Dodaj do ulubionych

JW Construction Lewandów

14.08.07, 11:34
Dzwoniłam do biura sprzedaży, z pytaniem kiedy firma uzyska
Pozwolenie na budowę osiedla Lewandów Park.
Na II-etap inwestycji PnB miało być do 30 czerwca, a będzie dopiero
na grudzień br.
Jakoś strasznie długo to trwa zważywszy, że na I etap miało być w
listopadzie 2006, a będzie (miejmy nadzieję) we wrześniu 2007.

Być może ktoś na możliwość sprawdzić w Urzędzie Miasta, czy to
prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: madi Re: JW Construction Lewandów IP: *.derbynet.pl 15.08.07, 16:16
      cóż, nie powinnaś się dziwić, w końcu to JW...
      • jaqbek2 Re: JW Construction Lewandów 15.08.07, 17:42
        Lepiej, nim zdecydujesz się na kupienie mieszkania tam, poczytaj opinie o JW,
        oraz spójrz na plany inwestycji drogowych w tym rejonie. Podpowiem - hasło do
        wyszukiwania brzmi S8 :)
      • merlena Re: JW Construction Lewandów 22.08.07, 13:43
      • merlena Re: JW Construction Lewandów 22.08.07, 13:48
        Dzwoniłam do dyrekcji JW i uzyskalam informację, że pozwolenie na
        budowę II etapu osiedla Lewandów ma być do końca września, natomiast
        pozwolenie na budowę I etapu będzie w okolicach grudnia ze względu
        na to, że I etap jest większy i w toku są jeszcze sprawy spadkowe
        związane z gruntami.
        • aglo7 Re: JW Construction Lewandów 22.08.07, 13:55
          Mam nadzieję, że to Ja uzyskałam błędne informacje i że rzeczywiście
          Pozwolenie na budowę będzie na wrzesień Br.

A czy Tobie cos więcej wiadomo na temat drogi ekspresowej S8,
          która ma przebiegać w okolicach osiedla.
          • jaqbek2 Re: JW Construction Lewandów 22.08.07, 21:13
            > A czy Tobie cos więcej wiadomo na temat drogi ekspresowej S8,
            > która ma przebiegać w okolicach osiedla.

www.siskom.waw.pl - tam szukaj. A konkretnie, przy os. Lewandów ma być ogromny
            węzeł łączący trasę S8 z obecną Trasą Toruńską
            • jaqbek2 Re: JW Construction Lewandów 22.08.07, 21:14
              Sorki, moja mała pomyłka. Tam ma się trasa S8 (zjazd z autostrady) krzyżować z
              trasą Olszynki Grochowskiej. Zresztą zobacz na mapkę na stronach siskom
        • Gość: Zadie Re: JW Construction Lewandów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 14:48
          ale jak I etap może być większy skoro będzie to 15 bloków, a II 33
          bloki?!!!
          • aglo7 Re: JW Construction Lewandów 23.08.07, 12:59
            Dokładnie, na mapie przecież widać, że realizacja I-go etapu osiedla
            jest mniejsza. Z drugiej strony, jeżeli I etap byłby mniej
            problemowy do wykonania, to dawno by już zaczęli budować a nie mieli
            takie opóźnienie (od listopada 2006).
            Z tego wynika, że JW. C coś kręci i każdej osobie mówi coś innego :-(
            • Gość: Salam Re: JW Construction Lewandów IP: 217.153.60.* 28.08.07, 11:20
              Mój kolega zrezygnował z zakupu mieszkania, po tym jak się okazało,
              że nie będzie garaży podziemnych. W umowie oczywiście miał to
              zagwarantowane.

• Gość: coqui Re: JW Construction Lewandów IP: *.acn.waw.pl 29.08.07, 10:42
                To nie jest możliwe, żeby JW sprzedało garaż, a później zrezygnowało
                z jego budowy. Niech się kolega uprzejmie upewni.
                • Gość: Salam Re: JW Construction Lewandów IP: 217.153.60.* 31.08.07, 11:58
                  W JW wszystko jest możliwe.

Sprzedali mieszkanie z garażem.

Zrobili badanie gruntów - wyszło, że pod blokiem nie może być garaży.

Zaproponowali miejsce postojowe.

Nadal nie mają pozwolenia na budowę.
                  • Gość: slawko Re: JW Construction Lewandów IP: *.crowley.pl 03.09.07, 18:02
                    witam.
                    Dzwoniłem dziś do Biura Architektury i Planowania Przestrzennego
                    miasta warszawa i JEST POZWOLENIE NA BUDOWĘ LEWANDOWA I .
                    wRESZCIE :):)
                    NIEPRAWOMOCNE ALE TYLKO 2-3 TYGODNIE.
                    • Gość: mika Re: JW Construction Lewandów IP: *.spray.net.pl 15.09.07, 10:41
                      w jakiej cenie nza metr są mieszkania na lewandowie ii,i jak szybko
                      mogą je zacząć robic
                      • Gość: mira Re: JW Construction Lewandów IP: *.acn.waw.pl 16.09.07, 23:40
                        6000-6200 za metr, a zaczną budować może jeszcze w tym roku
                        • aglo7 Re: JW Construction Lewandów 17.09.07, 14:42
                          Czytałam na forum, że JW. powysyłam do swoich klientów Lewandów 1
                          zawiadomienia o zebraniach w przyszłym tygodniu.

Czy może ktoś wie o co chodzi i w jakiej sprawie będą się odbywały
                          te spotkania?
                          • Gość: pajtu Re: JW Construction Lewandów IP: *.spray.net.pl 25.09.07, 11:19
                            Bylem na takim spotkaniu i z tego co zrozumiałem JW nie ma zamiaru budować tam
                            żadnych mieszkań :/. Koleś nie powiedział tego wprost, ale:
                            - niby mają pozwolenie ale jest nie prawomocne
                            - jest poprostu miliard protestów
                            - jest niejaki bogdan p. który szantażuje jw, jak mu nie zapłacą to będzie
                            protestował
                            - jak się sami przyznali sprzedali tam 700 mieszkań po cenach nie
                            przekraczających 3,8 kpln za metr
                            - prezes jw powiedział że zlikwidują inwestycję jak za rok się jej nie uda
                            przeprowadzić
                            - prezes powiedział że w przypadku protestów realny termin rozpoczęcia budowy
                            jest za pół roku albo i później
                            - jak się sami przyznali kiedyś mieli podobną sytuację na ursynowie i
                            zlikwidowali całą inwestycję i poczekali 6 lat i na tych samych gruntach
                            przeprowadzili następną

Scenariusz jest więc następujący JW będzie jeszcze przez rok "dzielnie" walczyło
                            z miliardami przeszkód aż w końcu stwierdzą że się nie da. Zrezygnują z
                            inwestycji i wypowiedzą wszystkim umowy. Niedoszli lokatorzy dostaną 5%, bo
                            umowę wypowie JW i tyle.

Pozdrawiam i życzę udanych poszukiwań nowego mieszkania.
                            • aglo7 Re: JW Construction Lewandów 26.09.07, 14:21
                              Inwestycja podzielona jest na dwa etapy (maja być dwa niezależne
                              Pozwolenia na budowę);
                              Czy protest sąsiadów dotyczy obu etapów, czy problem jest tylko z I
                              etapem budowy osiedla?
                              • Gość: marlena Re: JW Construction Lewandów IP: *.pwpw.pl 26.09.07, 15:30
                                Faktycznie, spotkania Zarządu JW będą się odbywały systematycznie z
                                osobami, które podpisały umowy na mieszkania.
                                Ja mam spotkanie wyznaczone na 07.11- pozwoleń prawomocnych
                                oczywiście nie ma ani na I ani na II etap.
                                Z tego co udało mi się ustalić telefonicznie to, że są problemy
                                związne z grunatmi i dlatego inwestycje nie ruszają.
                                • aglo7 Re: JW Construction Lewandów 26.09.07, 16:11
                                  A Ty Marleno,
                                  na który jestes zapisana etap budowy osiedla, I czy II?
                                  • Gość: marlena Re: JW Construction Lewandów IP: *.aster.pl 26.09.07, 16:46
                                    Ja zapisana jestem na II etap, budynek 27 i spotkanie z Zarządem,
                                    wyznaczone jest 07.XI godz. 17 na Radzymińskiej.
                                    Ciekawe co będą mówić, ale pewnie to samo, co koś wcześniej napisał.
                                    • Gość: pajtu Re: JW Construction Lewandów IP: *.spray.net.pl 27.09.07, 10:04
                                      na etap pierwszy mają pozwolenie nieprawomocne, na etap drugi ?chyba? (75%) nie
                                      mają (sprawa jest na etapie decyzji środowiskowej). Z tego co mówił prezes
                                      protesty dotyczą obydwu etapów. Z resztą dowiemy się na spotkaniu dla klientów,
                                      którzy kupili mieszkania na LEW II. Swoją drogą to dość dziwne bo Dom
                                      Development buduje tam po sąsiedzku osiedle i nie ma protestów :D

pozdro
                                      • Gość: aglo7 Re: JW Construction Lewandów IP: 193.59.95.* 27.09.07, 12:04
                                        Tak się tylko zastanawiam, skorą maja takie problemy i inwestycja
                                        jest nie niepewna, to po co cały czas reklamują tą inwestycje w
                                        prasie? Hę?
                                        Skoro to taki gniot to powinni po cichu się z niej wycofać i już.
                                        Wcale bym się nie zdziwiła jeżeli cały czas trwałby sprzedaż
                                        mieszkań na LEW.
                                        • Gość: ewaje19 Re: JW Construction Lewandów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 13:31
                                          I trwa nieprzerwanie od 1,5 roku
                                          • Gość: pajtu Re: JW Construction Lewandów IP: *.spray.net.pl 27.09.07, 19:04
                                            Macie racje JW ciągle zamieszcza oferty z Lewandowa. Rozglądam się za
                                            mieszkaniem w rozsądnej cenie i natknąłem się na Lewandów za 6 kilo pln z metra.
                                            Szczerze mówiąc też wolałbym by ta inwestycja ruszyła, bo teraz mieszkania na
                                            LEW są półtora raza droższe :D
                                            • Gość: radek Re: JW Construction Lewandów IP: *.chello.pl 07.11.07, 22:42
                                              Noi jak tam po spotkaniu w zarządzie JW 7.X coś się wyjaśniło????
                                    • pietur Re: JW Construction Lewandów 24.10.07, 23:09
                                      Kupilem kawalerke na Lew II. Wplacilem 20% ceny mieszkania ale widzac jak sie sprawy maja, chcialbym sie z tego wycofac. Czy ktos moze mi podpowiedziec jak to zrobic?
    • Gość: Kasia Re: JW Construction Lewandów IP: 195.205.163.* 08.11.07, 09:56
      Ja szukam mieszkania na Lewandowie budowanym przez JW w okazyjnej
      cenie, jesli ktos cos ma prosze o kontakt.
      • Gość: k.asia Re: JW Construction Lewandów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 13:46
        Zapraszam wszystkich na forum lewandowypark.fora.pl
        znajdziecie tam sporo informacji zarówno o Lewandowie I jak i II
      • Gość: Jola Re: JW Construction Lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 17:57
        Mam mieszkanie 3 pokoje w Lewandów I, budynek 5. Odkupiłam je cesją
        w styczniu, ale w międzyczasie wyprowadziłam się z Warszawy i
        planuje je sprzedać. Cena za metr w umowie to 3600, zapłaciłam
        100.000PLN odstępnego, więc zostanie ok.210.000PLN na które można
        dostać kredyt. Odsprzedammoje udziały za 120.000PLN. Mój tel 504 166
        625.
        POzdrawiam,
        Jola
        • Gość: Franek Re: JW Construction Lewandów IP: *.chello.pl 12.11.07, 18:53
          a jest już pozwolenie na budowę?
        • Gość: er Re: JW Construction Lewandów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 22:12
          ile m2?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka