Dodaj do ulubionych

Hirny - Otwock ul. Goldflama

14.11.06, 21:07
ktoś się interesował? a może podpisał umowę? ja wybrałem w budynku B...
szukam sąsiadów :)
Obserwuj wątek
    • Gość: sh Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:51
      Czy coś drgneło w sprawie budynków Hirnego na reymonta/Goldflama w Otwocku?
      Ktoś cos wie?
      sh
    • Gość: fisher Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:35
      witam, ja też biorę w budynku B. pozdrawiam
      • bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 27.02.07, 09:29
        a ja mam dla odmiany w budynku A
        tylko nie podoba mi się bardzo to przeciąganie
        uzyskania pozwoleń pytanie śwadomie czy też nie?
        i mam też inne pytania ale to potem:-)

pozdrawiam
    • Gość: DaV Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:52
      Mieszkam obok tej działki i powiem Wam, że tam nic się kompletnie nie dzieje.
      Krzaki jak rosły tak rosną. Może mieć to związek z trwającymi w gminie pracami
      nad zmianą planu zagospodarowania przestrzennego dla tej okolicy. A to może
      niestety jeszcze długo potrwać.
      • bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 02.03.07, 16:39
        witam
        nic się nie dzieje bo w harmonogramie prac mieli ruszyć
        z początkiem kwietnia
        chociaż przy tej pogodzie na co czekać?
        a kłopoty z papierami mają - to fakt np.
        pozolenie na wycinkę drzew - tak mi zeznali
        pzdr
        • bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 02.03.07, 16:42
          może by tak ich zacząć dręczyć wespół w zespół
          znajac życie za chwilę bedą chcieli
          sprzedawać po kilka stów więcej za metr
          (patrz. umowa)

pzdr
          • Gość: otwockus Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 195.8.190.* 26.03.07, 14:29
            Właśnie podpisałem z nimi umowę na kupno mieszkania w budynku B. W umowie mam
            zapis, iz zdobędą pozwolenie na budowę do 30 Kwietnia 2007. Jednakże facet z
            biura upiera się, że w tym tygodniu będą je mieli. Mam nadzieję, iż tak się
            stanie i w końcu zobaczymy jak mury rosną. Jestem za, a nawet przeciw aby
            wywrzeć na nich presję, aby Panowie się w końcu określili jak wygląda proces w
            Wydziale Architektury i jakie są realne szanse na dostanie pozwoleniea na
            budowę. Pozdrawiam... przyszły sąsid.
    • Gość: Carly Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 82.177.0.* 11.04.07, 12:07
      Ja też zarezerwowałam lokal w budynku B, bo trudno powiedzieć, że coś kupiłam
      skoro nie mają jeszcze pozwolenia na budowę!

Pozdrawiam
    • Gość: Carly Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 82.177.0.* 11.04.07, 12:11
      Moja umowa była ważna do końca marca i nie dostałam jeszcze aneksu. Czy ktoś
      jest w podobnej sytuacji? Cały czas Pan z biura mówi mi, że już lada chwila,
      lada moment będzie pozwolenie, tylko, że słyszę to od kilku miesięcy!
    • Gość: MK Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:37
      W planie zagospodarowania tych terenów wymagają zachowania 60% powierzchni
      biologicznie czynnej. Jak można pobudować dwa bloki + drogi dojazdowe itd. na
      działce 2100 m2 i zachować 60% powierzchni biologicznie czynnej???

• bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 20.04.07, 16:56
      witam
      budynek w rzucie powiedzmy ma ok,200 m2 * 2 =400 m2
      działka 2100 m2 te 60% to 1260 m2, zostaje 840 m2 pod zabudowę
      840 m2 - 400 m2 zostaje jeszcze teoretycznie ok 440 m2 pod inne
      cuda niewidy, chyba że to inaczej się liczy
      miejmy nadzieję że im się uda,
      brak aneksu w dalszym ciągu
      p.s. zawsze jeszcze zostają wiszące ogrody królowej Semiramidy a'la Babilon:-)
      pozdrawiam sąsiadów?
      • mezzanine78 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 21.04.07, 19:18
        no troche to trwa z tym pozwoleniem, podobno ostatnia obsuwa wynikała z tego że
        Hirny nie odebrał listu poleconego i urząd długo czekał na potwierdzenie;

nie podoba mi sie też urząd miasta zgłasza co jakiś czas jakieś uwagi - w lutym
        wycinka drzew, w marcu brak oddzielnego wejścia do garażu spowodował że garaż
        był liczony jak kondygnacja ?? powinni za jednym razem zgłosić wszystkie uwagi

ja mam aneks do konca kwietnia, choć podpisany tylko przez jednego członka
        zarządu; niestety na razie sytuacja jest taka, że umowy są nieważne a ceny mogą
        nam bez przeszkód podnieść (novum ma sprzedawać nowe mieszkania po 5 tys.)

ale cóż, polska to dziki kraj ...
    • bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 27.04.07, 10:36
      taa. polska to dziki kraj
      właśnie otrzymałem propozycję nie do odrzucenia
      umowa nieważna - oczywiście możemy
      podpisać nową na b. korzystnych warunkach
      tzn. 5000 pln za metr - jak wygląda to u was?
      • Gość: kasia Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.chello.pl 28.04.07, 14:39
        Otrzymaliśmy taką samą propozycję. Oczywiście rezygnujemy. Nie mam ochoty
        kupować mieszkania od kogoś, kto przez ostatnie dwa miesiące cały czas zapewniał
        mnie, że są poważną firmą i nie będzie wzrostu cen. Rozumiem, że ceny mieszkań
        rosną, ale ja nie kupuję tego mieszkania teraz, tylko wybrałam go w listopadzie.
        Wtedy było bardzo dużo ofert o podobnych cenach. Spodziewałam się tej podwyżki.
        Gdyby chcieli postąpić z nami uczciwe już dawno podpisaliby aneksy. Najgorsze
        jest to, że cały czas świadomie i celowo wprowadzali mnie w błąd obiecując, że
        nie będzie podwyżek. Według mnie są bardzo nieuczciwi. Nie polecam nikomu !!!
        • mezzanine78 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 01.05.07, 20:09
          też zastanawiam się czy się zgodzić - 5 tys za mieszkanie 25 km. od centrum,
          jeśli sie uwzgledni dodatkowe 350-450 złotych za benzyne (transport z wawy) do
          raty kredytu, to różnica między mieszkaniem w warszawie a pod warszawą robi się
          mniejsza; ja biore mieszkanie 39,9 m2, wiec dodatkowo ta podwyżka ma mnie
          kosztować 20 tys.; może jakoś wspólnie wywrzemy nacisk zeby dodatkowo
          wybudowali nam pomieszczenie ze schowakmi? bo na moich 40m2 rower i odkurzacz
          bede musial znowu upychać w szafie? lub na balkonie? :(

novum-kalisz od czerwca tez ma sprzedawać mieszkania za 5 tys. więc hirny nie
          jest specjalną atrakcją...
    • Gość: CICHY Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 00:29
      A ja wam powiem że tą zaliczke co wpłaciliście to ją straciliście ponieważ ta
      firma nie uzyskała już 2 raz pozwolenia na budowe i nie uzyska jej wcale.
      Dowiedziałem sie to od znajomego z użędu.
      Sam sie jednym mieszkaniem interesowałem i miałem zamiar kupić ale wolałem
      sprawdzić co nieco przed kupnem i dobrze zrobiłem.
      Pozdrawiam i życze abyście odzyskali kaske .

PZDR !!!
      • krobert3 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 02.05.07, 01:26
        Wczoraj dowiedziałem się ,że wreszcie dostali to pozwolenie na budowę i za dwa
        tygodnie ma się ono uprawomocnić. Czyżby w świetle tego co pisze Cichy miałby
        to być z ich strony kolejny blef ?
        • Gość: Tommy Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 07.05.07, 16:31
          Witam,
          Jestem w trakcie kupowania mieszkania w budynku B. Także dostałem
          super ofertę 5 tys. za metr :( Dzwoniłem dzisiaj do NOVUM i dowiedziałem
          się, że nowe mieszkania co będą budowali na miejscu starej komendy policji
          będą wstępnie miały cenę 5,5 tys. za metr. Podejrzewam, że zanim zaczną sprzedaż
          to ta cena jeszcze skoczy. Mam nadzieję, że HIRNY tym razem nie blefuje...
          chociaż czytając te posty mam mieszane uczucia.

pozdrawiam... prawie jak sąsiad
          • mezzanine78 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 07.05.07, 20:36
            ja raczej zrezygnuje - wyzsza cena za m2 = większa rata + benzyna + czynsz to
            różnica miedzy Otwockiem a warszawa bedzie chyba zbyt mała...; a jesli novum
            bedzie budowal za 5,5 tys. to juz w ogóle bedzie drożyzna
          • Gość: ptasiek Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.chello.pl 08.05.07, 07:25
            Blefuje blefuje,

Przy poprzedniej inwestycji historia z pozwoleniem na budowe ciagnela sie w podobny sposob, ze trzy razy juz mieli pozwolenie, juz zaraz, juz za momencik. Owszem, wreszcie pozwolenie otrzymali, ale swoje sie nasciemniali.
            Albo wychodza z zalozenia by nie informowac w rzetelny sposob klientow o tym procesie, raczej cos w stylu "tak, pozwolenie juz mamy, wlasnie zaraz za momencik bedzie - odezwiemy sie". I tak w kolko...

Nie wierzyl bym raczej w ich zapewnienia

A.
            • Gość: otwockus Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 195.8.190.* 08.05.07, 13:17
              Poniżej przesyłam kopię paragrafu pierwszego z aneksu:

"Generalny Wykonawca oświadcza, że zamierza zrealizować budowę zespołu 2
              budynków mieszkalnych – kilkurodzinnych z garażem podziemnym i infrastrukturą,
              zwanego dalej Inwestycją, na położonej w Otwocku przy ulicy Reymonta róg
              Goldflama, w woj. mazowieckim należącej do niego działce budowlanej oznaczonej
              jako dz.ew.nr 1/7 w obr. 93 o pow. 2043 m. kw. /księga wieczysta:
              WA10/00059962/ zgodnie z udzielonym pozwoleniem na budowę nr 474 P/07 z dnia 24
              kwietnia 20007 roku wydanym przez Starostę Otwockiego, zgodnie z dokumentacją
              budowlaną złożoną do właściwego organu administracji. "

Czyli pozowlenie mają. Zawsze można to sprwedzić. Jedyna kwestia to
              uprawomocnienie się. Liczę na to iż do 15-ego maja nabierze mocy urzędowej i
              kredycik dostaniemy na czas.

prawie jak przyszły sąsiąd ...
              • Gość: ptasiek Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.chello.pl 08.05.07, 18:34
                Ok.. Ale to nie tak :))

Pozwolenie, to swistek ktory skladasz do urzedu. Ja moge zlozyc swistek o pozwolenie lotu w kosmos.

Cala bajka jest w UPRAWOMOCNIENIU. I to o to tu chodzi. Troszke blednie sie mowi ogolnikowo na to per "pozwolenie", wazniejsze sa te ostatnie wyczekiwane pieczateczki :(

• Gość: otwockus Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.crowley.pl 08.05.07, 22:06
                  Nie zgadzam się z tym co piszesz. Z tego co zdążyłem się zorientować to
                  pozwolenie na budowę staje się ostateczne, gdy żadna ze stron nie odwołała się
                  od decyzji w ciągu 14 dni od jej doręczenia. Czyli teraz należy trzymać kciuki,
                  aby nikt nie wniósł "ALE".
                  Poniżej przesyłam link do muratora na ten temat:
                  www.muratordom.pl/budowa-i-remont/przed-budowa/pozwolenie-na-budowe_-sztuka-budowy-domu-bez-lamania-prawa_-etap-iv,6320_2011.htm

Pozdrawiam
                  • Gość: ptasiek Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.chello.pl 09.05.07, 06:56

Tak, dokladnie tak jest.. ale to na jedno wychodzi. Uprawomocnienie!. Sam swistek mozna sobie w... wsadzic :)

Pozdrawiam
                    • Gość: otwockus Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 195.8.190.* 09.05.07, 10:11
                      Suma sumarum czekamy na uprawomocnienie. Trzymam kciuki, aby tak się stało (co
                      mi innego pozostało?).

pozdrawiam
                      • Gość: Tommy Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 09.05.07, 11:51
                        No ja też jestem optymistą... nie mam zamiaru się zamartwiać...

Ps. zapraszam wszystkich na parapetówkę do siebie ;)))))

A tak serio to trzymam mocno kciuki żeby to był już koniec
                        sprawy z pozwoleniem na budowę...

pozdro.
                        jak sąsiad z wyboru...
    • Gość: jak Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:37
      witam
      pozwolenie jest - chłopaki postarali się bardziej
      niż trzeba he,he
      papier złożono coś ok. 23 kwietnia, a pozwolenia
      udzielono ok.11 kwietnia, jeszcze przed tym jak papier
      urzędasy zobaczyły na oczy
      oby tak dalej, he,he
      • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 15.05.07, 10:54
        Witam
        To jak pozowloenie jest to prace ruszyły?
        Jak myślicie kiedy mogą być odbiory mieszkań? Bo chyba styczen 2008 raczej nie
        wchodzi w gre. Wogole coś się dzieje na placu budowy?
        Pytanie do tych co podpisali umowy, nie ma w nich jakich haczyków?;)
        • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.chello.pl 15.05.07, 22:33
          Wplacilem 2000 i zaklepalem mieszkanie w budynku B. Teraz tylko trzymac kciuki
        • Gość: Tommy Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 16.05.07, 09:55
          W aneksie termin oddania mam wpisany na kwiecień 2008r
          • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 16.05.07, 13:26
            No ja wlasnie wczoraj wplacilem 2000 zł zeby zaklepac mieszkanie i w czwartek
            mam zobaczyc umowe. Wiec witam przyszlych sasiadów;)
            Czy wasze umowy podpisywaliscie w postaci umowy cywilno-prawne? czy ktos sie
            pokusil zeby zawrzec ja w formie notarialnej?
        • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.aster.pl 20.05.07, 23:52
          Inwestycja Hirny wlasnie oddawana w Otwocku na werbeny:
          Nasze beda chyba bardzo podobne

picasaweb.google.pl/Mariusz.Borkowski/GoldflamaOtwock
        • Gość: manyac Strona Osiedla IP: 88.220.33.* 12.06.07, 08:51
          Zapraszam zainteresowanych: www.manyac.yoyo.pl
    • Gość: hałabała Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 17:04
      umowa notarialna byłaby dla nas najlepsza
      jednak podejrzewam, że na taką prośbe usłyszymy
      grzeczne acz stanowcze nie a skwitowane to
      zostanie jak nie panu to sprzedamy innym po naszych
      a nie waszych warunkach i pewnie znajdą się
      chętni przy obecnych ralaiach
      pozdrawiam chyba już sąsiadów, bo chyba się uda
      • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.aster.pl 20.05.07, 23:38
        Ja jutro podpisze chyba umowe... zmienialiscie cos w swoich? Prosze o szybka
        odpowiedz

Pozdrawiam sasiadów
        • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.aster.pl 20.05.07, 23:58
          Inwestycja hirny z józefowa wlasnie oddawana blizniaczo podobna:

picasaweb.google.pl/Mariusz.Borkowski/GoldflamaOtwock
          • karos28 Re: Hirny - Otwock Józefów 23.05.07, 02:29
            Budynki jozefowa jeszcze do konca nie oddane.
            Czy ci co odebrali mieszkania pewnie sa zadowoleni.
            • Gość: otwockus Re: Hirny - Otwock Józefów IP: 195.8.190.* 23.05.07, 13:00
              Czy ktoś z forumowiczów ma potwierdznie notarialne umowy lub pytał o to?
              Wg. kodeksu cywilnego wszelkie umowy przeniesienia praw własności nieruchomości
              powinny mieć formę aktu notarialnego. W przeciwym wypadku umowa jest nieważna.
              • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock Józefów IP: *.abg.com.pl 23.05.07, 14:10
                Ja nawet nei pytalem bo pewnie by sie nie zgodzili zeby umowe przedwstepna
                napisac w formie aktu notarialnego. Akt podpiszesz jak bedziesz odbierał
                mieszaknie i oczywiscie jest to wymagane zebys mogł stać sie włascicielem
                mieszaknia.
                • karos28 Re: Hirny - Otwock Józefów 25.05.07, 18:00
                  Widze ze przysli mieszkancy blokow w Józefowie sa zadowoleni a to dziwne bo
                  wykonawstwo jest nie specjalnie doszlifowane.Tynki mialy byc III gatunek a tu
                  gips itp.
                  • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock Józefów IP: 88.220.104.* 26.05.07, 09:41
                    A gdzie niby ten gips? Widzisz co jest w srodku?
                    Te zdjecia sa z inwestycji w józefowie a to inna bajka.
                    W ofercie jest: "wewnetrzne tynkiem gipsowym III kategorii z kątownikami,
                    zagruntowane." wiec pewnie bedzie 3 kategorii

P.S.
                    tynki od 0 do IVw
                    Kategoria tynku oznacza również dokładność wykonania tj. wraz ze wzrostem
                    kategorii rosną wymagania co do równości powierzchni i liniowości krawędzi co
                    sprawdza się przykładając łatę kontrolną o długości 2,0m.
                    • karos28 Re: Hirny - Otwock Józefów 02.06.07, 18:17
                      Tak w środku, skoro 3 kategoria to gips to fajnie. 3 kategoria to wcale nie
                      oznacza dokładność wykonania.Skąd to wziąłeś?Jeśli tak myślisz to IV kategoria
                      to całkowite partactwo czyli można sie spodziewac dziur w ścianie.Dobre hihihi
                      • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock Józefów IP: 88.220.104.* 03.06.07, 16:41
                        Nie wiem czego nie rozumiesz w poprzednim poscie bo nadal myla Ci sie kategorie
                        co i jak w która strone jest lepsze, wiec masz tu cyctat z wikipedii:

Tynki Zwykłe:

* Tynk kategorii 0 (pomieszczenia gospodarcze, tynki jednowarstwowe, tylko
                        obrzutka bez zacierania "rapowany"),
                        * Tynk kategorii 1 (obrzutka i wyrównanie, tynki jedno- lub dwuwarstwowe),
                        * Tynk kategorii 2 (tynk dwuwarstwowy z powierzchnią zatartą na ostro),
                        * Tynk kategorii 3 (tynk trójwarstowy, jak w kategorii 2 + gładź szpachlowa,
                        zatarty na ostro,
                        * Tynk kategorii 4 (tynk trójwarstowy, zatarty na gładko),
                        * Tynk kategorii 4F (tynk trójwarstwowy, zatarty packą z filcem),
                        * Tynk kategorii 4W (tynk trójwarstwowy, zatarty packą stalową co powoduje
                        jego wypalenie, bardzo gładki.

Wyraznie widac ze im wyższa kategoria tym lepiej !!
                        • Gość: Cichy2127 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:17
                          Hej powedzcie mi lepiej kiedy inwestycja u zbiegu ulic reymonta i goldflama ma
                          ruszyc w umowie jest 1 czerwca a prace do tej pory nie drgnreły moze wiecie
                          dlaczego???
                          • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 05.06.07, 15:10
                            Jak bylem u nich (developera) jakos na koniec maja to pytalem sie czy ruszaja
                            tak jak obiecali 1 czerwca? Pan odpowiedział ze rusza z "początkiem" czerwca.
                            Cos mowił ze kierownik budowy wlasnie bylo po papiery itd.

PS. mam zamiar uruchomic strone wraz forum mieszkancow. Czy byli by chetni do
                            używania takiej strony?
                            • Gość: cichy2127 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 23:59
                              To jak zrobisz taką stronke to podaj adres chętnie tam bede zaglądał.
                              A co do rozpoczęcia budowy to widziałem że jest prąd podciągnięty do działki i
                              tyle ( krzaki jak rosły tak rosną ) !!!
                              Poza tym w załączniku do umowy która podpisałem jest taki charmonogram prac i
                              wynika z niego że prace rozpoczynają sie z dniem 1 lipca 2007.
                              Wiec po co oni mówią że z początkiem czerwca rusza budowa ???
                              Poza tym rozmawiałem z robotnikami z werbeny bo to oni beda budować nasze nowe
                              śliczne mieszkania i powiedzieli mi że mieli wejśc 1 czerwca na budowe ale
                              przeciągają sie prace na werbeny !!!

POZDR
                              • bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 06.06.07, 09:39
                                jestem zdecydowanie za stroną z forum
                                jeśli mamy takich sąsiadów pasjonatów :-)
                                wymiana info jest bardzo ważna - nie
                                będzie hirny pluł nam w twarz ;-)
                                byłem tam wczoraj, faktycznie brak ruchów
                                firma mojego kumpla wygrała przetarg na przyłącze
                                gazowe do naszych? budynków, wysłał tam
                                nawet geodetę, biedak wrócił z kwitkiem
                                bo oczywiście brak obiektu go rozzbroił
                                niech już ruszają bo nerwic się nabawię
                                i zdrowiu podupadnę
                                pzdr
                                • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.33.* 06.06.07, 10:31
                                  Nie pamietam jak tam moj harmongram wyglada ale bylem przekonany ze 1 czerwca
                                  zaczna..no cóz:( co nam pozostaje
                                  Jesli jest zainteresowanie to postaram sie przez weekend postawic stronke i
                                  bedzie duzo lepsze do wymiany info i opini mijsce niż to.
                                  Pozdro dla sąsiadów;)
                        • Gość: karos28 Re: Hirny - Otwock Józefów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:27
                          Bardzo dziekuje za info ale to nie zmienia faktu ze jaka kategoria by nie byla
                          to powonno byc wykonane zetelnie
                          • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock Józefów IP: 88.220.33.* 06.06.07, 16:52
                            Zgadzam sie w 100% trzeba tego pilnować... ale jak wiadomo polska to nadal
                            dzungla (prawo silniejszego) szczegolnie jesli chodzi o nieruchomosci
                            • Gość: karos28 Re: Hirny - Otwock Józefów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:19
                              Oj trzeba,niestety
                              • Gość: Martyna Re: Hirny - Otwock Józefów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:24
                                Poczytałam wasze posty i zaczynam mieć mieszane uczucia. Chce kupic
                                mieszkanko od tego dewelopera i zastanawiam się, czy Ci którzy już
                                skorzystali z jego usług są zadowoleni? Z gory dzieki za info.
                                Pozdrawiam
      • Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.33.* 11.06.07, 12:06
        Powstało osiedlowa strona wraz z forum: www.manyac.yoyo.pl
        Narazie jest to serwer darmoway ale z czasem przeniose na komercyjny wtedy nie
        bedzie reklam itp itd.

Zapraszam serdecznie do aktywnego udzialu w forum!
        Pozdrawiam sąsiadów;)
        • Gość: manyac Strona Osiedla IP: 88.220.33.* 12.06.07, 08:52
          Zapraszam zainteresowanych: www.manyac.yoyo.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka