Dodaj do ulubionych

czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po ile?

IP: *.orange.pl 05.01.07, 21:09
Chcialam kupic z tynku wtornego mieszkanie, ale niestey juz 2 razy sie
spoznilam.Cena byla ok, bo 300tys zl , 3 pokojowe 60m na Ursusie.A jak z
rynkiem pierowtnym.Pewnie duzo duzo drozsze?
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il 05.01.07, 21:12
      W Ursusie.
      • Gość: na Ursusie Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il IP: *.aster.pl 12.01.07, 11:36
        Ursus jest dzielnicą Warszawy czy się to komus podoba czy nie w zwązku z tym,
        że wszystkie dzielnice odmienia się na więc dlaczego ma byc inaczej z Ursusem.
        • Gość: szeryf Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il IP: *.aster.pl 13.01.07, 21:38
          a byles kiedys na wilanowie, albo na srodmiesciu?

od razu widac, ze przyjechales z innego miasta, miasteczka, albo wsi
          i kazdy w warszawie to zauwazy,
          zgadnij dlaczego?
    • Gość: gosc Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il IP: *.skorosze.net 05.01.07, 22:14
      Osiedle Skorosze VIII - ceny od 5640 do 6290 zł/m2 brutto.
      www.ebejot.com.pl/warunki.html
    • Gość: Zonk Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il IP: 212.2.100.* 05.01.07, 23:36
      To musi być gdzieś w blokach wielkopłytowych osiedla Niedźwiadek, ewentualnie
      raczej bloki starego Ursusa (obstawiam okolice Boh. W-wy czy Sosnkowskiego),
      ale napewno nie raczej urokliwe mieszkania Skoroszy. Ta budynki są przynajmniej
      nowe, max. 5-6 lat, w większości całkiem ładnie zaprojektowane, przyzwoicie
      wykonane. Zazwyczaj, jak sie zdaje.
      Na Skoroszach za takie mieszkanie trzeba dać już 6,2-6,7 tys. za m2, ale pewnie
      bym wolał jednak tam. Na Skoroszach się sporo buduje i budować dalej będzie,
      wiem to dość dobrze, ale nie będzie taniej.
      Wybór zacznij od wizji lokalnej okolic, bo cena wydaje się być nie zawsze
      najistotniejsza. Innymi słowy za 300 tys. wolałbym 45 m2 na Skoroszach, niż 60
      m2 na Niedźwiadku, ale Ty dokonasz własnego wyboru...
      • Gość: gosia Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po il IP: *.orange.pl 06.01.07, 20:50
        a dla mnie liczy sie metraz.Nie zamierzam po roku gdy pojawi sie dziecko
        gniezdzic sie w 45 metrach. Tak mowilam o niedziawdku, ulicach
        wojciechowskiego.Napewno nie sa to piekne bloki, strzezone osiedla ale
        lokalizacja i dojazd do centrum calkiem niezly.A jesli chodzi o Skorosze , na
        ich stronie internetowej zostaly do sprzedazy tylko mieszkania 100m2, a kolejne
        to 2008.
        • Gość: Zonk Re: czy sa do kupna mieszkania na Ursusie i po ile IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.01.07, 23:03
          Nie kwestionuję, że metraż jest istotny, chciałem tylko zwrocić uwagę na to, że
          jest pewna różnica między blokami na Niedźwiadku, a tymi na Skoroszach. I
          zawsze będzie, ale to kwestia wyboru.

Na rynku pierwotnym od ręki nie kupisz chyba nic gotowego o powierzchni 50-55
          m2 oddawanego do użytku w tym roku. Nie od dzisiaj wiadomo, że gros mieszkań
          sprzedajesię na etapie "dziury w ziemi", co wprawdzie normalne nie jest, a co
          stało sie już normą. Buduje się sporo osiedli różnych, lepszych i gorszych
          (Ebejot, Marvipol, Osiedle Harmonia, Buszrem, Olmont, Eolian Park - wszystko
          Skorosze) oraz Gawra (Niedźwiadek, a raczej Gołąbki). Wydane są już kolejne
          pozwolenia na budowę kilku developerów, ale na razie oficjalnie sie w tym nie
          ujawnili i nie rozpoczęli sprzedaży.

Poleciłbym rynek wtórny, np. Skorosze albo Osiedle JW Construction
          Regulska/Bodycha/Górna Droga. Na Skoroszach mieszkań jest sporo, ale ze względu
          na wykonanie chętnych bedzie na nie zapewne więcej. No i cena idąca już pod 7
          tys.
          Na Osiedlu Jerozolimskim (JW Construction) mieszkań jest sporo, do kupienia od
          zaraz napewno znajdziesz kilka. Standard wykonania nieco niższy, ale
          zrekompensuje Ci to zapewne niższa cena nie przekraczająca 6 tys. (przy
          mieszkaniu ok. 50-55 m2).

Chyba tyle na razie, wybór nie łatwy, ale nie taki znowu mały.
          Pozdrawiam.
    • Gość: sprzedawczyni ja sprzedałam tydzień temu IP: *.chello.pl 06.01.07, 22:56
      mieszkanie 56 m, niedaleko Dzieci Warszawy za 395 tys i powiedziano mi, że to
      jest normalna cena na rynku, kupcy nawet się nie targowali
      • Gość: gosia Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.orange.pl 13.01.07, 14:21
        A ja ogladalam juz 3 mieszkania 3 pokojowe o metrazu 60m2, jedno bylo na ulicy
        Wojciechowskiego, inne na Zagłoby. Jedno z nich bylo do remontu za 290 tyszl,
        drugie 300tys zl, ale niestety w obydwu przypadkach na drugi dzien zostalo
        sprzedane i spoznilam sie.
        • Gość: Zonk Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.01.07, 14:42
          Takie są różnice w cenach na osiedlu Niedźwiadek (min. 5 tys. za m2) i
          Skoroszach (min. 7 tys. za m2), Gołąbki niewiele mniej niż Skorosze. Podobne
          ceny jak na Niedźwiadku są w starych blokach Boh. W-wy, Sosnkowskiego,
          Rakietników i okolicach.
          Trudno powiedzieć, czy to normalne, ale tak już jest. Można odnieść wrażenie,
          że jest totalny brak podaży mieszkań, a popyt na te nieliczne ogromny.
          Ogłoszenia z rynku wtórnego po chwili są już nieaktualne, a nowe oferty
          developerów wykupywane w pierwszych dniach sprzedaży. Chyba jednak nie jest tak
          źle w gospodarce, skoro budownictwo cieszy się aż takim zainteresowaniem.

Powodzenia w szukaniu, no i spokoju, wszak pośpiech jest złym doradcą.
          Pozdrawiam.
          • scottie23 Re: ja sprzedałam tydzień temu 13.01.07, 15:05
            a ja podpisalem niedawno umowe na osiedle apartamentowcow za 4800/m2... cena
            ostateczna ...tez myslalem o Ursusie...ale SKM-ką można przecież też dojechać z
            Rembertowa (15 minut do Dworca Centralnego)...i tam osiądę...nie wiem dlaczego
            wszyscy tak gorączkowo trzymają się np. Ursynowa czy Wilanowa....przecież ja od
            tych z Kabat jestem szybciej pod Dworcem Centralnym więc po co płacić 10,000 za
            metr ??? Przecież wystarczy szerzej otworzyć oczy...:-)
            • paulajal Re: ja sprzedałam tydzień temu 13.01.07, 17:52
              A jaka to inwestycja na Rembertowie? wklej linkalub podaj nazwę.
            • Gość: Amarez Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.acn.waw.pl 14.01.07, 11:30
              Ale weź pod uwagę z jaką częstotliwością kursuje SKM a z jaką metro, weź pod
              uwagę ilość przystanków metra. Z Ursynowa do Centrum jazda metrem trwa od 14 do
              20 min zależne czy odjeżdza się ze stacji Ursynów czy z Kabat.
              • scottie23 Re: ja sprzedałam tydzień temu 14.01.07, 11:50
                No dobrze, z Kabat jedzie metro tylko 3-5 minut dłużej do Centrum niż SKM-ka z
                Rembertowa do Centrum. I zgadzam się też, że SKM-ka jeździ co pół godziny, a
                metro co 4 minuty. Ale czy to jest wystarczająca atrakcja by za moje 67m2
                płacić prawie 670 tys na Kabatach, zamiast 320 tys. które zapłaciłem ? Czy nie
                lepiej mieć te 350 tys w kieszeni i poczekać średnio te 15 minut na SKM-kę ?
                Życie jest zbyt piękne by do starości każdy miesiąc mojego życia był
                podporządkowany pod horrrendalną ratę kredytową, a jak zostanie kilka stów to
                raz na 2 lata skoczyć co najwyżej na Mazury i raz na 3 m-ce do kina:-)
                P.S.Poza tym przy takiej emigracji pod Warszawę (bo na mieszkania w Wawie
                niewielu już stać) całkiem niewykluczone, że SKM-ka będzie jeździć za jakiś
                czas co 15 minut....bo będzie popyt na nią
                • Gość: Bogs Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.chello.pl 14.01.07, 12:24
                  A czy możesz powiedzieć jaka to inwestycja w Rembertowie?
                  Dzięki.
                  • scottie23 Re: ja sprzedałam tydzień temu 14.01.07, 16:54
                    nowobudowane osiedle apartamentów w Zielonce na ul.Wojska Polskiego (5 km od
                    stacji Rembertów); Cena 4800; w samym Rembertowie, z tego co wiem, nic się nie
                    buduje. Chciałem Ursus, ale tam już min. 6500 za metr na pierwotnym (teraz już
                    gdzieniegdzie po 6800). Białołęka pierwotny też powyżej 6000. Nie było na co
                    czekać. Jak zrobią obwodnicę wschodnią i połączą Żołnierską z Trasą
                    Siekierkowską (powiat ostro nad tym pracuje) to tam też zrobi się 6500 (i
                    więcej) z obecnego 4800. Na pewno dużo większy potencjał wzrostu cen niż
                    Ursynów (gdzie już jest po 10,000)
              • Gość: ja Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.ptim.net.pl 14.01.07, 12:46
                Gość portalu: Amarez napisał(a):

> Ale weź pod uwagę z jaką częstotliwością kursuje SKM a z jaką metro, weź pod
                > uwagę ilość przystanków metra. Z Ursynowa do Centrum jazda metrem trwa od 14
                do
                >
                > 20 min zależne czy odjeżdza się ze stacji Ursynów czy z Kabat.

1/ Niedługo wspólny bilet obejmie Pruszków, więc SKM i Koleje Mazowieckie będą
                się uzpełniać. I będzie jeździć się co 10 minut I CZĘŚĆIEJ :-))))

2/ WKD w godzinach szczytu jeździ czasem nawet co 8 minut. Też jest planowana
                modernizacja i rozszerzenie biletu aglomeracyjnego.
                • Gość: gosia Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.orange.pl 14.01.07, 16:32
                  czy WKD tez jezdzi z Centrum na Ursus???
                  • Gość: Zonk Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.01.07, 17:39
                    Niespecjalne to rozwiązanie.
                    WKD jeździ na południe od Ursusa, ok. 300m od Alej Jerozolimskich, więc to
                    średnie rozwiązanie, chyba, że na Skorosze, ale napewno nie na Niedźwiadek. Ze
                    stacji WKD Opacz masz autobus 177 do innych częsci Ursusa, najbliżej masz do
                    Skoroszy (pieszo ul. Ryżową). Z Michałowic do Alej Jeroz. ok. 400m tylko piesze
                    spacery (a stamtąd dalej do celu), więc to kiepskie rozwiązanie. Z Reguł do
                    Alej Jerozlimskich masz pewnie już 600-700m, a stamtąd też wszędzie daleko.

Wniosek: WKD jest wariantem do rozważenia jedynie w przypadku dowolnych osiedli
                    na Skoroszach, wszędzie indziej do innych częsci Ursusa daleko i dotrzesz
                    jedynie pieszo.

Pozdrawiam.
                    • paulajal Re: ja sprzedałam tydzień temu 14.01.07, 18:53
                      Mieszkam na Skoroszach, 300 metrów od Ryżowej i chyba zgodzinę bym szła do
                      stacji WKD Opacz, to jest z 2km na oko, za daleko. już bliżej do stacji PKP
                      Ursus, szybkim krokiem w 20min można dojść, można tez autobusem podjechać.

Ale ogólnie ze Skoroszy i tak szybciej autobusem się dotrze niż kombinując z
                      pociągami/WKd, do których jest daleko.

tak czy inaczej jestem b zadowolona z mieszkania tutaj, więc polecam:-)
                      • Gość: Zonk Re: ja sprzedałam tydzień temu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.01.07, 20:22
                        Nie mierzyłem osobiście :-)) , ale postanowiłem zrobić pomiar na mapie cyfrowej
                        i wynika z nich, że:

- od stacji WKD Opacz jest idąc ul. Ryżową do ul. Prystora 840 metrów;
                        - od stacji WKD Opacz do skrzyżowania Ryżowa/Dzieci W-wy 1300 metrów;
                        - od stacji WKD Opacz do skrzyżowania Dzieci W-wy/Skoroszewska 1700 metrów;
                        - od skrzyżowania Ryżowa/Dzieci W-wy do stacji PKP Ursus jest 1600 metrów
                        - od skrzyżowania Dzieci W-wy/Skoroszewska do stacji PKP Ursus jest 1200 metrów

Można uznać, że dystans jest porównywalny, zależnie z której części Skoroszy
                        wyrusza się na ów spacer. :-)) A na Skoroszach mieszka się ponoć fajnie, tak
                        mówią moi znajomi, także gratuluje wyboru Paula.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka