Dodaj do ulubionych

Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszkańców

07.12.06, 11:34
Witam wszystkich serdecznie,
zanim zostanie utworzona oficjalna domena www dla przyszłych mieszkańców
nowobudowanego osiedla GREENPARK w Zielonce, bardzo proszę wszystkich
przyszłych mieszkańców o wymienianie swoich uwag, opinii i doświadczeń w tym
miejscu. Jestem przyszłym mieszkańcem osiedla, nie jestem pracownikiem firmy
Greenpark ani w żaden sposób nie prowadzę lobbingu w temacie tej inwestycji.
Zależy mi wyłącznie na dobrym przepływie informacji pomiędzy przyszłymi
mieszkańcami :-)
Na razie firma przyjmuje rezerwacje lokali, w tym miesiącu wystąpi o
pozwolenie na budowę. Pierwszy z osiemnastu budynków ma być ukończony w
grudniu 2007. Firma zakupiła w tym roku grunty o pow ok 4,5 ha (osobiście
sprawdziłem Księgę Wieczystą w sądzie, wypis z rejestru gruntów, NIP, Regon).
Kapitał jak na Sp. z o.o. i wszystkich developerów w Warszawie dość wysoki
(ponad 5 mln pln). Cena jak na standard wykończenia, otoczenie i koncepcję
budynku wydaje się ok ale zobaczymy jak inwestycja się będzie rozwijać.
Jeśli chodzi o transport są 3 linie autobusowe kursujące do Wawy, do obu
stacji kolejowych w Zielonce jest ok 15 minut spacerem. Najlepszym chyba
rozwiązaniem będzie kursujący spod osiedla bus do stacji Rembertów (ok 5-7
minut samochodem), a stamtąd wiadowmo - SKM-ka i 15 minut do stacji Warszawa
Centrum (SKM kursuje co 30 minut i bilet zdaję się taki jak na autobusy więc
spoko). Sprawdziłem u lokalnych przewoźników - jak będzie popyt to i usługa
będzie. Na razie tyle. Piszcie - wszelkie swoje uwagi , obserwacje , news'y.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 03:36
      Bardzo jestem ciekaw jak im wyjdzie ta inwestycja. Na razie podchodzę ostrożnie,
      bo mimo wszystko jest to pierwsza (i nie wiadomo czy jedyna) inwestycja tego
      dewelopera, a to budzi pewne obawy. No i nie pokazują jak bedzie wyglądała umowa
      przedwstępna. Po wpłacie pieniędzy na rezerwacje trudno ją będzie negocjować.
      Chociaż na naszym zwariowanym rynku nieruchomości i tak klient ma niewiele do
      powiedzenia...
      Pisz Zielony1234 jak tam dalej idzie!
    • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 08.12.06, 09:06
      Też jestem ciekawy jak się rozwinie ta inwestycja. Ból jest taki, że są
      totalnie nieznani. We władzach spółki jest młody 30-letni Polak z 6-letnim
      pobycie w Londynie - Piotr Soroka (ww2.tvp.pl/5233,20060331322367.strona)
      i chyba dwóch brytyjczyków (jeśli dobrze pamiętam z KRS). Nigdzie w sieci nie
      znalazłem śladu o ich dotychczasowych dokonaniach. Jedyną wzmianką w internecie
      jest powyższy link. Ktoś mi mówił, że zastanawiają się nad podniesieniem
      obecnej ceny za m2 (4200-4500 brutto), ale faktycznie są chyba najtańsi obecnie
      po tamtej stronie Wisły, no i widzę w dokumentacji na ich stronie, że proponują
      very ciekawy (podwyższony) standard wykończenia, którego za te pieniądze chyba
      żaden developer nie proponuje. Z podniesieniem ceny mogliby się wstrzymać -
      nowicjusz musi być o klasę bardziej konkurencyjny niż Dolcan czy Agroman w
      tamtych okolicach (co by nic więcej nie mówić o Dolcanie:-)) Też czekam na
      posty innych jak to widzicie
    • Gość: Pati_74 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.compi.net.pl 09.12.06, 10:31
      Byłam tam przedwczoraj obejrzeć miejsce budowy. Do ulicy kardynała Wyszyńskiego
      jest ok 150-200 m więc chyba nie powinno być problemów z hałasem. Do stacji
      Rembertów jedzie się krótko (ok.7 minut). Ktoś wyżej pisał, że spod osiedla
      mógłby chodzić bus do stacji Rembertów. Byłoby nieźle, bo nie widzi mi się
      stanie w korkach na Marsa. Pracuję w Centrum Warszawy i 16 minut drogi SKM-ką
      jest dla mnie super rozwiązaniem.(rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?
      ld=pkp&seqnr=1&ident=bh.01030129.1165656453&OK#focus)
      Czy wiecie czy mają już ostateczną wersję umowy przedwstępnej ? Ktoś z Was już
      podpisał umowę rezerwacyjną?
    • mezzmerize Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 10.12.06, 14:09
      Czy ktoś widział już może ich umowę przedwstępną ? Kto będzie wykonawcą tej
      inwestycji ?
    • cheetach_smx Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 11.12.06, 15:30
      mam pytanie do mieszkańców Zielonki - co sądzicie o tej inwestycji ? jak
      wygląda teraz dojazd do Centrum Wawy, ile mniej więcej się jedzie do Centrum ?
      czy z Rembertowa jeździ tam jakaś linia autobusowa ? Osiedle wygląda, że będzie
      b.fajne, ale troche martwią mnie dojazdy.
      • Gość: X.Y. z Witusia Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:15
        Witam!

Inwestycja jest wspaniała.
        Zarezerwowałem 2 mieszkania. Myślę, że ceny u nas będą rosnąć.
        W Piasecznie sprzedają metr kwadratowy po 4900zł i trzeba dodatkowo płacić za
        projekt przyłaczy wod-kan.
        A jaki dojad?
        Dziś do Warszawy jedzie się w weekend ok 20min a za dnia 30-do 40 minut.
        Nieraz bywa tak, ze stoi się dłużej.
        Z tego co słyszałem, to przyznali już pieniądze na robudowę dróg 634 631.
        Przedłużenie trasy siekierkowskiej przez marsa aż do ronda i poszerzenie ulicy
        łodygowej przez rondo az do Wołomina, ma się zacząć już w przyszłym roku i
        trwać do końca 2008roku
        Ponadto jeżdzi kolejka do Carrefoura i linie autobusowe W S i A.

A Ty skąd jesteś??
        • cheetach_smx Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 12.12.06, 12:59
          Gratuluje! Z drugiej strony jenak nie obawiasz sie od razu zamawiać 2 mieszkan?
          Niesamowita kwota pieniędzy. Cenie ludzi za odwagę, ale ... nowy developer, bez
          historii, etc. Czy wiesz cos o nim wiecej ? Co Cię przekonało by od razu
          zamówić 2 mieszkania ? Sam jestem bardzo zainteresowany, bo standard ma być
          niekiepski. Możemy też ew. na priv'ie pogadać.
          • Gość: ewa Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.crowley.pl 13.12.06, 10:31
            CZeść,
            podpisałam umowę rezerwacyjną.
            Niepokoi mnie trochę klauzula o możności wzrostu cen wskutek wzrostu cen
            materiałów i usług budowalnych-zawsze tym można uzasadnić hcęć wygenerowania
            większych zysków. Klauzula, co do zasady standardowa w dzisiejszych czasach,
            ale jest coś co mnie jeszcze bardziej zmartwiło-Greenpark nie wybrał jeszcze
            generalnego wykonwawcy, nie podpisali nawet listów intencyjnych na wykonawstwo,
            a zatem nie zna kosztu budowy. W świetle tych informacji nierealna może wydawac
            się cena 4200 netto przy obiecywanym standardzie.
            Z 2ej strony optymistycznie zakładam, że nie podwyższą nam tych cen, bo to ich
            pokazowe osiedle, przepustka do wejścia na rynek developerów dla klasy
            średniej.
            Pocieszam się, bo wiem, ze zysk na tym lokum miałabym kolosalny.
            Alej ejśli cena zwrośnie, nawet neiznacznie to może być dupa, ponieważ już
            jedno mieszkanko gdzie indziej, znacznie droższe, kupiłam na kredyt, co mi
            ogranicza zdolność na tę inwestycję.
            • cheetach_smx Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 13.12.06, 11:20
              Mam nadzieję, że nie podwyższą, zważywszy że budynek A jako jedyny nie będzie
              miał pomp ciepła, które są drogie - i czym się tak reklamują. Poza tym są
              nieznani, muszą sobie wyrobić markę. Co więcej - mają jeszcze siedemnaście
              budynków do wybudowania tam więc sobie niech zrekompensują koszty. Nie mają
              wyjścia- budynek A musi być zrobiony na tip top, bo inwestycja 18 budynków jest
              zbyt potężna, bo kupili ziemię za własne środki a nie na kredyt, a jeśli coś
              zawalą to na forumach będzie aż szumiało. Jeśli zrobią perfekcyjnie -
              sprzedadzą 17 budynków jak świeże bułki. By the way, może będziemy sąsiadami :-)
              - ja jestem w prawym skrzydle a Ty ?
              • Gość: By the way Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:45
                By the way a to dobr i jakie dzisiaj na czasie. Ja mam skrzydła ale podcięte !!!
                Miały byc pompy i nie ma. Miało byc pozwolenie i nie ma. Ma być 17 budynków...
                A pierwszy idzie jak krew z nosa. Zapytacje renomowanych posredników w Wwie
                czemu nie sprzedają za ich pośrednictwem. To podobno bankruci. Ostni wał IV RP
                • everplaya Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 21.04.07, 18:50
                  jerzol.playeverwars.com
                  dla wszystkich znajdzie się miejsce
        • Gość: s Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.crowley.pl 07.03.07, 17:07
          Jeśli chodzi o komunikację to z Wyszyńskiego są następujące autobusy: A,Z,W,S i
          Raf Bus, oprócz tego jest jeszcze J, ale jeździ tylko po drugiej stronie
          Zielonki(czyt. za torami). Ze stacji Zielonka Bankowa pociagi jeżdzą nie zbyt
          często, ale jeżeli komuś uda się dopasować godziny odjazdów i dokatkowo pracuję
          w centrum, to ma dobry dojazd. Ze stacji Zielonka( tej przy ul. Kolejowej)
          pociągi jeżdża dość często zwłaszcza rano i do Dworca Wileńskiego jedzie się
          15min., a później mnówsto lini autobusowych i tramwajowych do wyboru.
          Sama okolica jest w porządku, w miarę cicho, myślę, że hałas z ul. Wyszyńskiego
          to nie będzie problem.
          Jeżeli chodzi o czas dojazdu myślę, że to kwestia przyzwyczajania, pewnie komuś
          kto teraz mieszka w centrum Warszawy, będzie trudno się przestawić, że trzeba
          troszkę wcześniej wstać, ale myślę że nie będzie żałował.
          Osobiście Zielonkę polecam, fajnie sie tu mieszka, mnóstwo terenów zielonych,
          jest gdzie spacerować i jeździć na rowerze, polecam szczególnie glinki.
        • Gość: X.Y. z Witusia Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:20
          No i juz po moich dwóch mieszkaniach.... Szlag jasny pwoeidzieli że narazie
          nicic z POZWOLENIA ! Moze za dwa może trzy tygodnie ?! Ale to juz słysze od
          jakiegoś kwartału ? Może kotoś Qwa ma numer to tych projektantów co ich logo
          widnieje na stronie GreenParku ? Może oni coś powiedzą ? Kto Tu sciemnia ???!!!
    • zielony1234 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 13.12.06, 23:44
      wow, forum powoli się ożywia! a tak poważnie to słyszałem, że niedługo mają
      pociąnąć asfalt do końca ulicy Wojska Polskiego, a potem dojazd do stacji
      Rembertów ul.Mokry Ług to błyskawica. Ech nie mogę się już doczekać.
    • cheetach_smx Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 16.12.06, 16:49
      zastanawiam się jaki kredyt brać pod tą inwestycję ... w CHF czy PLN ...czytam
      właśnie dane dotyczące PKO BP i widzę że dopiero co trzeci kredyt jest brany we
      frankach szwajcarskich ... czyli ludzie przerzucili się na PLN ... jakie macie
      opinie w tym temacie ?
      • Gość: kredyt Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 23:18
        w tej chwili zalezy jaka masz zdolnosc kredytowa i jakie masz nastawienie do
        ryzyka walutowego.

franki sa ok, ale nie wszystkie banki gwarantuja wyplate stalych wysokosci
        transz kredytu i przy spadajacym franku, podczas gdy pojawiaja sie opinie, ze to
        jeszcze potrwa, mozesz sie obudzic na sam koniec inwestycji ze bedziesz mial do
        doplacenia jeszcze kilkanascie tys PLN.

jesli chcesz pogadac, zorientowac sie w ofercie - mailuj na a.rojek@porownaj.net

pozdrawiam
        ar
    • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 20.12.06, 00:11
      byłem przed chwilą na www.tabelaofert.pl i wynika z niej, że za prawie 50%
      mieszkań na pietrach 1 i 2 zostały opłacone rezerwacje. Tak mi wynika z planu
      budynku A, który Greenpark umieszcza na swojej stronie. Hej przyszli
      mieszkańcy, ujawnijcie się :-)
      • Gość: destiny Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.eranet.pl 21.12.06, 22:56
        Oni tego nie wybudują.Jak to możliwe żeby za ok. 4000 wybudować budynki w tym
        standardzie nie znając wykonawcy a tym bardziej ceny za wybudowanie budynków w
        tym standardzie.Zresztą nie mają żadnego doświadcznia to podejrzana firma-jaki
        sens jest budować jeden budynek z kilkunastu na początek to się nie trzyma
        kupy. Co do terminu realizacji oni nie mają pozwolenia na budowe ani wykonawcy
        więc na jakiej podstawie maja to skończyć do końca 2007.

• cheetach_smx Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 22.12.06, 09:38
          Nie wiem, ale skoro kupili płacąc gotówką 45 mln PLN za prawie 5 ha działki to
          chyba nie są to chochsztaplerzy. Wiem, bo hipoteka tej działki jest czysta
          (sprawdzałem osobiście). Kto wydaje 45 baniek za ziemię nie robiąc sensownego
          biznes planu i nie będąc pewny czy zmieści sie w 4500 za m2 mieszkania ? A
          skoro nie masz doświadczenia, to nie zaczynasz chyba jednocześnie budować kilka
          budynków tylko zaczynasz od jednego dużego aby zebrać doświadczenia na
          pozostałych siedemnaście ? Nie wiem, ale tak przynajmniej logika mi
          podpowiada ...
    • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: 195.136.116.* 22.12.06, 17:53
      Słuchajcie - dostaliście w końcu od nich wzór umowy przedwstępnej? Czy
      podpisaliście rezerwację, płacąc 5 tys, których w razie nie podpisania umowy
      przedwstępnej się nie odzyskuje?
      Dla mnie to podejrzane i nie spałbym spokojnie. Do umowy przedwstępnej można
      wprowadzić klauzule, które sprawią, że koszty dodatkowe, nie mówiąc o cenach czy
      rozmiarach wzrosną i nie ma specjalnie możliwości ich uniknąć. A jak tu
      negocjować umowę skoro hest się pod groźbą utraty 5 tysięcy?
      Mnie powiedzieli 2 tygodnie temu, że wzoru takiej umowy nie ma.
      • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 22.12.06, 18:29
        zawsze możesz odzyskać z powrotem te 5 tys jeśli drgnie choćby cena m2
        mieszkania, garażu czy balkonu. Zastanawiam się tylko jakie mogą być te ukryte
        klauzule o kosztach o których mówisz ? Za co mogą po cichu wziąć pieniądze ? Ja
        już podpisałem umowę i wpłaciłem pieniądze. Ryzyko nieduże bo to "tylko" 5 tys
        ale jakbym się tak zastanawiał i szukał hipotetycznych dziur w umowie
        rezerwacyjnej i jakby mi ktoś zwinął moje upatrzone mieszkanie w miedzyczasie
        to bym się chyba popłakał. Ja podjąłem to ryzyko, a widzę na TabeliOfert, że
        sprzedali już ok 60% lokali. Wiesz, coś za coś, ale Ciebie rozumiem... teraz
        mam spokój aż do marca i mogę wreszcie pojechać na narty :-)
        • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 22.12.06, 18:34
          jeszcze mi się jedna rzecz przypomniała... dla nich 5000 zysku "na lewo" to
          żaden interes...tyle firmę podejrzewam dziennie kosztuje utrzymanie biura przy
          ONZ, oplacenie wszystkich pracownikow...wydali tyle kasy na ziemie, agencja
          skasowala ich za przygotowane projekty...więc ja śpię spokojnie...dla nich 5000
          od łebka to żaden interes skoro wyłożyli od czerwca 2006 (data powstania) kase
          na kupno działki plus opłacenie całego biura...gdyby chcieli naciągnąć od ludzi
          500,000 od łebka....aaaa....to zmienia postać rzeczy....ale 5000 to śmieszna
          kwota jak na ich wydatki dzienne/miesięczne....totalnie nie warta zachodu
          • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: 195.136.116.* 22.12.06, 18:51
            Jasne, że nie chodzi o to żeby zarobić na Tobie 5 tys! Chodzi, żeby Ci
            powiedzieć, że nie możesz negocjować żadnych zmian w Umowie Przedwstępnej. Po
            prostu przyślą Ci umowę i możesz ją podpisać lub stracić 5 tys. I wtedy 100%
            osób podpisze. I to jako akt cywilno-prawny, a nie umowę notarialną.
            A w takiej umowie to już może się pojawić wszystko. Chociażby klauzule, które
            pozwolą im bez żadnych konsekwencji przeciągać każdy etap budowy o kilaknaście
            lub kilkadziesiąt miesięcy, o ustanowienie służebności bez określenia daty
            końcowej, klauzule, które zmuszają Cię do odebrania mieszkania pomimo wad i
            dokonania napraw na własny koszt. Ja nie chcę straszyć, po prostu należy być
            tego faktu świadomym. A podane przeze mnie przykłady pochodzą z umów, które
            proponują swoim klientom inni deweloperzy. Przerobiłem ostatnio z prawnikami
            dwie i wnioski są niestety porażające. Klient po podpisaniu takiej umowy nie ma
            praktycznie możliwości jakiejkolwiek obrony czy wyegzekwowania
            należności/obowiązków od dewelopera.
            Oczywiście można liczyć, że w tym akurat przypadku wszystko pójdzie dobrze, ale
            to tylko nadzieja.
            W każdym bądź razie trzymam kciuki za tą inwestycję. Okolica fajna, cena jeszcze
            normalna i wizualizacje obiecujące. Dajcie znać kiedy dostaczą wzór umowy.
            Jeżeli będą was traktować porządnie, to może zdecyduję sie na coś w kolejnym etapie.
            Pozdrowienia.
            • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 22.12.06, 19:24
              a teraz popatrz..... załóżmy taki scenariusz: wydali tyle milionów na działke +
              masę kasy na utrzymanie biura, architektów, reklamę, etc., mają tam wybudować
              18 budynków, w 2007 zrobią tylko jeden. A teraz powiem Ci dlaczego się nie
              bałem wpłacić 5000 i nie boję się takich klauzul.
              Załóżmy scenariusz, że zmuszają WSZYSTKICH mieszkańców do klauzul
              niekorzystnych i bardzo niekorzystnych. Większość mądrych zrezygnuje i machnie
              ręką na te 5000 pln bo bo co brnąć dalej w to bagno i ładować takim złodziejom
              i oszustom krwawicę życia. Wtedy nie sprzedadzą ani jednego z 18-tu budynków,
              bo do złodzieja i oszusta nikt nie pójdzie. Zostaną z rozbabraną budową i
              smrodem na dziesiątkach forumów. I to po tym jak wyłożyli 50 mln własnych
              pieniędzy już w tą inwestycję. Reasumując: jakbyś był na ich miejscu i wyłożył
              z własnej kiesy 50 mln - poszedłbyś na taki przewał ryzykując dziesiątki spraw
              sądowych, tracąc resztki dobrego imienia i jednocześnie zarabiając po 5000 pln
              od łebka za rezygnację z popisania umowy ? Zysk nie warty takiej zainwestowanej
              kasy. Taki developer byłby już nikim na rynku. Więc na razie się nie boję :-)
              • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:47
                Scottie nie bądź naiwny. Sam napisałeś, że gdyby ktoś Ci zwinął Twoje upatrzone
                mieszkanko, to byś się chyba popłakał. Rynek jest taki, że na mieszkania -
                zwłaszcza w rozsądnych granicach cenowych (a taki jest Green Park) jest ogromny
                popyt. Kiedy przyślą Ci umowę przedwstępną, a pani konsultantka wyjaśni, że nie
                ma się czego obawiać większość ludzi podpisze. Umowy, o których wspomniałem, też
                ludzie podpisywali, bo ich deweloperzy informowali, że w kolejce na nie czekają
                inni, a oni sami nie chcieli mimo wszystko wyrzucać wpłaconych przy rezerwacji
                pieniędzy. Deweloper jest świadomy, że umowę klienci podpiszą, a jak nie, to
                znajdą szybko innych, którzy podpiszą.
                I zapewniam Cię, że oni nie zostaną z rozbabraną budową (bo nic tam się jeszcze
                nawet nie zaczęło budować), a żadne smród na forumach ich nie obchodzi.
                Dlaczego? Bo dobrego imienia jeszcze się nie dorobili - to ich pierwsza
                inwestycja i zawsze można założyć nową spółkę z nową nazwą, bez smrodu i dokonać
                transakcji własności gruntów. Na te Twoje 5000 zł to oni faktycznie leją - to
                tylko haczyk na Ciebie, żebyś podpisał co Ci podetkną pod nos. No i żadnych,
                naprawdę żadnych spraw sądowych nie ryzykują - nie macie z czym pójść do sądu.
                Umowa podpisana jest świadomie przez obie strony, może być świadomie rozwiązana
                i w świetle prawa wszystko jest OK.
                Wy natomiast ryzykujecie sporo - że budowa się będzie przeciągać (nawet o lata),
                że oddadzą wam wadliwie wykonane mieszkania, lub nawet że rozwiążą umowy. A wy
                nie macie w ręku żadnego argumentu. Bo środki już zainwestowane, a ceny na
                rynku, może trochę wolniej, ale rosną... Wystarczy przytoczyć ostatni casus
                Salwatora.
                Jeszcze raz powtarzam - tak naprawdę wszystko się okaże, kiedy dostaniecie umowy
                do podpisania, być może Green Park okaże się wyjątkowym deweloperem, który
                najpierw dba o interesy klienta, a dopiero potem zabezpiecza swoje, ale w dniu
                dzisiejszym wzzystko jest możliwe.
                A może - tak mi przyszło teraz do głowy - korzystając z forum skrzyknęlibyście
                się kiedy już dostaniecie Umowy i zrzucicie razem na dobrego adwokata, który by
                wam sprawdził treść umowy? Nie byłoby to głupie. Na spółkę nie wyszłyby wam
                koszty zbyt wysokie, a gdyby taki adwokat reprezentował sporą grupę klientów, to
                też miałby większą siłę przebicia w negocjacjach z Green Parkiem niż pojedynczy
                klient. Można by wtedy zmienić niekorzystne zapisy, bo deweloperowi groziłaby
                już rezygnacja sporej ilości klientów. Zastanówcie się nad tym! Na pewno nie
                podpisujcie w ciemno zobowiązań, które później obciążają wasze konta na lata.

Pozdrawiam i jeszcze raz życzę powodzenia!
                Bożek.
                • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 23.12.06, 00:18
                  z tym adwokatem na podział kosztów to nawet niezły pomysł. Dzieki. Myślałem o
                  kilku znajomych prawnikach, ale może i do dobrej kancelarii z formalną umową
                  współpracy dobrze się udać. No zobaczymy jak przedwstępna umowa wypadnie. Ja
                  musiałem się spieszyć, bo mieszkania tam dośc szybko schodzą, a ja przegapiłem
                  już kilka razy zakup fajnego mieszkania. Ryzyka nie da się wyeliminować, ale
                  dobrze że chociaż pobierają tylko 5000. Taka Impresja Wilanow Hines'a pobiera
                  10,000. Powodzenia i Wesołych Świąt !
                  • Gość: ewa Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.crowley.pl 27.12.06, 10:07
                    Cześć,
                    czytam sobie co piszecie o negocjachc. kochani, nie zawracajcie sobie głowy
                    żadnymi negocjacjami, naprawdę szkoda na to czasu i energii. Developer jest w
                    takiej pozycji, zwłaszcza w dzisiejszych warunkach rynkowych, że sprzeda
                    wszystko z najbardziej nawet niekorzystną umową. Dobry adwokat to 2 500 euro od
                    zerknięcia w taką umowę, sama dla takiej firmy pracuję.Mysle, że większość z
                    nas może o tym zapomniec, inaczej kupowalibyśmy apartamenty conajmniej w
                    Wilanowie.
                    Pamiętajcie, że do negocjacji jest potrzebna wola obu stron, ponadto strony
                    muszą być względem siebie partnerami lub przewaga z jednej z nich nie może być
                    bardzo znacząca. Inaczej to nie ma sensu.
                    Wraqcając do samego osiedla, jak już gdzieś chyba pisałam, moje obawy wzbudza
                    relacja oferowanego standardu do podejrzanie niskiej ceny.
                    • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: 195.8.220.* 30.12.06, 15:45
                      Właśnie dlatego, że ludzie w ten sposób podchodzą do negocjacji, to deweloper ma
                      uprzywilejowaną pozycję. Naprawdę tak łatwo Ci przychodzi machnąć ręką na to, co
                      podpisujesz? Bo jak nie Tobie, to sprzedadzą komuś innemu? Przepraszam, ale
                      przez takie fatalistyczne i beznadziejne podejście ludzie lądują potem z
                      gigantycznymi długami, bez mieszkań i bez niczego w ogóle. A UOKiK musi robić
                      listę klauzul zabronionych. Tylko programy typu "Uwaga" czy "Interwencje" mają o
                      czym kręcić materiały. Bo gdyby ludzie czytali i weryfikowali umowy i nie
                      zgadzali się podpisywać, czegoś co ich zobowiązuje do wszystkiego, a dewelopera
                      do niczego, nie byłoby takich przekrętów, a deweloperzy musieliby się z nimi
                      liczyć. A tak - liczą po prostu na ciemniaków, którzy podpiszą co im się da.

Po pierwsze - wcale nie jest tak, że nie ma szans na negocjowanie czegokolwiek z
                      deweloperem - sam w tej chwili negocjuję pewne przepisy i już sporo udało mi się
                      wywalczyć (na osiedlu Tivoli). Oni po prostu najpierw dają umowę maksymalnie dla
                      nich korzystną i cieszą się jeżeli sporo klientów bezkrytycznie ją podpisze, ale
                      jeżeli wytknie się poszczególne zapisy, to są skłonni je zmieniać. Przynajmniej
                      jeżeli mają czyste intencje. Bierzcie pod uwagę, że w umowach jest conajmniej
                      kilka zapisów mających na celu tylko i wyłącznie zwiększenie dochodów
                      dewelopera. Kosztem klienta oczywiście.

Po drugie - to bzdura, że za adwokata trzeba zapłacić 2,5 tys euro. Nie dajcie
                      się zwariować. Specjalistów od nieruchomości po różnych kancelariach jest w
                      Warszawie sporo i nie trzeba mega-specjalisty by wychwycił niekorzystne dla was
                      zapisy w zwykłej umowie cywilno-prawnej. Chociażby po to, żebyście mieli
                      świadomość na co się godzicie. Chyba lepiej wiedzieć zawczasu i uwzglednić sobie
                      koszty czy możliwości ich zaistnienia, niż potem płakać że deweloper jest
                      bezwzględny. Koszt takiej porady wcale nie musi przekraczać 1000 zł i to również
                      wcale nie oznacza, że nie będzie ona fachowa. Bo będzie.

I ostatnia bzdura. "moje obawy wzbudza relacja oferowanego standardu do
                      podejrzanie niskiej ceny". Ludzie! Ceny są wywindowane w górę nie przez koszty
                      ponoszone przez deweloperów, ani przez standardy, ale przez POPYT! Przez RYNEK!
                      Jeżeli dwa lata temu dało się wybudować mieszkania za 3 tys zł za metr, a za 4
                      tys apartament, to dzisiaj też by się dało. Przecież przez ten czas nie
                      podrożały tak gwałtownie materiały, a i wzrost kosztów nie jest aż tak
                      spektakularny. Jeżeli w małych miastach można budować tanie mieszkania, to w
                      Wawie też by można. Tylko, że grunty w Wawie już są kosmiczne, a i deweloperzy
                      nie zamierzają sprzedawać czegoś poniżej ceny rynkowej, bo niby czemu?

Proszę was, nie dajcie się ponosić emocjom, a jeżeli szkoda wam czasu i energii,
                      tak jak Ewie, to dajcie sobie spokój z kupowaniem mieszkań. Bo zaoszczędzony
                      teraz czas, przełoży się wam na stracone nerwy w przyszłości.
                      Z całym szacunkiem dla autorki.
                      • Gość: olginka Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 21:26
                        czy możesz powiedzieć, co udało Ci się zmienić w umowie w Tivoli?
                        • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: 195.8.220.* 10.01.07, 19:16
                          Wszystkie informacje na temat negocjacji umów na osielu Tivoli tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=55087211
    • Gość: ala zmiany w planach IP: 213.76.139.* 28.12.06, 13:23
      Witam serdecznie,

wydaje mi się, że czytałam kilka tygodni temu na stronie firmy o 18 budynkach i
      basenie, który będzie wybudowany na koniec budowy. Teraz jest informacja o 12
      blokach i nie widzę wzmianki o basenie. Czy ktoś wie coś na ten temat?
      Pozdrawiam, Ala
      • scottie23 Re: zmiany w planach 28.12.06, 18:32
        Witam,
        Na stronie internetowej Greenpark, z tego co pamiętam, zawsze była mowa o 12
        budynkach (nie jest poprawiona jeszcze), ale w materiałach wewnętrznych i
        mapach załączanych do umowy jest 18 budynków. Z opisu osiedla widzę, że ma być
        basen, kort tenisowy i fitness. Na razie niech zbudują mi budynek A :-) potem
        się będę martwił basenem. Zapraszam na oddzielne forum Greenpark tutaj (nazywa
        się Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszkańców).
        • scottie23 Re: zmiany w planach 28.12.06, 18:34
          trochę się zamotałem - bo przed chwilą odpowiadałem na temat Greenpark w innym
          forum. Oczywiście to forum na którym teraz jesteśmy jest tym głównym (nie
          widziałem innych). Sorry 4 confusion :-)
      • Gość: zielonkowski Zmiany w planach. Nie bedzie basenu !! IP: *.chello.pl 17.02.07, 13:15
        Basen ma wybudować w pobliżu Urząd Miasta Zielonka. Ale tylko jeśli uda się
        zdobyć środki z Ue to budowa rozpoczac się ma w 2010 czyli po otwarciu
        GreenParku. Chcialem również zauwazyć iż w planach przez osiedle przebiegac
        będzie wielka górka z węgla należąca do sasiedniej kotłowni więc radze sie
        popytać developera co zamierza z tym zrobić bo dla mnie widok z okna na hałdę
        to nic specjalnego
        • Gość: warszawianka Re: Zmiany w planach. Nie bedzie basenu !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:45
          JAKA HAŁDA na środku osiedla...myśle że dla przyszłych mieszkanców rozsądnie
          będzie się spotkać W KUPIE SIŁA...:)))mój mail paolo170@wp.pl pozdrawiam...
          • Gość: Dla waszego dobra Jaka hałda? IP: *.chello.pl 24.02.07, 15:03
            Między jedną i druga czescią soiedla znajduje sie kotłownia sąsiedniego osiedla
            wojskowego wraz ze sporych rozmiarów hałdą węgla. Na planie nad nią przebiega
            droga łączaca obie czesci greenparku. Postaram się zrobić fotkę i zamieścić w
            necie
            • zielony1234 Re: Jaka hałda? 24.02.07, 22:27
              Cześć, dzięki za inicjatywę. Będę wdzięczny za każde dodatkowe info dotyczące
              tej hałdy... nie chciałbym mieć takich "kwiatków" pod oknem... spróbuje w
              tygodniu zrobić wywiad terenowy...
    • zielony1234 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 08.01.07, 16:42
      Słyszałem, że w tym roku zmieniła się cena za m2. Nie znam jeszcze szczegołów,
      będę musiał się wybrać do nich. Czy też doszła do Was taka informacja ?
      Duże są to zmiany ?
      • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:51
        I co tam? Jakie nowości z frontu Greenpark?
        • zielony1234 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 17.01.07, 23:36
          umowę rezerwacyjną (cena za m2 4494 pln)podpisałem jeszcze w 2006 roku i
          wpłaciłem 5000 kaucji; dla ciągle zastanawiających się mam smutną wiadomość:
          ceny właśnie podskoczyły do poziomu 5100-5350. Eeeeech, naprawdę się cieszę że
          w tamtym roku podjąłem męską decyzję i przestałem się zastanawiać. A
          podejrzewam, że na 5300 podwyżki się nie skończą. Teraz spokojnie załatwiam
          kredyt bankowy.
          • Gość: Iktorn Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: 195.136.116.* 19.01.07, 18:06
            A masz już podpisaną umowę przedwstępną? Bez niej nie załatwisz żadnego kredytu.
            Jestem ciekaw jak jest sformułowana, dlatego pytam.
            • zielony1234 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 20.01.07, 03:35
              Greenpark "dopieszcza" jeszcze umowę przedwstępną a ja mam już trzech
              niezależnych adwokatów w blokach startowych i wybrany bank... czekam kiedy
              wreszcie skończą poprawiać umowę wtedy ruszę z kopyta
              • Gość: Joanna Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 20:52
                Mam umowę rezerwacyjna, nie wiem czy zapłacic 5 000 zł za rezerwacje. Z tego co
                wiem nie maja jeszcze zezwolenia. Ponadto nie wiem dlaczego głowny udziałowiec
                bierze do spółki anglików z tak małymi udziałami.
              • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:05
                Jak masz już tych adwokatów, to wyślij ich, żeby sprawdzili "papiery"
                GreenParku. Niech sprawdzą ich w KRS, zobaczą jaki mają kapitał, jak działali do
                tej pory. Chyba, że już to sprawdzałeś... :)
                • zielony1234 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 22.01.07, 19:51
                  Księgę wieczystą sprawdziłem w Wołominie - czysta (żadnych obciążeń czy
                  wzmianek);

KRS przeczytałem b.dokładnie - kapitał własny ponad 5 mln;

Rejestr Gruntów - też jest OK. Greenpark Sp. z o.o. to jedyny właściciel 2
                  działek na których stanie osiedle

NIP - tu szybko wybiorę się do Urzędu Skarbowego Wola by sprawdzić czy nie
                  zalegają z podatkami

Umowa przedwstępna i pozwolenie na budowę - jak tylko dostanę je to od razu
                  śmigam do prawników;

I baaardzo ważna sprawa - mają to czego nie ma wielu developerów. Rachunek
                  powierniczy. Trzecią stroną umowy jest wtedy bank. Nie wypłaci im ani jednej
                  złotówki jeśli nie będzie przeznaczona na budynek A. Poza tym ten rachunek nie
                  wchodzi w skład masy upadłościowej w przypadku bankructwa developera. Pierwsi
                  do zaspokojenia są inwestorzy - czyli my.

To tyle. JAk będę miał w reku pozwolenie i wzór umowy przedwstępnej to od razu
                  powiadomię.
                  • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 19:28
                    To super, że nie ma żadnych obciażeń na działce, i jest duży kapitał. Ale
                    najlepsza wiadomość dla jest tym rachunkiem powierniczym. Zwłaszcza w przypadku
                    spółki, która dopiero pojawiła się na rynku. Wreszcie pomyśleli o klientach i o
                    tym, że muszą jakoś zdobyć ich zaufanie... Warto jeszcze sprawdzić, czy jest to
                    rachunek powierniczy otwarty czy zamknięty, bo jest między nimi różnica.
                    Deweloperzy raczej stosują ten otwarty, w którym pieniądze są przekazywane
                    deweloperowi etapami, podczas budowy (w zamkniętym deweloper dostaje kasę
                    dopiero po akcie sprzedaży mieszkania i to jest najlepsze rozwiązanie dla klienta).
                    Teraz najważniejsze to wczytać się w umowę przedwstępną, jak już ją dostaniecie.
                    Może przyd się ten link:
                    www.infor.pl/obrot-gospodarczy/poradniki/183,1030,Na-jakie-zapisy-w-umowach-nalezy-uwazac.html
                    Pozdrawiam!
                    • zielony1234 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 23.01.07, 19:37
                      Bożek, jeśli jesteś naprawdę zainteresowany zakupem tam to tylko chciałem Ci
                      powiedzieć, że dziś w tabelaofert.pl zaktualizowali wreszcie wolne mieszkania
                      (ostatnia aktualizacja była 12 grudnia). Z 73 mieszkań w budynku A jest na
                      chwilę obecną wolnych 31.
                      P.S. dzięki za link
                      • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 17:30
                        Zielony 1234 czy ty przypadkiem nie grasz z greenparkiem w zespole śledze twoje
                        posty i straszny z ciebie optymista ???!
                        To się nazywa PR ala kurski a ciemna masa łyka.
                        • zielony1234 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 28.01.07, 18:13
                          Nie gram w jednej drużynie z Greenpark, bo jestem ich klientem i w sensie
                          finansowym mamy przeciwne interesy (mogę Ci to udowodnić podpisaną umową
                          przedwstępną i dowodem przelewu pierwszych pieniędzy). A dlaczego (na razie)
                          jestem optymistą i się cieszę, że podpisałem tą umowę?
                          - jest to osiedle apartamentowców (3 pietrowe budynki, winda do poziomu garaży,
                          okładziny elewacyjne z kamienia naturalnego i szlachetnego drewna)
                          - cena mojego mieszkania to 4800 za m2 (ostateczna). Teraz ceny w tej
                          inwestycji podskoczyly do 5100-5350. Wiem, wywołuje to ciśnienie i
                          niedowierzanie zważywszy za taki standard jaki oferują
                          - kapitał w KRS to ok 5,000,000 czyli wysoki jak na spółki celowe w Warszawie
                          - działki w sumie 4.5 ha kupili z własnych środków
                          - hipoteka czysta (sprawdzam co chwilę w sądzie w Wolominie)
                          - sprawdziłem ich w dwóch wywiadowniach gospodarczych; z gazet takich
                          informacji nie wyczytasz, bo właściciele przez ostatnie lata rezydowali w
                          Wielkiej Brytanii
                          - mają rachunek powierniczy (powiedz mi ilu developerów Ci go oferuje teraz?
                          Nawet w Impresji Wilanów u Hinesa go nie masz), a jak wiesz rachunek
                          powierniczy nie wchodzi w masę upadłościową przy bankructwie developera, tylko
                          my inwestorzy odzyskujemy zainwestowane środki. Poza tym stroną w umowie jest
                          także bank, który nie wypłaci developerowi złotówki jeśli nie skończy danego
                          etapu
                          - obok osiedla mam las
                          - znam dokładnie plany zagospodarowania przestrzennego gminy Zielonka i wiem,
                          że ok 2 km na wschod będzie przebiegała obwodnica wschodnia a ulica Żołnierska
                          będzie połączona z Trasą Siekierkowską więc dojazd jak na tą lokalizację będzie
                          b.dobry do Warszawy

Reasumując: jak znajdziesz mi apartament za 4800 blisko lasu z dobrym dojazdem
                          do Centrum Warszawy, na osiedlu strzeżonym i z rachunkiem powierniczym - wejdę
                          w to. No i dlaczego na chwilę obecną nie mam być optymistą? Jeśli wiesz coś
                          więcej o GreenParku czego ja nie wiem podam Ci priv'a i nawet zapłacę za
                          informację jeśli okaże się, że po cichu planują jakiś wałek o którym Ty wiesz a
                          ja nie wiem. Czekam na odpowiedź.
                          • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:14
                            Zielony grasz z nimi w teamie albo jesteś naiwny(ze wskazaniem na wspólny team).
                            Widzisz same potencjalne zalety i żadnych wad - wszyskie zalety tak przejżyście
                            eksponujesz, niech każdy kto czyta te formum sam oceni twoją bezstronność.
                            Narazie wszystkie te zalety to fatamorgana.
                            • zielony1234 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 05.02.07, 09:27
                              pytałem ciebie o konkrety czy wiesz o jakichś wałkach Greenpark ... jeśli nie
                              wiesz to nie zaśmiecaj forum swoimi fobiami
                              • Gość: edek Re: Greenpark Zielonka - pozwolenie na budowe IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.03.07, 20:11
                                Czy ktoś już wie kiedy dostaną w końcu pozwolenie na budowe??. Mówili ze to
                                potrwa max do końca lutego.
                                • cheetach_smx Re: Greenpark Zielonka - pozwolenie na budowe 12.03.07, 20:53
                                  mówili, że mają mieć w tym tygodniu... no ale już tak powtarzali ze dwa razy...
                                  też cierpliwie czekam...
                              • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:35
                                I co z tym pozwoleniem?????
                                Ceny rosną a tu żadnej gwarancji że w ogóle rozpoczną!
                                Tacy developerzy,profesjonaliści a czas leci... i żeby tak jeden blok chociaż..
                                • Gość: warszawianka Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 09:26
                                  zgadzam się z adkiem całą sytuacja zaczyna mnie powoli irytować...ceny rosną
                                  1/2 roku temu na grochowie mogłam kupić mieszkanie po 5800 a dziś to
                                  mieszkanie jest po 7300...
                                  • Gość: Pati_74 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.compi.net.pl 25.03.07, 20:26
                                    Ja też już mam tego powoli dosyć. W biurze sprzedaży od końca stycznia już 5
                                    razy mówili mi: "pozwolenie proszę Pani tuż tuż", "już w następnym tygodniu
                                    powinno być", "na bank będzie w najbliższych 2 tygodniach", "jeszcze tydzień i
                                    już powinno być"... ileż można czekać ??? Czy ktoś wie dlaczego oni wciąż nie
                                    mają tego pozwolenia ?
                                    • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 15:31
                                      Znowu ściemniają.Ble ble ble!!
                                      • Gość: Jeleń Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: 195.136.116.* 27.03.07, 19:25
                                        A co im szkodzi! Oni raczej na tym nie stracą. Na pewno już sie zastanawiają czy
                                        te 4,5 tys. za metr, które oferowali na początku nie jest dla nich stratne.
                                        Pewnie będzie jak w innych takich przypadkach. Za parę miesięcy rozłozą ręce i
                                        pod pretekstem nie otrzymania zgody na budowę rozwiążą umowy. A po kolejnych 2-3
                                        miesiącach okaże się, że jednak zgodę wywalczyli i już można kupować, tylko...
                                        ups, za 6 tys za metr.
                                        • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:39
                                          A co jak pozwolenia nie będzie wcale?
                                          • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 29.03.07, 12:02
                                            Myslę, że na razie nie trzeba dramatyzować. Przedwczoraj rozmawiałem z
                                            p.Krajewskim, dyrektorem d/s przygotowania inwestycji. Sprawa pozwolenia
                                            przeciągnęła się o ok 1,5 m-ca bo w pierwotnym planie budynek A, który miał
                                            stanąć na działce ewidencyjnej nr 8 zahaczał o kilka metrów inną działkę
                                            ewidencyjną 11/12. Stanowisko gminy Zielonka jest takie, że jeśli dana działka
                                            budowlana ma kilka działek ewidencyjnych (a w przypadku Greenparku są dwie: 8 i
                                            11/12) to budynek może stanąć tylko na jednej działce ewidencyjnej. Nie wiem
                                            skąd takie dziwne przepisy - ale takie są. No i zaczęła się cała zabawa
                                            papierkowa z nanoszeniem zmian na plany, zmian w rejestrze gruntów itd. A
                                            wiadomo, że w urzędach trochę to trwa. Sprawy już ponoć są pokończone, no
                                            zobaczymy co przyniosą najbliższe dni... Sam też już mam trochę dość tego
                                            czekania, no ale co zrobić.
                                            • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:38
                                              To jakaś absurdalna bzdura!
                                              Jeżeli tak to jakim cudem chcą wybudować więcej niż jeden budynek skoro przed
                                              zaprojektowaniem pierwszego co pewnie sporo kosztowało nie sprawdzili dokładnie
                                              na jakiej działce jest zaplanowany.
                                              Kolejny przykład niekompetencji lub poprostu ściema miesiąca.
                                              Ja już nie wierzę w te zapewnienia a już napewno ni wierzę w tą masę
                                              doświadczenia.
                                              • cheetach_smx Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 30.03.07, 13:26
                                                coś chyba nici będą z tego pozwolenia ... obawiam się jednego, jak ktoś
                                                wcześniej napisał: mogą rozwiązać wszystkie umowy przedwstępne i za jakiś czas
                                                zakomunikować, że nagle pozwolenie się pojawiło, ale sprzedać mieszkania po 6
                                                tys z metra ... to byłby klasyczny numer a la James Bond ... i tak chyba
                                                będzie ...
                                                • cheetach_smx Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 30.03.07, 13:28
                                                  sory, oczywiście chodziło mi o rozwiązanie umów REZERWACYJNYCH, nie
                                                  przedwstępnych ... przecież jeszcze nie podpisywali umów przedwstępnych bo nie
                                                  ma pozwolenia na budowe
                                                  • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 11:14
                                                    Mam już dość tych pustych deklaracji oni sobie gadu gadu a nawet jedna łopata
                                                    nie została wbita w ziemię.
                                                    Zaczynam wątpić w sens dalszej współpracy z tymi amatorami w końcu nie są
                                                    jedynymi którzy budują w Mazowieckim.
                                                    Nazwa firmy(w zasadzie jej pierwszy CZŁON) chyba jest adekwatny do ich
                                                    kompetencji -zielono mi.
                                                  • cheetach_smx Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 02.04.07, 14:05
                                                    Adek, a Ty masz z nimi podpisaną umowę rezerwacji czy na razie obserwujesz
                                                    temat ?
                                                  • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 14:35
                                                    obserwuję bo taką umowę rezerwacyjną można sobie wsadzić w buty i chyba dam
                                                    sobie spokój bo w tym tempie z moją zdolnością kredytową zaraz nie będzie mnie
                                                    stać na kawalerkę.
                                                    W wołominie sprzedają po 5.500 za mkw. i podobno już mało zostało.
                                                    A ty ?
                                              • Gość: Optymista Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.eranet.pl 11.04.07, 19:52
                                                Ciekawe z kąd Ty tak dokładnie znasz numery działek i jakiegoś Pana
                                                Krejewskiego ? Jak bym pracował w GreenParku i sciemniał Was za ich kase pisał
                                                by identycznie ? A może problem w tym ze ta inwestycja ma nigdy nie powstać ? i
                                                to tylko kolejna sciema scotiego z GreenParku ?
                                                • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:38
                                                  Coś tu śmierdzi jak nie płacą za czynsz to za co chcą wybudować kilkaset
                                                  mieszkań pieniądze z rezerwacji chyba nie starczą a skoro zalegaja za
                                                  trzymiesięcznym czynszem to nie liczcie na zwrot wpłaconych pieniędzy!!!!!!
                                                • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 12.04.07, 14:17
                                                  - to jest mój prywatny nick a nie żadnego Greenparku (wierzysz albo nie,
                                                  udowodnić tego nie mogę przecież)
                                                  - numery działek są na pierwszej odsłonie strony internetowej Greenpark więc
                                                  żadna to filozofia. Poza tym widnieją też tam zdjęcia pracowników Greenpark i
                                                  ich stanowiska - tam znajdziesz p.Krajewskiego
                                                  - niepokojący jest ten czynsz - bo 3 miesiące to już sporo. Z drugiej strony
                                                  skąd Twoja żona wie czy oni płacą czy nie ? Przecież wynajmującym nie jest VW
                                                  Bank tylko pewnie jakaś inna firma. Jesteś pewien tego na 100% czy to są tzw.
                                                  plotki korytarzowe ? Masz dostęp do systemów informatycznych firmy wynajmującej
                                                  powierzchnię biurową ? Pomijając to wszystko - niepłacenie czynszu jeśli jest
                                                  prawdą - jest niepokojące
                                                  - a w ogóle to wpłacałeś jakąś kasę do Greenparku czy tak tylko krążysz ? Bo
                                                  jeśli tylko krążysz to podziwiam Cię za duża ilość wolnego czasu i determinację
                                                  (skoro o nic nie walczysz)
                                                  • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:14
                                                    A ty wpłaciłeś -jak patrzę na historie tego forum to bardzo jesteś aktywny i
                                                    zawsze masz tyle informacji i tak bardzo wierzysz że niepłacenie czynszu jest
                                                    tylko nie pokojące- moim zdaniem jeśli kotoś nie płaci czynszu np. 5000 za
                                                    miesiąc to napewno nie płaci większych płatności(w praktyce pewnie żadnych) a
                                                    to oznacza tylko jedno w niedługim czasie dowiemy się o plajcie tego
                                                    przedsięwziecia i kłopocie ludzi którzy wpłacicli WAM pieniądze.
                                                    Gratuluje doprego samopoczucia.
                                                  • Gość: johny 11 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.eranet.pl 16.04.07, 21:20
                                                    słuchaj adek 232 masz racje te ciule moze niech zaczną moze od wybudowania budy
                                                    dla psa a później niech się biorą za mieszkania dla ludzi przecieź to jest
                                                    pełna porażka moja koleźanka wpłaciła rezerwowe i nie moźe odzyskać kasy pewnie
                                                    te mato.... wydały na schabowe ludzie gdzie wy macie rozum na te swoje
                                                    wymarzone "M" będziecie czekać aż wam przyszłe dzieci 18 lat skończą a te
                                                    angole czy inne wynalazki już sprzedali udziały i wyskakują z tego zajefajnego
                                                    biznesu podaje adres e-mailowy gdzie można kupić tanio przyczepę kempingową -
                                                    rabat dla tych którzy kupili przepraszam którzy zarezerwowali mieszkanie w
                                                    greenparku hasło "IDIOTA" - www.holidaysport.pl- pozdrawiam realista
                                                  • Gość: johny 11 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.eranet.pl 16.04.07, 21:33
                                                    a przyjaciele od dobrej rozrywki jak to mówił nasz przyjaciel Forest
                                                    gump a tu cytuje jak ktoś się nie jornoł " poznasz głupiego po czynach jego"
                                                    koniec cytatu- jak Ci od rezerwowych lokali w greeparku się nie pozbierają to
                                                    będą w czarnej pupie cytat "bum bara bum cyk cyk cyk stara fujara fajowa jazda"
                                                    pozdrawia johny z alabamy to taka dzielnica w usa a usa to ameryka ciule sorki
                                                    dla obrażalskich ciuli - wujek johny ze stanów oczywiscie stany to taki kraj -
                                                    patrzej atlas świata rocznik bieżący bo w tym z zeszłego roku może nie być pa
                                                    ciulki a jutro podam adres na fajne wyposażenie kuchni dla waszych "M" nara
                                                  • Gość: warszawianka Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.chello.pl 18.04.07, 08:18
                                                    johny11 jestes idiotą...
                                                  • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:50
                                                    A ty z Greenparku....
                                                    dotyczy Warszawianki.
                                                  • Gość: johny 11 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 29.04.07, 16:51
                                                    nie jestem idiota Peterek dobrze wie kim ja jestem... Peter kiedy sie
                                                    spotkamy ? Moge przyleceiec do Polski...! Boisz sie ?
                                                  • Gość: johny kalesony Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.multimo.gtsenergis.pl 18.04.07, 18:41
                                                    Jak czytam posta Johna11 to zastanawiam się jak może wyglądać taki popapranieć.
                                                  • Gość: Premier Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.ftnet.pl 18.04.07, 20:35
                                                    Czy ktoś kontaktował się z Greenparkiem w tym tygodniu, co się dzieje z
                                                    inwestycją
                                                  • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 09:25
                                                    Chyba po rybach... bo dalej nic...
                                                    Na pytanie czy przewidują kiedy będzie pozowlenie odpowiadają że już nić nie
                                                    przewidują bo nie mają pojęcia co z pozwoleniem.
                                                    Źle to wygląda a szkoda bo pomysł osiedla był fajny.
                                                  • kasienka12345 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 19.04.07, 09:41
                                                    Mam pytanie czy będziecie przedłużać te umowy rezerwacyjne jesli bedzie taka
                                                    propozycja ze strony greenparku bo jak dzwonilam do nich 2 dni temu to mówili że
                                                    jesli nie dostaną tego pozwolenia do 25 kwietnia to prawdopodobnie cos takiego
                                                    zaproponują.
                                                  • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:53
                                                    Zastanów się czy jest sens kreować wirtualną rzeczywistość.
                                                    Jak przeczytałem informacje o ludziach z krakowa którzy zarezerwowali
                                                    mieszkania a teraz mają G to skojarzenia same się nasuwają, dlaczego nie
                                                    podpisują wiążącyh umów skoro mają czyste intencje - poniżej link do publikacji.
                                                    biznes.onet.pl/0,1522160,wiadomosci.html
                                                  • kasienka12345 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 20.04.07, 10:37
                                                    Hmm..to co juz z tego nic dobrego chyba nie bedzie ?? A może dac jeszcze im
                                                    szanse jak myslicie ?? Jakie są Wasze zdania powiedzcie cos,jakie podjeliście
                                                    decyzje.
                                                  • Gość: warszawianka Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.chello.pl 20.04.07, 17:28
                                                    ...ja rezygnuje szkoda tylko naszego czasu a ceny idą w górę...
                                                  • kasienka12345 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 23.04.07, 09:23
                                                    Ja tez chyba rezygnuje tylko sie tak zastanawiam co dalej bo mieszkanie to bym
                                                    jednak chciala miec,ale napewno nie przez greenpark tylko nieznam zadnych
                                                    godnych zaufania developerow.Teraz to juz napewno nie bede pakowac sie w cos
                                                    niesprawdzonego.Jakbyscie mieli jakies ciekawe oferty i ciekawego developera to
                                                    dajcie znac na forum. Pozdrowionka
                                                  • Gość: Jasnowidz Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 29.04.07, 16:57
                                                    Wiecie co ...? Ja mysle ze trzeba bedzie o to pozwolenie zapytac Prokuratora.
                                                    On napewno bedzie wiedział co z takimy popaprańcami trzeba zrobić. Moze sami to
                                                    zgłosimy i nie bedziemy czekac az Nas zastrasza albo wcisna kolejne deklaracje
                                                    do podpisu. To porozumienie co przygotwali dla mieszkanców to jakas straszna
                                                    sciema....
                                                  • Gość: Zbyś Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:04
                                                    Wiem że Zycie Warszwy szykuje niezły materiła na temt ich sutuacji. Podobno
                                                    niezły pasztet. Prokurator na karku !!! Pzowolenia i mieszkań pewnie długo nie
                                                    bedzie.
                                                  • Gość: bezdomna Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.chello.pl 23.04.07, 11:27
                                                    no to fajnie. ja z moim facetem próbujemy się czegoś dowiedzeić od k.... lutego i nic nie wiemy, więc może to życie warszawy to będzie jedyny sposób na info! szkoda tylko tej kasy.... bo my już od marca zrezygnować chcemy, czekaliśmy tylko na umowę przedwstępną. ale chyba się doczekamy tylko kolejnej rezerwacyjnej - nieważne i tak rezygnujemy.
                                                    pozatym i tak w tym momencie im by się nie udało dotrzymać umowy rezerwacyjnej ze wszystkimi - bo jak oni chcą podpisać ileś tam umów przedwstępnych w 5 dni? to nie możliwe. więc lepiej żeby nie byli bankrutami bo ja chcę swoje 5000!
                                                  • Gość: judyta Gdzie jest moje 5000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 12:23
                                                    Dzwoniłam ale coś się migają z kasą chyba faktycznie mają bilet w jedną
                                                    stronę.....
                                                  • Gość: bezdomna Re: Gdzie jest moje 5000 IP: *.chello.pl 23.04.07, 12:48
                                                    no co TY???? powiedz co Ci powiedzieli????
                                                  • iza9977 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 23.04.07, 16:29
                                                    Koleś a pomyślałeś choć trochę nad tym, że może to być doskonały event(o ile
                                                    wiesz co to słowo znaczy)? Jak nie będzie pozwolenia to ludzie mogą rozwiązywac
                                                    umowy a potem Grenpark będzie zacierał ręce i sprzedawał o wiele drożej
                                                    mieszkania.Mam czutke że o to chodzi dlatego ja nie wycofuje kasy.ja czekam na
                                                    bieg wydarzeń.A skąd wiesz o Zyciu W-wy?
                                                  • Gość: nemesis Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 13:47
                                                    Szanowny Panie,Z moich informacji wynika, że artykuł jest sponsorowany przez
                                                    pewnego Pana będącego udziałowcem firmy FERNO- producenta okien. Człowiek ten
                                                    znany jest z przejmowania większościowych udziałów w spółkach do których nie
                                                    wkłada nawet złotówki a powoli je wysysa i niszczy. Dodam również, że jeśli
                                                    ktoś chciałby wejść w akcje FERNO (bo niedługo ma wejść na giełdę) to nie
                                                    polecam, może być awaria!!! Ostatnio dowiedziałem sie, że Panu temu depcze po
                                                    piętach komisja badająca przekręty bankowe oraz prokuratura. Artykuł jest
                                                    zemstą za nieudane wrogie przejęcie GreenParku, a jeśli chodzi o samą treść to,
                                                    która firma w dzisiejszych czasach nie ma przejściowych kłopotów finansowych.
                                                    Przecież to niekaralne i każdemu może się
                                                    przytrafić
                                                  • Gość: Alina Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:31
                                                    To zalosne!!! Ze ludzie w Polsce nie potrafia tak po prostu zyc, prowadzic
                                                    interesow i cieszyc sie zyciem... Te postkomunistyczne metody 'zwalczania
                                                    wroga' po prostu przyprawiaja mnie o dreszcze.... GreenPark jest dobra firma,
                                                    sama mam u nich mieszkanie.... I nigdy nie byloby mnie stac na kupno mieszkania
                                                    gdyby nie oni.... Ceny sa niskie wlasnie dlatego, ze jeszcze nie ma
                                                    pozwolenia... Na takie rzeczy sie czeka... Ja czekam ze spokojem!!
                                                  • Gość: prawda Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:27
                                                    czy ktoś wie dlaczego zielony 1234 się urwał z forum?

by the way - pozdrawiam pana prezesa ...:-)
                                                  • Gość: Zycie , Zycie bywa Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 29.04.07, 16:59
                                                    GreenPark jak widac ma specjalistów od poprawy wizerunku nawet na portalach GW.
                                                    Koledzy to przeciez gołym okiem widac które to ich wpisy .... od dawna o tym
                                                    fakcie wiemy ale teraz to ju ztak oczywiste. Mam nadzieje ze to nie koniec
                                                    dzienikarskiej zabawy.
                                                  • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:02
                                                    Czy ktoś wie co się dzieje z tą inwestycją???!!!??
                                                  • Gość: Luna Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.chello.pl 26.05.07, 11:14
                                                    Był wielki szum a teraz cisza. Czy Ci ktorzy chcieli zrezygnowac odzyskali
                                                    swoje pieniazdze czy tez wszyscy czekaja. Ma ktos jakies info w sprawie
                                                    inwestycji ...? Z gory dziekuje za informacje.
                                                  • Gość: gp Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 09:02
                                                    inwestycji nie będzie prezesi nie mają wstępu do biura i mogą się szykować na
                                                    wczasy a angole wycofują się rakiem.
                                                  • Gość: Luna Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.cplus.com.pl 28.05.07, 13:52
                                                    Może coś więcej?! Czy ktoś odzyskał kasę za umowę rezerwacyjną? Dyskusja
                                                    niestety zamiera ... Info please!!
                                                  • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:01
                                                    Podobno jest niezły bałagan w ich papierach.
                                                    Proponuje równierz każdemu zainteresowanemu zadzwonić do biura i zapytać się o
                                                    panów prezesów S. których działalność tak szczegółowo opisało Życie Warszawy
                                                    ludzie którzy tam siedzą nie są zbyt rozmowni mimo wcześniejszych zapowiedzi że
                                                    nawet Bóg ich nie zatopi...
                                                    Ale najgorsze jest to że nikt nic nie wie na temat pozwolenia i chyba nawet nie
                                                    wiadomo kto jest teraz właścicielem tego bałaganu tak więc uprzejmie informuję
                                                    iż wszyscy którzy mają jeszcze jakieś złudzenia są głęboko w d...........
                                                  • Gość: bezdomna Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.chello.pl 27.06.07, 12:54
                                                    my odzyskaliśmy kasę. ale to nie było łatwe. np. mieliśmy odebrać kasę w piątek
                                                    a tu o 17 facet dzwoni, że nie ma dla nas kasy... i tak było ze dwa razy! ale
                                                    już za trzecim razem udało się. w ogóle to współczuję tym ludziom, którzy muszą
                                                    świecić oczami za te akcje green parku. jedna laska już zrezygnowała, niedawno
                                                    zrezygnował też taki jeden koleś. widziałam, że na stronie mają nowych ludzi,
                                                    ale to pewnie nie są aktualne informacje. no ale moja przygoda z tą firmą się
                                                    zakończyła.
                                                  • Gość: bezdomna ma ktoś coś nowego??? IP: *.chello.pl 27.06.07, 12:59
                                                    tak z ciekawości, bo ja skończyłam z tym developerem dobrych parę miesięcy temu.
                                                    i moje informacje na ten temat zakończyły się na tym artykule w ŻW.
                                                  • Gość: baśka Re: ma ktoś coś nowego??? IP: *.escom.net.pl 29.01.08, 14:19
                                                    Owszem. Drodzy Państwo nie będę mieszkańcem osiedla i życzę
                                                    powodzenia wszystkim, którzy związali się z tą firmą.
                                                    Od roku Greenpark jest moim dłużnikiem. Po spisaniu umowy, wykonaniu
                                                    usługi i jej akceptacji nie mogłam uzyskać swoich należności. Po
                                                    miesiącach telefonowania, pojawiłam się w końcu w firmie bez
                                                    uprzedzenia, gdyż osoba odpowiedzialna za płatności była wciąż
                                                    niedostępna. Po kulturalnej rozmowie i obiecankach nic się nie
                                                    zmieniło. Pokrętna jest sprawa z prezesem, właścicielami spółki, nie
                                                    wiadomo kto tak naprawdę decyduje o płatnościach, kto za co
                                                    odpowiada w tej firmie. Przewija się temat Anglików, na naszym
                                                    terenie słyszałam różne dziwne historie na temat prezesa...W
                                                    zasadzie w mojej sytuacji nie ma to znaczenia, ale płatności nie
                                                    zostały uregulowane.
                                                    Chciałam załatwić sprawę polubownie, ale cóż, nie dało się...
                                                    Skierowałam sprawę do sądu i będę czekać pewnie latami, ale nie mam
                                                    wyjścia.
                                                    Pozdrawiam wszystkich.
                                                  • anna.kozlowska844 Re: ma ktoś coś nowego??? 29.09.14, 09:47
                                                    Witam serdecznie, @baśka czy udało się pani załatwić cokolwiek z sądem? Mi też Green Park zalega ze zwrotem zaliczki za mieszkanie w Zielonce. Były "prezes" Tomasz Kunstler zwodził mnie przez wiele miesięcy, obiecując zwrot zaliczki i mydląc oczy "Anglikami", aż w końcu się poddałam. Teraz jednak chętnie przeznaczę całą tą zaliczkę na adwokata i nawet jeszcze dopłacę, byle tylko przytrzeć nosa "prezesom" i spółce. Czy rozważaliście państwo pozew zbiorowy? Czy sprawa może ulec przedawnieniu? Pozdrawiam, Anna.
                                                  • Gość: Jaś Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:43
                                                    Co Wy za glpoy piszecie jakie FERNO ? A co ma jakies Ferno do GreenParku ? o
                                                    ile wiem to firma , która kiedyś produkowala okna.... Znow jakas sciema.. Moze
                                                    to przez brak okien teraz nie bedzie pozwolenia na budowe ! Ratunku
                                                    Powariowaliscie Wszyscy
                                                  • Gość: Osiu Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 29.04.07, 16:54
                                                    Wiem wiem ... pluja Wam w twarz a Wy udajecie ze deszcz pada. Zanm takich jak
                                                    Wy. Teraz już mały dystans do grubego wałka. Tylko Wam dac szanse to
                                                    podpie..cie majtki własnym zonom.
                                                  • Gość: Zen Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:11
                                                    Zadzwon i sam zapytaj... jak taki niedowiarek jestes. Mam tez kilka innych
                                                    ciekawostek ale o tym pewnie jeszcze czas. Czytaj Zycie Warszawy.... Sam
                                                    zobaczysz już niebawem. A co do Twojego pytania to Ci tylko pwiem że walcze i
                                                    to o dwa miszakania i 10.000 PLN bo sie wycofuje i nie wierze że mi kase
                                                    oddadzą. Sam zobaczysz
                              • Gość: FOBBISTA Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:48
                                no ..... i po moich fobiach. Jak by nie patrzył ! WAŁY
                          • Gość: Igor Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:16
                            To mam nadzieje że już myslisz inaczej. Ja tez kupiłem dwa mieszkania. Jedno na
                            siebie jedno na kuzyna. (ma spekulacje bo tani było) teraz bede sepkulował ale
                            chyba swoim straconym czasem i pienidzmi. Pozowlenie bedzie ale może za 3
                            miesiące ! Pare informacji sprawdziłem. Ten Wilki brytyjczyk z mlekiem pod
                            nosem (31 lat) ma ogromne doswiadczenia ale w przewałkach w Angli.... Pewnie
                            dla tego zaczyna budowac w Wwie. Ale tu powoli tez zaczyna walic wszystko i
                            wszystkie(ich) do okoła...
                            • iza9977 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 23.04.07, 16:39
                              Gość portalu: Igor napisał(a):

> To mam nadzieje że już myslisz inaczej. Ja tez kupiłem dwa mieszkania. Jedno
                              na
                              >
                              > siebie jedno na kuzyna. (ma spekulacje bo tani było) teraz bede sepkulował
                              ale
                              > chyba swoim straconym czasem i pienidzmi. Pozowlenie bedzie ale może za 3
                              > miesiące ! Pare informacji sprawdziłem. Ten Wilki brytyjczyk z mlekiem pod
                              > nosem (31 lat) ma ogromne doswiadczenia ale w przewałkach w Angli.... Pewnie
                              > dla tego zaczyna budowac w Wwie. Ale tu powoli tez zaczyna walic wszystko i
                              > wszystkie(ich) do okoła...
                              Zrezygnuj zatem, to odadzą ci kase i sprzedadza o wiele drożej. Bądą zarobieni
                              • Gość: adek232 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 17:19
                                O nowa twarz na forum i od razu z greenparku.
                                Żałosna próba.
                                • Gość: krysia co developer może spieprzyć na obecnym rynku??? IP: *.chello.pl 24.04.07, 14:01
                                  ja nadal nie rozumiem co oni musieli spieprzyć? jest taka konkurencja, że wierzyć się nie chce, że narobili sobie jakiś długów itp. nawet gdyby stwierzili, że budują termitierie w Somalii za 20000/m2 to ludzie i tak by się żucili na nie.
                                  • Gość: adek232 Re: co developer może spieprzyć na obecnym rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:43
                                    Co ma rynek do kompetencji i być może do intencji z jaką działa developer???
                                    Czas pokaże....
                                    Co do długów to też się okaze ale ktoś tam pisał że mu 5 nie oddali.
                                    Mocne są te wpisy na forum czy ktoś się z greenparkiem kontaktował czy coś
                                    wiadomo co z tym pozwoleniem i w ogóle?
                                    Przez ciekawość patrzyłem na fora innych developerów wszędzie są jakieś
                                    niekorzystne wpisy ale nie aż takie jak na tym i nigdy o developerze który
                                    jeszcze nie rozpoczął inwestycji!?

• mezzmerize Re: co developer może spieprzyć na obecnym rynku? 25.04.07, 10:50
                                      natworzyłeś tych niekorzystnych wpisów pod kilkunastoma nickami to co się
                                      dziwisz... dalego Ci do perfekcyjnej taktyki czarnego PR... popracuj lepiej nad
                                      kamuflarzem i stylistyką wypowiedzi, bo nie trzeba być biegłym sądowym żeby
                                      odkryć, że pewne sekwencje wyrazowe i błędy stylistyczne to adek232 pod
                                      dziesięcioma nickami... i uprzedzam Twoje flagowe pytanie zadawane z uporem
                                      godnym lepszej sprawy - ja też nie jestem z Greenparku. Obserwuję tylko na
                                      forumach takich żółtodziobów, którzy myślą, że są bardziej inteligentni niż
                                      inni...Osiągasz coraz wyższy poziom narcyzmu egzaltując się swoimi
                                      wypowiedziami co chwila...dbaj o serce, częste emocje nie są zdrowe
                                      • Gość: adek232 Re: co developer może spieprzyć na obecnym rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:12
                                        Emocje są chyba uzasadnione zwarzywszy na dzisiejszą publikację w Zyciu
                                        Warszawy. Z artykułu można się dowiedzieć informacji o których nikt z nas chyba
                                        nie miał pojęcia.
                                        Tak czy inaczej moją odpowiedzią na twoje nie prawdziwe informację dot. mnie i
                                        moich intencji jest nadstawienie drugiego policzka a jako P.S. przesyłam ci
                                        link do publikacji:
                                        www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?
                                        place=Lead04&&news_cat_id=245&news_id=156334&layout=1&forum_id=32325&page=text
                                        • czesiu71 Re: co developer może spieprzyć na obecnym rynku? 25.04.07, 12:06
                                          www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=245&news_id=156334&layout=1&forum_id=32325&page=text
                                          • Gość: pyzdra Re: co developer może spieprzyć na obecnym rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 13:32
                                            Witam wszystkich
                                            Jestem swiezo po rozmowie ze sprzedwca.
                                            Zadalem mu proste pytanie jaki jest stosunek Geen Parku do artykulu ktory
                                            ukazal sie dzis w Zyciu Warszawy?
                                            Odpowiedz byla bardzo ciekawa, Pan z biura powolal sie na film "Titanic"
                                            cytujac " nawet Bog nas nie zatopi......"
                                            Chyba wszyszcy wiemy jak sie skonczyla historia tego statku ( oczywiscie oprocz
                                            mojego rozmowcy )

Pozdrawiam
                                            • Gość: Katarzyna Zareba Re: co developer może spieprzyć na obecnym rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:41
                                              Ale wieje manipulacja.... Ludzie!! jAK JUZ COS TAKIEGO ROBICIE TO Z GLOWA I
                                              JAKIMS POLOTEM!!!!!!!! Szkoda, ze GreenPark ma az tak slabego przeciwnika....
                                            • Gość: Alina Re: co developer może spieprzyć na obecnym rynku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:45
                                              Ale wieje manipulacja..... Szkoda, ze GP ma az tak slabego przeciwnika... Nie
                                              trzeba byc Sherlock'iem zeby widziec co sie dzieje
                                          • greenpark GreenPark 25.04.07, 15:41
                                            Szanowni Klienci,
                                            W związku z opublikowanym w dniu 25.04.07r. artykułem w Życiu Warszawy o
                                            niewywiązywaniu się Spółki Greenpark ze zobowiązań finansowych wobec firm
                                            współpracujących w zakresie projektu jak również wobec Klientów, którzy
                                            wpłacili zaliczki na poczet przyszłych mieszkań i oczekują obecnie na
                                            pozwolenie na budowę oświadczamy:
                                            1.Artykuł zawiera wiele nieprawdziwych informacji i danych w związku z czym
                                            firma Greenpark w trybie przewidzianym prawem prasowym będzie domagała się od
                                            Życia Warszawy sprostowania podanych faktów i prawdopodobnie wystąpi na drogę
                                            postępowania sądowego ponieważ z wcześniejszych informacji uzyskanych przez
                                            naszą firmę wynika, iż artykuł ten został zainspirowany przez inwestora który
                                            chciał podstępnie przejąć firmę a został odrzucony przez głównego udziałowca
                                            firmy.
                                            2.Firma Greenpark wyraża gotowość aby wszystkim osobom które podpisały umowy
                                            rezerwacyjne po upływie terminu zawartego w umowie tj . 30.04.07r. zwrócić
                                            wpłacone środki zgodnie z terminem zawartym w umowie bądź przedłużyć umowy.
                                            3.Jednocześnie informujemy, iż dnia 17.04.07r. został podpisany protokół
                                            uzgodnień z Pracownią Architektoniczną ,na podstawie którego firma Greenpark
                                            przekazała określoną w tym protokole kwotę środków pieniężnych, a Architekci
                                            zobowiązali się do złożenia dokumentacji projektowej niezbędnej do uzyskania
                                            pozwolenia na budowę
                                            4.Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do biura i odsyłamy do strony
                                            internetowej , gdzie widnieją wszystkie aktualne numery telefonów, a osoby
                                            które pojawiły się jednorazowo na forum i mówią o braku kontaktu bądź
                                            niemożności odzyskania środków prosimy o podawanie przy Nicku imienia i
                                            nazwiska oraz numeru umowy rezerwacyjnej. W ten sposób wyeliminujemy osoby,
                                            które uprawiają czarny PR.

Piotr Soroka
                                            Prezes Zarządu
                                            • Gość: Alina Re: GreenPark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:55
                                              Az dziwne, ze jakos sie rozmowa urwala po prosbie Prezesa o podawanie numerow
                                              umow rezerwacyjnych....
                                              Sztuka manipulacji opanowana w stopniu bardzo srednim panowie...
                                              Pozdrawiam
                                              • Gość: prawda2 Re: GreenPark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 18:05
                                                Drogi Panie prezesie!
                                                W odpowiedzi na pana osobiste wystąpienie oraz pańskich emisariuszy (nie
                                                zliczona ilość nicków na tym forum) informuję, iż przedwcześnie obwieścił Pan
                                                koniec kłopotów Greenparku.
                                                Tak więc MIJA pan się z prawdą pisząc o przejściowych trudnościach tymbardziej
                                                że kwestią czasu jest wyjście na jaw całej prawdy (geneza powstania oraz inne
                                                okoliczności).
                                                Nadmieniam, iż informacje podane przez Zycie Warszawy bardzo łatwo można
                                                sprawdzić u źrodeł(np. u P. Goska w Łomży lub w sądzie gdzie założył wam sprawę
                                                o zwrot niezapłaconych należności), czas równierz pokaże ilu wierzycieli zapuka
                                                do waszych drzwi w najbliższych miesiącach oraz jak zachowają się ogoleni
                                                Anglicy- na ich miejscy zainteresowalbym tym prokuraturę.
                                                Próba zbagatelizowania kryminalnych doniesień ZW jest tylko grą na czas aby
                                                odwlec katastrofę która już się wydarzyła.
                                                Tak czy inaczej całe wydarzenie jest szczytem niekompetencji.
                                                Proszę o odpowiedź jak chcecie wybudować kilkaset mieszkań bez pieniędzy,nie
                                                wiedząc za ile(brak generalnego), kiedy(brak pozwoleń, projektu) nic nie
                                                wiedząc za to wiedząc że właściwie to wszystko jest ok a ZW to stracency i
                                                głupoty napisali waląc po nazwiskach zaiteresowanych, kwotach i faktach.

• Gość: GP/S/R2007-Ib Re: GreenPark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:39
                                                alina a ty dlaczego nie podajesz numeru umowy rezerwacyjnej?
                                            • Gość: Daniel S. Re: GreenPark IP: 212.75.102.* 25.04.07, 19:32
                                              Do wszystkich ktorzy czytali moje poprzednie wpisy: wybaczcie mi za moj ton,
                                              jednak bylem nieprzyjemnie zaskoczony tym co przeczytalem dzis w Zyciu Warszawy
                                              i rozgoryczony zachowaniem GreenPark co do mojej osoby. Podtrzymuje to co
                                              napisalem wczesniej zostalem poinformowany ze pozwolenia nie ma i ze nie bede mi
                                              oddane pieniadze, mozliwie ze to pracownika z ktorym rozmawialem powyzsze
                                              decyzje Prezesa jeszcze nie dotarly gdy z nim rozmawialem. Bedziemy, razem z
                                              zanymi mi osobami ktore zaplacily zaliczki, usilowali osobiscie odzyskac nasze
                                              zaliczki w Piatek. Co do oskarzenia dlaczego nie podaje pelnego imienia lub
                                              numeru rezerwacji, odpowiedz jest prosta, z powyzszej wypowiedzi Prezesa
                                              GreenPark i osoby z ktora rozmawialem, ktora sugerowala ze ja dzialam na
                                              niekozysc firmy porbujac odzyskac moja zaliczke, wynika ze osoby ktore glosno
                                              wypowiadaja swoje zdanie o tym co firma GreenPark robi sa traktowani wrogo jako
                                              osoby propagujace "czarny PR" i obawiam sie dyskryminujacego potraktowania w
                                              probach odzyskania swoich pieniedzy.

Chcialbym takze zauwazyc ze zastanawiajace sa wypowiedzi Katarzyny Zareby i
                                              Aliny, obie z tych zamych IP, napisane minuty od siebie, uzywajace dokladnie
                                              tych samych slow. Jednak nie bede dalej w to wnikal.

Ponadto, z tekstu calego artykulu ktory sie ukazal dzis w Zyciu Warszawy wynika
                                              ze redaktor z Zycia Warszawy byl w GreenPark i spotkal sie z Panami Piotrem i
                                              Ignacym Soroka, by zaprezentowac swoj material i umozliwic im wypowiedz/obrone
                                              (zogodnie z prawem prasowym). Gdyby jakikolwiek z ow Panow zakwestionowal
                                              informacie w tekscie, reporter niemoglby umiescic tych informacji w artykule do
                                              czasu ich wyjasnienia lub do czasu uzyskania niezbitych dowodow do ich poparcia.
                                              Tak wiec wszystko co jest w artykule musialo by niezakwestionowane przez zadnego
                                              z Panow lub sa na nie niezbite dowody - na jedno wynika zostala opisana prawda.

Na koniec: ja, i wszyscy ktorych osobiscie znam, beda usilowali odzyskac swoje
                                              pieniadze. Mam nadzieje ze nam sie to powiedzie. I zycze powodzenia wszystkim
                                              innym ktorzy beda usilowali je odzyskac: mam nadzieje ze wam tez sie powiedzie.
                                              Ja wiem ze nie bede mieszkal w GreenParku, juz poprostu nie chce. Mam dosc
                                              zachowania GreenPark przez ostatnie miesiace (unikanie odpowiedzi, brak
                                              pozwolenia itp), co polaczone z dzisiejszym artykulem przekonalo mnie ze nie
                                              chce z GreenParkiem juz miec cokolwiek do czynienia. Nie dam sie nabrac na ich
                                              gierki i oszustwa, a tym bardziej nie pozwole by jakas para spokrewnionych
                                              oszustow (jeden juz zanany z wyrokiem i odsiadka) usilowala krecic "Plac
                                              Zbawiciela 2" za moje pieniadze. A najwazniejszym powodem jest to ze nie bede
                                              narazal mojej rodziny i maszej przyslosci na rzecz tych nieczystych ludzi.

Do osob z GreenParku: niewybacze wam ze przez wasze manipulacie i kretactwa
                                              stracilem tyle czasu i okazji na inne mieszkania i mam nadzieje ze nie ujdzie
                                              wam to na sucho.

Do wszystkich osob z rezerwacjami: cokolwiek postanowicie - czy bedzie to
                                              czekanie przy GreenParku z nadzieja ze wszystko sie uda, czy bedzie to
                                              postwienie sie kretaczom i niepozwolenia im oszukiwac innych, czy tez odzyskanie
                                              swych pieniedzy i zapomnienia o GreenParku - zycze wam wszystkim powodzenia.

Daniel S.
                                            • Gość: jonhy 11 ten z bąblem w nosie IP: *.eranet.pl 25.04.07, 21:53
                                              panie prezesiku pan to chyba wszystkich za idiotów ma.Prawda i fakty mówią same
                                              za siebie a te pana oswidczenia to o kancik pupeczki potłuc to przez ten cały
                                              czas jedno co panu sie udało to zaciągnąc gigantyczne długi i podpisa
                                              porozumienie z architektami ktorzy w swojej karierze zaprojektowali mieszkanie
                                              i cos tam jeszcze (bude dla psa) to gratulacje dziala pan super szybko tam
                                              gdzie nie trzeba czyli w wydawaniu ludzkich pieniedzy a Ci ludzie teraz panu
                                              pokażą ze to nie zarty i wsadza pana do wiezienia a tam panie szanowny prosze
                                              pupcie ogolic i chajda do przodu a i w rzadnym wypadku prosze nie zapominac o
                                              dobrych manierach i kremiku bo nadmierne tarcie szkodzi cerze z wyrami
                                              współczucia i geniuszu dla tak twórczej działalnosci zawsze przy tobie ciulu
                                              JOHNY 11
                                            • dpkplastering Re: GreenPark 26.04.07, 20:55
                                              Czesc Piotr , Dariusz z tej strony - to nie dotyczy Green Parku , ale
                                              dzialalnosci twojej pierwszej firmy NLC Limited w Londynie...
                                              Sorry, ze kontaktuje sie z toba na publicznym forum, ale nie moge sie z Toba
                                              inaczej skontaktowac - sekretarka juz nie pracuje, Goska nie odbiera a Ty nie
                                              odpawiadasz na moje wiadomosci. Zaczynam sie niepokoic...
                                              Czekam na rychly kontakt...
                                              DPK Plastering
                                  • Gość: Partner A może porozmawiamy o NLC Ltd... IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 29.04.07, 17:08
                                    Wchodze.... !
                                    • Gość: GP A może porozmawiamy o NLC Ltd... IP: *.cable.ubr07.croy.blueyonder.co.uk 30.04.07, 03:20
                                      kim jesteś inicjały proszę i johny 11 też do identyfikacji.?!.
                                    • Gość: nlc Re: A może porozmawiamy o NLC Ltd... IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 03.05.07, 00:00
                                      Ja tez.
                                      A moze nas byc wiecej!
                                      • Gość: TRIAL Re: A może porozmawiamy o NLC Ltd... IP: *.bulldogdsl.com 04.05.07, 18:25
                                        • Gość: adek232 Re: A może porozmawiamy o NLC Ltd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 10:55
                                          O co chodzi z tym NLC Ltd. ??????
                                          Co to ma wspólnego z Greenparkiem????
                                          Po lekturze zapisów forum można przypuszczać że ludzie stojący za greenparkiem
                                          oprócz zarzutów przedstawionych przez Życie Warszawy mają coś więcej na
                                          sumieniu- czy to prawda?
                                          • Gość: Trial Re: A może porozmawiamy o NLC Ltd... IP: 212.183.134.* 10.05.07, 21:43
                                            NLC i Greenpark laczy jedna osoba.
                                            pan Piotr Soroka, ktory pozostawil w Londynie niesplacone dlugi.
                                            Osoby ktore odzywaja sie w temacie NLC ltd to Ci ktorym nie zaplacil.
                                            • Gość: jaco Re: A może porozmawiamy o NLC Ltd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:11
                                              Ja też mogę porozmawiać o NLC. I jeszcze jedno - ciekawe gdzie jest Pan P.S. ?
                                              z moimi 80 tys.?
                                              • Gość: adek232 Re: A może porozmawiamy o NLC Ltd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:34
                                                Teraz to chyba czeka na autobus do ZK.
                          • Gość: Wywiad z GB Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:38
                            Koleś jakiś słaby masz ten wywiad.... Penie nic nie sprawdzałes. Ani ksiegi ani
                            tych właścicieli. Jak bys ich sprawdził to byc nigdy nie kupił tam mieszkania.
                            Jest taka Firma w Lonydnie NLC Nort London Construction Ltd i coś tam jeszcze .
                            Pracował dla nich jeden z udziałowców i sporo nawywijał. To jest to Brytyjskie
                            doświadczenie.
                            A tak apropos ciekwae ska wiesz że działki kupili z własnych środków ??? Penie
                            Ci powiedzieli...Tak samo jak to zeby adres IP ukrywał. A rachunek powierniczy
                            pewnie założyli żeby im kasy nie dało sie zabrać przy upadłości. Jak masz Priva
                            to napisz to Ci wysle. Zresztą może najpierw do redakcji. Reszte pewnie zaraz
                            sie dowiesz
                        • Gość: Burak Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.eranet.pl 11.04.07, 19:43
                          Bozek , Zielony i inne stwory bez adresu IP lub z chelo.pl walicie z tego
                          samego kompa i to przpadkiem z ILMETU !! a kto tam sie mieści ?! A no
                          własnie !!! ZIELONE LUDKI CO ZALEGAJA NAWET Z CZYNSZEM juz 3 miechy. Sam
                          sprawdziłem , moja żona pracuje w VW BANKU , który dawniej miescił się w
                          ILMECIE
                    • Gość: ANGOL z .......? Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:46
                      zadnych ciezarów ? Juz sie chyba zmieniło. Byłem dzisaj w KW. BAGNO , jakis
                      krzywy wniosek o hipoteke! Pewnie sami sraja w gniazdo bo mic w sadie nie
                      chcieli powiedziec. TYTANIC , Boze chron Krolowa ! i GreenPark oraz
                      jego "kapitaly"
            • Gość: Joanna Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 20:55
              Nie mam gdyz, nie maja jeszcze zezwolenia na budowe i tylko zawieraja umowe
              rzzerwacyjna. Kaucja 5 tys.
              • Gość: ??? Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:50
                A co z tą oczyszczalnią ścieków co jest na terenie tych działek i obsługuje
                obecnie osiedle wojskowe?
                Może to za sprawą tego sąsiedztwa takie aktrakcyjne warunki proponują?
                Sprawdźcie koniecznie ten temat bo sam jestem zainteresowany.
              • Gość: Sempero Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: 57.66.193.* 01.02.07, 17:32
                Czy Greenpark już dostał pozwolenie na budowę ? Czy ktoś śledzi ten temat ?
            • Gość: t Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.03.07, 21:21
              Umowa sformułowana jest w ten sposób ze nie gwarantują Ci stałej ceny. Gość w
              prost powiedział mi ze nie będą podpisywać umowy przedwstępnej z ceną wiele
              niższą niż rynkowa (logiczne) zapewnił jednak ze nie będzie wiele wyższa niż
              wstępnie deklarowana. Oni poprostu potrzebują tych umów rezerwacyjnych aby
              otrzymać kredyt (aby inwestycja była bardziej wiarygodna dla banku) bo chodzi o
              kosmiczną kase. Pewnie wybudują to osiedla ale napewno nie po takich cenach jak
              na umowach rezerwacyjnych. Koszty takiego standardu to nie jest napewno 5tyś za
              metr i nie ma co tłumaczyć tu tym że grunt kupili tanio bo koszty gruntu przy
              takiej inwestycji to naprawde znikomy koszt w porównaniu do kosztów budowy w
              takim standardzie.
    • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 15.02.07, 21:02
      mam już opinie prawną co do umowy przedwstępnej Greenparku. Niestety wiele jest
      niejasności co do terminu oddania budynku. OK, mają rachunek przedwstępny,
      dobra rzecz, ale prawnik mi powiedział, że od razu sobie zakładają bez podania
      przyczyn, że mogą się opóźnić o 60 dni i dopiero wtedy ew. odsetki karne. Nic
      nie piszą o terminach usunięcia wad. Nie jest napisane jak będzie dokonywany
      obmiar przy odbiorze (z tynkami czy bez, na jakiej wysokości od podłogi
      obmiar?), mam szczegółowo wypunktowane inne rzeczy, które trzeba z nimi
      zmienić/wynegocjować w umowie, ale ze zrozumiałych względów nie mogę się dalej
      dzielić bo prawnik kosztuje. Nie wiem, może nie znam się ale wypowiedzcie się
      jakie średnio są opóźnienia w Wawie ?
      • megi256 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 16.02.07, 10:16
        ja znam doswiadcznie jednej warszawskiej firmy developerskiej u ktorej kupilam -
        oddaje nawet przed czasem - takze jest wszystko terminowo- inaczej zreszta
        musieliby placic kary - oczywiscie rownowazne jak odsetki klienta w ramach
        opoznienia za platnosci- ale to jest wporzadku - owne prawa - uczciwe zasady
        dzialania,
        -a w dodatku developer moze - a nie musi nam naliczac odsetki za nasze
        opoznienia w platnosci -
        pozdrawiam i zycze bezpiecznej wspolpracy z tym nowym - niesprawdzonym jeszcze
        developerem,
        ps maja juz to pozwolenie???
        • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 16.02.07, 11:14
          w tym tygodniu mieli dostać pozwolenie, ale na razie na stronie internetowej
          tego nie opublikowali...

w ogóle słyszałem że sprzedali ok 60% mieszkań w budynku A. Hej NABYWCY czemu
          siedzicie cicho ????? Internetu w domu nie macie czy co ??????????????? :-)
          Kilka osób się tu przewija, ale gdzie jest to kilkadziesiąt co kupiło ???
          Ludzie odezwijcie się ! Musimy ze sobą wymieniać informacje bo to na dobrze nam
          wyjdzie !!!!
          • Gość: Luna Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: 217.17.40.* 16.02.07, 18:05
            Jestem ... ale niewiele mam do dodania, no moze poza tym, ze podpisalem umowe
            przedwstepna i jakos nie mialem czasu sledzic ostatnich wydarzen. Rowniez nie
            mialem okazji zapoznac sie z draftem umowy wstepnej... Poinformowano mnie, ze do
            konca lutego pozwolenie na budowe powinno zostac wydane wiec cierpliwie czekam.
            Czy moze wiecie juz o o ile wzrosnie cena metra kwadratowego wzgledem tego co
            zawarte jest w umowie wstepnej, tj. 4490?

Pozdrawiam i obiecuje poprawe ... :-)
      • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 01:33
        Najważniejsze to, żebyście sobie zapewnili:
        - możliwość podpisania umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego
        - konkretną datę oddania mieszkania (nawet jeżeli będzie plus minus 30 czy 60
        dni, to będzie wiadomo od jakiej daty)
        - termin odbioru pousterkowego
        - standardy ISO, których będą się trzymać (polskie normy budowlane).
        Koniecznie spróbujcie negocjacji, chociażby w grupie kilkuosobowej - jest
        większa siła przebicia.
        Co do opóźnień, to nie ma co liczyć na łaskawość dewelopera. Mogą się wyrobić,
        ale nie muszą. Tym bardziej, że kiedy oddanie budynku sie przeciąga, klient
        traci najbardziej - płaci ubezpieczenie pomostowe do banku, no i często w tym
        samym czasie ponosi koszt wynajmu.
        Powodzenia!
        • Gość: Bożek Nowe mieszkanie - co musi być w umowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 01:37
          O! Znalazłem odpowiedni artykuł w Wyborczej:
          dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,3856709.html?as=3&ias=3&startsz=x
          Nowe mieszkanie - co powinno koniecznie być w umowie

1. Oświadczenie dewelopera, że jest właścicielem gruntu, na którym ma stać budynek.

2. Zapewnienie, że przeniesie na ciebie własność mieszkania w stanie wolnym od
          wszelkich obciążeń wraz z udziałem we współwłasności działki, na której będzie
          usytuowany budynek, oraz takim samym udziałem w częściach wspólnych budynku.

3. Dokładną lokalizację budynku, w którym ma być twoje mieszkanie, jeśli nie ma
          jeszcze adresu, musi być podany numer księgi wieczystej działki.

4. Dokładne usytuowanie mieszkania w budynku: piętro, numer, a także jego
          powierzchnię, powierzchnię piwnicy, tarasu, balkonu, miejsca postojowego w
          garażu podziemnym, komórki gospodarczej itp.

5. Cenę mieszkania podaną tak, żebyś nie miał wątpliwości, ile zapłacisz.
          Deweloperzy i spółdzielnie stosują dwie metody:

a) według postępów robót na budowie - płacisz tylko za to, co zostało zrobione.
          Korzystnie więc jest się umówić np. tak: - I rata - 5 proc. wartości inwestycji
          płatne w dniu podpisania umowy przedwstępnej; - II rata - 30 proc. po wykonaniu
          stanu zerowego, czyli fundamentów; - III rata - 30 proc. po wykonaniu stanu
          surowego itd.

b) ratalny - co miesiąc, kwartał itp. Jeśli deweloper (spółdzielnia) zmusza cię
          do przyjęcia tego wariantu, staraj się jak najmniej zapłacić na początku.

Umów się tak, żebyś mógł główne transze opłat wnosić wtedy, kiedy budowa będzie
          już bardzo widocznie zaawansowana. Ustal też, że ostatnia wpłata nastąpi dopiero
          po odbiorze mieszkania, w dniu podpisania aktu notarialnego przenoszącego
          własność domu, mieszkania na ciebie.

6. Dokładny termin ukończenia inwestycji, czyli konkretną datę, np. 1 kwietnia
          2009 r.

7. Zapis o karach umownych za niedotrzymanie terminu - najlepiej, żeby były to
          odsetki ustawowe naliczane za każdy dzień opóźnienia.

Przyjrzyj się, jakie kary grożą ci za wycofanie się z umowy (zwykle jest to ok.
          5 proc. wartości mieszkania). Grożąca ci kara umowna powinna być w takiej samej
          wysokości jak grożąca deweloperowi.

8. Wstaw do umowy warunek, że powierzchnia mieszkania będzie liczona według
          jednej z dwóch polskich norm:

a) PN-70/B - 02365 z 30.6.1970 r. lub b) PN-ISO 9836-1997 z 28.10.1997 r.

9. Dokładną datę przeniesienia na ciebie własności mieszkania aktem notarialnym.
          I nie gódź się tutaj na ogólnikowe twierdzenia w rodzaju: deweloper przeniesie
          na ciebie własność nieruchomości trzy miesiące od daty przyjęcia przez gminę
          inwestycji. Ma to być konkretny termin, np. do 1.1.2010 r.

10. Zapis o tym, że za mieszkanie płacisz od momentu podpisania protokołu
          odbioru, czyli od momentu, kiedy stwierdzasz, że jest ono zbudowane tak, jak należy.

Po co to?

Bywają przypadki, że deweloper każe płacić za mieszkanie (opłaty
          administracyjne, media) na długo przed przeprowadzką. Deweloperzy stosują w tym
          przypadku kilka metod. Najpopularniejsze haczyki to:

- od dnia zgłoszenia przez sprzedającego wniosku o przyjęcie budynku do
          użytkowania (innymi słowy, od momentu, kiedy deweloper składa wniosek do gminy o
          pozwolenie na użytkowanie - mało korzystne rozwiązanie, bo płacić trzeba na
          długo przed przeprowadzką);

- od dnia odbioru kluczy (problem powstaje jednak, jeśli mieszkanie zostało tak
          spaprane, że nie nadaje się bez poprawek do zamieszkania).
          • Gość: ??? Re: Nowe mieszkanie - co musi być w umowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:35
            Dzięki za te podpowiedzi. Oczywiście z punktu interesu nabywcy korzystniejszy
            jest zapis o podaniu i liczeniu powierzchni użytkowej z tynkami chociażby ze
            względu na późniejszą opłatę czynszową.
            A co z informacjami w umowie o pozostałych elementach?
            Chodzi mi o ewentualne place zabaw, ogrodzenie, oświetlenie, ochronę lub
            obiekty usytuowane na terenie osiedla.
            Ciągle nie daje mi spokoju ta kwestia oczyszczalni.
            Żeby to nie skończyło sie taką Czajką pod naszymi oknami.
            Może zielonemu1234 coś uda się dowiedzieć na ten temat.
            • scottie23 Re: Nowe mieszkanie - co musi być w umowie 17.02.07, 11:14
              mam jedno pytanie do tych osób które podpisały już umowę rezerwacyjną:
              pamiętacie o tym, że mamy 14 dni na podpisanie umoy przedwstępnej od daty
              wydania pozwolenia na budowę ? Mieli w tym tygodniu dostać pozwolenie, a jeśli
              dostali w piątek to zegar kochani już nam tyka. Ja wlaśnie dostałem opinię
              prawną od drugiego prawnika. Obie opinie w 85% mają dokładnie te same poprawki.
              Więc wiem na 100% o co walczyć z Greenparkiem. Wybejcowałem sporo kasy na obie
              kancelarie, ale nie żałuję. Wiem o jaką stawkę walczę.
              Ludzie, naprawdę zbierzcie siły i działajcie (działajmy) !!! Teraz jest te 5
              minut aby zapewnić sobie spokojny czas na długie lata !!! A tu widzę, że
              niektórzy nawet umowy przedwstępnej nie czytali ???!!!???? Pokażcie ilu nas
              jest, przecież chyba z 50 mieszkan juz sprzedali ??? Wake up people !!!
              Spotkajmy się gdzieś. Większość co tu pisze, to na razie kręci się tylko obok
              tej inwestycji i czeka jak się powiedzie tym co teraz wejdą w budynek A. Tacy
              mnie na razie nie interesują. Ja szukam tych co podpisali umowę rezerwacyjną.
              Gdzie jesteście ???? Co, 3 osoby chyba na forum tylko podpisaly ????
              • Gość: Bożek Re: Nowe mieszkanie - co musi być w umowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:05
                Możesz Scottie napisać, co w opinii Twoich prawników stanowi największy
                mankament umowy? Jaki zapis jest najgroźniejszy? Nie chodzi mi, zebyś zdradzał
                całą opinię adwokacką, która ma swoją ocenę, ale jedynie wskazał punkty umowy,
                którym najbardziej należy się przyjrzeć? ja nie podpisałem rezerwacji, więc nie
                mam wzoru Umowy przedwstępnej do wglądu.

Dzięki.
                B.
                • Gość: Transport Re: Nowe mieszkanie - co musi być w umowie IP: *.chello.pl 24.02.07, 15:03
                  www.zswn.republika.pl/
                  • scottie23 Re: Nowe mieszkanie - co musi być w umowie 24.02.07, 22:19
                    link jest naprawdę ciekawy... o wielu informacjach nie wiedziałem... jeśli
                    dokładna analiza transportu z Zielonki do Warszawy w nim zawarta jest zgodna z
                    rzeczywistością, to naprawdę nie jest wesoło...

mieszkańcy Zielonki Bankowej, mam do Was pytanie: ile się jedzie rano w godz
                    7.00 - 9.00 samochodem (via ul.Mokry Ług) od ulicy Wojska Polskiego do stacji
                    PKP Rembertów?
                    tak orientacyjnie... 10 min ? 20 min ?
                • scottie23 Re: Nowe mieszkanie - co musi być w umowie 25.02.07, 20:50
                  Zwróć uwagę i zastanów się nad poniższymi elementami:
                  1. Kolejność poszczególnych czynności i odległości czasowe między nimi od
                  ostatniej raty do podpisania umowy ostatecznej w formie aktu (ostatnia rata,
                  wezwanie do odbioru mieszkania, usterki małe/duże i terminy ich usunięcia,
                  podpisanie protokołu odbioru, odbiór kluczy, rozpoczęcia płacenia czynszu,
                  podpisani aktu notarialnego)
                  2. termin wydania lokalu
                  3. termin i sposób usunięcia wad/usterek

Trochę kasy i wysiłku z prawnikami mi to zajęło, ale wydaje się, że mam dość
                  dobrze uporządkowaną i zredagowaną umowę. W tym tygodniu będę chciał odwiedzić
                  Greenpark w sprawie tekstu umowy...

Osoby, które już zarezerwowały - piszcie proszę o swoich uwagach.
                  • Gość: warszawianka Re: Nowe mieszkanie - co musi być w umowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:17
                    mam pytanie czy ktoś już podpisał umowę przed wstępnął???
                    • zielony1234 Re: Nowe mieszkanie - co musi być w umowie 27.02.07, 16:43
                      Greenpark jeszcze czeka na pozwolenie na budowę więc nie sądzę by zaczęli już
                      podpisywać umowy....w każdym razie ja jeszcze nie podpisałem
                      • Gość: Mario Nowe mieszkanie - co musi być w umowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:23
                        Z tego co ja wiem to sobie jeszcze poczeka aż Generałów z Zielnki z kicia
                        wypuszczą. Urzad wczesniej pewnie im nic nie da ? Gazeto POMOCY ?! A własie
                        może ktoś z Gazety Wyborczej podejmie tamt i zapyta czemu z WITU wszyscy
                        siedzą ? Może teraz beda zamykać developera....
    • Gość: mala od mieszkanki Zielonki Bankowej IP: *.chello.pl 01.03.07, 22:45
      witam,
      mieszkam już od kilku miesięcy w Bankówce w domkach nieopodal Greenparku i jest
      naprawdę fajnie.jak już zamieszkacie w Zielonce to bardzo dobrze byłoby razem
      się zorganizować na rzecz busu i asfaltu przez Wojska Polskiego do SKM w
      Rembertowie. Piszę to, bo im więcej osób będzie "lobbować" w tej sprawie u
      burmistrza i przewoźników tym lepiej i skuteczniej dla mieszkańców. tej drogi
      właśnie brakuje strasznie! ale można jeżdzić rano i wieczorem Koleją Miejską ze
      stacji Zielonka Bankowa - 25 minut i jestem i samym Centrum.a do stacji piechotą
      jest też blisko... niestety pociągów nie jest zbyt wiele ale można się
      dopasować. busy w godzinach szczytu nie mają sensu w ogóle! a do stacji
      Rembertów rano samochodem jedzie się jakieś 12 minut. życzę szybkiego
      wprowadzenia się do Zielonki.
    • Gość: komunikacja Walka o komunikacje!! IP: *.chello.pl 06.03.07, 15:53
      W imieniu przyszłych mieszkańców GreenParku prosze o aktywizajce a sprawie
      dojazdu do Warszawy no chyba ze chcemy czymś takim sie poruszać.
      www.zswn.republika.pl/prop.html
      • scottie23 Re: Walka o komunikacje!! 06.03.07, 20:32
        Spokojnie. Nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu. Będzie stał budynek A - to
        będę myślał o transporcie do Wawy. Będzie popyt ze strony mieszkańców
        Greenparku czy całej Bankówki - to będzie najpewniej podaż czyli znajdzie się
        ktoś kto już dawno powinien wpaść na pomysł, że największą kasę w Bankówce da
        się zarobić podrzucając mieszkańców Bankówki do SKM Rembertów. W godzinach
        szczytu 6.00 - 9.00 nie wyrabiał by się z kursami - ludzie masowo by oczekiwali
        na Wojska Polskiego na ten wymarzony króciutki 10-minutowy kurs by po kolejnych
        20 minutach być pod Pałacem Kultury. Dziwię się że w Bankówce nikt nie wpadł
        przez tyle czasu by kupić sobie jakiś autobus, założyć działalność, dostać
        wszelkie pozwolenia i podwozić mieszkańców do SKM-ki. I co z tego, że jechałby
        po wertepach na kawałku Wojska Polskiego i ul. Pastuszki. Nie jechałby przecież
        Maybachem by musiał uważać na koleiny. Po co dojeżdżać jakimiś liniami
        autobusowymi klucząc w samych Ząbkach z godzinę... Polacy to jednak nie
        myślą...
        • Gość: komunikacja Re: Walka o komunikacje!! IP: *.chello.pl 06.03.07, 23:10
          SKM nie jest z gumy i już na pierwszych dwóch stacjach nie da się do niej
          wejśc. Moja koleżanka z Sulejówka mówi że jazda na sledzia to normalka o 7
          rano. Więc SKM odpada. Dopóki nie kupi nowego taboru a na to się szybko nie
          zanosi.
          • scottie23 Re: Walka o komunikacje!! 06.03.07, 23:22
            Zgadzam się z Tobą, ale jeśli nie w SKM-kę to w obojętnie który pociąg osobowy
            PKP można wskoczyć i z tego co wiem PKP - przewozy regionalne honoruje bilety
            MZK na terenie Wawy. Nie wiesz czy dużo pociągów PKP rano śmiga, w które można
            wskoczyć by dostać się np. do Centrum ?
        • Gość: Kanar Re: Walka o komunikacje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 18:27
          To sobie jeszcze poczekasz na ten budynek bo pozowlenia jak niebyło tak nie
          ma... Ciekaw czy wogóle bedzie. Na ten czas słabo to wygląda. Zaczynasz szukać
          alternatywy bo tu mi coś wyraźnie smierdzi. Prawie lato a oni dalej nic.... Z
          tego co mówili na targach to miałbyc listopad potem styczeń , marzec , połowa
          kwietnia , koniec kwietnia.... teraz bedzie koniec maja bo był długi weekend
          itd.
    • Gość: lot1941 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:47
      Dlaczego GreenPark mówi o przeważającym kapitale brytyjskim skoro stosunek ten wynosi do polskiego jak 1:156 (patrz KRS) ? No chyba że 6-cio letni pobyt Polaka w Wielkiej Brytanii czyni z niego brytyjczyka :)
      • Gość: Pati_74 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.compi.net.pl 17.03.07, 16:09
        Też to zauważyłam. Udziały dwóch Brytyjczyków są śladowe, a Polaka udział to
        ok. 99%. Pomimo tego nazywają to przeważającym kapitałem brytyjskim. Na pewno
        ładnie to brzmi marketingowo, ale o co tak naprawdę chodzi ? Zastanawiająca
        sprawa.
        • Gość: Bożek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 01:17
          Scottie! Napisz co tam słychać z waszą inwestycją? Jest pozwolenie i umowy,
          znacie generalnego wykonawcę?
          • scottie23 Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 23.03.07, 08:40
            Pozwolenie podobno ma być dzisiaj. Wykonawca jeszcze nie jest znany. Coż więcej
            dodać - na razie czekam. Podstawa to akt notarialny, z treścią taką, że będzie
            można w miarę być spokojnym. Nie mam jeszcze świeżej wersji umowy, bo było
            trochę zmian robionych w międzyczasie prze Greenpark.
    • Gość: Daniel S. Czytajcie dzisiejsze Zycie Warszawy!!!! IP: 212.75.102.* 25.04.07, 13:19
      Czy czytaliscie juz dzisiejsze zycie warszawy?!?

To jakas masakra. Ja z rodzina, moja siostra i kuzynem, zareserwowalismy 3
      mieszkania. Wlasnie sie usiluje dodzownic do GreenPark by odzyskac pieniadze,
      5 tysiecy to nie mala suma, a na pewno nie bede pozwalal by jacys oszusci
      uzywali moich pieniedzy do kolejnych swoich przekretow!! Narazie nikt w Green
      Park nie odbiera. Dam znac jak tylko cos sie dowiem.

Daniel S.
      • Gość: Daniel S. Re: Czytajcie dzisiejsze Zycie Warszawy!!!! IP: 212.75.102.* 25.04.07, 19:35
        Sluchajcie to jakies kompletne oszustwo!!!!

Wreszczie ktos z GreenPark raczyl ze mna porozmawiac i dostalem konkretny
        komunikat: pieniedzy ani mi, ani mojej siostrze, ani mojemu kuzynowi nie
        oddadza! Dlaczego: brak odpowiedzi.. malo to ten facet nawet smial mnie
        oskarzac o nieczyste intencie i ze dla takich osob pieniedzy nie oddaja!!!!! Na
        pytanie o pozwoleniu o budowe tez nie mial odpowiedzi ale byl na tyle szczery ze
        mi powiedzial ze ich nie ma i napewno w tym tygodniu nie bedzie. Wiec co z
        umowami, przeciez wygasaja? Nie mial dla mnie odpowiedzi poza tym ze pieniedzy
        nie dostane.

Sluchajcie ja z tymi oszystami nie chce juz miec nic do czynienia, chyba wszyscy
        widzielismy "Plac Zbawiciela". Dzwonie do siostry ktora pracuje w kancelarji
        notraialnej, wiem ze jej wspolpracownik kiedys u Salansa pracowal, bedziemy
        probowali sie czegos dowiedziec wiecej. Bede dawal znac. Jakby cos ide do sadu.
        Nie pozwole na oszystwa za moje pieniadze.

Daniel S.
        • Gość: jonhy 11 kto pierwszy ten lepszy IP: *.eranet.pl 25.04.07, 21:22
          No Danielku jako jeden myślisz rozsądnie bo reszta tych ktorzy zarezerwowali i
          wpłacili kase chyba do nich nie dociera ze to juz koniec a szczerze to gdzies
          ten początek wcieło chłopie atakuj tych oszustów i kryminalistów co za twoje
          pieniądze wpieprzali zarcie po knajpach i zyli sobie mysląc że wystarczy
          plakaciki porozwieszac po Warszawie a reszta to sama sie zrobi biznesmeni od
          pasania owiec kasy nie dostaniesz jak ich prokuratura nie postraszysz tylko
          tego sie boją h.... jedne ta wywrotka dopiero sie zaczyna teraz masz ostatnią
          szanse na odzyskanie kasy bo za chwile to sie zozpłyną a w biurze będziesz
          słyszał że guwniarz prezesik z bąblem w nosie jest własnie za granicą i
          podpisuje kontrakt a w tej sprawie to nikt nic nie wie a tak wogóle jest
          zajefajnie i bedziesz mieszkał w tym greenparku chłopie szukaj gdzie indzie
          mieszkania powodzenia
      • Gość: Daniel S. Re: Czytajcie dzisiejsze Zycie Warszawy!!!! IP: 212.75.102.* 25.04.07, 19:36
        Do wszystkich ktorzy czytali moje poprzednie wpisy: wybaczcie mi za moj ton,
        jednak bylem nieprzyjemnie zaskoczony tym co przeczytalem dzis w Zyciu Warszawy
        i rozgoryczony zachowaniem GreenPark co do mojej osoby. Podtrzymuje to co
        napisalem wczesniej zostalem poinformowany ze pozwolenia nie ma i ze nie bede mi
        oddane pieniadze, mozliwie ze to pracownika z ktorym rozmawialem powyzsze
        decyzje Prezesa jeszcze nie dotarly gdy z nim rozmawialem. Bedziemy, razem z
        zanymi mi osobami ktore zaplacily zaliczki, usilowali osobiscie odzyskac nasze
        zaliczki w Piatek. Co do oskarzenia dlaczego nie podaje pelnego imienia lub
        numeru rezerwacji, odpowiedz jest prosta, z powyzszej wypowiedzi Prezesa
        GreenPark i osoby z ktora rozmawialem, ktora sugerowala ze ja dzialam na
        niekozysc firmy porbujac odzyskac moja zaliczke, wynika ze osoby ktore glosno
        wypowiadaja swoje zdanie o tym co firma GreenPark robi sa traktowani wrogo jako
        osoby propagujace "czarny PR" i obawiam sie dyskryminujacego potraktowania w
        probach odzyskania swoich pieniedzy.

Chcialbym takze zauwazyc ze zastanawiajace sa wypowiedzi Katarzyny Zareby i
        Aliny, obie z tych zamych IP, napisane minuty od siebie, uzywajace dokladnie
        tych samych slow. Jednak nie bede dalej w to wnikal.

Ponadto, z tekstu calego artykulu ktory sie ukazal dzis w Zyciu Warszawy wynika
        ze redaktor z Zycia Warszawy byl w GreenPark i spotkal sie z Panami Piotrem i
        Ignacym Soroka, by zaprezentowac swoj material i umozliwic im wypowiedz/obrone
        (zogodnie z prawem prasowym). Gdyby jakikolwiek z ow Panow zakwestionowal
        informacie w tekscie, reporter niemoglby umiescic tych informacji w artykule do
        czasu ich wyjasnienia lub do czasu uzyskania niezbitych dowodow do ich poparcia.
        Tak wiec wszystko co jest w artykule musialo by niezakwestionowane przez zadnego
        z Panow lub sa na nie niezbite dowody - na jedno wynika zostala opisana prawda.

Na koniec: ja, i wszyscy ktorych osobiscie znam, beda usilowali odzyskac swoje
        pieniadze. Mam nadzieje ze nam sie to powiedzie. I zycze powodzenia wszystkim
        innym ktorzy beda usilowali je odzyskac: mam nadzieje ze wam tez sie powiedzie.
        Ja wiem ze nie bede mieszkal w GreenParku, juz poprostu nie chce. Mam dosc
        zachowania GreenPark przez ostatnie miesiace (unikanie odpowiedzi, brak
        pozwolenia itp), co polaczone z dzisiejszym artykulem przekonalo mnie ze nie
        chce z GreenParkiem juz miec cokolwiek do czynienia. Nie dam sie nabrac na ich
        gierki i oszustwa, a tym bardziej nie pozwole by jakas para spokrewnionych
        oszustow (jeden juz zanany z wyrokiem i odsiadka) usilowala krecic "Plac
        Zbawiciela 2" za moje pieniadze. A najwazniejszym powodem jest to ze nie bede
        narazal mojej rodziny i maszej przyslosci na rzecz tych nieczystych ludzi.

Do osob z GreenParku: niewybacze wam ze przez wasze manipulacie i kretactwa
        stracilem tyle czasu i okazji na inne mieszkania i mam nadzieje ze nie ujdzie
        wam to na sucho.

Do wszystkich osob z rezerwacjami: cokolwiek postanowicie - czy bedzie to
        czekanie przy GreenParku z nadzieja ze wszystko sie uda, czy bedzie to
        postwienie sie kretaczom i niepozwolenia im oszukiwac innych, czy tez odzyskanie
        swych pieniedzy i zapomnienia o GreenParku - zycze wam wszystkim powodzenia.

Daniel S.
        • Gość: Bożek Re: Czytajcie dzisiejsze Zycie Warszawy!!!! IP: 195.136.116.* 27.04.07, 14:28
          Byłem zainteresowany mieszkaniem na osiedlu Green Park (dla siebie, nie na
          spekulację), ale po kilkunastu rozmowach z ich przedstawicielem (pozdrowienia
          dla pani ) uświadomiłem sobie, że to za duże ryzyko. Firma nowa na rynku, cena
          bardzo atrakcyjna i żadnych, dosłownie żadnych pisemnych zobowiązań z ich
          strony. Kiedy dowiedziałem się, że do umowy rezerwacyjnej, nie będzie nawet
          załączony wzór umowy przedwstępnej, zrezygnowałem.

Ostrzegałem wtedy wszystkich na forum przed dokonywaniem takiej rezerwacji

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=53524323&a=54371480
          lub:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=53524323&a=54374157
          Ale pomimo podejrzeń, nie sądziłem wtedy, że odpowiadam głównie na posty pisane
          przez pracowników lub wspólników Green Parku! Co teraz jest widoczne jak na
          dłoni. Najaktywniejszy niegdyś członek forum czyli scottie23 po aferalnym
          artykule w Życiu Warszawy przestał się odzywać! A to on powinien robic
          największą aferę! Tak samo podstawione były te wszystkie loginy: Zielony1234,
          Ewa, Olginka etc.
          Typowy złodziejski ruch.
          Jestem zbulwersowany i chyba pójdę na klęczkach do Częstochowy w podzięce za
          zdrowy rozsądek i rezygnację z rezerwacji.

Oszukani - walczcie o swoje!
          • Gość: iza9977 Re: Czytajcie dzisiejsze Zycie Warszawy!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:52
            Człowieku opamietaj się ze swoimi opiniami.Jesteś już nudny, daję słowo
            • Gość: marysia1234 Re: Czytajcie dzisiejsze Zycie Warszawy!!!! IP: 195.136.116.* 28.04.07, 15:24
              No właśnie, jak możesz tak bezkarnie rzucać oszczerstwa! Nic o tym nie wiesz!
              Green Park jest wspaniałą, krystaliczną firmą a jej oferta jest najlepsza na
              rynku! I już!
              • Gość: zielony1234 Re: Czytajcie dzisiejsze Zycie Warszawy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 12:36
                zabierajcie swoje udziały, ratuj się kto może aj waj
    • Gość: :) Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 12:08
      misie sympatyczne, wasz deweloper SIEDZI !!!
      • Gość: Waldek Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 17:15
        Czy ktoś z Państwa złożył pozew do Sądu o odzyskanie zadatku , jeśli
        tak to proszę o wskazówki .
    • konrad.kwiat Re: Greenpark Zielonka - forum przyszłych mieszka 19.08.07, 12:18
      Szanowni Państwo,
      Powstało forum na którym mieszkańcy jednego z nowopowstających warszawskich
      osiedli będą umawiać się na tak zwany power buying. Wygląda to w ten sposób że
      grupa osób wybiera dany sklep, wcześniej ktoś negocjuje rabat i wszyscy kupują
      taniej. Przykład - mamy 30 % zniżki na gresy, biały montaż oraz mniejszą zniżkę
      na meble. Osoby, które aktualnie wyposażają lub mają w planach
      wyposażenie/remont mieszkania zapraszamy do współpracy. Wielkość rabatu zależy
      od liczby chętnych osób. Na razie jesteśmy na etapie zbierania odpowiedniej
      liczby osób, warto się zarejestrować żeby wiedzieć gdzie można okazyjnie kupić.
      Na forum będziemy również wymieniać się opiniami o sklepach i produktach.

Zapraszam do dyskusji,
      Konrad Kwiatkowski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka