Gość: gosia IP: *.orange.pl 05.01.07, 21:09 Chcialam kupic z tynku wtornego mieszkanie, ale niestey juz 2 razy sie spoznilam.Cena byla ok, bo 300tys zl , 3 pokojowe 60m na Ursusie.A jak z rynkiem pierowtnym.Pewnie duzo duzo drozsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il 05.01.07, 21:12 W Ursusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na Ursusie Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il IP: *.aster.pl 12.01.07, 11:36 Ursus jest dzielnicą Warszawy czy się to komus podoba czy nie w zwązku z tym, że wszystkie dzielnice odmienia się na więc dlaczego ma byc inaczej z Ursusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeryf Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il IP: *.aster.pl 13.01.07, 21:38 a byles kiedys na wilanowie, albo na srodmiesciu? od razu widac, ze przyjechales z innego miasta, miasteczka, albo wsi i kazdy w warszawie to zauwazy, zgadnij dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il IP: *.skorosze.net 05.01.07, 22:14 Osiedle Skorosze VIII - ceny od 5640 do 6290 zł/m2 brutto. www.ebejot.com.pl/warunki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zonk Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il IP: 212.2.100.* 05.01.07, 23:36 To musi być gdzieś w blokach wielkopłytowych osiedla Niedźwiadek, ewentualnie raczej bloki starego Ursusa (obstawiam okolice Boh. W-wy czy Sosnkowskiego), ale napewno nie raczej urokliwe mieszkania Skoroszy. Ta budynki są przynajmniej nowe, max. 5-6 lat, w większości całkiem ładnie zaprojektowane, przyzwoicie wykonane. Zazwyczaj, jak sie zdaje. Na Skoroszach za takie mieszkanie trzeba dać już 6,2-6,7 tys. za m2, ale pewnie bym wolał jednak tam. Na Skoroszach się sporo buduje i budować dalej będzie, wiem to dość dobrze, ale nie będzie taniej. Wybór zacznij od wizji lokalnej okolic, bo cena wydaje się być nie zawsze najistotniejsza. Innymi słowy za 300 tys. wolałbym 45 m2 na Skoroszach, niż 60 m2 na Niedźwiadku, ale Ty dokonasz własnego wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il IP: *.orange.pl 06.01.07, 20:50 a dla mnie liczy sie metraz.Nie zamierzam po roku gdy pojawi sie dziecko gniezdzic sie w 45 metrach. Tak mowilam o niedziawdku, ulicach wojciechowskiego.Napewno nie sa to piekne bloki, strzezone osiedla ale lokalizacja i dojazd do centrum calkiem niezly.A jesli chodzi o Skorosze , na ich stronie internetowej zostaly do sprzedazy tylko mieszkania 100m2, a kolejne to 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zonk Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po ile IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.01.07, 23:03 Nie kwestionuję, że metraż jest istotny, chciałem tylko zwrocić uwagę na to, że jest pewna różnica między blokami na Niedźwiadku, a tymi na Skoroszach. I zawsze będzie, ale to kwestia wyboru. Na rynku pierwotnym od ręki nie kupisz chyba nic gotowego o powierzchni 50-55 m2 oddawanego do użytku w tym roku. Nie od dzisiaj wiadomo, że gros mieszkań sprzedajesię na etapie "dziury w ziemi", co wprawdzie normalne nie jest, a co stało sie już normą. Buduje się sporo osiedli różnych, lepszych i gorszych (Ebejot, Marvipol, Osiedle Harmonia, Buszrem, Olmont, Eolian Park - wszystko Skorosze) oraz Gawra (Niedźwiadek, a raczej Gołąbki). Wydane są już kolejne pozwolenia na budowę kilku developerów, ale na razie oficjalnie sie w tym nie ujawnili i nie rozpoczęli sprzedaży. Poleciłbym rynek wtórny, np. Skorosze albo Osiedle JW Construction Regulska/Bodycha/Górna Droga. Na Skoroszach mieszkań jest sporo, ale ze względu na wykonanie chętnych bedzie na nie zapewne więcej. No i cena idąca już pod 7 tys. Na Osiedlu Jerozolimskim (JW Construction) mieszkań jest sporo, do kupienia od zaraz napewno znajdziesz kilka. Standard wykonania nieco niższy, ale zrekompensuje Ci to zapewne niższa cena nie przekraczająca 6 tys. (przy mieszkaniu ok. 50-55 m2). Chyba tyle na razie, wybór nie łatwy, ale nie taki znowu mały. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawczyni ja sprzedałam tydzień temu IP: *.chello.pl 06.01.07, 22:56 mieszkanie 56 m, niedaleko Dzieci Warszawy za 395 tys i powiedziano mi, że to jest normalna cena na rynku, kupcy nawet się nie targowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.orange.pl 13.01.07, 14:21 A ja ogladalam juz 3 mieszkania 3 pokojowe o metrazu 60m2, jedno bylo na ulicy Wojciechowskiego, inne na Zagłoby. Jedno z nich bylo do remontu za 290 tyszl, drugie 300tys zl, ale niestety w obydwu przypadkach na drugi dzien zostalo sprzedane i spoznilam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zonk Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.01.07, 14:42 Takie są różnice w cenach na osiedlu Niedźwiadek (min. 5 tys. za m2) i Skoroszach (min. 7 tys. za m2), Gołąbki niewiele mniej niż Skorosze. Podobne ceny jak na Niedźwiadku są w starych blokach Boh. W-wy, Sosnkowskiego, Rakietników i okolicach. Trudno powiedzieć, czy to normalne, ale tak już jest. Można odnieść wrażenie, że jest totalny brak podaży mieszkań, a popyt na te nieliczne ogromny. Ogłoszenia z rynku wtórnego po chwili są już nieaktualne, a nowe oferty developerów wykupywane w pierwszych dniach sprzedaży. Chyba jednak nie jest tak źle w gospodarce, skoro budownictwo cieszy się aż takim zainteresowaniem. Powodzenia w szukaniu, no i spokoju, wszak pośpiech jest złym doradcą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
scottie23 Re: ja sprzedałam tydzień temu 13.01.07, 15:05 a ja podpisalem niedawno umowe na osiedle apartamentowcow za 4800/m2... cena ostateczna ...tez myslalem o Ursusie...ale SKM-ką można przecież też dojechać z Rembertowa (15 minut do Dworca Centralnego)...i tam osiądę...nie wiem dlaczego wszyscy tak gorączkowo trzymają się np. Ursynowa czy Wilanowa....przecież ja od tych z Kabat jestem szybciej pod Dworcem Centralnym więc po co płacić 10,000 za metr ??? Przecież wystarczy szerzej otworzyć oczy...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: ja sprzedałam tydzień temu 13.01.07, 17:52 A jaka to inwestycja na Rembertowie? wklej linkalub podaj nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.acn.waw.pl 14.01.07, 11:30 Ale weź pod uwagę z jaką częstotliwością kursuje SKM a z jaką metro, weź pod uwagę ilość przystanków metra. Z Ursynowa do Centrum jazda metrem trwa od 14 do 20 min zależne czy odjeżdza się ze stacji Ursynów czy z Kabat. Odpowiedz Link Zgłoś
scottie23 Re: ja sprzedałam tydzień temu 14.01.07, 11:50 No dobrze, z Kabat jedzie metro tylko 3-5 minut dłużej do Centrum niż SKM-ka z Rembertowa do Centrum. I zgadzam się też, że SKM-ka jeździ co pół godziny, a metro co 4 minuty. Ale czy to jest wystarczająca atrakcja by za moje 67m2 płacić prawie 670 tys na Kabatach, zamiast 320 tys. które zapłaciłem ? Czy nie lepiej mieć te 350 tys w kieszeni i poczekać średnio te 15 minut na SKM-kę ? Życie jest zbyt piękne by do starości każdy miesiąc mojego życia był podporządkowany pod horrrendalną ratę kredytową, a jak zostanie kilka stów to raz na 2 lata skoczyć co najwyżej na Mazury i raz na 3 m-ce do kina:-) P.S.Poza tym przy takiej emigracji pod Warszawę (bo na mieszkania w Wawie niewielu już stać) całkiem niewykluczone, że SKM-ka będzie jeździć za jakiś czas co 15 minut....bo będzie popyt na nią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogs Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.chello.pl 14.01.07, 12:24 A czy możesz powiedzieć jaka to inwestycja w Rembertowie? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
scottie23 Re: ja sprzedałam tydzień temu 14.01.07, 16:54 nowobudowane osiedle apartamentów w Zielonce na ul.Wojska Polskiego (5 km od stacji Rembertów); Cena 4800; w samym Rembertowie, z tego co wiem, nic się nie buduje. Chciałem Ursus, ale tam już min. 6500 za metr na pierwotnym (teraz już gdzieniegdzie po 6800). Białołęka pierwotny też powyżej 6000. Nie było na co czekać. Jak zrobią obwodnicę wschodnią i połączą Żołnierską z Trasą Siekierkowską (powiat ostro nad tym pracuje) to tam też zrobi się 6500 (i więcej) z obecnego 4800. Na pewno dużo większy potencjał wzrostu cen niż Ursynów (gdzie już jest po 10,000) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.ptim.net.pl 14.01.07, 12:46 Gość portalu: Amarez napisał(a): > Ale weź pod uwagę z jaką częstotliwością kursuje SKM a z jaką metro, weź pod > uwagę ilość przystanków metra. Z Ursynowa do Centrum jazda metrem trwa od 14 do > > 20 min zależne czy odjeżdza się ze stacji Ursynów czy z Kabat. 1/ Niedługo wspólny bilet obejmie Pruszków, więc SKM i Koleje Mazowieckie będą się uzpełniać. I będzie jeździć się co 10 minut I CZĘŚĆIEJ :-)))) 2/ WKD w godzinach szczytu jeździ czasem nawet co 8 minut. Też jest planowana modernizacja i rozszerzenie biletu aglomeracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.orange.pl 14.01.07, 16:32 czy WKD tez jezdzi z Centrum na Ursus??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zonk Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.01.07, 17:39 Niespecjalne to rozwiązanie. WKD jeździ na południe od Ursusa, ok. 300m od Alej Jerozolimskich, więc to średnie rozwiązanie, chyba, że na Skorosze, ale napewno nie na Niedźwiadek. Ze stacji WKD Opacz masz autobus 177 do innych częsci Ursusa, najbliżej masz do Skoroszy (pieszo ul. Ryżową). Z Michałowic do Alej Jeroz. ok. 400m tylko piesze spacery (a stamtąd dalej do celu), więc to kiepskie rozwiązanie. Z Reguł do Alej Jerozlimskich masz pewnie już 600-700m, a stamtąd też wszędzie daleko. Wniosek: WKD jest wariantem do rozważenia jedynie w przypadku dowolnych osiedli na Skoroszach, wszędzie indziej do innych częsci Ursusa daleko i dotrzesz jedynie pieszo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: ja sprzedałam tydzień temu 14.01.07, 18:53 Mieszkam na Skoroszach, 300 metrów od Ryżowej i chyba zgodzinę bym szła do stacji WKD Opacz, to jest z 2km na oko, za daleko. już bliżej do stacji PKP Ursus, szybkim krokiem w 20min można dojść, można tez autobusem podjechać. Ale ogólnie ze Skoroszy i tak szybciej autobusem się dotrze niż kombinując z pociągami/WKd, do których jest daleko. tak czy inaczej jestem b zadowolona z mieszkania tutaj, więc polecam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zonk Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.01.07, 20:22 Nie mierzyłem osobiście :-)) , ale postanowiłem zrobić pomiar na mapie cyfrowej i wynika z nich, że: - od stacji WKD Opacz jest idąc ul. Ryżową do ul. Prystora 840 metrów; - od stacji WKD Opacz do skrzyżowania Ryżowa/Dzieci W-wy 1300 metrów; - od stacji WKD Opacz do skrzyżowania Dzieci W-wy/Skoroszewska 1700 metrów; - od skrzyżowania Ryżowa/Dzieci W-wy do stacji PKP Ursus jest 1600 metrów - od skrzyżowania Dzieci W-wy/Skoroszewska do stacji PKP Ursus jest 1200 metrów Można uznać, że dystans jest porównywalny, zależnie z której części Skoroszy wyrusza się na ów spacer. :-)) A na Skoroszach mieszka się ponoć fajnie, tak mówią moi znajomi, także gratuluje wyboru Paula. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś