Dodaj do ulubionych

dojazd do Warszawy z Józefosławia

IP: 217.17.40.* 18.02.07, 19:38
mam pytanie ile czasu zajmuje dojazd samochodem, autobusem z Józefosławia do
np. stacji metra Wilanowska, czy do Wawy dojechać można tylko ulicą Puławską
czy są tam jakieś objazdy. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej
okolicy ale nie wiem jak z dojazdem
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: dojazd do Warszawy z Józefosławia IP: *.chello.pl 18.02.07, 20:24
      Z dojazdem jest koszmarnie. Puławska rano wiecznie zakorkowana.
      Wieczorem też. Raz możesz jechać pół godziny do Wilanowskiej, raz, gdy spadnie deszcz, śnieg, to i godzinę. Mój rekord wyniósł (Piaseczno-Jana Pawła) dwie godziny dwadzieścia minut samochodem. Ale wtedy sporo napadało i cała Puławska stanęła. A nie daj Boże jakiś wypadek, koniec.
      Na dodatek mają ją poszerzasz do Energetycznej. Przez rok!!!
      W takim miejscu lepiej już mieć swój dom. W weekendy pustki, ludzie siedzą
      w swoich pałacach, grillują. Mieszkanie zaś staje się więzieniem.
    • joosephoslav Re: dojazd do Warszawy z Józefosławia 02.03.07, 13:09
      Do Wawy mozna dojechac na conajmniej 3 sposoby poza Pulawska. Zalezy gdzie
      chcesz docelowo dotrzec. Faktem jest ze w 15 minut nie dojedziesz ale w 40 sie
      zamkniesz. A mieszkanie w tej okolicy to poezja :) Wieczorem cisza spokoj brak
      warszawskiego zgielku. Blisko do lasu kabackiego, Chojnowa, Zalesia no i
      slicznego Konstancina.
      • Gość: Dojezdzajacy Re: dojazd do Warszawy z Józefosławia IP: 195.42.249.* 02.03.07, 13:14
        Najgorszy kierunek wjazdu do Warszawu. Juz lepiej jechac z Tarchomina czy
        Janek. Wieczny korek i to bez perspektyw na poprawe. Dramat
    • Gość: rrr Re: dojazd do Warszawy z Józefosławia IP: *.aster.pl 02.03.07, 13:28
      Nie przejmuj się, dojazd z tej miejscowości do centrum wawy, jak i z każdej
      innej podwarszawskiej sypialni nie zajmie ci więcej jak 30min, a jak znasz
      objazdy to zmieścisz się w 15 minutach.
      Wiem to na 100% bo ten temat jest tu często wałkowany i po przeczytaniu
      kilkudziesięciu postów na temat dojazdów nie ma powodu nie wierzyć tym ludziom.
      Po prostu dojazdy do wawy to pestka, każdy mieści się w max. 30min, a 45min to
      już jak jest wypadek, albo zamknięte wszystkie pasy. Każdy mieszka przy jakimś
      pzystanku, wkd, kolejce czy innej planowanej:-) stacji metra. Cześć osób
      oczywiście dojeżdża własnym autem, ale oni z kolei znają takie super objazdy,
      że te 30min kurczy się do 12min a i jeszcze zdążą kawę wypić przed odpaleniem
      kompa w pracy.
      Także nie zawracaj sobie głowy dojazdami tylko kupuj!
    • hernandez 15 minut do Wilanowskiej?? Chyba smiglowcem.. 02.03.07, 16:23
      albo samolotem. No ludzie badzmy powazni... od poleczki do wilanowskiej jedzie
      sie jakies 5-10m. w zaleznosci od natezenia (srednio) to co od poleczki jedzie
      sie 5minut?? Chyba do nastepnego skrzyzowania.

Józefosław to takie samo komunikacyjne zadupie jak "atracyjny" Tarchomin czy
      Białołęka... gdzie placi sie 6 tys z metra a blok!! jest w szczerym polu,
      kilometr od przystanku najblizszego jednej linii autobusowej ale jest za to na
      osiedlu sklep zabka...

• Gość: alus Daruj sobie IP: *.wincor-nixdorf.com 02.03.07, 16:46
      Daruj sobie, naprawdę. Tam komunikacyjnie jest T R A G I C Z N I E. Naprawdę.

Dojazd często 2h w kosmicznym korku. Jedyna droga dojazdowa to Puławska (no
      chyba, że wydłużasz przez Nadarzyn...) Brak kolejki.

Już lepiej szukaj czegoś na trasie SKM lub WKD. Albo Ożarów/Pruszków/Piastów bo
      tam będzie poszerzana Jerozolimska, a o Puławskiej zapomnij.
      • Gość: z Piaseczna Re: Daruj sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:02
        Na poważnie.
        Mieszkam w Piasecznie. Dojeżdżam w okolice placu Zawiszy (czyli dosyć daleko).
        Zajmuje mi to rano ok 40 -50 minut. Powrót nieco dłużej. Kiedy jest duży korek
        na Puławskiej można jechać przez Dawidy (pod warunkiem, że wybierasz się gdzieś
        na Jerozolimskie, np jak ja na plac Zawiszy) - 5 minut dłużej. Dojazd do
        Poleczki to około 25 minut, po 9:00 około 15-20 minut. Ostatnie parę miesięcy
        coś się stało -jest wyraźnie luźniej (nie potrafię tego wytłumaczyć - coś
        słyszałem o zakazie jeżdżenia TIRami w niektórych godzinach, ale nie jestem
        pewien). Tylko trochę pochrzaniło się ostatno na Rzymowskiego (jakieś remonty
        przy ulicach dojazdowych). Żeby pokazać pełny obraz muszę powiedzieć, że kilka
        razy do roku (2-3) zdarza mi się jechać nawet 90 minut - jak jest wypadek, albo
        pada śnieg (ale wtedy cała Warszawa stoi)
        Ale Józefosławia nie polecam. Sam zastanawiałem się swego czasu nad kupnem
        lokum w tamtym miejscu, ale (to są informacje sprzed paru lat): nie było tam
        szkoły, przedszkola, autobus (prywatny Roj-bus) jeździł bardzo żadko (czasem
        może się przydać), brak sklepów, generalnie pustynia, korki przy dojeździe do
        Puławskiej. Bardziej polecam samo Piaseczno (żeby nie było, nie zamierzam
        sprzedawać mieszkania ;)
        • Gość: z Piaseczna Re: Daruj sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:07
          > Bardziej polecam samo Piaseczno (żeby nie było, nie zamierzam
          > sprzedawać mieszkania ;)
          Ocywiście muszę dodać: mieszkanie w Piasecznie tak - byle nie wybudowane przez
          Multi-Hekk (poszukaj na forum)
      • Gość: Karol Re: Jerozolimska??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 00:32
        Jerozolimska???
        Jechałeś nią kiedyś??? , bo ja nigdy. I nie wiem gdzie to coć jest.
        W Dawidach, czy Pyrach tak nazwali sobie ulicę???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka