Dodaj do ulubionych

Górczewska - JW Construction

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:55
kolejna akcja popisowa JW Construction - inwestycja na Górczewskiej w
Warszawie. Termin oddania pierwszego etapu miał byc we wrześniu 2006. Potem
miał być marzec 2007. Pare dni temu dopwiedziałam się że tym razem jest to
czerwiec... czy ktoś wie co się tam dzieje????
Obserwuj wątek
    • Gość: RO Re: Górczewska - JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:02
      czyliopóźnienie nie odbiega od tego, jaka jest terminowość realizacji większości
      inwestycji innych developerów

z kolei JWC nie praktykuje np podnoszenia cen wg widzimisię w trakcie
      realizacji, co ,,zdaża się,, niektórym ,,renomowanym,, developerom i zawsze
      doprowadza do końca swoje inwestycje
      • Gość: adam Re: Górczewska - JW Construction IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:35
        oliszewski skończ już z tą agitką, wszyscy wiedzą, że twój pracodawca - jwc, to
        naciągacz, robiący najgorsze budynki w warszawie i nieliczący się ze swoimi
        klientami
        • Gość: RO Re: Górczewska - JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:52
          ,,wszyscy,, , ,,najgorsze,,

wyrażenia kategoryczne mające tę wadę, że zawsze ( to jedyny wyjątek od zasady,
          o której teraz piszę ) są nieprawdziwie

nie dziwią mnie tym bardziej w poście osoby, która w tym samym tekście dopuszcza
          się pomówienia ( ,,naciągacz,, ) oraz odzywa się po nazwisku do kogoś , samemu
          wcześniej się nie przedstawiwszy

to tyle w kwestii drobnych niuansów, po których można z duzym pradopodobieństwem
          ocenić poziom rozmówcy oraz sens prowadzenia z nim jakiejkolwiek polemiki

eot
          • Gość: poli Re: Górczewska - JW Construction IP: *.aster.pl 09.02.07, 09:20
            Hm.. jakkolwiek sposob wyrazenia tej opinii byl skandaliczny ( tu sie z toba
            zgodze i nie bede poemizowac) o tyle Twoje stwierdzenie, iż 9 miesiecy
            opoznienia jest "norma" zakrawa o kpine.
            JW wyrobilo sobie "konkretna " marke na ktora dlugo pracowalo. Prawda jest taka,
            ze mieszkania JW kupuja w duzej mierze handlarze ( dogodny system platnosci) i
            ci, ktorych nie stac na lepsza jakosc ( JW ma niskie ceny - jak Lidl i Biedronka
            - ale cos za cos, prawda? :-) ). Oraz naiwni, przekonywujacy sami siebie ze "tym
            razem bedzie inaczej". Sama mialam u was kupic mieszkanie lecz zrezygnowalam po
            zaciagnieciu informacji o firmie. Nawet mnie scigaliscie probując przekonac, ze
            to nie prawda-)) Tylko ze moja znajoma mieszkała swojego czasu w inwestycji JW w
            Zabkach, a znajomy, pracujacy w jednej z warszawskich gmin przekazal mi
            informacje , jak prezentuja sie budynki, na ktorych budowe wygraliscie
            przetargi. Coz, rozumiem twoje stanowisko, "firma zywi i ubiera" ale troche
            dystansu... Nie przekonuj ze biale jest niebieskie i dla kazdego jest
            niebieskie. A tak na marginesie, co bylo z ta inwestycja w rembertowie? Rok
            opoznienia? Jakies sluchy ( byc moze podle lotki) mnie doszly, iz niektorym
            klienta wygasla karencja na wyplate ostatniej transzy ze wzgledu na opoznienia =
            lecz moge sie myslic bo nei znam szczegolow, jesli bredze, popraw mnie prosze.

pozdrawiam
            • Gość: RO Re: Górczewska - JW Construction IP: *.crowley.pl 09.02.07, 10:30
              Gość portalu: poli napisał(a):

> Hm.. jakkolwiek sposob wyrazenia tej opinii byl skandaliczny ( tu sie z toba
              > zgodze i nie bede poemizowac) o tyle Twoje stwierdzenie, iż 9 miesiecy
              > opoznienia jest "norma" zakrawa o kpine.

chyba nie do końca się zrozumieliśmy, lub wyraziłem się niezbyt precyzyjnie.
              nie twierdzę, że opóźnienie jest ok, lecz , że w tej kwestii JWC nie odbiega od
              innych firm w jakiś rażący sposób, co sugerują niektóre osoby - to wszystko

osobiście życzę sobie samemu i wszystkim kupujacym mieszkania, żeby żaden
              developer nie mial zadnych opóźnień, choćby z tej przyczyny, że raz jest się
              sprzedającym, innym razem kupującym

>Sama mialam u was kupic mieszkanie lecz zrezygnowalam po
              > zaciagnieciu informacji o firmie. Nawet mnie scigaliscie probując przekonac,
              ze
              > to nie prawda-))

mam nadzieję, że ów pościg nie wyglądał jak w gangsterskich filmach ;)
              to chyba naturalne, że sprzedający zachwala swój towar :)

Tylko ze moja znajoma mieszkała swojego czasu w inwestycji JW
              > w
              > Zabkach

wiem,że nie była to nasza najlepsza inwestycja, natomiast też jest tak, ze
              miażdżaca większość negatywnych uwag, jakie słyszałem nt wykonawstwa JWC
              dotyczy własnie tej - trochę lat od tamtego czasu jednak juz minęło i obecnie
              stosowane są ,,nieco,, inne technologie

>A tak na marginesie, co bylo z ta inwestycja w rembertowie?

nie znam dobrze tej inwestycji, jednak dość niedawno byłem na tym osiedlu
              kilkukrotnie i moje odczucia są takie, że na dzień dzisiejszy prezentuje się
              ono więcej niż dobrze

ps

z czystej ciekawości - jakie osiedle Panią interesowało ?
              ( obiecuję, że nie będe Pani scigał ;) )

pzdr

• Gość: Isa Re: Górczewska - JW Construction IP: *.lot.pl 09.02.07, 11:10
                Panie RO, może w poźniejszych niż Ząbki inwestycjach JWC stosuje już "nieco"
                inne, jak Pan napisał, technologie, ale one sa nadal "inne" inaczej. I piszę
                to na podstawie własnych doświadczeń, a nie lektury forum.
                W budynku, w którym mieszkam niecały rok, usunięta powierzchniowo wada
                (zawilgocenia od dołu ściany, łuszczenie się i odpadanie tynku i farby ze ścian
                w garażu) pojawiła się ponownie. Zacieranie farbą śladów na niewiele się zda,
                jeśli nie ma właściwej izolacji. I nie jest to jedyna usterka w częściach
                wspólnych budynku, więc Panie RO, chyba jednak JWC nadal pracuje na opinię.
              • Gość: poli Re: Górczewska - JW Construction IP: *.aster.pl 09.02.07, 12:05
                a jednak sie nie zgodze, opoznienie 9 miesieczne odbiega od standardow
                dotrzymywania terminow przez inne firmy. W przypadku JW problemem jest
                zakonczenie wiekszosci inwestycji w terminie, opoznienia sa niejako wpisane w
                standard.

Powoluje sie na inwestycje JW w Zabkach- bo ja znam. Przekopujac siec w
                poszukiwaniu informacji o JW ( przed planowanym zakupem - jak wspomnialam - na
                bialolece) znalazlam szereg uwag dpot. jakosci. Widzisz, drogi RO - ja rozumiem,
                iz kilka lat temu mogla sie wpadka zdarzyc. Tylko ze te "wpadki" nie przestaly
                wam sie przytrafiac. W sytuacji, kiedy bedziesz oczekiwał konkretow gotowa
                jestem przekopac siec ponownie:-)
                odnosnie inwestycji w rembertowie- czy nie ma tam na tyle sporego opoznienia, ze
                niektorym klienta wygasl termin przelania ostatniej transzy ( w przypadku
                kredytow ) i sa w lekkiej - okreslmy to plebejsko- dupie?

pozdrawiam

p.s. poscig byl kulturalny. Nie mam nic do zarzucenia profesjonalizmowi
                pracownikow JW. Moja opinia o jakosci produktow firmy JW ( mieszkanie to taki
                sam produkt jak maslo, buty czy telewizor)nie dotyczy kontaktow z obsluga
                klienta. Ale tez klientem bylam jedynie potencjalnym - a jak wiadomo - taki ma
                zdecydowanie naljepsza obsluge - niezaleznie od firmy:-)
    • zarembski Re: Górczewska - JW Construction 08.02.07, 21:04
      Śnieg spadł, więc się opóźniło. :)

A tak na poważnie: Jeżdżę tamtędy codziennie do pracy i jakoś dużych postępów na
      tej budowie nie widać od dłuższego czasu. Bym powiedział, że ślimaczą się...
      • Gość: Marylka Re: Górczewska - JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:39
        podobno przerzucili całe siły na inną inwestycję. teraz tam jest niepokojąco
        spokojnie... terminy przesuwają notorycznie a postepów nie ma.
        oby tylko nie zaczęli wypowiadać umów...
        • Gość: relax Re: Górczewska - JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 23:52
          Marylka, spokojnie na pewno wybudują w końcu i umów nie będą wypowiadać, dopóki
          p. Wociechowskiemu chodzi giełda po głowie. O "solidności" JWC nie będę mówił,
          bo można znaleźć masę treści na tym forum. Przygotuj się jednak na większe
          opóźnienie. Problemy będą z "wykończeniówką" tego "Pekinu". 12 m-cy poślizgu
          jest pewne jak w banku..
          • zarembski Re: Górczewska - JW Construction 10.02.07, 12:13
            12 miesięcy poślizgu to już jest. O ile pamiętam to termin oddania pierwszego
            kwartału (od górczewskiej) to był koniec 2005?
    • Gość: silva www.osiedlegorczewska.waw.pl IP: *.aster.pl 09.02.07, 09:02
      Zapraszam na forum przyszłych mieszkańców Osiedla Górczewska - o ile osiedle
      dokończą budować :P
      www.osiedlegorczewska.waw.pl
      Tu są wszystkie aktualności, kóre sobie przkazujemy, spekulacje na różne tematy,
      porady, informacje, pogaduszki - i aktualne fotki osiedla.
      Zapraszam :)
      • Gość: Marylka Re: www.osiedlegorczewska.waw.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:53
        Dzieki za link, juz zaczynam po stronce buszowac.
        tak czy inaczej wkurzona jestem na jwc, bo ile mozna czekac na mieszkanie... od
        wrzesnia jest już prawie 6 miesięcy. Słyszałam o rekordach 2 letnich. czas ise
        skrzyknąć i porządnie nakopac im w to i owo:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka