Dodaj do ulubionych

ZIELONE ZACISZE - INTERNET

IP: *.skanska.pl / 10.40.9.* 14.07.03, 16:35
dZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM

Mam takie pytanie do mieszkańców naszego osiedla :
Czy wy się zgadzaćie z ceną 125 zł na miesiąc za internet??
Bo mnie szlag trafia że musimy kupować tę usługę w firmnie SPRAY
Mam propozycję i proszę o wpisy zainteresowanych
Jeżeli uzbieramy min.40 mieszkańców to możemy mieć internet za 40 zł
miesięcznie albo coś koło tego .
Czy mozna wystąpić na spotkaniu wpólnoty mieszkaniowej z taką propozycją i
czy wogóle takie spotkania się odbywają?
Na osiedlu gdzie mieszkałem właśnie takie ceny były i mało tego administracja
dostała jeden komputer i wszystkie usterki zgłaszało się internetem a oni
zobowiązali się je usuwać w 2 tygodnie i to jeszcze działało !

Dlaczego u nas musi być inaczej
A wogóle to jak się Wam podoba Pan Ch. :)

Piszcie!

speedmat
Obserwuj wątek
    • Gość: internet Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: *.. / 192.168.0.* 14.07.03, 17:57
      witam

jestem z firmy, która zakłada internet na osiedlach, proszę o wpis z namiarem
      na osiedle zielone zacisze, gwaranujemy niższe ceny, niezawodność,
      profesjonalizm.

pozdrawiam
      • Gość: gość Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 19:15
        A czyj to był pomysł z tym Sprayem ? Jak mozna było bez przetargu przyjąć
        ta firme na wyłacznośc / lub przynajmniej dyskusji wsród zainteresowanych
        czyli obecnych i przyszłych mieszkańców /. Cos to mało sympatycznie wyglada.
      • stefania Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET 15.07.03, 08:37
        A czy może być inna lokalizacja np. Tarchomin osiedle Millenium? Bo chyba
        będzie tam z tym problem (patrz wątek). Acha jeszcze jaka cena i za co?

Pozdrawiam
      • Gość: speedmat Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: *.skanska.pl / 10.40.9.* 15.07.03, 13:32
        Gość portalu: internet napisał(a):

> witam
        >
        > jestem z firmy, która zakłada internet na osiedlach, proszę o wpis z namiarem
        > na osiedle zielone zacisze, gwaranujemy niższe ceny, niezawodność,
        > profesjonalizm.
        >
        > pozdrawiam

osiedle zielone zacisze
        ul Sw wincentego 110

zapraszam ale musi Pan powalczyć z administracją

Powodzenia Pozdrawaim

• Gość: buba Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: 217.96.11.* 15.07.03, 14:12
          Witam, pracuję w biurowcu, w którym SPRAY administruje linie telefoniczne,
          centralę itd. Odradzam. Jesli telefony i siec (dopóki nie stworzyliśmy
          niezależnej) będą u was tak działać jak u mnie na początku to współczuję. Z
          telefonów niestety musimy korzystać,a tu też się dzieje...
      • Gość: taurus Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: *.ey.com.pl / 10.106.67.* 15.07.03, 16:57
        Prosze porozmawiac z administracja i rozwiesic na klatkach informacje o:
        - cenie instalacji
        - cenie abonamentu
        - min. przepustowosci
        - gwarancji niezrywania polaczenia (jezeli taka dajecie)
        - sposobie rozprowadzenia sieci w bloku (kabel, Wi-Fi)
        - nazwie firmy i danych teleadresowych

Bede w ogole zainteresowany oferta jezeli cena miesiecznego abonamentu nie
        przewyzszy 50zl. Adres osiedla w postach ponizej.
    • mooj Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET 15.07.03, 13:55
      czym większa konkurencja tym lepiej
      czy bogatsza oferta - j.w.
      ale oferta a nie "pomysł na ofertę"
      będą konkrety - jetsem chętny jak najbardziej
      ale organizować grupy to nie za bardzo mi się chce
      szczerze mówiąc jakbym wykonał prace polegająca na zebraniu 40 chętnych do
      zapłacenia za instalacje to nie wiem czy szukałbym zewnetrznej firmy
      reasumując:
      zachęcam wszystkich, korzy się tym zajmują do zaprezentowania powaznych ofert:
      - koszt instalacji
      - termin
      - zapewnienie minimalnej przepustowości (gwarancja niezrywania połączeń)
      - przepustowość łącza wyjściowego
      - no i sposób propagowania sygnału (jelsi kabel to jak? wykorzystanie obecnych?)
      proponuję składać oferty do metropolitan i jednoczensie informowac o nich na
      forum prywatnym
      do zdobycia sporo klientów!
      P.S. kopie można wysyłać rowniez na maila: z chęcią poczytam (mooj@gazeta.pl)
      • Gość: Sebastian Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: 40.0.96.* 15.07.03, 14:47
        Ja jestem kolejnym chetnym na internet na ZZ po rozsadnej cenie.
        • moze_zz Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET 15.07.03, 15:01
          Jesli do porzadnej ceny dodamy akceptowalna niezawodnosc - to ja tez jestem za.
          • Gość: mania Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: *.pwpw.pl / *.pwpw.pl 07.10.03, 15:18
            jestem chętna na internet za rozsadna cene
    • Gość: Dosia Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: 195.217.253.* 15.07.03, 15:08
      Nie zapominajmy o ZZ etap B - Wincentego 112.

Uwazam, ze oferta Spraya jest horrendalnie droga.
      • mooj Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET 15.07.03, 15:11
        jestem w stanie wysokośc abonamentu zaakceptować - kwestia niezwodności
        (to informacja dla ewentualncyh chętnych do zaoferowania)
        przy nieznanej jakości - jestem zwolennikiem jak najniższej opłaty za instalacje
      • beatka33 Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET 15.07.03, 16:30
        Jestem Z B i też zainteresowana niedrogim i niezawodnym dostępem do internetu
        oraz telefonem.

Spray po tym co przeczytałam nie odpowiada moim wymaganiom. Z tego co wiem
        dzierżawi łącze o d Netii może pogadać z przedstawicielem Netii? (choć do nich
        też mam pewne zastrzeżenia).
        • Gość: olga Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 00:24
          Może pan ZZMetro powie na jakiej zasadzie wybrano Spraya. O ile wiem ,ulotki
          tej firmy lezały w biurze sprzedazy od czasu zasiedlania etapu A.
          • zzmetro Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET 16.07.03, 09:00
            Wyjaśniałem to już kilkakrotnie wcześniej ale naturalnie powtórzę .

Firma SPRAY była j e d y n y m operatorem , który jesienią 2000 roku
            kiedy finalizowaliśmy Etap A okazała gotowość do podłączenia ZZ
            z "resztą świata ".
            Ani TPSA , ani UPC czy ASTER nie były gotowe do swiadczenia usług na naszym
            Osiedlu .
            Ponieważ informacja taka [ przekazana nam przez Turret wydała się nam
            niewiarygodna Metropolitan z własnej inicjatywy przeprowadził rozmowy
            na [ prawie ]najwyższym szczeblu w w/w/ firmach , które tę niewesołą prawdę
            potwierdziły .

I stąd SPRAY .

Po raz kolejny powtórzymy . Ani my [ administrujący Etapem A ] ani Turret
            odpowiedzialny za Etap B, nie będziemy stwarzać jakichkolwiek przeszkód
            komukolwiek kto będzie chciał świadczyć usługi telekomunikacyjne na Zaciszu -
            tylko niech się taki specjalista znajdzie i niech to nie będzie "wynalazek".
            Najlepszym na to dowodem jest nasza bezzwłoczna zgoda na postawienie "szafy"
            przez TPSA ; tyle że jak Państwo wiecie w tej szafie nawet kościotrupa nie ma .

Odrębną kwestią jest "obywatelska inicjatywa " osiedlowej sieci internetowej .
            Kilkakrotnie już zapraszałem wykazujących dużą kompetencję Lokatorów do
            powołania Ministerstwa ds. Internetu i wypracowania formuły :

- czego oczekujemy ,
            - ile TO kosztuje ,
            - kto za TO zapłaci ,
            - jak TO będzie działało,
            itd .

Niestety do chwili obecnej nie bardzo posunęliśmy się w naszych pracach
            - może po wakacjach ?

Inna rzecz to konieczność obiektywnej oceny oferty SPRAY'a - na tle innych firm
            świadczących podobne usługi - o ile byłyby one krzywdzące dla naszych Lokatorów
            natychmiast podejmiemy odpowiednie działania.

SB

• Gość: mooj Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 09:23
              osobistych doświadczeń nt produktu spraya nie mam -wiedza ta kosztuje 550 zł
              (instalacja) A nie wiem czy w zwiazku z opiniami na forum pałam az taką chęcią
              poszerzenia swojej wiedzy o firme spray
              Co do innych aspektów: zostawiłem u nich swój nr telefony, maila i inne namiary
              z prośbą o ofertę. Nawetr obawiałem się że będę musiał kluczyć prez tydzień z
              odpowiedzią (czekając na wynik pańskiego spotkania z przesem spray'a). Al emoje
              obawy okazały się nieuzasadnione cąłkowicie! Przez dwa tygodni enikt się nie
              zgłosił
              P.S. wiadomo cos o tym spotkaniu?
            • Gość: zigi Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 09:37
              Witam wszystkich
              W ostatnim poście padło stwierdzenie, o obiektywnej ocenie Spray-a .
              Myslę ,że wyglada ona tak ( Na podstawie moich doświadczeń z ta firmą i TPSA ,
              oraz ASTER )
              Jak zauważył Pan Boliński była jedyną firmą która chciała wejsc na etap A. (
              nie mama prawa nie wierzyć ) - ale dlaczego do tej pory nie wszedł inny
              operator , czyżby nadal nas nie chcieli , przecież TPSA zaczeła coś robić.
              Porównując ceny i parametry oferowanych usług z w/w firmami Spray wygląda
              najlepij.
              Kożystam z ich całej oferty od 6 -7 miesięcy i niew moge nażekać.
              Wiem mogłoby być więcej programów ,więcej pakietów przepustowości (internet),
              więcej usług w telefonach , ale wtedy na pewno byłoby drożej.
              A PRZECIEŻ WSZYSCY PAŃSWTO WYRAŻCIE POSTULATY WIĘCEJ I TANIEJ .

Na koniec chciałbym jeszcze zauważyć jedną prawidłowść , polega ona na tym ,
              że żle o w/w firmie jak i o innych wypowiadają się najczęśąciej osoby które z
              usług tychże firm nie kożystają .Zupełnie inna sprawa są koszty.
              Pozdrawiam wszystkich sąsiadów
              ZIGI
              • Gość: Sebastian Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: 40.0.96.* 16.07.03, 15:43
                Zgadzam sie calkowicie.

Ja tez korzystam z telefonu i kablowki w Sprayu.
                Internet mi az tak bardzo nie jest potrzebny (zwlaszcza za 120zl).

Uwazam, ze abonament jest adekwatny do tego co w nim jest.
                Polowa ceny w Aster a podobna liczba programow.
                Mowie tu oczywiscie o programach polskich i pakiecie Discovery.
                Nie interesuja mnie kanaly niemieckie, czy wloskie.

Telefon moglby miec wiecej funkcji (np poczta glosowa), gdyz abonament jest
                porownywalny z TPSA a funkcji troche brakuje.
    • Gość: mania Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: *.pwpw.pl / *.pwpw.pl 07.10.03, 15:20
      Popieram w całej rościągłości. Chce tani Internet.
    • Gość: Maria Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET IP: 213.17.181.* 11.10.03, 13:46
      Jestem z Tobą.
      Daj zna jak, coś bedzie na 100% wiadomo
    • marcin_robert Re: ZIELONE ZACISZE - INTERNET 15.10.03, 09:39
      Jestem zainteresowany tańszym netem na ZZ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka