Gość: eeeee Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:27 eewreww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 11:28 Przy budynku A od strony Prusa chyba nie bedzie parkingu tak jak przy budynkach B i C? Wie ktos? Wyglada na to ze bedzie tam trawa. Ciekawe czy wmontuja jakies ograniczniki by nie parkowaly na tej ew.trawie samochody? Wyglada tez na to ze te dwa budynki(transformator i ten drugi) na rogu Prusa i AK beda wyburzone... Czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.ptim.net.pl 02.08.08, 16:59 > Przy budynku A od strony Prusa chyba nie bedzie parkingu bardzo dobrze - będzie szeroki chodnik i miejsce na letnie ogródki dla kawiarni tak jak > przy budynkach B i C? baaardzo źle! - bo będzie bardzo mało miejsca dla pieszych > Ciekawe czy wmontuja jakies ograniczniki by nie parkowaly na tej > ew.trawie samochody? Powinni zrobić słupki jak w centrum, inaczej samochody bankowo zatarasuja jakiekolwiek przejście dla pieszych > Wyglada tez na to ze te dwa budynki(transformator i ten drugi) na > rogu Prusa i AK beda wyburzone... Miejmy nadzieję - wygladają wyjątkowo szpetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 21:53 Ciekawe kiedy zrobia plot i ogrodzenie? Jeszcze 2 m-ce do odbioru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.chello.pl 04.08.08, 19:03 Gość portalu: leszek napisał(a): > Ciekawe kiedy zrobia plot i ogrodzenie? Jeszcze 2 m-ce do odbioru... czy jest szansa na wczesniejszy odbior? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.centertel.pl 04.08.08, 22:26 sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.agora.pl 05.08.08, 16:42 Z tego co mówią Panie w biurze wynika, że budowa zakończy się w wyznaczonym terminie, nie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 08:22 czyli pazdziernik 2008? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 08:29 Raczej maj 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 09:40 jaki maj 2009?z tego co wiem na początku listopada mają być klucze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 23:24 dopiero listopad? ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suchora Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.agora.pl 11.08.08, 08:41 koniec września kończy się budowa, ale przez około miesiąc trwa odbiór techniczny budynku, dlatego klucze będą dopiero na początku listopada. Podobno już pod koniec września będzie można wejść do swojego mieszkanka i sobie wszystko pomierzyć itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 22:13 a skad masz takie info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suchora Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.agora.pl 12.08.08, 09:46 takich informacji udzieliły mi panie z biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosół Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 23:07 one klamia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 193.24.24.* 14.08.08, 08:23 No jeśli posiadasz jakeiś bardziej optymistyczne informacje to poprosze- jesli jesteś kolejnym "mieszczem" na tym forum to zachowaj to dla siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suchora Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.agora.pl 14.08.08, 08:55 Niby dlaczego miałabym kłamać!!! Tak samo jak większość na tym forum czekam z niecierpliwością na swoje mieszkanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 11:43 Miesiąc wcześniej czy później co za różnica ? Najważniejsze żeby w końcu oddali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 16:09 jakos nie widac postepow na budowie a kolejna rata sie zbliza Powiem Wam ze wysle chyba bank na budowe bo troche sie obawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 16:35 Po co ci to Renia ? Bank wstrzyma ci wypłatę kolejnych transz, i będziesz się miała z pyszna jak pod tym pretekstem Longbridge zerwie umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.agora.pl 18.08.08, 08:11 Podobno teraz wykańczają korytarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facho Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 10:15 tak wychodza z pedzlami i mOwia rece do góry korytarze poddajcie sie jestescie otoczone :) ale to tylko żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 13:00 juz by sie Longbridge rwal do zrywania umow! Juz to widze Nie moga nast.mieszkan sprzedac wiec pozbywali by sie sprzedanych? No co Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu - nowe zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 16:01 Są nowe zdjęcia na longbridge.pl. Całkiem fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu - nowe zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 16:48 www.longbridge.pl/inwestycje/przy_palacu/galeria.php?lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggrrgr Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 21:16 rrggg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 212.244.192.* 25.08.08, 12:03 Witam, Czy możecie mi powiedzieć co zrobić i czy jest wogóle jakas możliwosc rezygnacji z mieszkania? Trafila mi sie okazja w Warszawie a już mam wpłacone te 10%. Jest jakiś sposób żeby bez utraty pieniędzy wycofać się z zakupu? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 10:00 Zwariowales/las? Chcesz mieszkac w Wwie? Sa takie miejsca w Wwie ktore kusza bardziej niz spokoj Pruszkowa? Mysle ze musisz zerknac w umowe ale bez utraty kilku % sie pewnie nie obedzie. Albo kup dwa a to po roku od zameldowania bedziesz mogl sprzedac bez podatku to w Pruszkowie! Odpowiedz Link Zgłoś
dtyler Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 27.08.08, 22:08 Jeśli masz standardową umowę to paragraf 9 daje Ci prawo sprzedać mieszkanie. Dołączam sie do poglądu "Dlaczego chesz w Warszawie?" ;) Przy okazji zwolnienie z podatku dochodowego przy odsprzedaży mieszkania obowiązuje dopiero po 5 latach a nie jak ktoś pisał po roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.ptim.net.pl 27.08.08, 23:58 > > Dołączam sie do poglądu "Dlaczego chesz w Warszawie?" ;) > Ja widzę 3 główne powody: 1/ Dojazd samochodem do pracy 10 minut , a nie godzinę. 2/ Mniej żuli i pijaków na ulicach. Na ulicach ludzie wyglądający normalnie. 3/ Jest gdzie pójść na spacer po pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.cursor.pl 28.08.08, 09:42 Buaaaahaaahaaaa ! Dobre argumenty ! Gratuluję poczucia humoru .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuuuuuu Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:02 a co w tym śmiesznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.cursor.pl 28.08.08, 11:30 1/ Dojazd samochodem do pracy 10 minut , a nie godzinę. 2/ Mniej żuli i pijaków na ulicach. Na ulicach ludzie wyglądający normalnie. 3/ Jest gdzie pójść na spacer po pracy Założenie nr 1 i 3 - jest prawdziwe tylko i wyłącznie w przypadku gdy zamieszkasz obok parku oraz w promieniu 3 km od miejsca pracy. Zalożenie nr 2 - czy sugerujesz że ludzie poza Warszawą nie wyglądają normalnie ? P.S Ilość żuli i pijaków na ulicach wzrasta niestety proporcjonalnie do liczby mieszkańców .... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 88.220.50.* 28.08.08, 12:26 Iguana ma racje % zuli i pijakow w Wwie jest duzo wiekszy. Poza tym widzi ich sie na ulicach Wwy i o dziwo w Centrum jest ich najwiecej. Mam pytanie a gdzie ty chcesz w Wwie spacerowac? hehehe. Dobre! W Pruszkowie sa piekne parki, kilka minut rowerem i jestes za miastem, 14 km do Puszczy Kampinoskiej Duze inwestycje w infrastrukture. I to wszystko przy nizszych kosztach zycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 88.220.50.* 28.08.08, 12:23 zwolnienie obowiazuje po roku! Dobrze ktos zauwazyl. Warunkiem jest meldunek przez okres roku czasu. Przepisy sie zmienily!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.cursor.pl 28.08.08, 12:44 Zgadzam się z Rado - też słyszałam że ostatnio zmieniły się przepisy - zwolnienie obowiązuje już po roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuuu Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:51 1. Spacery: park kaskada, pola mokotowksie, Powsin, krakowskie przedmieście z nowym światem, starówka, łazienki..... 2. w 10 minut w promieniu 3 km? a w 20 minut 6? Promień 6 km to już znaczny obszar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 88.220.50.* 29.08.08, 10:48 no to faktycznie atrakcyjne miejsca na spacer hehehehe i to wszystko ze jedyne 9 000zl za m2 mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuu Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 11:10 a jakie atrakcyjne miejsce na spacer masz za 7 tyś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.cursor.pl 29.08.08, 12:00 W Pruszkowie też są parki ze stawami do spacerów. A do tego jest mniej spalin, mniej samochodów i bliskość lasów (Komorów, Otrębusy, Podkowa Leśna). Są fajne miejsca do jazdy rowerem. Myślę, że nie warto się rozwodzić nad wyższością Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi - bo każdy znajdzie jakieś argumenty za i przeciw - jednak posługiwanie się stwierdzeniem "że w Warszawie ludzie wyglądają normalnie" i " W Pruszkowie jest więcej żuli i pijaków" jest mocno nie eleganckie. Jeśli masz dostęp do badań ilościowych pijaków w poszczególnych miastach, to z ciekawości je poznamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 21:28 do tego bliskosc Puszczy.K i nie 7 a 5 000 m2 przynajmniej ja za tyle kupilem tu mieszkanko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniechęcony Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 22:48 5 tys jest ok, dużo ale da się przeżyć. Ale 7 tys to po prostu gruba przesada. Zero szans na sprzedażprzez developera, zero zainteresowania. Za 7 tys można kupić coś spokojnie w rozsądnym miejscu w Warszawie bez godzinnego stania w korkach przy dojeździe pracy , teatru, kina. W Pruszkowie nie ma kina,teatru, dobrych restauracji, nie ma nic. Nie ma porządnej knajpy do której można iść z znajomymi. Zero rozrywek , kultury, Typowa zapyziała sypialnia Warszawy, z pogarszającym się z roku na rok dojazdem do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.ptim.net.pl 30.08.08, 11:56 możesz iść na tor kolarski ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.08, 21:00 a Corrado, Kapadoki czy knajpki w Komorowie? To fajne w miare miejsca Podobno niedlugo stanie centrum rozrywki z kinami itd... Kino kolego masz blizej, Janki ok 6 km !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 88.220.50.* 02.09.08, 14:40 A ja tam wole dzielnice Pruszkowa o nazwie Malichy... Tylko nic sie tam nie buduje ;( Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 23:11 a ja wole Osiedle Przy Pałacu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrin Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 17:23 Podobno pazdziernik ODBIOR! A widzieliscie jak wykonczyli wnetrze? Jak oceniacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 19:44 Tak? to super, a skąd masz takie info? A Ty widziałaś wnętrza? Jeśli tak to napisz coś więcej.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrin Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.08, 10:29 Nie widzialam wnetrz klatek schodowych. Oby nie byly tylko pomalowane. Jak mieszkalam i odbieralam dawno temu lokum w Wwie to po pol roku jak sie wszyscy wprowadzali sciany wygladaly tragicznie. Oby byla jakas trwala lamperia. Sama farba i sciany zostana zniszczone Info mam od Pań z Biura Sprzedazy. Podobno juz sa gotowi do oddawania mieszkan, ale musza to jakos zorganizowac. Martwi mnie co dalej. II etap sie slimaczy a pewnie III pobuduja za kilka lat razem z calym ogrodzeniem i wyremontowaniem Palacyku. Czyli pozostanie mieszkanie na placu budowy ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.agora.pl 10.09.08, 11:26 Rzeczywiście klucze do mieszkań mają być wydawane od początku października, tylko po kolei, czyli pierwsze mają być wydane klucze do mieszkań z budynku A, później B,C i D. Ja niestety mam mieszkanko w budynku C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.gprs.plus.pl 16.09.08, 09:00 Proszę Państwa, Wczoraj obejrzałem mieszkanie od środka. Wnętrza klatek robią wrażenie bardzo bardzo pozytywne. Widok z okna - budynek C jest zaskakująco fajny a i bliskość budynku D nie przeszkadza. Za kilka dni jadę z metrówką i zabieram sie do pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 193.24.24.* 16.09.08, 09:32 Mam mieszkanko w budynku C- czy wiesz moze jak będzie wyglądał odbiór techniczny i co najważniejsze kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.agora.pl 16.09.08, 13:34 Ja tez juz byłam w środku, klatki wygladaja super, ogolnie wszystko wydaje sie ok. Obiór kluczy ma zacząć się na początku października, ale jeszcze nie wiadomo jaka będzie kolejność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doti Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 07:57 A wiecie kiedy akty notarialne bedziemy podpisywac? Jesli w 2009 r. to czeka nas koszmarny certyfikat bilansu energetycznego. No i nerwy czy developer gdzies nie przepadnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.centertel.pl 20.09.08, 21:28 kiedy akty? to chyba jest zawarte jakoś w umowach o ile pamiętam ,kazdy może mieć inaczej ,ale zapis jest u mnie taki nie póżniej niż np 6 miesięcy od odbioru mieszkania . i mam pytanie ktoś może pamięta jakiej wysokości sciany są ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 193.24.24.* 25.09.08, 11:54 Czy ktos moze juz wie kiedy będą oddawać mieszkania- dokładna data i w jakiej kolejności? A moze ktos już rozpoczął remoncik:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyszel Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 12:08 remoncik po co? przeciez to nowe mieszkanie czyzbys mial problemy jakies jezeli tak to nawijaj makaron na uszy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 193.24.24.* 25.09.08, 13:10 Kolego- remont to jest wykończenie mieszkania- jeżeli znasz inne okreslenie tego co będizesz ropbił w srodku to mozesz się podzielić- Remont nie tylko dotyczy starych mieszkań! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.cursor.pl 25.09.08, 15:46 Remont jest to wykonywanie w istniejącym obiekcie budowlanym, robót polegających na odtworzeniu stanu pierwotnego (art. 3 pkt 8 Prawa Budowlanego, Dz. U. z 2003 r., nr 207, poz. 2016 t.j. z późn. zm.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 217.153.99.* 25.09.08, 21:27 10/10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robe Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 19:24 Iquana dobre ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka.z Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 88.220.50.* 01.10.08, 10:12 Znacie termin przekazania kluczy? Czytalam umowe i wczoraj bylo oddanie I etapu i developer ma czas do 3 m-cy do 6 m-cy na przekazanie kluczy... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 193.24.24.* 01.10.08, 10:56 Dzwoniłam do Biura i Pani poinformowała mnie, że odbiór techniczny będzie w piatek i trwa około 4 dni, później jest 14 dni na uprawomocninie i dopiero odbiór mieszkan bedzie pod koniec października. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robe Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 88.220.50.* 02.10.08, 09:40 ja stawiam na listopad-grudzien znajac praktyki developerskie Ale to i tak w miare szybko Macie juz fachowcow co do wykonczenia mieszkania? Strasznie o nich ciezko no i koniec roku bedzie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.chello.pl 15.10.08, 20:27 Witam, dom.gratka.pl/mieszkania-sprzedam/lista/,,122409298826af6760ddfa5e5569b1bf,ko.html Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 14:29 Rozumiem że chodzi o II etap. Zawsze też możesz próbować odsprzedać prawa do mieszkania. Trzeba wystawić ogłoszenie "sprzedam" i cierpliwie poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
sholay Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu (a cow tym Pała 07.08.08, 10:11 Czy ktoś wie, co będzie w tym Pałacu jak zwiną biuro sprzedaży? Czy aby nie droga restauracja z weselami w każdy weekend na przykład? Albo hotelik z pensjonatem i szkolenia dla firm oraz pijatyi po nocach? & Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu (a cow tym Pał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 16:52 cos z urzedem miasta tam ma byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 88.220.50.* 07.10.08, 10:50 i co z tymi kluczami? wiadomo cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 16:18 Posadzili ladne drzewka przed budynkiem A Mam nadzieje ze miasto wyleje na wiosne ladny asfalcik na Prusa a Spoldzielnia Pruszkowska odremontuje ten blok na przeciwko ;) Co do kluczy podobno za 2 tygodnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prusak Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 09:25 Żarty sie ciebie trzymają.To deweloper powinien ta ulicę wyremontować i posadzic drzewka a nie tylko zajmowac teren budowy, zarabiać , zabierać tyłek i nie interesowac sie infrastruktura wokół budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
baoudoin Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 13.10.08, 23:07 Witam, tak z ciekawosci - zastanowiles sie zanim to napisales? jak developer w zgodzie z prawem moze remotowac nie swoja własnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G O Ś Ć Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 83.238.13.* 14.10.08, 08:56 Może remontować, tak samo jak zrobił to z bardzo szerokim chodnikiem, który też nie jest jego własnością. Prawo nie widzi tu żadnych przeciwskazań, wszystko zależy od uzgodnień z Miastem. Podobno Edbud ma obowiązek po zakończeniu budowy wyremontować odcinek Prusa na wysokości swojej działki. Longbridge miałby 4 takie ulice i Pałacyk oczywiście, ale to po zakończeniu całej Inwestycji (wszystkich etapów budowy)... Odpowiedz Link Zgłoś
baoudoin Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 14.10.08, 15:48 Witam jezeli Edbud ma taki obowiazek to zapewne wynika to z jakiegos powodu, np maja wjazd poprzez niswoja wlasnosc albo musza to zrobic bo podlaczaja media w ulicy w tak szerokim zakresie, ze wymaga to remontu nawierzchni alb dzialka byla miejska i zostalo to zapisane w umowie - zgaduje tylko. Longbridge ma i tak drogie mieszkania (czy tego warte czy nie to inna sprawa) a placenie przez przyszlych mieszkancow z remonty drog okolicznych w cenie mieszkania... nie wiem czy przyszli mieszkancy naprawde by tego chcieli pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 18:56 Jeśli chodzi o klucze to Pani z biura mówi, że jeszcze urząd miasta nie udzielił im pozwolenia na użytkowania. Urząd ma jeszcze na to około 3 tygodnie,później muszą minąć dwa tygodnie na uwierzytelnienie tej decyzji, no a po tym zacznie się wydawanie kluczy. Czyli max za 5 tygodni zaczną wydawać klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.chello.pl 15.10.08, 20:29 Witam serdecznie, dom.gratka.pl/mieszkania-sprzedam/lista/,,122409298826af6760ddfa5e5569b1bf,ko.html Zapraszam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CDN Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 22:33 Prawie 8tys za m2 w Pruszkowie !!! Z choinki się urwałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 09:02 jak na polu w wilanowie chcą 11.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 18:23 8 tys to zart,ale za 7 tys m2 to juz realna cena! Uzywane po tyle chodza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CDN Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 09:02 Następny fantasta. Na rynku wtórnym w Pruszkowie 5 tys maks za mieszkanie do wprowadzenia. Te o wyższej cenie wywoławczej wiszą na portalach z ofertami od roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:31 CDN skad ty sie urwales? 5 tys to chyba wielka plyta! Ja sprzedalem mieszkanko w Pruszkowie w cegle z 2003 r. kilka dni temu za 6900zl/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CDN Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 01:02 Gość portalu: andrzej napisał(a): > Ja sprzedalem mieszkanko w Pruszkowie w cegle z 2003 r. kilka dni > temu za 6900zl/m2 A później się Andrzejku niestety obudziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro nieruchomosc Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 16:18 za 5 tys owszem ale np. na os.Staszica w plycie do remontu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leoncio Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 16:49 A ile takich sprzedaliście przez biuro w tym kwartale naciągacze ? Jedno, dwa czy wcale ? Ida jak świeże bułeczki co ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 19:54 Nie boicie sie o naszego mlodego developera? Ida ciezkie czasy a przed nami odbior mieszkania, akty not. Pewnie II etap bedzie sie ciagnal. III moze nie powstanie! Ja boje sie by nie splajtowali... Macie jakies info na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robe Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 10:38 mysle ze wszyscy siedzimy jak na szpilkach... Nie wiecie jak maja sie ich inwestycje w Poznaniu i Gdansku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 13:00 ja siedze na szpilkach a nawet na gwozdziach i nic mi nie jest!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baoudoin [...] 22.10.08, 11:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Aranżacja wnętrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 21:37 dlaczego nic nie piszecie? jak nie bzdury to reklama architekta A co z naszymi mieszkaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Aranżacja wnętrz IP: 193.24.24.* 23.10.08, 08:25 Co mamy pisać, czekamy na odbiór. A to będzie?... może w listopadzie, a moze w grudniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Aranżacja wnętrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 08:51 a co mowia w biurze developera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Aranżacja wnętrz IP: 193.24.24.* 23.10.08, 14:39 Własnie to co napisałam, listopad- grudzien odbiór, bo oni cały czas czekają na zgodę na oddanie mieszkań, która jeszce jak zostanie wydana to musi się uprawomocnić przez 14 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak80 Re: Aranżacja wnętrz 24.10.08, 11:55 Czy ktos ma zdjecia klatek schodowych lub czy ktos widział klatki garaze windy - od środka - prosze o opis jak wygladaja lub jakies zdjecia, a jeszcze jedno czy mozena juz ogladac mieszkania podobno miało byc jakies do prezentacji - pozdrawiam przyszłych mieszkanców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Aranżacja wnętrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 12:10 jest juz zgoda na uzytkowanie, klucze beda od listopada rozdawane!!! To pewne info! Akty notarialne w marcu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 212.244.192.* 17.10.08, 11:59 Cena za metr 6900 zł. Balkon 1500zł. Miejsce garażowe 30 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 24.10.08, 13:45 fotoforum.gazeta.pl/u/iguana_a.html Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak80 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 24.10.08, 13:57 Dzieki za wklejenia linka do zdjec tak namarginesie ładne to nasze nowe osiedle bedize jak zakończą wszystkie etapy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 19:06 Slicznie wyglada to nasze osiedle, obysmy tylko je wszyscy szanowali i by nie zostalo zniszczone jak to w Polsce bywa... Ciekawe jaka spolecznosc zamieszka na tym osiedlu, w sumie od tego zalezy jego jakosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 19:33 dzieki Iquana! Fajne osiedle, moze konkurowac z W-wskimi najlepszymi Co do spolecznosci moze byc roznie, bo cena byla nizsza na poczatku Oby nie bylo "imigracji ze wsi" jak to mialem w poprzednim miejscu zamieszkania. Totalny syf robili, smieci pod smietnikiem a nie wewnatrz, na klatkach syf i wszedzie puszki piwa Najgorzej bylo po weekendach Po roku klatki do malowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.ptim.net.pl 24.10.08, 20:15 piękne! gratulacje,zazdroszczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia z Bemowa Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 20:42 mysle ze po tych fotkach II etap sprzeda sie jak swieze buleczki... Slicznie jest, moja siostra tam zamieszka, rodowita W-wianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 21:31 Myślisz ze ludzie ze wsi to śmieciarze, spójrz na Warszawiaków. Siedzą na ławeczce, palą papieroski i rzucają na chodnik, zostawiają zasmarkane chusteczki i puste butelki po napojach. Więc nie mierz człowika swoją miarą. Bo jeśli Ty będziesz sprzątał po sobie to już plus na nowym osiedlu!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 23:54 tzn przyjezdni z okolic Bialegostoku, Ostroleki czy Lomzy bo takich mialem na osiedlu. I bylem swiadkiem ich wyczynow. To nowi warszawianie! hehehe Napisalem to z wlasnego doswiadczenia. Jak mozna tak nie dbac o wlasne otoczenie? I do tego tak sie zachowywac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupak80 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 11:43 to nie chodzi o to kto skad pochodzi tylko kto ma jaką kulturę osobistą człowiek ze wsi mozez byc bardziej kulturalny niz z miasta i odwrotnie z miasta niz ze wsi wszystko zalezy tylko od nas samych i naszego wychowania osobiscie nienawidze smieciazy i ludzi majcych wszystko w d.... tylko ze szkoda ze wiekszosc mysli utarymi przekonaniami Odpowiedz Link Zgłoś
dtyler Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 10.11.08, 23:14 Gość portalu: karol napisał(a): > tzn przyjezdni z okolic Bialegostoku, Ostroleki czy Lomzy bo takich > mialem na osiedlu. I bylem swiadkiem ich wyczynow. To nowi > warszawianie! hehehe > Napisalem to z wlasnego doswiadczenia. > Jak mozna tak nie dbac o wlasne otoczenie? I do tego tak sie > zachowywac? Ciekawe spostrzeżenie?! Porozmawiaj o tym z koleżankami i kolegami z pracy, na pewno to potwierdzą (tym bardziej że 2/3 z nich ma nr rejestracyjne aut zaczynające sie od BI, LU, LZ etc.) Sorki zapomniałem nie pracujesz bo "warszawka" nie kala się pracą. "Prawdziwi" warszawiacy są na bezrobociu, rencie lub emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 13:15 ja mam lbl i mi to nie przeszkadza a jak co niektuym z was to juz wasz problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 13:37 Zmiencie ten durny temat pochodzenia albo forum! Zalosni jestescie! Won stad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Harmonogram IP: 193.24.24.* 12.11.08, 10:04 Dziś ma byc znany harmonogram odbioru mieszkań, czy ktos juz może cos wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Odbiory IP: 83.1.16.* 16.11.08, 01:33 Mają być pod koniec przyszłego tygodnia ale podobno juz na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona-25 Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 09:22 Podobno od czwartku maja byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona-25 Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 21:20 Czy ktos dostal pismo w sprawie odbioru mieszkania ?Ja zagladam do skrzynki codziennie i niestety nic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Odbiory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 08:07 Do mnie dzwonili i lada dzien odbieram ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Odbiory IP: 193.24.24.* 21.11.08, 08:26 Ja odbieram dziś- wkoncu się doczekałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Odbiory IP: *.cursor.pl 21.11.08, 09:49 Daj znać co i jak - ja odbieram w poniedziałek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Odbiory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 21:40 Mieszkanko bez zarzutu! Tylko te murki przed klatkami. Tragedia! W srodku ok! Mieliscie jakies odsetki karne? Czy roznice w metrazu miedzy umowa a odbiorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Odbiory IP: *.chello.pl 23.11.08, 19:46 jak beda rozliczane odstepstwa od metrazy przekraczajace +/- 2%? U mnie w umowie jest, ze metraz moze sie roznic o te 2%, a co w przypadku gdy bedzie to wiecej. Wtedy doplace lub dostane zwrot tylko za te 2%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Odbiory IP: 193.24.24.* 24.11.08, 08:38 Ja musiałam zapłacić za dodatkowe metry. Okazało się po odbiorze, ze mieszkanie jest większe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Odbiory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 11:26 A jak odbiory? Wpisaliscie jakies usterki? Jak przebiegal odbior? Z gory dziekuje za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Odbiory IP: 193.24.24.* 24.11.08, 11:39 Wszystko ok. Brak usterek, ale co mnie zaskoczyło to brak liczników. Rozliczenie za prąd podczas remontu będzie w zależności, kto kiedy podpisał protokół i to ma uwzględnic wszystkich mieszkańców- paranoja. Np. jak ktoś podpisał protokół w listopadzie, a remont rozpocznie w lutym to będze odpowiadał za prąd od listopada? to chyba jest nieporozumienie- zwróć na to uwagę, bo ja niestety przegapiłam ten fakt, wczytując się jeszce raz w protokół rzuciło mi się to w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
toyasz Re: Odbiory 24.11.08, 13:50 Poproszę jeśli można kogos o wysłanie na maila-gazetowego zeskanowanego protokołu dbioru mieszkania :)) oczywiscie bez peersonaliów ,ciekawość zżera ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona-25 Re: Odbiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 14:37 Ja odbieram we czwartek i tez jestem ciekawa jak to szczegolowo wygladalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Odbiory IP: *.chello.pl 24.11.08, 21:00 Gość portalu: ala napisał(a): > Ja musiałam zapłacić za dodatkowe metry. Okazało się po odbiorze, ze > mieszkanie jest większe... Dopłacałaś za wszystkie dodatkowe metry czy tylko za stanowiące 2% metraza z umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotograf Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:03 Dopierając odpowiednio ujęcia i oświetlenie można z największej rudery zrobić Hiltona. Czy wy naprawdę nie odróżniacie reklamowych miraży od rzeczywistości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 217.153.99.* 26.10.08, 11:14 Dziękuje za komplement. Nie jestem zawodowym fotografem, ale cieszę się, że zdjęcia się podobają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.08, 12:06 Bylam na ogledzinach i powiem ze w rzeczywistosci Osiedle wyglada ladniej niz na fotkach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 12:39 Pani z działu sprzedaży już dziękujemy. Dobra robota :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 217.153.99.* 26.10.08, 13:01 zdjęcia zostały zrobione podczas oględzin mieszkania i osiedla - mieszkanie zakupione w bloku A. Szczerze przyznam, że robi wrażenie - klatki i mieszkania wykończone pierwsza klasa. P.S moje zajęcie jest bardziej kreatywne niż sprzedaż mieszkań :) - to tak na marginesie Odpowiedz Link Zgłoś
iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 27.10.08, 11:34 fotoforum.gazeta.pl/u/iguana_a.html Dorzuciłam jeszcze parę fotek ... Pozdrawiam przyszłych mieszkańców :) Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 27.10.08, 20:53 Dzieki za zdjecia.Fajnie, to wszystko wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenit Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 22:03 Bez przesady, zdjecia sa przecietne. Tym bardziej te w klatkach schodowych ze sztuczym oswietleniem. Balans bieli i ostrosc do bani ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 193.24.24.* 28.10.08, 08:28 O gustach się nie dyskutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenit Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 09:38 Ale osiedle standard REWELACYJNY !!! Mysle ze jak dokoncza II i III etap oraz Palacyk bedzie to perełka w Pruszkowie i wojewodztwie. Powiem Wam ze coraz bardziej zaczyna podobac mi sie to miasto. Mysle o przeprowadzce z Piaseczna i szukam wlasnie mieszkanka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vf Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 09:53 a co ma być w tym pałacyku? fitness klub? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 09:55 a jeśli chodzi o samo miasto, to polecam do wyrobienia sobie poglądu: www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf oczywiście jest tu też sporo nie tak reprezentatywnych miejsc, ale ich dość szybko ubywa, czego dodowem jest m.in. to osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo Brawo Brawo dla działu sprzedaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 10:50 Fajna promocja inwestycji w internecie. Może jeszcze jakiś jeleń da się naciąć. Zdjęcia wykończenia klatek schodowych fajne (błyszczące wypastowane gresy na budowie ?) , ale jak się spojrzy na budynki z zewnątrz można się przestraszyć. Architektoniczny koszmar. PS. Za cenę jaką wołacie to powinny być kible z alabastru i deski sedesowe ze złota, a nie jakieś kompozytowe gresy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Brawo dla działu sprzedaży IP: *.cursor.pl 28.10.08, 11:14 Najważniejsze, że nabywcy są zadowoleni - i chyba o to chodzi ? Z gustem się niedyskutuje - tym bardziej z jego brakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Drodzy Frustraci, znajdźcie sobie inne forum IP: *.chello.pl 28.10.08, 11:47 Skąd na forum tylu niezadowolonych? I po co wypisują te swoje "przemyślenia"? Przecież nie kupili tych mieszkań. A to zdjęcie niezbalansowane, a to kompozyt nie taki, a to zupa za słona... Przecież dla frustratów też są jakieś fora, poszukajcie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenit Re: Drodzy Frustraci, znajdźcie sobie inne forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 12:39 brawo brawo A kim Ty jestes? Przedstawisz sie moze co? Brednie wypisujesz albo zzera Cie zazdrosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupak80 Re: Drodzy Frustraci, znajdźcie sobie inne forum IP: 80.50.234.* 28.10.08, 15:24 zenit a ty kim jestes bo sam takie bzdury wipisujesz zdjecia jakie są takie są ale i tak lepsze niz nic wiec nie rozumiem twego czepiania sie trzeba tylko kolezance podziekowac ze je zrobiła i sie podzieliła ze wszystkimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Drodzy Frustraci, znajdźcie sobie inne forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 15:40 Zdjęcia fajnie pokazują osiedle i za to Iguana wielkie dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: IP: *.cursor.pl 28.10.08, 15:55 Cieszę się, że mogłam pomóc :) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_spider Re: Brawo dla działu sprzedaży 30.10.08, 19:51 Budowa się już zakończyła, więc nic dziwnego, że klatki są posprzątane i przygotowane na odbiór mieszkańców. Szkoda, że inni deweloperzy tego nie kumają.. Architektura też nie najgorsza, no może mogłoby być więcej przestrzeni, ale ogólne wrażenie bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Brawo dla działu sprzedaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 11:35 Co Wy z ta przestrzenia? To Centrum miasta! Ja uwazam ze I etap tej inwestycji to swietny wybor.Okna na drzewa, Palacyk, cisza, spokoj... Mieszkam w bloku na przeciwko i musze przyznac ze osiedle wyglada slicznie i budowane bylo niezwykle profesjonalnie. Nie stac mnie ale chetnie zamienilbym mieszkanko na takie z Osiedla przy Palacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Harmonogram odbioru IP: 193.24.24.* 04.11.08, 11:11 Czy ktoś zna juz harmonogram odbioru technicznego? Podobno miał byc znany od początku listopada- inf. z biura sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Harmonogram odbioru IP: 217.153.156.* 05.11.08, 15:17 Uwaga- wiadomośc z ostatniej chwili ! Harmonogramu brak !!!! Ci, którym najbardziej zależało ( cokolwiek to oznacza - my dzwoniliśmy do biura lub bywaliśmy w biurze raz na dwa tygodnie i za takich nie zostaliśmy uznani ) otrzymają mieszkania po długim weekendzie. Reszta ma czekać na listy polecone i telefony z biura sprzedaży !!! Ani zatem materiałów nie można zamówić ani ekipy konkretnie umówić - bo może mieszkanie dostaniesz w listopadzie a może pod koniec grudnia !!! Jednym słowem bałagan !! Nie mogli sobie harmonogramu z konkretnymi datami dotyczacymi odbioru poszczególnych mieszkań ułożyć?!! Wszystkim by to ułatwiło życie a tak siedź i czekaj nic nie wiedząc :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Harmonogram odbioru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 18:20 Mowia ze do poczatku grudnia budynki A,B i C beda oddane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Harmonogram odbioru IP: 193.24.24.* 06.11.08, 08:58 Panie z Biura Sprzedaży- mówią dużo i na tym się kończy. Jesli coś nie jest zapisane i ustalone to nie znaczy nic...Na gadaniu i obietnicach się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Harmonogram odbioru IP: 212.244.192.* 06.11.08, 11:39 To ja w takim razie proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie plotki: Dowiedziałem się - nie wiem ile w tym prawdy - że developer Longbridge chyli się ku bankructwu. Z tego co wiem etap 3(budowany teraz) został wstrzymany natomiast kolejne stoją pod dużym znakiem zapytania. Jeżeli ktoś ma jakieś info - proszę pisać. Nie chciał bym stracić pieniędzy, mieszkania i zostać do tego z kredytem bo jak wiadomo po upadku developera - przed aktem własności - zostajemy bez niczego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Harmonogram odbioru IP: *.cursor.pl 06.11.08, 12:23 Coś Ci się chyba pomyliło w etapach. Teraz jest w trakcie budowy 2 etap. Trzeci miałby planowany jako ostatni.... Skąs tyle ich naliczyłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejci Re: Harmonogram odbioru IP: *.knc.pl 06.11.08, 12:29 Naganiacze z longbridge robią wszystko na tym forum, zeby wypromowac swoje osiedle, ale niestety nie jest tam tak kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Harmonogram odbioru IP: 193.24.24.* 06.11.08, 12:43 Dowiedziałam się ze o harmonogramy są juz prawie gotowe. Pod uwagę został wzięty termin podpisania umowy z racji tego ze juz wszystkie bloki są gotowe do odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Harmonogram odbioru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 13:01 Zwracam uwagę na jeden szczegól. W pierwszym dniu oficjalnej sprzedaży budynków A i B nie było już ponad połowy mieszkań. Przeciętny Kowalski nie zaklepał tych mieszkań. Kto to kupił można sie tylko domyślać. (krewni i znajomi królika? ;) Chociażby z tego powodu uważam że budynki 1 etapu będą miały bez problemu przeniesioną własność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Harmonogram odbioru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 14:03 Widzę jeszcze conajmniej 2 argumenty za bezpieczeństem inwestycji. 1) System 10/90 Deweloper ma biznes plan że wybuduje cały 2 etap tylko za 10% ceny mieszkania. Na reszte musi mieć swoją kasę. 2) Czy ktoś zauważył ostrą obniżkę cen mieszkań u dewelopera? "obsrany" deweloper będzie sprzedawał prawie za każdą cenę. Tutaj przy cenie 7000 marże są cały czas wysokie. ps. Czy kolejne etapy będą wstrzymane to wie tylko sam deweloper (plotkom bym zbytnio nie wierzył) natomiast uważam że wszyscy którzy wpłacają kasę i czekają na mieszkanie mogą spać spokojnie. Mam taką nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Harmonogram odbioru IP: 217.153.99.* 06.11.08, 18:54 Wydaj mi się, że teksty oczerniające naszą inwestycję i mające siać popłoch wśród nabywców - są wystosowane przez osoby - albo zazdrosne albo bardziej konkurencję okoliczną. Ot tyle ... Do Kejci: - jeśli uważasz rzeczowe odpowiedzi na nieścisłości - za próbę naganiactwa - to przykro mi - myśl sobie tak dalej. Proponuję nie wypisywać o czymś o czym pojęcia nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Harmonogram odbioru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 22:09 Do Valdorana Ja kupilem mieszkanko w budynku A w 2 dniu sprzedazy i nie jestem nikogo krewnym!!! Zalosni jestescie zazdrosnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Harmonogram odbioru IP: 83.1.16.* 06.11.08, 22:34 Napisałem że mniej więcej połowa a nie wszystkie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Harmonogram odbioru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 10:30 Do iguana_a: a jak wy oczerniacie inne inwestycje to jest dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: IP: 217.153.99.* 07.11.08, 18:42 Szanowny KKK, Proponuję rozgraniczyć pojęcia: oczernianie / a stwierdzanie faktów - to dwie różne sprawy. "Oczernianie" - czytaj dosłownie jako: potocznie używane określenie na przedstawianie niezaistniałego stanu rzeczy - przyczyniające się często jedynie do spekulacji o zabarwieniu negatywnym. Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Harmonogram odbioru IP: *.gprs.plus.pl 06.11.08, 22:06 Skoro podzieliłeś sie już na forum swoimi obawami, to może zechcesz nas także poinformować skąd masz takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Harmonogram odbioru IP: 83.238.103.* 07.11.08, 13:45 Mają się całkiem dobrze - w Poznaniu jest wielka akcja promocyjna z kasią bujakiewicz, inwestują w promocję więc się rozwijają www.poznan.naszemiasto.pl/mieszkanie_za_czytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 217.153.99.* 08.11.08, 11:58 Byliście już oglądać swoje mieszkania ? Jest ktoś kto ma mieszkanie w bloku A ? Ja byłam oglądać z kolegą który jest fachowcem sprawach budowlanych. Grubszych spraw nie ma - powiedział, że wiele w życiu mieszkań się naoglądał - ale to wygląda naprawdę przyjemnie - wszystkie podłogi i ściany wypoziomowane .... kąty proste są... - wszystkie wymiary zgodne z projektem, gniazdka i wyprowadzenia tak jak powinny być. Macie już jakieś spostrzeżenia co do wykończenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 08:05 Panie z biura sprzedazy sa tak mile ze nie mozna obejrzec swojego mieszkania niestety. Ciagle tlumacza sie brakiem kluczy... Uwazam to za lekkie przegiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek.T Dziadostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 12:22 Nie tak miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 09.11.08, 12:29 Ja mam w bloku A na 3 pietrze i juz bym chciala moje mieszkanko odebrac. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Chcecie mieć sprawną komunikację z Centrum? 09.11.08, 14:12 Jeśli tak , to trzeba działać i przyjść na sesję rady miejskiej w czwartek 13.11 o godzinie 16:30 na Hubala. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=86990580 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,68086,5884154,Pruszkow_poza_strefa_wspolnego_biletu_na_kolej_.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=86462459&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=86936622&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.08, 09:10 To bedziemy sasiadami ;) Tez mam mieszkanko na IIIp w budynku A ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.cursor.pl 10.11.08, 09:13 ja nad Wami - IV p. :) Pozdr., Odpowiedz Link Zgłoś
eska_pruszkow Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 16.11.08, 09:35 Zbliża się termin oddania mieszkanek. Może już czas zacząć rozmowy na temat ich wykończenia? Rozglądałam się trochę po Pruszkowie i chyba już wiem, kto mi wykończy mieszkano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 23:12 mieszkanka juz do odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 21:12 Czy jak przeczytam te 1200 wpisów, to się zdecyduję na mieszkanie ? :) Jak się sprawy mają przy obecnym krachu?? Podobno ceny mieszkań spadają na łeb na szyję, ktoś się orientuje? Zastanawiałam się nad osiedlem lipowa ostoja, ale jedno forum skutecznie wybiło mi ten pomysł z głowy i myślę teraz nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
dtyler Odbiory - fakty 26.11.08, 21:53 Sąsiedzi prośba, w tym wątku tylko konkretnych faktów z waszych odbiorów: - stan techniczny, ja miałem zastrzeżenia tylko do tynków, mimo że III kategoria to powinny lepiej wyglądać, widać że były już raz poprawiane, sam inspektor się trochę sprawy wstydził, 7 dni na poprawkę, - są różnice w metrażach (zgodnie z umową, radzę dokonać własnych przeliczeń) - odsetki są naliczane (zgodnie z umowa, radzę dokonać własnych przeliczeń - (prawdopodobne) mamy podłączenie telekom (internet,TV) do multimedia polska (przy najmniej na razie potem jako wspólnota możemy zmienić) - (prawdopodobnie) czynsz wynosi 8 PLN/m2 i obejmuje ryczałt na ciepło, opłaty na osobę skalkulowane dla 2 osób np. wywóz śmieci - nieruchomością zarządza firma altiplano (jeśli ktoś ma namiary na inne zaufane firmy warto będzie się zastanowić nad ewentualną zmianą już jak utworzymy wspólnotę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Odbiory - fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 18:16 A jak z odsetkami? Mieliscie naliczone? Jak sie do tego ustosunkowywujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
dtyler Re: Odbiory - fakty 27.11.08, 22:21 Odsetki są naliczone zgodnie z umową - trudno zakwestionować. Choć radzę samemu przeliczyć bo są błędy w wyliczeniach. Gość portalu: ania napisał(a): > A jak z odsetkami? > Mieliscie naliczone? Jak sie do tego ustosunkowywujecie? > Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Odbiory - fakty 29.11.08, 08:03 Ja mialam odbior we czwartek, niestety kilka maly usterek mam.W protokole odbioru mam wpisane,ze w ciagu 10 dni usterki powinny byc usuniete.Zobaczymy czy tak bedzie. Oczywiscie mam wieksze mieszkanie o niecaly metr i musze roznice doplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
toyasz Re: Odbiory - fakty 29.11.08, 20:33 witam ona-25 zajrzyj do maila proszę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona-25 Re: Odbiory - fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 09:27 toyasz odpisalam Ci na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Odbiory - fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.08, 10:29 ona-25 a jakie mialas usterki? Sama je dojrzalas czy wynajelas swojego inspektora budowlanego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona-25 Re: Odbiory - fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 12:22 Bylam z inspektorem budowlanym. Odpowiedz Link Zgłoś
toyasz Re: Odbiory - fakty 30.11.08, 18:36 dziekuje ona napisałem coś nowego do Ciebie ,jak będziesz miała pytania do mnie pisz na pewno odpiszę ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdun Re: Odbiory - fakty odsetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 12:52 "Odsetki są naliczone zgodnie z umową " napiszcie proszę ile wynoszą te odsetki w stosunku do wartości mieszkania i jak to kwota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Odbiory - fakty odsetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 12:58 jesli odsetki wynosza 0,028 % wartosci mieszkania to nie malo!!!! Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odbiory - fakty odsetki IP: *.centertel.pl 03.12.08, 09:16 witam kochani możecie wyjaśnić o jakie odsetki od metrażą chodzi ,wydaje się chodzi o doplate za dodatkowe metry od tego za co zapłaciliśmy w umowie . pytanie jest czy doplata jest za to co ponad metraż ? i to jest dopłata a nie odsetki -bo odsetki to za są za jakiś czas? chyba ??? skąd odsetki 0,028 czy coś nie wiem może kyoś wyjasni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Odbiory - fakty odsetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 09:39 odsetki sa od nieterminowego placenia kolejnych transz developerowi, za co czesto wine ponosi bank kredytujacy! Dalismy sie zrobic developerowi w jajo. Bo zwykle w tego typu umowach odsetki nalicza sie 7 czy 14 dni od daty platnosci! a doplata za metraz to inna bajka, jesli mieszkanko jest wieksze to roznice doplacamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Odbiory - fakty odsetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 00:17 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Rozliczenie ogrzewania IP: 193.24.24.* 10.12.08, 11:20 Czy ktos z odbierajacych mieszkanie, upewnił sie jak wygląda sprawa rozliczenia ogrzewania. Tak naprawdę spisane na zero zostały liczniki z wodą i prądem, a co z ogrzewaniem. Przecież tak naprawdę nikt na to nie zwrócił uwagi ze strony dewelopera... Czy mamy płacić za ogrzewania wykorzystane przed odebraniem kluczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Rozliczenie ogrzewania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 11:48 Podobno ma być podzielone równo pomiędzy wszystkich lokatorów ale głowy nie dam. Grzanie jest teraz zdaje się ustawione na 30% mocy aby obniżyć koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Rozliczenie ogrzewania IP: 193.24.24.* 10.12.08, 12:20 Ma być podfzielone- ok. Ale jaki czas będzie wliczony do podziału. Od chwili odbioru technicznego mieszkania, czy moze od rozpoczęcia okresu grzewczego w Pruszkowie, kiedy to jeszcze o kluczach nie było mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Rozliczenie ogrzewania IP: 195.116.31.* 10.12.08, 15:20 odbior kluczy jest po rozliczeniu finansowym i splaceniu odsetek ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
toyasz Re: Rozliczenie ogrzewania 10.12.08, 17:37 rozliczenie grzania proporcjonalnie do dni do konca roku od dnia odbioru mieszkania i tego sie trzymajmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drop3 Re: Rozliczenie ogrzewania IP: *.gprs.plus.pl 10.12.08, 11:59 Czy ktoś mógłby podzielić się ze mną informacją, czy odbiór kluczy do lokalu jest przy odbiorze technicznym mieszkania?; a jeśli nie to kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suchora Re: Rozliczenie ogrzewania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:21 To zależy od tego czy zostaną wykryte jakieś usterki i czy zmieni się metraż mieszkania. Jeśli nie będziesz miał żadnych usterek/poprawek i nie zmieni się metraż to pewnie dostaniesz klucze podczas odbioru technicznego. Ja jestem już po odbiorze technicznym i mam już klucze. Przy zwiększonym metrażu nie dostaniesz kluczy do momentu uregulowania i zaksięgowania wszelkich płatności wynikających z dopłat za dodatkowe metry. My na klucze czekaliśmy ponad tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Rozliczenie ogrzewania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 14:05 Pani w z biura, nie potrafiłam mi odpowiedzieć na pytanie dotyczące rozliczenia ogrzewania, a zadałem pytanie facetowi od odbioru technicznego, który powiedział ze liczników narzazie nie spisujemy, a na moje pytanie dlaczego- odpowiedział bo tego nie praktykujemy.... Chyba coś jest nie halo... Naliczenie ogrzewanie nie jest przez ryczałt ale przez indywidualne liczniki,przydzielone do każdego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
dinek2 Re: Rozliczenie ogrzewania 12.12.08, 14:22 Sprzedam mieszkanie w bloku A (z widokiem na park, nie na ulicę). Zainteresowanych proszę o kontakt dinek2(małpa)gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Rozliczenie ogrzewania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.08, 16:10 Frajera szuka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania No co ty, takie excluzywne osiedle. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 18:46 Warte jest każdej ceny. Paryże, Londyny niech się chowają. To Pruszków jest ekskluzywny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: No co ty, takie excluzywne osiedle. IP: *.ptim.net.pl 14.12.08, 20:47 skoro syfiasty mokotów uchodzi w mediach (prowincjonalnych) za exclusiv, to taki Pruszków, czemu nie? w końcu na całym świecie najbogatsi uciekaja na przedmieścia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 217.153.40.* 10.12.08, 17:51 j a n a s, z a r s k i, 3 b p r a x i s uwazajcie na tych asow kilka lat temu zerwali umowe, mieszkanie sprzedali innej osobie a pieniedzy nie oddali sad przez ten czas nic nie zrobil w sprawie mojego pozwu (janas to brat milicjanta) sbm augu_stowka -> augu_stowka sp zoo -> 3 b p r a x i s Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_pucio Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 17.12.08, 20:59 Zapraszam wszystkich na nowe forum osiedla! Profesjonalne, w pełni DARMOWE forum, specjalnie dla wspólnoty mieszkaniowej osiedla Przy Pałacu! przypalacu.pl/ Zapraszam do rejestracji, dzięki której otrzymasz możliwość tworzenia tematów oraz odpisywania na nie, oraz dostęp do wielu unikatowych opcji! Pozdrawiam, Bartosz Puczyński Główny Administrator forum przyosiedlu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_pucio Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 18.12.08, 22:22 Zapraszam wszystkich na nasze nowe forum osiedla! Profesjonalne, w pełni DARMOWE forum, specjalnie dla wspólnoty mieszkaniowej osiedla Przy Pałacu! www.przypalacu.pl/ Zapraszam do rejestracji, dzięki której otrzymasz możliwość tworzenia tematów oraz odpisywania na nie, oraz dostęp do wielu unikatowych opcji! Pozdrawiam, Bartosz Puczyński Główny Administrator forum www.przypalacu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 19.12.08, 08:45 co z tym forum? To powazna sprawa? Kim Pan jest? Pracownikiem Longbridge? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu Pucio? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 09:06 Pucio nie wiesz kim jest? nie znasz Pucia? Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_pucio Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 19.12.08, 12:09 Nie, nie jestem pracownikiem Longbridge. Jestem mieszkańcem, i po prostu pomyślałem, że takie forum się przyda, bo to tutaj, jest, lekko mówiąc, mało funkcjonalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
dtyler Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 21.12.08, 13:52 Świetny pomysł, forum gazety spełniło swoją funkcję, czas przeprowadzić się nie tylko do nowego mieszkania. Również zapraszam wszystkich mieszkańców na przypalacu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_pucio Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 28.12.08, 15:23 Zapraszam wszystkich na nasze nowe forum osiedla! Profesjonalne, w pełni DARMOWE forum, specjalnie dla wspólnoty mieszkaniowej osiedla Przy Pałacu! przypalacu.pl/ Zapraszam do rejestracji, dzięki której otrzymasz możliwość tworzenia tematów oraz odpisywania na nie, oraz dostęp do wielu unikatowych opcji! Pozdrawiam, Bartosz Puczyński Główny Administrator forum przypalacu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 09:20 ja juz jestem na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 13.01.09, 07:56 jest tu ktos jeszcze? Co z II etapem? Lezy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slash Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 21:37 Nie leży. tonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 21:57 Slash spie...j stad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badboy Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.245.213.* 22.01.09, 10:44 Mam pytanie, czy ktos kupowal mieszkanie "przy palacu" w ostatnim okresie czasu? Jak tak to bardzo prosze o kontakt drift@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 21:35 a czemu pan pyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 11:45 Mam prośbe o zamieszczenie zdjęć ze środka budynku .Chciałem zobaczyć jak wyglądają np .klatki schodowe etc. Jak wam się mieszka w nowych mieszkankach i czy macie jakieś problemy z nimi związane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Faktury za czynsz IP: 193.24.24.* 28.01.09, 11:47 Hallo, mieszkańcy- w naszych skrzynkach znajdują się faktury za czynsz. Moim zdaniem zdecydowanie za wysokie- deweloper sporo zarabia. Muszimy jak najszybciej stworzyć wspólnote... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badstuff Re: Faktury za czynsz IP: 195.245.213.* 29.01.09, 06:38 A mozesz napisac jaki jest czynsz? Czy jakies problemy z developerem wystepuja? Pytam bo jestm bardzo bliski kupienia tam mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Faktury za czynsz IP: *.cursor.pl 29.01.09, 09:29 Czynsz wynosi 8 zł / m2 w tym jest : zaliczka na centralne ogrzewanie ryczałt na ciepłą i zimną wodę wywóz ścieków i odpadów eksploatacja częście wspólnych (m.in): utrzymanie terenu zewnętrznego konserwacja wind utrzymanie zieleni ochrona obiektu ubezpieczenie nieruchomości utrzymanie czystości opłata za miejsce garażowe mniej więcej za 50 m mieszkanie wychodzi to 400 zł. Jak na obiekt to i tak niedużo. W bloku spółdzielczym - czynsz za 38m moi rodzice płacą 400 zł - bez windy, bez ochrony itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Faktury za czynsz IP: 193.24.24.* 29.01.09, 12:26 Ochrona 58 zł X 180 mieszkanców ponad 10 000- nieźle moze zminię branżę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Faktury za czynsz IP: 217.153.99.* 29.01.09, 19:03 weź proszę pod uwagę, że z tego trzeba zapłacić pensję pewnie 3 albo 4 pracownikom ochrony - którzy są na osiedlu 24 h na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Faktury za czynsz IP: 193.24.24.* 30.01.09, 09:59 Pensja dla 2 pracoewników- po 5000 zł - neiźle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfe416n Re: Faktury za czynsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 07:29 tak cyferki to magia, policz ( zakładamy jeden pracownik ochrony całodobowo na osiedlu, biedny co on może zrobić ): - średnio 31 dni x 24 godziny = 744 godziny na miesiąc - średnio etat to 168 godzin miesięcznie, potrzebujemy 4,5 etetu - można przyjąć że 4 etaty plus małe nadgodziny, średnio ok 15 godzin miesięcznie na pracownika - zatrudniamy na kwotę 2000 zł brutto ( 4 pracowników x 2000 zł = 8000 brutto ) - plus za nadgodziny po parę stówek - pytanie - a gdzie opłaty za umudurowanie, wyposażenie, zus, podatki, łączność, grupa interwencyjna, zysk itp? pozostałe 1500 zł? trochę mało. Nawet nie piszę o urlopach i chorobach, możesz zmieniać branżę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Faktury za czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 08:15 Pilnuj dobytku jaśnie państwa cieciu, a nie wymądrzaj się po nocy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfe416n Re: Faktury za czynsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 09:36 po nocy, cieciu? oj płytki jesteś jak rzeka Utrata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Faktury za czynsz IP: 83.1.16.* 05.02.09, 00:47 Jeżeli obrażasz ludzi to pisz chociaz pod własnym imieniem Ehh co za burak podpisał się tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Faktury za czynsz IP: 195.116.31.* 05.02.09, 14:44 i co z tym czynszem? Ja nic nie dostalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zania Re: Faktury za czynsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 09:18 A nie wiecie jak inne budowy Longbridge? Buduja? Czy zeszli z budowy? BO sie bo to mlody developer a mamy kryzys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Faktury za czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 09:29 Nie bój żaby Zania. Będzie krucho, to jeszcze bardziej podwyższą wam czynsz i wyjdą na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Faktury za czynsz IP: 83.1.16.* 06.02.09, 12:27 W Poznaniu przy Koscielnej wybudowali teraz stan surowy otwarty. Na koniec stycznia dźwigi były na budowie tak więc robota idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Re: Faktury za czynsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.09, 00:02 jaki czynsz? zawiazujemy wspolnote po aktach i kopiemy Longbridge w dup... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Faktury za czynsz IP: 83.1.16.* 31.01.09, 19:29 Czynsz 8zł za metr. Może być nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Faktury za czynsz IP: *.pruszkow.mm.pl 31.01.09, 15:34 Ludzie weźcie pod uwagę fakt, że ok. 25% mieszkań w dalszym ciągu nie zostało sprzedanych, dlatego będziemy płacić tak dużo. Wszelkie opłaty za utrzymanie części wspólnych, zieleni, wind ochrony itp. rozkładają się na 130 mieszkań a nie jak to miało być na 170. Teraz rozumiecie? Płacimy za siebie i za mieszkania niesprzedane. Pewnie nie prędko się to zmieni, bo nikt normalny nie kupi mieszkania za 7,5tyś z widokiem na rozgrzebany 2etap, biorąc pod uwagę aktualną sytuację na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Faktury za czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 17:17 Czy prawdą jest że pozwolenie budowlane zostało uzyskane na całą inwestycję i aż do jej zakończenia ( a może to być nawet 10 lat) całością będzie zarządzał deweloper dyktując dowolnie opłaty czynszowe ? Jak macie w umowach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Faktury za czynsz IP: 83.1.16.* 31.01.09, 19:24 Wspólnota załozy się po pierwszych aktach notarialnych. Możemy wtedy sami "zacząć zarządzać" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Faktury za czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 20:59 A czytałeś uważnie swoją umowę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Faktury za czynsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 20:42 Polecam Ci lekture przepisow odnoszacych sie do Wspolnot mieszkaniowych. Mozemy zalozyc wspolnote w kazdym momencie i wykopac developera. Jego umowa jest aktem nizszej rangi. Moze nam skoczyc Z mojego dosw.bedzie sie stawial,ale musimy byc twardzi. Ja jak narazie nikomu nic nie bede placil bo jeszcze nie odebralem mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola balagan od strony Prusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 20:52 Widzieliscie balagan z samochodami od strony Prusa przy budynkach A,B i C? skad tam tyle tych samochodow ? Juz parkuja na chodniku, wszedzie! Ktos z tym zrobi porzadek? Albo moze trzeba zaczac przebijac im opony! TO na pewno nie sa samochody mieszkancow Osiedla przy Palacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: balagan od strony Prusa IP: *.cursor.pl 02.02.09, 10:42 Dobrym wyjściem byłyby słupki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Aresta_ Re: balagan od strony Prusa IP: *.1.telkab.pl 03.02.09, 18:47 Niestety, ale parking przed budynkiem nie jest własnością prywatną osiedla. Mieliśmy podobnie przed budynkiem na Prusa 12. Nie dało rady zaparkować na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: balagan od strony Prusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 11:50 Co za hołota. Ledwie się wprowadzili i już od przebijania opon wszystkim wkoło zaczynają. Róbta tak dalej, a niedługo wrócicie do swoich kurnych chat pod Białymstokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpr Re: balagan od strony Prusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 22:37 won pod swoj blok chlopku! Zanim pojawia sie slupki jestem za! Przebijac opony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfe416n Re: balagan od strony Prusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 07:13 może za mało drzew zostało wyciętych? można wyciąć jeszcze te przy pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Jak idzie sprzedaż mieszkań po 8000 zł za m2? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 22:11 Chcialem tylko spytać jak idzie sprzedaż waszych inwestycii po 8KPLN/m2 i ponad 10KPLN za lokale użytkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Jak idzie sprzedaż mieszkań po 8000 zł za m2? IP: 217.153.99.* 04.02.09, 08:48 Chyba pomyliłeś wątek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jak idzie sprzedaż mieszkań po 8000 zł za m2? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 10:18 Chciałem kupić. Umówiłem się ze sprzedającym, podjechałem pod blok i jeszcze nie zdążyłem wysiąść jak przebili mi opony. Nowe zimówki. Więc zostawiłem samochód, poszłem i kupiłem apartament u HIRNEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Aresta_ Re: Jak idzie sprzedaż mieszkań po 8000 zł za m2? IP: *.1.telkab.pl 04.02.09, 11:00 Ten sam Gość o pseudonimach: Marek, Darek, ryzyko, na zdrowie, pdx2009..., tym samym IP* komputera, bruździ też na forum Hirnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jak idzie sprzedaż mieszkań po 8000 zł za m2? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 11:07 Neostrady używa kilkaset tysięcy ludziw Polsce. Wszystkich ich widzisz z tego IP* misiu o małym rozumku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _Aresta_ Re: Jak idzie sprzedaż mieszkań po 8000 zł za m2? IP: *.1.telkab.pl 04.02.09, 12:02 Ten sam styl pisania i teksty na poziomie zero "Poszłem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Jak idzie sprzedaż mieszkań po 8000 zł za m2? IP: 195.116.31.* 04.02.09, 14:24 Tak sie sklada ze teren jest pod administracja Osiedla Aresta! Nie udzielaj sie jak nie wiesz Pewnie zostana zamontowane slupki podnoszone i problem sie rozwiaze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Jak idzie sprzedaż mieszkań po 8000 zł za m2? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:35 Milczeć wszyscy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 22:22 A jak sie ma Longbridge w czasach kryzysu? Ktos sie orientuje? Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_pucio Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 11.02.09, 20:29 Zapraszam wszystkich na nasze nowe forum osiedla! Profesjonalne, w pełni DARMOWE forum, specjalnie dla wspólnoty mieszkaniowej osiedla Przy Pałacu! przypalacu.pl/ Zapraszam do rejestracji, dzięki której otrzymasz możliwość tworzenia tematów oraz odpisywania na nie, oraz dostęp do wielu unikatowych opcji! Pozdrawiam, Bartosz Puczyński Główny Administrator forum przypalacu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annabella Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 20:49 Popieram. Po co postronni mają wiedzieć o naszych problemach z deweloperem. Trzeba prać brudy we własnym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec bud. C Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 12.02.09, 09:15 Widzieliscie drugi etap? Zniknely dzwigi i budowa stanela! Czyzby developer mial jakies klopoty? Cos ktos wie? Tylko prosze bez durnowatych wypowiedzi osob postronnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:00 Mieszkania cieżko się sprzedają to po co ma budować i ponosić koszty? Niestety wielu deweloperów wstrzymało rozpoczęte budowy i bynajmniej nie jest to często znakiem kłopotów finansowych tylko zimna kalkulacją. Gorzej jakby budowali a potem nie mieli kasy na zapłacenie ekipie. Faktycznie szkoda że stoi bo nie wiadomo ile lat będzie się ciągnęła budowa na całym terenie. Widok jest dużo mniej estetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protestuje Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:14 Podobno zrezygnowali z drugiego etapu i chcą sprzedać resztę terenu pod centrum handlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.chello.pl 12.02.09, 12:49 A ja słyszałam, że pod lotnisko dla F-16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 12.02.09, 13:19 Nati badz powazniejsza/szy ! Centrum handlowe? To bylaby porazka. Ale mysle ze plan zagospodarowania przest.na to nie pozwala. Przeczekaja kryzys i dobuduja 2 i 3 etap. W Poznaniu podobno buduja. W Gdansku nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.cursor.pl 12.02.09, 15:24 Bardzo rozsądne posunięcie - oddali pewnie pieniądze tym ludziom, którzy zarezerwowali mieszkania w II etapie. I przeczekają.... Lepiej zatrzymać inwestycję - tak jak to zrobił Leszek Czarnecki we Wrocławiu - niż za wszelką cenę starać się dokończyć budowę i zostawić wykonawców bez kasy, a ludzi bez mieszkań. miasta.gazeta.pl/wroclaw/8,93344,5095124.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Al Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:34 Jacys ludzie sie tam kreca na budowie, ale dzwigow nie ma.Fakt Mysle ze nie oddali pieniazkow, dobuduja na wiosne reszte lub w pozniejszym terminie. A jak I etap? Obawiam sie o akty notarialne. I etap nie jest obciazony kredytem ? Poki nie macie aktow bezsenne noce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny klient Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.gprs.plus.pl 12.02.09, 23:11 Lotnisko czy centrum handlowe to raczej pomysły ekstremalne na same centrum miasta, ale informacja, że znalazł sie jeden z włascicieli gruntów które wykupil developer to już może być problem... Doprawdy szybka zwineli dziwgi z drugiego etapu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.chello.pl 12.02.09, 23:35 W przypadku "potencjalnego klienta" nagonka na osiedle jest w sumie zrozumiała. Chce chłopina zbić cenę. Mnie by np. martwiło gdyby deweloper bez sensu ponosił koszty wynajmu dźwigu. A że zwinęli, to brawa za gospodarność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.chello.pl 12.02.09, 23:19 A czemu się obawiasz o akty? To chyba nie Twoje zmartwienie? Skąd się tacy troskliwi biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.pruszkow.mm.pl 12.02.09, 23:56 Zamiast tak pieprzyć, to lepiej sie zajmijcie hodowlą jedwabników. Piszecie takie bzdury, że czytać tego nie można. Mylicie się w swoich postach na każdym kroku. II etap stanął, bo deweloper nie płacił wykonawcy i tamten był zmuszony zejść z budowy, a tym samym zabrać swoje dźwigi, za które to on ponosił koszty a nie Inwestor. Inwestycja może się przeciągnąć na wiele lat, ale nie będzie zbudowane tu nic innego jak budynki mieszkalne wielorodzinne. Tych co chcą mieć lotnisko pewnie rozczarowałem? Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inzynier Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 13.02.09, 09:59 tak sie sklada ze znam sprawe i znikniecie dzwigow to efekt wstrzymania budowy i decyzji developera (koszty), a nie zalegania z platnosciami. Wszyscy zainteresowani dostali albo dostana pisemne wyjasnienia. Budowa ruszy gdy tylko pojawia sie chetni na kupno mieszkan w II etapie, badz gdy Spolka dostanie wystarczajacy kredyt z banku. I etap jest zakonczony, akty notarialne marzec 2009 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knot Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 10:38 Szkoda tylko że niektórzy będą mieli widok na ten Sajgon z okien :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.chello.pl 13.02.09, 11:06 I znowu bezinteresownie troskliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 12:22 Gość portalu: inzynier napisał(a): Budowa ruszy gdy tylko pojawia sie chetni na kupno > mieszkan w II etapie, Czasy kupowania na pniu dziur ziemi przez co najmniej następne kilka lat nie wrócą. Budowanie za pieniądze klientów skonczyło się. Szanse że w obecnej sytuacji i przy cenach proponowanych przez dewelopera znajdą się klienci na drugi etap są zerowe. Jeśli deweloper nie ma pieniędzy na samodzielne kontynuowanie budowy to najpewnej ten teren sprzeda. A co tam powstanie to już przyszłość pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 22:35 Pat bredzisz, scisle Centrum Pruszkowa ma plan zagospodarowania przestrzennego. Wiesz moze co to takiego? Ten plan gwarantuje w tym miejscu jedynie budynki mieszkalne. Polecam jego lekture... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 06:43 > Leon bredzisz, ścisłe Centrum Pruszkowa ma plan zagospodarowania, ale za odpowiednią gratyfikację plan ten może być zmieniony. Kwestia kosztów. Tu jest Polska. Zapomniałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 18.02.09, 09:00 Mieszka juz ktos na tym Osiedlu ???? I jak opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 12:05 Cześć mieszkań jest już prawie wykończona. Z tego co wiem to kilka rodzin na pewno mieszka. Ja planuję przeprowadzkę gdzieś w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 18.02.09, 12:10 dlaczego tak pozno? a wiecie jaki czynsz bedzie i co z ukonstytuowaniem sie Wspolnoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 83.1.16.* 18.02.09, 22:04 Czynsz około 8zł za metr mieszkania w tym zaliczka za wodę Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_pucio Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 20.02.09, 14:27 Zapraszam wszystkich na nasze nowe forum osiedla! Profesjonalne, w pełni DARMOWE forum, specjalnie dla wspólnoty mieszkaniowej osiedla Przy Pałacu! przypalacu.pl/ Zapraszam do rejestracji, dzięki której otrzymasz możliwość tworzenia tematów oraz odpisywania na nie, oraz dostęp do wielu unikatowych opcji! Pozdrawiam, Bartosz Puczyński Główny Administrator forum przypalacu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dtyler Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 20.02.09, 20:48 Rany z 2 miesiące na to forum gazety nie zaglądałem a tu coraz większe brednie. Mieszkańców a wkrótce wspólnotowiczów zapraszam na przypalacu.pl PS. niech "gościom" będzie jestem wysłannikiem ciemnej mocy... longbridge ;), a mieszkańcy już wiedzą że już nie ma longbridge i też że nie longbridge zarządza nieruchomością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szok Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 22:07 Longbridge już nie ma ? To co, komornik przejął interes ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 24.02.09, 10:30 to forum malo aktywne mowie o tym przypalacu.pl A Longbridge pewnie upadnie , oby po aktach notarialnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:05 Ludzie po co wypisywać pierdoły o upadłości i negatywnie się nakręcać. Wydaje się że mają się nieźle. Szukałem dzisiaj coś na temat ich inwestycji w Poznaniu i np: trafiłem na cos takiego z końca stycznia 2009. "Kościelna 33/35 - LongBridge, przed domem frontowym stanęły rusztowania: i720.photobucket.com/albums/ww207/adam2aa/budowy%20i%20remonty/Kocielna33na35-LongBridge-budowa-1.jpg i720.photobucket.com/albums/ww207/adam2aa/budowy%20i%20remonty/Kocielna33na35-LongBridge-budowa-20.jpg Dodatkowo pod koniec 2008 kupili za 12mln działkę w Bydgoszy i Zdaje się nieżle też idzie budowa w Poznaniu na "Jeżycach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.cursor.pl 25.02.09, 16:17 Dobrze zarządzanej firmie raczej nie grozi upadłość. A Longbridge z tego co zdążyłam zauważyć radzi sobie. Chociażby zakończenia budowy I etapu zgodnie z założeniami z umowy - wskazuje na dobrą organizację - jak również dobrą organizację ich partnerów inwestycyjnych. Ludzie zarządzający tą firmę mają ogromne doświadczenie w deweloperce. Fakt zaprzestania w tej chwili budowy II etapu świadczy tylko o poważnym podejściu do tematu. Grunt to najpierw myśleć - potem działać. A gdy najpierw się działa - a potem myśli to wychodzą z tego dziwne rzeczy jak np. za niskie garaże podziemne....jak to gdzieś w Pruszkowie miało miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkańcy Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 00:32 Dziękujemy pani przedstawiciel dewelopera za te jakże potrzebne w tych trudnych chwilach kilka słów otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 26.02.09, 15:00 ktos kto sie podpisal "mieszkancy" i wypowiedzial jest kretynem! i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abecadło Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 23:12 ktoś kto nie potrafi nawet pisać na komputerze używając polskich liter jest debilką. i tyle... Podpowiadam trzeba wcisnąć kombinacje litera+prawy alt. Za trudne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 27.02.09, 11:05 abecadlo - poziom inteligentcji rzedu kombinerek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 217.17.47.* 01.03.09, 10:35 witam czy ktoś się orientuję czy można się rejestrować na www.przypaalcu.pl - coś mi się nie udaje.ewentualnie proszę administratora o pomoc -napisalem maila. Mam uwagę -czy nie wydaje sie Wam dziwne ze zaliczkę za opłaty czynszowe płacimy Longbridge( oni sa na fakturze jako sprzedawcy ) a nie altiplano ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skancar1 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 01.03.09, 12:40 Witam :) Płacicie na konto firmy Longbridge dlatego, że to oni (jeżeli dobrze zrozumiałem) są inwestorem i jak na razie właścicielem nieruchomości - Altiplano zapewne tylko zarządza na zlecenie inwestora. Wszystkie koszty eksploatacji (prąd, woda, etc) ponosi inwestor i dlatego też Wasze pieniążki wpływają na jego konto, z którego inwestor (z wpłaconych przez Was pieniędzy) opłaca rachunki za media i eksploatację. Ważniejsze pytanie brzmi: czy płacicie firmie Longbridge ZALICZKI na poczet utrzmania nieruchomości wspólnej czy OPŁATY ??? Jest to zdecydowana różnica, gdyż w momencie przekazania nieruchomości nowopowstałej Wspólnocie ZALICZKI inwestor ma obowiazek rozliczyć z właścicielami co do grosza w porównaniu z faktycznie poniesionymi kosztami, zaś OPŁATY nie ... pozdrawiam skancar1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 217.17.47.* 02.03.09, 09:56 dzięki za odpowiedż ,sprawdzę czy zaliczki to są czy opłaty.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bendix25 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 02.03.09, 17:28 Jestem zainteresowana kupnem mieszkania w Poznaniu, niestety na razie jest tylko stan surowy. Mam pytanie, jak wykonane sa mieszkania w inwestycji Przy Pałacu? czy sa jakies poważne niedociagnięcia. kto był wykonawcą inwestycji( bo w P-niu buduje Warbud). Dzięki za info, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 19:11 Budował Strabag a przynajmniej taka tablica byla przyczepiona na budowie ;) Co do wad to dużych nie zauważyłem. Jak ktoś chce kolor na ścianach to przydałoby się gipsowanie bo ideału nie ma ale spokojnie przy białym da się żyć. Po większych roztopach lub deszczu w garażu w niektórych miejscach lekko leci woda i są niewielkie kałurze. Zasadniczo wykonanie określam jako bardzo solidne. Odpowiedz Link Zgłoś
bendix25 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 02.03.09, 21:06 Dzienks za odp! Na zdjęciach tez wygląda nieżle:)Ja chyba jeszcze troche poczekam, bo termin realizacji apartamentów w Poz jest dopiero przewidziany na I kwartał 2010:( Za duże ryzyko teraz kupować. Mam goraca prośbę: jeśli przez przypadek znalzalby sie ktoś na tym forum, kto planuje(?) zakup mieszkania w Poz przy kościelnej, to proszę o kontaktk ze mną. Thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 23:07 Masz racje bendix25, kup jak już zbudują. I zwróć uwagę na odległości między budynkami/oknami bo na osiedlu w Pruszkowie są w niektórych miejscach po 8 metrów. Raj dla ekshibicjonistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 03.03.09, 09:30 Budowal Strabag i kolega budowlaniec okreslil na 5 + Warbud? Pod osiedlem w Pruszkowie od jakiegos czasu stawiaja samochody Warbudu Czyzby podpatrywali jakies niuanse? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bendix25 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 04.03.09, 21:45 Odległości pomiedzy budynkami są faktycznie niepokojąco małe:)Ja mieszkam prawie obok tej budowy w Poznaiu. Codziennie majstry sa, ale co z tego, jeszcze dużo im zostało, a na stronie internetowej mają" oficjalnie" 2 sprzedane mieszkania, troszkę zarezerwowanych, a o cenach nie chca obniżyć:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robix Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 05.03.09, 10:15 podobno 2/3 sprzedane w Poznaniu... A jaka cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abecadło Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 10:22 Przecież masz robix napisane we wcześniejszym poście że w Poznaniu sprzedali 2 mieszkania. Nie umiesz czytać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 217.153.99.* 05.03.09, 14:46 Abecadło z pieca spadło .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosz Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 21:43 > Abecadło z pieca spadło .... :) Chyba hebrajskie ? Twego chlebodawcy Iguana_a Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_pucio Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 06.03.09, 09:13 Zapraszam wszystkich na nasze nowe forum osiedla! Profesjonalne, w pełni DARMOWE forum, specjalnie dla wspólnoty mieszkaniowej osiedla Przy Pałacu! przypalacu.pl/ Zapraszam do rejestracji, dzięki której otrzymasz możliwość tworzenia tematów oraz odpisywania na nie, oraz dostęp do wielu unikatowych opcji! Pozdrawiam, Bartosz Puczyński Główny Administrator forum przypalacu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
toyasz Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 10.03.09, 23:59 witam panie administratorze przypalacu.pl,czy można się zarejestrować jeszcze na tym forum?? bo coś nie moge się przebić-pisałem maila do Pana -proszę o pomoc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 11.03.09, 10:08 strasznie malo aktywne to forum przypalacu.pl Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 14:28 Faktycznie mało ludzie sie udzielają. Czas zatem je rozkręcić. Kto nie ma konta niech zakłada i pisze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 14:56 a co z fitnes klubem ? mial być przecie... Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_pucio Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 13.03.09, 19:13 Oczywiście, że można się zarejestrować. Tutaj ma pan napisane wszystko co i jak, krok po kroku: przypalacu.pl/index.php?showtopic=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek z bud.C Akty notarialne IP: 195.116.31.* 17.03.09, 07:38 Kiedy akty notarialne ??? Wiecie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Akty notarialne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:36 Podobno w maju ale to nie potwierdzona informacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Akty notarialne IP: *.1.telkab.pl 19.03.09, 18:00 a co w koncu z ta kablowka? Multimedia to porazka! Tele-Kab dopuszcza? Bo jak nie anteny na kazdym balkonie i bedzie jak w Rumunii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 217.153.99.* 06.03.09, 10:52 abstrahując - masz jakieś uprzedzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_elektryk Re: Pruszków - podłączenia płyt indukcyjnych 29.03.09, 10:59 Witam, jestem elektrykiem wykonuje podłaczenia płyt indukcyjnych, posiadam uprawnienia do stemplowania kart gwarancyjnych tel 0696 55 8008 marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Pruszków - TV IP: 195.116.31.* 31.03.09, 13:52 To jaka TV wybieracie zazwyczaj do swoich mieszkanek? Kablowke, Satelitarna? Dostepna tylko Multimedia! Napiszcie opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: Pruszków - TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 14:37 Nie chciało mi sie kombinowac i mam multimedię. Internet spoko. telewizja tylko analogowa więc cudów się nie spodziewajcie ale oglądać wiadomości sie da. Wiadomo że dla nowych telewizorów sygnał cyfrowy to podstawa ale dużo nie oglądam i często coś na DVD tak więc za taką cenę można brać. Aha i obiecują że cyfrowy będzie. Kiedy tego jednak nikt nie wie prawdopodobnie jeszcze w tym roku. Jak kogoś kilka(kilkanaście) miesięcy słabego sygnału bedzie wnerwiać to trzeba cisnąć Panią Administrator aby weszla Pruszkowska kablówka lub wieszamy antenę satelitarną na baloknie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Pruszków - TV IP: 195.116.31.* 01.04.09, 10:06 Pruszkowska kablowka malo realna!Rozmawialem z Pania Administrator! Trzeba ciagnac okablowanie,bo to co jest jest wlasnoscia Multimedia! A na to nikt sie nie zgodzi (prucie scian) Co do anten sat.wolalbym je na dachu niz na balkonach. Jesli pozwola nam wieszac na balkonach Osiedle bedzie koszmarnie wygladalo! A jak Twoj kontakt z Multimedia? Ludzie wieszaja na nich "psy" na forach! Ile placisz miesiecznie? Jak hula internecik? Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_pucio Re: Pruszków - TV 01.04.09, 21:25 Zapraszamy na przypalacu.pl/ W tym temacie możecie podyskutować z innymi użytkownikami o telewizji kablowej i satelitarnej. przypalacu.pl/index.php?showtopic=24&pid=95&st=0entry95 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: Pruszków - TV IP: 195.116.31.* 02.04.09, 09:03 Bartek, aktywnosc na Waszym forum jest mierna. Takze w temacie TV. Wiecej mozna sie tu dowiedziec! Malo promujecie to forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinka Re: Pruszków - TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 23:31 Kupiliście mieszkania w których instalacje nie są wasze tylko sprzedane różnym firemkom , i nie możecie nimi dysponować ? Serdecznie współczuję. Deweloper was ostro zrobił w konia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Pruszków - TV IP: *.1.telkab.pl 04.04.09, 22:36 Co to za bełkot Alinka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Pruszków - TV IP: 195.116.31.* 14.04.09, 09:02 Podpisal ktos umowe z Multimedia? I jak wrazenia po? Jak jakosc obrazu i netu? Prosze o opinie! Cenowo maja dla nas jakas fajna oferte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Re: Pruszków - TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 10:02 Doskonała głębia czerni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Pruszków - TV IP: 195.116.31.* 14.04.09, 11:37 jak mam to rozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z prośbą o odp. 2 etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 11:02 Kiedy wznowią budowę? Kiedy temin oddania 2 etapu? Czy są przewidziany i można kupować tam lokale usługowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: 2 etap IP: 195.116.31.* 02.04.09, 11:30 polecam telefon do Biura Sprzedazy Longbridge 608 512 223 i prosze o male streszczenie sytuacji. Mysle ze wielu jest ciekawych Odpowiedz Link Zgłoś
annalewinska [...] 26.04.09, 19:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 28.04.09, 11:27 Nie wiecie co z II etapem? Ruszy budowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolanko max Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 14:36 podobno już w maju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Akty notarialne IP: 195.116.31.* 07.05.09, 09:27 juz mamy maj i cisza... Ktos ma pewne wiesci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.ptim.net.pl 07.05.09, 19:28 skoro już nawet iguana zaprzestała, to na prawdę jest kryzys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.cursor.pl 08.05.09, 09:22 Dobrze się czujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 11:42 to kiedy ruszają prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 217.153.99.* 13.05.09, 16:05 Chyba juz ruszyly, stawiaja trafo stacje pod 2 i 3 etap :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 11:27 byłem wczoraj - nic się nie dzieje - zywego ducha na budowie, nie ma dźwigów, nie ma nawet baraków dla robotników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.245.213.* 15.05.09, 07:53 Trafo stawiali we wtorek tam blizej palacu (za ta stara stacja trafo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotknięty kryzysem Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.acn.waw.pl 21.05.09, 10:02 Szanowni Państwo, Na początku ubiegłego roku podpisałem umowę z developerem na zakup mieszkania - Osiedle przy Pałacu. Sytuacja kryzysowa w świecie dotknęła mnie niestety i straciłem zdolność kredytową. Na chwilę obecną nadal nie stać mnie na zakup mieszkania, mimo że mam podpisaną umowę przedwstępną. Jeżeli byłby ktoś zainteresowany - może kogoś znacie - zakupem mieszkania - 50m2 - proszę o kontakt. W grę wchodzi umowa cesji praw z mojej umowy przedwstępnej. Cena za m2 - 6200 + 30000 garaż. Cena całości 340000PLN. Tel. 601946040, GG2979252 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 22:44 To jest forum, a nie witryna ogłoszeniowa dla spekulantów. Ogłoś się na gratce czy domiporcie i nie zawracaj ludziom głowy trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotknięty kryzysem Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 82.210.238.* 25.05.09, 13:18 Dziękuje za miłą odpowiedź, rozumiem, że Ty nie jesteś zainteresowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:20 Przykro mi ale my tez stracilismy zdolnosc kredytową na taka sumę. Nasza zdolnosc to jedynie 250KPLN i na taką kwote wyceniam tą ofertę. Na więcej nie ma co liczyć bo choćbym chciał to nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha!! i co sfrustrowany pracowniku sprzedaży? IP: *.ptim.net.pl 31.05.09, 12:35 i co sfrustrowany pracowniku sprzedaży? maj się skończył, wiosna się kończy, a dźwigów ani widu ani słychu.. :-))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainterosowany Moskitiery ?! A coś na komorników masz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 15:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ;( IP: *.pruszkow.mm.pl 01.06.09, 01:33 Może do końca roku zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zelu akty notarialne IP: 195.116.31.* 02.06.09, 10:10 podobno sierpien! Tyle to niestety trwa w naszych sadach. Mam pytanko a nie orientujecie sie jaki bedzie koszt aktu teraz przy tych stawkach od lokalu o wartosci 400 000zl ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: akty notarialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 12:38 grubo ponad 10 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: akty notarialne IP: *.pruszkow.mm.pl 02.06.09, 23:32 Chciałem przypomnieć że w sądach "tyle" to nie trwa. Zwyczajowo nawet z zapasem czasu akty są przygotowane do 6 miesięcy od przekazania kluczy. Nie wiem w czym kłopot ale ewidentnie albo jest typowa gra na zwłokę ze strony dewelopera albo ktoś nie dopilnował dokumentacji i teraz faktycznie trzeba coś odkrecac lub prostowac. Wstępnie miał być kwiecień potem stopniowo był maj, czerwiec, lipiec a teraz piszesz o sierpniu. Zaraz się okaze że moze będzie styczeń 2010 a do tego czau bank w przypływie dobroci moze nie wypowie kredytu na mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: akty notarialne IP: 195.116.31.* 03.06.09, 10:12 nie goraczkujcie sie! W lipcu beda! Prosze dzwonic do Pani Eli z Longbridge! A co do ceny aktu mysle ze gora 3000-4000 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolos piknik przy Pałacu IP: 94.75.112.* 14.06.09, 11:26 co nowego? macie jakies info? byl ktos na pikniku? jak bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: piknik przy Pałacu IP: *.pruszkow.mm.pl 14.06.09, 22:14 Piknik spoko. Darmowe kiełbaski, karkówka i piwo :) Do tego muzyka i malowanie dla dzieci. Przy okazji gratuluję sąsiadowi który wygrał LCDka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: akty notarialne IP: 195.245.213.* 15.06.09, 10:56 Slyszeliscie o czyms takim? Znalazlem na innym forum ale nic wiecej nie moglem znalezc na ten temat "W precedensowym wyroku Sąd Rejonowy w Krakowie orzekł, że kupujący mieszkanie nie ma obowiązku ponoszenia kosztów wypisów aktu notarialnego dla dewelopera. Jeżeli taka praktyka upowszechni się, przeciętny nabywca mieszkania zapłaci u notariusza mniej o 200-300 złotych, w zależności od objętości aktu notarialnego. Gazeta pisze, że decyzja krakowskiego sądu ma duże znaczenie dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie na rynku pierwotnym lub dokonały już zakupu, ale nie podpisały jeszcze aktu notarialnego. Mogą one bowiem żądać od dewelopera pokrycia kosztów wypisów aktu notarialnego. Jeżeli deweloper odmówi, to kupujący będzie mógł wnieść sprawę do sądu cywilnego i domagać się zwrotu zapłaconej kwoty z tytułu bezpodstawnego wzbogacenia przez dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: akty notarialne IP: 195.116.31.* 30.06.09, 09:06 Co nowego na Osiedlu? Kiedy akty notarialne? Wiadomo cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: akty notarialne IP: 195.116.31.* 10.07.09, 09:52 podobno w lipcu akty! slyszal ktos o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: akty notarialne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 12:45 No właśnie co z aktami? Czy ktos ostatnio pytał w biurze sprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: akty notarialne IP: 94.75.112.* 30.07.09, 18:31 bylam, w sierpniu! Podobno sąd mial problemy z wydzieleniem wspolnych czesci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadzieja Re: akty notarialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 21:14 Jest jedno pozwolenie na budowę na całe osiedle. Akty notarialne dopiero po zakończeniu drugiego etapu, o ile kiedykolwiek zostanie zakończony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: akty notarialne IP: *.pruszkow.mm.pl 31.07.09, 10:59 Po co wypisujesz głuputy i straszysz ludzi? Chcesz kupić taniej mieszkanie? Pozwolenie na budowę nr 414/pr/06 wyraźnie ma napisane że... Dot budowy zespołu budynków mieszkalnych z usługami i garażem podziemnym (ETAP I) na dz nr ew 155 i 156 Na końcu jest jeszcze info o danych technicznych obiektu: ILOŚĆ MIESZKAŃ 170 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uygfer Re: akty notarialne IP: *.ptim.net.pl 31.07.09, 11:48 a kiedy ruszą dalej prace nad 2 etapem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: akty notarialne IP: 94.75.112.* 31.07.09, 22:09 mowia ze w tym roku (wrzesnien - pazdz) ale ceny podobno ok 6800zl m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlakisa Re: akty notarialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:57 sąd sądem a sprawiedliwość musi być i tak po naszej stronie "na nich wiaraaaa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: akty notarialne IP: 83.1.16.* 04.08.09, 11:46 Witam, chcę kupić mieszkanie na tym osiedlu ale martwi mnie trochę sprawa tych aktów notarialnych. Czy wiadomo już może coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: akty notarialne IP: 195.245.213.* 05.08.09, 13:42 Mysle ze nie masz sie co martwic gdyz jakimis jazdami utopili by sobie drugi i trzeci etap. Niestety w polsce jest to na porzadku dziennym praktycznie u kazdego developera (choc tu twierdza ze to wina sadu). Wydaje mi sie ze to juz kwestia miesiaca lub dwoch (slyszalem ze pierwsze w sierpniu maja ruszyc, ale bylo juz kilka terminow wiec nie wiem...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: akty notarialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 19:13 Gość portalu: .... napisał(a): Mysle ze nie masz sie co martwic gdyz jakimis jazdami utopili by sobie drugi i trzeci etap. Drugiego i trzeciego etapu nie będzie. Brak chętnych za taką kosmiczną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarneslonce Re: akty notarialne 05.08.09, 21:21 Gość portalu: ,,,, napisał(a): > Drugiego i trzeciego etapu nie będzie. > Brak chętnych za taką kosmiczną cenę. Oj żebyś się nie zdziwił;P Na marginesie - jak ktoś ma w pierwszym etapie do sprzedania mieszkanie dwupokojowe albo jednopokojowe z możliwością wydzielenia jakiegoś miejsca do spania, to bardzo proszę o kontakt na priv:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: akty notarialne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.09, 14:59 Trochę się zagubiłem, czy sprawa aktów notarialnych dotyczy jeszcze umów przedwstępnych czy już końcowych aktów przeniesienia własności ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: akty notarialne IP: *.mennica.com.pl 10.08.09, 14:57 Do mnie dzwonili kilka dni temu, że muszę dostarczyć potwierdzenie danych osobowych, bo będziemy podpisywać akt notarialny lada moment. Więc chyba coś się zaczyna ruszać w tym temacie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdoran Re: akty notarialne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 15:45 W tym tygodniu pierwsze osoby już są umawiane na akty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinki Re: akty notarialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 12:11 Akty beda robione w plenerze czy w studio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: akty notarialne IP: 195.245.213.* 17.08.09, 14:29 to dobrze bo myslalem ze w plenerze :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek1981 Re: rolety żaluzje moskitiery 502-520-333 12.02.10, 21:52 rolety żaluzje moskitiery plisy 502-520-333 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.09, 14:24 Jest tam kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-certyfikat IP: 94.75.121.* 10.01.10, 02:10 czy ktoś przy akcie notarialnym otrzymał certyfikat energetyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniak Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-certyfikat IP: 195.116.31.* 11.01.10, 11:56 nikt nie ma bo budynki np A,B,C byly oddane w grudniu 2008 roku a certyfikaty sa wymagane od 1 stycznia 2009 roku poza tym w aktach wszyscy maja wpisane ze nie beda sobie roscic praw do wydania takiego certyfiaktu od developera. Poza tym taki na dzis mozna swobodnie sprzedac mieszkanie bez takiego certyfiaktu wiec luz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniak Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-certyfikat IP: 195.116.31.* 11.01.10, 11:58 to powie ktos ile krzycza za m2 w II etapie? dzwonil ktos tam? 6500zl ???? Odpowiedz Link Zgłoś
magdamch Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-certyfikat 11.01.10, 12:06 Mam do wynajęcia miejsce w garażu. Zainteresowanych proszę o kontakt 605 891 533. Cena do uzgodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-certyfikat IP: 195.116.31.* 14.01.10, 13:07 ile wynajecie takie garazu na miesiac? Odpowiedz Link Zgłoś
magdamch Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-certyfikat 14.01.10, 14:04 170 zł na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu-certyfikat IP: 94.75.112.* 17.01.10, 20:27 Co? 170zl ??? Ktos chyba lekko przesadzil ;) NA Niecalej 4 w podziemnym parkingu jest pelno miejsc po 130zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk.bud.B ochrona osiedla IP: 195.116.31.* 18.01.10, 12:32 Mam pytanie do mieszkancow Osiedla przy Palacu!!! Czy wiecie czym sie zajmuje i po co jest na tym Osiedlu ochrona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: ochrona osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 13:59 A bez zagadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk.bud.B Re: ochrona osiedla IP: 195.116.31.* 18.01.10, 14:22 bo moim zdaniem niczym, jest malo aktywna gdy czegos potrzeba a placi sie im przeciez niemale pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: ochrona osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 20:19 A czego potrzebujesz od ochrony ? Walizek nosić nie będą, odśnieżać też więc co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk.bud.B Re: ochrona osiedla IP: 94.75.112.* 18.01.10, 22:39 Jest zakaz wyprowadzania psow na patio - psy sraja! Zenada! notorycznie zastawiany jest wjazd na osiedle na wysokosci szlabanu przez samochody, takze wielkie SUV-y - zero reakcji bo panowie z ochrony tylko spia w kanciapie sasiedzi sie skarza na robotnikow halasujacych pod nr 16 w budynku A - ochrona nie reaguje ! w czerwcu ktos zdewastowal przyciski alarmu przeciwpozarowego w bud.- ochrona nic nie wie na ten temat Postawiono betonowe klomby celem ograniczenia stawiania samochodow, ktos je poprzestawial i samochody stoja po obu stronach. Ciezko przejechac wiekszym samochodem a na wysokosci biura podrozy sa ograniczniki, ale co tam, juz niektorzy podrobili kluczyki i sobie stawiaja na chodniku! GDZIE OCHRONA???? MAM WYMIENIAC DALEJ ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pruszkowiak Re: ochrona osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 23:07 Wspólczuje. Mieszkać razem z taką hołotą to naprawdę katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: ochrona osiedla IP: 195.116.31.* 19.01.10, 08:45 Ludzie co wy bredzicie? Holota to jest na zewnatrz! Trzeba byc kretynem by zastawiac wjazd na posesje(na osiedle) tylko po to by pojsc do sklepu po parowki. JA mam sposob. Raz juz spuscilem kolesiowi powietrze a teraz dzwonie na Straz Miejska! Co do psow to niech sraja, ale jak ktos sie decyduje na pieska to niech po nim sprzata. I to nie tyczy sie tylko tego osiedla tylko calego Pruszkowa. Poza tym na osiedlu juz nie srają! A teksty o gettcie i holocie traktuje jako objaw zazdrosci ze nie mieszkacie na tym Osiedlu. To jest eleganckie osiedle i takim pozostanie. I cale szczescie ze jest ogrodzone i ma ochrone jako taką. Dlaczego? Bo takie mamy spoleczenstwo. Otwarcie go na mieszkancow okolicznych posesji spowodowaloby jego dewastacje. Jak wykonczą Palacyk i cala okolice bedzie slicznie... Ludzie placili tu grubą kase by zamieszkac na tym osiedlu i maja prawo wymagac kultury! Jeszcze odniose sie do dewastacji tych wlacznikow ppoz. Spowodowali to robotnicy ktorzy wykanczali komus mieszkanie a jak wiadomo oni nie grzeszą rozumem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: ochrona osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 10:37 Rafale, i po której stronie ogrodzenia są kulturalni ludzie ( tzn hołota ) ? Szkoda gadać, ja chcę rozmawiać a Ty mi wykład na temat - ile to kasy kosztowały mieszkanka, a wracając do piesków > Poza tym na osiedlu juz nie srają! W pieluszkach chodzą, czy kulturalni mieszkańcy osiedla wyprowadzają je poza ogrodzenie, do sąsiadów ( tych gorszych )? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: ochrona osiedla IP: 195.116.31.* 20.01.10, 09:14 nie powiedzialem ze wszyscy sa gorsi, ale 2/3 bloku na przeciwko Osiedla Przy Palacu przy Prusa to melina! Pieski chodza na plac przy Pałacu, a wiec teren Developera. Na Osiedlu jest piekny ogrod o ktory dba ogrodnik, szkoda by bylo gdyby jakis pies to rozgzebal czy narobil w to miejsce, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgf Re: ochrona osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 10:49 2/3 mieszkań w tym kraju to meliny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: ochrona osiedla IP: 195.116.31.* 20.01.10, 12:27 a 3/4 mieszkancow w tych melinach to zule ;) fajny tok rozumowania ;) A psy jak srały tak srają... a wladze maja to gdzies. Fajnie beda wygladaly chodniki jak przyjdzie odwilż ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: ochrona osiedla IP: 195.116.31.* 22.01.10, 11:25 I jak Wam sie tam mieszka? Jestem zainteresowana II etapem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: ochrona osiedla IP: 94.75.112.* 26.01.10, 18:22 dlaczego nikt nie odpisuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziu Re: ochrona osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 18:31 Nikt nie odpisuje, bo psich kup nie widać spod śniegu. Ulubiony temat mieszkańców osiedla tymczasowo się zamroził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ochrona osiedla IP: 83.238.13.* 27.01.10, 09:37 Mieszka się bardzo dobrze, mamy już pełną gamę usług na parterze: minimarket, kwiaciarnia, fryzjer, restauracje, biuro podróży (gorąco polecam), za chwile ma być gabinet lekarski z apteką. A jakby komuś czegoś brakowało to jest bezpłatny autobus do Janek z przystanku przy Pałacu. Poza tym osiedle jak narazie bardzo dobrze utrzymane, zwłaszcza pielęgnacja zieleni. Jeśli chodzi o psów to ja mieszkam tutaj już rok i jeszcze nie widziałem żadnej kupy, może za mało spaceruje, ale ktoś tutaj mocno przesadza. Tak więc reasumująca zachęcam i polecam zamieszkanie "Przy Pałacu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: ochrona osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 07:29 Od takich spraw to jest a przynajmniej kiedyś był dozorca. Nie znam Waszej ochrony ale czy nie wymagasz zbyt wiele? Oni maja takie same uprawnienia jak każdy inny obywatel ( nie są pracownikami ochrony bo nie maja licencji ) a Wam nie potrzeba ochrony tylko odrobinę kultury. Psy srają, zadam pytanie a gdzie maja sr...? Czy postaraliście się o wydzielenie miejsca dla psiego wc? wątpię więc pieski srają tam gdzie mogą. Samochody parkują? Przecież od początku było wiadome że na parterze będą lokale usługowe a jeżeli projektuje się lokale użytkowe bez parkingu - trudno, macie problem. Problem będzie narastał bo jak na razie wybudowano tylko małą część osiedla, co będzie jak powstanie całe? Z luksusowego zrobi się małe getto ( nikogo nie obrażając ). Nie odbieraj tego postu jako ataku ale jako zwrócenie uwagi na problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: ochrona osiedla IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.10, 23:40 jakie luksusowe????przecież to bedzie plac budowy jeszcze z 10 lat jak maja budowac kolejne etapy po małej czesci, okno w okno z sasiadami, na przeciwko obskorne stare bloki i tbs,targ i znana ze slumsow ulica.Luksus to dla mnie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ochrona osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 09:32 Luksus to dla mnie co > innego. a co, jesli spytac można? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: ochrona osiedla IP: 195.116.31.* 28.01.10, 09:52 Anka co ty wypisujesz? Zapraszam Cie na Osiedle wiosna. Zobaczysz piekna zagospodarowana zielen, wieczorkiem slicznie oswietlona. Gustowne klatki schodowe wylozone pieknym kamieniem i szklem, drewniane okna wysokiej klasy w mieszkaniach, proste sciany, obszerne i ladnie wykonane garaze podziemne, gustowne oswietlenie budynkow i chodnikow. Osiedle wyglada naprawde pozytywnie. Ja ze swoich okien mam sliczny widok na oswietlony Koscioł , drzewa (latem pelne zieleni) i Palacyk. A takze ta nasza zagospodarowana zielen. To Centrum miasta i naprawde nie zagladam nikomu do okien i nie widze slumsow. To co opisujesz czyli obdrapane bloki, targ 2 razy w tyg i jakas krzywa ulica to Polska normalnosc 90% miast. Zapraszam Cie do Stolicy na ulice Sienna czy Zlota i zobaczysz jeszcze gorszy slums. A to Centrum europejskiej stolicy!!! Uwazam ze Pruszkow nie wyglada zle, nie narzekajmy. Miasto pozytywnie sie zmienia. A takie osiedla jak to przy Palacu tylko ubarwiaja i podnosza prestiz naszego miasta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: ochrona osiedla IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.10, 22:38 No własnie zalezy co komu sie podoba.Dla mnie luxus to okolica cisza spokój , zieleń, duża odległość bloków od siebie, standard wykończenia no i zagospodarowany teren a ten na pewno nie bedzie jeszcze długo ok 8-10 lat, Ci co maja blok pierwszy od pałacu jest w miare dobrze usytuowany od strony pseudo parku a reszta to jakas tragedia,teraz maja budowac tylko jedną czesc z 4-czy 5 która miała być w całosci. Co z resztą budowy z reszta bloków tam nic nie bedzie tylko jakis bałagan przez bardzo długi czas. Moja znajoma ma tam mieszkanie kredyt na 30 lat i z sąsiadem musza do siebie dzownic jak wode jedno puszcza bo u drugiego wybija, słychac rozmowy za scianą takie super lux sciany.Zreszta słyszłam że w bloku w ktorym mieszka znajoma nie powinien być oddany do użytku. Wiadomo Ci co maja tam mieszkania beda tego bronili bo im na wartosci spadnie,nikt nie bedzie chciał kupować kolejnych mieszkzań i pozostanie z tym syfem czyli budową.Jak widac nie chca kupowac zreszta jeszcze mozna kupic z pierwszego etapu.No i ta cena najdrozsza w Pruszkowie.Ja sie interesowałam kupnem ale jest za dużo przeciw. Przecież kazdemu podoba sie co innego i nikt swoimi argumentami nie zmieni mojego zdania.Na szczescie to nie jedyne osiedle w Pruszkowie :) Może za kilka-kilkanaście lat jak zakończą całą budowę jak znajdą chetnych to bedzie ok ale wtedy bedzie inny design i fajniejsze osiedla w okolice a to bedzie na poziomie osiedla na srebrnej, pamiętam super wtedy było to osiedle a teraz.... i nie uważam że ten bajzel z 3 blokami podnosi prestiż tego Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: ochrona osiedla IP: 87.204.23.* 03.02.10, 13:04 Zgadzam się z Jerzym, że wypisujesz niedorzeczności podobnie jak wielu twoich poprzedników którym najzwyczajniej w świecie ŻAL D..Ę ŚCISKA że nie mogą mieszkać na naszym super osiedlu. I wszystko w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: ochrona osiedla IP: 195.116.31.* 04.02.10, 09:47 ANKA co ty wypisujesz? Moj kumpel tam mieszka i teksty z wodą czy halasem to propaganda z twej strony albo zazdrosc. Jakos wykonania jest imponujaca jak na Pruszkow. Polecam sie przejsc na to osiedle. Jedynie blok DOR Grupe na przeciwko Potulika jest rownie dobrze wykonany. Tu Przy Palacu wszystkie mieszkania od strony starodrzewu i blok A od strony Palacyku i ulicy AK sa super. Zazdroszcze im mieszkanek, mimo malych balkonow w niektorych przypadkach. Widok z okna na palacyk, drzewa i swietnie oswietlony Kosciol jest super. Jesli ta inwestycja jest slabo wykonana to co z reszta? Strabag to nie w kij dmuchal. Takiego wykonawcy w Pruszkowie nie bylo i pewnie dlugo nie bedzie. Pozdrawiam wszystkich zlosliwych internautow i zazdrosnikow Zaznaczam ze tam nie mieszkam i nie mam w tym intesesu co napisalem to moja opinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia jak sie tam zyje? IP: 195.116.31.* 04.02.10, 12:17 Jak dla mnie fajne miejsce na zamieszkanie bo wszedzie blisko i wysoki standard no i ladnie wyglada. Ale tylko budynek ten pierwszy kameralny od Palacu i mieszkanko z oknami od Palacu lub podwórka tego z drzewami i ogrodem. Choc wolalabym miec balkon od Palacu i na wprost ulicy AK (tam tez duzo drzew) bo potem bedzie halas bawiacych sie dzieci na podworku, a poza tym planowany etap III wysokie budynki mimo ze w odleglosci 50m to jednak beda zagladac w okna wszystkim majacym okna na wprost podworka w budynkach A,B . Fajny jest tez ten duzy budynek najwyzszy teraz. Na jakims 7 pietrze musi byc super widok na Potulik czy Stadion Znicza. Ale do niedawna chcieli w nim 7000zl/m2 ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: jak sie tam zyje? IP: 94.75.112.* 04.02.10, 18:44 Budynek A mieszkanka od Palacu i Armii Krajowej najlepsze Ogolnie ladne osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: jak sie tam zyje? IP: 87.204.23.* 05.02.10, 12:04 Wiem, że w tym najwyższym 6-piętrowym budynku czyli D zostało jeszcze kilka mieszkanek do sprzedania, m.in. 3 pokoje na 5 piętrze ale z widokiem już na TBS niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: jak sie tam zyje? IP: 195.116.31.* 05.02.10, 14:53 Szkoda, bo faktycznie widok z ostatnich pieter od strony Armii Krajowej jest pewnie rewelacyjny. Latem tarasik, piwko, rewelacja... Przy dobrej pogodzie pewnie widac "Patyk". A i widok na Pruszkow noca z naszym pieknym kosciolem na czele pewnie bajka. Czy np na Znicz w momencie zapalonych jupiterow. Super Ale 7000zl / m2 za stan developerski to lekka przesada, mimo ladnego wykonczenia. JA kupilem w koncu uzywane w bloku przy Niecalej, ale za 6500zl / m2 i wykonczone, choc bloczek taki sobie. Za to ulica Niecala niczym deptak hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: jak sie tam zyje? IP: 195.245.213.* 26.02.10, 13:40 www.strabag.pl/databases/internet/_public/content.nsf/Navigation? OpenAgent&docid=9DDE99F4BDAAF26DC1257618003DFE2C&urldocid=1692D1CBF40 CA214C125763F003FDC67 ladne fotki osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: jak sie tam zyje? IP: *.pruszkow.mm.pl 28.02.10, 19:53 cos zle wkleiles, link nie dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: jak sie tam zyje? IP: 195.245.213.* 01.03.10, 13:41 www.strabag.pl/databases/internet/_public/content.nsf/NavigationOpenAgent&docid=9DDE99F4BDAAF26DC1257618003DFE2C&urldocid=1692D1CBF 40CA214C125763F003FDC67 a teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: jak sie tam zyje? IP: 195.245.213.* 01.03.10, 13:42 www.strabag.pl/databases/internet/_public/content.nsf/NavigationOpenAgent&docid=9DDE99F4BDAAF26DC1257618003DFE2C&urldocid=1692D1CB4 0CA214C125763F003FDC67 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: jak sie tam zyje? IP: 195.245.213.* 01.03.10, 13:46 www.strabag.pl/databases/internet/_public/content.nsf/Navigation? OpenAgent&docid=9DDE99F4BDAAF26DC1257618003DFE2C&urldocid=1692D1CBF 40CA214C125763F003FDC67 a ajk nadal nie dziala wpiszcie Przy palacu pruszkow w google i na pierwszej stronie jest odnosnik do strony strabagu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANIEL Zapraszam do obejrzenia oferty i kontaktu IP: 82.210.238.* 27.04.10, 10:01 dom.gratka.pl/tresc/397-29915220-mazowieckie-pruszkow-boleslawa-prusa.html#969cda9c8a02119e,1 Odpowiedz Link Zgłoś
anna_freud Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 24.04.10, 15:17 Własnie zajrzałam na stronę powyzej. Musze stwierdzić, że osiedle zapowiada się ciekawie! Czy ktoś też jest pod wrażeniem tego osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEVU Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 193.24.24.* 26.04.10, 11:30 Sprzedaż II etapu ruszyła , ceny są atrakcyjne i w maju/ czerwcu rusza budowa . Ja zdecydowałem się na zakup mieszkania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 194.169.228.* 26.04.10, 14:54 Gość portalu: DEVU napisał(a): > Sprzedaż II etapu ruszyła , ceny są atrakcyjne i w maju/ czerwcu > rusza budowa . Ja zdecydowałem się na zakup mieszkania . Hehehe - jak co wiosnę! :-)))))) Myślę, że to już było tyle razy tu zapowiadane i nie doszło do skutku, że coś musi być nie tak z tą inwestycją.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Może ktos ma ochote na mieszkanie? IP: 82.210.238.* 27.04.10, 10:02 dom.gratka.pl/tresc/397-29915220-mazowieckie-pruszkow-boleslawa-prusa.html#969cda9c8a02119e,1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f8 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.formlessnetworking.net 04.10.10, 14:58 No i powiedz po takim czasie, jak Ci się tam mieszka ? Chętnie posłuchałbym opinii o tej inwestycji, ponieważ wątek jest tak rozjechany że nie da się tego czytać. Pytanie - są kolejne etapy ? Jak wyglądają mieszkania po takim czasie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100latek Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 17:42 wątpię że po takim czasie odezwie się ktoś kto wypowiadał się w tym wątku. jak chcesz to masz www.przy-palacu.com - aktualności tam powinny być odnośnie Przy Pałacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 12:47 Aniu, ja także jestem pod wrażeniem tego osiedla! Jestem w trakcie załatwiania wieloletniego kredytu na mieszkanie. :) Zobaczymy jak się uda, ale to osiedle i te mieszkania są na początku mojej listy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 20:48 Zastanawiam sie nad mieszkaniem na pierwszym pietrze bezposrednio nad sklepem...jest duzo tansze niz te na drugim i trzecim ale jest ryzyko halasu z parteru i kradziezy. Ogolnie to najlepszy standard mieszkan jaki ogladalem w Pruszkowie Odpowiedz Link Zgłoś
robsonwawa Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 31.07.13, 14:42 Lokalizacja tego osiedla w Pruszkowie jak dla mnie super, zdala od zanieczyszczonej Warszawy, w ogóle czytałem że ludzie mieszkający w Wawie, żyją o rok krócej. :D Czuję się zdrowszy i będę dłużej żył!!! A tak poważnie, po obejrzeniu mieszkania przy Pałacu długo się nie zastanawiałem, z perspektywy czasu nie żałuję, żadnych nieprzyjemnych doświadczen z ta firma nie mielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.13, 08:41 mogłoby się wydawać, że mieszkanie na obrzeżach jest malo atrakcyjne. Ale połączenie Pruszkowa z centrum Warszawy jest naprawdę dobre. Dojeżdżam do pracy i uwaga, rzadko kiedy się spóźniam! :D Mnie tam pasuje, uciekłem od tego całego zgiełku. Nie potrzebuję mieszkania w prestiżowych dzielnicach Warszawy, wolę na uboczu, gdzie można się wyłączyć, odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.centertel.pl 01.10.13, 21:28 masz rację Krystian...napisze wiecej, w dzisiejszych czasach jest wrecz zbawienne. Kumpel tam kupuje i mega muuuu zazdroszcze. Bylem z nim ogladac, 107 m kwadratowych wypasionej chaty to robi wrazenieeeee!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 13:35 I jak Majuszka?! Wybrałaś sięęę do Pruszkowa? kurczę, my mieliśmy zjazd rodzinki, nie mogłam pojechać, a chciałam. jeśli byłaś daj znać jak było, czegoś się dowiedziałaś? jak te mieszkania na żywo? No i czy warto tam jechać? Strata czasu czy nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majuszka Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.icpnet.pl 28.03.14, 15:25 nie można powiedzieć, że strata czasu, bo mieszkania są naprawdę w porządku. Standard i ogólnie. Bardzo fajna okolica, bo wkoło mieszkańcy mają praktycznie wszysto, począwszy od parku, przez sklepy, szkoły, przedszola, to jest w centrum także...problem w tym, że jeszcze się nie wyprowadzamy, musimy uzbierać jeszcze wkład własny, żeby otrzymać kredyt, a to nie jest takie proste... Odpowiedz Link Zgłoś
mery114 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 30.06.14, 23:44 W miniony weekend byłam na dniu otwartym tej inwestycji i muszę przyznać, że miło się zaskoczyłam. Mieszkania są przestronne, dobrze nasłonecznione w fajnej lokalizacji Pruszkowa. Mieszkanka są w standardzie deweloperskim, wykończone z należytą starannością. Dużo funkcjonalnych metraży jeszcze zostało w ofercie, ale ja jestem zainteresowana tymi jeszcze niewybudowanymi, nie szukam czegoś na już, na gwałt... Odpowiedz Link Zgłoś
basiabocian Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 30.07.14, 22:32 Jeśli ja mogę coś powiedzieć na temat tych mieszkań... to muszę przyznać, że sa naprawdę solidnie wykonane. Byliśmy tam z mężem w ubiegłym tygodniu i mi się podobały, dlatego zaglądam na forum, żeby sprawdzić jak odczucia innych osób. Mężowi mniej się lokalizacja podoba, bo on to typowy Warszawiak i nadal się zastanawia czy zgodzić się na przeprowadzkę poza miasto. Ja za to jestem zachwycona mieszkaniem poza stolicą. Czasy zachłysnięcia się Warszawą mam już za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
janinasss Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 28.08.14, 14:09 Ale co to znaczy, ze mieszkania maja solidne wykonanie??!! Moge prosic troche jasniej? Bo to jest bardzooo streszczone wyrazenie, niewiele znaczace. :)) Kto z mieszkancow dodalby cos od siebie? Pewnie mieszkancy stali juz nie wchodza na fora, nie interesuja sie, hmmm...mimo wszystko licze na jakis odzew w kwestii mieszkan w Pruszkowie, w ogole jak sie tam mieszka? Ja zawsze w stolicy i tak mi ostatnio przez mysl przechodzi przeprowadzka... Odpowiedz Link Zgłoś
lesterek111 Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 05.02.16, 13:21 To znaczy ze moj znajomy Inzynier nadzoru budowlanego odbieral wiele mieszkan w Warszawie i stwierdzil ze jeszce tak dobrze wykonanego nie spotkal. Odpowiedz Link Zgłoś
jakijakajakiee Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 30.09.14, 22:28 Koleżanka już zakupiła mieszkanie? Ja ostatnio byłam i oglądałam mieszkania w Pruszkowie i nie była to dla mnie strata czasu. Co prawda jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, bo trzeba przyznać, że do łatwych czy też najłatwiejszych nie należy. Ale mile się zaskoczyłam, szczególnie parkiem, który jest obok inwestycji. Jak tam pojechałam poczułam się tak swojsko, jest tak zwyczajnie, tak normalnie, a zarazem elegancko i stylowo. Wkoło wszystko to co jest potrzebne człowiekowi do egzystencji, wszystko pod ręką, nie tracimy czasu na bieganie za sklepem, pocztą, kioskiem. Mieszkania są wysokiej jakości, nie widziałam jakiś niedociągnięć, czegoś co przykuło moją uwagę w negatywnym sensie, nie wiem. Jeszcze jestem w rozsypce, jeszcze nie wiem, nie podjęłam decyzji, pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.satfilm.net.pl 30.04.14, 21:53 Bardzo fajnie, ze tam jest park, mamy wszystko pod reka, to znaczy sklepy, szkoly, moje dziecko przedszkole. Z jednej strony jest spokojnie i zacisznie, a z drugiej miasteczko tetniace zyciem.Dla kazdego cos milego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.lanet.waw.pl 30.05.14, 21:18 No i cieszymy się Twoim szczęściem! Lol. A tak poważnie...to w jakim stanie te mieszkania są oddawane do użytku? i kiedy kolejny etap będzie oddawany? ...Nie chciałabym czekać w nieskończoność na klucze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.static.chello.pl 18.10.13, 09:27 Pod wrażeniem - poczekaj aż zobaczysz fuszerkę. Osiedle tak naprawdę jest otwarte. Przejście w płocie , stale otwarte. Do tego ciągle zepsute furtki. Sprawa lejącej się wody do garaży. U mnie w mieszkaniu przy silnym opadzie deszczu woda przesiąka na łączeniu stropu z ramą okna. Poprawiane na koszt wspólnoty jest praktycznie wszystko (odpadające płytki - cokoły na balkonach). najnowsze etapy do tej pory nie mają monitoringu. Do tego wspólnota płaci straszne koszty pielęgnacji zieleni, konserwacji itd itp. Mam jeszcze pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
atotak Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 10.09.19, 00:20 Czy nadal ma Pan takie problemy z przesiakaniem wody itp ? Udalo sie to ostatecznie naprawic ? Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na ostatnim pietrze wlasnie i mam watpliwosci co do jakosci wykonawcy sps construction. Pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś
dtyler Wspólnota Mieszkaniowa - pierwsze zebranie 08.05.10, 09:11 Witam, Na przyszły tydzień zaplanowano pierwsze spotkanie naszej Wpólnoty. Ponieważ mam kilka uwag do proponowanych uchwał, proszę Sąsiadów o Waszą opinię na forum lub na e-mail: wspolnota.przypalacu@gmail.com Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dtyler Re: Wspólnota Mieszkaniowa - pierwsze zebranie 09.05.10, 17:27 W kwestii przychodów naszej Wspólnoty, ile na Tym zarobiliśmy? (dla złagodzenia przykrych doznań radzę wyłączyć dźwięk) www.youtube.com/watch?v=GKbTC8Z_EGc poznajecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Wspólnota Mieszkaniowa - pierwsze zebranie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.10, 13:30 Ale koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Zabudowa balkonu - pozwolenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.10, 13:36 Czy macie jakieś doświadczenia w kwestii ubiegania się o pozwolenie na zabudowę balkonu? Rozmawiałam dziś z altiplano i powiedziano mi, że muszę napisać prośbę o pozwolenie ale, że odpowiedź będzie najprawdopodobniej negatywna, bo nie zgodzi się architekt, projektant etc. ps. dlaczego nie działa forum osiedlowe, które kiedyś tu było reklamowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Zabudowa balkonu - pozwolenie IP: *.pruszkow.mm.pl 16.05.10, 09:35 ja zamierzam szyby balkonowe zakleic folią mleczna, mysle ze to nie zeszpeci balkonu i nie zamierzam pytac nikogo o pozwolenie !!! Zabudową typu drewno, czy plastik lub przemalowywaniem jestem przeciwny. Mysle ze gustowna folia jest w granicach akceptacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zabudowa balkonu - pozwolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 08:18 Ja chcę zrobić szklaną zabudowę, w dodatku bezramową, czyli całkiem transparentną, która nie będzie psuła wizerunku budynku i elewacji. Zrobię podejście pod pozwolenie, może zmienią zdanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Zabudowa balkonu - pozwolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 08:39 A ja wybije szyby, wstawię dyktę i okleje ją tapetą w różyczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Zabudowa balkonu - pozwolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 22:01 gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 22:31 3x świetnie!!!, to świetnie, ale czy wybudują. etap pierwszy został wybudowany ale mieszkańcy nie mogą podpisać aktów notarialnych ponieważ developer na budowę zabrał kredyt pod grunt i mieszkańcy nie mogą mieć aktów bez %udziału w gruncie. a teraz światne reklamy sprzedaż kolejnych etapów ...bo developer chce się zalilić pieniązkami klienótw... powodzenia dla naiwnych, hi,hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 194.169.228.* 19.05.10, 23:40 ..a najlepsze, że już od roku zapowiadają, że budują...coś musi być nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.245.213.* 24.05.10, 13:11 Panie Janie, a skad takie informacje? Mysle ze nie tylko ja jako mieszkaniec mam od ponad pol roku akt, wiec po co Pan takie glupoty pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lope Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 23:53 proszę napisać dokładnie jak to jest z tymi aktami, jest to dość interesująca sprawa i nie wiadomo czy nie podobna jak jeden deweloper już wywinął. będę wdzięczny za nagłośnienie tego chociażby tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 20.12.10, 14:10 z I etapu fajnych mieszkan nie kupisz, watpie by ktos sprzedawal To bardzo fajne osiedle i developer jak na razie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 22:08 Wystarczy się wybrać na osiedle i pospisywać nr telefonów z ogłoszeń na balkonie, jeszcze niedawno było ich kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.pik Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 10.01.11, 18:42 Gość portalu: gosc napisał(a): > Wystarczy się wybrać na osiedle i pospisywać nr telefonów z ogłoszeń na balkoni > e, jeszcze niedawno było ich kilka. Kilka dni temu wisiały dwa - jedno z agencji nieruchomości, ale mieszkanie średnie, bo spora powierzchnia (nie pamiętam dokładnie, jaka), ale to było studio, czyli jedna duża powierzchnia, a drugie wydawało się bezpośrednie, o ile pamiętam rozkłady, to było to jedno z fajniejszych dwupokojowych, ale okazało się, że "wybrany numer jest nieprawidłowy"... -- Na prowizji. Jak być agentem nieruchomości i przetrwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexa Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 77.79.203.* 13.01.11, 12:37 A które z mieszkań do sprzedania ma dużą powierzchnię? Czy możesz napisać? Jestem bardzo zainteresowana właśnie dużym. Z góry dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kot.pik Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 13.01.11, 13:35 Gość portalu: Alexa napisał(a): > A które z mieszkań do sprzedania ma dużą powierzchnię? Czy możesz napisać? Jest > em bardzo zainteresowana właśnie dużym. Z góry dzięki!!! To zależy, co rozumiesz pod pojęciem "duża powierzchnia" ;) Ono miało dużą powierzchnię jak na mieszkanie w zasadzie jednopokojowe, bo tam było nie pamiętam już, ile, ale chyba coś koło 60m2. Czyli nie ogromne, ale jak na jeden pokój - spore;) Ale jak potrzebujesz większego, to daj znać na PW, coś się znajdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexa Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 77.79.203.* 13.01.11, 13:51 Min. 4 pokoje, min. 80 m2, warunek : tylko i wyłącznie na osiedlu " Przy Pałacu " :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kot.pik Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 13.01.11, 14:13 Gość portalu: Alexa napisał(a): > Min. 4 pokoje, min. 80 m2, warunek : tylko i wyłącznie na osiedlu " Przy Pałacu > " :-) > Pozdrawiam Wyślij mi na pw jakiś kontakt do siebie, chociażby mailowy, coś się znajdzie - oczywiście jeśli nie przeraża Cię wizja pomocy krwiożerczego agenta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 07.02.11, 11:29 budynek A I pietro jest do sprzedania mieszkanie 80 m2 Cena ponoc 610 000zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.v63.interkam.pl 20.02.11, 11:21 A co sadzicie o developerze? jak go oceniacie? mysle o zakupie mieszkania w II etapie Odpowiedz Link Zgłoś
kot.pik Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 20.02.11, 12:00 Jak na razie chyba nie ma dramatu. Oczywiście mówię to patrząc z zewnątrz, bo bezpośredniego kontaktu jako kupujący nie miałem. Ale pierwszy etap stoi, nie widać zbyt wielu właścicieli, którzy wyzbywają się mieszkań, drugi etap prawie gotowy. Jako niemieszkaniec osiedla i niesprzedawca dewelopera mogę chyba powiedzieć, że jeżeli zastanawiasz się nad zakupem akurat w tej inwestycji mieszkania, to wygląda to na dobry pomysł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.pruszkow.mm.pl 20.02.11, 19:22 jako mieszkanka osiedla i osoba majaca kontakt z developerem, moge powiedziec ze nie masz czego sie obawiac Wysoka jakos wykonania, developer na wysokim poziomie. Mieszka sie fajnie. Cicho a jednoczesnie w Centrum miasta. Okna mam cale szczescie na drzewostan Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 24.02.11, 08:37 Ciekawe jak im idzie sprzedaz II etapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 17:57 Gość portalu: adam napisał(a): > Ciekawe jak im idzie sprzedaz II etapu? Przy tych cenach z kosmosu , na pewno nie tak dobrze jak naganianie na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 195.116.31.* 03.03.11, 14:58 a jakie to sa ceny z kosmosu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 18:40 czy cena 6200 za 54 m2 to dobra cena? Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 19.07.11, 22:57 Tak super cena dla jelenia ;) Zwlaszcza, ze po wejsciu nowych limitow rns to jakie beda dla pruszkowa? :D bo jak nizsze niz obecna cena to zacznie sie jazda w dol bez trzymanki ;) takie jest moje zdanie. Dodatkowo spadki na gpw zwlaszcza dewow dolaza do pieca ;) Bo jak tu wytlumaczyc akcjonariuszom, ze mamy najlepsze apartamenty z 30% marza, tylko jakos slabawo sie sprzedaja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 18:25 nic a nic nie łapie co ty do mnie gadasz. pytam kupujacych tam mieszkanie.ile was kosztowal metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 88.220.49.* 05.08.11, 14:44 ok 6000zl za m2 chyba sprzedają II etap Czy cena wysoka? Trzeba samemu ocenic. Osiedle najladniejsze w miescie. Blisko wszedzie. Dobra komunikacja z Centrum Wwy (lepsza niz np. z Tarchomina). Czy to wszystko warte jest 6000zl za m2? Mysle ze tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 94.75.112.* 05.08.11, 17:47 najładniejsze? 2/3 to plac budowy i pastwisko lokalizacyjnie nienajgodzej, ale i nienajlepiej - są lepsze lokalizacje w wpr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 07:33 juz zdecydowalem kupic tu mieszkanie w II etapie. mam nadzieje ze dobrze bedzie mi sie zylo w pruszkowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 12:23 No to witam przyszłego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 22:14 Hej .Wprowadzasz się już? Co Ci sie podoba w nowym mieszkanku a co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 11:24 Czy ktoś z mieszkających móglby się wypowiedzieć nt czynszu itp. z gory dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.182.189.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.12, 13:35 czynsz dosc wysoki. za 3 pokojowe mieszkanie placimy okolo 600zl. Ja jestem niezadowolona z Pani sprzatajacej. jednym wiadrem myje od gory do dolu wszystkie pietra i niestety ale poniewaz woda jest syficzna to tylko rozmazuje cale bloto. drzwi drewniane od licznikow sa strasznie brudne mimo ze powinny byc przez Pania czyszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie_pruszkow Sprzedam mieszkanie 1-pokojowe + miejsce postojowe 26.02.12, 09:36 www.domiporta.pl/details,30796,120095096-mieszkanie-pruszkow-b.+prusa.asp Odpowiedz Link Zgłoś
nowe.forum Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 07.08.12, 16:46 zapraszamy na forum mieszkańców osiedla na stronie www.mywpr.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: *.pruszkow.mm.pl 26.05.10, 20:19 Stoją juz dzwigi i rusza budowa II etapu. II etap wybuduje firma WARBUD !!! I etap budowal STRABAG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 194.169.228.* 26.05.10, 22:09 ja tam widzę 1 dźwig, a nie "dźwigi"! Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 27.05.10, 07:30 Gość portalu: d napisał(a): > ja tam widzę 1 dźwig, a nie "dźwigi"! Jeden stawia drugi - czyli teoretycznie są dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu IP: 194.169.228.* 28.05.10, 19:39 to będzie osiedle staszica II tylko odległości od okien sąsiadów znacznie mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
czarneslonce Re: Pruszków - Osiedle przy Pałacu 13.06.10, 02:05 Zapraszam do oglądania zdjęć z budowy. Na razie co prawda jeszcze niewiele co jest, ale i tak niech się mury pną do góry:) Odpowiedz Link Zgłoś