Dodaj do ulubionych

Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel

12.04.07, 18:10
Witam,
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat osiedla Lipowa Ostoja w Pruszkowie lub o
developerze Kastel?
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: leniu Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 18:29
      Od roku nic sie nie dzieje na budowie, 2/3 dzialki jest na podmoklym terenie!
      Developer znany tylko w Z.Gorze i Gorzowie. Dla mnie podejrzana firma
      • Gość: kolo Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.sgsp.edu.pl 24.04.07, 07:48
        Firma Kastel Investment jest przede wszystkim znana na rynku gorzowskim i
        zielonogórskim. Inwestorem na Lipowej Ostoji jest m.in. znany senator PO z
        Gorzowa Jacek Dariusz Bachalski znany z prowadzenia szkół językowych JDJ
        Bachalski. Posiadają rachunek powierniczy.
    • Gość: marcin Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:43
      Siostra kupiła u nich mieszkanie. Jeżeli zrealizują to co obiecują nie
      znajdziesz ładniejszego osiedla z tej strony Warszawy. Dokupili 1,5 ha i robią
      park ze stawem, grilem, itp. tylko dla mieszkańców osiedla. Wyglądają na
      porządną firmę, mają wydzielony rachunek tylko do obsługi Lipowej Ostoji i
      wypłaty kontroluje bank-mieli taką kontrolę właśnie,wtedy, kiedy siostra
      podpisywała umowę.Byłem też na budowie i widzę, że zaawansowanie prac jest
      większe, niż wynika to z harmonogramu. Dla mnie są OK.
      • Gość: fiufiu Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 19:26
        chyba zartujesz koles! podmokle tereny, w okolicy 2 chemiczne fabryki, tory wkd
        50m i planowana droga, obwodnica! Super osiedle!
        Dziekuje za takie super. A poza tym od dawna nic sie tam nie dzieje, buduja to
        jacys przypadkowe firmy.
        Dla porowania Osiedle przy PAlacu buduje Strabag, osiedle o podwyzszonym
        standarcie. Pelen profesjonalizm
        • Gość: marcin Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:16
          "Koleś"- tak zwracaj się do swoich kolegów nie do mnie. Moich kolegów wybieram
          sobie sam. Jeżeli chcesz uprawiać akwizycję osiedla Przy parku, Twoja sprawa.
          Jeżeli jednak to robisz przynajmniej nie kłam. Zakres wykonanych prac osiedla
          Lipowa ostoja jest dużo większy niż Przy parku- jedź i zobacz. Dokładnie
          zapoznałem się z całą dokumentacją techniczną i geologiczną osiedla-proponuję
          tą lekturę i Tobie a sam zobaczysz jakie opowiadasz brednie.
          Jestem zadowolony z wyboru siostry i już, przecież nie każdy musi mieszkać w
          centrum ( i nie wiadomo jak tam dojechać, czy wyjechać po wybudowaniu takiego
          dużego osiedla).
          Włączam się z dalszej dyskusji, ponieważ nie chcę tym razem ja uskuteczniać
          akwizycji Lipowej ostoji.
          • Gość: pawel Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 16:53
            O jakim zakresie wykonanych prac piszesz?
            NIe rozumiem. Juz wykonanych? Jesli oto Ci chodzi to tym bardziej Cie nie
            rozumiem.

Firma Kastel nie ma za dobrej opinii w woj.lubuskim, wiem cos o tym bo budowala
            mojej rodzince w Gorzowie budynek.
            Osiedla przy Palacu nie znam, ale jesli to prawda ze wykonawca bedzie STRABAG
            to im zazdroszcze. To nr 1 firma jesli chodzi o budownictwo. Zero partactwa.
            Wysoki poziom wykonania!

Co do Lipowej, fakt na pierwszy rzut oka tam ladnie, ale okoliczne fabryki,
            tory WKD i planowana faktycznie droga psuje ten wizerunek.
            Ja osobiscie bym poczekal, sa fajniejsze miejsca do zagospodarowania w
            Pruszkowie.
            • Gość: rychu Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:02
              gdzie na przykład?
              • Gość: bobi:) Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 80.50.35.* 28.05.07, 14:27
                Np. Osiedle budowane przez Agromana.
                • marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 28.05.07, 15:38
                  Mówimy o Pruszkowie a nie Brwinowie. Poza tym tam jest ponad 20 min na piechotę
                  do stacji.
            • Gość: Mika Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:00
              Wazelina konkurencji bije aż boli!!!!
              Jeżeli już to tobisz, rób to trochę sprytniej, ineligentniej po tym co czytam
              juz nie wymagam.
            • Gość: Anka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 17:03
              Pawełku, jakim cudem mogli budować w Gorzowie, skoro są spółką celową na lipową
              ostoję? Sama sprawdziłam przed kupnem mieszkania, chyba że wiesz lepiej skoro
              Twoja rodzinka kupowała. Nie ośmieszaj się.
              • Gość: ja Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 20:34
                Aniu, to Ty sie nie osmieszaj. Zadzwon do nich i spytaj czy cos budowali w
                Lubuskiem! Dowiesz sie wszystkiego. Oni tylko tam budowali do tej pory!
                A spolke celowa zostaw w spokoju jak nie rozumiesz jej funkcjonowania
                A opinie maja fatalna!
                • Gość: Michał Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 09:59
                  kupuję u nich mieszkanie. napisz proszę co konkretnego masz na myśli ponieważ
                  do mnie dotarły zupełnie inne informacje, a to co sprawdziłem (też w banku)
                  wyglada poważnie.dziękuję
                  • ibor25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 25.06.07, 15:56
                    a w umowie dalej maja - "termin zakonczenia inwestycji, PRAWDOPODOBNIE ...." ?
              • gochaol Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 14.08.07, 09:03
                kupiłas ??? ja również
                witam sąsiadke :)
                • Gość: leopold Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 11:48
                  droga bedzie faktem i fabryki chemiczne, poza tym halas kolejki WKD
                  WSPOLCZUJE!!!!
                  • Gość: gm Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 15.08.07, 12:08
                    na droge to tam miejsca nie ma, no chyba ze zrównają z ziemią domki
                    jednorodzinne. O jakich fabrykach CHEMICZNYCH mówisz?
                    • magister11 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 15.08.07, 12:11
                      > na droge to tam miejsca nie ma, no chyba ze zrównają z ziemią
                      domki
                      > jednorodzinne.

w tym nowy dom prezydenta Pruszkowa - o czym tu powszechnie
                      wiadomo :-)
                    • marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 15.08.07, 21:34
                      Moze bedzie droga moze nie bedzie jak na razie to w planach jest. Co
                      do fabryk chemicznych to b. blisko jest firma farmaceutyczna np.
                      • Gość: gm Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 16.08.07, 08:57
                        Na Tarchominie w Warszawie jest POLFA S.A i unoszący się smród na
                        parę kilometrów, mimo to ludzie domki kupuą.
                        W Pruszkowie smrodu nie czuje:)
                        • Gość: qwerty Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.icm.edu.pl 16.08.07, 09:27
                          Tarchomin to porażka z wielkiej płyty, a Ostoja to osiedle domów
                          jednorodzinnych, na granicy z Komorowem (taki mniejszy Konstancin)
                          blisko las i takie klimaty. I dobra komunikacja z centrum Warszawy.
                          • marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 16.08.07, 12:08
                            Przecież ja nie krytykuje lokalizacji, osobiście uważam, że jest OK.
                            Myślę jednak, że kupując mieszkanie, dom trzeba zebrać maks
                            informacji. Czyli tak tuż pod oknami ma byc droga, i są w okolicy
                            male zakłady przemysłowe chemiczne a ktoś sugerował, że to nie
                            prawda.
                            Moim zdaniem największy problem praktycznie może stanowić spora
                            wilgotność terenu na którym osiedle jest budowane. Trzeba
                            przypilnować developera, żeby nie zalewało potem piwnic czy garaży.
                            • marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 16.08.07, 12:12
                              Aha tak dodatkowo Ostoja to przepiękna okolica, ale raczej po
                              drugiej stronie torów ewentualnie te małe uliczki odchodzące od
                              Brzozowej. Niedaleko planowanego osiedla też są bloki z wielkie
                              płyty tyle, że niskie i budowane właśnie bloki TBSu.
                            • Gość: gm Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 16.08.07, 12:13
                              i tu sie z Tobą zgodze
                              • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 213.158.197.* 28.08.07, 23:35
                                a jakie to zakłady chemiczne?
                                Największy problem to kolejka WKD. Stare bloki z lat 60/70 wzdłuż
                                torów siadają.
                                • marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 29.08.07, 12:10
                                  Już pisałam mały zakład farmaceutyczny produkujący leki - jak
                                  najbradziej zakład chemiczny. Nie jest to wielkość Polfy na
                                  Tarchominie ale jest.
                                  Dodatkowo w okolicy są zakłady przemysłowe produkujące np. ciastka,
                                  cukierki, parę hurtowni itp. Nie jest to więc tylko region domków
                                  jednorodzinnych Ostoi - jak jest to reklamowane.
                                  • Gość: leo Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 88.220.50.* 29.08.07, 13:55
                                    poza tym nikt nie zagwarantuje ze ten maly zaklad nie zamieni sie w
                                    Polfe czy np skladowisko odpadow!!!
                                    Poza tym ta lokalizacja wcale nie jest rewelacyjna.
                                    Najlepiej samemu sie przejechac i zorientowac...
                                    • Gość: olaf Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 195.8.101.* 03.09.07, 15:50
                                      fabryczka farmaceutyczna to tylko betonowy szkielet parteru hali w której miała
                                      powstać fabryka osocza krwi tych samych właścicieli (m.in. Kwaśniewski) co
                                      niesławna fabryczka osocza pod Rzeszowem. Tylko, że o tej w Pruszkowie było cicho.
                                      Jak wiadomo żadna z nich nie powstanie (niesławne, niespłacone kredyty itp.).
                                      Podobno firma, która dysponuje terenem wystąpiła o warunki zabudowy dla
                                      budownictwa mieszkaniowego. Będzie tu więc najprawdopodobniej inwestycja podobna
                                      do LO.
                                      Podobno Kastel stara się obecnie wykupić okoliczne tereny "przemysłowe" na
                                      potrzeby dalszego rozwoju inwestycji.
                                      Co do skażenia terenu to rzeczywiście jedna z okolicznych działek (po jakiejś
                                      bazie transportowej obecnie właścicielami jest jakaś amerykańska firma) jest
                                      skażona substancjami ropopochodnymi. Podobno Kastel stara się o zakup tego
                                      terenu i jego rekultywację.
                                      Co do planów obodwnicy Pruszkowa pomiędzy Ostoją a torami WKD to mają już jakieś
                                      40 lat, a Prezydent Pruszkowa na stronie miasta wątpi w jej realizację.
                                      • marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 04.09.07, 16:02
                                        Mylisz się. Ta hala szkielet to jedna sprawa, ale po drugiej stronie
                                        drogi jest działający mały zakład farmaceutyczny ( nowy budynek).
                                        Wiem, bo często chodzę tamtędy na piechotę. Jest nawet mały komin na
                                        budynku ( stalowy). Z drogi jak jedziesz samochodem to wygląda
                                        raczej na biuro niż zakład, ale z na tyłach jest zakład produkcyjny.

Co do drogi to weź jednak pod uwagę fakt, że po wybudowaniu nowych
                                        osiedli Parzniew (Brwinów) i przy Pałacu oraz fakt, że to tu będzie
                                        się kończyc bezpłatna sutostrada z W-wy ruch w Pruszkowie znacznie
                                        wzrośnie. Konieczne będzie jakieś rozwiązanie. A tu pas pod drogę
                                        jest. Chodzi tylko o to, żeby ludzie zdawali sobie z tego sprawę i
                                        jeśli dojdzie co do czego nie protestowali przeciw budowie bo "
                                        widziały gały co brały".
                                        • Gość: daro Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 10:11
                                          Ja się przymierzam do zakupu mieszkanka na osiedlu Lipowa Ostoja. Przeczytałem
                                          wszystkie Wasze posty, i mam wrażenie że część z Was całe życie przemieszkała w
                                          jakiś hiper spokojnych rezerwatach, w których jak pojawił się samochód była
                                          wielka afera na całą wieś. WKD która będzie jeździć co jakiś czas, dla mnie jest
                                          większym plusem niż minusem, jakby co zawsze jest dogodne połączenie z Warszawa.
                                          Zakłady farmaceutyczne mi nie przeszkadzają, chyba że by miały być 20 metrów od
                                          mojego okna, co raczej nie będzie miało miejsca. Jeśli powstanie obwodnica, nie
                                          będzie przebiegać tuż koło osiedla, nie ma tam takiej fizycznej możliwości. A
                                          bliskość do szkoły, Pruszkowa, dogodne połączenie z Wawą, Jankami, względny
                                          spokój, póki co nieziemski, są atutami z któremu trudno się nie zgodzić. Martwi
                                          mnie jedynie ten podmokły teren, o którym pisał któryś forumowicz. Faktycznie
                                          może się to skończyć grzybem w garażach. Czy jest na to jakaś rada? Jak ich
                                          skontrolować żeby nie schrzanili roboty?

Pozdrawiam
                                          • marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 22.10.07, 11:56
                                            Niestety się mylisz. Pas pod Trasę Książąt Mazowieckich jest właśnie
                                            praktycznie bezpośrednio pod oknami ( pomiędzy budynkami a WKD)
                                            dlatego właśnie może być dla mieszkańców osiedla ogromnym problemem -
                                            Cześć zabudowań ( pawilony ) w samym Pruszkowie jest zbudowana na
                                            korytarzu planowanej trasy, dlatego może Ci się wydawać, że tego
                                            korytarza nie ma. Nie wiadomo czy trasa powstanie, ale korytarz
                                            jeszcze pod nią jest i ciągnie się z Tworek aż do Nowej Wsi (
                                            przebieg na terenie Pruszkowa). Lepiej o tym wiedzieć teraz przy
                                            zakupie, żeby za parę lat się nie zdziwić jeśli jednak budowa by
                                            ruszyła.
                                            Zresztą po części jakieś rozwiązanie komunikacyjne będzie potrzebne
                                            po rozbudowe Waszego osiedla. Inaczej bardzo ciężko będzie z niego
                                            wyjechać oraz na nie wjechać w godzinach szczytu. Pruszków
                                            praktycznie z miesiąca na miesiąc jest coraz bardziej zakorkowany a
                                            w bliskiej odległości buduje się kilka sporych osiedli.

Co do jeżdżenia WKD hmm to jest to w godzinach szczytu dość często
                                            co 10 min w jedną stronę. Można się jednak przyzwyczaić po pewnym
                                            czasie - mówię z własnego doświadczenia.

Lokalizacja jest Ok. Generalnie uwagi osób tu wypowiadających się
                                            dotyczyły moim zdaniem mocno naciąganych przez developera zalet
                                            osiedla - jakoby jedynie cisza i spokoj, zielen w otoczeniu jedynie
                                            domków jednorodzinnych co jak sam przyznajesz nie do końca jest
                                            prawdą, bo i tory, i planowana trasa pod oknami, i budynki z
                                            wielkiej płyty oraz zakłady przemysłowe w pobliżu.
                                          • Gość: gocha Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 22.10.07, 14:27
                                            ja kupiłam tam mieszkanie i teraz czekam na odbiór :)
                                            pozdrawiam
                                            • agg.a Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 14.01.08, 12:55
                                              hej...
                                              ja tez kupiłam mieszkanie na tym osiedlu. Słyszałam, że planowana
                                              trasa Książąt Mazowieckich jest na etapie uchwalania budżetu. Czy
                                              wiesz może coś na ten temat?
                                      • Gość: xxx Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.icm.edu.pl 09.11.07, 11:22
                                        Z przyjemnością możemy poinformować, iz firma Kastel Investment
                                        kupiła działkę zarezerwowaną pod ulicę Książąt Mazowieckich. Plany
                                        powstania ulicy pochodzą sprzed ponad 30 lat i z otrzymanych
                                        informacji wynika, iż nie są one jednoznaczne z tym, że ulica
                                        powstanie. Intencją firmy jest nie tylko wybudowanie ładnych
                                        budynków, alę również stworzenie miejsca w którym, będzie można
                                        odetchnąć świeżym powietrzem. W związku z tym na terenie osiedla
                                        tylko do dyspozycji mieszkańców powstanie park o pow. 1,5 ha z
                                        oczkiem wodnym i altanką z murowanym grillem.Dla zwiekszenia
                                        komfortu mieszkańców zostanie usypany nasyp tworząc naturalną
                                        barierę między kolejką, a osiedlem.

Ostatnio dodane: październik 2007

• x232a Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 11.11.07, 13:25
                                          A w którym miejscu dokładnie firma wykupiła tą działkę?
                  • Gość: grochu Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:26
                    a ja Tobie
          • Gość: Olin Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 194.183.33.* 17.11.08, 23:03
            Mieszkam w Pruszkowie od urodzenia, na tym terenie, gdzie teraz trwa budowa
            "wybiegiwał" się mój pies. 3 głębokie stawy, teren TOTALNIE podmokły, 30 metrów
            od torów WKD. Co prawda kolejka jest mało uciążliwa i bardzo nie hałasuje, ale
            na takim terenie za darmo nie chciałbym mieszkać. Teren był idealny na wagary w
            Szkole Podstawowej nr 6 :) Niestety do zamieszkania nie polecam. Cały Pruszków
            położony jest na niskim bagnistym terenie, ale to miejsce jest wyjątkowo
            nieatrakcyjne (co prawda okolica jest przyjemna dla oka - dosyć zielona i cicha)
            ale WODA i jeszcze raz WODA to duży minus. Dodatkowo budynki wybudowane są
            bardzo nisko, widocznie oszczędzono sporo pieniędzy na dowiedzienie ziemi i
            podwyższenie terenu.
            • Gość: co to ma byc ? Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:34
              wybiegiwał ???
    • Gość: Mietek Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 15:03
      Witam,
      ja chętnie napiszę trochę.

Osiedle powstaje na rogu ulic Marii i Cegielnianej, w miejscu dawnych glinianek,
      a konkretnie 2 stawów. Będą tam stały 3 albo 4 bardzo ładne bloczki, niewysokie.
      Zapowiada się ładnie, ale te glinianki i wysypisko śmieci, trochę średnio zachęcają.

O inwestorze - budowa idzie sprawnie, okoliczni mieszkańcy nie mogą normalnie
      żyć, ciężarówki często jeżdżą do 11 i później, okoliczne ulice całe usyfione,
      więc zainteresowanych zachęcam do odwiedzenia budowy i przekonania się samemu.
      • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:36
        miedzy wierszami pozdrawia - konkurencja...
    • gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 02.01.08, 15:46
      To może Drodzy Państwo trochę ekonomii.
      Po obecnych cenach będą kupować te mieszkania totalni naiwniacy i
      ignoranci finansowi. I wcale nie jest złą wolą developera, że żąda
      za nie tak dużo. Był to kapitalizm w czystej postaci gdzie podaż nie
      mogąc sprostać popytowi wywindowała ceny do niebotycznych poziomów.
      Developerzy nie są winni za to, że obłąkani w owczym pędzie
      konsumenci kupowali "dziurę w ziemi" bo ceny już będą rosły. Otóż
      już nie będą. Skończyła się euforia i trwa stabilizacja. Po
      stabilizacji nadejdzie jednak kryzys który sprowadzi ceny do
      realniejszych poziomów. Konkretnie patrząc na "Lipową Ostoję" ceny
      powinny spaść w okolice 5000 zł/m2. A zakładając najczarniejszy ze
      scenariuszy finansowego kryzysu światowego ceny powinny spaść aż do
      1 zniesienia Fiboniciego czyli o 38,2% a więc do wartości około 4000
      zł/m2. Biorąc jednak pod uwagę, że najczęściej sprawdzają się jednak
      scenariusze pośrednie to osobiście kupię mieszkanie na początku roku
      2009 na "Lipowej Ostoi" jeśli dogadam się z developerem na cenę
      zbliżoną do 5000 zł/m2 bo w sumie trzeba brać pod uwagę fakt, że na
      mieszkania powyżej 80 m2 ludzie będą mieli dopiero zdolność
      kredytową właśnie przy 5000 zł/m2. Niech developer to przemyśli bo
      po prostu nie istnieją w tej chwili ludzie zainteresowani tym
      osiedlem których stać by było na kupno dużych mieszkań.
      • Gość: plask Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.chello.pl 09.01.08, 20:02
        A jaka w tej chwili jest tam cena metra?
        • Gość: Ben Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 02:14
          Ceny kształtują się na poziomie powyżej 7 tys. za metr kwadratowy (w
          to wliczając już cenę garażu i tarasów)
      • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 15.01.08, 19:08
        ja mogę trochę po opowiadac o deweloperze icałej te lipnej ostoi
        która niewiadomo jak długo postoi pracuje a przynajmniej do
        dzisiejszego dnia pracowałem na tej budowie. inwestorem jest firma
        kastel gen.wykonawcą jest firma rajbud ,podwykonawcą była firma
        petrix a pod wykonawcą petrixu najpierw firma pana CIELMY która
        została wyzwana od złodziej przez rajbud trzy miesiace temu
        ipodwykonawstwo weszło z gdyni grupa montaż która obecnie zwija
        manatki to tak z grupsza o tym.Na budowie pracowało ok.60 osób bez
        umów itd. nikt nam niechce zapłacic za 1,5 miesiąca pracy licząc
        srednio po 3000 zł. wszystko co nie zostało wbudowane wyjerzdza z
        budowy pustaki,stal,wełna,szalunki,okna są wyrywane itp. Dzisiaj
        człowiek z rozpaczy kładł się pod samochód cięrzarowy bo niewie jak
        wrucic do domnu bez pieniędzy.
        i dopiero zaczyna się ekonomia :za baraki nie było płacone przez 8
        miesięcy az firma przyjechała i zabrała,za beton tak samo jurz
        kturys miesiąc,na budynku 'C' ktury ma tylko wykop jest jurz do tyłu
        700000 zł.itd. cała sprawa nadaje się do telewizi...
        A bron panie Borze zeby kupowac tam mieszkanie sciany sa krzywe po 8
        miesiącach prac oni doszli do tego ze sciany zew.nie mogą isc na
        zwykłej zaprawie tylko na ciepłochronnej ... Elewacie są krzywe okna
        są poobsadzane aby w otworze.itd.bo to niema konca...
        • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 16.01.08, 19:30
          ja chętnie terz bym tu trochę popisał ale najlepiej zapraszamy na
          teren budowy zeby zobaczyc co tam zostało co tam się dzieje a
          zresztą i tak najprawdopodobniej będzie to w telewizi....
          • Gość: mix Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.chello.pl 16.01.08, 21:10
            zalamac sie mozna, ktos potwierdza?
            • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 17.01.08, 13:40
              nie wiem o czym ten facet pisze ,kazdego dznia przejezdzam obok
              budowy i z tego co widziałam to tam nie były wstawiane jeszcze okna
              wiec nie wiem jak mozna wyrywac cos co nie było wstawione !!!!

• Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 17.01.08, 17:00
                strasznie dziwne a jerzeli jurz pani jezdzi codziennie koło tej
                budowy i z koro nie widziała pani okien to morze widziała pani ludzi
                którzy tam stoją jurz kturyś dzien z kolei wiem bo przez trzy dni
                sam tam stoję od rana do wieczora od czwartku 10.01.2008 budowa stoi
                dwa razy interweniowała policja .wczoraj ze względu na kradzierze
                była wzywana ochrona skorpion i policja.dzisiaj sprawe poznał
                prokurator który wezwał inspekcje pracy na budowę [byli na budowie
                przed godziną trzecią] inspektorzy pokazali nam umowy które przesłał
                im nasz pracodawca oczywiscie podpisane naszymi nazwiskami ale nie
                przez nas .czyli kolejna afera .od jutra ponoć zaczyna tam firma
                pana cielmy która została wyrzucona z budowy w pazdzierniku za
                przekręty i durze zadłurzenie budowy ale jerzeli ma się szwagra w
                rajbudzie.... A wiec kobieto nie denerwój mnie jerzeli jeżdzisz WKD
                to się zgadzam nie widzisz nic bo z tamtej strony nie były wstawiane
                okna ale jerzeli chcesz cos powiedziec to poznaj najpierw sprawę a
                póżniej się wypowiadaj przyjedz na budowę ja chętnie cię oswiecę.
                • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:45
                  jerzeli jurz pani z koro morze kturyś durze denerwój - czy
                  ktos taki rozumie w ogole pojecia "prokurator" czy "inspekcja
                  pracy", czy tylko gada to, co mu naopowiadali ? ...
                  • Gość: Adam Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.chello.pl 14.07.09, 13:22
                    Nie wymagaj od budowlańca znajomości ortografii i nie rób z niego
                    ciemniaka ... facet skończył zapewne zawodówke zna się na układaniu
                    cegieł i wie co to jest prokurator. Ortografia do układania cegieł
                    mu nie potrzebna.

Dla mnie to najbardziej szczera wypowiedź z tej całej dyskusji
                    odnośnie Lipowej.
                    • Gość: wgm Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 195.116.31.* 14.07.09, 13:26
                      Cos slyszlem o mozliwosci przesuniecia terminu budowy trasy!
                      mowil sie o 2011-2012 r.
                      Ale drodzy koledzy ona wcale nie musi byc uciazliwa!
                      Pewnie i tak 2/3 pojedzie i tak Alejami

No ale o cisze pewnie bedzie ciezko na Lipowej Ostoi
                  • Gość: qwertyu Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.compi.net.pl 31.01.10, 12:43
                    A może Pan z budowy jest dyslektykiem. To do Twojej mądrej głowy nie
                    trafiło?
            • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 17.01.08, 19:07
              nie wiem i mam nadzieje ze ci co kupili tam mieszkania na tym nie
              ucierpią. mysle ze trzeba to sprawdzic,porozmawiac z developerem...
            • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:41
              ja potwierdzam, niech ida do szkoly...
          • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:41
            Ty idz do szkoly razem z tym poprzednim...
        • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 17.01.08, 19:12
          krzywe sciany?? elewcja ??? okna zle wstawione. To nikt tego nie
          kontroluje ??? Jakis inspektor budowy chyba jest!! Przeciez ludzie
          pokupowali tam mieszkania!!!
          • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 17.01.08, 20:48
            nawet nie byle jacy ludzie sam widziałem aktorkę jak oglądała
            mieszkanie z tego co ja wiem to w lutym miały byc skonczone
            mieszkania i ludzie mieli się ta wprowadzać ha! ha! ha!...
            • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 17.01.08, 20:53
              MOŻE TO NIE TEN ROK....
              • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 17.01.08, 21:54
                to nie jest smieszne!!!!!!!!!!!!
              • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 17.01.08, 21:54
                nie ten rok????? a o co ci chodzi???
                • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 18.01.08, 09:16
                  o to że ktoś podejmuje się budowy na którą ma okreslony czas i
                  oczywiscie pieniądze i powinien się tego trzymać bo terminy są
                  zawsze lużne. a nie takie opóznienia a i pieniędzy nie ma.
                  • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 18.01.08, 10:40
                    90 % developerów terminów nie dotrzymuje
                    porozmawiajcie z ludzmi którzy kupili w JW Construction. 1 1/2 roku
                    opóznienia. Mój kolega tam kupil, półtora roku to jest dopiero
                    obsuwa
              • Gość: mmmm Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 11:35
                z tego co wiem i mozne to wyczytac na ich stronie to pierwsze
                budynki maja byc oddane w lipcu 2008 a nie w lutym
          • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:46
            dlatego tez autorzy takich komentarzy (prawdopodobnie konkurencja)
            powinni je sobie w buty wsadzic ;)
        • Gość: Pruszków Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 12:25
          człowieku.... naucz się pisać, bo mnie coś trafia jak to czytam...sprawa jest do
          zbadania. Ja, osobiście nie mam zamiaru popadać w panikę, bo wyczytałęm tutaj
          bardzo subiektywną opinię. Przyglądałem się budowie i do tej pory wsztsrko
          wydawało się ok. Lepiej się dowiedzieć u źródła.
          • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 18.01.08, 12:59
            "wsztsrko" to twoje pismo kolego a na budowę zapraszam jutro o
            godzinie 13.00 bo podobno ma tam być nasze szefostwo i wszyscy
            poszkodowani ZAPRASZAMY!!!
            • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 18.01.08, 13:36
              jakby nie kradli to nie byliby poszkodowani.
              • Gość: zeneca Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 212.209.42.* 19.01.08, 13:56
                właśnie byłem na budowie i czekaja tam pracownicy którzy
                potwierdzają to , że nie mają płacone, budowa stoi itp. Chciałem tam
                kupić mieszkanie...ogólnie masakra bo mieszkam niedaleko i sam
                widzę, że nic tam sie nie dzieje. Pozdrawiam tych co już kupili
                • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 19.01.08, 14:53
                  JA DOPIERO WRÓCIŁEM Z TEJ BUDOWY I WIEM ZE LUDZIE ROZESZLI SIĘ BO
                  NIKT DO NICH NIE PRZYJECHAŁ. ROZMAWIAŁEM Z JEDNYM PANEM KTÓRY MÓWI
                  ZE DOSTARCZAŁ IM DRÓT ZBROJENIOWY I ONI MU WISZĄ JAKIEŚ 100000,0 ZŁ.
                  POZDRAWIAM !!!
                  • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:52
                    a ciekawe skad dowiedzial sie o tym ten Pan. pewnie od innego Pana,
                    ktory pytal jeszcze innego Pana. wiec Panu juz podziekujemy
                • Gość: mieszkaniec Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:50
                  my Ciebie tez...
            • Gość: zbrojarz Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 217.153.99.* 19.01.08, 20:24
              21.01.2008 roku o godzinie 12 jest zebranie wszyskich poszkodowanych ktorzy nie
              odebrali pieniedzy za prace. Jest spotkanie z z inspektorem
              PIP kto chce walczyc o pieniadze niech przyjdzie!!!!!
              • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 20.01.08, 12:22
                czy ktos moze dokladnie opisac co tam sie dzieje i kto komu nie
                płaci ??????
                • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 20.01.08, 15:40
                  dokładnie to sami nie wiemy :inwestorem jest
                  firma "kastel".podwykonawcą i zarazem wspólnikiem firmy kastel jest
                  firma "jarbud". podwykonawcą firmy jarbud była
                  firma "petrix".podwykonawcą firmy petrix była firma "grupa montaż" z
                  gdyni i firma 12 osobowa pana andrzeja z gdyni.na początku nie
                  wiedzieliśmy ze to tak wygląda dowiedzieliśmy się
                  niedawno,kierowników na budowie było jak psów w schronisku.
                  pieniędzy domagamy się od tych ostatnich na liscie ale oni
                  telefonicznie mówią ze to wina petrixa ,petrix mówi też
                  telefonicznie że to jarbud .rozmawialismy z przectawicielem jarbudu
                  a on nas zapewniał ze z ich strony było wszystko rozliczane.i tak
                  wkoło. w czwartek dzwonili ze w sobote będą wypłacali pieniądze. w
                  sobotę zaś dzwonili że będą płacili "we wtorek albo w
                  sobotę"...........................................POZDRAWIAM!!!!
                  • Gość: toystory Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 212.209.42.* 21.01.08, 02:03
                    cała sprawa z Kastelem dziwnie wygląda. Mówili, że mają rachunek
                    powierniczy a wcale takowego nie mają. Powinni finansować budowę z
                    wpływów od kupujących a nie płacą.... Mieszkania drogie, może obok
                    powstać droga (nikt nie widział aktu notarialnego zakupinej dziłaki
                    przez którą miała biec trasa) budowa stoi....
                    • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 10:55
                      mnie powiedziano ze ruszy w lutym
                    • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 10:57
                      a skad wiesz ze nie maja ??? sprawdzałeś ???
                      • Gość: toystory Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 212.209.42.* 21.01.08, 16:23
                        nie trzeba daleko szukać. Sami mówią, że nie mają rachunku
                        powierniczego tylko rachunek "wyodrębnionych wpływów". Różnica
                        znaczna a nawet duża...;)
                    • Gość: gj Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 12:12
                      ciekawe skad ty takie info masz bo z tego co ja wiem to Banki nie
                      udzielają takich informacji !!!!!!!
                      • Gość: toystory Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 212.209.42.* 21.01.08, 16:24
                        Nie ekscytuj się tak. Nie trzeba daleko szukać. Sami mówią, że nie
                        mają rachunku powierniczego tylko rachunek "wyodrębnionych wpływów".
                        Różnica znaczna a nawet duża...;)
                  • Gość: g Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 11:10
                    Firma Rajbud powołała Kastel. W gorzowie w Urzedzie powiedziano mi
                    ze z Rajbudem nie było nigdy problemów.
                  • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:53
                    w sobote sie wyplaca pieniadze ? ...
        • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 11:14
          Jak wybudowaliście tak jest!!!a teraz piszesz o tym jakie są krzywe
          ściany!!!
          Hipokryta
          • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 11:20
            co do tego to sie zgadzam !!!! tylko czemu mieszkancy osiedla na tym
            musza cierpiec??? płacuisz kase i moze okazac sie za mieszkania nie
            bedzie !!!!!!
            • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 12:51
              Nic dziwnego że Kastel zmienił podwykonawcę, nie dotrzymywali
              terminów, a teraz się dziwią ze im podziękowali.
              Co za ludzie i jeszcze się chwalą na forum, że krzywe ściany
              stawiali!!!
              • Gość: murarz Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 21.01.08, 16:58
                a może powiesz mi zaco pieniądze biorą kierownicy , od czego są
                powołani na budowie czy nie powinni kontrolować tego co się
                dzieje.budowa od samego początku była schrzaniona pózniej były już
                tylko poprawki które ciągle będą trwały.dlaczego dopiero teraz oni
                dochodzą do tego ze sciany działowe z 25-porothermy powinny iśc z
                porothermy o innych parametrach niż zew. przecierz mają plany a w
                planach jest to uwzględnione czy za to ma odpowiadać zwykły
                pracownik gdzie był nadzór???? dlaczego pod sciany nie była i nie
                jest dawana izolacja ,ja wiem że jest ona potrzebna ale skoro nikt
                jej nie kupił noto ja nie będę dokładał do interesu [bo jest ona
                potrzebna].więc jak widać to nie jest moja wina ,jak mi karzą tak ja
                robię.a oni robią jak im taniej , adotego jeszcze im pieniędzy
                brakóje
                • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 17:09
                  no własnie gdzie jest nadzór a poza tym czemu dopiero teraz o tym
                  mowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:58
                  tak... czegos tu "brakóje"...
              • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:57
                tutaj tez brawa !
            • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:56
              bedzie !
          • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:55
            tutaj brawa !!! mnie tez dziwi fakt ze o krzywych oknach i tych
            innych farmozonach pisza osoby, ktore ponoc na budowie pracowaly...
        • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:40
          idz do szkoly...
      • Gość: drogi znawco Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:38
        to moze troche faktow - mylisz sie bardzo
    • Gość: tedydroga Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 217.153.76.* 23.01.08, 13:25
      Nie chcę nikogo martwić ale w budżecie Pruszkowa na 2008 rok są
      zaplanowane wydatki na koncepcje budowy Trasy Książąt Maz. (30-50 m.
      od budynków Lipowa O.) Ewentualnym nabywcom radzę się mocno
      zastanowić.
      • Gość: zbych Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 16:45
        czyzby Lipowa inwestycja?
        • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:00
          czyzby glupi komentarz ?
      • Gość: Mirka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 10:15
        Po Twojej info dzwoniłam do Urzędu Miasta i usłyszałam, że są
        rozważane różne koncepcje ulic w tym Trasy KM, tyle, że w formie
        mnieszej ulicy połączonej z ul. Brzozową, ponieważ pierotny przebieg
        Trasy przez Nową Wieś nie jest już wykonalny.
        Mieszkam na os. B.Prusa bezpośrednio przy Brzozowej i jesteśmy już
        po wstępnych rozmowach z sąsiadami. Jeżeli faktycznie Prezydent
        myśli, że zgodzimy się na taki absurd to się myli. Jeżeli tylko
        pogłoski zostaną przedstawione oficjalinie, tego samego dnia
        zakładamy Stowarzyszenie (bo właśnie Stowarzyszenie jest stroną w
        postępowaniu adm. i skutecnie możemy zablokować każdą głupotę).
        Wiem, że podobie jest z parkiem nad Utratą i podobny pomysł mają
        przyszli mieszkańcy Lipowe Ostoi. Bądźmy w kontakcie i jeżeli tylko
        pojawi się pomysł Trasy połączmy siły.
        • Gość: g Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 11:52
          TKM powinna przechodzić po 2 stronie torów: nieużytkami na granicy
          komorowa, koło toru kolarskiego i przez Tworki (tam jest owszem
          fajny park,ale mieszkańcy z niego nie korzystają), to oczywiście
          wymaga wiaduktów (kasa z ue)
        • marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 01.02.08, 14:55
          Akurat przyszli mieszkańcy Lipowej Ostoi nie maja prawa protestować.
          Przecież wiadomo było, że tuż koło budynków jest wyznaczony korytarz
          na trasę. Czyli dokładnie zdawali sobie sprawę co i gdzie kupują.
          • Gość: ja Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 09:18
            Misiu, chyba Bóg Cię opuścił skoro tak bredzisz!!!
            • Gość: hehe Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 09:21
              pamietam ze "ja" to w ojsku znaczyło "d..a" panie mądralo
              • Gość: agnik Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 10.02.08, 14:55
                W biurze Kastel powiedzieli mi, że budowa rzeczywiście stanęła przez
                jakiś czas, ale teraz wszystko jest w porządku. Problemy spowodwał
                nierzetelny podwykonawca tj. fima Petrix. W tej chwili Kastel już z
                nimi nie współpracuje, nowym podwykonawcą jest firma Jarbud.
                Powiedzieli, że zwiększyli ekipę, a w najbliższym czasie zatrudnią
                jeszcze dodatkowych ludzi żeby nadgonić opóźnienia. Twierdzą, że
                mają faktury potwierdzające, że z ich strony było wszystko w
                porządku tj. że płacili firmie Petrix, natomist ta firma nie
                regulowała swoich zobowiązań w stosunku do firm i osób z którymi
                współpracowała. Jeśli jest tu ktoś kto kupił mieszkanie na Lipowej
                Ostoji i wie coś więcej na ten temat, chćetnie z nim porozmawiam.
                • Gość: goska Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 11.02.08, 09:14
                  mnie też powiedziano ze mieli problemy z podwykonawcą i za sa w
                  trakcie zmiany podwykonawcy. Budowa ma ruszyć pod koniec stycznia
                  lub w pierwszych dniach lutego
                  • gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 11.02.08, 11:46
                    A oszukujcie się dalej. Mam żyłkę ryzykanta i chciałem brać po 5000
                    zł/m2 zanim się dowiedziałem co za cyrki tam odchodzą. Napisałem
                    taką prognozę, że w najczarniejszym scenariuszu światowego kryzysu
                    gospodarczego dam za to co najwyżej 4000 zł/m2. Ale teraz to ja mogę
                    dać co najwyżej 3000 zł/m2 pod warunkiem, że się przejdę po
                    wykończonym mieszkaniu. Dali ciała to niech sprzedają po kosztach i
                    wracają do Wielkopolski. Moja przyszła żona powiedziała, że po tych
                    cyrkach na pewno nie dołączy się ze mną do kredytu.
                    • Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 11.02.08, 12:05
                      to za ile kupiles skoro chciales brac po 5000???
                      • Gość: marek Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 14:16
                        Wie ktoś czy tam już pracują?
                        • Gość: Tomek Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 192.193.245.* 15.02.08, 15:40
                          Byłem w czwartek rano na budowie i wygląda, że prace idą do przodu
                          (w stosunku do tego co widziałem w połowie stycznia postęp jest
                          znaczny). Z tego co udało mi się dowiedzieć to w tej chwili
                          wykonywane są prace wewnatrz budynku - scianki działowe.
                          Myślę, że najlepiej jest pojechać w tygodniu samemu na budowę i
                          zobaczyć to się dzieje. Moim zdaniem w tej chwili pracuje tam około
                          50 osób i generalnie widac że sporo się dzieje. Radziłbym również
                          nie sugerować się wszystkimi wypowiedziami zamieszczanymi w
                          niniejszym forum (w szczególności doniesiami o strajku, protestach i
                          awanturach pod bramą, itp.). Jak pojechałem na budowę to żadnych
                          strajukjących nie widziałem. Najlepiej wszystko sprawdzić samemu -
                          ale w moim odczuciu budowa wygląda w porządku i nie odbiega zbytnio
                          od harmonogramu (dla budynku B)
                          • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 15.02.08, 20:24
                            o ile ja wiem to jednak ludzie tam stali .do dnia dzisiejszego nie
                            dostali jeszcze wypłat za grudzien i 11 dni stycznia.w marcu
                            zaczynają się sprawy sądowe w tej sprawie. co do pracy na budowie to
                            nie byłbym taki zadowolony prace pomału ruszają .dużo ludzi mało
                            pracy .niema większej poprawy. chociarz oni twierdzą co innego .
                            ale jerzeli jestes mocno zainteresowany to faktycznie lepiej
                            poswięcic czas i podiechac na budowe i tam wypytac co i jak .jerzeli
                            znasz się troche na budownictwie to sam zobaczysz o czym mówiono na
                            tym forum a jak się nieznasz to weż ze sobą jakiegoś kumatego kumpla
                            i niech oceni owoc pracy rąk ludzkich............
                            • Gość: agnik Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 16.02.08, 22:12
                              Rzeczywiście pracownicy protestowali z racji tego, że nie dostali
                              wynagrodzenia, ale z tego co mi wiadomo Kastel nie ma z tym nic
                              wspólnego. Oni płacili podwykonawcy, mają na wszystko potwierdzenia
                              w postaci faktur.Moim zdaniem inwestor jest w porządku. To prawda,
                              że trafili na nieuczciwego podwykonawcę, który zalega nie tylko z
                              wypłatmi dla ludzi, ale również ma długi wobec Kastel i innych firm
                              z którymi współpracował. Z tego właśnie tytułu sprawa jest w sądzie,
                              ale skierowana jest ona właśnie przeciw firmie petrix, która teraz z
                              budową nie ma nic wspólnego.Byłam dzisiaj na budowie i widziałam, że
                              prace postępują. W chwili obecnej na budowie są 4 ekipy zajmujące
                              się głównie ściankami działowymi, a w przeciągu 2 tygodni mają wejść
                              elektrycy. Generalny wykonawca twierdzi, że budynek będzie oddany w
                              terminie tj. w lipcu.
                              • Gość: benton Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.acn.waw.pl 19.02.08, 21:20
                                Ja z narzeczoną byliśmy na budowie w sobotę 16.02. Robotników naliczyłem ok. 12.
                                Pracowali w mniejszym budynku B przy ściankach działowych, okraszając wykonywane
                                czynności typowymi budowlanymi okrzykami;) W innych budynkach też raczej byli,
                                bo dało się słyszeć jakieś stukanie itp.
                                Spotkaliśmy się z architektem - p. Maciejem, bardzo sympatyczny człowiek.
                                Ustaliśmy przesunięcie ścianek w mieszkaniu, trochę pogadaliśmy. Potwierdził, że
                                na budowie działo się źle, gdy podwykonawcą był Petrix Sp. z.o.o. Teraz zmienia
                                się na lepsze, ale uprzedził, żeby jednak nie nastawiać się specjalnie na
                                oficjalny odbiór w lipcu (żeby uniknąć ew. rozczarowania).

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:)
                                • gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 20.02.08, 09:48
                                  Nie chcę Cię drażnić bo też zerkałem na tę inwestycję. Tylko po co
                                  przepłaciłeś jak za rok dopiero będzie gotowe i w dodatku na dzień
                                  dobry będzie 20% taniej plus garaż i balkon gratis.
                                  • Gość: benton Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 62.29.253.* 20.02.08, 11:51
                                    Zależy od jakiej kwoty miałoby być w przyszłości 20% taniej...czyli
                                    od tego, kiedy mieszkanie było "kupione". W obecnej cenie za m2 na
                                    pewno byśmy nie myśleli o tym osiedlu.
                                    • gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 20.02.08, 12:41
                                      Wszystkie obliczenia dokonane od bieżącej oficjalnej ceny co na
                                      dzień dobry za rok daje 5000 zł/m2. Moja narzeczona zgodzi się na
                                      rozpatrywanie tej lokalizacji gdyby wszystko do końca szło jak po
                                      sznurku. Oczywiście zawodowo zajmujemy się makroekonomią więc nawet
                                      te 5000 zł/2 na dzień dobry nam nie wystarczy. Nie chcemy żeby
                                      developer był stratny ale on już dobrze wie za ile może puścić,
                                      zwłaszcza te większe.
                            • Gość: Tomek Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 09:35
                              Do gość - wypowiedź z dnia 15.02.2008. Może dlatego, że nie
                              mam "kumatych" kumpli w budownictwie, to wiem że "chociarz"
                              i "jerzeli" pisze się przez "ż" a nie "rz". Pozdrawiam serdecznie
                            • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:07
                              znowu "jerzeli"...
              • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:04
                bo od zawsze wiadomo ze wojsko psychike skrzywia...
            • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:03
              a jak !
          • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:03
            30 lat temu, kiedy planowano korytarz nikt nie myslal o kupnie
            mieszkania na lipowej ostoi... teraz korytarz juz nie istnieje
        • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:01
          tak jest !
      • Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:00
        no patrz... jest 2009, lipiec i nie ma trasy... a to dopiero !!!!
    • kasik1977 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 21.02.08, 11:18
      Pierwsze podejście do zakupu mieszkaniu na osiedlu Lipowa Ostoja
      zrobiłam w licu 2006 roku. Zarezerwoałam sobie mieszkanie. Budowa
      miał ruszyć "na dzniach". Z róznych wzgledów zrezygnowałam i
      terazwracam do tego pomysłu. Czy kotś ma może informację ile obecnie
      kosztuje mert mieszkaia? Dostałam ofertę na 6200, co jestwygórowaną
      ceną w porównaniu do innych, obecnie budowanych osiedli w
      Pruszkoiwe. Niepokoja mnierównież informację w kwestii przebiegu
      trasy... tylko co ta trasa miałaby łączyć?? Od strony Pruszkowa
      siedle styka się z domkaki jednorodzinnymi, za którymi nie ma żadnej
      ulicy- trasa biegnie waduktem, nad torami kloejki. Czy kotoś z Was
      ma jkieś informacje na ten temat?
      • marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 21.02.08, 12:32
        W orginale trasa ta miała być główną obwodnicą Pruszkowa tzn miała
        przejąć cały ruch tranzytowy W-wa-Pruszków-Żyrardów z Wojska
        Polskiego. Teraz myśli się raczej o zrobieniu z tego drogi bardziej
        lokalnej. Na terenie Pruszkowa korytarz zaczyna się przy ul
        Brzozowej i idzie wzdłuż torów WKD aż do Tworek. Korytarz pod tą
        trasę jest wyznaczony nie tylko w Pruszkowie, ale również w gminie
        Michałowice.
        Więcej info:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=69348849&a=69483110
        • Gość: jaja Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 217.153.99.* 10.03.08, 22:02
          Firma petrix ktora udawala ze zna sie na budowaniu budynkow o takiej kubaturze
          powinna sama tam zamieszkac budynki sa krzywe dla nich 15 czy 20 sciany w lewo
          czy w prawo zadna roznica izolacja garazy jast robiona po raz trzeci mozna
          sprawdzic znowu odkopuja. Prezes idyrektor firmy petrix kupili sobie nowiutkie
          mercedesy a nie mnieli pieniedzy na wyplate dla pracownikow. Jezel ktos z
          kupujacych mysli ze dostanie mieszkanie w terminie to sie grubo myli niech doda
          jeszcze 12 miesiecy Widze ta budowe czesto jezeli ktos ma ochote podziwjac prace
          na tej budowie najlepiej przyjechac tam po godz 15. Obecnie urzęduje tam firma
          Jarbud i dzieje sie podobnie.Najlepiej niech kazdy z was sprawdzi jak wyglada
          budowa waszego mieszkania
          • Gość: Ciesielka Maciej Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.eranet.pl 13.03.08, 10:57
            Bardzo mi przykro że tak nie pochlebnie sie Pan lub Pani wypowiada o firmie
            Jarbud, proszę sobie sprawdzic co zrobiliśmy i co robimy aktualnie. Co do
            poprzedniego wykonawcy to musze sie zgodzic, aczkolwiek odkad my jesteśmy na tej
            budowie to zaawansowanie robot jest duzo większe niż bylo, a pozatym wykonujemy
            nowe elementy, naprawiając jednoczesnie zastane przez nas elementy. Także proszę
            sobie oszczedzic czasu na pisanie wypowiedzi i opinii, jak nie wie pan/pani o co
            chodzi . A pozatym każdy lokator jest mile widziany na budowie, każdy jest
            załatwiony jak należy, i nie narzekamy na ich brak ponieważ w sobotę pojawiają
            sie lokatorzy na oględziny. Co do odkopywania budynku to jest to prawda i odrazu
            mówię ze bedziemy odkopywac calosc budynku, ponieważ izolacja wykonana przez
            poprzedniego wykonawce jest zrobiona niepoprawnie. A pozatym na marginesie to co
            to pana/pani obchodzi co my robimy?? Naszym zadaniem i celem jest terminowe
            przekazanie mieszkań lokatorom do dalszego wykończenia i tym wlaśnie się
            zajmujemy. Pozdrawiam wszystkich normalnych i znających się na rzeczy.
            • gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 13.03.08, 11:41
              Szanowny Panie,
              Widzę, że jest Pan oficjalnym przedstawicielem wykonawcy. W związku
              z tym chciałbym się dowiedzieć kiedy będzie gotowy budynek C, który
              jeszcze nie został rozpoczęty. Proszę także o poważną odpowiedź na
              skrzynkę czy za rok sprzedadzą Państwo mieszkanie w cenie 4000/m2
              czy wolą Państwo jednak udawać, że jesteśmy u progu
              najpoważniejszego, swiatowego kryzysu nieruchomościowego, który
              jednak bardzo mocno dotknie Polskę.
              Dziekuję z góry za szczerą odpowiedź.
              • gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 13.03.08, 11:43
                Przepraszam bo miało być: "udawać, że nie jesteśmy"
              • Gość: Maciej Ciesielka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.eranet.pl 21.03.08, 09:48
                Witam.Jeśli o chodzi o prace związane z wykonaniem etapu C, to w tym momencie
                jesteśmy na etapie wykonywania chudego betonu pod płytę fundamentową, poziom
                zaawansowania to około 15%. Planowany termin oddania budynku to marzec 2009 i
                jestem przekonany, że oddamy go w ty termine,chyba że damy radę zrobi to
                wcześniej. Jeśli chodzi o cenę sprzedaży mieszkań, to nie mogę udzieli na nie
                odpowiedzi ponieważ nie ja je ustalam. Pozdrawiam
                • gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 21.03.08, 10:42
                  Dziękuję za odpowiedź.
                  Jestem typowym przedstawicielem klasy średniej/średniej. Zgodnie z
                  regułą, że rata kredytu nie może przekraczać 30% dochodu mogę wziąć
                  400 tyś zł kredytu. Na pewno nic nie kupię dopóki ceny ofertowe nie
                  spadną o 20% (w tym garaż gratis). A jeżeli przewidziany przeze mnie
                  czarny scenariusz stanie się faktem to nie dam więcej niż obecna
                  cena ofertowa pomniejszona o 30% (w tym garaż gratis). Oczywiście
                  wszystkie prognozy dotyczą sytuacji latem 2009 roku. Tak, tak, to
                  nie pomyłka, mam na myśli lato 2009.
                  Dziękuję za uwagę i życzę rozsądnych decyzji w ciężkich czasach.
                  • Gość: qw Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.chello.pl 08.04.08, 22:38
                    Gościu, komu to piszesz? Kogo poza tobą obchodzi czy i za ile kupisz jakieś
                    mieszkanie?
                • Gość: przyszly_lokator Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.wavenet.pl 24.03.08, 23:45
                  bardzo interesuje mnie kwestia palowania i zabazpieczenia terenu pod budynek C
                  przed podmoklym terenem,powaznie obawiam sie ze tuz po oddaniu lub nieco
                  pozniej sciany zaczna pekac, grzybiec itp. jak ta kwestia jest rozwiazana?
                  • Gość: Maciej Ciesielka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 08:51
                    Witam. Palowanie jest jedną z wielu metod posadowienia budynków. Jest to
                    posadowienie pośrednie, które polega na tym , że aby przenieśc obciążenia stałe
                    i użytkowe na grunt który jest nienośny lub słabonośny
                    wykonuje się pale, które przenoszą te właśnie obciążenia do gruntów nośnych.
                    Jeśli chodzi o późniejsze użytkowanie to niczym ono sie nie różni od tego jak
                    budynek by stał na tradycyjnych ławach, stopach, płytach, ponieważ w obu
                    przypadkach chodzi o jedno i to samo ,czyli aby z projektowanym budynkiem nie
                    działo sie nic nie przewidzianego , oraz aby wartośc osiadania nie przekroczyła
                    wartości granicznej. Jeśli chodzi o teren podmokły i jego zabezpieczenie przed
                    wodą, to wykonujemy to w następujący sposób, pod całością płyty fundamentowej
                    wykonujemy izolacje z papy którą potem wiążemy z izolacją pionową ścian tworząc
                    tzw. wannę , która szczelnie zabezpiecza budynek przed dostawaniem sie wody do
                    jego wnętrza, oraz dodatkowo beton z którego będziemy wykonywac płytę
                    fundamentową, słupy i ściany piwnic będzie posiadał wodoszczelnośc W8, jak ktoś
                    chce wiedziec co to jest zapraszam na stronę
                    pl.wikipedia.org/wiki/Beton#Wodoszczelno.C5.9B.C4.87.

Pozdrawiam
                • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 07.04.08, 23:05
                  chudy beton wykonała Grupa Montaż jeszcze w listopadzie a obecnie żadne prace na
                  budynku C nie są realizowane chyba że pan Ciesielka zaliczy do tych prac opaski
                  BHP wokół wykopu
                  • Gość: Ciesielka Maciej Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 194.183.33.* 08.04.08, 20:35
                    Uwielbiam opinie takich ludzi którzy nie widzieli,a się wypowiadają ( dlatego
                    pewnie Twoja wypowiedź jest podpisana "gość" ) , więc "gościu" zapraszam to Ci
                    pokaże zdjęcia z dnia jak przyjechałem na tą budowę,i to co jest teraz zrobione
                    na budynku C. Pozatym proszę sprawdzić zdjęcia na stronie kastel.com.pl z marca
                    i te które pojawią się jeszcze w tym tygodniu z obecnego stanu realizacji
                    budynku C.Żegnam nieciepło.
            • Gość: gość Tomasz Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 07.04.08, 23:32
              Izolację odkopuje firma bokbud która ją wykonywała kiedy miała umowę z petrix a
              teraz sama siebie poprawia bo po wywaleniu przez petrix w pazdzierniku Jarbud z
              powrotem ją zatrudnił od stycznia ... chyba tylko po to aby naprawic to co
              zepsuła ...
              • Gość: Ciesielka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 194.183.33.* 08.04.08, 20:50
                Tak w ramach sprostowania panie Tomaszu, firma Bokbud nic nie odkopuje,nic nie
                odkopywała i nic nie będzie odkopywać, bo się do tego nie nadaje,zrobiła nam
                ściany w jednej z klatek i wylała elementy attyk i obecnie juz jej nie ma na
                budowie, a co robiła wcześniej to mnie nie interesuje.Pozdrawiam
            • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 07.04.08, 23:41
              Bardzo harda odpowiedź jak na przedstawiciela firmy, która nam sprzedał
              mieszkania: "co panią to obchodzi co my robimy?"
              A obchodzi nas wszystkich, ponieważ mam tam mieszkanie i z postępu prac nie
              widzę abyście wywiazali się z terminu !!! Przez 3 zimowe miesiące prawie nic nie
              zrobiliście a jeśli trzeci raz odkopujecie budynek to znaczy , że WY TEż NIE
              POTRAFICIE BUDOWAC !!!
              • Gość: czyżby Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 09:45
                żeby tylko z tego wszystkiego nie powstała nowa nazwa osiedla

"LIPNA OSTOJA"

pozdr. i powodzenia w walce o swoje
              • Gość: M.Ciesielka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 194.183.33.* 08.04.08, 20:55
                Po pierwsze to nie ja sprzedaje mieszkania. Po drugie mieszkanie do dalszego
                wykończenia będzie w terminie, a po trzecie ja to odkopuje pierwszy raz :)).
                Pozdrawiam
            • Gość: tomasz Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 04.06.08, 12:20
              Przyspieszenie prac? gdzie? na Ostoi?
              Przez 5 miesięcy Jarbud zdołał postawić tylko ściany w 1/3 budynków ...
              aha... no i bierze się ostro za tynki ... może w sierpniu skończy przy tak
              szybkim postępie prac. Już sie nie zastanawiam czy kupić tam mieszkanie , na
              pewno nie kupię.
              • Gość: m Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 04.06.08, 15:05
                to nie kupuj!! heheheh
          • Gość: kb Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 13.03.08, 21:40
            Każdy kto kupił tam mieszkanie najlepiej wie jak posuwają się prace.
            Poza tym, nie ma problemu żeby umówić się na budowie, porozmawiać z
            kierownikiem budowy oraz obejrzeć swoje mieszkanie i zakres prac w
            nim wykonanych. Na pewno lepsze to niż sugerowanie się tendencyjnymi
            wypowiedziami na forum. Pozdrawiam
          • Gość: gość: Tomasz Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 07.04.08, 23:26
            NIe wiem co budował petrix ale wiem co reprezentuje firma Bokbud z Cielmą na
            czele(to taki pan który mieni się współwłaścicielem Bokbud). ta firma byłą
            zatrudniona przez petrix do budowy do pażdziernika jak nas nie zwolnili tzn.
            petrix rozwiązał umowe z Bokbud za opóźnienia i nie rozliczanie się z petrix z
            pieniedzy. A najlepsze że od stycznia z powrotem bokbud i Cielma z powrotem są
            na budowie i bududją dla Was budynki. może za rok dostaniecie nieszkania bo jak
            na razie prąd docelowy zrobią we wrześniu. a trasa kisążat mazowieckich pewnie
            nie powstanie bo na jej trasie pełno jest już wybudowanych dmów.
            • Gość: Bokbud Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:20
              Odnośnie izolacji. Firma Bokbud wykonywala ja pod nadzorem
              kierownika budowy, inspektora nadzoru i dyrektora firmy Jarbud,
              gdzie zostala odebrana i pozwolono na opsypanie budynkow.
              Nadmieniamy iz od poczatku budowy nie bylo kierownika budowy na
              pelnym etacie natomiast jesli chodzi o rozliczenia z firma Petrix
              zakonczy sie w sadzie, natomiast po powrocie w styczniu i
              wykonywaniu prac firma Bokbud nie byla rozliczana w sposob wlasciwy
              zgodnie ze sztuka budowlana z firma Jarbud co spowodowalo ze na
              dzien 25.05.2008 nie zostali rozliczeni pracownicy budowy.
              Nadmieniamy iz o powyrzszych faktach zostana powiadomione
              odpowiednie organy i bedzie wyjasnione kto oszukiwal. Powiadamiamy
              rowniez iz w wielkiej euforii pozwolono nam spowrotem powrocic do
              wykonywania prac na budowie a rozstanie odbylo sie inaczej a nizeli
              bylo podczas poczatkowych rozmow. Stwierdzamy iz od poczatku tej
              budowy nie bylo kontroli od developera na temat wydawanych finansow
              jak i odbiorow pod wzgledem jakosci wykonywanych robot, wiec efekty
              sa widoczne. Po wielu spotkaniach po miedzy Petrixem a developerem i
              firma Bokbud do chwili obecnej nie zostalismy rozliczeni. Po
              interwencji wraz z brygadzistami u developera w pażdzierniku 2007r.
              nastepnego dnia firma Bokbud nie zostala wpuszczona na teren budowy
              nie pozwalajac nawet na odebranie narzedzi.Zyczymy powodzenia w
              budowie.
    • pliszka79 Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. 19.04.08, 12:22
      Witam.
      Chciałabym się podzielić z wami jedną wiadomoscią. Planowalam kupno mieszkania
      na tym osiedlu, w budynku B, to z tym niesamowitym tarasem ;)
      Na forum wyczytalam, ze w planach jest budowa obwodnicy Pruszkowa, ktora to ma
      przebiegac bezsposrednio pod oknami budynkow osiedla, miedzy osiedlem a torami
      WKD. Developer na moje pytanie dot. obwodnicy odpowiedzial, ze teren
      przewidziany pod budowe obwodnicy wykupil i zamierza zalozyc tam park. Klienci
      Kastela maja mozliwosc stania sie wspolwlascicielami tej dzialki przez doplate
      okreslonej kwoty do ceny mieszkania. Potem moga zalozyc stowarzyszenie i walczyc
      o to, by obwodnicy nie zbudowano.
      Obwodnica jest w planach zagospodarowania terenu od ok. 30 lat, w budzecie na
      lata 2009-2013 maja sie znalezc srodki na jej budowe - tak poinformono mnie w
      zarzadzie drog wojewodzkich.

Pomyslalam, ze warto, by ta informacja znalazla sie tu na forum.

Pozdrawiam.
      • Gość: Marcello Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 16:57
        Witam,
        Ja też byłem zainteresowany mieszkaniem na tym osiedlu,
        ale przypadkiem z wiarygodnego źródła dowiedziałem się,
        że na jednej z działek sąsiadujących ma stanąć maszt
        telekomunikacyjny???!!!
        Nie wiem czy to dobrze czy źle ale Ja raczej poszukam
        mieszkania w innej okolicy.

Pozdrawiam

Marcello
        • Gość: historia Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 09:24
          hej młody junaku smutek zwalcz i strach , kiedys na tym piachu będzie se stał maszt a wokół tam gdzie sobie biegnie stoi ta wiosecka będzie wić pięknie się trasa mazowiecka
        • Gość: wxaga Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: 217.153.99.* 08.05.08, 15:50
          oj Marcelo ty to masz wyobraźnię.....
          • Gość: Marcello Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:58
            Pewnie że mam,zapytaj w polkomtelu to Ci nawet pokażą w którym miejscu
            ma stać ten maszt.Z tego co wiem to są już nawet prowadzone rozmowy z
            właścicielem działki.
            Pozdrawiam niedowiarków którzy nie sprawdzą informacji tylko piszą
            głupoty.
            • Gość: dymek Re: Obwodnica Pruszkowa i maszt GSM przy osiedlu IP: *.acn.waw.pl 11.05.08, 16:48
              Niejaki Marcello ma racje. Niestety ta racja spowodowala, ze i ja tam nie
              zamieszkam, chociaz podobala mi sie lokalizacja. Teraz musze szukac innej. Nie
              chce mieszkac kolo drogi i masztu.
            • Gość: ruski_czolg Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.chello.pl 11.05.08, 18:49
              Wow, maszt. W miastach co 500m jest jakiś maszt i nie jest to specjalny problem.
              Każda stacja bazowa komórkowców ma przed oddaniem do użytku robiony raport
              oddziaływania na środowisko i jak go nie spełnia to nie jest dopuszczona do
              użytku. Bardziej bym się przejmował tą trasą jak już.
            • Gość: wx Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: 80.54.108.* 12.05.08, 17:41

Zainspirowana wiadomociami od Marcella byłam w Urzedzie Miasta w
              Pruszkowie - Wydział Architektury żeby dowiedzieć się o ten
              sławienny maszt.
              A więc w Urzędzie nic nie wiedzą na ten temat.... ( o dziwo!!!)
              A że dociekliwa jestem, to i z Polkomtelem jestem umówiona, więc
              zobaczymy jak tam ten MASZT ... wygląda i czy wogóle będzie...
              • Gość: max Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 19:17
                Witam
                Razem z malzonka moja szanowna bylismy zainteresowani kupnem mieszkania w Pruszkowie na osiedlu "Ostoja". Trafilismy miedzy innymi na to forum. Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi trafilem na wypowiedz Marcello z dn. 5.05.08 na temat masztu. Zaniepokojony jego wypowiedzia wybralismy sie z malzonka na "romantyczny spacer" wokol budowy i okolic. Znalezlismy tam jedna dzialke do wynajecia. Wiedzony instynktem tropiciela zadzwonilem do wlasciciela dzialki. Od slowa do slowa okazalo sie, ze to on wlasnie ma zamiar wynajac czesc dzialki pod maszt. Na pozostalej czesci dzialki ma powstac drukarnia. Plany zagospodarowania juz podobno sa. Jakby ktos chcial sie przekonac sam i porozmawiac z wlascicielem dzialki sluze telefonem.
                • Gość: ruski_czolg Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.chello.pl 12.05.08, 21:42
                  No zarąbiście, tylko co z tego? (pomijając względy estetyczne, ale jeśli ktoś
                  się osadza w Pruszkowie to znaczy że estetyka dla niego nie jest najważniejsza).
                  • Gość: l Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.ptim.net.pl 12.05.08, 22:13
                    Gość portalu: ruski_czolg napisał(a):

> No zarąbiście, tylko co z tego? (pomijając względy estetyczne, ale
                    jeśli ktoś
                    > się osadza w Pruszkowie to znaczy że estetyka dla niego nie jest
                    najważniejsza)
                    > .

Na tle Warszawy jest i taknie najgorzej, a do tego ciszej i czystsze
                    powietrze.
                    • Gość: Marcello Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.roll.pl 13.05.08, 07:49
                      Tak jest,czyste powietrze,szczególnie 50 metrów
                      od drukarni:)))
                      • Gość: Leszek Konkurencja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 07:59
                        Coś mi się wydaje że pracownicy od z biur sprzedaży konkurencji
                        nieźle tu mieszają.
                        • Gość: m. Re: Konkurencja ? IP: *.171.73.82.crowley.pl 13.05.08, 09:31
                          tez mam takie wrazenie ...
                • Gość: wxaga Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: 217.153.99.* 13.05.08, 12:28
                  Witam...
                  a ja z miłą chęcią poproszę o telefon do tego właciciela.
                  mail wxaga@gazeta.pl
                  • Gość: N**A Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 12:52
                    Jeszcze nie kupili a już narzekają... ja mieszkam na Sprawiedliwości(okna od
                    Wojska Polskiego) i po zamknięciu okien nic nie słychać a i przy otwartych też
                    nie jest tragicznie ;P
                    A lokalizacja ekstra bo wszędzie blisko ;)
                    Przez takich ludzie jak wy i wasz developer zakrokowane są i będą wszystkie
                    centra małych miejscowości, nie mówiąc już o wioskach, jak przykładowo
                    Michałowice, czy Opacz. Co z tego, że sobie nastawiali progów zwalniających co
                    20m, jak ja i tak jadąc do roboty (podobnie jak połowa ludzi jadących z zachodu
                    do Warszawki) i tak przebija się tamtędy, bo skraca to czas o połowę - a
                    naiwniacy myśleli że kupią domek na wsi i będą mieli spokój - w waszym przypadku
                    moznaby wyobrazić sobie, że taki potok może utworzyć się właśnie na ulicy
                    Lipowej (lub już się tworzy), jak ludzie jadący przez Komorów nie będą jechać
                    przez al. Kasztanową do nieszczęsnych Michałowic, tylko część skręci wcześniej...
                    szkoda gadać, pozdrawiam!
                    • Gość: magda Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.centertel.pl 17.05.08, 17:58
                      Bardzo mnie interesuje , może ktoś z Was wie jak ma przebiegać
                      dokładnie ta obwodnica Pruszkowa (czy ktoś zna jej dokładną
                      lokalizację z nazwami ulic).
                      Pozdrawiam
                      • Gość: bobik Budowa tej obwodnicy jest absolutnie konieczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 20:39
                        Inaczej Pruszków kompletnie się zatka.
                      • Gość: m Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.kablowka.waw.pl 17.05.08, 21:38
                        uważam ze powinnaś zapytać w Urzedzie Miasta,
                        tam przynajmniej podadza ci prawdziwe informacje
                      • sqz Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. 29.05.08, 10:06
                        Wystarczy przejsc sie do UM w Pruszkowie i oibejrzec plany
                        zagospodarowania. Polecam tez strone SISKOM tam tez sporo jest o
                        tej trasie. Ciekawa dyskusja jest tez tutaj
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=77749982
                        • Gość: ToJa Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: 62.29.165.* 25.07.08, 09:23
                          Jezeli ktos chce kupic calkiem fajne mieszkanie to polecam
                          mieszkania budowane przez dawne MPBU na Zbikowie ul. Mostowa rog 3-
                          go Maja. Obecnie wlascicielem dawnego MPBU jest firma Efekt z
                          Ursusa, bo MPBU byl firma panstwowa. Mieszkania sa na ukonczeniu,
                          robia w tej chwili tereny zewnetrzne. W mieszkaniach, ktore sa nie
                          sprzedane podejrzewam, ze nie ma instalacji ani scian dzialowych, bo
                          oni to robia pod klienta. Wogole MPBU to jest firma raczej
                          dziadowska, ale buduje i jak sie ich przypilnuje to zrobia nawet
                          dobrze. To sa szeregowce i w kazdym sa dwa mieszkania z oddzielnym
                          wejsciem, miejscem parkingowym i skraqweczkiem ogrodka. Wszystko
                          jest w cenie. Mieszkanie na parterze ma 67 m2, a drugie w kazdym
                          segmencie (1sze pierto i poddasze) - 101,69 m2. To sa mieszkania
                          wykonane w srednim standardzie, ale mysle, ze calkiem przyzwoite.
                          Dla mnie dwie rzeczy zdecydowaly. 1) To jest dzielnica domow
                          jednorodzinnych i tam na pewno nie powstanie zadna obwodnica ani cos
                          takiego. 2) Kazde mieszkanie jest oddzielne, ma swoje liczniki,
                          smieci itp. Wspolna jest tylko elewacja i dach. A to jest wielki
                          plus, bo ja mam dosyc wspolnot.
                          • Gość: j Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 09:30
                            dziadowskim firmom w Pruszkowie mówimy stanowczo : NIE!
    • Gość: wsawqw Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 23:00
      asss
      • Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 10:45
        czy ktoś z was myśli o rezygnacji z mieszkania- budynek C ma stan zaawansowania
        robót według umowy jak z grudnia 2007 a mamy już sierpień 2008? czy wierzycie,
        że zaczną oddawać to w maju? zaraz będzie zima a oni sie męczą z opóźnieniami na
        budynkach A i B...poza tym nie ma szans na porządne drogi dojazdowe, będziemy
        się pewnie taplać w błocie jeszcze ze 2 lata...czy ktoś ma jakieś doświadczenia
        jeśli chodzi o rezygnację itp? Poza tym w bud C sprzedano na razie raptem 16
        mieszkań...nie mam gdzie mieszkać a odsetki od kredytu i pomostowe ubezpieczenie
        wciąż trzeba płacić.. masakra.
        • Gość: oPtymista Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 15:11
          Nie martw się. Na EURO 2012 na pewno się wyrobią.
          • Gość: taki tam Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 25.09.08, 22:01
            No ja dostałem wezwanie do odbioru mieszkania w tej inwestycji na 27
            października. Kurcze mam nadzieję ze dotrzymają. Codziennie widzę budowę z WKD
            to widać ze coś robią.pzdr. dla przyszłych sąsiadów :)
            • gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 26.09.08, 08:39
              Witaj sąsiedzie :) Za dwa lata kupię tam mieszkanie po 4000zł/m2.
              Raczej Ty i całe osiedle nie będziecie mnie lubić. Ale to nie moja
              wina. Bo to właśnie ja przez Was (na szczęście) nie osiągnałem
              takiej zdolności kredytowej żeby kupić mieszkanie na górce. W sumie
              to powinienem być wam chyba wdzięczny mimo, że na razie nie mam
              gdzie mieszkać. Ale chyba przyznasz, że to uczciwe, że za tyle lat
              czekania bedę mógł zapłacic 4000 zł/m2 ?!
              • Gość: f Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 08:46
                paskudne te bloki - paskudztwo, pracowni architektonicznej powinni
                cofnąć pozwolenie na wykonywanie zawodu
                • Gość: g Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 27.09.08, 17:28
                  a mnie sie podobaja :))
            • Gość: m Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 27.09.08, 17:29
              hej sąsiedzie , ja już odebrałam i przyznam ze jestem mile zaskoczona :)moim
              zdaniem firma jest oki
              • Gość: czapa Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 18:43
                hej, daj mi znać na maila albo telefonicznie jak tam jest, tzn. czy warto kupic
                i takie tam co z ta obwodnica... Bardzo mi się podoba ta inwestycja i jestem
                bardzo zainteresowany zakupem

blade144@o2.pl
                606 203 876
              • Gość: jagoda Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 28.09.08, 18:54
                hej, ja odbieram za dwa tygodnie
                ciekawa jestem czy znalazłas jakieś usterki do poprawy?
                i co Ty na to że nie ma windy?

pozdrawiam przyszłą sąsiadkę:)
                • Gość: czapa Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 22:32
                  będzie ta obwodnica koło osiedla?
                • Gość: Goska Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 29.09.08, 10:42
                  sciany sa proste , przynajmniej u mnie i u moich sasiadów , podłoga
                  również, garazu i piwnicy nie widziałam jeszcze. Powiedziano mi ze
                  jeszcze nie skonczone.
                  winda ma być , na planach jest . Wiesz mojm zdaniem to oni troche za
                  wczesnie nam to oddali.
                  Droga ma być pod koniec pazdiernika. Teraz robia patio, układaja
                  trawei i robią scieżki. Moim zdaniem jak juz to zakończa to ładnie
                  bedzie
                  • Gość: brak słów Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 29.09.08, 13:21
                    Nie wierzę! Na forum ludzie pytają się sąsiada czy będzie obwodnica! hehe przecież każdy w Pruszkowie wie że własnie tamtędy będzie przechodziła ta obwodnica. Ludzie jeśli nie wiecie to zadzwońcie do UM w Pruszkowie i spytajcie się.
                    • Gość: g Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 29.09.08, 15:26
                      jak ci to przeszkadza to nie czytaj
                      • Gość: brak słów Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 30.09.08, 10:57
                        Absolutnie mi to nie przeszkadza raczej śmieszy. Chcę tylko uświadomić tym którzy nie używają mózgu do samodzielnego myślenia że podejmowanie decyzii na podstawie tego co mówi sąsiad najczęściej źle się kończy dla obu stron. Ale tobie z pewnością droga szybkiego ruchu pod oknami nie będzie przeszkadzała, a może też pytałaś się sąsiada o radę??
                  • Gość: jagoda Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 29.09.08, 20:46
                    a czy możesz mi napisać jak wyglądał sam odbiór?
                    zdaje się, że wszystkich umawiają na jedną godzinę...
                    ciekawa jestem ile oddają mieszkań jednego dnia?
                    ile trwał odbiór w Twoim przypadku i czy musiałaś długo czekać?
                    • Gość: gosia Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 30.09.08, 09:36
                      podaj mi swojego maila to napisze co i jak
                      • jagoda_29 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 30.09.08, 11:50
                        mój mail: jagoda_29@gazeta.pl
                        będę wdzięczna za wszelkie szczegóły dotyczące odbioru :)
                        dzięki
                        • Gość: MARIAN Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.08, 02:45
                          Ciesze sie ze wybralem mieszkanie na 1 pietrze,
                          bo dach dziurawy i cieknie i sa pozalewane najwyzsze kondygnacje...

bylem w weekend na budowie chcialem wejsc,
                          ciec nie chcial wpuscic bo nie bo nie... a wczesniej nie bylo problemu,
                          ale jak powiedzialem ze to 1 pietro to wpuscil i jak sie zaczelo rozmawiac
                          dlaczego dlaczego...
                          to powiedzial ze ma zakaz wpuszczania kogokolwiek
                          bo im nie wyszedl dach i zeby nikt nie wiedzial przy odbiorze i nie wystepowal o
                          odszkodowania i itp..
                          wiec kto mieszka wyzej... radze sprawdzic...
                          a najlepiej zwizytowac... jak nie wpuszcza... to bedzie znaczylo tylko to ze
                          PRAWDE pisze.

pozdrawiam
                          • Gość: MARIAN --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszczaja IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.08, 02:48
                            polecam lekture watku powyzej tego
                            • sowabez-oka Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza 15.10.08, 17:28
                              Witam,
                              Rozpoczęły się odbiory. Jak pierwsze wrażenia przyszłych sąsiadów.
                              Wszystko krzywo ale poganiają, żeby podpisywać bo się później naprawi.
                              Prądu nie ma, że o windzie nie wspomnę.
                              pzdr
                              • Gość: sąsiad Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 22:14
                                Dokładnie mam takie same wrażenia. Apeluję do wszystkich przyszłych
                                lokatorów - nie odbierajcie mieszkań, jeśli macie zastrzeżenia. Nikt
                                was nie może do tego zmusić. Generalnie jest bardzo źle: brak
                                domofonów, osprzętu elektrycznego, porysowane okna, krzywe ściany,
                                nie trzymające kątów, nie dokończone balustrady na balkonach, nie
                                dokończone garaże i piwnice, brak prądu, brak kanlizacji, brak
                                dojazdu do osiedla, rozkopane drogi, nie dokończona elewacja
                                budynku - żaden developer nie oddaje mieszkań w takim stanie. Jeśli
                                odbierzecie mieszkania z usterkami trudno może być wam później
                                wyegzekwować wykonanie poprawek. A ponaglają wszystkich, żeby
                                odbierać mieszkania, tylko po co mamy je odbierać - nawet nie można
                                zacząć ich wykańczać, bo nie ma prądu, nie ma chociażby altanki,
                                gdzie można by wynieść śmieci, no i dostajecie tylko jeden klucz,
                                drugi cały czas ma wykonawca, ufcie mu na tyle, żeby chociażby
                                zostawić tam materiały czy sprzęt do wykończenia mieszkania? Moim
                                zdaniem w chwili odbioru mieszkania nie powinno być w nim żadnych
                                usterek, powinny być wszystkie przyłącza, prąd, a deweloper powinien
                                przekazać 2 pary kluczy którymi dysponuje. Natomiast jeśli
                                potzrebuje wejść do mieszkania powinien umówić się z właścicielem na
                                konkretny dzień i godzinę. Niedopuszczalne jest, że odbieramy
                                mieszkanie ze świadomością, że w każdej chwili pod naszą nieobecność
                                może ktoś tam przebywać. Zapłaciliśmy za te mieszkania duże
                                pieniądze więc mamy pełne prawo wymagać pełnowartościowego towaru,
                                spełniającego podstawowe normy i standardy.
                                • sowabez-oka Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza 20.10.08, 11:24
                                  Nie odebraliśmy.
                                  Powiadomiliśmy developera o zbyt dużej ilości wad uniemożliwiającej
                                  odbiór i poprosilyśmy o wyznaczenie nowego terminu. Oczywiście po
                                  tym, jak wady zostaną usunięte a prąd podłączony.
                                  Nowy termin ma być nie szybciej niż na początku listopada.

pzdr
                                  • blue_spider Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza 26.10.08, 09:48
                                    Ostatnio natknąłem się na zdjęcia z inwestycji przy pałacu:

fotoforum.gazeta.pl/u/iguana_a.html
                                    aż miło popatrzeć, wszystko dopięte na ostatni guzik i dopracowane w
                                    najmniejszym calu, poczynając od budynków, a kończąc na terenach
                                    zielonych
                                    kastel mógłby się od nich uczyć..
                                    bo póki co oddają mieszkania wszyscy wiemy jakiej jakości, w
                                    nieskończonych budynkach i na rozkopanym placu budowy
                                    • blue_spider Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza 26.10.08, 10:04
                                      dodam jeszcze, że z wizytówką w postaci tak ukończonego osiedla,
                                      longbridge nie będzie miał pewnie żadnych trudności ze sprzedażą
                                      kolejnych etapów

natomiast w przypadku firmy kastel widać, że kolejni klienci
                                      rezygnują z zarezerwowanych wcześniej mieszkań i jeśli nawet będą
                                      stosowali przeróżne promocje nikogo w ten sposób nie zwabią..
                                      wystarczy spojrzeć jak wygląda osiedle przekazane już mieszkańcom i
                                      poznać opinie ludzi, którzy zainwestowali tam pieniądze..

widać, że nie poznali głównej zasady, że w każdym biznesie ważne
                                      jest myślenie długofalowe
                                      a szkoda, bo gdyby się postarali, lipowa ostoja mogłaby być naprawdę
                                      fajnym osiedlem, może nawet najatrakcyjniejszym w pruszkowie

nie mogę oprzeć się wrażeniu, że główna dewiza firmy kastel jest
                                      bardzo prosta: wziąć pieniądze i zlekceważyć klietntów..:(

smutne, ale prawdziwe, ciekawe tylko czy w ogóle osiedle zostanie
                                      ukończone..?
                                      • Gość: Fotograf Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:02
                                        Dopierając odpowiednio ujęcia i oświetlenie można z największej rudery zrobić
                                        Hiltona. Czy wy naprawdę nie odróżniacie reklamowych miraży od rzeczywistości ?
                                        • blue_spider Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza 26.10.08, 19:26
                                          tu nie chodzi ani o ujęcia, ani o oświetlenie przy robieniu zdjęć
                                          nie chodzi też o to, aby z inwestycji przy pałacu robić wysokiej
                                          klasy hotel
                                          chodzi natomiast o to, że budynek przed jego oddaniem przyszłym
                                          mieszkańcom spełnia podstawowe standardy: jest skończony, są windy,
                                          oświetlenie na klatakach i przed blokami, są ukończone garaże, teren
                                          wokół jest zagospodarowany
                                          niby nic wielkiego, wydawałoby się, że to podstawy podstaw, ale
                                          niestety przedstawiciele firmy kastel zdają się nie mieć o powyższym
                                          temacie zielonego pojęcia

a ruderą osiedle przy pałacu na pewno nie jest, bardziej przypomina
                                          ją niestety lipowa ostoja, szczególnie gdy patrzy się na blok od
                                          strony kolejki WKD.
                                          Swoją drogą, kto wymyślił tę koszmarną betonową elewację, poprzez
                                          którą blok przypomina bardziej zakład karny niż budynek mieszkalny?
                                          • Gość: Fotograf Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 19:33
                                            Niestety, jak się kupuje na etapie dziury w ziemi, to nie można zbyt wiele
                                            wymagać. Deweloper wziął wasze pieniądze i robi łaskę że w ogóle coś wybudował.
                                            Powodzenia w walce o swoje prawa, ale szczerze mówiąc jesteście, z własnej
                                            nieprzymuszonej woli, na z góry przegranej pozycji.
                                            Wyrazy współczucia.
                                            • Gość: anka Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.08, 19:58
                                              Kastel i ta cala budowa to kpina.
                                              Na poczatku 2006 roku pytalem w tej firmie o mieszkania, do dzis
                                              osiedle nie wykonczone a jakosc wykonania zupelnie przecietna!
                                              Wspolczuje ew.nabywcom.
                                              Do tego dojdzie obwodnica i bedzie super ;)

Co do Osiedla przy Palacu nie kompromitujcie sie tymi wypowiedziami.
                                              Dla firmy Kastel to poziom nie do osiagniecia!
                                              Longbridge wybodowalo nam perelke!
                                              • Gość: Sowa Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: 167.202.222.* 27.10.08, 15:14
                                                Perełkę to może nie ale cygańskie korale napewno.
                                                pzdr
                                                • Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:08
                                                  szkirlij boby
                                              • Gość: gosc Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.171.73.82.static.crowley.pl 28.10.08, 13:25
                                                rozumiem ze jestes pracownikiem tej firmy :D:D:D
                                                pewnie macie problem ze sprzedaza mieszkan w tej waszej
                                                perełce !!! :D:D:D
                                                i dlatego musisz wypisywac te wszytkie brednie o innych
                                                developerach !!!!!!!
                                                • Gość: newman1234 mają opóźnienia, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 15:47
                                                  Tak, mają opóźnienia, ale i tak będzie to jedno z najładniejszych
                                                  osiedli w okolicy - jak szczęśliwie doczekamy zamieszkania na
                                                  Lipowej Ostoi. Teraz pracuje tam dużo ludzi i naprawdę widac postęp
                                                  robót. Dziś włączają ogrzewanie mieszkań, tym co odebrali mieszkania
                                                  włączają prąd do mieszkań. Można zacząc wykańczac. Na akty
                                                  notarialne pewnie do stycznia poczekamy, ale warto. te kilka
                                                  miesi,ęcy już nic nie zmieni.
                                              • Gość: ktos Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 08:40
                                                Najsmieszniejsze sa teksty jak czlowiej cos wychwali typu "jestes
                                                pewnie pracownikiem tej firmy macie problemy ze sprzedaza"

Nie jestes pracownikiem tylko widze jak Kastel wali w...
                                                Osiedle przecietne i buduje juz 3 rok! Kpina!
                                                Po sasiedzku jest Osiedle przy Palacu dlatego podalem taki przyklad!

Bija Was na glowe! Jakoscia, podejsciem do klienta i czasem
                                                budowania!

Ja szczerze wspolczuje przyszlym mieszkancom Lipowej Ostoi - WKD,
                                                Obwodnica i pekajace sciany
                                                ;)
                                                • Gość: niktos Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 08:56
                                                  Szanowni Państwo z wiadomego działu sprzedaży w ruinie pałacu.
                                                  Skończcie z tą autoreklamą swojego koszmarku wybudowanego na skażonych terenach
                                                  pofabrycznych. Macie na tym forum swój wątek.
                                                  Rozumiem że 2 etap po tych wziętych z kosmosu cenach już się nie sprzedaje i
                                                  trzeba się jakoś zareklamować.
                                                  Ale to co robicie to wstyd i żenada.
                                                  Ps.
                                                  Mama nadzieje że za te piękne stare drzewa , które po kryjomu wycieliście w
                                                  czasie budowy spotka was słuszna kara. Że ktoś o ochrony środowiska z poza
                                                  Pruszkowa się tą aferą w końcu zainteresuje.
                                                • Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:10
                                                  jestes pewnie pracownikiem tej firmy i macie problemy ze sprzedaza...
                                              • Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:08
                                                "nam"... to pisz na "Waszym" forum
                                          • Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:07
                                            mieszkancy ja wymyslili
                                            • laura2233 nic nigdzie nie cieknie. 13.07.09, 09:28
                                              Na blok C mozna bez zadnego problemu wejsc z osobą z biura
                                              sprzedazy.Nigdzie nic nie cieknie....chyba tym co to pisza wycieka
                                              mozg!!!!
                                              • Gość: gg Re: nic nigdzie nie cieknie. IP: 195.116.31.* 13.07.09, 15:45
                                                To kiedy rusza budowa malej obwodnicy?
                                                Mysle ze buzie wam zrzedna wtedy...
                                                • laura2233 Re: nic nigdzie nie cieknie. 13.07.09, 16:47
                                                  A moze znasz terminy budowy...bo my mieszkancy nic o datach nie
                                                  wiemy.Skoro ty wiesz to sie pochwal.Kazdy kto tu kupil mieszkanie
                                                  jest swiadomy w pelni, ze trasa Ksiązat Mazowieckich moze!!! tu
                                                  kiedys powstanie,,,,najblizsze terminy 2015 rok:-)

Co jeszcze chcesz dogadac, dawaj dawaj?
                                              • Gość: mieszkaniec Re: nic nigdzie nie cieknie. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.09, 21:31
                                                Widzę koleżanka od dewelopera jesteś albo udajesz nie nic się nie
                                                dzieje na tej budowie ale po co?. Cały budynek C był zalany !!!! ale
                                                to jest nic co do wyczynów dewelopera czyli firmy Kastel która na
                                                siłę wciska jako administratora firmę Jetud która to firma ma stawki
                                                z kosmosu za bardzo mierne usługi ( w tym delikatnie mówiąc dziwną
                                                Panią Jolę). Co do wątpliwej uczciwości dewelepora prawie każdy z
                                                mieszkańców bunku A i B może opowiedzieć własną - niestety
                                                traumatyczną historię - generelanie nie polecam współpracy z firmą
                                                Kastel!
                                        • Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:06
                                          idz robic zdjecia Hiltona...
                                      • Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:05
                                        po trzykroć idz stad !
                                    • Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:04
                                      idz z tego forum w koncu sprzedawco !!!
    • Gość: Aggusiaa Dziurawy dach... IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.08, 02:52
      niestety ale chyba to prawda

po raz pierwszy nie wpuscili nas na budowe,
      a wczesniej nie bylo problemow, nawet ciec byl nam przewodnikiem...
      • Gość: studio d Re: Dziurawy dach... IP: *.ptim.net.pl 01.10.08, 12:41
        tak to jest jak studio r projektuje budynki - ani to ładne, ani
        funkcjonalne - u nas spieprzyli rynny w budynku i odpływy z
        balkonów - ciekawe jak to możliwe, ze to studio obsługuje kolejne
        budowy - powinni już dawno zniknąć z rynku!
        • Gość: phi Zdjecia na ich stronie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 14:05
          kilka zdjec z pieknymi drzewami to sa zdjecia z Komorowa, - jakis 1-2 km od
          budowy, a dokladniej to skrzyzowanie ul.Marii Dąbrowskiej z ta ulica na ktorej
          sie konczy i jest od cmentarza az do ronda przy stawach.

gratuluje pomyslowosci i "UCZCIWOSCI"
          • Gość: newman1234 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 15:52
            Wszedłeś w zakładkę zdjęcia z budowy i dalej okolicę osiedla i ona
            rzeczywiście tak wygląda!!! czy to żle, że będzie to jedno z
            najbardziej zadrzewionych osiedli, patrząc z okien każdego
            mieszkania widac w okolicy piękne drzewa!!! czy to Ci się nie
            podoba. Wybierz np. Białołękę tam buduje się na szczerym polu a na
            takie drzewa jak na Lipowejn Ostoi mieszkańcy poczekaja z 40 lat.
            • Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.08, 19:18
              Ja uważam,że na takie osiedle warto czekać :-)a owocem tego będzie końcowy
              efekt.Jest położone w pięknym miejscu i centrum miasta co ułatwi dostęp do
              szkół,przedszkoli itd a to jest bardzo istotne.Osiedle jest bardzo kameralne i
              zamknięte bez przepychu i walki o miejsce aby postawić samochód a przede
              wszystkim bez zdemolowanych klatek.
              • Gość: hg Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.ptim.net.pl 28.10.08, 20:07
                powaliło Cię?! w jakim centrum miasta!? na jego granicy chyba! tym
                sposobem i to bąki sa w centrum miasta i malichy!

okolica owszem malownicza, ale bloki - architekt do d...
                • Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: 195.47.201.* 29.10.08, 08:33
                  Każdy ma inny pogląd pewnie kupiłeś mieszkanie z którego nie jesteś
                  zadowolony i stąd ten dreszczyk emocji z twoich ust-zupełnie
                  niepotrzebnie:-).
                • Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: 195.47.201.* 29.10.08, 10:15
                  Osiedla są teraz takie,że idą na ilość mieszkań sąsiad sąsiadowi w
                  okno zagląda zero przestrzeni Firma Kastel postawiła na osiedle
                  kameralne o niskiej zabudowie i zachowała odpowiednią odległość.
                  • blue_spider Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super 30.10.08, 18:40
                    Firma kastel postawiła na osiedle o niskiej zabudowie, bo nie miała
                    innego wyjścia. Wie to każdy kto czytał dokument o warunkach
                    zagospodarowania terenu.
                    Co do gęstości zabudowy też mieli związane ręce, ale skorzystali ze
                    wszystkich furtek, żeby maksymalnie wykorzystać powierzchnię, co
                    oznacza, że mieszkańcy pierwszej i czwartej klatki w budynku B będą
                    niestety zaglądali sobie w okna.
                    A tak czy inaczej najważniejsza jest jakość wybudowanych mieszkań i
                    całego osiedla oraz podejście do klienta, a w tym kastel nie
                    dorasta do pięt nie tylko firmie longbridge, ale przypuszczam, ze
                    większości deweloperom funkcjonującym na rynku.
                    • Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.08, 21:21
                      Osiedle przy pałacu jest jednym z wielu blokowisk wybudowanych w ostatnich
                      latach i nie ma czym zupełnie oddychać zero przestrzeni a jeśli chodzi o jakość
                      wykonania to jest prawidłowa i wszystko w normie.
                      250 mieszkań na takiej dużej powierzchni to bardzo mało rozumiem też niektórych
                      złośliwość z powodu niezadowolenia ze swoich decyzji lecz czasem jest za późno
                      na ich zmianę :-).
                      • Gość: blue_spider Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.gprs.plus.pl 30.10.08, 22:02
                        może za późno, może nie
                        ale na pewno warto ostrzec innych, aby nie nawiązywali współpracy z
                        nierzetelnym i nieuczciwym deweloperem

• Gość: anka Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 23:03
                          Firma Kastel to jedna wielka pomylka!
                          A Osiedle Lipowa Ostoja lezy w okolicy chemicznych fabryk, torow WKD
                          i przyszlej obwodnicy.
                          • Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: 195.47.201.* 31.10.08, 08:14
                            Tor WKD owszem ale ma być nasyp i ekran dzwiękoszczelny chroniąc
                            przed hałasem , fabryka bardzo daleko a obwodnicy jeszcze nie ma....
                            Pomyłką jest to jeśli mieszkasz wśród tłumu, ulic, zagęszczonych
                            bloków jedynym widokiem jest mnóstwo samochodów walczących o miejsce
                            a drzewa widzisz tylko w parku-nad taką decyzją nalezy sie poważnie
                            zastanowić bo nie są to małe pieniądze.Osiedle Lipowa jest wyjatkowe
                            są przynajmiej zachowane standardy aby normalnie mieszkać.Miejsce
                            piękne, zachowana pewna odległość, garaż podziemny, komórki,windy
                            oraz niska zabudowa i teren strzeżony tj bardzo ważne oraz dostęp do
                            szkół,przedszkoli i sklepów.
                            • Gość: sasiad Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 11:03
                              Nasyp i ekrany? Sami wiemy ze to nie pomaga! Obwodnica bedzie! Jest
                              w planie zagospodarowania, a wtedy bedzie tam koszmar.
                              Okolica jest normalna, nie popadajmy w euforie. Poza tym 2/3 osiedla
                              usytowane jest na podmoklym terenie.
                              Zobaczymy jak przyszli mieszkancy beda wypowiadac sie za rok, dwa. O
                              ile ten smieszny Developer odda mieszkania.
                              Ogolnie wyrazy wspolczucia
                              • Gość: Mądry przed szkodą Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 11:27
                                Byliście wielokrotnie między innymi na tym forum ostrzegani żeby nie kupować
                                dziury w ziemi.
                                Chcieliście być pierwsi w tym swoistym wyścigu lemingów, za wszelką cenę
                                wyprzedzić innych to teraz macie tego skutki.
                                Powodzenia.
                                • Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:21
                                  dzieki
                              • Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: 195.47.201.* 31.10.08, 16:50
                                Osiedle jedyne w swoim rodzaju na okolice nie ma takiego drugiego a
                                jeśli chodzi o obwodnice to niewiem gdzie tam nie ma miejsca a w
                                planach jest od 30 lat.Tory nie są przeszkodą bo ekran wyciszy
                                dzwieki przejeżdzajacej kolejki....a nawet jeśli coś się z planów
                                nie sprawdza to tak naprawdę 95% osiedli ma ten problem bo okazuje
                                się,że w teorii coś innego i w praktyce.Podmokłe tereny prosze was
                                dziś jest tak technika osuszania posunieta do przodu,że można
                                wszystko zrobić a pekajace sciany jeśli to nowy budynek to osiada i
                                troszeczkę zdaża się że pekają ściany w każdym bloku no chyba ,że tj
                                30 letni wieżowiec 15 pietrowy.Ja osobscie mieszkam w domu dlatego
                                współczuje tym którzy mieszkają w mieszkaniu czy taki blok/osiedle
                                czy inny to bez różnicy i dlatego rozumiem niektórych
                                rozgoryczenie....wchodzisz i drzwi na klucz jak w wiezieniu.
                                Pozdrowionka.

• marweg25 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super 31.10.08, 17:02
                                  Gwarantuję, że ekran odgłosów kolejki nie wyciszy. To jest głośne
                                  jak cholera Mówię to z perspektywy 10 lat mieszkania w domu na
                                  Ostoi i to w pewnym oddaleniu od torów tzn kilka domów pomiędzy +
                                  nasyp ziemmny.
                                  Jeśli chodzi o obwodnicę to bardzo by się przydała- mam nadzieję, że
                                  powstanie jeśli nie to skrzyżowanie AK z Lipową stanie się
                                  masakryczne jak wszyscy mieszkańcy osiedla będą się włączać do
                                  ruchu. Cóż nikt nie mówił, że będzie łatwo. Po powstaniu obu
                                  osiedli ( Przy Pałacu i Lipowego) ruch w okolicy wzrośnie i będzie
                                  bardziej uciążliwy dla wszystkich.
                                  • blue_spider Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super 02.11.08, 17:17
                                    Podobno zwolnili kierownika budowy. Jeśli to prawda, to brawo dla
                                    zarządu, bardzo dobre posunięcie. Miejmy nadzieję, że w końcu
                                    zacznie się lepiej dziać na budowie.
                                    • Gość: hejka Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 12:16
                                      Hej właśnie odbieram mieszkanko:-) zrobiłam pomiary ścian i ich równość
                                      ,sprawdziłam szyby po prostu rewelacja os. bardzo pięknie wygląda i ta niska
                                      zabudowa super. To moje trzecie mieszkanie ale nie ma porównania do efektów
                                      wykonania do dwóch poprzednich.
                                      Jeśli chodzi o ekran i nasp wyciszą wszystko byłam ostatnio na takim os w Gdyni
                                      nic cisza.
                                      Kiedy się decydowałam były różne opnie na temat tego miejsca a tu proszę no cóż
                                      super ,,KO NIE RYZYKUJE TEN NIE MA,,i ta szkoła bardzo blisko super moi
                                      lokatorzy wynajmują na os oddalonym od miasta jak wszystkie tragedia :-(
                                      • Gość: prosto z mostu Re: nie wchodz bez wazeliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 12:32
                                        hejka nie podlizuj sie bo az wazelina sie na boki wylewa!!!!!
                                        • Gość: ... Re: nie wchodz bez wazeliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:24
                                          to zbieraj i smaruj, wykorzystaj !!!
                                      • Gość: hejka Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 12:54
                                        Wazelina proszę cię o tylko skromna prawda gratuluję identyfikacji
                                        wypowiedzi:-)dwa lata temu bardzo się wahałam ale postawiłam wszystko na jedna
                                        kartę mimo moich wątpliwości i dziś po prostu jestem dumna z podjęcia kolejnej
                                        mojej decyzji będę je w całości wynajmowała pokryje mi to zaciągnięty kredyt
                                        hipoteczny oraz czynsz :-) 2 pokoje 1500zł (+opłaty licznikowe wg uznania) gdyby
                                        ktoś pytał jestem do usług jeszcze nie dałam ogłoszenia dopiero zaczęłam
                                        urządzać moje kolejne gniazdko.
                                        • Gość: hejka Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 13:07
                                          Dobra rada jeśli inwestować to w mieszkania rynku pierwotnego pięknie położony
                                          bo cóż warte jest takie mieszkanie z rynku wtórnego np lata 70 jeśli po 30
                                          latach ma ono 60 po prostu nic...:-) Miłego dnia
                                          • Gość: hejka Re: super inwestycje na os. IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 17:19
                                            Os Lipowa jest położona w pięknym miejscu a co najważniejsze nie jest oddalone
                                            od infrastruktury handlowej i nie tylko tu nie ponosi się ryzyka z tym,że
                                            obiecują szkoły, przedszkola sklepy na osiedlu a w efekcie tego nie ma tylko
                                            blokowisko i place zabaw pod oknami.
                                            Warto o tym pamiętać wybierając w przyszłości mieszkanie.
                                            Domowe przedszkole oraz sklep to dobry pomysł na inwestycję na takim nowym
                                            osiedlu wiem to z własnej praktyki.Polecam.

• Gość: andrzej Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 19:09
                                        A co tam pieknego w tym osiedlu? To jakis zart?
                                        • Gość: ... Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:26
                                          haha, tak to zart, wiec mozesz juz isc po trzykroc
                                          • Gość: JWC Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: 195.116.31.* 07.07.09, 09:36
                                            I jak Wasze mieszkanka? Pewnie grzyb juz rosnie, co?
                                            Tyle lat to budowac... Od 2006 ;)
                                            Ile ludzi wkrecil ten caly Kastel, firma z nikad ;)
                                            Wspolczujemy
                                            • laura2233 Te komentarze to nuda 13.07.09, 09:24
                                              Grzyb kochanie to ty masz na stopach pewnie.
                                              Wydaje mi sie, ze porownywanie wszystkich nowych osiedli jest juz
                                              nudne.Kazdy i tak zachwala swoje.Jestesmy doroslymi ludzmi i kazdy
                                              sam za siebie decyduje ...i nikomu nic do tego.Jesli ktos chce
                                              mieszkac na osiedlu Lipowa Ostoja to niech tam sobie mieszka.
                                              Wydaje mi sie, ze lepiej podyskutowac na temat oplat miesiecznych
                                              danych osiedli.Na Kastel czynsz jest 7 zł za metr.Wydaje mi sie ze
                                              to rozsądna kwota.Zastanawiamy sie tylko nad ochrona która niby
                                              ochrania nasze osiedle...troche za droga i bez sensu.Siedzi sobie w
                                              budce jakis dziadek za 150 zł miesiecznie i niby nas chroni....bez
                                              sensu.Osiedle jest pieknie ogrodzone i zamkniete wiec po diabła nam
                                              człowiek od pilnowania osiedla?

Jakie są opłaty na innych osiedlach?
                                              • Gość: mieszkaniec Re: Te komentarze to nuda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.09, 21:40
                                                Nie dość że nie orientujesz się to jeszcze głupio złośliwa jesteś -
                                                może dorabiasz w firmie Kastel?!
                                                Zapytaj się nas czyli mieszkańców z bloku A i B ile wynosi czynsz
                                                zaproponowany przez administratora wybranego przez Kastel (po
                                                podpisaniu aktu) - 12zł !!!!! a nie żadne 7zł !!!!!
                                                Kastel to "przekrętasy" które dogadały się z administratorem który
                                                chce wyciągnąć kasę od mieszkańców!!!
                                      • Gość: benton Odbiór mieszkania IP: 62.29.253.* 17.11.08, 12:33
                                        Witam. Byliśmy dziś na odbiorze mieszkania - budynek B (mniejszy). Pierwotnie
                                        odbiór wyznaczony był na koniec sierpnia 2008, potem przesunięty 2 razy, aż do
                                        teraz. Protokołu odbioru nie podpisaliśmy. W lokalu nie istnieją w ogóle kąty
                                        proste (mierzone z dopuszczalną tolerancją odchyleń), szyby są tak brudne że
                                        trudno jest określić czy są porysowane czy brudne (znaleźliśmy jedną szybę
                                        porysowaną), okna wymagają regulacji. Drzwi wejściowe zupełnie nie są szczelne.
                                        Przy zamkniętym zamku można je uchylić o ok. 1cm. Grzejniki zachlapane jakąś
                                        zaprawą, także wewnątrz, między żeberkami. Instalacja elektryczna jest nie do
                                        sprawdzenia gdyż - po prostu - prądu na razie nie ma. Brakuje protokołu
                                        zerowania instalacji elektrycznej w bloku, a to podstawa bezpieczeństwa. Był z
                                        nami budowlaniec-fachowiec. Powiedział, że to mieszkanie zupełnie nie nadaje się
                                        do odbioru, ściany nie trzymają pionu, z wylewkami na podłogach też nie jest
                                        dobrze. Ogólnie jest brudno,np. resztki tynku i zaprawy między uszczelką
                                        drzwi/okien a drzwiami-uszczelki od tego się niszczą.
                                        Przedstawiciele dewelopera przepraszali za taki stan rzeczy, obiecali poprawić
                                        "jak najszybciej" i wyznaczyć kolejny termin odbioru. I oby już się ze wszystkim
                                        uporali.
                                        Jeśli chodzi o ogół robót w budynku, to na każdym piętrze pracowali robotnicy
                                        przy wykańczaniu klatki schodowej. Są już wytyczone chodniki, zasadzone
                                        trawniki. Garaż niedostępny do oglądania, trwały prace, ale na moje oko to
                                        jeszcze sporo potrwają. O windach w ogóle się na razie nie mówi:/
                                        • Gość: gfd Re: Odbiór mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 13:42
                                          jednym słowem - lipa
                                          • Gość: hej Re: Odbiór mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.08, 20:09
                                            Ja też odebrałam ale współczuje bo u mnie wszystko ok....:-)jak na razie
                                            rzeczywiście na zewnątrz nie ciekawie ale do wiosny to będzie najpiękniejsze
                                            osiedle w Pruszkowie.
                                            • Gość: gosia Re: Odbiór mieszkania IP: *.171.73.82.static.crowley.pl 24.11.08, 10:38
                                              ja też odebrałam i jak do tej pory jest oki :)
                                              • Gość: WGM Re: Odbiór mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 11:37
                                                A co to jest tasa? ;)

Moj glos jest obiketywny bo mieszkam w Grodzisku, zamierzalem
                                                przeniesc sie do Pruszkowa, poznalem rynek i pozwole sie
                                                wypowiedziec!

Osiedle przy Palacu bije Wasze na glowe jakoscia wykonczenia,
                                                standardem i odsluga developera. Miejsce tez jest korzystniejsze!
                                                Centrum miasta do tego zielen i stylowy Pałacyk
                                                Co do halasu macie WKD i za niedlugo Trase Ksiazat Mazowieckich...
                                                Wspolczuje! Bedzie niezly Meksyk

godne uwagi jest jeszcze Osiedle firmy EBB kolo stacji PKP
                                                tylko okolica odstrasza...
                                                • Gość: gość Re: Odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 12:18
                                                  Jesli ktoś lubi mieszkać okna w okna bez wolnej przestrzeni, to
                                                  odiedle przy pałacu jest idealne!!!
                                                  • karolcia2233 Re: Odbiór mieszkania 24.11.08, 12:29
                                                    dokładnie to samo chciałam napisać. Okna w okna to jest to ;-))))
                                                    Daję 10 punktów na 10 mozliwych ;-))))) Apropos standardu
                                                    wykończenia to ciekawe na jakiej podstawie to stwierdzenie, że przy
                                                    Pałacu jest wyższy niż na Kastelu? Bo okna mają w okleinie
                                                    imitującej drewno? A może dlatego, że zamiast kilku otwieranych
                                                    skrzydeł balkonowych jest jedna wielka szyba i standardowe jedno
                                                    skrzydełko umożliwiające wyjście się z lokalu na balkon? Faktycznie
                                                    wyższy/tańszy standard i rozwiązanie. A może dlatego, że
                                                    mają "przepiękne" grzejniki wyeksponowane w oknach mieszkań. A może
                                                    masakryczna cena metra kwadratowego? A może fakt, że z każdej
                                                    strony osiedle otoczone jest drogami? No comment.... A co do TKM czy
                                                    WKD to niech one pozostaną "problemem" mieszkańców osiedla Lipowa-
                                                    Ostoja. Tych bzdur i pseudo sprawdzonych informacji na temat Kastela
                                                    nie da się już czytać......
                                                  • Gość: Iguana_a Re: Odbiór mieszkania IP: *.cursor.pl 25.11.08, 12:59
                                                    Proponuję nie wypowiadać się na temat standartu wykończenia Osiedla
                                                    przy Pałacu - jeśli nie masz o nim pojęcia (wypowiadając się na
                                                    przykład na temat okien - jeśli dla Ciebie drewniane okno oklejone
                                                    jest okleiną imitującą drewno)...

Mieszkania Przy Pałacu - z tego co mi wiadomo ludzie odbierają przy
                                                    I odbiorze - ponieważ nie w nich żadnych usterek ? Czy dla Ciebie
                                                    wysoka jakość to np. złote klamki ?

• karolcia2233 Re: Odbiór mieszkania 25.11.08, 14:40
                                                    A ja proponuję nie wypowiadać się na temat standardu wykończenia
                                                    Osiedla Lipowa-Ostoja. Akurat odebrałam mieszkanie przy pierwszym
                                                    podejściu i jedynie mogę współczuć sąsiadom, którzy mieli jakieś
                                                    poważniejsze userki. Faktycznie kilka uwag miałam, ale szybko i
                                                    sprawnie zostały usunięte. A teraz już tylko faza wykańczania i
                                                    zadowolenia z mieszkania przy ul. Marii ;-))))
                                                  • Gość: Iguana_a Re: Odbiór mieszkania IP: *.cursor.pl 25.11.08, 16:27
                                                    W takim razie pozostaje życzyć miłego mieszkania, wypoczynku w
                                                    przerwach między przejazdem WKD, i podczas spacerów nad jeziorkiem.
                                                    A propos terenu podmokłego - to podobno w wysokim budynku Anielin
                                                    koło parku stoi woda w garażu. To podobno urok budowli blisko
                                                    zbiorników wodnych, z którymi często nawet najlepsi nie mogą sobie
                                                    poradzić - siła wyższa .... a właśnie kto był wykonawcą generalnym
                                                    Waszego osiedla ?
                                                  • Gość: Iguana_a Re: Odbiór mieszkania IP: 217.153.99.* 25.11.08, 18:08
                                                    Przepraszam, pomyliłam się - nie "był" tylko "jest " - bo chyba jeszcze budują
                                                    te bloki, co miały być oddane dawno temu ?
                                                  • Gość: eh Re: Odbiór mieszkania IP: *.knc.pl 25.11.08, 19:23
                                                    Iguana wrzuć na luz troche. Przeciez wiadomo, że pracujesz dla longbridge ale to
                                                    nieznaczy, że możesz ciągle obrażać inne inwestycje a w szczegolności kastel.
                                                    Chyba, że nie wiesz co to jest zdrowa konkurencja.. albo brakuje wam atutów i
                                                    obrażacie innych w necie. żałosne
                                                  • Gość: Iguana_a Re: Odbiór mieszkania IP: 217.153.99.* 25.11.08, 22:20
                                                    A idziesz o gruby zakład że jesteś w błędzie ? Dużo jesteś w stanie obstawić ?
                                                  • Gość: gosc Re: Odbiór mieszkania IP: *.171.73.82.static.crowley.pl 26.11.08, 09:18
                                                    ŻAŁOSNE !!!!!
                                                  • karolcia2233 Re: Odbiór mieszkania 26.11.08, 11:17
                                                    masakrycznie żałosne !!! widzę, że nie ma co kontynuować tego wątku,
                                                    bo ręce opadają. dramat w biały dzień. ble
                                                  • Gość: ... Re: Odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:13
                                                    popieram
                                                • masakraxxx Re: Odbiór mieszkania 26.11.08, 12:26
                                                  Drogi panie WGM...jesli chodzi o lokalizacje odiedla Przy Pałacu...to chyba nie
                                                  ma gorszej.Sam srodek miasta i wielki smród.Do tego targowisko
                                                  miejskie.Posadzili wam kilka drzewek i juz pisze sie ze duzo zieleni.Wiele
                                                  wiecej pięknych starych drzew jest koło osiedla Lipowa.Co do stylu Pałacyku...to
                                                  skoro sie podoba...kazdy ma swoj gust przeciez.Stara rudera moze i ładna,ale czy
                                                  dodaje uroku osiedla???.WKD nie jest uciązliwe ...proponuje spacer i wyostrzenie
                                                  słuchu. Do tego nie wydobywa sie z kolejki smród taki jak z samochodów.A co do
                                                  TKM to proponuje sie doinformowac dokładniej czy na pewno bedzie i jaka jest jej
                                                  ewentualna koncepcja.
                                                  Na koniec zapraszam na forum swojego osiedla.
                                                  • Gość: Gość Fajnie byłoby tutaj wymieniac informacje IP: *.unused.derbynet.waw.pl 27.11.08, 21:16
                                                    Może już warto założyć jakieś osobne forum dla tych co faktycznie
                                                    tam kupili i zacząc budować wspólnotę a nie bic piany z konkurencją.
                                                    Może ktoś ma fajną ekipę do wykonczenia?
                                                  • Gość: Gość Re: Fajnie byłoby tutaj wymieniac informacje IP: *.unused.derbynet.waw.pl 27.11.08, 21:35
                                                    I jeszcze jedno, mam sporo informacji po b. starannie wszysko
                                                    sprawdzam. Nie są bez wad, ale nie ukrywają tego.
                                                  • Gość: wpr Re: Fajnie byłoby tutaj wymieniac informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 22:28
                                                    wady wyjda po roku, dwoch latach !
                                                  • Gość: jagoda Re: Fajnie byłoby tutaj wymieniac informacje IP: *.gprs.plus.pl 29.11.08, 00:14
                                                    Też myślę, że osobne forum dla przyszłych mieszkańców osiedla, gdzie
                                                    można by wymieniać się informacjami i doświadczeniami odnośnie
                                                    inwestycji i mieszkań, to bardzo dobry pomysł, dlatego zapraszam na
                                                    nowootwarte forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=86547
                                                • Gość: ... Re: Odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:11
                                                  czyzbys WGM tam kogos mial/a ??
                                          • Gość: hej Re: Odbiór mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.08, 20:11
                                            Byłam ostatnio a os przy Porcelicie....porażka blokowisko ludzie zaglądają sobie
                                            w okna miejsce współczuje blisko tasy...
                                            • masakraxxx Kastel 26.11.08, 11:50
                                              Przemiła kolezanko Iguana czy tam inny gadzie.
                                              Skoro kupilas mieszkanie na osiedlu Przy Pałacu to ciesz sie tym cała soba i nie
                                              wtrącaj sie w forum, ktore ciebie nie dotyczy.Pisz o swych radosciach razem z
                                              innymi mieszkancami i cieszcie sie swoim szczesciem.
                                              Jak widac zazdrosc od srodka cie zjada na maksa

Osiedle Lipowa Ostoja przyjęta została przez przyszłych mieszkańców z bardzo
                                              dużym zainteresowaniem i do dnia dzisiejszego ciągle nim się cieszy!
                                              Zastanawiające jest zatem pojawienie się anonimowych wypowiedzi osób, na tematy,
                                              o których nie mają żadnego pojęcia (przykład „mądrości” mokrym terenie.Czy
                                              znacie Państwo architekta, projektanta konstrukcji-cudotwórcę, który z pełną
                                              odpowiedzialnością zaprojektuje budynek bez określenia rodzaju gruntu, na którym
                                              ma zostać postawiony?
                                              Tak wiec skonczcie juz z obrzydzaniem innym zakupu mieszkania na osiedlu Lipowa
                                              Ostoja bo to naprawde jest załosne i prostackie.
                                              • masakraxxx Re: Kastel 26.11.08, 11:57
                                                Iguano droga...ja zycze ci milego mieszkania w centrum Pruszkowa na pieknym
                                                ,ciasnym osiedlu otoczonym z kazdej stronu ulicami i smrodem.Do tego ten targ we
                                                wtorki, piątki i teraz rowniez soboty...
                                                Tak wiec zapraszam na forum dotyczące twojego osiedla.
                                                • Gość: Iguana_a Re: Kastel IP: *.cursor.pl 26.11.08, 12:07
                                                  I cieszę się, cieszę, nawet nie wiesz jak bardzo - bo początkowo
                                                  rozważałam zakup Lipowej Ostoi. Ale jak czytam z jakimi się
                                                  borykacie problemami od początku - to naprawdę nie wiem czego
                                                  zazdrościć.

a co do wtrącania się w forum - to przykro mi ale to nie ja
                                                  zaczęłam...
                                                  • masakraxxx Re: Kastel 26.11.08, 12:13
                                                    To ciesz sie, ciesz sie, ciesz sie!!!!!!
                                    • Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:23
                                      Ciebie zwolnili za krzywe okna i podmokly teren, i brak pradu
                                      jeszcze... dlatego sie mscisz ;)
                                  • Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:22
                                    nadziejo nadziejo...
                              • Gość: mieszkaniec Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:20
                                tak, wspolczucie i zazdrosc... zazdroscimy Ci madrosci...
                          • Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:18
                            "Firma Kastel to jedna wielka pomylka!
                            A Osiedle Lipowa Ostoja lezy w okolicy chemicznych fabryk, torow WKD
                            i przyszlej obwodnicy." (...) "a ja za napisanie tego dostalam
                            premie i uscisk dloni prezesa !!! hihi :)" (...) "ojej, tego nie
                            powinnam byla pisac..."
                        • Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:16
                          ostrzegaj zatem Mesjaszu...
                      • Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:16
                        dobre !
                    • Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:15
                      a Ty jestes Pan i Wladca...
                • Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:14
                  a Ty do ch...
    • Gość: kpw Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 17:19
      Proszę przyszłych mieszkańców o informację, czy w budynkach A i B:
      1. Są już windy?
      2. Jest już prąd?
      3. Czy działają domofony?
      4. Czy posadzki są równie? ( sprawdzane poziomicą )
      5. Czy ściany trzymają pion?
      6. Czy kąty trzymają kąt 90 stopni?
      7. Czy w podziemnych garażach są popękane ściany?
      8. Czy w podziemnych garażach widać ślady wilgoci?
      9. Czy garaże są już ukończone?
      10. Czy jest wilgoć na suficie mieszkań ostatniej kondygnacji?
      11. Czy drzwi i okna są dobrze osadzone? Czy są szczelne?
      12. Czy obsługa developera jest rzeczowa i uprzejma?
      13. Czy są jakieś problemy z developerem? Jakie?
      14. Czy lokale są już wydzielone i sprzedawane umową notarialną?
      15. Co wiadomo o zwłoce w realizacji budynku C?
      16. Czy budowa budynku C będzie realizowana?
      17. Czy są osoby, które wypowiedziały umowy developerowi i nie otrzymały zwrotu wpłaconych pieniędzy?
      18. Czy toczą się pko Kastel Investment sp. zo.o. w Warszawie sprawy sądowe o zapłatę?
      Będę bardzo wdzięczny za informację.
      Osiedle mi się podoba, ale słyszałem wiele niepokojących informacji i developerze i jakości wykonania budynków.
      Pozdrawiam forumowiczów serdecznie.
      • Gość: andrzej Proszę o informację!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 18:14
        TKM bedzie kolo Waszego Osiedla!
        Jakosc wybudowanych blokow jest mowiac szczerze srednia
        WKD to halas ok 100 dB, to malo?
        podmokle tereny
        no i fabryki o profilu chemicznym w okolo
        do tego fatalny developer
        Wspolczuje Wam

Ja polecam Osiedle Grafitowe kolo stacji PKP
        Godne uwagi! Sam mysle nad zakupem tam
        Co do Osiedla przy Palacu wyglad imponuje, I etap budowala firma
        Strabag, wiec tez pozazdroscic!Ale ceny zbyt duze jak na Pruszkow

• Gość: Zamieszkam tam Re: Proszę o informację!!! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 27.11.08, 20:38
          Panie Andrzeju, Niech Pan kupuje gdzie chce może Pan również poleca
          co chce. Wcale nie wierzę w intencje osób obsmarowujących jednego a
          wychwalająch innego developera- zaklina Pan rzeczywistość pisząc
          swojego posta. Ten typ myślenia nazywa się życzeniowym. Życzyłby
          Pan sobie aby kastel był po całości be a pozostali cacy. Jeśli
          Panu imponuje osiedle przy pałacu to niech pan tam kupuje- GOOD
          LUCK. Pewnie jak inni ludzie ktorzy kupili mieszkanie na Lipowej
          Ostoi mam swoje obawy ale znowu nie aż tak wielkie!!!! Nieszczere
          jest to wyolbrzymianie. Po prostu pozyjemy zobaczymy. I już Pan wie
          na 100%, że będzie TKM, choć o tym jeszcze nie wie jeszcze Urząd
          Marszałkowski. I nawet zmierzył Pan decybele od kolejki. No jestem
          pod wrażeniem.
      • Gość: Gość Re: Proszę o informację!!! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 27.11.08, 21:07
        1. Windy-8tygodni potrwa ich montaż
        2. TAK, jest prąd, podłączenia do mieszkań odebranych dokonuje się
        po spisaniu stanu licznika i jego pokwitowaniu
        3.Domofony-są instalacje od drzwi w mieszkaniach do planowanej budki
        ochrony- roboty w trakcie.
        4/5/6/ Jeśli są jakieś uwagi do jakości możesz wpisać je do
        protokołu odbioru i wg umowy mają 30 dni na poprawki. Zdarza się,
        ale porawiają
        7. Nie, nie widziałam takich pęknieć.
        8.Garaże są suche. Dlaczego tylko pytasz umów się i poproś niech Ci
        pokażą. Nie robią problemów z obejrzeniem czaegokolwiek!!!
        9. Garaże są na ukończeniu- zostało właściwie tylko malowanie
        10. Nie ma wilgoci w mieszkaniach na III piętrze- sprawdzałam bo
        oglądałam B32 i A12
        11. Nie wiem,
        12. OK, raczej rzeczowa, bez nadmiernego marketingu.Elastyczne
        godziny umówienia się na spotkanie.
        14. A jakie masz na myśli?
        15.Lokale nie są wydzielone- do tego musi być zakonczona budowa i
        Powiatowy Inspektor nadzoru Budowlanego musi wydać decyzje o
        pozwoleniu na uzytkowanie.Można podpisać umowę notarialna
        przedwstepną.
        16. Będzie zwłoka - skończą go do lata- jest info na stronie.
        17.Nie wiem. Ale zamów sobie wzór umowy, prześlą Ci e-mailem i
        uważnie przeczytaj warunki wypowiedzenia. Zapytaj też w biurze
        sprzedazy. Pewnie Ci wyjaśnią punkt po punkcie jeśli tylko naprawdę
        chcesz się w to wgryźć.
        18.Ich księga wieczysta jest OK, żadnych roszczeń. Nie do końca
        rozumiem twoje pytanie.

Najlepiej oceń sam/a, umów się na budowie, przejdź się od góry do
        dołu, przesledź ich dokumenty. Tu wiele osób wylewa nadmiar żółci,
        wiesz Polak jak źle o kimś myśli to powie 10 osobom a jak dobrze to
        nikomu!!!

• Gość: przyszł.mieszk. Re: Proszę o informację!!! IP: *.171.73.82.static.crowley.pl 01.12.08, 12:22
        skoro jestes zainteresowany zakupem mieszkania na Lipowej to umów
        sie na spotkanie na budowie czy tez w biurze sprzedazy. To najlepsze
        zródła informacji.
      • manuela777 Re: Proszę o informację!!! 24.03.09, 23:01
        Czytam wszystkie posty i stwierdzam, że czasem siedzą tu dzieci, a nie poważni
        ludzie.
        Jestem właścicielką mieszkania osiedla Lipowa Ostoja.
        Śmiać mi się chce jak ktoś pisze o WKD, mam okna na tory, kolejki praktycznie
        nie słychać! TKM - kiedy ona miała powstać i jakoś jej nie widać?! Zresztą, co
        kogo głowa boli skoro nie ma tam mieszkania. My właściciele kupując tam
        mieszkanie mieliśmy tego pełną świadomość co będzie pod naszymi oknami. Jeżeli
        ktoś mi pisze o osiedlu Przy Pałacu to niech zobaczy co ma za oknem. Czy
        deweloper informował Was, że we wtorki i czwartki macie targowisko? :) Życze
        powodzenia :) Ja wolałam już kolejkę WKD :) I jeśli ktoś szuka totalnej ciszy i
        spokoju to radze mu kupić działkę w Radziejowicach może tam będzie ciszej a nie
        w Pruszkowie :)

Nie piszę, że Kastel jest idealnym deweloperem, miałam kilka uwag i poprawek,
        ale nie robią z tego problemu i wymieniają to co nam nie odpowiada.
        Jedynie opóźnienia. Pod tym względem trzeba mieć do nich cierpliwość, ale myślę,
        że z czasem osiedle będzie super :)
        Jest prąd, domofony działają, posadzki miałam równe, w garażach nie widziałam
        popękanych ścian ani wilgoci, budynek C się buduje i liczę na to, że osiedle
        doprowadzą do końca.
        • Gość: s Re: Proszę o informację!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 09:42
          Fajnie, szkoda tylko że takie brzydkie te bloczyska. W tej (bardzo
          fajnej) lokalizacji powinna powstać zdecydowanie lepsza architektura.

Rozumiem jednak, ze w naszym pięknym kraju nadal osoby zwracające na
          to uwagę należą do wąskiej mniejszości.

No, ale w końcu nadal jesteśmy wybitnie rolniczym krajem...może za
          10 lat coś się zmieni, społeczeństwo się wzbogaci to i odchami....
          • Gość: ... Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:30
            znawca szklanych domów jestes...
        • gorbibanki Re: Proszę o informację!!! 26.03.09, 11:18
          Pani z biura sprzedaży proponuję rozpoczęcie negocjacji za duże
          mieszkanie od 3000 zł/m2 a sam się zgłoszę.
          • manuela777 Re: Proszę o informację!!! 28.03.09, 22:00
            Mam mieszkanie w budynku B i ani razu nie widziałam wody w garażu, a często tam
            bywałam.
            A niedoróbki to chyba znajdziesz u każdego dewelopera.
            A jeśli chodzi o osiedle Przy Pałacu, popieram, też wybrałabym Bemowo, albo inną
            część W-wy.
            Pozdrawiam
        • cacus28 Re: Proszę o informację!!! 17.05.09, 18:03
          Witam.Prawdopodobnie bdziemy sasaidami-ja jako mieszkaniec budynku C-
          ogladalem tydzien temu i podpisalem umowe.czy moge prosic o
          delikatna wspolprace z prac jakie sie tam wlsnie dzieja?
          Prosze o to poniewaz jestem w Wielkiej Bryanii i niestety ale nie
          moge tak czesto tam byc-szkoda.Bylo by mi bardzo przyjemnie nawiazak
          kontakt z kims z Lipowej Ostoi.wowdziekuje
          • Gość: sąsiad Re: Proszę o informację!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.09, 08:21
            Witam
            Jestem mieszkańcem tego osiegla ale muszę Cie zmartwić nie jest tak
            różowo! Mieszkanie kupiłem w 2007 roku i na umowie było napisane że
            odbiór mieszkań w drugiej połowie 2008. Fakty są takie że mamy
            21.05.09 a bloki A i B nie zostały nawet odebrane przez inspertorat
            nadzoru bud. o aktach nie wspominając (mogą być przekazane po
            odebraniu przez inspektorat).
            W październiku 2008 deweloper praktycznie "na siłę" przekazał mi i
            innym mieszkańcom mieszkania (patrz totalny plac budowy) po to by
            nie płacić ewentualnych odsetek, przy okazji informując że budynki
            będą skończone i odebrane najpóźniej w styczniu '09. Mineło pół roku
            i nadal wszyscy czekamy na możliwość legalnego zamieszkania ale jak
            widać deweloperowi nie wiedzieć dlaczego już się nie spieszy
            ponieważ terminy odbiorów przez inspektorat zmienają się co miesiąc
            od stycznia 2008 począwszy!!!
            • Gość: Admin Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:27
              Panu z biura sprzedaży konkurencyjnego osiedla przy targu już dziękujemy. Proszę
              nie rozgłaszać fałszywej propagandy, mającej na celu zniechęcenie naszych
              potencjalnych klientów. My też możemy wejść na forum o waszym osiedlu i napisać
              kilka słów prawdy na wasz temat, a jest tego sporo.
              • Gość: uff Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:22
                ale kibel!!!!!!!
          • Gość: bud. C Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:32
            hej sasiedzie ! jak na razie wszystko jest ok, jestem czesto na
            budowie i nie mam zastrzezen ! w razie pytan dawaj znac !!!
        • Gość: pruszkowianin Re: Proszę o informację!!! IP: 195.116.31.* 18.06.09, 10:15
          ja jeszcze do pani manuelii i jej wypowiedzi
          Chyba Pani przyjezdna po pomylila osiedla.
          Osiedle przy Palacu jest oddalone od targowiska o ok 400m
          lezy na rogu Prusa i AK. I prezentuje sie pieknie!
          Co do firmy Kastel zal sie wypowiadac. buduja zle i w tempie zolwim
          Wspolczuje Wam przyszli lokatorzy

Czytam wszystkie posty i stwierdzam, że czasem siedzą tu dzieci, a
          nie poważni
          > ludzie.
          > Jestem właścicielką mieszkania osiedla Lipowa Ostoja.
          > Śmiać mi się chce jak ktoś pisze o WKD, mam okna na tory, kolejki
          praktycznie
          > nie słychać! TKM - kiedy ona miała powstać i jakoś jej nie widać?!
          Zresztą, co
          > kogo głowa boli skoro nie ma tam mieszkania. My właściciele
          kupując tam
          > mieszkanie mieliśmy tego pełną świadomość co będzie pod naszymi
          oknami. Jeżeli
          > ktoś mi pisze o osiedlu Przy Pałacu to niech zobaczy co ma za
          oknem. Czy
          > deweloper informował Was, że we wtorki i czwartki macie
          targowisko? :) Życze
          > powodzenia :) Ja wolałam już kolejkę WKD :) I jeśli ktoś szuka
          totalnej ciszy i
          > spokoju to radze mu kupić działkę w Radziejowicach może tam będzie
          ciszej a nie
          > w Pruszkowie :)
          • Gość: xxl Targowisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 07:15
            Gość portalu: pruszkowianin napisał(a):

> ja jeszcze do pani manuelii i jej wypowiedzi
            > Chyba Pani przyjezdna po pomylila osiedla.
            > Osiedle przy Palacu jest oddalone od targowiska o ok 400m

Mieszkam trochę w Pruszkowie, tak dobrze ponad 40 lat i zawsze myślałem że
            szumnie nazwane Osiedle przy Pałacu powstaje w kwadracie ulic Prusa/Armii
            Krajowej/Komorowskiej i Ceramicznej a targowisko jest na rogu Komorowskiej i
            Ceramicznej. W zasadzie odcinek Ceramicznej od Prusa do Komorowskiej w dni
            targowe jest mało przejezdny, a te 400 m to gdzie kolega widzi?. Według mnie
            budynki Osiedla przy Pałacu które będą wybudowane w narożniku ulic Ceramicznej i
            Komorowskiej będą sąsiadowały z targiem przez ulicę ok 10 m.
            • Gość: andrzej Re: Targowisko IP: 195.116.31.* 23.06.09, 11:13
              a kolega xx widzi te budynki z Ceramicznej i Komorowskiej?
              Bo ja ich nie widze!
              Ja mieszkam w budynku A to jest przy samym Palacyku. Do targowiska
              mam ok 5 minut na pieszo. Nie uwazam by mi ono przeszkadzalo.
              Poza tym jego los jest z gory wiadomy. Tam za kilka lat postawia
              nastepne bloki lub cos innego!

Co do Kastel i jego osiedla to chcialem tam nabyc mieszkanko.
              Wybieralem miedzy "Przy Palacu" a "Ostoja"
              Wybralem przy Palacu i nie zaluje. Mam blizej do scislego centrum a
              jednoczesnie cicho i spokojnie, widok na Palacyk i starodrzew. Teren
              zadbany i sliczny!
              Zapraszam PAnstwa na nasze Osiedle to ocenicie stan wykonczenia.
              Powiem Wam ze roznica jest ogromna. Bylem u Was wiec wiem co mowie.
              Do tego bliskosc WKD i perspektywa tej drogi.
              Tak wiec podsumowujac ja sie ciesze z decyzji. Nie wiem jak inni...

Pozdrawiam
              • Gość: Andzia Re: Targowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 23:19
                A masz pomiary zawartości rtęci i metali ciężkich w pofabrycznym gruncie ?
                Żebyś się tylko nie ździwił Andrzeju.
                • Gość: xxl Re: Targowisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:44
                  Gość portalu: Andzia napisał(a):

> A masz pomiary zawartości rtęci i metali ciężkich w pofabrycznym gruncie ?
                  > Żebyś się tylko nie ździwił Andrzeju.

E, bez przesady - wielka "fabryka", parę talerzy wypalili i tyle.
                  Więcej tych związków chemicznych i nie tylko ( nadal pracujace zakłady ) jest w gruncie przy Lipowej niż przy pałacu.
                  Można również zapytać - kiedy zaczną pękać ściany i wejdzie wilgoć na Lipowej, postawiono je na osuszonym ( ? ) bagnie.
              • Gość: xxl Re: Targowisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:38
                "a kolega xx widzi te budynki z Ceramicznej i Komorowskiej?
                Bo ja ich nie widze!"

Teraz widać wszystkie budynki, po wybudowaniu całego osiedla oczywiście nie.

"Ja mieszkam w budynku A to jest przy samym Palacyku. Do targowiska
                mam ok 5 minut na pieszo."

Kolego Andrzeju, bez przesady - na czworaka po imprezie to tak ale na trzeźwo to góra 2 minuty.

"Nie uwazam by mi ono przeszkadzalo."

Oczywiście, bardziej będzie tym co będą mieszkać po "przeciwpołożnej".

"Poza tym jego los jest z gory wiadomy. Tam za kilka lat postawia
                nastepne bloki lub cos innego!"

Watpliwa sprawa.
          • Gość: mieszkaniec Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:35
            my Tobie tez ;)
    • Gość: benek Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:11
      Mam pytanie do osób, które wpłaciły na mieszkanie w budynku C. Czy wiadomo co
      będzie dalej z tą inwestycją? Pierwotnie podawano, że mieszkania będą gotowe w
      marcu 2009r. Teraz na stronie internetowej Kastel jest informacja, ze w lipcu
      2009, zaś w biurze informują, że jesienią 2009, a na budowie że do grudnia 2009
      nie skończą.
      • blue_spider Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? 13.12.08, 18:57
        Proponuję dać sobie spokój z tą inwestycją. Właśnie wyszła kolejna
        fuszerka, okazuje się, że nie oddają garaży, bo popełnili błąd w
        konstrucji i garaż ma za niską wysokość, jednym słowem rury
        przebiegające pod sufitem mogą uniemożliwić poruszanie się wyższym
        samochodom. Za tyle fuszerek pseudo kierownik budowy powinien dawno
        wylecieć, bo za grosz nie ma pojęcia o sztuce budowlanej.
        I wątpie, żeby budynek C został w ogóle ukończony, szczególnie w
        obliczu obecnej stagnacji na rynku nieruchomości. A chętnych brak,
        bo nie zapracowali na dobry wizerunek
        dotychczasowymi "osiągnięciami".
        • Gość: Ania Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 19:21
          Panu z biura sprzedaży osiedla przy pałacu na skażonych terenach pofabrycznych
          już dziękujemy.
          • blue_spider Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? 13.12.08, 20:35
            :))) Konkurencji to ta inwestycja akurat nie zagraża.
            A ja nie piszę nieprawdy - o garażach mówią osoby przy tym
            pracujące, proszę sprawdzić. A prądu nadal nie ma w mieszkaniach, no
            tak, można korzystać z budowlanego.. Tylko ciekawe czy w ogóle ten
            prąd będzie i kiedy, bo co niektórzy są już bliscy wykończenia
            mieszkania, a zamieszkać jeszcze długo nie będzie można. Wind też
            nie ma, niby nie problem, bo tylko 3 piętra, ale dopóki budynek nie
            będzie całkowicie wykończony, nie odbierze go inspektorat powiatowy,
            a bez tego nie ma co liczyć na akt notarialny. A na terenie nadal
            plac budowy. I jeszcze naciskają, żeby odbierać mieszkania. Różnie
            się dzieje na rynku nieruchomości, ale ze świeczką szukać drugiej
            tak nierzetelnej i niekompetentnej firmy.
            • Gość: mieszkaniec Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: 94.254.133.* 21.12.08, 22:17
              Ciekawe gdzie tak kiepsko sprzedają się mieszkania, żeby takie
              bzdury pisać owszem są niedoróbki ale ty piszesz wierutne bzdóry,
              troche masz stare informacje. Powodzenia w sprzedaży waszych
              luksusów
              • Gość: Tomek Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: 62.29.165.* 26.03.09, 10:43
                To co mam, jako kupujący, myśleć na temat całej inwestycji oraz
                budynku C ??? Przeczytałem od samego początku wypowiedzi
                poszczególnych osób i sam juz nie wiem... Są również inne inwestycje.
                Osiedle Przy Pałacu odpada ze wzgledu na:
                1) cenę ( za to mogę sobie kupic mieszkanie na bemowie.
                2)ciasnotę - okna w okna (nie mam zamiaru oglądać życie lokatorów w
                budynku obok)...
                Interesuje się też inwestycją Przy Parku pana Hirnego, ale dopóki
                nie wejdę do gotowego mieszkania i ukończonego budynku to ma o czym
                mówić.
                Drodzy intermauci. Jak wyglądają ukończone już mieszkania na
                Lipowej O.? Co mam myśleć o informacjach dot. niedoróbek, zalewanych
                garaży itp.?
                Nie chcę umoczyć 300tys. na bubel.. W przyszłym tygodniu wybieram
                się za zwiedzanie okolicy i zobaczymy, czy zostaniemy sąsiadami:-)
                pozdr,
                Tomek
                • Gość: d Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.ptim.net.pl 26.03.09, 11:05
                  moim zdaniem bemowo, to zadna rewelacja
                • Gość: Domek Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 11:10
                  Kupuj tylko gotowe mieszkania. W obecnej sytuacji na rynku to jedyne rozsądne
                  rozwiązanie. Gotowe mieszkanie/budynek i jego otocznie możesz sobie obejrzeć sam
                  , lub z wynajętym specjalistą i wyciągnąć wnioski. Jak dla mnie w dalszym ciągu
                  ceny na tym osiedlu są z kosmosu. Dopóki je będą trzymać na tym poziomie, nie
                  warto sobie głowy zawracać.
            • Gość: czytający Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.09, 12:08
              Szanowy blue_spider,
              Co do Towich informacji względem garaży to muszę przyznać że bardzo
              marny z Ciebie sprzedawca mieszkań przy Targowisku skoro opierasz
              swoją wiedzę na plotkach, usłyszanych chyba na targowisku?!
              Zamin coś napiszesz to prośba byś osobiście sprawidził to co piszesz
              a nie opierasz się na informacji, gdzieś, ktoś, coś
              powiedział........
              Wysokość garaży jest zgodna z dziennkiem ustaw - prośba przeczytaj
              uważnie rozdział mówiący o miejscach parkingowych w garażach a
              następnie weź metrówkę i sam osobiście zrób pomiar (napweno
              zostaniesz wpuszczony).
              Dopiero wtedy będziesz mógł napisać prawdę a nie poprzez oczernianie
              konkurencji chcesz reklamować inne osiedle - naprawdę słabe
              argumenty handlowe i podstawowy błąd!
              Na miescu Twojego szefa szybko bym Cię wysłał na szkolenie z
              podstawowych technik sprzedaży lub zmienił Ci stanowisko pracy.
              • Gość: ktoś Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: 77.255.248.* 16.05.09, 20:10
                Ja mieszkam w bud A proszę o cierpliwość my też czekaliśmy 3 m -ce ale warto
                było to najpiękniejsze osiedla w Pruszkowie jest super a dojazd do Warszawy
                rewelacyjny a to ważne jeśli chodzi o komunikację miejską oczywiście.Wszyscy
                kytykoWali lejkę WKD a jej wogóle nie słychać..
                • Gość: hehehe Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.ptim.net.pl 17.05.09, 15:02
                  > Ja mieszkam w bud A proszę o cierpliwość my też czekaliśmy 3 m -ce
                  ale warto
                  > było to najpiękniejsze osiedla w Pruszkowie

Tja , zwłaszcza architektura budynków bije reszte na głowie...
                  • Gość: buhahaahaa Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: 195.245.213.* 21.05.09, 06:06
                    wyglada jak calkiem ladny kompleks szpitalny :)
                    • Gość: ... Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:46
                      to kup mieszkanie i sie tu lecz ;)
                  • Gość: ... Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:46
                    narysuj lepsze :)
                • cacus28 Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? 25.05.09, 23:27
                  czy moge prosic o kontakt-bede nowym lokatorem w budunku c.
                  staram sie nawiazac kontakt z mieszkancami osiedla,ktorzy to juz
                  mieszkaja na lipowej ostoi i zadac pare pytan,dowiedziec sie troszke
                  wiecej o osiedlu. o2pl@interia.pl bardzo dziekuje.
                  • Gość: misiek Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.g1.isko.net.pl 16.06.09, 20:31
                    witam ja równeż bedę wkrótce ,,szczęśliwym" właścicielem mieszakania
                    w budynku C! czy mógłbym prosić o kontakt kogoś kto mieszka na tym
                    osiedlu lub będzie mieszkał, mój mail: misiek84@vp.pl. Z góry
                    dziękuje pozdrawiam!
                    • bolcio70 Wynajem mieszkania 29.06.09, 18:38
                      Witam!
                      Mże ktoś z forum wie o wynajmie mieszkania co najmniej 3 pokojowego na tym osiedlu lecz niekoniecznie na bardzo długi okres 3-5lat?
                      Pozdrawiam:
                      Paweł
                      • Gość: ostoja Re: Wynajem mieszkania IP: 195.116.31.* 30.06.09, 09:04
                        popytacie okolicznych mieszkancow Ostoi jak sie mieszkalo kolo
                        bagien, wilgoci i fabryki chemicznej. Dzis stoja tam Wasze bloki...
                        Ja mieszkalem tam w tej okolicy pare lat.
                        Wspolczuje Wam
                        • Gość: mieszkaniec Re: Wynajem mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:49
                          my Tobie tez juz po raz enty
              • Gość: ... Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:44
                taaaak ! taaaaaaak !!!
        • Gość: ... Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:40
          czesc blue_spider, tu red_skorpion, idz pobaw sie w piaskownicy...
          • Gość: mieszkaniec Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: 83.1.16.* 19.12.09, 00:43
            dla wszystkich kupujących: proszę podpisywać umowę w formie aktu notarialnego, zastrzegając stosowne kary - to zapobiegnie wielu nieporozumieniom. Deweloper niestety jest uprzejmy tylko do momentu podpisania umowy... potem bajka się kończy. Usterka na mieszkania = uzbrój się w cierpliwość, a najlepiej zapomnij o naprawie (od 1msc do 10msc, np. wymiana nieszczelnych okien), bo "..pewnie sam zepsułeś".

Energia elektryczna = korzystamy z tymczasowego transformatora, bo deweloper nie dopiął formalność na czas, stawka naturalnie za 1kWh wyższa niż indywidualna - tego deweloper Ci nie powie przed podpisaniem umowy, jak i wielu innych ciekawostek.
    • Gość: przyszły sąsiad?? Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.09, 20:11
      Ja ma pytanie do tych co są bardzie zoorientowani. Ja dopiero nie
      dawno zaiteresowałem się tą inwestycją...nawet zarezerwowałem jedno
      z mieszkanek w budynku C. Martwi mnie tylko w sumie jedna
      rzecz...planowana Trasa Książąt Mazowieckich....którędy w pobliżu
      naszego osiedla ona ma przebiegać bo nie oszukujmy się między
      naszy?? osiedlem a torami...tam nie ma miejsca nawet na jeden pas??
      czy ktoś się orientował w Urzędzie Miasta bądź w innych instytucjach
      jak to ma wyglądać....sam się wybiera zanim podpiszę umowę...ale
      postanowiłem zaciągnąc jezyka na forum bo nie wierzę że nikt tym się
      nie interesował
      • Gość: wpr Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 94.75.112.* 25.07.09, 08:26
        To nie jest zadna trasa! To zwykla droga odciazajaca glowna arterie
        Pruszkowa i pozwalajaca dojechac do nowych urbanistyczne miejsc
        miasta. Ma miec standardową szerokosc po jednym pasie w kazda
        strone. Poszukaj na forum Pruszków sa zdjecia i opis!!!
        Jak beda pieniazki budowa ruszy ok 2011 r. Ta droga musi powstac.
        BOleslawa Prusa peka w szwach w godzinach szczytu.
        Jedyną kontrowersją jest tunel pod Kraszewskiego, a dokladniej jego
        dlugosc. "Zieloni" chca by obejmowal tez Park Potulickich. Ale
        koszty sa b.duze. Pewnie madre glowy rozmyslaja nad wariantami. W
        przypadku waszego osiedla jest prosciej bo teren pod droge jest w
        rekach miasta. Takze nie mozecie liczyc na taryfe ulgową. Developer
        budujac to osiedle informowal pewnie i Panstwo powinniscie miec
        swiadomosc iz droga ta byla zapisana w Planie zagospodarowania
        przestrzennego.
        Troszke Wam wspolczuje,ale tak jak pisalem mieliscie tego swiadmosc
        Nie rozumiem tych reakcji dzisiaj.
        Osobna sprawa jest tez podmokly teren na ktorym stoi 2/3 waszego
        osiedla i okoliczne "fabryki",tez wpisane w plan zagospod...

Pozdrawiam
        • laura2233 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 26.07.09, 07:47
          Czego nam wspolczujesz kolego wpr?
          Kazdy kto tu mieszka wie o tej ewentualnej drodze która pewnie nie
          bedzie budowana bo jest za bardzo kosztowna.

Gdzie widzisz te niby fabryki?
          Tereny podmokle mozna i zawsze sie suszy przed jakakolwiek budową.
          Zajmij sie lepiej czyms ciekawszym i nie wkladaj nosa w nasze osiedle
          • Gość: mr Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 18:11
            ale jak teren w rękach miasta ... nawet jak coś ta droga ma
            przebiegać między naszym osiedlem a torami...i jak by nie planowali
            to i tak tam miejsca nie będzie....chyba że ta droga ma iść gdzie
            indziej i ja czegoś nie wiem????
    • Gość: jws23 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 08.02.10, 13:56
      Wypowiadam się jako gość portalu i jako poszukujący odpowiedniego mieszkania,
      nieruchomości właśnie w Pruszkowie. Pracuję w branży budowlanej już ponad 5 lat,
      oglądałem różne budowy, różną jakość musiałem oceniać ale czegoś takiego to ja
      na oczy nie widziałem - jeszcze za takie pieniądze. Nie polecam, lokalizacja
      fatalna, jakość fatalna i te ceny :-(. Nawet za 4500 zł/m2 nie kupiłbym tam
      mieszkania. Zanim podejmiecie decyzję i złożycie cyrograf na umowie kredytowej
      pojeździjcie co najmniej kilka o ile nie kilkanaście dni i poszukajcie i zróbcie
      porównania. Developera nie znam, nie ocenię. Oceniam tylko lokalizację,
      położenie, jakość i cenę.
      • Gość: mieszkaniec Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 83.1.16.* 03.03.10, 22:27
        Witam
        Jako mieszkaniec chciałem tylko uzupełnić odczucia kolegi ktory jak
        widać orientuje się w temacie jakości wykonania i matreiału użytego
        do budowy budynku C. Orientuje się ponieważ w blokach A i B
        materiały, wykonanie jest niskiej jakości ale w bloku C cieli koszta
        na maxa i np. blok A i B jest zbudowany z cegły typu puroterm a C z
        cegły silki i prefabrykatu. Jak do tego dodać kilka zalań tego
        budynku to grzyb i pleść na stałe się wprowadzą razem z
        właścicielem. Teraz o deweloperze bo kolega nie ma doświadczeń i tym
        samym ma szczęście. Ja mieszkam od prawie roku i to co pokazała
        firma Kastel naczele z Panem Grudniem to poprostu cyrk tylko szkoda
        że za moje pieniądze. Tak jak ktoś wcześniej napisał Pan Grudzień i
        jego świta jest miły tylko do momentu podpisaniem umowy a potem
        mieszkańcu radź sobie sam bo Pan Tomasz Grudzień nadal myśli że to
        osiedle to jego folwark. Piszę tak bo beszczelność dewelopera to
        max. ponieważ średnio z 1,5 rocznym opóźnieniem odddaje budynki do
        użytku (mam tu na myśli odbior przez państwowy nadzór budowlany)a
        myśli że robi wszystkim wielką przysługę podpisując akt. Ja
        mieszkanie kupiłem w styczniu 2007 a akt mogłem podpisać dopiero w
        listopadzie 2009. Oczywiście między czasie Pan Grudzień straszył i
        groził (wypowiedzeiń umowy) jak człowiek upominał się o swoje.
        Generalnie deweloper ten powinien znaleźć się na czarnej liście
        deweloperów oszustów i partaczy!!!!
        Zdecydowanie nie polecam współpracy z firmą KASTEL i Panem Przesem
        Tomaszem Grudniem - KOSZMAR FIRMA I TEN CZŁOWIEK !!!
        • Gość: mieszkaniec Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 83.1.16.* 07.03.10, 23:23
          Ostatnio spółka Kastel nawet podała oficjalnym pismem do mieszkańców bud.A i B
          że napisze regulamin i zdejmie bramę osiedla - ciekawostka (w końcu w planach
          firmy Kastel=dewelopera) było osiedle strzeżone/ogrodzone, czyżby plany się
          zmieniły.. - odpowiedź: Wspólnota bloków A i B (C w budowie) nie zgodziła się
          na pokrycie pełnych kosztów za "ochronę" przy bramie, proponując, aby Kastel
          pokrył koszty proporcjonalnie za blok C - w końcu wszyscy korzystamy z bramy i
          drogi (budowlańcy, deweloper, właściciele którzy odebrali klucze do bloku C,
          itd.)... śmiech na sali...

Jeśli ktoś ceni sobie spokój, to chyba nie z tym deweloperem (wymiana okien,
          liczne usterki, ... ) ciągłe udowadnianie racji... szkoda wymieniać, nie
          wspominając o reszcie...
    • rapsodiaaa33 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 21.04.17, 16:19
      Zapraszam wszystkich "nieszczęśliwych" nabywców mieszkań w budynku F do zgłoszenia się na e-maila rapsodiaaa33@gazeta. pl, organizuje się grupa przyszłych mieszkańców, a jak wiadomo w grupie siła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka