Gość: ad IP: *.visp.energis.pl 16.05.03, 22:01 Witam Szukam sasiadow z Viterra-Teczowy Park etap 4. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuba Re: Viterra IP: *.spray.net.pl 16.05.03, 23:48 Etap 4?! No, no, a tam dopiero ledwo fundamenty z ziemi wyrastają. Nie wiem, czy jest dużo więcej osób, którzy już w tej chwili są w stanie powiedzieć, że będą sąsiadami na etapie 4; póki co pozdrowienia od etapu 1! ;) Pzdr. Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: Viterra IP: *.inetia.pl 10.06.03, 09:49 > Nie wiem, > czy jest dużo więcej osób, którzy już w tej chwili są w stanie powiedzieć, że > będą sąsiadami na etapie 4; póki co pozdrowienia od etapu 1! ;) > ja rowniez mam zamiar kupic mieszkanie w etapie 4, ale slyszalem, ze garaze i dach w poprzednich etapach przeciekaja ??? Czy jest to prawda? No i co z ta inwesteyucja na przeciwko - Apartemanety Magnolie - nie wyglada to zachecajaco - miec w sasiedzctwie wiecznie nieskonczone osiedle w budowie? pozdrawim sylwek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Viterra IP: *.spray.net.pl 10.06.03, 16:32 Gość portalu: sylwek napisał(a): > > Nie wiem, > > czy jest dużo więcej osób, którzy już w tej chwili są w stanie powiedzieć, > że > > będą sąsiadami na etapie 4; póki co pozdrowienia od etapu 1! ;) > > > > ja rowniez mam zamiar kupic mieszkanie w etapie 4, > ale slyszalem, ze garaze i dach w poprzednich etapach przeciekaja ??? > Czy jest to prawda? > No i co z ta inwesteyucja na przeciwko - Apartemanety Magnolie - nie wyglada to > > zachecajaco - miec w sasiedzctwie wiecznie nieskonczone osiedle w budowie? > > pozdrawim > > sylwek To prawda, garaże przeciekały. W chwili obecnej skończyli uszczelnianie i dali 6 lat rękojmii (czyli dwa razy tyle, ile obliguje prawo); zobaczymy przy większym deszczu, czy im się udało! A Magnolia? Magnolia sobie stoi i nic tam się nie dzieje. Ja mam mieszkanie pod rugiej stronie, więc w ogóle się tym nie martwię, bo tego nie widzę. Pozdrawiam, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adampy Re: Viterra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 18:35 Witam przyszlego sąsiada. A ja już podpisałem umowę przedwstępną. Wejdz sobie na forum www.skorosze.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 11.06.03, 12:41 A ja szukam sąsiadów z Vitapark II etap lub I.Mam zamiar podpisać umowę na ostatnim piętrze.Boje się tego przeciekającego dachu októrym piszecie.Co wy na to?Jak działa się z tym developerem.Czy warto powierzać mu swoje oszczędności? Odpowiedz Link Zgłoś
milllek Re: Viterra 11.06.03, 14:03 Cześć, Jeżeli chodzi o twoje obawy względem dachu to są w pełni uzasadnione (znam je z autopsji). Niestety Viterra bardzo oszczędza i stosuje najtańsze technologie, które w połączeniu z "polskim standardem wykonania" dają opłakany efekt. Tak jest między innymi z dachami, które na wszystkich ich budynkach są wykonane w technologii tzw. "dachu odwróconego", która normalnie ma zastosowanie jedynie do pokrywania garaży podziemnych. W skrócie takie dachy charakteryzują się niską izolacyjnością termiczną (w lecie jest gorącą, w zimie zimno), a dodatkowo aby były szczelne (nie przeciekały) wymagają bardzo dokładnego wykonania, co w polskich warunkach jest nieosiągalne. Dlatego odradzam Ci ostatnią kondygnację. Aby mieć spokojny sen wybierz raczej przedostatnią. pzdr milllek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 16.06.03, 13:57 Czy mieszkasz w ich budynku ? Niestety zarezerwowane już są wszystkie piętra w mojej kondygnacji.A ja przepisałem się z czwartego na trzecie bo to niska zabudowa i na balkonie nikt mnie nie słyszy a jest zadaszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 17.06.03, 08:17 Gość portalu: Zysiak napisał(a): > Czy mieszkasz w ich budynku ? Niestety zarezerwowane już są wszystkie piętra w > mojej kondygnacji.A ja przepisałem się z trzeciego na czwarte bo to niska > zabudowa i na balkonie nikt mnie nie słyszy a jest zadaszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 17.06.03, 09:36 Mieszkańcy czwartego piętra Viterry odezwijcie się. Jak się tam mieszka pod dachem czy to prawda że dachy przeciekają w zimie zimno w lato gorąco.A co z zaglądaniem do okien może na czwartym wcale nie jest tak żle.Moja kondygnacja jest na rogu w załamaniu blisko drugiego budynku w VitaParc, dlatego przepisałem się z trzeciego na czwarte.Nie wiem czy nie będe żałował.30.06 podpisuje umowe przedwstępną.Poradcie coś.W mojej kondygnacji zostało jeszcze tylko pierwsze piętro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 17.06.03, 09:07 Mieszkańcy czwartego piętra Viterry odezwijcie się. Jak się tam mieszka pod dachem czy to prawda że dachy przeciekają w zimie zimno w lato gorąco.A co z zaglądaniem do okien może na czwartym wcale nie jest tak żle.Moja kondygnacja jest na rogu w załamaniu blisko drugiego budynku w VitaParc, dlatego przepisałem się z trzeciego na czwarte.Nie wiem czy nie będe żałował.30.06 podpisuje umowe przedwstępną.Poradcie coś.W mojej kondygnacji zostało jeszcze tylko pierwsze piętro. Odpowiedz Link Zgłoś