Dodaj do ulubionych

Henryk Jeżak - ENERGOBUDOWA - niesolidny gość

IP: 193.59.91.* 26.05.03, 14:07
Chciałbym ostrzec wszystkich, którzy w przyszłości pragną kupić mieszkanie od
developera Energobudowa (zaczyna budowę nowego bloku przy Pełczyńskiego). Od
2 lat firma ta próbuje dokończyć inwestycję przy Pełczyńskiego 17. Nasza
Wspólnota mieszkaniowa nie jest w stanie zmusić właściciela do wykonania
zieleni, oraz ogrodzenia budynku, a także innych prac wykonawczych, typu
malowanie klatek itd...Jeżak zrobił nas w konia w sprawie kotłowni. Jeśli
ktoś byłby zainteresowany kupnem mieszkania od Jeżaka niech porozmawia
wcześniej z innymi mieszkańcami przy Pełczyńskiego 17
JJ
Obserwuj wątek
    • Gość: Lebowski They peed on my f*ing rug... IP: *.acn.waw.pl 27.05.03, 00:41
      Gość portalu: JJ napisał(a):

> Chciałbym ostrzec wszystkich, którzy w przyszłości pragną kupić mieszkanie od
      > developera Energobudowa (zaczyna budowę nowego bloku przy Pełczyńskiego). Od
      > 2 lat firma ta próbuje dokończyć inwestycję przy Pełczyńskiego 17. Nasza
      > Wspólnota mieszkaniowa nie jest w stanie zmusić właściciela do wykonania
      > zieleni, oraz ogrodzenia budynku, a także innych prac wykonawczych, typu
      > malowanie klatek itd...Jeżak zrobił nas w konia w sprawie kotłowni. Jeśli
      > ktoś byłby zainteresowany kupnem mieszkania od Jeżaka niech porozmawia
      > wcześniej z innymi mieszkańcami przy Pełczyńskiego 17
      > JJ

A mi goscie z Energobudowy nawalili na dywan.
    • Gość: Abit Re: Henryk Jeżak - ENERGOBUDOWA - niesolidny gość IP: *.css.pl / 10.0.1.* 27.05.03, 11:27
      Gość portalu: JJ napisał(a):

> Chciałbym ostrzec wszystkich, którzy w przyszłości pragną kupić mieszkanie od
      > developera Energobudowa (zaczyna budowę nowego bloku przy Pełczyńskiego). Od
      > 2 lat firma ta próbuje dokończyć inwestycję przy Pełczyńskiego 17. Nasza
      > Wspólnota mieszkaniowa nie jest w stanie zmusić właściciela do wykonania
      > zieleni, oraz ogrodzenia budynku, a także innych prac wykonawczych, typu
      > malowanie klatek itd...Jeżak zrobił nas w konia w sprawie kotłowni. Jeśli
      > ktoś byłby zainteresowany kupnem mieszkania od Jeżaka niech porozmawia
      > wcześniej z innymi mieszkańcami przy Pełczyńskiego 17
      > JJ

Dodam jeszcze zerową reakcję dotyczącą usunięcia usterek gwarancyjnych.
      A.
    • Gość: Tomson Re: Henryk Jeżak - ENERGOBUDOWA - niesolidny gość IP: 193.59.91.* 27.05.03, 14:25
    • Gość: Tomy Re: Henryk Jeżak - ENERGOBUDOWA - niesolidny gość IP: 193.59.91.* 27.05.03, 14:26
      Henryk może skończyć kiedyś z kosą w plecach na skutek desperacji któregoś z
      mieszkańców przy Pełczyńskiego 17
    • Gość: JJ Re: Henryk Jeżak - ENERGOBUDOWA - niesolidny gość IP: 193.59.91.* 30.05.03, 13:38
      Podobno koleś zobowiązał się wykonać ogrodzenie do końca lipca
    • Gość: AGA Re: Henryk Jeżak - ENERGOBUDOWA - niesolidny gość IP: 212.160.138.* 30.05.03, 16:38
      tak, stawek też miał być zrobiony do połowy czerwca. Tylko nie podał, którego
      roku. I bardzo fajne chwastki posiali zamiast trawki. Czyżby nie bylo go stać
      na porządną mieszankę. Może to my powinniśmy dać mu pieniądze skoro taki biedny
    • Gość: POINFORMOWANY SPROSTOWANIE IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 14:30

ZŁE SĄ LUDZKIE JĘZYKI ! A SZCZEGÓLNIE ANONIMOWE (BO BEZKARNE).

ZAPRASZAM WSZYSTKICH ABY POJAWILI SIĘ W ODDANYM PRZEZ TEGO DEVELOPERA BUDYNKU
      PRZY UL. PEŁCZYŃSKIEGO I SAMI OCENILI STANDARD WYKONANIA I WYKOŃCZENIA.
      GWARANTUJĘ, ŻE WNIOSKI BĘDĄ ZGOŁA ODMIENNE W STOSUNKU DO TYCH, KTÓRE MOGĄ
      WYNIKNĄĆ Z TUTAJ PUBLIKOWANYCH OPINII.
      PONADTO LOKALE ODDANO TERMINOWO A ŻADEN Z NABYWCÓW NIE ZOSTAŁ "NABITY W
      BUTELKĘ" - CENA JAK UMOWIONA, STANDARD ROWNIEŻ.

NATOMIAST, CO JEST FAKTEM,NIE WSZYSCY ŁASKAWIE ZAPŁACILI ZA ZAKUPIONE LOKALE
      (MIEJSCA GARAŻOWE) CZY CZYNSZ WYNIKAJĄCY Z KOSZTÓW UTRZYMANIA NIERUCHOMOSCI
      PONIESIONYCH PRZEZ WŁAŚCICIELA SIĘ PRZED UKONSTYTUOWANIEM SIĘ WSPÓLNOTY
      (NIEKTÓRZY, W STARYM KOMUNISTYCZNYM STYLU, UWAŻAJĄ ŻE CIEPŁO CZY PRĄD ZA TEN
      OKRES NALEŻY IM SIĘ ZA DARMO). Z POWODU ZALEGŁOŚCI WSZTRZYMANO NIEKTÓRE
      (DROBNE !!!!) PRACE WYKOŃCZENIOWE NA PARKINGU ITP.

TAK WYGLĄDA STAN RZECZYWISTY (DO OBEJRZENIA).

JEŻELI KTOŚ NATOMIAST MA KŁOPOTY Z DEFINICJĄ POJĘCIA "NIESOLIDNY DEVELOPER" -
      ODSYŁAM DO LICZNYCH W WAWIE PRZYPADKÓW GDZIE LUDZIE ZOSTALI Z UTOPIONĄ KASĄ I
      ROZGRZEBANYMI BUDOWAMI, LUB WRĘCZ GOŁYMI DZIAŁKAMI. FAJNIE JEST TEŻ W
      NIEKTÓRYCH SPÓŁDZIELNIACH GDZIE DO USTALONEGO NA POCZĄTKU INWESTYCJI WKŁADU
      BUDOWALNEGO DOPŁACA SIĘ PRZY ODBIORZE NIEKIEDY DRUGIE TYLE. LUDZIE, KTÓRZY NIE
      MIELI SZCZĘŚCIA ZAMIESZKAĆ WE WŁASNYCH, WYKOŃCZONYCH MIESZKANIACH MAJĄ POJĘCIE,
      W PRZECIWIEŃSTWIE DO PRZEDMÓWCÓW W TEJ DYSKUSJI, CO TO ZNACZY "NIESOLIDNOŚC".

ŻYCZĘ WIECEJ ROZSĄDKU I POZDRAWIAM.
      • Gość: Ladi Re: SPROSTOWANIE IP: 193.59.91.* 23.06.03, 14:42
        Kompletna bzdura. Zapewne autorem listu jest sam Henryk lub ktoś z rodziny. Po
        pierwsze koleś się nie podpisał!!!, a sam pisze o anonimowości. Po drugie jak
        można łączyć sprawę czynszu z zakończeniem inwestycji - napisał "Z POWODU
        ZALEGŁOŚCI WSZTRZYMANO NIEKTÓRE ( DROBNE !!!!) PRACE WYKOŃCZENIOWE NA PARKINGU
        ITP" - jeśli doprowadzenie inwestycji do konca, czyli ogrodzenia, brama,
        zieleń, śmietnik, malowanie klatek, usuwanie wad z tytułu rękojmi to drobne
        prace to nie ma o czym rozmawiać. Do dzis dnia nie dostałem wyjaśnień tytułem
        metodologii rozliczania faktur za ciepło ( też ciepło na klatkach + podgrzanie
        wody), chociaż prosiłem o to kilka razy, także na piśmie. Energobudowa ma taki
        burdel w księgowości, że w przypadku wnikliwej kontroli U.S. lub Urządu
        Kontroli Skarbowej szanowna firma mogłaby mieć duże problemy. Jestem w 100%
        pewien, że w przypadku pytania zainteresowanych o nową inwestycje Energobudowy
        nasi mieszkańcy bedą kategorycznie odradzać zakupu. 2 lata w poślizgu przy
        ukończeniu inwestycji to karygodne. A teksty typu tamten to nieskonczyl
        inwestycji, a ten uciekl z terenu budowy to bzdurne tlumaczenia co swiadczy o
        niskim poziomie firmy.
        Gość portalu: POINFORMOWANY napisał(a):

>
        > ZŁE SĄ LUDZKIE JĘZYKI ! A SZCZEGÓLNIE ANONIMOWE (BO BEZKARNE).
        >
        > ZAPRASZAM WSZYSTKICH ABY POJAWILI SIĘ W ODDANYM PRZEZ TEGO DEVELOPERA BUDYNKU
        > PRZY UL. PEŁCZYŃSKIEGO I SAMI OCENILI STANDARD WYKONANIA I WYKOŃCZENIA.
        > GWARANTUJĘ, ŻE WNIOSKI BĘDĄ ZGOŁA ODMIENNE W STOSUNKU DO TYCH, KTÓRE MOGĄ
        > WYNIKNĄĆ Z TUTAJ PUBLIKOWANYCH OPINII.
        > PONADTO LOKALE ODDANO TERMINOWO A ŻADEN Z NABYWCÓW NIE ZOSTAŁ "NABITY W
        > BUTELKĘ" - CENA JAK UMOWIONA, STANDARD ROWNIEŻ.
        >
        > NATOMIAST, CO JEST FAKTEM,NIE WSZYSCY ŁASKAWIE ZAPŁACILI ZA ZAKUPIONE LOKALE
        > (MIEJSCA GARAŻOWE) CZY CZYNSZ WYNIKAJĄCY Z KOSZTÓW UTRZYMANIA NIERUCHOMOSCI
        > PONIESIONYCH PRZEZ WŁAŚCICIELA SIĘ PRZED UKONSTYTUOWANIEM SIĘ WSPÓLNOTY
        > (NIEKTÓRZY, W STARYM KOMUNISTYCZNYM STYLU, UWAŻAJĄ ŻE CIEPŁO CZY PRĄD ZA TEN
        > OKRES NALEŻY IM SIĘ ZA DARMO). Z POWODU ZALEGŁOŚCI WSZTRZYMANO NIEKTÓRE
        > (DROBNE !!!!) PRACE WYKOŃCZENIOWE NA PARKINGU ITP.
        >
        > TAK WYGLĄDA STAN RZECZYWISTY (DO OBEJRZENIA).
        >
        > JEŻELI KTOŚ NATOMIAST MA KŁOPOTY Z DEFINICJĄ POJĘCIA "NIESOLIDNY DEVELOPER" -
        > ODSYŁAM DO LICZNYCH W WAWIE PRZYPADKÓW GDZIE LUDZIE ZOSTALI Z UTOPIONĄ KASĄ I
        > ROZGRZEBANYMI BUDOWAMI, LUB WRĘCZ GOŁYMI DZIAŁKAMI. FAJNIE JEST TEŻ W
        > NIEKTÓRYCH SPÓŁDZIELNIACH GDZIE DO USTALONEGO NA POCZĄTKU INWESTYCJI WKŁADU
        > BUDOWALNEGO DOPŁACA SIĘ PRZY ODBIORZE NIEKIEDY DRUGIE TYLE. LUDZIE, KTÓRZY
        NIE
        > MIELI SZCZĘŚCIA ZAMIESZKAĆ WE WŁASNYCH, WYKOŃCZONYCH MIESZKANIACH MAJĄ
        POJĘCIE,
        >
        > W PRZECIWIEŃSTWIE DO PRZEDMÓWCÓW W TEJ DYSKUSJI, CO TO ZNACZY "NIESOLIDNOŚC".
        >
        > ŻYCZĘ WIECEJ ROZSĄDKU I POZDRAWIAM.
    • Gość: Ladi Re: Henryk Jeżak - ENERGOBUDOWA - niesolidny gość IP: 193.59.91.* 01.07.03, 10:32
      Nowy niezły przekret pana Henryka to brama - przyjezdzam wczoraj, chce wjechac
      na teren nalezacy do Wspólnoty i okazuje sie ze nie moge dostac sie na wlasne
      miejsce parkingowe, ktore notarialnie kupilem. Widze karteczke - do kupienia
      pilot w biurze Energobudowy.To absurd. To tak jakby ktos niespodziewanie
      wymienil mi zamki w drzwiach podczas mojej nieobecnosci i kazal mi mi placic za
      klucze bo inaczej nie bede mógł mieszkać w moim lokalu :). Czy ktos na forum
      interesuje sie konfliktem Wspolnota-Jezak, czy wszyscy maja juz to w dupie?

• Gość: Ladi Re: Henryk Jeżak - ENERGOBUDOWA - niesolidny gość IP: 193.59.91.* 09.07.03, 08:42
      No to jest brama.......
    • Gość: Tomek Re: Henryk Jeżak - ENERGOBUDOWA - niesolidny gość IP: 193.59.91.* 17.07.03, 15:48
      Jest brama ale co z tego jeśli jest cały czas otwarta
      • Gość: Jerry LUDZIE Z PELCZYNSKIEGO 17 - laczymy sie! IP: *.crowley.pl 11.08.03, 17:15
        Do wszystkich, ktorzy mieszkaja w tym feralnym budynku przy
        Pelczynskiego 17:

Skoro Jezak nic juz tam nie zrobi, zrobmy cos sami! Przeciez nie
        zalozymy mu procesu cywilnego, bo to kosztuje bardzo duzo i
        bedzie sie wloklo latami! A tymczasem ceny naszych mieszkan
        spadna, bo na okolo syf coraz wiekszy! Energobudowe zostawmy w
        cholere, modlmy sie tylko, zeby sie wyniesli jak najszybciej.

Moze sie jakos zbierzemy (tzn. ci, ktorzy nie maja wszystkiego
        gdzies) i zaradzimy cos? Posadzimy krzaki, kwiaty, to kosztuje
        grosze albo mozna z sasiedniego lasu wykopac.

Mozemy przeciez tanio ogrodzic sie od ulicy, tak jak to zrobil blok
        przy stawku! Tam cale osiedle jest juz ogrodzone, tylko my jak te
        cwoki.

Piszcie, komu zalezy.
        jerry
        • Gość: Tommy Re: LUDZIE Z PELCZYNSKIEGO 17 - laczymy sie! IP: 193.59.95.* 29.10.03, 11:48
          Jerry spotykamy się w listopadzie (chyba 25) na zebraniu wspólnoty celem
          uchwalenia przede wszystkim 2 uchwał: ogrodzenie z przodu budynku, wynajęcie
          pozostałych wolnych miejsc parkingowych (bedzie dodatkowy zysk dla wspolnoty,
          a kmiotki ktore nie kupily miejsca parkingowego a parkuja na tych miejscach w
          koncu przestana to robic). Co do Henryka - koles po okresie krotkiej slabosci
          (zrobil plocik i brame) znowu jest trudny we wspolpracy (sprawa smietnika,
          dokumentacji od bramy, wykazu wlascicieli miejsc garazowych itd..)
    • Gość: mikers Re:Henryk Jeżak ENERGOBUDOWA -akustyka budynku!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 16:51
      czy tylko ja mam taki problem?

"rewelacyjne" ścianki działowe między mieszkaniami nie spełniają swojej
      podstawowej roli tzn wygłuszenia lokali. każda rozmowa u sąsiadów jest
      słyszalna - niesamowicie wkurzające są rozmowy dochodzące zza ścian (dodam, że
      nie chodzi mi o rozmowy prowadzone podniesionym tonem lub krzyki czy wrzaski) a
      już w szczególności głośno przeżywane usiesienia par (!) są bardzo denerwujące.
      ciekawy jestem czy są jakieś normy określające tłumienie dźwięków w lokalach
      użytkowych, jesli tak to na 100% moje ściany ich nie spełniają.

mikers
      • Gość: berg Re:Henryk Jeżak ENERGOBUDOWA -akustyka budynku!!! IP: *.css.pl / 62.29.252.* 30.10.03, 09:29
        Ten problem mam od dawna - od wprowadzenia sąsiadów...
        Mam to nawet zapisane w ostatnim protokole z przeglądu mieszkań - i co z tego -
        jakiś czas temu Energobudowa odpisała że wszystko jest zgodnie z projektem i z
        atestowanych materiałów... i już..

Byłaby szansa na dochodzenie zrobienia wyciszeń jeśli zrobimy pomiary - ale to
        kosztuje... może zrobimy je jako Wspólnota?
        Tylko trzeba się spieszyć - nim skończy rękojmia....

Pozdrawiam
        berg
        • Gość: mikers Re:Henryk Jeżak ENERGOBUDOWA -akustyka budynku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 18:11
          cześć,

to jest dobry pomysł, tylko ile taki pomiar może kosztować?
          i podstawowe pytanie: kiedy kończy się rękojmia?

pozdrawiam
          mikers

ps. w trakcie spisu usterek (u mnie niedomykające się okna, pękające ściany i
          sufit)usłyszałem że będą naprawione w ciągu "najbliższych 2 tygodni" , minęło
          sporo więcej ...
          • Gość: berg Re:Henryk Jeżak ENERGOBUDOWA -akustyka budynku!!! IP: *.css.pl / 62.29.252.* 31.10.03, 09:34
            Jeżeli taki pomiar robiłoby ITB - to koszt kilka tysięcy złotych...
            Podobno może to zrobić taniej - Sanepid.... szczegóły musiałbym sprawdzić..

Myślę że powinniśmy ten temat dodać do dyskusji ad Zebranie Wspólnoty.
            Może Holz by to popilotował?

Można także zgłosić całą budowę do Powiatowego Inspektora Budowlanego -
            prześwietla wtedy budowę pod kątem zamiany materiałów, nie zgodności ze sztuką
            itp.... takie zgłoszenie jest chyba free i być może wyjaśniłoby np. kwestie
            poruszane wcześniej - np. śmietnik...

Co do usterek - u mnie okna poprawili - reszt bez zmian ....

Pozdrawiam
            berg
            • Gość: mikers Re:Henryk Jeżak ENERGOBUDOWA -akustyka budynku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 16:20
              witaj,

tak, na zebraniu wspólnoty trzeba poruszyć temat
              mam nadzieję, że nie będziemy odosobnieni w zaangażowaniu ...
              ja też sprawdzę możliwość kontroli budynku przez inne urzędy.
              odnośnie napraw okiennych u mnie jeszcze nikt się nie pojawił :(

pozdrawiam, mikers

ps. z której klatki klikasz? :))
              • Gość: Ania Re:Henryk Jeżak ENERGOBUDOWA -akustyka budynku!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.11.03, 22:02
                witam
                zamierzam kupić mieszkanie w bloku,który ma dopiero powstawać, ale po
                przeczytaniu Waszych wypowiedzi na forum nie wiem czy to taki dobry pomysł.
                Czy istnieje jakis kontakt (dla takiej jak ja osoby z zewnątrz) z już
                istniejącą wspólnotą mieszkaniową?
                • Gość: mikers Re:Henryk Jeżak ENERGOBUDOWA -akustyka budynku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 16:54
                  to będzie trochę trudne do wykonania,
                  ale jeśli mogę zasugerować to zajrzyj na stronę naszego osiedla
                  republika.pl/zielonystaw/ , tu jest jeszcze kilka ciekawych komentarzy o
                  developerze i nie tylko...

pozdrawiam mikers
                  • Gość: mikers Re:Henryk Jeżak ENERGOBUDOWA -akustyka budynku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 16:56
                    i jeszcze jedno forum osiedlowe
                    www.greennet.org.pl/cgi-bin/simpleforum.cgi
                    pozdr mikers

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka