Dodaj do ulubionych

VITERRA - tragedia!!!

IP: 157.25.43.* 12.05.03, 12:37
Witam wszystkich forumowiczow,

Bylam w weekend na Stryjenskich, zeby obejrzec sobie nowopowstajace
inwestycje Viterry. Powiem jedno - to jest jedna wielka tragedia. Budynki sa
tak blisko siebie, ze nie ma mowy o zadnej intymnosci czy wypoczynku. Ludzie
beda sobie zagladaja w talerz. Nie rozumiem jak mozna to bylo tak spieprzyc.
Caly projekt jest do bani. Juz ogladajac projekt mialam sporo watpliwosci,
ale w rzeczywistosci to wyglada po prostu fatalnie. Dopiero teraz widac
gestosc i brak intymnosci w tej inwestycji.
Wspolczuje wszystkim ktorzy zdecydowali sie tam miekszac i na dodatek za 3
pokojowe mieszkania w stanie surowym zaplacili 370 tys zl. Szkoda gadac!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: N Re: VITERRA - tragedia!!! IP: 217.153.47.* 12.05.03, 14:00
      Mam podobne zdanie. Gdyby przynajmniej nie było jednego ze środkowych budynków -
      C2 to osiedle byłoby bardzo udanym projektem. Jedyne dobre mieszkania to te z
      widokiem na staw. Budynki są okno w okno - mieszkania dla pracusiów którzy
      pracują od rana do nocy i przychodzą do domu się tylko przespać.
      Jak zbudują drugi etap to będzie pięknie podwórko studnia.
      Mieszkania podobały mi się - zwłaszcza wysokie okna.

• guziec1 Re: VITERRA - tragedia!!! 12.05.03, 14:29
        Gość portalu: N napisał(a):

"Jedyne dobre mieszkania to te z widokiem na staw".

Staw, a raczej brudne bajoro leży na działce, którą nowa gmina warszawska wystawiła na sprzedaż pod zabudowę
        mieszkaniowo-handlową 4-8 pięter.
        PS
        Nowy właściciel działki raczej zasypie tą dziurę w ziemi zwaną przez niektórych stawem, bo przecież ziemia w tej
        ziemi jest pioruńsko droga!.
        • Gość: N Re: bajoro IP: 217.153.47.* 13.05.03, 09:38
          Pamiętam że to brudne bajoro było 15 lat temu dużym stawem z rybami.
          Pod wartwą mułu jest biały piasek. Niestety budowniczy Ursynowa zrobili sobie z
          niego za socjalizmu zwałkę i zasypali połowę.
          Gmina nie moze sprzedać terenu ze stawem bo nie ma udokumentowanej własności.
          W planie zagospodarowania przestrzennego teren wokół wierzb jest przeznaczony
          na rekreację.
          Dlatego uważam, że jesli teren zostanie uporządkowany a staw oczyszczony
          (podobno Vittera się tego podjęłą) to ci co kupili mieszkania z widokiem na
          wierzby bardzo zyskają.

Ze wzgledu na zbyt gęstą zabudowę zrezygnowałem z Vita Parku.

guziec1 napisała:

> Gość portalu: N napisał(a):
          >
          > "Jedyne dobre mieszkania to te z widokiem na staw".
          >
          > Staw, a raczej brudne bajoro leży na działce, którą nowa gmina warszawska
          wysta
          > wiła na sprzedaż pod zabudowę
          > mieszkaniowo-handlową 4-8 pięter.
          > PS
          > Nowy właściciel działki raczej zasypie tą dziurę w ziemi zwaną przez
          niektórych
          > stawem, bo przecież ziemia w tej
          > ziemi jest pioruńsko droga!.
          • bob37 Re: bajoro 13.05.03, 11:04
            Masz nieaktualne dane.
            Obowiązujący do tej pory na tym terenie plan zagospodarowania przestrzennego przestał obowiązywać 1 stycznia
            2003.
            Od dnia 1 stycznia 2003 obowiązuje nowe prawo budowlane, zgodnie z którym teren ten może być wykorzystany
            pod dowolną zabudowę np stację benzynową.
            Teren należy do gminy warszawskiej i może być przeznaczony do sprzedaży w każdej chwili.
            PS
            Rzeczone bajoro jest okresowe ( przeważnie występuje tylko w okresie wiosennym).
            Prawdopodobnie zniknie całkowicie w ciągu najbliższego roku, co jest związane z obniżeniem przez okoliczne
            budowy poziomu wód gruntowych. Ale to akurat dobrze, bo aktualnie jest tylko źródłem komarów i smrodu.
            • Gość: N Re: bajoro IP: 217.153.47.* 13.05.03, 12:21
              Najlepiej niech wytną Las Kabacki bo też jest żródłem komarów jak deszcz
              popada, a w powietrzu niech rozpylą perfumy.
              Największym źródlem smrodu w okolicy jest przepompownia ścieków która mieści
              się w budynku niedaleko VitaParku i jak akurat coś czyszczą czy konserwują to
              bardzo śmierdzi.

Co do przyszłości "bajora" to w Gazecie Wyborczej w artykule o Vita Parku
              Viterra deklarowała iż w poprozumieniu z gminą uporządkuje teren. Kiedy się
              jeszcze interesowałem ich mieszkaniami to potwierdzali to w rozmowie.
              Mam nadzieję że tak będzie bo jeżdżę tam czesto na rowerze i nie podoba mi się
              iż teren wokół zamienił się w wysypisko i pijalnię piwa dla mętów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka