Dodaj do ulubionych

Rogowski Development

IP: *.chello.pl 17.06.07, 22:33
czy ktos słyszał o Rogowski dewelopment??
Obserwuj wątek
    • joa21 Re: Rogowski Development 17.06.07, 23:05
      to jest polowa Wersalu Podlaskiego - Prezesi sie poklocili i zalozyli oddzielne
      spolki

oto jego przykladowa inwestycja jako Wersal (zawsze mieli bardzo duze opoznienia)
      fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=14
      fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=15

a to obecna inwestycja:

Versal Stegny
      fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=71
      Pozdrawiam,
      • Gość: Piotr Re: Rogowski Development IP: *.chello.pl 21.06.07, 00:14
        A o inwestycji przy Wiatracznej słyszałeś?
        • Gość: klo Re: Rogowski Development IP: *.189.72.18.e-plan.pl 21.06.07, 09:01
          nie a buduja tam cos po ile? i gdzie?
          • olenki Re: Rogowski Development 28.06.07, 10:57
            O Rogowski Development moi drodzy:
            Firma jesli chodzi o inwestycje w trakcie realizacji swobodnie poinformowala
            klientow o opoznieniu. Bagatela- "optymistyczna wersja" to kwartał. Na budowie
            robotnicy wypoczywaja z muzyczka w tle.Mila dziewczyna z budowy informuje z
            rozbrajajacym usmiechem ze to z pol roku potrwa, ze sa problemy z oknami- ich
            konstrukcja itp, ogolnie - problemy z architektami. Kolejna pani z biura
            sprzedazy informuje o ZUPELNIE innych powodach opoznien. Podsumowanie-
            opoznienia bez wyjanienia. Pracuje w firmie budowlanej i nie jestem w stanie
            zrozumiec w jaki sposob mozna nie zaplanowac materialow budowlanych realizujac
            projekt budowlany???????SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!1
            • joa21 Re: Rogowski Development 28.06.07, 13:19
              opoznienia, to domena Wersalu i jak widac przenosi sie na spolki "corki"

a z drugiej strony, to firmy budowlane maja najwiekszy wplyw na opoznienia :)
              • olenki Re: Rogowski Development 29.06.07, 12:51
                dodatkowo nic precyzyjnego nie jest podawanego jako powód opóznien- bo dla mnie
                nie jest satysfakcjonujaca odpowiedz ze taka jest sytuacja na rynku... Czy jest
                ktos kto jest klientem rogowskiego i moze sie wypowiedziec na temat podejscia
                firmy do klientow i ich ustosunkowania sie do opóznien??
                • Gość: grant Re: Rogowski Development IP: *.189.72.18.e-plan.pl 29.06.07, 13:49
                  a co ci to da jak bedziesz wiedzial ze brygada murarska miala zapoi 3
                  tygodniowy.

zycze wam zbyscie mieli powazniejsze klopoty - malkontenci

a) aneks z podwyzszeniem ceny
                  b) niedoroby

• Gość: olenki Re: Rogowski Development IP: *.net-serwis.pl 19.07.07, 15:24
                    Grant- sprawdz znaczenie slowan malkontent.
                    Ja uwazam ze mam prawo byc niezadowolony z tego, ze mieszkanie bedzie oddane
                    pol roku pozniej. nie kupowalbym go, gdybym wiedzial ze taki bedzie termin.
                    • Gość: diabelek Re: Rogowski Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:51
                      kochaniutka jak ci sie nie podoba to zawsze możesz zrezygnowac myslisz ze jestes
                      jedyna chetna na to mieszkanie nie martw sie zawsze ktos je kupi
                    • Gość: grant Re: Rogowski Development IP: *.189.72.18.e-plan.pl 19.07.07, 15:58
                      prawo masz takie jak zgodzials sie miec w umowie , masz tam pelen
                      zakres swoich uprawnien wiec skorzystaj z nich i nie zawracaj glowy - ja Cie
                      tez odesle do slownika sprawdz pojecie -gulpota

uklony
                      • Gość: gosc Re: Rogowski Development IP: *.net-serwis.pl 20.07.07, 16:32
                        zastanawiam sie kto pisze te komentarze? Zatrudnieni w Firmie Rogowski ludzie?
                        Nie rozumiem, dlaczego dziwic sie zaniepokojonym ludziom? A formum jest wlasnie
                        do tego, zeby dzielic sie takimi sprawami. A tu widze- malo kultury, duzo
                        emocji.Jasne, ze ktos sie znajdzie do kupienia mieszkania, chodzi tylko o to,
                        zeby wskazac na stale praktyki developerow, ktore nie naleza do
                        najprzyjemniejszych dla ich odbiorcow.
                        • Gość: marta kabaty Re: Rogowski Development linia wysokiego napiecia IP: *.chello.pl 04.10.07, 10:19
                          zakupilam mieszkanie w inwestycji przy al.wilanowskiej , kupujac zauwazylam obok linie wysokego napiecia. Powiedziano mi ze bedzie zdjeta w tym roku tj 2007 i jak do tej pory nic sie nie dzieje, na moje pytania jest odpowiedz ze niedlugo, na prosbe o jakies dokumenty potwierdzajace te teze nic nie pokazuja. Czy mieszkania w cenie ok. 10 tys pln. moga znajdowaqc sie obok takiej lini, ktora jak wiem jest b.szkodliwa. Co o tym sadzicie? W koncu podobno sa to apartamenty.....a osiedle nazywa sie Apartamenty Wilanowska..
                          • Gość: steady@najx.com Re: Rogowski Development linia wysokiego napieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 11:12
                            Dalas sie nabic w butelke. Kto powiedzial ze nastapi zdjecie ? Deweloper ? a kto niby mialby finansowac to przeniesienie ? Zaklad Energetyczny ? Deweloper ? Zaden z nich nie jest zainteresowany w tym. ZE odpowie, ze "nie trzeba bylo tu budowac" deweloper "ze nic nie poradzi". Pytasz czy mieszkania za 10 tysiecy moga znajdowac sie obok.. a dlaczego nie ? Nie ma ani prawa ani zasady ktore mowia ze nie moga. Piszesz ze sa "to podobno apartamenty" - "podobno" do bardzo dobre slowo w tym miejscu.
                            • Gość: marta Re: Rogowski Development linia wysokiego napieci IP: *.chello.pl 05.10.07, 09:20
                              ale z tego co wiem, inwestor zamierza wybudowac kolejny etap tego osiedla, polozony prawie pod ta linia wysokiego napiecia.To gdzie instytucje wydajace takie zezwolenia jak pozwolenie na budowe??, nie sprawdzaja? czy pole dzialania energi nie oddzialuje na ludzi? czyli ludzie ktorzy tam zamieszkaja beda ,, ladowani pozytywna energia'':)
                          • Gość: Anna cd. Re: Rogowski Development linia wysokiego cd.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 16:17
                            mam dosc dobre informacje na temat lini i prosze mi wierzyc, zostaliscie nabici w butelke, linia wysokiego napiecia przez najblizsze 4 lata mie zostanie zniesiona, sprawa jest w tej chwili u wojewody.Ja zrezygnowalam z zakupu mieszkania w tak wysokiej cenie majac jeszcze jako widok z okna kable oraz slupy, podziwiam szczerze ludzi ktorzy zamierzaja tam zamieszkac. powodzenia...
                          • Gość: aga Re: Rogowski Development linia wysokiego napieci IP: 62.29.165.* 21.04.08, 16:52
                            witam Marta,
                            ja własnie mam zamiar kupic tam mieszkanie , ale tez sie martwie o
                            ta linie wysokiego napiecia, nie mam pojecia , ale gdzies trzeba sie
                            by było dowiedziec, kiedy rzeczywiscie bedzie ona przebudowana,
                            Tylko gdzie??Pytanie.
                            Pzodrawiam
                            • Gość: sąsiad Re: Rogowski Development linia wysokiego napieci IP: *.chello.pl 22.05.08, 19:38
                              Z tego co mi wiadomo,developer przegral kolejna sprawe i linia przez najblizsze 4-5 lat nie zostanie zdjeta. SKO odrzucilo wniosek developera wiec??.. i nie ma nawet zadnego pozwolenia na budowe zdjecia okablowania a co dopiero mowic o zdjeciu. Wszystkiego mozecie dowiedziec sie w STOEN- ie, to oni sa wlascicielem kabli i slupow i oni wiedza jak i kiedy.
                              • Gość: Mar Re: Rogowski Development linia wysokiego napieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 18:46
                                Trzeba się zastanowić, czy wogóle deweloper usunie te linie. Jest to
                                duży koszt. Co prawda nie udowodniono, że linie wysokiego napięcia
                                negatywnie na zdrowie ale nic nie wiadomo. Ja wycofałem się z umowy.
                                Nie chcę tutaj mieszkać. To samo radzę innym!
                                • Gość: LucasDzihad Re: Rogowski Development linia wysokiego napieci IP: *.spray.pl 04.07.08, 10:26
                                  No ale jeśli nie usunie tej linii, to nie będzie mógł budować
                                  drugiej części osiedla...
                                  • Gość: gosc Re: Rogowski Development linia wysokiego napieci IP: *.acn.waw.pl 04.07.08, 23:14
                                    Maja zdjac ta linie, i zrobic ja pod ziemia. Ale jak powiedzial nam
                                    kierownik budowy sprawa "utknela w urzedzie" i pewnie na decyzje, a
                                    pozniej na realizacje poczekamy...
                • Gość: Gość Re: Rogowski Development IP: *.novartis.com 07.11.07, 16:26
                  WItam Wszystkich ;) Niedawno odebrałem mieszkanie od Rogowskich ..
                  fuszerka jakich mało.. ściany nie otynkowane tylko grubo zamalowane
                  farba,kontakty i gniazda nie z mojego planu..dobrze ze sciany w
                  dobrych miejscach.. bardzo duzo bylo do poprawy.. opoznienie
                  oczywiscie tez bylo .. szok szok szok.. brak slow
                  • Gość: to ja Re: Rogowski Development IP: 193.194.132.* 13.11.07, 14:33
                    Ja jestem klientem Rogowskiego i juz dawno odebralem swoje
                    mieszkanie na al. Sikorskiego 13. Oto moja opinia:
                    1. Tynki sa bardzo dorze zrobione czyli nie jest prawda co tutaj
                    przeczytalem.
                    2. Generalnie przy zakupie mieszkania mialem powiedziane, ze odbiore
                    mieszkanie w III kwartale 2007 i tak sie stalo
                    3. Deweloper spoznia sie z zagospodarowaniem przestrzennym i np.
                    kamieniem na klatkach ... i na akt notarialny bede musial niestety
                    czekac do marca 2008. Szkoda bo ubezpieczenie do mom. wpisu do
                    hipoteki leci.
                    4. Nie moge powiedziec, ze deweloper zle traktuje klientow. Prawie
                    zawsze mzona bylo z kierownikiem budowy porozmawiac rzeczowo na
                    temat budowy.
                    5. Ja polecilbym tego dewelopera - chociaz jeszcze moje mieszkanko
                    nie jest wykonczone i nie wiem jak sie bedzie w nim mieszkalo.
                    • Gość: ona Re: Rogowski Development linia wysokiego napiecia IP: *.chello.pl 29.11.07, 10:44
                      widac tu same pozytywne opinie, ale mam pytanie jak wiekszosc ludzi ktorzy kupili mieszakania na wilanowskiej...CO Z LINIA WYSOKIEGO NAPIECIA P.DEVELOPERZE??? z tego co wiem wojewoda odrzucil wniosek wiec bedziemy zyli i mieszkali obok pieknej napowietrznej wysokiego napiecia.
      • Gość: raport Re: Rogowski Development IP: *.net-serwis.pl 26.07.07, 09:47
        biznes.onet.pl/0,1578029,wiadomosci.html
        UOKiK: przerażający raport o deweloperach
        (IAR, pr/25.07.2007, godz. 12:45)

Większość z blisko 200 deweloperów zbadanych przez Urząd Ochrony Konkurencji i
        Konsumentów świadomie narusza interesy klientów. UOKiK przeanalizował ponad 500
        wzorców umownych stosowanych przez deweloperów. Efektem są postępowania oraz
        pozwy sądowe - a w perspektywie kary finansowe.

Utrzymujący się wzrost cen mieszkań - średnio od kilku do kilkunastu procent w
        skali miesiąca oraz duży popyt - to nie jedyne bariery dla chcących kupić nowe
        mieszkanie. Z raportu UOKiK z kontroli deweloperów wynika, że problem stanowią
        również umowy, które kształtują prawa i obowiązki konsumenta w sposób sprzeczny
        z dobrymi obyczajami, rażąco naruszając jego interesy. W praktyce powoduje to
        znaczne trudności związane z ostatecznym odbiorem własnego "M".

Kolejnym problemem, z którym spotykają się konsumenci, jest niedotrzymywanie
        przez deweloperów ustalonych terminów realizacji inwestycji. Opóźnienia w
        oddaniu mieszkania lub zawarciu umowy przenoszącej własność na kupującego, to
        często wynik stosowania niedozwolonych postanowień, zgodnie z którymi
        sprzedający nie ponosi odpowiedzialności za przesunięcie ustalonych terminów.

Jak wynika z kontroli pułapki czyhają na konsumenta także na etapie odbioru
        mieszkania. Urząd kwestionuje postanowienia przewidujące, że w przypadku
        nieuzasadnionej odmowy podpisania protokołu wykonawczego lub niestawienia się
        kupującego do odbioru lokalu, sprzedający może dokonać tego jednostronnie oraz
        uznać, że lokal odebrano bez zastrzeżeń. W ten sposób konsument zostaje
        pozbawiony prawa do dochodzenia roszczeń z powodu wadliwego wykonania
        przedmiotu umowy.

W efekcie kontroli wszczęto 38 postępowań administracyjnych, 50 deweloperów
        wezwano do dobrowolnej zmiany praktyk, wobec 8 wystąpiono z pozwami do Sądu
        Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Pozostawiam do chwili zadumy.
    • gberezowski Re: Rogowski Development 22.10.07, 03:12
      ja kupilem mieszkanie w ich inwestycji przy Sikorskiego (Versal Stegny) i jak na
      razie wszystko idzie ok. mieszkanie odebralem w bardzo dobrym stanie i bez
      usterek do poprawienia.
    • Gość: Zośka Re: Rogowski Development IP: 217.153.86.* 29.11.07, 11:03
      inwestycja przy Sikorskiego przeciągnęła się o 4-5mcy, mieli oddać
      wykończoną całość w lutym 2007, a do tej pory (jest prawie grudzień
      2007) mieszkańcy bloku wychodząc z niego muszą się przeprawiać przez
      ogromne bajoro błotne, bo firemka Rogowskiego nie zadbała o
      chodniki, trawniki itp.

PORAŻKA !!
      • Gość: lokator al.willano Re: Rogowski Development fatalny kicz i brak smaku IP: *.chello.pl 30.01.08, 11:36
        a czego sie spodziewac majac takiego arcitekta? do tej pory sa problemy z odbiorem budynku przy ul. Pory, widac projektant zapomnial o wielu aspektach w budownictwie, na marginesie to ten sam architekt p. Grzeegorz Stanislawski, ktory "wslawil" sie inwestycja pod skocznia przy. ul Leszczyny (wielkie przekrety), mam tez pytanie , jaki urbanista dopusicil do wybudowania w pierzei ul. Sikorskiego takich maszkar jak budynki w/w architekta, ta kolorystyka istny festyn i brak smaku ( na marginesie ten pan zaprojektowal inne dziwactwo obok w inwestycji firmy Yuniversal).Jest tez inny "piekny" pokaz sztuki architektonicznej, inwestycja przy CYBERNETYKI. Czyzby Rogowski dev. tez potrzebowal tego pana do "zalatwiania" roznych pozwolen, a nas klijentow wystawial na nerwy?
        • Gość: Anna Re: Rogowski Development fatalny kicz i brak smak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 16:09
          To prawda, niezbyt trafiona w klimat warszawski inwestycja, zarowno na pory jak i cybernetyki, totalny kicz, zreszta nie osadzam ludzi wg. wygladu ale mialam "przyjemnosc" widziec pana architekta w biurze sprzedazy i nic dziwnego: pan bardzo "ozlocony". gruby zloty lancuch, bransoleta, zegarek itd, w zlym guscie.Buciki z kolorze bez z podniesionym pieknym czubkiem i o zgrozo zapalka w zebach, to naczelny architekt firmy rogowski dev. godny polecenia,...:)
          • Gość: architekt Re: Rogowski Development fatalny kicz i brak smak IP: 83.238.162.* 23.04.08, 13:21
            "Piekny" komentarz do bryly,architektury a szczegolnie kolorystyki budynkow przy ul. Pory. Jeżdże codziennie ulicą Sikorskiego i uderza mnie brak profesjonalizmu w projektowaniu w/w budynkow.Taki brak smaku uderza w oczy chyba kazdego, wg. mnie są to najbrzydsze budynki w okolicy, to prawda kto zezwolił na takiej ulicy wybudowanie takich "szkaradztw", tym bardziej ze za sąsiedzwtwo mamy wysokie i dość ładne budynki nie pisząc już o budynku canal plus, który wg.mnie powinien byc wzorem budynków dla tej ulicy.Bedę przyglądał się projektom inwestycyjnym firmy Rogowski Dev. i mam nadzieję że nie bedzie korzystał z pracy w/w architekta (na marginesie znam człowieka i nie jest to wybitny lotny czy mający smak lub estetyke człowiek).
            • Gość: Olenka Kiedy odbiór budynku? IP: 85.232.226.* 08.05.08, 10:14
              kupiłam mieszkanie na Al. wilanowskiej, ktorego budowa oczywiście
              się spoznia... no nic, taskie czasy.

Czy ktoś z Was był tam ostatnio? nie wygląda na to zeby sie to w
              jakikolwiek sposob posuwało do przodu:/ Klatki schodowe rozbabrane,
              tylko w jednym budynku COŚ w ogole robili:/

Ogólnie miły kontakt z biurem Developera... no ale mało
              konkretów...Czy ktoś wie, kiedy naprawde będziemy mogli odebrac
              klucze?
              • Gość: jacek Re: Kiedy odbiór budynku? IP: *.aster.pl 08.05.08, 22:42
                co tu ukrywać, wszyscy jesteście palantami. Eh, Ynwestory..
              • Gość: agata Re: Kiedy odbiór budynku? IP: *.acn.waw.pl 12.05.08, 00:19
                Bylismy z mezem ostatnio na budowie, kierownik powiedzial nam, ze
                mimo, iz podpisalismy ten anex o przedluzajacej sie budowie o POL
                ROKU to nie jest pewne ze dostaniemy mieszkanie na czas - "dodatkowy
                miesiac opoznienia to jest max" - cytuje jego slowa. Podobno
                podwykonawca elewacji sie opoznil. No ale mieszkanie juz prawie
                gotowe, klatki jeszcze nie do konca, z zewnatrz tez chyba nie
                najlepiej. Moze juz w lipcu uda sie odebrac klucze...
                • Gość: LucasDzihad Re: Kiedy odbiór budynku? IP: *.spray.pl 12.05.08, 22:21
                  A dlaczego podpisywałaś ten aneks?
                  Po co?
                  Przecież to nie Ty się spózniasz, tylko firma. I to chyba developera
                  czekają konsekwencje z powodu opóźnień?

Dlatego nie rozumiem dlaczego podpisałaś taki aneks
                • Gość: dana1 Re: Kiedy odbiór budynku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 15:21
                  Witam przyszłych sąsiadów :)
                  My z mężem nie podpisywaliśmy żadnego aneksu, więc jestem bardzo
                  zdziwiona tym co napisałaś...
                  Mój mąż był ok 3 tygodnie temu na budowie, ale nie rozmawiał z
                  kierownikiem budowy, bo go nie było, ale w biurze Panie powiedziały,
                  że na 100% w czerwcu będzie oddanie...ale też coś mi się to nie
                  widzi. Elewacja to chyba w ogóle nie jest jeszcze ruszona... No nie
                  znam się na tym, ale wydaje mi się, że chyba inaczej powinno
                  wyglądać to wszystko miesiąc przed oddaniem...
                  • Gość: ja Re: Kiedy odbiór budynku? IP: 193.194.132.* 29.05.08, 14:27
                    Chyba mowicie o 2 roznych sprawach. Oddanie kluczy moze nastapic
                    duzo wczesniej tak zeby przyszli wlasciciele mogli zaczac
                    wykanczanie mieszkan. Nie znam sprawy z Wilanowskiej ale z AL.
                    Sikorskiego a i owszem. Oddanie kluczy nastepuje jeszcze w momencie
                    praktycznie ciagnacej sie budowy (wykonczeniowki). Oddanie budynku
                    miastu moze nastapic conajmniej 9 miesiecy pozniej. Na al.
                    Sikorskiego oddanie kluczy nastapilo lipiec, sierpien 2007 a akty
                    notarialne sa spodziewane optymistycznie na lipiec ale tego roku.
                    Ponad rok czasu placenia ubezpieczenia pomostowego bankowi!!!
                  • Gość: agata Re: Kiedy odbiór budynku? IP: *.acn.waw.pl 12.06.08, 20:32
                    Niestety mam zle wiesci dla wszytskich ktorzy kupili mieszkanie w
                    tej inwestycji... Znow opoznienie - optymistyczny wariant?
                    Zamieszkamy tam moze na Boze Narodzenie... Masakra...
                    • Gość: LucasDzihad Re: Kiedy odbiór budynku? IP: *.spray.pl 04.07.08, 10:25
                      no i co?
                      będziecie podwawć rogowskiego do sądu?
                      jak macie skonstruowane umowy?
                      • Gość: agata Re: Kiedy odbiór budynku? IP: *.acn.waw.pl 04.07.08, 23:16
                        bedziemy podawac do sadu, ale podejrzewam, ze zanim odzyskamy
                        pieniadze minie baaardzo duzo czasu. najwazniejsze zeby mieszkanie
                        oddali jak najszybciej, zeby mozna je bylo wykanczac.
                        • Gość: LucasDzihad Re: Kiedy odbiór budynku? IP: *.spray.pl 05.07.08, 13:39
                          to podobnie jak ja.
                          być może wspólne działanie byłoby skuteczniejsze.
                          jeśli podobnie Pani myśli proszę o info lucasdzihad@gazeta.pl
                          • 0tytus55 Re:Czy ktos wycafal pieniadze? 26.08.08, 10:24
                            GOSC PORTALU TYTUS.
                            CZY DEWELOPER ODDAL WAM WASZE PINIADZE WEDLE UMOWY?
                            • Gość: LucasDzihad Re:Czy ktos wycafal pieniadze? IP: 83.143.40.* 26.08.08, 22:53
                              a ktoś wogóle wycofywał?
                              • 0tytus55 Re:Czy ktos wycafal pieniadze? 28.08.08, 21:29

SKORO PISZECIE FATALNY KICZ,PROBLEM Z LINIA WYSOKIEGO NAPIECIA. WIEC
                                PYTAM.CZY KTOS WYCOFAL PIENIADZE?CZY NIE BYLO PROBLEMU Z DEWELOPEREM?
                                • Gość: ja Re:Czy ktos wycafal pieniadze? IP: 193.194.132.* 08.09.08, 16:53
                                  Jak widac, nikt nie wycofał, było pare problemów i jest. Zawsze jest
                                  takie gadanie a potem robiac rachunek ekonomiczny wychodzi, ze sie
                                  nie oplaca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka