ganman 12.04.07, 18:10 Witam, Czy ktoś może coś powiedzieć na temat osiedla Lipowa Ostoja w Pruszkowie lub o developerze Kastel? Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leniu Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 18:29 Od roku nic sie nie dzieje na budowie, 2/3 dzialki jest na podmoklym terenie! Developer znany tylko w Z.Gorze i Gorzowie. Dla mnie podejrzana firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.sgsp.edu.pl 24.04.07, 07:48 Firma Kastel Investment jest przede wszystkim znana na rynku gorzowskim i zielonogórskim. Inwestorem na Lipowej Ostoji jest m.in. znany senator PO z Gorzowa Jacek Dariusz Bachalski znany z prowadzenia szkół językowych JDJ Bachalski. Posiadają rachunek powierniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:43 Siostra kupiła u nich mieszkanie. Jeżeli zrealizują to co obiecują nie znajdziesz ładniejszego osiedla z tej strony Warszawy. Dokupili 1,5 ha i robią park ze stawem, grilem, itp. tylko dla mieszkańców osiedla. Wyglądają na porządną firmę, mają wydzielony rachunek tylko do obsługi Lipowej Ostoji i wypłaty kontroluje bank-mieli taką kontrolę właśnie,wtedy, kiedy siostra podpisywała umowę.Byłem też na budowie i widzę, że zaawansowanie prac jest większe, niż wynika to z harmonogramu. Dla mnie są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiufiu Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 19:26 chyba zartujesz koles! podmokle tereny, w okolicy 2 chemiczne fabryki, tory wkd 50m i planowana droga, obwodnica! Super osiedle! Dziekuje za takie super. A poza tym od dawna nic sie tam nie dzieje, buduja to jacys przypadkowe firmy. Dla porowania Osiedle przy PAlacu buduje Strabag, osiedle o podwyzszonym standarcie. Pelen profesjonalizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:16 "Koleś"- tak zwracaj się do swoich kolegów nie do mnie. Moich kolegów wybieram sobie sam. Jeżeli chcesz uprawiać akwizycję osiedla Przy parku, Twoja sprawa. Jeżeli jednak to robisz przynajmniej nie kłam. Zakres wykonanych prac osiedla Lipowa ostoja jest dużo większy niż Przy parku- jedź i zobacz. Dokładnie zapoznałem się z całą dokumentacją techniczną i geologiczną osiedla-proponuję tą lekturę i Tobie a sam zobaczysz jakie opowiadasz brednie. Jestem zadowolony z wyboru siostry i już, przecież nie każdy musi mieszkać w centrum ( i nie wiadomo jak tam dojechać, czy wyjechać po wybudowaniu takiego dużego osiedla). Włączam się z dalszej dyskusji, ponieważ nie chcę tym razem ja uskuteczniać akwizycji Lipowej ostoji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 16:53 O jakim zakresie wykonanych prac piszesz? NIe rozumiem. Juz wykonanych? Jesli oto Ci chodzi to tym bardziej Cie nie rozumiem. Firma Kastel nie ma za dobrej opinii w woj.lubuskim, wiem cos o tym bo budowala mojej rodzince w Gorzowie budynek. Osiedla przy Palacu nie znam, ale jesli to prawda ze wykonawca bedzie STRABAG to im zazdroszcze. To nr 1 firma jesli chodzi o budownictwo. Zero partactwa. Wysoki poziom wykonania! Co do Lipowej, fakt na pierwszy rzut oka tam ladnie, ale okoliczne fabryki, tory WKD i planowana faktycznie droga psuje ten wizerunek. Ja osobiscie bym poczekal, sa fajniejsze miejsca do zagospodarowania w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:02 gdzie na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi:) Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 80.50.35.* 28.05.07, 14:27 Np. Osiedle budowane przez Agromana. Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 28.05.07, 15:38 Mówimy o Pruszkowie a nie Brwinowie. Poza tym tam jest ponad 20 min na piechotę do stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:00 Wazelina konkurencji bije aż boli!!!! Jeżeli już to tobisz, rób to trochę sprytniej, ineligentniej po tym co czytam juz nie wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 17:03 Pawełku, jakim cudem mogli budować w Gorzowie, skoro są spółką celową na lipową ostoję? Sama sprawdziłam przed kupnem mieszkania, chyba że wiesz lepiej skoro Twoja rodzinka kupowała. Nie ośmieszaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 20:34 Aniu, to Ty sie nie osmieszaj. Zadzwon do nich i spytaj czy cos budowali w Lubuskiem! Dowiesz sie wszystkiego. Oni tylko tam budowali do tej pory! A spolke celowa zostaw w spokoju jak nie rozumiesz jej funkcjonowania A opinie maja fatalna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 09:59 kupuję u nich mieszkanie. napisz proszę co konkretnego masz na myśli ponieważ do mnie dotarły zupełnie inne informacje, a to co sprawdziłem (też w banku) wyglada poważnie.dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
ibor25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 25.06.07, 15:56 a w umowie dalej maja - "termin zakonczenia inwestycji, PRAWDOPODOBNIE ...." ? Odpowiedz Link Zgłoś
gochaol Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 14.08.07, 09:03 kupiłas ??? ja również witam sąsiadke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leopold Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 11:48 droga bedzie faktem i fabryki chemiczne, poza tym halas kolejki WKD WSPOLCZUJE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 15.08.07, 12:08 na droge to tam miejsca nie ma, no chyba ze zrównają z ziemią domki jednorodzinne. O jakich fabrykach CHEMICZNYCH mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 15.08.07, 12:11 > na droge to tam miejsca nie ma, no chyba ze zrównają z ziemią domki > jednorodzinne. w tym nowy dom prezydenta Pruszkowa - o czym tu powszechnie wiadomo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 15.08.07, 21:34 Moze bedzie droga moze nie bedzie jak na razie to w planach jest. Co do fabryk chemicznych to b. blisko jest firma farmaceutyczna np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 16.08.07, 08:57 Na Tarchominie w Warszawie jest POLFA S.A i unoszący się smród na parę kilometrów, mimo to ludzie domki kupuą. W Pruszkowie smrodu nie czuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.icm.edu.pl 16.08.07, 09:27 Tarchomin to porażka z wielkiej płyty, a Ostoja to osiedle domów jednorodzinnych, na granicy z Komorowem (taki mniejszy Konstancin) blisko las i takie klimaty. I dobra komunikacja z centrum Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 16.08.07, 12:08 Przecież ja nie krytykuje lokalizacji, osobiście uważam, że jest OK. Myślę jednak, że kupując mieszkanie, dom trzeba zebrać maks informacji. Czyli tak tuż pod oknami ma byc droga, i są w okolicy male zakłady przemysłowe chemiczne a ktoś sugerował, że to nie prawda. Moim zdaniem największy problem praktycznie może stanowić spora wilgotność terenu na którym osiedle jest budowane. Trzeba przypilnować developera, żeby nie zalewało potem piwnic czy garaży. Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 16.08.07, 12:12 Aha tak dodatkowo Ostoja to przepiękna okolica, ale raczej po drugiej stronie torów ewentualnie te małe uliczki odchodzące od Brzozowej. Niedaleko planowanego osiedla też są bloki z wielkie płyty tyle, że niskie i budowane właśnie bloki TBSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 16.08.07, 12:13 i tu sie z Tobą zgodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 213.158.197.* 28.08.07, 23:35 a jakie to zakłady chemiczne? Największy problem to kolejka WKD. Stare bloki z lat 60/70 wzdłuż torów siadają. Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 29.08.07, 12:10 Już pisałam mały zakład farmaceutyczny produkujący leki - jak najbradziej zakład chemiczny. Nie jest to wielkość Polfy na Tarchominie ale jest. Dodatkowo w okolicy są zakłady przemysłowe produkujące np. ciastka, cukierki, parę hurtowni itp. Nie jest to więc tylko region domków jednorodzinnych Ostoi - jak jest to reklamowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 88.220.50.* 29.08.07, 13:55 poza tym nikt nie zagwarantuje ze ten maly zaklad nie zamieni sie w Polfe czy np skladowisko odpadow!!! Poza tym ta lokalizacja wcale nie jest rewelacyjna. Najlepiej samemu sie przejechac i zorientowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 195.8.101.* 03.09.07, 15:50 fabryczka farmaceutyczna to tylko betonowy szkielet parteru hali w której miała powstać fabryka osocza krwi tych samych właścicieli (m.in. Kwaśniewski) co niesławna fabryczka osocza pod Rzeszowem. Tylko, że o tej w Pruszkowie było cicho. Jak wiadomo żadna z nich nie powstanie (niesławne, niespłacone kredyty itp.). Podobno firma, która dysponuje terenem wystąpiła o warunki zabudowy dla budownictwa mieszkaniowego. Będzie tu więc najprawdopodobniej inwestycja podobna do LO. Podobno Kastel stara się obecnie wykupić okoliczne tereny "przemysłowe" na potrzeby dalszego rozwoju inwestycji. Co do skażenia terenu to rzeczywiście jedna z okolicznych działek (po jakiejś bazie transportowej obecnie właścicielami jest jakaś amerykańska firma) jest skażona substancjami ropopochodnymi. Podobno Kastel stara się o zakup tego terenu i jego rekultywację. Co do planów obodwnicy Pruszkowa pomiędzy Ostoją a torami WKD to mają już jakieś 40 lat, a Prezydent Pruszkowa na stronie miasta wątpi w jej realizację. Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 04.09.07, 16:02 Mylisz się. Ta hala szkielet to jedna sprawa, ale po drugiej stronie drogi jest działający mały zakład farmaceutyczny ( nowy budynek). Wiem, bo często chodzę tamtędy na piechotę. Jest nawet mały komin na budynku ( stalowy). Z drogi jak jedziesz samochodem to wygląda raczej na biuro niż zakład, ale z na tyłach jest zakład produkcyjny. Co do drogi to weź jednak pod uwagę fakt, że po wybudowaniu nowych osiedli Parzniew (Brwinów) i przy Pałacu oraz fakt, że to tu będzie się kończyc bezpłatna sutostrada z W-wy ruch w Pruszkowie znacznie wzrośnie. Konieczne będzie jakieś rozwiązanie. A tu pas pod drogę jest. Chodzi tylko o to, żeby ludzie zdawali sobie z tego sprawę i jeśli dojdzie co do czego nie protestowali przeciw budowie bo " widziały gały co brały". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 10:11 Ja się przymierzam do zakupu mieszkanka na osiedlu Lipowa Ostoja. Przeczytałem wszystkie Wasze posty, i mam wrażenie że część z Was całe życie przemieszkała w jakiś hiper spokojnych rezerwatach, w których jak pojawił się samochód była wielka afera na całą wieś. WKD która będzie jeździć co jakiś czas, dla mnie jest większym plusem niż minusem, jakby co zawsze jest dogodne połączenie z Warszawa. Zakłady farmaceutyczne mi nie przeszkadzają, chyba że by miały być 20 metrów od mojego okna, co raczej nie będzie miało miejsca. Jeśli powstanie obwodnica, nie będzie przebiegać tuż koło osiedla, nie ma tam takiej fizycznej możliwości. A bliskość do szkoły, Pruszkowa, dogodne połączenie z Wawą, Jankami, względny spokój, póki co nieziemski, są atutami z któremu trudno się nie zgodzić. Martwi mnie jedynie ten podmokły teren, o którym pisał któryś forumowicz. Faktycznie może się to skończyć grzybem w garażach. Czy jest na to jakaś rada? Jak ich skontrolować żeby nie schrzanili roboty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 22.10.07, 11:56 Niestety się mylisz. Pas pod Trasę Książąt Mazowieckich jest właśnie praktycznie bezpośrednio pod oknami ( pomiędzy budynkami a WKD) dlatego właśnie może być dla mieszkańców osiedla ogromnym problemem - Cześć zabudowań ( pawilony ) w samym Pruszkowie jest zbudowana na korytarzu planowanej trasy, dlatego może Ci się wydawać, że tego korytarza nie ma. Nie wiadomo czy trasa powstanie, ale korytarz jeszcze pod nią jest i ciągnie się z Tworek aż do Nowej Wsi ( przebieg na terenie Pruszkowa). Lepiej o tym wiedzieć teraz przy zakupie, żeby za parę lat się nie zdziwić jeśli jednak budowa by ruszyła. Zresztą po części jakieś rozwiązanie komunikacyjne będzie potrzebne po rozbudowe Waszego osiedla. Inaczej bardzo ciężko będzie z niego wyjechać oraz na nie wjechać w godzinach szczytu. Pruszków praktycznie z miesiąca na miesiąc jest coraz bardziej zakorkowany a w bliskiej odległości buduje się kilka sporych osiedli. Co do jeżdżenia WKD hmm to jest to w godzinach szczytu dość często co 10 min w jedną stronę. Można się jednak przyzwyczaić po pewnym czasie - mówię z własnego doświadczenia. Lokalizacja jest Ok. Generalnie uwagi osób tu wypowiadających się dotyczyły moim zdaniem mocno naciąganych przez developera zalet osiedla - jakoby jedynie cisza i spokoj, zielen w otoczeniu jedynie domków jednorodzinnych co jak sam przyznajesz nie do końca jest prawdą, bo i tory, i planowana trasa pod oknami, i budynki z wielkiej płyty oraz zakłady przemysłowe w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 22.10.07, 14:27 ja kupiłam tam mieszkanie i teraz czekam na odbiór :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agg.a Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 14.01.08, 12:55 hej... ja tez kupiłam mieszkanie na tym osiedlu. Słyszałam, że planowana trasa Książąt Mazowieckich jest na etapie uchwalania budżetu. Czy wiesz może coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.icm.edu.pl 09.11.07, 11:22 Z przyjemnością możemy poinformować, iz firma Kastel Investment kupiła działkę zarezerwowaną pod ulicę Książąt Mazowieckich. Plany powstania ulicy pochodzą sprzed ponad 30 lat i z otrzymanych informacji wynika, iż nie są one jednoznaczne z tym, że ulica powstanie. Intencją firmy jest nie tylko wybudowanie ładnych budynków, alę również stworzenie miejsca w którym, będzie można odetchnąć świeżym powietrzem. W związku z tym na terenie osiedla tylko do dyspozycji mieszkańców powstanie park o pow. 1,5 ha z oczkiem wodnym i altanką z murowanym grillem.Dla zwiekszenia komfortu mieszkańców zostanie usypany nasyp tworząc naturalną barierę między kolejką, a osiedlem. Ostatnio dodane: październik 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
x232a Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 11.11.07, 13:25 A w którym miejscu dokładnie firma wykupiła tą działkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochu Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:26 a ja Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olin Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 194.183.33.* 17.11.08, 23:03 Mieszkam w Pruszkowie od urodzenia, na tym terenie, gdzie teraz trwa budowa "wybiegiwał" się mój pies. 3 głębokie stawy, teren TOTALNIE podmokły, 30 metrów od torów WKD. Co prawda kolejka jest mało uciążliwa i bardzo nie hałasuje, ale na takim terenie za darmo nie chciałbym mieszkać. Teren był idealny na wagary w Szkole Podstawowej nr 6 :) Niestety do zamieszkania nie polecam. Cały Pruszków położony jest na niskim bagnistym terenie, ale to miejsce jest wyjątkowo nieatrakcyjne (co prawda okolica jest przyjemna dla oka - dosyć zielona i cicha) ale WODA i jeszcze raz WODA to duży minus. Dodatkowo budynki wybudowane są bardzo nisko, widocznie oszczędzono sporo pieniędzy na dowiedzienie ziemi i podwyższenie terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co to ma byc ? Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:34 wybiegiwał ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 15:03 Witam, ja chętnie napiszę trochę. Osiedle powstaje na rogu ulic Marii i Cegielnianej, w miejscu dawnych glinianek, a konkretnie 2 stawów. Będą tam stały 3 albo 4 bardzo ładne bloczki, niewysokie. Zapowiada się ładnie, ale te glinianki i wysypisko śmieci, trochę średnio zachęcają. O inwestorze - budowa idzie sprawnie, okoliczni mieszkańcy nie mogą normalnie żyć, ciężarówki często jeżdżą do 11 i później, okoliczne ulice całe usyfione, więc zainteresowanych zachęcam do odwiedzenia budowy i przekonania się samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:36 miedzy wierszami pozdrawia - konkurencja... Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 02.01.08, 15:46 To może Drodzy Państwo trochę ekonomii. Po obecnych cenach będą kupować te mieszkania totalni naiwniacy i ignoranci finansowi. I wcale nie jest złą wolą developera, że żąda za nie tak dużo. Był to kapitalizm w czystej postaci gdzie podaż nie mogąc sprostać popytowi wywindowała ceny do niebotycznych poziomów. Developerzy nie są winni za to, że obłąkani w owczym pędzie konsumenci kupowali "dziurę w ziemi" bo ceny już będą rosły. Otóż już nie będą. Skończyła się euforia i trwa stabilizacja. Po stabilizacji nadejdzie jednak kryzys który sprowadzi ceny do realniejszych poziomów. Konkretnie patrząc na "Lipową Ostoję" ceny powinny spaść w okolice 5000 zł/m2. A zakładając najczarniejszy ze scenariuszy finansowego kryzysu światowego ceny powinny spaść aż do 1 zniesienia Fiboniciego czyli o 38,2% a więc do wartości około 4000 zł/m2. Biorąc jednak pod uwagę, że najczęściej sprawdzają się jednak scenariusze pośrednie to osobiście kupię mieszkanie na początku roku 2009 na "Lipowej Ostoi" jeśli dogadam się z developerem na cenę zbliżoną do 5000 zł/m2 bo w sumie trzeba brać pod uwagę fakt, że na mieszkania powyżej 80 m2 ludzie będą mieli dopiero zdolność kredytową właśnie przy 5000 zł/m2. Niech developer to przemyśli bo po prostu nie istnieją w tej chwili ludzie zainteresowani tym osiedlem których stać by było na kupno dużych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plask Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.chello.pl 09.01.08, 20:02 A jaka w tej chwili jest tam cena metra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 02:14 Ceny kształtują się na poziomie powyżej 7 tys. za metr kwadratowy (w to wliczając już cenę garażu i tarasów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 15.01.08, 19:08 ja mogę trochę po opowiadac o deweloperze icałej te lipnej ostoi która niewiadomo jak długo postoi pracuje a przynajmniej do dzisiejszego dnia pracowałem na tej budowie. inwestorem jest firma kastel gen.wykonawcą jest firma rajbud ,podwykonawcą była firma petrix a pod wykonawcą petrixu najpierw firma pana CIELMY która została wyzwana od złodziej przez rajbud trzy miesiace temu ipodwykonawstwo weszło z gdyni grupa montaż która obecnie zwija manatki to tak z grupsza o tym.Na budowie pracowało ok.60 osób bez umów itd. nikt nam niechce zapłacic za 1,5 miesiąca pracy licząc srednio po 3000 zł. wszystko co nie zostało wbudowane wyjerzdza z budowy pustaki,stal,wełna,szalunki,okna są wyrywane itp. Dzisiaj człowiek z rozpaczy kładł się pod samochód cięrzarowy bo niewie jak wrucic do domnu bez pieniędzy. i dopiero zaczyna się ekonomia :za baraki nie było płacone przez 8 miesięcy az firma przyjechała i zabrała,za beton tak samo jurz kturys miesiąc,na budynku 'C' ktury ma tylko wykop jest jurz do tyłu 700000 zł.itd. cała sprawa nadaje się do telewizi... A bron panie Borze zeby kupowac tam mieszkanie sciany sa krzywe po 8 miesiącach prac oni doszli do tego ze sciany zew.nie mogą isc na zwykłej zaprawie tylko na ciepłochronnej ... Elewacie są krzywe okna są poobsadzane aby w otworze.itd.bo to niema konca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 16.01.08, 19:30 ja chętnie terz bym tu trochę popisał ale najlepiej zapraszamy na teren budowy zeby zobaczyc co tam zostało co tam się dzieje a zresztą i tak najprawdopodobniej będzie to w telewizi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.chello.pl 16.01.08, 21:10 zalamac sie mozna, ktos potwierdza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 17.01.08, 13:40 nie wiem o czym ten facet pisze ,kazdego dznia przejezdzam obok budowy i z tego co widziałam to tam nie były wstawiane jeszcze okna wiec nie wiem jak mozna wyrywac cos co nie było wstawione !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 17.01.08, 17:00 strasznie dziwne a jerzeli jurz pani jezdzi codziennie koło tej budowy i z koro nie widziała pani okien to morze widziała pani ludzi którzy tam stoją jurz kturyś dzien z kolei wiem bo przez trzy dni sam tam stoję od rana do wieczora od czwartku 10.01.2008 budowa stoi dwa razy interweniowała policja .wczoraj ze względu na kradzierze była wzywana ochrona skorpion i policja.dzisiaj sprawe poznał prokurator który wezwał inspekcje pracy na budowę [byli na budowie przed godziną trzecią] inspektorzy pokazali nam umowy które przesłał im nasz pracodawca oczywiscie podpisane naszymi nazwiskami ale nie przez nas .czyli kolejna afera .od jutra ponoć zaczyna tam firma pana cielmy która została wyrzucona z budowy w pazdzierniku za przekręty i durze zadłurzenie budowy ale jerzeli ma się szwagra w rajbudzie.... A wiec kobieto nie denerwój mnie jerzeli jeżdzisz WKD to się zgadzam nie widzisz nic bo z tamtej strony nie były wstawiane okna ale jerzeli chcesz cos powiedziec to poznaj najpierw sprawę a póżniej się wypowiadaj przyjedz na budowę ja chętnie cię oswiecę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:45 jerzeli jurz pani z koro morze kturyś durze denerwój - czy ktos taki rozumie w ogole pojecia "prokurator" czy "inspekcja pracy", czy tylko gada to, co mu naopowiadali ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.chello.pl 14.07.09, 13:22 Nie wymagaj od budowlańca znajomości ortografii i nie rób z niego ciemniaka ... facet skończył zapewne zawodówke zna się na układaniu cegieł i wie co to jest prokurator. Ortografia do układania cegieł mu nie potrzebna. Dla mnie to najbardziej szczera wypowiedź z tej całej dyskusji odnośnie Lipowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wgm Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 195.116.31.* 14.07.09, 13:26 Cos slyszlem o mozliwosci przesuniecia terminu budowy trasy! mowil sie o 2011-2012 r. Ale drodzy koledzy ona wcale nie musi byc uciazliwa! Pewnie i tak 2/3 pojedzie i tak Alejami No ale o cisze pewnie bedzie ciezko na Lipowej Ostoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.compi.net.pl 31.01.10, 12:43 A może Pan z budowy jest dyslektykiem. To do Twojej mądrej głowy nie trafiło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 17.01.08, 19:07 nie wiem i mam nadzieje ze ci co kupili tam mieszkania na tym nie ucierpią. mysle ze trzeba to sprawdzic,porozmawiac z developerem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:41 ja potwierdzam, niech ida do szkoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:41 Ty idz do szkoly razem z tym poprzednim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 17.01.08, 19:12 krzywe sciany?? elewcja ??? okna zle wstawione. To nikt tego nie kontroluje ??? Jakis inspektor budowy chyba jest!! Przeciez ludzie pokupowali tam mieszkania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 17.01.08, 20:48 nawet nie byle jacy ludzie sam widziałem aktorkę jak oglądała mieszkanie z tego co ja wiem to w lutym miały byc skonczone mieszkania i ludzie mieli się ta wprowadzać ha! ha! ha!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 17.01.08, 20:53 MOŻE TO NIE TEN ROK.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 17.01.08, 21:54 to nie jest smieszne!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 17.01.08, 21:54 nie ten rok????? a o co ci chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 18.01.08, 09:16 o to że ktoś podejmuje się budowy na którą ma okreslony czas i oczywiscie pieniądze i powinien się tego trzymać bo terminy są zawsze lużne. a nie takie opóznienia a i pieniędzy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 18.01.08, 10:40 90 % developerów terminów nie dotrzymuje porozmawiajcie z ludzmi którzy kupili w JW Construction. 1 1/2 roku opóznienia. Mój kolega tam kupil, półtora roku to jest dopiero obsuwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 11:35 z tego co wiem i mozne to wyczytac na ich stronie to pierwsze budynki maja byc oddane w lipcu 2008 a nie w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:46 dlatego tez autorzy takich komentarzy (prawdopodobnie konkurencja) powinni je sobie w buty wsadzic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pruszków Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 12:25 człowieku.... naucz się pisać, bo mnie coś trafia jak to czytam...sprawa jest do zbadania. Ja, osobiście nie mam zamiaru popadać w panikę, bo wyczytałęm tutaj bardzo subiektywną opinię. Przyglądałem się budowie i do tej pory wsztsrko wydawało się ok. Lepiej się dowiedzieć u źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 18.01.08, 12:59 "wsztsrko" to twoje pismo kolego a na budowę zapraszam jutro o godzinie 13.00 bo podobno ma tam być nasze szefostwo i wszyscy poszkodowani ZAPRASZAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 18.01.08, 13:36 jakby nie kradli to nie byliby poszkodowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeneca Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 212.209.42.* 19.01.08, 13:56 właśnie byłem na budowie i czekaja tam pracownicy którzy potwierdzają to , że nie mają płacone, budowa stoi itp. Chciałem tam kupić mieszkanie...ogólnie masakra bo mieszkam niedaleko i sam widzę, że nic tam sie nie dzieje. Pozdrawiam tych co już kupili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 19.01.08, 14:53 JA DOPIERO WRÓCIŁEM Z TEJ BUDOWY I WIEM ZE LUDZIE ROZESZLI SIĘ BO NIKT DO NICH NIE PRZYJECHAŁ. ROZMAWIAŁEM Z JEDNYM PANEM KTÓRY MÓWI ZE DOSTARCZAŁ IM DRÓT ZBROJENIOWY I ONI MU WISZĄ JAKIEŚ 100000,0 ZŁ. POZDRAWIAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:52 a ciekawe skad dowiedzial sie o tym ten Pan. pewnie od innego Pana, ktory pytal jeszcze innego Pana. wiec Panu juz podziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:50 my Ciebie tez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbrojarz Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 217.153.99.* 19.01.08, 20:24 21.01.2008 roku o godzinie 12 jest zebranie wszyskich poszkodowanych ktorzy nie odebrali pieniedzy za prace. Jest spotkanie z z inspektorem PIP kto chce walczyc o pieniadze niech przyjdzie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 20.01.08, 12:22 czy ktos moze dokladnie opisac co tam sie dzieje i kto komu nie płaci ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 20.01.08, 15:40 dokładnie to sami nie wiemy :inwestorem jest firma "kastel".podwykonawcą i zarazem wspólnikiem firmy kastel jest firma "jarbud". podwykonawcą firmy jarbud była firma "petrix".podwykonawcą firmy petrix była firma "grupa montaż" z gdyni i firma 12 osobowa pana andrzeja z gdyni.na początku nie wiedzieliśmy ze to tak wygląda dowiedzieliśmy się niedawno,kierowników na budowie było jak psów w schronisku. pieniędzy domagamy się od tych ostatnich na liscie ale oni telefonicznie mówią ze to wina petrixa ,petrix mówi też telefonicznie że to jarbud .rozmawialismy z przectawicielem jarbudu a on nas zapewniał ze z ich strony było wszystko rozliczane.i tak wkoło. w czwartek dzwonili ze w sobote będą wypłacali pieniądze. w sobotę zaś dzwonili że będą płacili "we wtorek albo w sobotę"...........................................POZDRAWIAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toystory Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 212.209.42.* 21.01.08, 02:03 cała sprawa z Kastelem dziwnie wygląda. Mówili, że mają rachunek powierniczy a wcale takowego nie mają. Powinni finansować budowę z wpływów od kupujących a nie płacą.... Mieszkania drogie, może obok powstać droga (nikt nie widział aktu notarialnego zakupinej dziłaki przez którą miała biec trasa) budowa stoi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 10:55 mnie powiedziano ze ruszy w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 10:57 a skad wiesz ze nie maja ??? sprawdzałeś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toystory Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 212.209.42.* 21.01.08, 16:23 nie trzeba daleko szukać. Sami mówią, że nie mają rachunku powierniczego tylko rachunek "wyodrębnionych wpływów". Różnica znaczna a nawet duża...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gj Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 12:12 ciekawe skad ty takie info masz bo z tego co ja wiem to Banki nie udzielają takich informacji !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toystory Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 212.209.42.* 21.01.08, 16:24 Nie ekscytuj się tak. Nie trzeba daleko szukać. Sami mówią, że nie mają rachunku powierniczego tylko rachunek "wyodrębnionych wpływów". Różnica znaczna a nawet duża...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 11:10 Firma Rajbud powołała Kastel. W gorzowie w Urzedzie powiedziano mi ze z Rajbudem nie było nigdy problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:53 w sobote sie wyplaca pieniadze ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 11:14 Jak wybudowaliście tak jest!!!a teraz piszesz o tym jakie są krzywe ściany!!! Hipokryta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 11:20 co do tego to sie zgadzam !!!! tylko czemu mieszkancy osiedla na tym musza cierpiec??? płacuisz kase i moze okazac sie za mieszkania nie bedzie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 12:51 Nic dziwnego że Kastel zmienił podwykonawcę, nie dotrzymywali terminów, a teraz się dziwią ze im podziękowali. Co za ludzie i jeszcze się chwalą na forum, że krzywe ściany stawiali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murarz Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 21.01.08, 16:58 a może powiesz mi zaco pieniądze biorą kierownicy , od czego są powołani na budowie czy nie powinni kontrolować tego co się dzieje.budowa od samego początku była schrzaniona pózniej były już tylko poprawki które ciągle będą trwały.dlaczego dopiero teraz oni dochodzą do tego ze sciany działowe z 25-porothermy powinny iśc z porothermy o innych parametrach niż zew. przecierz mają plany a w planach jest to uwzględnione czy za to ma odpowiadać zwykły pracownik gdzie był nadzór???? dlaczego pod sciany nie była i nie jest dawana izolacja ,ja wiem że jest ona potrzebna ale skoro nikt jej nie kupił noto ja nie będę dokładał do interesu [bo jest ona potrzebna].więc jak widać to nie jest moja wina ,jak mi karzą tak ja robię.a oni robią jak im taniej , adotego jeszcze im pieniędzy brakóje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 21.01.08, 17:09 no własnie gdzie jest nadzór a poza tym czemu dopiero teraz o tym mowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:58 tak... czegos tu "brakóje"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:57 tutaj tez brawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:56 bedzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:55 tutaj brawa !!! mnie tez dziwi fakt ze o krzywych oknach i tych innych farmozonach pisza osoby, ktore ponoc na budowie pracowaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:40 idz do szkoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogi znawco Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:38 to moze troche faktow - mylisz sie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedydroga Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 217.153.76.* 23.01.08, 13:25 Nie chcę nikogo martwić ale w budżecie Pruszkowa na 2008 rok są zaplanowane wydatki na koncepcje budowy Trasy Książąt Maz. (30-50 m. od budynków Lipowa O.) Ewentualnym nabywcom radzę się mocno zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 16:45 czyzby Lipowa inwestycja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:00 czyzby glupi komentarz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 10:15 Po Twojej info dzwoniłam do Urzędu Miasta i usłyszałam, że są rozważane różne koncepcje ulic w tym Trasy KM, tyle, że w formie mnieszej ulicy połączonej z ul. Brzozową, ponieważ pierotny przebieg Trasy przez Nową Wieś nie jest już wykonalny. Mieszkam na os. B.Prusa bezpośrednio przy Brzozowej i jesteśmy już po wstępnych rozmowach z sąsiadami. Jeżeli faktycznie Prezydent myśli, że zgodzimy się na taki absurd to się myli. Jeżeli tylko pogłoski zostaną przedstawione oficjalinie, tego samego dnia zakładamy Stowarzyszenie (bo właśnie Stowarzyszenie jest stroną w postępowaniu adm. i skutecnie możemy zablokować każdą głupotę). Wiem, że podobie jest z parkiem nad Utratą i podobny pomysł mają przyszli mieszkańcy Lipowe Ostoi. Bądźmy w kontakcie i jeżeli tylko pojawi się pomysł Trasy połączmy siły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 11:52 TKM powinna przechodzić po 2 stronie torów: nieużytkami na granicy komorowa, koło toru kolarskiego i przez Tworki (tam jest owszem fajny park,ale mieszkańcy z niego nie korzystają), to oczywiście wymaga wiaduktów (kasa z ue) Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 01.02.08, 14:55 Akurat przyszli mieszkańcy Lipowej Ostoi nie maja prawa protestować. Przecież wiadomo było, że tuż koło budynków jest wyznaczony korytarz na trasę. Czyli dokładnie zdawali sobie sprawę co i gdzie kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 09:18 Misiu, chyba Bóg Cię opuścił skoro tak bredzisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 09:21 pamietam ze "ja" to w ojsku znaczyło "d..a" panie mądralo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnik Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 10.02.08, 14:55 W biurze Kastel powiedzieli mi, że budowa rzeczywiście stanęła przez jakiś czas, ale teraz wszystko jest w porządku. Problemy spowodwał nierzetelny podwykonawca tj. fima Petrix. W tej chwili Kastel już z nimi nie współpracuje, nowym podwykonawcą jest firma Jarbud. Powiedzieli, że zwiększyli ekipę, a w najbliższym czasie zatrudnią jeszcze dodatkowych ludzi żeby nadgonić opóźnienia. Twierdzą, że mają faktury potwierdzające, że z ich strony było wszystko w porządku tj. że płacili firmie Petrix, natomist ta firma nie regulowała swoich zobowiązań w stosunku do firm i osób z którymi współpracowała. Jeśli jest tu ktoś kto kupił mieszkanie na Lipowej Ostoji i wie coś więcej na ten temat, chćetnie z nim porozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 11.02.08, 09:14 mnie też powiedziano ze mieli problemy z podwykonawcą i za sa w trakcie zmiany podwykonawcy. Budowa ma ruszyć pod koniec stycznia lub w pierwszych dniach lutego Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 11.02.08, 11:46 A oszukujcie się dalej. Mam żyłkę ryzykanta i chciałem brać po 5000 zł/m2 zanim się dowiedziałem co za cyrki tam odchodzą. Napisałem taką prognozę, że w najczarniejszym scenariuszu światowego kryzysu gospodarczego dam za to co najwyżej 4000 zł/m2. Ale teraz to ja mogę dać co najwyżej 3000 zł/m2 pod warunkiem, że się przejdę po wykończonym mieszkaniu. Dali ciała to niech sprzedają po kosztach i wracają do Wielkopolski. Moja przyszła żona powiedziała, że po tych cyrkach na pewno nie dołączy się ze mną do kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 11.02.08, 12:05 to za ile kupiles skoro chciales brac po 5000??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 14:16 Wie ktoś czy tam już pracują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 192.193.245.* 15.02.08, 15:40 Byłem w czwartek rano na budowie i wygląda, że prace idą do przodu (w stosunku do tego co widziałem w połowie stycznia postęp jest znaczny). Z tego co udało mi się dowiedzieć to w tej chwili wykonywane są prace wewnatrz budynku - scianki działowe. Myślę, że najlepiej jest pojechać w tygodniu samemu na budowę i zobaczyć to się dzieje. Moim zdaniem w tej chwili pracuje tam około 50 osób i generalnie widac że sporo się dzieje. Radziłbym również nie sugerować się wszystkimi wypowiedziami zamieszczanymi w niniejszym forum (w szczególności doniesiami o strajku, protestach i awanturach pod bramą, itp.). Jak pojechałem na budowę to żadnych strajukjących nie widziałem. Najlepiej wszystko sprawdzić samemu - ale w moim odczuciu budowa wygląda w porządku i nie odbiega zbytnio od harmonogramu (dla budynku B) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 15.02.08, 20:24 o ile ja wiem to jednak ludzie tam stali .do dnia dzisiejszego nie dostali jeszcze wypłat za grudzien i 11 dni stycznia.w marcu zaczynają się sprawy sądowe w tej sprawie. co do pracy na budowie to nie byłbym taki zadowolony prace pomału ruszają .dużo ludzi mało pracy .niema większej poprawy. chociarz oni twierdzą co innego . ale jerzeli jestes mocno zainteresowany to faktycznie lepiej poswięcic czas i podiechac na budowe i tam wypytac co i jak .jerzeli znasz się troche na budownictwie to sam zobaczysz o czym mówiono na tym forum a jak się nieznasz to weż ze sobą jakiegoś kumatego kumpla i niech oceni owoc pracy rąk ludzkich............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnik Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 16.02.08, 22:12 Rzeczywiście pracownicy protestowali z racji tego, że nie dostali wynagrodzenia, ale z tego co mi wiadomo Kastel nie ma z tym nic wspólnego. Oni płacili podwykonawcy, mają na wszystko potwierdzenia w postaci faktur.Moim zdaniem inwestor jest w porządku. To prawda, że trafili na nieuczciwego podwykonawcę, który zalega nie tylko z wypłatmi dla ludzi, ale również ma długi wobec Kastel i innych firm z którymi współpracował. Z tego właśnie tytułu sprawa jest w sądzie, ale skierowana jest ona właśnie przeciw firmie petrix, która teraz z budową nie ma nic wspólnego.Byłam dzisiaj na budowie i widziałam, że prace postępują. W chwili obecnej na budowie są 4 ekipy zajmujące się głównie ściankami działowymi, a w przeciągu 2 tygodni mają wejść elektrycy. Generalny wykonawca twierdzi, że budynek będzie oddany w terminie tj. w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benton Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.acn.waw.pl 19.02.08, 21:20 Ja z narzeczoną byliśmy na budowie w sobotę 16.02. Robotników naliczyłem ok. 12. Pracowali w mniejszym budynku B przy ściankach działowych, okraszając wykonywane czynności typowymi budowlanymi okrzykami;) W innych budynkach też raczej byli, bo dało się słyszeć jakieś stukanie itp. Spotkaliśmy się z architektem - p. Maciejem, bardzo sympatyczny człowiek. Ustaliśmy przesunięcie ścianek w mieszkaniu, trochę pogadaliśmy. Potwierdził, że na budowie działo się źle, gdy podwykonawcą był Petrix Sp. z.o.o. Teraz zmienia się na lepsze, ale uprzedził, żeby jednak nie nastawiać się specjalnie na oficjalny odbiór w lipcu (żeby uniknąć ew. rozczarowania). Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 20.02.08, 09:48 Nie chcę Cię drażnić bo też zerkałem na tę inwestycję. Tylko po co przepłaciłeś jak za rok dopiero będzie gotowe i w dodatku na dzień dobry będzie 20% taniej plus garaż i balkon gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benton Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 62.29.253.* 20.02.08, 11:51 Zależy od jakiej kwoty miałoby być w przyszłości 20% taniej...czyli od tego, kiedy mieszkanie było "kupione". W obecnej cenie za m2 na pewno byśmy nie myśleli o tym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 20.02.08, 12:41 Wszystkie obliczenia dokonane od bieżącej oficjalnej ceny co na dzień dobry za rok daje 5000 zł/m2. Moja narzeczona zgodzi się na rozpatrywanie tej lokalizacji gdyby wszystko do końca szło jak po sznurku. Oczywiście zawodowo zajmujemy się makroekonomią więc nawet te 5000 zł/2 na dzień dobry nam nie wystarczy. Nie chcemy żeby developer był stratny ale on już dobrze wie za ile może puścić, zwłaszcza te większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 09:35 Do gość - wypowiedź z dnia 15.02.2008. Może dlatego, że nie mam "kumatych" kumpli w budownictwie, to wiem że "chociarz" i "jerzeli" pisze się przez "ż" a nie "rz". Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:07 znowu "jerzeli"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:04 bo od zawsze wiadomo ze wojsko psychike skrzywia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:03 a jak ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:03 30 lat temu, kiedy planowano korytarz nikt nie myslal o kupnie mieszkania na lipowej ostoi... teraz korytarz juz nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:01 tak jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:00 no patrz... jest 2009, lipiec i nie ma trasy... a to dopiero !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1977 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 21.02.08, 11:18 Pierwsze podejście do zakupu mieszkaniu na osiedlu Lipowa Ostoja zrobiłam w licu 2006 roku. Zarezerwoałam sobie mieszkanie. Budowa miał ruszyć "na dzniach". Z róznych wzgledów zrezygnowałam i terazwracam do tego pomysłu. Czy kotś ma może informację ile obecnie kosztuje mert mieszkaia? Dostałam ofertę na 6200, co jestwygórowaną ceną w porównaniu do innych, obecnie budowanych osiedli w Pruszkoiwe. Niepokoja mnierównież informację w kwestii przebiegu trasy... tylko co ta trasa miałaby łączyć?? Od strony Pruszkowa siedle styka się z domkaki jednorodzinnymi, za którymi nie ma żadnej ulicy- trasa biegnie waduktem, nad torami kloejki. Czy kotoś z Was ma jkieś informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 21.02.08, 12:32 W orginale trasa ta miała być główną obwodnicą Pruszkowa tzn miała przejąć cały ruch tranzytowy W-wa-Pruszków-Żyrardów z Wojska Polskiego. Teraz myśli się raczej o zrobieniu z tego drogi bardziej lokalnej. Na terenie Pruszkowa korytarz zaczyna się przy ul Brzozowej i idzie wzdłuż torów WKD aż do Tworek. Korytarz pod tą trasę jest wyznaczony nie tylko w Pruszkowie, ale również w gminie Michałowice. Więcej info: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=69348849&a=69483110 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 217.153.99.* 10.03.08, 22:02 Firma petrix ktora udawala ze zna sie na budowaniu budynkow o takiej kubaturze powinna sama tam zamieszkac budynki sa krzywe dla nich 15 czy 20 sciany w lewo czy w prawo zadna roznica izolacja garazy jast robiona po raz trzeci mozna sprawdzic znowu odkopuja. Prezes idyrektor firmy petrix kupili sobie nowiutkie mercedesy a nie mnieli pieniedzy na wyplate dla pracownikow. Jezel ktos z kupujacych mysli ze dostanie mieszkanie w terminie to sie grubo myli niech doda jeszcze 12 miesiecy Widze ta budowe czesto jezeli ktos ma ochote podziwjac prace na tej budowie najlepiej przyjechac tam po godz 15. Obecnie urzęduje tam firma Jarbud i dzieje sie podobnie.Najlepiej niech kazdy z was sprawdzi jak wyglada budowa waszego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciesielka Maciej Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.eranet.pl 13.03.08, 10:57 Bardzo mi przykro że tak nie pochlebnie sie Pan lub Pani wypowiada o firmie Jarbud, proszę sobie sprawdzic co zrobiliśmy i co robimy aktualnie. Co do poprzedniego wykonawcy to musze sie zgodzic, aczkolwiek odkad my jesteśmy na tej budowie to zaawansowanie robot jest duzo większe niż bylo, a pozatym wykonujemy nowe elementy, naprawiając jednoczesnie zastane przez nas elementy. Także proszę sobie oszczedzic czasu na pisanie wypowiedzi i opinii, jak nie wie pan/pani o co chodzi . A pozatym każdy lokator jest mile widziany na budowie, każdy jest załatwiony jak należy, i nie narzekamy na ich brak ponieważ w sobotę pojawiają sie lokatorzy na oględziny. Co do odkopywania budynku to jest to prawda i odrazu mówię ze bedziemy odkopywac calosc budynku, ponieważ izolacja wykonana przez poprzedniego wykonawce jest zrobiona niepoprawnie. A pozatym na marginesie to co to pana/pani obchodzi co my robimy?? Naszym zadaniem i celem jest terminowe przekazanie mieszkań lokatorom do dalszego wykończenia i tym wlaśnie się zajmujemy. Pozdrawiam wszystkich normalnych i znających się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 13.03.08, 11:41 Szanowny Panie, Widzę, że jest Pan oficjalnym przedstawicielem wykonawcy. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć kiedy będzie gotowy budynek C, który jeszcze nie został rozpoczęty. Proszę także o poważną odpowiedź na skrzynkę czy za rok sprzedadzą Państwo mieszkanie w cenie 4000/m2 czy wolą Państwo jednak udawać, że jesteśmy u progu najpoważniejszego, swiatowego kryzysu nieruchomościowego, który jednak bardzo mocno dotknie Polskę. Dziekuję z góry za szczerą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 13.03.08, 11:43 Przepraszam bo miało być: "udawać, że nie jesteśmy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Ciesielka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.eranet.pl 21.03.08, 09:48 Witam.Jeśli o chodzi o prace związane z wykonaniem etapu C, to w tym momencie jesteśmy na etapie wykonywania chudego betonu pod płytę fundamentową, poziom zaawansowania to około 15%. Planowany termin oddania budynku to marzec 2009 i jestem przekonany, że oddamy go w ty termine,chyba że damy radę zrobi to wcześniej. Jeśli chodzi o cenę sprzedaży mieszkań, to nie mogę udzieli na nie odpowiedzi ponieważ nie ja je ustalam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 21.03.08, 10:42 Dziękuję za odpowiedź. Jestem typowym przedstawicielem klasy średniej/średniej. Zgodnie z regułą, że rata kredytu nie może przekraczać 30% dochodu mogę wziąć 400 tyś zł kredytu. Na pewno nic nie kupię dopóki ceny ofertowe nie spadną o 20% (w tym garaż gratis). A jeżeli przewidziany przeze mnie czarny scenariusz stanie się faktem to nie dam więcej niż obecna cena ofertowa pomniejszona o 30% (w tym garaż gratis). Oczywiście wszystkie prognozy dotyczą sytuacji latem 2009 roku. Tak, tak, to nie pomyłka, mam na myśli lato 2009. Dziękuję za uwagę i życzę rozsądnych decyzji w ciężkich czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.chello.pl 08.04.08, 22:38 Gościu, komu to piszesz? Kogo poza tobą obchodzi czy i za ile kupisz jakieś mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly_lokator Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.wavenet.pl 24.03.08, 23:45 bardzo interesuje mnie kwestia palowania i zabazpieczenia terenu pod budynek C przed podmoklym terenem,powaznie obawiam sie ze tuz po oddaniu lub nieco pozniej sciany zaczna pekac, grzybiec itp. jak ta kwestia jest rozwiazana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Ciesielka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 08:51 Witam. Palowanie jest jedną z wielu metod posadowienia budynków. Jest to posadowienie pośrednie, które polega na tym , że aby przenieśc obciążenia stałe i użytkowe na grunt który jest nienośny lub słabonośny wykonuje się pale, które przenoszą te właśnie obciążenia do gruntów nośnych. Jeśli chodzi o późniejsze użytkowanie to niczym ono sie nie różni od tego jak budynek by stał na tradycyjnych ławach, stopach, płytach, ponieważ w obu przypadkach chodzi o jedno i to samo ,czyli aby z projektowanym budynkiem nie działo sie nic nie przewidzianego , oraz aby wartośc osiadania nie przekroczyła wartości granicznej. Jeśli chodzi o teren podmokły i jego zabezpieczenie przed wodą, to wykonujemy to w następujący sposób, pod całością płyty fundamentowej wykonujemy izolacje z papy którą potem wiążemy z izolacją pionową ścian tworząc tzw. wannę , która szczelnie zabezpiecza budynek przed dostawaniem sie wody do jego wnętrza, oraz dodatkowo beton z którego będziemy wykonywac płytę fundamentową, słupy i ściany piwnic będzie posiadał wodoszczelnośc W8, jak ktoś chce wiedziec co to jest zapraszam na stronę pl.wikipedia.org/wiki/Beton#Wodoszczelno.C5.9B.C4.87. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 07.04.08, 23:05 chudy beton wykonała Grupa Montaż jeszcze w listopadzie a obecnie żadne prace na budynku C nie są realizowane chyba że pan Ciesielka zaliczy do tych prac opaski BHP wokół wykopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciesielka Maciej Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 194.183.33.* 08.04.08, 20:35 Uwielbiam opinie takich ludzi którzy nie widzieli,a się wypowiadają ( dlatego pewnie Twoja wypowiedź jest podpisana "gość" ) , więc "gościu" zapraszam to Ci pokaże zdjęcia z dnia jak przyjechałem na tą budowę,i to co jest teraz zrobione na budynku C. Pozatym proszę sprawdzić zdjęcia na stronie kastel.com.pl z marca i te które pojawią się jeszcze w tym tygodniu z obecnego stanu realizacji budynku C.Żegnam nieciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tomasz Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 07.04.08, 23:32 Izolację odkopuje firma bokbud która ją wykonywała kiedy miała umowę z petrix a teraz sama siebie poprawia bo po wywaleniu przez petrix w pazdzierniku Jarbud z powrotem ją zatrudnił od stycznia ... chyba tylko po to aby naprawic to co zepsuła ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciesielka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 194.183.33.* 08.04.08, 20:50 Tak w ramach sprostowania panie Tomaszu, firma Bokbud nic nie odkopuje,nic nie odkopywała i nic nie będzie odkopywać, bo się do tego nie nadaje,zrobiła nam ściany w jednej z klatek i wylała elementy attyk i obecnie juz jej nie ma na budowie, a co robiła wcześniej to mnie nie interesuje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 07.04.08, 23:41 Bardzo harda odpowiedź jak na przedstawiciela firmy, która nam sprzedał mieszkania: "co panią to obchodzi co my robimy?" A obchodzi nas wszystkich, ponieważ mam tam mieszkanie i z postępu prac nie widzę abyście wywiazali się z terminu !!! Przez 3 zimowe miesiące prawie nic nie zrobiliście a jeśli trzeci raz odkopujecie budynek to znaczy , że WY TEż NIE POTRAFICIE BUDOWAC !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyżby Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 09:45 żeby tylko z tego wszystkiego nie powstała nowa nazwa osiedla "LIPNA OSTOJA" pozdr. i powodzenia w walce o swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Ciesielka Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 194.183.33.* 08.04.08, 20:55 Po pierwsze to nie ja sprzedaje mieszkania. Po drugie mieszkanie do dalszego wykończenia będzie w terminie, a po trzecie ja to odkopuje pierwszy raz :)). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 04.06.08, 12:20 Przyspieszenie prac? gdzie? na Ostoi? Przez 5 miesięcy Jarbud zdołał postawić tylko ściany w 1/3 budynków ... aha... no i bierze się ostro za tynki ... może w sierpniu skończy przy tak szybkim postępie prac. Już sie nie zastanawiam czy kupić tam mieszkanie , na pewno nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 04.06.08, 15:05 to nie kupuj!! heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 13.03.08, 21:40 Każdy kto kupił tam mieszkanie najlepiej wie jak posuwają się prace. Poza tym, nie ma problemu żeby umówić się na budowie, porozmawiać z kierownikiem budowy oraz obejrzeć swoje mieszkanie i zakres prac w nim wykonanych. Na pewno lepsze to niż sugerowanie się tendencyjnymi wypowiedziami na forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość: Tomasz Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 07.04.08, 23:26 NIe wiem co budował petrix ale wiem co reprezentuje firma Bokbud z Cielmą na czele(to taki pan który mieni się współwłaścicielem Bokbud). ta firma byłą zatrudniona przez petrix do budowy do pażdziernika jak nas nie zwolnili tzn. petrix rozwiązał umowe z Bokbud za opóźnienia i nie rozliczanie się z petrix z pieniedzy. A najlepsze że od stycznia z powrotem bokbud i Cielma z powrotem są na budowie i bududją dla Was budynki. może za rok dostaniecie nieszkania bo jak na razie prąd docelowy zrobią we wrześniu. a trasa kisążat mazowieckich pewnie nie powstanie bo na jej trasie pełno jest już wybudowanych dmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bokbud Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 14:20 Odnośnie izolacji. Firma Bokbud wykonywala ja pod nadzorem kierownika budowy, inspektora nadzoru i dyrektora firmy Jarbud, gdzie zostala odebrana i pozwolono na opsypanie budynkow. Nadmieniamy iz od poczatku budowy nie bylo kierownika budowy na pelnym etacie natomiast jesli chodzi o rozliczenia z firma Petrix zakonczy sie w sadzie, natomiast po powrocie w styczniu i wykonywaniu prac firma Bokbud nie byla rozliczana w sposob wlasciwy zgodnie ze sztuka budowlana z firma Jarbud co spowodowalo ze na dzien 25.05.2008 nie zostali rozliczeni pracownicy budowy. Nadmieniamy iz o powyrzszych faktach zostana powiadomione odpowiednie organy i bedzie wyjasnione kto oszukiwal. Powiadamiamy rowniez iz w wielkiej euforii pozwolono nam spowrotem powrocic do wykonywania prac na budowie a rozstanie odbylo sie inaczej a nizeli bylo podczas poczatkowych rozmow. Stwierdzamy iz od poczatku tej budowy nie bylo kontroli od developera na temat wydawanych finansow jak i odbiorow pod wzgledem jakosci wykonywanych robot, wiec efekty sa widoczne. Po wielu spotkaniach po miedzy Petrixem a developerem i firma Bokbud do chwili obecnej nie zostalismy rozliczeni. Po interwencji wraz z brygadzistami u developera w pażdzierniku 2007r. nastepnego dnia firma Bokbud nie zostala wpuszczona na teren budowy nie pozwalajac nawet na odebranie narzedzi.Zyczymy powodzenia w budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pliszka79 Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. 19.04.08, 12:22 Witam. Chciałabym się podzielić z wami jedną wiadomoscią. Planowalam kupno mieszkania na tym osiedlu, w budynku B, to z tym niesamowitym tarasem ;) Na forum wyczytalam, ze w planach jest budowa obwodnicy Pruszkowa, ktora to ma przebiegac bezsposrednio pod oknami budynkow osiedla, miedzy osiedlem a torami WKD. Developer na moje pytanie dot. obwodnicy odpowiedzial, ze teren przewidziany pod budowe obwodnicy wykupil i zamierza zalozyc tam park. Klienci Kastela maja mozliwosc stania sie wspolwlascicielami tej dzialki przez doplate okreslonej kwoty do ceny mieszkania. Potem moga zalozyc stowarzyszenie i walczyc o to, by obwodnicy nie zbudowano. Obwodnica jest w planach zagospodarowania terenu od ok. 30 lat, w budzecie na lata 2009-2013 maja sie znalezc srodki na jej budowe - tak poinformono mnie w zarzadzie drog wojewodzkich. Pomyslalam, ze warto, by ta informacja znalazla sie tu na forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcello Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 16:57 Witam, Ja też byłem zainteresowany mieszkaniem na tym osiedlu, ale przypadkiem z wiarygodnego źródła dowiedziałem się, że na jednej z działek sąsiadujących ma stanąć maszt telekomunikacyjny???!!! Nie wiem czy to dobrze czy źle ale Ja raczej poszukam mieszkania w innej okolicy. Pozdrawiam Marcello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historia Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 09:24 hej młody junaku smutek zwalcz i strach , kiedys na tym piachu będzie se stał maszt a wokół tam gdzie sobie biegnie stoi ta wiosecka będzie wić pięknie się trasa mazowiecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wxaga Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: 217.153.99.* 08.05.08, 15:50 oj Marcelo ty to masz wyobraźnię..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcello Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:58 Pewnie że mam,zapytaj w polkomtelu to Ci nawet pokażą w którym miejscu ma stać ten maszt.Z tego co wiem to są już nawet prowadzone rozmowy z właścicielem działki. Pozdrawiam niedowiarków którzy nie sprawdzą informacji tylko piszą głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: Obwodnica Pruszkowa i maszt GSM przy osiedlu IP: *.acn.waw.pl 11.05.08, 16:48 Niejaki Marcello ma racje. Niestety ta racja spowodowala, ze i ja tam nie zamieszkam, chociaz podobala mi sie lokalizacja. Teraz musze szukac innej. Nie chce mieszkac kolo drogi i masztu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruski_czolg Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.chello.pl 11.05.08, 18:49 Wow, maszt. W miastach co 500m jest jakiś maszt i nie jest to specjalny problem. Każda stacja bazowa komórkowców ma przed oddaniem do użytku robiony raport oddziaływania na środowisko i jak go nie spełnia to nie jest dopuszczona do użytku. Bardziej bym się przejmował tą trasą jak już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wx Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: 80.54.108.* 12.05.08, 17:41 Zainspirowana wiadomociami od Marcella byłam w Urzedzie Miasta w Pruszkowie - Wydział Architektury żeby dowiedzieć się o ten sławienny maszt. A więc w Urzędzie nic nie wiedzą na ten temat.... ( o dziwo!!!) A że dociekliwa jestem, to i z Polkomtelem jestem umówiona, więc zobaczymy jak tam ten MASZT ... wygląda i czy wogóle będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 19:17 Witam Razem z malzonka moja szanowna bylismy zainteresowani kupnem mieszkania w Pruszkowie na osiedlu "Ostoja". Trafilismy miedzy innymi na to forum. Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi trafilem na wypowiedz Marcello z dn. 5.05.08 na temat masztu. Zaniepokojony jego wypowiedzia wybralismy sie z malzonka na "romantyczny spacer" wokol budowy i okolic. Znalezlismy tam jedna dzialke do wynajecia. Wiedzony instynktem tropiciela zadzwonilem do wlasciciela dzialki. Od slowa do slowa okazalo sie, ze to on wlasnie ma zamiar wynajac czesc dzialki pod maszt. Na pozostalej czesci dzialki ma powstac drukarnia. Plany zagospodarowania juz podobno sa. Jakby ktos chcial sie przekonac sam i porozmawiac z wlascicielem dzialki sluze telefonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruski_czolg Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.chello.pl 12.05.08, 21:42 No zarąbiście, tylko co z tego? (pomijając względy estetyczne, ale jeśli ktoś się osadza w Pruszkowie to znaczy że estetyka dla niego nie jest najważniejsza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.ptim.net.pl 12.05.08, 22:13 Gość portalu: ruski_czolg napisał(a): > No zarąbiście, tylko co z tego? (pomijając względy estetyczne, ale jeśli ktoś > się osadza w Pruszkowie to znaczy że estetyka dla niego nie jest najważniejsza) > . Na tle Warszawy jest i taknie najgorzej, a do tego ciszej i czystsze powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcello Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.roll.pl 13.05.08, 07:49 Tak jest,czyste powietrze,szczególnie 50 metrów od drukarni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Konkurencja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 07:59 Coś mi się wydaje że pracownicy od z biur sprzedaży konkurencji nieźle tu mieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Konkurencja ? IP: *.171.73.82.crowley.pl 13.05.08, 09:31 tez mam takie wrazenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wxaga Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: 217.153.99.* 13.05.08, 12:28 Witam... a ja z miłą chęcią poproszę o telefon do tego właciciela. mail wxaga@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N**A Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 12:52 Jeszcze nie kupili a już narzekają... ja mieszkam na Sprawiedliwości(okna od Wojska Polskiego) i po zamknięciu okien nic nie słychać a i przy otwartych też nie jest tragicznie ;P A lokalizacja ekstra bo wszędzie blisko ;) Przez takich ludzie jak wy i wasz developer zakrokowane są i będą wszystkie centra małych miejscowości, nie mówiąc już o wioskach, jak przykładowo Michałowice, czy Opacz. Co z tego, że sobie nastawiali progów zwalniających co 20m, jak ja i tak jadąc do roboty (podobnie jak połowa ludzi jadących z zachodu do Warszawki) i tak przebija się tamtędy, bo skraca to czas o połowę - a naiwniacy myśleli że kupią domek na wsi i będą mieli spokój - w waszym przypadku moznaby wyobrazić sobie, że taki potok może utworzyć się właśnie na ulicy Lipowej (lub już się tworzy), jak ludzie jadący przez Komorów nie będą jechać przez al. Kasztanową do nieszczęsnych Michałowic, tylko część skręci wcześniej... szkoda gadać, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.centertel.pl 17.05.08, 17:58 Bardzo mnie interesuje , może ktoś z Was wie jak ma przebiegać dokładnie ta obwodnica Pruszkowa (czy ktoś zna jej dokładną lokalizację z nazwami ulic). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Budowa tej obwodnicy jest absolutnie konieczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 20:39 Inaczej Pruszków kompletnie się zatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.kablowka.waw.pl 17.05.08, 21:38 uważam ze powinnaś zapytać w Urzedzie Miasta, tam przynajmniej podadza ci prawdziwe informacje Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. 29.05.08, 10:06 Wystarczy przejsc sie do UM w Pruszkowie i oibejrzec plany zagospodarowania. Polecam tez strone SISKOM tam tez sporo jest o tej trasie. Ciekawa dyskusja jest tez tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=77749982 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJa Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: 62.29.165.* 25.07.08, 09:23 Jezeli ktos chce kupic calkiem fajne mieszkanie to polecam mieszkania budowane przez dawne MPBU na Zbikowie ul. Mostowa rog 3- go Maja. Obecnie wlascicielem dawnego MPBU jest firma Efekt z Ursusa, bo MPBU byl firma panstwowa. Mieszkania sa na ukonczeniu, robia w tej chwili tereny zewnetrzne. W mieszkaniach, ktore sa nie sprzedane podejrzewam, ze nie ma instalacji ani scian dzialowych, bo oni to robia pod klienta. Wogole MPBU to jest firma raczej dziadowska, ale buduje i jak sie ich przypilnuje to zrobia nawet dobrze. To sa szeregowce i w kazdym sa dwa mieszkania z oddzielnym wejsciem, miejscem parkingowym i skraqweczkiem ogrodka. Wszystko jest w cenie. Mieszkanie na parterze ma 67 m2, a drugie w kazdym segmencie (1sze pierto i poddasze) - 101,69 m2. To sa mieszkania wykonane w srednim standardzie, ale mysle, ze calkiem przyzwoite. Dla mnie dwie rzeczy zdecydowaly. 1) To jest dzielnica domow jednorodzinnych i tam na pewno nie powstanie zadna obwodnica ani cos takiego. 2) Kazde mieszkanie jest oddzielne, ma swoje liczniki, smieci itp. Wspolna jest tylko elewacja i dach. A to jest wielki plus, bo ja mam dosyc wspolnot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Obwodnica Pruszkowa pod oknami osiedla. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 09:30 dziadowskim firmom w Pruszkowie mówimy stanowczo : NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsawqw Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 23:00 asss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 10:45 czy ktoś z was myśli o rezygnacji z mieszkania- budynek C ma stan zaawansowania robót według umowy jak z grudnia 2007 a mamy już sierpień 2008? czy wierzycie, że zaczną oddawać to w maju? zaraz będzie zima a oni sie męczą z opóźnieniami na budynkach A i B...poza tym nie ma szans na porządne drogi dojazdowe, będziemy się pewnie taplać w błocie jeszcze ze 2 lata...czy ktoś ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi o rezygnację itp? Poza tym w bud C sprzedano na razie raptem 16 mieszkań...nie mam gdzie mieszkać a odsetki od kredytu i pomostowe ubezpieczenie wciąż trzeba płacić.. masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oPtymista Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 15:11 Nie martw się. Na EURO 2012 na pewno się wyrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 25.09.08, 22:01 No ja dostałem wezwanie do odbioru mieszkania w tej inwestycji na 27 października. Kurcze mam nadzieję ze dotrzymają. Codziennie widzę budowę z WKD to widać ze coś robią.pzdr. dla przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 26.09.08, 08:39 Witaj sąsiedzie :) Za dwa lata kupię tam mieszkanie po 4000zł/m2. Raczej Ty i całe osiedle nie będziecie mnie lubić. Ale to nie moja wina. Bo to właśnie ja przez Was (na szczęście) nie osiągnałem takiej zdolności kredytowej żeby kupić mieszkanie na górce. W sumie to powinienem być wam chyba wdzięczny mimo, że na razie nie mam gdzie mieszkać. Ale chyba przyznasz, że to uczciwe, że za tyle lat czekania bedę mógł zapłacic 4000 zł/m2 ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 08:46 paskudne te bloki - paskudztwo, pracowni architektonicznej powinni cofnąć pozwolenie na wykonywanie zawodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 27.09.08, 17:28 a mnie sie podobaja :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.kablowka.waw.pl 27.09.08, 17:29 hej sąsiedzie , ja już odebrałam i przyznam ze jestem mile zaskoczona :)moim zdaniem firma jest oki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapa Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 18:43 hej, daj mi znać na maila albo telefonicznie jak tam jest, tzn. czy warto kupic i takie tam co z ta obwodnica... Bardzo mi się podoba ta inwestycja i jestem bardzo zainteresowany zakupem blade144@o2.pl 606 203 876 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 28.09.08, 18:54 hej, ja odbieram za dwa tygodnie ciekawa jestem czy znalazłas jakieś usterki do poprawy? i co Ty na to że nie ma windy? pozdrawiam przyszłą sąsiadkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapa Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 22:32 będzie ta obwodnica koło osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 29.09.08, 10:42 sciany sa proste , przynajmniej u mnie i u moich sasiadów , podłoga również, garazu i piwnicy nie widziałam jeszcze. Powiedziano mi ze jeszcze nie skonczone. winda ma być , na planach jest . Wiesz mojm zdaniem to oni troche za wczesnie nam to oddali. Droga ma być pod koniec pazdiernika. Teraz robia patio, układaja trawei i robią scieżki. Moim zdaniem jak juz to zakończa to ładnie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak słów Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 29.09.08, 13:21 Nie wierzę! Na forum ludzie pytają się sąsiada czy będzie obwodnica! hehe przecież każdy w Pruszkowie wie że własnie tamtędy będzie przechodziła ta obwodnica. Ludzie jeśli nie wiecie to zadzwońcie do UM w Pruszkowie i spytajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 29.09.08, 15:26 jak ci to przeszkadza to nie czytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak słów Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 30.09.08, 10:57 Absolutnie mi to nie przeszkadza raczej śmieszy. Chcę tylko uświadomić tym którzy nie używają mózgu do samodzielnego myślenia że podejmowanie decyzii na podstawie tego co mówi sąsiad najczęściej źle się kończy dla obu stron. Ale tobie z pewnością droga szybkiego ruchu pod oknami nie będzie przeszkadzała, a może też pytałaś się sąsiada o radę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.gprs.plus.pl 29.09.08, 20:46 a czy możesz mi napisać jak wyglądał sam odbiór? zdaje się, że wszystkich umawiają na jedną godzinę... ciekawa jestem ile oddają mieszkań jednego dnia? ile trwał odbiór w Twoim przypadku i czy musiałaś długo czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.171.73.82.crowley.pl 30.09.08, 09:36 podaj mi swojego maila to napisze co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_29 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 30.09.08, 11:50 mój mail: jagoda_29@gazeta.pl będę wdzięczna za wszelkie szczegóły dotyczące odbioru :) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.08, 02:45 Ciesze sie ze wybralem mieszkanie na 1 pietrze, bo dach dziurawy i cieknie i sa pozalewane najwyzsze kondygnacje... bylem w weekend na budowie chcialem wejsc, ciec nie chcial wpuscic bo nie bo nie... a wczesniej nie bylo problemu, ale jak powiedzialem ze to 1 pietro to wpuscil i jak sie zaczelo rozmawiac dlaczego dlaczego... to powiedzial ze ma zakaz wpuszczania kogokolwiek bo im nie wyszedl dach i zeby nikt nie wiedzial przy odbiorze i nie wystepowal o odszkodowania i itp.. wiec kto mieszka wyzej... radze sprawdzic... a najlepiej zwizytowac... jak nie wpuszcza... to bedzie znaczylo tylko to ze PRAWDE pisze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszczaja IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.08, 02:48 polecam lekture watku powyzej tego Odpowiedz Link Zgłoś
sowabez-oka Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza 15.10.08, 17:28 Witam, Rozpoczęły się odbiory. Jak pierwsze wrażenia przyszłych sąsiadów. Wszystko krzywo ale poganiają, żeby podpisywać bo się później naprawi. Prądu nie ma, że o windzie nie wspomnę. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 22:14 Dokładnie mam takie same wrażenia. Apeluję do wszystkich przyszłych lokatorów - nie odbierajcie mieszkań, jeśli macie zastrzeżenia. Nikt was nie może do tego zmusić. Generalnie jest bardzo źle: brak domofonów, osprzętu elektrycznego, porysowane okna, krzywe ściany, nie trzymające kątów, nie dokończone balustrady na balkonach, nie dokończone garaże i piwnice, brak prądu, brak kanlizacji, brak dojazdu do osiedla, rozkopane drogi, nie dokończona elewacja budynku - żaden developer nie oddaje mieszkań w takim stanie. Jeśli odbierzecie mieszkania z usterkami trudno może być wam później wyegzekwować wykonanie poprawek. A ponaglają wszystkich, żeby odbierać mieszkania, tylko po co mamy je odbierać - nawet nie można zacząć ich wykańczać, bo nie ma prądu, nie ma chociażby altanki, gdzie można by wynieść śmieci, no i dostajecie tylko jeden klucz, drugi cały czas ma wykonawca, ufcie mu na tyle, żeby chociażby zostawić tam materiały czy sprzęt do wykończenia mieszkania? Moim zdaniem w chwili odbioru mieszkania nie powinno być w nim żadnych usterek, powinny być wszystkie przyłącza, prąd, a deweloper powinien przekazać 2 pary kluczy którymi dysponuje. Natomiast jeśli potzrebuje wejść do mieszkania powinien umówić się z właścicielem na konkretny dzień i godzinę. Niedopuszczalne jest, że odbieramy mieszkanie ze świadomością, że w każdej chwili pod naszą nieobecność może ktoś tam przebywać. Zapłaciliśmy za te mieszkania duże pieniądze więc mamy pełne prawo wymagać pełnowartościowego towaru, spełniającego podstawowe normy i standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
sowabez-oka Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza 20.10.08, 11:24 Nie odebraliśmy. Powiadomiliśmy developera o zbyt dużej ilości wad uniemożliwiającej odbiór i poprosilyśmy o wyznaczenie nowego terminu. Oczywiście po tym, jak wady zostaną usunięte a prąd podłączony. Nowy termin ma być nie szybciej niż na początku listopada. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
blue_spider Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza 26.10.08, 09:48 Ostatnio natknąłem się na zdjęcia z inwestycji przy pałacu: fotoforum.gazeta.pl/u/iguana_a.html aż miło popatrzeć, wszystko dopięte na ostatni guzik i dopracowane w najmniejszym calu, poczynając od budynków, a kończąc na terenach zielonych kastel mógłby się od nich uczyć.. bo póki co oddają mieszkania wszyscy wiemy jakiej jakości, w nieskończonych budynkach i na rozkopanym placu budowy Odpowiedz Link Zgłoś
blue_spider Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza 26.10.08, 10:04 dodam jeszcze, że z wizytówką w postaci tak ukończonego osiedla, longbridge nie będzie miał pewnie żadnych trudności ze sprzedażą kolejnych etapów natomiast w przypadku firmy kastel widać, że kolejni klienci rezygnują z zarezerwowanych wcześniej mieszkań i jeśli nawet będą stosowali przeróżne promocje nikogo w ten sposób nie zwabią.. wystarczy spojrzeć jak wygląda osiedle przekazane już mieszkańcom i poznać opinie ludzi, którzy zainwestowali tam pieniądze.. widać, że nie poznali głównej zasady, że w każdym biznesie ważne jest myślenie długofalowe a szkoda, bo gdyby się postarali, lipowa ostoja mogłaby być naprawdę fajnym osiedlem, może nawet najatrakcyjniejszym w pruszkowie nie mogę oprzeć się wrażeniu, że główna dewiza firmy kastel jest bardzo prosta: wziąć pieniądze i zlekceważyć klietntów..:( smutne, ale prawdziwe, ciekawe tylko czy w ogóle osiedle zostanie ukończone..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotograf Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:02 Dopierając odpowiednio ujęcia i oświetlenie można z największej rudery zrobić Hiltona. Czy wy naprawdę nie odróżniacie reklamowych miraży od rzeczywistości ? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_spider Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza 26.10.08, 19:26 tu nie chodzi ani o ujęcia, ani o oświetlenie przy robieniu zdjęć nie chodzi też o to, aby z inwestycji przy pałacu robić wysokiej klasy hotel chodzi natomiast o to, że budynek przed jego oddaniem przyszłym mieszkańcom spełnia podstawowe standardy: jest skończony, są windy, oświetlenie na klatakach i przed blokami, są ukończone garaże, teren wokół jest zagospodarowany niby nic wielkiego, wydawałoby się, że to podstawy podstaw, ale niestety przedstawiciele firmy kastel zdają się nie mieć o powyższym temacie zielonego pojęcia a ruderą osiedle przy pałacu na pewno nie jest, bardziej przypomina ją niestety lipowa ostoja, szczególnie gdy patrzy się na blok od strony kolejki WKD. Swoją drogą, kto wymyślił tę koszmarną betonową elewację, poprzez którą blok przypomina bardziej zakład karny niż budynek mieszkalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotograf Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 19:33 Niestety, jak się kupuje na etapie dziury w ziemi, to nie można zbyt wiele wymagać. Deweloper wziął wasze pieniądze i robi łaskę że w ogóle coś wybudował. Powodzenia w walce o swoje prawa, ale szczerze mówiąc jesteście, z własnej nieprzymuszonej woli, na z góry przegranej pozycji. Wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.08, 19:58 Kastel i ta cala budowa to kpina. Na poczatku 2006 roku pytalem w tej firmie o mieszkania, do dzis osiedle nie wykonczone a jakosc wykonania zupelnie przecietna! Wspolczuje ew.nabywcom. Do tego dojdzie obwodnica i bedzie super ;) Co do Osiedla przy Palacu nie kompromitujcie sie tymi wypowiedziami. Dla firmy Kastel to poziom nie do osiagniecia! Longbridge wybodowalo nam perelke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: 167.202.222.* 27.10.08, 15:14 Perełkę to może nie ale cygańskie korale napewno. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:08 szkirlij boby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.171.73.82.static.crowley.pl 28.10.08, 13:25 rozumiem ze jestes pracownikiem tej firmy :D:D:D pewnie macie problem ze sprzedaza mieszkan w tej waszej perełce !!! :D:D:D i dlatego musisz wypisywac te wszytkie brednie o innych developerach !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newman1234 mają opóźnienia, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 15:47 Tak, mają opóźnienia, ale i tak będzie to jedno z najładniejszych osiedli w okolicy - jak szczęśliwie doczekamy zamieszkania na Lipowej Ostoi. Teraz pracuje tam dużo ludzi i naprawdę widac postęp robót. Dziś włączają ogrzewanie mieszkań, tym co odebrali mieszkania włączają prąd do mieszkań. Można zacząc wykańczac. Na akty notarialne pewnie do stycznia poczekamy, ale warto. te kilka miesi,ęcy już nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 08:40 Najsmieszniejsze sa teksty jak czlowiej cos wychwali typu "jestes pewnie pracownikiem tej firmy macie problemy ze sprzedaza" Nie jestes pracownikiem tylko widze jak Kastel wali w... Osiedle przecietne i buduje juz 3 rok! Kpina! Po sasiedzku jest Osiedle przy Palacu dlatego podalem taki przyklad! Bija Was na glowe! Jakoscia, podejsciem do klienta i czasem budowania! Ja szczerze wspolczuje przyszlym mieszkancom Lipowej Ostoi - WKD, Obwodnica i pekajace sciany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niktos Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 08:56 Szanowni Państwo z wiadomego działu sprzedaży w ruinie pałacu. Skończcie z tą autoreklamą swojego koszmarku wybudowanego na skażonych terenach pofabrycznych. Macie na tym forum swój wątek. Rozumiem że 2 etap po tych wziętych z kosmosu cenach już się nie sprzedaje i trzeba się jakoś zareklamować. Ale to co robicie to wstyd i żenada. Ps. Mama nadzieje że za te piękne stare drzewa , które po kryjomu wycieliście w czasie budowy spotka was słuszna kara. Że ktoś o ochrony środowiska z poza Pruszkowa się tą aferą w końcu zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:10 jestes pewnie pracownikiem tej firmy i macie problemy ze sprzedaza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:08 "nam"... to pisz na "Waszym" forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:07 mieszkancy ja wymyslili Odpowiedz Link Zgłoś
laura2233 nic nigdzie nie cieknie. 13.07.09, 09:28 Na blok C mozna bez zadnego problemu wejsc z osobą z biura sprzedazy.Nigdzie nic nie cieknie....chyba tym co to pisza wycieka mozg!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: nic nigdzie nie cieknie. IP: 195.116.31.* 13.07.09, 15:45 To kiedy rusza budowa malej obwodnicy? Mysle ze buzie wam zrzedna wtedy... Odpowiedz Link Zgłoś
laura2233 Re: nic nigdzie nie cieknie. 13.07.09, 16:47 A moze znasz terminy budowy...bo my mieszkancy nic o datach nie wiemy.Skoro ty wiesz to sie pochwal.Kazdy kto tu kupil mieszkanie jest swiadomy w pelni, ze trasa Ksiązat Mazowieckich moze!!! tu kiedys powstanie,,,,najblizsze terminy 2015 rok:-) Co jeszcze chcesz dogadac, dawaj dawaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: nic nigdzie nie cieknie. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.09, 21:31 Widzę koleżanka od dewelopera jesteś albo udajesz nie nic się nie dzieje na tej budowie ale po co?. Cały budynek C był zalany !!!! ale to jest nic co do wyczynów dewelopera czyli firmy Kastel która na siłę wciska jako administratora firmę Jetud która to firma ma stawki z kosmosu za bardzo mierne usługi ( w tym delikatnie mówiąc dziwną Panią Jolę). Co do wątpliwej uczciwości dewelepora prawie każdy z mieszkańców bunku A i B może opowiedzieć własną - niestety traumatyczną historię - generelanie nie polecam współpracy z firmą Kastel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:06 idz robic zdjecia Hiltona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:05 po trzykroć idz stad ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: --- Dach Cieknie, wiec na budowe nie wpuszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:04 idz z tego forum w koncu sprzedawco !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggusiaa Dziurawy dach... IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.08, 02:52 niestety ale chyba to prawda po raz pierwszy nie wpuscili nas na budowe, a wczesniej nie bylo problemow, nawet ciec byl nam przewodnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studio d Re: Dziurawy dach... IP: *.ptim.net.pl 01.10.08, 12:41 tak to jest jak studio r projektuje budynki - ani to ładne, ani funkcjonalne - u nas spieprzyli rynny w budynku i odpływy z balkonów - ciekawe jak to możliwe, ze to studio obsługuje kolejne budowy - powinni już dawno zniknąć z rynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Zdjecia na ich stronie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 14:05 kilka zdjec z pieknymi drzewami to sa zdjecia z Komorowa, - jakis 1-2 km od budowy, a dokladniej to skrzyzowanie ul.Marii Dąbrowskiej z ta ulica na ktorej sie konczy i jest od cmentarza az do ronda przy stawach. gratuluje pomyslowosci i "UCZCIWOSCI" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newman1234 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 15:52 Wszedłeś w zakładkę zdjęcia z budowy i dalej okolicę osiedla i ona rzeczywiście tak wygląda!!! czy to żle, że będzie to jedno z najbardziej zadrzewionych osiedli, patrząc z okien każdego mieszkania widac w okolicy piękne drzewa!!! czy to Ci się nie podoba. Wybierz np. Białołękę tam buduje się na szczerym polu a na takie drzewa jak na Lipowejn Ostoi mieszkańcy poczekaja z 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.08, 19:18 Ja uważam,że na takie osiedle warto czekać :-)a owocem tego będzie końcowy efekt.Jest położone w pięknym miejscu i centrum miasta co ułatwi dostęp do szkół,przedszkoli itd a to jest bardzo istotne.Osiedle jest bardzo kameralne i zamknięte bez przepychu i walki o miejsce aby postawić samochód a przede wszystkim bez zdemolowanych klatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.ptim.net.pl 28.10.08, 20:07 powaliło Cię?! w jakim centrum miasta!? na jego granicy chyba! tym sposobem i to bąki sa w centrum miasta i malichy! okolica owszem malownicza, ale bloki - architekt do d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: 195.47.201.* 29.10.08, 08:33 Każdy ma inny pogląd pewnie kupiłeś mieszkanie z którego nie jesteś zadowolony i stąd ten dreszczyk emocji z twoich ust-zupełnie niepotrzebnie:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: 195.47.201.* 29.10.08, 10:15 Osiedla są teraz takie,że idą na ilość mieszkań sąsiad sąsiadowi w okno zagląda zero przestrzeni Firma Kastel postawiła na osiedle kameralne o niskiej zabudowie i zachowała odpowiednią odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_spider Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super 30.10.08, 18:40 Firma kastel postawiła na osiedle o niskiej zabudowie, bo nie miała innego wyjścia. Wie to każdy kto czytał dokument o warunkach zagospodarowania terenu. Co do gęstości zabudowy też mieli związane ręce, ale skorzystali ze wszystkich furtek, żeby maksymalnie wykorzystać powierzchnię, co oznacza, że mieszkańcy pierwszej i czwartej klatki w budynku B będą niestety zaglądali sobie w okna. A tak czy inaczej najważniejsza jest jakość wybudowanych mieszkań i całego osiedla oraz podejście do klienta, a w tym kastel nie dorasta do pięt nie tylko firmie longbridge, ale przypuszczam, ze większości deweloperom funkcjonującym na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.08, 21:21 Osiedle przy pałacu jest jednym z wielu blokowisk wybudowanych w ostatnich latach i nie ma czym zupełnie oddychać zero przestrzeni a jeśli chodzi o jakość wykonania to jest prawidłowa i wszystko w normie. 250 mieszkań na takiej dużej powierzchni to bardzo mało rozumiem też niektórych złośliwość z powodu niezadowolenia ze swoich decyzji lecz czasem jest za późno na ich zmianę :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue_spider Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.gprs.plus.pl 30.10.08, 22:02 może za późno, może nie ale na pewno warto ostrzec innych, aby nie nawiązywali współpracy z nierzetelnym i nieuczciwym deweloperem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 23:03 Firma Kastel to jedna wielka pomylka! A Osiedle Lipowa Ostoja lezy w okolicy chemicznych fabryk, torow WKD i przyszlej obwodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: 195.47.201.* 31.10.08, 08:14 Tor WKD owszem ale ma być nasyp i ekran dzwiękoszczelny chroniąc przed hałasem , fabryka bardzo daleko a obwodnicy jeszcze nie ma.... Pomyłką jest to jeśli mieszkasz wśród tłumu, ulic, zagęszczonych bloków jedynym widokiem jest mnóstwo samochodów walczących o miejsce a drzewa widzisz tylko w parku-nad taką decyzją nalezy sie poważnie zastanowić bo nie są to małe pieniądze.Osiedle Lipowa jest wyjatkowe są przynajmiej zachowane standardy aby normalnie mieszkać.Miejsce piękne, zachowana pewna odległość, garaż podziemny, komórki,windy oraz niska zabudowa i teren strzeżony tj bardzo ważne oraz dostęp do szkół,przedszkoli i sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 11:03 Nasyp i ekrany? Sami wiemy ze to nie pomaga! Obwodnica bedzie! Jest w planie zagospodarowania, a wtedy bedzie tam koszmar. Okolica jest normalna, nie popadajmy w euforie. Poza tym 2/3 osiedla usytowane jest na podmoklym terenie. Zobaczymy jak przyszli mieszkancy beda wypowiadac sie za rok, dwa. O ile ten smieszny Developer odda mieszkania. Ogolnie wyrazy wspolczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądry przed szkodą Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 11:27 Byliście wielokrotnie między innymi na tym forum ostrzegani żeby nie kupować dziury w ziemi. Chcieliście być pierwsi w tym swoistym wyścigu lemingów, za wszelką cenę wyprzedzić innych to teraz macie tego skutki. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:21 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: 195.47.201.* 31.10.08, 16:50 Osiedle jedyne w swoim rodzaju na okolice nie ma takiego drugiego a jeśli chodzi o obwodnice to niewiem gdzie tam nie ma miejsca a w planach jest od 30 lat.Tory nie są przeszkodą bo ekran wyciszy dzwieki przejeżdzajacej kolejki....a nawet jeśli coś się z planów nie sprawdza to tak naprawdę 95% osiedli ma ten problem bo okazuje się,że w teorii coś innego i w praktyce.Podmokłe tereny prosze was dziś jest tak technika osuszania posunieta do przodu,że można wszystko zrobić a pekajace sciany jeśli to nowy budynek to osiada i troszeczkę zdaża się że pekają ściany w każdym bloku no chyba ,że tj 30 letni wieżowiec 15 pietrowy.Ja osobscie mieszkam w domu dlatego współczuje tym którzy mieszkają w mieszkaniu czy taki blok/osiedle czy inny to bez różnicy i dlatego rozumiem niektórych rozgoryczenie....wchodzisz i drzwi na klucz jak w wiezieniu. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super 31.10.08, 17:02 Gwarantuję, że ekran odgłosów kolejki nie wyciszy. To jest głośne jak cholera Mówię to z perspektywy 10 lat mieszkania w domu na Ostoi i to w pewnym oddaleniu od torów tzn kilka domów pomiędzy + nasyp ziemmny. Jeśli chodzi o obwodnicę to bardzo by się przydała- mam nadzieję, że powstanie jeśli nie to skrzyżowanie AK z Lipową stanie się masakryczne jak wszyscy mieszkańcy osiedla będą się włączać do ruchu. Cóż nikt nie mówił, że będzie łatwo. Po powstaniu obu osiedli ( Przy Pałacu i Lipowego) ruch w okolicy wzrośnie i będzie bardziej uciążliwy dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_spider Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super 02.11.08, 17:17 Podobno zwolnili kierownika budowy. Jeśli to prawda, to brawo dla zarządu, bardzo dobre posunięcie. Miejmy nadzieję, że w końcu zacznie się lepiej dziać na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 12:16 Hej właśnie odbieram mieszkanko:-) zrobiłam pomiary ścian i ich równość ,sprawdziłam szyby po prostu rewelacja os. bardzo pięknie wygląda i ta niska zabudowa super. To moje trzecie mieszkanie ale nie ma porównania do efektów wykonania do dwóch poprzednich. Jeśli chodzi o ekran i nasp wyciszą wszystko byłam ostatnio na takim os w Gdyni nic cisza. Kiedy się decydowałam były różne opnie na temat tego miejsca a tu proszę no cóż super ,,KO NIE RYZYKUJE TEN NIE MA,,i ta szkoła bardzo blisko super moi lokatorzy wynajmują na os oddalonym od miasta jak wszystkie tragedia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosto z mostu Re: nie wchodz bez wazeliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 12:32 hejka nie podlizuj sie bo az wazelina sie na boki wylewa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: nie wchodz bez wazeliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:24 to zbieraj i smaruj, wykorzystaj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 12:54 Wazelina proszę cię o tylko skromna prawda gratuluję identyfikacji wypowiedzi:-)dwa lata temu bardzo się wahałam ale postawiłam wszystko na jedna kartę mimo moich wątpliwości i dziś po prostu jestem dumna z podjęcia kolejnej mojej decyzji będę je w całości wynajmowała pokryje mi to zaciągnięty kredyt hipoteczny oraz czynsz :-) 2 pokoje 1500zł (+opłaty licznikowe wg uznania) gdyby ktoś pytał jestem do usług jeszcze nie dałam ogłoszenia dopiero zaczęłam urządzać moje kolejne gniazdko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 13:07 Dobra rada jeśli inwestować to w mieszkania rynku pierwotnego pięknie położony bo cóż warte jest takie mieszkanie z rynku wtórnego np lata 70 jeśli po 30 latach ma ono 60 po prostu nic...:-) Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: super inwestycje na os. IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 17:19 Os Lipowa jest położona w pięknym miejscu a co najważniejsze nie jest oddalone od infrastruktury handlowej i nie tylko tu nie ponosi się ryzyka z tym,że obiecują szkoły, przedszkola sklepy na osiedlu a w efekcie tego nie ma tylko blokowisko i place zabaw pod oknami. Warto o tym pamiętać wybierając w przyszłości mieszkanie. Domowe przedszkole oraz sklep to dobry pomysł na inwestycję na takim nowym osiedlu wiem to z własnej praktyki.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 19:09 A co tam pieknego w tym osiedlu? To jakis zart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:26 haha, tak to zart, wiec mozesz juz isc po trzykroc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWC Re: kto nie ryzykuje ten nie ma IP: 195.116.31.* 07.07.09, 09:36 I jak Wasze mieszkanka? Pewnie grzyb juz rosnie, co? Tyle lat to budowac... Od 2006 ;) Ile ludzi wkrecil ten caly Kastel, firma z nikad ;) Wspolczujemy Odpowiedz Link Zgłoś
laura2233 Te komentarze to nuda 13.07.09, 09:24 Grzyb kochanie to ty masz na stopach pewnie. Wydaje mi sie, ze porownywanie wszystkich nowych osiedli jest juz nudne.Kazdy i tak zachwala swoje.Jestesmy doroslymi ludzmi i kazdy sam za siebie decyduje ...i nikomu nic do tego.Jesli ktos chce mieszkac na osiedlu Lipowa Ostoja to niech tam sobie mieszka. Wydaje mi sie, ze lepiej podyskutowac na temat oplat miesiecznych danych osiedli.Na Kastel czynsz jest 7 zł za metr.Wydaje mi sie ze to rozsądna kwota.Zastanawiamy sie tylko nad ochrona która niby ochrania nasze osiedle...troche za droga i bez sensu.Siedzi sobie w budce jakis dziadek za 150 zł miesiecznie i niby nas chroni....bez sensu.Osiedle jest pieknie ogrodzone i zamkniete wiec po diabła nam człowiek od pilnowania osiedla? Jakie są opłaty na innych osiedlach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Te komentarze to nuda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.09, 21:40 Nie dość że nie orientujesz się to jeszcze głupio złośliwa jesteś - może dorabiasz w firmie Kastel?! Zapytaj się nas czyli mieszkańców z bloku A i B ile wynosi czynsz zaproponowany przez administratora wybranego przez Kastel (po podpisaniu aktu) - 12zł !!!!! a nie żadne 7zł !!!!! Kastel to "przekrętasy" które dogadały się z administratorem który chce wyciągnąć kasę od mieszkańców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benton Odbiór mieszkania IP: 62.29.253.* 17.11.08, 12:33 Witam. Byliśmy dziś na odbiorze mieszkania - budynek B (mniejszy). Pierwotnie odbiór wyznaczony był na koniec sierpnia 2008, potem przesunięty 2 razy, aż do teraz. Protokołu odbioru nie podpisaliśmy. W lokalu nie istnieją w ogóle kąty proste (mierzone z dopuszczalną tolerancją odchyleń), szyby są tak brudne że trudno jest określić czy są porysowane czy brudne (znaleźliśmy jedną szybę porysowaną), okna wymagają regulacji. Drzwi wejściowe zupełnie nie są szczelne. Przy zamkniętym zamku można je uchylić o ok. 1cm. Grzejniki zachlapane jakąś zaprawą, także wewnątrz, między żeberkami. Instalacja elektryczna jest nie do sprawdzenia gdyż - po prostu - prądu na razie nie ma. Brakuje protokołu zerowania instalacji elektrycznej w bloku, a to podstawa bezpieczeństwa. Był z nami budowlaniec-fachowiec. Powiedział, że to mieszkanie zupełnie nie nadaje się do odbioru, ściany nie trzymają pionu, z wylewkami na podłogach też nie jest dobrze. Ogólnie jest brudno,np. resztki tynku i zaprawy między uszczelką drzwi/okien a drzwiami-uszczelki od tego się niszczą. Przedstawiciele dewelopera przepraszali za taki stan rzeczy, obiecali poprawić "jak najszybciej" i wyznaczyć kolejny termin odbioru. I oby już się ze wszystkim uporali. Jeśli chodzi o ogół robót w budynku, to na każdym piętrze pracowali robotnicy przy wykańczaniu klatki schodowej. Są już wytyczone chodniki, zasadzone trawniki. Garaż niedostępny do oglądania, trwały prace, ale na moje oko to jeszcze sporo potrwają. O windach w ogóle się na razie nie mówi:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfd Re: Odbiór mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 13:42 jednym słowem - lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Odbiór mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.08, 20:09 Ja też odebrałam ale współczuje bo u mnie wszystko ok....:-)jak na razie rzeczywiście na zewnątrz nie ciekawie ale do wiosny to będzie najpiękniejsze osiedle w Pruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Odbiór mieszkania IP: *.171.73.82.static.crowley.pl 24.11.08, 10:38 ja też odebrałam i jak do tej pory jest oki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WGM Re: Odbiór mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 11:37 A co to jest tasa? ;) Moj glos jest obiketywny bo mieszkam w Grodzisku, zamierzalem przeniesc sie do Pruszkowa, poznalem rynek i pozwole sie wypowiedziec! Osiedle przy Palacu bije Wasze na glowe jakoscia wykonczenia, standardem i odsluga developera. Miejsce tez jest korzystniejsze! Centrum miasta do tego zielen i stylowy Pałacyk Co do halasu macie WKD i za niedlugo Trase Ksiazat Mazowieckich... Wspolczuje! Bedzie niezly Meksyk godne uwagi jest jeszcze Osiedle firmy EBB kolo stacji PKP tylko okolica odstrasza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 12:18 Jesli ktoś lubi mieszkać okna w okna bez wolnej przestrzeni, to odiedle przy pałacu jest idealne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia2233 Re: Odbiór mieszkania 24.11.08, 12:29 dokładnie to samo chciałam napisać. Okna w okna to jest to ;-)))) Daję 10 punktów na 10 mozliwych ;-))))) Apropos standardu wykończenia to ciekawe na jakiej podstawie to stwierdzenie, że przy Pałacu jest wyższy niż na Kastelu? Bo okna mają w okleinie imitującej drewno? A może dlatego, że zamiast kilku otwieranych skrzydeł balkonowych jest jedna wielka szyba i standardowe jedno skrzydełko umożliwiające wyjście się z lokalu na balkon? Faktycznie wyższy/tańszy standard i rozwiązanie. A może dlatego, że mają "przepiękne" grzejniki wyeksponowane w oknach mieszkań. A może masakryczna cena metra kwadratowego? A może fakt, że z każdej strony osiedle otoczone jest drogami? No comment.... A co do TKM czy WKD to niech one pozostaną "problemem" mieszkańców osiedla Lipowa- Ostoja. Tych bzdur i pseudo sprawdzonych informacji na temat Kastela nie da się już czytać...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Odbiór mieszkania IP: *.cursor.pl 25.11.08, 12:59 Proponuję nie wypowiadać się na temat standartu wykończenia Osiedla przy Pałacu - jeśli nie masz o nim pojęcia (wypowiadając się na przykład na temat okien - jeśli dla Ciebie drewniane okno oklejone jest okleiną imitującą drewno)... Mieszkania Przy Pałacu - z tego co mi wiadomo ludzie odbierają przy I odbiorze - ponieważ nie w nich żadnych usterek ? Czy dla Ciebie wysoka jakość to np. złote klamki ? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia2233 Re: Odbiór mieszkania 25.11.08, 14:40 A ja proponuję nie wypowiadać się na temat standardu wykończenia Osiedla Lipowa-Ostoja. Akurat odebrałam mieszkanie przy pierwszym podejściu i jedynie mogę współczuć sąsiadom, którzy mieli jakieś poważniejsze userki. Faktycznie kilka uwag miałam, ale szybko i sprawnie zostały usunięte. A teraz już tylko faza wykańczania i zadowolenia z mieszkania przy ul. Marii ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Odbiór mieszkania IP: *.cursor.pl 25.11.08, 16:27 W takim razie pozostaje życzyć miłego mieszkania, wypoczynku w przerwach między przejazdem WKD, i podczas spacerów nad jeziorkiem. A propos terenu podmokłego - to podobno w wysokim budynku Anielin koło parku stoi woda w garażu. To podobno urok budowli blisko zbiorników wodnych, z którymi często nawet najlepsi nie mogą sobie poradzić - siła wyższa .... a właśnie kto był wykonawcą generalnym Waszego osiedla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Odbiór mieszkania IP: 217.153.99.* 25.11.08, 18:08 Przepraszam, pomyliłam się - nie "był" tylko "jest " - bo chyba jeszcze budują te bloki, co miały być oddane dawno temu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Odbiór mieszkania IP: *.knc.pl 25.11.08, 19:23 Iguana wrzuć na luz troche. Przeciez wiadomo, że pracujesz dla longbridge ale to nieznaczy, że możesz ciągle obrażać inne inwestycje a w szczegolności kastel. Chyba, że nie wiesz co to jest zdrowa konkurencja.. albo brakuje wam atutów i obrażacie innych w necie. żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Odbiór mieszkania IP: 217.153.99.* 25.11.08, 22:20 A idziesz o gruby zakład że jesteś w błędzie ? Dużo jesteś w stanie obstawić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odbiór mieszkania IP: *.171.73.82.static.crowley.pl 26.11.08, 09:18 ŻAŁOSNE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia2233 Re: Odbiór mieszkania 26.11.08, 11:17 masakrycznie żałosne !!! widzę, że nie ma co kontynuować tego wątku, bo ręce opadają. dramat w biały dzień. ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:13 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
masakraxxx Re: Odbiór mieszkania 26.11.08, 12:26 Drogi panie WGM...jesli chodzi o lokalizacje odiedla Przy Pałacu...to chyba nie ma gorszej.Sam srodek miasta i wielki smród.Do tego targowisko miejskie.Posadzili wam kilka drzewek i juz pisze sie ze duzo zieleni.Wiele wiecej pięknych starych drzew jest koło osiedla Lipowa.Co do stylu Pałacyku...to skoro sie podoba...kazdy ma swoj gust przeciez.Stara rudera moze i ładna,ale czy dodaje uroku osiedla???.WKD nie jest uciązliwe ...proponuje spacer i wyostrzenie słuchu. Do tego nie wydobywa sie z kolejki smród taki jak z samochodów.A co do TKM to proponuje sie doinformowac dokładniej czy na pewno bedzie i jaka jest jej ewentualna koncepcja. Na koniec zapraszam na forum swojego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Fajnie byłoby tutaj wymieniac informacje IP: *.unused.derbynet.waw.pl 27.11.08, 21:16 Może już warto założyć jakieś osobne forum dla tych co faktycznie tam kupili i zacząc budować wspólnotę a nie bic piany z konkurencją. Może ktoś ma fajną ekipę do wykonczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fajnie byłoby tutaj wymieniac informacje IP: *.unused.derbynet.waw.pl 27.11.08, 21:35 I jeszcze jedno, mam sporo informacji po b. starannie wszysko sprawdzam. Nie są bez wad, ale nie ukrywają tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpr Re: Fajnie byłoby tutaj wymieniac informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 22:28 wady wyjda po roku, dwoch latach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Fajnie byłoby tutaj wymieniac informacje IP: *.gprs.plus.pl 29.11.08, 00:14 Też myślę, że osobne forum dla przyszłych mieszkańców osiedla, gdzie można by wymieniać się informacjami i doświadczeniami odnośnie inwestycji i mieszkań, to bardzo dobry pomysł, dlatego zapraszam na nowootwarte forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=86547 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:11 czyzbys WGM tam kogos mial/a ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Odbiór mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.08, 20:11 Byłam ostatnio a os przy Porcelicie....porażka blokowisko ludzie zaglądają sobie w okna miejsce współczuje blisko tasy... Odpowiedz Link Zgłoś
masakraxxx Kastel 26.11.08, 11:50 Przemiła kolezanko Iguana czy tam inny gadzie. Skoro kupilas mieszkanie na osiedlu Przy Pałacu to ciesz sie tym cała soba i nie wtrącaj sie w forum, ktore ciebie nie dotyczy.Pisz o swych radosciach razem z innymi mieszkancami i cieszcie sie swoim szczesciem. Jak widac zazdrosc od srodka cie zjada na maksa Osiedle Lipowa Ostoja przyjęta została przez przyszłych mieszkańców z bardzo dużym zainteresowaniem i do dnia dzisiejszego ciągle nim się cieszy! Zastanawiające jest zatem pojawienie się anonimowych wypowiedzi osób, na tematy, o których nie mają żadnego pojęcia (przykład „mądrości” mokrym terenie.Czy znacie Państwo architekta, projektanta konstrukcji-cudotwórcę, który z pełną odpowiedzialnością zaprojektuje budynek bez określenia rodzaju gruntu, na którym ma zostać postawiony? Tak wiec skonczcie juz z obrzydzaniem innym zakupu mieszkania na osiedlu Lipowa Ostoja bo to naprawde jest załosne i prostackie. Odpowiedz Link Zgłoś
masakraxxx Re: Kastel 26.11.08, 11:57 Iguano droga...ja zycze ci milego mieszkania w centrum Pruszkowa na pieknym ,ciasnym osiedlu otoczonym z kazdej stronu ulicami i smrodem.Do tego ten targ we wtorki, piątki i teraz rowniez soboty... Tak wiec zapraszam na forum dotyczące twojego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana_a Re: Kastel IP: *.cursor.pl 26.11.08, 12:07 I cieszę się, cieszę, nawet nie wiesz jak bardzo - bo początkowo rozważałam zakup Lipowej Ostoi. Ale jak czytam z jakimi się borykacie problemami od początku - to naprawdę nie wiem czego zazdrościć. a co do wtrącania się w forum - to przykro mi ale to nie ja zaczęłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:23 Ciebie zwolnili za krzywe okna i podmokly teren, i brak pradu jeszcze... dlatego sie mscisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:22 nadziejo nadziejo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:20 tak, wspolczucie i zazdrosc... zazdroscimy Ci madrosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:18 "Firma Kastel to jedna wielka pomylka! A Osiedle Lipowa Ostoja lezy w okolicy chemicznych fabryk, torow WKD i przyszlej obwodnicy." (...) "a ja za napisanie tego dostalam premie i uscisk dloni prezesa !!! hihi :)" (...) "ojej, tego nie powinnam byla pisac..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:16 ostrzegaj zatem Mesjaszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:16 dobre ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:15 a Ty jestes Pan i Wladca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zdjecia na ich stronie... okolica super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 00:14 a Ty do ch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpw Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 17:19 Proszę przyszłych mieszkańców o informację, czy w budynkach A i B: 1. Są już windy? 2. Jest już prąd? 3. Czy działają domofony? 4. Czy posadzki są równie? ( sprawdzane poziomicą ) 5. Czy ściany trzymają pion? 6. Czy kąty trzymają kąt 90 stopni? 7. Czy w podziemnych garażach są popękane ściany? 8. Czy w podziemnych garażach widać ślady wilgoci? 9. Czy garaże są już ukończone? 10. Czy jest wilgoć na suficie mieszkań ostatniej kondygnacji? 11. Czy drzwi i okna są dobrze osadzone? Czy są szczelne? 12. Czy obsługa developera jest rzeczowa i uprzejma? 13. Czy są jakieś problemy z developerem? Jakie? 14. Czy lokale są już wydzielone i sprzedawane umową notarialną? 15. Co wiadomo o zwłoce w realizacji budynku C? 16. Czy budowa budynku C będzie realizowana? 17. Czy są osoby, które wypowiedziały umowy developerowi i nie otrzymały zwrotu wpłaconych pieniędzy? 18. Czy toczą się pko Kastel Investment sp. zo.o. w Warszawie sprawy sądowe o zapłatę? Będę bardzo wdzięczny za informację. Osiedle mi się podoba, ale słyszałem wiele niepokojących informacji i developerze i jakości wykonania budynków. Pozdrawiam forumowiczów serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Proszę o informację!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 18:14 TKM bedzie kolo Waszego Osiedla! Jakosc wybudowanych blokow jest mowiac szczerze srednia WKD to halas ok 100 dB, to malo? podmokle tereny no i fabryki o profilu chemicznym w okolo do tego fatalny developer Wspolczuje Wam Ja polecam Osiedle Grafitowe kolo stacji PKP Godne uwagi! Sam mysle nad zakupem tam Co do Osiedla przy Palacu wyglad imponuje, I etap budowala firma Strabag, wiec tez pozazdroscic!Ale ceny zbyt duze jak na Pruszkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zamieszkam tam Re: Proszę o informację!!! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 27.11.08, 20:38 Panie Andrzeju, Niech Pan kupuje gdzie chce może Pan również poleca co chce. Wcale nie wierzę w intencje osób obsmarowujących jednego a wychwalająch innego developera- zaklina Pan rzeczywistość pisząc swojego posta. Ten typ myślenia nazywa się życzeniowym. Życzyłby Pan sobie aby kastel był po całości be a pozostali cacy. Jeśli Panu imponuje osiedle przy pałacu to niech pan tam kupuje- GOOD LUCK. Pewnie jak inni ludzie ktorzy kupili mieszkanie na Lipowej Ostoi mam swoje obawy ale znowu nie aż tak wielkie!!!! Nieszczere jest to wyolbrzymianie. Po prostu pozyjemy zobaczymy. I już Pan wie na 100%, że będzie TKM, choć o tym jeszcze nie wie jeszcze Urząd Marszałkowski. I nawet zmierzył Pan decybele od kolejki. No jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Proszę o informację!!! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 27.11.08, 21:07 1. Windy-8tygodni potrwa ich montaż 2. TAK, jest prąd, podłączenia do mieszkań odebranych dokonuje się po spisaniu stanu licznika i jego pokwitowaniu 3.Domofony-są instalacje od drzwi w mieszkaniach do planowanej budki ochrony- roboty w trakcie. 4/5/6/ Jeśli są jakieś uwagi do jakości możesz wpisać je do protokołu odbioru i wg umowy mają 30 dni na poprawki. Zdarza się, ale porawiają 7. Nie, nie widziałam takich pęknieć. 8.Garaże są suche. Dlaczego tylko pytasz umów się i poproś niech Ci pokażą. Nie robią problemów z obejrzeniem czaegokolwiek!!! 9. Garaże są na ukończeniu- zostało właściwie tylko malowanie 10. Nie ma wilgoci w mieszkaniach na III piętrze- sprawdzałam bo oglądałam B32 i A12 11. Nie wiem, 12. OK, raczej rzeczowa, bez nadmiernego marketingu.Elastyczne godziny umówienia się na spotkanie. 14. A jakie masz na myśli? 15.Lokale nie są wydzielone- do tego musi być zakonczona budowa i Powiatowy Inspektor nadzoru Budowlanego musi wydać decyzje o pozwoleniu na uzytkowanie.Można podpisać umowę notarialna przedwstepną. 16. Będzie zwłoka - skończą go do lata- jest info na stronie. 17.Nie wiem. Ale zamów sobie wzór umowy, prześlą Ci e-mailem i uważnie przeczytaj warunki wypowiedzenia. Zapytaj też w biurze sprzedazy. Pewnie Ci wyjaśnią punkt po punkcie jeśli tylko naprawdę chcesz się w to wgryźć. 18.Ich księga wieczysta jest OK, żadnych roszczeń. Nie do końca rozumiem twoje pytanie. Najlepiej oceń sam/a, umów się na budowie, przejdź się od góry do dołu, przesledź ich dokumenty. Tu wiele osób wylewa nadmiar żółci, wiesz Polak jak źle o kimś myśli to powie 10 osobom a jak dobrze to nikomu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszł.mieszk. Re: Proszę o informację!!! IP: *.171.73.82.static.crowley.pl 01.12.08, 12:22 skoro jestes zainteresowany zakupem mieszkania na Lipowej to umów sie na spotkanie na budowie czy tez w biurze sprzedazy. To najlepsze zródła informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
manuela777 Re: Proszę o informację!!! 24.03.09, 23:01 Czytam wszystkie posty i stwierdzam, że czasem siedzą tu dzieci, a nie poważni ludzie. Jestem właścicielką mieszkania osiedla Lipowa Ostoja. Śmiać mi się chce jak ktoś pisze o WKD, mam okna na tory, kolejki praktycznie nie słychać! TKM - kiedy ona miała powstać i jakoś jej nie widać?! Zresztą, co kogo głowa boli skoro nie ma tam mieszkania. My właściciele kupując tam mieszkanie mieliśmy tego pełną świadomość co będzie pod naszymi oknami. Jeżeli ktoś mi pisze o osiedlu Przy Pałacu to niech zobaczy co ma za oknem. Czy deweloper informował Was, że we wtorki i czwartki macie targowisko? :) Życze powodzenia :) Ja wolałam już kolejkę WKD :) I jeśli ktoś szuka totalnej ciszy i spokoju to radze mu kupić działkę w Radziejowicach może tam będzie ciszej a nie w Pruszkowie :) Nie piszę, że Kastel jest idealnym deweloperem, miałam kilka uwag i poprawek, ale nie robią z tego problemu i wymieniają to co nam nie odpowiada. Jedynie opóźnienia. Pod tym względem trzeba mieć do nich cierpliwość, ale myślę, że z czasem osiedle będzie super :) Jest prąd, domofony działają, posadzki miałam równe, w garażach nie widziałam popękanych ścian ani wilgoci, budynek C się buduje i liczę na to, że osiedle doprowadzą do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Proszę o informację!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 09:42 Fajnie, szkoda tylko że takie brzydkie te bloczyska. W tej (bardzo fajnej) lokalizacji powinna powstać zdecydowanie lepsza architektura. Rozumiem jednak, ze w naszym pięknym kraju nadal osoby zwracające na to uwagę należą do wąskiej mniejszości. No, ale w końcu nadal jesteśmy wybitnie rolniczym krajem...może za 10 lat coś się zmieni, społeczeństwo się wzbogaci to i odchami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:30 znawca szklanych domów jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Proszę o informację!!! 26.03.09, 11:18 Pani z biura sprzedaży proponuję rozpoczęcie negocjacji za duże mieszkanie od 3000 zł/m2 a sam się zgłoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
manuela777 Re: Proszę o informację!!! 28.03.09, 22:00 Mam mieszkanie w budynku B i ani razu nie widziałam wody w garażu, a często tam bywałam. A niedoróbki to chyba znajdziesz u każdego dewelopera. A jeśli chodzi o osiedle Przy Pałacu, popieram, też wybrałabym Bemowo, albo inną część W-wy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cacus28 Re: Proszę o informację!!! 17.05.09, 18:03 Witam.Prawdopodobnie bdziemy sasaidami-ja jako mieszkaniec budynku C- ogladalem tydzien temu i podpisalem umowe.czy moge prosic o delikatna wspolprace z prac jakie sie tam wlsnie dzieja? Prosze o to poniewaz jestem w Wielkiej Bryanii i niestety ale nie moge tak czesto tam byc-szkoda.Bylo by mi bardzo przyjemnie nawiazak kontakt z kims z Lipowej Ostoi.wowdziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Proszę o informację!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.09, 08:21 Witam Jestem mieszkańcem tego osiegla ale muszę Cie zmartwić nie jest tak różowo! Mieszkanie kupiłem w 2007 roku i na umowie było napisane że odbiór mieszkań w drugiej połowie 2008. Fakty są takie że mamy 21.05.09 a bloki A i B nie zostały nawet odebrane przez inspertorat nadzoru bud. o aktach nie wspominając (mogą być przekazane po odebraniu przez inspektorat). W październiku 2008 deweloper praktycznie "na siłę" przekazał mi i innym mieszkańcom mieszkania (patrz totalny plac budowy) po to by nie płacić ewentualnych odsetek, przy okazji informując że budynki będą skończone i odebrane najpóźniej w styczniu '09. Mineło pół roku i nadal wszyscy czekamy na możliwość legalnego zamieszkania ale jak widać deweloperowi nie wiedzieć dlaczego już się nie spieszy ponieważ terminy odbiorów przez inspektorat zmienają się co miesiąc od stycznia 2008 począwszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:27 Panu z biura sprzedaży konkurencyjnego osiedla przy targu już dziękujemy. Proszę nie rozgłaszać fałszywej propagandy, mającej na celu zniechęcenie naszych potencjalnych klientów. My też możemy wejść na forum o waszym osiedlu i napisać kilka słów prawdy na wasz temat, a jest tego sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:22 ale kibel!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud. C Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:32 hej sasiedzie ! jak na razie wszystko jest ok, jestem czesto na budowie i nie mam zastrzezen ! w razie pytan dawaj znac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowianin Re: Proszę o informację!!! IP: 195.116.31.* 18.06.09, 10:15 ja jeszcze do pani manuelii i jej wypowiedzi Chyba Pani przyjezdna po pomylila osiedla. Osiedle przy Palacu jest oddalone od targowiska o ok 400m lezy na rogu Prusa i AK. I prezentuje sie pieknie! Co do firmy Kastel zal sie wypowiadac. buduja zle i w tempie zolwim Wspolczuje Wam przyszli lokatorzy Czytam wszystkie posty i stwierdzam, że czasem siedzą tu dzieci, a nie poważni > ludzie. > Jestem właścicielką mieszkania osiedla Lipowa Ostoja. > Śmiać mi się chce jak ktoś pisze o WKD, mam okna na tory, kolejki praktycznie > nie słychać! TKM - kiedy ona miała powstać i jakoś jej nie widać?! Zresztą, co > kogo głowa boli skoro nie ma tam mieszkania. My właściciele kupując tam > mieszkanie mieliśmy tego pełną świadomość co będzie pod naszymi oknami. Jeżeli > ktoś mi pisze o osiedlu Przy Pałacu to niech zobaczy co ma za oknem. Czy > deweloper informował Was, że we wtorki i czwartki macie targowisko? :) Życze > powodzenia :) Ja wolałam już kolejkę WKD :) I jeśli ktoś szuka totalnej ciszy i > spokoju to radze mu kupić działkę w Radziejowicach może tam będzie ciszej a nie > w Pruszkowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Targowisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 07:15 Gość portalu: pruszkowianin napisał(a): > ja jeszcze do pani manuelii i jej wypowiedzi > Chyba Pani przyjezdna po pomylila osiedla. > Osiedle przy Palacu jest oddalone od targowiska o ok 400m Mieszkam trochę w Pruszkowie, tak dobrze ponad 40 lat i zawsze myślałem że szumnie nazwane Osiedle przy Pałacu powstaje w kwadracie ulic Prusa/Armii Krajowej/Komorowskiej i Ceramicznej a targowisko jest na rogu Komorowskiej i Ceramicznej. W zasadzie odcinek Ceramicznej od Prusa do Komorowskiej w dni targowe jest mało przejezdny, a te 400 m to gdzie kolega widzi?. Według mnie budynki Osiedla przy Pałacu które będą wybudowane w narożniku ulic Ceramicznej i Komorowskiej będą sąsiadowały z targiem przez ulicę ok 10 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Targowisko IP: 195.116.31.* 23.06.09, 11:13 a kolega xx widzi te budynki z Ceramicznej i Komorowskiej? Bo ja ich nie widze! Ja mieszkam w budynku A to jest przy samym Palacyku. Do targowiska mam ok 5 minut na pieszo. Nie uwazam by mi ono przeszkadzalo. Poza tym jego los jest z gory wiadomy. Tam za kilka lat postawia nastepne bloki lub cos innego! Co do Kastel i jego osiedla to chcialem tam nabyc mieszkanko. Wybieralem miedzy "Przy Palacu" a "Ostoja" Wybralem przy Palacu i nie zaluje. Mam blizej do scislego centrum a jednoczesnie cicho i spokojnie, widok na Palacyk i starodrzew. Teren zadbany i sliczny! Zapraszam PAnstwa na nasze Osiedle to ocenicie stan wykonczenia. Powiem Wam ze roznica jest ogromna. Bylem u Was wiec wiem co mowie. Do tego bliskosc WKD i perspektywa tej drogi. Tak wiec podsumowujac ja sie ciesze z decyzji. Nie wiem jak inni... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Targowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 23:19 A masz pomiary zawartości rtęci i metali ciężkich w pofabrycznym gruncie ? Żebyś się tylko nie ździwił Andrzeju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Targowisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:44 Gość portalu: Andzia napisał(a): > A masz pomiary zawartości rtęci i metali ciężkich w pofabrycznym gruncie ? > Żebyś się tylko nie ździwił Andrzeju. E, bez przesady - wielka "fabryka", parę talerzy wypalili i tyle. Więcej tych związków chemicznych i nie tylko ( nadal pracujace zakłady ) jest w gruncie przy Lipowej niż przy pałacu. Można również zapytać - kiedy zaczną pękać ściany i wejdzie wilgoć na Lipowej, postawiono je na osuszonym ( ? ) bagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Targowisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:38 "a kolega xx widzi te budynki z Ceramicznej i Komorowskiej? Bo ja ich nie widze!" Teraz widać wszystkie budynki, po wybudowaniu całego osiedla oczywiście nie. "Ja mieszkam w budynku A to jest przy samym Palacyku. Do targowiska mam ok 5 minut na pieszo." Kolego Andrzeju, bez przesady - na czworaka po imprezie to tak ale na trzeźwo to góra 2 minuty. "Nie uwazam by mi ono przeszkadzalo." Oczywiście, bardziej będzie tym co będą mieszkać po "przeciwpołożnej". "Poza tym jego los jest z gory wiadomy. Tam za kilka lat postawia nastepne bloki lub cos innego!" Watpliwa sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Proszę o informację!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:35 my Tobie tez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:11 Mam pytanie do osób, które wpłaciły na mieszkanie w budynku C. Czy wiadomo co będzie dalej z tą inwestycją? Pierwotnie podawano, że mieszkania będą gotowe w marcu 2009r. Teraz na stronie internetowej Kastel jest informacja, ze w lipcu 2009, zaś w biurze informują, że jesienią 2009, a na budowie że do grudnia 2009 nie skończą. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_spider Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? 13.12.08, 18:57 Proponuję dać sobie spokój z tą inwestycją. Właśnie wyszła kolejna fuszerka, okazuje się, że nie oddają garaży, bo popełnili błąd w konstrucji i garaż ma za niską wysokość, jednym słowem rury przebiegające pod sufitem mogą uniemożliwić poruszanie się wyższym samochodom. Za tyle fuszerek pseudo kierownik budowy powinien dawno wylecieć, bo za grosz nie ma pojęcia o sztuce budowlanej. I wątpie, żeby budynek C został w ogóle ukończony, szczególnie w obliczu obecnej stagnacji na rynku nieruchomości. A chętnych brak, bo nie zapracowali na dobry wizerunek dotychczasowymi "osiągnięciami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 19:21 Panu z biura sprzedaży osiedla przy pałacu na skażonych terenach pofabrycznych już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_spider Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? 13.12.08, 20:35 :))) Konkurencji to ta inwestycja akurat nie zagraża. A ja nie piszę nieprawdy - o garażach mówią osoby przy tym pracujące, proszę sprawdzić. A prądu nadal nie ma w mieszkaniach, no tak, można korzystać z budowlanego.. Tylko ciekawe czy w ogóle ten prąd będzie i kiedy, bo co niektórzy są już bliscy wykończenia mieszkania, a zamieszkać jeszcze długo nie będzie można. Wind też nie ma, niby nie problem, bo tylko 3 piętra, ale dopóki budynek nie będzie całkowicie wykończony, nie odbierze go inspektorat powiatowy, a bez tego nie ma co liczyć na akt notarialny. A na terenie nadal plac budowy. I jeszcze naciskają, żeby odbierać mieszkania. Różnie się dzieje na rynku nieruchomości, ale ze świeczką szukać drugiej tak nierzetelnej i niekompetentnej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: 94.254.133.* 21.12.08, 22:17 Ciekawe gdzie tak kiepsko sprzedają się mieszkania, żeby takie bzdury pisać owszem są niedoróbki ale ty piszesz wierutne bzdóry, troche masz stare informacje. Powodzenia w sprzedaży waszych luksusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: 62.29.165.* 26.03.09, 10:43 To co mam, jako kupujący, myśleć na temat całej inwestycji oraz budynku C ??? Przeczytałem od samego początku wypowiedzi poszczególnych osób i sam juz nie wiem... Są również inne inwestycje. Osiedle Przy Pałacu odpada ze wzgledu na: 1) cenę ( za to mogę sobie kupic mieszkanie na bemowie. 2)ciasnotę - okna w okna (nie mam zamiaru oglądać życie lokatorów w budynku obok)... Interesuje się też inwestycją Przy Parku pana Hirnego, ale dopóki nie wejdę do gotowego mieszkania i ukończonego budynku to ma o czym mówić. Drodzy intermauci. Jak wyglądają ukończone już mieszkania na Lipowej O.? Co mam myśleć o informacjach dot. niedoróbek, zalewanych garaży itp.? Nie chcę umoczyć 300tys. na bubel.. W przyszłym tygodniu wybieram się za zwiedzanie okolicy i zobaczymy, czy zostaniemy sąsiadami:-) pozdr, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.ptim.net.pl 26.03.09, 11:05 moim zdaniem bemowo, to zadna rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domek Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 11:10 Kupuj tylko gotowe mieszkania. W obecnej sytuacji na rynku to jedyne rozsądne rozwiązanie. Gotowe mieszkanie/budynek i jego otocznie możesz sobie obejrzeć sam , lub z wynajętym specjalistą i wyciągnąć wnioski. Jak dla mnie w dalszym ciągu ceny na tym osiedlu są z kosmosu. Dopóki je będą trzymać na tym poziomie, nie warto sobie głowy zawracać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytający Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.09, 12:08 Szanowy blue_spider, Co do Towich informacji względem garaży to muszę przyznać że bardzo marny z Ciebie sprzedawca mieszkań przy Targowisku skoro opierasz swoją wiedzę na plotkach, usłyszanych chyba na targowisku?! Zamin coś napiszesz to prośba byś osobiście sprawidził to co piszesz a nie opierasz się na informacji, gdzieś, ktoś, coś powiedział........ Wysokość garaży jest zgodna z dziennkiem ustaw - prośba przeczytaj uważnie rozdział mówiący o miejscach parkingowych w garażach a następnie weź metrówkę i sam osobiście zrób pomiar (napweno zostaniesz wpuszczony). Dopiero wtedy będziesz mógł napisać prawdę a nie poprzez oczernianie konkurencji chcesz reklamować inne osiedle - naprawdę słabe argumenty handlowe i podstawowy błąd! Na miescu Twojego szefa szybko bym Cię wysłał na szkolenie z podstawowych technik sprzedaży lub zmienił Ci stanowisko pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: 77.255.248.* 16.05.09, 20:10 Ja mieszkam w bud A proszę o cierpliwość my też czekaliśmy 3 m -ce ale warto było to najpiękniejsze osiedla w Pruszkowie jest super a dojazd do Warszawy rewelacyjny a to ważne jeśli chodzi o komunikację miejską oczywiście.Wszyscy kytykoWali lejkę WKD a jej wogóle nie słychać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.ptim.net.pl 17.05.09, 15:02 > Ja mieszkam w bud A proszę o cierpliwość my też czekaliśmy 3 m -ce ale warto > było to najpiękniejsze osiedla w Pruszkowie Tja , zwłaszcza architektura budynków bije reszte na głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahaahaa Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: 195.245.213.* 21.05.09, 06:06 wyglada jak calkiem ladny kompleks szpitalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:46 to kup mieszkanie i sie tu lecz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:46 narysuj lepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
cacus28 Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? 25.05.09, 23:27 czy moge prosic o kontakt-bede nowym lokatorem w budunku c. staram sie nawiazac kontakt z mieszkancami osiedla,ktorzy to juz mieszkaja na lipowej ostoi i zadac pare pytan,dowiedziec sie troszke wiecej o osiedlu. o2pl@interia.pl bardzo dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.g1.isko.net.pl 16.06.09, 20:31 witam ja równeż bedę wkrótce ,,szczęśliwym" właścicielem mieszakania w budynku C! czy mógłbym prosić o kontakt kogoś kto mieszka na tym osiedlu lub będzie mieszkał, mój mail: misiek84@vp.pl. Z góry dziękuje pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bolcio70 Wynajem mieszkania 29.06.09, 18:38 Witam! Mże ktoś z forum wie o wynajmie mieszkania co najmniej 3 pokojowego na tym osiedlu lecz niekoniecznie na bardzo długi okres 3-5lat? Pozdrawiam: Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostoja Re: Wynajem mieszkania IP: 195.116.31.* 30.06.09, 09:04 popytacie okolicznych mieszkancow Ostoi jak sie mieszkalo kolo bagien, wilgoci i fabryki chemicznej. Dzis stoja tam Wasze bloki... Ja mieszkalem tam w tej okolicy pare lat. Wspolczuje Wam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wynajem mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:49 my Tobie tez juz po raz enty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:44 taaaak ! taaaaaaak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:40 czesc blue_spider, tu red_skorpion, idz pobaw sie w piaskownicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Budynek C. Czy wogóle będzie wykończony? IP: 83.1.16.* 19.12.09, 00:43 dla wszystkich kupujących: proszę podpisywać umowę w formie aktu notarialnego, zastrzegając stosowne kary - to zapobiegnie wielu nieporozumieniom. Deweloper niestety jest uprzejmy tylko do momentu podpisania umowy... potem bajka się kończy. Usterka na mieszkania = uzbrój się w cierpliwość, a najlepiej zapomnij o naprawie (od 1msc do 10msc, np. wymiana nieszczelnych okien), bo "..pewnie sam zepsułeś". Energia elektryczna = korzystamy z tymczasowego transformatora, bo deweloper nie dopiął formalność na czas, stawka naturalnie za 1kWh wyższa niż indywidualna - tego deweloper Ci nie powie przed podpisaniem umowy, jak i wielu innych ciekawostek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły sąsiad?? Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.09, 20:11 Ja ma pytanie do tych co są bardzie zoorientowani. Ja dopiero nie dawno zaiteresowałem się tą inwestycją...nawet zarezerwowałem jedno z mieszkanek w budynku C. Martwi mnie tylko w sumie jedna rzecz...planowana Trasa Książąt Mazowieckich....którędy w pobliżu naszego osiedla ona ma przebiegać bo nie oszukujmy się między naszy?? osiedlem a torami...tam nie ma miejsca nawet na jeden pas?? czy ktoś się orientował w Urzędzie Miasta bądź w innych instytucjach jak to ma wyglądać....sam się wybiera zanim podpiszę umowę...ale postanowiłem zaciągnąc jezyka na forum bo nie wierzę że nikt tym się nie interesował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpr Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 94.75.112.* 25.07.09, 08:26 To nie jest zadna trasa! To zwykla droga odciazajaca glowna arterie Pruszkowa i pozwalajaca dojechac do nowych urbanistyczne miejsc miasta. Ma miec standardową szerokosc po jednym pasie w kazda strone. Poszukaj na forum Pruszków sa zdjecia i opis!!! Jak beda pieniazki budowa ruszy ok 2011 r. Ta droga musi powstac. BOleslawa Prusa peka w szwach w godzinach szczytu. Jedyną kontrowersją jest tunel pod Kraszewskiego, a dokladniej jego dlugosc. "Zieloni" chca by obejmowal tez Park Potulickich. Ale koszty sa b.duze. Pewnie madre glowy rozmyslaja nad wariantami. W przypadku waszego osiedla jest prosciej bo teren pod droge jest w rekach miasta. Takze nie mozecie liczyc na taryfe ulgową. Developer budujac to osiedle informowal pewnie i Panstwo powinniscie miec swiadomosc iz droga ta byla zapisana w Planie zagospodarowania przestrzennego. Troszke Wam wspolczuje,ale tak jak pisalem mieliscie tego swiadmosc Nie rozumiem tych reakcji dzisiaj. Osobna sprawa jest tez podmokly teren na ktorym stoi 2/3 waszego osiedla i okoliczne "fabryki",tez wpisane w plan zagospod... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laura2233 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 26.07.09, 07:47 Czego nam wspolczujesz kolego wpr? Kazdy kto tu mieszka wie o tej ewentualnej drodze która pewnie nie bedzie budowana bo jest za bardzo kosztowna. Gdzie widzisz te niby fabryki? Tereny podmokle mozna i zawsze sie suszy przed jakakolwiek budową. Zajmij sie lepiej czyms ciekawszym i nie wkladaj nosa w nasze osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 18:11 ale jak teren w rękach miasta ... nawet jak coś ta droga ma przebiegać między naszym osiedlem a torami...i jak by nie planowali to i tak tam miejsca nie będzie....chyba że ta droga ma iść gdzie indziej i ja czegoś nie wiem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jws23 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: *.centertel.pl 08.02.10, 13:56 Wypowiadam się jako gość portalu i jako poszukujący odpowiedniego mieszkania, nieruchomości właśnie w Pruszkowie. Pracuję w branży budowlanej już ponad 5 lat, oglądałem różne budowy, różną jakość musiałem oceniać ale czegoś takiego to ja na oczy nie widziałem - jeszcze za takie pieniądze. Nie polecam, lokalizacja fatalna, jakość fatalna i te ceny :-(. Nawet za 4500 zł/m2 nie kupiłbym tam mieszkania. Zanim podejmiecie decyzję i złożycie cyrograf na umowie kredytowej pojeździjcie co najmniej kilka o ile nie kilkanaście dni i poszukajcie i zróbcie porównania. Developera nie znam, nie ocenię. Oceniam tylko lokalizację, położenie, jakość i cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 83.1.16.* 03.03.10, 22:27 Witam Jako mieszkaniec chciałem tylko uzupełnić odczucia kolegi ktory jak widać orientuje się w temacie jakości wykonania i matreiału użytego do budowy budynku C. Orientuje się ponieważ w blokach A i B materiały, wykonanie jest niskiej jakości ale w bloku C cieli koszta na maxa i np. blok A i B jest zbudowany z cegły typu puroterm a C z cegły silki i prefabrykatu. Jak do tego dodać kilka zalań tego budynku to grzyb i pleść na stałe się wprowadzą razem z właścicielem. Teraz o deweloperze bo kolega nie ma doświadczeń i tym samym ma szczęście. Ja mieszkam od prawie roku i to co pokazała firma Kastel naczele z Panem Grudniem to poprostu cyrk tylko szkoda że za moje pieniądze. Tak jak ktoś wcześniej napisał Pan Grudzień i jego świta jest miły tylko do momentu podpisaniem umowy a potem mieszkańcu radź sobie sam bo Pan Tomasz Grudzień nadal myśli że to osiedle to jego folwark. Piszę tak bo beszczelność dewelopera to max. ponieważ średnio z 1,5 rocznym opóźnieniem odddaje budynki do użytku (mam tu na myśli odbior przez państwowy nadzór budowlany)a myśli że robi wszystkim wielką przysługę podpisując akt. Ja mieszkanie kupiłem w styczniu 2007 a akt mogłem podpisać dopiero w listopadzie 2009. Oczywiście między czasie Pan Grudzień straszył i groził (wypowiedzeiń umowy) jak człowiek upominał się o swoje. Generalnie deweloper ten powinien znaleźć się na czarnej liście deweloperów oszustów i partaczy!!!! Zdecydowanie nie polecam współpracy z firmą KASTEL i Panem Przesem Tomaszem Grudniem - KOSZMAR FIRMA I TEN CZŁOWIEK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel IP: 83.1.16.* 07.03.10, 23:23 Ostatnio spółka Kastel nawet podała oficjalnym pismem do mieszkańców bud.A i B że napisze regulamin i zdejmie bramę osiedla - ciekawostka (w końcu w planach firmy Kastel=dewelopera) było osiedle strzeżone/ogrodzone, czyżby plany się zmieniły.. - odpowiedź: Wspólnota bloków A i B (C w budowie) nie zgodziła się na pokrycie pełnych kosztów za "ochronę" przy bramie, proponując, aby Kastel pokrył koszty proporcjonalnie za blok C - w końcu wszyscy korzystamy z bramy i drogi (budowlańcy, deweloper, właściciele którzy odebrali klucze do bloku C, itd.)... śmiech na sali... Jeśli ktoś ceni sobie spokój, to chyba nie z tym deweloperem (wymiana okien, liczne usterki, ... ) ciągłe udowadnianie racji... szkoda wymieniać, nie wspominając o reszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
rapsodiaaa33 Re: Lipowa ostoja w Pruszkowie - Kastel 21.04.17, 16:19 Zapraszam wszystkich "nieszczęśliwych" nabywców mieszkań w budynku F do zgłoszenia się na e-maila rapsodiaaa33@gazeta. pl, organizuje się grupa przyszłych mieszkańców, a jak wiadomo w grupie siła Odpowiedz Link Zgłoś