Dodaj do ulubionych

pekao-development

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 09:06
bardzo proszę o informacje dotyczące tego developera. Zarezerwowałem mieszkanie
na bemowie, ale rozmowa z przedstawicielką firmy była bardzo tajemnicza. Czy
ktoś widział ich pozwolenie na budowę i akt własności gruntu? Mają rozpocząć w
grudniu, a teren jest nie ogrodzony. Nie dowiedziałem się również o wykonawcę
tego projektu.
mkgk@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Mario Re: pekao-development IP: 10.10.13.* 06.12.01, 18:16
      Przeczytaj co piszą ludzie o umowie z nimi. To dziwne, że jedni chwalą a inni
      są niezadowoleni. Może w Łodzi budowali dobrze, a tutaj? Czas pokaże.

Pozdrawiam
      Mario
    • orlando Re: pekao-development 06.12.01, 23:11
      Przeskakując z wątku wspomnianego przez Maria - konsultowałem umowę PKO z
      prawnikiem - umowa jest, oględnie rzecz ujmując-mało korzystna dla kupującego.
      Dużo lania wody, oczywistości, natomiast sporo restrykcji dla kupującego a mało
      uściśleń obowiązków PKO. Jeden z kwiatków - niskie temperatury pozwalają na
      przedłużenie terminu oddania budynków o 3 miesiące (!) bez konsekwencji
      finansowych. Właściwie w PKO nabierają wody w usta, zwłaszcza jeżeli chodzi o
      termin rozpoczęcia prac i ich wykonawcę. A pan z Łodzi już się nie odezwał.
      Czyżby był to delegat bankowy?
      • Gość: Mario Re: pekao-development IP: 10.10.13.* 07.12.01, 09:40
        Być może ten gość z Łodzi to rzeczywiście jakiś delegat. Ja również
        konsultowałem swoją umowę z prawnikiem, spostrzeżenia są podobne. Umowa chroni
        tak naprawdę tylko interes developera. Ty nie masz żadnych korzyści poza
        satysfakcją i nadzieją, że będziesz kiedyś mieszkał w dobrej okolicy. Zaczyna
        mi to śmierdzieć jakimś przekrętem. Z drugiej zaś strony jeżeli bank PEKAO SA
        podpisał z nimi umowę i oferuje preferencyjny kredyt to musi mieć jakąś
        pewność, że to nie są "wałkarze". Mam kolegę w Łodzi, być może sprawdzi dla
        mnie tamtejsze inwestycje. Dam znać jak będę coś wiedział.

Mario
        • orlando Re: pekao-development 07.12.01, 13:07
          Co z tym kredytem preferencyjnym? W innym wątku jeden z panów dawał do
          zrozumienia,że jest do niczego. A może to ja źle zrozumiałem? Reasumując:
          kupować czy nie? Czas ucieka, trzeba się na coś zdecydować - myślę, że na to
          liczą w PKO - nie ważne jak, byle się załapać na ulgę. W innym wątku już
          zaproponowałem połączenie sił - zapraszam na forum lub orlando@poczta.gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka