IP: *.visp.energis.pl 16.05.03, 22:01
Witam
Szukam sasiadow z Viterra-Teczowy Park etap 4.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kuba Re: Viterra IP: *.spray.net.pl 16.05.03, 23:48
      Etap 4?! No, no, a tam dopiero ledwo fundamenty z ziemi wyrastają. Nie wiem,
      czy jest dużo więcej osób, którzy już w tej chwili są w stanie powiedzieć, że
      będą sąsiadami na etapie 4; póki co pozdrowienia od etapu 1! ;)
      Pzdr.
      Kuba
      • Gość: sylwek Re: Viterra IP: *.inetia.pl 10.06.03, 09:49
        > Nie wiem,
        > czy jest dużo więcej osób, którzy już w tej chwili są w stanie powiedzieć, że
        > będą sąsiadami na etapie 4; póki co pozdrowienia od etapu 1! ;)
        >

ja rowniez mam zamiar kupic mieszkanie w etapie 4,
        ale slyszalem, ze garaze i dach w poprzednich etapach przeciekaja ???
        Czy jest to prawda?
        No i co z ta inwesteyucja na przeciwko - Apartemanety Magnolie - nie wyglada to
        zachecajaco - miec w sasiedzctwie wiecznie nieskonczone osiedle w budowie?

pozdrawim

sylwek
        • Gość: kuba Re: Viterra IP: *.spray.net.pl 10.06.03, 16:32
          Gość portalu: sylwek napisał(a):

> > Nie wiem,
          > > czy jest dużo więcej osób, którzy już w tej chwili są w stanie powiedzieć,
          > że
          > > będą sąsiadami na etapie 4; póki co pozdrowienia od etapu 1! ;)
          > >
          >
          > ja rowniez mam zamiar kupic mieszkanie w etapie 4,
          > ale slyszalem, ze garaze i dach w poprzednich etapach przeciekaja ???
          > Czy jest to prawda?
          > No i co z ta inwesteyucja na przeciwko - Apartemanety Magnolie - nie wyglada
          to
          >
          > zachecajaco - miec w sasiedzctwie wiecznie nieskonczone osiedle w budowie?
          >
          > pozdrawim
          >
          > sylwek

To prawda, garaże przeciekały. W chwili obecnej skończyli uszczelnianie i dali
          6 lat rękojmii (czyli dwa razy tyle, ile obliguje prawo); zobaczymy przy
          większym deszczu, czy im się udało!
          A Magnolia? Magnolia sobie stoi i nic tam się nie dzieje. Ja mam mieszkanie pod
          rugiej stronie, więc w ogóle się tym nie martwię, bo tego nie widzę.
          Pozdrawiam,
          Kuba
    • Gość: adampy Re: Viterra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 18:35
      Witam przyszlego sąsiada.
      A ja już podpisałem umowę przedwstępną.
      Wejdz sobie na forum www.skorosze.pl
      Pozdrawiam
    • Gość: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 11.06.03, 12:41
      A ja szukam sąsiadów z Vitapark II etap lub I.Mam zamiar podpisać umowę na
      ostatnim piętrze.Boje się tego przeciekającego dachu októrym piszecie.Co wy na
      to?Jak działa się z tym developerem.Czy warto powierzać mu swoje oszczędności?
      • milllek Re: Viterra 11.06.03, 14:03
        Cześć,
        Jeżeli chodzi o twoje obawy względem dachu to są w pełni uzasadnione (znam je z autopsji).
        Niestety Viterra bardzo oszczędza i stosuje najtańsze technologie, które w połączeniu z "polskim standardem
        wykonania" dają opłakany efekt.
        Tak jest między innymi z dachami, które na wszystkich ich budynkach są wykonane w technologii tzw. "dachu
        odwróconego", która normalnie ma zastosowanie jedynie do pokrywania garaży podziemnych.
        W skrócie takie dachy charakteryzują się niską izolacyjnością termiczną (w lecie jest gorącą, w zimie zimno), a
        dodatkowo aby były szczelne (nie przeciekały) wymagają bardzo dokładnego wykonania, co w polskich warunkach
        jest nieosiągalne.
        Dlatego odradzam Ci ostatnią kondygnację. Aby mieć spokojny sen wybierz raczej przedostatnią.
        pzdr
        milllek
        • Gość: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 16.06.03, 13:57
          Czy mieszkasz w ich budynku ? Niestety zarezerwowane już są wszystkie piętra w
          mojej kondygnacji.A ja przepisałem się z czwartego na trzecie bo to niska
          zabudowa i na balkonie nikt mnie nie słyszy a jest zadaszenie.
          • Gość: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 17.06.03, 08:17
            Gość portalu: Zysiak napisał(a):

> Czy mieszkasz w ich budynku ? Niestety zarezerwowane już są wszystkie piętra
            w
            > mojej kondygnacji.A ja przepisałem się z trzeciego na czwarte bo to niska
            > zabudowa i na balkonie nikt mnie nie słyszy a jest zadaszenie.
            • Gość: Gość portalu: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 17.06.03, 09:36
              Mieszkańcy czwartego piętra Viterry odezwijcie się. Jak się tam mieszka pod
              dachem czy to prawda że dachy przeciekają w zimie zimno w lato gorąco.A co z
              zaglądaniem do okien może na czwartym wcale nie jest tak żle.Moja kondygnacja
              jest na rogu w załamaniu blisko drugiego budynku w VitaParc, dlatego
              przepisałem się z trzeciego na czwarte.Nie wiem czy nie będe żałował.30.06
              podpisuje umowe przedwstępną.Poradcie coś.W mojej kondygnacji zostało jeszcze
              tylko pierwsze piętro
        • Gość: Zysiak Re: Viterra IP: krecik:* / 192.168.2.* 17.06.03, 09:07
          Mieszkańcy czwartego piętra Viterry odezwijcie się. Jak się tam mieszka pod
          dachem czy to prawda że dachy przeciekają w zimie zimno w lato gorąco.A co z
          zaglądaniem do okien może na czwartym wcale nie jest tak żle.Moja kondygnacja
          jest na rogu w załamaniu blisko drugiego budynku w VitaParc, dlatego
          przepisałem się z trzeciego na czwarte.Nie wiem czy nie będe żałował.30.06
          podpisuje umowe przedwstępną.Poradcie coś.W mojej kondygnacji zostało jeszcze
          tylko pierwsze piętro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka