IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 13:38
czy ktoś korzystał z tej firmy doradczej i za jakie pieniądze
(opłaty,prowizje)
Obserwuj wątek
    • Gość: Fly Re: EXPANDER IP: 156.24.231.* 05.06.03, 14:01
      chcialam skorzystac...nic sensownego mi nie znalezli...
      sama znalazlam millenium i obylam sie bez ich pomocy...
      szkoda tylko ze stracilam troche czasu na jezdzenie do ich biura...
    • Gość: biot Re: EXPANDER IP: *.ippt.gov.pl 05.06.03, 14:15
      Oni nie pobierają żadnych prowizji ani innych opłat. Mysle ze warto spróbować.
      Mi trochę wyjasnili i nie uważam, że to strata czasu. A co do załatwiania już
      konkretnie to nie wiem jak im idzie bo ten etap jeszcze przede mną.
      • Gość: ewa Re: EXPANDER IP: 193.41.113.* 05.06.03, 14:21
        Ich usługi są darmowe, porada nic nie kosztuje. Mają wiele ofert banków, więc
        mają porównanie, nie trzeba tracić czasu i latać od banku do banku, aby zebrać
        ich oferty, wszystko załatwia się w EXPANDERZE. Jezeli się zdecydujesz, to
        dokumenty wszystkie (do wypełnieniea) też otrzymujesz od nich i oni załatwiaja
        wszelkie formalności za ciebie. Sprawnie, szybko i wygodnie w jednym miejscu,
        czasami mają wynegocjonowane lepsze warunki (np. mniejsza prowizja dla banku).
        Warto zapoznać się z ich ofertą to nic nie kosztuje.
    • Gość: kreska Re: EXPANDER IP: *.acn.waw.pl 05.06.03, 14:46
      Jeżeli chcesz stracić trochę czasu to się do nich zgłoś. Nie dowiesz się
      niczego odkrywczego, jeżeli posiadasz elementarną wiedzę w temacie. pan z
      Expandera (tudziez pani) będą natomiast z pewnością namawiać cię na różne
      dodatkowe produkty. Np. mi pan polecił, że zarąbistym wyjściem będzie, żebym
      wzięła większy kredyt i jeszcze zainwestowała (oczywiście za ich
      pośrednictwem). Dodam, zena poczatku zaznaczyłam że zależy mi na
      jaknajmniejszym kredycie i jak najkrótszy okres. Pan wciskał mi różne kity -
      niestety trochę się orientuję w kredytach - więc niewiele mu się udało
      zdziałać. Moja rada - załatwiaj bezpośrednio w wybranym banku. Pozdrawiam
      • Gość: Dosia Re: EXPANDER IP: 195.217.253.* 06.06.03, 16:01
        Gość portalu: kreska napisał(a):

> Jeżeli chcesz stracić trochę czasu to się do nich zgłoś. Nie dowiesz się
        > niczego odkrywczego, jeżeli posiadasz elementarną wiedzę w temacie. pan z
        > Expandera (tudziez pani) będą natomiast z pewnością namawiać cię na różne
        > dodatkowe produkty. Np. mi pan polecił, że zarąbistym wyjściem będzie, żebym
        > wzięła większy kredyt i jeszcze zainwestowała (oczywiście za ich
        > pośrednictwem). Dodam, zena poczatku zaznaczyłam że zależy mi na
        > jaknajmniejszym kredycie i jak najkrótszy okres. Pan wciskał mi różne kity -
        > niestety trochę się orientuję w kredytach - więc niewiele mu się udało
        > zdziałać. Moja rada - załatwiaj bezpośrednio w wybranym banku. Pozdrawiam

Droga Kresko,

Rozumiem, ze nie o taka porade Ci chodzilo, jednak doradca wcale nie mial
        takiego glupiego pomyslu. Tak to jest, ze najwieksze pieniadze robi sie na
        pozyczonych pieniadzach, wiec zainwestowanie nadwyzki kredytu nie byloby takim
        zlym pomyslem :) Kwestia techniczna jednak jest taka, ze kredyt bierzysz na
        konkretny cel, w tym wypadku mieszkaniowy, wiec nie masz prawa obracac tymi
        pieniedzmi w inny sposob, wiec nie wiem dlaczego doradca takie cos w ogole
        doradzal.

Pomijajac jednak techniczne kwestie, sam pomysl, jako taki, wcale nie jest
        glupi, a juz na pewno nie swiadczy o glupocie doradcy.
        • Gość: kreska Re: EXPANDER IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 19:14
          Gość portalu: Dosia napisał(a):
          >
          > Droga Kresko,
          >
          > Rozumiem, ze nie o taka porade Ci chodzilo, jednak doradca wcale nie mial
          > takiego glupiego pomyslu. Tak to jest, ze najwieksze pieniadze robi sie na
          > pozyczonych pieniadzach, wiec zainwestowanie nadwyzki kredytu nie byloby
          takim
          > zlym pomyslem :) Kwestia techniczna jednak jest taka, ze kredyt bierzysz na
          > konkretny cel, w tym wypadku mieszkaniowy, wiec nie masz prawa obracac tymi
          > pieniedzmi w inny sposob, wiec nie wiem dlaczego doradca takie cos w ogole
          > doradzal.
          >
          > Pomijajac jednak techniczne kwestie, sam pomysl, jako taki, wcale nie jest
          > glupi, a juz na pewno nie swiadczy o glupocie doradcy.

Droga Dosiu,
          świetnie sobie zdaję sprawę jak można zrobić pieniądze na pożyczonych
          pieniądzach. Natomiast jak już pisałam zaznaczyłam panu z Expandera na samym
          początku, ze chcę mały kredyt i szybko spłacić. Chciałam rzeczywiście małą
          kwotę jak na kredyt mieszkaniowy, więc pan chyba stwierdził że za mało na tym
          zarobią - stąd próbował kombionować (i to niezbyt udolnie). Śmieszna (a raczej
          zenująca) była jeszcze jedna sprawa. Wiadomo, że Expander dostaje jakąś
          prowizję od banków z którymi współpracuje - stąd proponują te banki, od których
          dostają najwięcej a nie te, które akurat dla klienta są najlepsze. Co by nie
          być gołosłowną. Chciałam kredyt na jakieś 25000PLN na max 4 lata. Rozkoszny pan
          przez 20 min przekonywał mnie, że najlepszym rozwiązaniem będzie dla mnie
          kredyt już nie pamiętam dokładnie w którym banku (moze GE?) gdzie co prawda
          mozna wziąć najmniej na 20 lat, ale... Ręce opadają. Ludzie najwazniejsze to
          odrobina zdrowego rozsądku - i najlepiej załatwiać kredyt na własną rękę (moim
          skromnym zdaniem oczywiście). Pozdrawiam
    • Gość: Michał Re: EXPANDER IP: 160.220.26.* 05.06.03, 15:45
      Expander jest OK, ale polecam sprawdzić Omega Finance (www.omegafinance.pl)
      • zz_nowy Re: EXPANDER 05.06.03, 16:20
        Ja też polecam - Omega Finance.

Skorzystałem.

• Gość: marek Re: EXPANDER IP: *.procan.pl / 192.168.0.* 06.06.03, 09:28
          A gdzie te omega finanse mozna znaleźć poza internetem ???
          Właśnie zastanawiałem się nad założeniem takiego pościku, a jednak ktoś mnie
          ubiegł.
          Z moich doświadczeń z Expanderem jestem zadowolony, aczkolwiek jeszcze nie
          zostało ono załatwione do końca.
          Jednak dalej mam wątpliwości co do ich opłat a raczej ich braku, wydaje mi się
          że jednak oni mają jakiś układ z bankiem. Twierdzą że to bank ponosi opłaty za
          tą transakcję, ale czy to jest prawda ???
          Czy ktoś wie coś na ten temat, bo ja będąc w banku osobiście tym poleconym
          przez nich dowiedziałem się że mogę dostać niższe oprocentowane niż oni
          polecają. Więc czy oni mówią prawdę ??? Czy nie jest tak że zawyżają transakcję
          z bankiem na np.0,1 % i to biorą do swojej kiesy, niesądzę żeby bank szedł na
          taki układ że im płaci za naganianie klientów.
          Według mnie coś tu nie gra, czy ktoś to już może prezeszedł ???
          Marek
          • Gość: zz_nowy Re: EXPANDER IP: 193.178.143.* 06.06.03, 11:08
            Przeszedłem. Z Omegą. Nic nie dopłacasz, a prowizja, jaką zapłaciłem do banku
            była identyczna jak ta, którą proponował mi deweloper (współpracujący z tym
            samym bankiem). Deweloper: oprocentowanie 3,65% CHF, Omega 2,45% CHF :)

Wejdź na ich stronę/podstronę KONTAKT/najedź mychą na ich siedzibę na mapce i
            ci się wyświetlą telefony i adres: bodajże Mangalia 5
            • Gość: Michał Re: EXPANDER IP: 160.220.26.* 06.06.03, 14:51
              Dokładnie Mangalia 4, pokój 205, telefon 651-90-44.
              Z moich doświadczeń też wynika, że to solidna firma.
              O wszystkim informują, robią za człowieka cały "follow-up".
              I dodatkowo dostałem CHF na 2,44%.
              • Gość: gosc Re: EXPANDER IP: 213.17.228.* 06.06.03, 16:52
                Czesc
                Czy zawierales jakąś umowę pośrednictwa z Omegą?
                Zastanawiam jak im i bankom to się opłaci.
                Żadnych oplat ze strony klientów, rozliczają sie
                bezposrednio z bankiem. Bank oferuje niższe oprocentowanie
                niż standartowo, jeszcze pewnie cos odpala Omedze.
                Czy wiesz z jakimi bankami współpracują.

Dzięki za info
                Pozdrawiam

• Gość: zz_nowy Re: EXPANDER IP: 193.178.143.* 06.06.03, 17:07
                  Żadnej umowy pośrednictwa nie zawierałem
                  • Gość: Agnieszka Re: EXPANDER IP: 190.1.3.* 09.06.03, 15:30
                    Ja też korzystam z usług EXPANDERA i nie jest niestety tak różowo, ale nie jest
                    też tragicznie.
                    Po prostu nie bardzo wiem, jaka była różnica w moim przypadku pomiędzy tym, co
                    zrobiła dla mnie ex, a co mógl zrbić bezpośrednio bank.
                    No i dziewczyna w Ex. wiedziała o kredytach trochę mniej ode mnie, jak również
                    nie do końca w efekcie znała moją umowę, którą przygotowali analitycy z banku.
                    Dzisiaj sobie myślę, że trzeba było jednak skorzystać z banku bezpośrednio.
                    Ale nie straciłam.
    • Gość: waldi Re: EXPANDER IP: *.acn.pl 09.06.03, 19:51
      W moim przypadku miałem kilka podejść do EXpandera.
      W końcu skończyło się na tym że po wypełnieniu różnych papierków i wniosków,
      które złożyłem w Exp musiałem jeszcze raz biegać do banku i pokazywać oryginały.
      Mało tego pani z banku żadała jeszcze czegoś... i otwierała oczy ze zdumienia
      że ja nie wiem, a ja jeszcze większe bo w Exp mi tego nie powiedzieli.
      Rzeczywiście sprawiają wrażenie nie douczonych. Mam wrażenie ,że ten kredyt
      przerabiali razem ze mną pierwszy raz.
      Ale chęci dobrych nie można im odmówić. Na pewno warto pogadać , dowiedzieć się
      co i jak, rzeczywiście są w stanie zagłębić się w twój problem, ale jeśli
      chcesz miec kredyt na szybko to lepiej gadaj z bankiem sam.
      Powodzenia
    • Gość: funana nie warto IP: *.mostostal-export.com.pl 23.06.03, 16:45
      Byłam w ich siedzibie, przekazałam wszelkie informacje. Pan powiedział, że
      zadzwoni. Nie zadzwonił. Pofatygowałam się jeszcze raz. Pan oddzwoni...Nie
      oddzwonil.Kredyt wzielam w ciągu dwóch tygodni w BPH PBK.Jak nie chce im sie
      zarabiać....
      • Gość: Dorota Re: nie warto IP: 217.153.35.* 11.07.03, 14:57
        Też byłam. Poprosiłam o poszukanie kredytu, który spełnia warunek A i warunek
        B. Pan znalazł mi kredyt który nie spełnia ani A, ani B, ale za to ma cudowne
        C. Zapytałam, a co z bankiem XXX, słyszałam, że tam można i A, i B. I C też. A
        on na to, że w banku XXX to się czeka miesiąc na decyzję i on nie poleca.
        Nieładnie pachniało mu z ust, więc szybko podziękowałam, wziął ode mnie numer
        telefonu, oddzwoni. Nie oddzwonił. Kredyt załatwiam sama. Jest i A, i B i C i
        D. Łatwo byc ekspertem....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka