Dodaj do ulubionych

Marina czy Miasteczko Wilanów

16.05.07, 10:52
Które z tych lokalizacji uwazacie za bardziej przereklmaowane?

Śledzę artykuły jak ludzie sie nacieli w róznych inwestycjach, które były
sprzedawane jako unikalne enklawy, a okazałysie zwykłymi blokowiskami na
których mieszkancy borykają sie z tak prozaizcnymi problemami braku miejsc do
parkowania, braku dostepu do internetu cyz telewizji - bo jest monopol
operatora, a w zwiazku ze szczelnym ogrodzeniem sa skazani na 2 najdrozsze
sklepy i do autobusu maszeruja ponad kilometr.

Gdzie Waszmy zdaniem ludzie najbardziej sie nabrali?
Moze znacie jeszcze inne lepsze przykłady?
Obserwuj wątek
    • herox Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 16.05.07, 11:03
      wegorkiewiczowski2 napisał:

> Gdzie Waszmy zdaniem ludzie najbardziej sie nabrali?
      > Moze znacie jeszcze inne lepsze przykłady?

Znam lepszy przykład:
      nabrali się najbardziej ci, którzy nic nie kupili i nadal zwlekają czekając na
      zniżkę cen.
      • pisarcz40 Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 16.05.07, 11:20
        herox. ten watek nie jest o cenach!!!!!!!!!!!!! Wszyscy wiemy ze twierdzisz ze
        zdrozeje i zgadzamy sie z toba.

Z przereklamowaiem to nie wiem, ale problem parkowania jest chyba na wszystkich
        owych osiedlach. Developer zapewia minimum wymagae przez przepisy, a ludzie
        kupuja tyle ile musza i czesto oszczedzaja i nnie kupuja miejsca na drugi samochod
    • wegorkie2 Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 16.05.07, 11:29
      Myślę że ze swoimi frustracjami powinieneś się zwrócić raczej do psychologa a
      nie na forum o mieszkaniach. Zwłaszcza że, znając moich sąsiadów, wiem że nie
      możesz liczyć na specjalnie wielki odzew, bo naprawdę mają dużo ciekawsze rzeczy
      do roboty niż dyskusje tego typu.
      Natomiast to że specjalnie "pode mnie" zakładasz nowe konta na forum jest
      ujmujące, doprawdy urocze... :-)

Pozdrawiam zatem.
    • bemowska_monika Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 16.05.07, 13:45
      Te przypadki to sa prawie nieszkodliwe, nacieli snobów z kasą, trudno - nauka
      kosztuje. Jak ktos myslal ze kupuje w willowym Wilanowie czy na starym mokotowie
      to cisnie sie pytanie skad ma kase. Spadla z nieba czy z przemytu narkotykow.
      • Gość: glupoty Re: Marina czy Miasteczko Wilanów IP: *.proxy.aol.com 16.05.07, 14:38
        Tak, kasa albo spada a nieba albo ze sprzedazy narkotykow. Nie ma absolutnie
        innego sposobu na zarobek. Zastawnow sie nad kolejna glupota jak napiszesz,
        albo sie nie odzywaj.
    • gogologog Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 17.05.07, 11:42
      A na tym pierwszym płacz teraz że nie mogąsię wydostać ze swojego zajebistego
      zamkniętego osiedla - pożaliil się już wyborczej jak mają źle i żeby im pomóc.

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4134897.html
      • Gość: Ekaunt Re: Marina czy Miasteczko Wilanów IP: 62.29.166.* 17.05.07, 12:03
        Nie przesadzajmy - kto kupił mieszkanie 2 lata temu na Miasteczku jest do przodu - ceny wtedy oscylowały wokół 4-4,5K. Teraz spokojnie opchnie je za 8K, lekko dopłaci i ma o wiele lepszą lokalziację. Podobnie na Marinie, choć mimo korków uważam, że to lepsza miejscówka od Wilanowa.
        Także bez zawiści :) Ja się tym nie podniecam, bo i tak wole kamienice :)
        • Gość: naciągaczom-STOP Miasteczko Wilanów IP: 212.160.172.* 17.05.07, 12:15
          już nie jest aż tak do przodu. jedź na pola wilanowski i zobacz jak na siłę
          deweloperka układa jezdnie z kostki ( nawet nie asfalt - z oszczędności ) w
          miejscu gdzie planowano centrum handlowo-usługowe. wszystko dla picu i dla oka
          przyszłych potencjalnych mieszkańców, że niby "gołe" pole a już jezdnie są. ale
          ciemnota z wiosek i tak to kupi.
        • kminkowa Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 17.05.07, 12:18
          No to jestes chlubnym wyjatkiem. Wiekszosc tutaj jak komus nie dokopie to ma
          potem zly dzien.
    • mi-tu Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 07.03.15, 08:33
      Cóż, niektórym się wydawało, że jak wezmą ogromny kredyt, będą "uczestniczyć" w życiu gwiazd mieszkając właśnie w miasteczku Wilanów... . My, starzy mieszkańcy, mamy teraz tzw. "polewkę", czynsze, nierozwiązane sprawy parkingowe, brak jakiejkolwiek infrastruktury-poza kilkoma drogimi knajpami- (biedronka by się przydała, ale nieeee, bo uwłacza to godności mieszkańców :-))..nie po to budowana była enklawa bogaczy :-), aby "plebsowski sklep tam stanął.., frankowi się polepszyło, a lemingi, zamiast cieszyć się "parkowym otoczeniem", zaglądają sobie w okna. Wybaczcie, mieszkańcy, ale nigdzie nie widziałam takiej zabudowy, że jak ktoś z sąsiedztwa puści bąka, to temu, z innego bloku, przy obiedzie śmierdzi....Rzeczą oczywistą jest, że oblejecie mnie stokiem pomyj...ale w takim razie po co forum, na którym się skarżycie????
      Płacić raty
      nie skarżyć się
      siedzieć cicho i chwalić się lokalizacją - choć cała Polska wie, że miasteczko...........
      • deszczowy_przechodzien Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 15.03.15, 23:20
        Kolega nie widział miasteczka;)....
        1. Knajpki i kawiarnie są zarówno w średniej jak również wyższej półce cenowej. I jest ich dużo.
        2. Biedronka od dawana jest - taka samo jak wiele innych sklepów (Alama, Simply, Sezam), w tym roku będzie jeszcze Piotr i Paweł, w przyszłym prawdopodobnie Auchan i Lidll
        3. To czy ktoś zagląda w okna - zależy od inwestycji i od ułożenia w tej inwestycji mieszkania. Ja mam po kilkadziesiąt metrów do przeciwległych blokow(od strony salonu) lub skrzydła budynku (dla pokojów od strony podwórka)
        4. Z parkowaniem jest problem głównie w trakcie dnia. Mimo dużej ilości miejsc parkingowych, większość jest w parkingach podziemnych (1,5 miejsca na mieszkanie) - więc osoby pracujące w misteczku mają problemy z parkowaniem.
        5. Infrastruktura całkiem dobra - a brakujące elementy w trakcie budowy - np: szkoła zlokalizowana w miasteczku. Dodatkowo elementy infastruktury dzielnicowej w bezpośrednim sąsiedztwie miasteczka (np: nowa biblioteka i centrum kultury na Kolegiackiej). Zresztą dzielnica też się stara aby infrastruktura "pracowała" - np w sali widowiskowej ratusza (jest on na terenie miasteczka) co dwa tygodnie jest przedstawienie dla dzieci.
        • kasia25251 Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 16.03.15, 12:03
          Na forach niestety najczęściej zasiadaja ludzie z dylematem czy kupic 40 m blisko centrum czy daleko i moze jeszcze wystarczy na samochod.Może wypowie sie ktos czy lepiej miec dom czy 120 m mieszkanie
          • deszczowy_przechodzien Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 16.03.15, 18:42
            Ja finalnie decydowałem się między średniej klasy mieszkaniem (110-130 metrów) w Warszawie a średniej klasy domem pod Warszawą (raczej szeregowice lub bliźniak) - z dobrym dojazdem. Rozważam 3 lokalizacje w Warszawie: Ochota - (na ochocie tylko Vermera i Arlet House), bliska Wola, miasteczko Wilanów. Budowa domu mi przeszła - jak sprawdziłem ile będę miał z tym problemów.

Finalnie zdecydowaliśmy się na mieszkanie - ze względu na dostęp do infrastruktury. W tej chwili przedszkole syna mam 300 metrów od mieszkania. Jak w weekend chcę pójść do dużego parku -to idę albo 15 minut do parku przy pałacu wilanowskim albo wsiadam w autobus i w 15 minut jestem w parku łazienkowskim. Mam 4 kawiarnie w odległości 3 minut spacerem, dla dziecka też mam kilka fajnych punktów. Nie mam problemów z odśnieżaniem itp. Mieszkam w dzielnicy ludzi którym chce się poprawiać przestrzeń wspólną - duża część projektów w budżecie partycypacyjnym to tereny wspólne (zieleń, fontanny itp) Jedynie co jest jeszcze problemem to niepełen układ drogowy. Niestety częściowa poprawa dla mnie nastąpi dopiero w 2016/2017 roku a dobrze będzie dopiero po 2021:(. Jednak dzięki temu miałem niższą cenę metra za lepszy standard niż w dzielnicach lepiej skomunikowanych.
        • nicolelech Re: Marina czy Miasteczko Wilanów 19.03.15, 12:36
          Popieram. Cisza, spokój, nikt mi w okna nie zagląda. Czysto! Biedronka jest jak i mnóstwo innych sklepów. Dojazd jak dla mnie dobry. Blok ma juz 4 lata i nadal sa wolne miejsca w garażach. Ceny za m2 przystępne. Ludzie jak wszędzie, sa i Ci mili i Ci mniej mili ale ja tu znajomości nie przyszłam szukać a spokojnie mieszkać. Jak na razie wszystko na plus. Jest gdzie spacerować, biegać, jeździć rowerem. I fajna siłownię mamy:) Jak jadę na Ochotę i Ursynów i widzę wokół bloków ten syf, kupy itp to ciesze się że właśnie tu mieszkam. Nie mówię że jest idealnie bo też czasem coś się nawinie ale dużo dużo lepiej:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka