kocjan4 30.06.07, 20:46 Witam, Czy ktoś z Was kupił już tam mieszkanie? Jakie pierwsze wrażenia, oczekiwania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pld6 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 03.07.07, 20:33 np. ja kupilem.... mam tylko wrazenie ze moze polowa kupujacych mieszkania na tym osiedlu zamierza tam mieszkac - reszta to inwestorzy-spekulanci, wiec nie spodziewalbym sie zbyt duzego odzewu na takie posty..... Odpowiedz Link Zgłoś
kocjan4 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 04.07.07, 07:58 Odnosze takie samo wrazenie, tym bardziej ze w 1szym tygodniu sperzedazy praktycznie nie bylo juz wolnych mieszkan, hmm...... Jesli chodzi z developera to do tej pory nie mozna bylo nic zarzucic, chociaz cennik robot dodatkowych (przerobki architektoniczne, itp.) zawiera zbyt wygorowane ceny moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pld6 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 05.07.07, 00:02 no dobra - ostatnia proba znalezienia sasiadow - czyzby szykowalo sie osiedle widmo:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 15.07.07, 21:35 ja kupiłam, "odwiedzam" budowę co dwa tygodnie i na razie nie mam żadnych zastrzeżeń - no może poza cennikiem usług dodatkowych. No i nadal nie dostałam szczegółowych planów mieszkania... Może byśmy założyli odrębne forum mieszkańców??? chyba, że już jest takowe pzdr D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 193.90.183.* 16.07.07, 16:00 Zgadza sie, cennik uslug dodatkowych to jakies nieporozumienie, zreszta Budimex otwarcie przyznaje, ze chce na tych uslugach zarobic... Co do szczegolowych planow mieszkania to zadzwon do nich, przygotuja je i bedziesz mogla odebrac nastepnego dnia. Forum mozemy jak najbardziej otworzyc, jednak biorac pod uwage aktywnosc w tym watku nie wiem czy bedzie cieszylo sie popularnoscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
asch13 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 17.07.07, 20:35 Kilka osób pewnie się znajdzie. Ja znam jeszcze jedną osobę, która kupiła mieszkania na kocjana. Na budowie od czasu do czasu widać trochę przyszłych właścicieli :) ps. parter już gdzie nie gdzie stoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
pld6 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 17.07.07, 22:31 rzeczywiscie z aktywnoscia na forum moze byc roznie, ale mysle ze warto sprobowac. forum moze byc np. tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=48528 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 193.59.95.* 26.07.07, 11:10 Ja z żoneczką zdecydowaliśmy na 3 pokojowe mieszkanko z garażem. Staram się od czasu odwiedzać miejsce budowy. Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 23:14 Jestem przyszłą właścicielką mieszkanka na 1 piętrze w budynku nr 2 - podpisałam umowę przedwstępną. Pozdrawiam serdecznie wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
asch13 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 04.11.07, 17:57 witam. w której klatce kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:04 Cieszę sie z podpisania umowy przedwstepnej. Jeśli potrzbny kredyt - zapraszam do zapoznania sie z ofertą. Marza już od 0,25% bez wzgledu na walutę. Kontakt - joanna.domostowicz@db.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlad Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.acn.waw.pl 26.02.09, 11:23 skoro odwiedzasz budowe co 2 tygodnie moze zdjecia robilas ? jeśli tak to chętnie bym je dostal do umieszczenia w portalu o osiedlu kocjana. zdjecia @ kocjana.pl Dzieki bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rotgost Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 17:02 Jak można kupić mieszkanie na takiej wichurze??? To już poza miastem chyba jest??? No ale bliską sąd rejonowy i "prestige" ogromny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.aster.pl 04.11.07, 19:26 znam gorsze lokalizacje,jeśli Ci chodzi że ta to poza miastem.......mam do Was pytanie??tam jest tylko sad czy także więzienie??Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torro Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.flashnet.pl 04.11.07, 21:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=62047484&a=69006696 To chyba nie jest wiezienie tylko Areszt Śledczy Warszawa-Białołęka ul. Kocjana 3 www.gpbemowo.waw.pl/ Restauracja jest prowadzona przez gospodarstwo pomocnicze służby więziennej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga i Piotr Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 80.187.221.* 07.12.07, 22:12 Witam. My tez kupiliśmy mieszknie na tym osiedlu. Bylismy w zeszłym tygodniu na budowie i widać bardzo duzy postęp prac. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 01.04.08, 16:33 My też z żoną kupiliśmy tam mieszkanie. Głównie przekonała nas okolica i bliskość Lasku Bemowskiego. Co do tego obiektu "więziennego" - dokładny opis jest tu: www.sw.gov.pl/index.php/aktualnosci/jednostka/305 Od osoby ze Służby Więziennej dowiedziałem się, że jest to obiekt dla najbardziej "lajtowych" więżniów, w końcu ma on charakter otwarty i półotwarty. Więżniowie pracują przy obsłudze kompleksu sądów - podobno noszą akta, sprzątają itp. Znajoma uspokajała mnie, żeby w ogóle się nimi nie przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.safecomp.com 31.03.08, 10:28 Halo halo czy jest tu ktoś jeszcze?? Sama dopiero tu trafilam a widze, ze ostatnie posty sa z zeszlego roku...Czy mam szanse pogadac z sasiadami?? Odpowiedz Link Zgłoś
pld6 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 01.04.08, 22:01 witam przyszlych sasiadow!! szanse na pogadanie z sasiadami specjalnie duze nie sa - w zeszlym roku byla nawet proba zalozenia forum osiedla, ale ze wzgledu na zerowa aktywnosc forum zdechlo:(. wyglada na to ze po prostu spora czesc ludzi ktorzy kupili mieszkania to inwestorzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asch13 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 81.18.209.* 01.04.08, 23:05 Witam, no zgadza się forum umarło po kilku postach.... :) Co do budowy to od jakiegoś czasu zaczeli tynkować. Czy ktoś próbował obejrzeć mieszkanie od środka? W budimexie powiedzieli, że oni zwiedzania nie praktykują, ale podobno można dogadać się z kierownikiem budowy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy sąsiad Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 13:40 Witam. Ruch na formum zrobi się pewnie większy im będzie bliżej do terminu odbioru. Ja planuję tam pomieszkać parę lat więc możemy pogadać :-) Byłem tam dzisiaj. Praca wre na całego. Moim zdaniem elewacja w porównaniu z innymi inwestycjami nieciekawa, ale może jak wszystko będzie skończone wrażenie będzie lepsze. Bedę chciał niedługo obejrzeć mieszkanie. Mam nadzieję, że jakimś sposobem się uda :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 212.2.116.* 12.05.08, 14:54 czy ktoś z Was kupiłam mieszkanie w klatce A1? Ja mam właśnie w tej na III piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kocjan4 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 23.05.08, 16:29 Ja w klatce B1. Próbowałem wejść na budowę, ochroniarz boi sie wpuszczać, mieli już jakieś problemy zz tego powodu. Czy nie przeraża Was trochę duży ruch na ulicy? (Kocjana) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.safecomp.com 14.05.08, 12:21 Też planuję zobaczyć mieszkanie w przyszłym tygodniu. Wiem, że jest to możliwe:-) Dam znać po oględzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiti Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.aster.pl 19.05.08, 20:50 My własnie dzis kupilismy 93 metry na parterze wraz z ogródkiem. Witamy sasiadów :-) Wcześniej bylismy na budowie, podobało nam sie, ogrodek nawet spory będzie Odpowiedz Link Zgłoś
pld6 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 21.05.08, 20:33 I jak odwiedziny?? udalo sie wejsc do mieszkania - bo podobno "oficjalnie" Budimex zwiedzania nie organizuje? Gość portalu: Gonia napisał(a): > Też planuję zobaczyć mieszkanie w przyszłym tygodniu. Wiem, że jest > to możliwe:-) Dam znać po oględzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.aster.pl 21.05.08, 23:11 My byliśmy , można wejść tylko z kierownikiem budowy Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Plany zabudowy okolic osiedla? 02.04.08, 10:10 Czy macie może informacje o planach budowy nowych obiektów wokół tego osiedla? Podobno na działkach mają powstać nowe bloki. Zastanawiam się, czy miedzy osiedlem a kompleksem sportowym czegoś nie postawią, choc wycięcie tych drzew trochę by kosztowało. No i mam nadzieję, że parkingu sądowego nie zabuduję, straciłbym światło. Ktoś ma może jakieś sprawdzone informacje w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kocjan4 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 23.05.08, 16:31 Ja w klatce B1. Próbowałem wejść na budowę, ochroniarz boi sie wpuszczać, mieli już jakieś problemy zz tego powodu. Czy nie przeraża Was trochę duży ruch na ulicy? (Kocjana) Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 24.05.08, 23:16 Moim zdaniem jak na Warszawę to ten ruch duży nie jest - Kocjana jeżdżą ci, co mieszkają na Grotach, a to nie jest duże osiedle. Duży ruch jest w godzinach pracy sądów, co mnie bardzo nie przeraża, bo sam nie będę wówczas w domu. Ja mam tylko nadzieję, że wyremontują jej nawierzchnię, żeby nie było dudnienia z powodu płyt. Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 24.05.08, 23:32 Moim zdaniem mieszkając w Warszawie trzeba pogodzić się z tym, że na każdej ulicy jest jakiś ruch samochodowy. Położenie przy ulicy zapewnia z kolei dobry dojazd do osiedla. Tu i tak jest stosunkowo cicho - mam porównanie z ulicami Ursusa, np. ul. Ryżową czy Dzieci Warszawy. Dopóki w okolicach nie powstaną nowe osiedla, będzie całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocjana czerwiec Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:34 witam, ja bede mieszkac w klatce nr S3 wiec dopiero odbieram mieszkanie za rok, jednak juz chcialam zoaczyc mieszkanie i jak rozmawialam z ochroniarzami to mowili ze jest jakis system monitorujacy, dlatego juz nikogo nie wpuszczaja, bo sie boja. czy znacie jakies inne metody niz kasa dla kierownika budowy , aby wejsc na budowe? pozdr Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr kocjan Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 00:36 jeleni szuka się w lesie - w puszczy, w lasku bielańskim, nie na forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
kocjan4 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 25.05.08, 11:12 A propos remontu, dobra wiadomość!: www.zw.com.pl/artykul/252274.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 212.2.116.* 30.05.08, 14:28 Ja byłam w mieszkaniu. Fajnie wygląda, już malują ściany w mieszkaniach i na klatkach schodowych. Są też windy i zaczęli jakieś roboty na zewnątrz. Myślicie że jest jakaś szansa żeby wcześniej odebrać mieszkanie niż sztyczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocjan4 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.greennet.org.pl 30.05.08, 15:39 a jak Ci się udało wejśc na budowę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helus Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.efuzja.net.pl 03.06.08, 16:59 najlepszy sposób na wejscie to umówić sie z kierownikiem budowy. Ale są też inne sposoby. W tamtym tygodniu byłem swiadkiem jak "strażnik" wpuszczał dwóch gości, którzy mieli robić już jakies prace wykończeniowe w jednym z mieszkań, więc jak widać wszystko mozna załatwić. Co do wcześniejszego niż styczeń odbioru to jest z tym cięzko, bo jak dowiedzieliśmy się w Budimexie na przeszkodzie stoją odbiory calosci inwestycji, ktore będą się ciągnęly od października do grudnia, mimo że jak zapewniali nas wykonawcy oni swoje prace skonczą już we wrześniu. Jest jednak podobno możliwość wcześniejszego niż styczniowy terminu rozpoczęcia prac wykończeniowych pod warunkiem nie przestawiania ścian. Czy jest tu ktoś z klatki D1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie zdecydowany Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 04.06.08, 02:02 zastanawiam się nad kupnem mieszkania na parterze ale zastanawia mnie jedna rzecz, a konkretnie: centralne ogrzewanie i ciepła woda użytkowa - z kotłowni gazowych. ktoś wie coś więcej jak to ma wyglądać? obawiam się że będzie problem z ciepłą wodą lub z kosztami jak gaz mocno podrożeje jeśli ktoś coś wie na ten temat to chętnie poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 212.2.116.* 18.06.08, 16:38 Bzdury piszecie z tymi pieniędzmi dla kierownika budowy. Wystarczy pójść i normalnie porozmawiać, jak jest taka możliwość to można obejrzeć. Wiem bo sama tak zrobiłam. Piszcie o tym co sami dokładnie wiecie a nie o tym co ktoś wam gdzieś powiedział. Niech to forum będzie rzetelną informacją. Jak ktoś był u siebie niech da znać jak tam teraz budowa idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 23.06.08, 01:47 jeszcze nie kupiłam, za to mieszkanka w środku oglądałam. Zastanawiam się teraz czy: węzeł Konotopa nie jest za blisko? jak bardzo poszerzą Lazurową?? jak będzie wyglądało życie na tak dużym osiedlu - czy będą korki przy wyjazdach z garażu?? jak będzie wyglądała okolica za kilka lat - jak wiele innych osiedli powstanie?? czy ktoś coś będzie zmieniał w mieszkaniu - jak Wam się podobają rozkłady mieszkań?? CZY KTOŚ ZNA ODPOWIEDZI NA TE PYTANIA?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jz Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.gprs.plus.pl 28.06.08, 15:32 po ile były mieszkania na rozpoczecie sprzedazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 14.07.08, 14:44 szukam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek uwaga na agh - kapusta developerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 23:54 uwaga na kapuste plantowana przez developera !! mieszkancy : obchodzic ucholi z daleka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahg Re: uwaga na agh - kapusta developerska IP: *.centertel.pl 15.07.08, 00:16 nawet nicka nie umiesz przepisać. Ja mam tyle z developerką, co ty z rozumem. Nie wiem po co siedzisz na tym forum - widocznie kasy nie masz na inne rozrywki. Nie wtrącaj się, jak nie wywołują cię do odpowiedzi - kupiłeś mieszkanie na Kocjana, że tu piszesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 10.08.08, 13:25 up Szukam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Sąsiedzi z I etapu 11.08.08, 17:08 Czy ktoś z I etapu oglądał już swoje przyszłe mieszkanie i może podzielić się uwagami - ewentualne usterki, jakość wykończenia itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
paczkakaczek inwestycje w okół Kocjana 12.08.08, 17:29 Kupiłam mieszkanie w II etapie.Byłam ostatnio oglądać budowę drogi przy lazurowej. Nie wygląda to tak strasznie. Trochę sprawę osłania Fort. Ale czy ktoś wie co szykuje się na działkach koło osiedla? Bo,że ktos sobie na to ostrzy pazury to chyba pewne. Podeszłam, żeby zobaczyć tablice ogłoszeń Ogrodu Działkowego. Był tam jakiś apel, żeby nie podpisywać umów z WATem. Czy ktoś coś wie na ten temat mam okna na ta strone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: inwestycje w okół Kocjana IP: *.chello.pl 13.08.08, 09:37 Witam!!! Kupiliśmy tam mieszkanko ale mam pewne obawy o trasę która rośnie 800m dalej co Wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: inwestycje w okół Kocjana IP: 212.2.116.* 21.08.08, 10:59 Kobieto Ciesz się że ta trasa nie idzie 8 metrów od bloku!!!!!!! Bez przesady na Kocjana tego się wcale nie odczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: inwestycje w okół Kocjana IP: *.centertel.pl 21.08.08, 13:46 Też uważam, że ta trasa nie będzie dla nas odczuwalna, a ułatwi nam komunikację. Widziałam mieszkanie - wykończenie ok - tylko co mi z tego jak będę przebudowywać. Może znowu podejmiemy próbę stworzenia forum osiedlowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: inwestycje w okół Kocjana IP: *.robbo.pl 01.11.08, 16:37 Cześć , mam pytanie do tych którzy mają problem z kredytem , a w szczególności Ci którym udało się go już spłacić po terminie-jak wygląda negocjacja odsetek i ile Wam zeszli z tych 11,5% "karnych "odsetek? Drugie pytanie . Czy macie takie same wrazenie jak ja z męzem , że okna w umowie miały być drewniane , a to co widziałam (byłam wczoraj na osiedlu)to jest plastik? I co Wy na to? I trzecia kwestia -my też mamy mieszkanie na parterze . Jesteśmy jak najbardziej za tym żeby było w miarę jednolite ogrodzenie , zamiast tych badziewnych doniczek!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: inwestycje w okół Kocjana IP: *.aster.pl 04.11.08, 20:11 Ja mam mieszkanie w drugim etapie i tez mam w umowie zapisane, ze okna mają być drewniane, jeśli tak nie będzie to uważam, że powinni obniżyć w związku z tym cenę. To tez jest powód - uważam - do rozwiązania umowy bez zatrzymania zadatku. Doniczki tez mi się nie podobają. Będziemy mieszkać na parterze, mamy kota i mieliśmy nadzieję, że będziemy mieć jakieś mini ogrodzenie, żeby kot nie łaził po całym osiedlu. Jeśli doniczki zostaną - to jak mamy się ogrodzić? Chyba będziemy musieli olać te doniczki i postawić jakieś swoje ogrodzenie, ku uciesze sąsiadów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: inwestycje w okół Kocjana IP: *.gprs.plus.pl 04.11.08, 20:39 Okna są drewniane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: inwestycje w okół Kocjana IP: *.chello.pl 05.11.08, 00:40 Jesteś pewna (y)? Jak byliśmy na osiedlu to rozmawialiśmy z robotnikami i Oni twierdzą , że nie . Apoza tym ja rzeczywiście widziałam je na własne oczy i otwierałam i tez mam ogromne obawy????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: inwestycje w okół Kocjana IP: *.centertel.pl 06.11.08, 12:40 na 100 procent, jedynie plastiki są w lokalach użytkowych. Te okna są na ciemno pomalowane i tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: inwestycje w okół Kocjana IP: *.chello.pl 06.11.08, 18:50 Dzięki za informację, pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mladik Re: inwestycje w okół Kocjana IP: *.acn.waw.pl 26.02.09, 00:31 Witam, Słucham i słucham i szkoda ze duzo osób siedzi po różnych stronach.. ja znalazlem stronę www.kocjana.pl gdzie jest oficjalne forum osiedla i ciągle nowe informacje z różnych źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyszły sąsiad? Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.aster.pl 21.08.08, 21:46 Witam Forumowiczów, Jestem zainteresowany odkupieniem mieszkania (cesja) w I etapie inwestycji w klatkach H2, G2 lub F2 - od strony Fortu Blizne. Interesuje mnie mieszkanie 3 lub 4 pokojowe. Kontakt: krzysztof.mieszk@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 02.09.08, 11:41 udało sie coś kupić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedałem ten syf Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.miiz.waw.pl 04.09.08, 15:44 odczujecie wszyscy strasznie, ruch na trasie bedzie okropnie duzy ponad 75% wiatrów jest właśnie w strone kocjana, tunel powietrzny także wszelkie choroby płuc za parę lat gwarantowane, po przebudowie kocjana zwiększy się także ruch kierowany z babic i dalszych miejscowości, także szczerze współczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 05.09.08, 00:21 jakie dokładne dane, że 75 % wiatrrów fiu fiu fiu - pewnie kupiłeś po prawej stronie wisły - bo tam lepsze powietrze. A tak poza tym jak taki syf - to po co kupowałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazownik Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 14:11 ale ja zadnych bąków jeszcze nie puszczałem upss może własnie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 05.09.08, 14:43 o co kaman?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.safecomp.com 10.09.08, 10:14 Kolejny sfrustrowany pajac wizjoner, ktory strasznie chce zostac wysluchany. Po co czlowieku to napisales na tym forum? Lepiej sie poczules teraz? Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 10.09.08, 10:38 na tym forum sporo jest pacanów, dlatego chciałabym, że powstała strona osiedla - bo będzie coraz więcej wspólnych tematów - wszak termin odbiorów się zbliża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.safecomp.com 10.09.08, 11:47 Jestem jak najbardziej za:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 10.09.08, 12:29 a która klatka, bo my h2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.safecomp.com 11.09.08, 09:27 my też h2:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 15.09.08, 14:17 A oglądałaś juz mieszkanie - bo my byliśmy kilka razy. Trawa rośnie, juz koniec widać. Teraz tylko wykończyc mieszkanie, a nie siebie. Na którym piętrze mieszkać będziecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.safecomp.com 22.09.08, 11:52 bedziemy mieszkac na 3 pietrze. mieszkania jeszcze nie ogladalismy bo jakos nie mamy do tego serca jeszcze albo raczej czasu:-)ale przejezdzamy tamtedy czesto i widzialam, ze wszystko z zewnatrz wyglada ladnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mladzik Forum osiedla kocjana IP: *.acn.waw.pl 26.02.09, 14:31 Witam, Jest forum osiedla kocjana :) www.kocjana.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga i Mar Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.chello.pl 18.09.08, 18:57 Hej Prawdopodobnie nie bedzie nas stac z zona na zakup wymazonego mieszkania na kocjana :(. Mamy dość duże kłopoty ze sprzedażą tego w ktorym obecnie mieszkamy - na bródnie. Pieniadze ze sprzedazy mialy stanowic cześć wkładu do 90% raty. Jeżeli byłby ktos zainteresowany to z bólem serca odstapimy mieszkanie NUMER BUDYNKU / KLATKI 2 / H2 NUMER MIESZKANIA 33 KONDYGNACJA PIĘTRO 1 POWIERZCHNIA 72,41 m² LICZBA POKOI 3 Czy moze ktos sie z WAS dowiadywal jakie sa szanse ze Budimex zwroci wplacone 10%. W umowie jest wprawdzie napisane iz tracimy te pieniadze ale moze jest szansa na jakies bardzie ludzkie podejscie z ich strony? ps jeżeli ktosbylby zainteresowany marjed@wp.pl lub 600942288 mam plan mieszkania oraz zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helus Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.efuzja.net.pl 19.09.08, 10:03 Nie znam szczegółów waszej sytuacji, ale może rozwiązaniem byłoby wynajęcie waszego starego mieszkania zamiast sprzedaży. Sprawdźcie ceny za wynajmę w Waszej okolicy (odejmijcie sobie opłaty i 8,5% podatku) i zobaczcie jak to się będzie miało do raty kredytu. A ceny za wynajem w Warszawie są teraz naprawdę korzystne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 19.09.08, 10:57 szkoda sąsiedzi a tego samego piętra. Może rzeczywiście wynajem jest dobrym rozwiązaniem - my tak robimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 19.09.08, 11:12 Ludzie sie wycofują z zakupu, bo chyba boją się stracić. Wolą stracić te 10 %, które wpłacili niż to co przewidują analitycy. Czy dobrze rozumiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
kocjan4 Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie 22.09.08, 19:47 Witam, Podobno mieszkania w pierwszym bloku mają być przekazywane mieszkańcom już na początku grudnia...Słyszeliście coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budwar War Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.miiz.waw.pl 23.09.08, 09:57 dokładnie tak, analitycy przewidują spadek realnych cen sprzedazy w ciągu 2 lat o ponad 30%, niektóre lokalizacje zwłaszcza w niedalekiej odległosci od budowanych tras szybkiego ruchu o ponad 40%, także ci co zakupili mieszkania z lat 2005-2008 WIELKA WTOPA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk finansowy Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.aster.pl 23.09.08, 23:26 Wg analiz, które ja czytałem ceny nowych mieszkań utrzymają się jeszcze przez dwa lata na obecnym poziomie, z możliwą niewielką kilkuprocentową obniżką, a następnie powoli zaczną znowu rosnąć, szczególnie przed 2012 na skutek przewidywanego wzrostu popytu, o ile nie odbiorą nam EUR2012 :-) Ciekawe, które prognozy się sprawdzą? A mieszkania na Kocjana są fajne, sam kupiłem i się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
pld6 Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie 23.09.08, 16:03 mam jedno pytanie do sasiadow, ktorzy widzieli mieszkania "od srodka" - z kim dogadaliscie sie co do wejscia na budowe? tez chcialbym obejrzec mieszkanie, ale wersja "oficjalna" Budimex Nieruchomosci jest taka ze to niemozliwe przed odbiorem.... z gory dzieki za info (moze byc na maila pld6@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holek Gorce Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.miiz.waw.pl 24.09.08, 10:12 niestety ale to prawda, osiedle to bedzie tzw. okolicznym slumsem, zwłaszca po zakonczeniu budowy obwodnicy, totalnie zakorkowane, brudne i śmierdzące od spalin, w planach likwidacja dzialek i budowa kolejnych osiedli, także wydostanie się stamtąd to bedzie wielki problem. Dlatego wybrałem DD na ursynowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 24.09.08, 23:17 bo na Ursynowie jest super i przestronnie i nie ma samochodów i ogólnie ekstra. Życzę miłego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młode małżeństwo Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.miiz.waw.pl 26.09.08, 13:25 tez braliśmy pod uwagę kocjana, ale po namysle i przeglądzie planów zagospodarowania tego terenu szybko zmienilismy zdanie, Mieszkamy teraz we własnym domku w Babicach. Faktycznie osiedle kocjana ma bardzo niekorzystne połozenie i znajduje sie w strefie tzw, wiatrów zach. co przy usytuowaniu nitki obwodnicy bedzie mialo bardzo niekorzystny wpływ na zdrowie mieszkanców. Co do komunikacji to za dwa lata teren ten bedzie calkowicie zakorkowany. Ogólnie bardzo zla lokalizacja co potwierdzilo bardzo wielu naszych znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 28.09.08, 11:17 a ta nitka to przypadkiem nie jest na południe od tego osiedla??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 28.09.08, 11:23 mapa.inwestycje.pl/?woj16=7&miejscowosc=274 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewna informacja Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.miiz.waw.pl 29.09.08, 10:27 Jak na razie to mi wiadomo, że za rok, dwa stare sądy pójda pod młot i zacznie się wielka budowa nowych sadów okręgowych. 3 wielkie budynki skutecznie uprzykrzą życie na osiedlu kocjana. Jesli dodam do tego że w planach jest obsługa całej stolicy i okolic to chyba sprawa jest jasna i oczywista że żyć tu się będzie bardzo ciężko. W każdym miescie teren przy sądach jest najbardziej zdewastowany, tzw. lumpiarnia. Dodam że także zakupiłem tu mieszkanko, lecz w tej chwili rozglądamy się z żonką za innym, to sprzedamy. Tomasz W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.manroland.pl 29.09.08, 14:12 Jasne, lepiej mieszkać przy zasmrodzonej Górczewskiej i mieć widok na parking i stację paliw przy Tesco. To nie jest lumpiarnia. A, i tam nie wieją wiatry od zachodu :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.miiz.waw.pl 30.09.08, 12:11 obie lokalizacje są do dupy i nie przyszłościowe, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tego wam trzeba? Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 12:44 mam koc od wujka Jana czyli kocjana tego szukaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
madrekate Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie 28.11.08, 15:40 Hmmm... Nie wiem czemu w temacie Kocjana, oczerniasz przy okazji inne inwestycje, tu akurat: Osiedle SANSARA, które tak się składa jest MOIM osobistym wyborem, po porównaniu właśnie m.in. z tą inwestycją. A powody? Sami je podajecie we własnych postach, czytając je, tylko utwierdzałam się w swoim wyborze. Kilka przykładów: - prywatne ogródki przy parterowych mieszkaniach, do własnego użytku, wyraźnie wydzielone dla każdego, a nie jakiś umowny podział donicami...; - świetnie zorganizowane forum do pozazdroszczenia: Patrz: www.sansara.waw.pl; - okna drewniane wysokiej jakości (Wołomin), w pięknym ciemnym odcieniu - bez cienia wątpliwości; - wejścia na mieszkania bez ograniczeń dla Klienta- poprzez biuro sprzedaży; - bliskość Tesco to akurat dla niektórych zaleta - lepsze to niż Pogotowie ratunkowe i syreny po nocach; - duuużo lepszy dostęp komunikacji; pozdrawaim, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helus Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 22:43 Szanowni Państwo, osiedle Kocjana nie jest z pewnością pozbawione wad, ale może skupmy się na rzeczywistych problemach. Bardzo zazdroszczę Wam mieszkania w domu (na którego wybudowanie mnie nie stać) ale przecież dojazd z Babic to makabra w porównaniu akurat z tą lokalizacją. Poza tym mieszkałem w okolicy i wiem (skądinąd bardzo dobrze) że wiatry to tam wieją ale praktycznie tak samo z każdej strony, a gdybyż wiały właśnie z zachodu to przynosiły nam akurat świeże powietrze znad lasu i Kampinosu. Więc proszę niech argumenty przeciw (a takich jest całkiem sporo) będą przynajmniej rzeczowe. To samo dotyczy prognozowanego spadku cen mieszkań. Może ktoś słyszał coś konkretnego o planowanej przez developera redukcji cen na wolne lokale? Chętnie to sprawdzę bo jak na razie ceny mieszkań w ofercie i ogłoszeniach pozostają takie same (chyba że coś umknęło mojej uwadze). A może ktoś się pochwali ile udało mu się "zejść" z oficjalnej ceny w negocjacjach. Ja przyznaje że pół roku temu chyba słabo się targowałem bo ceny nie udało mi się obniżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 30.09.08, 16:15 nam zeszli z ceny 5 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania!! Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.chello.pl 30.09.08, 22:23 Witam! A dlaczego zeszli Wam z ceny??jak wyglądały negocjacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.chello.pl 30.09.08, 22:27 zazwyczaj ktos schodzi z ceny gdy chce sprzedac, a jest w stanie zadowolic sie nizszym zyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.centertel.pl 02.10.08, 16:50 Nie wiem dlaczego zeszli nam z ceny, a jak negocjacje wyglądały?? Nie było ich po prostu za więcej nie kupilibyśmy tego mieszkania i widocznie chcieli je już sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: 193.111.175.* 03.10.08, 16:56 mam pytanie do mieszkańców parteru na kocjana. czy widzieliscie juz...?? ogródki oddzielone są tylko betonowymi donicami o wysokości max 20cm a w nich jakies roślinki!!! o zgrozo juz widzę tam wszystkie psy biegajace itd itp. czy ktos wie moze czy zamierzaja tam coś jeszcze dobudować??? jakiś płotek czy inne barierki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.gprs.plus.pl 06.10.08, 21:28 Zapewne nie zamierzają, bo tak było na projekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaru Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.chello.pl 12.10.08, 23:26 witam czy ktoś może mi powiedzieć jakie są ceny 3 pietra na kocjana 50m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOCIEK Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.miiz.waw.pl 14.10.08, 10:42 za 3 miesiące będą po 4500 zł/m2 + auto gratis deweloperzy już płaczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.spray.pl 14.10.08, 23:38 a za 6 miesiecy beda doplacac po 4500 za m2... kolego rozumiem ze pracujac w Muzeum i Instytucie Zoologii PAN nie masz zbyt wiele do roboty, ale moze znajdziesz jakis inny sposob na nude w pracy niz zasmiecanie tego forum??? milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.eranet.pl 14.10.08, 23:55 wspomnisz jego słowa już niedługo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qa Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.aster.pl 07.03.09, 00:55 Witam, my na IIIp daliśmy 9k za m^2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.acn.waw.pl 19.10.08, 01:33 A jak to jest z zabudową parteru? tzn można tam sobie samemu postawić jakiś wyższy płotek? to odgrodzenie ogródków od chodników jest żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie_ma Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.net 20.10.08, 21:21 Witam, jako przyszły mieszkaniec Kocjana, powiem tak, ja bede mieszkał na pietrze, wiec wszelkie płotki bedą tylko psuły widok i koncepcje architekta o otwartej przestrzeni. to miało być osiedle otwartych, przyjaznych ludzi. Ale gdybym kupil mieszkanie na parterze napewno postawił bym plotek moze nie taki na 120 cm ale taki 40- 60 cm. bez tego zaraz bedziecie mieli obce bachory w ogrodku, bo to im pilka wpadnie, to sie zapmni jak w berka będą biegać. Dlatego stawiajcie co chcecie, ale prośba ustalcie wszyscy mieszkancy parterów co stawiacie, żeby nie wygladał to jak na kiepskim bazarze. I nie skapcie na to grosza stawiając jakieś plaskikowe brzydkie "gów...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.acn.waw.pl 23.10.08, 20:01 absolutnie nie chcemy nic brzydkiego-moze po prostu jakies wysokie tuje? mieszkancy parteru- co myslicie? PRzynajmniej bedzie zielono i odgrodzimy sie od chodnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamotoja Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.gprs.plus.pl 23.10.08, 22:31 Ja, czyli człowiek z parteru :) też nie chcę nic brzydkiego tylko coś ładnego i praktycznego. Jakiś płotek będę musiał postawić jednak tuje to nie jest zły pomysł. Można by je postawić po zewnętrznej stronie płotu tak aby od placu to miało swój wygląd. Pomysł aby wspólnie coś wymyśleć aby na całej długości wyglądało tak samo też nie jest zły. Z drugie strony to w PRL było strach się wychylić przed szereg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: 193.111.175.* 27.10.08, 14:56 a może postawić takie płotki/barierki jakie są na balkonach, na piętrach?? nie bedzie sie odróżniało od koncepcji a i każdy będzie miał troche swobody co do roślinki, którą chciałby posadzić w swoim ogródku!! "będzie i wilk syty i owca cała:)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Kupię mieszkanie na Kocjana w I etapie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.08, 16:59 Chętnie kupię miejsce garażowe i/lub komórkę lokatorską (tel 502 737 288) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.isx.pl 06.10.08, 21:55 widze, ze moderator dowolnie usuwa i przywraca cale moje watki jak i pojedyncze wpisy wiec odtwarzam co zginelo CHODZI MI O TO ABY OSTRZEGAC wyobrazcie sobie, ze w sprawie sbm augustowka zlozylem doniesienie w prokuraturze ale zarzuty byly chyba tak niewygodne dla janasa (brata milicjanta) ze prokurator asesor zapomnial wymienic mnie na liscie swiadkow, zapomnial tez doreczyc mi postanowienie i uzasadnienie a bez tego nie mozna sie odwolac - spoldzielnia postawila mnie przed wyborem: albo podpisujesz nowa umowe albo \'wypowiadamy\' umowe (ja na to ze chetnie doplace tylko przyslijcie pismo bez grozb)-umowe zerwali, a spoldzielnia moze to zrobic tylko w scisle okreslonych przypadkach; takiej tu nie bylo - W kazdym pismie do spoldzielni potwierdzalem chec doplaty. Wniosek z tego taki ze janas chyba moze szantazowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.gprs.plus.pl 08.11.08, 14:44 Jakie macie informacje na temat odbioru mieszkań?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.greennet.org.pl 09.11.08, 19:19 Nieoficjalnie - odbiory mają się rozpocząć w grudniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamotoja Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.gprs.plus.pl 19.11.08, 20:55 Potwierdzam, że od grudnia. Choć pewnie nie wszyscy odbiorą w grudniu (->styczeń). Jak się dowiedziałem w biurze B. że na chwile obecną mogą tylko wykańczać mieszkania ekipy pracujące tylko na zlecenie B. Choć możliwe, że części sąsiadów to nie dotyczy ... tych związanych z B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 20.11.08, 22:05 a co to za sąsiedzi związani z b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamotoja Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 23:32 Przecież nie ma tajemnicy, że była tzw przedsprzedaż mieszkań do której nie wszyscy mieli dostęp. Z czego wiele osób skorzystało. Co ma swój bardzo pozytywny aspekt, że jakość wykonania powinna być "dopilnowana" przez osoby związane z deweloperem. Do zobaczenia przy odbiorach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.greennet.org.pl 24.11.08, 22:35 Z tego co się dowiedziałem w Budimexie, to odbiory zaczną się jednak w styczniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 25.11.08, 17:03 A ja bym chciała już. Przecież już wszystko gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek W Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.net 27.11.08, 19:44 Witam, odbiory zaczynaja sie w grudniu , ja mam wstępny termin odbioru ustalony na 15 grudnia, czekam tylko na pisemne potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 28.11.08, 18:35 A w której klatce i jak załatwiony ten odbiór?? bo podobno w kolejności leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LKL Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 11.12.08, 13:29 Witam, to w końcu są te odbiory czy nie ma ich jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 11.12.08, 16:58 Ja nadal nic o odbiorach nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
pld6 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 11.12.08, 22:39 wedlug info z Budimexu na odbiory w bud 1 i 2 maja zaczac umawiac na poczatku stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 193.111.175.* 16.12.08, 16:28 witam. dzis do nas zadzwonili, mamy odbiór na 08.01, może uda się nawet 06. także zaczęli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 16.12.08, 23:52 ja też chcę już Odpowiedz Link Zgłoś
pld6 Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 09.01.09, 23:53 i jak ktos juz odebral? jakies wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 79.191.177.* 10.01.09, 18:11 Odebrałam mieszkanie w bud.2 bez usterek - tylko zapowietrzony grzejnk w pokoju; generalnie podoba mi się bardzo i jestem zadowolona :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 11.01.09, 20:51 Ja też odebrałam i też w bud. B i też zadowolona jestem. Zapraszam na forum osiedla www.salon.pl/Osiedle-Kocjana/forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 11.01.09, 21:01 odebraliśmy mieszkanie w 1bud. wszystko elegancko, żadnych problemów, poszło sprawnie. tylko juz na dzień dobry ogródek zasikany i rozgrzebany przez jakieś zwierzaki także te prowizoryczne doniczki na parterze to "psu na budę". dowiedzieliśmy się, że administracja nie powinna robić problemów z zabudowaniem ogródków także jest nadzieja, że akcje "płotek" będzie można sprawnie przeprowadzić. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.gprs.plus.pl 11.01.09, 21:14 U mnie też jest w porządku z mieszkaniem. Ja na ogródek nie zwracałem uwagi bo był pod śniegiem. Tak myślę sobie o czy administracja pozwoli mi wybudować 5 m płotek :) ale już tak serio to trzeba bedzie sie zastanowić nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
manken Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 12.01.09, 13:47 A jak dlugo trwa taki odbior? Czy braliscie ze soba jakiegos inzyniera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 79.191.193.* 12.01.09, 20:35 to zależy jak duże mieszkanie, trzeba dokładnie całe obejrzeć. Odbierałam sama bez "inżyniera". Odpowiedz Link Zgłoś
manken Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 12.01.09, 20:49 a na co zwracałaś uwagę? sama mierzyłaś ściany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 79.191.193.* 12.01.09, 21:11 zwracałam uwagę na wszystko - czy ściany i posadzka równe, czy nie ma pęknięć, czy tynk nie odpada, czy okna dobrze osadzone, czy szyby całe, czy włączniki i gniazda na swoim miejscu zgodnie z planem itd. itd. Nie mierzyłam całego mieszkania, bo i tak dostajesz ostateczny obmiar geodezyjny - do aktu musi już być dokładnie, z którego wynika rzeczywisty metraż, za który płacisz (naczęściej wychodzi ciut mniej w odniesieniu do planu) Odpowiedz Link Zgłoś
manken Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 13.01.09, 11:28 Dziekuje za pomoc, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.eranet.pl 13.01.09, 23:07 Witam,ja korzystałemzusług inspektora i nie odebrałem mieszkania. mam ponowny odbiór za miesiąc. Ale reklamacje dotyczą naprawde małych rzeczy,ale jak za cos płace kilkaset tysiecy to chcę aby wszystko było na tip top :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
manken Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów 14.01.09, 13:00 Witam, ja tez mam zamiar zabrac ze soba jakiegos fachowca. Jakiego typu byly usterki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 20.01.09, 13:41 Dużo przerabiacie w mieszkaniach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frelek Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 20.01.09, 17:11 ja chce wywalić jedna cała ściane i peniesc miejsce zlewu w łaźeńce i nie wiem czy musze to zgłosić w Budimexsie czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 22.01.09, 09:25 Drobiazgi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kaczego Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 09:56 co ? placiles za to cos kilkaset tysiecy porypalo cie???!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kaczego Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 09:29 a Ty co, z choinki sie urwales? Chyba zazdrosc przez ciebie przemawia, ze nie bylo cie stac no to cos hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ah-g Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.centertel.pl 23.01.09, 12:41 Ja z mieszkanka jestem super zadowolona - miejscówa super i wszystko pod ręką, a mieszkam pod lasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczy Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 23.01.09, 13:16 Twoja kasa? to co żałujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 20:40 Sąsiadów znajdziesz tu: salon.pl/Osiedle-Kocjana/forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuk Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 94.254.160.* 28.01.09, 17:51 Cześć, czy ktoś ma jakieś informację na temat poszerzania ul. Kocjana? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 10:40 Hej witam wszystkich mam na imię Jan i mam koc zapraszam na balangę do siebie .Pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
marekqbs Pomoc w odbiorze mieszkania 01.03.09, 21:46 polecam www.odbiorybudowlane.pl - tanio i solidnie za mieszkanie 80m2 wzieli 200 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syrenka Re: Pomoc w odbiorze mieszkania IP: *.chello.pl 09.03.09, 17:17 Warto czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Pomoc w odbiorze mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 20:03 My mieliśmy speca z www.odbiorymieszkan.pl.Jesteśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sammos Re: Osiedle Kocjana - szukam sąsiadów IP: 74.63.84.* 16.12.08, 18:35 ollaalla Odpowiedz Link Zgłoś