Dodaj do ulubionych

Reescon, Dom na skarpie

IP: *.epstein.com.pl 05.12.06, 12:07
Witam!
Czy ktoś może już się dowiedział czegoś na temat tego dewelopera i inwestycji
na Bukowińskiej? Wczoraj odkupiłam cesję i nie wiem czy się cieszyć czy nie...
Wiem, że teraz Trend robi cesję pozwolenia na budowę, bo właściciel się
zmienił. Wszystko to trochę podejrzane... A ja czekam i nie mogę wziąć przez
to kredytu.
Napiszcie proszę, co Wam wiadomo? Z tych dobrych i z tych złych rzeczy :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: hj Re: Reescon, Dom na skarpie IP: 195.212.53.* 05.12.06, 15:08
      odkupilas, za ile ??? :)
      Tzn. ze po kupnie zorietowalas sie ze cos jest nie tak ?
      • Gość: AgataR Re: Reescon, Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 23:53
        Na razie wysokość odstepnego pozostawie w tajemnicy :) Ale cena za m2 nie była przerażająca - oczywiście w porównaniu do okolicy... 7600zł.
        A jeśli chodzi o formalności, to dopiero po skompletowaniu przeze mnie większości dokumentów Bank powiedział, że musi poczekać na najbardziej aktualne pozwolenie na budowę, skoro sprawa jest w toku :(
    • Gość: Tomek Re: Reescon, Dom na skarpie IP: *.rm2.albacom.net 05.12.06, 15:34
      Nie masz się czego obawiać, gdy chodzi o wiarygodność dewelopera. Nie powinno
      być tak, że sprzedają inwestycję bez pozwolenia. Niemniej jednak, z tego co
      wiem ,nie ma żadnych przesłanek, że go nie otrzymaja. Problemem jest czekanie
      na podpisanie umowy, bo bez tego banki nie udzielają kredytu. Ale są banki,
      które uznają umowę rezerawcyjną jako podstawę do rozpoczęcia procedury
      kredytowej np. BPH.
      • Gość: AgataR Re: Reescon, Dom na skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 00:00
        Jak tak piszesz, to znaczy, ze cos wiesz na temat tego pozwolenia? Z tego, co ja wiem, to pozwolenie na budowę firma już wcześniej dostała, ale mnie najbardziej martwi termin, kiedy tą cesję (z nowym wlascicielem) zatwierdzą notarialnie?

A może ktoś z Was pisał podanie o prolongatę spłaty drugiej transzy, tej 30%? I jeszcze uzyskał pozytywną odpowiedź?
        • Gość: Tomek Re: Reescon, Dom na skarpie IP: *.rm2.albacom.net 06.12.06, 08:59
          Sytuacja wygląda tak. Masz prawo wystąpić do dewelopera na piśmie z wnioskiem
          o odroczenie wpłat transz do chwili otrzymania ostatecznego, prawomocnego
          pozwolenia na budowę( Nie powinni robić problemów). Ponieważ pobieranie opłat
          bez pozwolenia na budowe jest sprzeczne, może nie tyle z prawem co z Kodeksem
          Dobryk Praktyk Deweloperskich.
          Gdyby taki wniosek został odrzucony, możesz napisać skargę do Federacji
          Deweloperów. Warto porozmawiać jeszcze z Powiatowym Rzecznikiem Konsumentów.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka