Dodaj do ulubionych

Drogomilska - szukam sąsiadów :-)

01.06.07, 12:16
Bardzo proszę o zgłaszanie się wszystkich osób które podpisały umowę o
wybudowanie mieszkań ze Spółdzielnią Górczewska przy ulicy Dobromilskiej w
Warszawie.
Sama jestem przyszłą posiadaczką takiego lokum i chciałabym poznać już teraz
swoich przyszłych sąsiadów. Wszak w gronie łatwiej jest doglądać prac
budowlanych.
Obserwuj wątek
    • Gość: emilia Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: *.aster.pl 07.06.07, 15:57
      Cześć,
      czy chodzi Ci o tą inwestycję Drogomilska róg Powstańców Śląskich? (chociaż
      chyba innej nie ma). Jeżeli tak, to zgłaszam się jako przyszła sąsiadka (jeżeli
      wszystko dobrze pójdzie). To dobry pomysł, żeby się dogadać. Czekam na sygnał.
      Emilia
      • Gość: aaniuktaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 12:43
        Cześć Emilio,
        dokładnie chodzi mi o tą inwestycję. Mamy nadzieję, że uda nam się być
        szczęśliwymi posiadaczami mieszkanka w tym bloku.
        Byłoby fajnie poznać więcej osób - naszych przyszłych sąsiadów.
        Postaram się zrobić jakieś nasze forum a tymczasem...pozostaje nam gromadzenie
        się tu :-)
        • Gość: x Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: *.acn.waw.pl 08.06.07, 12:56
          ja będę niedługo
        • Gość: emilia Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: *.aster.pl 08.06.07, 15:42
          Jakie macie mieć mieszkanie? Bo ja na 1 piętrze wychodzące na podwórko. Dzisiaj
          dowiedziałam się, że na tym właśnie poziomie ma być wewnątrz coś co się
          nazywa "dachy zielone". Nie za bardzo sobie wyobrażam, jak to będzie wyglądać.
          Widziałaś coś takiego wcześniej?
          Miłego weekendu
          • Gość: aaniutkaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: 80.50.108.* 08.06.07, 18:44
            Hmmm nie jestem pewna ale może chodzi o jakieś wyściółki na zadaszenie lokali
            użytkowych jakie mają być na poziomie 0 :-)
            Prawdopodobnie będą pokryte trawką :-)
            My będziemy mieszkać na 2 piętrze w części C.
            Pozdrawiam.
            ania
            • claara77 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 12.06.07, 17:35
              Cześć,

• claara77 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 12.06.07, 17:36
                chciałabym was zapytać czy podpisałyście już umowę przedwstępną ?
                podobno są jakieś problemy ...
                • Gość: aaniutkaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: 80.50.108.* 12.06.07, 17:54
                  nie ma żadnych problemów a jeżeli któś do tej pory nie podpisał to nie podpisze :-)
                  • Gość: claara Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: 212.160.172.* 13.06.07, 16:53
                    Tak,
                    ale trwaja obrady nad aneksem do umowy i zastanawiam się na ile jest to w tej
                    chwili możliwe ... i co przyniosą ewentualne zmiany ...
                    • Gość: emilia Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: *.aster.pl 13.06.07, 22:05
                      Cześć,
                      a wiesz czego miałby dotyczyć ten aneks?
                      • Gość: aaniutkaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: 80.50.108.* 15.06.07, 17:54
                        aneks ma to do siebie że muszą wyrazić chęć zmiany dwie strony a nie tylko 1
                        której pasuje.
    • dodka.dodka Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 19.06.07, 16:34
      Witam

ja tez mam nadzieję będę Waszą sąsiadką na Drogomilskiej :)
      pozdrawiam
      • Gość: aaniutkaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: 80.50.108.* 23.06.07, 14:49
        dodka, a Ty gdzie będziesz miała swoje M?
        • dodka.dodka Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 24.06.07, 08:51
          klatka B 3 pietro :)
          • Gość: aaniukta24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:22
            ...już się nie mogę doczekać aż zaczną chłopcy robić coś innego niż zabawa
            piachem . Chciałabym już widzieć że się dzieje...a najlepiej że już rośnie :-))))
            Na razie mimo wszystko nawet nie umiem sobie tego wyobrazić jak przejeżdzam i
            widzę tylko ogrodzenie.
    • dodka.dodka Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 30.06.07, 23:32
      a tak przy okazji - to w jakich bankach macie kredyty - jeśli macie oczywiście?
      • Gość: aaniutkaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: 80.50.108.* 03.07.07, 12:15
        Macie oczywiście. Nawet gdybym miała taką kwotę to na pewno nie wpakowałabym dla
        dewelopera tylko brała kredyt. Moim bankiem jest pekao s.a. oczywiście.
        • dodka.dodka Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 30.07.07, 15:52
          Witam Sąsiadki i Sąsiadów,

Czy ktos dowiadywął sie u wykonawcy kiedy skończa kopać ten dół?
          trochę im sie schodzi - nie sądzicie? 2,5 miesiąca to sporo...
          • aaniutkaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 17.09.07, 09:30
            Hej Dodka!
            trochę czasu faktycznie minęło. Chłopaki przez wakacje zdążyli pobawić się
            piachem to trzeba przyznać choć z drugiej strony wykopać na poziom -2 to również
            sporo ino w dół tak efektów nie widać. Biorąc pod uwagę że sprzęt już jest na
            miejscu i wszystko zabezpieczone jak trzeba za niedługo zaczną powstawać
            bardziej spektakularne elementy.
            Już doczekać się nie mogę.
            Odwiedzasz czasem budowę choć przez szybkę?
            • Gość: kuzak Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: *.man.polbox.pl 17.09.07, 09:44
              Witam przyszłych mieszkańców Drogomilskiej.
              Ja niestety nim nie będę (za późno dowiedziałem się o tej
              inwestycji).
              Ponieważ jestem zainteresowany zakupem mieszkani od Spółdzielni
              Górczewska w którejś z nowych inwestycji na Szobera lub Koshuta mam
              do Was pytanie.
              - czy nie mieliście problemów ze spółdzielnią jako deweloperem
              (umowy, terminy, itp)?
              - czy faktycznie cena mieszkania była atrakcyjna w porównaniu z
              innymi deweloperami (spółdzielnia reklamowała się, że buduje dla
              swoich członków/ich dzieci po kosztach)?
              - ile płaciliście za metr?
              - czy zakup mieszkania w spółdzielni był obwarowany jakimiś
              specjalnymi wymogami (np nie można go sprzedać przed jakimś
              terminem)?

Jak wspomiałem chciałbym kupić od nich mieszkanie na Koshuta (na
              blok przy Szobera podobnież nie zgodzili się sąsiedzi) ale
              spółdzielnia strasznie się opóźnia z przetargami i podjęciem decyzji
              o budowie a ja nie wiem czy warto czekać.
              Pozdrawiam!

• aaniutkaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 17.09.07, 14:20
                hej niedoszły sąsiedzie,
                jak sam zauważyłeś preferencyjne warunki dotyczyły członków spółdzielni. Więc
                odnośnie obwarowań to jeden i najważniejszy, że właścicielem nie może być osoba
                nie będąca jej członkiem.
                Reszta zapisów zupełnie standardowa, powiedziałabym że opiewająca we wszystkie
                ewentualności jakie mogą zaistnieć.
                • Gość: kuzak Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: 80.54.82.* 17.09.07, 20:01
                  Napisałaś, że właścicielem mieszkania może być tylko członek
                  spółdzielni, ale mi się wydaje, że to tyczy się również ich dzieci
                  (ten przypadek mnie dotyczy :)
                  I wybacz niedyskrecję ale czy mogłabyś mi odpowiedzieć jaka była
                  cena metra i czy w tym czasie była to faktycznie atrakcyjna
                  oferta ?!??!
                  Spółdzielnia strasznie zwleka z rozpoczęciem kolejnej inwestycji (na
                  Kosshuta) a ja nie wiem czy warto czekać (spółdzielnia reklamowała
                  się, że buduje po kosztach)
                  Proszę o odpowieć!!!
                  Podrawiam!
                  • Gość: kuzak Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: 80.54.82.* 17.09.07, 20:03
                    O odpowiedź oczywiście :)
            • dodka.dodka Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 18.09.07, 16:18
              Aniutkaa
              w moim odczuciu budowa sie wlecze
              od maja kopią ten dół i tylko część płyty dennej jest wylana - tak
              przynajmniej było 2 tyg temu. Zrobione są ponoć ścianki szczelinowe
              i tyle - nie zaczęli jescze isc w górę. czasem patrzę przez płot co
              sie tam dzieje - robia czasem i w sobotę.

Jak patrzę na inne budowy zarówno na bemowie jak i w innych
              dzielnicach - to nasza na prawde sie wlecze - popatrz choćby na
              sando czy jw... zaczęli późnje od nas a ile już zrobili i nie sądzę
              żeby ktoś budował teraz blok bez garażu....
              • aaniutkaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 18.09.07, 16:28
                Dodka, wiem co masz na myśli natomiast żadnym argumentem nie jest porównanie do
                tempa budowy JW. Wolę aby mój domek postawiony był z opóźnieniem ale bez wad
                technicznych wykonanych budując w pośpiechu - jak u JW gdzie jest 10 cm różnicy
                w podłodze!!!!
                Nie mam informacji jak jest z terminowością wpłat poszczególnych transz dla
                dewelopera. Jeżeli posiadasz kredyt na zakup i będzie wybierać się tam inspekcja
                to będzie wszystko jasne. Żaden bank nie wypłaci transzy gdy postępu w budowie
                określonego umową nie ma.

Kuzak, nie powiem Ci jaka jest cena bo najnormalniej nie pamiętam ale coś ok 5 tys.
                • dodka.dodka Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 19.09.07, 13:14
                  Ja też rozumiem co masz na myśli - przymykając oko na tempo prac,
                  ale moim zdaniem rozciąganie prac w czasie wcale nie gwarantuje
                  dokładności i dobrej jakości. Nie chciałabym mieć opóźnienia w
                  odbiorze mieszkania ROK jak JW przy górczewskiej... i nie chciałabym
                  tez miec całkowicie schrzanionego bloku.... ale to oczywiście ideał.
                  Z mojej strony budowa bedzie miała kontorlę przed najbliższa
                  transzą. W sumie nigdize w umowie nie jest rozpisany harmonogram
                  prac budowlanych...
                  • aaniutkaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 12.11.07, 17:16
                    dodka, słyszałaś co tam w sprawie budowy się dzieje? coś mi ostatnio teściowa
                    zaczęła mówić o problemie ze wcześniejszą budową ale nie za bardzo wiem o co chodzi.

• dodka.dodka Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 22.11.07, 23:16
                      eh z naszą budową jest bardzo kiepsko... jak dowiadywalam sie w
                      pazdzierniku były dwa miesiące opóżnienia :(

oczywiście twierdzili że na koncowy termin nie ma to wpływu...

nie wiem czy widziałaś co sie dizeje na budowie a raczej co sie nie
                      dzieje... od maja nie zrobili nawet fundamentów... nie ma nawet po
                      całości położonych zbrojeń.. tłumaczą sie że to duży budynek i tudne
                      warunki... jasne....

nie wiesz czy jestjakies forum albo cos nt tej naszej budowy?

• Gość: Mat Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.07, 23:24
                        Witam Sąsiadki !
                        bylem dzis w biurze na budowie, zeby sie dowiedziec kiedy wreszcie bedzie stan 0
                        budynku, bo wstepnie zgodnie z harmonogramem, ktory dostalem stan 0 mial byc do
                        30 wrzesnia, we wrzesniu powiedzieli, ze do 30 listopada a dzis....
                        uwaga...
                        na pytanie o "stan zero budynku" - czyli kiedy beda wylane garaze na rowno z
                        powierzchnia ziemi...bedzie "moze w lutym 2008"

juz mnie trafia z ta budowa...czasami jak ide to pracuje 5 robotnikow.... na
                        innych budowach robia po poludniu, u nas zamykaja o 16 czego tu nie
                        rozumiem....dlaczego az tak bardzo sie im nie spieszy??
                        • aaniutkaa24 Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) 23.11.07, 10:23
                          Mat, bardzo się cieszę, że masz takie informacje bieżące. Przyznam niestety, że
                          nie odwiedziłam budowy ale widziałam tylko że postępu nie ma. Postaram się
                          podjechać do spółdzielni i dowiedzieć się o przyczyny poślizgu i wyegzekwować
                          dokument potwierdzający. Wszak dla kredytu jest to bardzo istotne. Skoro nie ma
                          postępu prac nie widzę powodów dla których mam przekazywać kolejne środki na budowę.
                          Dajcie znać jak będziecie wiedzieli cokolwiek więcej.
                          • aaniutkaa24 Forum Sąsiadów 23.11.07, 10:52
                            zapraszam na nowo otwarte forum.
                            www.drogomilska.fora.pl

Proszę o rejestrację i korzystanie z niego dla naszych obopólnych korzyści.
                            • widlik Re: Forum Sąsiadów 10.12.07, 22:42
                              aaniutkaa24 napisała:

> zapraszam na nowo otwarte forum.
                              > www.drogomilska.fora.pl
                              >
                              > Proszę o rejestrację i korzystanie z niego dla naszych obopólnych
                              korzyści.

Podbijam - moze wiecej osob sie zainteresuje
                              • aaniutkaa24 Forum Sąsiadów 20.02.08, 12:53
                                www.drogomilska.fora.pl
                                • aaniutkaa24 Re: Forum Sąsiadów 21.02.08, 18:16
                                  www.drogomilska.fora.pl
                                  • aaniutkaa24 Re: Forum Sąsiadów 25.02.08, 09:25
                                    forum mieszkańców inwestycji - Spółdzielni Mieszkaniowej Górczewska - ul.
                                    Drogomilska 6/8

www.drogomilska.fora.pl
                          • Gość: Mat Re: Drogomilska - szukam sąsiadów :-) IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.07, 23:01
                            Cześć Aniu ( bo domyślam się, że tak masz na imię :) )
                            Jeżeli chodzi o najswiezsze informacje, to do wszystkich, ktorzy podpisali umowę
                            będą wysyłane pisma z informacją o przesunięciu płatności kolejnych transz.
                            Twoje forum uważam za bardzo dobry pomysł.
                            Mam nadzieję, że uda nam się tam przyciągnąć jak najwięcej osób. Tylko grupowo
                            możemy cokolwiek wywalczyć odnośnie "róznych" kwestii zwiazanych z budowa. Jak
                            bedziemy chodzic pojedynczo to beda nas ignorowac.
                            Zastanawiam sie w jaki sposob moglibysmy dotrzec do jaknajwiekszej liczby osob,
                            ktore kupily mieszkania (przeciez to ponad 100 lokali)
                            Pozdrawiam i bede sie kontaktowal na biezaco.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka