Dodaj do ulubionych

W-s-y-pa luksusu

25.05.07, 11:14
Od jakiegoś czasu po oddaniu nowego budynku M w Piasecznie w/w nowego sklepu
ALMA zaczyna mieszkańców zalewać... krew ale i woda, póki co w garażach i
sufitach ostatnich pięter ale grzyb już sobie śmiało rośnie, wygląda na to, że
wilgoć wchodzi powoli acz skutecznie od dołu do góry klatek. Budynek również
pęka, może nie w szwach ale we wszystkich prawie lokalach są duże pęknięcia,
sufitów i ścian. Pękają płytki, rdzewieją śruby. W trakcie budowy gazety
pisały, że teren jest podmokły, a do tego czasem wylewa płynąca woda w wąskim
kanałku blisko budynku tzw. Perełka, nie zrażało to jednak dewelopera i w
dalszym ciągu buduje w tych okolicach następne duże budynki CP, gdzie
mieszkania już sprzedane prawie wszystkie, bo na tym terenie jawił się jako
najlepszy deweloper, za co został wyróżniony przez lokalną gazetę.
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.crowley.pl 25.05.07, 12:25
      i co dalej będzie?
      • thahr Re: W-s-y-pa luksusu 25.05.07, 13:20
        Gość portalu: klient napisał(a):

> i co dalej będzie?

A to już sprawa mieszkańców i zarządcy budynkiem, może tu się wypowiedzą.
        Deweloper ma w planach dalsze budowy, jak ktoś lubi ekstremalne sytuacje to co
        tam mu przestrogi przeszkadzają.
    • Gość: mieszkaniec Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 16:04
      Nieprawidłowości jest naprawdę dużo - mieszkańcy nie wypowiadają się bo są na
      każdym kroku terroryzowani przez przedstawiciela developera że firma rozwiąże z
      nimi umowę. Więcej można poczytać na www.piekut.fora.pl .
      • ciamajda11 Re: W-s-y-pa luksusu 26.05.07, 09:24
        Wygląda, że musicie poczekać na akty notarialne a potem dochodzić swoich praw.
        • ciamajda11 Re: W-s-y-pa luksusu 26.05.07, 09:29
          Biuro Ochrony Konsumenta podało, że umieszczanie klauzuli w umowie
          że "developer będzie zarządzał nieruchomością przez np. 2, 3 lub 4 lata " jest
          niezgodne z prawem. Można złożyć wniosek do sądu.
          • Gość: fan M. Wojteckiego Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:14
            dzieki za info i chyba bedzie trzeba sie jednak zglosc do sadu, ciekawe jest to
            ze cena w central parku zostala podniesiona do 7tys za m2 jak juz nie ma w
            sprzedazy tam mieszkan, a faktycznie ja tez kupilem tam mieszkanie i widze ze
            ten caly Wojtecki w metropolisie robi starszny poploch i wymusza rozwiazywanie
            umow, szkoda ze nie pisze ze zapewni oddanie pieniendzy za kazdy metr ceny
            rynkowej a nie ktory ktos zaplacil ponad rok temu, tak naprawde myslalem ze
            formu zrobia sobie dobra reklame, ale radze nastepnym nabywca mieszkan w firmie
            Piekut Development o mocne zastanowienie sie.
            • ciamajda11 Re: W-s-y-pa luksusu 28.05.07, 19:06
      • ciamajda11 Re: W-s-y-pa luksusu 30.05.07, 21:05
        Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> Nieprawidłowości jest naprawdę dużo - mieszkańcy nie wypowiadają się bo są na
        > każdym kroku terroryzowani przez przedstawiciela developera że firma rozwiąże
        z
        > nimi umowę. Więcej można poczytać na www.piekut.fora.pl .

Jest jedna prosta rada, nie pisać nic na forum, uzgadniać wszystko między sobą,
        poczekać na podpisanie aktów notarialnych.
        A tak nawiasem mówiąc proszę wydrukować jego wypowiedzi, iść z tym do prawnika,
        dla mnie jego wypowiedzi wyglądają jako szantaż a szantaż jest karalny.
        • janik15 Re: W-s-y-pa luksusu 30.05.07, 21:25
          Dobrze, że nie mam takich problemów jak wy, myślę że powinniście po podpisaniu
          aktów notarialnych wynająć dobrego prawnika, który poradzi wam co robić dalej.
          Wogóle nie mieści mi się w głowie, że deweloper może straszyć swoich klientów,
          że dostaną wypowiedzenie umowy już po podpisaniu protokołu zdawczo-
          odbiorczego.
          • Gość: gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.acn.waw.pl 31.05.07, 09:48
            szantaz i grozba to typowe zachowanie ludzi, ktorym brakuje senowynych
            argumentow. Tez doradzam zachowanie wszytskich postow z forum w wersji
            elektronicznej i drukowaniej bo szntaz i bezpodstawna grozna to czyn karalny.
    • thahr Re: W-s-y-pa luksusu 28.05.07, 08:48
      Na stronie jest dużo porównań i cytatów. Ja też coś przytoczę:

"Przed bitwą Filistynów i Izraelitów Goliat wystąpił przed wojska i
      zapowiedział, że chce walczyć z jednym z Izraelitów.
      Do walki zgłosił się Dawid, będący jeszcze chłopcem. Król Saul dał mu swoją
      zbroję, jednak Dawid nie umiał się w niej poruszać i do walki wyszedł bez
      osłony, uzbrojony jedynie w procę i 5 kamieni. Kiedy Dawid strzelił z procy w
      czoło Goliata, olbrzym upadł, a następnie Dawid wziął jego broń i odrąbał mu głowę."

Czego życzę sąsiadom ku pokrzepieniu, że wielki nie zawsze znaczy mocny.
    • Gość: gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.acn.waw.pl 28.05.07, 08:55
      A znacie takie przyszłowie "I Herkules dupa kiedy ludzi kupa" ....
      • Gość: Rysio Re: W-s-y-pa luksusu IP: 62.233.237.* 28.05.07, 09:59
        Wojtecki to dobry drań,
        pokazał teraz swoim "przyjaciołom" w Metropolis swoje prawdziwe oblicze.
        Wcześniej pluł im w twarz a oni twierdzili że to deszcz pada.
        • Gość: gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.multiserv.com 28.05.07, 12:10
          Tak to bywa. W interesach nie ma przyjaciól tylko kasa sie liczy. Co do Pana
          Wojteckiego to zawsze mu słoma z butów wystawała, wystaje i wystawać będzie.
          Opakowanie to nie wszystko liczy się kultura i prezencja. Kiedyś będzie
          rozliczony ze swoich zachowań i podejścia do ludzi.....
          • ciamajda11 Re: W-s-y-pa luksusu 28.05.07, 19:19
            Ceny mieszkań galopują w górę, ale czym wyższa cena sprzedaży tym wyższa musi
            być kultura obsługi. Za cenę 7 tys za metr z taką kulturą ciężka będzie
            sprzedaż. Wątpię, żeby podporządkowali się kupujący, raczej sprzedający będą
            musieli popracować nad swoim zachowaniem.
            • Gość: ukryta komnata Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 06.06.07, 13:53
              Widzę, że to Pan Wojtecki miał racje a nie kilka osób, które na niego bluźniły
              na forum. Dziś te osoby same zamknęły forum piekut.fora.pl i to nie ze strachu
              tylko ze wstydu.
              Wczoraj wieczorem czytałem te obelgi, które pan Wojtecki przeskanował na ogólne
              forum i włos mi sie zjeżył. Jak można być tak perfidnym i bezmyślnym?
              Panie Marcinie jestem z Panem a Ci co na Pana pluli nie są godni nawet umyć
              jednego z Pana samochodów.
              • Gość: gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.acn.waw.pl 06.06.07, 15:40
                hmm......ciekawe...ciekawe....czyżby towrzyła się nowa grupa popleczników Pana
                Wojteckiego....stara okazała się niegodna? no tak trzeba nowe włazidu... sobie
                zorganizować...jeden już jest...
                • Gość: Gość Re: W-s-y-pa luksusu IP: 194.106.192.* 06.06.07, 16:13
                  Szkoda, że zamknęli forum, przynajmniej mogliśmy oglądć aktualne zdjęcia z
                  budowy.
    • wwwa Re: W-s-y-pa luksusu 06.06.07, 18:15
      mam prosbe o otwarcie forum - wiekszosc jego użytkowników nie orientuje sie o
      co chodzi w tych wszystkich rozgrywkach forumowych i chce mieć znowu dostęp do
      informacji (jakiekolwiek one by nie byly)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=63746037
      • Gość: Gość Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 20:08
        Z uwagi na to,że forum zostało zamknięte uruchomiłem Nowe Forum dla Mieszkańców
        Central Parku...Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tam pisać. NIe chcę aby
        powtórzyła się sytuacja z www.piekut.fora.pl. Zapraszam na
        www.cppiaseczno.fora.pl/
        • wwwa Re: W-s-y-pa luksusu 06.06.07, 20:50
          nie za szybko? skąd pewnosc ze poprzednie forum nie zostanie uaktywnione?
          przeciez bylo tam dosc duzo przydatnych informacji i szkoda budowac wszystko od
          nowa.
          • Gość: Gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 06.06.07, 22:51
            jak u nas wszystko szybko przebiega, zamyka się jedno forum a już za chwilę
            otwiera nowe, może jakieś chociaż małe wyjaśnienie dlaczego zostało zamknięte
            poprzednie forum a otwarte nowe www.cppiaseczno.fora.pl/witamy-sie-tutaj-
            f1.html
            • Gość: f Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 10:31
              Nie wiem jaka byla przyczyna zamkniecia tamtego forum, prawdopodobnie jakies
              problemy miedzy osobami z Metropolis a Deweloperem.
              • Gość: gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 07.06.07, 15:41
                ale to nie jest powód do zamknięcia forum, mogli sobie wyjaśnić między sobą
                swoje problemy, teraz cierpimy przez to wszyscy, na forum mogliśmy wymieniać
                informacje a teraz co???? może ktoś założy nowe forum
                • Gość: Eric Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 09:23
                  www.cppiaseczno.fora.pl/
          • zocha_56 Re: W-s-y-pa luksusu 18.07.07, 09:33
            Przepraszam bardzo ale jak się można dostać się na forum mieszkańców osiedla
            Central Park? Zarejestrowałam się i nie mogę się zalogować. Czy to forum w ogóle
            jeszcze działa ??
    • Gość: Grzegorz Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 08.06.07, 20:28
      Piekut okazał sie przereklamowaną firmą krzak. Firmę ocenia się po tym jak
      kończy, łącznie z usuwaniem usterek.
      • Gość: Gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 08.06.07, 20:56
        Nie wiem o co poszło w Metropolisie, nie wiem kto ma rację, ale w przypadku CP
        nie było żadnych awantur, szkoda że zamknięto forum, mam nadzieję, że ktoś
        ptworzy nasze forum.
        • Gość: Grzegorz Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 08.06.07, 20:59
          Jak obiecacie,że nie będziecie pisać o usterkach, to pewnie otworzą :).
          Lepiej założyć niezależne forum.
          • Gość: Gość Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 08.06.07, 21:09
            Ale było to niezależne forum, tak każdy mógł pisać to co chce, myślę że
            deweloper nie miał na to wpływ, jeśli miał to niech administrator forum piekut
            metropolis napisze jakieś informacje na internecie, wszyscy jesteśmy ciekawi
            dlaczego zostało zamknięte nasze forum????????????????????
      • Gość: Gość Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 08.06.07, 21:03
        wydaje mi się, że nie jest to przereklamowana firma, ten metropolis to moze
        była nieudana inwestycja, za blisko perełki, a teraz muszą ponieść konsekwencje
        tej inwestycji. W Piasecznie najlepsi byli: Piekut a Kandro, piekut na pewno
        będzie bronił swojej pozycji.
    • Gość: Grzegorz Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 08.06.07, 21:19
      No to ładnie zaczął się bronić, przez zamknięcie ust swoim klientom.
      • ciamajda11 Re: W-s-y-pa luksusu 08.06.07, 21:40
        Wydaje mi się, że sprawa się wyjasni, mieszkańcy metropolisu jak i sam
        deweloper powinni napisać na internecie wyjaśnienie. Mieszkańcy metropolisu już
        kupili mieszkania i mieszkają...... ale deweloper buduje następne mieszkania i
        to jemu powinno zależeć, żeby sprawa się wyjaśniła, Czekamy na te wyjaśnienia
      • Gość: gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.acn.waw.pl 11.06.07, 09:09
        he...he...i pewnie wypowidzeniem umów jak komuś się nie podoba...
        • thahr Re: W-s-y-pa luksusu 11.06.07, 14:30
          Mieszkańcy M wybrali najlepszą drogę z możliwych w tej sytuacji, tj. zeszli do
          podziemia. Deweloper przegląda wszystkie fora także te tutaj. Po co informować o
          poczynaniach czy zamierzeniach skoro taki człowiek nie cofa się przed nikim i
          niczym. Typ i myślenie w kategoriach napchanych kieszeni. Na pewno jakieś
          informacje kiedyś będą. W końcu co dla jednych jest sensacją to dla drugich jest
          życiową tragedią więc nie spodziewam się wypowiedzi tutaj żadnej ze stron.
          Pozostaje liczyć na szczęście i nie trafiać na takich ludzi.
          • ligol02 Re: W-s-y-pa luksusu 12.06.07, 08:48
            Może to jest to dobre rozwiązanie, może nie ale uważam że nieładnie postąpili w
            stosunku do mieszkańców central, to było też ich forum. A tak naprawdę nikt nie
            wie co było powodem zawieszenia działania forum a wiadomo niewiedza rodzi zawsze
            mnóstwo spekulacji zupełnie niepotrzebnych.
            • Gość: Marcin Wojtecki Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.aster.pl 12.06.07, 20:36
              Forum usuneli sami jego założyciele i to nie ze strachu przed developerem tylko
              ze wstydu przed samymi sobą, sąsiadami i głupotami jakie wypisywali na tym
              forum.
              • Gość: Central Re: W-s-y-pa luksusu IP: 62.233.237.* 13.06.07, 08:47
                Panie Wojtecki,
                największe głupoty wypisywał na tym forum właśnie Pan.
                Proszę zrobić mi przyjemność i nie kompromitować sie dalej.
                • Gość: ata54 Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.bph.pl 13.06.07, 10:06
                  Nie pogarszajcie już sytuacji proszę Was bo i tak jest mało ciekawie
                  • wwwa Re: W-s-y-pa luksusu 13.06.07, 10:51
                    no to chyba jestem totalnie niedoinformowany. Czy moze ktos mi w koncu wyjasnic
                    dlaczego jest mało ciekawie? Z czym? Kto się w końcu kompromituje i dlaczego?
                    Czy nie można po prostu otworzyć tego forum i działać tak jak dawniej? Fajnie
                    byloby!
                  • thahr Re: W-s-y-pa luksusu 13.06.07, 12:41
                    Gość portalu: ata54 napisał(a):

> Nie pogarszajcie już sytuacji proszę Was bo i tak jest mało ciekawie

czyli potwierdza się, że mieszkańcy są zastraszani i wiadomy Pan czyta wszystko
                    co się napisze w necie, i to się dzieje naprawdę, czy klient reklamując auto też
                    jest zastraszany przez sprzedawcę ???
                    • Gość: atat54 Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.bph.pl 13.06.07, 13:26
                      widzę, że każdy szuka sensacji :) nie chodzi o żadne zastraszanie tylko o całą
                      otoczkę która została stworzona przez osoby często nie będące mieszkańcami.
                      Przeważnie takie osby mają najwięcej do powiedzenia właśnie dlatego żeby było o
                      czym mówić :)
                      • thahr Re: W-s-y-pa luksusu 13.06.07, 14:16
                        Gość portalu: atat54 napisał(a):

> widzę, że każdy szuka sensacji :) nie chodzi o żadne zastraszanie tylko o całą
                        > otoczkę która została stworzona przez osoby często nie będące mieszkańcami.
                        > Przeważnie takie osby mają najwięcej do powiedzenia właśnie dlatego żeby było o
                        >
                        > czym mówić :)
                        Widocznie jest o czym skoro to prawda, nikt nie szuka sensacji tylko wyjaśnienia
                        czemu tak są traktowani mieszkańcy M zgłaszający jakiekolwiek usterki prosząc o
                        ich usunięcie, a przy okazji dostaje się przyszłym mieszkańcom CP skoro ich
                        odcięto od informacji na temat inwestycji. Jeśli zostało stworzone nowe forum to
                        należało tam przenieść zdjęcia i informacje w porozumieniu z moderatorem forum.
                        Niektórzy nie mają możliwości przyjazdu na budowę częściej niż raz w miesiącu.
                        Osoby nie będące mieszkańcami nie mają po co sie tym interesować skoro mają
                        własne inwestycje na głowie, nie mam pojęcia skąd pojęcie tworzenia jakiejś
                        otoczki. Jeśli mieszkańcy chcieli sobie na dewelopera ponarzekać to ich sprawa i
                        prawo do wolności słowa, jeśli deweloper ma podstawy, że ma niezapłacone
                        mieszkanie to może pociągnąć lokatora do odpowiedzialności a nie rzucać wszem i
                        wobec, że rozwiąże komu chce umowy. Przecież wiadome jest, że takie coś się
                        rozniesie prędzej czy później. Tuszowanie i uśmieszki nic tu nie pomogą oprócz
                        rzetelnego podejścia do sprawy i otworzenia z powrotem dotychczasowego forum.
                        • Gość: Zenon Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 14:33
                          łatwo Ci powiedzieć...znaleźć kontakt z moderatorem tamtego forum...jak nie ma
                          wogole jak dostac sie na tamto forum...pozatym ludzie kompletnie nie znali
                          sie..i nie utrzymywali kontaktow poza to forum..nie mowie tu o mieszkancach
                          Metropolis. Pozatym forum jest dla ludzi ktorzy chca miec w czyms udzial...w
                          tworzeniu dobrej znajomosci sasiedzkiej itd. A czekanie na gotowe - to nie tedy
                          droga...
    • thahr Re: W-s-y-pa luksusu 13.06.07, 14:50
      Nie chodzi o przyjście na gotowe tylko o odtworzenie cennych informacji i zdjęć
      a już potem dodawanie nowych przez ludzi z forum. A maila do moderatora ma każdy
      kto uczestniczył w życiu forum i był tam zarejestrowany.
      • Gość: Zenon Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:56
        nie nie miał każdy...chyba że wysyłało się prywatne wiadomości do kogoś. A poza
        tym jeżeli ktoś w opcjach zastrzegł aby nie ujawniać adresu e-mail to nie ma
        możliwości zdobycia go. A pozatym fotki nie były na serwerze fory tylko na
        fotosik.pl
    • wwwa Re: W-s-y-pa luksusu 14.06.07, 15:21
      skoro tylko ten wątek został mi do internetowej komunikacji z mieszkańcami i
      developerem to mam jedno pytanie: co się dzieje ze stroną www firmy piekut?

Było ogloszenie o mieszkaniu na sprzedaz i chce podeslac znajomym - ale od
      kilku dni strona nie dziala?
      • Gość: Gość Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.resetnet.pl 14.06.07, 15:30
        Trwa postepowanie wyjasniajace dotyczace nazwy domeny piekut.pl.
        registrar: NetArt
        Zabawa 118
        32-020 Wieliczka
        Polska/Poland
        +48.801 800 700
        +48.12 4244010
        biuro@nazwa.pl

dane aktualne z dnia: 2007.06.14
        • Gość: Mystic Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:37
          www.piekut.civ.pl/
          • wwwa Re: W-s-y-pa luksusu 14.06.07, 22:51
            Mystic- dzieki!!
            • Gość: Mystic Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:19
              NIe ma problema ;)
              • Gość: gość 123 Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.centertel.pl 21.06.07, 10:43
                Byłem u znajomego w metropolis, „luksusową” windą pojeździłem sobie z góry na
                dół, uwolniony wreszcie przez przypadkowego mieszkańca poszedłem schodami, u
                znajomego pooglądałem sobie świeżo pomalowane popękane ściany, troszkę kapało
                z sufitu ale to tylko przy oknie. Co chwila brakowało prądu bardzo
                przeszkadzało mi to w oglądaniu mokrych ścian w garażu.
                Z zewnątrz w miarę z daleka budynek ładnie wygląda w środku Żenada

PANIE PIEKUT ILE PAN PŁACI DZIENNIKARZĄ ZA DOBRĄ PRASĘ ?
                • Gość: Gośćiu Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:49
                  Pan Piekut z dziennikarzami żyje bardzo dobrze, a w redakcji "Co i jak?" chodzą
                  słuchy że nawet ktoś kupił (?) u Piekuta mieszkanie.

W garażach skuto mokre i puchnące tynki a zapytany przygodny robol czemu to tak
                  nasiąka i czemu taki jest stan budynku powiedział że wszystko budowane jest za
                  szybko.
                  • Gość: jw Re: W-s-y-pa luksusu IP: 195.149.68.* 21.06.07, 12:18
                    Rzeczywiście prąd wysiada. Byłam w jednym z lokali usługowych w M., prąd
                    wyłączył się dwukrotnie! Budynek z daleka wygląda ładnie, choć od strony ul.
                    Dworcowej kojarzy mi się trochę ze szpitalem. Fajnym pomysłem jest żyrafa, ale
                    szkoda, że przyoszczędzono na zogospodarowaniu terenu od strony ul. W.P.. Wyspa
                    Luksusu otoczona klepiskiem nie wygląda najlepiej.

Jakość wykonania budynku wydaje się bardzo słaba. Na wodzie trzeba umieć
                    budować.
                    • Gość: gość Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.acn.waw.pl 21.06.07, 16:24
                      Żyrafka jest the Best :D
                      • Gość: roth Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.multiserv.com 22.06.07, 08:40
                        W metropolisie mieszka Pani redaktor z piaseczyńskiej gazetki Co i Jak....
                        Ciekawe czy teraz również by napisała taki artukuł jak w zeszłym roku o jakości
                        i standardzie budynków Piekuta.
                        Z dostawami prądu to normalka. Panowie w garażu siedzą i bawią się
                        przełącznikami w skrzynce :)
                        Co do szybkości budowy to woda jaka pojawiła się na ścianach w garażu jest
                        efektem kiepskiej izolacji płyty dennej i zbyt szybkiego wylania jej przy
                        ujemnych temperaturach. Przecież oni wylali w jeden dzień płytę denną o gubości
                        chyba ponad metr.
                        Ciekawe jakie jaja wyjdą w Central Parku gdzie tempo prac jest jeszcze większe.
                        • Gość: ppppp Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.crowley.pl 22.06.07, 10:58
                          > Ciekawe jakie jaja wyjdą w Central Parku gdzie tempo prac jest jeszcze większe.

ale temperatura otoczenia jest wyższa.
                        • thahr Re: W-s-y-pa luksusu 22.06.07, 11:54
                          Gość portalu: roth napisał(a):
                          > W metropolisie mieszka Pani redaktor z piaseczyńskiej gazetki Co i Jak....
                          > Ciekawe czy teraz również by napisała taki artukuł jak w zeszłym roku o jakości
                          >
                          > i standardzie budynków Piekuta.

Witam po przerwie :)

Pani redaktor jest obecnie 1-wszą kadencję piaseczyńską radną.
                          W swojej wizytówce napisała:
                          "Za najważniejsze w tej kadencji uważa uszczegółowienie i sprecyzowanie planów
                          zagospodarowania przestrzennego, bo to one decydują o przyszłym kształcie i
                          wyglądzie naszego miasta i to one – dopuszczając intensywną zabudowę – są
                          przyczyną konfliktów społecznych i wszystkich naszych dzisiejszych problemów
                          związanych z niewydolną komunikacją i infrastrukturą."

Poza tym w swojej gazecie stawała zawsze po stronie zwykłych ludzi, krzywdzonych
                          przez prawo, system czy też deweloperów patrz: sprawa TITANICA w Piasecznie.

Deweloper PIEKUT dostał nagrodę za najlepszego lokalnego dewelopera właśnie
                          dzięki tej gazecie... współpracującej z www.piaseczno.info (artykuł i konkurs
                          "Kocham Piaseczno 2007) gdzie m.in napisano:
                          "26.01.2007 na schodach budynku Fabryka Marzeń zostało wręczone wyróżnienie
                          Kocham Piaseczno 2007. Laureatem tegorocznej edycji nagrody przyznawanej przez
                          dziennikarzy prasy lokalnej z inicjatywy serwisu internetowego Piaseczno Info
                          oraz miesięcznika Co i Jak za rok 2006 został 48 -letni, piaseczyński
                          deweloper-wizjoner Jacek Piekut. Jako właściciel i założyciel firmy Piekut
                          Development, swoimi realizacjami podnosi wartość estetyczną Piaseczna, a
                          wybudowana w ubiegłym roku Fabryka Marzeń jest pionierem nowych rozwiązań
                          jakościowych w lokalnym budownictwie wielorodzinnym. " ...

kontakt do Pani radnej: tel. 603 543 123 lub e-mail: coijak@onet.eu

może sami zapytacie...
    • Gość: Gość Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 29.06.07, 21:38
      Jak wam się żyje na tej wsypie luksusu wieści niosą, że ubywa wam tunków.....
      narazie w garażu ale górne piętra też są zagrożone
      • Gość: gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.acn.waw.pl 02.07.07, 15:59
        jak to na wyspach luksusu...drinki z parasolką i niezła zabawa :) oczywiście dla
        wybranych....
        • Gość: Gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 03.07.07, 21:13
          tylko pozazdrościć, prawda :-))

myślałem tak od początku :-))
          • Gość: gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.acn.waw.pl 04.07.07, 12:39
            to niedługo będziesz nam jeszcze zazdrościć basenu w garażu tak ładnie ma ściany
            podmakają :))
            • Gość: Gość Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 04.07.07, 20:50
              To macie dobrze, za stosunkowo niedużą kasę .......... mieszkanie z basenem :-
              )).... tylko nielicznym się to udaje. Jeśli zrobicie tanie bilety wstpu to
              jeszcze na tym zarobicie. Słychać, że jest to basen z prysznicem....... podobno
              dach przecieka :-)
              • Gość: Elos Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:44
                Jak macie się śmiać z czyjegoś nieszcześcia to zapraszam do jakiegoś kabaretu a
                nie wypisywanie głupot tutaj. Ludzie mieszkający tam mają duży problem na
                głowie bo zaciągneli kredyty mieszkaniowe i chcą godnie mieszkać za taką
                kase...Oby Wam nigdy nie przytrafił się taki problem wtedy zobaczylibyscie jak
                to jest jak ktos z Waszego nieszczescia sie smieje. Pozdrawiam i trzymam kciuki
                za rozwiazanie problemów.
                • Gość: Gość Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.piaseczno.robbo.pl 05.07.07, 21:41
                  Nikt tutaj nie śmieje się z cudzego nieszczęścia, te zabawne wątki były
                  nawiązaniem do wypowiedzi jednego z mieszkańców metropolis. Każdy kto tylko
                  miał możliwość rozmowy z mieszkańcami metropolisu napewno im współczuje. Wydać
                  tyle kasy i martwić się ile lat przeżyje ich budenek napewno nie należy do
                  przyjemności. Wydaje mi się, że deweloper tego tak nie zostawi, jeśli tak to
                  pozostaje im tylko szybka sprzedaż mieszkań
                  • janik17 Re: W-s-y-pa luksusu 21.07.07, 20:56
                    nikt się już nie wypowiada na ten temat????
    • Gość: gosc_gosc Re: W-s-y-pa luksusu IP: *.netia.pl 08.08.07, 15:44
      Podobno niedlugo nastapi reaktywacja forum piekut.fora.pl
      • metrok Re: W-s-y-pa luksusu 18.10.07, 21:04
        Proszę wszystkich mieszkańców Metropolisu piszcie o tym czego
        doświadczyliście z tym deweloperem, będzie to ostrzeżeniem dla tych,
        którzy zamierzają kupić u nich mieszkanie a wskazówką dla tych
        którzy już kupili u nich mieszkania, mam na myśli ludzi z CP. Chcemy
        być bogatsi o Wasze doświadczenia, informacje jakie do nas docierają
        są łagodnie mówiąc.... przerażające.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka