Gość: Sebastian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 13:38 czy ktoś korzystał z tej firmy doradczej i za jakie pieniądze (opłaty,prowizje) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fly Re: EXPANDER IP: 156.24.231.* 05.06.03, 14:01 chcialam skorzystac...nic sensownego mi nie znalezli... sama znalazlam millenium i obylam sie bez ich pomocy... szkoda tylko ze stracilam troche czasu na jezdzenie do ich biura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: EXPANDER IP: *.ippt.gov.pl 05.06.03, 14:15 Oni nie pobierają żadnych prowizji ani innych opłat. Mysle ze warto spróbować. Mi trochę wyjasnili i nie uważam, że to strata czasu. A co do załatwiania już konkretnie to nie wiem jak im idzie bo ten etap jeszcze przede mną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: EXPANDER IP: 193.41.113.* 05.06.03, 14:21 Ich usługi są darmowe, porada nic nie kosztuje. Mają wiele ofert banków, więc mają porównanie, nie trzeba tracić czasu i latać od banku do banku, aby zebrać ich oferty, wszystko załatwia się w EXPANDERZE. Jezeli się zdecydujesz, to dokumenty wszystkie (do wypełnieniea) też otrzymujesz od nich i oni załatwiaja wszelkie formalności za ciebie. Sprawnie, szybko i wygodnie w jednym miejscu, czasami mają wynegocjonowane lepsze warunki (np. mniejsza prowizja dla banku). Warto zapoznać się z ich ofertą to nic nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: EXPANDER IP: *.acn.waw.pl 05.06.03, 14:46 Jeżeli chcesz stracić trochę czasu to się do nich zgłoś. Nie dowiesz się niczego odkrywczego, jeżeli posiadasz elementarną wiedzę w temacie. pan z Expandera (tudziez pani) będą natomiast z pewnością namawiać cię na różne dodatkowe produkty. Np. mi pan polecił, że zarąbistym wyjściem będzie, żebym wzięła większy kredyt i jeszcze zainwestowała (oczywiście za ich pośrednictwem). Dodam, zena poczatku zaznaczyłam że zależy mi na jaknajmniejszym kredycie i jak najkrótszy okres. Pan wciskał mi różne kity - niestety trochę się orientuję w kredytach - więc niewiele mu się udało zdziałać. Moja rada - załatwiaj bezpośrednio w wybranym banku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: EXPANDER IP: 195.217.253.* 06.06.03, 16:01 Gość portalu: kreska napisał(a): > Jeżeli chcesz stracić trochę czasu to się do nich zgłoś. Nie dowiesz się > niczego odkrywczego, jeżeli posiadasz elementarną wiedzę w temacie. pan z > Expandera (tudziez pani) będą natomiast z pewnością namawiać cię na różne > dodatkowe produkty. Np. mi pan polecił, że zarąbistym wyjściem będzie, żebym > wzięła większy kredyt i jeszcze zainwestowała (oczywiście za ich > pośrednictwem). Dodam, zena poczatku zaznaczyłam że zależy mi na > jaknajmniejszym kredycie i jak najkrótszy okres. Pan wciskał mi różne kity - > niestety trochę się orientuję w kredytach - więc niewiele mu się udało > zdziałać. Moja rada - załatwiaj bezpośrednio w wybranym banku. Pozdrawiam Droga Kresko, Rozumiem, ze nie o taka porade Ci chodzilo, jednak doradca wcale nie mial takiego glupiego pomyslu. Tak to jest, ze najwieksze pieniadze robi sie na pozyczonych pieniadzach, wiec zainwestowanie nadwyzki kredytu nie byloby takim zlym pomyslem :) Kwestia techniczna jednak jest taka, ze kredyt bierzysz na konkretny cel, w tym wypadku mieszkaniowy, wiec nie masz prawa obracac tymi pieniedzmi w inny sposob, wiec nie wiem dlaczego doradca takie cos w ogole doradzal. Pomijajac jednak techniczne kwestie, sam pomysl, jako taki, wcale nie jest glupi, a juz na pewno nie swiadczy o glupocie doradcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: EXPANDER IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 19:14 Gość portalu: Dosia napisał(a): > > Droga Kresko, > > Rozumiem, ze nie o taka porade Ci chodzilo, jednak doradca wcale nie mial > takiego glupiego pomyslu. Tak to jest, ze najwieksze pieniadze robi sie na > pozyczonych pieniadzach, wiec zainwestowanie nadwyzki kredytu nie byloby takim > zlym pomyslem :) Kwestia techniczna jednak jest taka, ze kredyt bierzysz na > konkretny cel, w tym wypadku mieszkaniowy, wiec nie masz prawa obracac tymi > pieniedzmi w inny sposob, wiec nie wiem dlaczego doradca takie cos w ogole > doradzal. > > Pomijajac jednak techniczne kwestie, sam pomysl, jako taki, wcale nie jest > glupi, a juz na pewno nie swiadczy o glupocie doradcy. Droga Dosiu, świetnie sobie zdaję sprawę jak można zrobić pieniądze na pożyczonych pieniądzach. Natomiast jak już pisałam zaznaczyłam panu z Expandera na samym początku, ze chcę mały kredyt i szybko spłacić. Chciałam rzeczywiście małą kwotę jak na kredyt mieszkaniowy, więc pan chyba stwierdził że za mało na tym zarobią - stąd próbował kombionować (i to niezbyt udolnie). Śmieszna (a raczej zenująca) była jeszcze jedna sprawa. Wiadomo, że Expander dostaje jakąś prowizję od banków z którymi współpracuje - stąd proponują te banki, od których dostają najwięcej a nie te, które akurat dla klienta są najlepsze. Co by nie być gołosłowną. Chciałam kredyt na jakieś 25000PLN na max 4 lata. Rozkoszny pan przez 20 min przekonywał mnie, że najlepszym rozwiązaniem będzie dla mnie kredyt już nie pamiętam dokładnie w którym banku (moze GE?) gdzie co prawda mozna wziąć najmniej na 20 lat, ale... Ręce opadają. Ludzie najwazniejsze to odrobina zdrowego rozsądku - i najlepiej załatwiać kredyt na własną rękę (moim skromnym zdaniem oczywiście). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: EXPANDER IP: 160.220.26.* 05.06.03, 15:45 Expander jest OK, ale polecam sprawdzić Omega Finance (www.omegafinance.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
zz_nowy Re: EXPANDER 05.06.03, 16:20 Ja też polecam - Omega Finance. Skorzystałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: EXPANDER IP: *.procan.pl / 192.168.0.* 06.06.03, 09:28 A gdzie te omega finanse mozna znaleźć poza internetem ??? Właśnie zastanawiałem się nad założeniem takiego pościku, a jednak ktoś mnie ubiegł. Z moich doświadczeń z Expanderem jestem zadowolony, aczkolwiek jeszcze nie zostało ono załatwione do końca. Jednak dalej mam wątpliwości co do ich opłat a raczej ich braku, wydaje mi się że jednak oni mają jakiś układ z bankiem. Twierdzą że to bank ponosi opłaty za tą transakcję, ale czy to jest prawda ??? Czy ktoś wie coś na ten temat, bo ja będąc w banku osobiście tym poleconym przez nich dowiedziałem się że mogę dostać niższe oprocentowane niż oni polecają. Więc czy oni mówią prawdę ??? Czy nie jest tak że zawyżają transakcję z bankiem na np.0,1 % i to biorą do swojej kiesy, niesądzę żeby bank szedł na taki układ że im płaci za naganianie klientów. Według mnie coś tu nie gra, czy ktoś to już może prezeszedł ??? Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_nowy Re: EXPANDER IP: 193.178.143.* 06.06.03, 11:08 Przeszedłem. Z Omegą. Nic nie dopłacasz, a prowizja, jaką zapłaciłem do banku była identyczna jak ta, którą proponował mi deweloper (współpracujący z tym samym bankiem). Deweloper: oprocentowanie 3,65% CHF, Omega 2,45% CHF :) Wejdź na ich stronę/podstronę KONTAKT/najedź mychą na ich siedzibę na mapce i ci się wyświetlą telefony i adres: bodajże Mangalia 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: EXPANDER IP: 160.220.26.* 06.06.03, 14:51 Dokładnie Mangalia 4, pokój 205, telefon 651-90-44. Z moich doświadczeń też wynika, że to solidna firma. O wszystkim informują, robią za człowieka cały "follow-up". I dodatkowo dostałem CHF na 2,44%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: EXPANDER IP: 213.17.228.* 06.06.03, 16:52 Czesc Czy zawierales jakąś umowę pośrednictwa z Omegą? Zastanawiam jak im i bankom to się opłaci. Żadnych oplat ze strony klientów, rozliczają sie bezposrednio z bankiem. Bank oferuje niższe oprocentowanie niż standartowo, jeszcze pewnie cos odpala Omedze. Czy wiesz z jakimi bankami współpracują. Dzięki za info Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_nowy Re: EXPANDER IP: 193.178.143.* 06.06.03, 17:07 Żadnej umowy pośrednictwa nie zawierałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: EXPANDER IP: 190.1.3.* 09.06.03, 15:30 Ja też korzystam z usług EXPANDERA i nie jest niestety tak różowo, ale nie jest też tragicznie. Po prostu nie bardzo wiem, jaka była różnica w moim przypadku pomiędzy tym, co zrobiła dla mnie ex, a co mógl zrbić bezpośrednio bank. No i dziewczyna w Ex. wiedziała o kredytach trochę mniej ode mnie, jak również nie do końca w efekcie znała moją umowę, którą przygotowali analitycy z banku. Dzisiaj sobie myślę, że trzeba było jednak skorzystać z banku bezpośrednio. Ale nie straciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: EXPANDER IP: *.acn.pl 09.06.03, 19:51 W moim przypadku miałem kilka podejść do EXpandera. W końcu skończyło się na tym że po wypełnieniu różnych papierków i wniosków, które złożyłem w Exp musiałem jeszcze raz biegać do banku i pokazywać oryginały. Mało tego pani z banku żadała jeszcze czegoś... i otwierała oczy ze zdumienia że ja nie wiem, a ja jeszcze większe bo w Exp mi tego nie powiedzieli. Rzeczywiście sprawiają wrażenie nie douczonych. Mam wrażenie ,że ten kredyt przerabiali razem ze mną pierwszy raz. Ale chęci dobrych nie można im odmówić. Na pewno warto pogadać , dowiedzieć się co i jak, rzeczywiście są w stanie zagłębić się w twój problem, ale jeśli chcesz miec kredyt na szybko to lepiej gadaj z bankiem sam. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funana nie warto IP: *.mostostal-export.com.pl 23.06.03, 16:45 Byłam w ich siedzibie, przekazałam wszelkie informacje. Pan powiedział, że zadzwoni. Nie zadzwonił. Pofatygowałam się jeszcze raz. Pan oddzwoni...Nie oddzwonil.Kredyt wzielam w ciągu dwóch tygodni w BPH PBK.Jak nie chce im sie zarabiać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: nie warto IP: 217.153.35.* 11.07.03, 14:57 Też byłam. Poprosiłam o poszukanie kredytu, który spełnia warunek A i warunek B. Pan znalazł mi kredyt który nie spełnia ani A, ani B, ale za to ma cudowne C. Zapytałam, a co z bankiem XXX, słyszałam, że tam można i A, i B. I C też. A on na to, że w banku XXX to się czeka miesiąc na decyzję i on nie poleca. Nieładnie pachniało mu z ust, więc szybko podziękowałam, wziął ode mnie numer telefonu, oddzwoni. Nie oddzwonił. Kredyt załatwiam sama. Jest i A, i B i C i D. Łatwo byc ekspertem.... Odpowiedz Link Zgłoś