Dodaj do ulubionych

OSIEDLA SONATA - Sabe Investment

IP: 157.25.43.* 02.06.03, 12:04
Witam wszystkich,

Jaka jest wasza opinia na temat w/w osiedla. Warto tam kupic mieszkanie?
Bardzo mi sie podoba to osiedle, ciezko znalezc ladniejsze miejsce w
Warszawie. Jedyne co mnie odpycha to planowana w poblizu trasa szybkiego
ruchu i zapachy z Wedla. Moze mieszkancy by sie wypowiedzieli na ten temat?
Czekam na opinie i z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anula Re: OSIEDLA SONATA - Sabe Investment IP: *.novartis.com 02.06.03, 14:51
      " ...Okolica jest moim zdaniem spoko - nie są to Szmulki czy Centrum, zresztą
      gdzie w naszym mieście jest naprawdę bezpiecznie ...? Moją znajomą napadnięto
      wczoraj w biały dzień na "arystokratycznym" Żoliborzu a do biura mojego ojca w
      samym Centrum były dwie nieudane próby włamań - obydwie w samo południe . Ja w
      każdym razie nie zauważyłam wyższego zagęszczenia żulią niż na moim rodzinnym
      Bemowie. Do pracy jeżdżę środkami lokomocji miejskiej - bez żadnych ekscesów.
      Uważać na siebie trzeba wszędzie ...Dolna granica metrażu mieszkań, które
      zostały jeszcze do sprzedania to 85 m - mniejszych już nie ma.
      Z tego co wiem to przy Grochowskiej jest podstawówka, przedszkole (pytanie na
      jakim poziomie) i Szkoła Języków Obcych, a i po drugiej stronie Parku napewno
      coś się znajdzie.Z samego mieszkania jestem b.zadowolona, cena m2 jest
      adekwatna do poziomu wykończenia mieszkań i całej infrastruktury osiedla. Solą
      w oku jest typowa praska rudera sąsiadująca z naszym osiedlem, ale może i ona
      zniknie któregoś dnia, tak jak zniknęły baraki które stały kiedyś w miejscu
      Sonaty ..."
      Powyżej Cytat z mojego maila na ten sam temat;
      Standard wykończenia jest wysoki, czynsz 7,50 za metr, dobre okna więc szum
      miasta nie jest zbyt uciążliwy - zresztą od strony Jeziorka właściwie nic nie
      słychać poza kaczkami :)
      Co do trasy to projekt jest sprzed 60 lat i jak do tej pory nic z niego nie
      wyszło - oby tak dalej ...
      pozdrawiam
      • Gość: Gregor Re: OSIEDLA SONATA - Sabe Investment IP: 157.25.43.* 02.06.03, 15:04
        Dziekuje za info. A czy zapachy z Wedla Ci nie przeszkadzaja?

Pozdrawiam
        • Gość: Anula Re: OSIEDLA SONATA - Sabe Investment IP: *.novartis.com 02.06.03, 15:16
          Ja mieszkam w PRESTO czyli najdalej od Wedla i do tej pory nic do mnie nie
          dotarło -czasami wędruję po osiedlu np. do Administracji w ALLEGRO i też jakoś
          nic mi się "nie rzuciło" do nosa ...Wszystko zależy od wiatrów :)
          Zresztą są gorsze zapaszki ...
          pozdrawiam
          • Gość: Gregor Re: OSIEDLA SONATA - Sabe Investment IP: 157.25.43.* 02.06.03, 15:36
            Czyli nie masz zadnych zastrzezen co do osiedla (pomijajac wspomniana przez
            Ciebie rudere, stojaca obok). Przepraszam, ze tak pytam ale zastanawiam sie nad
            kupnem mieszkanka w te inwestycji (jutro jade ogladac) i po prostu staram sie
            wyjasnic nekajace mnie watpliwosci.

Dzieki i pozdrawiam
            • Gość: Anula Re: OSIEDLA SONATA - Sabe Investment IP: *.novartis.com 03.06.03, 07:51
              Może to się wydaje niemożliwe, zwłaszcza po lekturze niektórych wątków na tym
              forum - ale naprawdę nie. Aż się sama zastanawiam czy nie sprawa nie ma
              jakiegoś haka... Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że chyba nie.
              Przy odbiorze mieszkania wpisaliśmy tylko jedną usterkę, uszkodzony "sztywny
              łańcuch" w drzwiach wejściowych.
              W wielu mieszkaniach nie ruszyły jeszcze roboty wykończeniowe, więc hałasy w
              budynkach mogą się nasilić, no i w Parku w weekendy odbywają się imprezy
              kulturalne (jakieś mecze itp) i ich odgłosy niosą się po wodzie.
              No i może trochę mrukowata jest szefowa pionu technicznego ...:)
              pozdrowionka
              • Gość: Gregor Re: OSIEDLA SONATA - Sabe Investment IP: 157.25.43.* 03.06.03, 09:46
                No wlasnie - jak Ci sie mieszka nad parkiem. Czy wymienione przez Ciebie
                imprezy nie przeszkadzaja? Napisz mi prosze.

Pzdr
    • Gość: Anula Re: OSIEDLA SONATA - Sabe Investment IP: *.novartis.com 03.06.03, 10:16
      Są chyba tylko latem i nie zawsze, no i nie są to np. amatorskie wyścigi
      motocyklowe, więc naprawdę da się wytrzymać.
      Oczywiście, że stajesz się odrobinę ich mimowolnym uczestnikiem, ale obawiam
      się że idealną ciszę znajdziesz w środku Puszczy Kampinoskiej a nie 10 minut od
      Centrum...

pozdrawiam
      • Gość: Gregor Do Anuli IP: 157.25.43.* 05.06.03, 11:50
        Czesc Anula,

Jestem po ogladaniu mieszkania. Samo osiedle jest super, wysoka jakosc
        wykonania, ladne patio, piekny widok z okna. Tutaj nie mam zadnych zastrzezen.
        Mam troche watpliwosci co do okolicy. Grochow to jednak Grochow. Te rudery przy
        Grochowskiej przylegajace bezposrednio do osiedla nie wygladaja za ciekawie.
        Poniewaz o zapachy z Wedla i o sasiedztwo Skaryszewskieg juz Cie pytalem to
        pozwole sobie zapytac o bliskosc stadionu dziesieciolecia. Czy nie jest to zbyt
        uciazliwe? No i ostatnia sprawa - pani z biura handlowego poinformowala nas o
        planach budowy trasy szybkiego ruchu w poblizu osiedla? Jesli powstanie co
        wcale nie jest takie niemozliwe to mieszkancy budynku polozonego najblizej
        Miedzynarodowej beda mieli, delikatnie mowiac, przesrane. Powiem szczerze -
        gdyby nie ta trasa szybkiego ruchu to kupilbym to mieszkanie. Ale jesli ja
        wybuduja? Narazie wyglada to super i jestem w stanie zaakceptowac niedogodnosci
        zwiazane z mieszkaniem na Grochowie czy tez w poblizu Wedla (tym bardziej ze
        produkcja ma zostac przeniesiona), ale jesli chodzi o ta trase to mam duzo
        obaw. Przeciez mieszkania moga stracic na wartosci. A moze masz jakies nowe
        wiesci dotyczace tego tematu? Czekam na odzew.

Pozdrawiam
        • Gość: Anula Re: Do Anuli IP: *.novartis.com 05.06.03, 15:55
          W środowej Gazecie był artykuł na ten temat - władze są zdania, że przecinanie
          Parku w jakimkolwiek miejscu nie wchodzi w rachubę. Wariant, który jest
          prawdopodobny to okolice W-wy Wschodniej do Szwedzkiej a w drugim kierunku w
          stronę Grochowskiej. Była nawet załączona mapka, ale w marnej skali i nie
          mogłam stwierdzić gdzie miałaby docierać do Grochowskiej - tak na oko
          przesunięta w stronę Powszechnego.
          No ale przez moje rodzinne Bemowo mają ciągnąć autostradę (tu ukłon i
          podziękowania dla mieszkańców Ursynowa i władz bemowskich), więc chyba mi
          przyjdzie umrzeć w hałasie ...:)
          Sprawa Trasy jest dla mnie o tyle interesująca, że jeśli miałby zostać
          dopuszczony wariant Międzynarodowej, to ja też należę do grupy, tych co
          mają "przesrane".
          Jeśli chodzi o Stadion, to jak na razie nie zauważyłam jego "pracowników"
          w "naszej" części Parku - kręcą się gdzieś koło Waszyngtona. Stadion na pewno
          podnosi wszystkie statystyki kryminalne Pragi - i będzie zapewne
          pierwszą "ofiarą" naszego (ewentualnego) wejścia do Unii, bo nie sądzę żeby
          Bruksela zniosła siedlisko wszelkiego piractwa tej skali pod nosem. Ja mam
          nadzieję że go zlikwidują, bo jest po prostu obciachem.
          Ale wracając do tematu - przyznaję że nie uprawiam joggingu nocną porą w Parku,
          więc nie mogę się w kwestii bezpieczeństwa wypowiadać, ale łażę po nim
          (samotnie też) w ciągu dnia i się krótko mówiąc nie boję. Zimą było po prostu
          bajkowo - śnieg, zamarznięte jeziorko, dzieci na saneczkach, panowie łowiący
          rybki w przeręblach - po prostu idylla. I wszystko na wyciągnięcie ręki.
          Ryzyko że Trasa powstanie jest - musisz sam podjąć decyzję, ja już ją podjęłam
          i nie żałuję - mimo że w Sabe nic mi na temat Trasy nie powiedziano,
          dowiedziałam się o niej z Forum.
          pozdrawiam serdecznie - daj znać jaką podjąłeś decyzję
          • Gość: Mat Re: Do Anuli IP: waprx* / 192.168.14.* 06.06.03, 00:22
            Tylko dodam że Trasa Tysiąclecia ma dochodzić do Grochowskiej kawałek za
            Międzynarodową w strone ronda Wiatraczna - mniej więcej na wysokości
            przedszkola na Stanisława Augusta. Budowa trasy kosztem parku jest praktycznie
            nierealna, także nie stresujcie się nią.
        • Gość: Anula Re: Do Anuli - P.S. IP: *.novartis.com 05.06.03, 16:28
          P.S.
          czy wiesz że Sonatę jako jedno z nielicznych nowoczesnych osiedli wymieniono
          w "Subiektywnym Przewodniku po Warszawie" pana Majewskiego (to takie dodatki do
          GW o poszczególnych dzielnicach W-wy - ukazywaly się jakieś dwa tygodnie temu).
          Napisano że chyba nie ma w Wawie osiedla z piękniejszym widokiem -
          jeszcze raz pozdrawiam
          • Gość: Gregor Re: Do Anuli IP: 157.25.43.* 06.06.03, 09:08
            Czesc Anula,

Jestem wlasnie po ogladaniu mieszkanka w Sonacie. Bardzo mi sie podobalo. Tak
            naprawde to nie ma sie do czego przyczepic. Wade jest na pewno brak stalego
            lacza internetowego. Przy tym standardzie powinno byc. No i osiedlowa kablowka
            z niezbyt bogata oferta. No ale to sa szczegoly (zeby wszyscy, ktorzy sie
            buduja mieli takie problemy). Samo osiedle jest naprawde swietne.
            Sam musze rozwazyc czy jestem w stanie zaakceptowac minusy (okolice
            Grochowskiej, Wedel, planowana ale wg wielu nieprawdopodobna budowa trasy w
            poblizu osiedla i Parku Skaryszewskiego). Do samego osiedla nie mam zadnych
            zastrzezen, bo jest po prostu super. No i widok z salonu na przepiekne jeziorko
            Kamionkowskie i park zapiera dech. Tak wiec wybor jest trudny. A moze Ty mnie
            jakos zachecisz (bo waham sie, ale jestem raczej na tak).
            W ogole dzieki za pomoc i poswiecenie czasu.

Pozdrawiam

P.S. A czy obecnosc Kosciola nie jest zbyt uciazliwa?
            • Gość: Anula Re: Do Anuli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 21:28
              Witaj,
              słusznie napisałeś, że sam musisz podjąć decyzję.
              Ja obejrzałam dużo inwestycji (wchodziły w grę tylko już istniejące -
              żadne "dziury w ziemi"), jako alternatywę do Grochowskiej miałam Wrzeciono,
              zrobiłam sobie listę "+" i "-"... no i mieszkam na Grochowskiej.
              Dla mnie Sonata ma więcej zalet niż wad, a jak już pisłam zawsze miałam
              sentyment do Pragi, jako jednej z nielicznych ocalałych części przedwojennej
              Warszawy.Dla mnie Praga ma klimat, którego nie ma żadna inna część tego miasta
              i jest to kawałek Warszawy, której już nie ma na drugim brzegu Wisły. Każdy
              szuka czego innego w swoim otoczeniu i ja to "coś" znalazłam właśnie tutaj.
              Zastanów się na ile Sonata spełnia Twoje oczekiwania i ... zdecyduj się albo
              szukaj dalej...
              pozdrawiam i miłego weekendu
              P.S. Kablówka jest katatrofalna, niestety w Administarcji nie potrafili
              zrozumieć że są ludzie, którym może zupełnie nie zależeć na polskiej TV, za to
              na tej obcojęzycznej(ang/niem) jak najbardziej ...Na razie nie ma oficjalnej
              zgody na indywidualne anteny gdziekolwiek, chociaż jak zauważyłam niektórzy nic
              sobie specjalnie z tego nie robią. Brak łącza też podpada pod kategorię "-"
              • Gość: Nowy Re: Do Anuli IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 12.06.03, 11:26
                Moi drodzy,

z ogromną uwagą czytam wasz wątek i cieszę się, że będe miał takich sąsiadów,
                bo zdecydowałem się na kupno. Będe mieszkał w Presto a wiec w budynku gdzie
                Anula. Spokojnie z moich wiadomosci wynika, że Trasa jest nierealna, poniewaz
                wytypowano trzy parki do inwestycji są to nasz Skaryszwski, Saski i Łazienki,
                tak wiec moze byc tylko lepiej. Jak powiedziałem znajomym o cenie, to musze
                powiedziec, ze wszyscy byli mocno zskoczeni. Troche mnie niepokoi brak sasiadów
                w ielu budynkach. Z jednej strony to dobrze, bo to oznacza, ze kupione je jako
                lokate kapitalu, a wiec i nasze mieszkania pojda w gore, z drugiej wieczne
                remonty i dostosowania. Ja postaram sie zacząc i skonczyc w wakacje tak aby byc
                jak najmniej upier...

Pozdrawiam i do osobistego spotkania.

PS. Anula czy kablu jest Canal+?

Nowy
                • Gość: Anula Re: Do Nowego IP: *.novartis.com 12.06.03, 13:19
                  Czołem,
                  w ofercie jest 30 badziewnych kanałów - obecności "Canal +" nie stwierdziłam
                  (jest za to VIVA POLSKA , POLONIA 2 itp...)
                  pozdrowionka
                  P.S. Faktem jest,że jeszcze w wielu mieszkaniach nie zaczęto robót
                  wykończeniowych - potwierdził to facet który zakładał mi TV. Ciekawa jestem ile
                  mieszkań jest jeszcze nie sprzedanych - lista na stronie SABE jest dość
                  imponująca, ale nie wiem czy aktualna, bo mojej znajomej, zainteresowanej
                  kupnem mieszkania pokazano tylko 3 sztuki. Wiesz coś na ten temat?
                  • Gość: Gregor Re: Do Nowego IP: 157.25.43.* 12.06.03, 15:54
                    Gość portalu: Anula napisał(a):

> Czołem,
                    > w ofercie jest 30 badziewnych kanałów - obecności "Canal +" nie stwierdziłam
                    > (jest za to VIVA POLSKA , POLONIA 2 itp...)
                    > pozdrowionka
                    > P.S. Faktem jest,że jeszcze w wielu mieszkaniach nie zaczęto robót
                    > wykończeniowych - potwierdził to facet który zakładał mi TV. Ciekawa jestem
                    ile
                    >
                    > mieszkań jest jeszcze nie sprzedanych - lista na stronie SABE jest dość
                    > imponująca, ale nie wiem czy aktualna, bo mojej znajomej, zainteresowanej
                    > kupnem mieszkania pokazano tylko 3 sztuki. Wiesz coś na ten temat?

Zostaly tylko duze mieszkania. Powyzej 86 m2. Pani z dzialu sprzedazy
                    powiedziala, ze gdyby to byly mieszkania 2 pokojowe to juz dawno by ich nie
                    bylo. No i z cena za garaz to chyba jednak troche przesadzili (35 tys zl). Przy
                    okazji - cena za m2 wychodzi srednio 4300. To troche duzo jak na te okolice (w
                    koncu to Grochow) i w ogole ta strone Wisly. Oczywiscie nie mozna zaprzeczyc,
                    ze osiedle jest po prostu sliczne.
                  • Gość: Nowy Re: Do Nowego IP: *.visp.energis.pl 12.06.03, 21:37
                    Witam z wieczora,

po pierwsze dzięki za odpowiedź. Z moich informacji wynika, że mieszkań jest
                    jeszcze kilka, ale głównie te wewnątrz, których pokoje (oprócz salonu) wychodzą
                    na Grochowską. Są one dosyć drogie (w porównaiu z innymi), ale można
                    negocjować. Jeżeli np. ktoś kupuje od razu garaż (mnie nie było stać) to może
                    sporo zejść z ceny (informacja od jednej z osób, która też kupiła). Ja kupiłem
                    to mieszkanie z bocznym balkonem, tak więc widok na park mam troszkę
                    ograniczony, ale generalnie i tak jestem bardzo zadowolony (tych mieszkań
                    podobno juz nie ma). Martwi mnie ta kablówka. Moja córka uwielbia Teletubisie,
                    które sa tylko na Canale+, a ja polską piłkę nożną (każdy ma jakieś zboczenie)
                    tak więc chyba zdecyduje się umieścić talerz na balkonie, choć wcale mi się to
                    nie uśmiecha. Bardzo mile mnie zaskoczył ładny plac zabaw dla dzieci na
                    dziedzińcu. Pytałaś w poprzednim wątku o przedszkole w pobliżu. Jest nie złe.
                    Mojej żony koleżanka jest tam dyrektorem i dobrała sobie naprawde niezłe
                    nauczycielki. Moja córka prawdopodobnie tam pójdzie.

To na razie tyle. Chętnie będe dalej korespondował.

Nowy
                    • Gość: Anula Re: Do Nowego IP: *.novartis.com 13.06.03, 08:00
                      Witam o poranku,
                      W kablówce są jakieś programy kreskówkowe dla dzieci - może znajdą się i
                      Teletubisie...? Zazdroszczę balkonu, bo ja takowego nie posiadam - moje
                      mieszkanie to zaledwie 40 m (+ 5 komórki), chociaż dla jednego zapracowanego
                      człowieka całkowicie wystarczy.
                      Moim "zboczeniem" są języki (głównie niemiecki) jestem więc mocno podłamana
                      właściwie brakiem kanałów obcojęzycznych w kablu.
                      A możliwości zainstalowania anteny na dachu pozbawiła mnie Administracja - tak
                      to jest jak się człowiek trzyma prawa. Teoretycznie na balkonach też nie wolno
                      instalować anten, bo balkony należą do elewacji...

Wydaje mi się, że cena mieszkań wynika właśnie z położenia - wprawdzie
                      prawobrzeżna Warszawa , ale dawna gmina Centrum, no i poza tym kwestia jakości
                      mieszkań - to w końcu (nie chcąc obrażać nikogo) nie JW Construction.
                      O to przedszkole to mnie pytano przy okazji jakiegoś wątku o Kamionku - dla
                      mnie jest ono o tyle nieistotne, że nie posiadam "przychówku" (ale dzięki za
                      info, może kiedyś się przyda...:))
                      Plac zabaw jest naprawdę ładny, jak cała infrastruktura osiedla.
                      Łudzę się, (chociaż to oczywiście nic pewnego)że ceny mieszkań będą miały
                      odrobinę wpływu na poziom ludzi, którzy się wprowadzą i że nie będzie żadnych
                      aktów wandalizmu - byłoby naprawdę szkoda.
                      Czekam na dalszą "wymianę informacji", pozdrawiam życząc miłego dzionka i
                      weekendu!
                      • Gość: Nowy Re: Do Nowego IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 13.06.03, 09:28
                        Witam ponownie,

Z tą kablówką to jakaś całkowita pomyłka! Brak obcojęzycznych programów to
                        skandal. Ja może nie jestem wielkim fanem jezyków obcych (traktuje to jako zło
                        konieczne), ale z racji wykonywanego zatrudnienia muszę często posłuchac
                        wiadomości po niemiecku i angielsku. Trudno pójdę na awanturę i zainstaluje
                        sobie Cyfrę+. Mam nadzieję, że tak uda mi się ukryć talerz, że nie będe
                        obrzydzał elewacji. Z drugiej strony trochę się nie dziwie administracji.
                        Widziałem już kilka zainstalowanych anten i wygląda to trochę, jak blok w
                        Istambule. Ale brak alternatywy powoduje opór. Czy z tą kablówką naprawde nic
                        sie nie da zrobić? Co do wyboru, to całkowicie się zgadzam, mam nadziejże,że
                        lokatorami nie będą jacyś wandale, którzy zrobią z pięknego osiedla w dwa lata
                        norę. Jak rozumiem zarówno metraż jak i cena nie predystynują osiedla pod
                        wynajem tylko właściwe mieszkanie. To jest jakaś gwarancja, że lokatorzy będą
                        dbac o własne mienie. Ponadto liczba wątków na forum pokazuje, ze dużo osób ma
                        dostęp do internetu, tak wiec jest to jakaś dodatkowa gwarancja, ze są to
                        ludzie na tzw. poziomie (nie znoszę tego zwrotu, ale jednak odzwierciedla on
                        kondycję naszego społeczeństwa, chociaż ostatnie referendum pozytywnie mnie
                        zaskoczyło).

Pozdrawiam i miłego weekendu

Nowy
                        • Gość: Anula Re: Do Nowego - nieszczęsna kablówka IP: *.novartis.com 13.06.03, 09:58
                          Z tym brakiem kanałów to trochę przesadziłam, ale jest ich naprawdę niewiele -
                          właściwie tylko podstawowe: CNN (ang) i Euronews (niem.), jakiś francuski,
                          jeden włoski, z lepsiejszych polskich Ale Kino!.
                          Ja u rodziców miałam 33 kanały niemieckie (przyznaję że nie wszystkie są
                          najwyższych lotów) i tak naprawdę na polskiej TV mi nie zależy .
                          Niemiecki to mój drugi "ojczysty" język i prawdę rzekłszy bardzo mi go brakuje.
                          Zostałam od niego po prostu odcięta. Może wszystko się zmieni, jak zacznie
                          działać wspólnota, wtedy można będzie wybrać jakiegoś lepszego operatora.
                          Na awantury się nie nastawiaj, bo zdaje się że większość ludzi anteny montuje,
                          bez informowania Administracji. Chociaż nie podnosi to estetyki otoczenia
                          (porównanie z Istambułem też mi się narzuca), to trudno się ludziom dziwić - w
                          końcu balkony należą do nich a jednocześnie są częścią elewacji (to chyba jakaś
                          kolejna polska hybryda prawna - zaprzeczenie samo w sobie).
                          jeszcze raz pozdrawiam
                      • Gość: Pedro Re: Do Nowego [OT] IP: waprx* / 192.168.14.* 14.06.03, 00:07
                        > Łudzę się, (chociaż to oczywiście nic pewnego)że ceny mieszkań będą miały
                        > odrobinę wpływu na poziom ludzi, którzy się wprowadzą i że nie będzie żadnych
                        > aktów wandalizmu - byłoby naprawdę szkoda.

Tak trochę off topic

Znajomy parę lat temu kupił mieszkanie na Drawskiej. Tez się łudził że skoro
                        tak drogo (coś koło 4500 za metr było) to ludzie będą na poziomie. Co się
                        okazało? Że pół osiedla to łyse karki z mafii... Właśnie próbuje to mieszkanie
                        sprzedać ;-) W międzyczasie pobito i okradziono mu żonę na Dickensa. Potem pod
                        sąsiednim blokiem znaleziono bombę pod samochodem. Ja tam wolę naszą Pragę
                        jednak ;-)

• Gość: Anula Re: Do Pedro[OT] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 19:47
                          Nie pocieszaj Pedro, nie pocieszaj ...:)
                          Przecież napisałam że się "łudzę" - bardzo dobrze zdaję sobie sprawę, że
                          pieniądze nie zawsze idą w parze z kulturą i cywilizacją, a brak kasy nie
                          oznacza braku tychże.
                          pozdrawiam
    • Gość: Ana SONATA IP: 194.139.172.* 18.07.03, 11:20
      Wlasnie kupilam mieszkanie w Sonacie, i uwazam ze jedyna w swoim rodzaju
      lokalizacja oraz standard wykonczenia rekompensuja kosmiczna cene.
      Zabieram sie za podstawowe prace wykonczeniowe i w sierpniu sie przeprowadzam.
      Mieszkam w Moderato - przyszli sasiedzi mile widzianki!
      pozdrawiam wszystkich
      • Gość: Andrzej K. Re: SONATA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 09:10
        Ceny są nie najniższe, ale czy aż kosmiczne ?
        Ja również tu kupiłem mieszkanie 3 mies. temu w Presto i to taniej niż
        na "padającej" Wildze VII (a standard bez porównania).

Może byłaś niedostatecznie twarda podczas negocjacji ?

Spokoju podczas wykańczania.
        Pozdrawiam
        • Gość: Ana Re: SONATA IP: 62.233.141.* 20.07.03, 13:12
          Hmmm... w kwestii cen, dla mnie one sa kosmiczne:-),nawet po wynegocjowaniu
          czegos, ale i tak nie zamienilabym tego mieszkania na zadne inne.

Mieszkasz juz w SOnacie czy jestes na etapie prac wykonczeniowych?

Pare dni temu po raz pierwszy znalazlam troche czasu zeby delektowac sie
          widokiem z balkonu - i pierwsze zaskoczenie - nawet od strony parku slychac
          jest w oddali halas dochodzacy z ulicy Grochowskiej , tramwaje etc.

pozdrawiam/A
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka