Dodaj do ulubionych

Białołęka - cena ziemii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:22
Wotam, mam działkę do sprzedania 1500 m , dzielnica Białołęka 100 m od Trasy
Toruńskiej, jaka jest realna cena jakiej mogę żądać za tą działkę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: dio Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:54
      ziemia nie ma wartości ale to co z nią można zrobić.
      Napisz jej kształt, media, klasę ziemi, plan zagospodarowania tego terenu, drogę
      przy działce, sąsiedztwo, kierunki świata...
      • Gość: hhhh Re: Białołęka - cena ziemii IP: 212.180.165.* 15.04.07, 18:22
        jak to nie ma ?

odwiedz jakikolwiek sklep ogrodniczy. Za metr trzeba zapłacić ok. 40 zł.
        1500 x 40 zł = 60000 zł

kwestia odbioru chyba nie podniesie ceny poniewż to tylko 100 m od
        Toruńskiej..................
      • Gość: ktos Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 20:23
        prostokąt, droga dojazdowa jest, woda, gaz, prąd, telefon, kanalizacji brak,
        100 m od Toruńskiej 1 km od Carefoura.

Klasa ziemii chyba ma niewilkie znaczenie bo nie sądze żeby ktoś naniej buraki
        miał uprawiać.

Przeznaczenie: zabudowa mieszkalno-usługowa.
        • Gość: zainteresowany Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.centertel.pl 15.04.07, 22:56
          jeśli to poważny zamiar to proszę o kontakt na maila, poszukuję aktualnie
          działki do zakupienia.
          • Gość: ktos Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.spray.net.pl 16.04.07, 04:32
            na jakiego maila baranie?!

z ciemniakami biznesu nie robię!
            • Gość: :-) Re: Białołęka - cena ziemii IP: 205.223.239.* 16.04.07, 16:29
              Moze zainteresowany@centertel.pl ;-)
            • Gość: buubuu Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.crowley.pl 16.04.07, 16:41
              Ale z buractwem które od razy się rzuca z mordą to robisz?
              Ciebie opisałem posiadaczu:)
            • Gość: antyktoś Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.centertel.pl 16.04.07, 21:02
              niech żyje kulturka, hip hip hurra!!!!
    • Gość: thesopranos Re: Białołęka - cena ziemii IP: 192.193.245.* 16.04.07, 16:57
      na stacje benz czy firme to dzialka za mala i lokalizacja tez kiepska na
      mieszkanie/domek. napisz co jest w okolicy - rozumiem ze domki raczej nie bo za
      blisko trasy - osiedle czy pole??

daj ogloszenie i zobacz ilu sie chetnych zglosi i zrob np. przetarg z cena
      wywolawcza np, 100 tys - jak bedziesz mial farta to moze trafisz jakiegos
      jelenia kto Ci za te dzialke zaplaci nawet i 200 tys - teraz jest dobry moment
      bo ludzie sa gotowi placic nawet i 3x wiecej niz cos jest warte - takie
      czasy :) rok dobroci dla sprzedajacych.

daj znac za ile udalo ci sie to sprzedac!
      • Gość: ktos Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:06
        Witam ja jestem autorem watku i nie mam nic wspolnego z tym czeresnialkiem
        który w tak arogancki sposób odpisał zainteresowanemu człowiekowi.

Do: thesopranos : z całym szacunkiem dla Ciebie, nie wiem kim tu na tym forum
        jesteś ale za 200 tys to ja musiałbym być jeleniem żeby oddać tą działkę , taką
        cenę to oferowano mi już dawno jak ceny były dużo niższe, sorry ale jak 17 km
        od Centrum w Kobiałce ziemia jest po 400 PLN za m to ja bym ją miał sprzedać za
        100 PLN 9 km od centrum ? TO że działka nie jest przy samej trasie to niewielki
        ból , ważne że tu jewst ruch blisko 2 wielkie centra handlowe, wielkie osiedle
        mieszkaniowe a za plecami osiedla domków jednorodzinnych, w okolicy są i pola i
        domy, fakt że narazie jest szsmer z trasy ale mają być montowane ekrany przy
        trasie.

Szukałem raczej kogoś kto się orientuje w cenach i może chociaż orientacyjnie
        podać na ile wyceniać tą działke.
        • Gość: tt Re: Białołęka - cena ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 20:16
          ceny transakcyjne na Białołęce ca 300 zł/m2
        • Gość: antek Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.centertel.pl 16.04.07, 21:14
          ta Kobiałka to może tylko w agencji tyle kosztować, u pośrednika który jedną
          transakcją chce zarobić na pół roku. Taka niestety jest praktyka agencji,
          znalazłem np. działkę bezpośrednio i kosztowała 221 zł /m2 i jeszez do
          negocjacji to samo w agencji kosztowało 500 zł/m2.
          Co do Białołęki to ok 250 zł/m2 przy względnym sąsiedztwie i mediach to
          normalna cena.
          • Gość: Białołęcki Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.aster.pl 16.04.07, 21:30
            To chyba żart. Te działki po 250 zł to albo ze słupem wysokiego napięcia, albo
            przy kanałku, albo w środku pola bez dojazdu.
            • Gość: alu Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 21:41
              a w gminie wawer???tam podobno 250 ,to na białołęce drożej??
              • Gość: jerzy Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 23:37
                Zgadzam się, można na Białołęce znaleźć za 130 nawet ale przy słupach wysokiego
                napięcia, bez dojazdu, poza tym jest Białołęka i Białołęka, jedna to zadupie a
                druga dość blisko Targówka i Centrum
                • Gość: cudak Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 09:44
                  Ludzie !!! - o czym ta mowa na Nowodworach chcą od 1000 do 2000 za 1 m działki
                  • Gość: thesopranos Re: Białołęka - cena ziemii IP: 192.193.245.* 17.04.07, 10:47
                    chciec moga i 1 mln eur ale to nic nie znaczy

ceny agencyjne to zarty bo szukaja jeleni bo popyt jest duzy - wez adres z
                    agencji i sam dogaduj z gosciem. cena 400 zl za metr w kobialce albo przy
                    trasie szybkiego ruchu to przeciez abstrakcja - chcialbym kiedykolwiek poznac
                    kogos takiego kto tyle zaplacil - takie historie to mity tworzone przez
                    spekulanotw zeby przekonac jeleni ze takie sa wlasnie ceny...

zastanow sie kto kupic 1500 m2 za 600 tys pln przy trasie??? kolejne 600 tys na
                    dom i ma sliczna "wille" przy trasie torunskiej w smrodzie i halasie za jedyne
                    1,2 mln pln :))) przeciez za takie pieniadze to mozna kupic sobie w wilanowie,
                    miedzylesiu, wawrze, jozefowie a nie przy autostradach!!!! to samo dot.
                    kobialki - przeciez za 500 tys mozna kupic kilka hektarow dzialki rolnej w
                    podobnej okolicy na wsi...
                    • Gość: Wojciech Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 13:56
                      Kobiałka to nie City ale Tarchomin zaczyna być bardzo drogi
                      • Gość: kk Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 16:34
                        ua jesli kupi ziemię inwestor i natakim kawałeczku postawi10- mieszkań po 400
                        to bedzie mu sie opłacać???
                    • Gość: heniek Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 18:34
                      Jak jesteś taki mądry i w Wilanowie za 300 m kupujesz działki to gratuluje, ale
                      te opowieście możesz sobie między bajki włożyć. Dla mnie to możesz sobie kupić
                      nawet i w Grójcu będziesz miał tanio i dojeżdżał 5 godzin do Warszawy , ja
                      mieszkam niedaleko Modlińskiej jakieś 200 m od trasy, jak zamkne okno to nic
                      nie słysze ale nie o to biega, prowadzę biznes i musze mieć trochę terenu przy
                      domu ale żeby mieć klientów to nie mogę się wyprowadzić do Piaseczna czy
                      Legionowa bo nikt tam z moich kontrachentów nie będzie dojeżdżał. Poza tym
                      druga sprawa jeżeli ludzie za mieszkanie 60 m 2 po drugiej stronie Modlińskiej
                      płacą ponad 400 000 PLN to ile być chciał za działkę po drugiej stronie ulicy
                      gdzie kupujesz sobie działkę 600 m i stawiasz dom w tej samej cenie ? Hałas ten
                      sam tylko że masz swój kawałek ziemii jednak
                      • Gość: thesopranos Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.07, 21:19
                        > mieszkam niedaleko Modlińskiej jakieś 200 m od trasy, jak zamkne okno to nic
                        > nie słysze

a jak nie zamkniesz?? latem tez zamykasz?

> płacą ponad 400 000 PLN to ile być chciał za działkę po drugiej stronie ulicy
                        > gdzie kupujesz sobie działkę 600 m i stawiasz dom w tej samej cenie ?
                        > Hałas ten sam tylko że masz swój kawałek ziemii jednak

kawalek ziemi za 400 tys w smrodzie i halasie?? super! ale chetnych tereaz nie
                        brakuje na takie "inwestycje" teraz kazdy kupuje po 400 zeby sprzedac po 800...

> domu ale żeby mieć klientów to nie mogę się wyprowadzić do Piaseczna czy
                        > Legionowa bo nikt tam z moich kontrachentów nie będzie dojeżdżał. Poza tym

jak ktos bedzie chcial sobie firme albo biuro wybudowac to moze sobie to zrobic!
                        nie mowie ze nie moze. ale domek do mieszkania 100 m od trasy za 1 mln to az
                        takich glupich chyba nie ma - chociaz teraz nie wiadomo...

• Gość: ktos Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 18:38
                      Drogi thesopranos , możesz sobie i kupić kilkadziesiąt hektarów na wsi ale moja
                      działka jest 9 km od centrum i to ją różni że masz blisko do sklepów, szkół,
                      instytucji, kina, tramwaji itd itp, i nikt Cie nie sprzeda takiej działki za
                      100 zł , w tej cenie możesz sobie kupić pod Ciechanowem i być szczęśliwym
                      wiejskim posiadaczem
                      • Gość: Białołęcki Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.aster.pl 17.04.07, 22:14
                        Nie wiem, gdzie na Wawrze jest działka po 250 zł/m2. Tam ceny dochodzą do
                        500-600 zł za m2. A jeśli chodzi o Białołękę, to ceny oczywiście też są różne.
                        Jak szukałem ponad rok temu to były po 200 i po 70. Przy tak dużych kosztach
                        budowy domu, lepiej nie oszczędzać 50 czy 100 tys. na działce.

Pozdrawiam
                        • Gość: bzyk Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:46
                          taniocha !!!
    • Gość: . Re: Białołęka - cena ziemii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:08
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka