IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 22:02
Doświadczenie z Slawbud, o może cś o ich inwestycji w Józefosławiu przy ulicy
Osiedlowej
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: slawbud IP: *.spray.net.pl 03.04.07, 08:11
      img181.imageshack.us/my.php?image=p1085957zy8.jpg
      budowali dla naszej willi w józefosławiu na Wilanowskiej
      • a.kardel Re: slawbud 04.04.07, 09:58
        Mieszkam w lokalu budowanym przez tą firmę od kilku miesięcy .Ogólnie całkiem
        nieżle, było kilka małych niedociągnięć ale firma była chętna do współpracy w
        zakresie poprawek. Niedopracowanego odwodnienia ogródka nie skomentuję gdyż nie
        jestem pewna kto ponosi odpowiedzialność.
    • Gość: fxx26 Re: slawbud IP: 212.180.163.* 03.04.07, 12:22
      Witam. Byłem i oglądałem te segmenty w Józefosławiu.
      1. Drogo (choć metraż całkiem spory)
      2. Makabrycznie małe ogródki. Miedzy innymi dlatego zrezygnowałem.

Ponadto sam Józefosław to jakiś koszmarny sen urbanisty-planisty. Wszystko w
      jednym miejscu i bardzo gęsto: hale magazynowe, bloki, segmenty, domki, pola
      itp. Dojazd do Warszawy dość kiepski.

Pozdrawiam
      • Gość: ssllooogii Re: slawbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 18:47
        Potwierdzam , drogo i takie ogólne tzw "cwaniakowo". Podobno budowali kiedyś
        jako podwykonawcy. Obecnie coś tam robią na własny rachunek bdują w
        Józefosławiu przy osiedlowej z miniogródkami.
        • Gość: gfvwef Re: slawbud IP: *.acn.waw.pl 03.04.07, 21:19
          Rzeczywiscie drozej, niz inni developerzy (mowie o inwestycji w Jozefoslawiu),
          ale buduja solidnie (widzialem wybudowane osiedla w Lomiankach). Porownywalem
          rodzaj materialow (dachowka, okna) i wypadaja zdecydowanie lepiej od innych
          developerow w Jozefoslawiu. Ogrodki, szczegolnie srodkowych segmentow,
          faktycznie malutkie, ale za to samo osiedle kameralne (tylko 8 segmentow), a
          nie kolchoz jak np. JW Construction i inne nowobudowane osiedla w Jozefoslawiu.
          Czy "cwaniakowo"? Nie wiem. Na pewno sa slabo przygotowani marketingowo, nie
          maja pieknej strony internetowej itd. Ale dla mnie piekne opakowanie za
          okazyjna cene wydaje sie podejrzane (przyklad UK Development przy Ogrodowej).
          To po prostu mala rodzinna firma, ale co ciekawe nieruchomosci nie sa obiazane
          hipotekami na rzecz banku. Buduja bez kredytow i tym samym mniejsze jest ryzyko
          utraty plynnosci (przy tym "boomie" budowlanym, ktory jest teraz.
          • agul86 Re: slawbud 03.04.07, 21:30
            jesli chodzi o jakosc, to moze nie jest idealna (doswiadczenia z nimi jako podwykonawcy osiedla nasza willa wilanowska), ale raczej powyzej sredniej. sciany rowne, gladkie; ale trzeba ich pilnowac jesli chcecie wprowadzac jakies poprawki w projektach. zdarza sie np. ze zapominaja umiescic kratke wentylacyjna w lazience. poza tym raczej ok.

ps. a podpiete wyzej zdjecie dotyczy ogrodka, za ktory slawbud nie ponosil odpowiedzialnosci, tylko wspanialy developer NW grrr :> (ku scislosci)
            • Gość: sfoo Re: slawbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 11:19
              Ja jestem średnio zadowolony , troszkę poprawek jednak było .
              • Gość: iskum1 Re: slawbud IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.07, 21:11
                Dziękuję za intormacje,jak na ceny w Józefosławiu to ten developer wypada b
                dobrze, ja mieszkam w Józefosławiu juz 3 rok, i ceny w tym miejscu rosna w
                tempie zastraszającym z okien mojego mieszkania buduje mi się Willa Diamond
                gdzie cnea za bliżniak to około 1100000 i już są zarezerwowane, tak wie c oferta
                Slawbudu jest naprawdę atrakcyjna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka