (tak samo jest gdy chuchamy w mróz)

Andrzej (PRACOWNIK MARVIPOL !!!!)
                  • Gość: Bea Re: MARVIPOL IP: *.cussons.com.pl 17.12.01, 07:46
                    Andrzeju;
                    Moja pochlebna opinia wynika z faktu, iz po prostu na codzien obserwuje co sie
                    dzieje na tej budowie.( i jak pisalam zazdroszcze ! Ja o swojej powiedziec
                    tego nie moge)
                    Dzieki za wyjasnienie pochodzenia "bialego dymu",( jestem chemikiem :)), wiec
                    moze przyda sie ono wszytkim, ktorzy nie do konca wierzyli w moja prawdomownosc
                    i trudno im sie pogodzic z faktem, iz ktos na tym forum moze wyglaszac opinie
                    inne poza negatywnymi.
                    Pozdrawiam
                    B.
                    • Gość: renia Re: MARVIPOL IP: *.devs.futuro.pl 18.12.01, 17:50
                      Bea,
                      Nie wydaje mi sie, zebym wypowiadala sie w jakikolwiek sposob na temat firmy
                      Marvipol. Dlatego nie moge sie zgodzic , ze dalam podstawy do stwierdzenia o
                      moim negatywnym nastawieniu.
                      Moje emocje zostaly wywolane Twoimi zaskakujaco wnikliwymi obserwacjami.

renia
                      P.S.Zeby nie bylo watpliwosci, ja tez jestem pozytywnie nastawiona do tego
                      developera.
    • Gość: ostrożna Re: MARVIPOL IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 21:50
      Właściciel Marvipolu buduje sobie rezydencję w Wilanowie - mam nadzieję, że nie
      za pieniądze klientów na Wrzeciono. Jednak postępy w budowie na Wilanowie są
      większe niż na Wrzeciono! Poza tym te mieszkania są strasznie drogie jak na
      budynek w tym stanie. Niech on najpierw zbuduje, a potem rzuca taka cenę! ja w
      każdym razie zdecydowałam, że na pewno nie kupię w tych okolicznościach. Niech
      inni ryzykuja kasę i budują mu rezydencję. Poczekam jak zbuduje, Jeżeli tak to
      pomyślę może o zakupie mieszkania. Nie chcę sytuacji, że z powodu braku
      klientów i budowy rezydencji czekać będę musiała na mieszkanie np 4 lata lub
      wogóle go nie ujrzę bo na przykład (modne teraz) bankructwo.
      Wszystkim proponuje nie wchodzić w coś co nie jest zbudowane. Doświadczenie
      developera nie ma żadnego znaczenia. Liczy sie tylko i wyłącznie sytuacja
      konkretnej realizacji.
      • Gość: i Re: MARVIPOL IP: 193.0.117.* 19.11.01, 08:49
        Skąd masz takie informacje?
        Czy one są sprawdzone?
    • Gość: Andrzej Re: MARVIPOL IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 13:35
      DO tej pory wyłącznie czytałem poruszane tematy wychodząc z założenia, iż forum
      jest dla klientów, a nie dla developerów ("Nie daj się developerowi").
      Jednakże treść wiadomości podpisanej przez "ostrożna" jest dość irytująca.
      1. Inwestycje Wrzeciono oraz Stawki prowadzi spółka Marvipol a nie Prezes.
      2. Spółka Marvipol działa od 1996 roku, natomiast Prezes prowadzi działalność
      gospodarczą od 1993 roku i chyba miał prawo "dorobić" się własnego domu.
      Pamiętajmy, że willę buduje osoba fizyczna a nie spółka. Jesteśmy co roku
      badani przez biegłego rewidenta i mamy częste kontrole z US i nikt nie zarzucił
      nam finansowania ze środków spółki prywatnych inwestycji - jest to nie zgodne
      z prawem. W kwestii tempa prac: inaczej buduje się dom inaczej budynek
      wielorodzinny - mogę tylko zapewnić, iż inwestycja Wrzeciono będzie
      wcześniej zakończona niż dom, a tempo prac jest zgodne z harmonogramem.
      3. Nie bardzo rozumiem co "ostrożna" miała na myśli, że jak na ten stan to ceny
      są za drogie - my nie mamy zamiaru sprzedać klientom pół budynku w stanie
      surowym tylko cały i wykończony - to obejmuje cena.
      4. "Kupowanie kota w worku"
      - pieniądz w Polsce jest dość drogi i w sytuacji gdyby developer miał wybudować
      cały budynek z własnych środków to krótko mówiąc cena mieszkań poszłaby w górę
      o koszt pieniądza (kredytu).
      - Klient który kupuje gotowe mieszkanie pozbawiony jest możliwości
      taniej, a czasem nawet darmowej zmiany aranżacji mieszkania
      - system taki jest stosowany także w krajach zachodnich
      5. Kupno mieszkania przez "ostrożną" po zakończeniu budowy będzie kłopotliwe
      gdyż w przypadku Wrzeciona na dzień dzisiejszy sprzedaliśmy już 79 mieszkań z
      118. Nie wspominając już o ostatnich rewelacjach 22% vat na mieszkania.
      6. "Modne" bankructwo: spółka Marvipol posiada dość znaczne zasoby
      finansowe. W przeciwieństwie do wielu innych developerów nie prowadzimy
      asekuracyjnej dla developera polityki polegającej na zakładaniu kolejnych
      spółek na każdą inwestycję, zawsze gwarantujemy wykonanie umowy z Klientem
      CAŁYM majątkiem spółki.
      7. Ideą każdej firmy jest zarabianie pieniędzy, więc zawsze część pieniędzy
      otrzymanej od Klientów pozostaje w gesti developera i chyba nikt się temu nie
      dziwi. Do czasu zamknięcia finansowego danej inwestycji nie korzystamy z
      uzyskanych środków.
      Wszelkie pytania proszę kierować na adres marvipol@marvipol.com.pl odpowiem
      na nie osobiście.

Z poważaniem
      Wiceprezes Andrzej Nizio
      • Gość: queen Re: MARVIPOL IP: 212.45.227.* 12.12.01, 21:18
        Mialam kupic mieszkanie na Wrzeciono- dwa pokoje, ktore powstaly z polaczenia
        kawalerek, na 1 pietrze co w praktyce oznacza parter, z oknami wychodzacymi na
        polnoc co wlasciwie nie ma znaczenia bo nawet gdyby bylo to poludnie to
        przeslonilo by je jedno ze skrzydel bloku oferujace w zamian slonca okna
        sasiadow.Zaproponowano mi taras 26m2 gratis, ale coz z tego gdy graniczy on z
        patio po ktorym moga spacerowac lokatorzy i zlodzieje dla ktorych pokonanie
        domofonu i wejscie do nieogrodzonego budynku (ktorego ponadto nie da sie
        ogrodzic- nie liczcie na cud)a potem windą na patio a z patio na moj taras a z
        tarasu do mojego mieszkania nie stanowi problemu.A to ze kradna wiem od
        rodzicow, ktorym podczas podziwiania tego cuda zlodzieje wybili szybe w
        zaparkowanym pod okoliczna szkola samochodzie w poszukiwaniu radia, ktorego w
        nim naszczescie nie bylo. Sami widzicie bez ochrony nie da sie obyc, ja rowniez
        nie moge zyc bez odrobiny slonca tym bardziej ze nie mieszkam we Wloszech ale w
        Polsce w ktorej a i tak mamy vgo malo. PANOWIE PROJEKTANCI POMYSLCIE NA
        PRZYSZLOSC I ZAPROJEKTUJCIE DOM DLA LUDZI.
      • Gość: Tomasz Pytanie do p. Prezesa IP: *.mimuw.edu.pl 31.12.01, 13:41
        Ostatnie zdjęcia z budowy Wrzeciono 33 są z 6-go grudnia. Czy wszyscy swiętują, czy jakis poslizg?
        Czy odbierzemy nasze mieszkania 30.09.2002 r.?
        • Gość: i Re: Pytanie do p. Prezesa IP: 193.0.117.* 04.01.02, 16:06
          Są już zdjęcia z 3.01.2002.
          Postęp nieduży (1piętro w ciągu miesiąca)
          • poesis Tak było w ubiegłym roku 16.10.02, 11:24
            • lhp Re: Tak było w ubiegłym roku 16.10.02, 14:58
              ;'-[ - Łza w oku się zakręciła

pzdr
              • cenzor1 Re: Tak było w ubiegłym roku 14.11.02, 17:43
                Wszystkich, którzy w ubiegłym roku czytali zapewnienia P.Prezesa o wyjątkowości
                firmy M., zapraszam do wątku przedstawiajacego obecny stan - mieszkania do
                odbioru. Straszne!!!
                • cenzor1 Re: Tak było w ubiegłym roku 14.11.02, 17:44
                  Wątek nosi tytuł:
                  Marvipol-nie polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka