Dodaj do ulubionych

Eko-Park - Etiuda

IP: *.chello.pl 27.09.07, 23:57
Eko-Park popsuł mi radość z kupna nowego mieszkania i nie do końca jestem
szczęśliwy z tego powodu, że jestem nabywcą mieszkania w kompleksie Etiuda.
;-) Nic to, jakoś z tym trzeba będzie żyć...

Ponieważ forum, wydawałoby się stworzone specjalnie dla mieszkańców Eko-Parku
(mam nadzieję, że nie przez Eko-Park) - ekopark.forumer.pl, nie działa jak
należy (problemy z zalogowaniem), proponuję mieszkańcom kompleksu Etiuda
kontaktować się za pośrednictwem tego forum, w tym wątku (na razie).

Myślą przewodnią tego postu jest "poznajmy się" i dzielmy się swoimi
spostrzeżeniami, uwagami i problemami zanim staniemy się sąsiadami "z krwi i
kości".

Z szacunkiem,
Yosif

Obserwuj wątek
    • Gość: J Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.aster.net.pl 28.09.07, 09:44
      A co Ci takiego eko park zrobil?

Odebrales juz mieszkanie?
      • Gość: Yosif Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.chello.pl 28.09.07, 23:15
        Poczytaj opinie o jakości obsługi działu sprzedaży, to będziesz wiedzieć. Odbiór
        przede mną.

Jesteś właścicielem czy właścicielem in spe?
        • Gość: J Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.aster.net.pl 29.09.07, 09:19
          Wlascicielem. Rowniez mam troche uwag na temat obslugi i wykonczenia etapu
          etiuda (szczegolnie jesli chodzi o klatki schodowe).

• Gość: uziq Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.chello.pl 29.09.07, 20:05
            Dział Sprzedaży: Zwróć uwagę na pomieszczenie w którym przyjmowani są
            potencjalni nabywcy. Sprzedawcy są odgrodzeni, schowani za ścianą zieleni.
            Zazwyczaj pierwszy kontakt z klientem (w ich przypadku petentem) odbywa się zza
            tej "ściany". Oni sami tworzą barierę - nie klienci. Następnie podczas pierwszej
            rozmowy podkreślany jest fakt, że obecnie obowiązuje rynek sprzedawcy, co ma
            spowodować ustawienie klienta w podległej pozycji. Kolejna sprawa, to negocjacje
            w zakresie zmian w umowie. Umowa podobno jest standardowa. Potem się okazało, że
            jest kilka wersji tej umowy. Mimo wykazania ewidentnych absurdów albo błędów
            (np. brak jednego paragrafu) nie chcą nic zmieniać. I tak dalej i tak dalej...
            Mam jeszcze wiele innych spostrzeżeń i negatywnych uwag.

Jeżeli chodzi o klatkę, to na poziomie zero wydaje mi się ok. Rozumiem, że na
            schodach może się nie podobać lastryko, ale dla mnie człowieka z zaniedbanego
            "mrówkowca" i tak się podoba.

Mieszkania nie oglądałem (kupiłem kota w worku), ale z zewnątrz, od strony ulicy
            już widzę dwie poprawki.

Generalnie budynek mi się podoba. Gdy zarośnie bluszczem, za parę lat może być
            ok. Uważam, że zdecydowanie potrzebny jest tam plac zabaw wewnątrz kompleksu
            (już słyszę głosy oburzenia innych mieszkańców, którzy nie posiadają dzieci lub
            posiadają dorosłe). Poza tym, wewnątrz kompleksu, trudno się będzie poruszać
            matkom z dziećmi w wózkach - te góry i doliny... Zastanawia mnie również bajorko
            opływające jeden z budynków. Czy to będzie bezpieczne dla bawiących się tam
            dzieci. Dobra, dość tego narzekania. Wspólnota się nad tym zastanowi i zwycięży
            zdrowy rozsądek albo większość ;-)))

Generalnie jestem zadowolony (czytaj: oszołomiony że mam fajne mieszkanie i nie
            myślę racjonalnie) i jest OK.

Pozdrawiam
            • Gość: uma Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.aster.pl 22.11.07, 22:55
              Ja juz odebralam mieszkanie, przed swietami sie wprowadzam. pragne
              przypomniec, ze w planach nie bylo placu zabaw w srodku. za to
              fontanna byla. no wiec rodzice wiedzieli na co bede narazac swoje
              dzieci. zatem rowniez mam nadzieje,ze wygra zdrowy rozsadek. 200m od
              naszego osiedla jest park, z placem zabaw!
              • Gość: maciek, Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.eranet.pl 22.11.07, 23:45
                "Generalnie budynek mi się podoba. Gdy zarośnie bluszczem, za parę lat może być
                ok. Uważam, że zdecydowanie potrzebny jest tam plac zabaw wewnątrz kompleksu
                (już słyszę głosy oburzenia innych mieszkańców, którzy nie posiadają dzieci lub
                posiadają dorosłe). Poza tym, wewnątrz kompleksu, trudno się będzie poruszać
                matkom z dziećmi w wózkach - te góry i doliny... Zastanawia mnie również bajorko
                opływające jeden z budynków. Czy to będzie bezpieczne dla bawiących się tam
                dzieci. Dobra, dość tego narzekania. Wspólnota się nad tym zastanowi i zwycięży
                zdrowy rozsądek albo większość ;-)))"

o litosci.
                majac park pod domem chcesz dzieci wypuszczac na skwerek i stac sie upierdliwym
                sasiadem zaklucajacym spokoj mieszkancow ?
                oraz jak dobrze rozumiem planujesz spacerowac z wozkiem po osiedlu majac .... o
                ... park :) 200m od domu ?
                gdzie tu zdrowy rozsadek ?

problem z dziecmi jest na kazdym osiedlu, rodzice zawsza chcac cos wymyslic,
                miec spokoj i isc na latwizne bo przeciez pojsc na spacer do parku to nie to
                samo co puscic dziecko przed okno na "osiedle" samopas lub robic koleczka z
                wozkiem i przez szybke zagladac co sie u sasiadow dzieje na parterze, tak tak...

litosci.
            • Gość: mieszkaniec Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.aster.pl 24.11.07, 13:04
              W planach nie było żadnego placu zabaw - i tak zostanie
    • Gość: webbi Re: Eko-Park - Etiuda IP: 195.94.206.* 29.01.08, 15:23
      Ech ... tak naprawde to ekopark.forumer.pl załozylem ja ale niestety
      mała aktywność na forum spowodowała jego zamkniecie (nie przeze mnie
      a przez portal forumer) - spróbuje zreaktywować.

Webbi
      • Gość: webbi Re: Eko-Park - Etiuda IP: 195.94.206.* 29.01.08, 15:29
        forumer juz chyba wogole nie istnieje wiec jedyna opcja to zalozyc
        nowe forum. Moim zdaniem warto je utworzyc ale pod warunkiem ze
        bedzie czemuś służyło.
        • Gość: J Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.aster.net.pl 30.01.08, 22:15
          Moze ktos jeszcze jest chetny do dyskusji na forum?
          • Gość: ZD Re: Eko-Park - Etiuda IP: 89.100.187.* 21.02.08, 23:25
            Muszę przyznać, że nie miałem problemu z Ekoparkiem i ogólnie jestem zadowolony. Mieszkania są dobrze wykończone więc powinno się przyjemnie mieszkać! Chociaż widać, że Eko zaoszczędziło na klatkach schodowych.... Jeśli chodzi o forum, to jest to dobry pomysł! Ktoś z wspólnoty powinien mieć kontakt do właścicieli i zawsze można rozesłać maila, że takie forum powstało!

I ogólnie sugestia na następne zebranie wspólnoty - założenie domofonów przy drzwiach wejściowych do klatek?!

Pozdrawiam
            • Gość: jwr Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.rychter.com 24.03.08, 16:19
              Witam wszystkich,

Zapraszam na bialy-kamien.waw.pl/
              • Gość: didi Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.chello.pl 28.03.08, 21:31
                Słyszałam o "świetnym" pomyśle montowania przycisków odblokowujących drzwi
                ogrodzenia osiedla tuż przy tych drzwiach na kratkach ogrodzenia. Nie bardzo
                chcą montować tych przycisków z dala od ogrodzenia, bo to usługa zbyt droga,
                gdyż wymaga montowania słupków na których będą zamontowane te przyciski.
                Mam nadzieję, że ktoś z Zarządu zaprotestował, bo w innej sytuacji to rodzi się
                pytanie, po co nam takie przyciski, które umożliwią niepowołanym łatwy wstęp na
                teren osiedla.
                • marta2p Re: Eko-Park - Etiuda 22.05.08, 20:22
                  Niedługo będę właścicielką mieszkania w inwestycji Milonga. W związku z tym mam
                  pytania czy na osiedlu Etiuda jest jakaś kablówka czy konieczny jest
                  talerzyk?Jeśli jest, to proszę o podanie jaka.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: hj Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.cable.casema.nl 22.05.08, 20:36
                    Taleza raczej nie zainstalujesz. to nie jest zgodne z regulaminem.

Jest Aster
                    • marta2p Re: Eko-Park - Etiuda 24.05.08, 19:12
                      Dzięki za odpowiedź.

Nie chciałabym się kłócić z mieszkańcem etiudy, natomiast talerz chyba można
                      instalować, gdyż już jeden u Was wisi na balkonie.
                      • Gość: hj Re: Eko-Park - Etiuda IP: *.cable.casema.nl 24.05.08, 21:38
                        Polecam zadac pytanie na: www.bialy-kamien.waw.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka