Dodaj do ulubionych

Pruszków Sprawiedliwości

IP: *.aster.pl 04.06.07, 10:50
Witam. Proszę o informacje właścicieli mieszkań przy Sprawiedliwości w
Pruszkowie ("nowa-stara" inwestycja Rekordaw): na jakim etapie jesteście? Czy
ktoś wie jak daleko rzeczywiście posunęła się ta inwestycja. Jest już ponoć
kilku szczęśliwców, którzy odebrali mieszkania. Jak Wam idzie, jak dalej z
załatwianiem formalności po odbiorze? A może ktoś otrzymał już akt notarialny?
Będę wdzięczna za jakiekolwiek info.
Obserwuj wątek
    • Gość: edi Re: Pruszków Sprawiedliwości IP: 193.201.167.* 11.06.07, 15:00
      witam
      Ja już odebrała swoje mieszkanko pod koniec kwietnia. Aktu notarialnego jeszcze
      nie mam, ale już mam klucze i mogę sobie wykańczać. Myślę, że wszystko idzie w
      dobrym kierunku :)
      • Gość: koguto Re: Pruszków Sprawiedliwości IP: 192.193.245.* 20.06.07, 12:24
        ja tez "odebralem" klucze, tak naprawde to wymusilem chcialem sie juz umawiac z
        ludzmi od wykonczenia, dlatego zrobilem to bez formalnego odbioru, ale klucze
        mam.
        niestety bywam tam co klika dni i prace posuwaja sie coraz wolniej, windy
        chodza ale nie zawsze, klatki wylozone terakota i zaczynaja malowac na kolor
        ale caly czas na bez barierek na schodach. Dojscie do budynku i wjazd do garazu
        caly czas w proszku. Wczoraj jak bylem to padalo i mimo ze "swietlik" w srodku
        budynmu wyglada na skonczony to lalo sie do srodka, czyli do poprawy. Mysle ze
        jesli wzieliby sie do roboty ostro to do konca lipca moze by skonczyli ale
        placza ze nie maja robotnikow (g... prawda bo kolejne inwestycje realizuja).
        Musisz pamietac ze budynek powinien byc odebrany przez nadzor budowlany i
        dopiero wtedy "teoretycznie" powinnni rozdawac klucze.
        W mieszkaniach widzialem ze ludzie juz intensywnie sobie wykanczaja, w dwoch
        napewno juz ktos mieszka.
        Proponowalbym nie odbierac aktu przed faktycznym zakonczeniem budowy.
        pozdrawiam i do zobaczenia na zebraniach wspolnoty.
        • Gość: gość Re: Pruszków Sprawiedliwości IP: *.aster.pl 20.06.07, 12:52
          Niestety odebrane klucze to nie wszystko. Co z tego, że mam klucze jak formalnie
          to jeszcze nie moje. Ponadto, większość z nas z pewnością zakupiła mieszkania na
          kredyt, a takie przeciąganie w czasie uderza przede wszystkim w nas (kolejne
          aneksy, droższy kredyt do czasu uzyskania wpisów do księgi wieczystej, wynajem
          mieszkania itp.) Na innym wątku poświęconym tej inwestycji, ktoś napisał o
          dalszym przesunięciu terminu oddania inwestycji. W chwili obecnej przy takim
          staraniu się o zakończenie budowy i oddanie budynku właścicielom, ze strony
          dewelopera, nie wiem czy skończą do końca roku (ale mam nadzieję, że jednak tym
          razem mylę się). Myślę, że zbyt szybko rozpoczęli nową inwestycję i ciut sobie
          odpuścili naszą. Poza tym, co zauważyłam przedstawiciele dewelopera mówią co
          chcemy słyszeć, a nie tak jak wygląda rzeczywistość np. akty mają być
          podpisywane już w czerwcu (nie wiem jak to się ma do prawa, co chcą tym aktem
          nam przekazać? akt własności budowy mieszkania?). Ponoć z parkingiem, a
          dokładnie z dojazdem, też może być problem. Niemniej jednak miejmy nadzieję, że
          nam się w końcu uda spotkać na zebraniu wspólnoty szybciej niż później.
          Pozdrawiam mieszkańców Sprawiedliwości 4
          • Gość: koguto Re: Pruszków Sprawiedliwości IP: 199.67.203.* 28.06.07, 11:20
            dla zainteresowanych, info jakie otrzymalem ostatnio od developera o terminie
            oddania budynku to ze chca zakonczyc do polowy lipca a do konca lipca zglosic
            do nadzoru budowlanego. patrzac na postep prac to ambitnie, ale trzymam za
            chlopakow kciuki.
            pozdrawiam
            • Gość: edi Re: Pruszków Sprawiedliwości IP: *.aster.pl 28.06.07, 20:10
              A czy ktoś podpisał już akt notarialny? Ostatnio zadzwonili do mnie , że mogę
              podpisać już akt... ale jak tak bez odbioru technicznego... A wy jak myślicie?
              podpisujecie?
              • Gość: gość Re: Pruszków Sprawiedliwości IP: *.aster.pl 29.06.07, 10:59
                Też mam obawy, ale goni mnie trochę kredyt i chyba będę musiała podpisać. Nie
                wiem czym to może ewentualnie grozić. Może ktoś coś doradzi i ew. przekona, że
                nie powinniśmy podpisywać. Dzięki
                • Gość: koguto Re: Pruszków Sprawiedliwości IP: 192.193.220.* 30.10.07, 12:48
                  Witam
                  czy ktos juz rozmawial w temacie zarzadzania budynku? z tego co sie
                  orientowalem to ma to robic spolka "ostoja" z leszna. czy wiecie
                  moze cos wiecej?
                  jeszcze pytanie do tych ktorzy podpisali akty notarialne, ile to
                  kosztuje, czy jest mozliwosc negocjacji ceny?
                  pozdr
                  • Gość: gość Re: Pruszków Sprawiedliwości IP: 80.54.108.* 31.10.07, 09:46
                    Witam. Niestety nikt nic nawet nie wspomina o możliwości negocjacji za
                    sporządzenie aktu (z góry wszystko ustalone przez dewelopera), ponadto akt
                    zakupu jest rozbity na 2 części: osobno mieszkanie i osobno garaż. Kwoty do
                    zapłaty maksymalne. W takcie podpisania aktu zostaliśmy poinformowani (wpisane w
                    akcie), że zarządcą jest Ostoja. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka