Dodaj do ulubionych

Osiedle Park Agat

IP: *.netburg.pl 27.02.07, 00:20
Zwróciłem uwagę na taką inwestycję: www.parkagat.pl w Wólce Kosowskiej. Inwestor "Osiedla Park Agat" to jakaś Grupa EACC będąca właścicielem leżącego nieopodal Centrum Handlowego.
Może ktoś coś słyszał w powyższym temacie.
Pozdrawiam i proszę o info.
Obserwuj wątek
    • Gość: ino Re: Osiedle Park Agat IP: *.zd.com.pl 19.06.07, 11:58
      W związku z brakiem odzewu na forum, sądzę, że nikt nic nie wie. Nikt nie chce
      się przyznać, że kupił tam lokum? To ciekawe, bo w sprzedaży poinformowano mnie,
      iż zostało tylko kilka wolnych segmentów.
      • Gość: Piotr Śliwiński Re: Osiedle Park Agat IP: *.pl 26.09.07, 11:49
        Niedawno na Torwarze byłem na stoisku ParkAgat i zaskoczyły mnie bardzo niskie
        ceny za metr2, co skłoniło mnie do podróży do Wólki Kosowskiej i sprawdzenia jak
        tam jest na prawdę. Jeśli chodzi o lokalizację to jedynym minusem jest korek do
        Warszawy (ale gdzie teraz nie ma korków...), na szczęście na Euro2012 będzie
        budowana obwodnica przez Janki co spowoduje rozłożenie ruchu w tamtym regionie.
        Po za tym są same plusy: do Warszawy blisko, miła cicha okolica, mały koszt
        utrzymania domu, niska cena jego kupna, bezpieczeństwo i komfort. Zastanawiam
        się nad kupnem jednego z tych domów po 200m2, ale jeszcze nie podjąłem decyzji.
        Proszę o komentarz w tej sprawie z moimi potencjalnymi sąsiadami. Dziękuję.
        • Gość: Micha Niedźwiedź Re: Osiedle Park Agat IP: *.pl 27.09.07, 15:45
          W odpowiedzi na Twoja prośbę Piotrze Śliwiński, ja również jestem zainteresowany
          kupnem domu w Wólce Kosowskiej, ale tym troszkę mniejszym (169m2), czyli też
          domek typu D. Być może będziemy nowymi sąsiadami, a jeśli chodzi o ceny domków
          to masz rację, są bardzo niskie. Jeżeli jesteś zainteresowany spotkaniem ze mną
          (mieszkam w Warszawie w dzielnicy Centrum) to proszę o kontakt na mojego mail-a:
          www.miszti@autograf.pl
        • kivorek taaa, i chińskie hotele robotnicze obok, cudownie 12.02.08, 23:01
    • Gość: tyr Re: Osiedle Park Agat IP: *.zd.com.pl 25.06.07, 10:43
      ???
      • Gość: Iza Re: Osiedle Park Agat IP: *.aster.pl 01.07.07, 21:15
        Też dowiedziałam się o tej inwestycji. Muszę powiedzieć, że byłam w biurze
        sprzedaży pani zaprowadziła nas na budowę, pokazała domy, odpowiedziła na
        interesujące nas sprawy.Wyszłiśmy zadowoleni. Zastanawiamy się nad kupnem
        segmentu środkowego 120 m2 tylko nie wiemy czy teraz czy dopiero na wiosnę 2008
        kiedy bdzie oddanie kolejnego etapu.
    • ewa237 Re: Osiedle Park Agat 03.07.07, 11:54
      A co z cenami? Czy 2 etap bedzie w cenie pierwszego?
      • Gość: Iza Re: Osiedle Park Agat IP: *.aster.pl 05.07.07, 20:44
        Witam!
        Podobno ceny mają być podobne i są zależne od wielkości działki, powierzchni
        domu. Najtańszy jest segment środkowy cena ok 503000
        • Gość: Pawel Re: Osiedle Park Agat IP: *.axelspringer.pl 10.07.07, 12:33
          ceny nowego etapu beda wieksze, juz na wstepie budowy wzrosly o 5%
    • Gość: chlukasz Re: Osiedle Park Agat IP: *.pata.pl 06.08.07, 07:58
      czy ktoś z Was wie coś więcej na temat tego developera, sprawdzał jego
      wiarygodność itp.??
      Jestem zainteresowany segmentem w drugim etapie inwestycji i zastanawiam się jak
      wiele zostało już wykupionych.
      • Gość: chlukasz Re: Osiedle Park Agat IP: *.spray.net.pl 06.08.07, 18:42
        w drugim terminie realizacji inwestycji jest jeszcze wolne niemal wszystko tak
        na oko, ba można nawet kupić jakieś pojedyncze domy w pierwszym etapie. Cóż jest
        to dla mnie zaskoczeniem bo z reguły takie domy dość szybko znajdują nabywców.

Obecnie sprawdzam developera, pozwolenie na budowę (przesłał mi sprzedawca)
        ogólnie wiarygodność. Zobaczę czy wynegocjuję jedną sprawę i dziś zabieram się
        do czytania wzoru umowy.

Byłoby miło gdyby ktoś z Was podzielił się swoimi uwagami i doświadczeniami.
        • Gość: zzz Re: Osiedle Park Agat IP: *.pata.pl 09.08.07, 13:01
          czy ktoś zdecydował się na kupno segmentu na tym osiedlu??

przyznam że odstrasza mnie brak rachunku powierniczego a zamiast tego wpłacanie
          na konto dewelopera (rachunek powierniczy ma być wkrótce standardem i
          obowiązkiem wynikającym z nowej ustawy)

w umowie nie znalazłem też nic o karach dla dewelopera za opóźnienie przy
          oddawaniu inwestycji

Osiedle i lokalizacja podobają mi się bardzo, ale odnośnie dewelopera mam dużo obaw.

Czy ktoś ma segment w etapie oddawanym w październiku?? Jakie macie doświadczenia??
          • ewa237 Re: Osiedle Park Agat 10.08.07, 11:21
            Kupilismy segment na tym osiedlu,prawdopodobnie w tym miesiącu go odbierzemy. W
            umowie,ktorą podpisywaliśmy w kwietniu jest wzmianka o zwrocie piniedzy wraz z
            odsetkami od developera gdyby nie udało sie do końca wrzesnia oddać domku.
            • Gość: zzz Re: Osiedle Park Agat IP: *.pata.pl 10.08.07, 11:48
              w umowie jest zapis że "kupujący ma prawo ubiegać się o zwrot" wraz z odsetkami,
              natomiast w odwrotnej sytuacji już nikt nie pisze "ma prawo ubiegać się" tylko
              zatrzymuje kasę. Żeby nie było niejasności jest to zapis uczciwy tylko zapisy są
              bardziej jednoznaczne jeśli chodzi o interes sprzedającego.

Ale nie o to chodzi bo to akurat drugorzędna sprawa. Martwi mnie ten brak
              rachunku powierniczego. Ciekawe kiedy wejdzie w życie ustawa i czy deweloper
              części sprzedawanych segmentów w 2. etapie nie będzie sprzedawał już z rachunkiem.
              Proszę piszcie jakie macie doświadczenia z deweloperem i o jego wiarygodności w
              waszej ocenie, bo jak do tej pory nikt się nie wypowiada na ten temat.

ewa237, wprowadzaliście jakieś zmiany do projektu? coś się Wam udało wynegocjować?
              • Gość: steven Re: Osiedle Park Agat - Ludzie co wy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 17:33

Kilka faktow: przeciez to wies "wolka", kojarzy
                sie z kozia wolka.
                W dzien powszedni dojazd do wa-wy to horror (ponad godzina).
                Wokolo nie ma nic. Wyjsc z osiedla nie ma gdzie - doslownie nie
                ma gdzie pojsc (zreszta ta wiejska droga nie ma chodnika).
                Tylko wyjechac do tych pawilonow w wolce. Choc jak sie wprowadza
                mieszkancy to wiejska droga bedzie kolizyjna.
                Podmokle pola. Nie wiadomo co bedzie
                w saseidztwie za plotem.

Jak mozna pisac "lokalizacja mi sie podoba" ?
                • Gość: zzz Re: Osiedle Park Agat - Ludzie co wy ? IP: *.spray.net.pl 10.08.07, 19:49
                  prośba do Ciebie Steven czekam na informacje od Ciebie o podwarszawskich
                  osiedlach które nie są przy wiejskiej drodze, ja takich nie znalazłem (w cenie
                  poniżej 1 mln PLN)bardzo chętnie się zapoznam z tymi gdzie jest chodnik i jest
                  gdzie pójść. Widziałem parę lokalizacji i tam jest rzeczywiście ładnie, a
                  większość podobnych osiedli zlokalizowana jest dużo bardziej peryferyjnie
                  (zapoznałem się z ponad 10 osiedlami segmenty lub domki).

Odnośnie czasu dojazdu wyjechałem tam w dzień powszedni z domu i byłem w 35min
                  (wiem że latem jest lepiej). Z pracy mam o minimum 10 min. krócej, a jechałem w
                  godzinach 15:50-16:20. Zatem przesadzasz.

Argumenty o braku miejsc do wyjścia, chodnika itp. to możesz podawać w przypadku
                  porównywania osiedli bloków a nie domków czy segmentów... bo tak jest przy
                  wszystkich.

Ale co ja tam wiem, będę Ci niezmiernie wdzięczny jak powiesz o takim fajnym
                  osiedlu w podobnej cenie z atrakcjami, gdzie jest gdzie pójść i jest bliżej
                  Warszawy. Te które ja widziałem a było ich niemało bliżej miały tylko... las.
                  • Gość: steven Re: Osiedle Park Agat - Ludzie co wy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 00:33

Widzisz w takim miejscu jak wolka jest olbrzymia
                    podaz wolnych gruntow. Moze tam powstac jeszcze
                    wiele podobnych osiedli. A zatem inwestycja to marna.
                    Dobre lokalizacje warszawskie z infrastruktura pod reka
                    sa limitowane (brak grunku) - a zatem beda drozec.
                    Wolka natomiast to miejsce gdzie gruntow jest i bedzie pod
                    dostatkiem do konca swiata.
                    Ponadto pomysl np. czy tam ma szanse dojechac np. karetka.
                    Kupujac dom kupujesz go z cala okolica. Jezeli nie
                    mozesz wyjsc tylko wyjechac (bo jak wyjdziesz to cie
                    jakis wsiok napadnie albo samochod potraci,a zreszta nie ma gzdie
                    isc) to jakosc zycia jest nizsza niz w miescie.
                    Po prostu to nie jest miasto. A sprawdzalec Konstancje - jest droga,
                    ale przynajmniej moze sasiedzi byliby ludzmi z topu ?
                    • Gość: zzz Re: Osiedle Park Agat - Ludzie co wy ? IP: *.spray.net.pl 11.08.07, 15:34
                      jeżeli roztrząsasz plusy i minusy życia w mieście i poza nim to proponuję jakieś
                      inne forum bo tu nie ten temat.

Pisałem że jak masz coś w tej cenie to pokaż coś lepszego i napisałem żebyś nie
                      dawał przykładów domków i segmentów po 1mln PLN.... no i sie wykazałeś podałeś
                      przykład osiedla gdzie ceny wynoszą od 1,8 mln do 4,2 mln!!! chyba najdroższe w
                      Polsce natomiast park agat zaczyna się od 0,51 mln i kończy 1mln tej kwoty tj.
                      3-4 razy taniej. Szkoda słów żeby to komentować, liczyłem na to że dasz
                      alternatywę a to nią nie jest. Ludzie którzy tam kupują domy, nie bywają na
                      takich forach zatem możesz sobie odpuścić takie rady.

Czyli tak jak myślałem nie znalazłeś lepszej oferty w tej cenie, zatem nie krytykuj.

PS z Konstancji miałbym sporo dalej do pracy.
                    • oblesnik Re: Osiedle Park Agat - Ludzie co wy ? 24.08.07, 15:24
                      A jacy to sa "sasiedzi z topu"?
                • Gość: aa Re: Osiedle Park Agat - Ludzie co wy ? IP: *.zd.com.pl 12.08.07, 14:06
                  dzięki steven, że uświadomiłeś mi pewną sprawę na którą nie
                  zwracałem do tej pory uwagi, gdyż była dla mnie oczywista.
                  Mianowicie WIEJSKA DROGA ASFALTOWA. Wiele osiedli nie ma dojazdu
                  asfaltowego tylko błotnisty (np. duże osiedle domów w pobliskim
                  Ruścu. W lecie kurz a po deszczu i w zimie błoto, samochód ciagle
                  brudny...).
                • Gość: zuza77 Re: Osiedle Park Agat - Ludzie co wy ?znam teren IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 09:02
                  wpadłam na to forum przypadkiem,ale a propos wypowiedzi Stevena-znam
                  te tereny.Mam działkę niestety nie budowlaną trochę dalej za Wólką
                  kosowską.Siedze tam całe lato z dzieckiem a mąż dojeżdża codziennie
                  do pracy.Owszam korki w ok.Raszyna są zawsze w godzinach szczytu ale
                  w samej Warszawie i na wszystkich wylotowych trasach też je
                  mamy.Dojazd zajmuje nam 30 min.przy poza szczytem.Najdłużej jechałam
                  1,30 h w niedzielę kiedy wszyscy wracali z wekendu.Owszem,nie ma
                  tam "gdzie wyjść" w sensie galerii handlowych czy lokali gastro,ale
                  ciszy,spokoju i spiewu ptaków podczas porannej kawy nie znajduję na
                  swoim betonowym osiedlu w Warszawie,gdzie pod nosem budują mi od 6
                  rano biurowiec.Coś za coś.Dla mnie to raj,do którego uciekam.Kiedyś
                  też nie wyobrażałam sobie,żebym mogła wynieść się z Warszawy.
              • omaopa Re: Osiedle Park Agat 11.08.07, 19:42
                Kilka faktów:
                budującym osiedle jest spółka komandytowa dwóch cudzoziemców (Turek
                i Wietnamczyk). Jest to ich pierwsza taka inwestycja. Nie wiem czy
                można nazywać ich daveloperem. Do tej pory zarabiali pieniądze (i to
                duże)w innym biznesie, zresztą nadal to robią, budowa domów nie jest
                ich glówną gałęzią dochodu. Niemniej na fali boomu budowlanego i oni
                postanowili wykorzystac trend i zarobić. W sumie nic niezwykłego,
                mając kapitał każdy może inwestować jak uważa za słuszne. (Np. firma
                Samko - od skrzyni biegów do budowy domów). Developerów sensu
                stricto jest u nas kilku (Budimex, Domdevelopment itd.). Wg mnie nie
                istotne jest kto buduje lecz jak buduje.
                I wracając do Parku Agat powiem, że niewiele widzę minusów tej
                inwestycji. Osiedle rozplanowane przestrzennie bardzo dobrze, nie ma
                przytłaczającego ścisku, do osiedla bedą przynależeć duże tereny
                rekreacyjne (nie jest to filantropia budujących ale wymóg - nie
                można budować tuż przy rzeczce więc powstaną tereny rekreacyjne 2ha).
                Jakość wykonania mnie zaskoczyła, nie spodziewałem się, że będzie
                tak dobrze. Budynki ciekawe architektonicznie, rozkład pomieszczeń
                bardzo funkcjonalny (osobiście preferuje typ środkowy A lub C, B i
                D nie w moim guście).
                Zwiedziłem kilkanaście innych osiedli i tam za wyższą ceną
                proponowano mniejszy standard budynku lub dopłaty za to co w PA
                jest standard. W PA jest parter i pełne pietro + strych, komin dla
                kominka, kocioł CO(kondensacyjny) i grzejniki, dachówka betonowa,
                brama segmentowa, kanalizacja, wodociąg, tel, instalacje rtv/tel. W
                Wawrze proponowali segment parter i poddasze użytkowe(skosy), z
                dachówka bitumiczną, bez kotła CO, z szambem, brama stalowa uchylna -
                150000 zł drożej, w Radości segment z szambem i wspólną studnią,
                bez miejsca na kominek, w małym lesie - 130000 drożej.
                Całkiem niedaleko PA jadąc od Warszawy po lewej stronie trasy
                krakowskiej powstaje osiedle segmentów - sympatyczne miejsce(lasy
                Magdalenki) niemniej ma poważną wadę - bardzo głośno, uciążliwością
                jest trasa krakowska, którą słychać dzień i noc.
                Lokalizacja PA ma swoje plusy i minusy. To prawda, że jest to wieś.
                Nie każdy musi chcieć mieszkać na wsi. PA nie jest dobrym miejscem
                dla singli lub pary rozrywkowych imprezowiczów, którzy muszą
                koniecznie gdzieś zaimprezować. PA jest raczej dla rodzin, które
                spędzają czas razem. Dojazd do centrum nie jest w tej chwili
                najlepszy ale nie jest też tak, że nie ma możliwości dostac się
                wcale. Są i autobusy. Zakorkowany Raszyn jest dziś problemem. Jednak
                wiadomo, że za kilka lat będzie nowa trasa dla S7 i S8. Więc Raszyn
                się rozkorkuje.
                Podsumowując, segmenty nie są tanie, ale wg mnie warto tam
                zamieszkać.
                • Gość: Feer Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 19:52
                  A czy umowę przedwstępną zawiera się w formie aktu notarialnego? Przy
                  egzotycznych developerach wydaje się to być szczególnie ważne.
                  • Gość: chlukasz Re: Osiedle Park Agat IP: *.spray.net.pl 12.08.07, 08:05
                    orientowałem się już w tym, można to zrobić przy udziale notariusza ale kosztuje
                    to dodatkowo 2,5 tys. złotych.

szczerze to martwi mnie głównie brak rachunku powierniczego, orientujecie się
                    kiedy może wejść w życie ta nowa ustawa gdzie taki rachunek jest obowiązkowy
        • Gość: Basia Re: Osiedle Park Agat IP: *.aster.pl 15.10.07, 15:22
          czy ktos wie cos wiecej na temat "media" w osiedlu Park Agat,czy naprawde tam
          kiedy bedzie woda gas elektrycznosc.Zamiaruje tam kupic dom ,ale ale oni nie
          chca powiedziec kiedy to nastapi a chca juz podpis na umowie.prosze o info.
          • Gość: JUZ MIESZKAM Re: Osiedle Park Agat IP: 195.94.216.* 31.07.08, 12:35
            mieszkałem 1 miesiąc ,woda,gaz ,elctryczny są gotowe.tylko czekam
            TPSA w koncu tym miesiąć.

• Gość: zzx Re: Osiedle Park Agat IP: *.zd.com.pl 17.08.07, 10:58
      Chyba maja problemy. Przesuwają oddanie w bliżej nieokreśloną
      przyszłość.
      • tiato Re: Osiedle Park Agat 21.08.07, 20:58
        Witam,

PA jest budowana głównie z myślą o pracujących w nieopodal centrach handlu
        hurtowego, czyli wietnamskich, chińskich, tureckich i hinduskich kupcach.
        Większość domków pierwszego etapu została właśnie przez nich wykupiona. Jeśli
        ktoś nie lubi mieć sąsiadów o wyżej wymienionym profilu kulturowym i zawodowym,
        powinien się zastanowić. Jeśli zaś komuś to nie przeszkadza, myślę że PA będzie
        dla niego dobrą opcją.
        • omaopa Re: Osiedle Park Agat 24.08.07, 08:58
          Egzotyczni współmieszkańcy kupujący tam domy chyba nie goszczą na
          tym forum.
          • Gość: chlukasz Re: Osiedle Park Agat IP: *.pata.pl 24.08.07, 09:49
            zastanawiałem się czy obcokrajowcy-handlarze będą mieli duży udział w ogóle
            mieszkańców osiedla, ale spodziewałem się powiedzmy kilkunastu takich segmentów
            (a to mi nie przeszkadza).

Czy ktoś z Was ma potwierdzone informacje na ten temat? tzn. jakieś konkretne
            liczby?
            • Gość: adaro Re: Osiedle Park Agat IP: 212.160.156.* 24.08.07, 23:09
              Pani Bożena powiedziała, że ok. połowa segmentów pierwszego etapu
              wykupiona jest przez cudzoziemców.
              • omaopa Re: Osiedle Park Agat 27.08.07, 09:33
                Pani Bożena bardzo często mija się z prawdą. Dlatego te ok. 50% pani
                B. to bedzie w realu 75%.
                Czy kupił może ktoś jeszcze w 1 etapie oprócz mnie? Proszę o info na
                mail lub tutaj.
                Dzięki
                • Gość: katarzynka Osiedle Park Agat IP: *.crowley.pl 28.08.07, 11:35
                  Omaopa napisałeś że kupiłes dom w I etapie. Jaki typ domu byś
                  polecił? Czy w twoim szeregu jest jeszcze jakis wolny dom? Fajnie by
                  było miec za sąsiada kogos znajomego i życzliwego :) Pozdrawiam.
                  P.S. Osiedle Park Agat uważam za bardzo ciekawą inwestycję. Osoby
                  pracujące w biurze sprzedaży są profesjonalnymi pracownikami. Zawsze
                  chętnie pomogą, wytłumaczą, doradzą i oprowadzą po osiedlu.
                  • Gość: zzz Re: Osiedle Park Agat IP: *.pata.pl 29.08.07, 13:44
                    chyba nie mówisz o Pawle, ten facet miał problemy z odpowiedzią na podstawowe
                    pytania i wypowiadał się wyłącznie zdaniami pojedynczymi
                    • Gość: yyy Re: Osiedle Park Agat IP: 194.205.246.* 29.08.07, 14:42
                      faktycznie "miał". Podobno już nie pracuje
                  • Gość: cwh Re: Osiedle Park Agat IP: *.chello.pl 18.02.08, 22:30
                    Mam w planie kupić dom typ c w części S-27.Jak ktoś nie chce
                    mieszkać obok obcokrajowca to serdecznie zapraszam do częsci s-
                    27.Ps.zamieszkam tam z rodziną.Pozdrawiam.
                    • Gość: Magda G. Re: Osiedle Park Agat IP: *.urpl.gov.pl 12.06.08, 15:56
                      Niedawno kupiłam dom z II etapu typ C w części S-27 mam nadzieję
                      że będzie nam się w nim dobrze mieszkało.
                • omaopa Re: Osiedle Park Agat 03.09.07, 10:50
                  Xien hu pang, ngde iu an

Zaopatrzyłem się już w słowniki.
                  • Gość: zzz Re: Osiedle Park Agat IP: *.pata.pl 04.09.07, 07:27
                    pewnie to osiedle ma już swoje forum ale po wietnamsku....

ale tak poważnie mówiąc nie miałbym nic przeciwko obcokrajowcom tak długo jak
                    byłoby to polskie osiedle, tj. obcokrajowcy mieliby udział tak do 1/3 ogółu
                    mieszkańców. Nie wiem czy dobrze bym się czuł przy odwrotnych proporcjach i czy
                    uważałbym to za "moje miejsce na ziemi". Spędziłem trochę czasu z Azjatami i
                    wiem że nie we wszystkim można się dogadać, choć to uczciwi i grzeczni ludzie.
                    • kluczysz Re: Osiedle Park Agat 11.09.07, 01:55
                      bylem, ogladalem i chyba kupie, zobacze jeszcze jak wyglada budowa 2
                      etapu - w zasadzie jak wykonuja niektore prace i dopiero podejme
                      decyzje - w kazdym razie polecam obserwowanie wykonywania
                      budynkow /murowanie, instalacje, uszczelnienia/ zanim to tynki i
                      styropiany przykryja
                      • Gość: oki Re: Osiedle Park Agat IP: *.zd.com.pl 12.09.07, 09:04
                        Powiedz na co zwracasz uwagę przy wyborze nieruchomości? Piszesz -
                        chyba kupię. Co pwg Ciebie przemawia przeciw a co za?
                        • kluczysz Re: Osiedle Park Agat 13.09.07, 23:52
                          Zwracam uwagę na wiele spraw.
                          Z racji że pracuję Jankach /ale nie w centrum janki ;)/ to szukam
                          czegoś w takim miejscu gdzie nie będę jechał godzine do pracy -
                          czyli w okolicy /aktualnie szlag mnie trafia jak jade przez Raszyn
                          czy na około Puławską/. Decyzja o zakupie domu /jak dla mnie/ to nie
                          wyjął portfel i zapłacił tylko decyzja na dłuuuugi czas. Skoro mam
                          już wydac furę kasy i dorabiać bank przez kilkanaście lat to niech
                          przynajmniej chałupa ten okres czasu wytrzyma. Czyli patrzę - jak
                          mogę - na wykonanie fundamentów i ich izolację /po co mi reumatyzm/,
                          materiał na ścianach /czyli jakaś cegła znana a nie suporeks kręcony
                          bez normy przez Gienia na budowie/, jak stropy robią /np stropy z
                          gotowych płyt pękają na łączeniach/, jak dokładnie układają
                          styropian i ocieplenie dachu /po co mi zimne łaty na ścianach i
                          wyższy rach za gaz/,czy na dachu jest folia/papa i ceramiczna
                          dachówka /blacha tak dudni w czasie deszczu że nic w środku nie
                          słychać/, obróbki i izolacje na balkonach/tarasach itp
                          potem przychodzi pora na wnętrze:
                          - okna/drzwi - czy jakaś znana firma czy nie, z czego i jak wykonane
                          co/woda/gaz, z czego tynki wewnętrzne, jak jest wykonana
                          elektryka /od czasu gdy o malo nie zabil mnie prad bo łączenie kabli
                          było w gniazdku i gniazdko wcześniej na tym samym kablu odkęciły się
                          jakieś kable/
                          ogólnie na estetykę wykonania /rury i kable w pionie lub poziomie a
                          nie na skos czy w fale dunaju, ściany pionowe - przypnij do sznurka
                          kamyk i przyciśnij wysoko do ściany/
                          jak mi sie podoba to papiery:
                          - pozwolenie, własności, propozycje umowy wstępnej i właściwej,
                          terminy, - ale to bardziej prawnik nie ja
                          to tak po krótce
                          z autopsji widzę że sprzedawcy prowadzą do domów które są najlepiej
                          wykonane i czasem warto użyć wybiegu żeby zobaczyć co się chce.
                          Ja mam sprawdzony w 90% patent - 1 raz idziesz z kimś z biura
                          sprzedaży, potem zaopatrujesz się w kask - chyba ze widzisz ze nie
                          chodza w kaskach- i taką deseczkę z klipsem z kartkami papieru i
                          pewnym krokiem /z kaskiem na głowie i papierkami w ręku/ idziesz na
                          budowę /na wszelki wypadek warto zapytac się 1 razem o nazwę jakiejś
                          firmy robiącej np dachy - jakby cie ochrona spytała ktoś pan - to
                          mówisz z np heniek investment od dachów jestem aa i polecam gumowce -
                          w miejscach nie pokazywanych najczęściej jest błoto po kolana/. jak
                          już jesteś na budowie to pies z kulawa nogą się najczęściej tobą nie
                          zainteresuje i możesz zobaczyć "od kuchni" jak budują.
                          tak zwiedziłem okolicznych developerów /tylko w 1 czy 2 przypadkach
                          pytali cie kto ja/. aaa i patent nie dziala na malych budowach - tam
                          sie znaja z wiedzenia.
                        • kluczysz Re: Osiedle Park Agat 14.09.07, 00:05
                          no i co jeszcze ważne
                          - jakaś komunikacja niedaleko jakby ci samochód padł
                          - jakaś droga utwardzona /kostka-asfalt/ odśnieżana! do osiedla
                          - jakie media i KIEDY - zeby nie było że masz prąd a gaz za rok lub
                          odwrotnie
                          - internet/telefon i też kiedy - najlepiej jak masz wybór jakiś a
                          nie tylko mamusie tepse i co mozna będzie podłączyć /np masz nr z tp
                          czy netii i nie możesz mieć netu bo kabel ma 8 km/
                          - ochrona - płoty nie z siatki, kamery, agencja ochrony, alarmy
                          można czasem w sklepie obok popytać się jak często prądu czy gazu
                          nie ma w wiosce ;)
                        • kluczysz Re: Osiedle Park Agat 14.09.07, 12:47
                          Dziś lub w początku tygodnia jak mi sie uda zrobie "rajd" po agacie
                          pod kontem "technicznym". potem mi zostala jeszcze walendia i
                          wentana bo tam to zza plotu na razie ogladalem. magdalenke ogladalem
                          i mi sie nie podoba jak robia. po tym jeden z tych developerow
                          zapewne zyska nowego klienta :) jak ktoś już tam był to niech sie
                          pochwali i powie czy widział jakieś niedoróbki.
                • Gość: Tonkin Re: Osiedle Park Agat IP: *.crowley.pl 14.09.07, 12:31
                  Witam,
                  Kupiliśmy z żoną domek w 1 etapie, jak były jeszcze po 470 k pln
                  128m2. Jedyny problem w tej chwili to termin oddania o czym ktoś
                  wspomniał mianowicie koniec grudnia - to mi sie bardzo nie spodobało
                  i mam zamiar to wyrażnie wyartykułować na następnym spotkaniu z
                  developerem.
                  • Gość: chlukasz Re: Osiedle Park Agat IP: *.pata.pl 20.09.07, 12:24
                    który raz już odkładają finał pierwszego etapu??

jakie są wyjaśnienia?
                    • Gość: pawelos Re: Osiedle Park Agat IP: *.toya.net.pl 14.10.07, 11:21
                      na razie termin zostal przesuniety pierwszy raz, z wrzesnie na
                      grudzien, ale cos mi sie zdaje ze nie dadza rady
    • Gość: ciekawy Re: Osiedle Park Agat IP: 62.148.94.* 15.10.07, 08:41
      dlaczego tak duże osiedle ma tak mało postów na tym forum tak jakby się nic nie
      działo, czy rzeczywiście tak mało Polaków tam coś kupiło???

na porównywalnych bądź mniejszych osiedlach na forum dzieje się dużo więcej
      • Gość: mike Re: Osiedle Park Agat IP: *.aster.pl 17.10.07, 15:36
        could someone please post in this forum when the electric ,gas , water
        & sewer will be connected to this development as i am interested in buying a
        home here for myself & my wife but it is not much point in doing so if there are
        no services.
      • rpr_16_sobczak Re: Osiedle Park Agat 24.11.07, 19:27
        Witam
        Umowe podpisałem we wrześniu.Robota mi się podoba.Śćiany są z cegły a nie z
        piasku.Śćiany działowe z cegły a nie z płyty gipsowej.Jest kanalizacja a nie
        szambo.Pierwsze piętro bez skosów.Martwią mnie dojazdy.
        Pozdrawiam
        Krzysztof
        krzysztof1960@wp.pl
    • Gość: aneta Re: Osiedle Park Agat IP: 62.231.60.* 15.11.07, 13:04
      Czesc.tez zainteresowala mnie ta inwestycja.Atrakcyjne i ceny i
      niezle lokazlizacja, choc troche zniechecaja mnie korki w strone
      warszawy.Osiedle wydaje sie byc ladnie rozplanowane a tereny
      rekreacyjne dosc rozlegle.Rzwazam kupno domku typu C lub B.Jakies
      podpowiedzi?
      • Gość: ciekawy Re: Osiedle Park Agat IP: *.spray.net.pl 15.11.07, 19:51
        dostrzegałem te same plusy które wymieniłeś, ale decyzja o zakupie takiego
        segmentu to odpowiedź na temat gdzie mieszkałbym całe dekady. Zniechęciła mnie
        informacja że w pierwszym etapie około połowy segmentów wykupili azjatyccy
        handlarze z pobliskich hal. w drugiej części pewnie też mieliby sporu udział...
        i tak sobie pomyślałem że nie są to te peryferia i podmiejskie osiedle gdzie
        widzę swoją przyszłość.

Wszystkim innym byłem niemal zachwycony (choć fakt faktem deweloper początkujący
        turecko-wietnamski).
        • kluczysz Re: Osiedle Park Agat 19.11.07, 19:04
          Osiedle ma dużo plusów ma tez minusy..
          Jak to "Ciekawy" napisał - fakt - grupa azjatów. Miałem kiedyś
          doczynienia z azjatami piętro niżej i o ile sprzedawcy ze stadionu
          to klasa typu polskiego heńka od denaturatu o tyle właściciele to
          już mają troche kultury a raczej tylko tych stać na taki segment.
          Sąsiedztwo centrów wskazuje jednak, że spora ilość mieszkań, pewnie
          będzie hurtem wynajęta tym z centrów i pewnie jak w warszawie będą
          mieszkać po 10 w jednym pokoju. Zapach ich kuchni był w całym bloku,
          a na schodach jakieś ichnie rośliny sobie skubali.
          A wracając do osiedla - byłem na Agacie dzisiaj ze swoim
          znajomym /zawodowo inspektor nadzoru/ i określił po "oględzinach"
          budowanego segmentu w 2 etapie że nie jest żle. Chata sie nie
          rozpadnie, dach też ok ale z daleka zastanawiał się nad obróbkami
          czy nie będzie cieknąć ale ogólnie jest ok. Ja znalazłem segment z
          elektryką położoną iiii... w 21 wieku nie stwierdziłem sieci
          komputerowej w domu... Telefon też cieńko ale - na Boga - lan to
          podstawa - pozostanie ciągnąć kable po listwach albo kuć tynki bo
          wifi raczej odpadnie jak każdy je założy. Kolega zwrócił uwagę na
          kable elektryczne "na skos" czyli bez szukacza nie wiesz gdzie będą
          i kable telefoniczne? na zewnątrz - podtynkowe /białe/ a nie
          zewnętrzne /czarne z żelem/ więc szlag je trafi za rok czy dwa. Do
          tego wygląda że łączenia kabli elektrycznych będą w gniazdkach czyli
          jak miałem w domu i "się śrubka odkręciła wcześniej" komp sie spalił
          a ja ledwo przeżyłem - czyli elektryka do wymiany/poprawki.
          Centralne, woda itp znośnie, mogło być lepiej ale jest ok - to tak w
          skrócie.
          Na 1 etapie są barierki na balkonach z dziurkami od spodu żeby woda
          wyleciała.. i widziałem że wylatuje piękna rdzawa woda zapewne
          barwiąc balkon na piękny brąz /domy zamknięte więc nie widać/ więc
          ciekawe jak barierki będą wyglądać za 3 lata. Obok furtki przy
          garażu chyba kable do domofonu na "azjatyckiej wysokości" z 1,2 m
          nad ziemią ;)
          W kazdym razie gdyby nie sąsiedzi i elektryka to bym kupił ale
          rezygnuje - chociaż tereny zielone są super.
          Powyższa opinia jest moją prywatną - każdy niech po swojemu oceni
          czy warto czy nie - tym bardziej przy cenie ponad 600 000...
        • Gość: a Re: Osiedle Park Agat IP: 62.231.60.* 07.01.08, 13:31
          Skad te informacje o azjatyckim sasiedztwie???ktos wczesniej
          wspomnial, jakies wyssane z palca dane...polowe wykupili azjaci?
          bylam ogladalam, ogolnie nie-polskich par jest moze 5 czy
          6.interesuje mnie temat gdyz moj maz takze jest obcokrajowcem i z
          checia powitam inne miedzynarodowe pary...
          To ze centrum handlowe jest azjatyckie nie znaczy iz to osiedle jest
          wybudowane dla azjatow.a jesli takowi sa to tez musza miec sporo
          pieniedzy na taki zakup...
      • rpr_16_sobczak Re: Osiedle Park Agat 24.11.07, 19:13
        Witam
        Kupuje segment typu c 120m2.Zainteresowała mnie ta inwestycja,jest to atrakcyjna
        cena.Martwi mnie to że muszę powierzyć swoje pieniądze obcemu kapitałowi,i te
        korki pod Warszawą.Robota też wygląda dobrze.
        Krzysztof
        krzysztof1960@wp.pl
        • Gość: Pawelos Re: Osiedle Park Agat IP: *.acn.waw.pl 01.12.07, 17:46
          Tez kupiłem 120m2, korki da sie ominąć jadąc przez małe miejscowości
          do puławskiej - sąsiadowi podpowiem:))
          • Gość: Sobczak Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 17:12
            Kupiłem segment S2 C2 a odbiór mam na 10 grudnia ,a może pan też w tym szeregu kupił
            • Gość: gość Wykończenia wnętrz i remonty IP: 81.219.54.* 03.12.07, 20:28
              Nasza firma oferuje profesjonalne i kompleksowe usługi w zakresie wykończeń mieszkań/domów w stanie deweloperskim:
              - prace malarskie i tynkarskie,
              - montaż płyt karton - gips,
              - montaż sufitów podwieszanych,
              - układanie podłóg, montaż paneli,
              - wykończenia kuchni i łazienek,
              - instalacje wodno-sanitarne i elektryczne,
              - glazura i terakota,
              - prace murarskie,
              inne prace wykończeniowe.
              Rzetelne wykonanie, dobre ceny, fachowe doradztwo!
              WOLNE TERMINY NA 2008.
              Świadczymy usługi na terenie Południowej Warszawy, Piaseczna i okolic.
              Kontakt 0-607-066-918 ; biuro@remlux.eu
              • Gość: łomatko Re: Wykończenia wnętrz i remonty IP: *.crowley.pl 11.12.07, 23:12
                oszustwo
            • staszeksoch Re: Osiedle Park Agat 13.12.07, 16:32
              Witam,

Ja już odebrałem generalnie OK kilka spraw /barierki, silikony na
              balkonie etc/. mam S4A4 ktoś z sąsiadów tu się znajduje ?
              staszeksoch@poczta.onet.pl
            • Gość: Pawelos Re: Osiedle Park Agat IP: *.toya.net.pl 26.12.07, 16:01
              Jestem w szeregu s15c3, juz odebralem mieszkanie.pozdrawiam
              • Gość: Sobczak Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 22:51
                Witam
                zaniepokoiło mnie duże zużycie gazu średnio 18m3 na dzień przy temperaturze 17C
              • rpr_16_sobczak Re: Osiedle Park Agat 05.01.08, 22:52
                • Gość: marian Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 20:12
                  czesc wiesz co 18 m gazu to chyba nie tak duzo, bo moze sa sciany
                  niedogrzane ale wiesz co morzesz napisac cos wiecej na temat
                  wykonczenia , odbioru itd bo jestem rowniez zainteresowany kupnem
                  domku na tym osiedlu......
                  • Gość: marian Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 20:21
                    szanowni panowie powiedzcie szczerze czy warto kupic domek na tym
                    osiedlu czy nie bo slyszalem ze jest jeszcze bardzo duzo wolnych i
                    nie maja tak duzego popytu - ciekawe dlaczego ?????? pozdrawiam...
                    • Gość: ciekawy Re: Osiedle Park Agat IP: *.spray.net.pl 09.01.08, 19:46
                      ja chciałbym dołączyć sie do tego pytania, gdyż też rozważałem to osiedle.
                      Chciałbym informacji czy Azjaci pracujący w pobliskich halach stanowią duży
                      procent mieszkańców? chciałbym też poznać ogólne wrażenia tych którzy się już
                      tam wprowadzili lub są blisko

z góry dzięki
                      • Gość: ikitos Re: Osiedle Park Agat IP: *.gprs.plus.pl 09.01.08, 21:11
                        jeszcze się nie wprowadziłem - jestem na etapie wykańczania, ale
                        ogólnie jestem zadowolony ze stanu surowego w jakim odebrałem
                        segment, materiałów etc. (z resztą tak też oceniają to "fachowcy" z
                        mojej ekipy - wg nich jest nieźle)
                        Długo czekaliśmy na uruchomienie ogrzewania (osiedle dopiero od
                        ggrudnia podpięte do sieci gazowej) i prądu (miałem przez to 2
                        miesiące przestoju w pracach bo za duża była wilgoć na położenie
                        parkietu - a deweloper ciągle przesuwał terminy twierdząc ze to
                        wynik totalnego bałaganu i lekceważenia termiów przez gazownię (???)
                        Teraz już wszystko hula jak trzeba a i pozwolenie na użytkowanie
                        zostało już podobno wydane.
                        Co do międzynarodowego charakteru osiedla - wydaje mi się że
                        obcokrajowcy stanowić będą niewielki procent - w moim szeregu (12
                        domów) będzie wg pań z biura sprzedaży jedna rodzina (i to
                        mieszana). Generalnie wśród sąsiadów obecnie wykańczających lokale
                        widziałem tylko krajan. Takie mam wrażenie
                        • Gość: marian Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 18:07
                          dzieki bardzo za informacje moze jeszcze ktos ma swoje spostrzezenia
                          oraz ciekawostki i juz tam mieszka to tez niech opowie swoje
                          wrazenia i zdanie czy warto tu kupic domek czy jest to niewypal....z
                          gory dziekuje i pozdrawiam....
                  • Gość: Sobczak Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:16
                    Witam
                    Jestem zadowolony z kupna tego segmentu,coraz mniej potrzebuje gazu na ogrzanie
                    ,od dwóch tygodni ekipa wykańcza,z usterek na razie zauważyliśmy żle ułożoną
                    kostke przy bramie garażowej co powoduje dostawanie się wody do garażu,i
                    odparzony tarasik na działce.Wydaje mi się że na osiedlu mieszka tylko jedna
                    rodzina .
                    Pozdrawiam
                    krzysztof1960@wp.pl tl606434747
                    • Gość: marian Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 20:08
                      czesc , fajnie ze coraz wiecej ludzi cos mowi na temat osiedla park
                      agat, ja juz prawie zdecydowalem sie na kupno, teraz tylko kredyt z
                      banku i mam 141 metrow /oczywiscie drugi etap budowy/.....pozdrawiam
                      • Gość: Ewa Re: Osiedle Park Agat IP: *.gprs.plus.pl 10.02.08, 21:29
                        Witam,

rozważamy zakup segmentu na Osiedlu Park Agat.
                        Byliśmy tam dzisiaj, osiedle prezentuje się bardzo ładnie.
                        W zasadzie, to mam pytanie do osób, które zkupiły już mieszkania.

Jakie są koszty eksploatacji w skali miesiąca ?
                        I jak przebiegało podpisanie i sfinalizowanie Umowy, jeśli chodzi:
                        o hipotekę, czy były jakieś umowy przedwstępne, jak to wyglądało ze
                        strony sprzedającego. Czy wszystkie formalności przebiegały bez
                        zastrzeżeń ? No i czy wyjaśniło się coś z tym funduszem
                        powierniczym ? Jest, będzie ?

Pozdrawiam

Ewa
                        • Gość: Jacek Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 21:14
                          Kochani Sąsiedzi z osiedla Agat, to miejsce nie ma nic wspólnego z
                          wiejską czy wioskową atmosferą, spokojem i ciszą. Leży na rogu ulicy
                          dojazdowej do tzw gierkówki w Nadarzynie. Dziennie przejeżdża
                          tamtędy kika tys samochodów, a będzie jeszce więcej bo azjatyckie
                          centra oddalone o kilkaset m budują nowe hale. Wasze osiedle leży
                          przy jedynym wyjeździe/dojedźie na trasę katowicką, powiedzmy połowa
                          klienteli. W ogóle drugi i praktycznie ostatni jest w drugą stronę
                          do Al. Krakowskiej. W godz popołudniowych korki przed katowicką i
                          krakowską mają po kilkaset m i więcej. Do Nadarzyna będziecie jechać
                          np pół godziny. Owszem jest w planach alternatywa dla Al.
                          Krakowskiej, Janki Salomea, jest z drugiej strony przymiarka do
                          Puławskiej bis, ale nie ma w planach gminy Nadarzyn i Lesznowola
                          ŻADNEJ alternatywy dla dzisiejszego lokalnego układu drogowego-
                          W.Kosowska - Nadarzyn i W.Kosowska- Al Krakowska. I nic nie wskazuje
                          że będzie. Za to będą nowe Hale. Ta która zasłania Wam zachód słońca
                          też ma dopiero 2 lata. Nie piszę tego żeby Wam obrzydzić to miejsce,
                          dla mnie i tak dzięki Bogu że Polacy o to pytają. Mieszkam tu 25 lat
                          z drugiej strony w Mrokowie, widzę jak robi się coraz ciaśnij, coraz
                          mniej wygodnie , coraz gorzej!!
                          Zobaczcie ten układ ok godziny 15.30-17 teraz. Spróbujcie dojechać
                          do Janek/Raszyna/Tarczyna/Nadarzyna. Wasze dzieci będą wracały ze
                          szkoły w Mrokowie, może gimbusem, może będziecie sami je odbierać.
                          Jeśli kupicie te segmenty, to dla nas lokalnych lepiej, w końcu
                          Polacy. Nas naprawdę przytłacza ta azjatycka ekspansja. Inwestując
                          tyle kasy, poświęćcie kilka godzin na podróż dookoła W.Kosowskiej,
                          popytajcie ludzi. Pozdrawiam- Autochton
                        • Gość: Sobczak Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 19:21
                          Witam
                          Kupiłem segment 120m2 z działką 300m2.
                          Czynsz płacę 450zł bez wywozu śmieci,jest to dużo ale podobno ma być mniej gdy
                          całe osiedle będzie oddane.Na razie tam wykańczam,piec spala
                          dziennie 10m3 gazu bez podgrzewania wody ,tylko centralne.Umowe przedwstępną
                          podpisałem we wrześniu wpłacając 5%wartości segmentu,a
                          w grudniu przed odbiorem technicznym 90%.Podpisanie aktu notarialnego
                          ma być do 29 lutego.Na razie nic nie słyszałem o funduszu powierniczym.
                          Ze strony sprzedającego nie było problemów z zawarciem umowy przedwstępnej
                          notarialnie
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Magda Re: Osiedle Park Agat IP: *.eranet.pl 15.02.08, 19:07
                            do Sobczak ktory segment jest Panstwa:)?
                            • Gość: Sobczak Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 10:19
                              Witam
                              Nasz segment S2C2 ,dopiero go wykańczamy,z usterek to dostawanie się wody do
                              garażu,przez brame wjazdową spowodu żle ułożonej kostki i mokra
                              nie wysychająca na dole ściana w drugim końcu garażu od strony sąsiada S2C1.
                              Pozdrawiam
                              krzysztof
    • Gość: Magda Re: Osiedle Park Agat IP: *.eranet.pl 15.02.08, 19:04
      witajcie, jestem mieszkanka osiedla Park Agat
      ogolnie chyba jedna z pierwszych, mamy jeden z mniejszych domkow bo
      120 metrow srodkowy z dzialka 350.
      w zeszlym roku dalismy za niego 460 tys teraz kosztuja o 100 tys
      wiecej jak sie orientuje , okolo.
      dziwia mnie komentarze dotyczace tego iz tutaj nie ma gdzie pojsc
      itp, w koncu bedziemy mieli wlasny prywatny park 2,5 h, z drzewkami
      boiskami, placami zabaw,dla rodzic z dziecmi idealnie. Z zakpami
      rowniez nie bedzie problemu bo na osiedlu powstanie sklep
      wielobranzowy co za tym idzie pewnie jakies solaria itp, ma rwniez
      powstac prywatne przedszkole.
      Dobrze mi sie tutaj mieszka, maz do centrum dojezdza w dzien ok 50
      min wraca pewnie ze 40 min, sprobujcie dojechac szybciej chociazby z
      warszawskiej dzielnicy jak ursynow, ursus itp.
      Są rowniez minusy, jak kazde mieszkanie develperskie sa bledy. ktore
      obiecuja ponaprawiac, my mamy np krzywy balkon , sasiedzi maja
      krzywa sciane w salonie, z tego co zauwazylam amy rowniez zle
      wymierzony sciany w kuchni widac to po kafelkach ale nie jest to cos
      razacego. Dziwnie tez sa poprowadzone rury w toaletach tak ze w
      sumie jesli ktos nie robi geberitu to jest problem ze wstawieniem
      tak kibelka, chyba ze tylko u nas tak rura szla smiesznie.
      Najwiekszym minusem jest jednak koszt utrzymania, nie domu, osiedla,
      wystawiono nam rachunek nawet za grudzien, 420 zl. w tym latarnie,
      sprztaanie ochrona, moim zdaniem to bardzo duzo i za duzo, nie
      mialam okazji udac sie jeszcze do biura w tej sprawie, mimo iz
      ogolnie podpisalismy kosztorys, ale powiedziano nam ze to tylko
      propozycja i jeszcze bedzie przedyskutowana, jednak jak widac nikt
      nas nie zpaytal o zdanie. Sąsiadom rowniez sie ta cena nie podoba
      tak wiec mysle ze jak sie wiecej osob zbierze to cos da sie z tym
      zrobic.
      jesli ktos ma jakies pytanie to zapraszam na gg 7013058 pozdrawiam
      • Gość: .. Re: Osiedle Park Agat IP: *.eranet.pl 15.02.08, 19:17
        dla zainteresowanych powiem tez iz wlascicielem osiedla jest ta sama
        osoba co ma te wietnamskie hale i miala macimusa bo chyba sprzedala,
        ten sam developer sprzedaje rowniez luksusowe osiedla w magdalence
        • Gość: gość Re: Osiedle Park Agat IP: *.crowley.pl 18.02.08, 17:06
          Co z was za ludzie .
          Właściciel maximusa właściciel park agat i hal wietnamskich osidle w
          magdalence skąd wam się wzieły w tych głowach urojone
          stwierdzenia.To pisał chyba jakiś idiota -(macimusa)
          • Gość: ... Re: Osiedle Park Agat IP: *.eranet.pl 19.02.08, 21:37
            sam jestes idiota razemz tym partnerem wietnamczykiem sa
            wlascicielami ;]
    • mich-sul Re: Osiedle Park Agat 20.02.08, 15:42
      Pod adresem: www.parkagat.fora.pl założyłem forum osiedla dla mieszkańców, osób które kupiły chatkę w Parku Agat lub się nad tym zastanawiają. Dzięki takiemu forum na pewno będzie nam się łatwiej komunikować. Na razie nie będę zakładał wielu działów, mam nadzieję, że wszystko rozrośnie się z czasem :-).

Zapraszam do rejestracji i czynnego udziału!!

Pozdrawiam :-)
      • Gość: hn.m Re: Osiedle Park Agat IP: *.centertel.pl 24.02.08, 11:33
        Coraz więcej mieszkańców już mieszka w swoich domach.
        • piotr-ek321 0603659230 Kompleksowe wykańczanie wnętrz 24.02.08, 21:03
          Firma zajmująca się kompleksowym wykańczaniem wnętrz .
          Jeśli szukacie Państwo ekipy do wykończenia swojego nowo zakupionego mieszkania,
          proszę o kontakt
          Piotr Kietliński 0 603 659 230
          www.glazurnik-remonty.republika.pl na tej stronie dowiedzą się Państwo o mnie
          więcej.
          • sobotkowa Re: 0603659230 Kompleksowe wykańczanie wnętrz 03.03.08, 12:52
            Pytanie do już mieszkających:)
            Jak wygląda sprawa kosztów: czynsz, kosztów dodatkowych jeżeli
            takowe są??
            • Gość: Mettos Re: 0603659230 Kompleksowe wykańczanie wnętrz IP: *.acn.waw.pl 11.03.08, 07:08
              opłata za osiedle to 449 pln opłata za media w domku to juz
              indywidualna sprawa podejrzewam że około 400 pln czyli razem 849
              pln. Niestety to bardzo duzo zapraaszam na forum
              www.parkagat.fora.pl
              • Gość: sprzedam sprzedam IP: *.eranet.pl 17.03.08, 12:21
                a moze kto bylby zainteresowany kupnem wykoncznego juz domku z 1
                etapu?

120 m, dzialka 300 m.
                • Gość: MARIANO Re: sprzedam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 07:34
                  CZESC NO MOZE BYLBYM ZAINTERESOWANY KUPNEM WYKONCZONEGO DOMU 120 M
                  ALE WSZYSTKO ZALEZY OD CENY I NA JAKI STYL JEST
                  WYKONCZONY /PODLOGI,PLYTKI,KOLORY/ NAPISZ TROCHE WIECEJ O TYM
                  WYKONCZENIU I O OSIEDLU OK.....
                  • Gość: aneta procedura odbioru i podpisania aktu notarialnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 07:45
                    czesc jestem po podpisaniu umowy przedwstepnej i po wplaceniu czesci
                    pieniedzy , reszta w koleinych ratach oczywiscie wszystko dotyczy
                    drugiego etapu budowy , ktory ma byc zakonczony w pazdzierniku
                    br.ale jestem juz zainteresowana jak przebiega odbior budynku i
                    podpisanie umowy koncowej /notarialnej/ , jakie sa z tym zwiazane
                    oplaty....oraz usowanie usterek bo bardzo duzo o tym piszecie /jak
                    przebiega/... z gory dzekuje za informacje i pozdrawiam
                    • mich-sul Re: procedura odbioru i podpisania aktu notarialn 22.03.08, 20:28
                      Witam,

Zapraszam na forum www.parkagat.fora.pl :-).

Tam ktoś pewnie odpowie na Twoje pytanie.

Pozdrawiam
                    • Gość: krzysztof Re: procedura odbioru i podpisania aktu notarialn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 20:21
                      Witam
                      odbierałem w grudniu ,miałem wycieki w garażu,przyjąłem bo zależało mi na
                      wykańczaniu obiecali że poprawią więc czekam cierpliwie , nie odbierać nie miało
                      sensu
                      kupiłem segment 120m2 działka 300m2 zapłaciłem za akt 4000zł
                      • Gość: aneta Re: procedura odbioru i podpisania aktu notarialn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 07:38
                        dzięki bardzo kolego
                  • Gość: magda Re: sprzedam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 18:48
                    odnosnie kupna mariano zostaw kontakt do siebie
                • plackarz Re: sprzedam, tylko za mała działka 26.05.08, 12:16
                  nas bardziej interesuje większa działka tak około 1000m2.
                  I ta sprawa nie jest prosta w okolicy Złotokłosu też już buduja
                  prawie same segmenty. A my perspektywicznie większa działka to w
                  przyszłości może drugi dom dla dziecka. A działka już jest.
                  Poszliśmy w stronę Tarczyna. Znajoma stewardessa sprzedała dom w W.
                  Kosowskiej bo obok były hale i cały czas kontenery i 2 km korek na
                  ul. Nadarzyńskiej do krakowskiej. Lokalizacja jest bardzo dobra ale
                  ten ruch na głównej ulicy z Nadarzyna do krakowskiej.
      • Gość: analityk Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 21:50
        witam Państwa,
        na co dzień am kontakt z chińczykami i ludźmi z wietnamu...
        powiem szczerze ze interesuje się również deweloperstwem w polsce jednoznacznie
        stwierdze iz inwestycja park agat jest dla mnie co najmniej kontrowersyjna.
        na temat dokładności tej firmy nie chce sie wypowiadac gdyz nie bede
        wlascicielem nigdy domu od "chinczyka"
        jednak uwazam ze jako iz jest to ich pierwsza inwestycja to jak zawsze problemy
        wyjda poźniaj na jaw...
        analizujac wiele rynków deweloperskich czy to w krakowie, czy warszawie i innych
        miastach polski musze stwierdzic iz wiele firm z tzw. przebranżowień to jedna
        wielka "lipa"... znam wiele przypadków gdy po oddaniu osiedla deweloper ogłasza
        upadłośc...
        jeśli chcą Państwo ryzykować to ta inwestycja jest chyba najlepsza....
        rynek wietnamsko-turecki jako budowlanka to najgorzej prasujace sie rynki na
        swiecie, jedyna ich szansa sa inwestorzy z poza ich panstw :)
        jednakze cena domu na osiedlu Park Agat nie musi byc znaczna z jakościa
        materiałów, co raz słyszy sie o wielkich oszustwach i skanadalach na rynku
        deweloperskim, co gorsza problemy polskiemu rynkowi nieruchomosci sa winni
        zagraniczni inwestorzy.
        Kraków jako jedno z niewielu chyba miast patrzy na inwestora inwestycji surowym
        okiem... tam aby moc budowac trzeba przekonac odpowiedznie organy władzy... (nie
        mówie o łapówkach tylko o dokładnym planie działa
        życzę Państwu powodzenia...
        p.s ludzie z kręgu chin i tak zawsze będą pracować, budować tak aby odnieść
        najniższe koszty nie patrząc na jakość swego produktu...
        • 14madam Osiedle Park Agat-opinie 09.09.08, 22:59
          jak z jakością usług budowlanych?
    • gosia2236 Profesjonalne wykończenia domów 16.04.08, 21:42
      Szanowni Państwo,
      Specjalizujemy się w wykończeniach domów i mieszkań deweloperskich.
      Realizujemy także trudne i nietypowe projekty.
      Oferujemy najwyższą jakość wykonania, fachowe doradztwo, atrakcyjne
      ceny.

Posiadamy referencje.
      Serdecznie zapraszamy!
      www.remlux.eu
      tel. 0-607-066-918 ; biuro@remlux.eu
      • Gość: rayan Re: Profesjonalne wykończenia domów IP: 86.109.61.* 16.04.08, 22:46
        Nie jestemy zainterowany
        • Gość: ALINA zainteresowana parkiem agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 11:30
          WITAM....JESTEM ZAINTERESOWANA KUPNEM DOMU NA OSIEDLU PARK AGAT W
          DRUGIM ETAPIE BUDOWY....WIDZIALAM NATOMIAST ZE PIERWSZY ETAP JEST
          JUZ ZAMIESZKALY , MOZE KTOS KTO JUZ TAM MIESZKA NAPISAL BY TROCHE O
          TYM OSIEDLU /JAK SIE MIESZKA,JAK DOJAZDY DO W-WY,JAKI BUDYNEP PO
          ODBIORZE,JAKIE CZYNSZE,JAKA OBSLUGA INWESTORA BO CHYBA ON ZARZADZA
          OSIEDLEM, NO I OGOLNIE JAKI KLIMAT ZAMIESZKANIA NA OSIEDLU - CZY
          FAJNIE SIE MIESZKA ?? NO I JESZCZE JAK MOZNA TO JAKIE JEST
          SASIEDZTWO - CZY OBCOKRAJOWCY CZY WIECEJ POLAKOW, PONIEWAZ WIDZIALAM
          TROCHE OBCOKRAJOWCOW.........DZIEKI POZDRAWIAM
          • Gość: weli Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.gprs.plus.pl 19.05.08, 18:26
            Na osiedlu domy kupili jakieś przygłupy. Daja się golić ile wlezie.
            Płaca 450zł co miesiac a tak naprawde nie wiedza komu i za co placa
            i dlaczego tyle a nie mniej. Nie maja nic do powiedzenia, bo
            podpiali akt notarialny w ktorym sprzedajacy zagwarantowal sobie
            zarzadzanie osiedlem przez rok liczac od momentu oddania ostatniego
            domu. A kiedy to nastapi nikt nie wie. Ostatnio hitem jest zdanie z
            biura sprzedaży: sprzedajacy (spółka Agat) nie ponosi już
            odpowiedzialnosci za usterki (od momentu podpisania aktu
            notarialnego). Usterki należy zgłaszać wykonawcy za pośrednictwem
            administratora - Prochem serwis. Na osiedlu jest mnóstwo usterek, ci
            którzy kupili domy nie potrafia się zgrać walczyć o swoje prawa. A
            azjaci maja wszystko głęboko w d.... bo po pierwsze nie chce im się
            rozumieć a po drugie stać ich na wszystko. Zakładaja alarmy,
            podpisujua umowe na dodatkowa ochrone a przed garażami parkuja BMW,
            Porsche itd. A turek sie cieszy.
            • Gość: ALINA Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 07:55
              oooooooo!!!!!!!super nareszcie znalazł się jeden "mądry"....cieszę
              się kolego że sie odezwałeś, podpowiedz wszystkim co trzeba zrobić
              żeby nie byli oni wszyscy przygłupami i wyciągnij ich z tego
              stanu... podaj również wzór umowy od innego dewelopera który sie nie
              zabezpiecza w ten sposób.......cieszę sie że się odezwałeś i proszę
              podpowiedz co sądzisz o osiedlu BELINA nieopodal PARKU AGAT lub
              osiedlu WILANÓW napisz proszę cię czy tamci deweloperzy mają dobre
              umowy a nabywcy nie są przygłupami.....ja nie chcę być przygłupem
              ale mieszkanie chcę kupić w rejonie warszawy a ty masz "napewno"
              dobre rozeznanie ................pozdrawiam ALINA
              • Gość: weli Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.gprs.plus.pl 22.05.08, 18:27
                O innych osiedlach nic nie sadzę. Sam jestem przygłupem, który
                zakupił tam dom. Muszę się teraz szarpać. Teraz wiem jedno - nie
                warto było.
                • Gość: gosc Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.crowley.pl 23.05.08, 11:53
                  Prawdę napisałeś :)o sobie ..... Ja też kupiłem na Osiedlu Park Agat
                  dom i jestem zadowolony, a to co Ty tu wypisujesz to jakieś jedne
                  wielkie brednie i dla mnie nie zrozumiałe rzeczy. Trzymaj się
                  sąsiedzie.
                  • Gość: KAROL Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 09:57
                    POZDRAWIAM WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW OSIEDLA PARK AGAT
                • rozalin12 Re: zainteresowana parkiem agat 22.08.09, 08:28
                  dobra lokalizacja.
              • k.koro Ściągnij umowę z Centrum Deweloper 15.07.09, 16:45
                z Woli Mrokowskiej 2 km za Agat-em lub od Brzozowy Gaj w Przypkach.
              • gosc.wrt mapa okolic, 28.02.10, 10:10
                forum.gazeta.pl/forum/w,25,106224162,106224162,Warszawa_mapa_inwestycji_mieszkaniowych.html
            • Gość: Misza_betoniarz Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.acn.waw.pl 23.05.08, 17:37
              W zeszlym roku pojechalem zobaczyc to osiedle, nawet mi sie spodobalo ale
              - obok magazyna i centrum chinskie z jeszcze wieksza iloscia magazynow/stosik/hal,
              - duzy ruch tirow,
              - oplata 450, za co ?
              - pie.. ale sciana miedzylokalowa byla wykonana z porothermu, w przszlosci
              bedzie slychac jak sasiad bedzie pierdzial,
              - dopiero co zamontowane balustady juz rdzewialy,
              - ogolnie niska jakosc prac budowlanych.

Z zakupu zrezygnowalem i sie bardzo z tego ciesze.

Nie bardzo rozumiem jak deweloper moze nie ponosic odpowiedzialnosci za wady w
              budynku, to on jest strona w umowie a nie generalny wykonawca, deweloper
              powinien wyegzekwowac od GW wykonanie napraw w okresie gwaracji a jak nie to
              wykonac je na jego koszt potracajac pieniadze z kaucji gwarancyjnej, ktora
              pewnie zatrzymal.

Na tym osiedlu lokatorzy powinny sie zebrac i zrobic zrzutke na rzeczoznawce
              budowalnego, po uzyskaniu ekspertyzy isc z deweloperem do sadu i starac sie jak
              najwiecej od niego wyrwac za lipe, ktora odwalil.

W tym osiedlu jest masa bledow projektowych i wykonawczych jest sie do czego
              przyczepic.

Powodzenia w sadzie :)

• Gość: alina Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 06:48
                właśnie tak myślałam , jedni sie cieszą i są zadowoleni inni psioczą
                i wieszają psy /nie potrafią sobie dać rady z prostymi
                trudnościami/szkoda tylko że żaden z was nie odważył sie pobudować
                domu na własną rękę - napewno nie dałby sobie rady - no chyba że by
                zatrudnił wykonawcę który w taki sam sposób budował by mu cały dom,
                no ale tak już jest to jest domena polaków "narzekać" i być
                niezadowolonym ze wszystkiego co nas otacza i chyba jesteśmy
                nieporadni ??? ale biorąc pod uwagę zdanie obywateli innych państw
                to ponoć jesteśmy bardzo zaradni ale mało odpowiedzialni.......
                pozdrawiam
                • Gość: maradona Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 07:01
                  masz koleżanko w zupełności rację, natomiast ten dureń co tu już
                  kupił dom to miał duży wybór ponieważ takich osiedli buduje sie w
                  tej chwili bardzo dużo i co ???? miał problem aby sie rozejrzeć i
                  poszukać - to było już dla niego za trudne???, ale np.mój znajomy
                  ma problem z kupnem samochodu - zastanawiające co ????????
                  pozdrawiam
                  • Gość: xawi Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:00
                    czemu nazywasz durniem kogos kto poprostu wyraził swoją opinie.
                    gosc ma takie zdanie jakie napisał i ma do tego pełne prawo. ty
                    jestes durniem ktory nie potrafi wysłuchac innej osoby.
                    miałem stycznosc z parkiem agat i szczerze nie chciałbym kupic tam
                    nawet gumy do zucia, jesli by sprzedawali. dom bym kupił. ale dla
                    wroga :)
                    pozdrawiam
                • Gość: gość Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 21:28
                  Po co sobie ubliżać. Każdy decyduje za siebie. We wrześniu 2007 też sie
                  interesowalismy Parkiem Agat. Teraz cieszymy się, że zrezygnowaliśmy...
                  Wybraliśmy dużo mniejsze osiedle w Wawrze. Ale co kto lubi. Nie jeżdżę Krakowską
                  codzień, ale dojazd nie jest chyba "najlepszy" - czasem nawet żeby wyjechać od
                  strony osiedla do Krakowskiej stoi się w korku. Poza tym tak wysoki czynsz czy
                  jak to nazwać to przesada. A Belinę też widzieliśmy we wrzesniu. Odradzono nam
                  bo podobno w Polsce nie ma drewna tak wysuszonego, żeby konstrukcja drewniana
                  była solidna. W końcu w ogóle zrezygnowalismy z tych terenów.
                  • misza_betoniarz Re: zainteresowana parkiem agat 26.05.08, 21:32
                    W ktorym miejscu na wawrze ?
                • Gość: magda Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.eranet.pl 15.07.08, 00:55
                  sprzedam segment w wolce kossowskiej w pelni wykonczony za 700 tys,
                  zainteresowanych prosze o maila na bo.ja.to@wp.pl
                  • Gość: Arek spadaj z forum naganiaczko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 01:01
                    sio
              • Gość: xerox Re: zainteresowana parkiem agat IP: 81.219.10.* 14.11.08, 21:26
                Jak się jest betoniarzem, to radzę się nie wypowiadać na temat
                projektu i jego wad, bo można się skompromitować.
              • Gość: Kubus Puchatek. Re: zainteresowana parkiem agat IP: *.kajetany.net 22.03.09, 22:31
                No właśnie do zobaczenia w sądzie... :)UUUUUUUUUUUUUUUsterki i takie
                tam. Generalnie wybudowali zgodnie z projektem...
      • Gość: mysiadlak Re: Profesjonalne wykończenia domów IP: 193.1.100.* 22.07.08, 17:48
        Tak wykanczacie jak w Mysiadle ? A te referencje ? Ja moge dac - bardzo chetnie:
        Firma umawia sie na robote i daje noge, a nastepnie przez tydzien udaja, ze ich
        nie ma.
    • plackarz na forum nadarzyn dowiesz się wiecej 26.05.08, 12:01
      jest tam wiele osiedli w tym także Agat, Cenowo nie jest to wiele.
      Ale np os. Zielone Ogrody 2 km dalej w Woli Mrokowskiej w budowie
      jest trochę tańsze. Ale małe działki .

www.nadarzyn.info.pl/f/viewforum.php?f=26&sid=2ef241e93bbb3441e1a05110109cb893
    • plackarz Wólka Kosowska tuż za Sopotem -inwestycje 26.05.08, 12:25
      bardzo dobre inwestycje. Miejsce
      perspektywiczne.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=36380&w=75932062
    • adasha5 zapraszamy z pytaniami na forum Nadarzyn 26.05.08, 12:52
      zapraszamy naszych przyszłych Sąsiadów z os. Agat Park.

forum.nadarzyn.info.pl/viewtopic.php?p=73241#73241
    • kotnaplotek Tarczyn zaprasza mieszkańców Park Agat 26.05.08, 13:04
      po sąsiedzku-3 km trasą krakowską. Prasa podaje ,że rosną czynsze w
      hakach w Wólce Kosowskiej. ma być najazd kupców z Warszawy.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34459&w=78694329
    • kotnaplotek forum Przypki k/ Wólki kosowskiej zaprasza 26.05.08, 15:32
      mieszkańców Agat Park z pytaniami. I bez pytań.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36380&w=80033332
    • kibic66 Osiedle Park Agat 04.06.08, 13:26
      widzę ,że już część tej dużej inwestycji jest zarezerwowana i
      sprzedana.
      Tylko sprawa kredytu. Oby sie udała.
      Oglądamy także i inne lokalizacje bliżej Piaseczna.
      www.piaseczno.pl/213-4270b35a16782.htm
    • Gość: qqqqq Re: Osiedle Park Agat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:19
      qqqqq
    • zyrafa46 A ja mam watpliwosci... 04.09.08, 21:36
      Planuje kupic domek w etapie II. Przeczytalam umowe przedwstepna. Czy mi sie
      wydaje, czy nie ma wlasnosci gruntu? Jutro sie dowiem, co bank na to... Poza
      tym, jak to bedzie w przyszlosci z administracja? Kto bedzie tym zarzadzal po
      roku? Dziwie sie, ze dla takich rzeczy nie ma dobrych praktyk na rynku...
      • Gość: MARIANO Re: A ja mam watpliwosci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 15:15
        CZESC ...MAM PYTANIE CZY JUZ ODDAJĄ DOMY DRUGIEGO
        ETAPU.....POZDRAWIAM
        • Gość: ela Re: A ja mam watpliwosci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:40
          Drugi etap oddany. I już sie zaczyna jazda bez trzymanki. Błędy,
          usterki usterki usterki usterki usterki usterki usterki usterki
          usterki usterki usterki usterki usterki usterki
          • 13kwiatkow Re: A ja mam watpliwosci... 05.03.09, 10:32
            niemożliwe ,żeby było aż tak duzo usterek w budynku.
            • Gość: olka Re: A ja mam watpliwosci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 09:59
              Nie mozliwe?
              To sobie kup. I sie przekonasz.
              • krka7 Jak się mieszka w tym miejscu ? 30.06.09, 11:48
                Trasa Krakowska jest już mocno obciązona. Szczególnie na wyjezdzie z
                W. Kossowskiej.
    • Gość: sancak Re: Osiedle Park Agat IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.09, 11:54
      nic nie wart
    • plackarz Re: Osiedle Park Agat 17.07.09, 13:27
      Rzadko się spotyka spółkę komandytową deweloperską.
      • Gość: Gość Re: Osiedle Park Agat IP: 193.130.97.* 15.09.09, 14:50
        UWAGA!!! Deweloper oszukuje, Sprzedawcy na spotkaniach zapewniają,
        po czym wycofują się z tego. Najlepiej na spotkania zabierać
        dyktafon... a jeżeli nie dostaniesz kredytu to twój zadatek
        przepada. Pommimo iż sprzedawca zapewniał cię, że Pan Prezes jest
        bardzo przychylny i na pewno zwróci Ci kasę. Kłamcy i oszuści!!!
        • Gość: GOść Re: Osiedle Park Agat IP: 193.130.97.* 15.09.09, 14:53
          Nadmierna uprzejmość sprzedawców do chwili podpisania umowy, później
          niestety bark jakiegokolwiek porozumienia!!!
    • adam-bronisz Os. Brzozowy gaj " w Przypkach gm. Tarczyn 26.02.10, 09:06
      Zapraszamy,
      bbnieruchomosci.pl/
    • 14marcin Re: Osiedle Park Agat 28.02.10, 16:56
      Obok w Kajetanach jest stadnina koni.
      grono.net/nadarzyn/topic/17721362/sl/stadnina-koni/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka