mezzanine78 14.11.06, 21:07 ktoś się interesował? a może podpisał umowę? ja wybrałem w budynku B... szukam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sh Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:51 Czy coś drgneło w sprawie budynków Hirnego na reymonta/Goldflama w Otwocku? Ktoś cos wie? sh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisher Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:35 witam, ja też biorę w budynku B. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 27.02.07, 09:29 a ja mam dla odmiany w budynku A tylko nie podoba mi się bardzo to przeciąganie uzyskania pozwoleń pytanie śwadomie czy też nie? i mam też inne pytania ale to potem:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaV Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:52 Mieszkam obok tej działki i powiem Wam, że tam nic się kompletnie nie dzieje. Krzaki jak rosły tak rosną. Może mieć to związek z trwającymi w gminie pracami nad zmianą planu zagospodarowania przestrzennego dla tej okolicy. A to może niestety jeszcze długo potrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 02.03.07, 16:39 witam nic się nie dzieje bo w harmonogramie prac mieli ruszyć z początkiem kwietnia chociaż przy tej pogodzie na co czekać? a kłopoty z papierami mają - to fakt np. pozolenie na wycinkę drzew - tak mi zeznali pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 02.03.07, 16:42 może by tak ich zacząć dręczyć wespół w zespół znajac życie za chwilę bedą chcieli sprzedawać po kilka stów więcej za metr (patrz. umowa) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otwockus Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 195.8.190.* 26.03.07, 14:29 Właśnie podpisałem z nimi umowę na kupno mieszkania w budynku B. W umowie mam zapis, iz zdobędą pozwolenie na budowę do 30 Kwietnia 2007. Jednakże facet z biura upiera się, że w tym tygodniu będą je mieli. Mam nadzieję, iż tak się stanie i w końcu zobaczymy jak mury rosną. Jestem za, a nawet przeciw aby wywrzeć na nich presję, aby Panowie się w końcu określili jak wygląda proces w Wydziale Architektury i jakie są realne szanse na dostanie pozwoleniea na budowę. Pozdrawiam... przyszły sąsid. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carly Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 82.177.0.* 11.04.07, 12:07 Ja też zarezerwowałam lokal w budynku B, bo trudno powiedzieć, że coś kupiłam skoro nie mają jeszcze pozwolenia na budowę! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carly Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 82.177.0.* 11.04.07, 12:11 Moja umowa była ważna do końca marca i nie dostałam jeszcze aneksu. Czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Cały czas Pan z biura mówi mi, że już lada chwila, lada moment będzie pozwolenie, tylko, że słyszę to od kilku miesięcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:37 W planie zagospodarowania tych terenów wymagają zachowania 60% powierzchni biologicznie czynnej. Jak można pobudować dwa bloki + drogi dojazdowe itd. na działce 2100 m2 i zachować 60% powierzchni biologicznie czynnej??? Odpowiedz Link Zgłoś
bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 20.04.07, 16:56 witam budynek w rzucie powiedzmy ma ok,200 m2 * 2 =400 m2 działka 2100 m2 te 60% to 1260 m2, zostaje 840 m2 pod zabudowę 840 m2 - 400 m2 zostaje jeszcze teoretycznie ok 440 m2 pod inne cuda niewidy, chyba że to inaczej się liczy miejmy nadzieję że im się uda, brak aneksu w dalszym ciągu p.s. zawsze jeszcze zostają wiszące ogrody królowej Semiramidy a'la Babilon:-) pozdrawiam sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 21.04.07, 19:18 no troche to trwa z tym pozwoleniem, podobno ostatnia obsuwa wynikała z tego że Hirny nie odebrał listu poleconego i urząd długo czekał na potwierdzenie; nie podoba mi sie też urząd miasta zgłasza co jakiś czas jakieś uwagi - w lutym wycinka drzew, w marcu brak oddzielnego wejścia do garażu spowodował że garaż był liczony jak kondygnacja ?? powinni za jednym razem zgłosić wszystkie uwagi ja mam aneks do konca kwietnia, choć podpisany tylko przez jednego członka zarządu; niestety na razie sytuacja jest taka, że umowy są nieważne a ceny mogą nam bez przeszkód podnieść (novum ma sprzedawać nowe mieszkania po 5 tys.) ale cóż, polska to dziki kraj ... Odpowiedz Link Zgłoś
bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 27.04.07, 10:36 taa. polska to dziki kraj właśnie otrzymałem propozycję nie do odrzucenia umowa nieważna - oczywiście możemy podpisać nową na b. korzystnych warunkach tzn. 5000 pln za metr - jak wygląda to u was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.chello.pl 28.04.07, 14:39 Otrzymaliśmy taką samą propozycję. Oczywiście rezygnujemy. Nie mam ochoty kupować mieszkania od kogoś, kto przez ostatnie dwa miesiące cały czas zapewniał mnie, że są poważną firmą i nie będzie wzrostu cen. Rozumiem, że ceny mieszkań rosną, ale ja nie kupuję tego mieszkania teraz, tylko wybrałam go w listopadzie. Wtedy było bardzo dużo ofert o podobnych cenach. Spodziewałam się tej podwyżki. Gdyby chcieli postąpić z nami uczciwe już dawno podpisaliby aneksy. Najgorsze jest to, że cały czas świadomie i celowo wprowadzali mnie w błąd obiecując, że nie będzie podwyżek. Według mnie są bardzo nieuczciwi. Nie polecam nikomu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 01.05.07, 20:09 też zastanawiam się czy się zgodzić - 5 tys za mieszkanie 25 km. od centrum, jeśli sie uwzgledni dodatkowe 350-450 złotych za benzyne (transport z wawy) do raty kredytu, to różnica między mieszkaniem w warszawie a pod warszawą robi się mniejsza; ja biore mieszkanie 39,9 m2, wiec dodatkowo ta podwyżka ma mnie kosztować 20 tys.; może jakoś wspólnie wywrzemy nacisk zeby dodatkowo wybudowali nam pomieszczenie ze schowakmi? bo na moich 40m2 rower i odkurzacz bede musial znowu upychać w szafie? lub na balkonie? :( novum-kalisz od czerwca tez ma sprzedawać mieszkania za 5 tys. więc hirny nie jest specjalną atrakcją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CICHY Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 00:29 A ja wam powiem że tą zaliczke co wpłaciliście to ją straciliście ponieważ ta firma nie uzyskała już 2 raz pozwolenia na budowe i nie uzyska jej wcale. Dowiedziałem sie to od znajomego z użędu. Sam sie jednym mieszkaniem interesowałem i miałem zamiar kupić ale wolałem sprawdzić co nieco przed kupnem i dobrze zrobiłem. Pozdrawiam i życze abyście odzyskali kaske . PZDR !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krobert3 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 02.05.07, 01:26 Wczoraj dowiedziałem się ,że wreszcie dostali to pozwolenie na budowę i za dwa tygodnie ma się ono uprawomocnić. Czyżby w świetle tego co pisze Cichy miałby to być z ich strony kolejny blef ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 07.05.07, 16:31 Witam, Jestem w trakcie kupowania mieszkania w budynku B. Także dostałem super ofertę 5 tys. za metr :( Dzwoniłem dzisiaj do NOVUM i dowiedziałem się, że nowe mieszkania co będą budowali na miejscu starej komendy policji będą wstępnie miały cenę 5,5 tys. za metr. Podejrzewam, że zanim zaczną sprzedaż to ta cena jeszcze skoczy. Mam nadzieję, że HIRNY tym razem nie blefuje... chociaż czytając te posty mam mieszane uczucia. pozdrawiam... prawie jak sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 07.05.07, 20:36 ja raczej zrezygnuje - wyzsza cena za m2 = większa rata + benzyna + czynsz to różnica miedzy Otwockiem a warszawa bedzie chyba zbyt mała...; a jesli novum bedzie budowal za 5,5 tys. to juz w ogóle bedzie drożyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasiek Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.chello.pl 08.05.07, 07:25 Blefuje blefuje, Przy poprzedniej inwestycji historia z pozwoleniem na budowe ciagnela sie w podobny sposob, ze trzy razy juz mieli pozwolenie, juz zaraz, juz za momencik. Owszem, wreszcie pozwolenie otrzymali, ale swoje sie nasciemniali. Albo wychodza z zalozenia by nie informowac w rzetelny sposob klientow o tym procesie, raczej cos w stylu "tak, pozwolenie juz mamy, wlasnie zaraz za momencik bedzie - odezwiemy sie". I tak w kolko... Nie wierzyl bym raczej w ich zapewnienia A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otwockus Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 195.8.190.* 08.05.07, 13:17 Poniżej przesyłam kopię paragrafu pierwszego z aneksu: "Generalny Wykonawca oświadcza, że zamierza zrealizować budowę zespołu 2 budynków mieszkalnych – kilkurodzinnych z garażem podziemnym i infrastrukturą, zwanego dalej Inwestycją, na położonej w Otwocku przy ulicy Reymonta róg Goldflama, w woj. mazowieckim należącej do niego działce budowlanej oznaczonej jako dz.ew.nr 1/7 w obr. 93 o pow. 2043 m. kw. /księga wieczysta: WA10/00059962/ zgodnie z udzielonym pozwoleniem na budowę nr 474 P/07 z dnia 24 kwietnia 20007 roku wydanym przez Starostę Otwockiego, zgodnie z dokumentacją budowlaną złożoną do właściwego organu administracji. " Czyli pozowlenie mają. Zawsze można to sprwedzić. Jedyna kwestia to uprawomocnienie się. Liczę na to iż do 15-ego maja nabierze mocy urzędowej i kredycik dostaniemy na czas. prawie jak przyszły sąsiąd ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasiek Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.chello.pl 08.05.07, 18:34 Ok.. Ale to nie tak :)) Pozwolenie, to swistek ktory skladasz do urzedu. Ja moge zlozyc swistek o pozwolenie lotu w kosmos. Cala bajka jest w UPRAWOMOCNIENIU. I to o to tu chodzi. Troszke blednie sie mowi ogolnikowo na to per "pozwolenie", wazniejsze sa te ostatnie wyczekiwane pieczateczki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otwockus Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.crowley.pl 08.05.07, 22:06 Nie zgadzam się z tym co piszesz. Z tego co zdążyłem się zorientować to pozwolenie na budowę staje się ostateczne, gdy żadna ze stron nie odwołała się od decyzji w ciągu 14 dni od jej doręczenia. Czyli teraz należy trzymać kciuki, aby nikt nie wniósł "ALE". Poniżej przesyłam link do muratora na ten temat: www.muratordom.pl/budowa-i-remont/przed-budowa/pozwolenie-na-budowe_-sztuka-budowy-domu-bez-lamania-prawa_-etap-iv,6320_2011.htm Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasiek Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.chello.pl 09.05.07, 06:56 Tak, dokladnie tak jest.. ale to na jedno wychodzi. Uprawomocnienie!. Sam swistek mozna sobie w... wsadzic :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otwockus Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 195.8.190.* 09.05.07, 10:11 Suma sumarum czekamy na uprawomocnienie. Trzymam kciuki, aby tak się stało (co mi innego pozostało?). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 09.05.07, 11:51 No ja też jestem optymistą... nie mam zamiaru się zamartwiać... Ps. zapraszam wszystkich na parapetówkę do siebie ;))))) A tak serio to trzymam mocno kciuki żeby to był już koniec sprawy z pozwoleniem na budowę... pozdro. jak sąsiad z wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:37 witam pozwolenie jest - chłopaki postarali się bardziej niż trzeba he,he papier złożono coś ok. 23 kwietnia, a pozwolenia udzielono ok.11 kwietnia, jeszcze przed tym jak papier urzędasy zobaczyły na oczy oby tak dalej, he,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 15.05.07, 10:54 Witam To jak pozowloenie jest to prace ruszyły? Jak myślicie kiedy mogą być odbiory mieszkań? Bo chyba styczen 2008 raczej nie wchodzi w gre. Wogole coś się dzieje na placu budowy? Pytanie do tych co podpisali umowy, nie ma w nich jakich haczyków?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.chello.pl 15.05.07, 22:33 Wplacilem 2000 i zaklepalem mieszkanie w budynku B. Teraz tylko trzymac kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 16.05.07, 09:55 W aneksie termin oddania mam wpisany na kwiecień 2008r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 16.05.07, 13:26 No ja wlasnie wczoraj wplacilem 2000 zł zeby zaklepac mieszkanie i w czwartek mam zobaczyc umowe. Wiec witam przyszlych sasiadów;) Czy wasze umowy podpisywaliscie w postaci umowy cywilno-prawne? czy ktos sie pokusil zeby zawrzec ja w formie notarialnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.aster.pl 20.05.07, 23:52 Inwestycja Hirny wlasnie oddawana w Otwocku na werbeny: Nasze beda chyba bardzo podobne picasaweb.google.pl/Mariusz.Borkowski/GoldflamaOtwock Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Strona Osiedla IP: 88.220.33.* 12.06.07, 08:51 Zapraszam zainteresowanych: www.manyac.yoyo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hałabała Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 17:04 umowa notarialna byłaby dla nas najlepsza jednak podejrzewam, że na taką prośbe usłyszymy grzeczne acz stanowcze nie a skwitowane to zostanie jak nie panu to sprzedamy innym po naszych a nie waszych warunkach i pewnie znajdą się chętni przy obecnych ralaiach pozdrawiam chyba już sąsiadów, bo chyba się uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.aster.pl 20.05.07, 23:38 Ja jutro podpisze chyba umowe... zmienialiscie cos w swoich? Prosze o szybka odpowiedz Pozdrawiam sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.aster.pl 20.05.07, 23:58 Inwestycja hirny z józefowa wlasnie oddawana blizniaczo podobna: picasaweb.google.pl/Mariusz.Borkowski/GoldflamaOtwock Odpowiedz Link Zgłoś
karos28 Re: Hirny - Otwock Józefów 23.05.07, 02:29 Budynki jozefowa jeszcze do konca nie oddane. Czy ci co odebrali mieszkania pewnie sa zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otwockus Re: Hirny - Otwock Józefów IP: 195.8.190.* 23.05.07, 13:00 Czy ktoś z forumowiczów ma potwierdznie notarialne umowy lub pytał o to? Wg. kodeksu cywilnego wszelkie umowy przeniesienia praw własności nieruchomości powinny mieć formę aktu notarialnego. W przeciwym wypadku umowa jest nieważna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock Józefów IP: *.abg.com.pl 23.05.07, 14:10 Ja nawet nei pytalem bo pewnie by sie nie zgodzili zeby umowe przedwstepna napisac w formie aktu notarialnego. Akt podpiszesz jak bedziesz odbierał mieszaknie i oczywiscie jest to wymagane zebys mogł stać sie włascicielem mieszaknia. Odpowiedz Link Zgłoś
karos28 Re: Hirny - Otwock Józefów 25.05.07, 18:00 Widze ze przysli mieszkancy blokow w Józefowie sa zadowoleni a to dziwne bo wykonawstwo jest nie specjalnie doszlifowane.Tynki mialy byc III gatunek a tu gips itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock Józefów IP: 88.220.104.* 26.05.07, 09:41 A gdzie niby ten gips? Widzisz co jest w srodku? Te zdjecia sa z inwestycji w józefowie a to inna bajka. W ofercie jest: "wewnetrzne tynkiem gipsowym III kategorii z kątownikami, zagruntowane." wiec pewnie bedzie 3 kategorii P.S. tynki od 0 do IVw Kategoria tynku oznacza również dokładność wykonania tj. wraz ze wzrostem kategorii rosną wymagania co do równości powierzchni i liniowości krawędzi co sprawdza się przykładając łatę kontrolną o długości 2,0m. Odpowiedz Link Zgłoś
karos28 Re: Hirny - Otwock Józefów 02.06.07, 18:17 Tak w środku, skoro 3 kategoria to gips to fajnie. 3 kategoria to wcale nie oznacza dokładność wykonania.Skąd to wziąłeś?Jeśli tak myślisz to IV kategoria to całkowite partactwo czyli można sie spodziewac dziur w ścianie.Dobre hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock Józefów IP: 88.220.104.* 03.06.07, 16:41 Nie wiem czego nie rozumiesz w poprzednim poscie bo nadal myla Ci sie kategorie co i jak w która strone jest lepsze, wiec masz tu cyctat z wikipedii: Tynki Zwykłe: * Tynk kategorii 0 (pomieszczenia gospodarcze, tynki jednowarstwowe, tylko obrzutka bez zacierania "rapowany"), * Tynk kategorii 1 (obrzutka i wyrównanie, tynki jedno- lub dwuwarstwowe), * Tynk kategorii 2 (tynk dwuwarstwowy z powierzchnią zatartą na ostro), * Tynk kategorii 3 (tynk trójwarstowy, jak w kategorii 2 + gładź szpachlowa, zatarty na ostro, * Tynk kategorii 4 (tynk trójwarstowy, zatarty na gładko), * Tynk kategorii 4F (tynk trójwarstwowy, zatarty packą z filcem), * Tynk kategorii 4W (tynk trójwarstwowy, zatarty packą stalową co powoduje jego wypalenie, bardzo gładki. Wyraznie widac ze im wyższa kategoria tym lepiej !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichy2127 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:17 Hej powedzcie mi lepiej kiedy inwestycja u zbiegu ulic reymonta i goldflama ma ruszyc w umowie jest 1 czerwca a prace do tej pory nie drgnreły moze wiecie dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.104.* 05.06.07, 15:10 Jak bylem u nich (developera) jakos na koniec maja to pytalem sie czy ruszaja tak jak obiecali 1 czerwca? Pan odpowiedział ze rusza z "początkiem" czerwca. Cos mowił ze kierownik budowy wlasnie bylo po papiery itd. PS. mam zamiar uruchomic strone wraz forum mieszkancow. Czy byli by chetni do używania takiej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy2127 Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 23:59 To jak zrobisz taką stronke to podaj adres chętnie tam bede zaglądał. A co do rozpoczęcia budowy to widziałem że jest prąd podciągnięty do działki i tyle ( krzaki jak rosły tak rosną ) !!! Poza tym w załączniku do umowy która podpisałem jest taki charmonogram prac i wynika z niego że prace rozpoczynają sie z dniem 1 lipca 2007. Wiec po co oni mówią że z początkiem czerwca rusza budowa ??? Poza tym rozmawiałem z robotnikami z werbeny bo to oni beda budować nasze nowe śliczne mieszkania i powiedzieli mi że mieli wejśc 1 czerwca na budowe ale przeciągają sie prace na werbeny !!! POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
bodoo Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama 06.06.07, 09:39 jestem zdecydowanie za stroną z forum jeśli mamy takich sąsiadów pasjonatów :-) wymiana info jest bardzo ważna - nie będzie hirny pluł nam w twarz ;-) byłem tam wczoraj, faktycznie brak ruchów firma mojego kumpla wygrała przetarg na przyłącze gazowe do naszych? budynków, wysłał tam nawet geodetę, biedak wrócił z kwitkiem bo oczywiście brak obiektu go rozzbroił niech już ruszają bo nerwic się nabawię i zdrowiu podupadnę pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.33.* 06.06.07, 10:31 Nie pamietam jak tam moj harmongram wyglada ale bylem przekonany ze 1 czerwca zaczna..no cóz:( co nam pozostaje Jesli jest zainteresowanie to postaram sie przez weekend postawic stronke i bedzie duzo lepsze do wymiany info i opini mijsce niż to. Pozdro dla sąsiadów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karos28 Re: Hirny - Otwock Józefów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:27 Bardzo dziekuje za info ale to nie zmienia faktu ze jaka kategoria by nie byla to powonno byc wykonane zetelnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock Józefów IP: 88.220.33.* 06.06.07, 16:52 Zgadzam sie w 100% trzeba tego pilnować... ale jak wiadomo polska to nadal dzungla (prawo silniejszego) szczegolnie jesli chodzi o nieruchomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karos28 Re: Hirny - Otwock Józefów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:19 Oj trzeba,niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Hirny - Otwock Józefów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:24 Poczytałam wasze posty i zaczynam mieć mieszane uczucia. Chce kupic mieszkanko od tego dewelopera i zastanawiam się, czy Ci którzy już skorzystali z jego usług są zadowoleni? Z gory dzieki za info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Re: Hirny - Otwock ul. Goldflama IP: 88.220.33.* 11.06.07, 12:06 Powstało osiedlowa strona wraz z forum: www.manyac.yoyo.pl Narazie jest to serwer darmoway ale z czasem przeniose na komercyjny wtedy nie bedzie reklam itp itd. Zapraszam serdecznie do aktywnego udzialu w forum! Pozdrawiam sąsiadów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manyac Strona Osiedla IP: 88.220.33.* 12.06.07, 08:52 Zapraszam zainteresowanych: www.manyac.yoyo.pl Odpowiedz Link Zgłoś