Dodaj do ulubionych

J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 22:46
Nalezymy do tych, ktorzy goraczkowo probuja sie zdecydowac, gdzie i u ktorego
developera w Warszawie kupic mieszkanie. Czy mozecie podzielic sie swoim
doswiadczeniem ? Np. slyszelismy,ze JW CONSTRUCTION jest bardzo "usterkowe"? A
moze DOM DEVELOPMENT ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jo Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 195.136.95.* 04.12.01, 06:47
      Znam trzy osoby, które nabyły mieszkania w JW. W jednym z nich (Tarchomin) na
      przestrzeni od drzwi wejściowych do balkonu (ok 10m) spadek podłogi był 7 cm.
      Robotnicy, którzy przyszli kłaść podłogę złapali się za głowę, że zanim wyleje
      się posadzkę samopoziomującą pod panele będą potrzebne ze dwa worki cementu
      żeby to wyrównać. W Ząbkach (Markach) były podobne sytuacje. Ale już trzecia
      osoba nie miała prawie żadnych usterek.
      Podobno im późniejsza ich inwestycja tym usterek mniej. Ale co sobie opinię
      popsuli to ich.
      • Gość: P Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 22:04
        Osobiście polecam Dom Development!!!
        • Gość: ela Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 213.17.164.* 25.07.02, 12:48
          Jakies argumenty za?
    • Gość: Evik Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 09:36
      Też się zastanawiałam i w końcu wybrałam DD. JW istotnie ma kiepską opinię,
      poza tym jak się bliżej przyjrzeć cenom i warunkom płatności to chyba DD ma
      ciekawszą ofertę. JW sprzedaje mieszkania na 3-4 lata do przodu (np. na Sady
      Rembertowskie nie mają jeszcze pozwolenia na budowę,więc tak naprawdę nie da
      się przewidzieć, kiedy je wybudują)-a w DD można wybrać coś w całkiem
      nieodległej przyszłości (ja zdecydowałam się na Akacje VIII). W dodatku tak
      naprawdę ceny JW z reklam w gazetach to fikcja, doliczają bardzo dużo za
      loggie, a te mają po 8-9m2. Wiem, że moi znajomi (szukajacy niezależnie ode
      mnie) po przejrzeniu ofert warszwskich developerów też wybrali Akacje w DD.
      • boloooo Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT 06.12.01, 17:58
        mysle, ze najwazniejsza sprawa jest cena i warunki umowy. ja kupilem w JW Ursus
        i jestem zadowolony. robotnicy w obydwu firmach sa tacy sami, wiec usterki
        rowniez. wiec co najwazniejsze: cena, umowa, lokalizacja, termin odbioru,
        reszta napewno identyczna
    • Gość: Ariel Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 217.153.76.* 12.12.01, 12:24
      Jak się wczytać w umowy z tymi firmami to ani jedna ani druga. Proponuje
      zapoznać się z ofertą PEKAO DEVELOPMENT /spólki z grupy Banku Pekao SA/,
      chociaż mają do zaoferowania tylko jedna lokalizację w Warszawie. ale myśle że
      za uczciwe pieniadze. Sam się prawdopodobnie zdecyduje.
      • Gość: Arnold Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 10.10.13.* 12.12.01, 13:44
        Drogi kolego Ariel nie wiem czy jesteś "tajnym" wysłannikiem Pekao Development,
        ale to co piszesz dalece mija się z prawdą. Sam jestem,a właściwie już chyba
        byłem zainteresowany poważnie ofertą Pekao. Ich umowa chroni tylko interes
        developera, nic Ci nie oferują poza kawałkiem nieogrodzonego pola, na którym
        nie wiadomo czy cokolwiek powstanie. Odsyłam do komentarzy forumowiczów pt.
        Pekao Development - Uważajcie!!!
        Pozdrawiam
        • Gość: ARIEL Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 217.153.76.* 13.12.01, 12:42
          Dzieki za cierpkie uwagi /Arlolda/. Jak jest zle wszyscy wiemy, a jak nie to
          należy poczytać opinie na niniejszym forum o developerach. Może teraz coś
          konstruktywnego. Chce kupić mieszkanie po tej własciwej stronie Wisły,
          najlepiej na Ochocie Mokotowie. Bemowo tez biore po uwagę, Ursynów nie wchodzi
          w grę. Poważnie zastanawiałem się nad Słonecznym Skwerem RONSONA na Ochocie,
          ale relatywnie za drogo /grubo powyzej 4000 zł/ i w wysokich budynkach. Moze
          cos doradzice. Oferty przynajmiej tych, a z tymi rozmaiwałem, którzy ogłaszają
          sie w prasie są do krótko mówiąc niczego. Umowy to juz niewielki szczegół nie
          spotkałem dobrej dla klienta. Może znacie jakies oferty spod lady godne
          polecenia. Chcę podjąc decyzję do Swiąt.
    • Gość: Darek Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 213.76.175.* 12.12.01, 15:58
      Co do DD nie mogę nic konkretnego napisać. Swoje mieszkanie kupiłem od JWC.
      Jeżeli chodzi o usterki to wszystkie jakie były zostały usuniete przed oddaniem
      lokalu (2001). Dużo gorzej (fatalnie) jest z dotrzymywaniem terminów. 3-4
      miesiące poslizgu to norma. Firma maksymalnie zbiurokratyzowana, a ich biuro
      obsługi klientów nazwał bym raczej biurem dezinformacji klienta. Niczego
      dobrego nie da się też powiedzieć o ich handlowcach (mam na mysli tych z
      którymi miałem osobiscie doczynienie).

powodzenia
      • Gość: axel Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 195.117.2.* 12.12.01, 16:20
        Niestety też kupiłem mieszkanie w JWC, to fakt że poślizg w oddawaniu mieszkań
        to 3-4 miesiące w najlepszym przypadku bo zdarza się i dłużej, ale handlowcy
        tej firmy to jest dopiero horror. Przed podpisaniem umowy są bardzo mili ale po
        podpisaniu to już nic ich nie obchodzi, tak było w moim przypadku. Może
        powinniśmy założyć czarną listę handlowców, których należy unikać w JWC.
        • Gość: Darek Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 213.76.175.* 12.12.01, 16:25
          Masz całkowitą rację co do handlowców JWC, moje doświadczenia w kontaktach z
          nimi są identyczne jak Twoje.
          • Gość: ania Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 01:38
            Własnie za kilka dni odbieram mieszkanie od JWC. Gdybym mogła cofnąć czas o 12
            miesięcy...!. Kupienie od nich mieszkania to najgorsza decyzja w moim życiu.
            Brak mi czasu na wymienianie wszytskich moich żalów a ich braków. Handlowcy
            najzwyczajniej kłamią np. okna mają być uchylne /tak mówią gdy sprzedają
            mieszkania/ nic z tego .... Terminy oddania poślizg gwarantowany... podpisanie
            aktu notarialnego - horror nic nie wiadomo , kiedy kto . Informacja w ich
            firmie to dezinformacja zgadzam się, co do stanu technicznego mieszkań jeszcze
            nie miałam okazji się przekonać ale obawiam sie horroru. A miesięczny czynsz
            nie wiem do czego ma być współmierny! Patio w moim budynku miało być wyłożone
            kostka bauma lub trawnikiem ... wyłożono czymś co przypomina linoleum koloru
            szarego. Kupujący od JWC zastanówcie się 1000000 razy!!!!
    • Gość: piotr Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 213.17.164.* 04.01.02, 11:13
      Odradzam JW bo są niesolidni i niesłowni, mili tylko do podpisania umowy. Potem
      gehenna użerania się w niemiłymi i niekompetentnymi panienkami w
      dziale "obsługi klienta". Do tego wszelkie papierki nawet protokół przekazania
      mieszkania musi podpisać sam Prezes więc na decyzję czeka się 2 tygodnie.
      Terminy w umowach raczej z góry wstawiają poto żeby ich nie dotrzymać i omamić
      klienta. A jakość budowy katastrofalna. Ogrodzenie budowy było zrobione ze
      starych sztachet podpieranych innymi deskami - krzywe i wyglądało jak płot
      zbankrutowanego 10 lat temu Pegeeru gdzieś na końcu Polski. Dzwig na budowie
      wywrócił się (przy okazji zginął biedny operator). Jeśli firma nie potrafi
      stawiać płotu i dzwigu to czy potrafi budować porządnie?
      Gdybym dziś mógł cofnąć czas to na pewno bym podpisał umowę z kimś bardziej
      słownym.
      • Gość: Norbert Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 14:03
        Witam,
        Według mnie to porównanie nie do końca ma sens, dla lepszego zobrazowania o co
        mi chodzi posłuże sie przykładem ze swojej branży. Porównywać Dom Dewelopment z
        JW Construction to mniej wiecej tak jakby porównywać Volskwagena (DD) z Daewoo
        (JW). Deawoo tez sprzedawalo kiedys najwiecej samochodów, choć dużo osób
        narzekało na jakość wykonania, a VW sprzedaje samochody w róznych klasch np.
        Skoda to tak jak Derby, Polo to takie Akacje itd. W momencie zapaści na rynku
        motoryzacyjnym Daewoo straciło najwiecej klientów a Skoda miała najwiekszy
        wzrost sprzedaży. Nie wiem czy podobnie bedzie na rynku mieszkań ale istnieje
        duze prawdopodobiensstwo, ze tak.
        Pozdrawiam
        • Gość: Iwona Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 14:17
          Zgadzam sie w 100% z Tobą
          • Gość: joanab Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.matrix.pl 04.01.02, 15:30
            A ja powiem tak. Ostatnio w JW się dużo zmienilo. Pamietam co przezywal kolega,
            ktory czekal na mieszkanie w Ząbkach. U niego spóźnili się 3 miesice.
            Ostatecznie jest zadowolony, ale co się pouzeral to jego. Ja natomiast czekam
            na miszkanie na Dąbrówce Wiślanej. Widać miałam szczęście bo trafiłam na
            handlowca z prawdziwego zdarzenia, który oddzwania i nie ściemnia tylko mówi co
            wie, jezeli nie wie to się dowiaduje (chociaz w birze na Dąbrówce trafiłam na
            ciekawy egzemplarz handlowca, który mam nadzieje juz tam nie pracuje). Panienki
            w obłudze klienta bardzo miłe. Oddzwaniają jeżeli się je o to prosi. Na podpis
            u pana prezesa czekałam raptem najdłuzej tydzien. A skladalam tam kilka podan i
            umow do podpisania. Zazwyczaj ktos nastepnego dnia do mnie oddzwanial i mowl ze
            jest gotowe. Owszem bylo kilka nie milych sytuacji, ale to tylko ludzie, wiec
            roznie bywa.
            Mojego mieszkania jeszcze nie odebralam (termin uplywa w marcu przyszlego
            roku). Byłam juz kilka razy. Nie mialam zadnych uwag. Sprawdzalam dosc
            wnikliwie, bo sporo sie na roznych grupach naczytalam na temat jakosci mieszkan
            budowanych prze JW. W kazdym razie ja nie widze zadnych usterek. Dokladnie
            sprawdzalam sciany i wylewke na podlodze. Wiem, ze na pewno bede w dosc krotkim
            czasie wymieniala drzwi i parapety. Ake te są wszedzie raczej najtanszej, co w
            tym przypadku znaczy marnej jakości. Jezeli chodzi o termin oddania, mam
            nadzieje, ze sie nie spoznia. Wszystko jak na razie wskazuje na to, ze bedzie
            dobrze.
            Pozdrawiam
            Joana
            • _rafi Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT 12.02.02, 12:22
              Nie znam DD. Znam za to J-WC. Gdybym mógł cofnąć czas to bym tam nie kupował.

Robią człowieka na każdym kroku. Potwierdzam, przed zapłaceniem kasy byłem KLIENTEM, teraz
              jestem parszywym wapniakiem, który nie rozumie, że każdemu się może noga powinąć i
              wyprodukować bubla.

Tak, nie rozumiem, bo wydałem kupę kasy, a teraz nie wiem, czy ktoś ode mnie kupi to zagrzybione
              mieszkanie.

Fajnie, ktoś porównał ich do Daewoo. Podobno nie minął się z prawdą...
              • Gość: aska Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 195.136.95.* 12.02.02, 13:12
                Mam Matiza, znajomi mają mieszkanie w JWC. Matiz jeździ już trzeci rok bez
                awarii. Mieszkanie od dwóch lat ma usterki - jedna za drugą.
                Będę bronić Daewoo!
                A tak serio: znam tylko jedną osobę, która nie miała usterek w mieszkaniu z
                JWC. Krzywe podłogi, brak kątów prostych między ścianami, zardzewiałe futryny
                drzwiowe, kradzież dostarczonych przez lokatora płytek do położenia w miejsce
                standardu (zmiana uzgodniona jako lokatorska) przez ekipę JWC i tak można
                mnożyć...
                Gorąco współczuję osobom, które miały nieszczęście się naciąć na JWC.
                pzdr.
              • Gość: Florek Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.outland.lucent.com 12.02.02, 13:13
                Czytam sobie ta liste od jakiegos czasu i jak znowu
                zobaczylem pseudonim Rafi - to mnie znowu z lekka
                zemdlilo. Wedlug mnie koles jest z konkurencji JW
                - jakis czas temu pisal ze kupil mieszkanie w DWV
                (patrz Dąbrówka Wiślana DW V) i juz wie ze ma tam grzyba
                i jeszcze jakies inne cuda. Jestem ciekaw jak to sprawdzi skoro
                DW V jest ciagle w budowie. Na temat Rafiego napisano juz wiele,
                tak wiec nie mam zamiaru sie powtarzac, ale osobiscie uwazam
                ze koles powtarza sie az do bolu.

• Gość: moozg Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.lot.pl 12.02.02, 13:42
                  A czy kolega jest szczęśliwym posiadaczem mieszkania stworzonego przez JWC, czy
                  też jest teoretykiem?. Ja niestety zaliczam się do grupy posiadaczy i w pełni
                  zgadzam się z Rafim.
                  • Gość: Tola Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 195.136.122.* 12.02.02, 13:55
                    włączając się do dyskusji to podobnie
                    jak Rafi kupiłam mieszkanie w JW w DW V, który najwcześniej będzie oddany do
                    zamieszkania w sierpniu
                    to dziwi mnie skąd Rafi wie, że będzie miał grzyba w mieszkaniu
                    czyżby był naprawdę pechowcem i węszy już kolejną klęskę....

• Gość: Florek Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.outland.lucent.com 12.02.02, 14:40
                    Gość portalu: moozg napisał(a):

> A czy kolega jest szczęśliwym posiadaczem mieszkania stworzonego przez JWC, czy
                    >
                    > też jest teoretykiem?. Ja niestety zaliczam się do grupy posiadaczy i w pełni
                    > zgadzam się z Rafim.

Dopiero bede, ale decydujac sie na JW nie zrobilem tego w ciemno.
                    Mam kilku znajomych mieszkajacych w mieszkaniach wybudowabych przez
                    JW - wszyscy zadowoleni (ogladalem mieszkania). Wiem tez, ze spaprali pierwsze
                    osiedle, moze
                    mieszkasz wlasnie tam?
                    Zreszta nie chodzi mi tutaj o zachwalanie JW - po prostu zauwazylem,
                    ze Rafi zabiera glos wszedzie tam gdzie jest tylko wzmianka o JW i przy
                    okazji troszke sie placze (ma grzyba w nieoddanym mieszkaniu itp.).
                    JAk dla mnie to koles jest z jakiejs konkurencji, bo nie wierze ze komus
                    niepowiazanemu z konkurencja chcialoby sie tak najezdac na JW - we wszystkich
                    mozliwych miejscach. Poza tym pisal tez, ze chce sprzedac mieszkanie - chyba
                    chce jak najtaniej bo od tych informacji ktore rozsiwa klientow mu nie
                    przybedzie.
                    Tak wiec dla mnie Rafi to jedna wielka sciema i tyle (nie urazajac innych
                    niezadowolonych osob).

• Gość: Pio Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 01:24
                      a propos Rafiego, to czy tylko jeden Rafi jest na tych listach dyskusyjnych -
                      to przecież takie popularne pseudo... czy ktoś wziął to pod uwagę?
                      • Gość: Rafi DWV Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.pkobp.pl 13.02.02, 08:18
                        to ja pisalem, ze bede mial mieszkanie w DWV i nie pisalem zadnych innych maili
                        na temat JWC.

Gość portalu: Pio napisał(a):

> a propos Rafiego, to czy tylko jeden Rafi jest na tych listach dyskusyjnych -
                        > to przecież takie popularne pseudo... czy ktoś wziął to pod uwagę?

• Gość: TolaDW V Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 195.136.122.* 13.02.02, 10:47
                          Do Rafi (z DW V)
                          sorry rzeczywiście chyba jest was 2
                          i to rafi@poczta... tak obsmarowuje JW
                          mam nadzieję, że my z Dąbrówki Wiślanej nie będziemy mieć
                          żadnych problemów z JW - jak do tej pory nie narzekam
                          • Gość: mirek JW - tanie mięso psy jedzą IP: 192.168.253.* / 192.168.1.* 24.07.02, 12:06
                            Miałem niestety styczność z JW - kupiłem od nch mieszkanie (Dąbrówka
                            Szlachecka), na szczęście udało mi się je sprzedać, jeszcze jako udział. Nowy
                            właściciel odkrył tyle usterek (na etapie sprzedaży ja też jeszcze o nich nie
                            wiedziałem), że w końcu zmusił JW do odkupienia mieszkania od niego. W skrócie -
                            nie są to oszuści, ale bardzo słaba jakość. W najgorszym wypadku - pękające
                            ściany, nierówne podłogi itp. W najlepszym - ogólne wrażenie badziewia niewiele
                            odbiegające od budownictwa "za komuny". Fatalna architektura - układ
                            klatek "hotelowy", czyli bardzo długie korytarze, z drzwiami do mieszkań po
                            obydwu stronach. Czyli mieszkania z oknami tylko z jednej strony. Poza tym
                            ilość mieszkań na jednej klatce nie pozwala na powstanie jakichkolwiek więzi
                            sąsiedzkich. Bloki wysokie, bardzo blisko budowane, zero zieleni, wszystkie
                            wolne miejsca zajęte na parkingi. Ogólne wrażenie słabej jakości może wskazywać
                            na nieprzyjemne niespodzianki w przyszłości - po prostu za parenaście lat te
                            budowle mogą wymagać dużych nakładów remontowych. Poza tym całość sprawia takie
                            wrażenie, że za jakiś czas może zamienić się w slumsy w typie starych blokowisk
                            na Gocławiu.

• _rafi _rafi to nie Rafi! 13.02.02, 10:49
                          Dzięki Rafi, że się odezwałeś, bo jakiś palant robi ze mnie idiotę.

Tylko ja mam dostęp do mojego konta _rafi. I występuję tylko pod postacią _rafi, nie Rafi, czy jeszcze
                          inaczej.

Nie kupiłem mieszkania wirtualnego, nie mam grzyba na papierze. Kupiłem mieszkanie gdzie indziej,
                          w Warszawie, ale w J-WC. Nigdy nie pisałem, że jest to w Dąbrówce. A koleś, kóry się ujawnia w
                          atakach na mnie jest palantem, bo nie umie czytać!

Trochę rozsądku, facet.
                          • _rafi Re: _rafi to nie Rafi! 13.02.02, 10:59
                            Aha, okazuje się też, że nie jestem jedynym niezadowolonym klientem J-WC.

Jak wiecie internet nie jest miarodajnym medium, bo niewielu ludzi ma do niego dostęp. Klienci tej
                            nieszczęsnej firmy to jednak ludzie, którym za bardzo się nie powodzi i nie instalują sobie sieci w
                            domu, albo w minimalnym stopniu korzystają w pracy.

Najwięcej niezadowolonuych klientów mieszka w Iwicznej, Ząbkach i Markach (mam nadzieję, że nie
                            przekręciłem).

Bo kłopoty z J-WC nie są wirtualne, ale realne. Jak ktoś chce kupić mieszkanie, lepiej, żeby przeszedł
                            się na oddane już "inwestycje", żeby zobaczył TO na własne oczy.
                            • Gość: Ania Re: _rafi to nie Rafi! IP: *.waw.cdp.pl 13.02.02, 12:24
                              rafi a gdzie ty kupiłeś to mieszkanie z grzybem ? Pytam z ciekawości. Może jest
                              to na jakimś wątku ale nie mam siły szukać. :)))))))
                              • Gość: Rafii Re: _rafi to nie Rafi! IP: 193.108.177.* 18.02.02, 10:38
                                Rafi to ma grzyba pomiędzy nogami.
                                Niech się leczy dupek h... jeden.
                                • Gość: Adam Re: _rafi to nie Rafi! IP: *.net.external.hp.com 18.02.02, 11:35
                                  Panowie, wyluzujcie i przeniescie sie na osobny, prywatny watek i pozostawcie
                                  miejsce do merytorycznych i rzeczowych wypowiedzi tych, którzy podejmuja byc
                                  moze najwazniejsza decyzje w swoim życiu.
                                  • _rafi Uwaga!!! 18.02.02, 11:59
                                    Zaraz, zaraz, dlaczego w liczbie mnogiej? To ja zostałem obrażony...

Jeżeli komuś się nie podoba, że piszę krytycznie na temat firmy J-WC, to niech nie czyta moich
                                    postów.

Być może pomogę komuś podjąć tą ważną decyzję. Jak przeczyta moje wypowiedzi, to przynajmniej
                                    pomyśli, czy aby ta firma jest taka dobra, jak ładnie się reklamuje.

Przecież nigdy nie pisałem (można to sprawdzić, ale niektórzy moi krytycy nie zrobili tego), żeby
                                    kupować mieszkania gdzie indziej. Ja tylko piszę, jak jest w J-WC, bo tam właśnie kupiłem
                                    mieszkanie. A nie jest dobrze, czego przykłady można prześledzić, czytając moje poprzednie posty.

Być może często zabieram głos na tym forum, ale do tego ono służy. I doputy będę pisał, dopuki to
                                    forum będzie istniało...
                                    • Gość: Ania Re: Pytanie IP: *.waw.cdp.pl 19.02.02, 11:00
                                      rafi czy mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanie?
                                      Na jakim osiedlu kupiłeś to nieszczęsne mieszkanie???????????????????
                                      Własnie chcę kupić mieszkanie i to najlepiej bez grzyba.
                                      Dziekuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam.
                                      Ania
                                    • Gość: Monika Re: Uwaga!!! IP: *.waw.cdp.pl 19.02.02, 11:43
                                      Niesamowite jest to co wypisujecie na temat JW. Nikt nie jest doskonały,a poza
                                      tym trudno za takie pieniądze oczekiwać marmurów i pozłacanych klamek. Jestem
                                      szcęśliwą posiadaczką mieszkania wybudowanego w JW. Dosłownie szczęśliwą, bo
                                      mieszka mi się cudownie. Nie mam w mieszkaniu, żadnych grzybów posadzek ze
                                      spadkiem itp. ściany może nie idealne, ale odejście od pionu w granicy 0,5 cm
                                      przy wys.2,6 m jest chyba dopuszczalne. Polecam mieszkania JW, ale przed
                                      odbiorem bezpieczniej jest obejżeć mieszkanie, by nie trafić na "jakiegoś
                                      grzyba". (Mnie się to nie przydarzyło, ale skoro pecha miał Rafi.)
                                • Gość: Monika Re: _rafi to nie Rafi! IP: *.waw.cdp.pl 19.02.02, 11:47
                                  Tak samo jak Ania, chciałabym się dowiedzieć na którym osiedlu masz mieszkanie
                                  z grzybem. Skoro tak pięknie "obsmarowujesz" firmę, to dlaczego robisz z tego
                                  tak wielką tajemnicę? Może to poprostu nie jest prawdą?
                                  • Gość: Eryk JWC IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 19.02.02, 15:43
                                    Hej, niedlugo odbiore mieszkanie z JWC (Dabrowka Wislana). W sobote bylem ze znajomym architektem, ktory ma
                                    spore doswiadczenie zarowno na budowach jak i w odbiorach mieszkan itp. Obejrzal moje mieszkanie i stwierdzil
                                    ze jest calkiem ok, "stolarka" w porzadku (chociaz drzwi do pokoju moglyby byc nieco wyzej, poniewaz parkiet
                                    ledwo co sie zmiesci - ale to latwo poprawic). co do jakosci mieszkania (scianki, podlogi) tez nie mial zarzutow.
                                    Dzieki Rafiemu zwrocilem szczegolna uwage na to, czy czasem nie mam grzyba. No i nie mam. Ale chwala
                                    Rafiemu za to, ze - chociaz czasami przesadnie - wzbudzil moja czujnosc. Dzieki temu bede dokladnie sprawdzal
                                    co kupuje od JWC. Jak na razie jestem zadowolony. Pozdrawiam.
                                    • _rafi Re: JWC 19.02.02, 17:17
                                      Wiem, że po moim poście pojawi się "setka" innych, w których zostanę wyśmiany, zmieszany z
                                      błotem, wyzwany od ch..., tak jak ktoś był łaskaw mnie nazwać kilka postów wyżej...

Kupiłem mieszkanie w J-WC, ale nie podam lokalizacji. Pozwólcie mi zachować anonimowość. W
                                      przeciwieństwie do w/w firmy, nie mam obowiązku podawać jakichkolwiek danych. Prawo do
                                      anonimowości daje mi regulamin forum i sama idea powstania internetu.

Jedno jest pewne, dalej będę walczył o naprawę usterek, ale nikt NIE MOŻE napisać, że J-WC ma
                                      prawo do fuszerki. Choć, jeśli się uprzeć, to można napisać, że ma do tego prawo, bo jest firmą
                                      prywatną. Z tym, że ludzie mają prawo dowiedzieć się o fuszerce PRZED KUPNEM MIESZKANIA.
                                      • Gość: Ania Re: JWC IP: *.waw.cdp.pl 20.02.02, 09:28
                                        Nie proszę Cię żebyś sie przedstawiał.
                                        Chodzi o to, żebyś powiedział jakie to osiedle jest takie straszne.
                                        Każde osiedle składa się z kilkuset mieszkań, w związku z tym anonimowość masz
                                        zapewnioną.

Podsumowując mam wątpliwości, czy w ogóle kupiłeś to mieszkanie i czy aby na
                                        pewno w JWC.
                                        Pozdrawiam Ania
                                      • Gość: Adam Re: JWC IP: *.net.external.hp.com 20.02.02, 09:58
                                        Rafi,
                                        sznuje Twoje prawo do anonimowosci,
                                        jednak przenies sie jednak na jakies inne forum tematyczne np. "odreagowanie
                                        stresu zwiazanego z praca /brakiem pracy" lub "pieniactwo", tam zapewne
                                        bedziesz mogl wykazac sie zdecydowanie lepiej.

Pozostaje jeszcze ewentualnosc ze pochodzisz z konkurencji JW ;)

• Gość: Ula Re: JWC IP: *.datastar.pl 23.02.02, 10:45
                                        Rafi !!!
                                        Zawsze przed odbiorem mieszkania ogląda się je i odbiera po podpisaniu
                                        protokołu. Ja swoje mieszkanie mam zamiar starannie obejrzeć i zgłosić do
                                        poprawki ew. usterki. Jeżeli ktoś jest "ślepy" niech teraz sam się martwi i ma
                                        pretensje tylko do swojego superego i świadomości, że na wszystkim zna się
                                        najlepiej.

Pozdrawiam wszystkich!!!
                                      • Gość: echech Re: JWC IP: 217.153.94.* 02.04.02, 11:03
                                        _rafi napisa?(a):

> Wiem, z˙e po moim pos´cie pojawi sie˛ "setka" innych, w których zostane˛
                                        wys´miany,
                                        > zmieszany z
                                        > b?otem, wyzwany od ch..., tak jak ktos´ by? ?askaw mnie nazwac´ kilka
                                        postów wyz˙e
                                        > j...
                                        >
                                        > Kupi?em mieszkanie w J-WC, ale nie podam lokalizacji. Pozwólcie mi
                                        zachowac´ ano
                                        > nimowos´c´. W
                                        > przeciwien´stwie do w/w firmy, nie mam obowia˛zku podawac´
                                        jakichkolwiek danych. P
                                        > rawo do
                                        > anonimowos´ci daje mi regulamin forum i sama idea powstania
                                        internetu.
                                        >
                                        > Jedno jest pewne, dalej be˛de˛ walczy? o naprawe˛ usterek, ale nikt NIE
                                        MOZ˙E napis
                                        > ac´, z˙e J-WC ma
                                        > prawo do fuszerki. Choc´, jes´li sie˛ uprzec´, to moz˙na napisac´, z˙e ma
                                        do tego praw
                                        > o, bo jest firma˛
                                        > prywatna˛. Z tym, z˙e ludzie maja˛ prawo dowiedziec´ sie˛ o fuszerce
                                        PRZED KUPNEM MI
                                        > ESZKANIA.

Skoro nie masz obowiazku "podawac jakichkolwiek danych" to moze lepiej
                                        bedzie, jesli nie bedziesz podawal ZADNYCH danych.
                                        Nikt nie pyta Cie o nazwisko, adres itd, tylko o osiedle, na ktorym sa
                                        mieszkania z grzybami.
                                        Skoro ktos wytacza powazne zarzuty, niech choc czesciowo je udowodni.
                                        Pan _rafi posadzany jest o prace w konkurencji JWC wlasnie dlatego, ze nie
                                        podaje konkretow, tylko ciagle gada o grzybie (moze lyka grzybki
                                        halucynogenne) i walczy na forum z osobami, ktore choc troche sa
                                        zadowolone z mieszkania kupionego w JWC.
                                    • Gość: WOJTEK Re: JWC IP: *.citicorp.com 06.03.02, 16:25
                                      a w ktorym bloku bedziesz mial mieszkanie? Ja mam w DW V i po kilku wizytach jestem
                                      bliski rozpaczy. Kuchnia przypomina chyba trapez..., futryny zardzewiale, konca robot nie
                                      widac a termin uplynal z koncem lutego!!! nie polecam
                                    • Gość: matka Re: JWC IP: *.alcatel.pl 28.11.02, 16:41
                                      Czy JWC nie bierze kredytow na hipoteke obciazajac dzialki na ktorych buduje
                                      domy? W styczniu mam odebrac mieszkanie, ogladalam jest OK, lecz hipoteke mam
                                      dopiero sprawdzic, ale moze ktos wie cos ciekawego o Dabrowce Wislanej?
                                      Pozdrawiam,
        • Gość: Monia Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 21:24
          Super porównanie!
    • rafi4 Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT 20.02.02, 12:48
      czesc wszystkim.jestem kolejnym rafim na tym forum.kiedys zalozylem podobny
      watek na tym forum bo bardzo chcialem poznac opinie ludzi na ten temat.Chce
      kupic wiosna mieszkanie,ale na dzien dzisiejszy ani w DD ani JW ,wybralem
      zupelnie innego developera,ktory buduje solidnie ,budynki sa
      esytetyczne ,wygladaja ,ze sie nie rozsypią,bo nie stac mnie na tanie
      mieszkanie do ktorego trzeba bedzie potem full kasy dolozyc.Moje przyszle
      mieszkanie jest w Ursusie na osiedlu Skorosze.Mimo iz drozsze niz W JW
      Construction to mysle ze warto bylo wiecej wydac ale mieszkac w dobrych
      warynkach.
      • Gość: Ania Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.waw.cdp.pl 20.02.02, 13:50
        A może rafi dostał rozdwojenia, a raczej rozczworzenia jaźni? ;-)

• Gość: Baska Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.man.polbox.pl 20.02.02, 14:34
          Moze chce wczuç si´ w Harry Pottera
          • _rafi Lokalizacja 20.02.02, 16:32
            Ale się uśmiałem! A potem mi ręce opadły, jak zobaczyłem kolejnego rafiego. Pewnie ktoś sobioe robi jaja ze mnie,
            ewentualnie chce mnie zdyskredytować, jako niepoważnego rozmówcę.

Odpowiadam, że nie dostałem rozdwojenia jaźni, ani rozczworzenia (niedawno pokazywali w serialu Czynnik
            PSI odcinek o kobiecie, która miała pięć różnych osobowości).

Poza tym po raz kolejny zastrzegam, że kupiłem mieszkanie w J-WC, był to mój największy błąd w życiu. Nie
            pracuję w konkurejncji, jak wiecie nigdy nie pisałem, że jakaś konkretna firma jest lepsza od w/w (choć tu można
            w ciemno strzelać, bo chyba każda jest lepsza).

Wiecie, jeśli za spore - jednak - pieniądze, mielibyście na każdej ścianie grzyba, to zrobilibyście wszystko i tak
            często jak trzeba, żeby przestrzec innych...

Lokalizacja mojego grzyba? Jeśli napiszę, to ktoś może pomyśleć, że tylko na moim osiedlu jest wilgoć. A grzybki
            rozwijają się w Markach, Ząbkach, Iwicznej, etc...
            • Gość: Werdiii J-WC jest NAJLEPSZY w hodowli grzybów IP: 212.51.202.* 20.02.02, 16:37
              nie dajcie się Deweloperowi!!!

J-WC jest NAJLEPSZY
              ale
              w hodowli grzybów

nie dajcie się Deweloperowi!!!
            • Gość: AZA Re: Lokalizacja IP: *.idea-mc.pl 20.02.02, 17:28
              Kupilam mieszkanie w JWC - mieszkanie mam na ostatnim pietrze. Bylam tam w ta
              sobote i specjalnie posprawdzalam wszystkie sciany, czy oby nie zagniezdzil
              sie tam grzyb... No i nic nie znalazlam. Mieszkanie, chociaz jeszcze nie
              oddane cala zime jest ogrzewane, w srodku cieplo i przytulnie, ze az nie
              chcialo mi sie na zewnatrz wychodzic.
              Jesli faktycznie masz Rafi grzyba w mieszkaniu - to bardzo Ci wspolczuje
              (chociaz zamiast tyle gadac kupilbys sobie srodek na odgrzybianie mieszkania -
              jest ich z pewnoscia wiele), aczkolwiek Twoje opinie na temat JW sa okropnie
              stronnicze. Znam wiele osob, ktore zakupily mieszkania u tego Developera i
              jakos zadna z nich nie narzeka - wrecz przeciwnie. Wiec prosze Cie nie
              uprzykrzaj zycia tym, ktorzy wydali duze pieniadze, jezdza ogladac wlasne
              gniazdka, ciesza sie, ze w koncu maja cos swojego.
              Jesli po raz kolejny bedziesz czytal o tym, ze ktos jest zadowolony z JWC to
              po prostu przelknij sline, ze to nie Ty - ot i wszystko!
              Z zyczeniami wiekszego optymizmu w zyciu...
              • _rafi Re: Lokalizacja 20.02.02, 17:45
                Gratuluję szczerze AZA!

Ja jednak znam zbyt wielu ludzi, którzy się nacięli na tą firmę. Niestety, moja opinia jest jednoznacza, również
                dlatego, że mnie dotyczy. I to, że tobie się podoba mieszkanie, nie zmieni faktu, że ja mam kłopoty z moim.

Nie będę nic robił z grzybem, bo musi to zrobić J-WC. Jeśli ja przyłożę palce do zagrzybionych ścian, to mi dadzą
                na piśmie, że majstrowałem coś przy nich i oni już nie ponoszą za to odpowiedzialności. Pamiętaj, że mają
                najleprzych prawników w Warszawie. Po co mają najlepszych? Nie bez powodu!
              • _rafi Re: Lokalizacja 20.02.02, 17:45
                Gratuluję szczerze AZA!

Ja jednak znam zbyt wielu ludzi, którzy się nacięli na tą firmę. Niestety, moja opinia jest jednoznacza, również
                dlatego, że mnie dotyczy. I to, że tobie się podoba mieszkanie, nie zmieni faktu, że ja mam kłopoty z moim.

Nie będę nic robił z grzybem, bo musi to zrobić J-WC. Jeśli ja przyłożę palce do zagrzybionych ścian, to mi dadzą
                na piśmie, że majstrowałem coś przy nich i oni już nie ponoszą za to odpowiedzialności. Pamiętaj, że mają
              • _rafi Re: Lokalizacja 20.02.02, 17:54
                Gratuluję szczerze AZA!

• Gość: Ania Re: Lokalizacja IP: *.datastar.pl 21.02.02, 08:24
                  No cóż, tak dużo wiesz o JWC, a może ty jesteś ich byłym pracownikiem i Cię
                  wywalili ? To taki rodzaj zemsty ????????
                  Ciekawe co inni o tym sądzą?
                  A co do grzyba to on nie powstaje bez powodu i to na "wszystkich ścianach".
                  Swoją drogą ciekawe ...

• _rafi Re: Lokalizacja 21.02.02, 10:53
                    Aniu droga! Nie mam grzyba na wszystkich ścianach. Być może odniosłaś mylne wrażenie czytając któryś z
                    moich postów. Mam grzyba tylko tam, gdzie jest to możliwe, czyli na ścianach zewnętrznych, ale po stronie
                    mieszkania, rzecz jasna.

Dobre, pracowałem w J-WC i się mszczę... Drogie dziecko, nie, nie pracowałem u nich.
                    • Gość: Budi Re: Lokalizacja dla Ani IP: 212.51.202.* 21.02.02, 11:35
                      a może Ty Aniu tam pracujesz i próbujesz poprawić systuacje?????
                      • Gość: Ania Re: Lokalizacja dla Ani IP: *.datastar.pl 21.02.02, 12:15
                        Jasne i pytam się Ciebie gdzie kupiłeś to mieszkanie, bo jakbym pracowała w JWC
                        to bym nie wiedziała o takim spektakularnym kliencie z olbrzymim grzybem.
                        :)))))))))
                        Zastanów sie co piszesz !
                        • _rafi Re: Lokalizacja dla Ani 21.02.02, 13:07
                          Ania, ten tekst: Zastanów się co piszesz, to chyba nie do mnie, prawda? Mam nadzieję, że ci się
                          osoby nie pomyliły!
                      • Gość: Ania Re: O przepraszam IP: *.datastar.pl 21.02.02, 12:39
                        Gość portalu: Budi napisał(a):

> a może Ty Aniu tam pracujesz i próbujesz poprawić systuacje?????

Nie zauważyłam, że autorem tego postu jest Budi, a nie rafi.

Chcę kupić mieszkanie JWC.
                        Rafi pisze, że to najgorsze co zrobił w życiu, bo u niego jest grzyb. A ja
                        chciałabym się po prostu dowiedzieć, na którym osiedlu zkupił to nieszczęsne
                        mieszkanie, żeby nie popełnić jego błędu.- To wszystko.
                        Takie skomplikowane zrozumieć pytanie i poprostu na nie odpowiedzieć????
                        A jeśli ktoś kogoś oskarża i nie chce powiedzieć gdzie, kiedy - to to jest po
                        prostu podejrzane.

Pozdrawiam Ania.

• _rafi Re: O przepraszam 21.02.02, 13:10
                          Czemu ty tak szukasz ciągle jakichś podtekstów, że ja niby pracowałem, ale mnie zwolnili, że nie
                          kupiłem, ale jednak piszę, że to, że tamto....

Apropos lokalizacji: u nas już nie kupisz... wykupione... chyba, że moje chcesz... ale mam grzyba... ale
                          tobie chyba nie będzie przeszkadzał, skoro tam bronisz J-WC.
                • Gość: echech Re: Lokalizacja IP: 217.153.94.* 02.04.02, 11:11
                  _rafi napisa?(a):

> Gratuluje˛ szczerze AZA!
                  >
                  > Ja jednak znam zbyt wielu ludzi, którzy sie˛ nacie˛li na ta˛ firme˛. Niestety,
                  moja
                  > opinia jest jednoznacza, równiez˙
                  > dlatego, z˙e mnie dotyczy. I to, z˙e tobie sie˛ podoba mieszkanie, nie
                  zmieni fakt
                  > u, z˙e ja mam k?opoty z moim.
                  >
                  > Nie be˛de˛ nic robi? z grzybem, bo musi to zrobic´ J-WC. Jes´li ja
                  przy?oz˙e˛ palce d
                  > o zagrzybionych s´cian, to mi dadza˛
                  > na pis´mie, z˙e majstrowa?em cos´ przy nich i oni juz˙ nie ponosza˛ za to
                  odpowiedzi
                  > alnos´ci. Pamie˛taj, z˙e maja˛
                  > najleprzych prawników w Warszawie. Po co maja˛ najlepszych? Nie bez
                  powodu!

Czy trzykrotne wyslanie posta ma podkreslic Twoja racje, czy to moze
                  przejaw rozdwojenia jazni ;)

• Gość: mirek JW - tanie mięso psy jedzą IP: 192.168.253.* / 192.168.1.* 24.07.02, 12:02
                Miałem niestety styczność z JW - kupiłem od nch mieszkanie, na szczęście udało
                mi się je sprzedać, jeszcze jako udział. Nowy właściciel odkrył tyle usterek,
                że w końcu zmusił JW do odkupienia mieszkania od niego. W skrócie - nie są to
                oszuści, ale bardzo słaba jakość. W najgorszym wypadku - pękające ściany,
                nierówne podłogi itp. W najlepszym - ogólne wrażenie badziewia niewiele
                na Gocławiu.

• Gość: echech Re: Lokalizacja IP: 217.153.94.* 02.04.02, 11:09
              _rafi napisa?(a):

> Ale sie˛ us´mia?em! A potem mi re˛ce opad?y, jak zobaczy?em kolejnego
              rafiego. Pe
              > wnie ktos´ sobioe robi jaja ze mnie,
              > ewentualnie chce mnie zdyskredytowac´, jako niepowaz˙nego rozmówce˛.
              >
              > Odpowiadam, z˙e nie dosta?em rozdwojenia jaz´ni, ani rozczworzenia
              (niedawno poka
              > zywali w serialu Czynnik
              > PSI odcinek o kobiecie, która mia?a pie˛c´ róz˙nych osobowos´ci).
              >
              > Poza tym po raz kolejny zastrzegam, z˙e kupi?em mieszkanie w J-WC, by?
              to mój na
              > jwie˛kszy b?a˛d w z˙yciu. Nie
              > pracuje˛ w konkurejncji, jak wiecie nigdy nie pisa?em, z˙e jakas´
              konkretna firma
              > jest lepsza od w/w (choc´ tu moz˙na
              > w ciemno strzelac´, bo chyba kaz˙da jest lepsza).
              >
              > Wiecie, jes´li za spore - jednak - pienia˛dze, mielibys´cie na kaz˙dej
              s´cianie grzy
              > ba, to zrobilibys´cie wszystko i tak
              > cze˛sto jak trzeba, z˙eby przestrzec innych...
              >
              > Lokalizacja mojego grzyba? Jes´li napisze˛, to ktos´ moz˙e pomys´lec´, z˙e
              tylko na mo
              > im osiedlu jest wilgoc´. A grzybki
              > rozwijaja˛ sie˛ w Markach, Za˛bkach, Iwicznej, etc...

Dlaczego tak bronisz sie przed podaniem nazwy swojego osiedla?
              Dlaczego interesuja cie osiedla w Markach, Zabkach itd, malo ci Twojego
              grzyba i innych problemow.
              Jeszce jedno: w internecie to jest tak: ty nie jestes pracownikiem
              konkurencji, ale kto wie, moze jednak..., tak samo ja moge byc piekna
              modelka, ktora chetnie poflirtuje na forum z wszystkim rafimi i innymi
              facetami, ale kto wie, moze jestem starym zaplutym dziadem.
              Robisz z tego grzyba taka tajemnice, ze naprawde trudno traktowac
              powaznie Twoje zarzuty
            • Gość: rafi Re: Lokalizacja IP: 212.244.167.* 29.06.02, 09:50
              .....
    • Gość: Doorway DD - wywiad środowiskowy IP: 157.25.119.* 21.02.02, 13:37
      Przed rokiem stanąłem przed wyborem developera. Za priorytety przyjąłem cenę za
      metr, obsługę, lokalizacje, timetable i ........... wywiad środowiskowy. Po tym
      co się naczytałem na temat JVC doszedłem do wniosku że mimo przystępnych cen i
      lokalizacji nie wybiorę się do nich. Co więcej utwierdziłem się w swoim
      przekonaniu po wizycie na Dniach Otwartych JVC, gdzie przedstawiono mi mało
      zrozumiały harmonogram wpłat i kredytów. Z racji tego, że należę do osób, które
      niespecjalnie znają się na kredytach i całej procedurze zakupu mieszkania,
      potrzebowałem firmę która będzie wobec mnie w miarę szczera i trochę poprowadzi
      mnie za rękę. Po przeanalizowaniu szeregu artykułów (GW środowa) wybór mój padł
      na Dom Development do którego się udałem. Jednak wcześniej pozwoliłem sobie
      zobaczyć mieszkania na Akacjach V i VII, gdzie mieszkają moi znajomi. Wrażenie
      moje było pozytywne zarówno pod względem wizualnym jak również opinii których
      zasięgnąłem. Jedyny mankament jaki został mi przedstawiony, to nieszczelność
      okien w mieszkaniu, które było oddane „pod Klucz”. Nie mniej jednak mój wybór
      padł na DD. Procedura rozruchowa trwała........ nie wiem może trzy dni.
      Dostałem swojego agenta, z którym jestem cały czas w kontakcie, grafik
      określający cykl działań taktycznych. Obecnie machina ruszyła – Derby Bis.
      • _rafi Re: DD - wywiad środowiskowy 21.02.02, 16:56
        Niestety nie mogę nic powiedzieć o DD, bo swoje mieszkanie kupiłem w J-WC. Ale zazdroszczę ci, że
        tak o ciebie dbają. Ja coprawda przed wpłatą kasy byłem dla nich KLIENTEM, ale już dzień(!) po
        wpłacie nie byli dla mnie już tacy mili.

Aha, uważaj, bo zaraz powiedzą, że pracujesz w DD :))
      • Gość: Wika Re: DD - wywiad środowiskowy IP: *.man.polbox.pl 01.03.02, 15:13
        Miło widziec taki entuzjazm przy kupowaniu mieszkania. Ja także bylam
        pozytywnie nastawiona do Dom Development jak kupowalam mieszkanie. Bardzo mila
        obsługa, szybko załatwione formalności, oddany budynek do eksploatacji przed
        terminem.Mieszkam na Akacjach V. Problemy zaczęły się dopiero jak DD zaczelo
        administrowac osiedlem. Totalne lekceważenie klienta i wszystkie usterkiusuwane
        sa powielkich awanturach. A najgorsze jest to że osiedle odebrane zostało przez
        gminę w czerwcu 2001r i do tej pory DD nie przygotowało nam Aktów notarialnych.
        Podawali nam różne wymyślone powody m.in.jakie mają problemy z uzyskaniem
        pozwolenia z MSWiA. A okazało sie że tak nas ignorują że przez pół roku nie
        złozyli dokumentów do gminy o wydanie zaświadczenia o samodzielności lokali
        potrzebnego do przeniesienia własności. Mogłabym długo opowiadać jak DD nas
        lekceważy. Życzę powodzenia i proszę dokładnie pilnować DD i sprawdzać ich
        wszystkie wymówki czy aby są prawdziwe. Pozdrawiam.
    • Gość: Pit Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.geac.com.pl / 10.1.10.* 22.02.02, 16:21
      Witam,

Na pewno odradzam DD. Kupilem u nich mieszkanie - Akacje V. Wszystko bylo
      super do momentu przekazania mieszkan. Pod wzgledem wykonania wszystko OK,
      oddanie budynkow nawet przed terminem. Natomiast obsluga posprzedazna w tej
      firmie nie istnieje. Jestes dobrym klientem dopoki nie wplacisz calej kasy.
      Pozniej DD ma Cie w d....ie. Od kilku m-cy wszyscy miszkancy Akacji V nie moga
      doprosic sie podpisania aktow notarialnych, choc zgodnie z umowa przedwstepna
      powinno to nastapic w 90 dni od oddania budynku. Zmuszaja nas do wykupu miejsc
      parkingowych, ktore de facto kupilsmy wraz z mieszkaniem - udzial w gruncie.
      Jako zarzadca narzucaja rozwiazania rodem z ksiezyca. Nie mozemy miec kablowki
      z Aster City tylko DD narucil nam jakas firme pt. Przystan Internetowa.
      Naprawde radze sie dobrze zastanowic.

Pit
      • _rafi Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT 22.02.02, 16:48
        Wiesz, jakbym siebie słyszał...

Swoją drogą szkoda, że polskie firmy budowlane nie mają żadnych minimalnych standardów. Na zachodzie, jak
        coś spieprzą to potem nikt u nich nie kupuje. A DD i J-WC mają branie cały czas. Ale niestety nikt ich nie rozlicza.
    • Gość: mika Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.chello.pl 22.02.02, 16:58
      Nie wiem kto jest dobry czy JWC czy DD ale należy brać pod uwagę kto też
      mieszka za ścianą. JW c nie poinformował swoich lokatorów na jednym z
      os.Tarchomina że mieszkają osoby wysiedlone z lokali(kamienicy) które przejąl
      inwestor jakim jest JWC ,ponadto wieksza liczba tych osób nie placi czynszu
      kosztem pozostałych mieszkańców.Szkoda ze tak późno człowiek sie dowiaduje o
      tych rzeczach?
      • Gość: ra Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.natned.com.pl 01.03.02, 15:36
        a na ktorym osiedlu to takie miłe sasiedztwo?
    • Gość: Darek Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 157.25.92.* 01.03.02, 09:51
      Pamiętaj, że kupisz w JW mieszkanie, to przy rozliczeniu końcowym licz się z
      nieuczciwym doliczeniem do ceny mieszkania: np. okaże się zbudowali więcej
      metrów niż było w umowie, odsetki na niby spóźniąną ratę, ja w rozliczniu
      końcowym musiałem dopłacić 8000 zł, momo że kurs $ spadł ja musiałem zapłacić
      wg "ich" kursu, plus spóźnienie w oddaniu mieszkania.
      Marna jakość, nie kupuj w JW!
      • Gość: p Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.waw.cdp.pl 01.03.02, 16:17
        Gość portalu: Darek napisał(a):

> Pamiętaj, że kupisz w JW mieszkanie, to przy rozliczeniu końcowym licz się z
        > nieuczciwym doliczeniem do ceny mieszkania: np. okaże się zbudowali więcej
        > metrów niż było w umowie, odsetki na niby spóźniąną ratę, ja w rozliczniu
        > końcowym musiałem dopłacić 8000 zł, momo że kurs $ spadł ja musiałem zapłacić
        > wg "ich" kursu, plus spóźnienie w oddaniu mieszkania.
        > Marna jakość, nie kupuj w JW!

Należy czytać umowę :
        - nigdy dokładnie nie określisz powierzchni, przesunięcie ściany o centymetry na
        całej długości może dać różnicę 1 m2 i więcej - ale to działa w obie strony, jak
        masz mniej metrów to mniej płacisz,możesz sprawdzić pomiar.
        - termin raty jest określony, jeżeli wpłata jest po terminie to są odsetki
        - to nie jest "ich kurs" - kurs jest z dnia wpłaty raty nie niższy jednak niż w
        dniu podpisania umowy
        Zakup mieszkania nie jest zakupem pietruszki należy przeczytać najpierw umowę
        jeżeli jest coś nie jasne to zainwestować w prawnika, aby przeczytał i powiedział
        co jaki zapis oznacza i jakie sa jego skutki.
        Nie o wszystko można mieć pretensje do drugiej strony.
        • Gość: Miki Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 16:29
          Mam jakieś wrażenie, że większość postów na tym forum jest pisana na
          klawiaturze pracowników DD lub JWC. W związku z tym rzetelność wypowiedzi jest
          znikoma, żeby nie powiedzieć żadna. Nie padają konkrety, tylko banalne
          ogólniki, które można przyporządkować każdej firmie, nie tylko zresztą
          deweloperskiej. Chłopaki, dajcie sobie spokój, nadszedł weekend.
          • Gość: Hela Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 195.187.111.* 04.03.02, 19:18
            Część z w/w zarzytow jest uzasadniona, część nie.
            Ja chcę napisać o Grochowskiej. Zarząd Wspólnoty właśnie wywiesił kartkę, że
            stan techniczny budynku jest zły, uwagi zostały przekazane do realizacji,
            zobaczymy jak długo JW będzie załatwiać reklamacvje.
            A teraz o PATIO......
            Pamiętać informacje na stronie JW, że patio na Grochowskiej będzie pełne
            zieleni. A cóż się okazauje, jest tam beton i zielona papa, która z zielenią ma
            tylko tyle wspólnego, że jest zielona.
            Jest to przykład na to, że ta firma nie mowi całej prawdy. BĘDZIE ZIELEŃ, ALE
            CHYBA TYLKO GŁUPI (A WIĘC PRZYSZLI LOKATORZY) BY MYŚLAŁ, ŻE CHODZI O ŻYWĄ
            ZIELEŃ, NP. KWIATKI, KRZEWY, A NIE O ZIELONA PAPĘ.
            • _rafi Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT 05.03.02, 06:44
              Myślałem, że już mnie niczym nie zaskoczą...
              • Gość: bu Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 09:32
                czy ktos poda jakies szczegóły dotyczace tych "ciekawych" sasiadów na
                tarchominie? ktore to osiedle? czy to nastepna plotka i tyle? osoba ktora pisze
                takie rzeczy powinna raczej wiedziec o czym mowi...
            • Gość: Krzych Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.ipartners.pl 05.03.02, 11:07
              Zagdza się, ja też kupiłem na Grochowskiej, miało być PATIO, a w ostatnim tygodniu zaczęły parkować tam
              samochody.
              RZECZYWISCIE TA FIRMA NIE DOTRZYMUJE TEGO CO PISZE W SWOICH REKLAMÓWKACH.
              WARTO POMYSLEĆ O OPISANIU GROCHOWSKIEJ TAK JAK ALEJE JEROZOLIMSKIE ZOSTAŁY OPISANE W
              RZECZYPOSPOLITE, ciekawe dlaczego nie podano nazwy dewelopera
              • Gość: Kwasek Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 05.03.02, 16:03
                A propos Grochowskiej, skad się wziął zarząd wspólnoty, kto i kiedy go wybierał?
                • Gość: Krzych Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.ipartners.pl 06.03.02, 10:51
                  Gość portalu: Kwasek napisał(a):

> A propos Grochowskiej, skad się wziął zarząd wspólnoty, kto i kiedy go wybierał
                  > ?
                  Zarząd tymczasowy został wybrany na zebraniu wspólnoty w dniu 16 lub 17 stycznia (w tej chwili nie mam
                  kalendarza więc nie pamiętam dobrze). Ma prowadzić rozmowy z JW w celu ustalenia planu finansowego na
                  najbliższy rok, załatwić sprawę ogrodzenia budynku, a także kablówki i telefonów. Następne zebranie ma być w
                  początkach kwietnia i wtedy ma zostać wybrany zarząd Wspólnoty na rok (chyba).
              • Gość: KrzychK Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 157.25.125.* 05.03.02, 16:22
                Gość portalu: Krzych napisał(a):

Witam

> RZECZYWISCIE TA FIRMA NIE DOTRZYMUJE TEGO CO PISZE W SWOICH REKLAMÓWKACH.

roznie jest - oczywiscie - ale zdarza sie, ze dotrzymuja (na Ursusie - basen) :-(

> WARTO POMYSLEĆ O OPISANIU GROCHOWSKIEJ TAK JAK ALEJE JEROZOLIMSKIE ZOSTAŁY OPIS
                > ANE W RZECZYPOSPOLITE, ciekawe dlaczego nie podano nazwy dewelopera

jest tam wyjasnienie - ale najciekawsze jest to, ze Przewodniczacy Rady Osiedla
                (taki fajny spoleczny wymysl) twierdzi, ze "generalnie z deweloperem wspolpracuje
                mu sie dobrze" dobre ;-)))
    • oszukani-przez-jw Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT 28.03.02, 17:03
      Na pewno nie w JW, bo niedość, że nie dotrzymują terminów (Grochowska ponad rok
      poślizgu), Łucka nie wyszła jeszcze z ziemi, a sprzedawali ją w tym samym
      czasie co Grochowska czyli w 1998 i 1999 roku.
      A jokość, lepiej nie mówić, krzywe sciany, zacieki na ścianach i suficie,
      ogromne kałuże w podziemnym parkingu.
      Co do DD to siostra, zbudowała sobie tam mieszkanie, chwaliła sobie cykl budowy
      (terminowość, jakość) natomiast po budowie zachowali sie mniej elegancko bo nie
      mogąc sprzadać miejsc parkingowych, zablokowali je ograniczając do minimum
      mozliwości parkowania. Ale poza tym jest OK, czego nie można powiedzieć o JW
      Construction, których odradzam każdemu, nawet wrogowi bo budowa z nimi to droga
      przez mękę.
      pozdrawiam
      • Gość: Karina Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 02.07.02, 15:21
        Witam,

Ja kupiłam mieszkanie w Wersal Podlaski i jestem zadowolona . Mają trochę
        opóżnienia ale budują solidnie i jakośc jest bardzo dobra.
        Polecam .
        • Gość: Anetka Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.07.02, 17:21
          Po przeczytaniu wszystkich postów jestem zdziwiona jak wiele osób wydaje kasę
          swojego życia w ciemno. Skoro płacicie za mieszkania po 150 tys czy też więcej
          to zainwestujcie w prawnika i przygotujcie swoją wersję umowy. Ja kupiłam
          mieszkanie w DD - inwestycja Derby. Po wybraniu mieszkania, złożeniu wszystkich
          dokumntów przygotowałam swoją wersję umowy - zawarłam tam kilka klauzul które
          pozwolą mi na szybkie załatwienie sprawy w przypadku gdyby coś poszło nie po
          mojej mysli tf tfu - oby nie.

Jeżeli developer chce wam sprzedać mieszkanie czemu to musi byc tylko na jego
          warunkach?? - jest gospodarka wolnorynkowa - konkurencja - trzeba umieć
          walczyć o swoje. Jeżeli chodzi o obsługę posprzedażna w DD - prawda mają Cie w
          dupie póki nie zrobisz porządnej awantury - ja w tej chwili jestem chyba
          ukochana klientka w DD tylko dlatego że nie dałam nigdy zrobić się w konia.
          Moje pieniądze to są ich pensje - ja wydaję pieniądze a oni dzięki nim żyję.
          Oni są dal mnie a nie na odwrót. Jeżli chodzi o JW - zanim kupiłam mieszkanie w
          DD zapoznałam się z ich ofertą - po zapytaniu czy moge wprowadzić kilka zmian
          do umowy usłyszałam że nie wolno bo to jest standartwoa umowa... Podziękowałam
          im. Pani handlowiec jeszcze kilkakrotnie dzwoniła i prónowała przekonać..
          bezskutecznie.

Nie namawiam ani na DD ani na JW - tylko i wyłącznie z tego powodu że ktoś
          wydaje kasę swojego życia i to on musi przeanalizowac całą sprawę.

Nie są to xli deweloperzy - wystarczy tylko postawic na swoim. Dodajcie do
          umowy kilka punktów po konsultacji z prawnikiem a potem będzie o wiele prościej
          rozwiązać problemy. Skoro oni chca od nas poręczeń, itp. to czemu my nie możemy
          od nich wziąść??

Pozdrawiam i zapraszam na strony derbowiczów
          www.derby.home.pl
          Anetka
          • Gość: Olek Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.centertel.pl 24.07.02, 14:33
            Droga Aneto (i inni forumowicze),

generalnie sie z Toba zgadzam, aczkolwiek proponuje nie wpadac w skrajnosc - ja
            tez podpisujac umowe z DD spedzilem troche czasu na rozmowach z ich prawnikiem
            i w koncu udalo mi sie przeforsowac pare zmian, ktore daja przynajmniej
            wrazenie bezpieczenstwa na wypadek, gdyby zaczelo dziac sie zle (tak jak chocby
            teraz, kiedy budowa kasztanowej alei stanela i nie bardzo wiadomo co bedzie
            dalej) - podpisalem tez umowe w formie aktu notarialnego (tym bardziej ze to
            nie kosztuje wiecej, bo i tak umowa koncowa jest w formie aktu notarialnego).
            natomiast jestem raczej realista i obawiam sie w przypadku kompletnej klapy nic
            by nie uratowalo wplaconej gotowki - patrz przyklady roznych bankrutujacych
            firm, gdzie i stado prawnikow nic nie pomaga - tzn. masz realne prawo do zwrotu
            pieniedzy wraz z odsetkami, ale w takich sytuacjach konczy sie niestety na
            prawie. mam natomiast nadzieje, ze moje zabiegi z modyfikacja umowy beda
            wystarczajaco skuteczne w przypadku np. opoznien w budowie.
            Co do postawienia pracownikow DD na bacznosc i przypomnienia kto jest klientem
            to w zupelnosci sie z Toba zgadzam - ja tez jak kiedy "huknalem piescia w stol"
            to przez pare tygodni chodzili jak w zegarku (juz po wplaceniu pieniedzy
            likwidowalem ksiazeczke mieszkaniowa i bylem pozystywnie zaskoczony sprawnoscia
            dzialania i profesjonalnym podejsciem DD) - no ale teraz zaczynam zauwazac ze
            te kuracje trzeba co jakis czas powtarzac, zeby byla skuteczna :) - zreszta tak
            jak w przypadku wszytskich innych firm czy instytucji - po prostu Polska.
            Natomiast jesli chodzi

• luzik1 Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT 24.07.02, 17:43
            Anetko,
            Grat.! Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.... Też rozważam DD jako opcję,
            czy nie masz nic przeciwko przesłaniu mi na priva poprawionej wersji umowy ?
            A może dobrym pomysłem jest upowszechnianie konkretnych informacji (czyt. np.
            klauzul w umowie), które pozwolą nam - Klientom - skuteczniej bronić się przed
            oszustami, partaczami itp. ??!
            Jak sami sobie nie pomorzemy - to nikt nam nie pomoże...
            Mam b. złe doświadczenia z JWC, ale nie miałem specjalnie wyboru - kupowałem
            mieszkanie w 3 dni..a teraz będę składać reklamację na pękające ściany,
            odpadające tynki, zmurszałą balustradę balkonową itp. Lokalizacja - Dąbrówka
            Szlachecka.
            Generalnie odradzam, jako mieszkania, nie nadające się do mieszkania - choć i
            tak ostatecznie decydujecie Wy.
            A ogólnie uświadamienie kto jest dla kogo i kto komu płaci pensję proponuję
            stosować w każdej dziedzinie życia..
            pozdro, luzik
          • Gość: Przyszly Derbowicz Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.css.pl / 10.0.1.* 30.11.02, 15:01
            Gość portalu: Anetka napisał(a):

> Po przeczytaniu wszystkich postów jestem zdziwiona jak wiele osób wydaje kasę
            > swojego życia w ciemno. Skoro płacicie za mieszkania po 150 tys czy też
            więcej
            > to zainwestujcie w prawnika i przygotujcie swoją wersję umowy. Ja kupiłam
            > mieszkanie w DD - inwestycja Derby. Po wybraniu mieszkania, złożeniu
            wszystkich
            >
            > dokumntów przygotowałam swoją wersję umowy - zawarłam tam kilka klauzul które
            > pozwolą mi na szybkie załatwienie sprawy w przypadku gdyby coś poszło nie po
            > mojej mysli tf tfu - oby nie.
            >
            > Jeżeli developer chce wam sprzedać mieszkanie czemu to musi byc tylko na jego
            > warunkach?? - jest gospodarka wolnorynkowa - konkurencja - trzeba umieć
            > walczyć o swoje. Jeżeli chodzi o obsługę posprzedażna w DD - prawda mają Cie
            w
            > dupie póki nie zrobisz porządnej awantury - ja w tej chwili jestem chyba
            > ukochana klientka w DD tylko dlatego że nie dałam nigdy zrobić się w konia.
            > Moje pieniądze to są ich pensje - ja wydaję pieniądze a oni dzięki nim żyję.
            > Oni są dal mnie a nie na odwrót. Jeżli chodzi o JW - zanim kupiłam mieszkanie
            w
            >
            > DD zapoznałam się z ich ofertą - po zapytaniu czy moge wprowadzić kilka zmian
            > do umowy usłyszałam że nie wolno bo to jest standartwoa umowa...
            Podziękowałam
            > im. Pani handlowiec jeszcze kilkakrotnie dzwoniła i prónowała przekonać..
            > bezskutecznie.
            >
            > Nie namawiam ani na DD ani na JW - tylko i wyłącznie z tego powodu że ktoś
            > wydaje kasę swojego życia i to on musi przeanalizowac całą sprawę.
            >
            > Nie są to xli deweloperzy - wystarczy tylko postawic na swoim. Dodajcie do
            > umowy kilka punktów po konsultacji z prawnikiem a potem będzie o wiele
            prościej
            >
            > rozwiązać problemy. Skoro oni chca od nas poręczeń, itp. to czemu my nie
            możemy
            >
            > od nich wziąść??
            >
            >
            > Pozdrawiam i zapraszam na strony derbowiczów
            > www.derby.home.pl
            > Anetka

Dziendobry.

Ja w zeszlym tygodniu zlozylem wszystkie wnioski w DD o zakup mieszkania na
            osiedlu Derby. Sledze od dawna strone osiedlowa : derby.waw.pl ale mimo to mam
            do Pani prosbe : czy moglbym prosic o wskazowki dotyczace umowy z developerem?
            Bede takowa niebawem podpisywal i chcialbym maksymalnie sie zabezpieczyc. Swoja
            prosbe kierowalem juz do innych derbowiczow na forum derby.waw.pl ale nie
            dostalem konkretnych odpowiedzi. Jesli to nie sprawi klopotu bardzo prosze o
            odzew : bonzai@barmleczny.com lub na forum derbowym.

Bardzo dziekuje.
            Pozdrawiam.
          • Gość: Ania G. Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 194.139.172.* 12.02.03, 12:32
            Cześć Anetko,
            przymierzam się do zakupu mieszkania w DD (Derby 2). Będę wdzięczna, jeśli
            prześlesz mi jakieś wskazówki odnośnie umowy (może wzór umowy). Jestem w tych
            sprawach zielona i przyda mi się pomoc każdej osoby. Pozdrawiam. Ania
            galczynscy@wp.pl
    • Gość: mirek JW - tanie mięso psy jedzą IP: 192.168.253.* / 192.168.1.* 24.07.02, 11:59
      Miałem niestety styczność z JW - kupiłem od nch mieszkanie, na szczęście udało
      mi się je sprzedać, jeszcze jako udział. Nowy właściciel odkrył tyle usterek,
      że w końcu zmusił JW do odkupienia mieszkania od niego. W skrócie - nie są to
      oszuści, ale bardzo słaba jakość. W najgorszym wypadku - pękające ściany,
      nierówne podłogi itp. W najlepszym - ogólne wrażenie badziewia niewiele
      na Gocławiu.
    • Gość: ola Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 213.17.164.* 25.07.02, 12:41
      Z bardzo wielu zrodel słyszałam ,ze JW Construction podobno robi tandetne
      mieszkania jak w "Alternatywy 4" :), wiec chyba lepiej nie ryzykowac.
    • Gość: kasiek Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.08.02, 20:46
      polecam DD i osiedle Akacje 6 (najpopularniejsi mieszkańcy w Polsce!!! - często
      w mediach: TV i prasa - patrz: www.akacje.pl), sama tam zamieszkam już za
      jakieś 3 miesiące!!!
    • Gość: Iwona Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 217.153.117.* 29.11.02, 10:45
      Mieszkam od lipca 1999 roku Na Akacjach I, pierwszej inwestycji DD i przykro mi
      stwierdzić ale pomimo dobrych opini na temat DD ja tego nie mogę stwierdzić. Na
      osiedlu nie działa wentylacja mieszkań, przewody kominowe są zbudowane nie
      zgodnie z prawem budowlanym. Miało być złożone doniesienie do prokuratury.( nie
      są to plotki).Całą zimę wszystkie przewody wentylacyjne w mieszkaniu mam
      pozaklejane, ponieważ zimne powietrze jest wdmuchiwane do mieszkań. W
      mieszkaniach jest grzyb,zwłaszcza od stony wschodniej, mam popękane ściany.
      Pomimo że DD twierdzi że to jest tylko popękany tynk i da się to poprawić i nie
      zostanie ślad, to jednak pęknięcia każdej wiosny są coraz większe.Po kilku
      miesiącach mieszkania połamały mi się wszystkie klamki w drzwiach
      wewnętrznych. Latem w mieszkaniach jest straszny upał i trudno w nich
      wytrzymać mając nawet otwarte wszystkie okna i balkon. Wiem również że
      mieszkańcy innych osiedli Akacje mają problemy z podpisaniem aktów
      notarialnych. Nie są to jedyne usterki na osiedlu, nie o wszystkich wiem.
    • Gość: Ania Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.se.com.pl / 10.0.122.* 03.01.03, 16:53
      Nie tylko JWC ma kiepskich wykonawców (a może raczej miało) Mój kolega kupił
      mieszkanie w Piasecznie w Intrakcie i miał sporo poprawek. Znajoma zaś kupiła
      słynne mieszkanie przy Ogórkowej i np: elewacja wystawała poza dach !! TO JEST
      DOPIERO MISTRZOSTWO ŚWIATA !!!!
      • Gość: Witek Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: STOITGPRXY* / 194.236.94.* 10.01.03, 19:00
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Nie tylko JWC ma kiepskich wykonawców (a może raczej miało) Mój kolega kupił
        > mieszkanie w Piasecznie w Intrakcie i miał sporo poprawek. Znajoma zaś
        kupiła
        > słynne mieszkanie przy Ogórkowej i np: elewacja wystawała poza dach !! TO
        JEST
        > DOPIERO MISTRZOSTWO ŚWIATA !!!!

Witam,
        jestem zainteresowany informacjami na temat Intraktu. Czy możesz napisać coś
        więcej ?
        • Gość: Bogdan Przestrzegam przed JWC IP: 217.97.177.* 12.01.03, 09:50
          Kupiłem od JWC Construction mieszkanie w Sochaczewie . Budowa miała sie
          skończyc w 2001 roku w marcu , Twała jeszcze w czerwcu 2002 roku .
          Podczas odbioru w protokóle zapisano 24 usterki w tym usterki nie do
          usunięcia . Wymiana drzewi wejściowych , wymiana futryn i drzwi
          wewnętrznych , wymiana wszystkich wkładów okiennych , ponowne wmurowanie
          futryn które były krzywo wstawione , wymiana drzwi balkonowych , wymiana
          parapetów , wyrównanie powierzchni posadzki i wiele innych usterek .
          Usterki nie do usunięcia : brak kątów prostycch w pomieszczeniach w
          tym rażąco w przedpokoju .
          Poprawki a w zasadzie remont mieszkania poprawił niektóre tylko wady ,
          cześc została poprawiona w taki sam lub gorszy sposób jak przed protokółem .
          Na obecną chwilę mieszkania nie odebrałem , niedługo minie dwa lata od
          pierwotnej wyznaczonej daty oddania mieszkania w stanie bez wad i
          usterek . Przyko pisac o tym jak własny dorobek życia jest
          marnotrawiony przez JWC Construction . Firma do której nie mam zaufania
          a wyrażac sie moge o niej tylko w jednoznaczny sposób .
          • Gość: moniak A ja przed DD IP: *.sgh.waw.pl 12.02.03, 15:22
            DD czy JWC - teraz to już niestety to samo.

Śmieszą mnie wypowiedzi typu: DD jest dobrą firmą tylko ma złych podwykonawców.

Budimex załatwił ich na Derbach jak przysłowiowego "małego Kazia". Zbudowali
            mieszkania na poddaszach tak że nie da się w nich normalnie żyć - jak teraz
            sami przyznają - nie wg pierwotnych planów. A teraz biedny Jeleniu (kiedyś
            Drogi Kliencie) masz - zapchaj się tą pralką i siedź cicho. My się już jakoś po
            cichu rozliczymy z Budimexem i nie interesuj się i w ogóle powinieneś być
            zadowolony.

Według mnie to podłe skur...two.

Dla wszystkich chcących rozwinąć wątek : www.derby.waw.pl
            • Gość: Mike Re: A ja przed DD IP: 213.25.153.* 12.02.03, 15:33
              Jak widzę Moniak znowu atakuje! Wydaje mi się, że ktoś na forum tłumaczył Ci,
              że zgodnie z umową za mieszkanie na strychu cenę za metr płacisz w zależności
              od wysokości sufitu. Moniak - masz niżej strych, to zapłacisz mniej. A ja Ci
              już kiedys pisałem, że umowę zawsze należy przeczytac dokładnie..

Mike
              • Gość: pio Re: A ja "prawie" przed DD IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 00:03
                Gość portalu: Mike napisał(a):

> zgodnie z umową za mieszkanie na strychu cenę za metr płacisz w zależności
                > od wysokości sufitu. Moniak - masz niżej strych, to zapłacisz mniej.

- to jak wytłumaczysz fakt, że mimo obniżenia sufitów o około 10-15 cm w
                stosunku do planów budowlanych, powierzchnie użytkowe na poddaszach osiedla
                DERBY zwiększyły się i pozostały w normie 1% (i dobrze, bo to jeszcze klienci
                musieliby dopłacać!!! Odpowiedź jest prosta - zastosowali ścianki działowe o
                grubości 8 cm, zamiast 12 - tak jak to było pierwotnie... a żeby nikt się nie
                czepiał, to podmienili projekty mieszkań ze zmienionymi szerokościami ścianek,
                nie infoermując o tym klientów... i w dodatku nie przeliczając powierzchni
                użytkowej! Tłumaczyil to tak: "to taki prezent od nas"

> już kiedys pisałem, że umowę zawsze należy przeczytac dokładnie..

...a widziałeś umowę DD na Osiedle Derby? Chyba nie? W takim razie nie pouczaj,
                bo nie sądzę, aby ktoś nie przeczytał dokładnie umowy przed takim wydatkiem?
                Muszę przyznać, że umowa DD jest na rynku jedną z korzystniejszych dla
                Klientów... niestety wykonawca, czyli BUDIMEX-UNIBUD spierniczył sprawę... DD w
                takim przypadku robi na razie "prawie" wszystko, aby ustatysfakcjonować swoich
                klientów? I to "prawie" trochę derbowiczów wkurza... mają podnosić sufity (taka
                zapadła decyzja), ale nie wszystkie :(((( ...tylko te w maluteńkich i
                nieustawnych kuchniach ;)

Takie są fakty! Sam jestem poddachowcem derbowiczem i wiem coś na ten temat...
                przy okazji: rzadko tu bywam, więc mogę nie odpowiedzieć na ewentualną
                ripostę... pozdrawiam!
                • Gość: Mike Re: A ja 'prawie' przed DD IP: 213.25.153.* 13.02.03, 09:14
                  A skąd przepraszam wiesz, że ścianki działowe miały mieć 8 cm a nie 12? Ja gdy
                  kupowałem mieszkanie dostałem załącznik do umowy, ale tam nic na temat ścianek
                  nie było.. Pozatym umowę na Derby dobrze czytałem i wygląda naprawdę OK. Być
                  może Budimex coś spierniczył, ale na szczęście moje osiedle budował Warbud i tu
                  jest OK ;-).
                  • Gość: Lulu Re: A ja 'prawie' przed DD IP: *.crowley.pl 21.02.03, 11:34
                    Przestrzegam przed DD.W pogoni za pieniądzem firma od dawna juz gubi jakosc i
                    obniza standard. Kto nie wierzy niech zajrzy na ich "ekskluzywne " osiedle na
                    Kabatach i poczyta co o tym pisze lokalna prasa (ostatni numer "Metropolu").
                    Ścisk taki, ze palca nie włożysz, nie mowiąc juz o przejeździe samochodem
                    osiedlowa uliczką, mieszkania okno w okno, słowem koszmar.
                    W przeciwieństwie do DD, J.W. Construction źle zaczęło - ale lepiej kończy.
                    Jakość na osiedlach bardzo sie podniosła - potwierdzą to wszyscy ci, którzy
                    widzieli ich ostatnie osiedla. Jak widać - w przyrodzie nic nie jest dane raz
                    na zawsze - a ostatni rzeczywiscie bywaja pierwszymi.
    • Gość: gerard w JWC wentylacja non-stop IP: *.acn.waw.pl 12.02.03, 21:41
      Mieszkam na osiedlu przy Nowodworskiej zbudowanym przez JWC. Na temat opoznien
      nie wypowiadam sie bo mieszkanie kupilem kiedy stalo gotowe do odbioru. Jakosc
      badziewna. Styl architektoniczny slupsko-zakopianski z domieszka obory. Spod
      parapetow ciagnie zimne powietrze wiec nie musze wietrzyc (to jedyny plus). I
      dobrze bo okna tak marnej jakosci ze w koncu musza wyleciec z futrynami wiec
      lepiej za duzo nie otwierac. Ale same bloki niskie, sasiedzi OK, wspolnota
      mieszkancow dziala wiec sie nie skarze. Tyle ze jak bede sprzedawal mieszkanie
      to w jakis bezwietrzny dzien.

Co do innych osiedli JWC to fascynuje mnie Dabrowka Wislana (chyba) - to te
      wiezowce przy zwezeniu Modlinskiej (rejon firmy Fiat Bielinski)- wyglada to jak
      jakies osiedle przy PGRze (chociaz architektura, z daleka przynajmniej, mniej
      siermiezna niz na Nowodworskiej - cos bardziej w stylu podparyskich "banlieu"
      czyli osiedli wiezowcow w ktorych mieszkaja ubodzy imigranci). Jak mawial
      Balcerek w Alternatywy 4: "Jak ktos cale zycie mieszkal w miescie, to sie za
      cholere do wiochy nie przyzwyczai."

Co oznacza ze mieszkanie mozna tam kupic tylko na poczatek, a potem starac sie
      wrocic do miasta. Nawet na Nowodworska (jak juz poloza chodnik wzdluz ulicy).
      • Gość: Krzysiek Re: w JWC wentylacja non-stop IP: 126.20.50.* 13.02.03, 09:53
        Mike, Twoje argumenty że jeżeli zrobili większe skosy to pow. jest mniejsza
        więc mniej płacisz są bardzo mało przekonywujące. Nawet jeśli tak jest istotnie
        (chociaż jak ktoś napisał nie jest z powodu zmniejsdzenia gr. ścian) to DD nie
        zbudował mieszkań zgodnie z umową czyli dał d... A tłumaczenie, że to nie oni
        tylko Budimex jest śmieszne. Ja zawarłem umowę z DD a nie z Budimexem i ich
        kłopoty z podwykonawcą nie powinny mnie obchodzić.
        Ciekaw jestem czy mówiłbyś tak samo gdybyś np. kupił Renault Megane a diler
        daje Ci kluczyki do Lanosa mówiąc: No może nie jest to to samo, ale daliśmy
        Panu trochę bogatszą wersję (może z prysznicem ;-) więc cena wyszła podobna. A
        jak Pan nie chce to przecież zawsze może Pan sprzedać. Chyba nie byłbyś
        zadowolony z tej "małej" zmiany.
        Pozdrawiam,
        Krzysiek

P.S. Dodam tylko, że nie jestem klientem DD ani JWC staram się tylko patrzeć
        obiektywnie.
        • Gość: moniak DD IP: *.sgh.waw.pl 13.02.03, 16:27
          Boże Mike ale mnie zażyłeś ;).
          Co robić - atakuję. Rozmowa o DD nigdy mnie nie nudzi.
          Oczywiście wolałabym być zadowolona i pisać o nich w samych superlatywach ale
          jakoś się nie składa (na razie ja się składam - pod skosem).

Coż DD jedzie na opini.
          • Gość: moniak coś dobrego o DD (z odrobiną goryczki) IP: *.sgh.waw.pl 19.02.03, 08:55
            Mike doczekałeś sie mogę napisać coś dobrego o DD. Wspaniałomyśnie podwyższają
            skosy w kuchniach (tak jak miało być wg. pierwotnych planów). Ale o pokojach to
            już mamy zapomnieć bo... "mamy dobrych prawników a nic nie zostało umieszczone
            w umowie".

Tak oto zawodzi się zaufanie.

Podobno w końcu doszły ich słuchy o oknach z klamką przy suficie...

Normalnie boki zrywać.

:DD
    • Gość: krzychu Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: 193.109.127.* 21.02.03, 12:57
      ZAPOMNIJ o tych zlodziejach i partaczach!!!
      Chyba ze masz za duzo kasy i mocne nerwy!
      Nie bede sie rozwijal bo jest kupa postow na temat tych badziewiarzy.
    • Gość: kinga Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.acn.waw.pl 23.02.03, 18:23
      Czlowieku...zapomnij o JW...nawet nie bierz tych zlodziei pod uwage...
    • amoniak2 Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT 10.04.03, 10:56
      Jeśli przyjmiemy za dyskredytatorem że:
      "Ja tylko powiem Szanownym Państwu, że Dom Development używa
      serwera "acn.waw.pl",a JW Construction "crowley.pl". Spójrzcie na adresy tych
      postów, i wszystko bedzie jasne!!!!!"

Post staje się b. ciekawy
      • Gość: veri Re: J.W. CONSTRUCTION czy DOM DEVELOPMENT IP: *.tpi.pl 10.04.03, 14:12
        ech, nie tylko ten ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka