Dodaj do ulubionych

trasa siekierkowska - Gocław

IP: 213.17.175.* 12.05.03, 14:00
czy ktoś z Was wie jak będzie przebiegać trasa siekierkowska po stronie
Gocławia? gdzie to można sprawdzić? chciałabym kupić sobie mieszkanie w ok.
Rechniewskiego, ale obawiam się, że będę mieć trasę "pod balkonem"..
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: 217.11.133.* 13.05.03, 08:50
      Trasa przebiegać będzie w sposób nieskomplikowany. Od miejsca gdzie teraz sie
      urywa (za mostaem po stronie praskiej) biec będzie prosto jak w ryj strzelił
      wzdłuż kanałku do skrzyżowania przy węźle z Grochowską, Ostrombamską,
      Płowiecką, Marsa i cholera wie jakie jeszcze ulice tam dochodzą :) Jak weźmiesz
      mapę to zobaczysz to bardzo wyraźnie.
      • Gość: ice Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: *.pkobp.pl 13.05.03, 09:12
        Olo, jak pięknie to ująłeś:))
    • Gość: olga Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: *.sejm.gov.pl / 10.2.2.* 13.05.03, 09:27
      jeśli chcesz kupić mieszkanie na osiedlu WILGA VII budowanym przez Mostastal to spoko, bo trasa będzie biegła ok.
      500 m od domu, który znajduje się na tym osiedlu, tj. blok 3 piętrowy od strony południowej (ja tu wybrałam
      mieszkanie) - ten zewnętrzny, więc jeśli wybierzesz mieszkanie w 3 piętrowym wewnętrznym, to nawet nie
      będziesz wiedział, że tam jest jakaś trasa

powodzenia
      • Gość: kacha Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: *.media 14.05.03, 13:59
        Gość portalu: olga napisał(a):

> jeśli chcesz kupić mieszkanie na osiedlu WILGA VII budowanym przez Mostastal
        to
        > spoko, bo trasa będzie biegła ok.
        > 500 m od domu, który znajduje się na tym osiedlu, tj. blok 3 piętrowy od
        strony
        > południowej (ja tu wybrałam
        > mieszkanie) - ten zewnętrzny, więc jeśli wybierzesz mieszkanie w 3 piętrowym
        we
        > wnętrznym, to nawet nie
        > będziesz wiedział, że tam jest jakaś trasa

>
        > powodzenia

Witaj Olgo,

W takim razie będziemy sąsiadkami, jak oceniasz opóźnienia na budowie. W biurze
        sprzedaży w lutym obiecywali nam oddanie kluczy na ok 15 kwietnia.

Jesli chodzi o trasę to w biurze powiedzieli nam , że będzie to odległość ok
        140 m w miejscu, które będzie nabliżej trasy.

Czy słyszałaś może coś na temat przewodów wysokiego napięcia, które są przy
        osiedlu, czy mają byc schowane pod ziemię?

Pozdrawiam,

Kacha

• Gość: Blanka Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: *.dito.pl 15.05.03, 15:57
          Witam Was,
          co prawda nie bedę Wasza sasiadką, ale mam kilka spostrzzeń na temat tego
          terenu (racji tego, ze od 2 lat wynajmuję mieszkanie na rogu Umińskiegi i
          Fieldorfa). otóż:
          - okolica jest naprawde fajna
          - troche męt, ale gdzie ich teraz nie ma!
          - dużo sklepów, pawilonów i bazarków
          - fajny (ale drogi) basen

DUŻY MINUS:
          bardzo głośno od ul. Fieldorfa!!!!!!!! ja nie mieszkam bezpośrednio przy tej
          ulicy, mój blok jest troche cofnięty w głąb, ale ... nie da się okien otworzyć
          szczególnie rano (od 6.00) aż do późnych godzin wieczornych.

Ja stamtąd uciekam w przyszłym roku.
          Ale i tak bardzo lubię ten nasz Gocław.

A Wasze bloki to jak na drodżach rosną.

Powodzenia!
        • Gość: borpa Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: *.cst.tpsa.pl 21.05.03, 12:22
          czesc wam ja rowniez kupilem mieszkanie na w ildze w zewnetrznym bloku i tez
          sie zastanawiam kiedy dostane klucze?? ostatnio powiedzieli ze poczatek czerwca
          i dowiedzialem sie tez ze nie bedzie ogrodzenia osiedla - to juz ponoc lezy w
          gestii mieszkncow jak sie dogadaja to sobie zrobia :(
      • Gość: md Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: 213.17.175.* 19.05.03, 14:42
        właśnie jestem na etapie podejmowania decyzji....
        • Gość: IM Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: proxy 20.05.03, 13:21
          ...to zastanow sie dobrze!!!, ja mieszkam w pierwszym bloku na Szkoly Orlat,
          mieszkam tam od 3 1/2lat a ogolnie na Goclawiu od 20lat, osiedle dosyc mile,
          dobre polaczenie z Centrum, zaplecze sklepowe i kulturalne jak sie patrzy,
          tylko ta spoldzielnia - lobuzy, czynsz za mieszkanie jeden z wyzszych w Wawie a
          standard sredni (35m- 350pln)
          Trasa Siekierkowska rowniez moze popsuc widoki i cisze(teraz jest jak na wsi),
          a do tego dodam, ze Spoldzielnia mieszkaniowa Wilga VII ma klopoty i Mostostal
          co to buduje tez.

Sa wiec + i -, decyzja nalezy do Ciebie, jak masz jakies pytania to chetnie
          odpowiem.
          • Gość: md Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: 213.17.175.* 20.05.03, 16:18
            wiesz, mysle nad mieszkaniem w bloku "rzut beretem" - na Okulickiego...
          • Gość: md Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: 213.17.175.* 20.05.03, 16:20
            wiesz, mysle nad mieszkaniem w bloku "rzut beretem" od Szkoły Orląt - na
            Okulickiego....
            • Gość: IM Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: proxy 20.05.03, 16:44
              czy to nowe bloki?
              Sprawdz co to za spoldzielnia, tam rozni buduja.
              Dla mnie tam troche malo zieleni i uczulam, bloki przy szkoly orlat stoja od 4
              lat a ja nadal mam ksiezycowy krajobraz za oknem, droge prowadzaca do Promenady
              zrobili kilka miesiecy temu. Jak kupowalam mieszkanie to mialo byc wszedzie
              zielono, fontanny, dookola domki jednorodzinne a jest jak widac, czyli balagan
              bez metra zieleni. Pewnie to bedzie tak jak w planach ale kiedy??, inni buduja
              szybciej i sprawniej.
              Jeszcze jedno, osiedle duze a drogi dijazdowe do centrum srednie, jak jedziesz
              do pracy na 8-9 to straszne korki sa. Poszerzona trasa na Wale Miedzeszynskim
              troche poprawila sytuacje ale w rannych godzinach i tak jest zakorkowane, ja
              sie przyzwyczailam ale dla nowych mieszkancow o moze byc wkurzajace.

• Gość: md Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: 213.17.175.* 22.05.03, 16:19
                Gość portalu: IM napisał(a):

> czy to nowe bloki?
                > Sprawdz co to za spoldzielnia, tam rozni buduja.
                > Dla mnie tam troche malo zieleni i uczulam, bloki przy szkoly orlat stoja od
                4
                > lat a ja nadal mam ksiezycowy krajobraz za oknem, droge prowadzaca do
                Promenady
                >
                > zrobili kilka miesiecy temu. Jak kupowalam mieszkanie to mialo byc wszedzie
                > zielono, fontanny, dookola domki jednorodzinne a jest jak widac, czyli
                balagan
                > bez metra zieleni. Pewnie to bedzie tak jak w planach ale kiedy??, inni
                buduja
                > szybciej i sprawniej.
                > Jeszcze jedno, osiedle duze a drogi dijazdowe do centrum srednie, jak
                jedziesz
                > do pracy na 8-9 to straszne korki sa. Poszerzona trasa na Wale Miedzeszynskim
                > troche poprawila sytuacje ale w rannych godzinach i tak jest zakorkowane, ja
                > sie przyzwyczailam ale dla nowych mieszkancow o moze byc wkurzajace.
                >
                mieszkam w tej chwili na "starej" saskiej kępię - tzn w tych niskich budynkach.
                wiem co to korki z tej strony wisły....
                tylko tu rzeczywiscie jest bardziej zielono..
          • Gość: borpa Re: trasa siekierkowska - Gocław IP: *.cst.tpsa.pl 21.05.03, 12:25
            jak mam to rozumiec ? klopty? - czy uwazasz ze moga niedokonczyc
            inwestycji ?!? - troche mio sie wlos zjerzyl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka