Dodaj do ulubionych

nero development - transconsulting

IP: *.aster.pl 27.04.07, 22:09
bardzo będę wdzięczna za informację o tym developerze, czy ktoś juz od nich
cos kupił, czy kręcą czy są ok? dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Kozbi Re: nero development - transconsulting IP: *.aster.pl 29.04.07, 16:40
      Szukamy sąsiadów - Lazurowa I, ul. Górczewska 253a realizowaną przez Nero
      Development (dawniej Trans-Consulting).
      Z tego co wiem oddali do tej pory trzy inwestycje. Są w trakcie realizacji też
      trzech (jedna z nich jest właśnie na Górczewskiej 253a).
      Mają już opóźnienie, pewnie ok. 4 miesiące, co zaczyna być trochę niepokojące.
      Na koniec marca wyszli ledwo co z ziemi i od tej pory wynika, że nic nie było
      robione, tak jakby budowa została zamknięta (nie widać tam żadnych ludzi i prac).
      Informację jaką otrzymaliśmy od zarządu firmy to tak, że od początku maja mają
      ruszyć ostro z pracami na Górczewskiej, gdzie mają być zalewane stropy itd.
      Mamy tez taką nadzieję, że słowa przełożą się na czyny.
      Czekamy na opinię i wypowiedź innych przyszłych lokatarów.
      • Gość: michał Re: nero development - transconsulting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:39
        ja kupiłem mieszkanie w wawrze. narazie wszystko wygląda ok.
        ale okazuje się ze chcą zeby im zapłacic kolejną transzę przed terminem.
        chcą aby podpisać aneks do umowy. troche mnie to niepokoi. zastanawiam się nad
        podpisaniem umowy przedswtępnej w formie aktu notarialnego-dla bezpieczeństwa.
        co wy na to??
        • Gość: Kozbi Re: nero development - transconsulting IP: *.aster.pl 15.05.07, 23:38
          Tak, abyś był bardziej spokojniejszy proponowałbym Ci podpisanie umowy
          przedwstępnej w formie aktu notarialnego, tym bardziej że jej koszty zostaną
          rozłożone. Na temat umów przedwstępnych w tej postaci jest trochę postów na tym
          forum, więc możesz się z nimi również zapoznać.
          • Gość: jarek Re: nero development - transconsulting IP: *.chello.pl 22.05.07, 19:08
            dzieki własnie jestem po przedwstępnej w formie aktu notarialnego.
            zobaczymy jak się sytuacja rozwinie dalej
            • Gość: Kozbi Re: nero development - transconsulting IP: *.aster.pl 29.05.07, 21:31
              Prace na Górczewskiej 253a ruszyły. Miejmy nadzieję, że tempo i jakość wykonania
              ich będzie zadawalająca. Czekamy na włączenie się do dyskusji przyszłych
              mieszkańców.
              • Gość: bary Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 12:51
                Witam wszystkich,

poszukuje przyszłych mieszkańców inwestycji "pod lasem", przy ulicy
                zwoleńskiej 92. jestem inwestorem jednego mieszkania na tym osiedlu
                chętnie wymienię się z kimś opiniami i wszelkimi uwagami na temat
                tego developera. jeżeli jest ktoś zainteresowany chętnie omówię
                temat przyszłej trasy szybkiego rychu(TZG), która jest planowana
                nieopodal(mam plany)
                pozdro b
                • Gość: bromba Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: 213.17.182.* 11.10.07, 09:53
                  Mieszkam obok, i śledzę budowę od początku. W ciągu ostatniego
                  miesiąca, dwóch narzucili tempo. Od maja do sierpnia niewiele się
                  działo. Wczoraj widziałam, że jest już światło w środkowym budynku i
                  tynkują pierwszy budynek, najdalej od drogi.
                  Na pewno problemem dla wszystkich będą szamba i ich wybieranie.
                  Interesuje mnie plan trasy szybkiego ruchu i ew. terminy, mogę
                  prosić o info, ew. o linka?
                  • Gość: gość Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: 217.153.131.* 19.10.07, 10:14
                    Uważajcie na jakość wykonania. Mam znajomych w ich inwestycji w
                    Wilanowie i maja same problemy - jak byłem tam ostatnio to widziałem
                    odkopane fundamenty budynku z powddu barku odpowiedniej izolacji.
                    Poza tym są prolemy z przeciekającymi balkonami no i całe inne
                    mnóstwo nie doróbek. Pojedzcie i sami zobaczcie Bruzdowa 116T.
                  • Gość: bary Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: *.chello.pl 28.10.07, 23:06
                    dyskusje na temat trasy olszynki trwają już od wielu lat.

ostatnio nawet czytałem o odstąpieniu od tego projektu.

ewentualna data budowy tetj trasy to 2032r.

co do budowy na zwolenskiej to martwie sie tez o te szamba bo
                    zauważyłem ze przy przejezdzie za tym ostatnim budynkiem(c) wylewa
                    własnie szambo. czemu tak tam sie dzieje??? czy ktos soboe poprostu
                    oszczedza???
                    czy rzeczywiscie na zwolenskiej nero development odstawia fuszerke??
                    czy macie jakies inne zastrzezenia do tej budowy???
                    czy ktos ma tam swoj nadzór budowlany??? słyszałem, ze zabronili
                    nikomu z zewnatrz wchodzic na teren budowy, wymagaja specjalnego
                    pozwolenia z biura. nie wiem czy to powód zeby sie martwic czy być
                    moze wszystko jest ok??

link do panowanej trasy olszynki:

www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/mapas/14_8.png
                    (zmieniajcie koncowe literki i zobaczycie tez inne mapy) :)
                    i dyskusje:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=69639662&a=69860801

www.siskom.waw.pl/tog.htm
                    • Gość: bromba Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: 213.17.182.* 29.10.07, 09:00
                      Jeszcze drobiazg do przemyślenia. Dewelepor dostał prawdopodobnie
                      warunkowe pozwolenie na budowę (tymczasowe szamba, z perspektywą
                      podłączenia kanalizacji). Nie wiadomo, kiedy dokona się ta
                      kanalizacja (5-10 lat?). Do tego momentu nikt (patrz: gmina) nie
                      będzie inwestował w ulicę i nawierzchnie. Oznacza to, nieustające
                      błoto i kurz. Obserwując pierwszy bloczek od ulicy, samochody będą
                      korzystać z kostki na podjazdach i tu będą zataczać koła po kostce,
                      brudząc ją i niszcząc.
                      Pytanie: czy mieszkańcy będą zainteresowani partycypowaniem w
                      kosztach utwardzenia nawierzchni (płyty, bo żużel się nie sprawdza),
                      albo wyłożenia kostką? Deweloper tego nie zrobi, gmina również.
                      • Gość: bromba Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: 213.17.182.* 19.11.07, 16:13
                        Nie wiem, czy do bloków idzie woda z sieci. Jeśli nie, to uprzedzam, że jest
                        bardzo zła, śmierdząca, zażelaziona. Bez dodatkowych filtrów nie radzę zakładać
                        wann z hydromasażem itp., bo nawet sitka w kranach po miesiącu siadają od osadu ;)
                • Gość: ula i jacek Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: *.chello.pl 06.11.07, 22:23
                  Witam,
                  również jesteśmy inwestorami jednego z mieszkań na Zwoleńskiej :).
                  Jak narazie nie mamy negatywnych odczuć względem dewelopera,
                  aczkolwiek jesteśmy czujni z powodu jego małego doświadczonia.
                  Ponieważ wstawiamy swoje drzwi (uważamy, że są lepsze niż Porta),
                  byliśmy niedawno na budowie (należało wcześniej powiadomić biuro,
                  aby umówić się z kierownikiem budowy) i nie zauważyliśmy żadnych
                  rzucających się w oczy nieprawidłowości (nie mamy zbyt dużego
                  doświaczenia, aby zagłębiać się w szczegóły). W dniu jutrzejszym
                  planujemy zdobyć informacje z wydziału infrastruktury, odnośnie
                  planów zkanalizowania naszego odcinka ul. Zwoleńskiej. Także chętnie
                  nawiążemy kontakt z przyszłymi sąsiadami :)
                  • Gość: ula i jacek Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: *.chello.pl 07.11.07, 01:13
                    Zapraszamy na stronę www.salon.pl , tam możemy podyskutować o
                    Inwestycji "Pod Lasem" jako sąsiedzi :)
                    • Gość: bary Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: *.chello.pl 11.11.07, 22:04
                      już się zalogowałem, ale jakoś nie mam dostępu do tematów.

a wogóle czy są tam jakieś tematy na temat tej inwestycji??

co myślicie o dodatkowym nadzorze budowlanym np. na zakonczenie inwestycji i
                      odbiór techniczny budynku???
                      • Gość: ula i jacek Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: *.chello.pl 15.11.07, 22:17
                        Napisałam na stronie www.salon.pl , do Pana wiadomość.
                        Pozdrawiam U. Z.
                        • Gość: bary Re: nero development - transconsulting-ZwoleńskA IP: *.chello.pl 30.12.07, 23:18
                          Czy macie jakieś newsy z budowy na zwoleńskiej??
                          bedzie opóźnienie oddania ciekaw jestem jakie.
                          zaczęli ostro gonić robote i robią wszytko żeby oddać jak najszybciej ciekawe
                          jak to się odbije na jakośći.
                          czy bedzie ktoś występowal o odsetki w związku z opóznieniem??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka